__MAIN_TEXT__

Page 1

VÄSTMANLAND 2019

VERKTYGET FÖR DIG SOM ÄGER ELLER FÖRVALTAR FASTIGHETER


VÄSTMANLAND | 2019

Sluta leta. Vi har gjort det åt dig. Äger eller förvaltar du fastigheter? Då vet du hur svårt det kan vara att hitta leverantörer och entreprenörer. I Fastig­ hetsmappen har vi samlat företag som gärna arbetar med små och stora fastigheter så att du enkelt hittar det du behöver, när du behöver det. Ett verktyg med aktörer/ annonsörer som riktar sig till bostadsrättsföreningar och till er som fövaltar eller äger fastigheter. Fastighetsmappen skickas kostnadsfritt en gång per år till fastighetsägare och bostadsrättsföreningar i Västman­ lands län. Vårt mål är att erbjuda ett komplett verktyg som ständigt utvecklas och förbättras. Därför är dina åsikter viktiga för oss. Saknar du något eller har du några tankar och funderingar? Tveka inte att höra av dig till oss på kontakt@fastighetsmedia.se eller 0651-688 75. Vi erbjuder även en onlineversion av Fastighetsmappen som skickas ut via e-post. Genom att anmäla dig via vår hemsida får du enkelt tillgång till verktyget även när du inte har den tryckta mappen nära till hands.

Vill du få mappen via e-post? Enkelt. Smidigt. Anmäl dig idag på www.fastighetsmappen.se

Postadress: Box 57, 827 22 Ljusdal Telefon: 0651-688 75

2

Besöksadress: Bjuråkersvägen 23 A, Ljusdal

E-post: kontakt@fastighetsmedia.se

Webb: www.fastighetsmappen.se


VERKTYGET FÖR DIG SOM ÄGER ELLER FÖRVALTAR FASTIGHETER

Produkter

Innemiljö & Fastighet Ryds Glas i Västerås AB

Glasräcken & Glaspartier

Aros Bygg & Förvaltning AB

Bygg & Förvaltning

Wepab Plåtmonteringar AB

Plåtfasader, Isolering & Fönsterbeklädnad

Västerås Byggplåt AB Plåtslageri

Ryds Glas i Västerås AB

Glasräcken & Glaspartier

5-6

7

SkyLink AB

Porttelefoni & Passagesystem

10

9

Fortum Markets AB

Elbilsladdning & Laddstationer

21

5-6

13-14

San Sac AB Avfallshantering

22

19-20

Indiventa AB Skadedjursbekämpning 23-24

RA Elteknik AB

Totallösningar inom El & Säkerhet

Inocon i Västerås AB

Bygg & Renovering

17

PWS Nordic Avfallshantering

Marmoroc AB

Fasad & Isolering

18

Elektro Aros Gruppen AB

Stenteknik i Västerås AB

Golvarbeten & Fasadlagning

29

Skandinaviska Områdesskydd AB Stängsel, Bommar, Grindar & Passagesystem 27-28

Enomic Fönster Sverige AB

Fönster & Glaspartier

Baksidan

Administrativt, Konsulter & Övrigt Aros Bygg & Förvaltning AB

Bygg & Förvaltning

Bertil Andersson Byggkonsult AB Bygglovsritningar & Relationshandlingar

Enomic Fönster Sverige AB

Tvättutrustning & Pumpar Fönster & Glaspartier

25 26 Baksidan

Utemiljö 7

Skanska AB Asfaltering

16

Västmanlands Fastighetsskötsel AB Trädgårdskötsel & Klottersanering YIT Sverige AB Asfaltering

8 11-12 15

www.fastighetsmedia.se 3


HITTA LEVERANTÖRER OCH ENTREPRENÖRER TILL ER UPPDATERAD! BOSTADSRÄTTSFÖRENING WWW.FASTIGHETSMEDIA.SE HAR BLIVIT ÄNNU BÄTTRE. PROVA DU MED!

På www.fastighetsmedia.se hittar du allt du behöver till er bostadsrättsförening. Här har vi samlat leverantörer och entreprenörer från hela landet. Filtrera enkelt på region, bransch m.m. Se företagets profil och aktuell annons från BRF-mappen och kontakta enkelt de leverantörer du önskar komma i kontakt med.

Leverantörer och Entreprenörer – Snabbt och smidigt på nätet

4


Glasräcke

Vi erbjuder ett brett sortiment av rostfria räcken med fokus på både design och säkerhet. Oavsett var ditt räcke skall sitta, inne eller ute så har vi lösningen. Rita och designa din räckeslösning på vår hemsida!

Köpingsvägen 16 021 41 60 00 www.rydsglas.se 5


Inglasning Räkna fram ditt pris på vår vår hemsida!

