Page 1

ПРОШЕТКА десна страна на која завршува КУМАНОВСКО-КРИВОПАЛАНЕЧКИОТ регион верзија 7 - 06.07.2012


ETNOSelo

На 15 км од Куманово, на патот кон Крива 2 Паланка, на површина од 30.000 м се наоѓа комплексот ЕТНО СЕЛО, со ресторан и хотелско сместување. Ресторанот ги нуди сите видови домашни јадења приготвени на традиционален домашен начин во фурна. Располага со 150 места во затворен простор, летна тераса со 250 места и летна бавча со 250 места.

с. Младо Нагоричане, Куманово v. Mlado Nagorichane, Kumanovo

Во склоп на објектот се наоѓаат и сопствена винарија, детски забавен парк, велосипедски патеки и паркинг, како и летен клуб со базен. Комплексот располага со 12 двокреветни соби, три апартмани, како и простории за семинари и деловни состаноци.

+389 31 481 542 +389 70 306 647 etnoselo@yahoo.com

ETHNO Village

The Complex ETHNO VILLAGE with a restaurant and hotel accommodation is 15 km from Kumanovo on the road to Kriva Palanka and 2 covers 30.000 m area. The restaurant offers all kinds of home-made food, prepared in a traditional way and all of them prepared in a bake house. It has a disposal of 150 indoor seats, terrace with 250 seats and garden with capacity of 250 guests. This object has its own vinery, fun park for children, bike routes, own parking space as well as a summer club and swimming pool. The complex facilities are: 12 double bedrooms, three apartments as well as rooms for seminars and business meetings.

www.e

t n o s e l o .com.mk


Batko

|or|ija 499 916

национален ресторан ул. Трета македонска ударна бригада бб

+389 76

Куманово

national restaurant str. Treta makedonska udarna brigada bb

Kumanovo

Batko

Gjorgija restaurant

Куманово

Kumanovo


hote l

Lav

+389 31 413 999 +389 70 236 675 +389 71 211 755 Хотелот нуди пријатен престој во своите комплетно реновирани простории. Секоја соба e опремена со безжичен интернет, мини бар и телевизија со сателитска програма. Објектот поседува и ресторан, во кој може да се вкуси добра национална храна и сето тоа да се залие со добра чаша вино. Ресторанот е специјализиран за организирање свадби, крштевки, банкети, коктели. Има летна тераса со прекрасен амбиент и љубезен персонал. Хотелот поседува сопствен базен, сала за семинари, кафе-бар, дискотека и затворен паркинг-простор.

Започна со работа во 2010 година и за помалку од една година се вброи во еден од најпрестижните ресторани во Куманово, но и во Македонија. Поминете единствени и незаборавни моменти со семејството, пријателите и деловните соработници во овој неповторлив амбиент. Ве очекуваат специјалитети од богатото македонско традиционално поднебје, вкусна скара, пијалаци за уживање и префинети аперитиви.

eтно-ресторан

БАБА ЦАНА

ул. Железничка бр. 13

Куманово str. Zheleznicka No. 13 Kumanovo

Се наоѓа недалеку од центарот на Куманово. Нуди оригинална кумановска скара и традиционална стара кујна исклучително со домашно свежо месо. Со своето долгогодишно работење и традиција, ќебапчилниците Корнер се докажуваат со врвниот квалитет и услуга на високо ниво. Своето производство на месо и месни производи го работат по рецепт на старата кумановска скара, исклучително со преработка на домашно свежо месо, без употреба на адитиви. Успеваат да направат спој на традиционалниот квалитет и современите европски стандарди (HACCP). Со своето богато искуство стекнато низ долгите години успешно работење, ќебапчилниците Корнер се докажуваат како место кое нуди квалитетна и вонредно вкусна храна за сечиј вкус.

гостилница

КОРНЕР

tavern

KORNER

ул. Б. Б. Гуцман бб, Куманово str. B. B. Gucman NN, Kumanovo

+389 31 ethno-restaurant

BABA CANA (GRANNY CANA)

It started working in 2010 and it has become one of the most prestigious restaurants in Kumanovo as well as in Macedonia for less than a year. Spend unique and unforgettable moments with your family ,friends and associates in this amazing atmosphere. You are offered specialties of the traditional, Macedonian region, delicious grill, enjoyable drinks and sophisticated aperitifs.

425 424

It is located in the vicinity of the centre of Kumanovo. Original Kumanovo grill, traditional cuisine with extraordinary home fresh meat. Its long working experience and tradition of the kebab rotisserie Korner are proved by its top quality and service. Preparation of meat and meat products is performed by the recipe of old Kumanovo's grill, only by processing of fresh meat without additives. They succeeded to match traditional quality and contemporary European standards (NASSR). Having rich experience obtained during many years of successful working - the kebab rotisserie Korner has been proved to be a place offering quality and extraordinary delicious food for everybody's taste.

