__MAIN_TEXT__

Page 1

STOCKHOLMS KOMMUN | Våren 2015

LEVERANTÖRER & ENTREPRENÖRER FÖR ER BOSTADSRÄTTSFÖRENING

OCH ERA MEDLEMMAR www.brfmappen.se


Innehållsförteckning 5 - 6

Takmålning & Takarbeten

7 - 8

9

Fönster 13 - 14

Tätskikt

El, VVS & Bygg 15 - 16

Högtrycksspolning & Rörservice 21 - 22

Hissar, Portar & Dörrar

Bergvärme & Frånluftsåtervinning

Effektiva Värmelösningar!

31 - 32

Kyla & Värmepumpar

39 - 40

45 - 46

27 - 28

Underhållsfri utemiljö

Måleri

Allt för ditt Tak & Fasad

Det självklara valet!

33 - 34

Återvinning 37 - 38

19 - 20

25 - 26

El, Bostadsventilation & Energibesparing

Renovering av innergårdar

Fönster 17

23 - 24

29 - 30

11 - 12

35 - 36

Lokalvård & Hemassistans 41 - 42

Entremattor & Skadedjursbekämpning 47 - 48

49 - 50

43 - 44

Byggtjänster

Princip Redovisning AB

51

Ekonomisk förvaltning 52

Dränering 53 - 54

Fönsterbesiktning & Takbesiktning

Underhåll av avloppssystem 55 - 56

Backventil för avlopp

61 - 62

FTX G ru p p e n

Allt för tvättstugan 57

Ventilation & Radon

63 - 64

EMB

FTX GruppenAB

Sve n s k a

Stambyte

59 - 60

Dränering & Markarbeten 65 - 66

67 - 68

Platt AB

Golvavjämning

Allt i tak 69 - 70

Porttelefoni & Passersystem

71 - 72

Byggtjänster 77

Teknikkonsult & Projektledare

Markarbeten, Containrar, Jord & Grus 73 - 74 

Tält & Möbeluthyrning 79 - 80

Skadedjursbekämpning

Fastighetsförvaltning, Uppdragsförvaltning 75 - 76

Relining & Stamrensning 81 - 82

Ventilation

ALLA ANNONSER FINNS ÄVEN PÅ WWW.BRFMAPPEN.SE

Baksida

Balkonginglasning


RIV AV OCH SPARA

LEVERANTÖRER & ENTREPRENÖRER FÖR ER BOSTADSRÄTTSFÖRENING OCH ERA MEDLEMMAR

Spara mappen för kommande behov! Våra mappar är uppskattade av både bostadsrätts­ föreningar och samfälligheter. Spara mappen till nästa styrelsemöte. Det kan spara mycket tid när det är dags att hitta en vara eller tjänst.

Vill du synas i kommande Samfällighets eller Bostadsrättsföreningar Mappar?

BRF-Mappen

Era lokala leverantörer och entreprenörer BRF-Mappen innehåller erbjudanden från hantverkare och leverantörer som jobbar speciellt med bostadsrättsföreningar i ert område. Vi hoppas att hela er förening kommer få mycket nytta av tipsen och informationen. BRF-Mappen är ett av få samlade kompendier som riktar sig speciellt mot Bostadsrättsföreningar! Har ni funderingar eller offertförfrågningar, ta gärna kontakt direkt med deltagarna i mappen eller använd vårt kontakt /offertformulär på www.brfmappen.se så ser vi till att rätt annonsör kontaktar Er. Saknar ni något yrkesområde eller några produkter så är ni välkomna att höra av er till oss på kontakt@fastighetsmedia.se eller 0651-688 75. Med vänliga hälsningar, BRF-Mappen teamet

Kontakta oss för mer information 0651-688 75 eller maila på kontakt@fastighetsmedia.se

Idéer, adressändring, extra mappar och frågor, kontakta oss.

www.brfmappen.se

BRF-Mappen publiceras av Qimtek Group AB, Box 57, 827 22 Ljusdal, Bjuråkersvägen 23a, Ljusdal Tel: 0651-688 75, E-post: kontakt@fastighetsmedia.se 3


Anteckningar

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få BRF-mappen digitalt Gå in på www.brfmappen.se och anmäl dig till vårt nyhetsbrev. I nyhetsbrevet har vi samlat artiklar och nyheter som kan vara intressant för din bostadsrättsförening. Dessutom får du tillgång till BRF-mappen digitalt.

4

Är du i behov av snabb hjälp?

Tips! Planera i god tid

På www.brfmappen.se/enkat kan du fylla i en enkät och beskriva era behov. Vi matchar sedan era behov mot våra annonsörer och förmedlar sedan kontakten till passande leverantörer och entreprenörer.

Tänk på att det under vissa perioder kan finnas en hög efterfrågan på specifika tjänster eller produkter. Planera och kontakta leverantörer och entreprenörer i god tid innan åtgärdens tänkta start.


RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Takm책lning med l책ng h책llbarhet!

5


Vi har goda referenser och du får en grundligt utförd takmålning med lång hållbarhet! ”Jag är mycket glad över att Bf Renstjärnan valde DM Tak när vi skulle låta måla föreningens plåttak. Vi valde er på grund av er noggranna offert. Ni var inte billigast men inte heller dyrast. Ni talade i detalj om vad vi kunde förvänta oss av er och vad vi behövde göra för att ni skulle kunna utföra arbetet. När ni började arbetet var det hela tiden en dialog mellan er och föreningen om hur arbetet fortlöpte. Ni dokumenterade med bilder ert arbete vilket jag uppskattade i hög grad. Grabbarna som utförde arbetet var vänliga, artiga och professionella. Jag hoppas att vi inte behöver måla om taket i första taget men när det blir dags kommer vi att anlita er igen och under tiden får vi väl rekommendera er till andra bostadsföreningar – och det gör vi med glädje! Stort tack från en mycket nöjd kund!”

Katarina ordf. i Bf Renstjärnan

• Kvalitetsarbete som håller länge: Takarbeten har funnits inom familjen Frykman sedan 1979. Erfarenheten och yrkesstoltheten har gått vidare inom familjen och har bildat en gedigen hantverkstradition. Resultatet för Dig blir ett grundligt utfört arbete som håller under lång tid framöver. • Många referenser: Vi har en lång referenslista med nöjda kunder vi utfört takarbeten åt. Där ingår även ommålning och omläggning av tak på en mängd kulturhistoriska byggnader. • Bra priser: Vi har konkurrenskraftiga priser – speciellt i förhållande till resultat och kvalité på utfört arbete. • Yrkeskunnande: Det ställs extra höga krav på ny personal som anställs inom DM Tak. Vi satsar dessutom kontinuerligt och seriöst på vidareutbildning av all personal. Forskning och utveckling av arbetsmetoder och tekniker gör att vi ligger i ”framkant” inom branschen när det gäller yrkeskunnande och kvalité.

Ring VanEssa på DM TaK iDag! 08-604 74 45 Ring nu för mer information eller en kostnadsfri offert!

Reception: 08-604 74 45 • E-mail: info@dmtak.com Adress: Svarvavägen 12, 142 50 Skogås Hemsida: www.dmtak.com • Organisationsnummer: 556724 – 6623 6


Finlands marknadsledande fönstertillverkare sedan 1956 www.skaala.se

RIV AV OCH SPARA

Har er BRF onödigt höga energikostnader?

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Drar det kallt vid fönstren? Hörs det lite väl mycket från gatan?

Då är det dags att byta till energisnåla och ljuddämpande fönster från Skaala. Vi hjälper er genom hela processen – från planering till installation och slutbesiktning. Enklare blir det inte. I en fastighet sker ungefär 35 procent av energiförlusterna genom fönstren. Genom att göra en klok investering från Skaala sänker ni era värmekostnader, slipper kallras och får en betydligt tystare miljö inomhus – samtidigt som ni ökar fastighetens värde. Att ni dessutom gör miljön en tjänst gör inte saken sämre. Vill er förening också göra en investering för framtiden? Kontakta mig så hjälper jag er hela vägen. Att byta fönster i en flerfamiljsfastighet är dock ett ganska omfattande projekt. Val av fönster, måttagning och installation är av stor vikt.