Oavsett plats, storlek eller form är en lösning från Ryds Glas alltid ett bra alternativ. Vi tillverkar allt måttanpassat och finns i hela Sverige.

Köpingsvägen 16 021 41 60 00 www.rydsglas.se 6


DAGS FÖR STAMBYTE ELLER OMBYGGNATION?

AROS ÄR SPECIALISTEN PÅ ROT! Aros Bygg & Förvaltning AB är Mälardalens ledande specialist med 15-års erfarenhet av omfattande bostadsrelaterade ROT-projekt. Genom åren har vi fått förtroendet att genomföra ett stort antal projekt som totalt omfattat drygt 6.000 bostäder. ROT-projekt med kvarboende ställer mycket höga krav på leverantören och ett nära samarbete med kunden. Våra ROT-team är specialister och har utifrån lång erfarenhet utvecklat en projektmetodik som hanterar de utmaningar som kommersiella fastighetsägare och bostadsrättsföreningar står inför vid större ROT-projekt.

Aros beprövade metodik planerar, anpassar och hanterar frågor som: » I vilket skick är fastigheten?

» Hur ska arbetet anpassas till er fastighet?

» Hur samverkar vi bäst under genomförandet med minimal störning för de boende?

» Hur ska de boendes egna val hanteras? » Lämplig entreprenadform?

AROS ÄR SPECIALISTER PÅ ROT! Vi säkerställer ett smidigt genomförande från inventering till slutbesiktning av en totalleverans.  

Några av våra kunder

Ikano Bostad, Svenska Bostäder, MBF, Mimer, HSB, Familjebostäder, Sollentunahem, Riksbyggen samt ett stort antal privatvärdar och bostadsrättsföreningar.

Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation! info@Arosbygg.se / 021 – 17 71 00 AROS BYGG & FÖRVALTNING AB | Österleden 2 | 721 35 Västerås | 021-17 71 00 | info@arosbygg.se

7


En del av Skanskas Gröna Initiativ

Med passion för asfalt. Hos oss finns duktiga asfaltspecialister, redo att stötta dig med teknisk kunskap och bästa lösning efter dina behov och förutsättningar. Hela vägen fram till ett lyckat slutresultat. Välkommen till Skanska! Kontakta mig så berättar jag mer! Thommy Dicander 010-449 11 51 thommy.dicander@skanska.se

skanska.se/asfalt

8


LEVERANTÖR AV KOMPLETTA PLÅTFASADER

PLÅTFASADER

TILLÄGGSISOLERING

FÖNSTERBEKLÄDNAD

LÄS MER PÅ WWW.WEPAB.SE WEPAB Plåtmonteringar AB Brandthovdagatan 13 721 35 VÄSTERÅS

Växel: 021-15 13 60 info@wepab.se www.wepab.se 9


Porttelefoni & Passagesystem Enkel och smidig installation

Designad för enklare programmering och underhåll för proffs.

Modulsystem

Du kan sätta ihop Pixel som du själv önskar, med 1, 2 eller 3 vertikala och horisontala moduler, alltid enkelt att installera.

Mångsidig

Audio och audio/video enheter, expansionsmoduler med tryckknappar. 4,2” skärmar och numeriska tryckknappar - detta är uttrycket för intelligent och innovativ teknologi.

Passagesystem

Koppla ihop med Satels passagesystem och du har ett komplett system för åtkomstkontroll.

Beröringsfri läsare

Porttelefoni

Kontakt 10

Box 179 Kråketorpsgatan 24 431 22 Mölndal

031-776 89 90 www.skylink.se info@skylink.se

Passagesystem

El/Smarta Hem

Beröringsfri läsare m. kodknappsats

CCTV

Kabel-tv

Larm


VÄSTMANLANDS FASTIGHETSSKÖTSEL hjälper fastighetsägare och bostadsrättsföreningar med den vardagliga skötsel av grönytor – allt från anläggningsabeten till snöröjning och halkbekämpning. Vår långa erfarenhet och stora maskinpark gör oss till en kompetent och trygg samarbetspartner.

✓ ANLÄGGNINGSARBETEN ✓ GRÄSKLIPPNING ✓ LÖVUPPTAGNING ✓ KLOTTERSANERING ✓ PLANTERINGSARBETEN ✓ SNÖRÖJNING & HALKBEKÄMPNING ✓ OGRÄSBEKÄMPNING

Västmanlands Fastighetsskötsel AB Vagnbodsvägen 3 724 80 VÄSTERÅS Tel: 021-470 87 70 Snöjour: 070-563 13 90 (under perioden 15/10-15/4)

✓ SANDUPPTAGNING

www.kvarnvreten.se/fastighetsskotsel 11


VÄSTMANLANDS FASTIGHETSSKÖTSEL utför utvändig såväl som invändig fastighetskötsel, park- och trädgårdsarbeten, anläggningsarbeten och driftteknik. Vår styrka är engagerad personal i kombination med en modern maskinpark och nytänkande.

