BRF-Mappen, Södra Mälardalen, Höst/Vinter 2018-2019

Page 1

SÖDRA MÄLARDALEN HÖST  •  VINTER 2018/19

STYRELSENS VERKTYG FÖR ATT HITTA DET ER BOSTADSRÄTTSFÖRENING BEHÖVER LEVERANTÖRER • ENTREPRENÖRER • www.brfmappen.se

! t e t ö m e s l e r y t s l l i t n e p p a m d e m a T


VERKTYGET FÖR ATT HITTA DET ER BOSTADSRÄTTSFÖRENING BEHÖVER Snabb hjälp från företag som valt att jobba med bostadsrättsföreningar i er region

Så här använde r du verktyget

2

BRF-Mappen

www.brfmappen.se

Kontakta oss

Mappen du håller i din hand innehåller ett antal leverantörer och entreprenörer som vill och har kapacitet att arbeta med bostads­ rättsföreningar, stora som små, i din region. Vi har en nära dialog med våra annonsörer och kontrol­ lerar dessa utifrån b.la. ekonomi, referenser och rating. Använd mappen för att hitta en aktör som passar er förening. På sidan intill hittar du alla annons­ örer i mappen. Vi har sorterat dem efter verksamhetsområden.

På vår site www.brfmappen.se kan du enkelt söka efter lever­ antörer och entreprenörer i din region. Här hittar du samtliga av våra annonsörer samt aktuella erbjudanden och kampanjer. Du kan även hitta kontaktupp­gifter till tidigare annonsörer i våra mappar. Vi arbetar hela tiden hårt med utvecklingen av våra digitala kanaler för att ytterligare förenkla styrelsens arbete och förbättra vårt helhetskoncept.

Hittar du fortfarande inte det du söker? Kontakta oss så hjälper vi er att hitta en passande aktör för er bostadsrättsförening. Du kan kontakta oss på flera sätt. Antingen via e-post på adressen kontakt@fastighetsmedia.se eller via telefon 0651-688 60. Du kan även välja att fylla i vår en­ kät på www.brfmappen.se/enkat. Mer om den kan du läsa i rutan här nedanför.

Tips! Planera i god tid

Är du i behov av snabb hjälp?

Tänk på att det under vissa perioder kan finnas en hög efterfrågan på specifika tjänster eller produkter. Planera och kontakta leverantörer och entreprenörer i god tid innan åtgärdens tänkta start.

På www.brfmappen.se/enkat kan du fylla i en enkät och beskriva era behov. Vi matchar sedan era behov mot våra annonsörer och förmedlar sedan kontakten till passande leverantörer och entreprenörer.


INNEHÅLLSFÖRTECKNING • SÖDRA MÄLARDALEN • HÖST/VINTER 2018-2019

Innemiljö & Fastighet

Produkter

Wesma Villarenovering AB

Takarbeten, Taksäkerhet & Målning

6

Categori Data AB

Passersystem, Brand, Data- & Telesäkerhet

20

Keab Gruppen AB

Trappstädning & Städtjänster

7

ATI’s Elinstallationer AB

Laddstolpar, Solpaneler & Energibesparning

23

Täby Brandskyddsteknik AB

Brandskydd & Brandprodukter

9-10 11-12

Gleipnergruppen AB Råvindsförädling Kompetens Plåtslageri

Plåttak & Plåtomläggningar

Bröderna Siljendahls Måleri AB Måleri

13-14

Administrativt, Konsulter & Övrigt

17-18

Riksbyggen

Klok bostadsrättsförvaltning

5

FF - Fastighetsservice AB

Ekonomisk förvaltning & Fastighetsskötsel

8

24

SBC AB

Ekonomisk & Teknisk Förvaltning, Juridik

15

Tak, Plåtslageri, Takmålning & Taksäkerhet 21-22

S.O Tak & Bygg AB

Svensk Brandskyddsplanering AB Brandskydd Plåtentusiasterna i Haninge AB

Plåttak, Huvar & Takskydd

25

Hansa Projekt AB

Projektledning, Upphandling & Besiktning

27

Marcus Rehns Måleri AB

Målning, Fasader & Trapphus

26

Svenska Besiktningshuset AB

Besiktningar & Analyser

29

Akuta-Fönsterhuset i Sverige AB Fönster & Dörrar

28

Avloppsunderhåll, Högtrycksspolning & Inspektion 30

Peter Spolare AB

Di-MAs Bygg & Fastighetsservice AB Fastighetsskötsel & Lokalvård Saveenergy Stockholm AB

32

Ventilation, Solceller & Värmepumpar

33-34

Utemiljö

Hägglund Tak & Byggentreprenad AB Tak – Omläggning, Renovering & Säkerhet

35

Skanska Industrial Solutions Asfaltering

NIKA Inglasning AB Balkonginglasning

36

NCC Industry

Asfaltering, Väg & Utemiljö

19

Snöskottning, Taktvätt & Trädgårdsskötsel

31

BST Brandskyddsteamet AB

Brandskydd, SBA, Brandprodukter & Sprinkler 37-38

BZ Entreprenad AB

AB GMS Plåtslageri

Plåtfasader, Takplåt & Snöskottning

Taktjänst i Stockholm AB Tätskikt

Lumon AB

Balkonginglasning Baksidan

41

Jacksons Trädvård AB

Trädvård, Utemiljö & Naturvård

16

39-40 42

Saknar du något? På vår hemsida www.brfmappen.se hittar du fler leverantörer och entreprenörer som arbetar med bostadsrättsföreningar. Där kan du också kontakta oss så hjälper vi dig att hitta en lämplig samarbetspartner för er bostadsrättsförening.

www.brfmappen.se

3


HITTA LEVERANTÖRER OCH UPPDATERAD! ENTREPRENÖRER TILL ER BOSTADSRÄTTSFÖRENING WWW.BRFMAPPEN.SE HAR BLIVIT ÄNNU BÄTTRE. PROVA DU MED!

På www.brfmappen.se hittar du allt du behöver till er bostadsrättsförening. Här har vi samlat leverantörer och entreprenörer från hela landet. Filtrera enkelt på region, bransch m.m. Se företagets profil och aktuell annons från BRF-mappen och kontakta enkelt de leverantörer du önskar komma i kontakt med.

