Fastighetsmappen, Skåne 2019

Page 1

SKÅNE LÄN 2019

VERKTYGET FÖR DIG SOM ÄGER ELLER FÖRVALTAR FASTIGHETER


SKÅNE | 2019

Sluta leta. Vi har gjort det åt dig. Äger eller förvaltar du fastigheter? Då vet du hur svårt det kan vara att hitta leverantörer och entreprenörer. I Fastig­ hetsmappen har vi samlat företag som gärna arbetar med små och stora fastighetsägare så att du enkelt hittar det du behöver, när du behöver det. Ett verktyg med aktörer/annonsörer som riktar sig till Er. Fastighetsmappen skickas kostnadsfritt en gång per år till fastighetsägare och fastighetsbolag i Skåne. Vårt mål är att erbjuda ett komplett verktyg som ständigt utvecklas och förbättras. Därför är dina åsikter viktiga för oss. Saknar du något eller har du tankar och funderingar? Tveka inte att höra av dig till oss på 0651-688 75 eller kontakt@fastighetsmedia.se. Vi erbjuder även en onlineversion av Fastighetsmappen som skickas ut via e-post. Genom att anmäla dig via vår hemsida får du enkelt tillgång till verktyget även när du inte har den tryckta mappen nära till hands.

Vill du få mappen via e-post? Enkelt. Smidigt. Anmäl dig idag på www.fastighetsmappen.se

Postadress: Box 57, 827 22 Ljusdal Telefon: 0651-688 75

Besöksadress: Bjuråkersvägen 23 A, Ljusdal

E-post: kontakt@fastighetsmedia.se

Webb: www.fastighetsmappen.se


VERKTYGET FÖR DIG SOM ÄGER ELLER FÖRVALTAR FASTIGHETER

Produkter

Innemiljö & Fastighet OVK Service Syd AB

Ventilation & OVK

5-6

Skånsk Larmtjänst AB

Skånska Högtrycksspolarna AB

Rörspolning & Relining

7-8

Wallbe AB Elbilsladdning

Lindsells AB

Ventilation & OVK

Spolpågarna AB

Spolning, Slamsugning, Rörinspektion & Jour

JWM Bygg AB

Byggservice för fastighetsägare

Skorstensteamet i Skåne AB

Skorsten & Ventilation

13-14

cTrap AB

Inomhusklimat, Lukt- och Emissionsbekämpning 39

Ohlssons i Landskrona AB

Avloppsjour & Fastighetstjänster

17-18

Rinkaby Rör AB

VVS-, VA- och Badrumsleverantör

40

Skåneinstallatören AB

Elinstallationer, Passagesystem & Säkerhet

23-24

Kökscentrum Södra AB

Vitvaror, Kök & Tvättstugor

45

Bauer Watertechnology AB

Energirenovering, Vatten

27

Prefond AB

Smart Fönsterrenovering

46

Glasomera AB

Fönsterbyten & Dörrbyten

28

FENCEX AB

Stängsel, Portar & Områdesskydd

47

9-10

Larm, Passersystem & Brandskydd

19-20 21-22

EP-Service Kyl & Maskin AB

Tvättstugeutrustning & Service

25-26

11

GRUNDFOS AB

Övervakning, Vatten/Avlopp

33-34

12

Plastic Omnium AB Avfallshantering

35

30

ThyssenKrupp Elevator Sverige AB Hissar Avloppsjouren & Bygg.entr. AB

Spolning & Relining

Rutek Byggnads AB

Tak- och Fasadrenovering & Fönster

36

Administrativt, Konsulter & Övrigt

Ekstrand & Son AB

Fönster & Dörrar

37

HSB Skåne Ekonomisk förening

Fastighetsförvaltning 15-16

Antenn-Bolaget i Skåne HB

Kabel-Tv, Antenn & Nätverkslösningar

38

AKTIVI Konsult AB

Projekt- och Byggledning

PARAS Bygg i Eslöv AB

Stambyten, Fasadrenoveringar & Markarbeten 49

Riksbyggen Fastighetsförvaltning 41

N.H. Nordström AB

Stambyte, Värme & Sanitet

Rexellent AB

Ekonomisk-, Teknisk- och Marknadsförvaltning 53-54

Suger & Blåser Material

Firesafe AB Brandsäkerhet Svensk Energi Consult AB

31-32

50

29

51-52

Energideklaration, Värme, & Övervakning Baksidan

Utemiljö Ågab Syd AB

Grus, Asfalt, Betong & Transporter

42

Sydvac AB

Sydsverige Entreprenad AB

Byggprojekt, Förvaltning & Utemiljö

43

Skanska Sverige AB Asfalt

44 48

www.fastighetsmappen.se

3


Fastighetsmedia i Ljusdal AB producerar ett flertal omtyckta verktyg/produkter för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare. Vi skickar varje år ut totalt 47.856 tryckta mappar och nästan 200.000 nyhetsbrev till bostadsrättsföreningar i stora delar av Sverige.

Verktyget för att hitta det er bostadsrättsförening behöver Fastighetsmedia i Ljusdal har under sex års tid skickat ut BRF-mappen till bostadsrättsföreningar i södra och mellersta Sverige. Mappen delas ut kostnadsfritt 2 ggr/år och innehåller entreprenörer och leverantörer som har den erfarenhet och kapacitet som behövs för att jobba med bostadsrätts­föreningar. BRF-Mapparna skickas även ut digitalt i varje region 4 gånger per år. Vårt helhetskoncept gör oss till den självklara länken mellan bostadsrättsföreningarna och entreprenörer/leverantörer.

FASTIGHETSMAPPEN

www.brfmappen.se

Verktyget för dig som äger eller förvaltar fastigheter Under 2017 utökade vi vårt produktutbud och öppnade för ytterligare en målgrupp. Fastighetsmappen riktar sig mot den kommersiella marknaden av fastighetsägare/fastighetsbolag. Vi har länge haft önskemål från våra kunder om att göra ett verktyg liknande BRF-mappen till denna målgrupp. Här tar vi med oss den kunskap och erfarenhet vi har från BRF-mappen och anpassar den för den professionella fastighetsmarknaden. Mappen skickas ut 1 ggr/år per region och 4 gånger via E-post.

www.fastighetsmappen.se

Nyhetsbrevet för dig och din bostadsrättsförening Vårt nyhetsbrev BRF-Nytt skickas två gånger i månaden. Här kan bostadsrättsföreningarna hitta nyheter, artiklar och erbjudanden som kan vara intressant för föreningen. BRF-Nytt skickas idag ut till över 8.000 mottagare runt om i hela landet och ökar stadigt.

www.brf-nytt.se

www.fastighetsmedia.se Fastighetsmedia i Ljusdal AB • Bjuråkersvägen 27A, 827 31 Ljusdal 4

Tel: 0651-688 60 • E-post: kontakt@fastighetsmedia.se


VENTILATION

Sedan 1996

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

OVK l Service l Rengöring

Är det dags för OVK-besiktning? Du känner väl till Boverkets krav på regelbunden OVK-besiktning av era fastigheter och att det är du som fastighetsägare som ansvarar för att detta blir utfört.

Vi hjälper er med OVK, SERVICE och RENGÖRING av era ventilationssystem Offertförfrågan kan göras enkelt via www.ovkservice.se Kontakta oss direkt: info@ovkservice.se eller ring 046-71 20 95

Se andra sidan för specialerbjudanden för er fastighet! OVKservice Syd AB, Box 16, 246 21 Löddeköpinge 046-71 20 95 • info@ovkservice.se • www.ovkservice.se

5


VENTILATION

OVK l Service l Rengöring Sedan 1996

Specialerbjudanden

OVK-BESIKTNING

HALVA PRISET

1. OVK och ventilationsrengöring vid samma tillfälle.

Passa på att utföra tjänsterna samtidigt och få halva priset på OVK-besiktningen. Dessutom stör ni hyresgästerna vid endast ett tillfälle och ni riskerar inte att få underkänt på grund av smuts i kanalerna, som är den vanligaste orsaken till underkänd OVK.

2. Få ett kostnadsfritt besök och rådgivning kring er ventilation (1h).

Vi gör stickprovskontroller, ser över det allmänna skicket och återkommer med eventuella förbättringsåtgärder kring luftflöde och energibesparing som hänger ihop med ventilationen.

