Brf-mappen Södra Mälardalen vår/sommar 2022

Page 1

Södra Mälardalen

Hitta leverantörer och entreprenörer till Er Bostadsrättsförening

! t e t ö m e s l e r y t s l l i Ta med mappen t VÅR · SOMMAR 2022


VERKTYGET FÖR ATT HITTA DET ER BOSTADSRÄTTSFÖRENING BEHÖVER Snabb hjälp från företag som valt att jobba med bostadsrättsföreningar i er region

Så här använde r du verktyget

BRF-Mappen

www.brfmappen.se

Kontakta oss

Mappen du håller i din hand innehåller ett antal leverantörer och entreprenörer som vill och har kapacitet att arbeta med bostads­ rättsföreningar, stora som små, i din region. Vi har en nära dialog med våra annonsörer och kontrol­ lerar dessa utifrån b.la. ekonomi, referenser och rating. Använd mappen för att hitta en aktör som passar er förening. På sidan intill hittar du alla annons­ örer i mappen. Vi har sorterat dem efter verksamhetsområden.

På vår site www.brfmappen.se kan du enkelt söka efter lever­ antörer och entreprenörer i din region. Här hittar du samtliga av våra annonsörer samt aktuella erbjudanden och kampanjer. Du kan även hitta kontaktupp­gifter till tidigare annonsörer i våra mappar. Vi arbetar hela tiden hårt med utvecklingen av våra digitala kanaler för att ytterligare förenkla styrelsens arbete och förbättra vårt helhetskoncept.

Hittar du fortfarande inte det du söker? Kontakta oss så hjälper vi er att hitta en passande aktör för er bostadsrättsförening. Du kan kontakta oss på flera sätt. Antingen via e-post på adressen kontakt@fastighetsmedia.se eller via telefon 0651-688 60.

Tips! Planera i god tid

Är du i behov av snabb hjälp?

Tänk på att det under vissa perioder kan finnas en hög efterfrågan på specifika tjänster eller produkter. Planera och kontakta leverantörer och entreprenörer i god tid innan åtgärdens tänkta start.

Kontakta oss och beskriva era behov. Vi matchar därefter era önskemål mot våra annonsörer och förmedlar sedan kontakten till passande leverantörer eller entreprenörer.


VERKTYGET FÖR ER BOSTADSRÄTTSFÖRENING Innemiljö & Fastighet

Produkter

Bröderna Siljendahls Måleri AB

Måleri, Trapphusrenovering

7-8

ENTREDO AB

Portar & Dörrar

PWS Nordic AB

Återvinning & Avfall

17

KD Solskydd AB

Markiser

11

Kinab AB

Återvinning & Avfall

21

Ekstrands Dörrar & Fönster

Dörrar & Fönster

13

Sortera Industry AB

Underhållsspolning, Rörinspektion

30

LA Leif Arvidsson AB

Fönsterventiler

18

Hyr en timme i Stockholm

Små & Enkla Elinstallationer

35

Skandinaviska Områdesskydd AB Staket, Räcken, Grindar

Ottenås VVS AB

VVS & Markarbeten

36

Carsmart AB

Elbilsladdning

AA - Glas AB

Glasmästare

40

Axema Access Control AB

Passersystem, Porttelefoner, Bokningssystem 24

Holfves VVS & Entreprenad AB

Installation & Service VVS

42

Wise House

Digitala fastighetssystem

26

INBEGO AB

Renovering Garage, Betongkonstruktioner 43-44

El av Sol Nordic AB

Solpaneler, Elbilsladdning

27

Tamsi Måleri AB

Målning, Fönsterrenovering, Fasadmålning

45

Nordisk Hiss AB

Installation & Service Hissar

28

Karlaplans Plåtslageri

Takrenovering, Taksäkerhet

47

Charge Node Europé AB

Storskalig Elbilsladdning

29

Paxtek AB

Byggtjänster, Termografering

49-50

Opigo AB

Elbilsladdning

32

Dipart Entreprenad AB

Bygg- & Anläggningsprojekt

53-54

Enomic Fönster Sverige AB

Fönster, Entrépartier

33-34

JL Fönster & Fasad AB

Fönster & Dörrar

37-38

AA - Glas AB

Glasmästare

40

Silent Decor Sweden AB

Ljudisolering Fastigheter

41

Svenska Lumon AB

Balkonginglasningar

Administrativt, Fastighetsförvaltning & Övrigt Rävisor AB

Redovisning

5

IMD Sverige AB

Individuell mätning & debitering

Sveriges BostadsrättsCentrum AB Fastighetsförvaltning

9-10 15-16

6

19-20 22

Baksidan

Utemiljö

Pararet AB

Byggkonsult, Kontrollansvarig, Besiktningar

23

Gröndals Mark & Trädgård AB

Markarbeten & Vägarbeten

12

NordIQ EcoComfort Energy AB

Energieffektivisering

39

Parking Partner Sverige AB

Parkeringslösningar

25

Byggnadstekniska Byrån AB

Byggnadskonstruktion

46

Rosins Trädgård AB

Trädgårdsdesign, Skötsel, Plantering

51

Projektorienterarna AB

Underhållsplan & Projektledning

48

NCC Industry AB

Asfaltering

52

FASTIGHETSMEDIA I LJUSDAL AB Ansvarig utgivare: Daniel Hertzberg daniel.hertzberg@fastighetsmedia.se

www.brfmappen.se

Annonsmaterial: material@fastighetsmedia.se Produktion: www.svedinmedia.se Tryck: www.atta45.se


LÄS NYHETER OCH HITTA LEVERANTÖRER TILL ER BOSTADSRÄTTSFÖRENING På www.brfmappen.se hittar du allt du behöver till er bostadsrättsförening. Här har vi samlat brf relaterade nyheter, leverantörer och entreprenörer från hela landet. Filtrera enkelt på region, bransch m.m. Se företagets profil och aktuell annons från BRF-mappen och kontakta enkelt de leverantörer du önskar komma i kontakt med.

www.brfmappen.se 4


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

100% Brf-revision. Till 50% av priset. er Öv öjda n dan 0 0 2 se r e d kun 2016

David Walman VD

221 föreningar har nästan halverat sina revisionsarvoden genom oss. Många har tjänat gott på våra goda råd, dessutom. Styrelserna kan intyga att vi ställer upp och att vi kan våra saker. Vi är inte auktoriserade revisorer. Vi är RIKTIGA Brf-experter.

Läs mer och hämta er offert på www.ravisor.se

5


www.entredo.se

Kvalitetsportar och dörrar för alla typer av fastigheter

E

ntredo tillverkar entréportar och dörrar i massiv ek och andra träslag. Fokus ligger alltid på att montera snygga och säkra dörrar till din fastighet. Entredo hjälper bostadsrättsföreningar hela vägen från uppmätning till installation, inklusive kontakt med stadsbyggnadskontor och arkitekter vid tillverknings- eller renoveringsprojekt. Våra portar är utrustade med moderna lås för hög säkerhet, dessutom förskönar våra entréportar fastigheten och ger en bättre isolering. Kontakta oss på Entredo för kostnadsfri rådgivning och offert.

”Vi står för professionellt hantverk i kombination med konkurrenskraftiga priser och snabb leverans”

EN TR É PO RTA R ◆ G A RAGE PORTAR ◆ PORTR E N OVE R IN G

6

Grundläggarvägen 21

Telefon: 08-24 99 99

ENTREDO AB

167 33 Bromma

E-post: info@entredo.se

www.entredo.se


ERFARENHET TRADITION KOMPETENS

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

SEDAN 1970

Vi erbjuder 20% rabatt på material

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

*

Vi gör det vi kan. Lite bättre.

ANGE KOD ”BRILJANT” *Gäller ord.pris

Här får ni ett bättre slutresultat. Oavsett om det gäller ny- eller ommålning, fönsterrenovering eller dekorationsmålning. Vad vill ni förbättra eller underhålla? Bred kompetens ger en bred verksamhet. Hos Siljendahls finns erfarna målare för nybyggnationer och renoveringar, men också specialister på dekorationsmålning och restaurering. Med ett stort antal målare kommer även styrkan att organisera och projektleda. Vi klarar stora jobb men glömmer aldrig glädjen i de små. Siljendahls ingår dessutom i ett nätverk av hantverkare. På så sätt har vi goda kontakter med andra hantverkare som vi vet gör ett bra jobb.

Vi jobbar framförallt med: • Ny och ommålning. • Restaurering och dekorationsmålning. • Fönsterenovering på verkstad. • Fönstermålning. • Utvändig målning. • Hjälp och stöd vid färgsättning. • Råd vid äldre ytbehandling. • Vi kan även hjälpa till med snickare, mattläggare och elektriker mm.

