{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

VÄSTMANLAND 2020

VERKTYGET FÖR DIG SOM ÄGER ELLER FÖRVALTAR FASTIGHETER


VÄSTMANLAND | 2020

Sluta leta. Vi har gjort det åt dig. Äger eller förvaltar du fastigheter? Då vet du hur svårt det kan vara att hitta leverantörer och entreprenörer. I Fastig­ hetsmappen har vi samlat företag som gärna arbetar med små och stora fastigheter så att du enkelt hittar det du behöver, när du behöver det. Ett verktyg med aktörer/ annonsörer som riktar sig till bostadsrättsföreningar och till er som fövaltar eller äger fastigheter. Fastighetsmappen skickas kostnadsfritt en gång per år till fastighetsägare och bostadsrättsföreningar i Norrbotten. Vårt mål är att erbjuda ett komplett verktyg som ständigt utvecklas och förbättras. Därför är dina åsikter viktiga för oss. Saknar du något eller har du några tankar och fun­ deringar? Tveka inte att höra av dig till oss på kontakt@ fastighetsmedia.se eller 0651-688 75. Vi erbjuder även en onlineversion av Fastighetsmappen som skickas ut via e-post. Genom att anmäla dig via vår hemsida får du enkelt tillgång till verktyget även när du inte har den tryckta mappen nära till hands.

Vill du få mappen via e-post? Enkelt. Smidigt. Anmäl dig idag på www.fastighetsmappen.se

Postadress: Box 57, 827 22 Ljusdal Telefon: 0651-688 75

Besöksadress: Bjuråkersvägen 23 A, Ljusdal

E-post: kontakt@fastighetsmedia.se

Webb: www.fastighetsmappen.se


VERKTYGET FÖR DIG SOM ÄGER ELLER FÖRVALTAR FASTIGHETER

Innemiljö & Fastighet 3EL AB

Produkter

El, VS, Vent & Kyla

9

Ryds Glas i Västerås AB

Glasräcken & Glaspartier

5-6

11

Swedish Conveying Tech. Hiss AB Hissar & Hisslösningar

Fastighetsskötsel, Hantverksarbeten

13

Elektro Aros Gruppen AB Tvättutrustning

10

Proline Öst AB Rörrenovering

15

Nordisk Hiss AB

Hissinstallationer, Service

16

Medins Måleri i Västerås AB Måleri Seniorproffsen Viva Voce AB Nordisk Hiss AB

Hissinstallationer, Service

16

Aros Bygg & Förvaltning AB

Bygg & Förvaltning

17

Utemiljö

18

Skanska Industrial Solutions AB Asfaltering

19

Peab Asfalt AB Asfaltering

Oxen Målarfirma AB Måleri Nicklasson Bygg & Alltjänst

Fasad, Tak, Bygg & Renovering

RA Elteknik AB

Totallösningar inom El & Säkerhet

Tak Hus & Hem i MellanSverige AB Takbyte & Inspektion

12 Baksidan

21-22 23

Pontus Hedins Vvs AB

Vatten, Värme, Avlopp

24

Administrativt, Konsulter & Övrigt

WG Isolering AB

Isolering, Lösull

25

Seniorproffsen Viva Voce AB

Fastighetsskötsel, Hantverksarbeten

26

RA Elteknik AB

Totallösningar inom El & Säkerhet

Marmoroc AB Fasadsystem

7

Läs mer om:

Framtidssäkert med elbilsladdning, sid 8 • Spolar rent med högtryck, sid 14 Ljust och fräscht i trapphusen, sid 20

www.fastighetsmedia.se

13 21-22


HITTA LEVERANTÖRER OCH ENTREPRENÖRER TILL ER FASTIGHET

UPPDATERAD! WWW.FASTIGHETSMEDIA.SE HAR BLIVIT ÄNNU BÄTTRE. PROVA DU MED!

På www.fastighetsmedia.se hittar du allt du behöver till er fastighet. Här har vi samlat leverantörer och entreprenörer från hela landet. Filtrera enkelt på region, bransch m.m. Se företagets profil och aktuell annons från Fastighetsmappen och kontakta enkelt de leverantörer du önskar komma i kontakt med.

Leverantörer och Entreprenörer – Snabbt och smidigt på nätet


Glasräcke

Vi erbjuder ett brett sortiment av rostfria räcken med fokus på både design och säkerhet. Oavsett var ditt räcke skall sitta, inne eller ute så har vi lösningen. Rita och designa din räckeslösning på vår hemsida!