.se Leverantörer och Entreprenörer – Snabbt och smidigt på nätet 4


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

Avlasta verkligheten Sitter du i styrelsen för er bostadsrättförening? Då vet du hur mycket tid och energi som verkligen krävs. Låt oss ta hand om hela er fastighetsförvaltning. Med vår personliga och lokala närvaro erbjuder vi en trygg tillgänglighet, och med vår nästan 80-åriga erfarenhet är vi idag en ledande specialist med djup kompetens inom alla viktiga delar – såväl ekonomisk, teknisk och energiförvaltning som fastighetsservice. Läs mer på riksbyggen.se/forvaltning och välkommen till en bättre och avlastad verklighet. riksbyggen.se/verkligheten

Kontaktpersoner Västmanland: Bengt Wilhelmsson, 021-10 32 10 bengt.wilhelmsson@riksbyggen.se Örebro: Maria Andreasson, 019-19 24 45 maria.andreasson@riksbyggen.se Sörmland: Siv Mathisen-Westerberg, 016-17 13 22 siv.mathisen-westerberg@riksbyggen.se Stockholm: Christian Richard, 08-602 36 17 christian.richard@riksbyggen.se

Riksbyggen utvecklar, förvaltar och förbättrar rummen som du bor och arbetar i. 5


PLANERAR NI ATT RENOVERA TAKET PÅ ER FASTIGHET? DÅ ÄR VI DET RÄTTA VALET FÖR ETT TRYGGT TAK!

VI UTFÖR ARBETEN SOM

VARFÖR SKA DU VÄLJA OSS? Noggranhet, god kunskap och bred kompetens.

Kompletta takarbeten Takomläggning

Med stor erfarenhet som takläggare kan vi garantera dig som kund en trygghet i din investering.

Vattenavrinning Taksäkerhet

Vi använder endast material som håller högsta branschstandard och tål vårt klimat.

Utvändig målning

Vi fokuserar endast på ett projekt i taget och det gör att vi får en mer personlig kontakt och okomplicerad kommunikation.

KONTAKTA OSS

Kostnadsfri offert och utförlig tidsplan. Inget arbete är för stort eller för litet.

Marcus: 073 372 65 77 info@wesmavillarenovering.se

Våra leverantörer

6

www.wesmavillarenovering.se


BR AN SC HE N 22 ÅR I

RIV AV OCH SPARA

Vi kan trappstädning! Vi är duktiga på trappstädning, vi har idag 160st brf som kunder där vi utfört städning

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

regelbundet, vi har ramavtal med JM AB avseende städning i inbyggda brf. Vi har kunskapen och erfarenheten som gör att vi kan sköta om era trapphus på bästa sätt. Med rätt kompetens, rätt utförd och regelbunden städning hålls era fastigheter rena och fina vilket ökar trivseln.

Service och kvalité med KEAB Gruppen AB Vår målsättning är att ge bästa service, skapa och tillhandahålla en långsiktig kvalitet. Det är viktigt att veta vad som ska städas och när, därför tar vi fram ett tydligt städschema tillsammans med dig som kund samt sätter upp information i entréerna om när städ­ ning utförs. Utförd städning kontrolleras löpande av arbetsledare som dokumenterar kontrollen skriftligt. Arbetsledare har regelbundna möten med kunden för att följa upp städningen.

KEAB Gruppen är sedan 2005 kvalitets och miljöcerti­ fierade enligt ISO­standarden, dvs vi har mycket bra rutiner för hur vi ska uppnå utlovad kvalitet samt hur vi ska arbeta för att värna om vår gemensamma miljö. Är priset det viktigaste är vi kanske inte rätt städbolag för er, men söker ni kvalité är vi absolut rätt partner. Varmt välkommen att kontakta oss för ett förutsättningslöst möte att diskutera hur vi kan hjälpa er.

www.keabgruppen.se KEAB Gruppen AB • Box 42215, 126 17 STOCKHOLM Besöksadress: Cedergrensvägen 31, Hägersten • Telefon 08 - 667 79 48 • E-post info@keabgruppen.se

7


Tony Holmstrรถm, Platschef, 0171-242 10 th@ff-fastighetsservice.se

8

www.ff-fastighetsservice.se


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

A LLT INOM BR A NDSK Y DD En plötslig förödelse är långt värre än man kan föreställa sig Brandskydd är den enda och den rätta vägen till brandsäkerhet. När det gäller brandsäkerhet är det viktigt att arbeta förebyggande. När något väl inträffar blir skadorna ofta tyvärr mycket stora. Satsar man istället på förebyggande arbete i form av brandskydd så kan man oftast förebygga stora olyckor. Vi hjälper er med bland annat följande:

■ ■ ■ ■ ■ ■

Montering och inventering av passivt brandskydd, t.ex. brandtätning, brandisolering, brandskyddsmålning. Inventering av brandskydd tex. SBA, systematiskt brandskyddsarbete. Service och översyn. Nödbelysning. Rökgasevakuering. Branddörrar och brandglas. Enkelt avhjälpta hinder/kontrastmarkering. Övrigt brandskyddsarbete och produkter.

Vi erbjuder även årliga serviceavtal till våra kunder så att ni kan känna er helt trygga och garantera den bästa säkerheten till era kunder/fastigheter.

TBT SMARTLED Ledlampa med HF-sensor och grundljus. IP65. NiMH-batteri, 15-22 W. Energiklass: A++ A Förnya er belysning i era allmänna utrymmen. Låg energiförbrukning och inbygt nödljus!

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Täby Brandskyddsteknik AB • Okvistavägen 13, 186 40 Vallentuna • 08-792 16 01 • info@tbt.se • www.tbt.se 9


Passivt brandskydd Vi hjälper er att förebygga spridningen av en eventuell brand genom att brandtäta installationer i väggar och bjälklag. Utrymningsvägar Vi ser till att rätt produkt kommer på rätt plats i era utrymningsvägar. Utrymningsskyltning, utrymningsplaner och branddörrar. Branddörrstängning Kompletta satser med central, knapp, magneter och detektorer finns för branddörrstängning. Vi projekterar, installerar samt utför service på dessa och serviceavtal kan med fördel tecknas. Aktivt brandskydd TBT kan erbjuda Er som kund ett fullständigt aktivt brandskydd, tex. rökluckor, brandsläckare, brandposter, nödbelysning, utrymningsskyltar, utrymningsplaner, brand och utrymningslarm samt annan brandutrustning. Våra tekniker utför även service på de flesta förekommande fabrikat på marknaden. Vi tecknar gärna ett årligt serviceavtal för brand och utrymningsmaterial. Förstahjälpenprodukter Vi erbjuder allt från plåster till hjärtstartare. SBA, Systematiskt brandskyddsarbete Enligt lagen om skydd mot olycka. (LSO) har ägare och nyttjanderättshavare av byggnader eller andra anläggningar det fulla ansvaret för brandskyddet. SBA innebär att man på ett strukturerat sätt planerar, utbildar, dokumenterar, kontrollerar och följer upp brandskyddet i en organisation. TBT kan hjälpa er att projektera och igångsätta just ert SBA arbete. Referenser HSB, Christina Schön, 010-442 110 00 Nacka kommun, Rolf Harlert, 08-71 88 000 Solna stad, Juha Pesonen, 08-7342 000

Kontakta oss när det gäller er fastighet! Tel. 08-792 16 01, info@tbt.se

www.tbt.se Täby Brandskyddsteknik AB • Okvistavägen 13, 186 40 Vallentuna • 08-792 16 01 • info@tbt.se • www.tbt.se 10


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

Funderar er förening på att sälja råvind, lokaler eller byggrätter? Vi berättar gärna mer om hur föreningen kan gå tillväga för att göra en trygg och lönsam affär.

