Festool Nieuws : Voorjaar 2023

Page 1

NIEUWS

SPECIALE UITGAVE VAN FESTOOL BELGIUM

Voor de professional. Altijd. Overal.

Vakmensen van vandaag willen overal met een perfecte precisie kunnen werken. Mobiliteit wordt steeds belangrijker. Een verregaande precisie nog veel meer. Bij de ontwikkeling van onze machines gaan we dan ook niet over één nacht ijs. We breiden ons 18V-assortiment doordacht uit met alleen die machines die u elke dag weer echt ondersteunen. Met duurzame machines en veelzijdige accessoires die allemaal passen in het doordachte Festool systeem. We hebben oor voor onze gebruikers en luisteren uitgebreid naar uw behoeften. Dat was in de beginjaren van Festool al zo en dat blijft ook nu nog altijd onze eerste prioriteit. Alleen op die manier kunnen we u als professional blijven helpen om op een veilige en gezonde manier een perfect resultaat te bereiken.

En ja… onze langverwachte RSC 18 heeft wat op zich laten wachten maar ze is er eindelijk. Met een mobiel en robuust antwoord dat heel graag krachtig van zich af

We leggen de lat steeds hoger en zorgen voor een verregaande innovatie zoals u terecht van Festool mag verwachten. In deze voorjaarskrant stellen we u alvast graag met enige fierheid onze unieke digitale accu-tafelcirkelzaag CSC SYS 50 in Systainerformaat voor. Daarnaast ontdekt u hoe u met onze TSV 60 K voortaan ook op de bouwplaats grote platen met één enkele zaagsnede aan beide zijden perfect zonder splinters kunt zagen. Zaagkwaliteit als met een CNC zeg maar.

Zoals u ongetwijfeld weet, is Festool de absolute marktleider op het gebied van professionele stofzuigers en ook hier wordt een

verregaande mobiliteit steeds belangrijker. We stellen u enkele van onze accu-stofzuigers voor.

Een aantal nieuwigheden dit voorjaar zijn eerder klein van formaat maar zeker wel groots in efficiëntie. Onze nieuwste compacte accu-schroefboormachine, de TXS/CXS 18 is zo compact, zo krachtig, en zo veelzijdig slim… wedden dat het uw favoriete Festool accu-gereedschap voor elke dag wordt? Samen met onze nieuwste gehoorbescherming?

Veel ontdekkingsplezier met deze voorjaarskrant.

Festool NIEUWS is een uitgave van:

Festool Belgium

Alfons Gossetlaan 48/1

1702 Groot-Bijgaarden

Tel. +32 (0)2 893 36 36

customerservice-be@festool.com

www.festool.be

Als vertegenwoordiger van: Festool GmbH

Wertstrasse 20

D-73240 Wendlingen

2 4 6 7 8 10
Zaagprecisie om mee te nemen Splintervrij aan elke zij Festool laat zijn tanden zien Klein én groots Stofvrij op batterij 18V: een Festool begrip
FESTOOL NIEUWS Maart 2023 Wijzigingen en fouten voorbehouden. 1 www.festool.be

ZaagpreSYSie om mee te nemen

De accu-tafelcirkelzaag

CSC SYS 50

Uiterst compact, volledig mobiel en extreem veelzijdig: de nieuwe accutafelcirkelzaag CSC SYS 50 zet met zijn doordachte constructie en digitale technologieën een nieuwe standaard in de sector. De digitale CSC SYS 50 is zo compact dat deze perfect in een Systainer past en zo precies dat je op de werf dezelfde zaagprecisie bereikt als met een stationaire formaatcirkelzaag op netstroom.

Een onmisbare hulp voor interieurbouw, voor meubelmakers en vloerleggers dus. We vroegen het aan onze Product Specialist Reindert Nachtergaele.

Hallo Reindert, is deze accu-tafelcirkelzaag werkelijk een nieuwe standaard in het wereldje?

“De CSC SYS 50 is wereldwijd de eerste mobiele accu-tafelcirkelzaag met een elektrische hoogte- en hoekinstelling en met een digitale display met menubegeleiding. Hiermee zetten we een duidelijke stap naar digitalisering. In principe biedt de CSC SYS 50 alle kwaliteiten van een moderne formaatcirkelzaag maar die naar de bouwplaats meegenomen kan worden”, verklaart product Specialist Reindert Nachtergaele.

En wat mogen we verstaan onder ‘digitaal’?

“Het middelpunt van de CSC SYS 50 is het centraal geplaatste display met een handige draaiknop en twee aan de zijkant geplaatste knoppen. Met één draai of druk op de knop worden hoogte en hoek tot op een tiende van een mm en graad nauwkeurig ingesteld. Zo kan je telkens opnieuw 100% herhalingsnauwkeurig werken. Bovendien kan je gemakkelijk via het display tot 4 zaagbladinstellingen opslaan. En als je nog meer individuele zaaginstellingen wenst, dan maak je simpelweg gebruik van de koppeling met de Festool Work app.”

Je hebt het over een precisie tot op een tiende van een mm… hoe kan ik me een precisie van een 10de van een millimeter bijvoorbeeld voorstellen?

“Wat dacht je van een bankbiljet? De CSC SYS 50 zaagt zo precies dat, wanneer je een bankbiljet op een plaat legt, je de plaat kan doorzagen en hierbij het biljet net niet raakt. Dat is digitaal precies.”

