Fastighetsmappen Örebro 2024

Page 1

Tidningen för dig som äger eller förvaltar fastigheter

HITTA LEVERANTÖRER OCH ENTREPRENÖRER!
Örebro 2024 Skanna för att läsa tidningen digitalt

Redaktören har ordet

2016 delades den första Fastighetsmappen ut och syftet med mappen är precis detsamma idag som vid den första utgåvan, den ska vara länken mellan fastighetsägare och företag som arbetar med fastighetsförvaltning.

Många fastighetsägare har redan ett kontaktnät av företag och då blir mappen ett sätt att kunna jämföra priser och tjänster med andra företag.

“Fastighetsmappen är ett sätt för fastighetsägare att kunna jämföra priser och tjänster.”

Medarbetarna på Fastighetsmedia gör noggranna kontroller av företagen som annonserar i Fastighetsmappen. Bland annat tittar vi på företagens ekonomi, referenser från tidigare projekt och att de erbjuder en trygg och säker arbetsmiljö. Vi lägger också tid på att hålla den digitala databasen uppdaterad så att inga företag som till exempel helt har nytt verksamhetsområde eller lagts ned ska finnas kvar.

Fastighetsägarna kan känna sig trygga med att annonsörerna är seriösa företagare som de kan anlita.

Varje mapp innehåller mellan 20-40 annonsörer per region där Stockholms kommun och Norra Mälardalen är de största mapparna och Västerbotten och Västernorrland är de minsta. Genom enkätundersökningar i de digitala utgåvorna får vi på redaktionen veta vilka tjänster fastighetsägarna efterfrågar och vi utför även en omfattande omvärldsbevakning för att innehållet i mapparna ständigt ska vara aktuella. Under pandemin blev det till exempel en stor efterfrågan på företag som arbetade med utomhusmiljöer och lekplatser. När kriget startade i Ukraina ville många fastighetsägare besikta och utrusta sina skyddsrum och när elpriserna sköt i höjden blev åtgärder för energieffektivisering högst eftertraktade.

“Det krävs en omfattande omvärldsbevakning för att hålla mapparnas innehåll aktuella.”

Fastighetsmappen var från början en riktig mapp med lösblad, därav namnet. Idag skickas den tryckta mappen ut två gånger per år till ett urval av fastighetsägare som äger industrifastigheter, kommersiella fastigheter och flerbostadshus.

Numera finns mappen också digitalt och det går att hitta leverantörer på webben för att möta den yngre generationens fastighetsägare. Trots det kommer mapparna fortsatt att delas ut i tryckt form då vi ser att digital information lättare sållas bort. För oss är det viktigaste att alla fastighetsägare får ta del av fastighetsmapparna.

Vänligen

Driftsansvarig på Fastighetsmedia

Postadress: Box 57, 827 22 Ljusdal Besöksadress: Södra Järnvägsgatan 25, Ljusdal Telefon: 0651-688 75 E-post: kontakt@fastighetsmedia.se Webb: www.fastighetsmappen.se

2
Örebro 2024

Innemiljö & Fastighet

Administrativt,

FASTIGHETSMEDIA

Ansvarig

Annonsmaterial: material@fastighetsmedia.se

Produktion: www.svedinmedia.se

Tryck: www.atta45.se

3
Produkter
FÖR
www.fastighetsmappen.se
VERKTYGET
DIG SOM ÄGER ELLER FÖRVALTAR FASTIGHETER
I LJUSDAL AB
daniel.hertzberg@fastighetsmedia.se
utgivare: Daniel Hertzberg
Great Security Låssystem, Passersystem, Porttelefoni, Service 5 Ampere i Örebro AB Solenergi, Elsystem, Belysning, Service 7-8 Ulvsby Miljö AB Avloppsspolning, TV-inspektion 11-12 Anderssons Tak & Byggservice AB Takläggning, Taksäkerhet, Byggservice 14 Rena Tak i Motala AB Takrengöring, Takmålning 16 Trädgårdstjänst i Örebro AB Trädgård, Grönytor, Snickeri 17 FF - Fastighetsservice AB Fastighetsförvaltning, Lokalvård 18 Erlandssons Entreprenad AB Räcken, Trappor, Dränering, Smide 19 Inged AB Parkeringsmålning, Fasadtvätt 23 LA Takvård Takrengöring 25 Nrs Kumla Ventilation AB Ventilation, Rensning, Service & Montage 28 Vått & Torrt Sanering i Örebro AB Vattenskador, Fuktmätning, Rivning 29 KS Örebro AB Fasadtvätt, Klottersanering, Taktvätt Baksidan
Konsulter & Övrigt FF - Fastighetsservice AB Fastighetsförvaltning, Lokalvård 18 SveKomp AB Utbildning , Arbetsmiljö, Första hjälpen 26 Elite Säkerhet Swe AB Parkeringsövervakning, Fastighetsjour 27 Great Security Låssystem, Passersystem, Porttelefoni, Service 5 Ampere i Örebro AB Solenergi, Elsystem, Belysning, Service 7-8 Hisscentralen i Närke AB Hissar, Installation & Service 9 Saferoad Sverige AB Trafiksäkerhet, Skyltar, Barriärer 10 Motum Port AB Portar, Branddörrar, Bomsystem, Jalusier 13 Wm Glas AB Inglasning, Isolerglas, Räcken, Reparationer 20 Pignus AB Låssystem, Dörrautomatik, Larm, Porttelefoner 21 Certego AB Lås & Beslag, Dörrautomatik, Brädsäkerhet 24 Utemiljö Tallvillage Entreprenad AB Markarbeten, Grundläggning, Grönyteskötsel 6 Skanska Asfaltering 15 Trädgårdstjänst i Örebro AB Trädgård, Grönytor, Snickeri 17

Sluta leta. Vi har gjort det åt dig.