Vi förmedlar årligen över 15 000 kvm råvindar, lokaler och byggrätter åt bostadsrättföreningar i Stockholm och Göteborg. www.gleipnergruppen.se 08-121 487 77 11


Funderar er förening på att sälja råvind, lokaler eller byggrätter? Vi berättar gärna mer om hur föreningen kan gå tillväga för att göra en trygg och lönsam affär.

Vi förmedlar årligen över 15 000 kvm råvindar, lokaler och byggrätter åt bostadsrättföreningar i Stockholm och Göteborg. www.gleipnergruppen.se 08-121 487 77 12


RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Kompetens och professionellt utförda arbeten

Vi hjälper bostadsrättsföreningar i Stockholm med plåtomläggningar.

Ring Camilla nu:

08-649 10 10 Adress: Svarvarvägen 12, 142 50 Skogås E-post: info@kplat.se Hemsida: www.kplat.se

Kompetens Plåtslageri är en specialavdelning inom DM TAK AB för den del av verksamheten som avser omläggning av plåttak. Kompetens Plåtslageri har samma organisationsnummer som DM TAK AB. 13


B Kompetens Plåtslageri

Kompetens Plåtslageri har goda referenser har goda referenser

Årsta torg, Stockholm. Årsta torg, Stockholm.

För ett professionellt omlagt För ett professionellt omlagt plåttak, ring Camilla nu: plåttak, ring Camilla nu:

08-649 08-649 10 10 10 10

14

Olshammarsgatan, Hagsätra. Olshammarsgatan, Hagsätra.


SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum AB, är ett av landets ledande företag av förvaltningstjänster för bostadsrättsföreningar. Vi erbjuder full service inom ekonomisk och teknisk förvaltning, projektledning av ombyggnation samt fastighetsjuridik. SBC har funnits sedan 1921 och är noterat på NGM Equity. Vi har ca 320 anställda och omsatte 431 mkr år 2017. SBC är rikstäckande med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall och Uppsala.

Ekonomisk förvaltning

Teknisk Projektledning förvaltning

Fastighetsjuridik

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Din specialist på bostadsrättsförvaltning

Vår Brf - SBCs kundportal SBCs kundportal Vår Brf är till för att göra livet som styrelseledamot i en SBC-förening så enkelt som möjligt. Vår Brf är en mycket uppskattad kundportal som är utvecklad för att samla allt som rör föreningen på ett och samma ställe. Styrelseledamöter, revisorer och medlemmar kan utifrån sina roller göra och se olika saker. Nu lanserar vi även delar av portalen som en mobilapp där du säkert och tryggt kan hantera dina ärenden med mobilt BankID.

Helhetsleverantör Att vi erbjuder ekonomisk förvaltning känner de flesta bostadsrättsföreningar till, men alla känner inte till att vi även erbjuder fastighetsskötsel både inne och ute, med andra ord den dagliga tillsynen och skötseln av allt. Utöver att SBC kan ta hand om föreningens ekonomi kan vi även erbjuda: • Teknisk administrativ förvaltning/styrelsesupport • Fastighetsskötsel och städning • Trädgårdsskötsel • Snö- och halkbekämpning • Projektledning • Juridisk hjälp • Underhållsplaner, besiktningar, deklarationer • Styrelsecertifiering, GDPR utbildning mm. Kontakta oss så kan vi berätta mer om hur vi kan underlätta för dig och din bostadsrättsförening!

kundtjanst@sbc.se ǀ 0771-722 722 ǀ www.sbc.se 15


En del av Skanskas Gröna Initiativ

Med passion för asfalt. Hela vägen till din nya uppfart. Det är inte nödvändigt att anlita en av de största asfaltproducenterna i Sverige för att lägga ny asfalt på föreningens uppfart. Men vi vågar påstå att det är klokt. Särskilt om du är ute efter en miljösmart och kostnadseffektiv lösning som du kan lita på. Hos oss väntar duktiga asfalttekniker, redo att stötta dig med teknisk kunskap och bästa lösning efter dina behov och förutsättningar. Hela vägen fram till ett lyckat slutresultat. Välkommen till Skanska.

Fråga oss om miljösmarta lösningar! Kontakta mig så berättar jag mer Steve Tingström 010-449 23 54 steve.tingstrom@skanska.se

skanska.se/asfalt

16


ERFARENHET TRADITION KOMPETENS

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

SEDAN 1970

Vi gör det vi kan. Lite bättre. Här får ni ett bättre slutresultat. Oavsett om det gäller ny- eller ommålning, fönsterrenovering eller dekorationsmålning. Vad vill ni förbättra eller underhålla? Bred kompetens ger en bred verksamhet. Hos Siljendahls finns erfarna målare för nybyggnationer och renoveringar, men också specialister på dekorationsmålning och restaurering. Med ett stort antal målare kommer även styrkan att organisera och projektleda. Vi klarar stora jobb men glömmer aldrig glädjen i de små. Siljendahls ingår dessutom i ett nätverk av hantverkare. På så sätt har vi goda kontakter med andra hantverkare som vi vet gör ett bra jobb.

Vi jobbar framförallt med: • Ny och ommålning. • Restaurering och dekorationsmålning. • Fönsterenovering på verkstad. • Fönstermålning. • Utvändig målning. • Hjälp och stöd vid färgsättning. • Råd vid äldre ytbehandling. • Vi kan även hjälpa till med snickare, mattläggare och elektriker mm.

Vi målar enbart med godkända färger och värnar om en minimal miljöpåverkan. Det är en naturlig del i arbete, för hela Siljendahls.