När ni köper fönster från Skaala hjälper jag er hela vägen och dessutom alltid till ett fast pris. Jag blir er kontaktperson och tar ansvar för helheten – från planering och måttagning till tillverkning och installation. Kontakta mig så hjälper jag er att ta fram en offert med tillhörande energikalkyl där ni ser exakt hur mycket ni kan spara genom att investera i energifönster från Skaala. Christian Laubenstein Säljare/projektledare Stockholm/Mälardalen 010-195 95 31 | christian.laubenstein@skaala.com www.skaala.se

KAMPA

NJ!

Beställer ni nu bjuder vi de medlemmar i föreningen som byter fönster på elmätaren Eliq online*. Med hjälp av Eliq får du kontroll över både de enskilda hushållens och hela föreningens elförbrukning. * Värde 995 kronor. Endast hårdvara och 1 st/hushåll. Nätverksinfrastruktur och montage ingår inte. Erbjudandet gäller vid beställning av fönster senast 31/12-2015

Visste du att… Vänd på bladet och läs mer om innovativa energifönster >>

JA, JAG VILL VETA MER Bostadsrättsföreningens namn: Kontaktperson: Telefon:

Mail: 7


Visste du att… …välisolerade fönster automatiskt inte innebär kondens på utsidan av glaset. I alla fall inte om ni väljer fönster från Skaala. Som första fönstertillverkare i världen tog Skaala redan 2010 fram det kondensfria glaset Skaala FrostFree, en innovation som finns tillgänglig för alla våra fönstermodeller. Vår senaste generation lågenergifönster, Skaala Alfa 2013, har inte bara kondensfritt glas utan kan även fås med U-värde ända ner till 0,58 W/m2k (ett vanligt standardfönster har ett U-värde på 1,1 W/m2k).

…ett byte till energifönster är lönsamt även om huset är gammalt och väggarna dåliga. Installeras energieffektiva fönster minskar energiläckaget. Väggar och andra energiförluster börjar inte läcka mer energi för att kompensera energibesparingen i fönstren, utan ni kan fullt ut tillgodogöra er den energibesparing som ett fönsterbyte innebär.

…ett energifönster ska vara helt tätt. Ventilation ska ske på andra sätt. Ventilation är viktig men den ska aldrig ske genom fönstrets konstruktion. Alla fönster är konstruerade för att vara täta och kontinuerlig tilluftsventilation ska ske på annat vis, exempelvis genom så kallad spaltventiler i fönsterkarmen. För att värma upp ventilationens tilluft går det åt energi. Denna energiåtgång är densamma oavsett om ni har kvar era gamla fönster, byter till standardfönster eller till energifönster. Därför kan man tillgodoräkna sig energibesparingen av ett energifönster även om det finns ventil monterad.

…en investering i energifönster betalar sig snabbare än man tror. I kalkylen nedan ser ni den besparing ni kan göra per fönster och år. Är de befintliga fönstren inte helt täta, vilket ofta är fallet, blir besparingen ännu större. Att tänka på är att energin knappast kommer att bli billigare i framtiden och ju högre energipriset blir desto snabbare tjänar ni in investeringen.

U-VÄRDE – värmeförlusten genom fönstret. Ju lägre U-värde desto större besparing. E-VÄRDE – värmeförlusten genom 1 m2 fönster per år (kWh/m2/år) Kalkylen utgår från ett energipris på 1,25kr/kWh och en fönsteryta på 1,5 m2. Värdet är ungefärligt och baseras på väderförhållanden i Mellansverige.

BEFINTLIGT 2-GLAS FÖNSTER

NY T T ”STANDARD” ENERGIFÖNSTER

SKAALA ALFA 30

U-VÄRDE

3

1,1

0,58

E-VÄRDE

300

106

37

FÖRBRUKNING/ FÖNSTER/ÅR (1,5 M 2 )

450

159

56

KOSTNAD/ FÖNSTER/ÅR (1,25 KR/KW/H)

563

199

69

0

364

494

BESPARING KR/FÖNSTER/ÅR

Skaala Fönster och Dörrar AB SVARSPOST 20653544 167 20 Bromma kontakt@skaala.com

8

Frankeras ej. Mottagaren betalar portot.


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

Snickare, grävmaskinister, anläggare, rörmokare, elektriker, plattsättare, murare, målare och rivare, samtliga yrkeskategorier finner Ni hos EGH Bygg i egen regi, Vi har valt denna sammansättning för att i en större utsträckning vara oberoende av underentreprenörer. Detta gör oss unika och framför allt slipper våra kunder agera projektledare.

EGH Bygg utför bland annat: • Om, Till och Utbyggnation • Köksrenovering

• Mark och trädgårdsplanering • Stambyten

• Kontorsanpassning

RIV AV OCH SPARA

• Badrumrenovering • Elinstallation

• VVS-installation • Fasadmålning

...och mycket mer!

www.eghbygg.se

Tel: 08-740 09 89 info@eghbygg.se 9


Anteckningar

10


BYT FÖNSTER SNABBT SMIDIGT OCH ENKELT!

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Enomic är fönstertillverkaren som tar ett helhetsgrepp över hela fönsterbytet, från offert till genomförande och slutbesiktning. Vi har dessutom ett eget montageteam som utför fönsterbyten med stor yrkesskicklighet. Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare vill ha underhållsfria fönster och låga värmekostnader, därför väljer många våra svensktillverkade energi- och P-märkta PVC-fönster.

SVENSKTILLVERKADE KVALITETSMÄRKTA PVC-FÖNSTER

ENKELT OCH TRYGGT MED HÖG KVALITET!

RIV AV OCH SPARA

BRF Björnroten i Nyköping, 91 lägenheter, totalt 7 hus

Fönsterbyte för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare - snabbt, smidigt och enkelt.

RIV AV OCH SPARA

Vi utför totalentreprenader för kompletta fönsterbyten i hela landet. Ingen entreprenad är för stor eller för liten för oss och vi tar hand om allt från start till mål och kan vara till hjälp i alla frågor inför ett bra beslut. Ett komplett fönsterbyte med andra ord!

www.enomicfonster.se

! ST NU r

JU ett möte så rfåitt BRF-Mappen 2015

Boka kostnadsf h du ett sförslag oc d . r r ä a k åtg ochec två bi

Fyll i och skicka talongen till oss, så kontaktar vi dig.

Antal lägenheter

Företag/Förening

Postadress

Namn

Telefon

Adress

E-post

ENOMIC FÖNSTER SVERIGE AB info@enomicfonster.se Grusgropsvägen 7, 702 36 Örebro Tel: 019-603 24 40 www.enomicfonster.se 11


Fönsterbyte i Vasastan utfört av Enomic

Enomic har nyligen bytt ut samtliga fönster i Brf Sirius i Vasastan mitt i centrala Stockholm. Totalt 40 lägenheter och 246 fönster. Efter att ha sett hur väl Enomic utfört fönsterbytet på en grannfastighet så bokade vi in ett möte med Enomics säljare. Vi fick en väldigt bra kontakt vilket gjorde valet av fönsterleverantör enklare, säger Marietta Löwy. Att renovera våra gamla fönster kändes som en evighetsprocess så det var inget alternativ för vår förening. Vi ville att fönsterbytet skulle gå snabbt och smidigt, och det gjorde det verkligen. Vi är väldigt nöjda med resultatet, och personligen är jag mycket förtjust i det smarta vädringsläget på fönstren fortsätter en nöjd Marietta.