Vi målar enbart med godkända färger och värnar om en minimal miljöpåverkan. Det är en naturlig del i arbete, för hela Siljendahls. Bröderna Siljendahls Måleri AB • Västertorpsvägen 135 • 129 44 Hägersten • Tfn: 08-449 09 30

www.siljendahls.se 7


ERFARENHET TRADITION KOMPETENS SEDAN 1970

Våra kunder ska känna sig trygga i våra händer Renovering av trapphus Siljendahls kunniga medarbetare bistår med tekniskt stöd vid renovering och ommålning. Våra experter undersöker vilka färger som använts tidigare och utifrån det ger de förslag på vilken produkt som kan användas tillsammans med befintlig. Vi har lång erfarenhet och känsla för dekorationsmålning och restaurering av äldre fastigheter

Vi erbjuder 20% rabatt på material *

ANGE KOD ”BRILJANT” *Gäller ord.pris

Servicemåleri Våra erfarna servicemålare hjälper till vid exempelvis försäkringsskador, fukt och brandskador. Våra välutrustade servicebilar täcker hela Stor-Stockholmsområdet och utför snabbt mindre arbeten. Vi har för närvarande 15 servicebilar som arbetar med fastighetsägare, privatpersoner och professionella beställare.

Fönsterrenovering I många fall är det både miljövänligt och ekonomiskt lönsamt samt bevarar fastighetens tidstypiska utseende. Vårt helägda dotterföretag Södermalms glas, beläget i Jordbro industriområde, utför renoveringar av gamla fönster. Det är miljövänligt och spar ändliga resurser. Vår verkstad utför de flesta förekommande arbeten inom fönsterrenovering, bland annat trälagning och måleriarbeten. Vi monterar även ljudglas, energiglas och solfilm i befintliga fönster. Det vill säga alla typer av arbeten som ett traditionellt glasmästeri utför.

Bröderna Siljendahls Måleri AB • Västertorpsvägen 135 • 129 44 Hägersten • Tfn: 08-449 09 30

www.siljendahls.se 8


RIV AV OCH SPARA

Smart avläsning och rättvis debitering Individuell mätning och Debitering Vi hjälper er att undersöka möjligheterna för Individuell Mätning och Debitering (IMD) av värme, vatten eller el i er förening. Därefter levererar vi en totalentreprenad med installation och driftsättning av mätare och system. Slutligen säkerställer vi med fjärravläsning att ni enkelt kan debitera förbrukningen på medlemmarnas avgiftsavier.

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

System och tjänster för Individuell Mätning och Debitering (IMD)

En komplett leverantör av IMD-system Techem har sedan 1952 levererat mätare och tjänster för individuell mätning och debitering av värme, vatten och el i flerbostadshus och radhusområden. Idag ansvarar Techem för avläsning och debitering i mer än 11 miljoner hushåll med tillhörande 55 miljoner mätpunkter i Europa. I Sverige har vi levererat Techems trådlösa IMD-lösningar i mer än 20 år, och idag kan vi erbjuda ett stabilt avläsningssystem och en säker tjänsteplattform.

Gemensam el I de flesta fall sparar medlemmarna 1 000 – 1 500 kr per lägenhet och år på att köpa elen via föreningens abonnemang. Vi hjälper er undersöka era förutsättningar och möjligheter, och presenterar därefter en besparingskalkyl med jämförelse före och efter ombyggnad.

Kontakta oss för en kostnadsfri besiktning eller offert! www.imd-system.se | info@imd-system.se | 010 202 28 00

9


Trådlösa vattenmätare Vi kan leverera vattenmätare för lägenheter, radhus eller hela fastigheter. Vi anpassar bygglängder och anslutningsstorlekar för att passa montageförutsättningar i fördelarskåp, dolt i skåp eller för synligt montage i t.ex. badrum. Tack vare integrerad trådlös kommunikation så kan mätare enkelt monteras även om det inte är förberett för mätning på förhand.

Elbilsladdare Vi kan mäta förbrukningen till era laddplatser med våra elmätare, alternativt ta emot en förbrukningsfil från era laddboxar. Detta innebär att vi både kan hantera både fasta personliga och rörliga laddplatser. Därefter kan vi enkelt leverera en debiteringsfil till er förvaltare så att kostnaden debiteras på avierna.

Debiteringstjänster Baserat på fastighetens priser eller kostnader beräknar vi förbrukningskostnaden för de enskilda lägenheterna samt framställer tillhörande förbrukningsunderlag. Vi tillhandahåller därefter kundservice mot boende via telefon och e-post samt support mot styrelsen eller förvaltaren.

Kontakta oss för en kostnadsfri besiktning eller offert! www.imd-system.se | info@imd-system.se | 010 202 28 00 IMD Sverige AB Malmö | Göteborg | Stockholm 10


Förbättra välmåendet hos personerna som bor i fastigheten och öka bostadens totala värde. Allt det kan du göra med StyRa® Markiser. Med svensktillverkade solskydd är vi den rätta partnern för dig. Hitta din närmaste återförsäljare och se hela vårt sortiment på styrasolskydd.se.

Visste du att ett utvändigt monterat solskydd kan sänka värmeinstrålningen med upp till 80%?

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Markiser för en hållbar bostad

11


Är ni redo för Dags att se över vintersäsongen?

er utemiljö?

Gröndals Mark & Bygg ser till att vinterhalvåret löper bekymmersfritt för er bostadsrättsförening. Vi halkbekämpar, fraktar bort snö och ser till att erfarenhet fordon och boende tar sig fram. Förbered och Vi har lång av finplaneringsarbeten redanskapar nu genom att teckna ett avtal med oss. en trevlig och tillsammans med er förening

välkomnande utemiljö. Vi hjälper er från idé till

Vi finns här för alla i Stockholm vare sig det gäller en färdigt projekt med annat marksten, murar större upphandling ellerbland privat.

och gångstråk.

Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er att hålla er förening till en trygg och välkomnande utemiljö. VÄGARBETEN

SNÖRÖJNING

Är det dags att se över gångvägar och parkeringar? Vi hjälper er med allt från mindre lagningar till hela ombyggnader. Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er MARKARBETEN VÄGARBETEN bostadsrättsförening med er utemiljö.

Med snö som faller under vintern följer omedelbart en SNÖRÖJNING rad olika problem om man inte har rätt resurser för omedelbara Gröndals Mark & Bygg ser till att vinter Gröndals Mark & Bygg hjälper er med Är det dags att se över gångvägar och insatser. INNERGÅRDSRENOVERING halvåret löper bekymmersfritt för er alla typer av markarbeten. Våra parkeringar? Gröndals Mark & Bygg Vänta inteVitills problemen är ett bostadsrättsförening. halkbekämpar, erfarna medarbetare ser till att arbetet hjälper er med allt från mindre lagningar Har ni en innergård som känns gammal och tråkig, som inte faktum utan kontakta oss redan utförs på ett säkert och smidigt sätt. Vi till hela ombyggnader. ossoch så löser fraktar bort snö och ser till att fordon alls fyller någon funktion? Vi har lång tid iKontakta branschen såfram. förbereder vi en lämplig tar sig Förbered redan tar hand om hela projektet det frånmesta för att göra berättar mermest om hur vi kan hjälpanöjda er med och boendeidag ävenvivåra kräsna kunder lösning direkt nu genom att tecknaattettsätta avtalinmed oss.när början till slut. bostadsrättsförening med er utemiljö. slutresultatet. snön kommer.

MARKARBETEN Gröndals Mark & Bygg hjälper er med alla typer av markarbeten. Våra erfarna medarbetare ser till att arbetet utförs på ett säkert och smidigt sätt. Vi tar hand om hela projektet från början till slut.

Gröndals GröndalsMark Mark&&Bygg Trädgård Gröndalsvägen Genetaleden 1534 117 15166 59Stockholm Södertälje 12

08-550 899 92 Telefon: 08-550 899 92 info@grondals.se www.grondals.se info@grondals.se

Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er att hålla er förening till en trygg och välkomnande utemiljö.

www.grondals.se


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

HÖJ VÄRDET PÅ ER FASTIGHET Ekstrands erbjuder skräddarsydda dörrar och entréportar till alla typer av fastigheter. Vackert och starkt i massiv ek eller valfri kulör. Vi tar hand om allt från uppmätning och tillverkning till installation.

Besök vår butik och utställning Anderstorpsvägen 12 i Solna (OBS! Ny adress från 1 juni: Råsundavägen 100 i Solna)

08-27 90 92, sthlm@ekstrands.com www.ekstrands.com

Familjeföretag med egen tillverkning sedan 1945

13


artikel från www.brf-nytt.se

Stor efterfrågan på hissar för ökad tillgänglighet

Hälften av alla personer över 80 år i Sverige bor i bostäder med bristande tillgänglighet som till exempel avsaknad av hiss. Enligt Johan Nilsson på företaget Altan (balkong på danska) är detta en tickande bomb då Sveriges befolkning blir allt äldre. De senaste åren har han sett en ökad efterfrågan på hissar som byggs i befintliga fastigheter för att förbättra tillgängligheten för de boende. Altan är i grunden ett danskt företag som startade 2017 i Sverige. I Danmark har fastighetsägare installerat hissar på befintliga hus i många år men marknaden har inte riktigt kommit i gång i Sverige. Här är det vanligare att människor flyttar ut till mindre områden utanför stadskärnan när de blir äldre. Idag vill dock många äldre bo kvar i centrum, ofta i gamla fastigheter utan hiss.