Köpingsvägen 16 021 41 60 00 www.rydsglas.se 5


Inglasning Räkna fram ditt pris på vår vår hemsida!

Oavsett plats, storlek eller form är en lösning från Ryds Glas alltid ett bra alternativ. Vi tillverkar allt måttanpassat och finns i hela Sverige.

Köpingsvägen 16 021 41 60 00 www.rydsglas.se 6


7


Framtidssäkert med

elbilsladdning Är ni redo att erbjuda lösningar för laddning av elfordon? Vad krävs och hur stort är behovet? Idag finns modern teknik och möjlighet att bygga laddstationer nästan överallt. Även mindre föreningar och samfälligheter kan installera laddstolpar om det behövs men det finns en del att tänka på innan man sätter igång. Text: ELIN BERGSTRÖM Foto: istockphoto.com

E

lbilarna blir fler och fler i Sverige och under 2020 kommer de enligt prognosen att uppgå till ca 133 000 fordon. Det innebär att fler kommer att behöva tillgång till enkel och flexibel laddning, både hemma och på arbetsplatsen. Ett av företagen som satsar stort på elbilsladdning är Wallbe. VD Henrik Karlsson menar att resan mot en fossilfri fordonsmiljö bara har börjat. – Just nu är vi på väg mot en boom, berättar han. Om några år kommer vi att se ett riktigt stort uppsving på elbilsfronten.

Stort behov i städer

Idag är behovet av laddstationer störst i storstäderna. Wallbes starkaste kundkrets finns i Mälarområdet men även Malmö och Göteborg är på frammarsch. Wallbe erbjuder en helhetslösning med allt från installation till rådgivning och man upplever ett stort intresse och en ny syn på elbilen och dess möjligheter. – Det finns flera sätt att göra det här på och många vill vara med, säger Henrik Karlsson. Det första man behöver göra är att bilda sig en uppfattning om hur många i fastigheten som har eller funderar på att skaffa elbil. Om det rör sig om ett fåtal så går det ofta att lösa på befintliga parkeringsplatser eller i garage, men så fort det blir fler intresserade blir kraven högre. Det gäller att se till att alla får plats, att systemen är brandsäkra och att eltillförseln räcker till. Man måste även ha genomtänkta lösningar för debitering av kostanden för laddning. Wallbes filosofi är att erbjuda ett helhetspaket som oftast börjar med rådgivning. 8

I takt med att elbilarna blir fler så ökar även behovet av laddstationer. Att erbjuda sina hyresgäster möjligheten att ladda bilen höjer attraktionskraften och ökar värdet på fastigheten.

Därefter kommer projektering, installation Enligt Henrik Karlsson på Wallbe kan en och löpande service. Något som är viktigt, investering i bra elbilsladdning, eller i alla fall goda förberebåde för företagen som delser, vara ett stort erbjuder laddstationer steg mot ett högre och för de som får dem bostadsrättsvärde. Och installerade är att tänka långsiktigt. Det måste en tryggare framtid i vara möjligt att ladda fråga om klimatet. – En av förutsättbåde el- och hybridbiningarna för att vi ska lar och systemen måste HENRIK KARLSSON, WALLBE kunna växa i takt med kunna få ett fossilfritt att vi får fler och fler Sverige inom några fordon. år är att det går lätt och smidigt att ladda sitt Att ha en bra lösning för debitering är vikelfordon, säger han. tigt, inte minst i en bostadsrättsförening. Med OBS! Att ladda ett elfordon i ett vanligt uttag kan Wallbes system betalar varje användare för sin vara extremt farligt. Överhettning och spänningsegen elanvändning och kostnaden bestäms i problem är vanligt och kan få katastrofala följder. den enskilda föreningen eller samfälligheten.

”Det finns flera sätt att göra det här på och många vill vara med”

Tänk på detta när ni ska installera elbilsladdare: 1. Läs av behovet. Behövs elbilsladdning? Hur många är intresserade just nu? Vad tror vi om framtiden?

3. Ta hjälp. Elbilsladdning är ganska nytt och det kan vara lätt att gå vilse i djungeln. Fundera, låt det ta tid och budgetera långsiktigt.

