Page 1

classici www.lanagrossa.com Udgave 15 DKK 55

Startklar til vinteren med stort Slow Wool Special

FJERLETTE YNDLINGSSWEATRE OG -JAKKER

EFTERÅRSSTRIK TIL

DEJLIGT VELVÆRE


SLOW WOOL

Har du hørt om Slow-Food-Bevægelsen? Den har sit udspring i den italienske gastronomi med målsætningen ”Buono, pulito e giusto”: Godt, rent og fair. Og vi tænker, at hvad der gælder for lækker mad, også gælder for uld.

www.global-standard.org

Til vores Slow Wool Lino og Slow Wool Canapa anvender vi kun bæredygtige råprodukter. Den ekstrafine merinould stammer fra beviseligt humant dyrehold med optimal pleje af fårene og den anvendte hør og hamp stammer fra økologiske jordbrug. Råstofferne bliver forarbejdet og transporteret under fair betingelser. Derfor er et heldigt får afbilledet på hver banderole og Slow Wool Garner er GOTS-certificeret. Mere information finder du på www.lanagrossa.com

BU PULIT ONO. O. GI USTO . = Godt. Re Fair. nt.

2


SOM EFTERÅRSTONER DERUDEFRA – MODEL 19, S. 24

MANDETING – MODEL 9-12, S. 72

KLARE TONER TIL TRISTE DAGE – MODEL 10, S. 15

Kære strikkefans, Med vores CLASSICI stiller vi ganske specielle krav til os selv. Vejen fra skabelsen af vores nye udsøgte sæsongarner til forarbejdning af supersmarte modeller er fornøjelig og sjov. At udvikle klassiske modeller til et publikum, der er meget strikkeerfarent, har store krav til mønstre og pasform, elsker klassiske og ikke for tykke garner og samtidig holder af modeller, der kan være yndlingsbeklædning i mere end én sæson - Det er vores drivkraft. Det er kun de allermest erfarne og de bedste af de bedste af vore designere, der får denne opgave. Vi ønsker dig stor fornøjelse Dit Lana Grossa Team 3


KLARE TONER TIL TRISTE DAGE Sarte farver og lyse pasteller som ædel beige, sart mint, mættet koral eller piget rosa kan forlænge følelsen af sommer ganske meget, før vi bliver nødt til at gå til klædeskabet og finde vinterfrakken i oliven, marine eller sort frem.

4


01 COOL AIR FINE Forstykker, ryg og ærmer er hæklet og kanterne er strikket på. Det har den fordel, at arbejdet skrider hurtigere frem. Muslingemaskerne giver garnet en smuk struktur. Det kunne være, at din gamle yndlingsjakke bliver hed om ørerne – der er kommet en konkurrent i huset!

5


02 100% CASHMERE FINE Den rene fortolkning af ”En lille, fin jakke!” Cashmere, let taljeret, klassisk farve – Klædeskab, hvad kunne du ønske mere?

6


03 LACE SETA Her skaber snittet musikken. Den afslappede pullover har ¾-ærmer, en lille turtleneck og en komfortabel hoftelængde.

7


04 100% CASHMERE FINE

Patentstrik – klassikeren fra 80’erne er tilbage. Naturligvis ikke 1:1, men tilpasset i snit, materiale og farve. Med den korte kassefacon og strikket i cashmere i en ekstravagant farve für du en sweater, der har det hele.

8


05 COOL WOOL ALPACA Med denne jakke tager vi kampen op mod kulden. Ryggen er lidt længere og siderne afrundet. Du kan roligt cykle forår og efterår i møde med denne jakke. Overbevist?

9


06 COOL AIR Vores kvalitet Cool Air er absolut letvægteren under kategorien uldgarner. Mixet med baby alpaka opstår det blødeste garn, du kan smyge om din hud og samtidig varmer det fantastisk.

10


07 COOL WOOL BIG Den søde bølgede kant står ganske alene sammen med de flotte lodrette striber. Hvor praktisk, så behøver man ikke tænke over at strikke en passende kant og kan straks kaste sig over det dejlige mønster.

11


12


08 SLOW WOOL LINO + SILKHAIR LUSSO I tillæg til model 4 har vi valgt at bringe endnu en patentklassiker. Denne hér har en hyggelig længde og bredde, lommer og er yderligere tilføjet skøn glamour ved at strikke en tråd Silkhair Lusso med.

13


09 LACE SETA + SILKHAIR Efter boyfriend-cardiganen kommer bedstemorvesten. Oversized, først knappet fra taljen og korte ærmer er nye detaljer, så har vi en enkel vest med stor velværefaktor.

14


10 COOL WOOL ALPACA Du får garanteret et ”WOW” med denne sweater. Den er ikke for begyndere, men et pragtstykke, som man altid vil vælge, når man ikke ved, hvad man skal tage på. Med sin V-hals og sine snoninger kan du altid stole på den.