14

“De flesta kan inte föreställa sig att det går att installera en hiss i sitt trapphus. När folk förstår att de kan bo kvar i sina lägenheter tror jag att marknaden kommer att explodera.” Johan Nilsson, avdelningschef Altan Sverige

Värdeökning Johan och hans kollegor har märkt ett ökat behov från fastighetsägare som vill förbättra tillgängligheten i sina fastigheter. Att installera en hiss i en befintlig fastighet kan innebära att lägenhetsinnehavaren har möjlighet att bo kvar hela livet. Dessutom innebär en ökad tillgänglighet också ett ökat värde på fastigheten. Det finns tre olika sätt att installera en hiss i en befintlig fastighet; i huvudtrappan, i gårdstrappan eller som en utanpåliggande hiss. I äldre fastigheter med foajé finns det ofta tillräckligt med utrymme mellan trapporna för en hiss, annars går det att göra trapporna något smalare för att hissen ska få plats. Om huvudtrappan är för liten går det att bygga en utanpåliggande hiss med hisstorn. Det placeras på utsidan av det befintliga trapphuset och ansluter till lägenheterna via en gångbro, balkong eller loftgång. Finns det en kökstrappa i fastigheten går det oftast bra att riva den och sätta in en hiss.

När fastighetsägare kontaktar Johan har de oftast en klar idé om var i fastigheten det går att installera en hiss och många gånger har de gjort en korrekt bedömning. Johan och hans kollegor gör en granskning på plats om det är rimligt att få igenom ett bygglov samt om projektet går att genomföra byggnadstekniskt. Det är dock sällan som ett projekt inte går att genomföra byggnadstekniskt, däremot kan det finnas hinder i form av kulturskydd på fastigheten. “Vi måttanpassar och skräddarsyr efter vad som är möjligt och efter kundens önskemål. Vi tar hela ansvaret från bygglovsansökan till färdigställande.” Johan Nilsson, avdelningschef Altan Sverige

Sedan 2018 års lag om bostadsanpassningsbidrag finns möjligheten att ansöka om bidrag för att installera hiss men lagen gäller enbart som ett enskilt ekonomiskt bidrag för till exempel personhissar till en person som beviljats bidrag och inte för tillgänglighetsanpassning för hela fastigheten. Sverige har dock en allt åldrande befolkning och det står helt klart att lägenheter som i dag inte är anpassade för äldre boende måste bli mer tillgängliga. Läs mer: www.altandk.se Text: Linda Svedin (www.svedinmedia.se)


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

Mycket mer än fastighetsförvaltning I över hundra år har vi hjälpt bostadsrättsföreningar över hela Sverige med allt från teknik och daglig drift till ekonomi, energi, juridik och ombyggnationer. Vi vet att en fastighet som sköts långsiktigt, hållbart och strukturerat blir billigare i drift, ökar i värde på sikt och ger ett tryggare och stabilare boende. Med all vår samlade erfarenhet är vi experter på det vi gör. Läs mer om hur vi kan hjälpa dig och din förening på sbc.se och se vår webbserie på helthemma.sbc.se

15


Vi är fastighetsförvaltaren som både kan och vill lite mer! Hej! Vi är SBC, specialister på att förvalta, utveckla och ta hand om fastigheter. Sedan ett helt sekel erbjuder vi våra kunder spetskompetens inom ekonomi, teknik, projektledning och bostadsrättsjuridik. Enkelt Med vår digitala portal kan du via app i mobilen eller webb enkelt och lättöverskådligt följa upp vad som händer i er förening, skapa rapporter, kolla planerat underhåll, attestera fakturor och mycket mer, alla timmar på dygnet. Tryggt Vi på SBC har bred expertis under vårt tak; kunniga ekonomer, jurister, tekniker, projektledare och utvalda samarbetspartners. Oavsett om ni är en liten eller stor förening har ni alltid nära till hands till den erfarenhet och de experter ni behöver.

Hållbart Alla våra kunder med ekonomisk förvaltning erbjuds en unik hållbarhetsrapport. Med SBC som förvaltare kan ni göra de nödvändiga omställningarna för ett hållbart boende med solceller, laddstolpar, energideklarationer, individuell mätning m.m. Personligt Du har alltid en personlig kontakt, en kundansvarig, som ansvarar för ditt ärende och vill du prata med vår kundtjänst har vi öppet 07-21 varje vardag.

Välkommen till SBC - Vi ser helt enkelt till att ni får tid över till annat och att ni, era fastigheter och ekonomi mår bra. Det är enkelt att byta förvaltare till SBC, kontakta oss så berättar vi mer. www.sbc.se 16

”Den största fördelen med att ha en helhetsförvaltare är att det finns en synk hos förvaltaren gällande allt. SBC är proffs, man får svar, hjälp och tydliga besked.” Tomas Adolfsson, Brf Hjälmaren Sköntorp, Årsta


UWS, under jord

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Kärlgarage

PWS erbjuder dig en

HELHETSLÖSNING för källsortering av avfall

• Flexibela & hållbara produkter • Installation/utsättning • Kontinuerlig service

Kontakta oss! Henrik Lysholm 0702 60 75 75 lys@pwsab.se AnnaCarin Östlund 0721 79 09 11 oda@pwsab.se

www.pwsab.se

17


• Högt luftflöde

• Bra bullerdämpning

• Diskret design

• Enkel montering

Förbättra ventilationen med fönsterventiler Behöver ni se över tilluften i er bostadsrättsförening? Fönsterventil kan vara en enkel lösning beroende på förutsättningarna.

G IN

PR

Vi rekommenderar Omega fönsterventiler som ger dragfri filtrerad tilluft PASSADE N och kan dessutom utrustas med marknadens A LÖ KT S E bästa ljuddämpning i bullerutsatta miljöer. J

N

O

Vi har smarta lösningar för dragfri, ljuddämpad tillluft!

AR

Självklart hittar vi en lösning anpassad till era förutsättningar, ring oss gärna på 0392-36010! Vi är i huvudsak materialleverantören till entreprenörer som jobbar med förbättring av ventilationslösningar.

Vår expert på uteluftsdon och ljudfällor hälper dig gärna om du vill kontakta honom direkt:

Daniel Modig Tel direkt: 08-55 62 11 72 daniel.modig@leifarvidsson.se

Vi servar med material och kunskap inom fönsterrenovering, ventilation, tätning och fogning Huvudkontor, lager Målaregatan 5, 565 33 MULLSJÖ

18

Läs mer och handla direkt på leifarvidsson.se


Staket, räcke eller grind? Vi hjälper dig! RIV AV OCH SPARA

Vi har lång erfarenhet av bostadsrättsföreningars särskilda behov, och kommer gärna ut och presenterar hur vi arbetar. Vi har ett stort sortiment för er utomhusmiljö och vi kan hjälpa er från idé till färdigt montage med ritningar, bygglovsansökan och annat underlag.

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Hos oss hittar du räcken i glas och smide, bullerskydd, staket, stängsel, grindar och mycket mer. Ring oss för experthjälp och gratis kostnadsförslag!

• • • • •

• • • • • • •

Innergårdar Balkonger Uteplatser Parkområde Källarförråd Garageportar Inpassage

Fasta priser - inga överraskingar Tydliga offerter och ritningar Smidigt och snabbt montage Generös produktgaranti Fem års montagegaranti

www.stängselbutiken.se 08-500 11 530 Skandinaviska Områdesskydd AB Kontakta oss! www.skandinaviska.nu Telefon: 08-500 11 530 www.stängselbutiken.se info@skandinaviska.nu

Kontor / Stockholm Kontor / Norrtälje Kilowattvägen 12 Södra kustvägen 30 136 44 Handen 761 97 Norrtälje

Kontor / Göteborg Karlsbogårdsgatan 7D 25 37 Hising Kärra 19


Vad behöver ni? Vi gör varje år ett stort antal jobb åt bostadsrättsföreningar i hela Sverige och är vana vid de behov som finns. Jag kan hjälpa er med allt från stängsel och bullerskydd till smide och glasräcken. Kontakta mig för behovsanalys och gratis kostnadsförslag! Tobias Ahlström Telefon: 08-408 075 37 Mail: tobias.ahlstrom@skandinaviska.nu

Vi är jättenöjda. Stängsel och grindar kom snabbt på plats och har ramat in våra fastigheter på ett bra sätt. Kjell, ordförande i bostadsrättsförening i Stockholm.

För oss var det viktigt att kunna spärra av utan att blockera räddningstjänst eller utryckingsfordon. Vi fick bra förslag och bilspärrarna löste problemet. Anna, ledamot i bostadsrättsförening i Uppsala.

Vi valde smidesstaket eftersom det är säkert och helt underhållsfritt. Nu vet vi att det kommer att hålla i många år framåt och det är en bra investering. Susanne, ordförande i bostadsrättsförening i Stockholm.

www.stängselbutiken.se 08-500 11 530 Skandinaviska Områdesskydd AB Kontakta oss! www.skandinaviska.nu Telefon: 08-500 11 530 info@skandinaviska.nu 20 www.stängselbutiken.se

Kontor / Stockholm Kontor / Norrtälje Kilowattvägen 12 Södra kustvägen 30 136 44 Handen 761 97 Norrtälje

Kontor / Göteborg Karlsbogårdsgatan 7D 25 37 Hising Kärra


RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Fräscha återvinningsmiljöer i bostadsrättsföreningar, företag eller fastigheter

www.kinab.se

En fräsch och välskött återvinningsmiljö är viktigt. Det skapar en positiv miljö som ökar fastighetens kvalité och trivsel. Det är roligare att sortera i en fräsch återvinningsmiljö.

RIV AV OCH SPARA

Vi erbjuder en helhetslösning som vi utformar utifrån just era behov och önskemål.

