Fastighetsmappen Dalarna 2022

Page 1

Dalarna 2022

Verktyget för dig som äger eller förvaltar fastigheter

! r e r ö n e r p e r t n e h c o r e r ö t n a r e v e l Hitta www.fastighetsmappen.se

1


Dalarna 2022

Sluta leta. Vi har gjort det åt dig.

Äger eller förvaltar du fastigheter? Då vet du hur svårt det kan vara att hitta leverantörer och entreprenörer. I Fastig­hetsmappen har vi samlat företag som gärna arbetar med små och stora fastighetsägare så att du enkelt hittar det du behöver, när du behöver det. Ett verktyg med aktörer/ annonsörer som riktar sig till Er. Fastighetsmappen skickas kostnadsfritt en gång per år till fastighetsägare och fastighetsbolag runt om i landet. Vårt mål är att erbjuda ett komplett verktyg som ständigt utvecklas och förbättras. Därför är dina åsikter viktiga för oss. Saknar du något eller har du tankar och funderingar? Tveka inte att höra av dig till oss på 0651-688 75 eller kontakt@fastighetsmedia.se.

Postadress: Box 57, 827 22 Ljusdal Telefon: 0651-688 75

Vill du få mappen via e-post? Vi erbjuder även en onlineversion av Fastighetsmappen som skickas ut via e-post. Genom att anmäla dig via vår hemsida får du enkelt tillgång till verktyget även när du inte har den tryckta mappen nära till hands. Anmäl dig idag på www.fastighetsmappen.se

Besöksadress: Södra Järnvägsgatan 25, Ljusdal

E-post: kontakt@fastighetsmedia.se

Webb: www.fastighetsmappen.se


VERKTYGET FÖR DIG SOM ÄGER ELLER FÖRVALTAR FASTIGHETER Innemiljö & Fastighet

Produkter

Granitor Electro AB

Säkerhet och El Installation & Service

5-6

Hissbyggarna TGS

Installation & Service Hissar

13

Dalupp AB

Energieffektivisering, Termografering

8

Rescue Team Scandinavia AB

Brandsäkerhet, Hjärtstartare

15

S-pipe AB

Relining, Avloppsrensning, Filmning

9

Hedemora Glasmästeri AB

Glasmästeri

16

Eltech i Dalarna AB

VVS, El, Ventilation

Falu Solenergi AB

Solenergisystem, Solceller

28

VVSteknik Energi Gävle Dala AB

Energieffektivisering, Relining Avlopp och Vent.11-12

Isolerab AB

Isolering Lösull

29

10

Qvalitetsteknik mellansverige AB Elinstallationer, Ventilation, Kyla

14

Rescue Team Scandinavia AB

Brandsäkerhet, Hjärtstartare

15

Utemiljö

LA Takvård

Takrengöring

18

Skanska Industrial Solutions AB

Asfaltering

Bengt Stor Måleri AB

Måleri

19

Trädspecialisten AB

Trädvård

Fredins Takentreprenad AB

Takbyten, Tätskikt, Tilläggsisolering

20

MaserFrakt AB

Grävning, Sopning, Slam & spoltjänster Baksidan

Miljönären

Måleri, Golv, Fönsterrenovering

21

Friskahusgruppen AB

OVK, Ventilation, Solceller

22

Administrativt, Konsulter & Övrigt

Berg & Brykt Entreprenad AB

Murning, Putsning, Torv & Sedumtak

24

Veteranpoolen

Fastighetsskötsel, Administrativ hjälp

25

Veteranpoolen

Fastighetsskötsel, Administrativ hjälp

25

Jonas Sjödahl Invest AB

Uthyrning Lokaler

27

Klimat & Elservice i Dalarna AB

Ventilation, El och Styrteknik

26

LR Redovisning Revision Mora AB Ekonomisk förvaltning, Redovisning

Isolerab AB

Isolering Lösull

29

FASTIGHETSMEDIA I LJUSDAL AB Ansvarig utgivare: Daniel Hertzberg daniel.hertzberg@fastighetsmedia.se

www.fastighetsmappen.se

Annonsmaterial: material@fastighetsmedia.se Produktion: www.svedinmedia.se Tryck: www.atta45.se

7 17

30


HITTA LEVERANTÖRER OCH ENTREPRENÖRER TILL ER FASTIGHET

UPPDATERAD! WWW.BRFMAPPEN.SE HAR BLIVIT ÄNNU BÄTTRE. PROVA DU MED!

På www.brfmappen.se hittar du allt du behöver till er fastighet. Här har vi samlat leverantörer och entreprenörer från hela landet. Filtrera enkelt på region, bransch m.m. Se företagets profil och aktuell annons från Fastighetsmappen och kontakta enkelt de leverantörer du önskar komma i kontakt med.

Leverantörer och Entreprenörer – Snabbt och smidigt på nätet


Våra installationer inom säkerhet är fullt ut kundanpassade och tål att utvecklas i takt med nya tekniska krav.