Kontakta oss för mer information och kostnadsfri offert.

Västmanlands Fastighetsskötsel AB

Tel: 021-470 87 70

Vagnbodsvägen 3, 724 80 VÄSTERÅS

info@kvarnvreten.se

www.kvarnvreten.se/fastighetsskotsel 12


Din plåtslagare i Västerås Vi är ett traditionellt byggplåtslageri med erfaren personal som utför allt inom byggplåtslageri. Vår filosofi är att det inte finns jobb som är för stora eller för små. Vi behandlar alla jobb med samma respekt och kvalitén på vårt jobb är nyckeln till vår framgång. Nöjda kunder är vårt motto. Vi kommer när vi lovar och går inte ifrån ett jobb om inte kunden är 100 % nöjd! Med långsiktighet och gott ryckte är vi det naturliga valet av plåtslagare.

Kontakta oss för mer information och kostnadsfri offert!

Västerås Byggplåt AB Transformatorgatan 4 721 37 Västerås

021-41 99 70 070-286 09 44 byggplat@telia.com

www.vasterasbyggplatab.se 13


Kvalité och kunskap Västerås Byggplåt AB är kvalitetssäkrat enligt Plåtslageriernas Riksförbunds kvalitetssäkringssystem. Det är en garanti att allt arbete som företaget utför görs ansvarsfullt till rätt pris samt med stor hantverksskicklighet. Vi hjälper er med allt från teknisk rådgivning, kostnadskalkyler, verkstadsproduktion till kvalificerat traditionellt byggplåtslageriarbete i Västerås. Byggnadsplåtslageriet har genom alla år varit vår kärnverksamhet. Vi är mycket stolta över vårt plåtslageriet och våra duktiga plåtslagare kombinerar nutidens krav på teknik, form och design med all kunskap som finns i de gamla hantverkstraditionerna. Exempel på tjänster • Byggnadsplåt • Taksäkerhet • Takavvattning

• Reparationer • Service/Underhåll • Fasad

Kontakta oss för mer information och kostnadsfri offert!

Västerås Byggplåt AB Transformatorgatan 4 721 37 Västerås 14

021-41 99 70 070-286 09 44 byggplat@telia.com

www.vasterasbyggplatab.se


BELÄGGNING

Experter på asfalt och beläggningsarbete

Vi på YIT är experter på asfalt- och beläggningsarbeten. Vi hjälper dig att välja rätt beläggning och vårt arbete håller alltid hög kvalitet. Oavsett om det gäller beläggning i ett parkeringshus, en parkeringsplats, gårdsdäcket i en bostadsrättsförening eller startbanan på en flygplats har vi lösningen på dina problem. Som en av de största och mest erfarna aktörerna i Norden kan du lita på att vi kan vårt jobb, att asfalten håller länge och att materialet är det bästa möjliga för det aktuella jobbet. Våra priser är alltid konkurrenskraftiga och du slipper extra kostnader.

VI KAN BLAND ANNAT HJÄLPA TILL MED • • • • • • • • •

Innergårdar & parkeringsområden Beläggningar för vägar & gator Asfaltbeläggningar Returasfaltbeläggningar Ytbeläggningar Markstabilisering Grundförstärkning Vattenisoleringar Fräsningar

YIT Sverige AB Svetsarvägen 24

Telefon: 08-54 52 53 80 (växel)

17141 Solna

Helgfria vardagar kl. 07:00–17:30 15


www.babyggkonsultab.se BA Byggkonsult AB planerar och upprättar bygglovsritningar samt upprättar relationshandlingar över befintliga byggnader.

Exempel på bygglovsritningar:

BYTE AV BALKONGER FASTIGHETSFÖRÄDLING

KOMPLEMENTBYGGNADER RÅYTEKONVERTERING

Kontakta oss så hjälper vi er med planeringen av ert nästa byggprojekt. Behörig kontrollansvarig nivå K

Tel: 021-41 04 16, 070-551 50 52 E-post: henrik@babyggkonsultab.se 16

www.babyggkonsultab.se


Inocon AB hjälper bostadsrättsföreningar och fastighetsägare med allt inom bygg och renovering. Med lång erfarenhet och ett tydligt kvalitétsfokus tar vi hand om hela byggprojektet från ritning till färdigt utförande. Letar ni efter en trygg partner som ser till kundens bästa så tveka inte att kontakt oss redan idag.

Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er med ert nästa byggprojekt!

BYGGSERVICEARBETEN GRUNDLÄGGNING NYBYGGNAD OMBYGGNAD TILLBYGGNAD TAKRENOVERING BYTE AV DÖRRAR OCH FÖNSTER

Drottninggatan 30, 724 64 Västerås Tel: 070-288 55 00

E-post: martin@inocon.se

www.inocon.se 17


FASADSKADOR?

Klimatsäkra fasaden och förbättra isoleringen med marmoroc -tekniken - Underhållsfri och ekonomisk fasadteknik, utvecklad för vårt nordiska klimat - Vår patenterade fasadteknik bygger på närmare 50 års samlad erfarenhet - Ventilerad fasadteknik för hårda klimat, som håller fasaden torr,klarar byggnadsrörelser, kyla, värme och de hårdaste stormar - långt in i framtiden - Tyst och miljövänlig montering, utan murbruk eller lim - Med marmoroc -tekniken kan ni välja färg, format och tilläggsisolering upp till 250 mm ®

den hållbara fasaden - långt in i framtiden

KONTAKTA OSS så berättar vi om fördelarna med marmoroc -fasader 18

0221 - 36600

www.marmoroc.se


Välkommen till RA Gruppen

Vi hjälper dig med totallösningar inom el och säkerhet. Varje fastighet ställer unika krav på el- och säkerhetslösningen. Vi kan allt från uppgradering av elsystemet i gamla fastigheter till nyinstallation i kontorsfastigheter och kommersiella lokaler. Gemensamt för alla våra jobb är högsta säkerhet, tillförlitlighet och spårbarhet. Vi har kunskap att designa kompletta helhetslösningar för hela byggnader och bestånd. Vi har samtidigt storleken för att mobilisera tillräckligt många skickliga elektriker för att leverera tillförlitligt vid större uppdrag. Vi erbjuder också specifika el- och säkerhetslösningar för butikskedjor.

FASTIGHET

En viktig del av vårt uppdrag är att underhålla befintliga elsystem så att elsäkerheten bevaras under lokalens livslängd. Vi är också specialister på att anpassa och modifiera ellösningen i fastigheten utifrån kundens behov.

Vi är medlemmar av Installatörsföretagen, IN, som är bransch- och arbetsgivarorganisation för Sveriges el- och teleteknikföretag. Vi är också aktiva medlemmar av ELRÄTT, som är ett samarbetsprojekt mellan IN, SEG och utvalda leverantörer.

19


0 Över 10 re på a t e b r a d me r. flera orte

24h-jou

021- 470

r

42 10

VÅRA EXPERTISOMRÅDEN

INDUSTRI

FASTIGHET

BUTIK

Vi erbjuder hög- och

Vi bygger kompletta el- och

Vi skapar enhetliga koncept för

Vi erbjuder installation och service

lågspänningslösningar för många

säkerhetslösningar för bostäder,

butikskedjor som gör lösningen

av gatubelysning, parkbelysning och

typer av industriella behov, inklusive

kontorskomplex och kommersiella

enkel att underhålla och ger

olika typer av specialbelysningar.

verkstads-, tillverknings- och

lokaler.

besökaren upplevelse av

processindustri.

igenkänning.

RA Gruppen är en koncern med verksamhet inom elteknik- och säkerhetsbranschen, som utför uppdrag i hela landet. Vi verkar för att vara i framkant genom att ständigt utveckla vår personal och våra företag med nytänk, mod, framåtanda och hjärta.

ragruppen.se 20

INFRASTRUKTUR

Växel: Jour: E-post: Org.nr:

021-470 42 10 021-14 47 70 info@ragruppen.se 556703-2346


Laddning i bostadsrättsföreningar Bostadsrättsföreningar behöver bra laddningslösningar för medlemmar och gäster. Det ska vara enkelt att använda och rättvist för alla. Ett bra laddningssystem ger dig fullständig överblick i vardagen och nöjda boende som trivs. Vi tar hand om allt på dina villkor. Klimatklivet återuppstår och vi gör ansökan åt er. En laddplats inkl. installation från 9000 kr exkl.moms efter stöd. Läs mer om våra laddningslösningar för bostadsrättsföreningar på www.fortum.se/foretag

BRF Söderkisen valde Charge & Drive ”När vi bestämde oss för Fortum Charge & Drive, var det för professionaliteten, graden av service och att man hela tiden kände man var i rätta händer. Allt har varit mycket bra och professionellt utfört. Vi rekommenderar absolut Fortum Charge & Drive till andra bostadsrättsföreningar. Allt fungerar bra och ser snyggt ut. Vi är mycket nöjda med Fortum Charge & Drive.” Hans Jonsson, styresmedlem i BRF Söderkisen

www.fortum.se 21


Ny avfallslösning för din BRF

San Sac är Sveriges enda återförsäljare av Molok® - originalet till dagens underjordsbehållare. Molok finns i över 40 länder.