Offertförfrågan kan göras enkelt via www.ovkservice.se Kontakta oss direkt: info@ovkservice.se eller ring 046-71 20 95 Bland våra nöjda kunder senaste åren finner ni: HSB Turning Torso - Lidl Sverige - Stena - Brinova - Midroc - Enercon - Kävlinge kommun Eslöv kommun - Perstorp kommun - Scandlines - Svenska Hus - Riksbyggen - AF Bostäder

INDUSTRI

6

PRIVAT

FASTIGHET

Riksförbundet Sveriges Ventilationsrengörare

Certifierad riksbehörig luft

SSC No: 2144

Swedcert No:2850

OVKservice Syd AB, Box 16, 246 21 Löddeköpinge 046-71 20 95 • info@ovkservice.se • www.ovkservice.se

FARTYG


RIV AV OCH SPARA

Med relining installerar vi snabbt nya rör inuti det gamla avloppet, utan att bryta upp kök eller badrum. Du slipper buller, damm och ett djupt hål i kassan. Är du osäker på om avloppet är i behov av renovering? Vi erbjuder en funktionskontroll av avloppet till fast pris där vi inspekterar två stående stammar samt del av huvudledning. Läs mer på REPIPE.SE

FAST PRIS PÅ FILMINSPEKTION

7950 KR

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

SLIPP ETT JOBBIGT STAMBYTE

7


VI ÄR BÄST PÅ AVLOPPSUNDERHÅLL Avloppssystemen i våra fastigheter blir allt äldre och behovet av underhåll ökar lavinartat. Vi vet att ett regelbundet avloppsunderhåll förlänger livslängden på rören och risken för stopp och läckage minskar. I 15 år har vi levererat avloppstjänster med fokus på helhetslösningar, hög personlig service och ett konstant innovationsarbete.

Vårt arbete med att ligga i framkant och förbättra våra tjänster ger god effekt för våra kunder som uppskattar en trygg och pålitlig leverantör. Spolarna är vinnare av Årets Företag i Kristianstad, Gasellföretag fem år i rad och Super Företag två år i rad.

Läs mer på SPOLARNA.COM

BOKA SPOLNING SENAST

28 FEB DEL AV BOTTENPLATTAN FILMAS PÅ KÖPET

8


RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

2 timmar

RIV AV OCH SPARA

JUST NpUå !

Vi bjuder

kostnadsfri rådgiv ning

9

RIV AV OCH SPARA


FRISK INOMHUSMILJÖ

3 10


VI LÖSER ERA AVLOPPSPROBLEM

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RÖRINSPEKTION | UNDERHÅLLSSPOLNING | SLAMSUGNING | ROTFRÄSNING | JOUR

RIV AV OCH SPARA

Ett långsamt flöde, kluckande ljud och dålig lukt i avlopp kan vara tecken på att det är dags för en högtrycksspolning. Spolpågarna arbetar med spolningsteknik som är skonsam för rören och anpassad till den typ av stopp det rör sig om. Slamsugning Vi utför effektiva slamsugningar i det större ledningsnätet och i enskilda installationer som till exempel olje-, fett- och slamavskiljare, spolrännor, septitankar, dagvatten- och trekammarbrunnar m.m.

Rotfräsning Problem i avloppen kommer ibland av rötter, flytspackel, rostavlagringar eller andra hårda beläggningar. Vi kan ta bort dem på ett säkert och effektivt sätt med hjälp av ett fräsinstrument kombinerat med filmning.

Rörinspektion Vi har kamerautrustning som möjliggör rörinspektion i rör från 50 mm upp till 1000 mm. Vi kan hitta skarvförskjutningar, sättningar, rötter, beläggningar, främmande föremål som spolats ner och annat som påverkar rörens kapacitet och kondition.

Jour Eftersom översvämningar och avloppsstopp inte alltid sker på kontorstid så har vi jour dygnet runt vilket innebär att du får kompetent hjälp med rätt utrustning när du behöver det. På så vis sparar vi stora kostnader åt våra kunder varje år.

JOUR DYGNET RUNT! 040-21 21 20 Testvägen 10 B 232 37 Arlöv +46 (0)40 212120, +46 (0)40 181606 info@spolpagarna.se

UNDERHÅLLSSPOLA REGELBUNDET – UNDVIK AKUTA PROBLEM!

www.spolpagarna.se 11


Ett nummer. Ett samtal. Full service!

Byggservice för fastighetsägare JWM Bygg har professionell och kompetent personal som snabbt är på plats. Vi erbjuder kundanpassade lösningar inom byggservice där du som kund väljer graden av vårt engagemang och vi löser uppgifterna på ett pålitligt tillvägagångssätt. Vi utför alla våra projekt och åtaganden med största kvalitets och miljöhänsyn.

12

040 - 97 40 50 ● www.jwmbygg.se


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

SKORSTENSTEAMET SKORSTEN

SOTNING

VENTILATION

SKORSTEN • Skorstensbesiktning • Skorstensreparation • Installation

av kamin

 V E N T I L AT I O N

SKORSTENS TEAMET

• Konvertering

ventilation • Renovering självdragsventilation • Ventilationsrengöring • Ventilationsbesiktning SKORSTEN

SOTNING

år? m k a t n a tak. rsten ov VENTILATION

ko s n ovan r e e n e r t s u r o h k s på g av ar ni koll lär besiktnin

H

i oku

V

nadsfr t s o k n e r i utfö

www.skorstensteamet.se

13


SKORSTENSTEAMET SKORSTEN

SOTNING

VENTILATION

VENTILATION Konvertering ventilation Vi på skorstensteamet är specialiserade på att konvertera självdragshus till mekanisk ventilation. Kontakta oss så berättar vi mer. Renovering ventilation Har ni dålig luft i era lägenheter. Det kan bero på att era ventilationskanaler inte är täta.Vi reparerar och tätar era ventilationskanaler.

SKORSTENS TEAMET

Rengöra/rensa ventilation En ventilationsanläggning som inte är rengjord ligger ofta bakom SKORSTEN SOTNING många problem i hus, exempelvis kan VENTILATION en ej rengjord ventilation ligga bakom sk sjuka hus. Anlita oss för att säkerställa rena ventilationskanaler och därigenom en fungerande ventilation.

SKORSTEN OCH KAMIN Skorstensbesiktning. Vi som skorstensfejarmästare besiktar och kontrollerar din skorsten. Skorstensreparation Soteld, kondens och åldersskador kan ställa till problem i din skorsten. Vi tätar och lagar din skorsten.

Vi kan allt om skorstenar och kaminer. Slå oss en pling, så snackar vi ihop oss om hur vi kan hjälpa er.

STEKELGATAN 1 212 23 MALMÖ TELEFON: 040-292397 MOBIL: 0705-277557

14

www.skorstensteamet.se


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

BEKYMMERSFRI FÖRVALTNING, FINNS DET? Som fastighetsägare möter du en mängd utmaningar varje dag. Det kan vara allt från avtal och störningsfrågor till underhåll av fastigheten. Som kund hos oss på HSB får du det stöd och den hjälp du behöver för att du ska få tid över till annat. Vi har nästan 100 år i branschen och har den kunskap och erfarenhet som krävs för att kunna hjälpa dig på bästa sätt. Och vi finns till för alla, oavsett storlek. Detta erbjuder vi dig: • alla kompetenser inom professionell fastighetsförvaltning • fastighetsförvaltning som ligger i framkant. • en lokal och personlig kontakt • skräddarsydda lösningar utifrån dina behov Och du, för att anlita oss behöver du inte vara medlem i HSB. Kontakta oss redan idag så berättar vi mer!

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Kontaktuppgifter till oss hittar du på baksidan.

15


VI FINNS HÄR FÖR DIG, KONTAKTA OSS REDAN IDAG! HSB SKÅNE

HSB NORDVÄSTRA SKÅNE Telefon: 042–19 95 00 E-post: info@hsbhbg.se www.hsbhbg.se

HSB LANDSKRONA

Telefon: 0418–49 99 00 E-post: info.landskrona@hsb.se www.hsb.se/landskrona

HSB MALMÖ

Telefon: 010–442 30 00 E-post: info.malmo@hsb.se www.hsb.se/malmo

16

Telefon: 046–210 84 00 E-post: info-skane@hsb.se www.hsb.se/skane


En enda partner för RIV AV OCH SPARA

REN MILJÖ

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

och fastighetsnära tjänster

En leverantör som kan hjälpa er med avfallshantering och mycket annat. Bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag behöver endast en partner och en kontakt gällande flertalet av de tjänster som innefattas i den löpande fastighetsförvaltningen. Förutom avfallshantering i ert miljörum, så kan vi även hjälpa till med sopning av gångvägar, parkeringsplatser etc, samt sågning av träd och buskar. Vi kan även ombesörja transport och leverans av grus, sand och sten. Vår spol- och rörverksamhet hjälper er med alla typer av rör- och ledningstjänster både i och utanför era fastigheter. Vi utför bl.a. fastighetsspolning, både förebyggande underhåll, men även spolning av akuta stopp. Rörinspektion, provtryckning av ledningar samt tömning och underhåll av dagvattenbrunnar är ytterligare exempel på vad vi kan bistå med. Vår ytterst väl upparbetade jourverksamhet kan hjälpa er vilken dag som helst på året, när som helst på dygnet. - Kontakta oss så ser vi tillsammans över hur just ert behov ser ut!