Projektering, installation och service av allt inom säkerhet Vi har projekterat och installerat säkerhetslösningar sedan 1960-talet. Det har gett oss en av marknadens längsta erfarenhet av allt från komplexa system, styrda av myndighetskrav, till enkla system som våra kunder själva underhåller.

Våra tjänster inom säkerhet: Projektering och konsultering Förebyggande underhåll och service Brandlarm och talande utrymningslarm Inbrott och passageanläggningar CCTV- Kameraövervakning.

När en anläggning tagits i drift har vi behovsanpassade avtal för förebyggande underhåll och service – avtal som utgår från våra kunders aktuella behov. För att lyckas leverera säkerhetslösningar som är kundanpassade och som tål att utvecklas i takt med den tekniska utvecklingen, arbetar våra kunniga servicetekniker självständigt, i nära samarbete med våra kunder. Det innebär korta och snabba beslutsvägar – vilket ger en effektiv arbetsprocess.

Flera olika finansieringsalternativ Ibland kan det vara tacksamt med extern finansiering. Därför har vi, tillsammans med våra samarbetspartners, arbetat fram några olika alternativ för mindre företag, BRF-er och offentlig förvaltning.

Kontakta oss: Elservice Johan Singdén 010-470 75 47 Johan.singden@granitor.se Fastighetsautomation Jan Kangas 010-470 76 72 Jan.kangas@granitor.se

CERTIFIERAD ANLÄGGARFIRMA INOM INBROTTSLARM, BRANDLARM OCH CCTV.

5


Våra segment: Elinstallation Security Fastighetsautomation Industriteknik Hissar Våra kunder finns inom bygg, fastigheter och industri.

Vi är ett el- och teknikföretag Granitor är ett el- och teknikföretag med stark lokal förankring i Skandinavien. Vårt fokus är på utveckling av entreprenad- och servicetjänster inom elinstallation, security, fastighetsautomation, industriteknik och hissar. Vår styrka ligger i lång och bred erfarenhet, samt en vilja att utifrån den tekniska utvecklingen arbeta fram

nya arbetssätt. Det möjliggör lokalt anpassade och skräddarsydda lösningar som kan tillgodose även specifika behov. Ofta handlar det om energi- och kostnadseffektiva lösningar, som ska tåla att utvecklas år efter år. För att lyckas arbetar vi med flera olika leverantörer och, om möjligt, nära våra kunder. Vi tror på långsiktiga relationer, byggda på resultat och förtroende.

TILL PRIVATPERSONER ELLER FÖRETAG:

Smarta installationer av laddboxar som får elen att räcka åt alla.

VI FINNS ÖVER HELA SVERIGE OCH DELAR I NORGE

Genom att installera dynamisk lastbalansering kan vi jämna ut effekttopparna som uppstår när flera vill ladda sina bilar samtidigt. Som kund innebär det att du inte nödvändigtvis behöver investera i en kraftigare servis. Vi har även integrerade betallösningar, vilket gör att installationskostnaden blir minimal för till exempel bostadsrättsföreningar och mindre företag. Läs mer på granitor.se/electro

Kontakt: granitor.se Tel vxl. 010 470 75 00


En del av Skanskas Gröna Initiativ

Med passion för asfalt. Hos oss finns duktiga asfaltspecialister, redo att stötta dig med teknisk kunskap och bästa lösning efter dina behov och förutsättningar. Hela vägen fram till ett lyckat slutresultat. Välkommen till Skanska! Kontakta mig så berättar jag mer! Anders Löfstrand 010-449 19 83

skanska.se/asfalt

7


PRISG

& 1 0 ARANTI % ra batt

Energieffektivisering för fastighetsägare och Brf ENERGIDEKLARATION • TERMOGRAFERING MED VÄRMEKAMERA • ENERGIEFFEKTIVISERING I FLERBOSTADSHUS

Kostnadsfri konsultation Fast pris för er trygghet Snabb leverans Fokus på kundnöjdhet

Telefon: 076-803 96 28 E-post: info@dalaenergiexpert.se

www.dalaenergiexpert.se 8


S-pipe AB • Relining • Moderna stamrenoveringar

S-pipe ser till att vardagen flyter problemfritt S-pipe AB hjälper fastighetsägare och bostadsrättsföreningar med effektiva lösningar för att relina och hetvattenspola avlopp i Dalarna.

• • • • • • • •

Relining i fastigheter Infodring av markledningar Relining Venitlationskanaler Projektering av fastigheters avloppssystem Besiktning med statusbedömning och åtgärdspaket Lokalisering av ledningar med sondutrustning. Avloppsrensning och filmning Hetvatten Spolning av avloppssystem

Kontakta oss Telefon: 076-837 00 88 E-post: christopher.lagergren@spipe.se Hemsida: www.spipe.se 9


EL, VVS & VENTILATION för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar

VVS & Service

El & Service

Ventilation

Vi utför alla typer av VVS-arbeten i fastigheter. Allt från renovering av badrum till löpande service. Kontakta oss för rådgivning och offert.

Nyinstallationer eller service av befintliga anläggningar. Vi utför allt från stora till små arbeten åt fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.

