a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

ÖREBRO 2020

VERKTYGET FÖR DIG SOM ÄGER ELLER FÖRVALTAR FASTIGHETER


ÖREBRO | 2020

Sluta leta. Vi har gjort det åt dig. Äger eller förvaltar du fastigheter? Då vet du hur svårt det kan vara att hitta leverantörer och entreprenörer. I Fastig­ hetsmappen har vi samlat företag som gärna arbetar med små och stora fastigheter så att du enkelt hittar det du behöver, när du behöver det. Ett verktyg med aktörer/ annonsörer som riktar sig till bostadsrättsföreningar och till er som fövaltar eller äger fastigheter. Fastighetsmappen skickas kostnadsfritt en gång per år till fastighetsägare och bostadsrättsföreningar i Norrbotten. Vårt mål är att erbjuda ett komplett verktyg som ständigt utvecklas och förbättras. Därför är dina åsikter viktiga för oss. Saknar du något eller har du några tankar och fun­ deringar? Tveka inte att höra av dig till oss på kontakt@ fastighetsmedia.se eller 0651-688 75. Vi erbjuder även en onlineversion av Fastighetsmappen som skickas ut via e-post. Genom att anmäla dig via vår hemsida får du enkelt tillgång till verktyget även när du inte har den tryckta mappen nära till hands.

Vill du få mappen via e-post? Enkelt. Smidigt. Anmäl dig idag på www.fastighetsmappen.se

Postadress: Box 57, 827 22 Ljusdal Telefon: 0651-688 75

Besöksadress: Bjuråkersvägen 23 A, Ljusdal

E-post: kontakt@fastighetsmedia.se

Webb: www.fastighetsmappen.se


VERKTYGET FÖR DIG SOM ÄGER ELLER FÖRVALTAR FASTIGHETER Innemiljö & Fastighet

Produkter

Proline Öst AB Rörrenovering

6

Trafikbutiken i Örebro AB

Vägmärken, TA-planer, Barriärer, Utbildning

5

Sb Byggnadsplåtslageri AB

Tak & Taksäkerhet

7

Hax El, Energi & Värme

Solceller, Luftvärmepumpar, Laddstolpar

16

Närke Ventilationsteknik AB

Ventilation, OVK besiktning

8

WG Isolering AB

Isolering & Lösull

17

Hisscentralen i Närke AB

Service & Renovering av Hissar

10

Örebro Tvättmaskinservice AB

Försäljning, Installation, Service

21

Stena Recycling AB Avfallshantering

11

Sun4Energy AB

Solceller, Installation

25

Welander’s Tak AB Takvård

12

Grundels Fönstersystem AB

Fönsterisolering & Renovering

30

PJ:s Eld & Ventilation AB

Eld & Ventilation

ND Service AB

Fastighetsservice, Trädgårdstjänster, Markarb. 14

Utemiljö

Miljönären Måleri AB

Måleri, golv- & Fönsterrenovering

15

Trafikbutiken i Örebro AB

Vägmärken, TA-planer, Barriärer, Utbildning

WG Isolering AB

Isolering & Lösull

17

ND Service AB

Fastighetsservice, Trädgårdstjänster, Markarb. 14

Adolfsbergs Elteknik AB

Installation, Felsökning, Service

18

Skanska Industrial Solutions AB Asfaltering

Örebro Tvättmaskinservice AB

Försäljning, Installation, Service

21

Jk mark & utemiljö i Närke

Mark & Utemiljö

22

Kevin Setterman AB

Tätskikt , Taksäkerhet, Plåtarbeten

24

Trädgårdstjänst i Örebro AB

Trädgårdsskötsel, Markarbete & Snickeri

23

Sun4Energy AB

Solceller, Installation

25

Nätterlund Entreprenad AB

Bygg, Renovering, Målning, Markarbeten

26

Nätterlund Entreprenad AB

Bygg, Renovering, Målning, Markarbeten

26

NCC Roads AB

Asfaltering, Väg & Utemiljö

29

27

Peab Asfalt AB Asfaltering

FF - Fastighetsservice Aktiebolag Ekonomisk förvaltning & Fastighetsskötsel

13

Marmoroc AB

Fasad, Isolering

28

Grundels Fönstersystem AB

Fönsterisolering & Renovering

30

5 19

Baksidan

Administrativt, Konsulter & Övrigt Hax El, Energi & Värme

Solceller, Luftvärmepumpar, Laddstolpar

FF - Fastighetsservice Aktiebolag Ekonomisk förvaltning & Fastighetsskötsel

Läs mer om:

Framtidssäkert med elbilsladdning, sid 9 • Ljust och fräscht i trapphusen, sid 20

www.fastighetsmedia.se

16 27


HITTA LEVERANTÖRER OCH ENTREPRENÖRER TILL ER FASTIGHET

UPPDATERAD! WWW.FASTIGHETSMEDIA.SE HAR BLIVIT ÄNNU BÄTTRE. PROVA DU MED!

