Fastighetsmappen, Dalarna

Page 1

DALARNA 2019

VERKTYGET FÖR DIG SOM ÄGER ELLER FÖRVALTAR FASTIGHETER


DALARNA | 2019

Sluta leta. Vi har gjort det åt dig. Äger eller förvaltar du fastigheter? Då vet du hur svårt det kan vara att hitta leverantörer och entreprenörer. I Fastig­ hetsmappen har vi samlat företag som gärna arbetar med små och stora fastighetsägare så att du enkelt hittar det du behöver, när du behöver det. Ett verktyg med aktörer/annonsörer som riktar sig till Er. Fastighetsmappen skickas kostnadsfritt en gång per år till fastighetsägare och fastighetsbolag i Dalarna. Vårt mål är att erbjuda ett komplett verktyg som ständigt utvecklas och förbättras. Därför är dina åsikter viktiga för oss. Saknar du något eller har du tankar och funderingar? Tveka inte att höra av dig till oss på kontakt@fastighetsmedia.se eller 0651-688 75. Vi erbjuder även en onlineversion av Fastighetsmappen som skickas ut via e-post. Genom att anmäla dig via vår hemsida får du enkelt tillgång till verktyget även när du inte har den tryckta mappen nära till hands.

Vill du få mappen via e-post? Enkelt. Smidigt. Anmäl dig idag på www.fastighetsmappen.se

Postadress: Box 57, 827 22 Ljusdal Telefon: 0651-688 75

4

Besöksadress: Bjuråkersvägen 23 A, Ljusdal

E-post: kontakt@fastighetsmedia.se

Webb: www.fastighetsmappen.se


VERKTYGET FÖR DIG SOM ÄGER ELLER FÖRVALTAR FASTIGHETER

Produkter

Innemiljö & Fastighet Elfirman Borlänge AB

Elinstallation, Service

6

Dala Kylmecano AB

Komplett tvättstugeutrustning

9

Fönsterentreprenader i Dalarna AB Fönster & Dörrar

11

Topas Vatten AB

Avloppsrening, Pumpstationer & Drifttjänster 25-26

Göthes Säkerhet AB Låssystem

14

Securitas Sverige AB

Brandskydd & Säkerhet

28

Proline Nord AB Rörrenovering

15

Göthes Säkerhet AB

Lås, Larm, Passage- & Tvättstugesystem

33

Dala Ventilation & Fast.service AB Installation, Service, OVK

17

Dala El & Port AB Portar

LA Takvård Takvård

18

Hyltebruks Skylt AB

VVSteknik Energi Gävle Dala AB

Rörinspektion & Infodring

Promål AB

Måleri, Golv, Fönsterrenovering & Kakel

Falu Elektriska AB

Installationer, Belysning, Felsökning

23

BBM i Dalarna AB Totalentreprenad

27

Isoleringslandslaget AB Isolering

30

Skyltar, Grindar, Stolpar & Farthinder

21-22

Allt inom tak

35

Falu Plåtslageri AB

Takplåt & Byggnadsplåtslageri

36

Utemiljö Skanska Industrial Solutions AB Asfaltering

5

NCC Industry AB

Väg & Utemiljö

7-8

Dala Mark & Transport AB

Dränering, Avlopp, Anläggning

13

Envikens Schakt & Anläggning AB Mark- & Anläggningsarbeten

Administrativt, Konsulter & Övrigt Verksamhetsplasten

38

19

Tak & Bygg i Falun AB

LR Redovisning Revision Mora AB Redovisning, Revision & Förvaltning

37

12

IT-lösningar, Administration, Fastighetssystem 20

Envikens Mark & Trädgård

Markarbeten, Stensättningar, Asfaltering

Svensk Markservice AB

Utemiljöer & Markarbeten

MaserFrakt AB

Transporter & Anläggningsarbete

24 29 31-32 Baksidan

Läs mer om:

Spola rent med högtryck, sid 10 • Ta hand om er utemiljö, sid 16 • Fastighetsförvaltning för olika behov, sid 34

www.fastighetsmappen.se

5


Fastighetsmedia i Ljusdal AB producerar ett flertal omtyckta verktyg/produkter för bostadsrättsföreningar och privata fastighetsägare runt om i landet. Läs mer om dessa nedan.

Verktyget för att hitta det er bostadsrättsförening behöver BRF-mappen delas ut kostnadsfritt 2 ggr/år till bostadsrättsföreningar i Skåne, Västra Götaland och Mälardalen. Mappen innehåller entreprenörer och leverantörer som har den erfarenhet och kapacitet som krävs för att jobba med bostadsrätts­föreningar. BRF-Mapparna skickas även ut digitalt i varje region 4 gånger per år. Vårt helhetskoncept gör oss till den självklara länken mellan bostadsrätts­föreningarna och entreprenörer/leverantörer. www.brfmappen.se

.se Leverantörer och Entreprenörer – Snabbt och smidigt på nätet På brfmappen.se har vi samlat alla våra annonsörer från våra mappar. Här hittar du snabbt och smidigt de leverantörer du behöver, deras aktuella annons, kontaktuppgifter, referenser och mycket mer. www.brfmappen.se

Nyhetsbrevet för dig och din bostadsrättsförening

FASTIGHETSMAPPEN

Vårt nyhetsbrev BRF-Nytt skickas varje vecka ut till tusentals bostadsrättsföreningar runt om i landet. Här kan bostadsrättsföreningarna hitta nyheter, artiklar och erbjudanden som kan vara intressant för föreningen.

www.brf-nytt.se

Verktyget för dig som äger eller förvaltar fastigheter Fastighetsmappen riktar sig mot den kommersiella marknaden av fastighetsägare/fastighetsbolag. Här tar vi med oss den kunskap och erfarenhet vi har från BRF-mappen och anpassar den för den professionella fastighetsmarknaden. Mappen skickas ut 1 ggr/år per region och 4 gånger via E-post. www.fastighetsmappen.se

Fastighetsmedia i Ljusdal AB • Bjuråkersvägen 23A, 827 31 Ljusdal

Tel: 0651-688 60 • E-post: kontakt@fastighetsmedia.se


RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

En del av Skanskas Gröna Initiativ

Med passion för asfalt. Hos oss finns duktiga asfaltspecialister, redo att stötta dig med teknisk kunskap och bästa lösning efter dina behov och förutsättningar. Hela vägen fram till ett lyckat slutresultat. Välkommen till Skanska! Kontakta mig så berättar jag mer! Stefan Larsson 010-449 88 24

skanska.se/asfalt

7


Vi är en elfirma i Dalarna med mer än 10 års erfarenhet inom service och entrepenad. Vi jobbar med allt från installation av system i nya och gamla hus, smarta hemlösningar, solceller och underhåll av elsystem.