The hotel offers good accommodation in its completely renovated rooms. Each room is equipped by wireless Internet, mini bar and TV including satellite program. The object as well has its own restaurant where one can taste good national food and wine watered. The restaurant is specialized in organization of weddings, sacraments, banquettes, cocktails. There is a balcony as well with beautiful ambient and kind staff. The hotel has its own swimming pool, seminar hall, and café-bar, discotheque and closed parking lot.


This restaurant is located on the exit of Kumanovo, it is on the road to Sveti Nikole. This restaurant has a modern and well equipped two-level hall in a cosy atmosphere and lovely surrounding. It offers first class menu with various specialities. Its capacity is over 540 guests and there can be organized various celebrations and seminars.

Се наоѓа на излезот од Куманово, на патот кој води кон Свети Николе. Во модерно уредената сала на две нивоа, во пријатен амбиент и опкружување, ресторанот нуди првокласно мени со најразлични специјалитети. Со капацитет од 540 гости, ресторанот организира секаков вид прослави и семинари.

Palas

restaurant

+389 31 452 222

ул. Перо Чичо бр. 66, Куманово str. Pero Cico No. 66, Kumanovo

motel-restaurant

мотел-ресторан

Trajko Loparski Kumanovo

Trajko Loparski Куманово

Во прекрасна природа, во непосредна близина на Кумановска Бања, се наоѓа комплексот Трајко Лопарски. Во состав на комплексот е Вила Вера, опремена во современ стил и модерен ентериер со капацитет од 11 соби. Во ресторанот се приготвуваат разновидни специјалитети и се организираат секакви видови прослави. Ресторанот располага со капацитет од 200 места.

+389 72 786-590

In the magnificent nature, in the vicinity of Kumanovo Spa, the complex Trajko Loparski is being located. Vila Vera is located within the complex, equipped in contemporary style and modern interior having capacity of 11 rooms. Different specialities are prepared in the restaurant and all type of celebrations. The restaurant has 200 seat capacities.


EXCLUSIVE

Комплексот ресторани ЕКСКЛУЗИВ се состои од три ресторани, кои пленат со својот специфичен стил и убавина. Ресторанот-пицерија располага со летна бавча la c arte и нуди семејна атмосфера и одбрано мени од ладни и топли предјадења, свежи салати, скара, риба, морски плодови, македонски специјалитети, пастрамајлии, пици. Ресторанот располага со простор за организирање свадби, крштевки, матури, семинари, предавања. Ресторанот ЕКСКЛУЗИВ БАСТИОН е на само еден километар од центарот на градот и плени со гламурозноста и исклучителната убавина. Овој ресторан е пристојно место каде секој може да се опушти и да се забавува.

+389 31

E X C L U S I V E BASTION

454 445

The restaurant's complex EXCLUSIVE is consisted of three restaurants which enchant with their particular style and beauty. This pizza restaurant has a summer terrace à la carte offering cosy family atmosphere as well as selected menu of hot and cold starters, fresh salads, grill, fish, fish fruit, Macedonian specialties, pastramalijas and pizzas. This restaurant has facilities to organize weddings, baptizing celebrations, prime celebrations, seminars and presentations. The restaurant EXCLUSIVE BASTION, which is located nearby the centre of Kumanovo and enchants with its glamour and exceptional beauty. This restaurant is a decent place where everybody can relax and have fun.

s t r .B i l j a n o v s k a b b ,

+389 31

411 141 +389 70

433 300 258 986 +389 31

NAMA café & cocktail bar

Се наоѓа во центарот на Куманово и е најдоброто место за излегување во градот. Нуди најразлична програма за ноќна и денска забава. Во текот на денот е вистинското место за кафе и пријатен разговор, а навечер се организираат најдобрите забави со различна програма, живи свирки и гостувања на познати DJ-и.

It is located in the centre of Kumanovo and it is the best place for going out in the town. It offers you day and night entertainment. This is the right place for coffee and pleasant conversation during the day and well organized parties with various programmes, live gigs and famous DJ-s at night.

плоштад Маршал Тито бр. 10 Куманово +389 31 +389 70

421 470 236 122

Square Marshal Tito No. 10 Kumanovo

Ku m a n o v o


Хотелот се наоѓа на само три километри од центарот на Куманово, во Долно Којнаре, на клучката пред граничниот премин Табановце. За добредојде и среќен пат Ви нудиме традиционално гостопримство и гастрономско уживање. Специјалитет на куќата е добропознатото гиро. Модерно и удобно сместување во соби со француски кревети, плазма-телевизори, бесплатна интернет-врска, џакузи туш-кабини и мини-бар. Хотелот поседува сопствен паркинг за 50 возила. Се организираат веселби, семинари и други средби. Во моментов се работи на проширување на капацитетот за 40 легла.