5. Besluta om fastighetens/föreningens inställning till laddningskostnaden. Är det några enstaka som nyttjar laddstationen? Eller vill man ligga i framkant och se till att erbjuda alla 2. Förbered ytor och byggnader. Om en ny parkeringsplats ska anläggas eller 4. Se till att det system som installeras att på sikt ha ett elfordon? Ska var och ett nytt garage byggas upp, tänk på fungerar med fastighetens energibe- en betala för sig eller vill man ha ett att elfordonen blir fler och fler, även lastning. gemensamt system? om intresset lyser med sin frånvaro för stunden. Psst!! Glöm inte att undersöka möjligheterna till investeringsstöd! Både statliga och kommunala stöd har erbjudits under olika perioder och mest information finns för tillfället hos Naturvårdsverket: https://www.naturvardsverket.se/Stod-i-miljoarbetet/Bidrag/Icke-publik-laddinfrastruktur/


Installatörer inom EL, VS, Ventilation och Kyla

Tuna Park

Utbyggnad av köpcenter

AGA

Nybyggnation gasfabrik

HSB Mälardalen

Nyproduktion lägenheter

Telefon: 073-662 69 01

REFERENSER www.3elab.se

E-post: info@3elab.se 9


Med ny utrustning sparar ni mer än ni investerar Electrolux senaste lågenergimaskiner (LE) är så effektiva att de sänker era driftskostnader med över 50% jämfört med nya maskiner som saknar lågenergiteknik*. Ännu mer sparar ni förstås om ni har äldre maskiner. Ser ni till driftskostnaderna under maskinernas hela livslängd så sparar de faktiskt in nästan dubbelt så mycket som de kostar**. Det kallar vi en bra investering!

Årlig driftskostnad

Spara genom att investera. Boka en inventering idag.

34 010 kr/år

18 586 kr/år

15 424 kr/år

Få kostnadsfri inventering Boka en inventering så får ni en kalkyl på de kostnadsbesparingar som ni kan göra i er tvättstuga. Den är helt kostnadsfri och utan förpliktelser - och kan bli mycket lönsam!

Besparing

Utan LE-teknik Med LE-teknik

Kontakta oss för att boka en tid direkt!

EA Gruppen . Tel 021-10 24 45 . info@eagruppen.se . www.eagruppen.se 10

* Räknat på en normalutrustad tvättstuga för 35 hushåll, med 4 maskiner (2 x W575HLE, 1 x T5190LE och 1 x TS5140LE), 6 starter/dag & maskin, 350 dgr/år, 1,15 kr/kWh, 25 kr/m3 vatten och 0,5 kr/kWh för VVC. Årlig driftskostnad utan LE-teknik: 34 010 kr. Med LE-teknik: 15 424 kr. ** Total besparing beräknas på 15 års livslängd för maskinerna.


E N B RA M Å L E RI FI R M A I VÄST E RÅS

Måleri & tapetsering Fasadtvätt & målning Reparationsmåleri

Stor erfarenhet inom måleri

Medins Måleri Medins Måleri AB är alltid mån om resultatet. För oss är det viktigt med väl utfört arbete, transparens och nöjda kunder.

Varför välja oss Invändig målning av fastigheter.

Oavsett om det gäller byggföretag, privata fastighetsägare, allmännyttan, bostadsrättsföreningar, kommuner, landsting, enskild villaägare eller lägenhetsinnehavare, ser vi till att utföra ett utomordentligt arbete för att uppnå resultat av mycket hög kvalitet.

Utvändig målning av trä, puts och plåtfasader.

Kontakta oss om du behöver en bra målarfirma i Västerås.

In- och utvändigt reparationsmåleri av fastigheter

krister@medinsmaleri.se

Målning och rengöring av fönster.

MEDINS

0707 47 06 39

www.medinsmaleri.se

11


En del av Skanskas Gröna Initiativ

Med passion för asfalt. Hos oss finns duktiga asfaltspecialister, redo att stötta dig med teknisk kunskap och bästa lösning efter dina behov och förutsättningar. Hela vägen fram till ett lyckat slutresultat. Välkommen till Skanska! Kontakta mig så berättar jag mer! David Petersén 010-448 67 03 david.petersen@skanska.se

skanska.se/asfalt

12


GÖR DET NI ÄR BÄST PÅ

– SÅ SKÖTER PÅLITLIGA OCH ERFARNA SENIORPROFFS RESTEN FASTIGHETSSKÖTSEL • STÄDNING • HANTVERKSARBETEN RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL • TRÄDGÅRDSSKÖTSEL MÅLNING OCH TAPETSERING • GOLVLÄGGNING • BEMANNING VAKTMÄSTERI • SERVICE • MED MERA…

Anlita SeniorProffsen för pålitlig, erfaren och kompetent hjälp med det mesta för era fastigheter.