Bröderna Siljendahls Måleri AB • Årsta Skolgränd 4 • 117 43 Stockholm • Tfn: 08-449 09 30

www.siljendahls.se 17


ERFARENHET TRADITION KOMPETENS SEDAN 1970

Våra kunder ska känna sig trygga i våra händer Renovering av trapphus Siljendahls kunniga medarbetare bistår med tekniskt stöd vid renovering och ommålning. Våra experter undersöker vilka färger som använts tidigare och utifrån det ger de förslag på vilken produkt som kan användas tillsammans med befintlig. Vi har lång erfarenhet och känsla för dekorationsmålning och restaurering av äldre fastigheter

Servicemåleri Våra erfarna servicemålare hjälper till vid exempelvis försäkringsskador, fukt och brandskador. Våra välutrustade servicebilar täcker hela Stor-Stockholmsområdet och utför snabbt mindre arbeten. Vi har för närvarande 15 servicebilar som arbetar med fastighetsägare, privatpersoner och professionella beställare. Fönsterrenovering I många fall är det både miljövänligt och ekonomiskt lönsamt samt bevarar fastighetens tidstypiska utseende. Vårt helägda dotterföretag Södermalms glas, beläget i Jordbro industriområde, utför renoveringar av gamla fönster. Det är miljövänligt och spar ändliga resurser. Vår verkstad utför de flesta förekommande arbeten inom fönsterrenovering, bland annat trälagning och måleriarbeten. Vi monterar även ljudglas, energiglas och solfilm i befintliga fönster. Det vill säga alla typer av arbeten som ett traditionellt glasmästeri utför.

Bröderna Siljendahls Måleri AB • Årsta Skolgränd 4 • 117 43 Stockholm • Tfn: 08-449 09 30

www.siljendahls.se 18


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

adam.akesson@ncc.se 070-271 69 40 robin.redander@ncc.se 070-088 75 14 mikael.frisk@ncc.se 070-550 72 47 mattias.1.eriksson@ncc.se 079-072 74 98

19


SSSSS

SÄKERHET GER TRYGGHET Sd

Vi har en bred kundkrets både inom Fastighetsbolag och förvaltning där några av våra trognaste kunder är Regeringskansliet och Hufvudstaden

Vi är polisgodkända som larminstallatör med behörighet larmklass 3

Vi är godkända för

DIN PARTNER NÄR DET GÄLLER Har ditt företag rätt system när det gäller Brand, Data- och telesäkerhet? Det är viktigt att känna sig trygg hemma och på sin arbetsplats. En brand eller ett inbrott kan hända närsomhelst. Med ett säkert larmsystem räddar du både liv och sparar pengar. Vi är specialister på att skapa ökad säkerhet och trygghet för egendom och människor. Med vårt stora kunnande inom brandlarm, data-, tele-, CCTV-och säkerhetsinstallationer hjälper vi dig att hitta den optimala lösningen. VI är din partner när det gäller. Vi erbjuder Teknisk dokumentation och service dygnet runt och vi finns alltid där när kunden behöver oss. Hur kan vi hjälpa dig?

arbeten med AMP Systimax och TCS

Olika larm, passersystem är också vår specialité V VAD KAN VI GÖRA FÖR DIG?VAD K AN VI GÖRA FÖR DIG?

Kavallerivägen 30 Sundbyberg www.categoridata.se tel. 08-649 09 00

20


RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

.

21

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA


22


08 -549 00 225

info@atis.se

www.atis.se

RIV AV OCH SPARA

Stensätravägen 4, 127 39 Skärholmen

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

ELINSTALLATIONER Med mer än 20 år i branschen är vi ett tryggt och naturligt val för ert projekt. Vi tror på kvalitet, noggrannhet och flexibilitet i allt vi gör - det är därför vi idag har hundratals nöjda kunder.

ELBILSLADDNING Det går inte in att komma ifrån att behovet för att kunna ladda sin bil kommer att öka.Du kanske vill göra en affär i att låta andra ladda hos er, skapa möjlighet för boende i föreningen att köpa en elbil eller har köpt en elbil men upptäckt att du inte kan ladda bilen hemma.

SOLENERGI Oavsett om det handlar om ett villatak, stora taksystem, markplacerade anläggningar eller fasadintegrerade system har vi lösningarna och kunskapen för att kunna installera och leverera den bästa totallösningen för dig.

ENERGIOPTIMERING BELYSNING Vi hjälper dig som fastighetsägare, bostadsrättsförening och företagare med energianalys och rätt lösning för en ny energieffektiv belysning.

23


Fokus pü brandskydd i bostadsrättsfÜreningar

Â? Â Â

 Â

 �

Â?

Alla fastighetsägare bÜr gÜra en inventering av sina fastigheter med fokus pü brister i brandskydd och utrymning Detta fÜr att fÜrsäkra sig om att man vet om de brister som finns och kan planera fÜr de ütgärder som krävs fÜr att hülla fastigheterna i gott skick. Vi har büde viljan och kunskapen som krävs fÜr att hjälpa er med detta.

Vür specialitet är brandskydd fÜr bostadsrättsfÜreningar. Till alla som gjort vad som krävs i sin fastighet delar vi ut detta diplom som visar att man gjort minst vad som är skäligt i fastigheterna. Detta kan uppfattas som en trygghet fÜr de boende.

www.svenskbrandskyddsplanering.se 070-722 86 60 • info@brandskyddsplanering.se 24


Låt ditt behov bli vårt engagemang!

PlåtEntusiasterna AB

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

E n g ag E m a n g

E r fa r E n h E t

Entusiasm

Vi åtar oss alla typer av byggnadsplåtslageri, allt från att beslå det sirligaste kyrktorn till att rensa hängrännor och plocka tegel. Vi kan även erbjuda skräddarsydda serviceavtal då det gäller underhåll av plåtarbeten på fastigheter. Vår maskinpark är anpassad för alla de material och arbetsmetoder som krävs för att utföra ett riktigt arbete. Vi utför även legotillverkning i plåt efter kundernas olika behov. Hör gärna av dig om du har något speciellt problem vi kanske kan hjälpa till med. Låt ditt behov bli vårt engagemang!

Kontakta oss för kostnadsfri offert!

• Band- och skivtäckningar (lack, koppar, zink, aluminium) • Rostfria sömsvetsade tak • Taktäckningar med profil- och takpanneplåt • Beslagningar av skorstenar • Ventilationshuvar • Stoser, nock, krön, vindskivor m.m. • Takskyddsanordningar och avvattningssystem

Referenser Brf Åbylund omläggning av tak som pågår 2016–2018, beställare Brf Åbylund. Totalentreprenad på 37 milj.

Brf Dykärret 14 i Stockholm, omläggning tak 2017, beställare Brf Dykärret 14. Totalentreprenad på 2,4 milj.