Vill du också ha en fräsch återvinningsmiljö? Kontakta oss

”Vi tömmer, vi borstar, vi spolar, vi skrubbar, vi rensar... Idag underhåller vi mer än 9000 stycken återvinningsrum och tvättar runt 2500 kärl i veckan. Och flera blir det.”

010-457 70 30 order@kinab.se www.kinab.se

PASSION FÖR EN REN OCH FRÄSCH ÅTERVINNINGSMILJÖ

21


Elektrifierad grannsämja

Gratis konsultation!

Vi har helheten för elbilsladdning. Vi hjälper dig och grannarna att komma igång med laddboxar, installation och ett rättvist betal- och adminsystem. Kontakta oss idag. Läs mer på carsmart.se

Mail: carsmart@kgk.se • Telefon: 073-502 05 82 22


RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

”PARARET-SVERIGES TREVLIGASTE BYGGKONSULTER”

VÅRA TJÄNSTER

VISION

• • • • • •

Pararets mål är att vara ett av Sveriges modernaste och effektivaste konsultbolag inom bygg, mark och anläggningsmarknad. Med lång erfarenhet och brett kontaktnät ser vi till att snabbt och smidigt lösa era behov.

• • •

RIV AV OCH SPARA

KONTROLLANSVARIG (KA) ENTREPRENADBESIKTNING PROJEKTLEDNING BYGGLEDNING ÖVERLÅTELSEBESIKTNING FÖRMEDLING AV KONSULTTJÄNSTER PROJEKTERING & RITNING ARBETSLEDNING ARBETSMILJÖANSVARIGA BAS P & BAS U KALKYLERING

Telefon: 010-33 19 800

Besöksadress: Norrtäljekontoret: Hantverkaregatan 3 Norrtälje

Stockholmskontoret: Enhagsvägen 3 Täby

E-post: Info@pararet.se

Vi har en mängd nöjda kunder och lyckade projekt bakom oss. Så hör av er om ni behöver hjälp av en expert i era byggprojekt.

Läs mer om oss på www.pararet.se

23


VAKA passersystem VAKA är ett modernt och nyckelfritt passersystem som skyddar alla delar av fastigheten och skapar trygghet och säkerhet i flerfamiljshuset. Administratören styr behörigheter och får kontroll över vem som rör sig i lokalerna. Passersystemet är utformat att enkelt byggas ut med plug-in moduler för funktioner som porttelefon och hisstyrning. Systemet är tillgänglighetsanpassat och har inbyggda högtalare för talande vägledning. Inga löpande kostnader för licenser eller programuppdateringar tillkommer med VAKA.

VAKA porttelefon VAKA IP-porttelefoni är särskilt utvecklat för att ge mycket god ljudkvalitet, låga samtalskostnader och är ett tryggt och enkelt sätt att öppna entrédörren med via mobilen eller hemtelefonen. Finns redan VAKA passersystem är det enkelt att lägga till VAKA porttelefon. Installation kräver minimal kabeldragning utan kabeldragning in i lägenheterna, ofta kan även befintligt kablage användas vid utbyte av äldre system. Passersystem ingår vid nyinstallation av VAKA porttelefon.

VAKA infotavla & bokningssystem Ett användarvänligt bokningssystem för bl.a. tvättstugan som är säkert och anpassningsbart. Systemet erbjuder styrning av ex. tvättmaskiner i tvättstugan för ett jämnare maskinslitage. Den inbyggda info-funktionen ger dagsaktuell information i trapphuset för de boende genom bl.a. schemaläggning.

30 år

1992-2022

Kontakta oss för ett kostnadsfritt projekteringsbesök som vi utför tillsammans med en erfaren VAKA säkerhetsinstallatör:

info@axema.se. 08-722 34 40. www.axema.se 24


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

Mobila & digitala lösningar för parkering Med en digital lösning behöver ni inte längre lägga ner tid på betalningspåminnelser och tidskrävande pappershantering. Få överblick om hur parkeringen används och hur den kan nyttjas bättre för att få in mer intäkter. Tillståndsparkering Kontraktsparkering Automatisk kölista Portöppning med mobilen

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Parkeringsövervakning Linjemålning Städning och underhåll Skyltning Optimering av parkeringar

PARKERINGSTILLSTÅND

BESÖKSPARKERING

Tillstånden hanteras digitalt i appen Phone Park. Detta är den mest flexibla lösningen för alla typer av parkering. Betalning av tillstånd med pris sker i appen med ett kopplat kontokort.

Besöksparkering är oftast öppen för allmänheten, men kan begränsas genom bomsystem eller portar som styrs med mobila nycklar. Varje parkering är unik och vi kan erbjuda både betalautomat och mobil parkering.

Parking Partners affärsidé är att utveckla tjänster som gör parkeringen enkel och lättillgänglig samtidigt som vi kan erbjuda ekonomiskt effektiva och digitala lösningar för er bostadsrättsförening. Kontakta mig så berättar jag mer om våra parkeringslösningar. Helene Malmlöf (Kundansvarig) 08-122 120 53 • helene.malmlof@parkingpartner.se

Parking Partner Sverige AB 08-120 305 90 • info@parkingpartner.se Box 1122, 131 26 Nacka Strand

www.parkingpartner.se 25


Digitala system för fastigheter

BOKNINGS- & INFORMATIONSSYSTEM Interaktiv kommunikation med hushållen i fastigheten. Bokning av tvättstuga, gästlägenhet, fastighetsskötare m m PASSERSYSTEM & PORTTELEFON Ett flexibelt passersystem för alla typer av låsta utrymmen

Dagens digitala utveckling skapar nya smarta sätt att förenkla vardagen för både hyresgäster och fastighetsägare. Det tycker vi på Wise House är bra. Wise House är specialiserade på fastighetsdigitalisering – ett ord som bara för några år sedan kanske var främmande för de flesta av oss. Men vi vet vad det handlar om – från ax till limpa. Vårt team av specialiserade tekniker och installatörer, levererar digitala fullservicelösningar till bostadsrättsföreningar och fastighetsägare – allt från installation till driftsättning. Kom igång med fastighetsdigitalisering! Kontakta mig för ett personligt möte där vi gör en behovsanalys och går igenom förutsättningarna för just din fastighet. Behovsanalysen* är kostnadsfri, och ger dig konkreta förslag på hur du kan förenkla vardagen för dig, dina hyresgäster, styrelse eller medlemmar.

BREDBANDSNÄT Installation och driftsättning INTERNET Vi samarbetar med alla internetleverantörer på marknaden TV Digital högupplöst och boxfri TV med komplett utbud av TV-kanaler LARM & KAMERAÖVERVAKNING Få kontroll på vad som sker i och runt bostaden

Jag ser fram mot att höra av dig! Amanda Fridolf – säljare Wise House amanda.fridolf@wisehouse.se Telefon 08 730 00 40 * Behovsanalysen har ett värde på 5.000 kr

26

wisehouse.se

ato

rn

Ha n te

ra e

ra tj ä

nster

ell ilen i trapphuset, mob

åd er p


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

KOSTNADSFRI RÅDGIVNING Låt våra solcells­ experter få räkna på din solaffär

Ta steget mot en grönare framtid. Och låt solen betala omställningen. Vill du öka värdet på fastigheterna i din BRF, installera laddare för elbilar eller generera egen el – utan att höja utbetalningar eller avgifter? Med våra solceller får din BRF möjligheten att minska er totala driftkostnad, samtidigt som det ökar bostadsrätternas framtida värde. El av Sol erbjuder marknadens bästa solenergisystem och vi finns med hela vägen – från start till nyckelfärdig anläggning. Luta er tillbaka. Medan vi gör jobbet. Läs mer och kontakta oss på elavsol.se

Samarbetspartners:

27


En del av den gröna hisskoncernen.

Tryggast på alla plan Vi levererar, monterar och utför service på alla fabrikat, med dygnet-runt-jour. Våra lösningar innebär inga låsta system, utan alla i branschen kan underhålla och sköta våra installerade hissar. Varje hus är unikt, vi hjälper er att hitta den lösning som passar bäst för just eran bostadsrättsförening.

SERVICE

MODERNISERING

NYINSTALLATION

Service behövs för att undvika driftstopp, oplanerade reparationer och inte minst irritation. Varje servicebesök utförs för att kontrollera hissens säkerhetssystem, driftsäkerhet och justera upptäckta fel. Service som bygger på förebyggande underhåll för att upptäcka och reparera mindre fel innan de leder till funktionsfel eller driftstopp och risk för jourutryckning sparar mycket pengar. Vi erbjuder förmånliga hisserviceavtal. Kontakta oss så berättar vi mer.

Frågorna blir många när hissen upprepat stannat, man får ta trapporna. En hiss har efter ett tjugotal år gjort betydligt fler starter än man kan tro, transporterat mycket mer än man anar. Det är helt enkelt dags att göra något vettigt med pengarna än att lägga dom på jourutryckningar då hissen krånglar. Genom att modernisera hissen i fastigheten bevaras också värdet på fastigheten och hyresgästerna känner trygghet i en väl fungerande och modern hiss.

