Page 1

VÄSTERBOTTEN 2019 / 2020

VERKTYGET FÖR DIG SOM ÄGER ELLER FÖRVALTAR FASTIGHETER


VÄSTERBOTTEN | 2019 / 20

Sluta leta. Vi har gjort det åt dig. Äger eller förvaltar du fastigheter? Då vet du hur svårt det kan vara att hitta leverantörer och entreprenörer. I Fastig­ hetsmappen har vi samlat företag som gärna arbetar med små och stora fastigheter så att du enkelt hittar det du behöver, när du behöver det. Ett verktyg med aktörer/ annonsörer som riktar sig till bostadsrättsföreningar och till er som fövaltar eller äger fastigheter. Fastighetsmappen skickas kostnadsfritt en gång per år till fastighetsägare och bostadsrättsföreningar i Väster­ botten. Vårt mål är att erbjuda ett komplett verktyg som ständigt utvecklas och förbättras. Därför är dina åsikter viktiga för oss. Saknar du något eller har du några tankar och funderingar? Tveka inte att höra av dig till oss på kontakt@fastighetsmedia.se eller 0651-688 75. Vi erbjuder även en onlineversion av Fastighetsmappen som skickas ut via e-post. Genom att anmäla dig via vår hemsida får du enkelt tillgång till verktyget även när du inte har den tryckta mappen nära till hands.

Vill du få mappen via e-post? Enkelt. Smidigt. Anmäl dig idag på www.fastighetsmappen.se

Postadress: Box 57, 827 22 Ljusdal Telefon: 0651-688 75

2

Besöksadress: Bjuråkersvägen 23 A, Ljusdal

E-post: kontakt@fastighetsmedia.se

Webb: www.fastighetsmappen.se


VERKTYGET FÖR DIG SOM ÄGER ELLER FÖRVALTAR FASTIGHETER

Innemiljö & Fastighet

Utemiljö

VVS, Spolning & Energibesparning

Bengt Johanssons Rör AB

5

Contractor Bygg Holding Norr AB Nybyggnation, Ombyggnation, Totalentreprenad 8 Nordströms Elektriska Byrå Elinstallation

9

FE Måleri AB Måleri

11

Holmlunds Måleri AB Måleri

14

Mark & Grund i Vännäs AB

Markarbeten, Dränering & Lekplatser

12

NCC Industry AB

Asfaltering, Väg & Utemiljö

19

Markstensbolaget i Strand AB

Marksten, Snöskottning & Anläggning

25

Nybos Bygg AB

Byggtjänster, Totalentreprenad

24

Administrativt, Konsulter & Övrigt

Skellefteå El & Energiteknik AB

El & Energiteknik

26

FMT Förvaltning i Norr AB Förvaltning

29

Hushållsservice i Umeå AB

Proline Nord AB Rörrenovering

Tvättstugeservice & Köksinstallationer

Länsförsäkringar Västerbotten Fastighetsförsäkring

Produkter Låskedjan i Umeå AB Låssystem

7

6 13 16

Allmiljö i Umeå AB

Avfallshantering, Återvinning & Transporter

18

Byggnadsmiljö i Norr AB

Utreder, Besiktar & Inventerar

20 21

Portbolaget i Umeå AB

Garageportar, Industriportar & Ytterdörrar

15

Elitservice i Umeå AB

Fiberdragningar & Nätverksinstallationer

Ryds Glas Umeå AB

Fönster & Balkonginglasning

23

Miljörivarna i Skandinavien AB

Skadeservice, Miljörivning & Klottersanering 28

27

Mana AB Projektledning Baksidan

Solteamet i Västerbotten AB Solpaneler

Läs mer om:

Framtidssäkert med elbilsladdning, sid 10 • Ta hand om er utemiljö, sid 17 Fastighetsförvaltning för olika behov, sid 22 • Ljust och fräscht i trapphusen, sid 30

www.fastighetsmedia.se 3


HITTA LEVERANTÖRER OCH ENTREPRENÖRER TILL ER FASTIGHET

UPPDATERAD! WWW.FASTIGHETSMEDIA.SE HAR BLIVIT ÄNNU BÄTTRE. PROVA DU MED!

På www.fastighetsmedia.se hittar du allt du behöver till er fastighet. Här har vi samlat leverantörer och entreprenörer från hela landet. Filtrera enkelt på region, bransch m.m. Se företagets profil och aktuell annons från Fastighetsmappen och kontakta enkelt de leverantörer du önskar komma i kontakt med.