Tel 08-500 100 20 • info@platentusiasterna.se

Brf Ordenstrappan 2 omläggning av tak skivtäckning, kopparplåt 2016–2017. Beställare Brf Ordenstrappan. Totalentreprenad på 3 milj.

www.platentusiasterna.se


Välkommen till MRM! Din målare i Stockholm

MRM utför det mesta i måleriväg. Vi erbjuder kostnadseffektiva och kvalitetssäkrade slutprodukter. Vi säkerställer detta via hög arbetsglädje och gedigen kunskap.

Fasader Är er träfasad i behov av ommålning? En snygg och välmående fasad ger ett bra skydd för er fastighet samtidigt som det höjer trivseln för boende och besökare. MRM lång erfarenhet av träfasader och vet vad som krävs för att er fastighet ska behålla sitt utseende och värde över en lång tid framåt. Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert. BRF Skogalundshöjden i Nacka

Trapphus En av våra specialområden är målning och restaurering av trapphus. Allt från mindre förbättringsarbeten till hela ommålningar. Trapphuset är ofta det första intrycket en besökare får när de besöker er bostadsrättsförening. Vi hjälper er att förmedla en positiv känsla – och ett vackert trapphus.

Marcus Rehn Måleri AB Alviksvägen 15 167 53 Bromma 0708-71 07 07 marcus@mrm.nu 26

www.mrm.nu

Övriga tjänster: • Invändig/utvändig målning • Fönster • Väggar • Sprutning av köksluckor


Hansa Projekt har mångårig erfarenhet av projektledning, upphandling och besiktning av byggprojekt och renoveringar åt bostadsrättsföreningar. Kontakta oss för kostnadsfri bedömning och offert. Exempel på genomförda uppdrag: » » » » »

Balkongbyte och markarbeten för 220 lgh, Brf Allmogen i Järfälla

»

Omläggning av utvändiga spillvattenledningar, värmekulvert och dränering pga grundvattensänkning åt Brf Våmbsjön i Årsta, med 119 lgh

» »

Förfrågningsunderlag fastighetsskötsel, Brf Svartviken, Upplands-Bro

Renovering gårdsbjälklag, Brf Harpan 26 på Karlaplan Renovering gårdsbjälklag, Brf Södersiluetten på Södermalm Stam- och badrumsrenovering 426 lgh, Brf Bofinken i Solna Dränering av källargrund, fönsterrenovering och relining av spillvattenledningar, Brf Justeringsmannen 6, Huddinge

Ett stort antal certifierade besiktningar

Läs mer om oss på: www.hansaprojekt.se

ID06

ID06-ANSLUTET FÖRETAG Hansa Projekt AB 556939-4397 Giltig t.o.m. 2017-04-04

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

LÅT OSS LEDA ERT FASTIGHETSPROJEKT!

Vi stödjer:

GOD KREDITVÄRDIGHET Hansa Projekt AB 556939-4397 | 2016-08-05

27


Vi är specialister på fönster och dörrprodukter för bostadsrätter och flerfamiljshus. Fönsterbyte med helhetslösning som ger er trygghet!

Välkommen med er förfrågan. 020-10 40 20 info@fonsterhusetab.se

www.fonsterhusetab.se 28


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

Ett måste för alla bostadsrättsföreningar

BRF-Analys™ ✓ Besiktning

✓ Analys av riskkonstruktioner ✓ Analys av fortsatta tekniska utredningar ✓ Analys av kostnader inom en 10-års period ✓ Analys av kostnadseffektiva åtgärder Ett urval av våra BRF-tjänster Lägenhetsbesiktningar, skadeutredningar, våtrumsbesiktningar, vattenskade­ besiktningar, byggnadsteknisk support till BRF styrelser, entreprenadbesikt­ ning, slutbesiktningar balkong och fönsterbesiktningar, termografering, blå­ betongsmätning s.k. gammamätning.

Välkommen att kontakta oss!

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

✓ Analys av tekniska livslängder

Vasagatan 36 4tr, 111 20 Stockholm 077­66 50 200 • info@besiktningshuset.se

www.besiktningshuset.se 29


Problem med avloppet? Vi felsöker, filmar och spolar dina rör!

FELSÖKNING / RÖRINSPEKTION Vid återkommande problem med avloppet görs en felsökning med hjälp av bl.a. inspektionskamera. Resultatet överlämnas med ett USB med tillhörande filmer och en skriftlig dokumentation.

AKUTA STOPP / STOPP I AVLOPP Har ni stopp i WC, Kök eller Golvbrunn? Har ni stopp i stuprör eller dagvattenbrunnen? Har vattnet frusit? Lugn, vi hjälper er!

STAMSPOLNING / UNDERHÅLLSPOLNING Underhållsspolning av en fastighets avloppssystem är en bra investering. Ett avloppsstopp kan ger upphov till översvämningar och som i sin tur ofta resulterar i fuktskador, ökade kostnader och högre försäkringspremie.

Vi arbetar noggrant och engagerat i varje projekt där vi värnar om personlig service till våra kunder i form av snabb återkoppling, kvalitetssäkring & ett trevligt bemötande. Välkommen att höra av Dig! Kontor: 0171-515

50 Mobil: 0704-94 17 64 E-post: info@peterspolare.se Hemsida: www.peterspolare.se 30


31

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA


Rent och miljövänligt med Di-Ma’s

FASTIGHETSSKÖTSEL och LOKALVÅRD Låt oss ta hand om er fastighetsskötsel, trappstädning och städning.

DI-MA’s – ett miljömedvetet städföretag DI-MA’s bedriver ett aktivt miljöarbete i enlighet med kraven i Svanen. Vi följer gällande regler i miljölagstiftningen och håller oss underrättade om ändringar och tillägg. I vår introduktionsutbildning av nya medarbetare är miljöfrågor en naturlig del eftersom vi prioriterar arbetsmetoder som kräver så lite kemikalier som möjligt.

Miljövänlig städning Vi uppdaterar och förbättrar våra rutiner och kunskaper kontinuerligt inom miljöarbetet samt åtgärdar eventuella brister. Vi arbetar också aktivt med att informera och försöka påverka våra kunder och leverantörer för att kunna anpassa vårt uppdrag till miljövänliga utföranden. Kvalitets- och miljöansvarig informerar övriga medarbetare Våra ansvarsområden om nya eller förändrade städmetoder, rengöringsmedel,

regler och rutiner. Vi använder refillsystem vid påfyllning av

Skol- och som återanvänds. Emballage•återsänds till förskolestädning • Fastighetsskötselrengöringsflaskor, för bostadsrättsföreningar leverantören för återvinning. Våra företagsbilar är bränslesnåla • Golvvård • Kontorsstädningmiljövänliga bilar. • Fönsterputs • Trappstädning • Storstädning • Daglig städning • Garagestädning • Byggstädning

Välkommen att kontakta oss!