Det är viktigt att rätt typ av hiss blir rätt lösning i byggnaden. Ett nära samarbete från ett tidigt skede i projektet hjälper er att hitta rätt lösning för bostadsrättsföreningen, sett till den totala kostnaden inte bara till själva inköpet – utan även gällande drift, underhållsmöjligheter och energiförbrukning. Vi har lång erfarenhet av nyinstallationer. Besök vår hemsida eller kontakta oss för mer information.

Nordisk Hiss AB Linköping N. Oskarsgatan 33, Box 1922 581 18 Linköping

Nordisk Hiss i Eskilstuna AB Tel: 016 - 14 14 95 | Felanmälan: 016 - 14 72 00

Tel: 013 - 31 47 00 Fax: 013 - 10 63 05 Felanmälan. 013 - 10 26 30

www.nordiskhiss.se 28

Nordisk Hiss Växjö Tel: 0470 - 367 90 | Felanmälan: 0470 – 242 00 Nordisk Hiss Norrköping Tel: 011 - 16 38 00 | Felanmälan: 011- 23 84 30 Nordisk Hiss AB Västerås Tel : 021 – 81 10 94 | Felanmälan: 021-18 33 00 Nordisk Hiss Jönköping Tel: 036 - 10 00 11 | Felanmälan: 036 - 10 00 11 Nordisk Hiss Nyköping Telefon: 0155 400101 | Felanmälan: 0155 400100

Västerås Karlstad Örebro Motala Tranås Jönköping Växjö

Eskilstuna Nyköping Norrköping Linköping Mjölby

Västervik


RIV AV OCH SPARA

Storskalig elbilsladdning. Utan laddboxar.

RIV AV OCH SPARA

Power to all

chargenode.eu

29

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA


INTERSPOL ÄR EN DEL AV SORTERA INDUSTRY

Samlad expertis inom VA-tjänster

Interspol erbjuder helhetskompetens inom VA-tjänster, bland annat stamspolning, rörinfodring, avloppsfilmning, fett Interspol erbjuder helhetskompetens inom VA-tjänster, bland och oljeavskiljare, matavfallskvarnar och matavfallssystem. annat stamspolning, rörinfodring, avloppsfilmning, fett- och Vi erbjuderoljeavskiljare, också hållbara och förmånliga helhetsavtal och matavfallskvarnar och matavfallssystem. Vi serviceavtal. Vi använder oss av den senaste tekniken och erbjuder också hållbara och förmånliga helhetsavtal och utrustningen och vår gedigna erfarenhet även gjorttekniken det serviceavtal. Vi använder oss avhar den senaste och möjligt förutrustningen oss att utveckla moderna verktyg för ochegna vår gedigna erfarenhet harrelining. även gjort det

möjligt för oss att utveckla egna moderna verktyg för relining.

STAMSPOLNING • STAMSPOLNING• AVLOPPSFILMNING • AVLOPPSFILMNING • RELINING • RELINING• RÖRINFODRING • RÖRINFODRING • SERVICEAVTAL • SERVICEAVTAL

”Vi”Vi behöver akutstopp stoppi iavlopp. avlopp. Interspol är snabbt behöverofta oftahjälp hjälp med akut Interspol är snabbt påpå plats personalsköter sköterde deproblemen problemen snabbt platsoch ochmed medsin sinrutinerade rutinerade personal snabbt och effektivt! avloppskamera med i sina och effektivt!Dessutom Dessutomhar har de de alltid alltid avloppskamera med i sina fordon om jag fordon om jagbehöver behöverdokumentation.” dokumentation.” Stefan Ceder - Rubins Stefan Ceder - RubinsFastighetsservice Fastighetsservice

30

www.interspol.se | 020-300 www.interspol.se | 020-300000 000 || info@interspol.se info@interspol.se


artikel från www.brf-nytt.se

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Livsviktigt att se över brandskyddet Torsdag i Linköping, fredag i Ånge, lördag i Jordbro och måndag i Enköping. Det är bara de senaste fem dagarnas bränder i flerfamiljshus i Sverige. En död, flera skadade och många bostadslösa. Vad kan fastighetsägare göra för att undvika bränder? Marie Karlsson på Firesafe ger kloka råd. Mer om Firesafe: www.firesafe.se Marie Karlsson har arbetat i två år

ddet. Trots detta är det många fas-

förekomma eventuella brandrisker från

som marknadskoordinator på den

tighetsägare som inte prioriterar

att bli ett reellt hot. En annan vanligt

nordiska koncernen Firesafe med ca

brandskyddsarbetet tillräckligt, menar

förekommande risk är nya brister i

200 anställda i Sverige. För Marie som

Marie.

brandcellsgränserna i fastigheter som

länge arbetat med marknadsfrågor har

till stora bränder och det är röken som

ddet klart. En brandvarnare är så klart

“Det viktigaste en fastighetsägare kan göra för att undvika brand är att ha ett systematiskt brandskyddsarbete och att aktivt arbeta med frågor som rör brandskydd.”

viktigt och att kontrollera batteriet årligen

Marie Karlsson, Firesafe

att täta smälter det direkt av värmen

det varit en ögonöppnare att få arbeta med brandskyddsfrågor. Hon menar att

RIV AV OCH SPARA

det är många som tänker att det räcker

RIV AV OCH SPARA

har gjort stambyte. Små hål kan bidra

med att sätta upp brandvarnare och brandsläckare och sen är brandsky-

men mycket av en fastighets brandskydd är faktiskt sådant som inte syns.

dödar. Alla genomföringar ska tätas med brandskyddsprodukter. Det finns exempel där fastighetsägare tätat med vanligt byggskum eller isolering som inte är brandsäkert. Istället för och röken tränger igenom. Samma sak

Ett bra sätt att påbörja sitt system-

med otätade genomföringar ovan en

atiska brandskyddsarbete är att få

fin branddörr, då är brandcellen likväl

en statusrapport över fastighetens

förstörd.

brandskydd. Då kontrolleras hela fastighetens brandskydd, om något

Många fastighetsägare har också bris-

behöver åtgärdas och vad som är

ter i brandcellsindelningen på vinden.

mest akut. Statusrapporten är till stor

En brand får fort fäste i träkonstruk-

hjälp för att ta fram en åtgärdsplan i

tionen och en öppen vind ska alltid

prioriteringsordning. En vanlig brist

sektioneras för att behålla brand-

är t.ex. att det enligt kravställning

cellerna och därmed kunna fördröja

saknas belysta utrymningsskyltar i

brandförloppet. Om fastigheten har

källare vilket gör att det kan bli svårt

rökluckor/brandgasventilation så ska

Enligt Lagen om skydd mot olyckor

att hitta ut om källaren rökfylls och

de vara funktionsdugliga. Avslutningvis

(2003:778) ska fastighetsägare ar-

strömmen går. I källare och tvättrum

menar Marie att det är viktigt att ha

beta förebyggande för att förhindra

kan man även behöva ha ett brandvar-

sitt brandskyddsarbete dokumenterat

brand eller skador av brand. Det gör

ningssystem för att minimera risken

och att det är bra om fastighetsägaren

de genom ett systematiskt brandsky-

att någon blir instängd. I grund och

går en utbildning så att hen har rätt

ddsarbete som innebär att de planerar,

botten handlar systematiskt brandsky-

kunskaper om brandskydd.

kontrollerar, utbildar, dokumenterar

ddsarbete om att arbeta proaktivt på

Text: Linda Svedin (www.svedinmedia.se)

och regelbundet följer upp brandsky-

ett strukturerat sätt för att på så vis

Mer om Firesafe: www.firesafe.se 31


OPIGO

BEKYMMERSFRI ELBILSL ADDNING

Sveriges mest kompletta helhetslösning för elbilsladdning! •

Oberoende laddoperatör

Drift- och betaltjänst via appen EVcore

Trygg säker installation

Personlig kontakt

Support dygnet runt

Stefan Petersson, BRF Äppelblomman i Bromma Valet av leverantör till vår BRF föll på Opigo. Från första kontakten upplevde vi att de var enkla och tydliga att kommunicera med. Leverans och installation fungerande mycket bra. Nu, som nöjda kunder får våra medlemmar alltid bra service när de kontaktar dem. Vi kan varmt rekommendera Opigo.

32

EVcore Med EVcore får ni alltid en rättvis debitering av den förbrukade elen. Föreningen har inga dolda eller löpande avgifter och tjänsten är dessutom helt administrationsfri.

Få 5å0to%tala

tillbaka p . skostnaden investering

ss Kontakta o 0 8 0 010-58 59 e salj@opigo.s


RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Fönsterbyte?

Enomic är idag en av Sveriges ledande entreprenörer på fönsterbyte. Vi har under våra 35 år i branschen utfört mer än 250 000 fönsterbyten så vi kan det här! Allt tillverkat i vår egen fabrik i Örebro.

www.enomic.se

ENOMIC FÖNSTER SVERIGE AB info@enomic.se Grusgropsvägen 7, 702 36 Örebro Tel: 019-603 24 40 www.enomic.se 33


Byta Entréparti? Enomic erbjuder entrépartier i funktionellt och underhållsfritt aluminium för alla typer av fastigheter. Vill ni behålla utseendet av en trädörr men få alla fördelar med en säker aluminiumdörr? – Vi har då många varianter för design och funktion så som ytbehandling, automatik och passersystem.