Äger eller förvaltar du fastigheter?

Då vet du hur svårt det kan vara att hitta leverantörer och entreprenörer. I Fastighetsmappen har vi samlat företag som gärna arbetar med små och stora fastighetsägare så att du enkelt hittar det du behöver, när du behöver det. Ett verktyg med aktörer/ annonsörer som riktar sig till Er.

Fastighetsmappen skickas kostnadsfritt en gång per år till fastighetsägare och fastighetsbolag runt om i landet. Vårt mål är att erbjuda ett komplett verktyg som ständigt utvecklas och förbättras. Därför är dina åsikter viktiga för oss. Saknar du något eller har du tankar och funderingar? Tveka inte att höra av dig till oss på 0651-688 75 eller kontakt@fastighetsmedia.se.

Vill du få mappen via e-post?

Vi erbjuder även en onlineversion av Fastighetsmappen som skickas ut via e-post. Genom att anmäla dig via vår hemsida får du enkelt tillgång till verktyget även när du inte har den tryckta mappen nära till hands.

4 UPPDATERAD! WWW.BRFMAPPEN.SE HAR BLIVIT ÄNNU BÄTTRE. PROVA DU MED!
Anmäl dig idag på www.fastighetsmappen.se

LUTA DIG TILLBAKA

VI SKÖTER DIN SÄKERHET

Har ni strul med altandörren som hängt ner sig, entrédörren som ni alltid måste trycka till eller vill du helt enkelt bara uppgradera säkerheten på din fastighet, BRF eller företag så finns vi där för er.

www.greatsecurity.se

Vi på Great Security i Örebro tillhandahåller en bred kunskap inom allt du kallar säkerhet.

Vi kan det mesta inom porttelefoni, passersystem, bokningssystem, digitala låssystem, dörrautomatiker, säkerhetsskåp, nyckelhantering och lås. Vi har en komplett butik med en egen tillverkning för att ni ska kunna luta er tillbaka och känna er trygga med att ni väljer just oss. Besök gärna vår butik på Stångjärnsgatan 8, kontakta vår serviceavdelning eller projektavdelning så ser vi till att hitta lösningen för just er.

Kontakt: 019-10 28 15

Service: service.orebro@greatsecurity.se

Butik och låsverkstad: tillverkning.orebro@greatsecurity.se

Smarta och kundanpassade säkerhetslösningar
5
✓ Markarbeten ✓ Grundläggning ✓ Platt- och stenläggning ✓ Grönyteskötsel ✓ Maskintjänster Behöver ni hjälp med markarbeten, anläggning eller skötsel?
är er markentreprenör i Örebro och erbjuder fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och privatpersoner hjälp med stora som små arbeten. Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning och offert! 070-748 70 49 E-post: tallvillageentreprenadab@gmail.com instagram.com/tallvillageentreprenadab www.tallvillageentreprenad.se 6
Vi

DIN LOKALA

SOLENERGIPARTNER I ÖREBRO

Industria, beläget i hjärtat av Örebro, är en ledande aktör inom solenergilösningar, känd för vår lokal förankring och expertis. Med en stolt tradition av hantverksskicklighet har vi samlat ett team av erfarna svenska installatörer, specialiserade på takarbete och solenergisystem. Vår styrka ligger i vår förmåga att hantera hela installationsprocessen in-house, från den första konsultationen till den slutliga installationen. Detta innebär att vi kan erbjuda en personlig och effektiv service, skräddarsydd för varje kunds unika behov.

PRISGARANTI: DITT VÄRDE ÄR VÅR PRIORITET

Vi förstår vikten av att din investering i solenergi ska vara både hållbar och ekonomisk. Därför erbjuder Industria en prisgaranti som säkerställer att du får den mest kostnadseffektiva lösningen på marknaden. Om du hittar ett lägre pris hos en annan leverantör för en motsvarande installation och service, lovar vi att matcha det priset. Detta är vårt sätt att bekräfta att när du väljer Industria, väljer du inte bara kvalitet och expertis, utan också det bästa priset.

019-764 07 00

Kjelle.Lejonkrans@industria.se

www.industria.com

Din trygghet i Investeringen

Prisgaranti
7

Vårt team består av certifierade och erfarna elektriker som är engagerade i att leverera tjänster av högsta kvalitet. Vi använder endast de bästa materialen och de senaste teknikerna för att säkerställa att allt elektriskt arbete utförs säkert och effektivt.

