Page 1

www.lana-grossa.com

UDGAVE 15 · DKK 45 · SEK 59

STRIK

Farver mod vinterblues

Melange

par excellence

Vintertrend: Tweed


AUSGABE 56

Deutschland  7,-

· Österreich  7,50 · Schweiz CHF 10,-

w w w. l a n a g r o s s a . d e

Lässiger Tweed im TREND

FARBFLASH für fröhliche Wintertage

4

Chunky Knit für Einsteiger GROSSE MASCHEN MIT RIESIGER WIRKUNG

Filati Journal 56 Det er længe siden, vi har haft så mange modeller i ét hæfte. Vi går efteråret i møde med farver til ukomplicerede sweatre eller glade striber og tager kampen op med den efterårsagtige stemning.

classici classici www.lanagrossa.com Udgave 15 DKK 55

Strik er absolut en mandeting.

AFSLAPPEDE LOOKS TIL COOL FYRE

www.lanagrossa.com Udgave 15 DKK 55

Startklar til vinteren med stort Slow Wool Special

4 033493 246781

FJERLETTE YNDLINGSSWEATRE OG -JAKKER YNDLINGSSWEATRE ER SOM

BEDSTE VENNER

30

EFTERÅRSSTRIK TIL

DEJLIGT VELVÆRE

Classici 15 Til vores Classici har vi udviklet en masse basics, der er alt andet end kedelige. Udsøgte snit med perfekt pasform og små, fine mønstre kendetegner vores modeller for mere end én sæson.


En liste over vore førende garnforhandlere finder du på www.lana-grossa.com

42

COLLEZIONE

06 EUR 3,00 / CHF 4,50

Filati Collezione 6

1

I Collezione præsenterer vi dig for de nyeste garner. Denne vinter er det utroligt, så hyggelige, bløde, voluminøse og luftige, vores garner er blevet. Vi glæder os allerede i al hemmelighed til de triste dage, hvor vi med god samvittighed kan bytte strandlivet ud med sofa og strikkepinde.

Kære strikkefans! I vores Filati Pocket præsenterer vi dig sæson for sæson for essensen af de smukkeste modeller fra vores magasiner. Banker dit hjerte for klassiske modeller, fine farveforløb eller tørklæder og sjaler? Holder du af afslappede og super aktuelle tweedmodeller eller vil du hellere strikke enkle mønstre med garanteret resultat? Eller er du et erklæret fashion-victim, der helst vil omsætte hver garnnyhed til en ekstravagant designermodel? Intet problem, her finder I alle jeres passion. Og måske kan vi med vores udvalg overbevise dig om at prøve noget nyt, hvor du måske tidligere har tænkt ”Det vil jeg aldrig kunne strikke!” Vores motto dette efterår: ”Sig aldrig aldrig” og ”Hit med ulden!”

Opskrifter ............. 51 Kolofon ............... 101

48

COLLEZIONE No. 7/18 Herbst /Winter | EUR 3,00 | CHF 4,50 | www.lanagrossa.de

Filati Collezione 7 I Collezione 7 viser vi os fra vores sanselige side og forlænger sæsonen med sarte pastelfarver, fine lurextråde i kombination med alpaka og fjerlette, feminine garner, der strækker sommerstemningen godt ind i efteråret. Elsker du den velplejede country-stil, overrasker vi dig med sarte tweedgarner, små farvestrålende totter og et strejf af glans.

3

Strick zum Verlieben Warm, weich, wunderschön: die neuen Garne sind da! ZEITLO SE STÜ CK E IN T R AUM- QUALITÄ TEN – EINE LIA ISON DE LUXE!


CL AS SIC STYLE Klassisk er virkelig ikke kedeligt nu om dage, hvor vi har så mange fine og velkendte mønstre som snoninger, patent- og strukturmønstre og elsker diskrete grå og blå toner. Her viser vi snittene og garnerne, der kombinerer det moderne kick med en lille portion understatement.