• Dygnet runt - jourverksamhet • Fastighetsspolning förebyggande och akut • Filmning och provtryckning av ledningsnät • Tömning av dagvattenbrunnar • Rengöring och besiktning av oljetankar • Relining

Ackred. nr. 10148 Kontroll ISO/IEC 17020 (C)

Ohlssons Spol- & Rörteknik Tel. 010 - 45 00 500 Dygnet runt, både akut & kontorstid! Ohlssons Tel. 010-45 00 200. info@ohlssons.se

www.ohlssons.se 17


– Problem med avloppet? ...eller kloka nog att underhålla ert ledningsnät?

PULS verkar primärt i Skåneregionen, där vi med modern och effektiv utrustning utför alla typer av avloppstjänster. Vi hjälper er med allt från akuta avloppsproblem till planerade underhåll av avlopps- och processledningar. Vi har flera kombinerade spol- och slamsugningsfordon med anpassad kapacitet beroende på uppdrag. Fordonen har små pumpar för mindre avloppsproblem eller dubbla pumpar för slamsugning av stora kulvertar. Vissa av bilarna är dessutom utrustade med vattenåtervinningssystem. Med vattenåtervinningssystem kan de som har ett utspritt ledningsnät eller långa ledningar med stora dimensioner göra stora kostnadsbesparingar! Kontakta oss så ser vi över just ert behov! PULS har jour dygnet runt, året om! Ring 046 - 25 78 50. Vi har en anpassad jourverksamhet som hjälper till med allt från akuta stopp i avloppet till saneringsuppdrag.

• Avloppsspolning och Slamsugning • Torrsugning och Grävsugning • Ledningsinspektion • Drift- och underhållsplanering • Lednings- och brunnsrenovering • Fastighetsservice • Jourservice

Ackred. nr. 10148 Kontroll ISO/IEC 17020 (C)

PULS AB - Tel. 046 - 25 78 50. Dygnet runt, både akut & kontorstid! info@pulsab.se www.pulsab.se 18

ETT FÖRETAG I OHLSSONSGRUPPEN


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

V

i är er kompletta säkerhetsleverantör som inte bara installerar, driftsätter och sköter servicen på anläggningen utan har även 24-timmars jour.

Tillsammans skapar vi trygghet!

Er Säkerhet Är Vår Trygghet På många fastigheter idag används fortfarande nyckel till det mesta, från att öppna porten, entrédörren, boka tvättstugan m.m. I vissa fall sitter det ett system för porttelefon, ett annat för passagesystem och ett tredje för tvättstugebokning. Vi kan erbjuda en allt-i-ett lösning där allt är integrerat i samma system. I samma program kan man ändra telefonnummer på porttelefonen, lägga till taggar för hyresgästerna, ändra bokningar m.m. Hyresgästerna använder samma tagg till porten, dörren samt bokning av tvättstuga. Även till lägenhetsdörr och hänglås till förråd Vill ni inte ha ett stort system utan porttelefon/-er som ringer upp förvalda personer via internet och öppna med tagg så har vi lösningar även för det! Slippa nycklar? Digitala lås utan kabeldragning!

SBA (Systematiskt Brandskydds Arbete) är ett krav från myndigheter, räddningstjänst och försäkringsbolag med lagar och regler som ständigt uppdateras. Vi kan hjälpa Er med Ert brandskydd! 19


Tillsammans skapar vi trygghet!

Skånsk Larmtjänst är det unga företaget med personalen som har mycket lång erfarenhet av säkerhetsinstallationer. Vi kombinerar lång erfarenhet med ungt nytänkande. Detta gör att vi idag kan erbjuda våra kunder den bästa och mest kostnadseffektiva säkerhetslösningen!

Vår filosofi är att kunden ska äga sin anläggning och det ger de fördelarna att både vi och larmcentralerna är konkurrensutsatta som i sin tur gynnar kunden i mindre eller inga månadskostnader samt billigare service och underhåll. Vi kan även erbjuda månadskostnad utan kontantinsats och utan restvärde med försäkring.

Vi kan erbjuda installation samt service på följande tjänster:

- Inbrottslarm

- Utrymningsplaner

- Brandlarm

- Utrymningsskyltar

- Passagesystem

- Brandsläckare

- Porttelefoni

- Brandfiltar

- Tvättstugebokning

- SBA-pärm

- Videoövervakning

- Offline-läsare

- Digitala Lås

- Skyddsfilm / Hammerglass

För att kunna erbjuda våra kunder en hög tillgänglighet med ett snabbt och bra utfört arbete finns vi placerade i Tomelilla samt med filial i Malmö. Efter ordinarie arbetstid och helger kan vi erbjuda våra kunder jour.

Vi är certifierade för inbrottslarm SBSC 130:8, Simons Voss, RCO M5 MEGA och Bewator Omnis som är helintegrerat inbrott och passagesystem, brandlarm SBF 110:8 samt CCTV enligt SBSC 1061.

All personal är godkänd hos Rikspolisstyrelsen.

Skånsk Larmtjänst AB Stenyxegatan 6

213 76 Malmö

040-555 460

Kärngatan 1

273 97 Tomelilla

0417-19970

info@skansklarmtjanst.se 20

www.skansklarmtjanst.se


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

Elbilsladdning till era boende och hyresgäster. År 2030 är målet att Sverige ska vara fossilfritt. Det innebär fler laddbara fordon på våra svenska vägar och bidrag till en ökad hållbarhet. Möjligheten till att ladda sin elbil när den är parkerad blir allt viktigare. Som fastighetsägare ökar ni servicen till era boende och hyresgäster genom att de enkelt och smidigt kan laddda sina elbilar. Då kan Sverige nå sina mål.

Allt ni behöver göra - erbjuda laddning. wallbe är den mest flexibla aktören på marknaden inom elbilsladdning. Våra produkter och tjänster har ett syfte att effektivisera och förenkla laddning av elbilar och våra lösningar är anpassningsbara. Våra laddstationer passar alla laddbara bilar och det är enkelt att ladda från dem. Laddstationen är anpassningsbar i takt med att ni behöver fler laddstationer. Ni sätter priset per kWh, bestämmer vem som får tillgång till laddstationen och varje användare betalar för sin egen laddning. Vi sköter faktureringen, driften och servicen vilket ger er minimal administration.

Fördelar med laddstation från wallbe. • • • • • • • •

Laddstation som passar alla laddbara bilar. Ni bestämmer vem som får tillgång till laddstationen. Rättvist - alla betalar för sin egen förbrukning. Ni sätter själv priset per kWh samt väljer elbolag. Minimal administration - vi sköter faktureringen. Helhetsleverantör - allt från laddstation till installation, service och administration. Laddlösning som kan växa i takt med att ni behöver fler laddstationer. 4 års produktgaranti.

Kontakta oss på 040 - 685 05 01 eller www.wallbenordic.se för mer information.

21


Begränsad effekt i fastigheten? En utmaning i en befintlig fastighet är ofta att den tillgängliga effekten är begränsad. wallbe lastbalansering säkerställer att den lokala strömmen utnyttjas optimalt, att laddningstoppar förhindras och optimerar laddningen för bilarna. De uppkopplade laddboxarna utvärderas kontinuerligt och anpassas så att strömmen fördelas på bästa sätt mellan bilarna. Lastbalansering maximerar tillgången på el till varje bil. När en bil har laddat klart eller kopplas från laddstationen fördelas den tillgängliga strömmen mellan övriga bilar. De avancerade lastbalanseringsprodukterna tar hänsyn till fastighetens tillfälliga förbrukning för att kunna utnyttja all tillgänglig effekt till de anslutna bilarna.