Tjänster vi erbjuder

Installation och uppgradering av elsystem

Felsökning och reparationer

Underhåll och serviceavtal

Belysningsdesign och installation

Smarta hemlösningar och automation

Säkerhetsgranskningar

Energieffektivitetsrådgivning

På Ampere förstår vi att tiden är av essens. Därför står vårt team alltid redo att snabbt och effektivt bemöta dina elektriska behov, garanterande en service som inte bara är snabb utan också tillförlitlig. Vi värdesätter öppenhet och ärlighet i vårt arbete, vilket innebär att du alltid kan förvänta dig klara och raka kostnadsförslag utan några dolda avgifter. Ditt nöje är kärnan i vår verksamhet. Vi engagerar oss i att lyssna noggrant på dina behov och önskemål, för att sedan leverera skräddarsydda lösningar som passar just dig. Detta kundfokuserade tillvägagångssätt är grunden för de långsiktiga relationer vi strävar efter att bygga med alla våra kunder, genom att ständigt erbjuda pålitliga och kostnadseffektiva elektriska lösningar.

019-277 29 10

Oskar.huss@ampereorebro.se

www.ampereorebro.se

VÅRT
SÄKERHET,
ÅTAGANDE:
KVALITET OCH PÅLITLIGHET
8

En del av den gröna hisskoncernen.

Teckna serviceavtal

– för användarnas säkerhet och din lönsamhet

Med ett serviceavtal hos Hisscentralen kan du vara trygg i att vi alltid kan hjälpa dig. Tack vare vår stora bredd och långa erfarenhet kan vi utföra service på alla hissar oavsett tillverkare, hisstyp eller årsmodell.

ATTRAKTIVA SERVICEAVTAL FÖR DINA HISSAR

Service behövs för att undvika driftstopp, oplanerade reparationer och inte minst irritation. Varje servicebesök utförs för att kontrollera hissens säkerhetssystem, driftsäkerhet och justera upptäckta fel.

Genom att teckna serviceavtal med Hisscentralen förlänger du hissens livslängd och minskar risken för att akuta stopp ska inträffa. De flesta hissar vi jobbar med idag omfattas av fyra obligatoriska servicebesök om året, antalet styrs av tillverkaren och vissa moderna hissar har färre besök som krav.

Våra servicetekniker är sanna allkonstnärer. Med gedigen kunskap, god produktkännedom och stort kunnande i el och mekanik tar serviceteknikerna hand om alla modeller och fabrikat oavsett ålder.

Vi hjälper dig gärna med att teckna ett serviceavtal som passar just dig. Vi erbjuder allt från funktionsservice, incitamentsavtal och ramavtal.

Kontakta oss så berättar vi mer!

Elementvägen 9

702 27

Växel: 019-20 66 40

MODERNISERA HISSEN OCH SPAR PÅ MILJÖN

När en hiss varit i drift i cirka 20-25 år behöver den genomgå en renovering. Det är viktigt för att hissen ska fortsätta vara säker att använda och för att undvika oplanerade driftstopp. Det mest kostnadseffektiva och miljövänliga alternativet är att modernisera hissen.

Vid en hissmodernisering byts alla delar som förbättrar säkerheten, energieffektiviteten och utseendet ut. Allt som fortfarande är i gott skick återanvänds, till exempel hisskorg, motvikt, gejder och schaktdörrar.

Att modernisera hissen är ingen kompromiss. Tvärtom har man som beställare alla möjligheter att påverka utseendet på hissen. Oavsett om man önskar en modernare design eller vill bevara en unik hiss från början av 1900-talet.

Eftersom så mycket som möjligt återanvänds är modernisering ett miljövänligare alternativ till att riva och installera nytt. En studie som Hisscentralen tagit fram tillsammans med Chalmers visar att modernisering ger minst 50% lägre miljöpåverkan jämfört med att riva ut den gamla hissen och installera en ny.

Felanmälan: 019-18 24 40

Epost: info@hisscentralen.se

www.hisscentralen.se

Hisscentralen
Örebro
9

Öka trafiksäkerheten i ditt bostadsområde

Saferoad Traffic är en av de ledande tillverkarna och distributörerna av trafiksäkerhetsprodukter och trafiksäkerhetslösningar i Sverige.

Med egen tillverkning av betongfundament och barriärer, informationsskyltar och vägmärken, erbjuder vi snabba leveranstider och möjligheten att anpassa designen efter dina behov.

Kontakta oss idag så hjälper vi dig att skapa en tryggare miljö för alla invånare och besökare i ditt område!

Erbjudande!

Barriärelement Betongsugga för påkörningsskydd eller avspärrning.