The hotel is located at just three kilometres from the centre of Kumanovo, in Dolno Konjare, at the joint in front of the cross border pass Tabanovce. For welcome and nice trip we offer you traditional hospitality and gastronomic enjoy. The house speciality is well known giro. Modern and comfortable accommodation in rooms with French beds, plasma TV, free Internet access, Jacuzzi shower baths and mini-bar. The hotel owns its own parking lot for 50 vehicles. Celebrations, seminars and other meetings are organized there. Currently it works on extension of its capacity for up to 40 beds.

Harmonija hotel-restaurant

restaurant

Viziana Fratelis с. Клечовце, КУМАНОВО v. Klechovce, Kumanovo

Се наоѓа на 20 км од Куманово, во близина на изворот Визиана - прекрасен амбиент среде убавините на природата. Располага со беспрекорна услуга и врвни специјалитети со единствен вкус. Најпознати се специјалитетот цементиран сом и крап, како и белата пастрмка приготвена на скара. +

389 75

It is located at 20 km from Kumanovo, in the vicinity of the spring Viziana - beautiful ambient among the natural beauties. It has faultless service and prime specialities with single taste. The most famous are the speciality concrete sheath fish and crap, as well as white trout grill prepared.

420 525

+389 31 416-383 +389 70 211-860 +389 75 211-860 +389 75 644-492 с. Долно Којнаре Куманово

v. Dolno Kojnare Kumanovo


JOCO TOURS Куманово Kumanovo

ГОСТИЛНИЦА

АЏИ ТРАЈКО Се наоѓа во центарот на Куманово и работи веќе девет години. Се приготвуваат сите национални македонски јадења, како и повеќе видови месо на скара. Познато за кумановскиот крај, специјалитет на куќата е кумановскиот мезал'к. Капацитетот на ресторанот е 50 места внатре и 20 места надвор на летната бавча.

ул. Индустриска бр. 27

Куманово

TAVERN

ADJI TRAJKO It is located in the centre of Kumanovo and it has been working for nine years. All national Macedonian dishes are prepared as well as more kinds of grilled meat. House specialty is Kumanovo mezal'k which is well-known in Kumanovo area. Restaurant's capacity is for 50 guests inside and 20 guests outside on the terrace.

421 426 +389 70 334 426 +389 31

+389 76 353 360 str. Industriska No. 27

Kumanovo

pizza restaurant

FRESKIA Се наоѓа во Липково и работи од 2002 година. Се приготвуваат пици, повеќе видови скара, риба на скара. Капацитетот на ресторанот е 50 места внатре и 150-200 места надвор, на прекрасната летна бавча.

It is located in Lipkovo and it has been working since 2002. Pizzas, more types of grill, grilled fish are prepared. Restaurant's capacity is for 50 guests inside and 150-200 guests outside onto the wonderful terrace.

s. Lipkovo, KUMANOVO

v. Lipkovo, KUMANOVO

+389 78 +389 70

285 071 685 081


лок. Гарнизон приземје 8

КУМАНОВО

ресторан

loc. Garnizon ground floor 8

restaurant

Kuze

KUMANOVO

Kuze

ул. Јосиф Даскалов бр. 38, Кратово

str. Josif Daskalov No. 38

Kratovo

Се наоѓа во центарот на градот и работи шест години. Се приготвува секаков вид скара и повеќе видови печено месо (јагнешко, прасечко), а од риба - ослич и пастрмка, како и пица, пастрамајлии, зелници и кратовска мантија.

Туристичка агенција

MAR TEO Travel Agency

AirBusTravel

It is located in the centre of the town and it has been working for six years. All kinds of grill and more kinds of roasted meat (lamb, pork), fish-oslich and trout, pizzas, pastmajlijas, rolled pies as well as Kratovo's mantija.

+389 31

412 640 +389 70 381 967

marteotravel@yahoo.com marteotravel.webs.com

с. Липково, Куманово

RESTAURANT Ресторанот се наоѓа на брегот на Липковското Езеро и работи веќе четири години. Се приготвуваат сите видови скара со месо, риба на скара и домашни пици. Специјалитет на ресторанот е мешана скара. Капацитетот е 200 места внатре и 500 места надвор.