SeniorProffsen står för kvalitet, omtanke och pålitlig erfarenhet. Låt oss ta fram ett paket med just de tjänster ni behöver till en fast månadskostnad.

Skapa din egen paketlösning

KONTAKTA OSS Tel: 021-132 139 www.seniorproffsen.se hej@seniorproffsen.se

Postadress: Farledsgatan 5, 722 10 Västerås • Besöksadress: Trefasgatan 2, Kopparlunden, Västerås

13


På mindre än en halvtimme har rören i fastigheten rensats med hjälp av högtrycksspolning.

Spolar rent med högtryck Raka rör. Eller böjda. JRAB högtrycksspolar dem alla. Med enbart rent vatten blir ledningar och stammar fria från fett och smuts. TEXT: ELIN BERGSTRÖM

I

När en fastighet ska högtrycksspolas börjar man inne i lägenheterna. På mindre än en halvtimme har rören rensats, från köksavloppet och ut till stamledningen. Detta görs i alla lägenheter som har samma stam. Därefter spolar man själva stamtillfälle. ledningen. Vattnet för med sig allt som inte ska – Ett avloppsstopp inträffar ju alltid på fredagkväll! skämtar Richard Samuelsson på Jönköpings vara kvar ut på avloppsnätet. I samband med spolningen kan man även passa Renhållning. på att besiktiga fastigheIdag har vi nya matvanor tensrör. Äldre gjutjärnsrör i Sverige. Vi influeras av kan vara en källa till oro andra kulturer och lagar men många renhållningsmat på nya sätt. Fett som firmor har möjlighet att sköljs ner i köksavlopp kan filma ledningarna efter lätt orsaka beläggningar spolning. Då kan man lätt och proppar i rören. Därför upptäcka porer och skador bör alla ledningar spolas Richard Samielsson på ytorna och fastighetsägaregelbundet och idag kan det Jönköpings renhållning ren kan planera eventuella göras snabbt och enkelt. rörbyten i god tid. Richard Samuelsson Bara vanligt vatten rekommenderar högtrycksspolning vart femte till Vid en högtrycksspolning används inga kemikationde år för att undvika problem. Han berättar lier. Bara rent varmt vatten som spolas in med att efterfrågan har ökat markant den senaste tiden högtryck. så man får nog säga att den här branschen går för – Vattnet är 70 grader varmt och vi gör jobbet högtryck! utan att tillsätta något annat, säger Richard. ngen vill ha stopp i avloppet. Det kan innebära stora kostnader för en fastighetsägare och risk för vattenskador. Dessutom händer det alltid vid fel

“Ett avloppsstopp inträffar ju alltid på fredagkväll”

14

TA HAND OM AVLOPPET  UNDVIK STOPP! 1. Undvik fett i avloppet. 2. Inga matrester i avloppet. 3. Spola rören rikligt med vatten och diskmedel. 5. Spola inte ner något som inte kan lösas upp. 6. Håll rent golvbrunn och vattenlås ofta. 7. Underhållsspola och kontrollera rören.

KÄLLA: hd.se/native/avloppsjouren


Huset byggt på 40-50-60-talet?

Avloppsrör i gjutjärn? Kanske det är på tiden att börja se över dessa och slippa vattenskador och höga kostnader. Kontakta oss så berättar vi hur man renoverar gamla rör utan att riva ut väggar och golv.

Våra tekniker och projektledare har mångårig erfarenhet av att utföra och driva projekt, med ett stort antal nöjda kunder genom åren. Ta gärna kontakt med oss för att boka ett förutsättningslöst möte, där vi kan fastställa Er fastighets behov.

Henrik Johansson 076-770 92 80 henrik.johansson@proline-group.se

Med Proline Group kan du vara säker på att det utförda arbetet är certifierat på alla sätt.

Jägerhorns väg 9 141 75 Kungens Kurva proline-group.se

15


Tryggast på alla plan Vi levererar, monterar och utför service på alla fabrikat, med dygnet-runt-jour. Våra lösningar innebär inga låsta system utan alla i branschen kan underhålla och sköta våra installerade hissar. Varje hus är unikt och vi hjälper er att hitta den lösning som passar bäst för just er fastighet.