Ett företag som håller vad dem lovar HSB STOCKHOLM

Har anlitat DI-MA´s i flera år. Alltid pålitliga SPORT & REHABKLINIKEN I BROMMA

Mycket bra samarbete. BRF JOHANNES MINDRE

Vad kan vi göra för dig? Kontakta oss på 08-640 60 50.

Rent och miljövän

LOKALVÅ Daglig städning Trappstädning Byggstädning

Skol- och förskolest DI-MA’s Fastighetsservice AB | Snickarvägen 3, 132 38 Saltsjö-Boo 08-640 60 50 | info@di-mas.se | www.di-mas.se

32

Golvvård


RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

SVERIGES LEDANDE VENTILATIONSFIRMA

FRISK LUFT INOMHUS Rengöring av ventilationssystemet Det är livsviktigt med bra inomhusluft! Gör rent husets ventilationssystem regelbundet för att ha en bra inomhusmiljö, helst var 6:e år. Håll rent från bakterier, pollen, damm och annat som du inte vill andas in. Redan efter 4 år utan rengöring tappar systemet 30% av verkningsgraden. Har du en frånluftsvärmepump eller annan värmeåtervinning påverkar eftersatt rengöring uppvärmningskostnaderna för ditt hus. När systemet tappar i flöden ökar även risken för mögel och rötangrepp i badrum och tvättstuga. Save Energy är specialaiserade på villor och bostadsrätter. Vi har efter tusentals utförda arbeten lärt oss vad som är viktigt för att ventilationssystemet skall prestera optimalt.

Nya aggregat kan spara mycket pengar och energi. Ett aggreagat som är 30 år gammalt har en verkningsgrad på 40%. Ett modernt kan spara 85% av energikostnaden. Ingen värme för kråkorna här inte!

Aggregatsbyte Vi byter ventilationsaggregat snabbt och smidigt. Åren gör sitt med ventilationsaggraten. Rörliga delar börjar låta för att stanna helt efter en stund. Byt ut aggregaten i tid.

Kontakta oss för en offert i din BRF Linda Söderström tel. 070-7549356 linda.soderstrom@saveenergy.se www.saveenergy.se

SOLCELLER

”När solen går ner bakom Sjöbloms dass... -ja, då har han redan köpt!” Det är en bra början till att bli självförsörjande på el Kontakta oss för en offert i din BRF. Med en egen rikstäckande installationskår installerar vi dina solceller snabbt och effektivt. Vi använder den senaste tekniken med bästa möjiga prestanda Kontakta: Richard Berggren 076-0218119 richard.berggren@saveenergy.se Torbjörn Ström 076-3150588 torbjorn.strom@saveenergy.se www.saveenergy.se Save Energy, Snickarvägen 3, 132 38 Saltsjö-Boo • Tel: 08-715 16 40 • info@saveenergy.se • www.saveenergy.se Org.Nr: 556780-2813 • F-Skattsedel: SE556780281301 • Alla priser är inklusive moms • Bet. villkor: 10 dagar

33


Köp en luftvärmepump och spara upp till 60% av din el-kostnad Spara upp till 8000 kronor i vinter. Köp en luftvärmepump som sparar el och pengar till dig. Att du sen får en så klimatsmart anläggning som möjligt gör bara saken bättre! Ett tryggt och förmånligt erbjudande på luftvärmepump med - installation. I paketet ingår bland annat rådgivning, luftvärmepump med tak, installation med fast elanslutning och 5 års garanti. Allt för att du ska känna dig trygg. Erbjudande

100 kvm Innova Balance 09

Pris Rabatt Värdespaket

20 495 -1 000 3 450

25 395 -1 000 3 450

23 695 -1 000 3 450

16 045

20 945

19 245

Pris e ROT-avdrag

• • • • • •

125 kvm Panasonic NZ 25

150 kvm Innova Titanium 09

Personlig rådgivning vid köp av luftvärmepump Kontroll av renlighet i ventilationssystemet i ditt hus Tak till luftvärmepump – skydda pumpen från väder och vind Frakt till fastigheten Distansstyrning wifi till värmeenheten Fast el-installation i el-centralen för en hög driftsäkerhet

Kontakta :

Linda Söderström tel. 070-754 93 56 Linda.soderstrom@saveenergy.se www.saveenergy.se

Save Energy, Snickarvägen 3, 132 38 Saltsjö-Boo • Tel: 08-715 16 40 • info@saveenergy.se • www.saveenergy.se Org.Nr: 556780-2813 • F-Skattsedel: SE556780281301 • Alla priser är inklusive moms • Bet. villkor: 10 dagar

34


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

Allt inom tak! Vi har lång erfarenhet inom bygg- och takläggningsbranschen. Med oss får du ett säkert tak. ✱ Takomläggningar ✱ Takrenovering

– året om.

& Målning

✱ Taksäkerhet

– Stegar, bryggor, fästpunkter

✱ Snörasskydd

E-post: info@hagglundtak.se

Telefon: 070-777 83 63

Samarbetspartner

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK

www.hagglundtak.se KONTAKTA OSS FÖR KOSTNADSFRI OFFERT

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

35


FÖRLÄNG SÄSONGEN PÅ BALKONGEN Med högklassiga NIKA® inglasningssystem kan du njuta av balkongen och altanen under flera olika årstider. Med ett välprövat, pålitligt system, och genom att äga hela processen – från egen tillverkning till montage – vill vi erbjuda dig som kund det trygga valet.

Glasa in balkongen med NIKA®

Varför inglasning

• Öppna helt eller delvis

• Förlänger säsongen på balkongen

• Skräddarsydda lösningar

• Effektivt skydd mot regn och rusk

• NIKA® Trygghet & Support

• Minskar ljudnivån utifrån (buller, trafikljud etc)

Begär offert

• Skapar en extra yta att inreda till ett trivsamt uterum

• Ramfritt vik-in-system alt. skjutdörrar

1. Boka gratis visning 2. Sambeställning med volymrabatt

• Sparar energi för hela fastigheten

• Höjer bostadens värde och minskar slitage orsakat av väder och vind

3. Separata avtal för varje medlem

Mer inspiration?

Följ oss på Instagram @nikainglasning

36

NIKA Inglasning AB • Girovägen 11, 175 62 Järfälla Tel. 08-410 417 63

WWW.NIKA.SE


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

BRANDHJÄLPEN Ett verksamhetsområde hos Sveriges marknadsledande företag inom brandskydd. Brandhjälpen hjälper företag, föreningar, myndigheter och organisationer med helheten inom brandskydd. En kontakt för alla tjänster, enkelt bekvämt och uppskattat av våra kunder.