15


11 BINGO MÉLANGE Sådan en lille sweater er hurtigt strikket og burde ikke mangle i noget klædeskab. Den er så herligt ukompliceret og kan kombineres med alle typer bukser og nederdele. Bingo og Bingo Melange findes desuden i 77 farver – og så er de 13 farver i Bingo Print ikke engang talt med!

16


12 SLOW WOOL CANAPA Har du en teenagedatter og et klædeskab, der ikke kan aflåses? Så kan du lige så godt tage afsked med denne cool sweater med det samme, du har syet skuldrene sammen og hæftet de sidste ender. Den ser du aldrig igen…

17


13 SLOW WOOL LINO Her kan det betale sig at kigge en ekstra gang efter. Fokus ligger på de ekstravagante sløjfer, bundet ved håndleddene. Det ville måske også blive en anledning til at bære ringen med kæmpestenene fra arvetanten?

18


14 COOL WOOL CASHMERE Tilpasset mønsterfans: Her kan du slå dig løs. Lang, yppig, vid, med flagermusærmer, høj rullekrave og bare super afslappet.

19


AIR 15 COOL Uden lukning, og derfor endnu mere hyggelig. De ekstravagante kanter og den høje krave sørger for en skøn varme til efterårsturen.

20


NYD EFTERÅRSSOLEN Snup din bedste veninde under armen, tag din hyggeligste strikjakke på og gå en lang tur i efteråret. Benyt dig af chancen og tank godt op i solen af dejlige D-vitaminer, så du er rustet til de kommende vinterdage.

21


22


side: COOL AIR 16 Venstre Dén kan vi alle lide! Det bedste er, at vi også kan få den, for den er så let at strikke og på de tykke pinde er den superhurtigt færdig.

side: SLOW WOOL LINO 17 Denne Kender du dette ordsprog fra din bedstemor: ”Piger er mere raffinerede!”? Uanset, hvad hun mente med det, er denne sweater raffineret. Denne kropsnære silhuet kommer af ind- og udtagninger.

23


24


side: SLOW WOOL LINO 18 Venstre Det har måske strejfet dig, at vi gerne vil strikke på tværs. Det vil vi, fordi det giver nogle modeller med en særligt flatterende pasform. Masker strikket i den tværgående retning strækker sig anderledes i længderetningen.

side: ASCOT 19 Denne Har du allerede været der, eller? Men vores søde sweater har kun det runde bærestykke til fælles med den norske 70’er-sweater.

25


26


side: COOL AIR FINE 20 Venstre Vores Cool Air ligger os helt specielt på hjerte. Den har sådan et blødt greb, er vidunderligt let og findes i smukke farver. Du vil lukke denne smarte sweater ind i dit hjerte.

side: ASCOT 21 Denne Strikjakken i blazerstil er velegnet til arbejdspladsen. I stedet for jeans kan den kombineres med pencilskirt eller nålestribede bukser og ingen bemærker, at du i går havde den på, da du var en tur i skoven.

27


28


16 FINE 22 CASHMERE Tilpasset snoningsfans. Her findes en anledning til udfordringer for kendere. Har du allerede rigeligt af slagsen? Det gør intet, en halvvoksen søn eller nevø vil garanteret glæde sig over sådan en flot julegave.

29


side: BINGO MÉLANGE 23 Denne Kompliment til stylisten! Først var den bare en sweater med en smuk ærmeløsning, men sammen med en blomstret slå-om-nederdel og solide støvler er det pludseligt et ret cool outfit.

side: SLOW WOOL CANAPA 24 Højre Man kan næsten spare sammensyningen helt på denne model. Sweateren strikkes sammen med ærmerne i èt stykke. Kun sidesømmene skal sys. Optimal for alle, der hellere vil strikke og slippe let om det efterfølgende monteringsarbejde.

30


31


32


side: COOL WOOL BIG + SILKHAIR 25 Venstre Er det en sweater eller en jakke? Manglende knapper taler for en sweater, de åbne forstykker antyder snarere en jakke. Perfekt til folk, der gerne sætter deres bæltespænde i scene og trives med bevægelsesfrihed.

side: COOL AIR 26 Denne Sådanne modeller kan en kvinde ikke få for mange af. Føler man sig for indpakket i en jakke og er en bluse for lidt, er denne vest det perfekte valg.

33


side: SLOW WOOL LINO 27 Denne Så enkel og dog ikke. Vi har gemt hemmelige detaljer i klassikeren med en længere ryg, små lommer og et tilsat ærme. side: COOL WOOL 28 Højre Når tidløst design mødes med udsøgt kvalitet, er der egentlig ikke mere at sige. Udover, at Cool Wool findes i så mange farver, at vi - selvom vi har sorteret de 13 farver fra, der ikke var vores yndlingsfarver – alligevel kan have en ny farve på hver uge i et år. Mission accomplished?

34


35


WOOL CANAPA 29 SLOW Vores Slow Wool Canapa er ganske let meleret via små lyse tilsætninger. Dermed får garnet et let forvasket udseende, ligesom dine yndlingsjeans.

36


classici www.lanagrossa.com Udgave 15 DKK 55

Strik er absolut en mandeting.