Art nr: 100 0009

Mått: 1 100 x 400 x 450 mm

Stolpdjup: 240 +/- 50 mm (Ø 60 rör)

Vikt: 290 kg

saferoad.se I 0221-297 00 I order@saferoad.se

1 199:Inkl. reflex, exkl. moms och frakt. Vid beställning, ange: ”Fastighetsmappen”. Erbjudandet gäller till och med 31/12 2024 eller så länge lagret räcker. 10
STOPP I AVLOPPET? INGEN FARA, VI LÖSER DINA PROBLEM! Journummer dygnet runt Karlstad - Hammarö - Grums 010–4559151 Fryksdalen 0565-310 01 Telefon dagtid 010–4559150 JOUR 24H www.utab.se SERVICE-VIERBJUDER OCH SCHEMAAVTAL 11

T V-I N S P E K T I O N

Vi filmar alla typer av rör, nya som gamla, stora som små. Våra kameror klarar allt från 30 mm upp till 800 mm. Med hjälp av våra inspektionskameror kan både byggherrar och entreprenörer redan under byggskedet få dokumentation på att rör och kanaler är rätt förlagda och har den rätta funktionen. Vi filmar med färgkamera och använder oss bara av den senaste tekniken. Vanliga fel som kan påträffas i ledningarna är skar vförskjutningar, avlagringar, sprickor, läckage, rotangrepp och framförallt – främmande föremål. Du får efter utfört arbete allt material på ett USB tillsammans med ett detaljerat inspektionsutlåtande.

VI UTFÖR:

• Återkommande stopp i ledningar

• Förebyggande besiktning av kondition

•Felsökning

•Besiktning av funktion

• Slutbesiktning

FASTIGHETSSPOLNING

Att spola med högtryck är det snabbaste och effektivaste sättet att få rent i rören, endast vanligt vatten utan tillsatser som förstör miljön. Vi utför allt från akuta arbeten, till exempel stopp i vattenlås, stick och stammar, till underhåll i form av totalspolning av avloppssystemet.

VI UTFÖR:

•Rensning av stopp

•Spolning av avlopps- och dagvattenledningar

• Relining

• Spolning vid nyanläggning, i nnan besiktning

• Rotskärning och fräsning i l edningar

•Renspolning av borrhål och grävda vattenbrunnar för bättre vattenkvalitet

•Sanering och rengöring med högt tryck

•Upptining av frusna rör med hetvatten under högt tr yck

www.utab.se 12

Tryggast på alla plan

– Teckna serviceavtal för porten – för användarnas säkerhet och din lönsamhet.

Motum Port erbjuder flexibla och kundanpassade portlösningar av högsta kvalitet med öppna system som är enkla att underhålla och som inte binder kunden till en specifik leverantör. Vi servar, reparerar och moderniserar portar från samtliga tillverkare på marknaden. Personligt bemötande och engagemang tycker vi är viktigt!

ATTRAKTIVA SERVICEAVTAL FÖR ERA PORTAR

Alla portar behöver ses om ibland. Portar med undermålig skötsel ökar driftstopp och resulterar ofta i större kostnader i framtiden. Genom att teckna serviceavtal med Motum Port förlänger du livslängden på din port och minskar risken för olyckor och plötsliga och kostsamma fel eller att porten helt måste bytas ut. Det kan exempelvis medföra stora energiförluster om porten inte stänger ordentligt.

Vid service genomförs en syn av porten ur ett säkerhets- och driftperspektiv. Teknikern kontrollerar även att porten låses på rätt sätt och inte går att rycka upp vid inbrottsförsök. Därmed minskar risken för inbrott. Dessutom kan en välskött och uppgraderad garageport gör boendet attraktivare och öka värdet på fastigheten.

Motum Port har ett nära samarbete med flera av de ledande tillverkarna och kan därför erbjuda en snabb reservdelshantering. Vi servar och utför underhållsarbete av följande porttyper och system från samtliga tillverkare:

• Industriportar

• Garageportar

• Automatiska dörröppnare och skjutdörrar

• Lyftbord, saxbord och lyftanordningar

• Dockningsstationer

Motum Port AB Ranhammarsvägen

• Jalusier

• Branddörrar och fasaddörrar

• Rullstols- och barnvagnsramper

• Handikapphissar

• Bomsystem

Dessutom kan vi utföra mindre svetsarbeten och även större byggsmide genom underentreprenör.

Kontakta oss redan idag så berättar vi mer om våra attraktiva serviceavtal!

HAR DU RÄTT PORT FÖR DIN VERKSAMHET?

Checklista

• Välj lagom stor port för att undvika energiförluster.

• Extra rostskydd om korrosiv miljö.

• Välj sidoöppnande port vid risk för påkörning.

• Välj en port med snabb öppning/stängning vid tät trafik.

• Placera porten för bästa flyt.

29 | 168 67 Bromma | Tel: 073-961 71 04 | e-post: info@motumport.se | www.motumport.se
13

Tak och byggservice i Örebro län

Vi utför det mesta inom bygg men takläggning är vår specialitet, med goda referenser och många nöjda kunder bakom oss välkomnar vi alltid nya kunder.

✓ Över 12 års erfarenhet av tak

✓ Alltid kostnadsfria hembesök

✓ Många nöjda kunder

Takläggning

Vi åker alltid ut och tittar på ert tak innan vi lämnar en offert, vi besiktar ert tak och ser efter vad som behöver göras, varje tak och takbyte är på så vis individuellt.

Hur mår ert tak?

Vi kommer kostnadsfritt hem till dig och kollar hur ditt tak mår!

073-70

44 580

Taksäkerhet

Taksäkerhet är väldigt viktigt och du som fastighetsägare är ansvarig över att taket är en säker plats för exempelvis sotaren, snöskottare, hantverkare.

