Fijn 26

Page 1

Fijn

het lifestyle magazine van de regio

Consendo special

geniet, beleef en bewonder

editie 26-2022

Mijn familie DOK6


Dagelijks verse asperges te koop

Wij hebben ook groene en paarse asperges.

Iedere dag verse aspergesoep, aspergekroketten, aardbeien, eieren, heerlijke wijn voor bij de asperges, asperge-ijs, appelsappen, diverse streekproducten en leuke aspergecadeaus. Jaarlijks alleen geopend in april, mei en juni.

Wij schillen graag voor u. www.peetersasperges.nl WIL JE OOK OP EEN GEZONDE MANIER AFVALLEN? 4 TOT 6 KILO PER MAAND?

KOM DAN NAAR AVIFIT!

Complete kuur 4 weken €299,- inclusief: · · · · ·

8x infraroodtraining 8x wegen 56 maaltijdvervangers Recepten avondmaaltijden & tussendoortjes Begeleiding, ondersteuning & advies

Extra voordeel: Vanaf dag 1 gewoon lekkere gezonde avondmaaltijden (geschikt voor het hele gezin). Vanaf dag 1 begin van een nieuwe levensstijl.

WWW.AVIFITPANNINGEN.NL J F Kennedylaan 208 - 5981 WX Panningen 085 333 00 33 - info@avifitpanningen.nl


Over familie en vriendschap Editorial door Karin

Vaak terugkomende onderwerpen in Fijn zijn familie en vriendschap. Je familie zijn dan ook de enige mensen die je je hele leven kent en waarvan je weet dat je ze altijd zult blijven kennen. Vrienden kies je zelf uit en hoe fijn is het als je mensen ontmoet met wie je een eindje (of een heel stuk) kunt meelopen. Soms dooft een vriendschap weer als een kaars uit; dan was het goed voor een bepaalde periode. Of het nu gaat om je familie of een goede vriend; in een tijd waarin veel waarde wordt gehecht aan een veelheid aan sociale contacten en een geslaagde carrière, is het een verademing om je te begeven onder mensen bij wie het niet uitmaakt wie je bent of wat je doet. In deze Fijn weer persoonlijke verhalen die je zult herkennen of die je inspireren. Iedereen heeft een verhaal en dat ik deze mag vastleggen is voor mij een enorme eer. De vormgeving van Dennis en de beelden van het team fotografen maken het verhaal compleet.

V.l.n.r. Nel, Ans, Karin, Diny | foto: Nicole Joosten

Bij dit stukje wilde ik graag een speciale foto plaatsen. Drie vrouwen die belangrijk voor mij zijn: Diny, Nel en Ans. Mijn lieve moeder, lieve schoonmoeder en de lieve moeder van Beppy (voor wie het niet weet; Beppy was de eerste vrouw van Marc en de mama van Jeroen). Drie krachtige vrouwen met ieder hun eigen verhaal. Ze hebben veel meegemaakt, maar iedere keer weer vinden ze dat vonkje levensvreugde om door te kunnen gaan. Voor mij is het een inspiratiebron en onvoorwaardelijke liefde; ‘Wengske aan wengske, samen op ’n bengske.’ Geniet van de mensen om je heen, van de zomer en van deze Fijn! PS Dit keer een special over Consendo. Wow, wat een fijn bedrijf en wat een mooie mensen! Het was een voorrecht om even mee te mogen lopen.

Karin Jacobs hoofdredacteur Fijn karin@fijnmagazine.nl

3 Fijn


In deze Fijn 3 Editorial Karin 5 Vormgever aan het woord 6 La Viv 7 Houtmeester 8 1op1 Dieet 9 Autoservice Ghielen 10 AviFit 11 New in town 14 Administratie- en advieskantoor A3 16 Fit & Slank

Marjolein Geenen 17 Mijn familie 18 Kopje koffie met 22 Tips familie 24 15 - 11 ontwerpburo 26 Slim Mental Coaching 27 Vrienden voor het leven 28 DOK6 Theater 34 DOK6 Cinema 39 Special Consendo 40

Covershoot Styling haren door John van Enjoy Trines uit Meijel. De visagie wordt verzorgd door Shannen van Schoonheidssalon Divine Beauty.

Petra van Le Soleil Panningen heeft een aantal toffe outfits uitgezocht voor Noortje.

De kleding die Judith draagt is van Carrièra Panningen, Anja zorgt voor de finishing touch.

Fijn magazine is een lifestyle magazine dat gemiddeld 4 keer per jaar verschijnt. Huis-aan-huis in Peel en Maas en op afhaalpunten. Tevens is Fijn te vinden op openbare plekken in Noord- en Midden-Limburg. Oplage 25.000 ex. Hoofdredactie, tekstredactie, sales Karin Jacobs Vormgeving, beeldredactie Dennis Vredeveldt Drukwerk Moderna Verspreiding Garcon Fotografie Stefan Koopmans, Dick Holthuis, Nicole Joosten Coverfoto/special Stefan Koopmans Fijn is een concept van Finelabel. Druk- en zetfouten zijn onder voorbehoud.

Ook in FIJN of tips? Graag! info@fijnmagazine.nl Fijn niet ontvangen of een extra exemplaar? Gratis verkrijgbaar bij: Primera, Toeristisch Informatie Huis in Panningen, Bloemenboutique Veronique in Helden, Corneeltje Woondecoratie in Kessel, Bazus in Baarlo, This N That in Maasbree, Coolen Pluijm in Meijel. Afhaaladressen Leudal, Horst aan de Maas, Venlo, Roermond Kantoorhandel Thea in Roggel, Primera Plantinga in Heythuysen, Christine de echte bakker in Neer, Beau Belle en Cigo in Horst, Primera in Sevenum, Boekhandel Koops in Venlo, Boekhuis De kleine tovenaar in Roermond.

FIJN 27 | najaar 2022 www.fijnmagazine | Fijnmagazine Fijn 4


Vormgever aan het woord Druk, druk, druk...

“Druk”, dat is het antwoord dat ik vaak krijg, als ik aan iemand vraag hoe het gaat. Als ikzelf die vraag krijg, antwoord ik vaak met “ik heb een volle agenda”. Dat klinkt toch net wat anders… Maar elke keer als ik dat antwoord geef, denk ik ook gelijk, waarom heb ik nu weer die volle agenda? De afgelopen twee jaar was die agenda, door een of ander virus, helemaal leeggeraakt. En de meeste vrienden en bekenden die ik sprak, vonden dat eigenlijk best wel oké. Natuurlijk, we misten de festivals, de concerten of het restaurant, maar die druk om bijvoorbeeld naar een verjaardag van je neefje te moeten gaan, misten we niet. En hoe vaak ik wel niet gehoord heb: “Ik ga die agenda echt niet meer vol plannen!” Herkenbaar, toch?

Ondertussen heb ik intens genoten van mijn eerste festival, de borrels en etentjes smaken ook goed en de optredens met mijn band Khick gaan weer als vanouds helemaal los! Toch probeer ik voorgaande als een ‘note-to-myself ’ in mijn hoofd te planten. Dat wordt een uitdaging, maar als deze Fijn bij jullie op de mat ligt, ben ik toevallig een weekje weg. Een goed begin zullen we maar zeggen! Veel leesplezier.

Persoonlijk ga ikzelf af en toe wel goed op een beetje druk. De druk voor de deadline van het Fijn magazine is altijd een uitdaging, maar uiteindelijk ben ik dan wel het effectiefste. Ik weet trouwens niet of mijn collega’s van Crispy Concepts er ook zo over denken… ;-) Bij Crispy Concepts is er ook een volle werkagenda. Om daar de druk van de ketel te halen, hebben we twee vacatures uitgezet, om meer ruimte te krijgen in onze agenda’s. Check onze vernieuwde website www.crispyconcepts.nl als je wilt weten welke vacatures. (Tot zover de schaamteloze reclame.) Verder gaan we lekker met ons bedrijf!

Dennis Vredeveldt vormgever Fijn

5 Fijn


La Viv lingerie

Laat de zomer maar komen! Ben jij ook zo toe aan de lang verwachte vakantie? La Viv heeft een ruime collectie badmode. Maak jouw beachlook compleet met een leuke tas of strandjurk.

La Viv Lingerie Markt 77 5981 AP Panningen T 077 462 0699 W www.laviv.nl


Houtmeester Nieuwe showroom in Beringe Op zoek naar een nieuwe vloer? Dan is Houtmeester het juiste adres! De mooie nieuwe showroom in Beringe geeft een beeld van de mogelijkheden in parket-, PVC-, en laminaatvloeren. Fijn mocht een kijkje komen nemen. In de regio is de naam Houtmeester een begrip, de afgelopen 30 jaar zijn al heel wat klanten blij gemaakt met een nieuwe vloer. Rasondernemer en vakman Jos Derks is de oprichter van dit bedrijf. Inmiddels runt Jos een andere onderneming, maar is de naam Houtmeester wel weer in de familie. Zoon Yoni heeft Houtmeester nieuw leven ingeblazen en hij treedt hiermee in de voetsporen van zijn vader. Yoni: “Ik ben van jongs af aan met mijn vader op pad geweest, daarmee is de basis voor dit ambacht gelegd. Na mijn opleiding tot parketteur was ik klaar om zelfstandig aan de slag te gaan. Ik ben de eigenaar van Houtmeester, maar gelukkig ondersteunt pap me aan alle kanten.” Jos: “Het is natuurlijk prachtig dat mijn zoon dit nu doet en dat hij zo goed is in het vak. Hij is pas 18 jaar, maar hij levert zelfstandig een puik stukje vakwerk af. Daarnaast is het een vriendelijke jongen. Als vader ben ik daarin natuurlijk niet helemaal onbevooroordeeld, haha, toch hoor ik dat ook terug van de klanten.”

Yoni: “We hadden niet verwacht dat we meteen zoveel opdrachten zouden krijgen, dat geeft vertrouwen voor de toekomst. We zijn niet van veel poespas, het gaat erom dat je doet wat je zegt. Als mensen na afloop superblij zijn met hun nieuwe vloer dan zijn wij dat ook. Betere reclame kunnen we niet hebben.” Jos: “Er is duidelijk behoefte aan. In het najaar lanceren we een uitgebreider pakket met onder meer: shutters, blinds en woodwaves. U bent van harte welkom in de showroom om de mogelijkheden te bespreken.”

Vacature

Lijkt het je leuk om ons team te versterken en een mooi vak te leren? Wij zijn op zoek naar een leerling parketteur. Voor meer informatie stuur een e-mail naar: info@houtmeester.eu

Houtmeester Noordervaart 5 (op afspraak geopend) 5986 AC Beringe T 06 5153 3870 W www.houtmeester.eu

7 Fijn


1op1 Dieet Petra, cliënt van The 1:1 Diet

Vaak krijg ik de vraag: “Wat is dat nu precies…het 1op1 Dieet?” Of ik hoor in mijn omgeving: “Dat is dat crashdieet met shakes!” Laat ik vooropstellen, het is absoluut GEEN crashdieet met alleen shakes om maar snel af te vallen! Maar wat is het dan wel? Het is afvallen en het tegelijkertijd aanleren van een nieuwe leefstijl met behulp van een duidelijk stappenplan waarbij onze maaltijdvervangers al vanaf stap 1 worden gecombineerd met een portie groente en eiwitten. De maaltijdvervangers zijn nodig om jou te voorzien van de nodige bouwstoffen zodat er geen tekorten ontstaan tijdens jouw afvaltraject. We kijken samen welke stap het beste bij jou past! Of dat nu in bijvoorbeeld stap 1 is: met 3 producten, groente en eiwit of stap 3: met 3 producten, groente, eiwit, zuivel en fruit of bijvoorbeeld stap 4: met 2 producten, groente, eiwit, zuivel, fruit en een boterham. Jij kiest en bepaalt wat voor jou haalbaar is.

Door stapsgewijs het plan te doorlopen leer ik je een nieuwe leefstijl aan. Zo weet je aan het einde van het traject hoe je in balans kunt blijven. En daar hoort genieten ook zeker bij! De GRATIS weegmomenten blijven voor zolang jij dat nodig hebt! (Ook als je klaar bent met het dieet!) De stok achter de deur blijft en dit kan jou zeker helpen om je nieuwe gewicht vast te houden. De juiste balans tussen een gezond gewicht, genieten, voeding en bewegen… Dat wil jij toch ook?! Denk jij dat het 1op1 Dieet wel bij jou past? Meld je dan aan via mijn pagina: www.1op1dieetpeelenmaas.nl of neem vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie.

Samen met mijn begeleiding en jouw inzet gaan we zorgen dat de kilo’s verdwijnen, je meer energie krijgt en je weer lekker in je vel komt te zitten.

Janina Peters - van Mook Veldleeuwerik 15 5984 PH Koningslust T 06 3731 7973 W www.1op1dieetpeelenmaas.nl

Fijn 8


Autoservice Ghielen is klaar voor de toekomst! Deze universele vakgarage in Panningen wordt gerund door twee enthousiaste ondernemers; Ramon Ghielen en Suzanne Smeets. In het dagelijkse leven zijn ze ook partners. Ze wonen samen met hun 8 maanden oude dochtertje Senna en de zoon van Suzanne; Michael. Ramon: “In 2010 ben ik klein begonnen in een oude champignonloods. Veel familieleden zitten in de autobranche, dat zit echt in de genen. Op een gegeven moment groeide het bedrijf uit zijn jasje en kwam deze locatie op ons pad. Als buren van Esso Vissers, met een tankstation en een wasstraat, natuurlijk een toplocatie voor ons bedrijf, hier kunnen we verder doorgroeien.”

Nummer 33

Suzanne: “We straalden niet uit wat we waren, nu hebben we de ruimte, een zichtlocatie die makkelijk te bereiken is. Toen we ons huisnummer kregen bleek dat nummer 33 te zijn; als grote Max Verstappen fans is dit natuurlijk top. Hij heeft nu nummer 1, maar is natuurlijk wereldkampioen geworden met nummer 33.”

Ramon: “We hebben een klein, gemotiveerd team waarmee we staan voor kwaliteit en service. Bij ons staan de wensen van de klant centraal, we geven een open en eerlijk advies. Je kunt bij ons terecht voor: reparaties, onderhoud, in-en verkoop van auto’s, carcleaning, diagnose, banden en de uitlijning van je auto. Eigenlijk voor alle werkzaamheden aan een privé-of bedrijfswagen van ieder merk. We zijn BOVAG-lid wat staat voor betrouwbaarheid, kwaliteit en garantie.”