Vi ser till att ert inomhusklimat är bra genom injustering och rengöring av er ventilationsanläggning. Vi utför även nyinstallationer av aggregat och hela anläggningar.

Kontakta oss för kostnadsfri offert och rådgivning Faluvägen 39 790 26 Enviken 10

Telefon: 073 93 90 975

johan@eltechab.nu www.eltechab.nu


Nöjdare inneboenden och lägre kostnader! 1 grads sänkning av medeltemperaturen minskar energikostnaden på 5–7 procent.

BOsmart!

Hållbarhet för Bostadsrättsföreningar VVSteknik erbjuder bostadsrättsföreningar en trygg lösning för smartare uppvärmning! Med genomgående analys av värme, kyla & filter så tar vi fram tydliga förslag för hur vi kan hjälpa er. Detta för att sänka era energi- och underhållskostnader.

Smartare uppvärmning Temperaturer kan skilja avsevärt mellan lägenheter i fastigheten. VVSteknik hjälper er ta fram rätt lösning för att stabilisera flödet och sänka era uppvärmningskostnader.

Lägre kostnader Vi tar fram tydliga kalkyler för att tydliggöra era besparingar långsiktigt. Vi är en erfaren leverantör till främst föreningar och bidrar med rätt underlag för en bättre boendekomfort.

Kontakta oss! Micke Danielsson  0702177114  Micke.danielsson@vvsteknikgavledala.se

www.vvsteknik.net

Info@vvsteknikgavledala.se

Björn finn  0703301325  bjorn.finn@vvsteknikgavledala.se

023-70 41 00

Matsarvsvägen 15, 791 77 Falun 11


Alla dåliga rör behöver inte bytas!

Relining avlopp Det spelar det ingen roll om det finns hål, sprickor, saknas bitar av ledningen. Systemet som installeras är ett helt nytt självbärande rör. Relining säkerställer avloppets livslängd på mer än 50 år.

Relining ventilation Med väl fungerande ventilation sänks kostnaden för uppvärmning och risken att oönskade lukter sprids mellan ventilationskanalerna minskar. Relining förbättrar inneklimatet och kan betalar för sig själv över tid.

Kvalité

Hållbarhet

God Service

Kontakta oss! Håkan Backman  070 330 34 64  hakan.backman@vvsteknikgavledala.se

www.vvsteknik.net 12

Info@vvsteknikgavledala.se

Mats Persson  070336 53 06  mats.persson@vvsteknikgavledala.se

023-70 41 00

Matsarvsvägen 15, 791 77 Falun


Installation & service av hissar w w w.hissbyggarna.se

Vare sig ni söker service, en lösning för modernisering eller för installation av era hissar - Vi har en livstid av erfarenhet och fantastiska kontakter för att bemöta era önskemål utan astronomiska kostnader. Hör gärna av er med era funderingar eller önskemål och begär en offert. Det kommer att löna sig att kontakta Hissbyggarna TGS!

Dags för Service?

Modernisering

Installation

Är du fastighetsägare eller behöver service av hiss åt någon kund du har? Då har vi olika alternativ för just service/underhåll som vi kan erbjuda.

Har ni funderat på att modernisera era hissar? Vi har ett stort utbud vare sig det gäller modernisering eller byte av dörrar, ramar, korg, inredning m.m.

Installation av hiss, apparatskåp och talenheter för nödsituationer etc. kräver både rätt utrustning och färdigheter. Vi har det som krävs!

Agentur för Yukselis Europa AB

staffan@hissbyggarna.se 026-12 00 80 www.hissbyggarna.se 13


Q Teknik AB arbetar med energiberäkningar, Installationer och service i fastigheter. Våra verksamhetsområden är el, Kyla, Styr & regler samt Ventilation. Vi utför även energioptimering av fastigheter, lämnar åtgärdsförslag i olika prisnivåer och låter dig besluta vilken nivå som passar just din fastighet.

el Vi energioptimerar fastigheter och har lång erfarenhet av energibesparande åtgärder. Vi hjälper till att visa hur stor energiförbrukning fastigheten borde göra av med och hur mycket egentligt energispill det handlar om i dagsläget.

Vi utför alla förekommande arbeten inom elinstallation till din fastighet eller bostadsrättsförening.

STYR- & reglerteknik

ventilation

kyla

Vi levererar, programmerar och installerar styrsystem och reglerutrustning för alla förekommande lösningar.

Vi utför alla förekommande arbeten inom ventilationssystem såsom OVK, injustering, montage och service.

Vi utför alla arbeten inom kyla och värmepumpar. Så som periodisk läckagekontroll med registerföring, installationer och service.

Qvalitetsteknik Mellansverige AB Telefon: 0771-99 00 99 14

E-post: info@qteknik.se

www.qteknik.se

www.qteknik.se

Energioptimering


Rescue Team Scandinavia

30 års erfarenhet av brandsäkerhet Vi hjälper fastighetsägare och bostadsrättsföreningar med brandskyddsarbetet och säkerställer att ni kan sova tryggt om natten.