Hur ska du ta hand om avfallet i ditt bostadsområde? Att se över den befintliga sophanteringen och hitta en lösning som är både kostnadseffektiv och långsiktigt hållbar gynnar alla. En uppdaterad soplösning gör det enklare för de boende att sortera sina sopor samtidigt som föreningen många gånger sparar pengar när frekvensen på sophämtningarna minskar. San Sac är Sveriges ledande leverantör av utrustning för avfalls- och sorteringslösningar sedan 1962. Vi står till tjänst med personlig och professionell service, från idé till genomförd lösning.

Omberg kärlskåp. San Sac nya lösning för inbyggnad av kärl i modern design och med hög flexibilitet.

CityCave och Villiger för krantömning. Hela avfallscontainern är under mark, endast inkasttoppen är synlig.

Ka Just mp nu an jpr ise r

Vi har även underhållsfria utemöbler i återvunnen plast som kan stå ute året om år efter år...

Du hittar även hela sortimentet av utrustning för källsortering och avfallshantering på www.sansac.se

San Sac miljöhus är underhållsfria och flexibla, kan anpassas efter era behov.

het Trygg Sac an med S om allt: and Vi tar h ionering ns -Dime e k t e r i n g - P r o j arbete -Mark ation -Install

Med San Sac kärlskåp skapar du en trevlig gårdsmiljö där sopkärlen byggs in.

Jag hjälper dig hitta den avfallslösning som passar era behov bäst. Kontakta mig: Monika 019-767 90 77

monika.didriksson@sansac.se


Skadedjursbekämpning.nu Här finner du allt vad du behöver för att skrämma bort sork, möss, råttor, katter, flugor och andra skadedjur från ditt hus, trädgård och stall.

FÅGELSKRÄMMA: DRAKE – Skrämmer störande fåglar

Försäkra de boendes nattsömn och lugn och ro på dagen genom att skrämma bort störande fåglar. Draken rör sig naturligt i vinden och behöver bara svag vind för att operera. Skrämman har visat sig vara mycket effektiv. Skrämmer de flesta fåglar såsom fiskmås, duvor, skator och kajor. Enkel att sätta upp.

Skadedjursbekämpning.nu

 En rovfågelsliknande drake  7 m teleskopiskt glasfiberspö  2 m lina för infästning i spöet Här finner du allt vad du behöver för att skrämma sork, möss, katter, flugor och Kan även monteras på  bort Markspett förråttor, installation i jorden. andra skadedjur från ditt hus,andra trädgård och stall. platser med plaststrips (medföljer ej).

Nyhet!

Roterande fäste

6 m spö: Fågelskrämma: drake Säljs separat, se nedan.

1.095:-

7 m spö:

– Skrämmer störande fåglar

Roterande fäste till Fågelskrämma drake

  Roterande fäste: Rör Passar för markmonte­ ring: bara att trycka ner i jorden. H=900 mm.

Försäkra de boendes nattsömn och lugn och ro på dagen genom att skrämma bort störande fåglar. Draken naturligt i vinden och behöver Efter stor efterfrågan har rör vi sig tagit fram ett unikt fäste. bara svag vind för att operera. Skrämman har visat sig vara mycket effektiv. Våra tester har visat att intrasslingen av snöre och Skrämmer de flesta fåglar såsom fiskmås, duvor, skator och kajor. Enkel att drake sätta upp. upphör nästa helt och hållet och likaså en -markant En rovfågelsliknande drake av avbrutna spö då spöet minskning - 7 m teleskopiskt glasfiberspö med vinden. -svänger 2 m lina för infästning i spöet - Markspett för installation i jorden. Kan även monteras på andra platser med plaststrips (medföljer ej). Slipp trasslande

Paketpris:

1.375:7 m spö:

Pris:

1.295:995:-

387:-

Roterande fäste: Platta  Enkelt att installera med skruv på t.ex. en brygga. Platta: 120x120 mm, H=450 mm.