Leverantörer och Entreprenörer – Snabbt och smidigt på nätet

4


Professionella rörarbeten sedan 1952 ALLT INOM VVS Professionella rörarbeten 1952 1952 Professionella rörarbeten sedan Allt inom VVS sedan Avloppsfilmning • Avloppsrensning • Nybyggnationer • Fjärrvärme

Avloppsfilmning • Avloppsrensning • Nybyggnationer • Fjärrvärme Förenergiutgifter privatpersoner & -företag! Allt inom VVS Minska era spara pengar! Vi hjälper gärna er förening med olika energibesparingar. Avloppsfilmning • Avloppsrensning • Nybyggnationer • Fjärrvärme Till exempel byte av fjärrvärmecentraler, termostatbyten, cirkulationspumpar och energibesparande blandare. För privatpersoner & företag! Kontakta oss så berättar vi mer.

LULEÅ • 0920-22 42 00

Magasinsgatan 17A, 972 41 Luleå info.lulea@johanssonsror.se

BODEN • 0921-554 30

SKELLEFTEÅ • 0910-555 55

Kopplingsvägen 1, 961 38 Boden info.boden@johanssonsror.se

Maskinvägen 6, 931 37 Skellefteå info.skelleftea@johanssonsror.se

BODEN • 0921-554 30 Läs mer på vårKopplingsvägen hemsida! 1, 961 38 Boden info.boden@johanssonsror.se www.johanssonsror.se

Maskinvägen 6, 931 37 Skellefteå info.skelleftea@johanssonsror.se

LULEÅ • 0920-22 42 00

Magasinsgatan 17A, 972 41 Luleå info.lulea@johanssonsror.se

Läs mer på vår hemsida! www.johanssonsror.se

SKELLEFTEÅ • 0910-555 55

UMEÅ • 090-139 116

Storgatan 7 A, 903 20 Umeå info.umea@johanssonsror.se

UMEÅ • 090-139 116

Storgatan 7 A, 903 20 Umeå info.umea@johanssonsror.se

5


SERVICEMEDVETENHET | TILLGÄNGLIGHET | ORDNING OCH REDA

Vår affärsidé bygger på att ge dig som kund en totallösning utefter dina behov och att ge dig en behaglig förvaltning utan överraskningar. FMT förvaltar idag omkring 150 fastigheter, främst i Umeå men även utanför Västerbottens län. Våra kunder är alla typer av fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och stiftelser.

Industrivägen 2 | 901 30 Umeå | 090 - 13 67 40 | info@fmtforvaltning.se 6

www.fmtforvaltning.se


SMART, KOSTNADSEFFEKTIVT OCH TRYGGT MED

NYCKELHANTERINGSAVTAL Ett avtal som förenklar din administration och vårdar ditt låssystem

EN ENKLARE VARDAG Nyckelkontroll är en av hörnstenarna i ett säkert låssystem. Med många nycklar i omlopp som byter ägare med jämna mellanrum underlättar det för er att lämna över hanteringen till oss.

Trygg och smidig utlåning av allmänna nycklar till entreprenörer

Kontroll på utkvitterade nycklar

Trygghet för köpare att alla nycklar finns

Med ett nyckelhanteringsavtal får ni både full kontroll och en säker administration. Fastighetens nycklar är säkert förvarade i vårt säkerhetsrum.

Säker förvaring av nycklar och kvittenser

FLER ERBJUDANDEN Webbhostingavtal Administration av brickor till passersystem. Tjänster på plats Boka våra tekniker när ni behöver hjälp med montage, driftsättning och service.

Tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer om våra produkter och tjänster.

KONTAKT Säljare Nicklas Forsgren 010-163 67 56 nicklas.forsgren@bbgruppen.se Säljare Billy Boström 010-163 67 61 billy.bostrom@bbgruppen.se Förutom nyckelhantering kan våra säljare hjälpa er med lösningar inom lås & passer/ porttelefoni.

BUTIK, KONTOR & LÅSVERKSTAD Spårvägen 8, Umeå 010-163 67 50 Vardagar 7:00–16:00 info.umea@bbgruppen.se www.bbgruppen.se 7


DIN PARTNER GENOM HELA BYGGPROCESSEN Contractor Bygg har med sina 350 anställda bred erfarenhet inom alla typer av byggprojekt.

NYBYGGNATION

OMBYGGNATION

TOTALENTREPRENAD

PMS:

UMEÅ Robert Ahlberg

010-130 78 63 robert.ahlberg@contractorbygg.se

8

LYCKSELE Samuel Wallebro

010-130 78 24 samuel.wallebro@contractorbygg.se

SKELLEFTEÅ Ola Johansson

010-130 78 12 ola.johansson@contractorbygg.se

www.contractorbygg.se

HEMAVAN Tore Brantmo

010-130 78 32 tore.brantmo@contractorbygg.se


Smarta och säkra lösningar ger tryggare boende Ersätt nyckelknippan med en tagbricka eller ett kort via ett passersystem från oss. Vår erfarenhet inom elinstallationer och larm sträcker sig mer än 70 år tillbaka i tiden. Vi kan ta ett helhetsgrepp och utföra alla typer av elarbeten, larminstallationer och passersystem i din förening, kostnadsmedvetet och med förstklassigt resultat. Kontakta oss direkt för snabb offert.