Känns det svårt med SBA? Vi gör systematiskt brandskyddsarbete enkelt för dig Att bedriva ett systematiskt brandskyddsarbete innebär kontinuitet och kontroll. Många tycker att det känns svårt och har viktigare saker att ta itu med. Vi på RescueTeamScandinavia har all den kompetens och erfarenhet som krävs för att ta över ansvaret för ert brandskyddsarbete. När du väljer oss, kan du känna dig trygg i att vi gör allt det brandskyddsarbete som krävs enligt gällande lagar och regler och till en kostnad som känns bra för er.

Hjärtstartare till Brf och fastighetsägare För varje minut som går vid ett plötsligt hjärtstopp ökar risken för dödlig utgång med 10 procent. I och med att hjärtstartare är så enkla att använda bör alla fastighetsägare och bostadsrättsföreningar införskaffa en hjärtstartare och utbilda de som vistas på och i närheten av platsen, till exempel anställda, hyresgäster och föreningsmedlemmar.

Brandsäkerhet

Totalleverantör av brandskyddsprodukter till fastigheten

info@rescueteamscandinavia.se | 076-839 29 37 | www.rtfservices.se

15


Glas, solskydd och balkonginglasningar till fastighetsägare och Brf.

Vi erbjuder alla former av tjänster som innefattar glas, solskydd och balkonginglasningar till företagare, privatpersoner och bostadsrättsföreningar. Hos oss kan du räkna med en personlig service, där målet alltid är att Ni ska bli så nöjda att Ni kan rekommendera oss till andra.

FÖNSTER · BALKONGINGLASNING · SOLSKYDD · DÖRRAR · PORTAR · UTERUM

Förutom alla typer av glasreparationer och fönsterbyten så erbjuder vi även nymontage och service av portar, dörrar och glaspartier som är energieffektiva, inbrottssäkra, brandsäkra, utrymningsanpassade eller med automatik. Naturfärgade, lackerade eller anodiserade. Helt i glas, eller delvis lackerade isolerade fyllningar. Vi hjälper Er med de krav Ni har på Era metallpartier, såväl i privata som för offentliga miljöer.

NORBERG Engelbrektsgatan 77, Norberg 0223-203 16 butiken@norbergsglas.se

16

www.hedemoraglas.se

HEDEMORA Ivarshyttevägen 10, Hedemora 0225-71 19 60 butiken@hedemoraglas.se


Bok pla a kostn tsb esö adsfr i kn u! tt

TRÄDVÅRD AV PROFFS ÖKAR VÄRDET PÅ DIN FASTIGHET Har ni kunskap om hur ni bäst tar hand om era träd för att få ut maximalt av investerat kapital? Rätt åtgärder i rätt tid sparar pengar. Träd är en långsiktig investering som över tid ökar i värde. En felaktig beskärning kan resultera i att trädet måste fällas i förtid. Träd, trädgårdar och parker i vår närmiljö är oumbärligt för människans välbefinnande och psykiska hälsa. Dessutom minskar de risken för översvämmning vid plötsliga skyfall, tar bort skadliga partiklar

ur luften och bidrar rätt placerade till lägre inomhustemperatur heta sommardagar. En väl genomtänkt och skött utomhusmiljö ökar attraktionen, värdet på fastigheten och trivseln hos de boende.

fastighetsbolag församlingar, kommuner och privatpersoner runt om i Dalarna.

Trädspecialisten har över 20 års erfarenhet av praktisk trädvård, plantering, trädflyttning och avancerade trädfällningar. Vi utbildar i trädförvaltning, upprättar trädvårdsplaner, genomför riskanalyser och trädvärderingar. Trädspecialisten är återkommande anlitad av flera bostadsrättsföreningar,

Väl mött!

Besök vår hemsida för referenser och mer information om oss.

”Rekommenderar aborist Tobias Fischer med högsta betyg! Trevlig, kunnig, 100% proffs”

www.tradspecialisten.info • 070-777 79 74 17


e t! k ta le ve L

ä

n

g

e

ANLITA SVERIGES LEDANDE TAKVÅRDARE

Släng inte bort pengarna på dyrt takbyte! Underhåll ditt tak - och förläng livslängden. Nya som gamla tak kan behandlas.

Visste du att? Mossa, lav och alger på taket ökar risken för långtgående fuktoch vattenskador.

Borttagning av mossa, alger och lav Vi ser till att påväxter som kan orsaka skador på taket försvinner. Mossa, alger och lav kan inte bara orsaka skador, de får även taket att se smutsigt ut. LA ser till att ditt tak blir rent och snyggt. Skonsam rengöring av tak Vi skrapar bort mossan och behandlar taket med medel som bryter ner mossa, alger och lav. Taket är helt rent efter cirka 1-2 år. Vi rengör tak utan att använda högtryck Högtryckstvätt riskerar att slita ner takpannornas ytskikt samt att trycka in vatten under pannorna. Låt istället LA rengöra taket skonsamt. Tömning av hängrännor Vi tömmer era hängrännor så att vattnet kan rinna fritt den väg det ska. Byten av trasiga takpannor Trasiga takpannor släpper igenom regn, snö och fukt. Vi byter ut de trasiga takpannorna så att taket kan vara husets sköld mot vädrets makter.