På www.fastighetsmedia.se hittar du allt du behöver till er fastighet. Här har vi samlat leverantörer och entreprenörer från hela landet. Filtrera enkelt på region, bransch m.m. Se företagets profil och aktuell annons från Fastighetsmappen och kontakta enkelt de leverantörer du önskar komma i kontakt med.

Leverantörer och Entreprenörer – Snabbt och smidigt på nätet


5


Huset byggt på 40-50-60-talet?

Avloppsrör i gjutjärn? Kanske det är på tiden att börja se över dessa och slippa vattenskador och höga kostnader. Kontakta oss så berättar vi hur man renoverar gamla rör utan att riva ut väggar och golv.

Våra tekniker och projektledare har mångårig erfarenhet av att utföra och driva projekt, med ett stort antal nöjda kunder genom åren. Ta gärna kontakt med oss för att boka ett förutsättningslöst möte, där vi kan fastställa Er fastighets behov.

Dennis Gustafsson +46 13 560 17 72 dennis.gustafsson@proline-group.se

6

Med Proline Group kan du vara säker på att det utförda arbetet är certifierat på alla sätt.

Jägerhorns väg 9 141 75 Kungens Kurva proline-group.se


Plåtarbete med omsorg och kvalité!

TJÄNSTER Vi utför en rad olika tjänster som är till för både er som är privat och/eller företag. Ibland våra tjänster hittar du arbeten inom följande områden: GARNERING PÅ TAK

Skorstensbeslag, stosar, vindskiveplåt och fönsterbleck. TAKOMLÄGGNING Inom takomläggning erbjuder vi bandtäckning, profilerad plåt och takpanneplåt. Även omläggning av tegel- och betongtak. TAKAVVATTNINGSSYSTEM Inom takavvattningssystem finns både rännor, stuprör och andra tillbehör. TAKSÄKERHET

Vi erbjuder även kostnadsfri rådgivning! Använd rotavdrag

Vi arbetar också med taksäkerhet och erbjuder takstege till skorsten för sotaren, snörasskydd, takbryggor, nockräcken, takfotsräcken mm samt snöskottning utav tak. Vi erbjuder även försäljning av hängrännor, stuprör och plåtdetaljer. Något att tänka på är att taktegel och plåttak behöver en översyn för att man inte ska behöva genomföra onödiga reparationer.

019-554 14 55 • info@sbbyggplåtslageri.se 7


TÄNK PÅ ATT KONTROLLERA VENTILATIONEN REGELBUNDET!

HUR ÄR ER INOMHUSLUFT? FÖR VÄLMÅENDET             

GODKÄND INOMHUSLUFT

KONTROLLERAD VENTILATION

SNART DAGS FÖR OVK-BESIKTNING?             

8

TECKEN PÅ BRISTANDE VENTILATION:

BRISTANDE VENTILATION KAN BERO PÅ:

Unken lukt Imma på badrumsspegeln Fukt Matos Mögel Luftrörsproblem

Smutsiga kanaler Smutsiga don Smutsiga filter Felaktig luftflöden Avsaknad av friskluftsintag

Tveka inte att höra av er med frågor och funderingar, jag hjälper er gärna att ta fram de bästa lösningarna för ert behov. /Tom Hedberg 070-47 35 322

     


Framtidssäkert med

elbilsladdning Är ni redo att erbjuda lösningar för laddning av elfordon? Vad krävs och hur stort är behovet? Idag finns modern teknik och möjlighet att bygga laddstationer nästan överallt. Även mindre föreningar och samfälligheter kan installera laddstolpar om det behövs men det finns en del att tänka på innan man sätter igång. Text: ELIN BERGSTRÖM Foto: istockphoto.com

E

lbilarna blir fler och fler i Sverige och under 2020 kommer de enligt prognosen att uppgå till ca 133 000 fordon. Det innebär att fler kommer att behöva tillgång till enkel och flexibel laddning, både hemma och på arbetsplatsen. Ett av företagen som satsar stort på elbilsladdning är Wallbe. VD Henrik Karlsson menar att resan mot en fossilfri fordonsmiljö bara har börjat. – Just nu är vi på väg mot en boom, berättar han. Om några år kommer vi att se ett riktigt stort uppsving på elbilsfronten.