De CSC SYS 50 biedt dus duidelijk een echte meerwaarde. “Inderdaad” voegt Reindert toe. “Op de werf moet het er meestal snel en efficiënt aan toe gaan. Vaak moet er een sponning, een groef of een afvlakking gezaagd worden en dan is men eerst bezig met het meten en instellen van de juiste zaaghoogtes. Dat behoort met de CSC SYS 50 tot het verleden. In een handomdraai is de zaag tot op een 10de van een mm en graad ingesteld. Geheel zonder lastig meten.

En deze digitale precisie wordt bovendien gecombineerd met onder andere de zeer nauwkeurige parallelaanslag met dubbele klemming (met slechts één klem). Samen met de zeer precieze hoekaanslag krijg je perfecte resultaten en worden verstekhoeken tussen -70° en +70° mogelijk. De kogelgelagerde schuifslede kan ook zonder schokken worden bewogen en garandeert zowel parallelle als hoekzaagsneden met de hoogste precisie. Praktisch detail: in het beperkt gebied van 35 mm zaaghoogte zijn zelfs hoekzaagsneden tot -10° mogelijk. Dit is ideaal voor het ondersnijden van paslijsten, omdat het zichtbare bereik van het te zagen werkstuk zich bovenaan bevindt.

Met de CSC SYS 50 maak je gemakkelijk parallelle zaagsneden tot 280 mm, een afkortzaag-snedebreedte tot 450 mm en hoekzaagsneden van -2° tot 47°.

Is er een verschil in kracht in vergelijking met een machine op netstroom?

“De CSC SYS 50 wordt aangedreven door een EC-TEC-motor en een dubbelaccu-systeem met twee 18-volt-accu’s (vanaf 4,0 Ah). Met deze combinatie is een lang loopvermogen gegarandeerd. De koolborstelloze

2 FESTOOL NIEUWS Maart 2023

EC-TEC-motor is duurzaam, onderhoudsvrij en bovendien krachtig. Met hoge toerentallen van 6.800 min-1 maakt hij een snelle zaagvoortgang en perfecte zaagresultaten in gelijke mate mogelijk. Zelfs bij lengtezaagsneden in massief hout merk je geen verschil met netstroommachines.

Kan je hierbij ook met stofafzuiging werken?

Uiteraard. Klanten appreciëren het ten zeerste wanneer er proper gewerkt wordt. Bij deze accu-tafelcirkelzaag kan je dan ook opteren voor het gebruik van de stofopvangzak of beter nog voor nieuwe Festool accustofzuigers CTC SYS, CTC MINI of MIDI.

En alles mooi verpakt in een Systainer³?

“De CSC SYS 50 is zo compact dat deze in een Systainer past. In het deksel van de Systainer zijn zaagbladen, spouwmes en stofopvangzakken veilig opgeborgen. Zelfs hoekaanslag en parallelaanslag vinden hier hun plek. Met het handvat van de Systainer³ kan je de accu-tafelzaag gemakkelijk met één hand dragen. Zo heb je alvast 1 hand vrij om bij de klant aan te bellen” lacht Reindert.

En dan zet je bij het werken de accu-tafelcirkelzaag op een tafel?

Dat kan, maar het kan nog comfortabeler dankzij het speciaal voor de CSC SYS 50 ontwikkeld onderstel UG-CSC-SYS. Met dit 3-in-1 inklapbare onderstel wordt de accu-tafelcirkelzaag in een handomdraai op de ideale werkhoogte gebracht. En het dient ook als ideale transportoplossing van het voertuig naar de bouwplaats. De steunplaat van de steekwagen gebruik je als werkstuksteun, waardoor lange werkstukken veilig kunnen worden verwerkt.

PreSYSiedagen

Tijdens de maanden maart en april vinden bij een 40-tal vakhandelaars de PreSYSiedagen plaats.

Onze vertegenwoordigers en product specialisten tonen u de uitgebreide mogelijkheden van deze unieke accu-tafelcirkelzaag.

⊲ Ontdek bovendien alle data en plaatsen van de PreSYSiedagen via www.festool.be/bedrijf/presysiedagen

Gedaan met werken? Dan plaats je de Systainerkap eenvoudig over de accu-tafelcirkelzaag voor bescherming en transport. Deze Systainer past uiteraard in het Festool systeem, net als in de bedrijfswageninrichting van bott trouwens.

Kortom: de CSC SYS 50 is zaagprecisie om mee te nemen!

De nieuwe accu-tafelcirkelzaag CSC SYS 50 is nu reeds in de geselecteerde vakhandel verkrijgbaar.

⊲ Meer info? www.festool.be/@577379

Zó precies dat een biljet van € 50,NET NIET doorgezaagd wordt !

NIEUW
Wijzigingen en fouten voorbehouden. 3 www.festool.be FESTOOL NIEUWS Maart 2023

Splintervrij aan elke zij in één enkele zaagsnede

Festool zet zijn sterke reputatie op gebied van zaagmachines consequent verder en lanceert een nieuwe standaard in de industrie: met de nieuwe invalcirkelzaag met voorritsfunctie zaagt u met een zaagdiepte van 60 millimeter meteen van bij de eerste zaagsnede aan beide zijden splintervrij. Zaagsnedekwaliteit van een stationaire machine maar vanaf nu ook op de bouwplaats dus. Dankzij de veelzijdige systeemaccessoires kan er op elk moment mobiel, nauwkeurig en perfect op maat gewerkt worden. De ingebouwde KickbackStop technologie maakt bovendien komaf met gevaarlijke terugslagen. Het letselrisico vermindert aanzienlijk én u beschermt uw werkstuk tegen beschadiging.