Welkom voor een kennismaking

Suzanne: “We zijn tevens een erkend leerbedrijf, we leiden vakmensen op en investeren in de toekomst van de autobranche. Onze kennis delen en het samen doen zijn zaken die we belangrijk vinden. Onze deur staat open en je kunt altijd binnenlopen voor een kop koffie en om vrijblijvend kennis te maken. We laten graag zien waar we mee bezig zijn.” Autoservice Ghielen Maasbreeseweg 33 5981 NZ Panningen T 077 306 0210 W www.garageghielen.nl

9 Fijn


AviFit Challenge Rob verliest maar liefst 23 kilo Deze keer het succesverhaal van Rob die de AviFit Challenge is aangegaan. heb ik besloten om alleen nog maar op de crosstrainer te gaan. Het stilliggen in de warmte is op vakantie al niets voor mij, laat staan als ik daarvoor ook nog een half uur gesport heb. Naast het sporten zijn we thuis ook de maaltijden die aangereikt werden gaan eten. Ik at twee keer per dag mijn yoghurtje met de Avi-Slank toevoeging, daarnaast zijn we de koolhydraat arme gerechten gaan eten. De eerste 2 maanden heb ik netjes als een monnik geleefd met de maaltijden die mochten en water en thee.

Voor

Na

“Ik ging met mijn vrouw bij een bevriende schoonheidsspecialiste een cadeaubon ophalen. We wisten dat ze een afslank challenge aan het doen was. Ik was er wat sceptisch over, totdat de deur openging en we een geheel ander persoon zagen staan. Haar streefgewicht was gehaald en het was haar niet tegengevallen. Met mijn, door een bourgondische levensstijl gecombineerd met anderhalf jaar blessureleed, opgebouwde welvaartsspoiler in het achterhoofd dacht ik meteen: dit is iets voor mij. Thuis heb ik direct contact met AviFit opgenomen en 3 dagen later stond ik op de weegschaal om erachter te komen dat de schade nog iets groter was als gedacht. Ik ben meteen de crosstrainer opgegaan en na 25 minuten zweten een besluit genomen; deze weg gaan we bewandelen. In de week erna ben ik gestart. Twee keer per week naar Panningen om eerst 25 minuten op de trainer te staan en daarna nog 25 minuten stil te liggen in de Avi-Slim tunnel. De Challenge was begonnen. Het was leuk om te doen. Iedere sessie begon met een meting en het ging heel goed. Na 4 weken

Fijn 10

Uiteindelijk heb ik 4 maanden de challenge gedaan. Waarvan de laatste 2 maanden iets minder streng, maar wel steeds bewust keuzes makend. Uiteindelijk heb ik 23 kilo lichter en blessurevrij met opgeheven hoofd, maar ook wel met een beetje weemoed het pand verlaten. Want 2x per week een beetje grappen over het behaalde resultaat en op een ludieke manier uitgedaagd worden voor een nieuw doel is niet verkeerd. Om mijn gewicht op peil te houden, en wellicht nog een beetje te verliezen, heb ik een abonnement op de sportschool genomen en ik ben weer gaan hardlopen. Door het intensieve sporten op de crosstrainer en het verliezen van gewicht was mijn basisconditie zo ver vooruitgegaan dat het anderhalf jaar trainingsachterstand in de loopgroep niet aanwezig was. Ik wil de dames van AviFit danken voor de goede begeleiding, een échte aanrader!”

AviFit JF Kennedylaan 208 5981 WX Panningen T 085 333 0033 Whatsapp 06 1358 4444 W www.avifitpanningen.nl


New in Town Camperen is helemaal hot! Totale vrijheid qua reisbestemmingen en toch je ‘eigen huis’ voorzien van vele extra’ s en luxe bij je hebben. Wij zijn gestart met de verhuur van 1 luxe camper waarmee wij iedereen de kans bieden om van een heerlijke vakantie te kunnen genieten.

In onze privéruimte geven we personal training aan mensen met verschillende doelstellingen zoals afvallen, aankomen of hun conditie verbeteren. Ook bieden we voedingsbegeleiding op maat aan en geven we uitdagende, maar voor elke niveau toegankelijke groepslessen (HIIT en bootcamp).

Peel en Maas Camperverhuur Korenbloem 21 5988 MC Helden T 06 4018 5027 W www.peelenmaascamperverhuur.nl

Als gediplomeerd medisch pedicure hecht ik voor mijn klanten veel waarde aan; kwaliteit, voorlichting en hygiëne. Bij cliënten met voet en/of nagelklachten maak ik een analyse om stap voor stap het probleem op te lossen. Uiteraard bent u ook welkom voor cosmetische voetverzorging en massage. Zeker in de zomer is een (gel)lak de finishing touch. Nieuwsgierig? Maak een afspraak!

Studiofit077 John F. Kennedylaan 221A 5981 WZ Panningen T Stef Geuijen: 06 1859 3685 T Dion v. Horne: 06 4030 6741 W www.studiofit077.nl

Voetcare Inge Inge Rutten Veldm. Montgomeryhof 22 5981 ER Panningen T 06 1201 1845

11 Fijn


New in Town Wil jij van je lichamelijke of psychische klacht af? Vrijwel altijd is de oorzaak van je klacht een emotionele blokkade die verstopt zit in je onderbewustzijn. Dit ruimen we op zodat je zelfhelend vermogen weer moeiteloos kan stromen. Gemiddeld ben je na 1 tot 3 sessies klachtenvrij of is je klacht sterk verminderd. Benieuwd hoe dit werkt? Neem dan een kijkje op mijn site.

Salon32 bij Danielle is een kapsalon voor dames, heren en kinderen waar ik het kappersvak met veel plezier en passie uitvoer. Professionaliteit, service en gezelligheid staan hoog in het vaandel. Ben jij toe aan iets nieuws, of laat jij je graag adviseren, dan ben je hier aan het juiste adres!

Salon32 bij Danielle Ninnesweg 32 5981 PC Panningen T 06 5555 8968 E salon32bijdanielle@gmail.com

Bregje NEI Therapie Maasbree T 06 1450 9068 W www.bregjeneitherapie.nl

Sharon Skin Expert staat voor huidverbetering anno 2022. Beleef een moment van pure rust en ontspanning, aandacht voor jou en je huid. Als gecertificeerd Organic Touch Therapeut brengt Sharon de huid naar een hoger niveau voor een gezond en stralend resultaat.

Annetz Neurofeedback: Fitness voor je brein Heb je stress, angst of onrust? Wil je beter slapen of zit je gewoon niet lekker in je vel? Neurofeedbacktraining ondersteunt bij emotionele en mentale klachten. Ook als je geen klachten hebt, maar wel het beste uit jezelf wilt halen door betere focus en veerkracht. Kijk op mijn website of bel gerust voor meer info.

Sharon Skin Expert Bosbeeklaan 74 5991 MA Baarlo T 06 1357 5736 W www.sharonskinexpert.nl

Annetz Neurofeedback Haagweg 58 5995 AB Kessel T 06 2880 1707 W www.annetz.nl

Fijn 12


New in Town De Voetsalon biedt voetreflexplus behandelingen voor jong en oud. Deze behandelingen d.m.v. drukpuntmassage kunnen worden ingezet bij tal van klachten. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn, spier- of gewrichtsklachten, spijsverteringsklachten, angst of stress gerelateerde klachten. Naast behandelend ook ontspannend en preventief in te zetten.

Welkom bij Saskia coaching & training voor HSP. Ont-moeten, ontprikkelen en ontspannen. Graag geef ik meer bekendheid aan hoogsensitiviteit. Wat houdt het in, hoe ga je ermee om, hoe ondersteunt het jou? In kleine stapjes terug naar jouw eigen ik, ik help je graag verder!

Saskia coaching & training voor HSP Wethouder Tielenstraat 58 5987 NK Egchel T 06 2040 4840 W www.saskia-koopmans.nl

De Voetsalon Baarloseweg 1 5988 NL Helden T 06 1809 4345 W www.devoetsalon.nl

Glorious Home is sinds oktober 2021 gevestigd in Helden. Je kunt bij mij terecht voor groen- & woondecoratie, droogbloemen en verse bloemen. Van kransen, toeven en rouwwerk tot aankleding voor jouw bedrijf of bruiloft. Bezoek het atelier op afspraak of kijk eens online in de webshop.

Sà-nùk is tijdelijk terug in Panningen! Loes heeft een collectie zomerjurken, handgeborduurde bloesjes en nog meer kleding uit Thailand meegenomen. Verder zijn er sieraden, tassen en sjaals uit Nepal te vinden in de zomer Pop-Up Store. Allemaal producten met een bijzonder verhaal, handgemaakt en duurzaam ingekocht in Azië. Kom langs of neem een kijkje in de webshop!

Glorious Home Keuleman 2 5988 ET Helden T 06 3007 5414 W www.glorioushome.nl

Sà-nùk Markt 67 5981 AP Panningen T 06 4748 6670 W www.sa-nuk.nl

Glorious Home

13 Fijn


A3 Advies Administ

Meer vrije tijd en je boekhouding altijd Up to date Om een onderneming succesvol te laten zijn is een goede en overzichtelijke financiële administratie van essentieel belang. A3 in Panningen heeft met de 3 A’s de juiste mix van Advies, Administratie en Aandacht. A3 biedt een totaalpakket aan werkzaamheden en advies, zodat je financiële, administratieve en fiscale zaken perfect op orde zijn. Dit volledig op maat en met korte lijnen. Dat geeft rust om te ondernemen en om te genieten van je welverdiende vrije tijd.

Eigenaar Ed Nijssen: “Ondernemers hebben een roerige tijd achter de rug, wij begrijpen dat en denken met onze cliënten mee; altijd met het doel om de meeste passende oplossing te vinden. We staan voor een transparante samenwerking en we bieden de ruimte om elkaar te leren kennen.

ken naar hoe het meest optimale resultaat bereikt kan worden. A3 is van een omvang waarbij we een uitstekende bereikbaarheid en continuïteit kunnen garanderen, tegelijkertijd zijn wij klein genoeg om de lijnen kort te houden zodat er contact is met een vaste adviseur.

Ons team bestaat uit gedreven mensen die oprecht geïnteresseerd zijn en kennis van zaken hebben. Samen wordt er geke-

We werken voor ondernemingen in vrijwel alle branches en van verschillende grootte; van zzp-ers tot bedrijven met

Fijn 14


ratie Aandacht honderd medewerkers. Ieder bedrijf heeft zijn eigen bedrijfsdoelstellingen; deze kun je verwezenlijken als de boekhouding up-to-date is, alleen dan weet je wat je uitgangspositie is. Wil je bijvoorbeeld groeien, dan geven we daar graag advies in. Ook wij zelf maken een continue, maar gecontroleerde groei door. We merken dat de markt dit nodig heeft en omdat wij flexibel zijn kunnen we hierin meebewegen. Buiten de uitgebreide dienstverlening op maat die we al bieden gaan we werken met pakketten: A3 Up to date, helemaal online; ideaal voor zzp’ers en eenmanszaken.”

A3 Up to date

Ondernemen is helemaal jouw ding; de boekhouding iets minder. Dan is A3 Up to date je ideale partner! Je kiest een pakket dat helemaal aansluit op je wensen, A3 Up to date zorgt ervoor dat het systeem wordt ingericht. Je administratie wordt gekoppeld aan een app en op deze manier stuur je heel eenvoudig je in-en verkoopfacturen digitaal door. A3 Up to date zorgt ervoor dat je administratie accuraat wordt bijgewerkt. Je hebt steeds een up-to-date inzicht in je administratie en tevens periodiek een goed beeld van je liquiditeiten. A3 Up to date werkt met vaste maandbedragen, zodat jij precies weet wat je kosten voor het verwerken van je administratie zijn. De pakketten zijn gebaseerd op het aantal bij- en afschrijvingen van de bank- en kasadministratie per jaar. Zo betaal je niets te veel, maar profiteer je wél optimaal van de dienstverlening die perfect aansluit bij jouw bedrijf. Transparant, duidelijk en zonder nare verrassingen achteraf; dat is boekhouden via A3 Up to date!

Leon Timmermans eigenaar Leon Timmermans Bestratingen “Niet na hoeven denken over mijn administratie, want die heb ik goed geregeld.”

A3 Advies Administratie Aandacht Steenstraat 91 5981 AD Panningen T 077 306 6125 W www.a3uptodate.nl W www.a-drie.com

15 Fijn


Fit & Slank Inzichten krijgen en bewustwording is zo belangrijk om je doel te behouden. Het lijkt zo eenvoudig: keuzes maken en willen veranderen. Toch lijken er allerlei excuses de kop op te steken als het moment van verandering daar is. Om dan toch een andere weg in te slaan is moed nodig. Moed en een groot verlangen! Het verlangen om voor het onbekende te durven kiezen moet groter zijn dan de angst om het bestaande patroon te doorbreken. Ik ben Dorry Smets, woonachtig in Panningen, en ik geef groepscursussen, personal coaching en online cursussen in de gemeente Peel & Maas: Zaal 21, Kerkstraat 3A, Panningen (boven De Koncurrent). Voeding en veel sporten heeft altijd als een rode draad door mijn leven gelopen. Mijn interesse in voeding heb al sinds ik me kan heugen. Vandaar dat ik ook in 2016 ben gestart met de opleiding gewichtsconsulente en kort daarna mijn praktijk ben gestart in Swalmen, waar ik destijds woonde. Om nog meer kennis te vergaren ben ik verschillende opleidingen gaan volgen: Orthomoleculaire voeding en suppletieadviseur, specialisatie Psyche en Gewicht, Hormoonfactor trainer bij Ralph Moorman en als laatste powerwalktrainster. Sinds 1 april 2022 werk ik met de Fit & Slank-methode, omdat dit voor mij dé manier is om zelf keuzes te maken en te blijven genieten van eten. De kracht van de methode zit in de eenvoud en sluit volledig aan op de adviezen van het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad. Fit & Slank is geen dieet, maar een verandering van leefstijl voor de rest van je leven. Zodat je toch kunt genieten van eten, zonder honger te lijden. Is je interesse gewekt? Neem een kijkje op de website www.fitenslank.nl. Je kunt je nog aanmelden, zodat je voor de zomervakantie je weer lekker en zelfverzekerd in je vel voelt! Samen gaan we op pad om je doel te verwezenlijken.

Vergoedingen

Omdat ik aangesloten ben bij de beroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten (BGN) krijg je in de meeste gevallen een vergoeding vanuit je zorgverzekering als je aanvullend verzekerd bent. Vraag dit even goed na bij jouw zorgverzekeraar voordat je een afspraak maakt.