Med lång erfarenhet och specialiserade montörer erbjuder vi dig som fastighetsägare en trygg affär med hållbart resultat.

www.enomic.se

ENOMIC FÖNSTER SVERIGE AB info@enomic.se Grusgropsvägen 7, 702 36 Örebro Tel: 019-603 24 40 www.enomic.se 34


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Din elektriker för små och enkla elinstallationer!

FÖR DIG SOM BOR I ELLER HAR EN BRF SÖDER OM STOCKHOLM Vi utför installationer som de större etablerade elföretagen inte vill göra på en timme.

• • • • • • • • • • • • • • •

Installerar nya eluttag på befintliga grupper. Installerar plejd produkter. Byter era trasiga brytare och dimmer till nya. Byter era armaturer mot nya på befintliga grupper. Byter era gamla halogen spottar mot nya LED*. Byter er nya ugn och häll på befintliga grupper. Byter era befintliga tvätt och tork mot nya. Byter ut er trasiga jordfelsbrytare eller säkringar. Byte elcentraler i mindre lägenheter. Byter badrumsskåp/spegel med belysning mot ny. Byter ut era befintliga trasiga golvtermostater mot ny. Enklare felsökning på uttag och belysningsgrupper. El konsultation. Översyn av elinstallationer (en enklare elbesiktning). Arbete inomhus året runt, (Utomhus, maj t.o.m. sep). * Vid byte av halogen spottar och mindre elcentraler tar såklart lite längre tid en 1h så där går det att boka mer tid.

info@hyrentimme.se • 0704-16 33 09 • www.hyrentimme.se ÅRETS ELFÖRETAG

35


Vi hjälper din Brf med allt inom VVS och markarbeten Letar du efter professionell hjälp? Vi på Ottenås VVS AB har både en bred kompetens och ett stort engagemang för att skapa ett perfekt slutresultat för dig. Vi skapar helhetslösningar utifrån dina behov och tar ansvar hela vägen från idé till utfört arbete. Tveka inte att kontakta oss - vi löser dina behov.

ROT-arbeten

Gräv och markarbeten

Filteranläggningar

Nyinstallationer och renoveringar

Dräneringsarbeten

Vatten- och reningssystem

Avloppsrensningar

Snöröjning och sandning

Vatten och värme installationer

Avloppsspolning och inspektion

Service

Reparationer och underhåll

Ottenås VVS AB • 070-66 4 06 02 • ottenas@live.se 36


RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Er trygga fönsterentreprenör

www.jlff.se info@jlff.se 0155-60 61 20

37

RIV AV OCH SPARA


Om oss: Johansson Lejonbakk Fönster & Fasad AB är ett byggföretag som utför högkvalitativa dörr- och fönsterbyten samt fasadarbeten i större delar av Sverige. Över 30 års bakomliggande erfarenhet, välutbildad personal och en hög kvalitet utmärker oss från mängden. När ni som bostadsrättsförening vill byta fönster eller ta del av våra andra tjänster, kan vi garantera ett tryggt och säkert genomförande och ett slutresultat med hög kvalitet. Våra tjänster: Dörr- och fönsterbyte Vi som märkesoberoende kan erbjuda er det bästa marknaden har att erbjuda inom energie ektivisering, ljudklassning samt solskydd. Lägenhetsdörrar och entrepartier Vi kan i samband med fönsterbyte erbjuda byte av säkerhetsdörrar till lägenheter, källare, förråd samt byte av entredörrar eller entrepartier. Asbestsanering Vid misstanke om att asbest kan förekomma i fönsterkitt, fog eller eternitplattor, erbjuder vi provtagning samt att vi tillhandahåller allt från anmälan till Arbetsmiljöverket till sanering, vid förekomst av asbest. Tilläggstjänster I samband med fönsterbyte kan byte av konsoler och fönsterbänkar utföras. Beräkning av tilluft. Säkerställa att rätt ventilation föreligger. Vid byte till säkerhetsdörrar, kan vi tillhandahålla montering av postboxar.

Kvalitet - Trygghet - Säkerhet

38


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

Lägre energikostnader och ökad inomhuskomfort Höga energikostnader och ojämn inomhustemperatur är ett vanligt problem i många fastigheter. Skillnaderna i temperatur mellan olika lägenheter kan vara flera grader och orsaken till detta är en ineffektiv och ibland direkt felaktig styrning av värmesystemet. Konsekvensen blir missnöjda lägenhetsinnehavare och höga energikostnader. Med små variationer bygger uppvärmningen av våra fastigheter, nya som gamla, på teknik som är nästan 100 år gammal. Genom åren har det kommit en mängd lösningar för att reglera värmen på ett effektivt och kontrollerat sätt. Man skulle kunna tro att problem med ojämn värme och hög energiförbrukning skulle vara lösta för länge sedan, men så är det i de allra flesta fallen inte. Orsakerna till detta är många, men ofta handlar

det om både okunskap och ekonomiska intressen. Med Nordiq Energys patenterade lösning kan vi leverera rätt effekt in i systemet och, efter balansering av detta, fördela denna på ett sätt som gör att temperaturen blir jämn i hela fastigheten. Ni får ett jämnt och behagligt inomhusklimat med lägre energikostnader som följd. Vi gör detta med standardkomponenter och oavsett om fastigheten är byggd 1920, 1970 eller 2014 så kan vi implementera vår lösning utan fördyrande specialkonstruktioner och -system. Denna lösning är sprungen ur ett forskningsprojekt på Chalmers och fungerar även i fastigheter där andra lösningar går bet. Vi tar ansvar för hela processen och finns där före, under och efter installation. Kontakta oss för en kostnadsfri genomgång och analys av förutsättningarna i er fastighet.

Nordiq Energy | Malörtsvägen 10 | 449 33 Nödinge www.nordiqenergy.se | E-post: info@nordiqenergy.se Telefon: 010-288 16 00

39


40


“Akustikhjälpen är som en första hjälpen

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

för ljudproblem.”

Minska störande ljud i er Brf Störande ljud i bostadsrättsföreningar förekommer inte enbart i äldre fastigheter utan också i nybyggda men felkonstruerade fastigheter. Det är framför allt fasta installationer som kan orsaka störande ljud men det finns enkla metoder för att skapa en bullerfri inomhusmiljö. För många år sedan var Mikael Svensson på en konferens då han upptäckte att lokalen hade anslagstavlor som var ljudabsorberande. Där och då föddes idén till det som under många års utveckling blivit företaget Silent Decor. Från början var det framför allt en webbshop som sålde ljudabsorberande produkter till skolor och privatpersoner men idag är det både industrier, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar som hör av sig till Silent Decor. I den så kallade ljudgruppen tar Mikael och hans kollegor i branschen fram nya innovativa produkter som reducerar eller avlägsnar ljud och vibrationer.

det dock inte säkert att de boende hör ljudet utan att de istället kan få diffusa symptom som huvudvärk, trötthet och illamående.

tavlor på väggarna och i taken än att försöka åtgärda golven.

“Det är inte bara själva ljudet som är farligt, det är också vibrationerna.” Mikael Svensson, Silent Decor Enligt FN:s världshälsoorganisation, WHO orsakar buller ca. 600 dödsfall i Sverige varje år. Störande ljud frisätter stresshormoner och kan också öka risken för högt blodtryck, vilket kan leda till hjärtinfarkt och stroke. Problemet idag är enligt Mikael att många fastighetsägare vill bygga fort och billigt och då prioriteras ljudisoleringen bort. Det kan dock bli en kostsam historia att försöka åtgärda i efterhand. Därför ser Mikael helst att han får komma in redan i byggskedet för att på så sätt kunna förebygga bullret.

Störande ljud i bostadsrättsföreningar kan både förekomma i äldre fastigheter som byggdes när kraven på isolering var mindre omfattande och i nybyggda men felkonstruerade fastigheter. Exempel på fasta installationer som vanligtvis kan orsaka störande ljud är hissar, värmepumpar, tvättmaskiner, fjärrvärmesystem och ventilationsanläggningar. Enligt Mikael är

När det kommer till att åtgärda buller är det viktigt att komma så nära källan som möjligt. Det viktigaste är att dock att bryta hörnen där det störande ljudet uppstår. Det går att göra med en så kallad kantabsorbent som sätts mellan vägg och tak så att ljudet inte studsar mellan väggarna. I många bostadsrättsfastigheter har trapphusen stengolv som låter mycket men eftersom ljudet förökar sig uppåt är det bättre att sätta upp till exempel akustik-

Silent Decor Sweden AB

Telefon: 070-893 75 43

www.silentdecor.com

E-post: mikael@silentdecor.com

“Ljudet påverkas av vilka material som finns i golv, väggar och tak och hur mycket fönster som finns i lokalen.” Mikael Svensson, Silent Decor Idag arbetar Mikael med att utveckla företagets nya tjänst - akustikhjälpen. Det innebär att kunderna kan skicka ett foto eller filmklipp från en lokal där de upplever störande ljud och få rekommendationer om en ljudisolerade produkt. Vid svårare fall där det är komplicerat att lokalisera ljudet kan Mikael istället komma ut med ett särskilt mätinstrument och testa sig fram för att hitta den bästa lösningen. Det blir som en första hjälpen för akustikproblem.

“Akustikhjälpen är som en första hjälpen för ljudproblem.” Mikael Svensson, Silent Decor

41


KOSTNADSFRI OFFERT NU!