Förrådsvägen 6, Västerslätt, Umeå, 090 77 21 09, nel.se

9


Framtidssäkert med

elbilsladdning Är er bostadsrättsförening redo att erbjuda lösningar för laddning av elfordon? Vad krävs och hur stort är behovet? Idag finns modern teknik och möjlighet att bygga laddstationer nästan överallt. Även mindre föreningar och samfälligheter kan installera laddstolpar om det behövs men det finns en del att tänka på innan man sätter igång. Text: ELIN BERGSTRÖM Foto: istockphoto.com

E

lbilarna blir fler och fler i Sverige och under 2019 kommer de enligt prognosen att uppgå till ca 110 000 fordon. Det innebär att fler kommer att behöva tillgång till enkel och flexibel laddning, både hemma och på arbetsplatsen. Ett av företagen som satsar stort på elbilsladdning är Wallbe. VD Henrik Karlsson menar att resan mot en fossilfri fordonsmiljö bara har börjat. – Just nu är vi på väg mot en boom, berättar han. Om några år kommer vi att se ett riktigt stort uppsving på elbilsfronten.

Stort behov i städer

Idag är behovet av laddstationer störst i storstäderna. Wallbes starkaste kundkrets finns i Mälarområdet men även Malmö och Göteborg är på frammarsch. Wallbe erbjuder en helhetslösning med allt från installation till rådgivning och man upplever ett stort intresse och en ny syn på elbilen och dess möjligheter. – Det finns flera sätt att göra det här på och många vill vara med, säger Henrik Karlsson. Det första man behöver göra är att bilda sig en uppfattning om hur många i bostadsrättsföreningen som har eller funderar på att skaffa elbil. Om det rör sig om en enstaka boende går det ofta att lösa på befintliga parkeringsplatser eller i garage, men så fort fler blir intresserade blir kraven högre. Det gäller att se till att alla får plats, att systemen är brandsäkra och att eltillförseln räcker till. Man måste även ha genomtänkta lösningar för debitering av kostanden för laddning. Wallbes filosofi är att erbjuda ett helhetspaket som oftast börjar med rådgivning. 10

I takt med att elbilarna blir fler så ökar även behovet av laddstationer. Att erbjuda sina hyresgäster möjligheten att ladda bilen höjer attraktionskraften och ökar värdet på fastigheten.

Enligt Henrik Karlsson på Wallbe kan en Därefter kommer projektering, installation investering i bra elbilsladdning, eller i alla och löpande service. Något som är viktigt, både för företagen som fall goda förberedelser, vara ett stort erbjuder laddstationer steg mot ett högre och för de som får dem installerade är att tänka bostadsrättsvärde. Och en tryggare framtid i långsiktigt. Det måste fråga om klimatet. vara möjligt att ladda både el- och hybridbi– En av förutsättlar och systemen måste ningarna för att vi ska HENRIK KARLSSON, WALLBE kunna växa i takt med kunna få ett fossilfritt att vi får fler och fler Sverige inom några år är att det går lätt och smidigt att ladda sitt fordon. elfordon, säger han. Att ha en bra lösning för debitering är viktigt, inte minst i en bostadsrättsförening. Med Wallbes system betalar varje användare för sin OBS! Att ladda ett elfordon i ett vanligt uttag kan egen elanvändning och kostnaden bestäms i vara extremt farligt. Överhettning och spänningsden enskilda föreningen eller samfälligheten. problem är vanligt och kan få katastrofala följder.

”Det finns flera sätt att göra det här på och många vill vara med”

Tänk på detta när din BRF ska installera elbilsladdare: 1. Läs av behovet. Behövs elbilsladd3. Ta hjälp. Elbilsladdning är ganska ning? Hur många boende är intressera- nytt och det kan vara lätt att gå vilse de just nu? Vad tror vi om framtiden? i djungeln. Fundera, låt det ta tid och budgetera långsiktigt. 2. Förbered ytor och byggnader. Om en ny parkeringsplats ska anläggas 4. Se till att det system som installeras eller ett nytt garage byggas upp, tänk fungerar med fastighetens energibelastning. på att elfordonen blir fler och fler, även om de lyser med sin frånvaro i er förening just nu.