Fijn 16

Dorry Smets Gewichtsconsulente, voedingscoach Kerkstraat 3a 5981 CD Panningen T 06- 2509 4635 W www.fitenslank.nl


Marjolijn Geenen Ondersteuning bij jouw rouwproces Bij het woord ‘rouw’ denken we vooral aan de emoties die we voelen als een dierbare is overleden. Maar er zijn veel meer gebeurtenissen die gevoelens van rouw kunnen oproepen, zoals: een scheiding, het verlies van een baan, geen contact meer hebben met je kind of ernstig ziek worden. Marjolijn biedt op een laagdrempelige manier, ondersteuning en handvaten om met een verlies om te kunnen gaan. Marjolijn: “Als je iemand verliest die je dierbaar is dan kom je in een rouwproces terecht. Rouwen is het voelen, het verwerken van dit verlies. Je kunt je verdrietig, boos, bang en machteloos voelen. In onze westerse cultuur wordt vaak afwerend gereageerd op alles wat te maken heeft met rouw en verlies. Er wordt getroost met clichés; ‘oh, dat is toch een mooie leeftijd’, alsof er voor iemand die oud is geworden geen recht meer is op rouw. Als een lange, diepe verbintenis ophoudt, dan is dat ingrijpend, ongeacht een leeftijd. Ook worden veel rouwende mensen niet opgemerkt, ‘het zal nu toch wel over zijn?’ Het niet oprecht kunnen praten over je verlies kan leiden tot schade op zowel lichamelijk- als op geestelijk vlak.

Ieder verlies, hoe groot of klein, vraagt om een goede verwerking. Dit is bijvoorbeeld ook bij ziekte; artsen doen er alles aan om je fysiek weer gezond te krijgen. Bij het mentale aspect wordt amper stilgestaan, terwijl je juist zoveel te verwerken hebt. Ik heb geen magisch stokje waarmee ik verdriet kan wegnemen. Verdriet hoort erbij, zonder verdriet is er geen geluk. Alles is continu in beweging, het gaat erom hoe je kunt meebewegen op je eigen manier en weer een balans kunt vinden. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.”

Marjolijn Geenen Rouwbegeleiding & verwerking Ruijsstraat 65a, 5988 AA Panningen T 06 2144 7017 W www.marjolijngeenen.nl

17 Fijn


Mijn familie Dennis, Roel & Dex

In deze reportage draait alles om familie. Ze worden ‘model voor een dag’, we gaan bij ze op de koffie en ze delen tips. Dennis en Roel staan normaal gesproken niet graag op de voorgrond, gelukkig maken ze voor Fijn een uitzondering. Hun zoontje Dex (3 jaar) mag uiteraard niet ontbreken.

Dennis en Roel zijn al twaalf jaar een stel, waarvan vier jaar getrouwd. Ze zijn allebei arts; Dennis is spoedeisende hulp arts bij VieCuri in Venlo en Roel is als kinderarts werkzaam bij Kempenhaeghe in Heeze. In 2018 is Dex in Amerika geboren. Hoe deze adoptieprocedure is verlopen vertellen ze in ‘Kopje koffie met.’

Barbershop

Voordat de foto’s worden gemaakt gaan Roel en Dex langs bij de, onlangs vernieuwde, Barbershop van Change Panningen. Jens zorgt voor een frisse, stoere look bij Roel en Jos knipt de haren van Dex.

Fijn 18


Mannenmode

De voorjaarsmode voor heren draait allemaal om natuurlijke en pastelkleuren. Personal shopper en imagostyliste Nicole Janssen van Berden heeft voor de mannen stijlvolle, comfortabele outfits in deze tinten uitgezocht. Dex steelt de show in een stoere blauwe combinatie.

Berden mode, wonen en meer Laurentiusplein 3 5921 GX Blerick T 077 3248888 W www.berden-fashion.nl 19 Fijn


Fotografie www.dickholthuis.nl

Deze familie is het liefste buiten. Dennis en Roel houden van tuinieren, fotograferen en dagjes uit met Dex. Ze hebben al heel wat roadtrips gemaakt in verre landen. Met Dex houden ze het voorlopig op familievakanties in Europa en wintersport blijft een favoriet. Vandaag blijven we dichtbij huis. Hoewel ze geen kampeerders zijn geeft De Heldense Bossen even dat vakantiegevoel en Dex vermaakt zich opperbest!

Fijn 20


Camping De Heldense Bossen www.deheldensebossen.nl

Camping De Heldense Bossen Vakantie op De Heldense Bossen, is genieten in de natuur met de luxe van thuis, duurzaam, maar wel midden in de natuur. Het is een echte familiecamping met alle faciliteiten en een perfecte uitvalsbasis voor wandel-en fietstochten. Kinderen hebben hier de tijd van hun leven. Alles kunnen ze er vinden: spelen in zowel de natuur van de bosrijke omgeving, maar ook in de speeltuin en natuurlijk niet te vergeten in het subtropische zwemparadijs.

21 Fijn


Kopje koffie met Dennis en Roel Voor deze rubriek gaan we op de koffie en vertellen mensen hun verhaal. We nemen mooie bloemen mee van het Bloemenhofje en lekkere vlaai van Bakkerij Teun. Na een gezellige dag uit met de mannen, is het een week later tijd voor een koffiedate. Karin wordt gastvrij ontvangen. Terwijl de koffie wordt gezet en de vlaai wordt aangesneden, laat Dex een aantal pronkstukken, in de vorm van dino’s en auto’s, zien uit zijn speelgoedmand. Met zijn drie jaar babbelt hij er al vrolijk op los. Als iedereen goed en wel zit, vertellen Dennis en Roel over de adoptie van Dex. Ze vinden het belangrijk om een eerlijk beeld over adoptie te schetsen, vanuit hun perspectief gezien, omdat voor veel mensen onbekend is wat er allemaal aan zo’n procedure vooraf gaat.

Kinderwens

Dennis: “Tijdens onze studie geneeskunde in Nijmegen hebben we elkaar leren kennen. Het klikte meteen en al vrij snel hebben we het over onze kinderwens gehad. Als mannenstel is het toch iets minder vanzelfsprekend; gelukkig stonden wij er hetzelfde in.” Roel: “Dan heb je het ook over de manier waarop we het we het ouderschap willen vormgeven. Hiervoor zijn een aantal opties; wij hebben bewust gekozen voor adoptie, omdat dit het beste bij ons past. Het is niet alleen onze kinderwens; we geven een kindje, waar de familie niet voor kan zorgen, een thuis om veilig op te groeien.” Dennis: “In 2015 zijn we officieel gestart met het in gang zetten van de adoptieprocedure. We wisten dat het een proces van jaren zou zijn, dus we wilden niet te lang wachten. Er komt veel bij kijken, van een beginseltoestemming aanvragen tot verplichte voorlichtingsavonden tot verschillende onderzoeken en huisbezoeken. Hoewel je veel geduld moet hebben, vinden wij deze zorgvuldige aanpak belangrijk, dit met name om nog een breuk voor een kind te voorkomen. Wij hebben er veel van geleerd en het heeft ons inzicht gegeven in hoe we bepaalde

Fijn 22

dingen het beste kunnen aanpakken. Toen we de toestemming kregen, hebben we ons ingeschreven bij de adoptiebureaus, zowel in Nederland als in het adoptieland.”

Het vaderschap

Roel: “Als twee mannen was er qua adoptieland de keuze uit: Nederland, Portugal, Zuid-Afrika en Amerika. We hebben bewust gekozen voor Amerika. Dat het daarbij een ‘open adoptie’ betreft, waarbij er een vorm van contact is tussen de drie betrokken partijen: geboortefamilie, kind en adoptieouders, vinden we van grote meerwaarde. De geboortefamilie kiest het gezin uit waar het kind zal opgroeien. Daarbij is het belangrijk om te realiseren dat bij adoptie het belang van het kind altijd voorop staat. Adoptie komt pas in beeld als er in het land van herkomst geen passend thuis kan worden gevonden.” Dennis: “In de loop van 2018 kregen we het bericht dat er een match was. Op 15 juni was onze trouwdag en zo’n twee weken later werd Dex geboren. Heel bijzonder. Na een paar dagen was het papierwerk compleet en konden we afreizen naar onze zoon.” Roel: “Om alles goed te kunnen regelen verblijf je gemiddeld zes weken in de omgeving waar je kind is geboren. In ons geval was dat Philadelphia, waar we een appartement hadden gehuurd. Daar hebben we Dex voor het eerst gezien. Het was fantastisch om onze zoon in de armen te kunnen sluiten. We leefden de eerste dagen in een roes. Het was een roze wolk en aan de andere kant een enorme verantwoordelijkheid. Over dingen waar ik normaal gesproken mijn hand niet voor omdraai, was ik nu onzeker. Ik was vader en het beroep van kinderarts verdwijnt dan naar de achtergrond. Aan de andere kant heeft het vaderschap mij als arts meer inlevingsvermogen gebracht.”


Dennis: “Zo ervaar ik dat ook. Je leven ziet er in alle opzichten heel anders uit als je van een stel ouders wordt. Die tijd in Philadelphia was intens. De zorg voor een pasgeboren baby en met al het papierwerk dat nog moet worden geregeld. Bij aankomst in Nederland wachtte ons een warm welkom door familie en naaste vrienden. Eenmaal thuis hebben we de tijd genomen om rustig aan elkaar en aan de situatie te wennen. Het ging

eigenlijk meteen goed met Dex, hij was tevreden en blij, en dat is hij tot op de dag van vandaag. We hebben een prachtige zoon en familie erbij in Amerika. We gaan zeker samen terug naar de plek waar hij is geboren en ons ouders heeft gemaakt.”

23 Fijn


Tips van Dennis, Roel & Dex Jumbo Harald & Ilse van Beek

Mattel Play! Sevenum

Jumbo Harald & Ilse van Beek in Panningen biedt een groot (regionaal) assortiment en hanteert de 7 Zekerheden, waaronder de laatsteprijsgarantie en de beste service. Iedere dag streven we ernaar om onze klanten 100% tevreden te stellen. Dit doen we niet alleen, maar samen met onze ruim 200 medewerkers.

De meest unieke speeltuin van Europa. Bij Mattel Play! lopen kinderen de werelden van hun TV-helden binnen en zal hun fantasie werkelijkheid worden. Dit speelparadijs is anders dan andere, want hier is het mogelijk om Brandweerman Sam™, Bob de Bouwer™, Angelina Ballerina™ in levende lijven te ontmoeten.

Kerkstraat 43 5981 CD Panningen T 077 308 1270 W www.jumbopanningen.nl

Tuincentrum Leurs Kom langs in deze schitterende winkel en ervaar een wereld vol beleving. Tuincentrum Leurs heeft naast twee restaurants, ook een uitgebreid aanbod van prachtige bloemen, tuin- en kamerplanten, tuinmeubilair, barbecues, woonaccessoires en nog veel meer. Kom langs en laat je inspireren!

Straelseweg 370 5916 AD Venlo T 077 321 6000 W www.leurs.nl

Fijn 24

Midden Peelweg 7 5975 MZ Sevenum T 077 467 7777 W www.mattelplaysevenum.nl

Helden van Helden

Bij Helden van Helden draait het om een unieke locatie middenin de gezelligste wijngaard van Limburg, waar helden samenkomen. Lokale helden – van onze leveranciers tot cliënten en van ingrediënten uit het seizoen tot wijn van eigen bodem – waar wij trots op zijn.

Baarloseweg 8a 5988 NL Helden T 06 2187 6754 W www.heldenvanhelden.nl


Tips van Dennis, Roel & Dex Marjo Teeuwen Travel counsellor

Plantencentrum Van den Beuken

Wil je op vakantie en heb je geen tijd of zin om het internet af te speuren? Als jouw persoonlijke reisadviseur help ik je graag met het vinden van de perfecte reis. Neem contact met me op! Een mailtje, appje of belletje en de eerste stap op weg naar een mooie reis is gezet.

Plantencentrum Van den Beuken in Meterik heeft een groot aanbod in tuinplanten. Of u nu op zoek bent naar leibomen (o.a. wintergroen) die privacy bieden, vaste planten, die het hele jaar door de borders mooi kleuren, fruitplanten of een prachtige palmboom; bij ons bent u aan het goede adres.

Rieterlaan 1 5981 DB Panningen T 06 8396 7285 W www.travelcounsellors.nl/marjo.teeuwen

Sint Jansstraat 43 5964 AB Meterik T 06 1101 7370 W www.plantencentrumvandenbeuken.nl

DOK Horeca Met plezier staan wij met ons jonge, enthousiaste team voor jullie klaar! Welkom voor een goede borrel, een lekkere lunch en een uitgebreid diner. Wij staan bekend om onze uitgebreid assortiment speciaalbieren. In de zomer is het optimaal genieten van ons ruime terras. TIP: Ideaal om te combineren met het theater of de cinema.

Raadhuisplein 6 5981 AT Panningen T 06 2449 5803 W www.dok6.eu

Panningen

Horst

Roermond

Venlo

Kessel

Geleen

Raadhuisstraat 3 077 307 1203

Bartelsplaats 5 077 351 3603

Sint Lambertusplein 7 077 398 4673

Baarskampstraat 3 077 462 01259

Willem 2 Singel 10 0475 300 330

Rijksweg Centrum 54 046 475 2780

25 Fijn


15 - 11 ontwerpburo

We ontmoeten Ruud Vrenken, het creatieve gezicht achter 15 - 11. Na jaren als ontwerper in de grafische branche te hebben gewerkt, vele projecten en ontwerpen verder, is Ruud zijn eigen bedrijf gestart. Ruud woont met Marli (waar hij deze zomer mee in het huwelijksbootje stapt) en kinderen Sep en Maan in Panningen; de plaats waar hij geboren en getogen is. “Tijdens de coronaperiode kwam het besef dat ik eraan toe was om de volgende stap te zetten; voor mezelf beginnen. Ik wil nieuwe uitdagingen aangaan en zelf ook uitgedaagd worden, met 15 - 11 maak ik dit waar.”

Wat betekent 15 - 11?

de uitstraling van een evenement. Het doel is het creëren van een tijdloos en uniek ontwerp. Met 15 - 11 richt ik me op het visualiseren van een identiteit; hierbij staat een goede samenwerking voorop. Door samen het proces van concept tot eindproduct te doorlopen kom je tot een resultaat waar je helemaal achterstaat.”

Laten we kennis maken!

“Ik merk aan alles dat ik de juiste keuze heb gemaakt; met heel veel energie en frisse ideeën ga ik de uitdaging aan om samen mooie dingen te maken. Interesse gewekt? Laten we dan kennismaken, een kop koffiedrinken en vrijblijvend bekijken wat ik voor je kan betekenen.”

“Dit staat voor nuchter + creatief, geen poespas, wel uniek. De cijfers zijn persoonlijk, namelijk mijn geboortedatum. Het is ook de geboortedatum van mijn opa, ik heb hem nooit gekend, maar het is wel een link naar mijn vader die ik helaas op jonge leeftijd ben verloren. Dit zegt dus iets over mij en dat vind ik bij een ontwerp ook belangrijk. Een ontwerp moet écht van jou zijn, bij je passen en goed voelen.”