Våra tjänster

Installation

Service

Smart Home

Underhåll

Reparation

Felsökningar

ElFirman Borlänge AB Holländargatan 64 784 66 Borlänge 8

Thomas: 0722-518149 thomas@elfirmanborlange.se

elfirmanborlange.se


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

Markus Hedlund markus.hedlund@ncc.se 070-211 30 97 Kenneth Ritola kenneth.ritola@ncc.se 070-510 41 29

9


Markus Hedlund markus.hedlund@ncc.se 070-211 30 97 Kenneth Ritola kenneth.ritola@ncc.se 070-510 41 29

10


Specialisten på

Vi är ett oberoende, lokalt företag med lång erfarenhet av professionell tvättstugeutrustning och med nära kontakter med marknadens ledande varumärken. Detta gör att vi alltid kan erbjuda den helhetslösning som passar Er bäst. Vi erbjuder kompletta totallösningar med allt från projektering, finansiering, försäljning och installation till löpande underhåll och akutservice.

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

TVÄTTSTUGEUTRUSTNING I DALARNA!

Vi är det självklara valet och att anlita oss är enkelt, tryggt och kostnadseffektivt. Kontakta oss gärna för en kostnadsfri besiktning av tvättstugan, vi lämnar sedan förslag på lämpliga energi- och kostnadseffektiva förbättringsåtgärder. Mikael Holst • 0243-79 22 85 • 070-335 06 48 mikael.holst@dalakyl.se • www.dalakyl.se 11


På mindre än en halvtimme har rören i fastigheten rensats med hjälp av högtrycksspolning.

Spolar rent med högtryck Raka rör. Eller böjda. JRAB högtrycksspolar dem alla. Med enbart rent vatten blir ledningar och stammar fria från fett och smuts.

I

När en fastighet ska högtrycksspolas börjar man ngen vill ha stopp i avloppet. Det inne i lägenheterna. På mindre än en halvtimme kan innebära stora kostnader för en har rören rensats, från köksavloppet och ut till fastighetsägare och risk för vattenskador. stamledningen. Detta görs i alla lägenheter som Dessutom händer det alltid vid fel har samma stam. Därefter spolar man själva stamtillfälle. ledningen. Vattnet för med sig allt som inte ska – Ett avloppsstopp inträffar ju alltid på fredagkväll! skämtar Richard Samuelsson på Jönköpings vara kvar ut på avloppsnätet. I samband med spolningen kan man även passa Renhållning. på att besiktiga fastigheIdag har vi nya matvanor tensrör. Äldre gjutjärnsrör i Sverige. Vi influeras av kan vara en källa till oro andra kulturer och lagar men många renhållningsmat på nya sätt. Fett som firmor har möjlighet att sköljs ner i köksavlopp kan filma ledningarna efter lätt orsaka beläggningar spolning. Då kan man lätt och proppar i rören. Därför upptäcka porer och skador bör alla ledningar spolas Richard Samielsson på ytorna och fastighetsägaregelbundet och idag kan det Jönköpings renhållning ren kan planera eventuella göras snabbt och enkelt. rörbyten i god tid. Richard Samuelsson Bara vanligt vatten rekommenderar högtrycksspolning vart femte till Vid en högtrycksspolning används inga kemikationde år för att undvika problem. Han berättar lier. Bara rent varmt vatten som spolas in med att efterfrågan har ökat markant den senaste tiden högtryck. så man får nog säga att den här branschen går för – Vattnet är 70 grader varmt och vi gör jobbet högtryck! utan att tillsätta något annat, säger Richard.

“Ett avloppsstopp inträffar ju alltid på fredagkväll”

12

A A s s b b

B B o o F

Ff fb e b e

R R o o VH

nl V nV s K K K

R R V

u V h u h K K


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

Har du en gång valt våra plastfönster behöver du inte byta ut dem... Plastfönster, PVC-fönster, vinylfönster, underhållsfria fönster, kompositfönster... Kärt barn har många namn! Gemensamt för alla våra produkter är dock en kärlek till hantverket, och en kvalitet som bara kan uppstå när man funnits i branschen i nästan 30 år. I vår fabrik på Industrigatan i Avesta tillverkar vi måttbeställda och underhållsfria plastfönster till både privatpersoner och företag. Från oss är det möjligt att köpa fönster och fönsterdörrar med eller utan montering.

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Totalentreprenad, Södra Dalarnas Sparbank, Hedemora.

Underhållsfria Våra PVC-fönster tillverkade i Avesta tål väder och vind mycket bra och behöver varken skrapas eller målas.

Energisnåla och starka

Giftfria och miljövänliga

Totalentreprenad, Brf Hjorten, Hedemora.

Fönstren är metallförstärkta och har en bra isolerförmåga och lågt U-värde.

Våra PVC-fönster innehåller inte material som är farliga. De påverkar varken miljön eller människors hälsa.

När det är dags att byta fönster i Er fastighet, kontakta oss.

Totalentreprenad, Brf Renen, Hedemora.

helt underhållsfria, från Avesta

Plastfönster | Industrigatan 15 | 774 35 Avesta 0226-55 900 | www.plastfonster.se

Kungsgatan 27, Avesta. 13


Våra tjänster

Vår målsättning är att ge dig de rätta verktygen för att ditt företag skall utvecklas och bli mer lönsamt. Vi är din flexibla och moderna revisor och samarbetspartner.

✓ Affärsrådgivning ✓ Redovisning ✓ Revision ✓ Löneadministration ✓ Skatt och deklaration ✓ Skanning ✓ BRF förvaltning ✓ Jord och skog

Hos oss möter du engagerade och kompetenta revisorer, rådgivare och affärsutvecklare. Vi driver själva våra företag och vet hur det är att vara företagare. Flertalet kunder kommer från Dalarna och västra Mälardalen och är lokala med sin revisor på detta sätt. Vi kan många branscher och det är stor chans att vi redan sammarbetar med någon i din bransch. En trygghet för dig är att vi kvalitetsäkras genom vårt medlemsskap i branschorganisationerna FAR & SRF.

www.lr-revision.se/malf MORA

LR Redovisning Revision Tingsnäsvägen 23 792 24 Mora Tel 0250-391 50 mora@lr-revision.se 14

ARBOGA

LR Redovisning & Revision Järntorget 12B 732 30 Arboga Tel 0589-101 10 arboga@lr-revision.se

LEKSAND

LR Revision Falun / Leksand AB Leksandsvägen 3 793 24 Leksand Tel 0247-130 10 info@lrfalunleksand.se

FALUN

LR Revision Falun / Leksand AB Pelle Bergs Backe 3 791 16 Falun Tel 023-263 10 info@lrfalunleksand.se


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

20 års erfarenhet av dräneringar Gratis fuktkontroll Dokumentation i text och bild Totalentreprenad Besök vår hemsida Spar energi med dränering!

?ppolva tliksne ttyn röf sgaD Dags för nytt enskilt avlopp? Vi har lösningen för enskilda avlopp, stort som litet!