5. Besluta om föreningens inställning till laddningskostnaden. Är det en enstaka boende som nyttjar laddstationen? Eller vill man ligga i framkant och se till att erbjuda alla att på sikt ha ett elfordon? Ska var och en betala för sig eller vill man ha ett gemensamt system?

Psst!! Glöm inte att undersöka möjligheterna till investeringsstöd! Både statliga och kommunala stöd har erbjudits under olika perioder och mest information finns för tillfället hos Naturvårdsverket: https://www.naturvardsverket.se/Stod-i-miljoarbetet/Bidrag/Icke-publik-laddinfrastruktur/


Välkommen till din lokala målare i Västerbotten Vi på Fe Måleri är den lokala målerifirman som ni letat efter. Vi är ett mindre måleri som är flexibla och lätt att samarbeta med. Vi samarbetar idag med flertalet fastighetsägare, byggfirmor och bostadsrättsföreningar. Några av dem är: IKSU, Peab, Franklins fastigheter, Nordiska centrumhus, Vännäs fastigheter, Rekab m fl.

Vi tar på oss alla typer av måleriarbeten: • Utvändig målning • Trapphusmålning

• Invändig målning • Tapetsering

• Fönstermålning • Golvmålning

Rabatter på material När du anlitar oss, så sänker du atuomatiskt dina materialkostnader, då du som kund får ta del av våra förmånliga rabatter på materal.

Utvändig målning 2020 Boka er utvändiga målning innan den 31 december, så kan vi garantera färdigställande under 2020.

Alltid nöjd-kund-garanti! - Vi är inte nöjd förrän ni är det.

FE Måleri - Det personliga måleriet 070-568 47 32 • www.engmansmaleri.se • femaleri70@gmail.com

11


Tem a Komplett markentreprenör Mark & Grund AB utför allt från dränering, vatten och avlopp till ytbehandling som asfaltering, plattläggning och lekplatser. Välkommen att kontakta oss!

070-336 36 64 12


Hushållsservice i Umeå har funnits sedan 1971. Från början var det endast vitvaruservice som vi ägnade oss åt men med �den har vi utvecklats och idag u�ör vi service på både vitvaror, tvä�utrustning och värmepumpar. Vi erbjuder försäljning av fas�ghetsmaskiner, boknings system, leasing avtal och serviceavtal. Och vi är auktoriserad serviceverkstad samt återförsäljare åt Electrolux Laundry System. Vi har nu även service och installa�on av kök via KAINU-ISBERG SERVICE Med över 200års samlad erfarenhet i branschen, kan du känna dig trygg med a� göra din felanmälan �ll oss.

Kontakta oss Ring oss gärna om du har frågor eller om du vill felanmäla en maskin. Vi rekommenderar att du ringer till oss, eftersom en fråga oftast leder till flera följdfrågor, men givetvis går det bra att du mejlar oss. Hushållsservice i Umeå AB Formvägen 12B, 906 21 Umeå Telefon: 090-12 84 10 Email: info@hhsumea.se Öppettider för vårt kontor Vardagar: 07.00-16.00 | Lunchstängt: 12.00-13.00 Dag före röd dag stänger vi klockan 12.00.

13


Målningsarbeten fasad, trapphus och övriga gemensamma utrymmen

Fönsteråtgärder renovering av befintliga fönster, energieffektivisering, underhållsavtal

Fogfria och slittåliga golv i tvättstugan eller garaget

FRÄSCHA UPP ER FASTIGHET Vi på Holmlunds Måleri kan hjälpa er med det mesta! Med drygt 40 år i branschen har vi kunskap om och erfarenhet av alla

Polyurea ett slittåligt tätoch ytskikt för balkonger, loftgångar och tak

Ring oss: 0910-77 95 30

typer av måleritjänster. Inget jobb är för litet för oss, givetvis tar vi också på oss mer omfattande måleriarbeten. Även när det gäller fönster och golvarbeten kan ni med förtroende vända er till oss. Hör av er så berättar vi mer!

HOLMLUNDS MÅLERI AB Mullbergsvägen 11 931 37 SKELLEFTEÅ www.holmlundsmaleri.se

14


SVERIGES MEST VALDA EXPERT. Garageportexperten har Sveriges bredaste sortiment av garageportar från välkända leverantörer. Och vi har erfarenheten och expertisen också - all hjälp ni behöver. Säkerhet är viktigt! Många föreningar väljer idag att teckna serviceavtal för sina garageportar. Många fel och brister på portar kan vara farliga och svåra att upptäcka och då det är föreningens portar är det också styrelsen som är ytterst ansvarig för säkerheten. Också nyare portar behöver underhållas för att livslängden skall maximeras. Vi servar alla portfabrikat på marknaden, nya som gamla. Är ni intresserade av offert på utbyte av portar eller serviceavtal av era befintliga portar? Ring oss redan idag!