Waarvoor kan men bij jou terecht?

“Ik ben een allround-ontwerper, eigenlijk voor alles waar je logo op geplaatst kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: advertenties, huisstijlen, beletteringen, brochures, drukwerk, video’s, magazines, social media content, websites en

Fijn 26

15 - 11 ontwerpburo T / Whatsapp 06 4676 6934 W www.15-11.nl


Slim Mental Coaching Voeding en intensieve coaching

“Samen hebben wij 20 jaar ervaring in coaching, wij geloven dat alles begint vanuit je eigen perceptie, gewoontes en keuzes. Alle kruimeltjes zorgen voor het compleet maken van ieder zijn weg. Wij zorgen voor een reset van dit patroon.”

Wij zijn José en Julia en samen zijn wij Slim Mental Coaching. Aan de Markt in Panningen begeleiden wij onze cliënten naar de verandering van zijn of haar leefstijl. Met als resultaat blijvend gewichtsverlies. Lees daarom de ervaringen van onze toppers op onze website! Wij laten je graag zien wat wij voor jou kunnen betekenen tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij ons op de praktijk! De koffie staat klaar!

Linda vertelt

“Ik voelde mij al langere tijd niet lekker, vooral veel pijn in het lijf, maar goed: lipjes gestift, borstjes vooruit en vooral niet verder in de spiegel kijken. Dan kun je jezelf lange tijd voor het lapje houden, dat het overgewicht en de onzekerheid wel meevalt. En ondertussen opletten met de koolhydraten, dan weer poosje shaken, en het ging allemaal een poosje goed, totdat er geen resultaat tegenover stond. En dan ging het kopje toch weer hangen. Alweer niet gelukt. Toen begon een goede vriendin van mij bij Slim Mental Coaching en zij viel de ene na de andere kilo af. Toen 10 maanden verder, rond Kerst bleek ik mijn stiekeme eigen gestelde doel van minstens – 17 kg al behaald te hebben! En weet dit streefgewicht ook sindsdien op peil te houden, te balansen. Wat voor mij de grootste uitdaging en lering is geweest? Keuzes maken! Ik ga dit omarmen en komende zomervakantie eens zonder schaamte en pijn genieten van onze avonturen. Dit keer doe ik mee, misschien zelfs voorop, haha!”

Slim Mental Coaching Markt 6a, 5981 AM Panningen T 06 4806 6646 T 06 2442 5530 W www.slimmentalcoaching.nl

27 Fijn


Fijn 28


Vrienden voor het leven links: Mandy | rechts: Manuela

Raken jij en je beste vriendin ook nooit uitgepraat? Deze keer vertellen Mandy Poulissen en Manuela Bruijnen over hun bijzondere vriendschap. Die begon op school en inmiddels hebben ze al heel wat meegemaakt samen. De vriendinnen krijgen een ‘Fijn-verwendagje’ in het centrum van Panningen. Een make-over met outfits van Karakter, visagie door Pour Vous Hoeben, styling haren door Change Panningen en als afsluiting een Italiaanse lunch bij Il Vino. Kijk ze eens stralen!

Mandy: “Manuela en ik zijn al ruim 30 jaar vriendinnen. We hebben in de loop der jaren veel meegemaakt, zoals in ieders leven pieken en dalen. De laatste jaren heeft Manuela nogal wat gezondheidsproblemen moeten doorstaan, vandaar dat ik haar graag wil verrassen en de stoute schoenen heb aangetrokken om te mailen naar Fijn.”

Terug in de tijd

Manuela: “Dat vind ik superlief! Mandy heeft in mijn jeugd al zoveel voor me betekend. We hebben elkaar ontmoet op de VZ-opleiding, een opleiding tot verzorgende, destijds lag die in Panningen. Het klikte meteen. Mandy woonde in Beringe en ik in Grashoek en we spraken al snel buiten school af. We gingen samen op stap, vaak bij de Treffer in Neerkant. We hadden onze favoriete coverbands: Monte Video en Unity, als zij in de buurt optraden dan waren wij erbij. Er is ook een internationale band waar we nog steeds fan van zijn: Toto, hiervan hebben we verschillende concerten bezocht. Mijn thuissituatie was helaas

niet onbezorgd. We deden veel leuke dingen, maar het mooiste was de deur die altijd voor me open stond bij Mandy thuis. Ze was enig kind en haar ouders voelden ook een beetje als mijn ouders. Ik was altijd welkom.” Mandy: “Manuela was als een zus voor me. We vonden het vanzelfsprekend om een thuisbasis voor haar te zijn. Later is Manuela op zichzelf gaan wonen in Panningen en ze was de eerste van ons twee die ging trouwen en kinderen kreeg. Mijn ouders pasten op hun kinderen: Diede en Jordi, dat was allemaal vanzelfsprekend. Toen ik ging trouwen was Diede mijn bruidsmeisje. Wij kregen twee dochters, Romy en Iris, met onze jonge gezinnen brak weer een nieuwe fase aan.”

29 Fijn


Kapper Change kapper & beautysalon Visagie Hoeben Pour Vous Parfumerie Drogisterij Kleding Karakter Lunch Il Vino wijnbar Fotografie Dick Holthuis

Manuela: “Gelukkig is er ook een goede klik tussen onze mannen. Als we bij elkaar op bezoek zijn dan is het altijd gezellig en we gaan zelfs samen op vakantie. Met Mandy raak ik nooit uitgepraat, en of we elkaar nu een week of een maand niet zien, we gaan altijd door waar we gebleven zijn. Net als Mandy heb ik een zorghart. Helaas kan ik sinds een aantal jaren niet meer in de zorg werken. Het is begonnen met mijn knieën, hieraan heb ik verschillende operaties gehad, waardoor ik niet meer als verzorgende kon werken. Ik heb toen een tijdje de planning gedaan op kantoor, daar werd ik niet gelukkig van. Rondom die periode kreeg ik een aantal tia’s, daardoor moest ik een hartoperatie ondergaan, omdat ik schijnbaar een aangeboren hartafwijking had. Ik werkte zo graag, maar het ging niet meer vanzelf, het échte zorgen lukte niet meer. Twee jaar geleden zei de arbeidsdeskundige dat ik 100% was afgekeurd. Ik heb nog een jaar mijn schoonvader verzorgd, toen hij ons is ontvallen was het zorgen voorbij en dat kwam extra hard aan.”

Fijn 30

Mandy: “Dat vond ik erg voor Manuela, het is zo’n bezige bij en ik weet hoeveel ze van haar werk hield. Zeker als je zelf wel nog volop bezig bent, hoewel ik onlangs mijn baan in de kraamzorg heb opgezegd voor een baan met meer regelmaat. Dit vond ik moeilijk want ik houd ook echt van de zorg, maar na 30 jaar wil ik toch wat meer rust en tijd voor mijn gezin.” Manuela: “Inmiddels heb ik weer een leuke bezigheid. Via een oproep op Facebook ga ik nu drie keer in de week een flink stuk lopen met Rocco, een Berner sennenhond. Zijn baasje is op die momenten naar therapie. Die hond is echt een maatje geworden. Ik probeer niet meer te denken aan wat vroeger allemaal kon, maar wat ik nu nog kan. En zo’n dag als vandaag met Mandy is er weer één met een gouden randje!”


Karakter Markt 136 5981 AA Panningen

Change kapper & beautysalon Raadhuisstraat 3 5981 BA Panningen W www.changeyourself.nl

Hoeben Pour Vous Markt 42 5981 AP Panningen T 077 307 1446 W www.pourvous.nl

il Vino wijnbar Raadhuisstraat 3, 5981 BA Panningen T 06 4850 6887 W www.ilvinowijnbar.nl

31 Fijn


Favorieten Manuela Eline Food & Coaching

Chic & Choc

Verse ingrediënten zijn de basis voor een gezonde voeding en leefstijl. Wij staan voor persoonlijke aandacht met focus op puur en onbewerkte voeding. Lekker genieten van eten blijft hierin een belangrijk speerpunt.

Bij Chic & Choc heeft u voor elke gelegenheid een passend cadeau. Voor de feestdagen, verjaardagen, maar ook voor bijzondere gebeurtenissen. Wij denken graag met u mee. Samen, met een persoonlijk tintje.

Markt 36 5981 AP Panningen T 077 307 6657 W www.chicchocpanningen.nl

Locaties: Panningen, Meijel en Ospel T 077 234 0020 W www.foodncoaching.nl

Sporthelden van Meijel Wij maken bewegen weer leuk! De kernwaarden van Sporthelden van Meijel zijn helder: gezonde leefstijl, betrokkenheid, kwaliteit, samenwerken en samen zorgen voor het feel good gevoel. Samen werken aan je gezondheid in een prettige omgeving.

Kalisstraat 30 5768 CX Meijel M 06 3020 8940 W www.sportheldenvanmeijel.nl

Fijn 32

猀瀀漀爀琀栀攀氀搀攀渀 瘀愀渀 洀攀椀樀攀氀


Favorieten Mandy Jumbo Harald & Ilse van Beek

E11F

Jumbo Harald & Ilse van Beek in Panningen biedt een groot (regionaal) assortiment en hanteert de 7 Zekerheden, waaronder de laatsteprijsgarantie en de beste service. Iedere dag streven we ernaar om onze klanten 100% tevreden te stellen. Dit doen we niet alleen, maar samen met onze ruim 200 medewerkers.

In hartje Panningen, bij E11F, willen wij eten en drinken voor u een échte beleving laten zijn. Graag presenteren wij onze creatieve patisserie, lunch en diner gerechten met oprecht gastheerschap. Vanuit het hart en met passie… Beleaf ’t zelf!

Kerkstraat 43 5981 CD Panningen T 077 308 1270 W www.jumbopanningen.nl

Raadhuisstraat 11 5981 BA Panningen T 077 7370031 W www.restaurant-e11f.nl

Slim Mental Coaching Mandy is al vele kilo’s verloren en bijna op gewicht! En dan begint het op gewicht blijven! Het vasthouden van je geleerde nieuwe leefstijl. Samen met je gezin, en belangrijker nog; nog steeds onder begeleiding van ons. Goed bezig topper, tot snel!

Markt 6a, 5981 AM Panningen T 06 4806 6646 T 06 2442 5530 W www.slimmentalcoaching.nl

33 Fijn


Fijn 34


35 Fijn


Fijn 36


In één oogopslag zien welke voorstellingen bij jou in de buurt spelen? trotse partner van 37 Fijn


Fijn 38


LEKKER LANGUIT FILM KIJKEN WORDT NU WEL HEEL LETTERLIJK Kom genieten van een leuke film in onze luxe VIP-seats Een half jaar geleden hebben wij onze zalen vernieuwd. Een nieuwe vloerbedekking, nieuwe stoelen, nieuwe tableau’s en je kunt iets lekkers of wat te drinken bestellen via de serviceknop. Het resultaat mag er zijn, we zijn er super trots op!

Verwacht 26 mei

De nieuwste films zie je bij DOK6 Cinema!

Verwacht 6 juni

Naast onze reguliere stoelen, hebben we nu ook luxe VIP stoelen! Dit zijn stoelen met een beweegbare rugleuning en zitting zodat je heerlijk languit en ontspannen kan genieten waardoor film kijken nóg relaxter wordt! Wie wil dat nou niet proberen?! Wist je dat je op onze website niet alleen online tickets kunt kopen maar nu ook al een drankje en wat lekkers kunt bestellen? Zo hoef je tijdens een druk moment niet meer te wachten op je bestelling en wordt deze direct voor je klaar gemaakt nadat je plaats hebt genomen in onze bioscoopzaal! Deze zomervakantie kun je ook weer film komen kijken in onze huiskamer. Ben je hier nog nooit geweest? Mis deze unieke filmbeleving dan niet.

Verwacht 29 juni

Verwacht 7 juli

DOK6 Cinema | Raadhuisplein 6 | Panningen | 077-310 1064 | www.dok6cinema.eu39 Fijn


l a i c e Sp Een eigen special van Consendo in het Fijn Magazine! Hoe gaaf is dat?! Voor mij een droom die in vervulling gaat. Een droom omdat ik Consendo op de kaart heb gezet en een droom omdat ik nu de kans krijg om de mooie mensen achter Consendo aan jullie voor te stellen. Bij Consendo gaat het altijd om de persoon achter de cliënt en hoe mooi is het dat ik in deze special aan jullie de mensen achter Consendo kan laten zien. Ieder mens is uniek en verdient persoonlijke aandacht en dat geldt zeker ook voor mijn team. In de 11 jaar dat ik nu met Consendo bezig ben, heb ik veel uitdagingen gehad. Als ik iets in die periode geleerd heb, dan is het dat je van het aangaan van uitdagingen heel veel kunt leren, hoe moeilijk het soms ook is. Durf de confrontatie aan te gaan en je zult het mooie van jezelf en/ of van de situatie ontdekken. En dat is waar ik voor sta: confronterend vanuit het hart. Met respect voor mezelf en voor de ander. Ik wil iedereen bedanken die mij heeft geholpen, in mij is blijven geloven, mij het vertrouwen heeft gegeven of mij voor een uitdaging heeft gezet en/of iets heeft geleerd. Daardoor heb ik er niet alleen voor gestaan en heb ik kunnen groeien en dat is heel erg fijn! Veel leesplezier en hopelijk tot ziens op onze open dagen! Noortje Rutten

Fijn 40


In gesprek met Noortje en Judith

HET VERHAAL ACHTER CONSENDO In een special van Consendo hoort het verhaal achter Consendo. Hoe is Consendo ontstaan en wie zijn de mensen achter Consendo nou echt? Noortje Rutten (eigenaresse Consendo) en Judith Legius (operationeel manager) staan aan het roer en zijn privé ook elkaars partner. Noortje: “We staan met Consendo nu op het punt waar ik al die jaren naartoe heb gewerkt. In een maatschappij waar mensen steeds meer worden geconfronteerd met een terugtrekkende zakelijke dienstverlening, staan wij juist heel dicht bij de cliënt. We kijken heel goed naar hetgeen iemand op dat moment nodig heeft, daarbij streven we ernaar de persoon zelf niet uit het oog te verliezen. Weten dat alles goed geregeld is geeft rust, voor nu en voor later. Dat ik dit met Judith en ons fantastisch team kan doen geeft mij rust en energie om verder te bouwen. De weg ernaartoe was hobbelig, maar dat was het meer dan waard.” CONFRONTATIE VANUIT HET HART “Na mijn studie notarieel recht ben ik gestart als kandidaat-notaris. Gaandeweg kon ik me niet meer vinden in de werkwijze; wat mij betreft was er te veel zakelijkheid en afstandelijkheid. Ik kom uit een slagersfamilie waar mij van jongs af aan is bijgebracht: ‘ken je klant en zorg dat je weet wat je klant wilt.’ Door de afstand met de cliënten lukte het me niet om dat persoonlijke contact te maken. Dat heeft me doen besluiten om uit het notariaat te stappen. Een sprong in het diepe waardoor ik zelfs in de bijstand kwam. Het was een periode van bezinning, helemaal back to basic, met echt wel diepe dalen. Mijn consulent werk vroeg op een gegeven moment aan mij of ik nog ideeën had voor de toekomst. Dat was een keerpunt waarin ik het idee hoe ik het notariaat zag, op papier ben gaan zetten. Vanuit mijn zolderkamer is Consendo ontstaan. Consendo was absoluut niet meteen een gespreid bedje, zoals ze dat noemen. Mijn nichten Marion en Francis zeggen altijd tegen mij dat ik met takjes in het bos waar niemand iets in ziet, ben gaan bouwen aan mijn toekomst, mijn eigen bedje. En die toekomst is Consendo. Aanvankelijk was Consendo nog notarieel gestoeld, omdat hier mijn roots lagen. In de 11 jaar die achter ons liggen heeft dit