Nyinstallation/Utbyte

Modernisering

Service

Det är viktigt att rätt typ av hiss blir in­ stallerad i er byggnad. I ett nära samarbe­ te från ett tidigt skede i projektet hjälper vi er att hitta en optimal kundanpassad lösning. När vi rekommenderar val av hiss tar vi hänsyn till driftskostnader, under­ hållsmöjligheter och energiförbrukning. Vi har lång erfarenhet av nyinstallationer och ett stort kunnande. Besök vår hemsi­ da eller kontakta oss för mer information.

En hiss har efter ett tjugotal år utfört betydligt fler starter än man kan ana och transporterat mer än man kan tro. Med åren gör slitaget att hissen börjar krångla och stanna allt oftare. Irritationen över att behöva ta trapporna i stället för hissen stiger i takt med underhållskostnaderna. Man kommer till en punkt då det är bättre att lägga pengarna på en modernisering av hissen istället för jourutryckningar. Genom att modernisera bevaras också värdet på fastigheten. De som använder hissen känner sig tryggare i en väl­ fungerande och modern hiss.

Regelbunden service behövs för att und­ vika driftstopp, oplanerade reparationer och onödiga kostnader. Varje servicebesök utförs för att kontrollera och underhålla hissens driftsäkerhet. Vi justerar mindre fel innan de leder till funktionsfel på hissen eller driftstopp med risk för jourutryck­ ningar. Vi erbjuder förmånliga hisservice­ avtal. Kontakta oss så berättar vi mer.

Nordisk Hiss AB Box 1922 581 18 Linköping Tel: 013-31 47 00 Email: info@nordiskhiss.se

16

Jour dygnet runt

Jönköping Linköping Eskilstuna Karlstad Växjö Norrköping Västerås

www.nordiskhiss.se

036-10 00 11 013-10 26 30 016-14 72 00 054-15 92 30 0470-24 200 011-23 84 30 021-81 10 94


DAGS FÖR STAMBYTE ELLER OMBYGGNATION?

AROS ÄR SPECIALISTEN PÅ ROT! Aros Bygg & Förvaltning AB är Mälardalens ledande specialist med 15-års erfarenhet av omfattande bostadsrelaterade ROT-projekt. Genom åren har vi fått förtroendet att genomföra ett stort antal projekt som totalt omfattat drygt 6.000 bostäder. ROT-projekt med kvarboende ställer mycket höga krav på leverantören och ett nära samarbete med kunden. Våra ROT-team är specialister och har utifrån lång erfarenhet utvecklat en projektmetodik som hanterar de utmaningar som kommersiella fastighetsägare och bostadsrättsföreningar står inför vid större ROT-projekt.

Aros beprövade metodik planerar, anpassar och hanterar frågor som: » I vilket skick är fastigheten?

» Hur ska arbetet anpassas till er fastighet?

» Hur samverkar vi bäst under genomförandet med minimal störning för de boende?

» Hur ska de boendes egna val hanteras? » Lämplig entreprenadform?

AROS ÄR SPECIALISTER PÅ ROT! Vi säkerställer ett smidigt genomförande från inventering till slutbesiktning av en totalleverans.  

Några av våra kunder

Ikano Bostad, Svenska Bostäder, MBF, Mimer, HSB, Familjebostäder, Sollentunahem, Riksbyggen samt ett stort antal privatvärdar och bostadsrättsföreningar.

Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation! info@Arosbygg.se / 021 – 17 71 00 AROS BYGG & FÖRVALTNING AB | Österleden 2 | 721 35 Västerås | 021-17 71 00 | info@arosbygg.se

17


Oxen Målarfirma Vi hjälper dig med allt inom måleri

Om oss Oxen Målarfirma riktar sig till bost-

Din Målare i Västerås

adsrättsföreningar, privatpersoner och företag. Utgångspunkten är Västerås och dess närområden. Inom måleriet finns det en bred erfarenhet av lägenheter, byggen stora som små samt diverse utomhusjobb.

Varför välja oss Vi är proffs med lång erfarenhet av måleriyrket.

Över 20 års yrkeserfarenhet

Våtrumsbehörighet

Fokus på kvalité och miljö

Oxen Målarfirma välkomnar stora som små uppdrag och målar, renoverar och tapetserar på uppdrag av fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. Det kan vara ett måleriarbete som utförs av en målare under en dag eller större arbeten under flera veckor. Vår prioritet är största möjliga värde till dig som kund till minsta möjliga prislapp.