”Brandskyddstjänster för en helhet på ett och samma ställe”

För en bostadsrättsförening har vi all kunskap och verktyg ni behöver för att kunna efterleva dom krav som ställs på Er. Nedan följer några exempel på vad vi brukar bistå föreningar med för slags tjänster: SBA Systematiskt brandskyddsarbete Brandtätning av genomföringar i brandcellsgränser Nödbelysning Utrymningsskyltning Branddörrar och dörrstängare

Brandsläckare Rökluckor/markluckor Stigarledningar Vattensprinkler Brandlarm/utrymningslarm

ERBJUDANDE! Vi erbjuder er förening en gratis genomgång på plats med en enklare fotodokumentation på hur statusen på brandskyddet är i just Er förening. Vi noterar brister och kommer med förslag på förbättringar. Anmälan sker via mail till kontakt@bstab.com och ska vara gjord senast 31/1 2019. Anmälan skall vara märkt med ”BrandhjälpenBRF”

Stallarholmsvägen 40 124 59 Bandhagen Tel: 08-500 052 23

kontakt@bstab.com

www.bstab.com

37


SPRINKLER Service och Underhåll

PROVNINGAR, SERVICE OCH UPPGRADERING Service och underhåll är helt avgörande för ett sprinklersystems funktion samt ett krav från myndigheter och försäkringsbolag. Våra tekniker har lång erfarenhet av sprinklersystem och dess komponenter. Som ägare av ett sprinklersystem har du ansvar för att systemet underhålls på ett korrekt sätt och att systemet anpassas till nya förutsättningar, vid till exempel en ombyggnad eller förändring i verksamheten. Kontakta gärna oss om du har ett sprinklersystem och är osäker på om det uppfyller de krav som finns.

Utbildning

FÖR ANLÄGGNINGSSKÖTARE, MONTÖRER OCH KUNDER Vi utbildar fastighetsskötare i sprinklerteknik med fokus på underhåll av sprinkleranläggningar. Vi skräddarsyr gärna utbildningar efter kunders behov.

Akut felavhjälpning

AKTIVERAD SPRINKLER, DRIFTSTOPP OCH LÄCKAGE Våra mobila enheter finns utplacerade över stora delar av Sverige. Vi försöker alltid hjälpa kunder i behov av snabb respons. Gå till kontaktsidan för att hitta till närmaste kontoret.

Kontakta oss idag så hjälper vi er med allt inom brandskydd och sprinkler!

38

Stallarholmsvägen 40 124 59 Bandhagen Tel: 08-500 052 23

kontakt@bstab.com

www.bstab.com


är en miljövänlig och UV-beständig kallflytande tätningsmassa, PMMA-plast, med komplett vidhäftning till underlaget, för tak, förTriflex tak, parkeringsdäck, innergårdar, terrasser parkeringsdäck, innergårdar, terrasser och balkonger. Beställ kostnadsfri offert idag! Kontakta Taktjänst 0703 - 50 05 50 och balkonger.

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

En innergård i Sollentuna...

Triflex BTS-P är ett helt fiberarmerat tätskikt som kan användas ovanpå använda utrymmen eller på ytor med ökad risk för sprickbildning. Tätskiktet kan beträdas direkt och har en hög mekanisk belastbarhet. Systemet, som är tillverkat av polymetyl-metakrylatharts (PMMA), är speciellt utvecklat för balkonger, takterrasser och pergolor och skyddar konstruktionen på lång sikt.

Lösningar för skarvar och detaljer En Brf i Sollentuna har haft problem en längre tid med läckage ner till garaget, så fick uppdraget att täta gården. 1650 kvm

Under jordmassorna visar det sig att asfalten hade gett med sig och stora gropar fanns under.

Spricköverbyggande tätning Eftersom materialet förenas med underlaget kan ingen fukt tränga in, även vid mekaniska skador. Vi linjerarutjämnar upp ytan för attdet kunnaspricköverbryggande göra ”fiskben” Dessutom för bättre avvattning och att gårdeni får mer liv. tätskicktssystemet rörelser byggnaden, som framförallt uppkommer i skarven mellan horisontella och vertikala byggelement.

Detaljer och fogar är en av de särskilda styrkorna med Triflex tätskiktssystem. Det elastiska materialet som appliceras i flytande form blir som en andra, gjuten hud på varje tänkbar konstruktionsform, och tätar på så sätt helt utan skarvar och fogar. Tack vare den låga bygghöjden på bara några millimeter, kan systemet användas till och med runt Mellan asfalten och den balkongdörrar nya betongen förstärks med låga anslutningshöjder. ytan med Triflex efter att vi primat ytan.

En av ramperna är färdig OCH YTA SKAPA STIL MED FÄRG

Fördelarna är många • Miljövänligt

• Finns i samtliga RAL-färger

• Helt UV-beständigt

• Flytande tätskikt där Du som bestämmer färger eller

• Avspärrningstiden reduceras väsentligt • Man slipper avlägsna befintliga ytor • Innergårdar går att vistas på under arbetets gång • Mycket ekonomiskt fördelaktigt • Estetisk tilltalande

logotyp på innergårdar, balkonger och parkeringsdäck • Garantin är på 10 år och är en förbetald försäkringsgaranti Färdigt arbete 1.650 kvm med Triflex system.

• Triflex rör sig med underlaget så att inte sprickor Ny plantering till våren. Läs mer om Triflex på baksidan! uppstår

TAKTJÄNST STOCKHOLM AB AB TAKTJÄNST I STOCKHOLM Box 395 Tofsmesvägen 10, 61 Åkersberga Åkersberga. 184 24 lennart@taktjanstab.se lennart@taktjanstab.se

Tel 0703 - 500 550 • taktjanstab.se

39


Triflex är en kallflytande tätningsmassa, PMMAplast, med komplett vidhäftning till underlaget för tak, parkeringsdäck, innergårdar, terrasser och balkonger. Triflex BTS-P är ett helt fiberarmerat tätskikt som kan användas ovanpå använda utrymmen eller på ytor med ökad risk för sprickbildning. Tätskiktet kan beträdas direkt och har en hög mekanisk belastbarhet. Systemet, som är tillverkat av polymetyl-metakrylatharts (PMMA), är speciellt utvecklat för balkonger, takterrasser och pergolor och skyddar konstruktionen på lång sikt.