Stort behov i städer

Idag är behovet av laddstationer störst i storstäderna. Wallbes starkaste kundkrets finns i Mälarområdet men även Malmö och Göteborg är på frammarsch. Wallbe erbjuder en helhetslösning med allt från installation till rådgivning och man upplever ett stort intresse och en ny syn på elbilen och dess möjligheter. – Det finns flera sätt att göra det här på och många vill vara med, säger Henrik Karlsson. Det första man behöver göra är att bilda sig en uppfattning om hur många i fastigheten som har eller funderar på att skaffa elbil. Om det rör sig om ett fåtal så går det ofta att lösa på befintliga parkeringsplatser eller i garage, men så fort det blir fler intresserade blir kraven högre. Det gäller att se till att alla får plats, att systemen är brandsäkra och att eltillförseln räcker till. Man måste även ha genomtänkta lösningar för debitering av kostanden för laddning. Wallbes filosofi är att erbjuda ett helhetspaket som oftast börjar med rådgivning.

I takt med att elbilarna blir fler så ökar även behovet av laddstationer. Att erbjuda sina hyresgäster möjligheten att ladda bilen höjer attraktionskraften och ökar värdet på fastigheten.

Enligt Henrik Karlsson på Wallbe kan en Därefter kommer projektering, installation investering i bra elbilsladdning, eller i alla och löpande service. Något som är viktigt, både för företagen som fall goda förberedelser, vara ett stort erbjuder laddstationer steg mot ett högre och för de som får dem installerade är att tänka bostadsrättsvärde. Och långsiktigt. Det måste en tryggare framtid i vara möjligt att ladda fråga om klimatet. – En av förutsättbåde el- och hybridbiningarna för att vi ska lar och systemen måste HENRIK KARLSSON, WALLBE kunna växa i takt med kunna få ett fossilfritt att vi får fler och fler Sverige inom några fordon. år är att det går lätt och smidigt att ladda sitt elfordon, säger han. Att ha en bra lösning för debitering är viktigt, inte minst i en bostadsrättsförening. Med Wallbes system betalar varje användare för sin OBS! Att ladda ett elfordon i ett vanligt uttag kan egen elanvändning och kostnaden bestäms i vara extremt farligt. Överhettning och spänningsden enskilda föreningen eller samfälligheten. problem är vanligt och kan få katastrofala följder.

”Det finns flera sätt att göra det här på och många vill vara med”

Tänk på detta när ni ska installera elbilsladdare: 1. Läs av behovet. Behövs elbilsladdning? Hur många är intresserade just nu? Vad tror vi om framtiden?

3. Ta hjälp. Elbilsladdning är ganska nytt och det kan vara lätt att gå vilse i djungeln. Fundera, låt det ta tid och budgetera långsiktigt.

5. Besluta om fastighetens/föreningens inställning till laddningskostnaden. Är det några enstaka som nyttjar laddstationen? Eller vill man ligga i framkant och se till att erbjuda alla 2. Förbered ytor och byggnader. Om en ny parkeringsplats ska anläggas eller 4. Se till att det system som installeras att på sikt ha ett elfordon? Ska var och ett nytt garage byggas upp, tänk på fungerar med fastighetens energibe- en betala för sig eller vill man ha ett att elfordonen blir fler och fler, även lastning. gemensamt system? om intresset lyser med sin frånvaro för stunden. Psst!! Glöm inte att undersöka möjligheterna till investeringsstöd! Både statliga och kommunala stöd har erbjudits under olika perioder och mest information finns för tillfället hos Naturvårdsverket: https://www.naturvardsverket.se/Stod-i-miljoarbetet/Bidrag/Icke-publik-laddinfrastruktur/

9


En del av den gröna hisskoncernen.

Teckna serviceavtal

– för användarnas säkerhet och din lönsamhet Med ett serviceavtal hos Hisscentralen kan du vara trygg i att vi alltid kan hjälpa dig. Tack vare vår stora bredd och långa erfarenhet kan vi utföra service på alla hissar oavsett tillverkare, hisstyp eller årsmodell.

ATTRAKTIVA SERVICEAVTAL FÖR DINA HISSAR

MODERNISERA HISSEN OCH SPAR PÅ MILJÖN

Service behövs för att undvika driftstopp, oplanerade reparationer och inte minst irritation. Varje servicebesök utförs för att kontrollera hissens säkerhetssystem, driftsäkerhet och justera upptäckta fel.

När en hiss varit i drift i cirka 20-25 år behöver den genomgå en renovering. Det är viktigt för att hissen ska fortsätta vara säker att använda och för att undvika oplanerade driftstopp. Det mest kostnadseffektiva och miljövänliga alternativet är att modernisera hissen.