41 Fijn


zich ontwikkeld tot Consendo anno 2022. Als je oprecht, vanuit je hart, de confrontatie durft aan te gaan met dingen en/of personen die weerstand oproepen dan brengt je dat heel veel. Dan maak je persoonlijk grote stappen. Dit past helemaal bij het proces wat ik zelf heb doorlopen. De takjes die ik in de loop der jaren heb verzameld vormen nu een mooi bedje. Voor het eerst voel ik, als ik ons mooie pand in Panningen binnenloop: dit is het bedrijf wat ik voor ogen had. Het is compleet, met het team, de samenwerkingen, de cliënten en de uitstraling naar buiten toe. Judith heeft hier een belangrijk aandeel in gehad.” NIEUWE UITDAGING Judith: “Ik werkte als juridisch secretaresse bij een advocatenkantoor. Door een reorganisatie raakte ik mijn baan kwijt en eerlijk gezegd was ik ook wel toe aan iets anders. Op een gegeven moment zag ik een vacature van Consendo, destijds nog gevestigd in Helden. Deze trok mijn aandacht en ik heb gereageerd. Na het sollicitatiegesprek had ik een goed gevoel; gelukkig was dit wederzijds. In oktober 2014 ben ik begonnen bij Consendo en ben ik vol overgave het avontuur aangegaan. Enige tijd later kreeg mijn vader een herseninfarct; de zorg voor en om mijn ouders trok een flinke wissel op mijn werk-privé balans. Net nadat we met Consendo waren verhuisd naar het pand aan de Molenstraat in Helden kreeg ik een burn-out. Het was heel druk bij Consendo en de timing kon niet slechter, maar ik was genoodzaakt het tijdelijk los te laten. Noortje twijfelde al langer of ze nog iemand moest aannemen, hierdoor was die keuze geen keuze meer.” Noortje: “Wat ik nog veel moeilijker vond was het feit dat ik een half jaar later de beslissing moest nemen of ik Judith een vast contract zou aanbieden. Ze was destijds na een moeilijke periode net weer aan het werk. Alle signalen stonden op rood en iedereen raadde het af. Ik ben zelfs een sollicitatieprocedure gestart, ondanks dat ik voelde dat ik Judith dat vaste contract moest geven.” Judith: “Het was pijnlijk om de sollicitanten te zien binnenkomen, maar ik realiseerde me goed dat het voor Noortje spannend was om mij dat vaste contract te geven. Zelf wist ik dat ik weer gezond was en in staat om de uitdaging verder aan te gaan. Gelukkig is het kwartje bij Noortje gevallen na afloop van die gesprekken. Op het einde van de dag riep ze me binnen en zei ze dat ik een vast contract kreeg. Vanaf toen stapten we in de sneltrein; Consendo ging serieus groeien.” Noortje: “Vervolgens heb ik een adviseur in de arm genomen en we hebben de strategie uitgezet naar het punt waarop we nu staan. De stip aan de horizon voor Consendo was daarmee

Fijn 42

"DIT BEN IK, DIT ZIJN WIJ DIT IS CONSENDO"


gezet. Ook privé gebeurde er van alles in die tijd. Mijn relatie ging uit en in 2018 heb ik een opknaphuis in Egchel gekocht om een nieuwe start te maken. Een tijd later vertelde Judith dat ze ging scheiden. Voor haar was dit erg ingrijpend, mede omdat ze een zoon heeft. We konden goed met elkaar praten. Dit was al zo vanaf de dag dat we elkaar leerden kennen. Een bijzondere band, ook buiten het werk om, op vriendschappelijke basis.” RUIMTE VOOR MEZELF Judith: “Die periode was een keerpunt in mijn leven. Ik was niet gelukkig en had ruimte voor mijzelf nodig. De knoop doorhakken was niet gemakkelijk, toch had ik het gevoel dat dit voor mij de juiste keuze was. Zolang ik me kon herinneren was ik alleen maar aan het zorgen voor alles en iedereen, nu was het tijd om te ondervinden wat ik eigenlijk zelf wilde. Samen met mijn zoon heb ik daar een weg in gevonden. Dat was spannend en een onzekere tijd, maar ik ben er sterker uitgekomen en ik heb me nog nooit zo dicht bij mijzelf gevoeld als in die periode van mijn leven. De vader van Tijn en ik hebben co-ouderschap geregeld en in de periode dat Tijn bij zijn vader was, ging ik Noortje regelmatig helpen klussen. Langzaamaan ging ik twijfelen aan mijn gevoelens voor Noortje, ik begon meer dan vriendschappelijke gevoelens te ontwikkelen. Dit was verwarrend en ik realiseerde me dat het nogal iets was, terugkijkend op de periode die achter me lag en het feit dat Noortje mijn baas was. Toch heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik het haar verteld.” Noortje: “Ik had dit niet zien aankomen en was eerst nog terughoudend. Ook ik kwam uit een relatie die ik nog moest verwerken, maar gevoelens laten zich niet leiden en we hebben het een kans gegeven. Eerst nog onderzoekend, totdat mijn moeder ernstig ziek werd en Judith als vanzelf werd betrokken in dit proces. Het was heel moeilijk en heel waardevol. Mijn moeder had in korte tijd een speciale band met Judith opgebouwd en ze heeft me op haar sterfbed op het hart gedrukt haar nooit meer te laten gaan. Verder gaf ze me nog mee dat ik moest stoppen met strijden en dingen moest laten gebeuren. Ik heb dit als een boodschap kunnen ontvangen en koester haar wijze raad. De 11 achterliggende jaren zijn bijzonder waardevol gebleken; vanuit de overlevingsmodus meebewegen, tegenslagen ombuigen naar leermomenten en kunnen reflecteren. Dit ben ik, dit zijn wij en dit is Consendo: confronterend vanuit het hart. Ik ben heel benieuwd wat de toekomst ons gaat brengen, wij zijn er klaar voor.”

43 Fijn


WERK-VITAAL Al vanaf de komst van het eerste personeelslid bij Consendo verzorgt Werk-Vitaal de arbo- en verzuimbegeleiding. We zijn in gesprek met Ron van Berlo, directeur/eigenaar over zijn organisatie en de bijzondere samenwerking met Consendo al die jaren. “In 2009 ben ik gestart met de huidige opzet van Werk-Vitaal, destijds nog onder de vlag van het ziekenhuis VieCuri. In 2015 heb ik het overgenomen samen met mijn compagnon Marjolein Henneman. Werk-Vitaal is een gecertificeerde arbodienst met een sterke focus op preventie. Inmiddels zijn we gegroeid naar 25 eigen medewerkers en begeleiden we dagelijks ruim 500 Limburgse werkgevers. Ik heb me in het verleden altijd verbaasd waarom er zoveel aandacht was voor de medische kant van het ziekteverzuim, terwijl er vaak wat anders achter bleek te zitten. Daarom doen we naast de verzuimbegeleiding bij werkgevers, óók veel onderzoek naar aspecten zoals arbeidsomstandigheden, ongewenst gedrag, onderlinge samenwerking, privé-werkbalans, leefstijl en de loopbaan. Voor een werkgever levert dit waardevolle informatie op om verbeteringen aan te brengen. Met de afdeling sportgeneeskunde van het ziekenhuis VieCuri verzorgen we jaarlijkse honderden preventief medische onderzoeken bij werkgevers in de regio; zo bieden we dus een compleet pakket van verzuim en preventie. Tenslotte doen we voor particulieren, beroeps- en taxichauffeurs alle denkbare rijbewijskeuringen. Kun je iets vertellen over jullie samenwerking met Consendo? “Het is fantastisch om te zien dat wat Noortje ooit heeft bedacht, zo mooi heeft kunnen uitgroeien tot een gewaardeerde dienst die al vele individuen en families heeft geholpen. Er zit ook een duidelijk raakvlak met ons werk, zeker in situaties waarin een medewerker te maken krijgt met de spanning en stress bij mantelzorg. Vooral als men vooraf niets geregeld heeft rondom een overlijden, kan dit een nadelig effect hebben op het functioneren of ziekteverzuim. Werk-Vitaal is vanaf het begin de arbodienst van Consendo. We zorgen ervoor dat medewerkers goed worden begeleid bij uitval en adviseren Noortje in zaken die invloed hebben op de inzetbaarheid van medewerkers.”

IK WIL NOORTJE EN HAAR TEAM VAN HARTE FELICITEREN MET DIT MOOIE RESULTAAT EN DAT JULLIE NOG VELE MENSEN MOGEN VOORZIEN VAN WAARDEVOLLE HULP EN ADVIES!

Bent u nu ook op zoek naar een arbodienst in de buurt, of wilt u meer aandacht aan preventie gaan besteden? Neem dan contact op met Ron van Berlo.

T 0475 202 018 W www.werk-vitaal.nl

Fijn 44


Maak kennis met het Consendo-team

DIRKJE AERTS Woont samen met Etienne en hun twee katten Pip en Lio in Lottum. Sinds januari is Dirkje werkzaam bij Consendo als administratief juridisch medewerker. Richting zoeken “In mijn functie houd ik me voornamelijk bezig met de (administratieve) juridische ondersteuning van zowel de adviseurs, als bij de afwikkeling van de nalatenschappen en met de uitvoering van een levensexecutele. De eerste maanden heb ik overal meegekeken om het bedrijf en de werkwijze te leren kennen. De laatste tijd werk ik intensiever samen met de adviseurs Esther en Julia. Ik heb algemeen recht gestudeerd en ik wil me verdiepen in de materie en meer ervaring opdoen zodat ik binnen Consendo verder kan groeien. Ik voel me in ieder geval al helemaal op mijn plek.” Heldere taal “Ik vind het belangrijk dat we met onze tijd meegaan. Een akte moet eenvoudig en leesbaar zijn, zonder de juridische geldigheid te verliezen. Het is gewoon fijn werken als stukken begrijpelijk zijn en niet eerst woord voor woord moeten worden uitgelegd. Dan kom je met de client meteen op een ander level. Dat heb ik denk ik van huis uit meegekregen en gelukkig vinden we dat bij Consendo ook belangrijk.” Vrije tijd “Ik vind het heerlijk om te boksen. Daarnaast maak ik droogbloemen en ben ik graag met planten bezig. Het liefste zou ik ook een groentetuin hebben, maar daar hebben we op dit moment de ruimte nog niet voor.”

45 Fijn


HELDENSE KANTOOR INSTALLATIES Al 11 jaar verzorgt HKI de kantoorartikelen, Multifuntionals/printers en het kantoormeubilair bij Consendo. Een telefoontje, mailtje of bezoekje aan de Schoolstraat, u vindt ons met regelmaat bij Consendo. Voor elke kantoorvraag vinden wij de juiste oplossing!

Rieterlaan 2 5981 DA Panningen T 077 307 1970 W www.heldense.nl

TEAM HELDENSE KANTOOR INSTALLATIES FELICITEERT CONSENDO MET DIT MOOIE JUBILEUM EN DE PRACHTIGE NIEUWE LOCATIE. OP NAAR EEN SUCCESVOL 2X 11 JAAR EN EVENEENS EEN PRETTIGE SAMENWERKING.

NOORTJE EN TEAM CONSENDO, PROFICIAT MET JULLIE 11-JARIG BESTAAN! DANK VOOR DE FIJNE SAMENWERKING EN OP NAAR NOG VELE MOOIE TRAJECTEN EN OPDRACHTEN SAMEN.

Met specialisten op het gebied van wonen, agrarisch- en bedrijfsmatig vastgoed is Aelmans met recht de meest veelzijdige NVM-makelaar van Peel en Maas. Daarnaast voert Aelmans als enige Limburgse makelaar het “Buitenstate”label, een unieke verkooptool voor met name landelijk gelegen woonobjecten.

Schoolstraat 50b 5981 AJ Panningen T 077 208 3166 W www.aelmans.com

AELMANS WONINGMAKELAARS EN TAXATIES Fijn 46


Covershoot

MODE EN BOUWEN Normaal gesproken sta je niet in de nieuwste mode te klussen. Voor deze shoot maken we echter graag een uitzondering. Een paar

VRIJE TIJD NOORTJE • Wandelen met de honden • Yoga/mediteren • Houtsnijden

jaar geleden heeft Noortje een ‘klushuis’

• Klussen

gekocht in Egchel. Over de locatie voor de

• Eropuit in de natuur of naar de zee

fashionshoot hoefden ze dan ook niet lang na te denken. Noortje en Judith bouwen aan

VRIJE TIJD JUDITH

Consendo én aan hun droomhuis.