Umeå

Industrivägen 2 Tel: 090-12 06 20 15


Närproducerad fastighetsförsäkring I vårt grundskydd ingår Egendomsförsäkring, skydd vid hyresförlust efter egendomsskador och vår Ansvarsförsäkring. Vi erbjuder dessutom lokal skadereglering.

Egendomsförsäkring Egendomsförsäkringen gäller vid skador på egendom, exempelvis brand, stöld, skadegörelse, rån och läckage av vatten. En byggnad försäkras normalt till sitt fulla värde utan angivet försäkringsbelopp, så kallad fullvärdesförsäkring. Det går även att försäkra byggnad med ett försäkringsbelopp som utgör en del av byggnadens totala värde, så kallad förstariskförsäkring. Ansvarsförsäkring Ansvarsförsäkringen gäller vid skadeståndsanspråk för person- eller sakskador som uppstår i samband med fastigheten och dess förvaltning. Vi utreder skadeståndsfrågan, förhandlar med din motpart, svarar för eventuella rättegångskostnader och betalar skadestånd.

Skydd vid hyresförlust Försäkringen gäller om ni efter ersättningsbar egendomsskada eller vid oförutsett avbrott i tillförsel av el, vatten, gas, värme eller data- och telekommunikation enligt lag måste reducera hyran för uthyrda lägenheter och lokaler. Lokal skadereglering Våra skadereglerare bor och arbetar i Västerbotten. Förutom att vi snabbt är på plats vid en eventuell skada känner vi också länet och dess invånare. Med god lokalkännedom och kontakter i branschen hanteras skadan snabbt och smidigt. Komplettera efter era behov Utöver grundskyddet kan ni teckna tilläggsförsäkringar, skräddarsytt efter era behov. Tillsammans hittar vi en lösning som passar er.

Umeå Rådhusesplanaden 11, Box 153, 901 04 Umeå, 090-10 90 00 Skellefteå Nygatan 46, Box 34, 931 21 Skellefteå, 0910-73 40 00 Lycksele Torget 3, Box 15, 921 21 Lycksele, 0950-347 50 E-post info@LFvasterbotten.se | Hemsida LFvasterbotten.se

16


•••

TA HAND OM ER UTEMILJÖ • • •

Smarta tips om...

17


NUFÖRTIDEN KAN ALLA VARA MILJÖHJÄLTAR!

Allmiljö är företaget som hjälper dig som fastighetsägare och bostadsrättsförening med det mesta inom avfallshantering. Vi jobbar med fastighetsnära insamling av källsorterat material, farligt avfall och omhändertagande av byggoch grovavfall i containrar. Vi har platskontor i både Umeå och Skellefteå. Ring 090-71 31 31, 0910-77 91 00 eller mejla till info@allmiljo.se 18


Foto: Alexander von Sydow

En trygg partner

Ansvarar du för underhållet av ett mindre vägnät, en enskild väg eller en bostadsrättsförening? Oavsett om du behöver hjälp med små lagningar eller större arbeten, så anpassar vi alltid lösningen efter dina förutsättningar. Vill du bygga lekplats, göra fartgupp eller bara se över en beläggning? Kanske behövs en sorts beläggning där ni parkerar bilar och en annan där barnen kan lära sig cykla till sommaren? Vårt mål är att hitta lösningen som passar bäst för dig och din fastighet. Efter en gemensam inspektion lämnar vi ett kostnadsfritt förslag som du i lugn och ro kan diskutera med övriga inblandade.

Anpassad lösning Vid vårt första besök tittar vi gemensamt på dina önskemål. Utifrån de funktioner du beskriver, så föreslår vi lämpliga tekniska lösningar och ger ett kostnadsfritt åtgärdsförslag. Tycker du att det låter bra, så lägger vi upp en tidplan för jobbet i samråd med dig. En trygg partner Med NCC som partner behöver du aldrig tvivla på kvalitet, miljö, säkerhet och ekonomi. Oavsett om du har ett litet eller stort projekt kommer vår långa erfarenhet och kunskap dig till del. För dig innebär det ett bättre och mer hållbart slutresultat – och en välskött, säker och trivsam miljö runt fastigheten. Kontakt Simon Lundberg 070-574 55 58 simon.lundberg@ncc.se