Byggservice

Vi utför det mesta inom bygg, för oss är inget projekt för stort eller för litet. Men det vi jobbar mest med är takläggning, dörrar/ fönster, altaner och ytterpanel.

Kontakt
info@anderssonsbyggservice.se 073-70 44 580 www.anderssonsbyggservice.se 14

Med passion för asfalt.

Hos oss finns duktiga asfaltspecialister, redo att stötta dig med teknisk kunskap och bästa lösning efter dina behov och förutsättningar.

Hela vägen fram till ett lyckat slutresultat.

Välkommen till Skanska!

Kontakta mig så berättar jag mer!

Jens Klevenstedt

010-449 92 93 jens.klevenstedt@skanska.se

En del av Skanskas Gröna Initiativ

15
skanska.se/asfalt

40 år gammalt tak

Här har kunden valt att måla med flera olika kulörer. Betongtaket är målat med tegelröd. Plåten, så som takkupa och skorsten i oxidröd. Plåt vid vindskivan (vattbräde) i svart blank.

Varför spendera, när man kan renovera?

MER ÄN 10 ÅR I BRANSCHEN

RenaTak startades för över tio år sedan och sedan dess har vi renoverat och målat mer än 800 000 kvm tak. För oss är det viktigt att inte slösa på naturens resurser utan istället renovera och återbruka det som går. Under dessa år har vi besparat 20 000 kubikmeter betong och plåt från deponi, motsvarande 5000 ton koldioxid. En fastighetsägare som återbrukar materialet på taket kan dessutom få ett tak till en femtedel av kostnaden för ett nytt.

RenaTak har sedan start haft målet att växa långsamt med goda kundrelationer och hög kvalitet på arbetet. Vi har alla typer av kunder, från fritidshusägare, bostadsrättsföreningar, fastighetsägare till kommuner och regioner.

Med en modern och miljöanpassad maskinpark blir vi mer effektiva och kan färdigställa varje fastighet snabbare vilket underlättar för boende eller verksamma i fastigheten.

Några kunder: HSB Mälardalarna, Örebrofastigheter, Hallbo, Laxåhem.

Kontakta oss för en kostnadsfri inspektion

Vi har kontor i Örebro, Motala och Norrköping.

Från 1 januari 2023 ingår RenaTak i en rikstäckande koncern.

3 huvudpunkter, när du renovera ditt gamla tak.

1. Starta med en kostnadsfri inspektion, där takpannor, läkt, underlag och vinds-utrymmet besiktas. Ett protokoll med bilder och text vad som behövs göras ligger som underlag till beslutet.

2. Boka arbetet i god tid, då det finns fördelar att rengöra taket under den kalla säsongen, då också till ett lägre pris.

3. Boka in återkontroller och få ett bekymmers- fritt takägande i framtiden.

Nu när många satsar på solenergi / solceller på taken, kan det vara en stor fördel att måla taket innan montage.

Motala: 0141-10 10 55

Norrköping: 011-33 33 101

Örebro: 019-70 70 480

E-post: offert@renatak.nu

www.renatak.nu Kontakta oss nu! 010-33 33 314
16

Vi bygger och vårdar grönt

Vi på Trädgårdstjänst är ett gäng på 40 stycken arbetskamrater vilka sedan 1960 i staden samlat kompetens, erfarenhet, maskinpark, lokaler samt stolthet att utföra gröna entreprenader.

Sitter du i styrelsen för bostadsrättsföreningen eller förvaltar fastigheter?

Om ni behöver förbättra er gemensamma utemiljö, kontakta då oss på Trädgårdstjänst i Örebro. Vi ritar och bygger utemiljöer samt vårdar utemiljöer med året-runt skötselprogram.

Telefon: 019-32 47 15

E-post: info@tradgardstjanst.se

Med TT:s Snickeri reparerar eller nytillverkar vi dörrar, fönster, lusthus, receptionsdiskar m.m.

Hemsida: www.tradgardstjanst.se

Besöksadress: Maskingatan 24B, Örebro

17

GÖR FASTIGHETSÄGANDET LÄTTARE MED OSS

Välkommen till en bred och erfaren

fastighetsförvaltning

Fastighetsskötsel

Både inre och yttre skötsel är av stor vikt. Vi är behjälpliga med alla bitar som krävs för att hålla fastighetens värde och attraktion.

Teknisk förvaltning

Vi kan hjälpa er med bl.a. myndighetskontakt, hyresgästkontakt, besiktningar, underhållsplaner, projektledning och upphandlingar.

Lokalvård

Trivsel & trygghet är våra ledord. Det innebär att vi har certifierade städare och strävar efter att det alltid ska vara samma ansikten som de boende möter.

Ekonomisk förvaltning

Vi tar hand om löpande ärenden som hyresvaviseringar, påminnelser, krav, bokföring med mera. Vi gör även budget, fastighetsdeklarationer och årsbokslut.

ff-fastighetsservice.se | 0771–330 300 | info@ff-fastighetsservice.se 18
19 Smides- & entreprenadarbeten för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare Smidesräcken Trappor Plattformar Allt inom smide Entreprenad Dränering Markarbeten Jimmy Erlandssons Entreprenad AB • 070-454 59 93 • erlandssonsentreprenad@outlook.com

Inte för att skryta, men allt vi gör är glasklart!