360°

dra kar och knäc kta spö

inkl. Drake 6 m och Fäste: Rör eller Platta

6 m spö:

1.295:-

Passar 5,6 och 7 meters spö, kontakta oss när det gäller 10 m. Tillverkat i stål som pulverlackerats. (Mönsterskyddad Reg.nr. 84094)

Pris:

360°

387:-

Fågeltaggar - 100%- skydd speciFika FÅGELTAGGAR 100%påSKYDD PÅytor SPECIFIKA

YTOR

Förhindra frätande fågelspillning på bilar, fasader Förhindra frätande fågelspillning på bilar, fasader och dylikt. och dylikt. Taggarna hindrar fåglar från att landa och Taggarna hindrar fåglar från att landa och bygga bo på bygga bo på specifika platser. Varje sektion är 33 cm. specifika platser. Varje sektion är 33 cm. Paketerbjudanden upp till 20 meter.

Prislista Fågeltaggar Prislista Fågeltaggar Typ Typ Smal Plast

Smal Stål

2 meter

Smal Plast Smal Plast bredd 5 cm Smal Stål Smal Stål bredd 5,5 cm

Bred Plast

Bred Stål

20 meter 2m

10 m

20m

50m

170 kr

665 kr

1280 kr

3000 kr

185 kr

695 kr

2024 kr

4743 kr

250 kr

1000 kr

1840 kr

4312 kr

269 kr

1320 kr

2400 kr

5625 kr

170 kr 5 cm 680 kr Bredd

1190 kr

275 kr 5,51100 Bredd cmkr

1925 kr

Bred Plast Bred Plast bredd 15 cm Bred Stål Stål Bred bredd 16 cm

10 meter

Bredd cm 250 kr 15 1000 kr

1750 kr

Bredd cmkr 330 kr 16 1320

2310 kr

Specialanpassat silkon för montering kr montering 75 kr Specialanpassat silkon75för

Beställ på: www.skadedjursbekämpning.nu • 035-390 43 • info@indiventa.se Beställ på: www.skadedjursbekämpning.nu • 035-390 43 • info@indiventa.se

23


Skadedjursbekämpning.nu Här finner du allt vad du behöver för att skrämma bort sork, möss, råttor, katter, flugor och andra skadedjur från ditt hus, trädgård och stall. STOPPA OÖNSKADE KATTER:

FÅGELSTOPP

Skydda trädgårdsland, sandlådor och andra platser utan att skada katterna! Mattan går att klippa i olika längder och sammanfoga. Kan med fördel läggas runt odlingslådor eller för att stoppa katter från att gå in i växthus. Kan också läggas i barnens sandlåda när de inte är där och leker. Mattan är enkel att lyfta och flytta.

Fågelstopp hindrar fåglar att sätta sig på ventilations­ trummor, friskluftsintag, lyktstolpar vid parkerings­ platser eller andra platser där man inte vill fåglarna skall landa och lämna sin spillning. Området som skall skyddas måste täckas helt av fågelstopp annars kan fåglarna landa bredvid. Fågelstopp svajar och roterar i vinden vilket även gör att den också ger blänk som vissa fåglar såsom duvor är rädda för.

TAGGIG MATTA

249:-

Storleken: 2000x300 mm Material: Polypropylenplast Levereras i 2 m rulle.

Finns i tre storlekar:

368:SKA115 med diameter 1150 mm 473:SKA160 med diameter 1600 mm 559:SKA65 med diameter 650 mm

KATTSKRÄMMA

RÅTT & MUSSKRÄMMA

– det ofarliga skyddet mot katter

– förebygg gnagarproblem

Förbättra grannsämjan och förhindra att katter utför sina behov på lekplatser och i allmänna rabatter. Ultra­ ljudet skrämmer katten utan att skada den. Skrämman skyddar till exempel lekplatser och trädgårdar.

Förebygg gnagarproblem med hjälp av ultraljud mot möss och råttor. För bästa effekt, placera ut skrämmor redan i slutet av sommaren för att förhindra att gnagare tar sig in. Möss och råttor söker sig inomhus under höst och vinter när det blir kallare samt svårare att få tag på föda. Placeras med fördel i torpargrund, källare och vindsutrymmen.

649:-

Täcker 100m2

Kattskrämma STV606 med rörelsedetektor. Täcker ett område på 100 kvadratmeter, drivs av 2 6LR61 9v batterier (batterieliminator finns att köpa till).