Lösningar för skarvar och detaljer

Spricköverbyggande tätning Eftersom materialet förenas med underlaget kan ingen fukt tränga in, även vid mekaniska skador. Dessutom utjämnar det spricköverbryggande tätskicktssystemet rörelser i byggnaden, som framförallt uppkommer i skarven mellan horisontella och vertikala byggelement. Detaljer och fogar är en av de särskilda styrkorna med Triflex tätskiktssystem. Det elastiska materialet som appliceras i flytande form blir som en andra, gjuten hud på varje tänkbar konstruktionsform, och tätar på så sätt helt utan skarvar och fogar. Tack vare den låga bygghöjden på bara några millimeter, kan systemet användas till och med runt balkongdörrar med låga anslutningshöjder.

OCH YTA SKAPA STIL MED FÄRG

Fördelarna är många • Miljövänligt

• Finns i samtliga RAL-färger

• Helt UV-beständigt

• Flytande tätskikt där Du som bestämmer färger eller

• Avspärrningstiden reduceras väsentligt • Man slipper avlägsna befintliga ytor • Innergårdar går att vistas på under arbetets gång • Mycket ekonomiskt fördelaktigt • Estetisk tilltalande

logotyp på innergårdar, balkonger och parkeringsdäck • Garantin är på 10 år och är en förbetald försäkringsgaranti • Triflex rör sig med underlaget så att inte sprickor uppstår

TAKTJÄNST STOCKHOLMAB AB TAKTJÄNST I STOCKHOLM Box 395 Tofsmesvägen 10, 184 18424 61Åkersberga Åkersberga. lennart@taktjanstab.se lennart@taktjanstab.se

Tel 0703 - 500 550 • taktjanstab.se 40


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

GMS Plåtslageri utför alla arbeten inom byggplåtslageri från tillverkning av plåtprofiler till avslutat montage med egen kunnig och miljötänkt personal. Vi strävar att leverera en vara med god kvalité och att arbeten är utfört i tid så vi kan behålla våra nöjda kunder. Vi har alla nödvändiga maskiner och utrustning för proffsigt utförande av plåtprofiler samt plåttak enligt med Svenska normer och föreskriver.

Vi utför allt inom plåt: ✓ Takomläggningar i plåt, koppar, aluminium, aluzink, mm, OBS! ej rostfriplåt. ✓ Plåtfasader ✓ Taksäkerhetsanordingar ✓ Detaljer i plåt, koppar och rostfriplåt – egen tillverkning ✓ Takavvattningar: hängrännor ✓ Service, reparationer och underhåll ✓ Tegeltakomläggning ✓ Snöskottning

Vi lämnar kostnadsfri offert.

AB GMS Plåtslageri Dåntorpsvägen 33 GT-GU 136 50 Jordbro

www.gmsplatslageri.se

Tel: 073 590 83 50 info@gmsplatslageri.se 41


Trädvård & Naturvård Friska, fina träd är viktiga för en trivsam utemiljö! Träd bidrar bland annat aktivt till:

Urval av våra tjänster

• Ett bättre mikroklimat genom: o Renare luft o Skugga som leder till temperaturutjämning o Dämpar vind o Minskar buller • Motverkad erosion • Minskad belastning på dagvattensystem

Trädbeskärning för att höja trädens värden, skapa säkrare träd och reducera konflikter med infrastruktur för träd på innergårdar, trädgårdar, anläggningar och gatumiljöer.

Jacksons Trädvård erbjuder allt inom trädtjänster Vi utför uppdrag åt bostadsrättsföreningar, privatpersoner, företag och offentlig sektor. Vi har specialister, kompetens och maskiner för att uppfylla era behov. Vi erbjuder er hög kundservice och säkerhet. Våra arborister har lång erfarenhet och är branschcertifierade. Många av våra tjänster omfattas av RUT & ROT-avdraget. Kontakta oss för priser eller mer information

Naturvård för ökade skönhets- och rekreationsvärden, tillgänglighet samt biologisk mångfald i naturmiljöerna runt fastigheten. Avancerad trädfällning av träd i besvärliga lägen. Trädinventering och trädbesiktning för att få en bild av trädens risknivå, skador, vitalitet samt råd om skötsel och underhåll av träd. Konsultation och rådgivning för att hitta lösningar för just dina träd.

08-410 470 70 info@jtvab.se

Vi är specialister inom arboristtjänster, skogsskötsel och naturvård. Med en helhetssyn på varje uppdrag tar vi hänsyn till rekreations-, kultur- och naturvärden. 42

www.jtvab.se


Lumon balkonginglasning är är ett behändigt sätt att öka komforten och skapa utrymme i ditt hem. Bakom inglasningen visar årstiderna endast sina bästa sidor. Inglasningen skyddar inredningen mot regn, snö, vind och luftföroreningar. På en inglasad balkong kommer våren tidigare och hösten senare. Under den varma årstiden kan inglasningen helt vikas åt sidan och då kan man helhjärtat njuta av den friska luften och solskenet.

Inredning och standard spelar ofta stor roll vid uthyrning och försäljning av bostäder. Investeringar för att höja bostadens standard betalar sig ofta mångfalt i ett längre perspektiv.

Undersökningar visar att det går att spara upp till 10,7% av uppvärmningsenergin för bostadshus och en genomsnittlig besparing på 5,9%.

Det lönar sig att glasa in balkongerna redan från början. Undersökningar visar att en balkonginglasning skyddar byggnadens ytor och konstruktion och även målade ytor bevaras intakta under längre tid. När det blir dags att sälja din lägenhet kan du ha stor nytta av prydliga och oskadade balkonger som den nya ägaren inte behöver renovera.

Vi på Lumon har gjort det enkelt att skaffa en balkonginglasning - allt som behövs är en underskrift. Lumon mäter, offererar, producerar samt monterar, allt med ett enda avtal. Tack vare 30 års erfarenhet och över en miljon nöjda kunder har Lumon blivit en av de mest populära balkonginglasningarna runt om i Europa.

Det ekologiska fotavtrycket som tillverkning, transport och montering av Lumon balkongglas producerar, kompenseras inom några år till följd av lägre uppvärmningskostnader och mindre behov av underhåll och reparationer.

Balkong- och terrassinglasningar

För mer information och offertförfrågan, gå in på www.lumon.se eller ring oss på: 08-522 773 00 Det går också bra att maila till kundservice@lumon.se.


Lumon balkonginglasningar är ett behändigt sätt att öka komforten och skapa mer utrymme i ditt hem. Dessutom är de bullerskyddande och energibesparande. Enligt undersökningar går det att spara upp till 10,7% av uppvärmningsenergin för flerbostadshus. En balkonginglasning skyddar även byggnadens ytor och konstruktion. CE-märkta produkter - din garanti för en trygg affär.

Svenska Lumon AB Tel. 08-522 773 00 Kundservice@lumon.se

Trivsel långt in i framtiden