David Berggren 076-102 56 60 david.berggren@ncc.se

Läs mer på ncc.se/asfalt 19


Statusbesiktningar Badrum, Tak, Fasader, fuktstatusinventering

Byggnadstekniska utredningar Vi löser problemen i era hus

Fukt Vi bedömer orsak och omfattning av fuktskador

Miljöinventeringar

UNDERHÅLLSPLAN Underhållsplanen är bostadsrättsföreningens viktigaste styrdokument. Underhållsplanen visar: ❖ Vilka underhållsåtgärder behöver genomföras ❖ När de ska genomföras ❖ Vad det kommer att kosta

Vi söker efter och dokumenterar miljöfarliga ämnen inför ombyggnation

Konsultation Vi finns där om ni behöver en utomstående åsikt

En underhållsplan sparar tid och pengar för brf-styrelsen. Vi presenterar planen på ett sätt så att alla förstår i vårt digitala underhållssystem Homeplan, direkt i ert eget system eller via Excel. G

Byggnadsmiljö i Norr hjälper även till att följa upp och prioritera den befintliga planen.

BYGGNADSMILJÖ I NORR 0709-10 48 65 stefan@byggnadsmiljoinorr.se Byggnadsmiljoinorr.se

Om ni anger koden: Fastighetsmappen BJUDER vi på en fuktstatusinventering av allmänna ytor i samband med beställning av upprättande av en ny underhållsplan. Hör av er till Byggnadsmiljö i Norr så berättar vi mer!

20

Homeplan.se -Medlem i byggdoktorerna -Certifierad överlåtelsebesiktningsman -Godkänd miljöstatusinventerare


Proffs på El och IT-lösningar Vi är ett väletablerat elföretag från Umeå med inriktning på el, fiberdragningar och nätverks­ installationer. Elitservice i Umeå AB samarbetar med företag och kommunala beställare i Norrland och Norge med utgångspunkt från Umeå. Företaget startades 2008 och har idag 10st anställda med Tegs EL&IT. Vi har lång arbetserfarenhet och bred kompetens inom el, tele och datanätverksinstallationer. Vi arbetar alltid med stor noggrannhet och är måna om att ha en nära dialog med våra kunder.

TJÄNSTER VI UTFÖR INOM EL & FIBER • Projektering av nätverkssystem, bredband och fastighetsnät. • Fiberblåsning i befintlig kanalisation. • Eldragningar. • Anslutning till befintligt och nya nät. • Elinstallation, service och underhåll av datanät. • Felsökningar • Mätningar m.m

HÅLLBARA LÖSNINGAR Vi använder oss av modern utrustning och kvalitetsmaterial från de ledande leverantörerna inom respektive verksamhetsområde för långsiktiga kundlösningar. Elitservice i Umeå AB ger givetvis garantier på utförda arbeten, och innehar erforderliga ansvars­ och trygghetsförsäkringar.

Kontakt: Joakim Persson Mobil: 070­675 21 53 joakim@elitumea.se

Referenser: A3, Umeå Energi, Vännäs Net, Åsele Kommun, Bredband2, Riksnet samt bostadsrättsföreningar där vi servar upp­ graderar och underhåller fastighetsnätet.

www.elitumea.se

21


22


23


Funderar ni på ett takbyte? Vi på Nybos utför de flesta typer av takbyten med bra leverantörer på plåt, tegel och papp. Ett takbyte behöver inte bli komplicerat! Oavsett om ni behöver hjälp med nyproduktion av bostadshus, takbyten, tillbyggnationer eller renovering kan vi på Nybos Byggtjänst hjälpa er.

0932-77 77 30 | www.nybos.se | andreas@nybos.se 24


Allt inom marksten och anläggning Vi säljer och levererar allt inom marksten och utför alla förekommande stenläggningar såväl åt bostadsrättsföreningar som åt fastighetsägare. Vi hjälper er med allt från stenläggning, murar, dränering till matjord och grässkötsel. Vi vill hjälpa er hela vägen och tillsammans hittar vi den bästa och mest priseffektiva lösningen utifrån era önskemål. Exempel på tjänster • Plattläggning

• Snöröjning

• Murar

• Anläggning gräsmattor

• Försäljning marksten, murar, granit, grunder m.m.