Genom att teckna serviceavtal med Hisscentralen förlänger du hissens livslängd och minskar risken för att akuta stopp ska inträffa. De flesta hissar vi jobbar med idag omfattas av fyra obligatoriska servicebesök om året, antalet styrs av tillverkaren och vissa moderna hissar har färre besök som krav. Våra servicetekniker är sanna allkonstnärer. Med gedigen kunskap, god produktkännedom och stort kunnande i el och mekanik tar serviceteknikerna hand om alla modeller och fabrikat oavsett ålder.

Vi hjälper dig gärna med att teckna ett serviceavtal som passar just dig. Vi erbjuder allt från funktionsservice, incitamentsavtal och ramavtal. Kontakta oss så berättar vi mer!

10

Hisscentralen Elementvägen 9 702 27 Örebro

Vid en hissmodernisering byts alla delar som förbättrar säkerheten, energieffektiviteten och utseendet ut. Allt som fortfarande är i gott skick återanvänds, till exempel hisskorg, motvikt, gejder och schaktdörrar. Att modernisera hissen är ingen kompromiss. Tvärtom har man som beställare alla möjligheter att påverka utseendet på hissen. Oavsett om man önskar en modernare design eller vill bevara en unik hiss från början av 1900-talet. Eftersom så mycket som möjligt återanvänds är modernisering ett miljövänligare alternativ till att riva och installera nytt. En studie som Hisscentralen tagit fram tillsammans med Chalmers visar att modernisering ger minst 50% lägre miljöpåverkan jämfört med att riva ut den gamla hissen och installera en ny.

Växel: 019-20 66 40 Felanmälan: 019-18 24 40 Epost: info@hisscentralen.se

www.hisscentralen.se


V I TA R H A N D O M E R T AV FA L L Vi tar hand om och förädlar materialet till nya råvaror. Tillsammans gör vi återvinning till en bra affär för både dig och vår miljö. Vi sköter hela kedjan av fastighetsnära återvinning, genom insamling av glas, pappersförpackningar, plastförpackningar, wellpapp, tidningar, metallförpackningar, batterier, lysrör, ljuskällor och elavfall. I TJÄNSTEN INGÅR: • Inventering och analys

• Insamling och transport

• Planer och rutiner

• Materialförädling

• Optimal källsortering

• Återkoppling och statistik

• Information och utbildning

• Kärl- och miljörumstvätt

VI FINNS NÄRA DIG: Telefon: 010-445 64 60 E-post: orebro@stenarecycling.se Läs mer på stenarecycling.se

11


ta ke t! le ve Lä ng e

ANLITA SVERIGES LEDANDE TAKVÅRDARE

Släng inte bort pengarna på dyrt takbyte! Underhåll ditt tak - och förläng livslängden. Nya som gamla tak kan behandlas.

VISSTE DU ATT?

Mossa, lav och alger på taket ökar risken för långtgående fuktoch vattenskador.

Borttagning av mossa, alger och lav Vi ser till att påväxter som kan orsaka skador på taket försvinner. Mossa, alger och lav kan inte bara orsaka skador, de får även taket att se smutsigt ut. LA ser till att ditt tak blir rent och snyggt. Skonsam rengöring av tak Vi skrapar bort mossan och behandlar taket med medel som bryter ner mossa, alger och lav. Taket är helt rent efter cirka 1-2 år. Vi rengör tak utan att använda högtryck Högtryckstvätt riskerar att slita ner takpannornas ytskikt samt att trycka in vatten under pannorna. Låt istället LA rengöra taket skonsamt. Tömning av hängrännor Vi tömmer era hängrännor så att vattnet kan rinna fritt den väg det ska. Byten av trasiga takpannor Trasiga takpannor släpper igenom regn, snö och fukt. Vi byter ut de trasiga takpannorna så att taket kan vara husets sköld mot vädrets makter.

Före och efter behandling.

Kostnadseffektivt Miljövänligt Biologiskt takmedel Rena och snygga tak Uppföljning efter 4 år Arbetsmiljöplan Bas P & Bas U

Följ oss på Facebook & Instagram

Förebyggande behandlingar för att motverka att taket drabbas av mossa alger och lav Har du ett nytt tak eller ett rent tak som du vill ska förbli rent? Låt oss behandla taket förebyggande så att du slipper drabbas av mossa, alger och lav. Vi ser till att ditt rena tak förblir rent. Årliga kontroller Låt oss kontrollera ditt tak en gång per år så att ditt tak håller sig i bra skick under många år till.