22

Kontakta oss på 040 - 685 05 01 eller www.wallbenordic.se för mer information.


LUND 046-211 45 10

RIV AV OCH SPARA

MALMÖ 040-92 00 30

Auktoriserat VVS företag

Er Elinstallatör i Skåne

Kommunikation

Vi utför alla typer av VVS uppdrag och närliggande arbeten. Vi är en fullservicepartner som eftersträvar långsiktiga samarbeten. Med ett brett utbud av tjänster och kreativitet erbjuder vi skräddarsydda helhetslösningar och förmånliga serviceavtal till företag, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag.

Vi utför alla typer av elinstallationer. Allt från mindre serviceuppdrag till entreprenader. Vi har lösningar för elserviceavtal, passersystem, porttelefoni, brandlarm och gemensam el för bostadsrättsföreningar.

Skåneinstallatören är en servicepartner och installatör inom fasta och trådlösa kommunikationslösningar. Med innovativa lösningar, flexibilitet och lyhördhet arbetar vi med allt från service och felsökningar till nyinstallationer:

Vi har lösningar för:

Vi har lösningar för:

• • • • • • • • •

• • • • • •

Vi har lösningar för:

• Nyproduktion • Servicearbete • Golvvärme • Radiatorer • Stambyten • Pannor • Värmepumpinstallationer • Licenssvetsning

Elinstallationer Belysningsoptimering Fastighetsautomation Installation av Datanät Porttelefonsystem Passersystem Inbrottslarm Brandlarm Kameraövervakning CCTV

Fastighetsnät Fibernät Kopparnät Bredband FTTH WiFi

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

ELINSTALLATIONER • SÄKERHET • KOMMUNIKATION • VVS

Skåneinstallatören AB Industrigatan 31, 212 28 Malmö, Tel: 040-92 00 30 E-post: el@skaneinstallatoren.se

www.skaneinstallatoren.se

23


MALMÖ 040-92 00 30

LUND 046-211 45 10

ELINSTALLATIONER • SÄKERHET • KOMMUNIKATION • VVS Auktoriserat VVS företag

Er Elinstallatör i Skåne

Kommunikation

Vi utför alla typer av VVS uppdrag och närliggande arbeten. Vi är en fullservicepartner som eftersträvar långsiktiga samarbeten. Med ett brett utbud av tjänster och kreativitet erbjuder vi skräddarsydda helhetslösningar och förmånliga serviceavtal till företag, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag.

Vi utför alla typer av elinstallationer. Allt från mindre serviceuppdrag till entreprenader. Vi har lösningar för elserviceavtal, passersystem, porttelefoni, brandlarm och gemensam el för bostadsrättsföreningar.

Skåneinstallatören är en servicepartner och installatör inom fasta och trådlösa kommunikationslösningar. Med innovativa lösningar, flexibilitet och lyhördhet arbetar vi med allt från service och felsökningar till nyinstallationer:

Vi har lösningar för:

Vi har lösningar för:

• • • • • • • • •

• • • • • •

Vi har lösningar för:

• Nyproduktion • Servicearbete • Golvvärme • Radiatorer • Stambyten • Pannor • Värmepumpinstallationer • Licenssvetsning

Elinstallationer Belysningsoptimering Fastighetsautomation Installation av Datanät Porttelefonsystem Passersystem Inbrottslarm Brandlarm Kameraövervakning CCTV

Fastighetsnät Fibernät Kopparnät Bredband FTTH WiFi

Skåneinstallatören AB Industrigatan 31, 212 28 Malmö, Tel: 040-92 00 30 E-post: el@skaneinstallatoren.se 24

www.skaneinstallatoren.se


RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

LETAR NI EFTER EN FULLSERVICELEVERANTÖR AV VITVAROR OCH TVÄTTSTUGEUTRUSTNING? Som oberoende återförsäljare kan vi alltid erbjuda bästa värde för kunden. Vi är en trygg entreprenör med 45 års erfarenhet för service och installationsarbeten i er tvättstuga. Vi ger goda råd om hur er förening kan minska vatten- och energiförbrukningen och samtidigt öka trivseln och driftsäkerheten i era gemensamma tvättutrymmen.

EP S E RV I C E KYL & MASKIN AB

Vi har en servicenivå som få kan konkurrera med vad gäller professionalism och pålitlighet. Vi är väldigt enkla och trevliga att ha att göra med!

✓ Egen service på vitvaror och tvättstugor. ✓ Egna montörer och snabba leveranser. ✓ Lokalt hämtlager där standardvaror alltid finns. ✓ Tvättstugeprodukter med personliga besök. ✓ Väldigt konkurrenskraftiga priser.

Specialister på utrustning för tvättstugan Välj en trygg entreprenör med 45 års erfarenhet för service och installationsarbeten i er tvättstuga. Vi ger goda råd om hur er förening kan minska vatten- och energiförbrukningen och samtidigt öka trivseln och driftsäkerheten i era gemensamma tvättutrymmen. 040 41 28 98 | www.epservice.se

ALLT FRÅN NY TVÄTTVAGN TILL TOTALENTREPRENAD! Vi är specialister på tvättstugor och en av få oberoende leverantörer som kan rekommendera utrustning och lösningar efter ert behov från alla leverantörer.

Kontakta oss redan idag så berätter vi mer

EP-Service Kyl & Maskin AB Industrigatan 9 Box 32, 234 35 Lomma

• • • • •

Egen service på tvättstugor inom 48 timmar. Personliga besök och rådgivning. Kostnadsfri driftkosnandskalkyl. Säljer och servar alla fabrikat. Vi kan ventilation, el, VVS, mm.

Telefon: 040-41 28 98, Fax 040-41 15 26 E-mail: info@epservic.se www.epservice.se 25


Vi hjälper er att hitta rätt EP-Service är heltäckande på vitvaror och professionell tvättstugeutrustning. Men inte vilka produkter som helst. Med snart ett halvt sekels erfarenhet har vi lärt oss vilka leverantörer som håller måttet, och som kan leverera den kvalitet som både vi och våra kunder kräver. Vi ställer hårda krav på våra leverantörer. Endast de bästa och effektivaste produkterna är de vi rekommenderar till kunderna. Service med ett leende Att vår servicepersonal kommer när vi lovat är självklart. Och de har alltid med sig ett personligt och vänligt bemötande. Som fastighetsägare eller husvärd kan du lugnt lämna över ansvaret till EP Service. Allt du behöver göra är att kontakta vår kundmottagning och berätta vad som ska åtgärdas. Resten ordnar vi.

Vad tycker våra kunder?

TREVLIGA OCH TILLGÄNGLIGA ”Vi har nyligen inlett vårt samarbete med EP-service för installation och service av vitvaror samt tvätt utrustning. Deras långa erfarenhet av service och kvalitetstänk gjorde vårt val av leverantör enkelt. Under de tre månader långa förhandlingar visade de på stor flexibilitet och smidighet. Dessutom är de en av få leverantörer som kan ge oss den fullservice vi efterfrågade. Under de inledande månaderna har de absolut infriat förväntningarna bl.a. avseende våra höga krav på leveranstider, service, bemötande. Rose-Marie Stolpe, AF Bostäder

EP-Service Kyl & Maskin AB Industrigatan 9 Box 32, 234 35 Lomma 26

Telefon: 040-41 28 98, Fax 040-41 15 26 E-mail: info@epservic.se www.epservice.se

GOD SERVICE

”Södertorpsgårdens seniorboende använder EP-service vid nyinstallation och reparation av vitvaror och fastighetstvätt. Vi har alltid varit mycket nöjda, liksom våra hyresgäster med den goda service som EP-Service erbjuder oss.” Anders Palmqvist, Södertorpsgården


HSB Brf Mössmakaren i Borås

RIV AV OCH SPARA

FAKTA Byggnad och byggår

1 flerbostadshus, 1946

FAKTA

Antal lägenheter och uppvärmd totalyta

18 lgh, 1 800 m²

Systembeskrivning Byggnad och byggår

Fjärrvärme,1946 radiatorsystem, en UC 1 flerbostadshus, Antal lägenheter och uppvärmdkallvatten, totalyta Inkommande en matning 18 lgh,Installation 1 800 m²PipeJet Systembeskrivning − Värmevatten Fjärrvärme, radiatorsystem, en UC − Tappvatten Inkommande kallvatten, en matning