Marietta Löwy, styrelsemedlem, BRF Sirius 31, Stockholm

Vi är mycket nöjda med fönsterbytet som gick väldigt smidigt och helt enligt uppgjord tidplan. Allt ser fräschare ut och fönstren är lätta att rengöra både på in- och utsidan. Dessutom är det mycket tystare inomhus.

Vill du se fler referensobjekt eller läsa mer om oss besök gärna www.enomicfonster.se

Returadress:

ENOMIC FÖNSTER SVERIGE AB • Grusgropsvägen 7, 702 36 Örebro • Tel: 019-603 24 40 • www.enomicfonster.se

ENOMIC FÖNSTER SVERIGE AB SVARSPOST Kundnummer 204 42 936 708 00 Örebro

12


RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Specialisten på flytande tätskikt för levande utomhusmiljöer

taktjanstab.se

13

RIV AV OCH SPARA


Triflex är en kallflytande tätningsmassa, PMMAplast, med komplett vidhäftning till underlaget för tak, parkeringsdäck, innergårdar, terrasser och balkonger. Triflex BTS-P är ett helt fiberarmerat tätskikt som kan användas ovanpå använda utrymmen eller på ytor med ökad risk för sprickbildning. Tätskiktet kan beträdas direkt och har en hög mekanisk belastbarhet. Systemet, som är tillverkat av polymetyl-metakrylatharts (PMMA), är speciellt utvecklat för balkonger, takterrasser och pergolor och skyddar konstruktionen på lång sikt.

Lösningar för skarvar och detaljer

Spricköverbyggande tätning Eftersom materialet förenas med underlaget kan ingen fukt tränga in, även vid mekaniska skador. Dessutom utjämnar det spricköverbryggande tätskicktssystemet rörelser i byggnaden, som framförallt uppkommer i skarven mellan horisontella och vertikala byggelement. Detaljer och fogar är en av de särskilda styrkorna med Triflex tätskiktssystem. Det elastiska materialet som appliceras i flytande form blir som en andra, gjuten hud på varje tänkbar konstruktionsform, och tätar på så sätt helt utan skarvar och fogar. Tack vare den låga bygghöjden på bara några millimeter, kan systemet användas till och med runt balkongdörrar med låga anslutningshöjder.

OCH YTA SKAPA STIL MED FÄRG

Fördelarna är många • Miljövänligt

• Finns i samtliga RAL-färger

• Helt UV-beständigt

• Flytande tätskikt där Du som bestämmer färger eller

• Avspärrningstiden reduceras väsentligt • Man slipper avlägsna befintliga ytor • Innergårdar går att vistas på under arbetets gång • Mycket ekonomiskt fördelaktigt • Estetisk tilltalande

logotyp på innergårdar, balkonger och parkeringsdäck • Garantin är på 10 år och är en förbetald försäkringsgaranti • Triflex rör sig med underlaget så att inte sprickor uppstår

TAKTJÄNST I STOCKHOLM AB Tofsmesvägen 10, 184 61 Åkersberga. lennart@taktjanstab.se

Tel 0703 - 500 550 • taktjanstab.se 14


RIV AV OCH SPARA

Högtrycksspolning

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Vi använder den senaste tekniken, tar hand om allt från akutstopp till underhållsspolning.

Rörservice Vi erbjuder allt du behöver inom rörmokeri och VVS. Vänd för att läsa mer 

Jour

dygnet runt 08-522 977 00

Akut stopp i avloppet?

Högtrycksspolning – Stamrensning Samsons Rör använder den senaste tekniken inom högtrycksspolning och tar hand om allt från akuta avloppsstopp till stamrensning. Få saker är så trist som att få ett akut stopp i avloppet eller en översvämning. Men ta det lugnt, vi hjälper dig. En högtrycksspolning är den smidigaste och bästa lösningen för att få avloppssystemet rent. En kraftfull vattenstråle lossar avlagringar, fastnade föremål och transporterar bort dem. Vi spolar och fräser avlopp och utför även rörinspektion genom att filma rören. Många av våra jobb är också förebyggande, exempelvis stamspolningar för att hindra framtida stopp.

Åldermansvägen 19-21, 2 tr 171 48 Solna Vänd dig till oss om du behöver en helhetsleverantör av kvalitetssäkrad och problemfri VVSinstallation, rörservice eller avloppsspolning.

Tel: 08-522 977 00 Fax: 08-640 20 15 Dygnet runt-jour: 08-522 977 00 info@samsonsror.se

Samsons Rör AB Org.nr 556090-9854 Högsta kreditvärdighet sedan 2014 © Bisnode 09 okt 2014

15


Rörservice i Stockholm Samsons Rör erbjuder allt du behöver inom rörmokeri och VVS i Stockholm med omnejd. Vi erbjuder er en prisvärd rörservice som ser till att det alltid är varmt där du bor och att varmt och kallt vatten fungerar som det ska. Bygger ni nytt kök eller badrum? Eller håller du kanske på att bli galen på den droppande kranen i köket? Du kan tryggt vända dig till våra rörmokare oavsett om det gäller stora eller små jobb. Samsons Rör erbjuder hög kompetens, god service och är specialiserade på alla slags VVS-arbeten. Vi hjälper dig med allt från byte av packningar i kranen till installation av värmesystem. Och vi tar gärna hand om försäkringsskador. Samtliga priser är inklusive moms och prislistan vänder sig till konsumenter och bostadsrättsföreningar.

Installations- och ombyggnad Vi utför stamrensning, installations- och ombyggnadsarbeten i fastigheter – antingen för ett fast pris eller löpande räkningsarbete. Behöver du en projektledare, arbetsledare eller dylikt för projektet kan vi även stå till tjänst med det.

Din VVS-montör i Stockholm Samsons Rör är ett företag som erbjuder hög kompetens samt god service inom VVS. Vi kan hjälpa dig med allt från ett byte av packningarna i din kökskran till installation av kompletta värmesystem. En montör från vårt företag lämnar alltid ett noggrant och hållbart arbete efter sig. Vi tar även hand om försäkringsskador.

Exempel på installationsarbeten: • Byte av fjärrvärmecentaraler • Ventilbyten • Nyinstallation av delar av eller hela värmesystem. • Ventilationsaggregat • Fläktar • Kylsystem

Åldermansvägen 19-21, 2 tr 171 48 Solna Vänd dig till oss om du behöver en helhetsleverantör av kvalitetssäkrad och problemfri VVSinstallation, rörservice eller avloppsspolning. 16

Tel: 08-522 977 00 Fax: 08-640 20 15 Dygnet runt-jour: 08-522 977 00 info@samsonsror.se

Samsons Rör AB Org.nr 556090-9854 Högsta kreditvärdighet sedan 2014 © Bisnode 09 okt 2014


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Sänk era kostnader för uppvärmning med upp till 70%

Vi kan bergvärme till fastigheter. Kontakta oss så berättar vi mer. Tel: 08-588 671 50 Mail: info@energikomfort.se www.energikomfort.se 17


Anteckningar

18


19

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA


Midroc Electro

Service 90 år på Stockholmsmarknaden Bra underhåll är god ekonomi. Ett driftsstopp kan orsaka stor ekonomisk skada. Genom ett fullgott underhåll eliminerar du en stor del av den risken. När en ny anläggning tagits i drift är fungerande service och underhåll viktig för att undvika oplanerade driftstopp. En bra idé är att teckna ett serviceavtal med oss och eliminera risken. Vår målsättning är att kunna erbjuda bästa service och ha hög flexibilitet. Självständiga och kunniga servicetekniker och snabba beslutsvägar ger dig effektivt underhåll på din anläggning. Om något oförutsett inträffar finns vi snabbt på plats.