Vi hverken kan eller vil benægte det: Vi eeelsker disse åbne, afslappede og hyggelige store jakker over alt. Hvorfor? Fordi de er så afslappede, åbne og hyggeligt store og passer til ethvert outfit. Model 1 · Cool Air.

4


Journal 56

5


6


Journal 56

Klassikeren med rullekrave er tætsiddende og i halvpatent. Når den strikkes i et blødt farveforløb som denne i sandcognac-dueblå, behøver man ikke tænke mere over sin styling. Et par smalle jeans og et par passende sko: Velklædt! Model 2 · Cashmere 16 Fine Dégradé.

Vi er lidt stolte af vores Insieme. Vi ønskede at få udviklet noget smukt, med en fint strikket tube af merino og alpaka, fyldt med de fineste mohairfibre. Det giver tilsammen et vidunderligt let og samtidigt blødt garn, som selv i tykke snoningsmønstre ikke vil føles kompakt. Model 3 & 4 · Insieme.

7


8


Journal 56

Den hyggelige jakke ligner et designerstykke. Men i stedet for at flyve til Milano, kan du selv let strikke den i ret- og vrangmasker på tykke pinde. Det er sjovt og så kan du samtidig spare penge sammen til nye vinterstøvler i stedet. Designerstøvler, forstås! Model 5 · Cloud.

9


Journal 56

Denne lille vest lukkes med en fin smykkenål. Pasformen har den store fordel, at vesten enten kan bæres kropsnær eller løst og afslappet. En anden fordel er, at du også kan strikke nummer to som en overraskelse til din veninde uden at behøve at kende hendes præcise størrelse. Model 6 · Peloso & Cool Wool Fine.

Klassisk snit, tidløs farve, ædelt garn. Denne sweater behøver ingen tilføjelser – undtagen måske et pust af din yndlingsparfume og et par smukke ørenringe. Model 7 · Lala Berlin Shiny.

11


Den farveglade sweater med dertil passende loop er et entydigt statement mod denne verdens kedelige fleecejakker. Hvad tænker vi ellers på? Pippi og ikke Annika: Glad, stærk, frygtløs, ukonventionel og uafhængig. Model 8 & 9 · Silkhair & Silkhair Print.

12


Når det bliver mere gråt udenfor, pepper vi dagene op med farveglade outfits. Knaldfarver, striber og farveskift sørger for godt humør og Pippi-Langstrømpe-stemning. En ”Jeg former min verden, som jeg vil have den” -indstilling kan ind i mellem være ganske befriende.

Journal 56

COLOUR

STRANDLIV I

13


Vores Cloud er et garn for utålmodige strikkere. Det strikkes på tykke pinde, skjuler med sine egenskaber små uregelmæssigheder i strikningen og for dem, der ikke kan eller bryder sig om mønsterstrik, er det meget smukt i glatstrikning. Model 10 · Sweater: Cloud. Som allerede nævnt ved den rødviolette sweater: Cloud er et taknemmeligt garn og ser vidunderligt ud i glatstrik. Model 11 · Cloud.

14


SOLRIGE DAGE om vinteren skal hurtigst muligt nydes med en frisk tur langs stranden. Belønnes bagefter med sofa, te og kiks.

Journal 56


DET ER MODERNE med outfits, der ser tilfældige ud. Derfor er der brug for fingerspidsfornemmelse for de rigtige kombinationer. Vælg kun én iøjefaldende model og lad alt øvrigt tilbehør være i neutrale toner.

Det, der ligner striber fra Missoni eller Paul Smith, har vi opnået gennem 4 ensfarvede striber, blandet med multifarvet Tutti. Det ligner tilfældige striber og gør strikningen sjov, da man ikke véd, hvordan det næste kommer til at se ud. Model 12 · Sweater: Fatto & Tutti. Model 13 · Hue: Cashmere 16 Fine.