Met de nieuwe TSV 60 K levert u werkplaatskwaliteit ook op de bouwplaats en met een even perfect resultaat als met een stationaire machine. Hoe dat lukt, vragen we aan onze Product Specialist Reindert Nachtergaele.

“We hebben bij de nieuwe TSV 60 K een voorritser geïntegreerd, die in deze vorm nog niet in handgeleide invalcirkelzagen op de markt verkrijgbaar was. We hebben de voorrits-eenheid bovendien met een spoor- en diepte-instelling geconstrueerd. Deze garandeert exacte instelmogelijkheden en in combinatie met het diamant-voorritszaagblad een perfecte zaagsnedekwaliteit meteen van bij de eerste zaagsnede. En als ik zeg ‘perfect’ dan is dat volledig splintervrij aan elke zij. Vroeger kon je dat alleen bereiken met een stationaire machine. Met een mobiele machine kon het vaak pas na twee zaagsnedes, … een ‘voorsnede’ en een ‘finale zaagsnede’ zeg maar. Dit betekende dubbel werk en tijdverlies. Vandaag kan het dus wel meteen van bij de eerste zaagsnede: met de TSV 60 K”

Een nieuwe standaard in de industrie betekent ook dat je de machine heel veelzijdig kunt inzetten. Is dat dan ook zo met deze zaagmachine?

“Met onze nieuwe TSV 60 K hebben we onze meest veelzijdige invalcirkelzaag gecreëerd, want met 60 mm zaagdiepte en een meezwenkende voorritsereenheid zijn zelfs verstekzaagsneden tot 45° in combinatie met de geleiderail mogelijk”.

In het dagelijkse gebruik komt de veelzijdigheid van het volledig accessoiresysteem van de TSV 60 K pas echt goed tot zijn recht. Zoals altijd bij Festool past elk gereedschap en elk accessoireonderdeel in het Festool systeem. Zo kan de nieuwe invalcirkelzaag met alle afkortrails gecombineerd worden. Het maken van herhaalbare, precieze en zuivere afkortzaagsneden wordt op die manier kinderspel.

De nieuwe invalcirkelzaag met voorritsfunctie TSV 60 K
4 FESTOOL NIEUWS Maart 2023

Festool heeft bij de ontwikkeling van de nieuwe TSV 60 K eveneens aan veel andere details gedacht, zoals een eenvoudige FastFixzaagbladwissel, een kijkvenster, toerentalregeling, exacte diepteinstelling met dubbele wijzer en fijninstelling. Een echt nieuwe standaard dus” vertelt ons een enthousiaste Reindert.

En werd er bij de ontwikkeling van deze machine ook aan de veiligheid van de gebruiker gedacht?

“Uiteraard want bij Festool staat de veiligheid van onze klanten altijd voorop” vertelt Reindert enthousiast verder. “Onze innovatieve en unieke KickbackStop-technologie zorgt ervoor dat het zaagblad bij een terugslag sneller dan een oogwenk stopt als het zaagblad bij het zagen of induiken in het werkstuk vastloopt. Dat betekent dat de zaag een terugslag herkent en de motor in een fractie van een seconde stopt. Zo beschermt deze KickbackStop-technologie het werkstuk én belangrijker nog… de vingers”.

“Ook leuk om te weten is dat na de activering van de KickbackStop de zaag direct weer klaar voor gebruik is, geheel zonder zaagbladvervanging en zonder extra kosten”, voegt Reindert toe.

Robuust, krachtig en bijzonder efficiënt

De koolborstelloze EC-TEC-motor van de nieuwste generatie maakt de zaag vrijwel onderhoudsvrij en bijzonder krachtig. De maximaal 6.800 toeren per minuut-1 zorgen voor ideale verspaning, moeiteloze voeding en een perfecte zaagsnedekwaliteit. Dit maakt de nieuwe invalcirkelzaag met voorritsfunctie robuust en in combinatie met het uitgebreide zaagsysteem tot in het kleinste detail perfect. Met deze invalcirkelzaag met voorritsfunctie zaagt u zowel nauwkeurig in massief hout en zaagt u

efficiënt platen perfect op maat – tot 60 mm zaagdiepte en splintervrij aan beide kanten. Tijdrovende nabewerking behoort dus tot het verleden. De voorritsfunctie kan indien gewenst ook uitgeschakeld worden.

Service zonder discussie

De nieuwe TSV 60 K is gedurende drie jaren gedekt door alle voordelen van de Garantie All-inclusive: gratis herstellingen, volledige garantie, vervangmachine bij diefstal en beschikbaarheid van originele reserve-onderdelen gedurende 10 jaar (zelfs wanneer Festool eventueel ooit zou beslissen om de machine niet langer te produceren).

Meer info? Zie pg 12 of festool.be/service

De nieuwe invalcirkelzaag met voorritsfunctie TSV 60 K is vanaf mei 2023 verkrijgbaar.