ÖREBRO LÄN

Henrik Welander 019- 277 17 02 henrik.welander@takvard.se


Nu kan du välja sotare till dina fastigheter! Gör ditt val på www.pjseld-vent.se

Kontakta oss även när det gäller: • • • •

Radonutredningar Radonmätningar Besiktning vid köp Besiktning försäljning av fastigheter

• Röktrycksprovningar av rök- och ventilationskanaler • Inspektion/dokumentation med videokamera av rökoch ventilationskanaler

PJ:s Eld & Vent AB Beckasingatan 24 703 48 Örebro

070 221 93 02 peter@pjseld-vent.se 13


S E R V I C E

9 9 6 2 2 1 9 1 0

Allt

r e t s n ä j t s t e h g i t s a f inom

E T E B R A Ö J L I EDVETET M

al Vår person miljöpolicy. ukter som r a llb å h n rod ån e slag. Alla p jobba utifr iljöriktiga in llda miljöregler. å alla plan p m s tt a a d n m a o en tstä Vi är måna arbetsplats t enligt fas alltid till att e och vi arbetar strik ser därför ad miljöskydd används är

M

FASTIGHETSSERVICE

TRÄDGÅRDSTJÄNSTER

MARKARBETEN

Vi tar hand om din fastighet på både in- och utsidan. Vi utför allt från enklare installationer till mer omfattande jobb som krävs för att en fastighet ska vara i toppskick varje dag. Vi hjälper våra kunder med allt från lampbyten till plattläggning på uppfarten. Kontakta oss om du också vill förenkla det dagliga arbetet med fastigheten.

Vi tar hand om trädgårdens alla gröna ytor; plantering av träd, buskar och gräsmattor. Behöver du få tomten utsmyckad hjälper vi dig med belysning och montering av bänkar och bord. Om vintern hjälper vi dig med snöröjning där våra duktiga maskinförare ser till att skyffla bort snö och slask.

Vi utför grävarbeten, diverse uppdrag inom dränering och avlopp i hela Örebro län. Vår personal på ND Service har mångårig erfarenhet från markarbete och du är som kund garanterad ett högst professionellt utförande. Oavsett om det gäller grävarbeten i samband med en renovering, dränering, plattläggning eller stenläggning.

Telefon: 019-12 26 99 14

Våra tjänster

E-post: info@nd-service.se

ND Service AB, Landins väg 7, Örebro

Hemsida: www. nd-service.se


E T T T RY G G T S ÄT T AT T UNDERHÅLLA ER FASTIGHET

Vi skapar rum för trivsel Miljönären erbjuder måleri, golv, kakel, klinker och fönsterrenovering för privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag. Våra skickliga hantverkare med specialkompetens i kombination med vårt breda utbud av tjänster gör oss till en trygg helhetspartner för fastighetens alla ytor. Vi avlastar våra kunder genom hela processen, från första mötet till färdigt resultat.

När medlemmarna i er bostadsrättsförening trivs, kan vi känna oss nöjda!

Kontakta oss för en kostnadsfri rådgivning! 010 -178 71 00 | www.miljonaren.se 15


ALLT INOM el energi värme kyla Vi är specialiserade på att använda atmosfärens energi för värme, kyla och energiproduktion. VI LEVERERAR OCH INSTALLERAR: Solceller, luftvärmepumpar, laddstolpar för elfordon, energisnål belysning med mera.

SOLCELLER

ns Installation Konsultation Levera

Värme & kyla för perfekt inomhusklimat

Tysta och vindfria modeller

UMP LUFTVÄRMEP ns Installation

Konsultation Levera

montering Anpassad hov utifrån be

Vill ni veta hur ni kan optimera er fastighets elanvändning? KONTAKTA OSS SÅ BERÄTTAR VI MER! HAX EL, ENERGI & VÄRME 0706079064 | HENRIKHAXEEV.SE

HAXEEV CREDITWORTHY HAX El, Energi & Värme 760327-4254 | 2019-09-12

16

WWW.HAXEEV.SE


WG isolering AB SPARA PENGAR

Lösullsisolering med kvalité och miljötänk

ISOLERA DIN FASTIGHET

DAGS ATT BÖRJA TÄNKA PÅ ISOLERING KONTAKTA OSS FÖR RÅDGIVNING OCH OFFERT

- WG isolering innehar certifieringen Behörig lösull - Jobbar med godkända och kontrollerade produkter - Isolerar vindar vid nybyggnation och tilläggsisolering. - Isolerar väggar och golv vid nybyggnation och lufttätning. - Utsugning av lösull vid skador eller vid renoveringar.

Vi hjälper er med allt från små till stora projekt.

019-18 08 80

- Snickeriarbeten på din vind. - Försäljning av tätskiktsprodukter.

Håller ni på att planera ny- eller ombyggnationer? Vi jobbar med fastighetsägare, BRF och privatpersoner.

www.wgisolering.se Telefon: 019-18 08 80 E-post: info@wg-isolering.se Adress: Droskavägen 21, Örebro

17


Allt inom el Vad behöver ni hjälp med? Vi erbjuder bland annat:

•INSTALLATION •FELSÖKNING •SERVICE

Elteknik är ett mindre företag med kontor i Örebro. Vi jobbar nära våra kunder för att tillsammans komma fram till de bästa lösningarna. Vi kommer med förslag och lägger upp en plan, sedan bestämmer du hur vi tar oss vidare.