Boka ett gratis hembesök! 15


Låssystem för bostadsfastigheter Med iLOQ erhåller du en kontinuerligt hög säkerhetsnivå på låsen i lägenheter, trapphus och andra gemensamma utrymmen. Systemet är lätt att installera och administrera, och billigt att sköta. iLOQ löser de problem som uppstår om en nyckel tappas bort, vid illegala nyckelkopior, om patentet upphör att gälla eller om gemensamma utrymmen missbrukas. För mer information kontakta oss på Göthes Säkerhet AB, 010-483 40 60 eller epost: lasverk@gothes.se

16

Huvudkontor och Låsverkstad: Roxnäsvägen 14, 791 44 Falun Tek nikfilialer: Leksand | Sandviken • gothes.se | 010-48 34 000


RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Huset byggt på 40-50-60-talet?

Avloppsrör i gjutjärn? Kanske det är på tiden att börja se över dessa och slippa vattenskador och höga kostnader. Kontakta oss så berättar vi hur man renoverar gamla rör utan att riva ut väggar och golv.

Våra tekniker och projektledare har mångårig erfarenhet av att utföra och driva projekt, med ett stort antal nöjda kunder genom åren. Ta gärna kontakt med oss för att boka ett förutsättningslöst möte, där vi kan fastställa Er fastighets behov.

Robert Friberg 070-326 14 19 robert.friberg@proline-group.se

Med Proline Group kan du vara säker på att det utförda arbetet är certifierat på alla sätt.

Utjordsvägen 9M 802 91 Gävle proline-group.se 17


Te

TU em TE a MIL JÖ

TA HAND OM ER UTEMILJÖ

Smarta tips om... ... markarbeten

… marktäckning

… mÖtesplatser

Planerar ni en större omgörning av någon yta, och kanske en större stenläggning, då behöver ni ett markföretag för att göra jobbet. En sådan insats kräver en större planering, så ta helst kontakt med företaget – eller en trädgårdsdesigner om du vill ha hjälp med helheten – redan året innan ni tänkt börja. Då är planen klar när det är dags att sätta skopan i jorden på våren.

Med marksten, grus, bark, murar och trampstenar kan man skapa gångar som leder till utemiljöns olika rum. Man kan bygga illusionen av en bäckfåra och sätta en bro över. Göra mönster som gör att gården bli snygg uppifrån, för de boende som tittar ner på den från sina fönster och balkonger. Sten är lättskött, men behöver också brytas av med mjukare material, som trä, vatten och växter för att inte bli för hårt.

Det är trevligt med flera olika ”rum” i utemiljön. Rum för samtal, rum för att sola. Rum för att grilla och rum för att äta. Det skapar ni genom många olika sittplatser med hjälp av bänkar, stolar, stockar och stubbar och växter. Mötesplatser ska också vara tillgängliga för alla, så se till att det är framkomligt för barnvagnar, rullstolar och rullatorer.

… Lekplatser

... Växter

… belysning

Behöver alltid finnas. Som självklar samlingsplats för barnfamiljerna. Men även föreningar där boende är äldre behöver en lekplats för påhälsande barnbarn. På grund av många olycksfall på lekplatser de senaste åren, är regelverket kring säkerheten på just lekplatser väldigt detaljerad. Det är alltid föreningen som är ansvarig vid olyckor som sker på föreningens lekplats och därför bör de ses över varje månad så att all utrustning fungerar som den ska.

Tänk hela säsongen och välj växter med olika blomningstid så det finns något fint att titta på från vår till höst. Blanda färg och form, högt och lågt, flikiga blad tillsammans med runda bollar. Det ger ett levande intryck. Plantera träd och gör planteringar under träden – när man ser det färdigt känns det ofta helt självklart eftersom det är precis så ute i naturen.

Vi bor i en del av landet där det är mörkt en stor del av året. En förening som gör ett stort arbete med sin utemiljö gör därför ett smart val om de även tänker in belysning i sin planering. Det handlar naturligtvis om belysning längs gångar för att man ska se att ta sig fram. Men det kan också ge andra dimensioner till känslan i utemiljön att använda ljuset mer dekorativt, som att belysa träd eller buskar underifrån, eller lysa upp en vägg. På så sätt kan man njuta av gården året om.

Utöver det ska lekplatsen besiktas varje år. Vid nyanläggning, eller större ombyggnad bör föreningen försäkra sig om att de som levererar lekplatsen skickar med utförliga anvisningar om hur redskapen ska installeras, drivas, besiktas och underhållas. Dokumentation som visar att redskapen uppfyller den eu-standard som krävs, ska också följa med. Mer information finns på konsumentverket.se.

Bra att veta!

80% 18

Se till att du ger växterna rätt förutsättningar att frodas. I vår del av landet hör vi till växtzon 4. Vill man ha växter med växtzon 2 eller 3 går det, men då måste de planteras i upphöjda bäddar ovanför jord så att de skyddas från kylan. Kontrollera också att växter som behöver mycket sol planteras i sol, och att de som behöver skugga får det.

lägre blir energiförbrukningen om ni använder LEDljus till fasad och trädgårdsbelysning. Anledningen är att LED göra ljus av all energi, medan traditionell belysning släpper ut en stor del energi som värme.

Å a m

F n k

V e o

V r fö F

V s m


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

Välkommen �ll oss för en helhetslösning av Er ven�la�on Vi u�ör installa�oner i såväl gamla som nya hus, service av er befintliga ven�la�on, rengöring & injustering, OVK-besiktningar, upprä�ar service-avtal. Till vår välsorterade bu�k kan Du som privatperson eller företagare komma för a� få hjälp med just dina funderingar och eventuella problem, vi har lösningen. Vi är auktoriserade återförsäljare för Swegon´s & Systemair´s produktsor�ment

Referenser: Brf. Främby Gård, Brf. Agne, Brf. Yxhammaren m.m.

_________________________________________________________________ Erbjudande i butiken t.o.m. 2019-09-30 Ta med denna talong och visa upp i butik för att erhålla följande: 10% i rabatt på Systemair´s & Swegon´s produktsortiment 20% i rabatt på kanaler & kanaldetaljer från Lindab Vi finns på Skyfallsvägen 4, 791 77 Falun Peder 070-352 74 98, info@dalaventilation.se www.dalaventilation.se 19


e t! k ta le ve L

ä

n

g

e

ANLITA SVERIGES LEDANDE TAKVÅRDARE

Släng inte bort pengarna på dyrt takbyte! Underhåll ditt tak - och förläng livslängden. Nya som gamla tak kan behandlas.

Visste du att? Mossa, lav och alger på taket ökar risken för långtgående fuktoch vattenskador.

Borttagning av mossa, alger och lav Vi ser till att påväxter som kan orsaka skador på taket försvinner. Mossa, alger och lav kan inte bara orsaka skador, de får även taket att se smutsigt ut. LA ser till att ditt tak blir rent och snyggt. Skonsam rengöring av tak Vi skrapar bort mossan och behandlar taket med medel som bryter ner mossa, alger och lav. Taket är helt rent efter cirka 1-2 år. Vi rengör tak utan att använda högtryck Högtryckstvätt riskerar att slita ner takpannornas ytskikt samt att trycka in vatten under pannorna. Låt istället LA rengöra taket skonsamt. Tömning av hängrännor Vi tömmer era hängrännor så att vattnet kan rinna fritt den väg det ska. Byten av trasiga takpannor Trasiga takpannor släpper igenom regn, snö och fukt. Vi byter ut de trasiga takpannorna så att taket kan vara husets sköld mot vädrets makter.