⊲ Graag meer informatie? www.festool.be/

NIEUW Wijzigingen en fouten voorbehouden. 5 www.festool.be FESTOOL NIEUWS Maart 2023

Festool bijt van zich af

De accu-reciprozaag

RSC 18

Eindelijk. Ze is er… de robuuste accu-reciprozaag waar menig vakman al lang op zat te wachten. De nieuwe RSC 18 is oersterk, snel, precies en extreem robuust. Met zijn koolborstelloze EC-TEC-motor, bijschakelbare pendelslag en minimale trilling is de RSC 18 gemakkelijk te geleiden. De perfecte hulp bij alle ombouw- en demontagewerkzaamheden.

De gasgeefschakelaar zorgt voor een soepele start en voor een perfecte controle over het aantal slagen. Bovendien is het zaagblad 180 graden gedraaid plaatsbaar waardoor de tanden naar boven wijzen. Door deze opties is het mogelijk om zaagsneden in bepaalde moeilijk situaties tot aan de wand, het plafond of de vloer uit te voeren.

Het zagen van houten balken en daklatten, het uitzagen van raam- en deurkozijnen of doorbraken in dak en muur door plaatmateriaal? Het krachtig vermogen van de nieuwe RSC 18 wordt geleverd door de koolborstelloze EC-TEC-motor, terwijl de bijschakelbare pendelslag (0-3 millimeter) voor de gewenste werkvoortgang zorgt.

Bijschakelbare pendelslag

De kracht van de pendelslag wordt traploos ingesteld via een goed bereikbare schakelaar. Met de geactiveerde pendelslag wordt een betere voortgang van het werk bereikt door hogere zaagsnelheden bij zaagsneden in zachte en middelharde materialen. Zonder geactiveerde pendelslag kunnen ook dunne of harde materialen worden bewerkt; daarbij ontstaan minder versplinteringen in het materiaal. Eveneens in twee standen instelbaar: het aantal slagen voor materiaalspecifieke werkzaamheden.

Een krachtige machine – veel slimme details De nieuwe accu-reciprozaag RSC 18 schittert met een uitstekend zaagvermogen bij vrijwel alle composietmaterialen en plaatmaterialen.

De anti-trillingsaandrijving garandeert tot 40 procent minder trillingen. Dit zorgt voor een duidelijk geringere belasting van uw armen, pezen en gewrichten. De machine kent bovendien een langere levensduur, omdat er minder impactenergie inwerkt op de aandrijving en de lagers. Hierdoor gaat eveneens minder energie verloren, wat opnieuw zorgt voor een snellere voortgang van het werk.

Veilig en gezond werken Festool vindt uw veiligheid uitermate belangrijk.

Ook bij de ontwikkeling van deze zaag werd hiermee rekening gehouden. Omdat er gewoonlijk bij het werken met reciprozagen plaatselijk veel stof ontstaat, heeft Festool ervoor gezorgd dat er gemakkelijk een stofzuigvoorziening op een stofzuiger kan worden aangesloten. De slang zit stevig op de systeemmof en is tegen onbedoeld losschieten beschermd. Via de accu met Bluetooth® kan de stofzuiger automatisch in- en uitgeschakeld worden.

Dankzij de speciale klemkop wordt het zaagblad bij het wisselen snel uitgeworpen en is er geen gevaar om bij het uitnemen van het zaagblad uw vingers of hand te verbranden.

Een ander comfortkenmerk is het geïntegreerd LED-licht, dat het werkgebied perfect verlicht. Dankzij de zaagtafel, die in meerdere standen kan worden versteld, zijn ook variabele invaldieptes mogelijk, terwijl tegelijkertijd het zaagblad optimaal wordt belast. Bovendien kan de RSC 18 veilig aan een stellinghaak worden gehangen.

Een vergrendelingsschakelaar voorkomt dat de machine onbedoeld wordt ingeschakeld.

De nieuwe accu-reciprozaag RSC 18 is vanaf mei 2023 in de vakhandel verkrijgbaar.

⊲ Meer informatie?

www.festool.be/@576948

NIEUW 6 FESTOOL NIEUWS Maart 2023

Hét compacte topproduct voor elke vakman

De nieuwe accu-schroefboormachine

CXS/TXS 18

Licht, compact, veelzijdig en verrassend krachtig. De nieuwe schroefmachine CXS/TXS 18 is nu ook in het 18 V assortiment beschikbaar en is dé perfecte helper voor de meest uiteenlopende en meest veelzijdige dagelijkse werk zaamheden. Deze allrounder is zo compact dat ook werken op krappe plaatsen en in hoeken perfect mogelijk is.

C-vorm of T-vorm?

De ene vakman kiest voor de unieke C-vorm van Festool, de andere zweert bij de T-vorm. De nieuwe schroefboormachine bestaat in beide versies. De unieke C-vorm die typisch is voor Festool maakt nauwkeurig werken met de boor- en schroefas mogelijk. De klassieke T-vorm zorgt voor een gemakkelijke hantering en voor een korte afstand tot het werkstuk. Beide uitvoeringen C en T zijn daarbij technisch identiek – of het nu gaat om de T- of de iconische C-uitvoering: qua ergonomie overtuigen beide allrounders over de hele lijn.