019 – 12 54 00 • jens@adolfsbergselteknik.se • www.adolfsbergselteknik.se • Skjutbanevägen 11 • 703 69 Örebro


En del av Skanskas Gröna Initiativ

Med passion för asfalt. Hos oss finns duktiga asfaltspecialister, redo att stötta dig med teknisk kunskap och bästa lösning efter dina behov och förutsättningar. Hela vägen fram till ett lyckat slutresultat. Välkommen till Skanska! Kontakta mig så berättar jag mer! David Pettersson 010-449 27 47 david.pettersson@skanska.se

skanska.se/asfalt

19


Ljust och fräscht

i trapphusen

                 

E

n normal trapphusmülning innefattar hela trapphuset med väggar, tak och snickerier. Men det är viktigt att som kund veta vad man vill ha och ta tid pü sig när man tar in offerter. Jan Frünlund pü Sandü Müleri tycker att ett per sonligt mÜte pü plats i fastigheten är det bästa. – Vi vill alltid träffa kunden och gärna visa upp ett referensobjekt ocksü, säger Jan. Han menar att det är viktigt att bägge parter vet vad som ska ingü och vilket resultat man fÜrväntar sig. Andra tips är att se till att fü ett färgprov upp mülat innan man beslutar vilken kulÜr man vill ha, samt att ta in anbud frün flera olika firmor. – En trapphusmülning gÜrs med tio till femton ürs intervall, sü kunden müste bli riktigt nÜjd, säger Jan.

Idag är det ljusa, rena och lättstädade ytor som gäller vid trapphusmülning.

MĂĽnga produkter är till och med Svanenmärkta. En trapphusmĂĽlning gĂĽr fĂśrstĂĽs inte obemärkt fĂśrbi men en firma som hĂĽller god ordning och jobbar strukturerat behĂśver Men hur ska ett trapphus inte vara till stort besvär se ut? Jo, det väljer man fĂśr de boende. naturligtvis själv men Jan Dagens vattenbaserade FrĂĽnlund berättar att dova färger med korta torktider strukturfäger och svampgĂśr ocksĂĽ att arbetet gĂĽr mĂĽlade bĂĽrder inte längre mycket fortare än det gjorär i ropet. Idag är det ljusa, de fĂśrr. rena trapphus som gäller. Jan berättar att en fullYtorna ska vara släta  ständig trapphusmĂĽlning med och lättstädade och mĂĽnga tvätt, spackling, grundning tar även chansen att tänka och mĂĽlning tar ungefär en klimatsmart. vecka, eller 100 arbetstimmar, fĂśr en fastighet –Idag finns en mängd miljĂśvänliga färger som fungerar väldigt bra i trapphus, berättar Jan. med tvĂĽ till tre vĂĽningar.

“Idag finns en mängd miljĂśvänliga färger som fungerar väldigt bra i trapphusâ€?

20

Via www.fastighetsmedia.se kan ni hitta den arbetsstyrka som ni behÜver. Leta bland hundratals entreprenÜrer och leverantÜrer. Blir ni sugna pü att müla om trapphuset, eller behÜver fastigheten nügot annat sü är ni välkomna att kontakta oss! www.fastighetsmappen.se www.brfmappen.se kontakt@fastighetsmedia.se


Bra service & kvalitet Din självklara partner när det gäller professionell textilvårdsutrustning. Som auktoriserad servicepartner för Electrolux är du som kund garanterad kvalitetsprodukter med generösa garantier och en service av absolut toppklass.

AUKTORISERAD SERVICEPARTNER OCH ÅTERFÖRSÄLJARE AV ELECTROLUX LAUNDRY SYSTEMS

Försäljning

Installation

Service

Vi är auktoriserad återförsäljare

Vi utför kompletta installationer

Vi ger snabb service och garanterat

för Electrolux Laundry Systems och

för våra produkter med tillhörande

svar inom 24 timmar. Vi hjälper vår

erbjuder ett komplett sortiment

installation av el, vvs och ventila-

kunder med service och repara-

med professionell utrustning för

tion.

tioner oavsett märke på utrustning.

textilvård.

Du kan givetvis kontakta oss för rådgivning om du är osäker på vilka produkter och lösningar som passar ditt ändamål bäst.