•Glasreparation

•Altan- och balkonginglasning

•Isolerglas

•Räcken

•Inredningsglas

•Duschväggar

•Skjutpartier

Du skulle kunna tro att vi vunnit VM i glasmästeri. Det har vi inte. Ännu. Men vi är definitivt mästare på att leverera högkvalitativt glas för dina behov. Allt från energieffektivisering av dina befintliga fönster, altan- och balkonginglasning till fönsterreparationer, inredningsglas och eleganta duschväggar - vi är här för att leverera lösningar som överträffar dina förväntningar. Med vår expertis och engagemang kan du lita på att vi gör din bostadsrättförening till en glasklar framgångshistoria.

WM Glas » wmglas.se » info@wmglas.se » tel: 0705-88 14 60 » Filarevägen 13, 703 75 Örebro
20
21

Avfallskonsulten jobbar för att göra skillnad

Många bostadsrättsföreningar har svårt att få till en fungerande källsortering. Särskilt när det gäller den obligatoriska insamlingen av matavfall.

Läs mer: www.avfallskonsulten.se

Ville Sandgren Strada och hans kollega Pierre Sundman har arbetat i avfallsbranschen i Stockholm i cirka tio år. De har erfarenhet från både entreprenörssidan och från beställarsidan i en bransch som de upplever behöver moderniseras. Framför allt vill de kunna erbjuda en bättre service till kunderna och därför startade de företaget Avfallskonsulten 2017. Syftet var att göra en reell insats för miljön på ett enkelt och personligt sätt. Genom att sälja tjänster som gör skillnad för miljön menar Ville att det även känns bra för dem som privatpersoner.

“Att se till att en bostadsrättsförening med 125 medlemmar kan källsortera på ett miljövänligt och enkelt sätt känns jättebra.”

Ville Sandgren Strada, Avfallskonsulten

Avfallskonsulten har ökat sin omsättning år för år och större delen av deras kunder består av bostadsrättsföreningar. Framför allt erbjuder de föreningarna regelbunden hämtning av återvinning samt grovavfall vid till exempel städdagar eller en vindsrensning. De säljer också tydliga sorteringsskyltar för att underlätta sorteringen samt tvättar kärl och soprum för att de

ska hålla sig så fräscha som möjligt. Att hålla rent i soprummet är ett enkelt sätt att få fler att återvinna, menar Ville.

För både stora och små föreningar kan det vara utmanande att få till en fungerande källsortering och därför erbjuder Avfallskonsulten alltid ett kostnadsfritt platsbesök. Efterfrågan på besöken har varit extra stor under hösten tack vare den nya lagen om obligatorisk insamling av matavfall som börjar gälla från och med den första januari 2023 i Stockholm.

“Många söker en lösning på den obligatoriska matavfallsinsamlingen.”

Ville Sandgren Strada, Avfallskonsulten

För Ville är det viktigt att de kan erbjuda alla bostadsrättsföreningar en anpassad avfallslösning. I innerstaden kan det till exempel vara svårt att hitta utrymmen för källsortering vilket kräver speciella lösningar. Det kan vara lättare ombyggnationer av soprummet, en ramp eller hiss som underlättar för kärlhämtning. Utanför innerstaden äger ofta föreningen en bit mark i anslutning till fastigheten vilket öppnar för andra möjligheter. De rekommenderas ofta att flytta källsorteringen utanför fastigheten till ett miljörum, låsta kärlskåp eller underjordsbehållare vilket både förenklar hämtningen och minskar den tunga trafiken i området. Dessutom kan det gamla soprummet lätt göras om till cykel- eller barnvagnsrum.

Text: Linda Svedin (www.svedinmedia.se)

22
artikel från www.brf-nytt.se

Fasadtvätt, parkerings- och vägmålning för Brf och fastighetsägare

Inged AB i Säffle utför parkerings- och vägmarkeringar för bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och företag. I Värmland utför man vägmarkeringar för 11 av 16 kommuner. Det går stadigt framåt för Inged, mycket tack vare de noggranna och ambitiösa medarbetarna.

Jag vill inte att kunderna ska behöva vänta på att få sina jobb utförda. Jobben ska utföras snabbt och framför allt bra. Det är nog en viktig del i vår framgång.

Lösningsorienterad entreprenad med fokus på vägmålning och fasadtvätt
Kontakta oss för kostnadsfri offert och rådgivning!
Sjöö,
Inged AB Fristagatan 8 661 31 Säffle Telefon: 070-538 26 95 E-post: rickard@inged.se
PARKERINGSMÅLNING • FASADTVÄTT • KONTRASTMARKERINGAR • DEKORATIV MÅLNING 23
www.inged.se

Längelevetaket!

ANLITA SVERIGES LEDANDE TAKVÅRDARE

LEDANDE

Släng inte bort pengarna på dyrt takbyte!

Visste du att?

Mossa, lav och alger på taket ökar risken för långtgående fuktoch vattenskador.

Underhåll ditt tak - och förläng livslängden. Nya som gamla tak kan behandlas.

Underhåll ditt tak - och förläng livslängden. Nya som gamla tak kan behandlas.