Före och efter behandling.

* Kostnadseffektivt * Miljövänligt * Biologiskt takmedel * Rena och snygga tak * Uppföljning efter 4 år * Arbetsmiljöplan * Bas P & Bas U

LA Takvård AB Industriområdet 31C 785 43 Mockfjärd www.takvård.se

20

Förebyggande behandlingar för att motverka att taket drabbas av mossa alger och lav Har du ett nytt tak eller ett rent tak som du vill ska förbli rent? Låt oss behandla taket förebyggande så att du slipper drabbas av mossa, alger och lav. Vi ser till att ditt rena tak förblir rent. Årliga kontroller Låt oss kontrollera ditt tak en gång per år så att ditt tak håller sig i bra skick under många år till.

Södra Dalarna

Norra Dalarna

pontus.enmalm@takvard.se

patrik.gunnarsson@takvard.se

Pontus Enmalm 072-538 44 29

Patrik Gunnarsson 073-649 79 16


RIV AV OCH SPARA

Vänta inte spara pengar nu tills problemen uppstår

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

genom att låta oss arbeta förebyggande med din boendekomfort och energibesparing

Problem med ojämn värme? Visste du att 1 grads sänkning av medeltemperaturen i din fastighet innebär en minskad energikostnad på 5–7 procent? VVSteknik arbetar i förebyggande syfte och vi kallar oss själva för proaktiva problemlösare inom energi och avlopp. Vårt mål är att du sparar pengar genom att spara på din energiförbrukning och medverka till en bättre miljö.

RIV AV OCH SPARA

Ring en av våra specialsiter nedan så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa just dig!

Boendekomfort och energibesparing

Rörinspektion och hetvattenspolning

Rörinfodring

Jämn värme får ner kostnaden för uppvärmning och ger ett behagligare hemmaklimat. I steg ett görs en inventering och en statusbedömning av värmeanläggningen.

Vi inspekterar och besiktigar skicket i både nya och gamla anläggningar. Före själva inspektionen ordnar vi spolning av ledningarna.

Vi utför rörinfodring där du slipper rivningar och obeboeliga bostäder under renoveringstiden. Vi har även en servicegrupp som snabbt hjälper till med akuta avloppsläckor.

Kontakta Björn på 070-330 13 25 eller Micke på 070-217 71 40

Kontakta Håkan Backman 070-330 34 64

Kontakta Mats Persson 070-336 53 06

Besök oss på www.vvsteknik.net Matsarvsvägen 15 • 791 77 Falun • 023-70 41 00 • info@vvsteknikgavledala.se • Kanalvägen 3 • 803 09 Gävle • 026-63 55 00

21


Full kontroll och förenklat arbete med era fastigheter

på alla enheter VEPLA har massor av smarta funktioner men finns för endast en orsak, att ge er organisation och anställda smidig och ständig åtkomst till viktigt innehåll samlat på ett webbaserat ställe.

AFFÄRSSYSTEM FÖR FASTIGHETSBOLAG

ORGANISERA DOKUMENTATION TILL ER FASTIGHET Er fastighet har säkert flertal aktörer för reparation och underhåll, VEPLA hjälper till att organisera, planera och dokumentera allt inom projekt och avtal.

LÅNGSIKTIGA SAMARBETEN MED ENTREPRENÖRERNA Ge era entreprenörer tillgång till VEPLA och sätt valfri behörighetsnivå så att de enkelt kan jobba med till exempel drift och underhållsinstruktioner direkt i ert system. På så vis kan ni alltid ha all information samlat på ett och samma ställe. Vi har utbild kundtjänst med mångårig erfarenhet inom miljö, kvalitet och arbetsmiljö samt drift och underhållsfrågor.

22

Ring oss så berättar vi mer 023-70 41 00, eller besök verksamhetsplatsen.se

VEM GÖR VAD OCH NÄR GÖR DE DET? Få kontroll över servicebesök genom att alltid ha information tillgänglig, påminnelser om planerat underhåll och bekräftelse om utfört arbete via mail.

VEPLA HJÄLPER ER ATT FÅ FULL KONTROLL PÅ LEDNINGSSYSTEMET I VEPLA registrerar ni era fastigheter och arkiverar era ritningar och handlingar under respektive fastighet. Ni kan även registrera hyresgäster under varje lokal/ lägenhet och på så vis få historik på driftstörningar som till exempel stopp i avloppet. Använd färdiga dokumentmallar som följer ISO 9001 och 14001.


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

UNDERHÅLLA ER FASTIGHET

Vi skapar rum för trivsel Miljönären erbjuder måleri, golv, kakel, klinker och fönsterrenovering för privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag. Våra skickliga hantverkare med specialkompetens i kombination med vårt breda utbud av tjänster gör oss till en trygg helhetspartner för fastighetens alla ytor. Vi avlastar våra kunder genom hela processen, från första mötet till färdigt resultat.

När medlemmarna i er bostadsrättsförening trivs, kan vi känna oss nöjda!

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

E T T T RY G G T S ÄT T AT T

Kontakta oss för en kostnadsfri rådgivning! 010 -178 71 00 | www.miljonaren.se 23


EN HELHETSLÖSNING MED MÅNGA FÖRDELAR

Vi kan ytskikt. Från golv till tak. Vi utför arbeten inom måleri, golvläggning, fönsterrenovering samt kakel och klinkers. Våra skickliga hantverkare och vårt breda utbud ser till att hålla era bostadsrätter i gott skick!

MÅLERI

GOLV

Måleri är en konst – speciellt när det gäller att anpassa arbetet efter de speciella förutsättningar som önskas i varje bostadsförening. För oss är det viktigt med en vacker slutfinish som skänker glädje i många år.

Rätt golv kan lyfta ett helt rum. Miljönären har kunniga golvläggare som lägger, slipar och underhåller de flesta typer av golv. Självklart renoverar vi även våtutrymmen med golv- och väggmattor.

• Fasadmålning • Målning trappuppgångar • Målning interiört • Plåtmålning • Tapetsering

• Brett utbud • Extra slitstarka golv • Golv- och väggmattor • Golvslipning • GVK-certifiering

KAKEL & KLlNKER

FÖNSTERRENOVERING

Miljönären sätter kakel och klinker i tvättstugor, badrum, kök och våtutrymmen. Givetvis är vi ett certifierat våtrumsföretag enligt Byggkeramikrådets branschregler för våtrum (BBV).

När gamla och slitna fönster bidrar till ökade uppvärmningskostnader är det dags att renovera fönstren – inte byta dem. Det är även bättre ekonomiskt. Dessutom behålls husets karaktär med renoverade fönster.