Billtorpsvägen 1c, Örebro

info@otms.se

019-133400

www.orebrotvattmaskinservice.se

21


20-års erfaranhet av mark- och anläggning

Om oss JK Mark & Utemiljö är ett mark- och anläggningsföretag med utgångspunkt i Örebro län. Vi hjälper fastighetsägare och bostadsrättsföreningar med både stora och små projekt. Företaget har ett stort kontaktnät med olika hantverkare som vi samarbetar med. Vi kan därför erbjuda hjälp med alla delar i ett projekt.

Välkommen att kontakta oss för en konsultation och offert. Telefon: 070-56 28 642 E-post: johan@jkmark.se Hemsida: www.jkmark.se Adress: Kvarsätter Björkbacken 119, Hallsberg

Våra tjänster Markarbeten Grävning Plattläggning Stenarbeten Trädgårdsanläggning Ledningsarbeten Byggnationer Snickerier Trädgårdsdesign Anläggning av gröna ytor

22


Vi bygger och vårdar grönt Vi på Trädgårdstjänst är ett gäng på 40 stycken arbetskamrater vilka sedan 1960 i staden samlat kompetens, erfarenhet, maskinpark, lokaler samt stolthet att utföra gröna entreprenader.

Sitter du i styrelsen för bostadsrättsföreningen eller förvaltar fastigheter? Om ni behöver förbättra er gemensamma utemiljö, kontakta då oss på Trädgårdstjänst i Örebro. Vi ritar och bygger utemiljöer samt vårdar utemiljöer med året-runt skötselprogram.

Med TT:s Snickeri reparerar eller nytillverkar vi dörrar, fönster, lusthus, receptionsdiskar m.m.

Telefon: 019-32 47 15

Hemsida: www.tradgardstjanst.se

E-post: tradgardstjanstkontor@telia.com

Besöksadress: Maskingatan 24B, Örebro

23


Din kompletta leverantör av taklösningar.

Arbeten på tak med papp, duk och plåt Tätskikt , takavvattning, taksäkerhet och plåtarbeten.

Kontakta oss för offert!

Nyproduktion Omläggning Renoveringar

E-post: Kevin.s@ksman.se Telefon: 070-330 86 33 Adress: Tippvägen 2, Kumla 24

www.ksman.se


Kontakta oss för kostnadsfri offert

vi kan solenergi Vi installerar nyckelfärdiga solcellsanläggningar på alla typer av tak. Hör av er till oss så hjälper vi dig att räkna på hur lönsamt det är för er.

“Vad som verkligen förvånade mig var hur enkelt allt fungerade, Från offert till nyckelfädig installation.”

Kontakt 019-121210 info@sun4energy.se www.sun4energy.se Skjutbanevägen 1, Örebro

Vi har färdiga lösningar för laddning av elbilar och laddhybrider som passar till företag, bostadsrättsföreningar eller privata hem. Kontakta oss så hjälper vi er att ta fram en lösning!

Vi kan solenergi, har du råd att vänta?

Löparegatan 33, Strömstad 25


NÄTTERLUND Entreprenad

Det enkla valet

Bygg & renovering Markarbeten

Målning & tapetsering

Om oss Nätterlund Entreprenad AB startades 2019 av Alexander Nätterlund med ambition att vara det enkla alternativet vid val av bygg och markentreprenör. Efter många års erfarenhet inom bygg och som köpare/förmedlare av hantverkstjänster såg vi möjligheten att förändra branschen. Med fokus på relationer och kommunikation förenklar vi för dig som kund vid beställning av hantverkstjänst. 26

Kontakt Nätterlund Entreprenad AB Loftbodsgatan 4, 70226 Örebro E-post: info@natterlundentreprenad.se Telefon: 0763-362028 Hemsida: www.natterlundentreprenad.se


Marcus Hjalmarsson

Tel: 019 - 15 44 66

www.ff-fastighetsservice.se | 0771-330 300

www.ff-fastighetsservice.se

27


®

den hållbara fasaden - långt in i framtiden

FASADSKADOR?

Vår patenterade fasadteknik bygger på mer än 50 års samlad erfarenhet

Klimatsäkra fasaden och förbättra isoleringen tering, Tyst och miljövänlig mon utan murbruk eller lim

Underhållsfri och ekonomisk fasadteknik, utvecklad för vårt nordiska klimat Vår patenterade fasadteknik bygger på närmare 50 års samlad erfarenhet Ventilerad fasadteknik för hårda klimat, som håller fasaden torr,klarar byggnadsrörelser, kyla, värme och de hårdaste stormar - långt in i framtiden Tyst och miljövänlig montering, utan murbruk eller lim Med -tekniken kan ni välja färg, format och tilläggsisolering upp till 250 mm