614 495 +389 71 748 171

+389 31 481-540

v. Lipkovo, Kumanovo

+389 72

+389 70 236 217 +389 31 529 274

This restaurant is located on the shore of Lake Lipkovo and it has been working for four years. All kinds of grilled meat, fish and home-made pizzas are prepared. Restaurant's specialty is mixed grill. Its capacity is for 200 guests inside and 500 guests outside.


etno-restoran

KANU

секогаш верни на традицијата Во малото гратче Кратово, каде сонцето се крие зад карпите, каде традицијата и уметноста се пренесуваат од колено на колено, историските моменти се зачувани во Кану, кој се наоѓа во средината на градот, после Старата чаршија и Стариот мост. Нуди специјалитети познати по добриот македонски вкус од времето, пријатна и добра услуга и добар сместувачки карактер. Ентериерот нуди убави моменти кои потсетуваат на нашите стари обичаи и далечни времиња. Капацитетот на ресторанот е 80 столчиња. Ресторанот нуди професионална услуга и е туристички атрактивен.

ул. Гоце Делчев бр. 20, Кратово

ethno-restaurant

KANU

always faithful to the tradition In the small town Kratovo, where the sun is hidden behind the rocks, where tradition has been passed from one generation to the other, historical moments are preserved in Kanu, located in the centre of the town after the Old Bazaar and Old Bridge. It offers specialties famous after Macedonian taste of the old time, pleasant and fine service as well as accommodation facilities. The interior offers pleasant moments reminding to the old customs and time. Its capacity is for 80 guests. This restaurant offers professional service and it is also attractive for tourists.

str. Goce Delcev No. 20, Kratovo

+389 31 482 954 Името на ресторанот се состои од четири збора: КАНУ - Кратовска академија на науките и уметностите

The name of this restaurant is consisted of four words: KANU - Kratovo's Academy of Science and Art

празно место кое дополнително се појави по додавањето на ХАРМОНИЈА на 1/2 и АЏИ ТРАЈКО на 1/4 да се размисли како да се пополни ова место?! - најверојатно со нова реклама - ако не се најде нова реклама, КАНУ да се прошири на 1/2

+389 31 373 800

с. Дурачка Река Крива Паланка

v. Durachka Reka Kriva Palanka

Vodenica

етно-гостилница

etno-restaurant

Vodenica

Комплексот се наоѓа во непосредна близина на Крива Паланка, на самото течение на Дурачка Река, лоциран во живописен предел со зеленило и прекрасна природа. Ресторанот ги нуди сите видови на скара и свежа риба.

This complex is located in the vicinity of Kriva Palanka, located on the course of Durachka Reka in picturesque area with greenery and wonderful nature. This restaurant offers all kinds of grill and fresh fish.


ДА БО рибен ресторан

Рибниот ресторан се наоѓа на патот од Крива Паланка кон македонско-бугарската граница (Деве баир). Располага со сопствен рибник, каде се подготвува свежа риба и сите видови скара. Објектот располага и со сместувачки капацитет.

Fish restaurant located on the road leading from Kriva Palanka towards Macedonian-Bulgarian border (Deve Bair). It has its own fish pond where fresh fish and all kinds of grill are prepared. This object also has accommodation facilities.

мотел-ресторан motel-restaurant

V illa Lulu

Ви го нудиме мирот и тишината на Крива Паланка, природните убавини на Осоговските Планини и зачуваниот дух од минатото од манастирот Св. Јоаким Осоговски. Заедно со комфорот и гостопримливоста на која ќе наидете во нашиот мотелресторан, веруваме дека Вашиот престој ќе биде посебен и незаборавен. Располагаме со една двокреветна,една трикреветна и две соби со француска спална.

+389 31 37 27 27 +389 71 26 79 30

+389 31 386 126

DA BO

+389 31 371 685 пекара (baker's) +389 70 244 902

fish restaurant

рибник и ресторан (fish pond and restaurant)

ул. Партизанска бр. 62, Крива Паланка str. Partizanska No. 62 Kriva Palanka

Крива Паланка Kriva Palanka

We offer you peace and quiet of Kriva Palanka, natural beauties of Mount Osogovo and preserved spirit of the past of the monastery St. Joakim Osogovski. You will find both comfort and hospitality in our motelrestaurant, we believe that your stay will be special and unforgettable. Facilities: one double bedroom, one three-bedded room and two French bedrooms.

motel@villa-lulu.com


ЛИСТА НА ОБЈЕКТИ Министерство за економија


ЛИСТА НА ОБЈЕКТИ Министерство за економија


НОВ РЕГИОН лева страна на која почнува следниот регион

Kumanovsko-krivopalanecki - REKLAMI 7 (06.07.2012)  

Macedonia, tourism

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you