• Lezen • Koken • Wandelen met de honden • Yoga • Eropuit in de natuur of naar de zee

47 Fijn


Carrièra Panningen (kleding Judith) Raadhuisstraat 9 5981 BA Panningen T 077 308 2758 W carriera-damesmode.nl

Le Soleil Panningen (kleding Noortje) Markt 34 5981 AP Panningen T 077 3076086 W www.lesoleilpanningen.nl

Enjoy Trines Raadhuisplein 12 5768 AR Meijel T 077 466 3216 W www.trines-kapsalon.nl

Schoonheidssalon DIVINE Beauty Schrames 19 5988 NR Helden T 06 1534 3259 W www.schoonheidssalondivinebeauty.nl

Schoenen Durlinger Panningen Bril Noortje Leurs Horen en Gezien worden Fotografie Stefan Koopmans

Fijn 48


49 Fijn


Maak kennis met het Consendo-team

ESTHER VAN VUGT Werkt sinds 2019 bij Consendo als juridisch medewerker/adviseur. Ze woont samen met Marcel in Neer waar Julie, de dochter van Marcel, ook een aantal dagen per week is. “Na jarenlang bij een bank te hebben gewerkt was ik toe aan iets nieuws. Vanaf het eerste moment dat ik bij Consendo binnen ben gestapt voelt het vertrouwd en is er een klik. De overstap voelt nog steeds als de juiste keuze.” Met aandacht luisteren “De balans tussen het persoonlijk contact met de cliënten en daarnaast het uitwerken van adviezen vind ik prettig. Om mijn kennis verder te verdiepen ben ik bezig met de opleiding Estate Planning Specialist. Ik neem de tijd om goed te luisteren en daarmee zo eerlijk en transparant mogelijk te adviseren over onder meer (levens)testamenten, juridische kwesties, samenlevingsvormen, vermogensoverdracht en nalatenschappen. Het helpen van mensen geeft mij veel voldoening. Ik ben dan ook als relatiebeheerder betrokken bij levensexecuteles. Dit betreft veelal kwetsbare mensen die hun zaken niet meer zelf kunnen regelen. Hierbij is er vooral ruimte voor de mens achter de cliënt en dat wordt enorm gewaardeerd.” Vrije tijd “In mijn vrije tijd ben ik vaak tussen de paarden te vinden; een uurtje paardrijden maakt mijn hoofd leeg. Je treft mij ook regelmatig samen met Marcel op de golfbaan aan. Ik vind het heerlijk om buiten bezig te zijn, zo geniet ik van onze tuin en word ik blij van bloemen. Verder vind ik het leuk om met het interieur van onze zelf gebouwde woning bezig te zijn. Thuis maak ik het graag gezellig, maar ik ga ook graag uit eten, met z’n tweeën of met vrienden of familie.”

Fijn 50


FRAAI MAKELAARDIJ & WOONADVIES Op zoek naar een verfrissende aanpak en veel betrokkenheid bij uw (ver)huisplannen? Dan begeleidt Fraai makelaardij & woonadvies u graag met een grote dosis positiviteit en open vizier. Benieuwd naar mijn Fraaie aanpak? Neem dan gerust contact op voor een kennismakingsgesprek!

Waalsestraat 6 5986 BL Beringe T 06 1874 7322 W www.fraaimakelaardij.nl TEAM CONSENDO EN IN HET BIJZONDER NOORTJE, BEDANKT VOOR DE FIJNE SAMENWERKING, DE INSPIRATIE EN IDEEËN. DIT WAARDEER IK ALTIJD ENORM. VOOR NU: ONWIJS GEFELICITEERD MET JULLIE 11-JARIGE BESTAAN EN DE COMPLIMENTEN VOOR JULLIE NIEUWE LOCATIE IN PANNINGEN. WAT EEN FRAAI PAND EN ALTIJD EEN WARM WELKOM!

HET TEAM ALLERHANDE FELICITEERT CONSENDO MET HUN 11-JARIG BESTAAN EN WENST IEDEREEN VEEL WERKPLEZIER OP HUN NIEUWE LOCATIE IN PANNINGEN. EN DAT ONZE SAMENWERKING NOG JAREN MAG VOORTDUREN!

Allerhande Peel en Maas is een bedrijf dat bestaat uit een grote kringloopwinkel van 2500 m2 met een uniek gedeelte aan brocante en vintage artikelen. Wij zijn tevens een leerbedrijf voor studenten en begeleiden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We halen gratis huisraad op die herbruikbaar is in de gemeenten Peel en Maas, Roerdalen, Leudal en Maasgouw. Daarnaast verzorgen we al enkele jaren met veel plezier woningontruimingen voor Consendo. John F. Kennedylaan 258 5981 WZ Panningen T 06 1038 8924 W www.allerhande-panningen.nl

ALLERHANDE PEEL & MAAS 51 Fijn


HET KAN JE ZOMAAR GEBEUREN

Het is erg fijn om in zo’n situatie een professioneel maatje te hebben. Iemand die jou het gevoel geeft,

Een ziekte, een echtscheiding of een overlijden…

dat jij er niet alleen voor staat; iemand die jou op

Uitdagingen waar we vroeg of laat allemaal mee te maken

weg helpt in het doolhof van zaken.

krijgen. Plotseling staat jouw leven op zijn kop. Emotioneel is het ontzettend zwaar en dan moeten er ook nog allerlei

Consendo is jouw professionele maatje. Het is

zaken geregeld worden. En daar staat je hoofd helemaal

belangrijk om nu al stil te staan bij later. Het is

niet naar…

verstandig om zaken goed te regelen en daar nu al over na te denken. Het goed en tijdig regelen van

“GRATIS juridisch advies”

zaken geeft rust.

KOFFIEPRAAT

ROUWPRAAT

Op iedere 1e en 3e vrijdag van de maand vindt de

Op iedere 2e en 4e woensdag van de maand vindt

Koffiepraat plaats: gratis juridisch advies op afspraak.

de Rouwpraat plaats. De Rouwpraat is een gratis

De Koffiepraat is een één op één adviesgesprek van

spreekuur waar jij in een één op één gesprek met

een half uur met een van onze adviseurs. Tijdens dit

één van onze adviseurs terecht kunt met al jouw

gesprek kun jij met al jouw vragen en/of zaken bij

vragen en/of zaken, die betrekking hebben op zaken

ons terecht.

die geregeld dienen te worden na een overlijden.

DENK HIERBIJ AAN:

DENK HIERBIJ AAN:

Is mijn testament nog up-to-date?

Een levenstestament: wat regel ik daarmee?

Eigen bijdrage zorg: hoe bescherm ik

Wanneer heb ik deze nodig? •

Wie regelt mijn zaken als ik het zelf niet

Langstlevende regeling bij overlijden: wat

Schenkingen: hoe kan ik belasting besparen?

Fijn 52

Overlijden eerste ouder: denk aan het vastleggen van de erfdelen van de kinderen!

betekent dat? •

Aangifte erfbelasting: hoeveel belasting moet ik betalen?

meer kan? •

Langstlevende regeling: zorg dat je alles goed geregeld hebt.

mijn vermogen? •

Verklaring van erfrecht: wat is dat?

Zijn er zaken die ik niet mag vergeten?


NOTARIËLE AKTEN Om jouw naasten goed verzorgd achter te laten, is het belangrijk om nu al een keer stil te staan bij later. Wie regelt mijn zaken als ik dement word? Wat gebeurt er als mijn partner overlijdt? Vragen waar we wel eens over nadenken, maar liever niet bij stilstaan. Toch is het belangrijk om nu al zaken te regelen, zoals een levenstestament en/of testament. LEVENSTESTAMENT Met een levenstestament regel jij wie er voor jou beslissingen mag nemen tijdens leven, als je daartoe zelf niet meer in staat bent, bijvoorbeeld omdat je dement bent of een hersenbloeding hebt gehad. Het levenstestament treedt in werking als je tijdelijk of blijvend niet meer in staat bent om jouw wil te verklaren/bepalen en daardoor jouw belangen dient te laten behartigen door een ander. Het is belangrijk dat degene die dan alles dient te regelen, richtlijnen heeft om jouw zaken te regelen op een manier die aansluit bij jouw eigen wensen. TESTAMENT Met een testament regel jij wat er met jouw vermogen dient te gebeuren na overlijden. Jij hebt de mogelijkheid om jouw situatie naar eigen inzicht te regelen en af te wijken van de wettelijke regels. Denk hierbij aan het vormgeven van jouw persoonlijke wensen, maar ook aan het optimaliseren van de juridische en financiële kanten van jouw situatie, zoals bijvoorbeeld de vererving en de erfbelasting. Daarnaast kun je vastleggen wie alles mag gaan regelen als jij bent overleden, de zogenaamde executeur. Door dit alles in een testament vast te leggen kun je problemen voorkomen en kosten besparen.

CONSENDOOS De Consendoos is een persoonlijk naslagwerk, waarin jij jouw administratie kunt ordenen, dan wel een draaiboek kunt maken voor de situatie dat jij er niet meer bent, c.q. jij niet meer in staat bent om jouw eigen beslissingen te nemen. In de Consendoos kun jij alle documenten

“EEN OVERZICHTELIJK GEHEEL,

dat geeft rust”

bundelen die voor jou belangrijk zijn. Daarnaast kun je jouw persoonlijke wensen vastleggen en belangrijke bezittingen bewaren in de Consendoos. Vergelijk het met de ouderwetse schoenendoos waarin vroeger alle belangrijke informatie werd verzameld. Het grote verschil is dat in de Consendoos alles keurig en overzichtelijk is geordend.

“ALLES IS GOED EN TIJDIG GEREGELD”

KORTOM, IN DE CONSENDOOS WORDT DE PERSOONLIJKE SITUATIE IN KAART GEBRACHT EN KUN JE JOUW WENSEN VASTLEGGEN.

EEN

OVERZICHTELIJK

GEHEEL EN DAT GEEFT RUST. ALLES IS GOED EN TIJDIG GEREGELD. BOVENDIEN IS ER EEN DRAAIBOEK VOOR JOUW NAASTEN VOOR DE SITUATIE DAT ER MET JOU IETS GEBEURT.

53 Fijn


ADVIESNOTITIE Tegenwoordig is iedere situatie uniek en dat vraagt om maatwerk. Maatwerk in de vorm van een advies dat zowel juridisch als financieel gezien is toegesneden op jouw persoonlijke situatie en jouw wensen. Dat laatste is zeker zo belangrijk: een advies dat past bij jouw wensen en bij wie je bent. Onderdelen van een adviesnotitie zijn: hoe richt ik mijn testament optimaal in? Wat leg ik vast in mijn levenstestament? Hoe bescherm ik mijn vermogen tegen de zorg en de belastingen? Hoe draag ik mijn vermogen vriendelijk over naar de volgende generatie? Al deze vragen spelen bij veel mensen en voor iedereen hebben deze vragen een ander antwoord. Dat is maatwerk! Consendo inventariseert jouw situatie en jouw wensen en stelt aan de hand daarvan een advies op, dat zowel juridisch als financieel gezien optimaal is ingericht en toegespitst is op jouw situatie. Dit advies wordt in begrijpelijke taal uitgewerkt en vervolgens met jou besproken c.q. toegelicht.

(BEGELEIDING) AFWIKKELING NALATENSCHAP Het is mogelijk om Consendo in een testament tot executeur te benoemen. Consendo regelt in dat geval de volledige afwikkeling van jouw nalatenschap. Indien een overledene geen testament heeft gemaakt en de erfgenamen willen Consendo inschakelen om de volledige afwikkeling van de nalatenschap te regelen, dan kan dat in de vorm van een boedelvolmacht. Met een boedelvolmacht kan Consendo namens de erfgenamen de nalatenschap afwikkelen. Als Consendo executeur of boedelgevolmachtigde is, regelen wij de volledige afwikkeling van de nalatenschap. Dit betekent onder andere dat wij alle instanties in kennis zullen stellen van het overlijden, dat wij contactpersoon zullen zijn bij de diverse instanties, betalingen ten laste van de ervenrekening zullen verrichten, de belastingaangiften (inkomstenbelasting en erfbelasting) verzorgen, het ontruimen en eventueel verkopen van de woning regelen, enzovoorts. Kortom, een volledige afwikkeling van de nalatenschap, zowel praktisch als juridisch gezien. Daarmee ontzorg jij jouw dierbaren en dat geeft rust, voor jezelf en voor jouw naasten. Het is ook mogelijk dat Consendo jou begeleidt bij de afwikkeling van een nalatenschap van een overleden dierbare. Op deze manier heb je een vraagbaak op de achtergrond die jou helpt met de vraagstukken die jij lastig vindt of waar jij geen raad mee weet, zoals bijvoorbeeld een aangifte erfbelasting.

Fijn 54


UITVOEREND LEVENSEXECUTEUR Wie regelt mijn zaken als ik het straks niet meer weet? Het is mogelijk om Consendo tot levensexecuteur te benoemen, indien niemand jouw belangen kan behartigen. Het benoemen van Consendo tot levensexecuteur regel je in een levenstestament. Indien Consendo jouw levensexecuteur is, behartigt Consendo jouw administratieve, financiële, juridische en zakelijke belangen vanaf het moment dat jij dat zelf niet meer kunt of wilt regelen. Dit betekent onder andere dat wij contactpersoon zullen zijn bij de diverse instanties, betalingen zullen verrichten, de belastingaangifte verzorgen, indien nodig jouw woning zullen verkopen, enzvoorts. Indien nodig behartigen wij ook jouw medische belangen, door bijvoorbeeld mee te gaan naar een doktersbezoek, een CIZ-indicatie aan te vragen, de opname in een zorginstelling te regelen, enzovoorts. Kortom, een volledige ontzorging op zowel het zakelijke, als het medische en praktische vlak. Dat geeft rust.

PRAKTISCHE BEGELEIDING In de uitvoering van een levensexecutele en in de uitvoering van een executele komen vaak ook praktische zaken kijken, die Consendo ook regelt. Denk hierbij aan het herplaatsen van een huisdier, het meegaan naar een doktersafspraak, het regelen van het afscheid/de uitvaart, het ontruimen van de woning, enzovoorts. Een heel aantal zaken regelt Consendo zelf, al dan niet met ondersteuning van partners. Kortom, ook praktische ontzorging is onderdeel van de werkzaamheden van Consendo. Een plek om zowel alle zakelijke als alle praktische zaken onder te brengen. Daarbij heb je een vast aanspreekpunt binnen Consendo.

55 Fijn


LEX! LEGAL SOLUTIONS Lex! Legal Solutions adviseert op een laagdrempelige en toegankelijke manier over alle aspecten van het arbeidsrecht en HR-management, waarbij wij steeds vaker ingezet worden als Interim Legal HR of HR Legal Coach.

Beekstraat 54 6001 GJ Weert T 085 760 0877 W www.lexlegalsolutions.nl

WIJ BEDANKEN CONSENDO VOOR DE WAARDEVOLLE EN PRETTIGE SAMENWERKING IN DE VOORBIJE JAREN EN FELICITEREN HET HELE TEAM VAN CONSENDO MET DE RECENTE VERHUIZING ÉN HET BEREIKEN VAN DEZE MIJLPAAL: 11 JAAR CONSENDO!

IEDERE DAG WERKEN WE AAN DE MOOISTE MERKEN EN MET DE LEUKSTE BEDRIJVEN WAARONDER CONSENDO. EN DAAR ZIJN WE TROTS OP! AL MEER DAN 10 JAAR GEVEN WIJ SAMEN MET NOOR EEN GEZICHT AAN HET BEDRIJF CONSENDO. BETROKKEN, ENTHOUSIAST EN GEDREVEN. EEN SAMENWERKING MET EEN GOUDEN RANDJE.

Of het nu om een idee, boodschap, dienst of product gaat… Wij pakken je in! Van reclame tot packaging design en van concept tot uitvoering. Als ontwerpstudio bedenken we niet alleen, maar zijn we ook echte makers.