KONTAKTA OSS så berättar vi om fördelarna med 28

0221 - 36600

www.marmoroc.se

-fasader


En schysstare yta

Foto: Niklas S Bernstone

– för dig och dina grannar

RÄTT OCH SLÄTT! ASFALT NÄR DEN ÄR SOM BÄST NCC förknippas ofta med omfattande asfaltsprojekt. Och visst asfalterar vi stora motorvägar, men lika ofta hjälper vi bostadsrättsföreningar eller privatpersoner med hållbara, snygga och väl fungerande ytor – stora som små. GRÖNT ÄR SKÖNT! OCH ALLTID LITE BÄTTRE Vi är din partner från offert till färdig beläggning och ser alltid till att du får en trygg process med miljöanpassad kvalitet och teknik, oavsett om du behöver hjälp med att lappa och laga eller en omfattande asfaltsbeläggning – vi hjälper dig.

VI ERBJUDER • Asfaltering och fräsning • Sättning av natursten, gatsten och kantsten • Plattsättning, murar och gräsarmering • Grönytor och tomtplanering • Dränering • Schaktning och hårdgörning • Hyvling och saltning av grusvägar och parkeringar • Linjemålning

VISSTE DU ATT NCC … • Ger dig som bostadsrättsförening möjlighet att anlita oss – i stort som smått • Ger dig en trygg partner att lita på – hela vägen • Ger dig hållbar (och grön) kvalitet – ner till minsta kvadrat • Ger dig en schysst, välskött och säker beläggning – för många år framåt

Vill du veta mer? Johan Hake 076-521 61 73 johan.hake@ncc.se

ncc.se/asfalt

29


De

Jonas Williamsson Regionansvarig Närke 070-7823254 jonas.williamsson@grundels.se

30

ma am t s ön a le t l ljöv i m


verktyg/produkter för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare. Vi skickar varje år ut totalt 62.095 tryckta mappar och nästan 400.000 nyhetsbrev till bostadsrättsföreningar i stora delar av Sverige.

Verktyget för att hitta det er bostadsrättsförening behöver BRF-mappen delas ut kostnadsfritt 2 ggr/år till bostadsrättsföreningar i Skåne, Västra Götaland och Mälardalen. Mappen innehåller entreprenörer och leverantörer som har den erfarenhet och kapacitet som krävs för att jobba med bostadsrättsföreningar. BRF-Mapparna skickas även ut digitalt i varje region 4 gånger per år. Vårt helhetskoncept gör oss till den självklara länken mellan bostadsrättsföreningarna och entreprenörer/leverantörer. www.brfmappen.se

.se Leverantörer och Entreprenörer – Snabbt och smidigt på nätet På brfmappen.se har vi samlat alla våra annonsörer från våra mappar. Här hittar du snabbt och smidigt de leverantörer du behöver, deras aktuella annons, kontaktuppgifter, referenser och mycket mer. www.brfmappen.se

Nyhetsbrevet för dig och din bostadsrättsförening Vårt nyhetsbrev BRF-Nytt skickas varje vecka ut till ca 8.000 mottagare runt

FASTIGHETSMAPPEN

erbjudanden som kan vara intressant för föreningen. www.brf-nytt.se

Verktyget för dig som äger eller förvaltar fastigheter Fastighetsmappen riktar sig mot den kommersiella marknaden av fastighetsägare/fastighetsbolag. Här tar vi med oss den kunskap och erfarenhet vi har från BRF-mappen och anpassar den för den professionella fastighetsmarknaden. Mappen skickas ut 1 ggr/år per region och 4 gånger via E-post. www.fastighetsmappen.se

Fastighetsmedia i Ljusdal AB • Bjuråkersvägen 23A, 827 31 Ljusdal

Tel: 0651-688 60 • E-post: kontakt@fastighetsmedia.se

1

31


Behöver du asfaltera din väg, parkeringsplats eller industriplan? Vi kan hjälpa dig med de flesta typer av asfalteringsuppdrag, inget jobb är för litet eller för stort. I samband med asfaltering kan vi även hjälpa dig med mindre markarbeten, marksten- och kantstensarbeten samt anläggning av grönytor. Asfaltbeläggning ställer extrema krav på hållbarhet. Den ska tåla tung belastning, slitage och väderpåverka och det under många år. Men verklig hållbarhet kräver ännu längre tidsperspektiv. Vår ECO-Asfalt® framställs med koldioxidneutral bioolja, en vegetabilisk restprodukt som radikalt minskar klimatpåverkan. Samma höga kvalitet. Bara mer klimatsmart! Kontakta Johan Rylander, 0733-84 70 64 eller maila johan.rylander@peabasfalt.se för kostnadsfri offert.

peabasfalt.se

Profile for Fastighetsmedia AB

Fastighetsmappen Örebro 2020  

Fastighetsmappen Örebro 2020