Page 1

classici www.lanagrossa.com Uitgave 15 € 4,90

Startklaar voor de winter met de grote Slow Wool Special

VEDERLICHTE LIEVELINGSTRUIEN EN –VESTEN

GEBREIDE HERFSTMODE,

EEN BEHAAGLIJK GEVOEL


SLOW WOOL

Hebt u wel eens van de Slow Food-beweging gehoord? Deze ontstond oorspronkelijk in de Italiaanse gastronomie met de kenmerken “Buono, pulito e giusto”: oftewel “goed, zuiver en eerlijk. Wij hebben gedacht, hetgeen voor lekker eten geldt, geldt net zo goed voor wol.

www.global-standard.org

Voor onze Slow Wool Lino en Slow Wool Canapa gebruiken wij alleen maar duurzame ruwe producten. De extrafijne merinowol komt van aanwijsbaar gezonde en goed verzorgde schapen, het gebruikte vlas en hennep worden ecologisch verbouwd. De ruwstoffen worden onder eerlijke en doorzichtige regels verwerkt. Een overeenkomstig “gelukkig” schaap bevindt zich op elke banderol, want de Slow Wool garens zijn GOTS-gecertificeerd. Meer informatie vindt u op www.lanagrossa.de

BU PULIT ONO. O. GI USTO . = Goed . Zu Eerlijk iver. .

2


OP NAAR BUITEN IN DE HERFSTZON – MODEL 19, BLADZ. 24

MANNENZAKEN – MODEL 9-12, BLADZ. 72

LICHTE TINTEN VOOR TRIESTE DAGEN – MODEL 10, BLADZ. 15

Beste brei-fans! Met onze CLASSICI staan wij voor bijzondere uitdaging.Om uit het assortiment mooie seizoensgarens een super modieus kledingstuk te maken, is te gek en zeker heel leuk. Maar om klassieke modellen te ontwerpen voor publiek, dat over veel brei-ervaring beschikt, hoge eisen stelt aan een patroon en pasvorm, houdt van klassieke en niet te dikke garens. Die daarnaast ook nog eens modellen wil, die langer dan een seizoen als lievelingsstukken meegaan, is een hele prestatie. Daar mogen bij Lana Grossa alleen de meeste ervaren ontwerpster zich aan wagen. Maar wie niet waagt, wie niet wint! Veel plezier gewenst door Het team van Lana Grossa. 3


LICHTE TINTEN VOOR TRIESTE DAGEN Tere kleuren en lichte pastels zoals een mooi beige, poederig mint, rijk koraal of meisjesachtig rosĂŠ kunnen het zomergevoel nog wat verlengen, voordat we daadwerkelijk de wintermantel in olijf, marine of zwart uit de kast moeten halen.

4


01 COOL AIR FINE Voor-, achterpand en mouwen zijn gehaakt. Alleen de boorden worden aangebreid. Dit heeft als voordeel, dat het veel sneller gaat. De bundelsteken geven aan het geheel een leuke structuur. Het kan u gebeuren dat u uw oude lievelingsjas maar weer aan moet trekken, want de concurrentie ligt op de loer.

5


02 100% CASHMERE FINE In de waarste zin van het woord: een klein, fijn vestje! Kaschmir, licht getailleerd, klassieke kleur – kledingkast, wat wil je nog meer?

6


03 LACE SETA Hier maakt het model de muziek. De nonchalante trui heeft aangeknipte ž mouwen, een kleine geaccentueerde schildpadkraag en een comfortabele heuplengte.

7


04 100% CASHMERE FINE

De patentsteek – klassieker van de 80-er jaren is terug. Natuurlijk niet 1:1, maar aangepast in model, materiaal en kleur. Met zijn korte, wat vierkante vorm en kaschmir in extravagante kleur een trui, die we niet meer kwijt willen.

8


05 COOL WOOL ALPACA Met dit vest binden we de strijd aan met de snel koud wordende zĂ´ne van de nieren. Het rugpand is iets verlengd en naar de zijnaden toe afgerond. In de toekomst fietst u in voorjaar en herfst alleen nog maar in dit vest. Afgesproken?