Kontakta oss

0762-434843 18

oxenmalarfirma@hotmail.com

www.oxenmalarfirma.se


Allt inom bygg och renovering Fasad- & takarbeten Byte av fasad, vindskivor, ny farstukvist. Nytt eller delvis renovering av tak.

Dörr- & fönsterbyten Ny säkrare ytterdörr, bredare innerdörr, nya fönster, isolering med mera.

Inomhusrenovering Byten av innertak och golv, väggavväxlingar, lister, trösklar, ny vägg, golvslipning, köks- och badrumsrenoveringar med mera.

NÖJD KUND GARANTI

ni önskar vi bygger Vi bygger ekonomiskt och hållfast. Vi är noggranna att passa tider, håller ordning och vill alltid ha en nära dialog om byggprocessen med dig som kund.

KONTAKTA OSS FÖR OFFERT!

Linus Nicklasson 0730548009 linus@nicklassonbygg.se www.nicklassonbygg.se

19


Ljust och fräscht

i trapphusen

                 

E

n normal trapphusmülning innefattar hela trapphuset med väggar, tak och snickerier. Men det är viktigt att som kund veta vad man vill ha och ta tid pü sig när man tar in offerter. Jan Frünlund pü Sandü Müleri tycker att ett per sonligt mÜte pü plats i fastigheten är det bästa. – Vi vill alltid träffa kunden och gärna visa upp ett referensobjekt ocksü, säger Jan. Han menar att det är viktigt att bägge parter vet vad som ska ingü och vilket resultat man fÜrväntar sig. Andra tips är att se till att fü ett färgprov upp mülat innan man beslutar vilken kulÜr man vill ha, samt att ta in anbud frün flera olika firmor. – En trapphusmülning gÜrs med tio till femton ürs intervall, sü kunden müste bli riktigt nÜjd, säger Jan.

Idag är det ljusa, rena och lättstädade ytor som gäller vid trapphusmülning.

MĂĽnga produkter är till och med Svanenmärkta. En trapphusmĂĽlning gĂĽr fĂśrstĂĽs inte obemärkt fĂśrbi men en firma som hĂĽller god ordning och jobbar strukturerat behĂśver Men hur ska ett trapphus inte vara till stort besvär se ut? Jo, det väljer man fĂśr de boende. naturligtvis själv men Jan Dagens vattenbaserade FrĂĽnlund berättar att dova färger med korta torktider strukturfäger och svampgĂśr ocksĂĽ att arbetet gĂĽr mĂĽlade bĂĽrder inte längre mycket fortare än det gjorär i ropet. Idag är det ljusa, de fĂśrr. rena trapphus som gäller. Jan berättar att en fullYtorna ska vara släta  ständig trapphusmĂĽlning med och lättstädade och mĂĽnga tvätt, spackling, grundning tar även chansen att tänka och mĂĽlning tar ungefär en klimatsmart. vecka, eller 100 arbetstimmar, fĂśr en fastighet –Idag finns en mängd miljĂśvänliga färger som fungerar väldigt bra i trapphus, berättar Jan. med tvĂĽ till tre vĂĽningar.

“Idag finns en mängd miljĂśvänliga färger som fungerar väldigt bra i trapphusâ€?

20

Via www.fastighetsmedia.se kan ni hitta den arbetsstyrka som ni behÜver. Leta bland hundratals entreprenÜrer och leverantÜrer. Blir ni sugna pü att müla om trapphuset, eller behÜver fastigheten nügot annat sü är ni välkomna att kontakta oss! www.fastighetsmappen.se www.brfmappen.se kontakt@fastighetsmedia.se


Välkommen till RA Gruppen

Vi hjälper dig med totallösningar inom el och säkerhet. Varje fastighet ställer unika krav på el- och säkerhetslösningen. Vi kan allt från uppgradering av elsystemet i gamla fastigheter till nyinstallation i kontorsfastigheter och kommersiella lokaler. Gemensamt för alla våra jobb är högsta säkerhet, tillförlitlighet och spårbarhet. Vi har kunskap att designa kompletta helhetslösningar för hela byggnader och bestånd. Vi har samtidigt storleken för att mobilisera tillräckligt många skickliga elektriker för att leverera tillförlitligt vid större uppdrag. Vi erbjuder också specifika el- och säkerhetslösningar för butikskedjor.