• • • • •

• • • • •

Brett utbud Allmänna våtutrymmen Källare, entré, tvättstuga Lägenhetsrenovering BBV-certifiering

In- och urmontering av fönster Byte av skadat trä Omkittning Montering av tilläggsruta Tätningslister

Kontakta oss för en kostnadsfri rådgivning! 010 -178 71 00 | www.miljonaren.se 24

Tryggt och smidigt med Miljönärens underhållsavtal Miljönärens underhållsavtal innebär att vi under en överenskommen tidsperiod ansvarar för underhållet av de aktuella ytorna på eller i fastigheten. Upplägget skapar ökad trygghet och är lönande i längden och håller alltid fastigheten i gott skick. Anlita Miljönären • Marknadsledande • Bred kompetens • Skickliga hantverkare • Helhetspartner • Lång erfarenhet


RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Din lokala elektriker

Vi är ett lokalt elföretag som är hemmahörande i Falun, Vi utför alla jobb stora som små, och vi strävar alltid att få göra våra kunder nöjda. Med många års erfarenhet i branschen finns vi här för dig och dina behov och genom hög servicekänsla och effektivitet är vi en stabil och pålitlig partner för er.

Noggranna Elektriker Utför alltid jobben efter hög kvalité och lämnar alltid en bra finish på jobben

Stora som små Alla jobb är välkomna hos oss, från nybyggnad till extra vägguttag

Bra kundkontakt Vi håller alltid det vi lovar och ser till att kunden alltid står i fokus

Installationer

Belysning

Felsökning

• Utbyggnader • Nybyggnationer • Entreprenader • Servicejobb • Bostäder • Fastigheter

• Yytterbelysning • Spotlights • LED • Ljuskällor • Inredningsbelysning

• Kontor • Fastigheter • Bostäder • Belysning

Kontakta oss för mer information och kostnadsfri offert!

Falu Elektriska AB 070-6655550 info@faluelektriska.se

www.faluelektriska.se 25


VI GRÄVER • Kabel / Fiber • Vatten / avlopp • Avloppsanläggning • Grundsättning

VI UTFÖR • Dränering och Isolering av husgrunder • Vägunderhåll • Jord- och grustransporter • Kranbilstransporter • Stödmurar

Envikens

Schakt & Anläggning AB Tel: 070-546 75 74

www.envikensschakt.se 26


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

Topas Vatten – en–komplett systemleverantör Topas Vatten en komplett av avloppslösningar samhällen systemleverantörför avmindre avloppslösningar

för mindre samhällen

Topas Vatten har en teknisk organisation som är anpassad för att ta ett helhetsgrepp kring infrastruktur av avlopp för mindre samhällen. Vi erbjuder lösningar som vi tar ansvar Vatten har en teknisk organisation som för efterTopas fullgjord leverans i riktiga driftförhållanden. är anpassad för att ta ett helhetsgrepp kring infrastruktur av avlopp för mindreoch samhällen. Topas Vatten projekterar avloppsnät reningsverk för

att fungera på bästa sätt även under verkliga förhållanden Vi erbjuder lösningar som vi tar ansvar för efter d v s i drift. Topas Vattens verksamhet baserar sig på komfullgjord leverans i riktiga driftförhållanden. petens och utvalda tekniker som vi kan ta ansvar för efter fullgjord leverans. Topas projekterar avloppsnät och reningsverk för att fungera på bästa sätt även under verkliga

Kontakta oss gärna föri drift. mer information. förhållanden d.v.s.

Topas Vatten AB Telefon: 08-767 00 30 | Adress: Vasavägen 82, 181 41 Lidingö E-post: info@topasvatten.se | www.topasvatten.se

TOPAS VATTEN AB Telefon: 08-767 00 30 | Adress: Vasavägen 82, 181 41 Lidingö E-post: info@topasvatten.se | www.topasvatten.se 27


Projektering Strategisk del:

Vi utgår från de lokala förutsättningarna och börjar med en strategisk del där man väljer mellan olika angreppssätt för att få den mest effektiva lös­ ningen. Där kan man pröva olika placeringar av reningsverk och val av utsläppspunkter baserade på geologiska undersökningar.

Topas service är uppbyggt med ronderande servicetekniker som arbetar med planerad service. Vid larm kan man ställa om till felavhjälpning och avhjälpa akuta problem.

För genomförande:

När alla vägval är gjorda görs en projektering för genomförande och budget. I denna del görs dimensionering av reningsverket samt systembe­ räkningar av pumpstationer och rörsystemet. Vi gör också en uppskattning av driftkostnader för hela området.

Avloppspumpstationer

Vi arbetar i huvudsak med pumpstationer av cen­ trifugaltyp. Man kan då välja att ha ett kombinerat självfall och tryckavlopp då pumpen klarar större flöden. Pumpstationer är lättåtkomliga för service och pumpen går att underhålla på plats av våra tekniker.

Topas Vatten – en–komplett systemleverantör Topas Vatten en komplett av avloppslösningar samhällen systemleverantörför avmindre avloppslösningar Eltas isolerade rörsystem för LTA-nät som trivs när det är trångt och bergigt.

för mindre samhällen

Topas avloppsreningsverk Topas Vatten har en teknisk organisation som är anpassad Topas Vatten avloppsreningsverk är idag i särklass för att ta ett helhetsgrepp kring av avlopp för de mest respekterade i branschen ochinfrastruktur levererar Isolerade rörsystem för LTA nät: till både kommunala­ privata aktörer. mindre samhällen. Vioch erbjuder lösningar som vi tar ansvar relativt nytt system med isolering av högsta Topas Vatten har en teknisk organisation som Topas plus är en revolutionerande uppgradering för efter fullgjord leverans i riktiga driftförhållanden.Ett klass och tålig mantel. av det högpresterande bio­ kring ärredan anpassad för att taoch ettsäkraste helhetsgrepp kemiska reningsverket marknaden. infrastruktur av på avlopp för mindre samhällen.

Topas Vatten projekterar avloppsnät och reningsverk för LTA är en förkortning av Lätt Trycksatta Avlopp. Efter­ att fungera på bästa sätt även under verkliga förhållanden Driftbolag Vi erbjuder lösningar som vi tar ansvar för efter som avloppet är trycksatt, räcker det att dra ledningar i Topas Vatten verksamhet kretsar kring vårtbaserar sig på med smal diameter i grunda diken som följer mark­ d v sVerksamheten i drift. Topas Vattens komfullgjord leverans i är riktiga driftförhållanden. driftbolag. Vår kompetens baserad på erfaren­ konturen, helt utan hänsyn till nivåskillnader i terrängen. petens och utvalda tekniker som vi kan ta ansvar för efter het av avloppsanläggningar i verklig drift. Det är Det betyder att en mycket stor del av kostnaden fullgjord leverans. Topas projekterar och reningsverk utifrån dessa erfarenheteravloppsnät som vi projekterar och för det dyra schaktarbetet försvinner. Dessutom blir väljerför utrustning. att fungera på bästa sätt även under verkliga det möjligt att få avlopp i exempelvis sjönära lägen eller på platser med högt grundvatten där det helt system för planering och logistik. enkelt inte går att få självfall.

Kontakta oss gärna för mer Verksamheten är kostnadseffektiv med ett stöd­ förhållanden d.v.s. i drift.information.