CREATIEVE DENKERS | CONCRETE MAKERS www.rovermedia.nl

ROVERMEDIA GROUP Fijn 56


Maak kennis met het Consendo-team

JULIA SCHREURS Woont samen met Roel in Belfeld. Julia werkt als jurist bij Consendo. “Na mijn studie notarieel en fiscaal recht Nijmegen ben ik in Tilburg beland. Daar ben ik begonnen als kandidaatnotaris in het familierecht. Na een tijdje ben ik teruggegaan naar Limburg en heb ik nog ruim vijf jaar als kandidaat-notaris gewerkt in Horst. Ik wist ondertussen wel dat ik een andere richting uitwilde. Toen ik de vacature van Consendo zag heb ik gebeld voor meer informatie. Ik kreeg Noortje aan de lijn en we hebben een afspraak gemaakt. Het klikte eigenlijk meteen en nu werk ik hier met veel plezier.” Aandacht “Mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit adviesgesprekken voeren met mensen over zaken die geregeld moeten worden op het gebied van familierecht. Je kunt hierbij denken aan een samenlevingscontract, een testament, eigenlijk alles op persoonlijk vlak wat je goed geregeld wilt hebben. Ik vind het belangrijk dat het begrijpelijke taal is voor de cliënt, dat krijg ik ook vaak terug na een gesprek. Ieder mens is uniek en verdient hierbij de persoonlijke aandacht en een helder advies op maat.” Vrije dag “Om te ontspannen sport ik graag; fitness, yoga en paaldansen. Ook koken en wandelen vind ik fijn. Hopelijk hebben we binnenkort een hondje waarmee ik eropuit kan gaan. Op een ideale dag zie ik het liefst ook vrienden en familie.”

57 Fijn


VAN DER PLUIJM ADVOCATUUR & MEDIATION Van der Pluijm Advocatuur & Mediation is gespecialiseerd in echtscheidingszaken en overige juridische familiezaken. De nadruk wordt gelegd op persoonlijke aandacht. Daarnaast kenmerkt ons kantoor zich door deskundigheid, kwaliteit, integriteit, vertrouwelijkheid en niet in de laatste plaats door een goede sfeer en betrokkenheid.

Kerkstraat 34 5981 CG Panningen T 077 472 4325 W www.vanderpluijm-advocatuur.nl

VAN DER PLUIJM ADVOCATUUR & MEDIATION FELICITEERT NOORTJE RUTTEN EN HAAR TEAM MET HET 11-JARIG BESTAAN VAN CONSENDO. DAT ER NOG HEEL VEEL MOOIE JAREN MOGEN VOLGEN EN EEN GOEDE SAMENWERKING WAARBIJ KWALITEIT, BETROKKENHEID EN LAAGDREMPELIGHEID VOOROP STAAT.

WIJ FELICITEREN CONSENDO MET HET JUBILEUM EN DE MOOIE LOCATIE IN PANNINGEN. DANK VOOR DE PRETTIGE SAMENWERKING EN VEEL SUCCES MET HET VERDER BOUWEN AAN DE TOEKOMST!

Goed advies is persoonlijk advies. Bouten Groep adviseert u over al uw financiële zaken: verzekeringen, hypotheken, makelaardij en bankzaken in één kantoor aan de Wietelweg. Daarnaast zijn wij er als u van huisvesting wilt veranderen met onze Bouten Groep Makelaardij aan de Ruijsstraat.

Wietelweg 1 5981 TG Panningen T 077 307 1601 W www.bouten-groep.nl

Ruijsstraat 4 5981 CM Panningen T 077 308 2232 W www.boutenmakelaardij.nl

BOUTEN GROEP | MAKELAARDIJ Fijn 58


Maak kennis met het Consendo-team

LON DRIESSEN Woont met haar echtgenoot William en hond Grover in Leunen. Sinds het begin van dit jaar is ze werkzaam als administratief juridisch medewerker bij Consendo. “Onder het mom van ‘wat u loslaat, is bij mij in goede handen’ ontzorg ik cliënten rondom de uitvoering van een levensexecutele of rondom de afwikkeling van een nalatenschap. Ik zorg onder andere voor de administratie en bankzaken, maar ook allerlei andere zaken die geregeld moeten worden en dat op een manier die aansluit bij de persoonlijke wensen.” Confronterend vanuit het hart “Mijn opgedane ervaring bij een bank kan ik goed gebruiken in mijn werk. De laatste jaren heb ik in de uitvaartzorg gewerkt. Ik heb daar geleerd hoe ik moeilijke dingen kan bespreken, eerlijk en duidelijk. We hebben bij Consendo een nieuwe slogan ‘confronterend vanuit het hart’, dat past daar goed bij. Uiteindelijk heeft de cliënt daar het meeste aan.“ Oorlogsgraf “In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en pilates. Verder houd ik van lezen, wandelen met de hond, genieten van een hapje en een drankje en van sportieve vakanties. Ik vind het ook fijn om maatschappelijk betrokken te zijn, ik heb bijvoorbeeld het graf van een Schotse soldaat geadopteerd op de militaire begraafplaats in Venray. Toen ik die oproep las dacht ik meteen aan mijn overleden vader; hij zou zoiets ook gedaan hebben. Dit is iets van mezelf, waar ik rust in vind en mijn vader dichtbij voel.”

59 Fijn


DE ONTZORGERS VAN CONSENDO Zonder goede samenwerkingen kun je als onderneming niet verder bouwen. Gelukkig heeft Consendo een heleboel fijne samenwerkingsverbanden. Dan zijn er nog de ontzorgers van Consendo; die samenwerking gaat nog een stapje verder. Door hun loyaliteit, expertise en vakmanschap kunnen we bij Consendo extra stappen maken. LEX! LEGAL SOLUTIONS B.V. – MAAIKE TERHORST “Maaike is onze hr-adviseur. Ze geeft onder meer advies over het personeelsbeheer, de arbeidscontracten en de arbeidsvoorwaarden. Ze is arbeidsrechtadvocaat en weet wat er aan de voorkant verbeterd kan worden om de processen zo goed mogelijk te begeleiden. Dit is voor Maaike materie waar ze affiniteit mee heeft en waar ze zich verder in wil ontwikkelen. Hierin vinden we elkaar. Dit werkt heel goed! Zij is mijn steun en toeverlaat.” - Judith JANSSEN UITVAARTVERZORGING – HENK JANSSEN Henk is een enorm loyale zakelijke partner en heeft ontzettend veel vakkennis, waar we veelvuldig gebruik van maken. We kunnen met hem lezen en schrijven. Hij houdt zich aan afspraken, is ontzettend kundig en heeft oog voor detail. Hij denkt mee en staat altijd voor ons klaar. Henk heeft ervoor gezorgd dat we de uitvaartbranche hebben leren kennen in alle facetten, dit gaat nog veel verder dan menigeen denkt. Henk vindt het belangrijk dat iedereen een waardig afscheid krijgt en dat alles volgens de regels gaat.”- Noortje en Judith

Fijn 60


"WIJ ZIJN CONSENDO! WIJ ONDERSTEUNEN JOU, ZOALS WIJ ZELF OOK GEHOLPEN WILLEN WORDEN;

.” ig t h c a r k n e r u “pu

V.l.n.r. Judith, Maaike, Henk, Norbert, Ed en Noortje. (Gabry staat niet op de foto)

SATINVASTGOED.NL – NORBERT PANKEN “Norbert is met ons de zoektocht aangegaan naar een nieuwe locatie. Ik had een heel duidelijk beeld voor ogen waaraan ons pand moest voldoen. Dat waren nogal wat punten; Norbert gaf eerlijk aan dat het zoeken naar een speld in de hooiberg was. Hij was hierin confronterend met de juiste intentie en dat is prettig. Uiteindelijk heeft deze zoektocht geresulteerd in de multifunctionele locatie waar we nu gevestigd zijn. In het gehele traject is hij een geweldige belangenbehartiger geweest en we hebben veel vertrouwen in een verdere samenwerking.” – Noortje ADMINISTRATIEKANTOOR A3 - ED NIJSSEN “Noortje kende Ed al heel lang; zij zijn collega’s geweest, dus een vertrouwensband tussen hen was er al en die vertrouwensband hebben wij de afgelopen jaren ook opgebouwd. Ed weet precies hoe wij denken, denkt met ons mee, maar kan ook op de rem trappen indien nodig. Hij ziet de persoon achter de ondernemer en plaatst dit in het juiste perspectief. A3 ontzorgt ons op het financiële vlak en Ed werkt hierbij nauw samen met mij. Op een open en transparante manier wordt er deskundig advies gegeven en bijgestuurd waar nodig.” – Judith ROVER MEDIA GROUP – GABRY BRINKHOFF “Gabry is mijn rechterhand op het gebied van promotie en marketing. Ik heb haar bij toeval leren kennen toen ik voor een opdracht op een locatie moest zijn waar Rover Media Group ook gevestigd was. Het klikte meteen; Gabry heeft het juiste gevoel bij onze dienstverlening, waardoor ze deze op een goede en mooie manier kan vertalen. We hebben aan een half woord genoeg. Ik heb altijd veel creatieve ideeën en Gabry weet deze te perfect te vertalen naar inspirerende ontwerpen.”- Noortje

61 Fijn


Maak kennis met het Consendo-team

JAN VAN WILLICK Is getrouwd met Marij en samen hebben ze inmiddels volwassen kinderen, Anke en Ted. Ze wonen in Reuver. Jan is adviseur bij Consendo. “Door mijn werk als adviseur Private Banking bij een bank had ik al vaker contact met Consendo; die ervaringen waren prima. Vorig najaar heb ik contact gezocht met Noortje met de vraag wat we voor elkaar kunnen betekenen, dit heeft erin geresulteerd dat ik nu parttime aan de slag ben als adviseur voor Consendo. Gezien mijn leeftijd zal dit niet voor heel veel jaren zijn, maar ik ben wel enorm gemotiveerd om er samen met het dynamische team iets moois van te maken.” Overzicht “Het is voor mensen niet altijd eenvoudig goed overzicht te houden over de financiële situatie. Soms moet iemand het onverwacht overnemen, bijvoorbeeld bij het overlijden van de partner. Met mijn ervaring, persoonlijke aanpak en duidelijke uitleg krijgen cliënten weer duidelijkheid in de mogelijkheden die ze hebben.” Genieten “Als ik vrij ben dan fiets en wandel ik veel. Onlangs heb ik voor de achtste keer de Kennedymars gelopen, en ik maak iedere ochtend en avond een wandeling met onze hond Sef. De ruitersport speelt een belangrijke rol in mijn leven; ik ben van 1990 tot 2020 voorzitter geweest van de HSV de Paardenvriend in Reuver, tegenwoordig ben ik adviseur van het bestuur. Mijn echtgenote en ik willen wat meer gaan reizen, we hebben een caravan gekocht waarmee we eropuit kunnen. Ik heb vaak genoeg gezien hoe het leven ineens kan veranderen, dus we gaan lekker genieten.”

Fijn 62


SATINVASTGOED.NL De wereld van SatinVastgoed.nl bestaat uit verkoop, verhuur en beheer van panden. Bij SatinVastgoed.nl onderscheiden wij ons van anderen door hét aanspreekpunt voor vastgoedvraagstukken van A tot Z te zijn. Op deze manier kunnen wij iedereen van alle informatie van elk pand voorzien. “Onze passie ligt in de gehele wereld van het commerciële vastgoed.”

Paterstraat 54 5981 TS Panningen T 077 306 0274 W www.satinvastgoed.nl “PROFICIAT NOORTJE, JUDITH EN ALLE MEDEWERKERS VAN CONSENDO. IN DE ZOEKTOCHT NAAR DE NIEUWE BEDRIJFSLOCATIE HEBBEN WIJ INTENSIEF SAMENGEWERKT EN KUNNEN WIJ TROTS ZIJN OP DIT RESULTAAT. CONSENDO STAAT ALS EEN ‘HUIS’, STRAALT UIT WAAR JULLIE VOOR STAAN EN IS TOEKOMST BESTENDIG. HEEL VEEL SUCCES EN WERKPLEZIER. NORBERT”

NOORTJE, JUDITH EN TEAM CONSENDO, VAN HARTE GEFELICITEERD!

Ik ken Noortje al vanuit de tijd dat we collega’s waren bij ‘De Novitaris’. In 2005 heb ik Administratiekantoor A3 opgestart en Noortje ‘haar’ Consendo in 2011. Hoe leuk is het dan om als zelfstandigen weer samen te werken. Noortje heeft in de tijd dat ze in het notariaat werkte goed opgemerkt dat er een grote behoefte is aan advies en begeleiding omtrent met name testamenten en nalatenschappen. Inmiddels heeft Noortje samen met Judith een mooi bedrijf opgebouwd en hebben ze met hun team een volgende stap gezet naar het prachtige onderkomen aan de Schoolstraat. Steenstraat 91 5981 AD Panningen T 077 306 6125 W www.a-drie.com

ADMINISTRATIE- EN ADVIESKANTOOR A3 63 Fijn


JANSSEN UITVAARTVERZORGING Zoals ieder mens een uniek leven leidt, zo mag ook het afscheid uniek zijn. Dankzij onze uitgebreide kennis en jarenlange ervaring kunt u bij Janssen Uitvaartverzorging rekenen op een professioneel advies bij uw zoektocht naar een passende invulling van de uitvaart, ongeacht uw geloof of levensvisie. Ingegeven door onze wortels in Peel en Maas begeleiden wij u naar een persoonlijke uitvaart, afgestemd op uw eigen wensen. Zo zorgen wij samen met u voor een mooi en waardig afscheid, waarop u met een goed gevoel kunt terugkijken. Prettige samenwerking Henk Janssen: “De samenwerking met Noortje Rutten is begonnen in de periode dat ze nog werkzaam was bij een notariskantoor. Sinds ze Consendo is gestart is dit alleen maar intensiever geworden.” Wanneer overledenen geen nabestaanden hebben, dan verzorgen wij als Janssen Uitvaartverzorging vaak hiervoor de gemeentelijke uitvaarten. Voor mij is het prioriteit dat dit goed wordt geregeld en iedereen een waardig afscheid krijgt. Noortje staat daar precies hetzelfde in en ze adviseert ons hierbij. Ook met alle andere juridische vraagstukken kunnen we bij Consendo terecht. Consendo vraagt op hun beurt weer advies over vragen die er zijn omtrent een uitvaart en alles eromheen. Deze wisselwerking werkt heel goed, voor ons als ondernemers, en zeker voor de mensen die we hiermee helpen. Het mag duidelijk zijn dat ik ontzettend blij ben met onze samenwerking. Dit gaat verder dan een zakelijke relatie, we kunnen ons verhaal bij elkaar kwijt. We maken toch niet alledaagse zaken mee, er met iemand in vertrouwen over kunnen praten lucht op. We zijn er voor elkaar; dat is me heel veel waard.”