9


06 COOL AIR Onze kwaliteit Cool Air is een absolute lichtgewicht onder de scheerwolgarens. Gemengd met een Baby-Alpaca en een klein deel Polyester ontstaat er een luchtiglicht garen, wat men amper op de huid merkt, maar wat toch heerlijk warm is.

10


07 COOL WOOL BIG De lieflijke golfzoom ontstaat vanzelf zonder ingewikkelde bewerkingen, door de loodrecht lopende banen. Heel praktisch, zo hoeft men zich niet het hoofd te breken over een passende boord en kan zich meteen met de patroontjes bezighouden.

11


12


08 SLOW WOOL LINO + SILKHAIR LUSSO In aanvulling op model 04 hebben we ons hier nog eens aan een patent-klassieker gewaagd. Deze hier krijgt naast de heerlijke lengte en wijdte als extra nog zakken en een vleugje glamour door de meegebreide draad Silkhair Lusso.

13


09 LACE SETA + SILKHAIR

14

Naast de Boyfriend-cardigan komt nu het Grandpa-vest. Oversized, pas vanaf de taille dicht geknoopt en de ruim aangeknipte korte mouw zijn nieuwe details, die van een eenvoudig vest een must-have-deel maken.


10 COOL WOOL ALPACA Een “Wauw� haalt u met deze trui gegarandeerd binnen. Niks voor beginners, maar wel een prachtstuk, wat men juist dan kiest, als men niet weet wat aan te trekken. Een V-hals en kabels zijn altijd goed.

15


11 BINGO MÉLANGE Zo’n klein truitje is snel gebreid en mag in geen enkele kledingkast ontbreken, omdat het zo heerlijk ongecompliceerd op alle broeken en rokken past. Bingo en Bingo Mélange is er overigens in 77 kleuren. Dan zijn de 13 Bingo Print kleuren nog niet eens meegeteld!

16


12 SLOW WOOL CANAPA Hebt u dochters in de teenager-leeftijd en kunt u uw kledingkast niet afsluiten? Neem dan direct maar afscheid van deze coole pulli, nadat u de schoudernaden hebt gesloten en de laatste naden hebt dichtgenaaid. Op nooit “tot ziens” vermoedelijk…

17


13 SLOW WOOL LINO Hier is het de moeite waard om nog een tweede blik te werpen. De focus ligt bij de polsen, waar de mouwen met bandjes extravagant omwikkeld worden. Zou dat ook niet een mooie gelegenheid zijn om de ring met die reusachtige steen van een oudtante te dragen?

18


14 COOL WOOL CASHMERE Patronenfans opgelet: hier kunt u zich uitleven. Lang, royaal, wijd, vleermuismouw, hoge rolkraag. Rondom nonchalant!

19


AIR 15 COOL Zonder sluiting, maar toch met een hoog knuffel-gehalte. De extravagante biezen en de hoge kraag zorgen voor een wollige warmte tijdens de herfstwandeling.

20


GENIET VAN DE HERFSTZON! Strik uw beste vriendin en het gezelligste

vest en maak een uitgebreide herfstwandeling. Vlak bij huis benut u de laatste kans om wat extra zon te tanken en voldoende vitamine D op te snuiven voor de aankomende winterdagen.

21


22


bladzijde: COOL AIR 16 Linker Deze willen we allemaal! Het mooie is, dat wij hem ook allemaal kunnen hebben, omdat hij zooo makkelijk is te breien en met de dikke naalden ook in een mum van tijd af is.

bladzijde: SLOW WOOL LINO 17 Deze Herinnert u zich ook het gezegde van oma: “Meisje, pak dat toch wat slimmer aan”? Wat zij daar ook mee bedoelde, deze trui is zeker geraffineerd. Het getailleerde silhouet ontstaat door de raglan-meerderingen en –minderingen.

23


24


bladzijde: SLOW WOOL LINO 18 Linker Het is u vast opgevallen, dat wij graag af en toe overdwars breien. Dit doen we niet omdat we geen nieuwe ideeĂŤn hebben, maar omdat hierdoor sommige modellen een bijzonder flatterende pasvorm krijgen, want in de dwarsrichting rekken de steken anders dan in de lengte.

bladzijde: ASCOT 19 Deze Alles al gehad, of? Maar onze mooie trui met Noors patroon uit de 70-er jaren heeft alleen nog de ronde pas gemeen.