Journal 56

Garzato Fleece har vi haft længe i vores sortiment, fordi det er så elsket. Det er nemt at arbejde med, fås i en ædel farvepalet og overgår alle andre med sine let tofarvede tråde, som giver et blødt, luftigt og let udtryk til din model. Model 14 & 15 · Garzato Fleece.

17


18


PAS PÅ: Iltoverskud i sigte. Søluft giver kraft til krop og sjæl. Ved havet kan man vidunderligt vende ryggen til hverdagen.

Journal 56

Her kan man roligt anvende ordet ”Pragtstykke”. Det er den nemlig virkelig, denne smukke snoningsjakke med brede ribkanter. Dén vil vi alle gerne have. Bare se, når vi alle sider på kontoret i den samme jakke til efteråret… Model 16 · Brigitte No.2.

19


Indrømmet: Denne model er alt andet end en enkel model. Men man har godt af udfordringer i livet‌ Model 17 ¡ Lala Berlin Lovely.

20


beautiful

Country living 21

Journal 56

Et gammelt bindingsværkshus på landet, omgivet af flade naturstensmure, frugttræer og -buske i haven. Drømmer vi ikke alle om det, eller?


22


beautiful

Country living 23

Journal 56

Hvem siger, at der ikke er noget glamourøst ved at bo på landet, når det kan emballeres så underspillet? Glanspartiklen i Cometa står som et smukt modspil til den rustikke melange i Slow Wool Canapa. Model 18 · Tørklæde: Cometa & Slow Wool Canapa. Dette nye, kasseformede sweatersnit kaldes ”boxy”, engelsk for kasseformet. Præcis sådan er denne sweater: Kvadratisk, praktisk, god! Model 19 · Sweater: Tutti.


beautiful

Country living

24


Journal 56 Uanset, om vi benævner farven sennepsgul, karry eller safran, er den i hvert fald et moderne statement, som bliver forædlet med neutral beige. Smuk til mørkhårede kvinder! Model 20 · Smokey & Peloso. Vi tænkte, at vi ville se, hvad der skete, hvis vi kombinerede flest muligt forskellige kvaliteter og farver. Hvis alt holdes ton i ton, bliver det en rolig og smuk model. Model 21 · Smokey & Peloso & Only Tweed.


Egentlig er det kun et rektangel med indstrikket halsudskÌring og i et nemt mønster. Via det Ìdle garn med feminint glitter bliver rektanglet pludseligt til en cool poncho. Model 22 ¡ Lala Berlin Shiny.

26


Journal 56

beautiful

Country living

27


Denne skønne vide sweater skal ubetinget bæres til smalle bukser og, hvis du har, til et par lange støvler. Så bliver den også klædelig til runde størrelser, da den går ned over hofterne. Model 23 · Only Tweed.

28


beautiful

Country living 29

Journal 56

Er det bare en slipover med ærmer? Eller en sweater med korte ærmer? En mellemting, som fint udfylder pladsen, når det er for koldt til en slipover og for varmt til en jakke. Huen er strikket i et klædeligt knopmønster, som giver den en skøn volumen, og nemt holder ørerne dejligt varme. Model 24 & 25 · Sweater og hue: Cometa.


KLARE TONER TIL TRISTE DAGE Sarte farver og lyse pasteller som ædel beige, sart mint, mættet koral eller piget rosa kan forlænge følelsen af sommer ganske meget, før vi bliver nødt til at gå til klædeskabet og finde vinterfrakken i oliven, marine eller sort frem.

30


Classici 15

Forstykker, ryg og ærmer er hæklet og kanterne er strikket på. Det har den fordel, at arbejdet skrider hurtigere frem. Muslingemaskerne giver garnet en smuk struktur. Det kunne være, at din gamle yndlingsjakke bliver hed om ørerne – der er kommet en konkurrent i huset! Model 26 · Cool Air Fine.

31


Vores kvalitet Cool Air er absolut letvægteren under kategorien uldgarner. Mixet med baby alpaka opstår det blødeste garn, du kan smyge om din hud og samtidig varmer det fantastisk. Model 27 · Cool Air.