Tjänster        

Service och underhåll Rådgivning och Projektering Kraft och Belysningsinstallationer Kommunikation och Säkerhetsanläggningar Styr och reglerteknik CAD konstruktion Dokumentation Beredskapstjänst

Kontakt Filialchef/Avtals/Pris frågor Stefan Edström 010-470 78 02 Projektledare/Tekniska/Pris frågor Johnny Lundberg 010-470 78 04 Projektledare/Tekniska/Pris frågor Rickard Carlsson 010-470 78 00

20


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

I vilket skick är din hiss idag?

Höj fastighetens värde med ny hiss Mer än hälften av alla hissar i Sverige är över 25 år och börjar närma sig eller är i slutfasen av sin tekniska livslängd. De uppfyller heller inte dagens säkerhetskrav utan innebär en ökad risk för olyckor. Att byta till en helt ny hiss innebär ofta en rad fördelar som till exempel: ■

Ökat värde på din fastighet

Ökad lastkapacitet

Större och snabbare hiss

Minskad energianvändning

Ökad säkerhet

Behöver inget maskinrum

I vilket skick är din hiss idag? När du vill kombinera en äldre byggnads charm med den senaste hisstekniken så kan vi ta fram tidstypisk design som anpassas till just din fastighet. KONE utför en grundlig inspektion, kostnadsfritt och utan något åtagande för dig.

Erbjudande! Just nu ingår 6 års garanti med fullservice och 24 h jour* * Gäller vid bokning av fri inspektion innan 30 juni och där en beställning av ny hiss görs inom 8 månader från inspektionen.

Låt oss komma och berätta mer på ert nästa styrelsemöte. Vi bjuder på fikat! Läs mer på www.kone.se/malardalen Du kan även kontakta oss på telefon 08 - 752 35 00 eller kundcenter@kone.com


I vilket skick är din hiss idag?

Det går att få hiss i hisslösa hus! Att installera en hiss i fastigheten ger ökad komfort för både barnfamiljer, personer med nedsatt rörelseförmåga samt äldre. En hiss påverkar också fastighetens värde och attraktivitet, samt höjer säkerheten avsevärt. KONE har utvecklat en rad unika lösningar som gör det möjligt att installera hissar i hisslösa hus. Vilken version som lämpar sig bäst handlar om varje byggnads unika utformning och förutsättningar. “- Många vet inte att det faktiskt går att installera en hiss i de allra flesta trapphus där det idag saknas hiss och utrymmet tycks vara begränsat. Det behövs bara ett trapphus på totalt 2,4 x 2,4 meter för att rymma både en hiss med 0,8 meters korgbredd, hisschakt och trappa”, säger Jörgen Hådén, produktspecialist på KONE.

Vi kan kostnadsfritt komma ut och göra en bedömning av möjligheterna för din bostadsrättsförening. Läs mer och se videon om hur enkelt det är att installera hiss i hisslösa hus på www.kone.se/hisslos Du kan även kontakta oss på telefon 08 - 752 35 00 eller kundcenter@kone.com 22


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

Elinstallationsföretaget i Stockholm – Vi garanterar och levererar kompetens, erfarenhet, kvalitet och omtanke! Entreprenad

Vi har lång och stor erfarenhet av entreprenadprojekt både inom nybyggnation och renoveringar av hela fastigheter samt diverse lokaler o lägenheter.

Service

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Är för oss är att lyssna på kundens önskemål och med vår tekniska kompetens utföra och leverera en säker elinstallation.

Energieffektivisering

Vi ser gärna över er elanläggning för att hitta smarta lösningar som gynnar både miljö och plånbok.

Kontakta oss för ett kostnadsfritt förslag!

Årsta Skolgränd 12b, 117 43 Stockholm

|

Tel. 08-556 066 70

|

info@carls-el.se

|

www.carls-el.se 23


Bostadsventilation

Återförsäljare och samarbetspartner med Fläkt Woods sedan 80-talet. Känt sedan tidigare under namnen Bahco, Svenska Fläkt, Fläkt samt ABB.

Takvärme

Vi installerar och underhåller takvärmeanläggningar för att eliminera risker för isbildning och istappar.

Frico luftridåer

Återförsäljare och samarbetspartner med Frico. Luftridåer som förhindrar kallras i entréöppningar.

Kontakta oss för ett kostnadsfritt förslag!

24

Årsta Skolgränd 12b, 117 43 Stockholm

|

Tel. 08-556 066 70

|

info@carls-el.se

|

www.carls-el.se


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

Hej, det är vi som sänker värmekostnaderna. os t a d

z srätts ynski specia li

sten

Att se över fastighetens värmesystem är en av dom bästa investeringar ni kan göra. Värmepumpar sparar pengar, stora pengar. Dessutom är dom snälla mot miljön och så gott som underhållsfria. Vi har jobbat med värmepumpslösningar i mer än 20 år, bland annat i flera fastigheter på Östermalm. Och om ni vill, hjälper vi er gärna med nästa steg i processen.

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

“A bergv tt installer ärme a sänka k föreni an leda till att ngens och st ko är i sin tu ka ekonom stnader in v r gö bosta r att föreni ilket dsrätt ngens attrak e tiva fö r blir mer r mar knade M Mäkla athias Sk n” rzec re, B

FÖRNUFTIGA VÄRMELÖSNINGAR FÖR SMÅ OCH STORA FASTIGHETER

25


En investering som lönar sig. Att installera en värmepump kostar såklart lite pengar. Men – och det här är ett stort men – det ni investerar i pumpen har ni igen i plånboken. Säkert finns det annat än uppvärmning som både föreningen och dess medlemmar vill lägga sina pengar på. Har ni uppvärmning från fjärrvärme eller olja idag är förutsättningarna goda och ni kan räkna med att sänka energikostnaderna rejält. Förstudie – nyckeln till en hög besparing Förstudien är det första steget mot en stor besparing. Vi gör en besparingskalkyl och tar fram förslag på den förnuftigaste värmelösningen. Vi offererar förstudien separat, och ni förbinder er inte till någonting efter den. Totalentreprenad Ansvar genom hela kedjan har blivit vårt signum. Från offert, förstudie, till sista injusteringen på de nya pumparna. Vi arbetar efter branschstandard ABT06 och ger fulla garantier. Vi ser oss som samarbetspartners snarare än installatörer. Att investera i en värmepump är en säker investering i huset. Läs mer på wermer.se eller ring 08 594 305 15 så berättar vi gärna mer. Total uppvärmingskostnad i tkr, projekt Stureparken. 220 165 110 55 0

jan

feb

mar

apr

Medel före bergvärme

maj

jun

jul

aug

sep

okt

nov

dec

Medel med bergvärme Klipp ut och skicka in idag!

FÖRNUFTIGA VÄRMELÖSNINGAR FÖR SMÅ OCH STORA FASTIGHETER

VI HJÄLPER ER!

FRANKERAS EJ

Maila kontakt@wermer.se eller skicka in talongen så hjälper vi er till det bästa beslutet.

PORTO BETALT

Ring mig!

NAMN ADRESS TFN

26

E-POST

Maila mig!

Jag vill ha ett kostnadsfritt besök av Wermer!

WERMER ENERGILÖSNINGAR SVERIGE AB SVARSPOST 2065 0781 191 20 Sollentuna


ER

KT

SVE N IT

TILLVERK SK

E AD

Förråd / Miljöstationer

E TS O D Vi har ett komplett sortiment produkter för en PR effektivare och snyggare källsortering. Allt ifrån skärmväggar i moduler, som man enkelt monterar själv, till väderskydd och förråd med dörr. Förrådet kan med fördel även användas som cykelförråd. Alltsammans givetvis i underhållsfritt och lättskött aluminium. Bara att spola av. Vi kan erbjuda en mängd olika färgalternativ på stativ och skivmaterial.