IK WIL NOORTJE, JUDITH EN HET TEAM VAN CONSENDO VAN HARTE FELICITEREN MET DIT JUBILEUM. VEEL SUCCES EN HOPELIJK KUNNEN WE NOG HEEL LANG SAMENWERKEN!

Janssen Uitvaartverzorging

Henk Janssen en zijn medewerkers van Janssen Uitvaartverzorging zijn namens de

Loosteeg 19a

Stichting Rouwcentrum Panningen, beheerder van Rouwcentrum & Afscheidshuis

5981 NJ Panningen

Panningen, Schout van Merwijckstraat, hét rouwcentrum voor heel Peel en Maas.

T 077 307 8642 W www.janssenuitvaart.nl

Fijn 64


Maak kennis met het Consendo-team

MONIQUE HENDRICKS Woont met Wilfred en hun dochter Seda en zoon Tren in Kessel. Bij Consendo werkt ze sinds november 2021 als administratief medewerker. “De laatste jaren heb ik best wat verschillende banen gehad. Via een tip van een vriend kwam Consendo op mijn pad. Vanaf het eerste moment voelde ik me hartstikke welkom, het was als een warm bad waar ik in terechtkwam.” Een dag op mijn werk “Ik werk vier dagen en ik ga altijd met de fiets. Eenmaal aangekomen zorg ik dat alles netjes is om de dag te beginnen. Ik start de computer op en dan hebben we het dagelijkse werkoverleg. Vanaf 9.00 uur komen de telefoontjes binnen. Ondertussen werk ik de mail bij en doe ik de postverwerking, ook zorgen Rianne en ik dat de dossiers netjes op orde zijn. We hebben alle dossiers zowel digitaal als op papier. Verder beheren we de agenda’s en zorgen we voor een gastvrije ontvangst van de mensen die binnenkomen. Mijn baan is afwisselend in een dynamische werkomgeving en in een interessante branche. Dat past bij me; het moet vooral niet te voorspelbaar zijn en ik wil mijn energie erin kwijt kunnen.” Genieten “Ook in mijn vrije tijd ben ik graag actief bezig, stilzitten is aan mij niet besteed. Met Wilfred wandel ik veel, zo zijn we nu het Pieterpad aan het lopen. Ik houd van sporten; hardlopen, tennis, fitness en als tegenhanger kan ik ook lekker genieten met een wijntje op een terrasje in de zon. Ik wil alles uit het leven halen, niet zeuren, maar dingen positief bekijken. Je kunt wel zeggen dat ik een levensgenieter ben.”

65 Fijn


DIMMEN NAMENS HELDER TELECOM & ICT VAN HARTE GEFELICITEERD AAN IEDEREEN BIJ CONSENDO! ALS JULLIE PARTNER VOOR TELEFONIE HEBBEN WE ONDERLING VANZELFSPREKEND NOOIT RUIS OP DE LIJN. EEN FIJNE SAMENWERKING DUS WAARBIJ HELDER COMMUNICEREN CENTRAAL STAAT. WIJ WENSEN JULLIE DAN OOK NOG VELE HELDERE JAREN!

TACO & HELEEN NAMENS NEXTLEGAL OM JULLIE ORGANISATIE TE BEGELEIDEN IS EEN FEESTJE! ALLES IS ZO GOED VOORBEREID. ALTIJD FIJN OM MEDE VAKIDIOTEN TEGEN TE KOMEN MET NET ZOVEEL PASSIE VOOR HUN VAK ALS WIJ VOOR HET ONZE HEBBEN! JULLIE CLIËNTEN MOGEN ZEER BLIJ ZIJN OM JULLIE ALS ADVISEUR TE MOGEN HEBBEN.

LUCAS & ROGIER NAMENS ICT CONCEPT VAN HARTE GEFELICITEERD MET JULLIE EERSTE (CARNAVALS-)JUBILEUM! OP NAAR 2 X 11 JAAR! BEDANKT VOOR JULLIE VERTROUWEN EN HET IN 2021 MOGEN IMPLEMENTEREN VAN EEN NIEUW ICT-LANDSCHAP. HET CONTACT IS PRETTIG EN DUIDELIJK. FIJN DAT WE MOGEN BIJDRAGEN AAN HET SUCCES VAN EEN MOOIE (MENSEN)ORGANISATIE ALS CONSENDO!

NEXTlegal is dé aanbieder van

ICT Concept helpt klanten bouwen

Helder Telecom & ICT helpt de

geïntegreerde software voor de

aan hun succes door het ontwikkelen

juridische praktijk om altijd te

advocaat, notaris en bedrijfsjurist.

en leveren van efficiënte en

kunnen bellen en overal te werken.

Wij bieden u een kloppend digitaal

effectieve ICT-oplossingen.

Veilig en zorgeloos.

T 088 002 8480 W www.ict-concept.nl

T 0416 740 740 W www.heldertelecom.nl

hart en bevrijden u graag van complexe en gedateerde software. T 088 203 4320 W www.nextlegal.nl

Fijn 66


Maak kennis met het Consendo-team

PATRICIA COENEN Is getrouwd met Ed. Ze wonen met hun zonen Twan en Niek en hun twee katten in Baarlo. Binnen Consendo is ze ambulant medewerker en buddy. “Buddyzorg is een stuk extra service van Consendo. Sommige cliënten hebben wat extra zorg en aandacht nodig. Ik bied dan een luisterend oor en ondersteuning daar waar behoefte aan is. Het ambulante stuk is vooral praktisch, ik ga bijvoorbeeld met cliënten naar afspraken buiten de deur of ik ben een extra paar ogen en oren bij een doktersafspraak. Ik heb hart voor mensen en vind het heerlijk om voor hen te zorgen. Daar ligt mijn passie. Daarnaast werk ik erg prettig bij Consendo, we hebben een fijn team waarin iedereen zijn kwaliteiten heeft en deze kan toepassen.” Alles spik en span “Je kunt wel zeggen dat ik een aanpakker ben; ik houd van poetsen, koken, bakken en zorgen voor anderen, daar word ik blij van. Bij Consendo zorg ik er dan ook voor dat het kantoor er spik en span uitziet en als het nodig is kan ik mijn hobby koken inzetten, zodat de inwendige mens versterkt wordt.” Uitdaging “Thuis ben ik ook vaak in de keuken te vinden. Ik ben opgeleid als professioneel kok; dit is nu een hobby waar ik nog steeds graag mee bezig ben en waar ik mensen om me heen mee verras. Ik vind het fijn om het gezellig te maken in ons huis. Momenteel verbouwen we ons huis. Ik verheug mij op de nieuwe keuken waarin ik me kan uitleven. Een hele klus, maar dat is juist de uitdaging.”

67 Fijn


Maak kennis met het Consendo-team

RIANNE KUIJPERS-METSEMAKERS Woont in Neer, is getrouwd met Michiel en hebben samen twee dochters, Fenna en Sien, en een hond. Rianne is werkzaam bij Consendo als administratief medewerker. “Samen met Monique ben ik het eerste aanspreekpunt van onze cliënten. We beheren de agenda’s en zorgen voor de administratieve afwikkeling van dossiers. Ik ondersteun daarnaast Judith met name op het gebied van systeemtechnische zaken.” Gezondheid “Vanuit mijn vorige werkgever kwam ik wel eens in aanraking met Consendo. Dit is me altijd bijgebleven; toen ik een vacature zag heb ik dan ook de kans gegrepen om te solliciteren. Op dat moment kwam ik uit een zware periode qua gezondheid. Op het einde van mijn eerste zwangerschap heb ik het HELLP-syndroom (een ernstige vorm van zwangerschapsvergiftiging) gekregen. Mijn ziekte had een enorme impact, waar ik nog steeds restverschijnselen van ervaar. Na drie jaar in de ziektewet te hebben gezeten, wilde ik graag weer aan de slag. Die kans werd me gelukkig bij Consendo geboden. Ik wist dat ik bij een betekenisvol bedrijf terecht kwam en heb veel plezier in mijn werk. De prettige sfeer binnen ons team is een extra meerwaarde.” Gezin “Buiten mijn werk vind ik van alles leuk; carnaval, wandelen in de natuur, zumba, leuke dingen doen met familie en vrienden, maar het allerliefste ben ik bij mijn gezin. We maken het thuis gezellig en gaan regelmatig naar de Maaskade in Neer. Dit is op steenworpafstand van ons huis en de kinderen vinden het geweldig om steentjes in het water te gooien en om naar boten te kijken. Ik geniet echt van zulke momenten.”

Fijn 68


LOGORelatiegeschenken PRODUCTS -T shirts

Reclameborden - Bedrijfskleding Autobeletteringen - Stickers promotie; gegarandeerde kwaliteit, snelle levering en Sportkleding- Maatwerk uitstekende service! Logo Products biedt een totaaloplossing voor al uw

Het Erf 17 5975 RN Sevenum T 077 467 8888 W www.relatiegeschenken-logoproducts.nl

HARTELIJK GEFELICITEERD NOORTJE, JUDITH EN TEAM MET DEZE MIJLPAAL. DE GEPERSONALISEERDE KLEDING STAAT JULLIE GEWELDIG! DANK VOOR DE PRETTIGE SAMENWERKING EN ALLE GOEDS VOOR DE TOEKOMST!

NIEUW KANTOOR, NIEUWE LOOK! MET DE FLUOR GELE BRIL VAN HET MERK THEO MATCHT NOORTJE HELEMAAL BIJ HET INTERIEUR VAN HAAR KANTOOR. EEN BRIL DIE PAST BIJ HAAR ENERGIEKE PERSOONLIJKHEID. VAN HARTE GEFELICITEERD MET JULLIE JUBILEUM! JOHN LEURS EN TEAM LEURS

Markt 57 5981 AP Panningen T 077 307 1357 W www.leursoptiek.nl

NOORTJE, JUDITH EN TEAM CONSENDO, VAN HARTE GEFELICITEERD MET HET 11-JARIG BESTAAN! WE ZIJN ER TROTS OP WAT JULLIE HEBBEN BEREIKT EN WENSEN JULLIE HEEL VEEL SUCCES MET ALLE VOLGENDE STAPPEN. FUNS, ANNELIES EN TEAM SLAGERIJ RUTTEN

Markt 73 5981 AP Panningen T 077 306 1723 W www.shop.slagerijrutten.nl

69 Fijn


Maak kennis met het Consendo-team

SUZAN SEETSEN - HODZELMANS Is getrouwd met Luc en ze wonen met zoon Sem en dochter Juulke in Venlo. In de zomer van 2021 heeft Suzan de overstap vanuit het bankwezen naar Consendo gemaakt. Hier werkt ze als administratief juridisch medewerker. “Ik ben er voor de cliënt tijdens leven en daarna. Enerzijds werk ik op basis van levenstestamenten. Ik ontzorg de cliënt op administratief, financieel en juridisch vlak, maar probeer ook praktisch gezien een maatje te zijn. Het stukje zorgvraag, dat ik mensen kan helpen en dat ik dan zie dat dit mensen rust geeft, dat geeft mij voldoening. Anderzijds houd ik mij bezig met de afwikkeling van nalatenschappen. Dit kan beginnen met het regelen van de uitvaart, maar dit betekent in ieder geval allerlei administratieve taken rondom de betrokken instanties, het beheren van de ervenrekening en het doen van belastingaangiften. Ook regel ik de verdeling van de inboedel en verzorg ik de ontruiming en verkoop van de woning. De erfgenamen worden telkens op de hoogte gehouden. Iedere afwikkeling is een hele klus, maar het werk is dynamisch en interessant”. Bouwen “Consendo gaat en denkt vooruit. Ook dat past bij me. Ik houd niet van achterom kijken, ik wil graag meedenken en meebouwen om samen nog meer stappen te zetten en nog meer mensen te kunnen helpen op verschillende vlakken.” Kleine dingen “Ik ben een levensgenieter; ik ga er graag op uit met mijn gezin. Daarnaast zijn er veel dingen die ik graag doe zoals: fitness, wandelen, lezen, tuinieren, koken, terrasje pakken. Eigenlijk alles wat het leven leuk maakt, dat hoeft echt niet groot en meeslepend te zijn, het zijn juist de kleine dingen die me gelukkig maken.”

Fijn 70


WOORDZOEKER

Win een Cadeaubon Peel en Maas t.w.v. € 75,00 ADVIES

S

S

E

I

V

D

A

E

X

E

C

U

T

E

U

R

O

C

O

T

A

A

R

T

S

L

O

O

H

C

S

T

D

O

CONFRONTATIE

N

F

O

O

N

D

E

R

S

T

E

U

N

I

N

G

R

CONSENDOOS

O

N

T

D

P

R

A

K

T

I

S

C

H

E

E

E

T

R

K

IJ

L

N

O

O

S

R

E

P

U

S

E

M

A

E

EXECUTEUR

E

N

S

C

H

E

N

K

I

N

G

N

R

D

A

G

R

KANTOOR

I

T

A

A

R

T

S

N

E

L

O

M

V

R

T

N

F

KOFFIEPRAAT

T

N

A

L

A

T

E

N

S

C

H

A

P

O

S

I

B

LEVENSTESTAMENT

A

N

E

L

E

G

E

R

O

A

N

E

M

O

E

D

E

MAATJE

T

E

S

T

A

M

E

N

T

C

I

N

A

T

T

I

L

MEDEWERKERS

N

K

R

A

C

H

T

I

G

F

U

E

A

N

S

E

A

O

K

IJ

L

E

W

U

H

F

I

T

L

T

A

N

L

S

ONDERSTEUNING

R

M

A

A

T

J

E

O

H

E

T

E

W

K

E

E

T

PRAKTISCH

F

H

A

S

R

E

K

R

E

W

E

D

E

M

V

G

I

REGELEN

N

V

E

R

H

U

I

Z

I

N

G

F

R

R

E

E

N

RUST

O

S

A

M

E

N

W

O

N

E

N

R

K

T

L

B

G

C

R

O

U

W

P

R

A

A

T

O

E

K

O

M

S

T

Oplossing

PRIJS WINNEN

BEGELEIDING CONSENDO ERFBELASTING ERFDELEN HUWELIJK

KRACHTIG

MAATWERK MOLENSTRAAT NALATENSCHAP PERSOONLIJK

ROUWPRAAT SAMENWONEN SCHENKING SCHOOLSTRAAT TESTAMENT TOEKOMST VERHUIZING

Los de woordzoeker op en mail de oplossing naar: info@consendo.nl. Tijdens de open dagen bij Consendo op 11 en 12 juni 2022 wordt uit alle inzendingen een winnaar getrokken. De winnaar krijgt bericht via de mail en ontvangt een Cadeaubon Peel en Maas ter waarde van € 75,00


Fijn 72