Holfves VVS utför installationer, servicearbeten och reparationer av det mesta inom VVS. Vi erbjuder företag, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar rådgivning och besiktning av föreningens fastigheter. Holfves VVS utför allt från stora entreprenader till mindre servicearbeten.

VI HJÄLPER FÖRETAG, FASTIGHETSÄGARE OCH BOSTADSRÄTTSFÖRENINGAR I STOCKHOLM MED VVS ARBETEN Ring: 076-779 22 29 jocke@holfvesvvs.se 42

Älvuddsvägen 3b · Stockholm


Därför ser kanske ditt garage ut så här! RIV AV OCH SPARA

Smältvatten från bilarna bär med sig salter som skapar de största problemen då det tränger igenom gjutning och angriper armeringen som korroderar. Att konstruktionen angrips är extra

RIV AV OCH SPARA

allvarligt då pelare och mellanbjälklag har en bärande funktion. Om angripen armering väl är synlig för blotta ögat är skadorna oftast mer omfattande än vad man kan förledas att tro. Tid är en viktig faktor för att undvika utmatningsslitage som dessutom kan vara direkt farliga.

Normal kontroll inför renovering

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Kontroll av klorider, dvs salter, i de olika betongkonstruktionerna. Vi gör även en genomlysning av karbonatiseringdjup och kontroll av täckskikt. Ovan punkter ligger sedan som grund för åtgärdsförslag och vidare renovering.

INBEGO® är specialiserade på renovering av äldre och skadade betongkonstruktioner i exempelvis

CMYK:

77 33 30 15

parkeringshus och parkerings0 93 5 5

garage.

58 5 12 0

71 14 7 0

30 20 1 100

construction & flooring Anm: Vid små grader är Svart endast 100 K

43


Eller så kan ditt garage se ut så här! Normalt åtgärdas och renoveras skadad, eller dålig, armering och betong. Nya tätskikt för att skydda betongen för fortsatt exponering av till exempel klorider. Målning med karbonatiseringsbromsande färg och ny P-linjemålning.

Passa på! Ta tillfället i samband med renovering att montera nya rostfria brunnar och energismart belysning. Eller varför inte laddstolpar, nya portar och dörrar, ny ventilation och även att förbättra skalskyddet. .

CMYK:

KONTAKTA

77 33 30 15

0 93 5 5

58 5 12 0

71 14 7 0

30 20 1 100

Ronny AdrianArnell Moranski Ansvarig Brf Sthlm/Mälardalen Ring: 020 - 50 40 40 • www.inbego.se construction & flooring 44

Anm: Vid små grader är Svart endast 100 K


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

Med en ny färg kommer ditt hem omedelbart få den där nyrenoverade känslan och bara fantasin sätter gränser för vad du kan åstadkomma. Invändig målning, tapetsering, fasadmålning, lackering av skåp och dörrar, rådvigning och färgsättning. Vad du än önskar har vi på Tamsi Måleri såväl kunskapen och kapaciteten som krävs för att hjälpa dig hela vägen. När du anlitar oss kan du förvänta dig flexibel och effektiv hjälp från engagerade målare som vet hur man skapar hållbara och snygga resultat överträffande alla förväntningar. Tryggt, professionellt och prisvärt. Precis så som vi själva hade velat ha det.

• • • • • • • •

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Pålitlig målare med känsla för kvalitet

www.tamsimaleri.se Tamsi Måleri AB Org. nr: 556772-4504

Robin Tamsi 073-804 35 88 robin@tamsi.se Älgstigen 3, Gnesta

In- och utvändig målning Fönsterrenovering Fasadmålning Tapetsering Målning med härdplaster (epoxi) Våtrumsmålning Färgsättning Lackering dörrar, luckor m.m.

Lasse Tamsi 070-567 88 93 robin@tamsi.se Campusgatan 32A, Södertälje

HÖGSTA KREDITVÄRDIGHET TAMSI MÅLERI AB 556772-4504 | 2022-04-20

45


Byggnadskonstruktion – Byggteknik – Geoteknik

Ert stöd i om- och tillbyggnad • • • • • • •

Balkongrenoveringar Gårdsrenoveringar Garagereparationer / förstärkningar Tredjepartsgranskare Vindsombyggnationer Hyresgästanpassningar Rådgivning

Urval av Referensprojekt

Vi hjälper en stor mängd bostadsrättsföreningar med deras underhåll- och renoveringsbehov. Nedan anges en referensförening som ett exempel hur vi arbetar. BRF LEPORIDEN 1, STOCKHOLM Byggnadstekniska byrån har sedan 2017 ett kontinuerligt samarbete med styrelsen i BRF Leporiden. Vi hjälper föreningen med byggfrågor så som balkongrenovering, håltagning och rivning samt stöd vid upphandling av entreprenörer.

www.btb.se info@btb.se Telefon: 010 161 10 00

Vi verkar även som tredjepartsgranskare där vi kontrollerar handlingar och ritningar från konsulter och entreprenörer. Vi sammanställer granskningsrapporter till föreningens styrelse som underlag för beslut. Referensperson lämnas ut på begäran.

46


DET TRYGGA VALET FÖR DIN BRF

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

FASADGRUPPEN

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Karlaplans Plåtslageri AB utför alla typer av takarbeten. Våra takarbetare har lång erfarenhet och de certifikat som krävs för att kunna utföra arbetet på ett säkert och kompetent sätt. Våra produkter och metoder garanterar en leverans av trygga och bekymmersfria tak med hög kvalitet.

www.kp-plat.se

Har ni rätt säkerhet på ert tak? Med Karlaplans Plåtslageri AB säkerställer ni att säkerheten på er fastighets tak uppfyller alla riktlinjer och bestämmelser.

Välj Karlaplans Plåtslageri AB om du vill känna dig trygg i ditt val!

FASADGRUPPEN

Karlaplans Plåtslageri AB 08-19 65 01 Vretensborgsvägen 21, Hägersten info@kp-plat.se www.kp-plat.se

ACO Tak & Montage AB 018 - 490 88 20 Vaksala Fridhem 38, Uppsala info@acotak.se www.acotak.se

47


Din idé, vårt mål Vi tar övergripande ansvar i projektets alla steg. Oavsett om arbetet är litet eller stort, målet är alltid en nöjd och glad kund

Underhållsplan-Projektledning Underhållsplan är en handling som behövs för att kunna förvalta en fastighet. Den beskriver åtgärder som behöver göras, när och hur mycket det kommer att kosta i ett förutbestämt tidsperspektiv framåt. Det är framförallt ett verktyg för den ekonomiska planeringen för varje BRF. Projektledning för alla typ av renoveringar i en BRF. Vi vet att planering i ett tidigt skede alltid är viktigt för ett gott slutresultat. Därför upprättar vi tidliga förfrågningsunderlag som skickas ut till entreprenörer och efter det utför vi en anbudsutvärdering för att kunna hjälpa beställare att välja den bästa entreprenaden enligt önskemål innan kontrakten upprättas. Vi erbjuder också tjänster inom Projektering och Ekonomi.

Kontakta oss kontakt@projektorienterarna.se tel. 084-800 42 89 Vi är ett värdeskapande, snabbväxande och starkt profilerat konsultföretag. När det gäller att spara tid och pengar för att samordna fastighetsprojekt är vi det självklara valet. Genom effektivt samarbete når vi målet bättre och snabbare. Vi erbjuder konsulttjänster, energibesparande åtgärder, projektledning, projektering kalkylering, inköp och underhållsplaner. 48

www.projektorienterarna.se


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

Upptäck värme- och fuktläckage i fastigheten med hjälp av termografi

Energieffektivisera er Brf med termografering! Termografering är en metod som används för att lokalisera värmeläckage i fastigheter. Den utförs med hjälp av en värmekamera som registrerar värmestrålning och skapar en bild av eventuella temperaturskillnader i fastigheten. Värmeläckage kan uppstå vid fönster, tak, väggar och isolering och dessvärre drabbar det både gamla och nya fastigheter. Ett värmeläckage innebär både en risk för fuktskador och ökade energikostnader vilket gör att många önskar termografera sina fastigheter. Att termografera sin fastighet är dock inte enbart ett sätt att minska risken för fuktskador och att spara energi, det ger också fastighetsägaren en möjlighet att säkerställa ett bra inomhusklimat. Om ett värmeläckage

påvisas vid en termografering kan vi analysera orsaken till läckaget och erbjuda de åtgärder som krävs, till exempel lufttätning, extra isolering och installation av ställbara tilluftsdon. Kontakta oss för kostnadsfri offert och rådgivning nu!

info@paxtek.se • 08-88 80 08 • www.paxtek.se 49


Totalleverantör av bygg- och servicetjänster för din Brf!

100% Svenskt material

Effektivt och noggrant

Effektivt och noggrant

Allt material i våra hus köper vi in i Sverige. Inte ens en spik köps in utomlands.

Både din och vår tid är viktigt. Vi bygger snabbt utan att kompromissa med kvalitén.

Vi levererar alltid mer än vad vi lovar och våra kunder är så nöjda att de återkommer.