FASTIGHET

En viktig del av vårt uppdrag är att underhålla befintliga elsystem så att elsäkerheten bevaras under lokalens livslängd. Vi är också specialister på att anpassa och modifiera ellösningen i fastigheten utifrån kundens behov.

Vi är medlemmar av Installatörsföretagen, IN, som är bransch- och arbetsgivarorganisation för Sveriges el- och teleteknikföretag. Vi är också aktiva medlemmar av ELRÄTT, som är ett samarbetsprojekt mellan IN, SEG och utvalda leverantörer.

21


0 Över 10 re på a t e b r a d me r. flera orte

24h-jou

021- 470

r

42 10

VÅRA EXPERTISOMRÅDEN

INDUSTRI

FASTIGHET

BUTIK

Vi erbjuder hög- och

Vi bygger kompletta el- och

Vi skapar enhetliga koncept för

Vi erbjuder installation och service

lågspänningslösningar för många

säkerhetslösningar för bostäder,

butikskedjor som gör lösningen

av gatubelysning, parkbelysning och

typer av industriella behov, inklusive

kontorskomplex och kommersiella

enkel att underhålla och ger

olika typer av specialbelysningar.

verkstads-, tillverknings- och

lokaler.

besökaren upplevelse av

processindustri.

igenkänning.

RA Gruppen är en koncern med verksamhet inom elteknik- och säkerhetsbranschen, som utför uppdrag i hela landet. Vi verkar för att vara i framkant genom att ständigt utveckla vår personal och våra företag med nytänk, mod, framåtanda och hjärta.

ragruppen.se 22

INFRASTRUKTUR

Växel: Jour: E-post: Org.nr:

021-470 42 10 021-14 47 70 info@ragruppen.se 556703-2346


ETT LITET FÖRETAG MED STOR KUNSKAP OCH LÅNG ERFARENHET

Vi jobbar med olika typer av material och tak, stora som små!

TEGEL • BETONG • PLÅT • PAPP V VÅRA NÅGRA A UPPDRAG

ING CERTIFIER ÄKERHET S D D Y K S FALL ETEN HETA ARB

BEHÖVER DIN FASTIGHET ETT TAKBYTE? Vi hjälper dig, allt från inspektion av det befintliga taket till färdigt takbyte. Boka ett kostnadsfritt besök där vi går igenom vad just du har för behov. Vi lämnar sedan ett offertförslag.

TAK HUS & HEM I MELLANSVERIGE AB takhushem@yahoo.com 076 - 00 55 945

TRÅDDRAGARGATAN 29 723 37 VÄSTERÅS 23


DIN LOKALA RÖRMOKARE Ring 070-574 33 37

VATTEN

Vi utför bland annat nyinstallationer, service och reparation av vattenledningar, blandare, wc stolar mm.

AVLOPP

 VÄRME

Reparationer och service av värmeanläggningar, golvvärme, byten av radiatorer, radiatorventiler eller termostater mm.

Vi utför avloppsrensningar, nyinstallationer, utbyten av befintligt avlopp, samt reparation och service.

VÄRMEPUMPAR

Vi installerar NIBE värmepumpar allt ifrån bergvärmepumpar till frånluftsvärmepumpar.

Hedins VVS är ett auktoriserat VVS-företag som grundades av Pontus Hedin 2018. Vi utför alla typer av servicearbeten, installationer och reparationer till både små och stora kunder med Västerås som utgångspunkt. Inget projekt är för litet eller för stort för oss! När du anlitar oss kan du vara trygg. Vi har bred kunskap och jobbar alltid efter branschregler och lagar. Vi lever upp till kundens önskemål och förväntningar. Kvalité är något vi värdesätter högt!

Inga jobb är för små eller stora, kontakta oss idag!

5.0/5.0

33 av våra kunder har sagt sitt!

24

Telefon: 070-574 33 37

www.hedinsvvs.se

E-post: info@hedinsvvs.se


WG isolering AB SPARA PENGAR

Lösullsisolering med kvalité och miljötänk

ISOLERA DIN FASTIGHET

DAGS ATT BÖRJA TÄNKA PÅ ISOLERING KONTAKTA OSS FÖR RÅDGIVNING OCH OFFERT

- WG isolering innehar certifieringen Behörig lösull - Jobbar med godkända och kontrollerade produkter - Isolerar vindar vid nybyggnation och tilläggsisolering. - Isolerar väggar och golv vid nybyggnation och lufttätning. - Utsugning av lösull vid skador eller vid renoveringar.