U

RIV AV OCH SPARA

L

Samtliga produkter från Weland Utemiljö tillverkas av underhållsfritt kvalitetsmaterial vid vår fabrik i Alvesta. Stommen är av pulverlackerade aluminiumprofiler och utfyllnaden mellan aluminiumprofilerna är av pulverlackerad perforerad aluminiumplåt och skivmaterial typ Formica Exterior. Det ger en hård och glatt yta som är lätt att göra ren från klotter och andra nedsmutsningar. Dessutom är färgerna UV-beständiga och håller sig fräscha i många år.

K VA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

UNDERHÅLLSFRIA PRODUKTER FÖR FASTIGHETEN

Olika storlekar och färg

Miljöstationerna är uppbyggda enligt ett modulsystem, från 2 sektioner och uppåt. Kombinera fritt med våra standardfärger.

Olika tak

Miljöstationerna kan tillverkas med olika tak för att på bästa sätt smälta in i miljön där de placeras.

27


UNDERHÅLLSFRIA PRODUKTER FÖR FASTIGHETEN

Kombinationer Ett samlat grepp med en kombination av miljöstation och cykelparkeringar. Systemet är flexibelt och kan byggas enligt önskemål och tillgängligt utrymme.

Cykelställ Cykelställ Bike är tillverkade av stativ i pulverlackerad aluminium. Hjulhållarna är av varmförzinkat stål. Cykelstället levereras i sektioner om 5 platser, komplett med betongfundament. Välj mellan svart plastlock eller kula av massiv aluminium som avslutning på stolparna. Cykelstället på bilden har kompletterats med ramlås Rambo.

Cykelskydd Våra cykelskydd, Ymer, är uppbyggda enligt ett modulsystem vilket gör dem enkla att anpassa efter behov. Cykelskydden platsbyggs på betongplint eller levereras färdigmonterade på betongplatta. Den minsta storleken ger plats åt 9 stycken cyklar och varje ytterligare sektion om två meter ger plats till ytterligare fem cyklar.

Utemöbler

28

Weland Aluminium AB Avd. Welandutemiljö Björnstorpsvägen 2 • 342 30 Alvesta • Tel. 0472-445 00 info@welandutemiljo.se • www.welandutemiljo.se

2015-02

Våra nya bänkar och soffor är rakt igenom tillverkade av aluminium. ”Sitsytorna” består av aluminiumprofiler som belagts med träliknande foliering. Inga brädor som ska oljas eller tas in för vinterförvaring. Stommarna är tillverkade av samma profiler som våra övriga produkter och kan enkelt kombineras efter önskemål. Möblerna kan med fördel stå ute året om.


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

Klarar innergården ett skyfall till? Vädret har verkligen satt Stockholms innergårdar på prov i år. Många innergårdar har svämmat över med både läckage och fuktskador som följd. Men de största problemen är ofta de som ännu inte syns. Det är de gårdar där tätskikten släpper igenom fukt, som fyllnadsmaterialet suger åt sig och som sedan fräter sönder de bärande balkarna. Men det finns snabb hjälp att få. Lawab är marknadsledare i Stockholm när det gäller renovering av innergårdar. Kontakta oss redan idag.

Lawab Bygg & Entreprenad AB 08-120 205 90 lawab.se 29


Styrelsen ansvarig om innergården rasar Majoriteten av Stockholms innergårdar mår inte bra. Inte minst de som byggdes före 1950. Vissa är så dåliga att de är direkt livsfarliga. Regn och snö har under årens lopp sipprat ner genom tätskiktet med vittrande betong och sönderrostande stålbalkar som följd. Dessutom är de bärande balkarna ofta tak till förråd, tvättstugor, garage och butikslokaler, vilket kan sluta i en mänsklig, ekonomisk och rättslig katastrof för styrelsen i bostadsrättsföreningen.

lawab.se 30

– Det vanskliga är att många innergårdar ser okej ut. Ibland kan det till och med se bra ut vid en provborrning, men visar sig ändå vara i katastrofskick när vi bilat bort ytskiktet, säger Jakob Wallin, VD på Lawab. Lawab är marknadsledare i Stockholm när det gäller innergårdsrenoveringar och har till dags datum renoverat drygt 130 gårdar. Men efterfrågan på den här typen av jobb är större än någonsin, så vi rekommenderar att du hör av dig omgående så kommer vi ut och besiktigar din innergård på en gång. Kontakta oss redan idag på 08-120 205 90 eller läs mer på lawab.se


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

Vill ni bli av med grovsoprummet men ändå kunna erbjuda medlemmarna en miljövänlig lösning?

31


...eller har ni inget grovsoprum men vill erbjuda medlemmarna ett effektivt sätt att bli av med sina grovsopor? Då har vi lösningen. Vi skräddarsyr en lösning efter just er förenings behov. Alla lägenheter får klippkort som kan utnyttjas när det passar lägenhetsinnehavaren. Fördelarna är många: Kostnaden för grovsopor blir rättvist fördelad på varje medlem, vi hämtar grovsoporna direkt från medlemmens dörr och hjälper till att bära ner sakerna till våra fordon. Kontakta oss så berättar vi mer!

Containrar Vi har alla typer av containrar för att passa just er förenings behov – vårstädning, höststädning eller ombyggnation.

Byggsäckar Behöver er förening säckar för att bli av med trädgårdsavfall eller grovsopor? Vi levererar och hämtar säckar.

Full service Om något ska bort från en vind, förråd, källare eller lägenhet så hämtar vi grovsoporna där dom är. Våra återvinningstekniker bär sakerna till våra fordon, sorterar och ser till att materialet återvinns.

Ni pekar, vi plockar. Det enklare sättet att bli av med skräp. info@circla.se | 0200–22 05 22 | circla.se 32


MÅLERI BR…DERNA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

SI L JE NDAHL S MÅLERI

ÐÊ ÊEtabl.Ê1970ÊÊÐ

SammaÊfŠrg.ÊBŠttreÊmŒlare.

E R F A R E N H E T ,Ê TRADITION &ÊKOMPETENS. ÊÊNy -ÊochÊommŒlning ÊÊRestaureringÊochÊdekorationsmŒlning ÊÊFšnsterrenovering ÊÊKonsultÊinomÊfŠrgsŠttning

EttÊgottÊresultatÊŠrÊettÊvŠlÊutfšrtÊ jobb,ÊenÊnšjdÊkundÊochÊenÊtillfredsstŠlldÊmŒlare.ÊHŠrÊŠrÊresultatÊalltidÊdetÊviktigaste.ÊVidÊombyggnation,Ênybyggnad,Êfšnster-Ê ochÊdekorationsarbetenÊavÊ erÊbostadsrŠttsfšrening.

KanÊviÊhjŠlpaÊerÊbostadsrŠttsfšrening? KontaktaÊossÊpŒ

08-449Ê09Ê30 ellerÊvia

www.siljendahls.se 33


ViÊjobbarÊframfšralltÊmed: NyÊochÊommŒlning. RestaureringÊochÊdekorationsmŒlning. FšnsterenoveringÊpŒÊverkstad. FšnstermŒlning. UtvŠndigÊmŒlning. HjŠlpÊochÊstšdÊvidÊfŠrgsŠttning. RŒdÊvidÊŠldreÊytbehandling. ViÊkanÊŠvenÊhjŠlpaÊtillÊmedÊsnickare,ÊmattlŠggareÊ ochÊelektrikerÊmm.

ErfarenhetÊlederÊtillÊettÊgottÊhantverk. FrŒnÊstartenÊ1970ÊframÊtillÊidagÊharÊkvalitetÊ stŒttÊiÊcentrum.ÊViÊtrorÊpŒÊlŒngsiktigaÊrelationer.ÊDŠrfšrÊgšrÊviÊalltÊfšrÊattÊvŒrdaÊvŒraÊ samarbeten.ÊBŒdeÊmedÊuppdragsgivare,Ê leverantšrererÊochÊrelationenÊmellanÊoss 45ÊmŒlareÊsomÊarbetarÊpŒÊSiljendahlsÊ mŒleriÊidag.