Topas Vatten AB Telefon: 08-767 00 30 | Adress: Vasavägen 82, 181 41 Lidingö E-post: info@topasvatten.se | www.topasvatten.se

TOPAS VATTEN AB Telefon: 08-767 00 30 | Adress: Vasavägen 82, 181 41 Lidingö E-post: info@topasvatten.se | www.topasvatten.se 28


RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

ETT MEDDELANDE FRÅN BBM I DALARNA

Er självklara golv- och kakelinstallatör! Vi på BBM i Dalarna erbjuder dig som fastighetsägare fasta priser på golv- och kakelinstallationer. • Vi tar kontakt med hyresgästen och bokar ett hembesök • Vid besöket görs en besiktning av befintligt golv och dess underlag • Vi ger ett fast pris med prisgaranti och tar eventuella risker vid felbedömning (ej asbest) •

Ni får offerten via e-post

RING ELLER MEJLA OSS SÅ BERÄTTAR VI MER: 023-661 22 20 • info@bbmdalarna.se www.bbmdalarna.se

ETT FÖRETAG I GOLVKEDJAN

29


30


RIV AV OCH SPARA

Envikens

Mark & Trädgård AB Envikens Mark & Trädgård hjälper er med alla förekommande markarbeten.

Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er.

Exempel på tjänster: ✱ DRÄNERING

✱ BETONGPLATTOR

✱ AVLOPP

✱ PLINTGRUND

✱ MARKJOBB

✱ SNÖSKOTTNING

✱ STENLÄGGNING

✱ SANDNING/UPPTAGNING

✱ GRUNDJOBB

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Med lång erfarenhet och en flexibel maskinpark ser vi till arbetet blir väl utfört.

Envikens Mark & Trädgård AB Björn Hagman

E-post: hagmans1@hotmail.com Telefon: 070-794 41 72 31


Vi erbjuder en kostnadsfri genomgång/ inventering av era vindar där vi undersöker möjligheterna att sänka uppvärmningskostnaderna genom tilläggsisolering. Vi åtgärdar både kallvindar och vindsförråd.

”Vi är mycket nöjda med det arbete Isoleringslandslaget utfört åt oss. Både låghusen i första etappen och nu höghusen i andra etappen.”

Joel Fagerlind Styrelsemedlem, Brf Mörbyskogen

Klas Abrahamsson Uppland & Gävleborg 070-813 60 69 klas@isoleringslandslaget.se

Marcus Huld Stockholm/Mälardalen & Dalarna 070-813 60 64 marcus@isoleringslandslaget.se

Hur mycket energi man kan spara på att tilläggsisolera vindarna på er fastighet beror givetvis på förutsättningarna. Vanligvis varierar besparingspotentialen mellan 10-50% av uppvärmingskostnaden. Det betyder att återbetalningstiden är mellan 2 och 10 år vilket är en svårslagen investering för er bostadsrättsförening.

Nyhet! Nu kan vi även hjälpa till med energioptime ring av föreningarnas undercentra ler!

VILL ER FÖRENING OCKSÅ SPARA PENGAR? Kontakta oss idag för kostnadsfri genomgång och offert!

Isoleringslandslaget AB Gamla Stallet, Stora Wäsby 194 37 UPPLANDS VÄSBY 32

Tel: 020-44 66 40 Mail: info@isoleringslandslaget.se

www.isoleringslandslaget.se


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

VI SKAPAR GRÖNA UTEMILJÖER FÖR ALLA Våra utemiljöer utgör en viktig del av vår vardag. Välvårdade utemiljöer skapar trivsel och trygghet och kan bidra till ökat välmående. Vi på Svensk Markservice är proffs inom grönyteskötsel och vi sköter, utvecklar och anlägger utemiljöer på ett effektivt och kundnära sätt. Våra duktiga medarbetare fixar det mesta. Kontakta oss gärna! Borlänge Per Wikström, Telefon 023-48 89 61, Epost per.wikstrom@svenskmarkservice.se Falun Jessica Sjölander, Telefon 023-48 89 62, Epost jessica.sjolander@svenskmarkservice.se Övriga orter Robert Brohmander, Telefon 018-56 12 62, Epost robert.brohmander@svenskmarkservice.se

Svensk Markservice är en del av Green Landscaping Group. Sveriges ledande aktör inom skötsel och finplanering av utemiljöer med syfte att göra staden skönare och tryggare. www.svenskmarkservice.se 33


GE DIN UTEMILJÖ EN NY CHANS

VI SKAPAR GRÖNA UTEMILJÖER FÖR ALLA

Möjligheterna att skapa trivsamma utemiljöer är något vi på Svensk Markservice är proffs på. Med nya former av belysning, material och växter kan vi ge din utemiljö ett nytt liv. Kontakta oss gärna! Borlänge Per Wikström, Telefon 023-48 89 61 Epost per.wikstrom@svenskmarkservice.se

FÖRE

Falun Jessica Sjölander, Telefon 023-48 89 62 Epost jessica.sjolander@svenskmarkservice.se Övriga orter Robert Brohmander, Telefon 018-56 12 62 Epost robert.brohmander@svenskmarkservice.se FÖRE

Svensk Markservice är en del av Green Landscaping Group - Sveriges ledande aktör inom skötsel och finplanering av utemiljöer med syfte att göra staden skönare och tryggare.

www.svenskmarkservice.se 34


RIV AV OCH SPARA

Tänk SMART, Lev SMART Skapa kvalitet med hjälp av vår kunskap för optimala lösningar till ditt projekt.

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Smarta porttelefoner med bra ljudkvalitet. Axemas porttelefoner är utrustade med många olika funktioner och är utvecklade utifrån våra kunders skiftande behov. En sak har de dock gemensamt: ljudet. Faktum är att många installatörer har Axemas porttelefoner som favoriter med tanke på den fina ljudkvaliteten. Har du en entré där tillfälliga besökare passerar då och då? Då är en porttelefon ett bra komplement till den elektroniska låsningen där ni kanske normalt använder er av personliga passerbrickor. Vi rekommenderar varmt Axemas användarvänliga enheter för IP-telefoni inom ramarna för Axema VAKA. Flera av Axemas porttelefoner finns också med funktioner som kortläsare och kodlås. Vi erbjuder också trådbundna svarsenheter med integrerad kamera för dig som önskar.

Intelligent fastighetsbox och paketbox myRENZbox e-Line är ett intelligent boxsystem för brev och pakethantering. Med ett intelligent boxsystem blir administrationen säker, snabb och enkel. Access och namnändringar hanteras centralt via webben. e-Line är fullständigt integrerad med passagesystem från Aptus, Axema, RCO, Salto och snart även Axessa. All administration av boxsystemet sker i passagesystemet.