Vi hjälper er med allt från små till stora projekt.

019-18 08 80

- Snickeriarbeten på din vind. - Försäljning av tätskiktsprodukter.

Håller ni på att planera ny- eller ombyggnationer? Vi jobbar med fastighetsägare, BRF och privatpersoner.

www.wgisolering.se Telefon: 019-18 08 80 E-post: info@wg-isolering.se Adress: Droskavägen 21, Örebro

25


®

den hållbara fasaden - långt in i framtiden

FASADSKADOR?

Vår patenterade fasadteknik bygger på mer än 50 års samlad erfarenhet

Klimatsäkra fasaden och förbättra isoleringen tering, Tyst och miljövänlig mon utan murbruk eller lim

Underhållsfri och ekonomisk fasadteknik, utvecklad för vårt nordiska klimat Vår patenterade fasadteknik bygger på närmare 50 års samlad erfarenhet Ventilerad fasadteknik för hårda klimat, som håller fasaden torr,klarar byggnadsrörelser, kyla, värme och de hårdaste stormar - långt in i framtiden Tyst och miljövänlig montering, utan murbruk eller lim Med -tekniken kan ni välja färg, format och tilläggsisolering upp till 250 mm

KONTAKTA OSS så berättar vi om fördelarna med 26

0221 - 36600

www.marmoroc.se

-fasader


verktyg/produkter för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare. Vi skickar varje år ut totalt 62.095 tryckta mappar och nästan 400.000 nyhetsbrev till bostadsrättsföreningar i stora delar av Sverige.

Verktyget för att hitta det er bostadsrättsförening behöver BRF-mappen delas ut kostnadsfritt 2 ggr/år till bostadsrättsföreningar i Skåne, Västra Götaland och Mälardalen. Mappen innehåller entreprenörer och leverantörer som har den erfarenhet och kapacitet som krävs för att jobba med bostadsrättsföreningar. BRF-Mapparna skickas även ut digitalt i varje region 4 gånger per år. Vårt helhetskoncept gör oss till den självklara länken mellan bostadsrättsföreningarna och entreprenörer/leverantörer. www.brfmappen.se

.se Leverantörer och Entreprenörer – Snabbt och smidigt på nätet På brfmappen.se har vi samlat alla våra annonsörer från våra mappar. Här hittar du snabbt och smidigt de leverantörer du behöver, deras aktuella annons, kontaktuppgifter, referenser och mycket mer. www.brfmappen.se

Nyhetsbrevet för dig och din bostadsrättsförening Vårt nyhetsbrev BRF-Nytt skickas varje vecka ut till ca 8.000 mottagare runt

FASTIGHETSMAPPEN

erbjudanden som kan vara intressant för föreningen. www.brf-nytt.se

Verktyget för dig som äger eller förvaltar fastigheter Fastighetsmappen riktar sig mot den kommersiella marknaden av fastighetsägare/fastighetsbolag. Här tar vi med oss den kunskap och erfarenhet vi har från BRF-mappen och anpassar den för den professionella fastighetsmarknaden. Mappen skickas ut 1 ggr/år per region och 4 gånger via E-post. www.fastighetsmappen.se

Fastighetsmedia i Ljusdal AB • Bjuråkersvägen 23A, 827 31 Ljusdal

Tel: 0651-688 60 • E-post: kontakt@fastighetsmedia.se

1

27


Behöver du asfaltera din väg, parkeringsplats eller industriplan? Vi kan hjälpa dig med de flesta typer av asfalteringsuppdrag, inget jobb är för litet eller för stort. I samband med asfaltering kan vi även hjälpa dig med mindre markarbeten, marksten- och kantstensarbeten samt anläggning av grönytor. Asfaltbeläggning ställer extrema krav på hållbarhet. Den ska tåla tung belastning, slitage och väderpåverka och det under många år. Men verklig hållbarhet kräver ännu längre tidsperspektiv. Vår ECO-Asfalt® framställs med koldioxidneutral bioolja, en vegetabilisk restprodukt som radikalt minskar klimatpåverkan. Samma höga kvalitet. Bara mer klimatsmart! Kontakta Johan Rylander, 0733-84 70 64 eller maila johan.rylander@peabasfalt.se för kostnadsfri offert.

peabasfalt.se

Profile for Fastighetsmedia AB

Fastighetsmappen Västmanland 2020  

Fastighetsmappen Västmanland 2020