Brf Mössmakaren i Borås RIV AV OCH SPARA

HSB Brf Mössmakaren i Borås HSB Brf Mössmakaren i Borås

Installation PipeJet

Värmlandsgatan

RESULTAT

Klagomål på tappvattnet med dålig varsmak ett problem Klagomål på tappvattnet medsmak dålig var etti HSB Brf Värmlandsgatan Mössmakaren i Borås. Flera av de boende tyckte att attav tappvattnet problem i HSB Brf Mössmakaren i Borås. inte Flera de Underhållsbehov smakade gott. Man ville inte längre dricka vattnet, trots att Borås boende tyckte att inte att tappvattnet smakade gott. Värmeledningarna har inspekterats. En s.k. RESULTAT i allmänhet anses ettmed mycket gottsmak dricksvatten. Klagomål påville tappvattnet dålig vartrots ett att Borås i invändig energirenovering har åstadkommits. Man intehalängre dricka vattnet,

− Värmevatten − Tappvatten

Energibesparing Underhållsbehov

problem i HSB Brf Mössmakaren i Borås. Flera av de

allmänhet anses ha ett mycket gott dricksvatten. Vid en reparation upptäckte man omfattande igensättningar inuti Genom att sänka framledningstemperaturen boende tyckte att inte att tappvattnet smakade gott. Värmeledningarna har inspekterats. En s.k. rören. Man bedömde samtidigt att ledningarna var i gott skick sparar man energikostnader. invändig energirenovering har åstadkommits. Man ville inte längre dricka vattnet, trots att Borås i igentrots att de var från 1946. Komfort Vid en reparation upptäckte man omfattande Energibesparing anses hainuti ett mycket gott dricksvatten. nårframledningstemperaturen ut till alla radiatorer. Dricks- allmänhet GenomVärmen att sänka sättningar rören. Man bedömde samtidigt att Att få rengjort vattenledningarna invändigt och förlänga rörsystemens vattnet smakar betydligt bättre. Inga klagomål! sparar man energikostnader. ledningarna var i gott skick trots att de Bauer var från 1946. genom att snabbtman och enkelt installera Komfort Vid enlivslängd reparation upptäckte omfattande igen- vattenbehandlingssystem kändes Man som ett mer ekonomiskt alternativ Värmen når ut till alla radiatorer. Drickssättningar inuti rören. bedömde samtidigt att för både styrelse Attsmakar få rengjort förlänga vattnet betydligtvattenledningarna bättre. Inga klagomål! invändigt ochoch vicevärd. Andra fastighetsägare som redan hade Bauer installerat ledningarna var i gott skick trots att de var från 1946. sedanenkelt några år, kontaktades. Vi blev övertygade. rörsystemens livslängd genom att snabbt och installera

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Värmlandsgatan kändes som ett mer ekonomiskt vattenbehandlingssystem Att fåBauer rengjort vattenledningarna invändigt och förlänga alternativ för styrelse och vicevärd. Andra Eftersom vi också hadebåde problem med och ojämn värme i fastighetsägare rörsystemens livslängd genom attdålig snabbt och enkelt installera ål på tappvattnetlägenheterna, med dålig smak var ett Bauer PipeJet® vattenbehandling kickar igång installerades Bauer vattenbehandlingssystem redan hade Bauer installerat sedanettnågra år, kontaktades. Bauersom vattenbehandlingssystem kändes som meräven ekonomiskt ialternativ radiatorkretsen. Båda sattes in 2010. Vi blev övertygade. i HSB Brf Mössmakaren i Borås. Flera av de för både styrelse och vicevärd. Andra fastighetsägare värmesystem och tappvattensystem, så att de kan styras korrekt och fungera optimalt. som redan Bauer installerat sedan några år, kontaktades. yckte att inte attEfter tappvattnet smakade gott. en kort hade period med påtaglig rening av ledningarna har Bauer iPipeJet® behandlar, renar och skyddar Eftersom vi hade problem med dålig och ojämn värme Vi blev övertygade. man sedan flera år ettockså mycket välsmakande dricksvatten. e inte längre dricka vattnet, trots att Borås i hela rörsystemet. Det sänker era kostnader lägenheterna, installerades Bauer vattenbehandlingssystem även et anses ha ett mycket gott dricksvatten. Värmecirkulationen är numera utmärkt, vi har jämn värme överoch ökar värdet på er fastighet. i radiatorkretsen. Båda sattes in 2010. Eftersom också problem med dålig för ochattojämn allt och manvihar sänkthade framledningstemperaturen spara värme i lägenheterna, installerades Bauer vattenbehandlingssystem även energikostnader. Radiatorventiler byttes ut först när Bauer fått eparation upptäckte man en omfattande igenEfter kort period med påtaglig rening av ledningarna har ijobba radiatorkretsen. Båda sattes in 2010. ett par år. En invändig energirenovering och energieffektiar inuti rören. Man bedömde samtidigt att man flera år ett mycket välsmakande dricksvatten. visering har sedan åstadkommits. Eftertrots en kort rna var i gott skick attperiod de varmed frånpåtaglig 1946.rening av ledningarna har ”Vårt dricksvatten smakar bättre”, säger Alber Chindeh, styrelman sedan flera år ett mycket välsmakande dricksvatten. Värmecirkulationen är numera utmärkt, vi har jämn värme 1: Vattnet i rörsystemen behandlas kontinuerligt. seledamot i HSB Brf Mössmakaren. ”Det är en väldig skillnad”, överallt och manföreningens har sänkt vicevärd. framledningstemperaturen för att änga säger Juhani Reinikainen, ”Jag har sett att Värmecirkulationen är numera utmärkt, vi har jämn värme värmerören är helt blankaRadiatorventiler invändigt och jag har sänkt ut först när Bauer sparanumera energikostnader. byttes installera överallt och man har sänkt framledningstemperaturen för att framledningstemperaturen”, berättar Juhani Reinikainen. jobba ett par år. En invändig energirenovering och energir ekonomiskt sparafått energikostnader. Radiatorventiler byttes ut först när Bauer effektivisering åstadkommits. är mycket nöjda medhar Bauer vattenbehandlingssystem! ighetsägare Vi Alber Chindeh fått jobba ett par år. En invändig energirenovering och energiStyrelseledamot 2: Renar dvs. tar efterhand bort befintliga avlagringar, ntaktades. effektivisering har åstadkommits. Alber Chindeh och sätter stopp för korrosionen i rörsystemet. ”Vårt dricksvatten smakar bättre”, säger Alber Chindeh,minskar

mn värme i system även

arna har atten. värme

styrelseledamot i HSB Brf Mössmakaren. ”Det är en väldig Styrelseledamot ”Vårt dricksvatten smakar bättre”, säger Alber Chindeh, Juhani Reinikainen skillnad”, säger Juhani Reinikainen, föreningens vicevärd. styrelseledamot i HSB Brf Mössmakaren. ”Det är en väldig Vicevärd Juhani Reinikainen skillnad”, säger Juhani Reinikainen, föreningens vicevärd. Alber Chindeh ”Jag har sett att värmerören numera är helt blanka invändigtVicevärd Styrelseledamot ochsett jag att harvärmerören sänkt framledningstemperaturen”, berättar Juhani ”Jag har numera är helt blanka invändigt 3: Skyddar mot nya avlagringar och korrosion, som Reinikainen. Juhani Reinikainen och jag har sänkt framledningstemperaturen”, berättar Juhani ett kontinuerligt automatiskt förebyggande underhåll. Vi är mycket nöjda med Bauer Vicevärd vattenbehandlingssystem! Reinikainen. Vi är mycket nöjda med Bauer vattenbehandlingssystem! BauerWatertechnology Watertechnology •www.bauer-wt.com/swe www.bauer-wt.com/swe •info@bauer-wt.se info@bauer-wt.se 08-580 • 08-580380 38066 66/ /67 67 Bauer

Bauer Watertechnology www.bauer-wt.com/swe info@bauer-wt.se 08-580 380 66 / 67

27


Dags att byta fönster? Glasomera hjälper er – från planering till färdiginstallerade fönster. Glasomera utför totalentreprenad på fönster- och dörrbyten i större och mindre fastigheter. Vi hjälper er hela vägen från planeringsstadiet fram till slutbesiktningen. Vår personal ser till att allt går enkelt och smidigt och att arbetet följer den i förväg uppsatta tidsramen. Glasomera startades 2006 och vi har idag elva kvalificerade och skickliga medarbetare med lång erfarenhet. Vi är en flexibel organisation och kan snabbt anpassa oss efter nya uppdrag. Vi leverarar fönster från svenska leverantörer som t.ex. SP Fönster, H-Fönster, Westcoast Windows och Leiab m.fl. Vi byter även balkongräcken. Kontakta oss för ett kostnadsfritt besök.