Snel gewisseld en optimaal uitgerust

Tijdens het werk moet het vooruitgaan en dan wilt u snel van gereedschap en van voorzetstuk kunnen wisselen. Dit lukt perfect door de FastFix-aansluiting en door het CENTROTEC-systeem. De beproefde CENTROTEC-boorkop is boor- en bithouder in één. Deze is geschikt voor het gebruik van talrijke CENTROTEC-accessoires van Festool. Het voordeel: deze boorhouder is half zo groot én 80 procent lichter dan een normale standaardboorhouder.

(zonder koolborstels) overtuigt gemakkelijk bij krachtintensieve werkzaamheden zoals forstnerboren tot 35 mm en schroeven tot 6 x 240 mm in zacht hout (platkopschroef met gedeeltelijke schroefdraad).

Uiteraard passen ook alle 18 volt-accu’s van Festool op de CXS/TXS 18 (behalve Ergo-accu). De meest compacte 18 V batterij is de 3.0 Ah accu.

Zet de machine volledig naar uw hand

Met het geïntegreerde LED-licht kan er zelfs in de donkerste hoeken nauwkeurig worden gewerkt. Bovendien zijn ‘continu licht’, ‘naverlichten’ of ‘LED-uit’ via de goed bereikbare instelknop regelbaar. Ook de draaimomentinstelling gebeurt via deze instelknop. De helderheid en de duur van het naverlichten stelt u individueel in via de Festool Work-app (Bluetooth® accu vereist).

Links- of rechtshandig? Met behulp van de Work-app kan de rechts-/links schakelaar omgekeerd worden, zodat de schakelaar in de hoofdtoepassing - rechts draaiend - niet meer storend in het greepbereik van de linkshandige zit (alleen in combinatie met een Bluetooth® accu mogelijk).

Met een lengte van 14 (TXS) / 15,6 (CXS) cm en een hoogte van 22,4 (TXS) / 20,6 (CXS) cm (incl. 3.0 Ah accu) is de veelzijdige CXS/TXS 18 zowel indrukwekkend krachtig alsook extreem compact.

Een must voor elke vakman. Beschikbaar vanaf mei 2023 in de vakhandel.

Nieuw ook: alle adapters en voorzetstukken van het bestaand Festool 18V assortiment zijn compatibel met de TXS/CXS 18 waardoor de gebruiksmogelijkheden enorm uitbreiden.

Met zijn magnetische bithouder, aanpasbare LED-lichtregeling, (L en R) riemclip en een krachtige 18 V-accu heeft de nieuwe CXS/TXS 18 alles om gemakkelijker te kunnen werken. De krachtige EC-TEC motor

Wijzigingen en fouten voorbehouden. 7 www.festool.be FESTOOL NIEUWS Maart 2023

Stofvrij, op batterij

De compacte accu-stofzuigers

CTC SYS/CTC MINI/CTC MIDI

Festool is al sinds jaren de absolute nummer 1 op gebied van professionele kwaliteitsstofzuigers. Hierbij bundelen we kwaliteit, innovatie en zorg voor uw gezondheid. En dat bewijzen we opnieuw met drie compacte accu-stofzuigers: de CTC SYS, de CTC MINI en de CTC MIDI. Hierdoor wordt het Festool systeem volledig mobiel en helemaal onafhankelijk. Gedaan met stof dus! Ook zonder stopcontact in de buurt!

De accu-stofzuiger om op uw schouder te dragen: de CTC SYS

De nieuwe accu-stofzuiger in Systainer-formaat is perfect om op de schouder te dragen. Ideaal voor alle service- en kleine werkzaamheden tussendoor. Ontdek de hoge stofzuigkracht dankzij de 36 volt-turbine met 2 x 18 Volt-Li High Power accu’s van 4 Ah.

Op de bekende Festool-manier past deze accu-stofzuiger in het Systainer-formaat en dus in het Festool-systeem. De geïntegreerde Bluetooth® technologie zorgt voor extra comfort door de snelle Bluetooth® autostart via accu of via afstandsbediening.

verwerken en hoort u dat de filter dreigt “dicht te lopen”? Dan blaast u deze met een simpele handeling eenvoudig uit. Zo haalt u het maximum uit uw compacte stofzuiger. Voor de vervanging van de stoffilter opent u gemakkelijk een schuiflade aan de buitenkant van de stofzuiger.

Ook deze stofzuigers zijn uitgerust met Bluetooth® technologie en met de unieke gladde, flexibele stofzuigslang van Festool. Deze slang is extreem robuust, uiterst flexibel te bedienen en glijdt soepel over elke rand.

Werken zonder onderbreking op accu

In combinatie met vier accu’s en met het nieuwe sneloplaadapparaat TCL 6 DUO kan zonder onderbreking worden gewerkt. Festool biedt u heel wat mogelijkheden met de nieuwe energiesets. Hierbij zijn accu’s én sneloplaadapparaat handig verpakt in een Systainer³.

En alles past zoals u van Festool terecht verwacht: stofzuiger, gladde stofzuigslang, accumachine, Systainer-verbinding T-LOC. Hierdoor wordt het systeem pas echt perfect, want ook de nieuwe compacte accu-stofzuigers, oplaadapparaten en accu’s zijn door de Festool Garantie all-inclusive volledig gedekt. Zodat u zich kunt concentreren op wat voor u echt belangrijk is: uw werk.