25


26


bladzijde: COOL AIR FINE 20 Linker Onze Cool Air zouden we u van harte willen aanbevelen. Deze voelt zo heerlijk zacht aan, is geweldig soepel en heeft prachtige kleuren. U zult er meteen verliefd op worden, evenals op deze chique trui.

bladzijde: ASCOT 21 Deze Gebreid jasje in blazerstijl en prima voor kantoor. In plaats van met jeans combineert u dan met een cord-rok of een krijtstreep-broek en niemand zal denken dat u hiermee gisteren nog een uitgebreide wandeling hebt gemaakt.

27


28


16 FINE 22 CASHMERE Kabelpatroon-fans opgelet! Hier schuilt een aanleiding voor kenners om zich uit te leven. U hebt al genoeg van dit soort kleding? Geen nood, uw opgroeiende zoon of neef zal blij zijn met zo’n prachtig kerstcadeau.

29


Deze bladzijde: BINGO MÉLANGE 23 Complimenten aan de styliste! Eerst was het slechts een trui met een mooie mouw-sluiting, maar met de gebloemde wikkelrok en stoere laarzen wordt het plotseling een erg coole outfit.

bladzijde: SLOW WOOL CANAPA 24 Rechter Het aan elkaar naaien kan men zich hier besparen. De trui wordt met de mouwen aan een stuk gebreid. Slechts de zijnaad moet nog worden gesloten. Optimaal voor allen, die liever breien dan zich met het lastige ineen-zetten bezig te moeten houden.

30


31


32


bladzijde: COOL WOOL BIG + SILKHAIR 25 Linker Is dit een trui of een vest? Ontbrekende knopen spreken voor een trui, de open voorkant eerder voor een vest. Perfect voor mensen, die graag hun taille laten zien en houden van bewegingsvrijheid.

bladzijde: COOL AIR 26 Deze Zulke kleren kan een vrouw nooit genoeg hebben. Altijd, als een jas te warm aangekleed voelt en een blouse weer te fris is, is zo’n trui de beste keus.

33


Deze bladzijde: SLOW WOOL LINO 27 Gewoon en toch weer niet zo gewoon. Er zitten stiekem wat klassieke details in verborgen, zoals een langer rugpand, kleine zakjes en een aangeknipte mouw.

bladzijde: COOL WOOL 28 Rechter Als tijdloze ontwerpen en betrouwbare kwaliteit bij elkaar komen, valt er eigenlijk niks meer te zeggen, behalve dan, dat er zoveel kleuren in onze Cool Wool verkrijgbaar zijn. Nadat wij al 13 kleuren die niet onze favoriet zijn, uitgesorteerd hebben, kunt u voor elke week van het jaar een andere kleur dragen. Rekensom opgelost?

34


35


WOOL CANAPA 29 SLOW Onze Slow Wool Canapa is heel licht gemĂŞleerd door kleine lichte insluitsels. Hierdoor lijkt het garen wel iets verwassen, precies zoals uw lievelingsjeans.

36


classici www.lanagrossa.com Uitgave 15 € 4,90

Breien is vanaf nu een mannenzaak.

4 033493 246774

NONCHALANTE LOOKS VOOR COOLE MANNEN

LIEVELINGSTRUIEN ZIJN NET

GOEDE VRIENDEN


MANNENZAKEN Gebreide truien zijn de eerste keus voor mannen, als pak en stropdas weekend vieren; heerlijk gezellig, hoeft niet gestreken, zit niet nauw om de hals en geeft altijd de indruk van “een cool type”, “man, die alles kan” of “stoere kerel”.

MEN

2

1

SMOKEY + ONLY TWEED + COOL AIR FINE

2

ONLY TWEED + COOL AIR

Met jeans of pantalon worden bovendelen met militaire elementen, zoals schouderstukken city-waardig. Het kan immers zo gebeuren dat men snel de wereld moet zien te redden.

De royale sjaal wordt door zijn geliefde vast niet zonder reden gebreid. Kan het zijn, dat deze af en toe ook prachtig bij haar eigen kaschmir-mantel past?


MEN

3


3

Deze bladzijde: COOL AIR FINE

4

Rechter bladzijde: SLOW WOOL CANAPA

Een klassieke cognac-tint laat zich overal makkelijk mee combineren: deftig bij zwart, chic bij marine, modieus bij roodtinten en gewoon mooi bij alle andere bruin-, beige- en zandtinten.