• • • • • • • • • • • • • •

Tak Fasader Plåt Fönster och dörrar Innergårdar Lägenhetsrenoveringar Vindsvåningar Trapphus El VVS Ventilation Stambyten Badrum Laddstolpar

info@paxtek.se • 08-88 80 08 • www.paxtek.se 50


Inspirerande, hållbara och kreativa utemiljöer för bostadsrättsföreningar

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Från idé till färdig trädgård

Visst vore det fantastiskt att bo i en bostadsrättsförening med en trivsam, prunkande, trygg, lekfull och funktionell utemiljö?

RIV AV OCH SPARA

UTFORMNING • DESIGN • VÄXTINKÖP • PLANTERING • SKÖTSEL En viktig del i utformningen av utemiljön är att skapa ett lättskött, miljövänligt och hållbart gestaltningsförslag men utan att minska på trivseln, tryggheten och funktionen. En grön och prunkande gård att kunna vistas i är viktigt för välmående och trivsel samtidigt som det höjer värdet på fastigheten. Vilken nivå på insats ni behöver styrs av föreningens behov och planer för sin utemiljön.

Vi gör det tillsammans! Kontakta oss för kostnadsfri offert och rådgivning. 070 - 982 12 65 info@rosinstradgard.se

www.rosinstradgard.se

Rosins Trädgård AB Lebro gård 1, Gnesta 51


ncc.se/asfalt

Dags att asfaltera?

Asfalt när den är som bäst NCC förknippas ofta med omfattande asfaltsprojekt. Och visst asfalterar vi stora motorvägar, men lika ofta hjälper vi bostadsrättsföreningar eller vägföreningar med hållbara, snygga och väl fungerande ytor – stora som små.

att minska användningen av fossila bränslen, öka energieffektiviteten och spara naturresurser. En asfalt med lågt klimatavtryck, men till samma höga kvalitet.

Vi erbjuder: • Asfaltering och fräsning • Sättning av natursten, gatsten och kantsten

En trygg partner att lita på, hela vägen

• Plattsättning, murar och gräsarmering

Vi är med dig hela vägen, från offert till färdigt projekt. Vi ser alltid till att du får en trygg process med miljöanpassad kvalitet och teknik. Vi hjälper dig med alla typer av projekt lappa och laga eller en omfattande asfaltsbeläggning.

• Grönytor och tomtplanering

Asfalt med lågt klimatavtryck

• Linjemålning

• Dränering • Schaktning och hårdgörning • Hyvling och saltning av grusvägar och parkeringar

NCC Green Asphalt är vårt sätt att producera asfalt med minsta möjliga inverkan på miljön där vi arbetar hårt med

Vill du veta mer? Peter Gabrielsson • 070-860 71 50 • peter.gabrielsson@ncc.se • ncc.se/asfalt 52


Behöver du hjälp med din fastighet?

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Vi har renoverat Storstockholm sedan 1993

FASADER · FÖNSTER · FÖRSÄKRINGSSKADOR · MARKARBETEN · BALKONGER · INNERGÅRDAR · TAK · P-HUS · GARAGE

Vi erbjuder helhetslösningar på större bygg- och anläggningsprojekt åt din bostadsrättsförening. Vi är som bäst när vi får stora komplexa entreprenader att ta hand om. Då samarbetar våra affärsområden och skapar efter beställarens önskemål en organisation som är lämplig för uppdraget. Vi kan exempelvis renovera hela utsidan på en flerfamiljsfastighet där fasader, balkonger, tak och fönster ingår, parallellt med att vi renoverar fastigheten invändigt.

Dipart Entreprenad AB

Dipart Entreprenad AB

Telefon: 08-716 90 50

www.dipart.se

Vikdalsvägen 50, 131 51 Nacka

E-post: info@dipart.se 53


Renovering av betongkonstruktioner Vi har renoverat Storstockholm sedan 1993

Dränering, stödmurar och p-hus som hör till din Brf

I anslutning till flerfamiljshus finns ofta större betongkonstruktioner som hör till fastigheterna eller området. Vi renoverar med fördel den här typen av större betongkonstruktioner med samma projektorganisation. Det kan t.ex. vara garagerenoveringar, renovering av stödmurar eller nödvändig dränering. Fördelen för dig som uppdragsgivare är att en och samma projektorganisation gör alla jobben.

54

Dipart Entreprenad AB

Dipart Entreprenad AB

Telefon: 08-716 90 50

www.dipart.se

Vikdalsvägen 50, 131 51 Nacka

E-post: info@dipart.se


“Balkonginglasningar blev tidigt en viktig punkt på styrelsens agenda” Håkan Nilsson bor i en fin trea på 70 kvm och hans balkong bjuder på en fantastisk utsikt över Stensjön. Håkan var en av de första som flyttade in i den nybyggda fastigheten, och gick även med i styrelsen i den nyskapade bostadsrättsföreningen Stensjöberget. Håkan märkte ganska tidigt att det blev väldigt blåsigt på balkongen och balkonginglasningar blev därför tidigt en viktig punkt på agendan för styrelsen. Styrelsen tog kontakt med tre olika företag som erbjuder denna typ av inglasning. Skanna QR-koden eller gå in på lumon.com/se/hakan för att läsa mer om hur BRF. Stensjöberget gick tillväga när de glasade in föreningens balkonger.

Bättre hem. Bättre liv. Bättre värld. www.lumon.se

Tel: 010-150 21 00 Mejl: kunderservice@lumon.se


Lumon Balkonginglasning Inglasning för bostadsrättsföreningar

fFörmånligt samarbetsavtal När er bostadsrättsförening upprättar ett samarbetsavtal med oss på Lumon erhåller medlemmarna i föreningen en föreningsrabatt och förlängd garanti. fHjälp med bygglov Vi hjälper till med allt ifrån fasad- och detaljritningar till teknisk beskrivning och bygglovsansökan. fAnpassade för det nordiska klimatet Våra inglasningar tillverkas i Finland och är testade för de varierande väderförhållandena vi har här i Norden.

fLumon ansvarar för hela processen, inga mellanhänder Vi på Lumon har varit verksamma i branschen i över 40 år och äger hela processen; från första kontakt, till färdig inglasning samt till framtida behov av service. fVi finns här även när inglasningarna står färdiga Service, support och reservdelar är mycket viktigt att tänka på. lnglasningarna kommer att finnas i föreningen i decennier och då är det bra att veta att vi finns här för er. fSkyddar balkongen och fasaden Våra balkonginglasningar skyddar både balkongkonstruktionen och fasaden vilket gör att behovet av fasadrenoveringar glesas ut.

Kostnadsfri konsultation

Besök något av våra showroom

Vi gör en förstudie som mynnar ut i ett kostnadsförslag. Detta är helt kostnadsfritt och ni förbinder er inte på något sätt

Lumon huvudkontor - Sorterargatan 23 - 162 50 - Vällingby MAKAJO - Brännkyrkagatan 82 - 118 23 - Stockholm

Bättre hem. Bättre liv. Bättre värld. www.lumon.se

Tel: 010-150 21 00 E-post: kunderservice@lumon.se


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook

Articles inside

Paxtek AB Byggtjänster, Termografering

1min
pages 49-50

Projektorienterarna AB Underhållsplan & Projektledning

1min
page 48

Dipart Entreprenad AB Bygg- & Anläggningsprojekt

1min
pages 53-54

NCC Industry AB Asfaltering

0
page 52

Rosins Trädgård AB Trädgårdsdesign, Skötsel, Plantering

0
page 51

Karlaplans Plåtslageri Takrenovering, Taksäkerhet

0
page 47

Byggnadstekniska Byrån AB Byggnadskonstruktion

0
page 46

Tamsi Måleri AB Målning, Fönsterrenovering, Fasadmålning

0
page 45

INBEGO AB Renovering Garage, Betongkonstruktioner

1min
pages 43-44

Holfves VVS & Entreprenad AB Installation & Service VVS

0
page 42

NordIQ EcoComfort Energy AB Energieffektivisering

1min
page 39

Silent Decor Sweden AB Ljudisolering Fastigheter Svenska Lumon AB Balkonginglasningar Baksidan

2min
page 41

JL Fönster & Fasad AB Fönster & Dörrar

1min
pages 37-38

Ottenås VVS AB VVS & Markarbeten

0
page 36

Hyr en timme i Stockholm Små & Enkla Elinstallationer

1min
page 35

Sortera Industry AB Underhållsspolning, Rörinspektion

3min
pages 30-31

Nordisk Hiss AB Installation & Service Hissar

1min
page 28

Pararet AB Byggkonsult, Kontrollansvarig, Besiktningar

0
page 23

Axema Access Control AB Passersystem, Porttelefoner, Bokningssystem

1min
page 24

Parking Partner Sverige AB Parkeringslösningar

0
page 25

Kinab AB Återvinning & Avfall

0
page 21

Skandinaviska Områdesskydd AB Staket, Räcken, Grindar

1min
pages 19-20

Bröderna Siljendahls Måleri AB Måleri, Trapphusrenovering

2min
pages 7-8

ENTREDO AB Portar & Dörrar

0
page 6

Sveriges BostadsrättsCentrum AB Fastighetsförvaltning

1min
pages 15-16

Gröndals Mark & Trädgård AB Markarbeten & Vägarbeten

2min
page 12

KD Solskydd AB Markiser

0
page 11

IMD Sverige AB Individuell mätning & debitering

2min
pages 9-10

Ekstrands Dörrar & Fönster Dörrar & Fönster

2min
pages 13-14
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.