Före och efter behandling.

* Kostnadseffektivt * Miljövänligt * Biologiskt takmedel * Rena och snygga tak * Uppföljning efter 4 år * Arbetsmiljöplan * Bas P & Bas U

LA Takvård AB Industriområdet 31C 785 43 Mockfjärd www.takvård.se

18

Förebyggande behandlingar för att motverka att taket drabbas av mossa alger och lav Har du ett nytt tak eller ett rent tak som du vill ska förbli rent? Låt oss behandla taket förebyggande så att du slipper drabbas av mossa, alger och lav. Vi ser till att ditt rena tak förblir rent. Årliga kontroller Låt oss kontrollera ditt tak en gång per år så att ditt tak håller sig i bra skick under många år till.

Södra Dalarna

Norra Dalarna

pontus.enmalm@takvard.se

patrik.gunnarsson@takvard.se

Pontus Enmalm 072-538 44 29

Patrik Gunnarsson 073-649 79 16


Välkomna till Bengt Stor Måleri AB i Rättvik.

Välkomna till Bengt Stor Måleri ABsom i Rättvik Vi är ett företag funnits på orten och i Dalarn

Välkomna till Bengt Stor Måleri AB i Rättvik.

Vi är ett företag som funnits på orten och i Dalarna sedan 1972.

firari alltså 50 årsedan som måleriföretag i år 2022 och Vi är ett företag som funnits på ortenVioch Dalarna 1972. Vi Vi firarfirar alltså 50 år som måleriföretag i iårRättvik. 2022 och resani fortsätter! Välkomna till Bengt Stor Måleri AB alltså 50Bengt år som måleriföretag år 2022 och resan fortsätter! Välkomna till Stor Måleri AB i Rättvik. Vi kan erbjuda en helhetslösning för er förening m

erbjuda en helhetslösning för er förening med t.ex underhållsavtal därera vi gör en översynhar ochett gott skick un säkerställer att fastigheter Vi är Vi ettkan företag som funnits påfunnits orten och i Dalarna 1972. Vi är ett företag som på orten och sedan i Dalarna sedan 1972. säkerställer att era fastigheter har ett gott skick under den tidsperiod avtalet omfattar.

Vifortsätter! utför naturligtvis samtliga inom branschen före Vi firar alltså 50 åralltså somsamtliga måleriföretag i år 2022 och Vi utför inommåleriföretag branschen förekommande arbetsuppgifter. Vinaturligtvis firar 50 år som i år resan 2022 och resan fortsätter!

Vårt arbetsområde täcker naturligtvis hela Dalarn Vi kan erbjuda helhetslösning för erhela förening underhållsavtal vi gör en översyn Vårt arbetsområde täcker Dalarna samtt.ex även närliggande län. där Vi kanenerbjuda en naturligtvis helhetslösning för ermed förening med t.ex underhållsavtal där vi gör enoch översyn säkerställer att era fastigheter har ett gott skick under den tidsperiod avtalet omfattar. under den tidsperiod avtalet omfattar. Ni får dessutom: Ni får säkerställer dessutom: att era fastigheter har ett gott skick Vi utför naturligtvis samtliga branschen förekommande arbetsuppgifter. • ViKostnadsfria möten inom och offerter utför naturligtvis samtliga inom branschen förekommande arbetsuppgifter. • Kostnadsfria möten och offerter • Besiktning av objektet • samt Besiktning av objektetlän. Vårt arbetsområde täcker naturligtvis hela Dalarna även närliggande län. arbetsområde täcker naturligtvis helasamt Dalarna även närliggande • Vårt Förslag på åtgärd med specificerad arbetsbeskrivning • Förslag på åtgärd med specificerad arbetsb • Förslag på produktval Ni får dessutom: Ni får dessutom: • Förslag på produktval • Information till hyresgäster • Kostnadsfria möten ochmöten offerter • Fullständig avetablering med städning av arbetsytorna • Information till hyresgäster • Kostnadsfria och offerter • Fullständig avetablering med städning av a •Bengt Besiktning avABobjektet Besiktning av objektet vilket borgar för en personlig Stor•Måleri är ett familjeföretag kontakt och ett ansvar •gentemot Förslag på åtgärd med specificerad arbetsbeskrivning kunden, samtpå en åtgärd stolthet med för yrket och genomförande ett arbete kvalité. • Förslag specificerad arbetsbeskrivning BengtavStor Målerimed AB hög är ett familjeföretag vilket b • Förslag• påFörslag produktval på produktval gentemot kunden, samt en stolthet för yrket och g • Information till hyresgäster • Information till hyresgäster •Kontakt: Fullständig avetablering med städning arbetsytorna • Fullständig avetablering medav städning av arbetsytorna Bengt Stor Måleri AB Kontakt: Bengt StorBengt Måleri ABMåleri är ett familjeföretag vilket borgar förborgar en personlig ett ansvar Stor AB är ett familjeföretag vilket för en kontakt personligoch kontakt och ett ansvar Backa Norrgårdsvägen 23 gentemot gentemot kunden, samt en stolthet för yrket och genomförande av ett arbete med hög kvalité. kunden, samt en stolthet för yrket och genomförande av ett arbete med hög kvalité. Bengt Stor Måleri AB 79591 RÄTTVIK