Gestreepte-truien zijn heerlijk praktisch, omdat men niet lang hoeft te zoeken naar de juiste combinatie van broek of hemd. Jeans of pantalon: altijd goed!

5 MEN

Rechter bladzijde: GOMITOLO VERSIONE Voor de schaduwstrepen hoeft u niks anders te doen behalve breien. De kleur komt meteen uit de kluwen..

4


MEN

5


MEN

6


6

Linker bladzijde: CASHMERE 16 FINE

7

Deze bladzijde: FATTO

Wie van strepen houdt, zal deze trui mooi vinden. Bovendien breit het heel vlot, omdat men avond na avond weer een streepje verder is.

Voor de knoopsluiting heeft men wat ervaring nodig en voor het patroon een beetje geduld. Daarom hebben wij met onze Fatto een klassiek garen en een mooie kleur gekozen, zodat de moeite voor meer dan een seizoen wordt beloond.

MEN

7


MEN

8


8

Linker bladzijde: LALA BERLIN FLUFFY

9

Deze bladzijde: ONLY TWEED

Cooooll! Wie? Dit type of de trui? Allebei! En de auto ook nog eens. Waar moet men zoeken om zo’n combinatie te vinden?

Deze trui zou ook bij u in de kledingkast kunnen liggen en past dan in de nieuwe boyfriend-look. Van wie men houdt, mag men ook lenen, toch?

MEN

9


bladzijde: COOL WOOL CASHMERE 10 Deze Als u hem deze trui met cashmere-garens schenkt, wil hij in het weekend alleen maar op zijn boot zijn, want dit is het perfecte plaatje! Dus bedenk voordat u begint te breien of u dit ook echt wilt.

bladzijde: 100% CASHMERE FINE 11 Rechter Jongens, opgelet! Dit is zuiver kaschmir, dit mag in geen geval te heet worden gewassen (af en toe moet er echter gewassen worden). In geval van nood even moeder vragen ‌

MEN

10


MEN

11


bladzijde: COOL WOOL ALPACA 12 Deze De tijden dat grootvader nog gebreide vesten droeg, zijn lang voorbij. Handgebreide vesten nonchalant met een jeanshemd gecombineerd, draagt de hoofdstad-hipster nu net zo goed als de schicki-micki-MĂźnchner en de beach-boys.

bladzijde: FATTO 13 Rechter Een echte BBB! Kent u het niet? Boys Best Buddy. Dat is veel meer dan alleen een lievelingstrui, maar een lieve gewoonte om wat dierbaars steeds bij u te hebben, net als bij een goede vriend.

MEN

12


MEN

13


bladzijde: COOL WOOL 14 Deze Met dunne naalden en een ingewikkeld patroon gebreid, is deze trui een echt bewijs van liefde; het kost u menig uurtje huisvlijt. bladzijde: COOL AIR 15 Rechter Tenminste ĂŠĂŠn hoody hoort in elke mannen-kledingkast. Daarmee voelt een man zich meteen een stuk jonger en sportiever, ook als hij de training in de laatste tijd vaak verzaakt heeft.

MEN

14


MEN

15


AIR 16 COOL Hebt u tot nu toe gedacht dat er niets fijner was dan het sweatshirt uit de studietijd? Toch is het zo, daarbij zelfs nog zachter en gezelliger. En volwassener‌

MEN

16


17 & 18 SMOKEY

Mutsen kan men nooit genoeg hebben, ergens blijft er altijd wel eentje liggen: op kantoor, in de bar, bij de sportschool, de bios of in de trein‌ Daarbij een eenvoudige, smalle sjaal (zie bladzijde 9) die ook bij een jasje een goed figuur slaat.

MEN

17

Lana Grossa FILATI CLASSICI Uitgave 15 (NL)  

Met onze CLASSICI staan wij voor bijzondere uitdaging.Om uit het assortiment mooie seizoensgarens een super modieus kledingstuk te maken, is...

Lana Grossa FILATI CLASSICI Uitgave 15 (NL)  

Met onze CLASSICI staan wij voor bijzondere uitdaging.Om uit het assortiment mooie seizoensgarens een super modieus kledingstuk te maken, is...