CTC MINI en CTC MIDI

Ook de CTC MINI en de CTC MIDI accu-stofzuigers schitteren met zeer hoge stofzuigkracht dankzij de 36 volt-turbine met 2 x 18 Volt-accu’s van 4 Ah of 5 Ah. Daarmee doen zij nauwelijks onder voor de netstroomvarianten. Beide compacte accu-stofzuigers zijn perfect geschikt voor alle mobiele zaag-, schuur- en boortoepassingen. De CTC Mini heeft een volume van 10 L en de CTC Midi heeft een volume van 15 L. De perfecte partners voor elke werkdag dus.

Festool heeft deze beide compacte accu-stofzuigers met een handmatige reiniging uitgerust. Heeft de stofzuiger veel fijnstof te

De accu-stofzuigers CTC SYS/CTC MINI/CTC MIDI zijn nu reeds in de vakhandel verkrijgbaar.

⊲ Meer info? www.festool.be/stofvrij

FESTOOL NIEUWS 8 Maart 2023

Oor voor uw bescherming én voor fun!

De nieuwe Bluetooth® gehoorbescherming

GHS 25 I

Lawaai is schadelijk voor de oren; het leidt ook af van het werk met alle gevaren vandien. De professionele multifunctionele gehoorbescherming voldoet aan de EU-gehoorbeschermingsnorm EN352. Bovendien zorgt de GHS 25 I voor fun want u kunt uw favoriete muziek beluisteren of ook telefoongesprekken voeren. Daarbij kunt u perfect de gehoorbescherming inhouden want dankzij de innovatieve microfoontechnologie hoort u alleen wat u echt wilt horen.

Geluidsniveau van 79 dB

Binnen het veilig luistervolume (tot 79 dB) hoort u zonder problemen omgevingsgeluiden zoals spraak. Dit wordt mogelijk gemaakt door de conversatiemodus. U hoeft uw gehoorbescherming dus niet uit te nemen om met uw collega’s te praten. Dat zorgt voor maximaal comfort en veiligheid. Luide omgevingsgeluiden buiten het veilige geluidsniveau van 79 dB daarentegen worden zo goed als geblokkeerd (vermindering 25 dB).

Tijdens het telefoneren onderdrukt de ingebouwde microfoon effectief storende achtergrondgeluiden. Comfortabel daarbij is de eenvoudige touch control-bediening direct op de gehoorbescherming.

De GHS 25 I voldoen aan de IP67-norm en zijn dan ook beschermd tegen stof, water en zweet. De oordopjes worden eenvoudig opgeladen in de meegeleverde opbergcassette. Opgeladen is tot 13 uur looptijd mogelijk en door bijladen in de oplaadcassette kan de looptijd met nog eens 25 uur worden verlengd.

Vanaf mei 2023 in de vakhandel verkrijgbaar.

⊲ Meer info? www.festool.be/@577792

Hoe kiest u de juiste stofzuiger?

Met onze online stofzuiger-kiezer. Festool biedt de juiste stofzuiger voor elke toepassing, voor elke stofklasse en voor elke werklocatie. Zo beschermt u uw gezondheid, werkt u tijdbesparend, proper en met een perfect op elkaar afgestemd systeem. Maar hoe kiest u de juiste stofzuiger?

Om op de juiste manier stofvrij te werken, is het belangrijk om allereerst te kijken waarvoor u het apparaat wenst te gebruiken. Gebruikt u de stofzuiger bijvoorbeeld ter plaatse bij uw klant, dan is een kleiner en compacter apparaat duidelijk gemakkelijker te dragen. Produceert u bij het werk snel grote hoeveelheden stof of heeft u in uw werkplaats een vaste plek voor de machine, dan kan de stofzuiger ook best een stuk groter zijn. Bij het produceren van fijn stof, zoals bij droogbouw of freeswerkzaamheden op ondervloeren, is het belangrijk dat de stofzuigerfilter zichzelf automatisch reinigt en zo het fijn stof uit de filter “klopt” dmv. een AC (AUTOCLEAN) functie.

In de meeste gevallen volstaat een stofzuiger van klasse M. Maar Festool biedt uiteraard een oplossing voor elke situatie én voor elke stofklasse. Om u te helpen het bos door de bomen te zien, hebben we de stofzuiger-kiezer ontwikkeld. U krijgt een uitleg over de stofklassen en klikt vervolgens uw noden aan. De stofzuiger-kiezer toont u die stofzuiger die voor u perfect geschikt is.

⊲ Ontdek de stofzuiger-kiezer via www.festool.be/stofvrij

NIEUW Wijzigingen en fouten voorbehouden. FESTOOL NIEUWS 9 Maart 2023 www.festool.be

Zeg nooit zomaar batterij tegen een Festool accu…

Alle marktcijfers geven het aan. Accu-gereedschappen nemen het over van gereedschappen op netstroom. En dat zien we ook bij Festool. We laden onze batterijen op en praten met Festool productmanager Patrick Hitzer en Festool ontwikkelaar Patrick Schön.

In welke richting gaat de ontwikkeling van de accu-technologie?

PH: Door de lithium-ionen-celtechnologie krijgen accupacks nog meer vermogen en een steeds langere looptijd. Hierdoor openen zich mogelijkheden voor nieuwe accuproducten. Tegelijkertijd worden de accupacks voor kleinere gereedschappen, zoals accuschroevendraaiers aanzienlijk compacter. Daarbij blijven vermogen en looptijd absoluut vergelijkbaar.