Tel växel: 0248-17096

Kontakt: Kontakt: Mail: info@stormaleri.se

Backa Norrgårdsvägen 23 79591 RÄTTVIK

BengtWeb: Storhttps://stormaleri.se/ Måleri ABMåleri AB Bengt Stor

Tel växel: 0248-17096

Backa Norrgårdsvägen 23 Backa Norrgårdsvägen 23

Mail: info@stormaleri.se

79591 RÄTTVIK 79591 RÄTTVIK

Web: https://stormaleri.se/

Tel växel: Tel 0248-17096 växel: 0248-17096 Mail: info@stormaleri.se Mail: info@stormaleri.se Web: https://stormaleri.se/ Web: https://stormaleri.se/

19


Taket skyddar stora värden anlita oss och Du behöver inte oroa Dig

Vi är takentreprenören i Dalarna med långa anor. Vår personal har kunskapen och flera årtiondes praktisk erfarenhet med tak. Vi monterar takduk samt asfaltbaserat tätskikt och vi utför allt från nyproduktion till omläggning och tilläggsisolering. Vi installerar taksäkerhetslösningar på alla sorters tak.

fredinstak.se

info@fredinstak.se 0243 - 23 12 60 20

Robert

070-768 17 02

Torbjörn

070-768 86 29


E N T RY G G H E L H E T S PA R T N E R T I L L E R B R F

Vi skapar rum för trivsel. MÅLERI GOLV KAKEL & KLINKER

Tryggt och smidigt med vårt underhållsavtal Läs mer miljonaren.se

FÖNSTERRENOVERING

Att renovera behöver inte innebära en påfrestning för medlemmarna i bostadsrättsföreningen. Med Miljönärens upparbetade rutiner säkerställs ett väl utfört jobb vilket ger en smidig och trevlig process.

En enklare process

När du anlitar oss behöver du inte ha kontakt med någa andra. Vi tar hand om hela processen, från första mötet till färdigt resultat. • Projektering • Förslag färgsättning • Åtgärdsprogram • Underhållsavtal

Kontakta oss för en kostnadsfri rådgivning! 010 -178 71 00 | miljonaren.se 21


Har ni dålig luft i er fastighet? Vi löser problemet! ENERGIEFFEKTIVISERING • OVK • VENTILATION • VÄRME • SOLCELLER • AVFUKTNING

Friskahusgruppen hjälper bostadsrättsföreningar med bättre ventilation I flerbostadshus kan behovet av ventilation se väldigt olika ut från lägenhet till lägenhet. Healthbox är Friskahusgruppens behovsstyrda frånluftsventilation som anpassar sig efter de boende i varje enskild lägenhet. Därför är den särskilt anpassad för att skapa ett bra inomhusklimat för bostadsrättsföreningar.

“OVKn, och de åtgärder som vidtogs i samband med den, gjorde stor skillnad på inomhusklimatet i lägenheterna.”

22

www.friskahusgruppen.se 026-27 10 01 info@friskahusgruppen.se

Dalarna Roger Andersérs roger@dalasotarn.se

Gästrikland Anna Holmstén anna@friskahusgruppen.se

Hälsingland Håkan Melin hakan@hmsotning.se


artikel från www.brf-nytt.se

Hälsoinspiratören som började sälja frisk luft

För Anna Holmstén kommer den personliga hälsan alltid i första rummet. Tillsammans med kollegorna i Friskahusgruppen får hon nu möjlighet att hjälpa människor till en bättre hälsa genom att skapa ett bättre inomhusklimat. Läs mer: www.friskahusgruppen.se Hälsa och hållbarhet är Anna Holmsténs viktigaste byggstenar i livet. Till yrket är hon är miljöingenjör och hon har lång erfarenhet av att arbeta i olika tekniska branscher som VA och sotning. Privat är hon en friluftsmänniska som älskar att vara ute i friska luften. För några år sedan fick Anna möjlighet att kombinera dessa två byggstenar när hon började arbeta som VD på Friskahusgruppen med målet att sälja en säker och frisk inomhusluft. De flesta människor tillbringar en stor del av sina liv inomhus och inomhusklimatet påverkar hur vi mår. Därför var det viktigt för Anna att Friskahusgruppen skulle kunna göra skillnad för människor genom att skapa friska hem med frisk luft. Under pandemin har merparten av befolkningen spenderat mer tid hemma och då upptäckte många att luften inte är så bra som de har trott.