För mer information kontakta oss på Göthes Säkerhet AB, 010-483 40 60 eller epost: lasverk@gothes.se

Huvudkontor och Låsverkstad: Roxnäsvägen 14, 791 44 Falun Tek nikfilialer: Leksand | Sandviken • gothes.se | 010-48 34 000

35


36


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

Professionell takläggning TAKAB är din professionella totalleverantör av tak. Vi är en takfirma som utför alla typer av tätskiktsarbeten, allt från mindre servicejobb till större renoveringar och nyproduktioner. Vi ingår i samma koncern som Falu plåtslageri varför vi kan leverera en helhetslösning till våra kunder, innehållande både takläggning och byggnadsplåtslageri.

Kontakta oss gärna med din förfrågan så Professionell takläggning EN RIKTIG TAKLÄGGARE! skapar vi en lösning för just ditt tak! Professionell takläggning

RIV AV OCH SPARA

TAKAB är din professionella totalleverantör av tak. Vi är en takfirma som utför alla typer av TAKAB är din professionella totalleverantör avstörre tak. Vi är en takfirma som utför alla Vityper tätskiktsarbeten, allt från mindre servicejobb till renoveringar och nyproduktioner. ingåravi tätskiktsarbeten, allt från mindre servicejobb till större renoveringar och nyproduktioner. Vi ingår i samma koncern som Falu plåtslageri och vi kan leverera en helhetslösning till våra kunder, samma koncern som Falu plåtslageri varför av vi kan helhetslösning till alla våratyper kunder, TAKAB är dinbåde professionella totalleverantör tak. leverera Vi är enen takfirma som utför av innehållande takläggning och byggnadsplåtslageri. innehållande både takläggning och byggnadsplåtslageri. tätskiktsarbeten, allt från mindre servicejobb till större renoveringar och nyproduktioner. Vi ingår i samma koncern som Falu plåtslageri varför vi kan leverera en helhetslösning till våra kunder, innehållande både takläggning och byggnadsplåtslageri.

Kontakta oss gärna med din förfrågan så Kontakta oss gärna med din förfrågan så skapar vi en lösning för just ditt tak! skapaross vi en lösning just ditt tak! så Kontakta gärna medför din förfrågan skapar vi en lösning för just ditt tak!

Auktoriserad takentreprenör

RIV AV OCH SPARA

Ansluten till Tätskiktsgarantier

Matsarvsvägen 5, 791 77 Falun • 023-161 63 • info@takab.nu • www.takab.nu

Ansluten till Ansluten till Tätskiktsgarantier Tätskiktsgarantier

Skicka in kupongen för kostnadsfri takbesiktning Namn Adress Postadress Telefon E-post

Ansluten till Tätskiktsgarantier

Matsarvsvägen 5, 791 77 Falun Matsarvsvägen 5, 65 791 073-654 4177 Falun 073-654 65 41 info@takab.nu info@takab.nu www.takab.nu www.takab.nu Matsarvsvägen 5, 791 77 Falun 073-654 65 41 info@takab.nu www.takab.nu

Auktoriserad Auktoriserad takentreprenör Frankeras ej takentreprenör Mottagaren betalar 20716130 Auktoriseradportot takentreprenör

DDTDTATDATDATDTDDTTFFTTFDFFDATAADFAFDDAAAT

TAKAB Matsarvsvägen 5 791 77 Falun 37


Bild: Plannja Modern Bild: Plannja Modern

byggnadsplåtslageri byggnadsplåtslageri

Bild: Plannja Plannja Modern Bild: Modern

Gediget byggnadsplåtslageri byggnadsplåtslageri Gediget

unskapom ombyggnadsplåtslageri byggnadsplåtslagerioch ochtaksäkerhet. taksäkerhet. Vi Vi har har våra våra rötter rötter ii nskap rundades 1952. Vår långa erfarenhet gör att du som kund kan lita på på ndades 1952. Vår långa erfarenhet gör att du som kund kan lita n hög standard. Vi ingår i samma koncern som TAKAB varför vi kan hög standard. Vi ingår i samma koncern som TAKAB varför vi kan kunder, innehållandebåde bådebyggnadsplåtslageri byggnadsplåtslagerioch och takläggning. takläggning. Bild: Plannja Modern aåra kunder, innehållande Bild: Modern Bild: Plannja Modern Bild: Plannja Modern Bild: Plannja Modern

Bild: Plannja Modern Vi på Falu plåtslageri har stor kunskap om byggnadsplåtslageri och taksäkerhet. Vi har våra rötter i Vi på Falu plåtslageri har stor kunskap om byggnadsplåtslageri och taksäkerhet. Vi har våra rötter i Faluns äldsta plåtslageri som grundades 1952. Vår långa erfarenhet gör att du som kund kan lita på Faluns äldsta plåtslageri som grundades 1952. Vår långa erfarenhet gör att du som kund kan lita på att de arbeten vi utför håller en hög standard. Vi ingår i samma koncern som TAKAB varför vi kan att de arbeten vi utför håller en hög standard. Vi ingår i samma koncern som TAKAB varför vi kan leverera en helhetslösning till våra kunder, innehållande både byggnadsplåtslageri och takläggning. leverera en helhetslösning till våra kunder, innehållande både byggnadsplåtslageri och takläggning.

Gediget byggnadsplåtslageri Gediget byggnadsplåtslageri EN RIKTIG RIKTIG PLÅTSLAGARE! EN PLÅTSLAGARE! Gediget byggnadsplåtslageri Gediget byggnadsplåtslageri Kontakta oss gärna med din förfrågan så skapar vi en

rnamed meddin dinförfrågan förfrågan så så skapar skapar vi vi en en na ösning förjust justditt ditttak! tak! sning för