BR…DERNA SILJENDAHLS DetÊŠrÊsŒÊviÊfŒrÊvŒrtÊgodaÊreslutat. MÅLERI B R…DERNA

SI L JE NDAHL S MÅLERI

ÐÊ ÊEtabl.Ê1970ÊÊÐ 34

w w w . s SammaÊfŠrg.ÊBŠttreÊmŒlare. iljendahls.se


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

Det kan vara en jobbig uppgift att hitta ett pålitligt städföretag. Hur håller ni er borta från dålig service och oseriösa företag? Låt SIMH göra jobbet så slipper ni allt onödigt strul och huvudvärk. • SIMH har funnits i branschen sedan 1988

Erbjudande till hemmet!

• SIMH är miljö-arbetsmiljö och kvalitetscertifierade

Teckna 1-års avtal för hemstädning och erhåll ett komplett städ-set.

Det är en myt att vem som helst kan jobba som städare. Alla har inte den servicekänsla och förmåga att skapa den trivsel som krävs. Vår personal är handplockad och utbildad.

Värde 499:-

TRAPPSTÄDNING • HEMSTÄDNING • FÖNSTERPUTS • GOLVVÅRD • MATTVÄTT SAMT MYCKET MER UNDER ETT OCH SAMMA TAK... www.simh.se info@simh.se Org. nr: 556328-7860 Innehavare av F-skatt

Kundtjänst: 0771

- 171 000

ÖPPET 24 H OM DYGNET - ÅRETS ALLA DAGAR

ISO14001 | ISO9001 OHSAS18001

35


DET BÄSTA VALET FÖR RENA OCH FRÄSCHA BOSTÄDER OCH TRAPPUPPGÅNGAR SIMH startades i Stockholm 1988 och har en jämn och bra tillväxt. Personalomsättningen är nästan obefintlig vilket skapar trygghet och långvariga kundrelationer. Det finns anställda som arbetat över 20 år i företaget som fortfarande är motiverade att ge den allra bästa servicen. Lägger man sedan till en nära och öppen dialog med kunden där även dokumentation och uppföljningar ingår så får man de allra bästa förutsättningarna att tillgodose behov och önskemål. Vi lovar att hålla ett vakande öga på att er fastighet är i toppskick och finns snabbt där till hands om t.ex. byte av lysrör, lampor m.m. skulle behövas. SIMH erbjuder förutom kompletta städlösningar även hemassistans. Inget uppdrag är omöjligt för oss.

Kundtjänst: 0771

- 171 000

ÖPPET 24 H OM DYGNET ÅRETS ALLA DAGAR

www.simh.se info@simh.se Org. nr: 556328-7860 Innehavare av F-skatt

ISO14001 | ISO9001 OHSAS18001

36

Erbjudande till BRF!

Vid tecknande av städavtal ingår entrémattor till era trappuppgångar.


Behrn Center, ett lyckat projekt med

47,6 kWh/m2!

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Fjärrvärme som spets när det är

Gäller både uppvärmning och klimatkyla.

extremt kallt. Behrn Center består av ett 16 våningars bostadshus med lägenheter, 12 våningar kontorshus samt parkeringshus trädgård samt 16 trädgårdslägenheter, alla med egna entréer. I markplan längs med Rudbecksgatan ligger restauranger och butikslokaler. Hela anläggningen är byggd av Edekyl & Värme AB som stått för konstruktions- och systemlösningen. Med tätt samarbete tar Edestyr & Energi hand om automationen för fastigheten. Läs mer om projektet på: www.edekyl.se/verksamhet

Vi kan Bostadsrättsföreningar! Bostadsrättsföreningar har olika behov av kostnadseffektiv uppvärmning. Vi har erfarenhet av alla olika typer av fastigheter och fokuserar på det vi är bäst på, smarta systemlösningar med fokus på energibesparing.

skönt att vara förberedd. Välkommen att kontakta Edekyl & Värme, vi ser till att Ni får rätt systemlösning som passar just er BRF.

RIV AV OCH SPARA

Vi tar helhetsansvaret SPECIALISTER INOM

Vi levererar inte bara produkter - vi ger dig funktion och tar helhetsansvar från idé, projektering, leverans och installation till underhåll och service, allt för att du ska känna dig trygg som kund! Vi är engagerade i varje projekt, från ritbord till efterservice, oavsett storlek på projektet.

Kyla

Värme

Energi

Service

Edekyl & Värme AB är en av de ledande aktörerna på kyla och värmepumpar i Mellansverige. Vi har kontor i Örebro, Stockholm, Motala, Västerås, Linköping och Norrköping. Hur kan vi hjälpa dig?

En del av TESAB

Örebro 019 - 24 00 30

Västerås 021-14 04 00

Stockholm 08 - 647 84 20

Motala 0141- 21 63 30

Linköping 013-31 05 80

Norrköping 011-36 85 00

www.edekyl.se 37


Behrn Center, ett lyckat projekt med Fjärrvärme som spets när det är extremt kallt.

47,6 kWh/m2! Gäller både uppvärmning och klimatkyla.

Behrn Center består av ett 16 våningars bostadshus med lägenheter, 12 våningar kontorshus samt parkeringshus trädgård samt 16 trädgårdslägenheter, alla med egna entréer. I markplan längs med Rudbecksgatan ligger restauranger och butikslokaler. Hela anläggningen är byggd av Edekyl & Värme AB som stått för konstruktions- och systemlösningen. Med tätt samarbete tar Edestyr & Energi hand om automationen för fastigheten. Läs mer om projektet på: www.edekyl.se/verksamhet

Vi kan Bostadsrättsföreningar! Bostadsrättsföreningar har olika behov av kostnadseffektiv uppvärmning. Vi har erfarenhet av alla olika typer av fastigheter och fokuserar på det vi är bäst på, smarta systemlösningar med fokus på energibesparing.

skönt att vara förberedd. Välkommen att kontakta Edekyl & Värme, vi ser till att Ni får rätt systemlösning som passar just er BRF.

Fastighetsvärmepumpen som levererar till 100 %

lanserar vi fastighetsvärmepumpen Mega – med en totalekonomi som överträffar det mesta. Högsta Vi tarNuhelhetsansvaret

årsvärmefaktorn i sin storleksklass och en kapacitetPECIAoch flexibilitet som helt kan eliminera behovet av dyr S LISTER INOM Vi levererar inte bara produkter - vi ger dig funktion Edekyl & Värme AB är en av de ledande aktörtillskottsvärme. och tar helhetsansvar från idé, projektering, leverans erna på kyla och värmepumpar i Mellansverige. Vill du kapa uppvärmnningskostnaden rejält? HörKylaav Värme dig till oss, så hjälper vi dig att dimensionera en och installation till underhåll och service, allt för att Vi har kontor i Örebro, Stockholm, Motala, anläggning som passar just din fastighet. Läs mer Energi på thermia.se/mega. Service du ska känna dig trygg som kund! Västerås, Linköping och Norrköping. Vi är engagerade i varje projekt, från ritbord till efterservice, oavsett storlek på projektet. Hur kan vi hjälpa dig? VÄRMEPUMPAR

En del av TESAB

Örebro 019 - 24 00 30

38

Västerås 021-14 04 00

Stockholm 08 - 647 84 20

Motala 0141- 21 63 30

Linköping 013-31 05 80

Norrköping 011-36 85 00


RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Tegel och takmålning

Våra utföranden: • Taksäkerhet • Takskottning • Takmålning • Fasad • Fönster

RIV AV OCH SPARA

• mm

Takjour Entreprenad i Stockholm AB Virebergsvägen 20 Tel: 08-428 711 74 169 30 Solna Fax: 08-428 711 73 Innehar F-skattebevis