“Många tar för givet att luften ska vara bra och tänker inte på den förrän de har fått besvär.” Anna Holmstén, Friskahusgruppen

De flesta bostadsrättsföreningar som Friskahusgruppen besöker har ganska bra luft i sina bostäder eftersom föreningen oftast tar sitt ansvar gällande obligatorisk ventilationskontroll (OVK). Många har dock svårt att se hur allt hänger ihop. Ofta åtgärdar

föreningarna själva symptomen på dålig ventilation t.ex. mögel men de gör inget åt ventilationen vilket gör att problemen så småningom kommer tillbaka. En viktig del av arbetet är därför enligt Anna att också utbilda boende och fastighetsägare i hur de kan få ett bättre inomhusklimat. På senare tid har fler föreningar börjat visa intresse för detta.

“Tidigare har de flesta fastighetsägare plikttroget utfört OVK för att lagen säger att de måste. Idag vet många att inomhusklimatet har betydelse för hur vi mår.” Anna Holmstén, Friskahusgruppen

För Anna som både värnar om hälsan och miljön är behovsstyrd ventilation det bästa som har hänt på marknaden. Det innebär att ventilationen ökar i den delen av bostaden där de boende befinner sig och minskar i de rum där ingen är. När ventilationen anpassas efter behovet av frisk luft minskar energiförbrukningen vilket är bättre för både miljön och plånboken. Dessutom får de boende en större medvetenhet om hur förbrukningen ser ut vilket ytterligare förändrar beteendet mot en mer miljövänlig förbrukning. Text: Linda Svedin (www.svedinmedia.se) 23


hållbart för framtiden putsade fasader.

Berg och Brykt i Mora, Dalarna har sedan 1966 levererat hållbara lösningar med tradition. Inom murning, fasadrenovering, tätskikt, miljövänliga vegitationstak och betonghåltagning. ERFARENHET - KOMPTETENS - HÅLLBART

Se referensuppdrag och läs mer om oss: bergobrykt.se

SEDUMTAK Smakfullt, hållbart och miljövänligt. Passar såväl nyproduktion, vid takbyte eller renovering.

Läs mer om våra Torv & sedumtak: bergobrykt.se

GRÖNA TAK ÄR VÅR FRAMTID nybyggnation eller takbyte

24


Flexi belt & effek tivt

Få mer flyt i er bostadsrättsförening Våra proffsiga veteraner står redo att ge er en extra hand. Vi kan komma löpande för speciella insatser – eller några timmar då och då när ni själva ringer efter oss. Här är några inspirerande exempel:

       

Administrativ hjälp Fastighetsskötsel Snöröjning Laga läckande kranar Måleri – inne & ute Snickerijobb Tekniskt underhåll

      

Trädbeskärning & klippa häck Trappstädning & fönsterputs Vinds- & källarstädning Installera utebelysning Hålla tvättstuga i skick Koll på soprum & återvinning ... detta och mycket mer!

Trädgårdsskötsel

Vi är 100 snickare, målare, rörmokare, elektriker, fastighetsskötare och trädgårdsmästare som kombinerar jobb och pension. Vi kan ofta komma med kortare varsel och med vår yrkeserfarenhet är vi snabbt igång och ser vad som behöver göras. Utan startavgifter eller bindningstider. Med oslagbar flexibilitet!

Boka online veteranpoolen.se eller ring 0243-31 52 00 25


Ventilation, el och styr för fastighetsägare och Brf. www.ke-ab.se

Jerker Karp-Öhring Projektledare

KEAB har sedan starten 2004 växt från sex anställda till ett 20-tal och har över 100 serviceavtal. Vår ambition är att alltid finnas till tjänst för dig som kund vare sig det gällar service, akuta insatser eller entreprenader.

• • • • • • • • • •

Serviceavtal Ventilationsinstallation Elinstallationer Styr & övervakning Värmeinstallationer Kylinstallationer Radonventilation OVK Projektering Energiutredning

K LIMAT O CH ELSERVI CE I DA L A RNA Kontakta oss Soldattorpsvägen 2, 774 62 Avesta, Sweden 26

Telefon: 0226-510 80 E-post: admin@ke-ab.se


Attraktiva Lokaker i Rommehedslägret uthyres

Kalla lokaler från: 1500kr/mån 30-200m2 Varma lokaler från: 2500kr/mån 30-50m2 Kallförråd 30m2 pris: utan el 1000kr/mån, pris ink el 1500kr

Lokalerna ligger i naturskönt område med stora grönytor och granne med lunchrestauarangen officerssalongen samt ett cafe och allehanda företag såsom massagesalong,secondhandaffär etc.

Jonas Sjödahl Invest AB • 073-078 40 05 • jonassjodahlinvestab@hotmail.com

27


www.falusolenergi.se

Producera din egen el med solenergisystem från Falu Solenergi AB

SMART ENERGI Falu Solenergi AB är er lokala leverantör av solenergisystem för både villor, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. Vi hjälper er från start till mål. Från projektering och val av system till leverans och driftsättning. Producera din egen el och sänk dina elkostnader. Sälj ditt elöverskott och tjäna pengar när elpriserna stiger.