Vi på Falu plåtslageri har stor kunskap om byggnadsplåtslageri och taksäkerhet. Vi har våra rötter i Faluplåtslageri plåtslageri har har stor stor kunskap byggnadsplåtslageri och och taksäkerhet. taksäkerhet. Vi ViVipåpåFalu kunskap inom om byggnadsplåtslageri Vi har harvåra vårarötter rötteri i ViFaluns påpåFalu plåtslageri har inom byggnadsplåtslageri ochtaksäkerhet. taksäkerhet. harvåra vårarötter rötter äldsta plåtslageri som grundades 1952. Vår långa erfarenhet gör att du som kan lita påi i Vi Falu plåtslageri harstor storkunskap kunskap om byggnadsplåtslageri och ViVikund har Faluns äldsta plåtslageri som grundades 1952. Vår långa erfarenhet gör att du som kund kan litapå Faluns äldsta plåtslageri som grundades 1952. Vår långa erfarenhet gör att du som kund kanrötter lita Vi påpå Falu plåtslageri har stor kunskap om byggnadsplåtslageri och taksäkerhet. Vihar har våra att de arbeten vi utför håller en hög standard. ViVår ingår i samma koncern som TAKAB varför vi kan Faluns äldsta plåtslageri som grundades 1952. långa erfarenhet gör att du som kund kan lita Vi Falu plåtslageri har stor kunskap om byggnadsplåtslageri och taksäkerhet. Vi våra rötter i i Faluns äldsta plåtslageri grundades 1952. Vår långa erfarenhet gör att du som kund kan lita på på att de plåtslageri arbeten vi utför håller en hög standard. Vilånga ingår i samma koncern som TAKAB och virötter kan att de arbeten vi utför håller en hög standard. Vi ingår i samma koncern som TAKAB varför vi kan Vi på Falu har stor kunskap om byggnadsplåtslageri och taksäkerhet. Vi har våra Faluns äldsta plåtslageri som grundades 1952. Vår erfarenhet gör att du som kund kan lita på en helhetslösning till våra kunder, innehållande både byggnadsplåtslageri och takläggning. påleverera attdede arbeten utför håller en hög standard. Vilånga ingår i samma koncern TAKAB ochvi vikan kani Faluns äldsta plåtslageri som grundades 1952. Vår erfarenhet gör attsom dusom som kund kan lita på att arbeten vi vi utför håller en hög standard. Vi ingår i samma koncern TAKAB varför leverera en helhetslösning till våra kunder, innehållande både byggnadsplåtslageri och takläggning. leverera en helhetslösning till våra kunder, innehållande både byggnadsplåtslageri och takläggning. Faluns äldsta plåtslageri som grundades 1952. Vår långa erfarenhet gör att du TAKAB som kund kanvivi lita på att viviutför en standard. Vi ingår samma koncern som TAKAB varför kan attdedearbeten arbeten utförhåller håller en hög hög standard. Vi ingår ii samma koncern som varför kan leverera en till kunder, innehållande byggnadsplåtslageri och takläggning. leverera enhelhetslösning helhetslösning tillvåra våra kunder, innehållande både byggnadsplåtslageri och takläggning. att de arbeten vi utför håller en hög standard. Vi ingår i samma koncern som TAKAB varför vi kan leverera en helhetslösning till våra kunder, innehållande både byggnadsplåtslageri och takläggning. leverera en helhetslösning till våra kunder, innehållande både byggnadsplåtslageri och takläggning. leverera en helhetslösning till våra kunder, innehållande både byggnadsplåtslageri och takläggning.

Kontakta oss gärna med din förfrågan så skapar vi en lösning för för just just ditt lösning ditt tak! tak!

Kontakta ossmed gärna din förfrågan så vi en Kontakta oss gärna dinmed förfrågan så skapar Kontakta oss gärna med din förfrågan såvivien Kontakta oss oss gärna så Kontakta gärna med din förfrågan förfrågan så skapar skapar en skapar vi en lösning för just ditt tak! Kontakta oss gärna med din förfrågan så skapar vi en Kontakta oss gärna förfrågan så skapar vi en lösning för just ditt tak! skapar vi en lösning för just ditt tak! Kontakta oss gärna med förfrågan lösning ditt tak! lösning fördin just tak! så skapar vi en Matsarvsvägen 5, 791 77 Falun 023-161 6377 Falun lösning för just ditt tak! Matsarvsvägen 5, 791 lösning tak! info@faluplat.se 023-161 63 lösning för just ditt tak! www.faluplat.se info@faluplat.se www.faluplat.se Medlem i

Medlem i Matsarvsvägen 5, 791 77 Falun • 023-161 63 • info@faluplat.se • www.faluplat.se

 

Matsarvsvägen 5, 791 77 Falun • 023-161 63i • info@faluplat.se • www.faluplat.se Medlem

Skicka in kupongen för kostnadsfri offert Skicka in kupongen för kostnadsfri offert Namn

Namn Adress Adress Postadress Postadress Telefon Telefon E-post 38

Medlem i Matsarvsvägen Matsarvsvägen 5, 5, 791 791 77 77 Falun Falun 023-161 63 5, 791 023-161 63 77 Matsarvsvägen Falun Matsarvsvägen 5, 77 Falun info@faluplat.se Matsarvsvägen 5, 791 77 Falun 023-161 info@faluplat.se 63 77 Matsarvsvägen 5, 791 Falun www.faluplat.se 023-161 63 Matsarvsvägen 5, 791 77 Falun www.faluplat.se info@faluplat.se info@faluplat.se 023-161 63 info@faluplat.se 023-161 63 77 Falun www.faluplat.se Matsarvsvägen 5, 791 www.faluplat.se info@faluplat.se Medlem i info@faluplat.se www.faluplat.se Medlem i 023-161 63 www.faluplat.se www.faluplat.se Medlem info@faluplat.se Medlem ii Medlem i www.faluplat.se Medlem ii Medlem

E-post

Medlem i

Frankeras ej Mottagaren betalar Frankeras20716130 ej portot Mottagaren betalar portot 20716130

DDTDTATDATDATDTDDTTFFTTFDFFDATAADFAFDDAAAT DDTDTATDATDATDTDDTTFFTTFDFFDATAADFAFDDAAAT Falu Plåtslageri AB

Falu Plåtslageri AB Matsarvsvägen 5 791 77 Falun Matsarvsvägen 5 791 77 Falun


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

När ni varken vill kompromissa med utseende eller säkerhet

Tillsammans väljer vi den portmodell och de tillval som passar ert garage och typ av verksamhet.

Maximalt skydd mot skador med skjutskenor, dragfjädrar och inbyggda vajrar.

Vi säljer och servar industriportar från Normstahl.

Våra garageportar är designade med kraftiga portblad för att motstå nordiskt klimat över tid och följer alltid svenska säkerhetsnormer. Vi hjälper er med allt från projektering till slutgiltigt montage. Vi erbjuder även portservice och rådgivning kring renovering.

En garageport från Crawford kan beställas i 168.526 varianter. Det är bara hos oss på Crawford Center som du kan välja mellan alla.

FALUN

Crawford Center Falun • Krontallsvägen 24 • Tel. 023-145 42 • falun@crawfordcenter.com • www.crawfordcenter.se 39


40


För oss är ett personligt engagemang och närhet till våra kunder mycket viktigt, vi anpassar oss efter just Ert behov och skräddarsyr enkla lösningar på våra tjänster. Vi erbjuder alla transport- och maskintjänster och hjälper er gärna även med rådgivning.

Vi erbjuder er: ✓ Containers Vi hyr ut alla typer av container Stora & Små, Öppna & Låsbara

✓ Jord, grus- och bergmaterial ✓ Kranbilstransporter ✓ Sandupptagning, sopning ✓ Grävning, schaktning ✓ Övriga transporter & maskintjänster ✓ Dikning, vägunderhåll ✓ Anläggning p-platser m.m. ✓ Snöröjning, sandning, saltning

Välkommen att kontakta ditt lokala kontor! Falun 023-221 40

Borlänge 0243-25 78 20

Avesta 0226-509 30

Ludvika 0240-59 10 80

Vansbro 0281-103 78

www.maserfrakt.se

Älvdalen 0251-120 55

Rättvik 0248-122 77


0243-25 70 00 info@maserfrakt.se

En vardag

full av möjligheter!

Behöver Ni hjälp med markoch anläggningsarbeten på Er fastighet eller samfällighet? Vi hjälper er gärna!

Falun 023-221 40

Borlänge 0243-25 78 20

Avesta 0226-509 30

Ludvika 0240-59 10 80

Vansbro 0281-103 78

www.maserfrakt.se 42

Älvdalen 0251-120 55

Rättvik 0248-122 77