32


Classici 15 Den søde bølgede kant står ganske alene sammen med de flotte lodrette striber. Hvor praktisk, så behøver man ikke tænke over at strikke en passende kant og kan straks kaste sig over det dejlige mønster. Model 28 · Cool Wool Big.

33


Sådan en lille sweater er hurtigt strikket og burde ikke mangle i noget klædeskab. Den er så herligt ukompliceret og kan kombineres med alle typer bukser og nederdele. Bingo og Bingo Melange findes desuden i 77 farver – og så er de 13 farver i Bingo Print ikke engang talt med! Model 29 · Bingo Mélange.

34


Classici 15 Har du en teenagedatter og et klædeskab, der ikke kan aflåses? Så kan du lige så godt tage afsked med denne cool sweater med det samme, du har syet skuldrene sammen og hæftet de sidste ender. Den ser du aldrig igen… Model 30 · Slow Wool Canapa.

35


Uden lukning, og derfor endnu mere hyggelig. De ekstravagante kanter og den høje krave sørger for en skøn varme til efterårsturen. Model 31 · Cool Air.

36


Classici 15

NYD EFTERÅRSSOLEN Snup din bedste veninde under armen,

tag din hyggeligste strikjakke på og gå en lang tur i efteråret. Benyt dig af chancen og tank godt op i solen af dejlige D-vitaminer, så du er rustet til de kommende vinterdage.

37


Classici 15 Det har måske strejfet dig, at vi gerne vil strikke på tværs. Det vil vi, fordi det giver nogle modeller med en særligt flatterende pasform. Masker strikket i den tværgående retning strækker sig anderledes i længderetningen. Model 32 · Slow Wool Lino. Har du allerede været der, eller? Men vores søde sweater har kun det runde bærestykke til fælles med den norske 70’er-sweater. Model 33 · Ascot.

39


Så enkel og dog ikke. Vi har gemt hemmelige detaljer i klassikeren med en længere ryg, små lommer og et tilsat ærme. Model 34 · Slow Wool Lino. Når tidløst design mødes med udsøgt kvalitet, er der egentlig ikke mere at sige. Udover, at Cool Wool findes i så mange farver, at vi selvom vi har sorteret de 13 farver fra, der ikke var vores yndlingsfarver – alligevel kan have en ny farve på hver uge i et år. Mission accomplished? Model 35 · Cool Wool.

40


Classici 15

41


Model 36 & 37 Tutti.

42


Collezione 6

Model 38 & 39 Tutti.

NYE GARNER Efterår/vinter 2018

Denne vinter bliver fluffy. Det, mener vi, er det bedste og mest rammende ord, vi kan finde til vores nye garner. Brainstormingen foreslog luftig, let, blød, voluminøs, ubesværet, håret og soft. Alle ord stemmer og alle passer, men ingen omfatter det hele, som "fluffy".

43


Model 40 ¡ Insieme.

44


Collezione 6

Model 41 ¡ Insieme.

45


Model 42 · Smokey & Only Tweed. Model 43 · Smokey.

46


47

Collezione 6

Model 44 ¡ Smokey.


VINTERBLUES? Ikke hos os. Vi strikker os til højt humør – i de fire nye vidunderligt varme og alligevel fjerlette garner i vores nye efterårs-/ vinterkollektion 2018/19. Smukke, dæmpede trendfarver og diskrete glitrende og lodne effekter får os til at se frem til den kolde årstid.

Model 45 · Lala Berlin Shiny.

48


Collezione 7

Model 46 ¡ Lala Berlin Shiny & Lala Berlin Lovely Fine Tweed.

49


Model 47 ¡ Lala Berlin Lovely Fine Tweed.

50


Collezione 7

Model 48 ¡ Lala Berlin Lovely Fine Tweed.

103


www.lana-grossa.com

Filati Pocket No.15 (DK)  
Filati Pocket No.15 (DK)