Wat is de moeilijkheid bij het ontwikkelen van nieuwe accu’s?

PH: nieuwe productgroepen stellen nieuwe eisen aan het totaal-systeem en aan het accupack zelf. De hoge piekvermogens en/of duur daarvan moeten in het accupack, in de koppeling en in de machine verwerkt en gekoeld kunnen worden. En ook de grote accupacks moeten snel opnieuw gebruikt kunnen worden om zonder onderbreking te kunnen werken, wat wederom hoge eisen aan de oplaadtechniek met zich mee brengt. Bovendien moet altijd rekening worden gehouden met de compatibiliteit met reeds bestaande accu-gereedschappen, zodat alles in het Festool systeem bij elkaar blijft passen.

Welke invloed heeft de accu op een gereedschap?

PH: Het accupack vormt de basis voor het vermogen van de machine en is in hoge mate verantwoordelijk voor een aangenaam gewicht en een ergonomische bediening. Ook zijn via de accu functies mogelijk die voor het dagelijkse werk zeer gemakkelijk zijn: als onze Bluetooth® -accu bijvoorbeeld met een voor Bluetooth® geschikte stofzuiger verbonden is, kan deze de stofzuiger in- en uitschakelen. De accu is hierbij de Internetverbinding tussen gereedschap en smartphone. Bij de ontwikkeling van nieuwe accu’s staan digitalisering en personalisering met echte voordelen voor de klant centraal. Via onze Work-app zullen hier in de toekomst nog veel praktische functies bijkomen.

Hoe realiseren wij een lange levensduur bij een accu?

PS: Festool gebruikt alleen kwalitatief hoogwaardige hogestroomcellen van gerenommeerde celfabrikanten. Bovendien hebben we diverse beveiligingsmechanismen die ook een positief effect op de te verwachten levensduur van het accupack hebben. Wat de veroudering van de accucel aangaat, hier speelt vooral de temperatuur een belangrijke rol. Daarom hebben we met onze AirStream-technologie de mogelijkheid gecreëerd om de accucel vóór het laden af te koelen en bij maximaal toegelaten laadstroom de cel volledig op te laden. Door de continue verhoging van de vermogensdichtheid bij de celontwikkeling zal de levensduur en dus het temperatuurbeheer ook in de volgende accu-generatie een belangrijke rol spelen.

Kan ik als gebruiker de levensduur van een accu positief beïnvloeden?

PS: Jazeker, door het juiste gebruik. De opslagtemperatuur bijvoorbeeld heeft effect op de levensduur. Men moet erop letten dat het accupack niet permanent bij hoge temperaturen wordt opgeslagen. En het gebruik van de tweede accu vóór de temperatuuruitschakeling van de eerste accu is zeker zinvol.

Wat zal de accu van de toekomst kunnen?

PS: Een grote drijfkracht bij de celontwikkeling is de capaciteit die ondubbelzinnig met de accuduur verbonden is. Samengevat kan men stellen dat in de komende jaren verdere verhogingen van de capaciteit en van de geschiktheid voor hoge stroom bij een vergelijkbare constructieruimte te verwachten zijn.

⊲ Meer info? www.festool.be/ready

10 FESTOOL NIEUWS Maart 2023

18 Volt Accu Power

Energie goed verpakt

Aangezien alle Festool accu’s op bijna alle Festool accu-gereedschappen* passen, zijn de nieuwe energiesets de ideale aanvulling op de Festool Basic varianten (gereedschap-versies zonder accessoires, accu of oplader).

Heeft u graag extra energie bij de hand? Ook dan vormen deze energiesets de perfecte oplossing.

Welke versie kiezen?

Kies voor die voorgeconfigureerde variant die bij uw toepassingen en bij uw energie-behoeften past: met twee of vier 4,0 Ah of 5,0 Ah accupacks en een passend oplaadapparaat. Liever een configuratie op maat? Vul dan zelf de lege Systainer SYS3 M 187 ENG 18V.

Is een licht gewicht voor uw toepassing belangrijk? Kies dan voor 4.0 Ah batterijen. Deze zijn 20 % lichter en 50 % compacter dan een 5,0 Ah standaardaccu-pack. Maar leveren wel evenveel kracht. Voor machines met maximale behoefte aan uithouding en prestatie raden we de energiesets met 5.0 Ah baterijen aan.

Mét alle voordelen van Bluetooth®

Bij het inschakelen van het gereedschap starten de Bluetooth® accu-packs automatisch een gekoppelde stofzuiger. Bovendien beschikt u, via de gekoppelde Festool WorkApp, over extra functies, zoals bijv. de gedetailleerde weergave over de laadtoestand en andere bedrijfs-gegevens zoals temperatuur of laadcycli. Ook softwareupdates zijn via Bluetooth® mogelijk.

Super flexibel

Elke energieset is handig en veilig verpakt in een Systainer³. Deze zijn compatibel met elkaar en ook koppelbaar met alle voorgaande Systainer-generaties, CT stofzuigers en veel ander systeemtoebehoren, zoals bijv. de rollerboy of de mobiele werkplaats.

Perfect integreerbaar ook in de bott voertuiginrichting.