Några av våra installationer

Kontakta oss för kostnadsfri offert och rådgivning Häradsvägen 4 790 25 Linghed 28

E-post: info@falusolenergi.se

SS: O 8 G 5 2 RIN 45

65 0 07


Dags att sänka energikostnaden? Du som fastighetsägare eller bostadsrättsförening kan spara pengar med en tilläggsisolering av din vind. Att isolera vindsbjälklaget med lösull är en bra investering för både fastighetens ekonomi och för de boendes klimat. Kontakta Dalarnas största lösullsentreprenör för en kostnadsfri rådgivning på plats.

Vi erbjuder:

Kostnadsfri rådgivning! Kontakta oss idag!

Fyll i formuläret på hemsidan eller ring oss!

020 - 48 00 10 www.isolerab.se 29


Vi hjälper dig med EKONOMISK FÖRVALTNING av din

BRF ELLER FASTIGHET BRF förvaltning

Webbredovisning

Skatt & deklaration

Revision

Vi kan hjälpa er lokalt med er ekonomiska förvaltning där det bla ingår utskick av hyresavier, påminnelser, leverantörsbetalningar, kontrolluppgifter, bokföring, bokslut och revision.

Du kan enkelt sköta din ekonomi med bokföring, orderhantering, säljstöd, kundfakturering och elektroniska fakturor genom att arbeta med webbredovisning.

Rådgivning och planering där vi gärna hjälper till och går igenom olika alternativ och vilka effekter de ger på kort och lång sikt. Självklart hjälper vi till med din och företagets deklarationer.

Årsredovisningen och revisionsberättelsen är tillsammans beslutsunderlag för företagets intressenter, och de måste kunna lita på den information som lämnas i årsredovisningen.

Om oss Hos oss möter du engagerade och kompetenta revisorer, rådgivare och affärsutvecklare. Vi driver själva våra företag och vet hur det är att vara företagare. Flertalet kunder kommer från Dalarna och västra Mälardalen och är lokala med sin revisor på detta sätt. Vi kan många branscher och det är stor chans att vi redan sammarbetar med någon i din bransch. En trygghet för dig är att vi kvalitetsäkras genom vårt medlemsskap i branschorganisationerna FAR & SRF. Vi finns i Mora och Arboga. Tveka inte att kontakta oss för ett möte och rådgivning!

30

MORA

ARBOGA

LR Redovisning Revision Tingsnäsvägen 23, Mora Tel 0250-391 50 mora@lr-revision.se

LR Redovisning & Revision Järntorget 12B, Arboga Tel 0589-101 10 arboga@lr-revision.se

lr-revision.se


En vardag full av möjligheter En oss vardag full av möjligheter För är ett personligt engagemang och närhet till våra kunder mycket viktigt,

vi anpassar oss efter justengagemang Ert behov och skräddarsyr lösningar på våra tjänster. För oss är ett personligt och närhet till enkla våra kunder mycket viktigt, Vi erbjuder oss alla efter transportoch maskintjänster och hjälper er gärna även med rådgivning. vi anpassar just Ert behov och skräddarsyr enkla lösningar på våra tjänster. Vi erbjuder alla transport- och maskintjänster och hjälper er gärna även med rådgivning.

Vi erbjuder Er: Vi ✓erbjuder Er: Containers ✓ ✓ ✓ ✓ ✓

Kranbilstransporter Containers Sandhantering Kranbilstransporter Sopning Sandhantering Saltning Sopning Saltning

Borlänge

Falun

✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓

Avesta

✓ Grävning 0243-25 78 20 023-221 Borlänge Falun40 0226-509 Avesta30 ✓ Grävning 0243-25 78 20 023-221 40 0226-509 30

✓ Grävning, schaktning Dikning schaktning Grävning, ✓ Vägunderhåll Dikning ✓ Snöröjning ✓ Vägunderhåll Anläggning Snöröjning p-platser m.m. ✓ Anläggning p-platser m.m.

Slam- och spoltjänster Jord, grusoch Slamoch spoltjänster bergmaterial Jord, grus- och Övriga transport- & bergmaterial maskintjänster Övriga transport- & maskintjänster

Leksand Ludvika Vansbro 0243-25 70 15 0240-59 10 80 Vansbro 0281-103 78 Leksand Ludvika

0243-25 70 15 0240-59 10 80 www.maserfrakt.se

0281-103 78

Älvdalen 0251-120 55 Älvdalen

0251-120 55


0243-25 70 00 0243-25 70 00 info@maserfrakt.se info@maserfrakt.se

En vardag En vardag

full av möjligheter! full av möjligheter!

Behöver Ni hjälp med markBehöver Ni hjälp med markoch anläggningsarbeten på Er och anläggningsarbeten på Er fastighet eller samfällighet? fastighet eller samfällighet? Vi hjälper er gärna! Vi hjälper er gärna! Borlänge Borlänge 0243-25 78 20

0243-25 78 20

Falun Avesta Falun40 0226-509 Avesta30 023-221

023-221 40 0226-509 30

Leksand Ludvika Vansbro Leksand Ludvika 0243-25 70 15 0240-59 10 80 Vansbro 0281-103 78 0243-25 70 15

0240-59 10 80

www.maserfrakt.se

0281-103 78

Älvdalen Älvdalen 0251-120 55

0251-120 55