4 033493 246781

AFSLAPPEDE LOOKS TIL COOL FYRE

YNDLINGSSWEATRE ER SOM

BEDSTE VENNER


MANDETING Strik er det første valg for mænd, når slipset og jakken smides til weekenden: Superhyggeligt, skal ikke stryges og er aldrig for stramt om halsen og har altid et strejf af ”Cool Type”, ”Lækker fyr” eller ”Et ordentligt mandfolk” over sig.

MEN

2

1

SMOKEY + ONLY TWEED + COOL AIR FINE

2

ONLY TWEED + COOL AIR

Med chinos eller slacks bliver sweateren med de militære skulderstykker city-wear. Det kunne jo også ske, at man hurtigt skal redde verden.

Det smukke halstørklæde er nok ikke strikket ganske uegennyttigt af hjerter dame. Kunne det være, at hun i al hemmelighed også kan låne det engang imellem, når det nu passer så perfekt til hendes kashmirfrakke?


MEN

3


3

Denne side: COOL AIR FINE

4

Højre side: SLOW WOOL CANAPA

Den klassiske cognactone er supernem at kombinere til alting: Ædel til sort, chic til marine, smart til røde toner og smuk sammen med alle brune, beige og sand toner.

Stribede sweatre er så praktiske, for man er ikke afhængig af kombinationen med bukser og skjorte. Jeans eller chinos: Passer bare!

5 MEN

Højre side: GOMITOLO VERSIONE For at opnå de flotte schatterede striber skal du bare strikke løs. Farverne kommer direkte fra nøglet.

4


MEN

5


MEN

6


6

Venstre side: CASHMERE 16 FINE

7

Denne side: FATTO

Den, der kan lide striber, vil elske denne sweater. Og den er også ret hurtigt strikket, for man vil hele tiden lige nå en stribe mere, før arbejdet lægges væk for i aften.

Der skal lidt øvelse til at strikke knapkanten, og mønsteret kræver også lidt kendskab. Derfor har vi med vores Fatto valgt et klassisk garn og en ædel farve, så man kan glæde sig over sine anstrengelser over flere sæsoner.

MEN

7


MEN

8


8

Venstre side: LALA BERLIN FLUFFY

9

Denne side: ONLY TWEED

Cooool! Hvem? Ham eller sweateren? Begge! Og bilen også.. Hvor skal man lede for at finde sådan en kombination?

Denne sweater kunne også ligge i dit klædeskab og passer fint til det nye boyfriend-look. Hvad man ønsker, får man – eller?

MEN

9


side: COOL WOOL CASHMERE 10 Denne Når du forærer ham denne sweater med cashmere og uld, vil han være på sin båd hele weekenden. Han vil se perfekt ud! Det kunne godt være, at du før du går i gang med strikkeriet, skulle overveje om det er det, du ønsker…

side: 100% CASHMERE FINE 11 Højre Pas på, drenge! Det er ren kashmir, det må under ingen omstændigheder vaskes for varmt (men det har godt af at blive vasket engang imellem). Du må hellere spørge Mor, før du går i gang.

MEN

10


MEN

11


side: COOL WOOL ALPACA 12 Denne De tider, hvor kun bedstefar tog en strikjakke på, er for længst forbi. En håndstrikket jakke er både dejlig afslappet som kombination til jeans og hip til storbyens hipsters.

side: FATTO 13 Højre En ægte BBB! Kender du ikke det? Boys Best Buddy. Den er meget mere end blot en yndlingssweater - mere en elsket vane, noget hævdvundet, en tilforladelig ledsager, som ens bedste kammerat.

MEN

12


MEN

13


side: COOL WOOL 14 Denne Med tynde pinde og strikket i et udsøgt mønster, er denne sweater et ægte kærlighedsbevis og koster nogle timers flid ved strikketøjet.

side: COOL AIR 15 Højre Mindst én hoodie hører hjemme i enhver mands klædeskab. Så føler man(d) sig yngre og mere sporty, selvom træningen måske en gang imellem springes over i sidste øjeblik.

MEN

14


MEN

15


AIR 16 COOL Har du ikke tænkt før, at intet overgår din yndlingssweatshirt fra studietiden? Og alligevel, denne er endnu blødere og endnu mere hyggeligt. Og voksen…

MEN

16


17 & 18 SMOKEY

Man kan ikke få for mange huer. De ligger alle steder: På kontoret, i baren, i fitnesscenteret, i biografen, i toget, på cafeen … Hertil et smart, smalt halstørklæde (se side 9), som også passer flot til en jakke.

MEN

17

Lana Grossa FILATI CLASSICI Udgave 15 (DK)  

Med vores CLASSICI stiller vi ganske specielle krav til os selv. Vejen fra skabelsen af vores nye udsøgte sæsongarner til forarbejdning af s...

Lana Grossa FILATI CLASSICI Udgave 15 (DK)  

Med vores CLASSICI stiller vi ganske specielle krav til os selv. Vejen fra skabelsen af vores nye udsøgte sæsongarner til forarbejdning af s...