• Rörläggning V/A

• Dräneringar

• Bilning/sågning betong

• Grundläggning, gjutningar

• Trekammarbrunnar

www.markstensbolaget.se Markstensbolaget i Strand AB • Kontaktvägen 7, 901 33 Umeå • 0738 142 837 • info@markstensbolaget.se

25


Behöver ni hjälp med el, vvs, värme eller ventilation? Skellefteå el & energiteknik samt Skellefteå värme & energiteknik är företag med mångårig erfarenhet av drift, skötsel och underhåll av alla typer av fastigheters tekniska installationer. Våra installatörer ger Er tillförlitliga tjänster, personlig service och har hög teknisk kompetens. Vi är dessutom återförsäljare av ADOTECH decentraliserade ventilationsaggregat med mindre kanaldragning som spar tid och pengar. Kontakta oss för mer information! on

r ventilati

r el elle kta oss fö

Konta

h värme

r VVS oc

oss fö Kontakta

E-post

el.se

ske kontakt@ Telefon

121

0910-487

RING

26


t tak t i d r a l l o k i V dsfritt helt kostna ligt besök. Vi

ett person Ring oss för nkt dig att där du har tä n e r ts la p r a koll också på hu en. Vi tittar n o ti . a ll rd a jo g st ha in tion är de elinstalla din nuvaran meå är radie från U Inom 5 mils ri nadsf tt. besöket kost Hos miljöprofilerna Heidi Andersson och Björn Ferry har vi installerat solceller i en sydsluttning ner mot Umeälven i Storuman.

Egen solel? Vi hjälper dig - från ax till limpa En solcellsanläggning är en stor investering för de flesta, så man ska göra rätt från början. Därför gör vi på Solteamet ett personligt besök hos dig innan vi lämnar pris eller ger förslag på komponenter. En webbaserad kalkyl kan däremot innebära obehagliga överraskningar under arbetets gång. Om du bor inom 5 mils radie från Umeå är vårt besök kostnadsfritt. Vi lyssnar in dina förväntningar och tittar på taket eller platsen där du har tänkt dig att ha installationen. Sist men inte minst tittar vi på hur din nuvarande elinstallation är gjord. ALLTID FAST PRIS Efter detta lämnar vi ett pris och förslag på komponenter. Eftersom vi vet vilka förutsättningar som finns kan vi ge dig ett pris som håller. Ett pris som vi garanterar. Inga överraskningar vare för dig eller oss. ALLT UNDER ETT TAK Solteamet har all kompetens inom företaget, från vana montörer till behöriga elektriker. Installationsarbetet sker därför effektivt utan väntan på extern kompetens. VÅRT KUNDLÖFTE – Det ska vara enkelt och tryggt När vi gör din installation får du: • Kontroll av dina förutsättningarna på plats • Alltid ett fast pris • Hjälp med ansökningar och pappersarbete kring investeringsstöd • En komplett lösning, när vi är klara så producerar du el • En kontaktperson genom hela processen.

Gunnar Fällman 070-659 49 49

Mikael Lindblad 073-058 46 20

Fler referensobjekt finns på vår hemsida www.solteametvasterbotten.se

www.solteametvasterbotten.se info@solteametvasterbotten.se Tel 070-659 49 49 27


SKADESERVICE • • • • • • • • • • • • •

Asbestsanering och asbestinventering Brandsanering och restvärdesräddning Brandtätning, radontätning och fogning Fasadtvätt / fasadrengöring Fuktskada / vattenskada Klottersanering och klotterskydd Luktsanering Mögelsanering Oljesanering PCB sanering och inventering Sanering och avfuktning av krypgrund Teknisk skadeservice och elektroniksanering Ventilationsrengöring

MILJÖRIVNING • • • • •

Håltagning Miljöinventering Markundersökning Rivningsarbeten och sanering Totalrivning med höjdrivare, grävare och rivningsrobotar • Lättrivning

H I S TO R I S K R I V N I N G AV H U S Q VA R N A S S K O R S T E N

REFERENSER Vi har samarbetar med väldigt många stora aktörer, t.ex. på några av våra referenser: SSAB, Boliden, PEAB, NCC, Bodenbo, Region Västerbotten, Luleå Kommun, Lulebo. Vi är certifierade enligt ISO 14001 och ISO 9001 samt certifieringsbara enligt ISO 45001. Vi är auktoriserade enligt Svenska Fogbranschens Riksförbund, Saneringsföretagens Riksförbund, SFR och RSVR. Vi har trafiktillstånd samt tillstånd för yrkesmässig trafik av avfall samt tillstånd för transport av farligt avfall. Vi har tillstånd för att hantera asbest vid rivning

www.miljorivarna.se


Huset byggt på 40-50-60-talet?

Avloppsrör i gjutjärn? Kanske är det på tiden att börja se över dessa och slippa vattenskador och höga kostnader. Kontakta oss så berättar vi hur man renoverar gamla rör utan att riva ut väggar och golv.