För att göra det ännu mer tryggt för som kund bär alla våra montörer ID06, kortet som bygger förtroende och skapar jämställd konkurrens.

28

Industrivägen 11 433 61 SÄVEDALEN Tel: 031-44 44 40

E-post: info@glasomera.se

www.glasomera.se

Ridbanegatan 12 213 77 MALMÖ Tel: 040-615 66 66


PRO JEK T-

Projekt på gång? Kontakta oss för ett förutsättningslöst möte! Våra projektledare planerar, leder och samordnar hela projektet från början till slut. Det minimerar risken för oförutsedda händelser eller kostnader.

Vi arbetar inom områden som: • Projekt- & Byggledning • Underhållsplanering • Upphandling Förfrågningsunderlag • Besiktning • Rådgivning Vår expertkompetens finns inom områden som t.ex.

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

PROJEKTLEDNING

&B YGG LED NIN G

OMBYGGNATION

FASAD & TAK

FÖNSTER

STAMBYTE

RELINING

BALKONG

Läs mer om hur vi kan hjälpa er på vår hemsida www.aktivi.se

”Låt oss träffas och tillsammans prata igenom ert projekt” Boka ett helt förutsättningslöst möte med oss – Det kommer att löna sig för er

ER FASTIGHETSPARTNER Telefon:

010-10 18 400

• Mail:

kontakt@aktivi.se

www.aktivi.se 29


www.thyssenkrupp-elevator.se 30


RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

w

VÅRA TJÄNSTER - ERA FÖRTJÄNSTER

31


A U KTO RI S E R A D E I NS TAL L AT ÖR ER

God kreditvärdighet

SVERIGES TV-INSPEKTIONSFÖRETAG

w

32

VÅRA TJÄNSTER - ERA FÖRTJÄNSTER


ANSLUT FÖR ATT SPARA TID OCH ÖKA TILLFÖRLITLIGHETEN VID TRANSPORT AV SPILLVATTEN GRUNDFOS iSOLUTIONS PUMP

CLOUD SERVICES

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

SPILLVATTENAPPLIKATIONER:

INTELLIGENTA LÖSNINGAR FÖR SPILLVATTENNÄTVERK Grundfos iSOLUTIONS gör det lättare att arbeta med spillvatten genom automatisk pumpdrift, självrengörande funktioner och genom att tillhandahålla värdefulla driftdata för systemen. Dessutom lägre investeringskostnader. Låt oss hjälpa dig att kombinera dina pumpar med vår styrenhet Dedicated Controls samt våra övervakningslösningar och serviceavtal för en mer tillförlitlig och effektiv drift av ditt pumpnätverk. Ta reda på hur Grundfos iSOLUTIONS kan optimera ditt spillvattensystem med intelligenta lösningar på grundfos.se/isolutions

33


APPLIKATIONER FÖR VATTENFÖRSÖRJNING:

OPTIMERA VATTENDISTRIBUTIONEN MED NÄTVERKSINTELLIGENS GRUNDFOS iSOLUTIONS PUMP

CLOUD SERVICES

INTELLIGENTA LÖSNINGAR FÖR VATTENDISTRIBUTIONSNÄTVERK Genom att övervaka nätverket och styra pumparna intelligent, kan vattentrycket hanteras och läckageförlusterna reduceras, tillförlitligheten förbättras, prestandan ökas och driftskostnaderna minskas för vattendistributionen. På Grundfos kallar vi det Demand Driven Distribution (DDD). Med Demand Driven Distribution levereras pumpar, styrenheter och systemövervakning tillsammans och bildar en unik lösning för tryckhantering som säkerställer ett stabilt vattenförsörjningssystem. Ta reda på hur Grundfos iSOLUTIONS kan optimera ditt vattennätverk med hjälp av Demand Driven Distribution med intelligent anslutbarhet på grundfos.se/isolutions

34


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

Plastic Omnium har tillverkat produkter inom området i decennier och har idag välbeprövade lösningar.

• Underjordsbehållare – Minimax® • Semiunderjordsbehållare – Rotomax® • Miljö-/källsorteringshus och skåp Vill du veta mer? Välkommen att kontakta oss på info@plasticomnium.se eller 0410-124 60

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Lösningar för fastighetsnära avfallsinsamling och källsortering

www.plasticomnium.se

35


----------------------------------------------------Klipp ut och spara denna annons!----------------------------------------------------

- Dags att lägga om taket? gga om taket? - Dags att renovera fasaden? novera fasaden? - Dags att byta fönster och dörrar? ta fönster och dörrar?

Välkommen till Rutek Byggnads AB, vi är ett medelstort byggföretag grundat 2002 som utför byggentreprenader från Malmö i söder till Halmstad i norr. Vår inriktning är renovering av hyreshus eller offentliga byggnader. Vi utför arbeten åt fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar och offentliga förvaltare. Med en bra organisation och ett väl utvecklat samarbete med våra underentreprenörer har vi nischat oss på att utföra putsfasader, omfogning av tegelfasader, omläggning av tak och byte av fönster och dörrar. Antingen var för sig, eller allt tillsammans.

ggnads AB, vi är ett medelstort byggföretag grundat 2002 som utför byggVi tar oftast rollen som Totalentreprenör och tillsammans med vår personal och våra medarbetare låter mö i söder till Halmstad i norr. vi arbetsglädje och ett gott humör stå i centrum. Vår väg till nöjda kunder går genom att leverera en hög kvalitet vilket gör att våra kunder kan känna sig trygga.

ng av hyreshus eller offentliga byggnader. Vi utför arbeten åt fastighetsbolag, Välkommen du också att se vad vi går för! ch offentliga förvaltare. och ett väl utvecklat samarbete med våra underentreprenörer har vi nischat ader, omfogning av tegelfasader, omläggning av tak och byte av fönster och sig, eller allt tillsammans.

otalentreprenör och tillsammans med vår personal och våra medarbetare låter ott humör stå i centrum. Vår väg till nöjda kunder går genom att leverera en hög a kunder kan känna sig trygga. se vad vi går för!

Rutek Byggnads AB. Box 222 59 36 250 24 Helsingborg

www.rutek.se

Helsingborg 042-149890 Malmö 040-169890 mail: kontakt@rutek.se


Familjefรถretag med egen tillverkning sedan 1945

37

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA


Antenn-Bolaget 040 - 22 22 10

Installation & service av Kabel-tv, Antenn, Parabol och Nätverkslösningar

Vi är ett serviceföretag med inriktning på allt som innefattar ljud,bild och internet. Våra kunder är fastighetsägare, företag, myndigheter, skolor, hotell, elfirmor och även enskilda privatpersoner. Med 60 års erfarenhet i bolaget vet vi vad service är, vi jobbar alltid för att våra kunder ska vara så nöjda att de återkommer eller rekommenderar oss till andra. Vi innehar alla certifieringar för att vi ska få jobb av våra partners: Comhem, Canal Digital, Viasat och Boxer

Tveka inte att höra av er till oss!

Antenn-Bolaget 040 - 22 22 10

Christoffer 38

Järnyxegatan 13, Malmö 040-222210 www.antenn-bolaget.se info@antenn-bolaget.se

Per

A


RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Frisk luft inomhus cTrap säkrar en ren luft inomhus i fastigheter som drabbats av lukt- och emissionsproblem -

Snabb och enkel att installera på golv, väggar och tak inomhus Fångar och binder in emissionerna/lukterna utan att stänga in fukt Innehåller inga kemikalier - inga kemikalier används vid installation Unikt laminat av välbeprövade material Vetenskapligt dokumenterad effekt

cTrap-duken monteras inomhus som ett heltäckande lager på väggar, golv eller tak beroende på varifrån emissionerna sprids. Duken fångar och binder in dessa skadliga ämnen direkt vid källan samtidigt som eventuell fukt passerar genom duken. Förbättringen av inomhusluften upplevs omedelbart efter installation. cTrap är en robust och väl beprövad lösning. Genom att duken snabbt och enkelt installeras kan problemet åtgärdas i ett tidigt skede så att de som vistas i fastigheten inte i onödan tvingas stanna kvar i en ohälsosam miljö.

www.ctrap.se

cTrap AB Råbylunds Gård Prästavägen 12, 224 80 Lund +46 736 200 781 info@ctrap.se 39


BUTIK MED UTSTÄLLNIN GAR I RINKABY, MALMÖ OCH JÖNKÖPING .