Org.nr: 556741-1110 Bankgiro: 222-6512 E-post: info@takjour.se Webb: www.takjour.se

Alla bilder är © skyddade av Takjour Entreprenad AB. Foto: Christian Laurila, Robert Fjellström. Form: Magnus Rosenkvist

39


Tak och markskottning Tak och markskottning Tegel och takmålning

Våra utföranden: • Taksäkerhet • Takskottning • Takmålning • Fasad • Fönster • mm

Takjour Entreprenad i Stockholm AB Virebergsvägen 20 Tel: 08-428 711 74 169 30 Solna Fax: 08-428 711 73 Innehar F-skattebevis

Org.nr: 556741-1110 Bankgiro: 222-6512 E-post: info@takjour.se Webb: www.takjour.se

Alla bilder är © skyddade av Takjour Entreprenad AB. Foto: Christian Laurila, Robert Fjellström. Form: Magnus Rosenkvist

40


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

Få en välkomnande entré med mattor från Initial! Att hyra entrémattor innebär många fördelar: – Entrén förblir ren, fräsch och inbjudande – Ökad säkerhet genom minskad halkrisk – Mindre slitage på golv – Behovsanpassat serviceintervall – Underlättar arbetet för städpersonalen Du får: – en professionell leverantör med lång erfarenhet i branschen – en lokal leverantör med Svanenmärkt tvätteri i Staffanstorp – flexibla lösningar anpassade för din verksamhet Kontakta Initial Mattservice, en professionell leverantör som erbjuder flexibilitet och hög kvalitet på service!

www.initial.se | Tel 010-470 49 70 | e-post kundsupport-se@rentokil-initial.com Initial är experter på matt- och hygienservice. Fokus på kvalitet, miljö och kundanpassade lösningar har gjort oss till ett marknadsledande företag som håller vad det lovar. Vi har mer än 30 års erfarenhet av att ge professionell service på den svenska marknaden. Initial är en del av Rentokil Initial med 27 000 medarbetare i 60 länder. Verksamheten har huvudkontor i London, England.

41


Problem med gnagare eller fåglar i och runt fastigheten? Enligt §17 Jordabalken (1970:994) är du som fastighetsägare ansvarig för att åtgärda skadedjursproblem. Varför vänta tills du får problem och tvingas gå igenom en lång process för att bli av med skadedjuren? Rentokil, världens största skadedjursföretag, har utvecklat egna metoder som fokuserar på förebyggande åtgärder samt giftfria lösningar. Vi är det enda företaget i världen som använder CO2 för att lösa dina problem med möss.

Kontakta Rentokil för professionell och personlig service. Vi erbjuder: – kostnadsfri behovsanalys – webbaserat rapporteringssystem för att ha kontroll över aktiviteter och åtgärder – expertråd med förebyggande åtgärder – personlig service för skadedjurskontroll och bekämpning – vi sänder inga råttfällor eller bekämpningsmedel med posten – regelbundna uppföljningar på plats för att säkra resultatet efter behandlingen

www.rentokil.se | Tel 010-470 49 50 | e-post kundsupport-se@rentokil-initial.com Rentokil är experter på att skydda hem och företag mot skadedjursproblem. Med verksamhet i över 50 länder och med 85 års erfarenhet av att skapa skadedjursfria miljöer står varumärket Rentokil för kompetens och säkerhet. I Sverige har vi funnits sedan 1968 och vi har expertis inom kontroll och bekämpning av såväl vägglöss, råttor och möss, insekter eller fåglar. Rentokil är en del av Rentokil Initial med 27 000 medarbetare i 60 länder. Verksamheten har huvudkontor i London, England.

42


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

Jucomi är din garanti för ett tryggt boende i er bostadsrättsförening Jucomi Bygg & Fastighetsaktiebolag är ett självständigt byggföretag. Verksamheten bygger på ett nära samarbete med kunder och leverantörer. Vi har som vision att vara en ledande totalentreprenör för bostadsrättsföreningar inom Stor-Stockholm. Vår organisation skall vara effektiv, modern och resultatinriktad med höga krav på kvalité och etik. Den skall kontinuerligt skapa bestående mervärden för våra kunder.

Bäst på bostadsrättsföreningar

Vi vet att vi kan vara till stor hjälp för era projekt. Ni får fokusera på det som ni är bäst på. Vi tar ansvar för de uppdrag ni överlåter till oss. Vi använder Jucomis samlade styrka vid inköp, expertkunskap och samordning. Det är med hjälp av vår decentraliserade och effektiva organisation som vi kan ge dig det bästa resultatet. Effektiv kostnadsstyrning och flexibilitet är vår målsättning.

Vi hjälper er med

Vår kompetens

• • • • • • • • •

• • • • •

Statusbesiktningar med underhållsplan Stambyte Renovering av fasader Takrenoveringar Snöavtal/serviceavtal Tvättstugor/sophus Lägenhetsrenoveringar, kök och badrum Trapphus inkl. hissar Balkonger samt gårdsbjälklag

Kvalitetsansvarig Elbehörig Våtrumsbehörig Arbetsmiljöutbildad Målarmästare med auktoriserat fönsterunderhåll

Om så önskas hjälper vi även till med magasinering av möbler. Allt tidsplaneras med hjälp av en tidplan så kunden enkelt kan följa uppdraget för vidare rapport till styrelse och medlemmar.

Kontakta oss Jucomi Bygg & Fastighetsaktiebolag Nimrodsgatan 22 B, 115 42 Stockholm 08-663 05 40

info@jucomi.se Conny 0707-78 09 73 Micke 0707-78 09 74

www.jucomi.se 43


Bekymmersfritt med Jucomi – vi håller vad vi lovar

När det gäller tidplaner, prisöverenskommelser och kvaliteten på utförda arbeten, så håller vi alltid vad vi lovat. Vår uppgift är att ansvara för att kundens investering ger mesta möjliga utdelning. Det är vårt stora kontaktnät och vår erfarenhet som gör oss så pålitliga och säkra. Det är alltid en projektledare som samordnar hela projektet. Detta innebär att du som kund har en kontaktyta genom hela renoveringsprocessen. Stambyten och renoveringar innebär ofta störningar. Med effektiva lösningar och god planering gör våra flexibla, erfarna och kompetenta hantverkare och medarbetare allt för att minimera störningar. För oss är det en självklarhet att lämna platsen i ett rent och städat skick efter utfört arbete. Vi verkar, men föredrar att inte lämna mer än ett bra resultat efter oss. Via Jucomi Academy hjälper vi bostadsrättsföreningar med information kring olika fallgropar vid upphandling samt de entreprenadformer som används inom byggbranschen dvs ABT 06,AB 04, ABS 09, ABK 09 och juridik kring detsamma.

Erbjudande till Brf-mappens kunder! Boka in statusbesiktning med underhållsplan för din förening före 31 maj och få 10% rabatt!

Kontakta oss Jucomi Bygg & Fastighetsaktiebolag Nimrodsgatan 22 B, 115 42 Stockholm 08-663 05 40

info@jucomi.se Conny 0707-78 09 73 Micke 0707-78 09 74

www.jucomi.se 44

råd Gratis på v givn i R årt k ng

ing ont tids /maila or! bok f nin ör g.


RIV AV OCH SPARA

Vi kan stambyten

www.stambytesdags.se

45

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA


Vi kan stambyten

Börjar det bli dags för stambyte i er bostadsrättsförening? Då gäller det att anlita en entreprenör med både erfarenhet och kompetens. Det vågar vi på M3 Bygg påstå att vi är. Under årens lopp har vi nämligen haft möjlighet att utföra stambyten i fastigheter från de flesta årtionden med olika uppbyggnad och svårighetsgrad. Vår långa erfarenhet tillsammans med

ökad kunskap och nya arbetssätt gör att vi utför stambyten både kostnads- och tidseffektivt. Vi är dessutom väl medvetna om, och har stor förståelse för, komplexiteten med kvarboende under projekttiden. Därför lägger vi också mycket stor vikt vid att tillsammans med våra kunder projektera och planera arbetet, med både ekonomi, teknik och de boende i främsta rummet.