3 jaar Garantie all-inclusive Alle Festool accu-packs en alle Festool oplaadapparaten zijn, net als alle Festool gereedschappen, gedurende drie jaren gedekt door alle voordelen van de Garantie Allinclusive: gratis herstellingen**, volledige garantie, vervangmachine bij diefstal en beschikbaarheid van originele reserveonderdelen gedurende 10 jaar (zelfs wanneer Festool eventueel ooit zou beslissen om de machine niet langer te produceren).

Na registratie via uw MyFestool account kunt u zich perfect concentreren op wat echt belangrijk is: uw werk.

* uitgezonderd de hybride accu-schuurmachines met hun unieke ergo-batterijen.

** De Festool-servicevoorwaarden gelden en kunnen worden bekeken op www.festool.be/service. De „Volledig gratis herstellingen“ geldt niet voor beschadigingen van verbruiksmateriaal en accessoires, ondeskundig gebruik, schade door gebruik van niet-originele accessoires of reserveonderdelen, zelf gedemonteerde machines en indien de machine continu aan sterke slijtage onderhevig is geweest.

Meer informatie? www.festool.be/ready

elk van
Wijzigingen en fouten voorbehouden. 11 www.festool.be FESTOOL NIEUWS Maart 2023
In
onze accu-producten zit bijna 100 jaar gebalde Festool-knowhow.

Laten herstellen doe je voortaan vanuit je zetel

Zelfs een Festool machine kan uitzonderlijk om reparatie vragen. Via Online Repair in uw MyFestool vraagt u uw herstelling simpelweg online 24/7 aan. Festool haalt op, herstelt en levert af. U kunt snel opnieuw aan het werk. Klaar.

Hoe werkt het?

• Open uw MyFestool. In My Toolbox, kiest u de machine die u voor herstelling wenst op te sturen en klikt u op “herstelling aanvragen.”

Vindt u uw machine niet meteen in uw MyToolbox terug?

Dan kunt u deze gemakkelijk toevoegen.

• Vul alle gegevens in en geef ons zoveel mogelijk informatie over het machineprobleem.

U kunt de machine laten ophalen bij een adres naar keuze of zelf uw machine deponeren bij een UPS pakjespunt, of nog rechtstreeks in onze werkplaats in Groot-Bijgaarden bezorgen.

• Bij uw herstellingsaanvraag worden herstellingdocumenten en/of verzendingetiketten (bij afgifte) aangemaakt. Voeg deze bij de machine bij en klaar is kees!

Registreer en geniet meer!

Naast excellente gereedschappen bieden wij u ook diensten van uitstekende kwaliteit aan. Zo doen wij er alles aan om uw vertrouwen waardig te zijn. Want alleen wanneer u tevreden bent, zijn wij dat ook. Registreer gratis uw machine binnen 30 dagen na aankoop en geniet van alle voordelen van onze Garantie all-inclusive*.

⊲ www.festool.be/service

• De dag nadien (indien uw aanvraag tijdens de werkuren gebeurde) zal het transportbedrijf uw machine ophalen en ons deze bezorgen voor herstelling.

• Festool houdt u op de hoogte van de vordering van uw herstelling per E-mail en/of SMS.

• U krijgt snel uw herstelde machine thuis geleverd.

Hoeveel kost het?

Is uw machine geregistreerd voor de Festool Garantie-all-inclusive én jonger dan 3 jaar? Dan zijn zowel de herstelling als het transport gratis. Is uw machine ouder dan 3 jaar? Dan betaalt u gewoon via bankkaart (App) of via kredietkaart.

Online Repair: de snelste weg naar herstelling van uw machine door een Festool expert! Vanuit uw zetel.

Volledig gratis herstellingen.

Snel, grondig en de eerste drie jaren volledig gratis. Festool vervangt zelfs typische slijtageonderdelen zoals koolborstels, kogellagers en afdichtingsringen gratis.

Vervanging bij diefstal.

Wordt uw machine tijdens de eerste drie jaren gestolen?

Dan vervangen wij, mits een kleine bijdrage, uw gereedschap door een gloednieuw apparaat.

Gegarandeerd originele onderdelen.

Wij garanderen u dat wij, ook na eventuele stopzetting van de productie van uw machine, gedurende minstens 10 jaar elk reserve-onderdeel op voorraad houden. En mocht het onderdeel onverhoopt toch niet op voorraad zijn, dan ontvangt u gratis een nieuwe machine.

Hello Hotline.

Advies of support? Wij horen het graag.

Telefoon: +32 2 893 36 36 • E-mail: customerservice-be@festool.com

MyFestool

Beschik op elk moment over alle individuele informatie en vind gemakkelijk informatie zoals gereedschaps- en garantie-overzichten en nog veel meer.

Eenvoudig en snel aanmelden via www.festool.be/myfestool

*
06-03-2013
30
na
geregistreerd zijn. De Festool-servicevoorwaarden gelden en kunnen worden bekeken op www.festool.be/service. De „Volledig gratis herstellingen“ geldt niet voor beschadigingen van verbruiksmateriaal en accessoires, ondeskundig gebruik, schade door gebruik van niet-originele accessoires of reserveonderdelen, zelf gedemonteerde machines en indien de machine continu aan sterke slijtage onderhevig
Garantie all-inclusive geldt voor alle Festool-gereedschappen die sinds
gekocht werden en binnen
dagen
aankoop
is geweest.
12 FESTOOL NIEUWS Maart 2023
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.