40


RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Kontakta oss redan idag!

Avlasta företagets verklighet

Med företagandet följer många utmaningar. Så låt oss avlasta med vår rikstäckande fastighetsförvaltning, och du kan ägna tid och energi åt själva verksamheten. Du får en partner som kan ta ansvar hela vägen – från ekonomiskoch teknisk förvaltning till fastighetsservice och ombyggnationer. Du väljer själv vilka delar du önskar hjälp med eller om det är hela fastighetens förvaltning. Oavsett får du våra lokalnära och erfarna specialister som du behöver. Läs mer på riksbyggen.se/forvaltning och välkommen till en avlastad verklighet.

Kontaktperson i Norra och Södra Skåne Kasia Ljungberg, 046-16 57 26 kasia.ljungberg@riksbyggen.se

Riksbyggen utvecklar, förvaltar och förbättrar rummen som du bor och arbetar i. 41


TUR & RETUR ÅTERVINNING – HELA VÄGEN, OM OCH OM IGEN...

Genom ett cirkulärt miljötänk återvinner ÅGAB dagligen dyrbara naturresurser ÅGAB jobbar med markprodukter, både återvunna och jungfrumaterial. Vi erbjuder helheten, provanalys, insamling, transport, mottagning, återbruk, förädling och återvinning av framförallt inerta massor, såsom schakt, jordar, betong, asfalt, sand mm men även mottagning av andra material från fastighet-, bygg-, anläggning-, trädgård-, och lantbrukssektorn. Materialen som återvinns krossas, siktas och saneras innan de blir ny råvara. Dessa processer görs på våra terminaler i Skabersjö, Utögatan Malmö, Maskängen Lund, Persåker Trelleborg och Hardeberga Ystad. Merparten av schakten körs efter analys direkt till upphandlade mottagare för utfyllnad eller byggnation av bullervallar. Hämtning och lämning av material hos kund erbjuds i för kunden ändamålsenlig utrustning såsom bulk (anläggningsfordon), containers eller storsäck. Storsäckarna kan även nyttjas ”tur och retur” dvs vi levererar markprodukter som t.ex sand, stenmjöl, fogsand etc och ger er möjligheten returfylla dessa med annat avfall från trädgård, vind, källare eller garage. Kontakta oss så möter vi er i den Skånska Myllan!

• Schakt • Jord • Betong • Asfalt • Tegel • Grus • Park/Trädgårdsavfall • Ris • Stubbar • Trä • Ren gips • Övrigt avfall – Fråga ÅGAB

RETUR  UTLASTNING & FÖRSÄLJNING • Asfaltkross • Fyllnadsmassor • Grus • Siktad matjord • Fogsand • Makadam • Bärlager • Sättgrus • Stenmjöl • Dräneringsgrus • Gödning • Dressmaterial • Jordar från Hasselfors Garden • Marksten från STARKA

Transport och Leverans

Marksten, Plattor och Mur

Trädgård och Lekplatser

Vi kan via vårt ägarbolag erbjuda alla slags transporter.

Vi hjälper dig med marksten, plattor och murar.

Vi hjälper er med jord, sand, grus fyllningsmassor och mycket mer.

Besöksadress: Skabersjövägen 527-0, 233 92 Svedala. Postadress: Stenyxegatan 7, 213 76 Malmö. Telefon: 040-28 74 80 E-post: info@agabsyd.se

42

TUR  MOTTAGNING & ANALYS


RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

BYGG | MARK | FASTIGHET

Sydsverige Entreprenad tillgodoser fastighetsägares och förvaltares behov av tjänster inom bygg, mark och fastighet.

BYGG

MARK

Vi utför lokal- och hyresgästanpassning, service- och underhållsåtgärder för alla typer av byggnader, tex. projektering, om- och tillbyggnad, takoch fasadarbeten, murningsoch putsarbeten, fönsterbyten, balkongarbeten, renoveringar av badrum, kök och tvättstugor.

RING

Vi hjälper dig med skötsel och anläggning. Vi kommer med idéer och förslag samt omsätter dem till verklighet. Skötsel: med sin servicepersonal, utför markskötsel, beskärning, plantering och lekplatsbesiktning. Anläggning: med sina egna maskiner utför dränering, ombyggnad av gårdar, grunder, lekplatser, sedumtak, VA-arbeten m.m.

040-630 62 50

FASTIGHET Vår förvaltare har den dagliga kontakten med de boende och en viktig roll som representant i styrelsen. Vi utför också uppdrag som vicevärd och ansvarar för administrativ förvaltning med bl.a. upphandling, ekonomisk uppföljning m.m. Våra fastighetstekniker ansvarar för fastighetsskötsel med daglig tillsyn, planerat underhåll, reparationer och felanmälan. Driftrapport, kontroll och inspektion av värmeinstallationer och ventilationsutrustning m.m.

« Sydsverige förvaltar för framtiden och erbjuder den senaste tekniken. Nytänkande och kunden i focus – vi bryr oss! »

www.sydsverigeab.se

Sydsverige Entreprenad AB Fosie, 213 77 Malmö Telefon: 040-630 62 50 43


Professionell hjälp med arbete på fastigheter

Vår jour är öppen dygnet runt! Ring oss på:

0706-98 70 98

Suger & Blåser material Makadam • Trossbottenmaterial • Grus/Sand Isolering • Lera/Jord • Betong • Taksingel • Blästersand • Vatten från t.ex. vindar, tak, källare, innergårdar Kontakta oss för rådgivning eller offert!

www.sydvac.se KONTAKT 046-571 90

Box 100, 247 22 Södra Sandby

0706-98 70 98

Räften 232, 247 91 Södra Sandby

info@sydvac.se 44

ADRESS

Sydvac AB 556820-8515 © Bisnod 2018


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

Låt oss bli er bästa fullserviceleverantör av vitvaror, kök och tvättstugor! KöksCentrum startade 1970 och har under åren utvecklat en professionell verksamhet för bygg- och fastighetsförsäljning. I dag är vi en av Sveriges största privatägda kedja för vitvaror och köksinredning. Vi är delägare och medlemmar i ELON, Nordens största leverantör av vitvaror. Vårt framgångsrika sätt att jobba nära våra kunder och slutanvändare har genom åren gett oss mängder av nöjda kunder inom fastighet- och byggobjektsbranschen.

RIV AV OCH SPARA

KöksCentrum erbjuder fackkunskap och en ”närhet” som ingen annan klarar. Ni får en egen kontaktperson som hjälper er hela vägen och tack vare våra stora volymer kan vi erbjuda produkter till ett mycket konkurrenskraftigt pris. HOS OSS FÅR NI:

• En egen kontaktperson • Egna montörer och snabba leveranser • Lokalt hämtlager där standardvaror alltid finns • Tvättstugeprodukter med personliga besök • Egen service på vitvaror

Inget projekt är för stor eller för litet!

RIV AV OCH SPARA

KONTAKTA OSS REDAN IDAG!

Robert Sjölander

Michael Ellerstrand

0737-01 91 74

0763-90 17 95

robert.sjolander@kokscentrum.com

michael.ellerstrand@kokscentrum.com

NÅGRA AV VÅRA UTVALDA LEVERANTÖRER

www.kokscentrum.com

MALMÖ • LUND • LANDSKRONA • HELSINGBORG • ÄNGELHOLM • HALMSTAD • VARBERG • VÄXJÖ • JÖNKÖPING • KALMAR • NYBRO

45


Totalbågen kompakt

Totalbågen kompakt Ytterbåge

Ytterbåge

Det Detsmarta smartasättet sättetatt attbyta bytafönster fönsterär äratt attbyta byta fönsterbågar fönsterbågaristället iställetför förattattbyta bytahela helafönster fönster Kostnadseffektivt • Kostnadseffektivt  Minimalt ingrepp på fastigheten (man slipper åtgärder på • Minimalt ingrepp på fastigheten (man slipper åtgärder på fasad, fönstersmygar och fönsterbänkar) fasad, fönstersmygar och fönsterbänkar)  Beklätt fönster ersätter underhåll såsom målning • Beklätt fönster ersätter underhåll såsom målning  Bättre ljudegenskaper • Bättre Det tarljudegenskaper bara en dag att byta fönster i en lägenhet tar bara dag att fönster i en lägenhet • Det Våra metoderen innebär ett byta minimum av besvär för metoder innebär ett minimum av besvär för • Våra hyresgästen  hyresgästen Vi tillverkar och monterar dina fönster tillverkar och monterar dina fönster att välja glas, ljuddämpande, energi, eller solskydds• ViFritt glas • Fritt att välja glas, ljuddämpande, energi, eller solskyddsglas