Vi behandlade ca 10 000 tak under 2023

Borttagning av mossa, alger och lav

Vi ser till att påväxter som kan orsaka skador på taket försvinner. Mossa, alger och lav kan inte bara orsaka skador, de får även taket att se smutsigt ut. LA ser till att ditt tak blir rent och snyggt.

Skonsam rengöring av tak

Vi skrapar bort mossan och behandlar taket med medel som bryter ner mossa, alger och lav. Taket är helt rent efter cirka 1-2 år.

Före och efter behandling.

*Kostnadseffektivt

*Miljövänligt

*Biologiskt takmedel

*Rena och snygga tak

*Uppföljning efter 4 år

*Arbetsmiljöplan

*Bas P & Bas U

Vi rengör tak utan att använda högtryck Högtryckstvätt riskerar att slita ner takpannornas ytskikt samt att trycka in vatten under pannorna. Låt istället LA rengöra taket skonsamt.

Tömning av hängrännor

Vi tömmer era hängrännor så att vattnet kan rinna fritt den väg det ska.

Byten av trasiga takpannor

Trasiga takpannor släpper igenom regn, snö och fukt. Vi byter ut de trasiga takpannorna så att taket kan vara husets sköld mot vädrets makter.

Förebyggande behandlingar för att motverka att taket drabbas av mossa alger och lav

Har du ett nytt tak eller ett rent tak som du vill ska förbli rent? Låt oss behandla taket förebyggande så att du slipper drabbas av mossa, alger och lav. Vi ser till att ditt rena tak förblir rent.

Årliga kontroller

Låt oss kontrollera ditt tak en gång per år så att ditt tak håller sig i bra skick under många år till.

Patrik Gunnarsson 073-649 79 16

patrik.gunnarsson@takvard.se

Niclas Axelsson 070- 552 72 95 niclas.axelsson@takvard.se

LA Takvård AB

Industriområdet 31C 785 43 Mockfjärd

www.takvård.se

TAKVÅRDARE
ANLITA SVERIGES

Har du rätt utbildning för att arbeta säkert?

Ett tryggt val

Att välja SveKomp som din utbildare innebär att du får en utbildare som har lång erfarenhet och ett brett utbud på kurser. Våra utbildningar borgar för kvalité och vi kan självfallet anpassa våra kurser till era behov eller göra en utbildning efter era önskemål och krav. Hos oss blir du väl omhändertagen av vår kunniga personal i egna lokaler anpassade för utbildning.

Telefon: 010-265 25 20

E-post: info@svekomp.se

Adress: Skottvägen 24, Örebro

www.svekomp.se

• ARBETSMILJÖ • FÖRSTA HJÄLPEN • HETA ARBETEN • LIFT & FALLSKYDD
Utbildningar av högsta kvalitet 26

Elite Säkerhet erbjuder ett brett utbud av tjänster inom säkerhet

Vi erbjuder bland annat Fastighetsjour, Trygghetsjour och parkeringsövervakning. Vi är bemannade dygnet runt årets alla dagar, redo för att rycka ut när som helst. Med vår telefonpassningstjänst så finns vi alltid tillgängliga och vi är endast ett samtal bort när något händer.

Vi har välutrustade fordon som är redo för att möta dem tuffaste kraven och högsta förväntningarna. Våra kunder står alltid i fokus och vi jobbar hårt för att möta dem förväntningar och krav som finns.

Elite Säkerhet Swe AB verkar i hela Örebro Län och har sitt säte i centrala Örebro.

Snabb respons

Med korta inställelsetider vid utryckningar så kan vi på Elite Säkerhet alltid garantera att risken för skador minimeras. Tack vare vår breda kunskap inom säkerhet så garanterar vi också en hög kvalité och att rätt åtgärd alltid vidtas.

Rätt åtgärd

När vi på Elite Säkerhet åker ut på utryckning så kan våra kunder alltid känna fullständig trygghet. Vi tillser att rätt åtgärder vidtas, att en eventuell kontaktperson meddelas och att arbetet blir genomfört så fort som möjligt.

Dygnet runt

Vi på Elite Säkerhet finns här för er dygnet runt årets alla dagar. Via vår telefonpassningstjänst så når ni oss dygnet runt. Endast ett telefonsamtal bort så står vi alltid redo för att rycka ut om något oförutsett händer er.

27
Kontakta oss för kostnadsfri offert och rådgivning Info@elitesakerhet.se | 010-650 00 24 | www.elitesakerhet.se
VENTILATION
RENSNING
SERVICE & MONTAGE
INSTALLATION
KOMPLETTERINGAR
INJUSTERING Ventilationslösningar för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar Telefon: 070-791 93 71 E-post: nrsvent@gmail.com facebook.com/NRSkumlaVentilation Din ventilationsspecialist i Kumla som erbjuder utmärkt service och gott bemötande! 28
Vattenskador och saneringsarbeten
för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar

V a tte nska dor

F u kt mätn i ng

R a donmä t nin g

Bjälkla gsv ent i l at i o n

Bl ä strin g

S a n er in g

R i vni ng

B y ggh åltag n i ng

Be t o n gsåg n ing

iVi startade vårverksamhet 1989 och är i dag ett etablerat och mycket anlitat företag för alla typer av sanering. Arbetsområdet är Örebro och delvis Värmlands län, men vår verksamhet har inga geografiska begränsningar.