Daniel Löfvenmark: 076-770 80 66, daniel.lofvenmark@proline-group.se P-O Nilsson: 070-836 34 76, p-o.nilsson@proline-group.se Filip Granberg: 070-104 00 17, filip.granberg@proline-group.se

Torpslingan 25 C, Luleå | Lärlingsgatan 20, Umeå www.proline-group.se

29


Ljust och fräscht

i trapphusen

Ett fräscht trapphus ger inte bara ett välkomnande och trevligt intryck, det innebär också en betydande värdeökning på fastigheten. Jan Frånlund, projektledare på Sandå Måleri i Sundsvall berättar att många fastighetsägare och bostadsrättsföreningar ser trapphusmålning som en väl värd investering.

E

n normal trapphusmålning innefattar hela trapphuset med väggar, tak och snickerier. Men det är viktigt att som kund veta vad man vill ha och ta tid på sig när man tar in offerter. Jan Frånlund på Sandå Måleri tycker att ett personligt möte på plats i fastigheten är det bästa. – Vi vill alltid träffa kunden och gärna visa upp ett referensobjekt också, säger Jan. Han menar att det är viktigt att bägge parter vet vad som ska ingå och vilket resultat man förväntar sig. Andra tips är att se till att få ett färgprov uppmålat innan man beslutar vilken kulör man vill ha, samt att ta in anbud från flera olika firmor. – En trapphusmålning görs med tio till femton års intervall, så kunden måste bli riktigt nöjd, säger Jan.

Idag är det ljusa, rena och lättstädade ytor som gäller vid trapphusmålning.

Många produkter är till och med Svanenmärkta. En trapphusmålning går förstås inte obemärkt förbi men en firma som håller god ordning och Ljust och rent jobbar strukturerat behöver Men hur ska ett trapphus inte vara till stort besvär se ut? Jo, det väljer man för de boende. naturligtvis själv men Jan Dagens vattenbaserade Frånlund berättar att dova färger med korta torktider strukturfäger och svampgör också att arbetet går målade bårder inte längre mycket fortare än det gjorär i ropet. Idag är det ljusa, de förr. rena trapphus som gäller. Jan berättar att en fullYtorna ska vara släta Jan frånlund, Sandå måleri ständig trapphusmålning med och lättstädade och många tvätt, spackling, grundning tar även chansen att tänka och målning tar ungefär en klimatsmart. vecka, eller 100 arbetstimmar, för en fastighet – Idag finns en mängd miljövänliga färger med två till tre våningar. som fungerar väldigt bra i trapphus, berättar Jan.

“Idag finns en mängd miljövänliga färger som fungerar väldigt bra i trapphus”

30


HÅLL DIG UPPDATERAD MED DE SENASTE BRF-NYHETERNA • Måleri & Golv DIREKT TILL DIN E-POSTLÅDA • Färgsättning

Som styrelsemedlem i en bostadsrättsförening kan det av bla. trapphus och lokaler vara bra att ha koll på vad som händer. Vi har samlat Anmäl dig till BRF- Nytt intressanta artiklar, nyheter och erbjudanden på vår Besök www.brf-nytt.se eller skicka ett mail nyhetssida www.brf-nytt.se. till nyhetsbrev@fastighetsmedia.se för att anmäla dig. Varje vecka skickar vi dessutom ut ett nyhetsbrev direkt Vi behöver ditt namn, ev. bostadsrättsförening/ till din e-post där du kan läsa veckans mest intressanta E-postadress samt vilken region du är nyheter Er och artiklar. kompletta leverantör inom företag, måleri och golv.

• Klottersanering

mest intresserad av (Mälardalen, Västra Götaland, eller övriga landet.) Välkommen att kontaktaSkåne oss!

BRF-Nytt skickas ut veckovis till över 8.000 mottagare runt om i hela landet. Nyehtsbrevet är kostnadsfritt och du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration eller få nyhetsbrevet skickat till en annan adress. Vid frågor, kontakta oss på nyhetsbrev@fastighetsmedia.se så hjälper vi er.

www.brf-nytt.se

Torpslingan 25, 973 47 Luleå | 0920-23 07 65

31


PROJEKTPARTNER INOM BYGG OCH FASTIGHET

MANA Projektbyrå är en strategisk projektpartner. Vi är ett norrländskt konsultbolag specialiserade på projektledning inom bygg och fastighet. Som projektpartner hjälper vi våra kunder från idé till färdig leverans.

TJÄNSTER

Ekonomiska kalkyler Byggprojektledning Generalentreprenad

MANA Projektbyrå Umeå 090-171880 MANA Projektbyrå Skellefteå 0910-702850 info@mana.se www.mana.se

Tekniska utredningar Entreprenadbesiktning Energideklaration

Profile for Fastighetsmedia AB

Fastighetsmappen, Västerbotten, 2019-2020  

Verktyget för dig som äger eller förvaltar fastigheter

Fastighetsmappen, Västerbotten, 2019-2020  

Verktyget för dig som äger eller förvaltar fastigheter