24

599:Täcker 400m2

Rått- & Musskrämma: 360° ­ perfekt för större ytor Strömförsörjning: 220­240 volt Mått: 75,25 (diameter) x 122. Vikt: 340g Strömförbrukning: 2W Frekvensomfång: 20 000­45 000Hz Utgång ljudtryck: 120 dB / högtalare

Beställ på: www.skadedjursbekämpning.nu • 035-390 43 • info@indiventa.se


PWS har lösningar för snygg & smidig källsortering

UWS, under jord

• Säker och enkel sophantering • Vackert och praktiskt på trånga platser

Kärlgarage

Clip Bin

• Bottentömmande

• Underhållsfria • Skadedjurssäkra

Läs mer på pwsab.se

ovanjordbehållare

Part of the ESE World

25


Grattis, du bor i en bostadsrätt! Olika bostadsrättsföreningar har givetvis olika tvättbehov och vi vet vikten av att ha en fungerande tvättstuga för att skapa trivsel och trygghet. Vi hjälper gärna till och tar fram en lösning som passar just er. Vi detaljplanerar ert nya textilvårdsrum – utan kostnad. Tillsammans går vi igenom era tvättbehov, lokaler och specifika önskemål. Vi hjälper er med ett layoutförslag anpassat för era behov. Varför inte hyra utrustningen i ert nya textilvårdsrum? Till en fast månadskostnad får ni tvättutrustning med maximal driftssäkerhet utan stora investeringar. Spara – genom att investera. Vi statusbedömer gärna era gamla maskiner och beräknar er kostnadssänkning. Dagens maskiner har mycket låg förbrukning av både el och vatten. Dessutom tvättar de både snabbare och effektivare!

I ett modernt Textilvårdsrum™ med rätt anpassad tvättutrustning, klarar du hela familjens veckotvätt från smutsigt till garderobsklart - på tre timmar! Auktoriserad Servicepartner & Återförsäljare av Electrolux Professionals tvättutrustning. Vi erbjuder allt från försäljning och installation till service och förebyggande underhåll.

Varmt välkommen att kontakta oss!

Kuggstångsgatan 1 721 38 Västerås Tel 021-10 24 45 www.eagruppen.se

26


Staket, spaljé, räcke eller grind? Vi har lång erfarenhet av bostadsrättsföreningars särskilda behov, och kommer gärna ut och presenterar hur vi arbetar. Vi har ett stort sortiment för er utomhusmiljö och vi kan hjälpa er från idé till färdigt montage med ritningar, bygglovsansökan och annat underlag. Hos oss hittar du räcken i glas och smide, bullerskydd, staket, stängsel, grindar och mycket mer. Ring oss för experthjälp och gratis kostnadsförslag!

• • • • •

• • • • • • •

Innergårdar Balkonger Uteplatser Parkområde Källarförråd Garageportar Inpassage

Fasta priser - inga överraskingar Tydliga offerter och ritningar Smidigt och snabbt montage Generös produktgaranti Fem års montagegaranti

10% rabatt på din

order fram till 190530!* *Hänvisa till utskicket vid samtal med säljare

Ring oss! 08-500 11 530 Skandinaviska Områdesskydd AB Kontakta oss! www.skandinaviska.nu Telefon: 08-500 11 530 www.stangselbutiken.se info@skandinaviska.nu

Kontor / Stockholm Kontor / Norrtälje Kilowattvägen 12 Storstensvägen 12 136 44 Handen 761 53 Norrtälje

Kontor / Göteborg Karlsbogårdsgatan 7D 25 37 Hising Kärra 27


Referensjobb Vi gör varje år ett stort antal jobb åt bostadsrättsföreningar i hela Sverige. Vi kan hjälpa er med ett allt ifrån stängsel till helhetslösningar med grindmotor och passersystem.

10% rabatt på din

order fram till 190530!* *Hänvisa till utskicket vid samtal med säljare

Ring oss för experthjälp och gratis kostnadsförslag!

Stängsel och grindar för stor bostadsrättsförening i Stockholm.

Smidesstaket och grindar med kodlås för bostadsrättsförening i Stockholm.

Bollplan för skola i Haninge.

Glasräcke för samtliga balkonger på nybyggt våningshus i Norrtälje.

Bilspärrar för gångvägar och parkeringar för bostadsrättsförening i Vendelsö.

Smidesstaket och grindar för bostadsrättsförening på Kungsholmen.

Ring oss! 08-500 11 530 Skandinaviska Områdesskydd AB Kontakta oss! www.skandinaviska.nu Telefon: 08-500 11 530 www.stangselbutiken.se info@skandinaviska.nu 28

Kontor / Stockholm Kontor / Norrtälje Kilowattvägen 12 Storstensvägen 12 136 44 Handen 761 53 Norrtälje

Kontor / Göteborg Karlsbogårdsgatan 7D 25 37 Hising Kärra


Vi har mer än 30 års erfarenhet av golvarbeten Vi utför arbeten åt Byggbolag samt BRF

INFÄLLD SVART STEN I MARMORTRAPPA

TERRAZZO TRAPPA FÖRE OCH EFTER LAGNING AV TRAPPNOS

Vi kan erbjuda följande:

Kontakta oss

• Lättslipning • Trapplagningar • Fasadlagningar • Yttertrappor • Diamantslipning • Nymontering av fönsterbänkar • Renovering uppfräschning av trapphus • Kontrastmarkeringar /stegmarkeringar

Telefon: 0709-520 640 E-post: henrik@stenteknik.com Webb: www.stenteknik.com Adress: Arnbomsgatan 10 721 32 Västerås

29


Fastighetsmedia i Ljusdal AB producerar ett flertal omtyckta verktyg/produkter för bostadsrättsföreningar och privata fastighetsägare runt om i landet. Läs mer om dessa nedan.