Vår personal har många års erfarenhet av branschen och är i huvudsak uppdelad på två områden; fuktoch vattenskador, samt övriga saneringsarbeten, ex brand, klotter, asbest mm.

Till vår hjälp har vi en modern och väl fungerande maskinpark innefattande ex. avfuktare, våtsugar, länspumpar, högtryckstvättar, mattvättar och omfattande mätutrustningar. Våra uppdragsgivare består huvudsakligen av försäkringsbolag, kommuner, landsting, bostadsbolag och byggföretag.

Vått & Torrt Sanering i Örebro AB

Vattengatan 1

702 27 Örebro

070-3271265

info@vatt-torrt.nu ● boris@vatt-torrt.nu www.vatt-torrt.nu

29
“IMD är rättvist, ekonomiskt och bra för miljön“

Användningen av värme och vatten minskar med mellan 15–25 procent i bostadsrättsföreningar som inför Individuell Mätning och Debitering. Läs mer: www.imd-system.se

I juli 2021 infördes krav på Individuell Mätning och Debitering (IMD) av varmvatten för fastighetsägare som gör större renoveringar och från och med den 1 juli 2022 ska alla nybyggda lägenheter byggas med IMD på varmvatten.

Joakim Pålsson är affärsutvecklare på Techem IMD-system vars äldsta kunder fick sina vatten- och värmemätare installerade år 2000. 22 år senare konstaterar han att dessa bostadsrättsföreningar fortfarande är nöjda kunder. Idag har företaget installerat över 100 000 mätare i föreningar från Umeå i norr till Trelleborg i söder.

”Gemensam el har efterfrågats av föreningarna snart 20 år och för cirka 10 år sedan märkte vi att många fler fick upp ögonen för mätning och debitering av varmvatten. Sedan kostnaderna för fjärrvärme på kort tid har ökat kraftigt ser vi nu även en ökad efterfrågan på mätning av värme i bostadsrättsföreningar.”

Joakim Pålsson, Techem IMD-system

De flesta föreningar vill införa IMD för att systemet både är rättvist, ekono -

miskt och bra för miljön. När medlemmarna betalar för sin faktiska användning skapas incitament för att hushålla med energin och därmed minskas den enskildes såväl som föreningens klimatpåverkan. Enligt Joakim brukar användningen sjunka med mellan 15–25 procent när systemet har införts.

”När förbrukningen inte längre ingår i avgiften så upptäcker medlemmarna plötsligt att det inte är gratis vilket innebär att förbrukningen sjunker.” Joakim Pålsson, Techem IMD-system

När det gäller mätning av el inför många Gemensam el vilket innebär att hela föreningen har ett gemensamt el-abonnemang som elen köps in via i stället för att alla medlemmar har varsitt. På sätt behöver inte alla medlemmar betala varsin fast abonnemangskostnad till nätägaren. Detta innebär en garanterad besparing från dag ett, normalt minst 1 500 kr per lägenhet och år. Installationen betalar sig då redan efter 2–3 år, menar Joakim.

“Den besparing föreningen har gjort med Gemensam el kan sedan finansiera installation av varmvattenmätning och värmemätning”

Joakim Pålsson, Techem IMD-system

Eftersom Techem IMD-system enbart arbetar med trådlösa system påpekar Joakim att det är lika enkelt att installera och driftsätta dem i befintliga fastigheter som vid nyproduktion och att det är enkelt att komplettera med fler mätare när föreningen önskar eller behöver. Mätarna avläses trådlöst och automatiskt och mätdata kontrolleras därefter innan debiteringsunderlag tas fram till medlemmarna. Samtidigt skickas en datafil till förvaltaren som tar med kostnaderna på nästkommande avgiftsavier.

Text: Linda Svedin (www.svedinmedia.se)

30 artikel från www.brf-nytt.se

HÅLL DIG UPPDATERAD MED DE SENASTE BRF-NYHETERNA DIREKT TILL DIN E-POSTLÅDA

Som styrelsemedlem i en bostadsrättsförening kan det vara bra att ha koll på vad som händer. Vi har samlat intressanta artiklar, nyheter och erbjudanden på vår nyhetssida www.brf-nytt.se.

Varje vecka skickar vi dessutom ut ett nyhetsbrev direkt till din e-post där du kan läsa veckans mest intressanta nyheter och artiklar.

Anmäl dig till BRF-Nytt

Besök www.brf-nytt.se eller skicka ett mail till nyhetsbrev@fastighetsmedia.se för att anmäla dig.

Vi behöver ditt namn, ev. bostadsrättsförening/ företag, E-postadress samt vilken region du är mest intresserad av (Mälardalen, Västra Götaland, Skåne eller övriga landet.)

BRF-Nytt skickas ut veckovis till över 8.000 mottagare runt om i hela landet. Nyehtsbrevet är kostnadsfritt och du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration eller få nyhetsbrevet skickat till en annan adress. Vid frågor, kontakta oss på nyhetsbrev@fastighetsmedia.se så hjälper vi er.

www.brf-nytt.se

31

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.