TOTALBÅGEN Totalbågen

ch 0o

Rätt ventilation ventilation ii lägenheten ? Rätt lägenheten?

d4 fon e r P Prefond 40 och 50

• Till-luftdon avsett för med Till-luftdon avsett förinstallation installationi ibostäder bostäder med 

Ytterbågen

 • •

självdrags– eller självdrags– eller frånluftsventilation frånluftsventilation Dragfri då den inkommande luften lämnar donet ur en uppåtDragfri då den inkommande luften lämnar donet ur en riktad öppning med stor area som ger låg hastighet uppåt-riktad öppning med stor area som ger låg hastighet Försedd med filter med lång livslängd, enkelt att byta inifrån Försedd med för filter livslängd, Har renslucka attmed enkeltlång kunna rengörasenkelt att byta inifrån Har renslucka upp för att Ljuddämpande till enkelt 50db. kunna rengöras

• Ljuddämpande upp till 50db.

Ytterbågen

www.prefond.se www.prefond.se Adress: Industrigatan 29, 504 62 Borås | Tel:033-100200, 033-100200Mail: | Mail: info@prefond.se Adress: industrigatan 29, 504 62 Borås, Tel: info@prefond.se 46

50


RIV AV OCH SPARA

SKRÄDDARSYDDA UNDERHÅLLSFRIA OMRÅDESSKYDD GRINDAR • STÄNGSEL • PORTAR

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

TRYGG BOENDEMILJÖ

KONTAKTA OSS FÖR MER INFORMATION

0709-45 78 00

info@fencex.se

www.fencex.se

47


En del av Skanskas Gröna Initiativ

Med passion för asfalt. Vi hjälper er hela vägen. Skanska är en av de största asfaltproducenterna i Sverige. Vi har miljösmarta och kostnadseffektiva lösningar som ni kan lita på. Vi finns etablerade runt om i Skåne och är redo för era projekt, stora som små. Välkommen till Skanska.

Fråga oss om miljösmarta lösningar! Kontakta mig så berättar jag mer Marcus Thim 010-449 16 61 marcus.thim@skanska.se

skanska.se/asfalt 48


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

Paras Bygg AB har många års erfarenhet av såväl utförandeentreprenader som totalentreprenader. Vi är flexibla och gillar utmaningar. Vi vill jobba tillsammans med dig som kund för projektets bästa. Vi tror på att ett okomplicerat och prestigelöst samarbete är det bästa för ett lönsamt byggprojekt för alla parter. Våra platschefer tillsammans med entreprenad­ ingenjörer är kunniga och drivande. De planerar projektet med hänsyn till kvalitet, miljö och säkerhet för att tillsammans med hantverkarna leverera en produkt som ni som kunder är nöjda med. Vi bygger för hållbara lösningar och goda relationer

Referensobjekt: Eddan, LKF Lund 342 lägenheter. Fönsterbyte, stambyte, takbyte, markarbete, pcb-sanering, invändig renovering. Satelliten, AF-Bostäder Lund 184 lägenheter. Fasadrenovering, invändig renovering. Havamal, LKF Lund 396 lägenheter. Fönsterbyte, stambyte, takbyte, markarbete, pcb-sanering, invändig renovering, montering solceller. Vildanden, AF-Bostäder Lund 550 studentbostäder. Fasadrenovering, pcb-sanering, betonglagningar. Kämnärsrätten, AF-Bostäder Lund 190 studentbostäder. Fasadrenovering, pcb-sanering, betonglagningar. Sändaren, Castellum Malmö. Kontorsanpassning av TV-huset. Kompaktbostäder, AF-Bostäder Lund. Nybyggnation av 22 studentbostäder. Lagerhuset Eslöv, Midroc. Ombyggnad av spannmålsmagasin till lägenheter.

Paras Bygg AB Västergatan 37 241 31 Esöv

tel: 0413­17204 mobil Paul Raso: 0708­117204 mail@parasbygg.se

www.parasbygg.se 49


FAMILJEFÖRETAG SEDAN 1919 - UTFÖR ALLT INOM VVS!

Värme & Sanitet

N. H. NORDSTRÖM AB

Dags för stambyte? Ett stambyte är ett stort ingrepp i fastigheten. Ingreppet är ett måste förr eller senare för att förhindra kostsamma vattenskador. Vi har genom åren utfört massor av olika stambyten, allt från byte av tappvattenstammar till kassettbyten, stambyten med badrums­ renoveringar och stambyten med dragning av stammar i trapphus eller inom lägenheterna. Då alla hus är olika blir också varje stambyte unikt och kräver sin unika lösning. N.H. Nordström har goda referenser från b.la. MKB, Riksbyggen, HSB och Lifra och vi i har lång erfarenhet av stambyten. Vi ser till att hela projektet genomförs på ett kostnads­ effektivt och smidigt sätt. Vi hjälper er från projektering till färdig installation. För oss är inget jobb för litet eller för stort. Ring oss idag på Tel 040-153005 så kommer vi ut och hjälper er med ert nästa projekt.

Service

Gas

Stambyte

Värme

Badrum

N. H. NORDSTRÖM AB Kompetens och erfarenhet med kvalité i centrum

Tel. 040-153005 www.nh-nordstrom.se 50


RIV AV OCH SPARA

PROJEKTERING NYPRODUKTION BEFINTLIGT BYGG BOSTADSRÄTTSFÖRENINGAR

51

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA


Firesafe är den ledande leverantören i Norden inom brandskydd!

Firesafe / Kidde erbjuder er en översyn där vi går gällande lagar och regler. Resultatet presenteras i en Statusrapport där eventuella brister i brandskyddet tydligt framgår med konkreta åtgärdsförslag.

52


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

Hos Rexellent samlar du fastighetens behov under ett tak och i trygga händer.

Våra kunder •

Enskilda fastighetsägare

Fastighetsbolag

Industriföretag

Bostadsrättsföreningar

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

En kontakt. En aktör.

Rexellent AB | Telefonväxel: 042-44 22 440 (Må-To 9-12) | info@rexellent.se | www.rexellent.se 53


Rexellent är en fastighetsförvaltare med ett heltäckande tjänsteutbud inom fastighetsförvaltning. Det innebär att ni som fastighetsägare, oavsett om ni är privatperson eller bolag, kan erhålla alla tjänster hos oss beträffande er fastighet.

EKONOMISK FÖRVALTNING

TEKNISK FÖRVALTNING

MARKNADS FÖRVALTNING

Hos Rexellent samlar ni alla fastighetens behov under ett tak och i trygga händer hos kompetent och ambitiös personal. Kontakta oss idag för att höra vad vi kan göra för dig som fastighetsägare.

Rexellent AB | Rådhustorget 10, 252 20 Helsingborg Telefonväxel: 042-44 22 440 (Må-To 9-12) | info@rexellent.se | www.rexellent.se 54


Din partner för tekniska fastighetstjänster

Alla tekniska fastighetstjänster under ett tak Läs mer på vår hemsida:

www.secon.se • Injustering av värme • Serviceavtal • Energideklaration • OVK-besiktning • Driftsövervakning • Legionellabekämpning • Styrinstallationer

Lagur Skydda ert värmesystem med SECON-metoden. Delflödesfilter med cyklonavskiljare, Lagurenhet och cyklonisk vakuumavgasare håller ert värmesystem i trim.

• Projektering

• Rengör värmesystemet

• Förfrågningsundelag

• Motverkar korrosion i rör och radiatorer

Kontakta oss för offert: info@secon.se

• Förlänger livslängden på pumpar, reglerventiler och termostatventiler • 10 års produktgaranti på Lagurenheten • Installerat och klart med funktionsgaranti och underhållsavtal

Svenshögsvägen 6B • 232 38 Arlöv Tel: 040-43 53 20 • E-post: info@secon.se

www.secon.se


Nu har det gått mer än tio år sedan lagen om energideklaration för byggnader kom och för många fastighetsägare är det dags att deklarera sina byggnader igen. En energideklaration är giltig i 10 år.