Verktyget för att hitta det er bostadsrättsförening behöver BRF-mappen delas ut kostnadsfritt 2 ggr/år till bostadsrättsföreningar i Skåne, Västra Götaland och Mälardalen. Mappen innehåller entreprenörer och leverantörer som har den erfarenhet och kapacitet som krävs för att jobba med bostadsrätts­föreningar. BRF-Mapparna skickas även ut digitalt i varje region 4 gånger per år. Vårt helhetskoncept gör oss till den självklara länken mellan bostadsrätts­föreningarna och entreprenörer/leverantörer. www.brfmappen.se

.se Leverantörer och Entreprenörer – Snabbt och smidigt på nätet På brfmappen.se har vi samlat alla våra annonsörer från våra mappar. Här hittar du snabbt och smidigt de leverantörer du behöver, deras aktuella annons, kontaktuppgifter, referenser och mycket mer. www.brfmappen.se

Nyhetsbrevet för dig och din bostadsrättsförening

FASTIGHETSMAPPEN

Vårt nyhetsbrev BRF-Nytt skickas varje vecka ut till tusentals bostadsrättsföreningar runt om i landet. Här kan bostadsrättsföreningarna hitta nyheter, artiklar och erbjudanden som kan vara intressant för föreningen.

www.brf-nytt.se

Verktyget för dig som äger eller förvaltar fastigheter Fastighetsmappen riktar sig mot den kommersiella marknaden av fastighetsägare/fastighetsbolag. Här tar vi med oss den kunskap och erfarenhet vi har från BRF-mappen och anpassar den för den professionella fastighetsmarknaden. Mappen skickas ut 1 ggr/år per region och 4 gånger via E-post. www.fastighetsmappen.se

Fastighetsmedia i Ljusdal AB • Bjuråkersvägen 23A, 827 31 Ljusdal 30

Tel: 0651-688 60 • E-post: kontakt@fastighetsmedia.se


HÅLL DIG UPPDATERAD MED DE SENASTE BRF-NYHETERNA DIREKT TILL DIN E-POSTLÅDA Som styrelsemedlem i en bostadsrättsförening kan det vara bra att ha koll på vad som händer. Vi har samlat intressanta artiklar, nyheter och erbjudanden på vår nyhetssida www.brf-nytt.se. Varje vecka skickar vi dessutom ut ett nyhetsbrev direkt till din e-post där du kan läsa veckans mest intressanta nyheter och artiklar.

Anmäl dig till BRF- Nytt Besök www.brf-nytt.se eller skicka ett mail till nyhetsbrev@fastighetsmedia.se för att anmäla dig. Vi behöver ditt namn, ev. bostadsrättsförening/ företag, E-postadress samt vilken region du är mest intresserad av (Mälardalen, Västra Götaland, Skåne eller övriga landet.)

BRF-Nytt skickas ut veckovis till över 8.000 mottagare runt om i hela landet. Nyehtsbrevet är kostnadsfritt och du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration eller få nyhetsbrevet skickat till en annan adress. Vid frågor, kontakta oss på nyhetsbrev@fastighetsmedia.se så hjälper vi er.

www.brf-nytt.se 31


BYT FÖNSTER

SNABBT SMIDIGT OCH ENKELT!

SVENSKTILLVERKADE KVALITETSMÄRKTA PVC-FÖNSTER

BOKA IN ETT MÖTE REDA N IDAG!

ENKELT OCH TRYGGT MED HÖG KVALITET!

ENOMIC HAR FOKUS PÅ DESIGN, FUNKTION OCH HÅLLBARHET

www.enomic.se Vill du se fler referensobjekt eller läsa mer om oss, besök gärna www.enomic.se

32

ENOMIC FÖNSTER SVERIGE AB • Grusgropsvägen 7, 702 36 Örebro • Tel: 019-603 24 40 • www.enomic.se

Profile for Fastighetsmedia AB

Fastighetsmappen, Västmanland, Vår/Sommar 2019  

Verktyget för dig som äger eller förvaltar fastigheter

Fastighetsmappen, Västmanland, Vår/Sommar 2019  

Verktyget för dig som äger eller förvaltar fastigheter