Läs mer om oss och hur vi jobbar på www.stambytesdags.se eller kontakta vår affärsområdeschef Thomas Edvinsson på 08-556 219 27 alternativt thomas.edvinsson@m3bygg.se. M3 Bygg är ett personalägt företag som utför stambyten och byggnationer i kommersiella lokaler, fastigheter och bostäder åt bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och förvaltare i Storstockholmsregionen. Med kompetens, erfarenhet och engagemang ger vi en trygghet genom hela byggprocessen, vilket höjer värdena i boende- och arbetsmiljöer. M3 Bygg AB Dialoggatan 1, 141 75 Kungens Kurva Tel 08-556 219 00 Fax 08-556 219 29 E-post info@m3bygg.se www.m3bygg.se 46


Thomas Aronsson och Riksbyggen BRF Sagogången i Göteborg löste ett till synes olösligt fuktproblem med hjälp av modern teknik. Billigare och snabbare än med traditionella metoder. Vi garanterar att vår teknik även löser din förenings problem med fukt i källarväggar och grund.

RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

*

”I nästan 20 år försökte vi med allt utan att det blev torrt. Med Arid tog det knappt en månad.”

47


”Blev det inte torrt slapp vi att betala”. Genom att våga tänka utanför de traditionella ramarna löste Thomas Aronsson och BRF Sagogången ett nästan 20 år gammalt fuktproblem. Där vatten hade sprutat in var det torrt på ca 25 dagar. Utan att gräva. Utan att störa eller förstöra. Ingen i föreningen märkte att dränering pågick. Inte heller grannarna. Inga grävskopor, jordhögar eller förstörda rabatter eller trottoarer. Tack vare modern teknik gjordes dräneringen från insidan. Resultatet blev så bra att Riksbyggen BRF Sagogången nu har installerat ytterligare sju system. Tekniken vi använder kallas elektroosmos och har använts sedan mitten av 1980-talet, främst för torrläggning av stora konstruktioner som vägbankar och brofundament men även av kulturhistoriskt viktiga byggnader där man p.g.a. sättningsrisken inte vågar sig på att gräva. Tack vare en svensk uppfinning är den nu både praktiskt och ekonomiskt tillgänglig för alla. Du kan läsa mer om den på vår hemsida www.arid.se där du också kan se en film om hur Riksbyggen BRF Sagogången dränerade utan att gräva.

* * * *

Snabb installation utan att gräva. Garanterat torrt på en månad. 10 års garanti. Stor kostnadsfördel jämfört med traditionell dränering.

Vill ni också dränera utan att gräva? Vi kommer gärna till nästa styrelsemöte och presenterar hur det går till. I teorin och i praktiken. Vill ni hellre att vi diskuterar ert fuktproblem på plats, i er källare, så är det bara att boka en tid.

Kontakta oss på 010-330 06 30 eller info@arid.se så bokar vi tid för en kostnadsfri konsultation. Välkommen till en torrare värld! Vännerna på Arid.

www.arid.se 48


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

Högtrycksspolning, Avloppsrensning, Rörinspektion, Stamspolning. Alltid fasta priser! ✔ Vår vision är att skapa långsiktiga relationer – Att bygga broar mellan oss och kunderna. På så sätt skapar vi en unik arbetsmiljö där ett ömsesidigt samarbete leder till ett hållbart resultat. ✔ Vi finns alltid nära och jobbar för att vara det mest pålitliga aktören inom branschen. För oss är det viktigt att vi hela tiden har en dialog med kund. ✔ Vi på Spoltjänst strävar alltid efter att sänka er totalkostnad så mycket som möjligt. Vi gör det genom att erbjuda bred kompetens inom vår bransch. Långsiktigt underhåll och snabb service.

Uppge SPOL15 och BRFMAPPEN så får ni

RIV AV OCH SPARA

10% RABATT på ordinarie pris!

Stopp i avloppet eller stopp i en dagvattenledning eller en brunn? Ring oss!

JOURNUMMER • DYGNET RUNT, ÅRET OM Om något oförutsett eller akut inträffar, så står vi alltid beredda att rycka ut, dygnet runt året om. Ett avloppsproblem som inte åtgärdas på ett korrekt sätt i tid kan leda till stora kostnader för dig som fastighetsägare. Du kan alltid vara säker på att få rätt hjälp oavsett tid på dygnet när du ringer till oss.

08-508 65 508

www.spoltjanst.se 49


Spoltjänst arbetar med modern och pålitlig utrustning. Vi arbetar i hela Stockholmsområdet med ambitionen att jobba långsiktigt och erbjuda en hög servicenivå mot våra kunder. De flesta av våra uppdrag utför vi åt fastighetsägare som är rädda om sina fastigheter och som värnar om sina hyresgäster. Ring oss för fri konsultation eller ett besök i er fastighet. Vi utför rörspolning 24 timmar om dygnet, vi har alltid jour och finns här för att hjälpa dig! Personalen på Spoltjänst har 30 års erfarenhet inom VVS branschen, vi erbjuder jour 24 timmar om dygnet . Akut hjälp vid stopp och andra VVS-problem.

10% RABATT på ordinarie pris!

AKUT AVLOPPSHJÄLP

PROFESSIONELL SERVICE

REFERENSER

MILJÖVÄNLIG AVLOPPSSPOLNING

Vi är snabbt på plats för att hjälpa er med avloppsproblemen.

City Rör, Tibbelin & Partner, Skanska, NCC, SARAB M.fl.

08-508 65 508 www.spoltjanst.se 50

Uppge SPOL15 och BRFMAPPEN så får ni

Vi använder senaste utrustningen och metoder för att minska skadorna på era rör och se till att problemet är löst på bästa sätt.

Istället för att använda kemikalier för att öppna rören använder vi avancerade maskiner som hjälper till att hålla miljön ren.

Djupdalsvägen 7 192 51 Sollentuna info@spoltjanst.se telefon: 08-508 65 508


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

a t y b t t a s g a d t e d Nu är ill t e r a t l a v r ö f k s i m o ekon ! n e g n i n e r ö f s t t ä r s d bosta Jeanette och Anne-Marie, Prin

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

cip Redovisning

Vi kan pantförskrivningar, lägenhetsöverlåtelser, vi gör års­ redovisning och sköter ert medlemsregister och lägenhetsför­ teckning. Vi ansvarar för avgifts­ och hyresaviseringar, bevakar inbetalningar och övriga tänkbara uppgifter som ingår i en komplett ekonomisk förvaltning av er bostadsrättsförening. Vi hanterar styrelsefrågor och erbjuder juridisk rådgivning. Medlemmarna erbjuds e­faktura, autogiro eller pappersavi och styrelsen har tillgång till flertalet molnbaserade tjänster. Vi välkomnar både stora och små föreningar och som kund hos oss har ni tillgång till vårt breda kontaktnät. Utöver allt detta får ni ett personligt bemötande och ett stort engagemang i just er förening.

FÅ BJÖRN LUNDENS BOK. BOSTADSRÄTT, KOSTNADSFRITT! Gäller kunder hos Princip Redovisning

Princip Redovisning AB Den lilla redovisningbyrån med det stora kontaktnätet Brantingsgatan 35 • 115 35 Stockholm • Jeanette 0730 399 909 • Anne-Marie 070 739 56 50

info@principredovisning.se • www.principredovisning.se 51


Tvättsuga.se - Utrustning till bostadsrättsföreningar i Stockholm

Vi är en av få oberoende leverantörer som jobbar med samtliga fabrikat av tvättstugeprodukter • Kostnadsfria besök & rådgivning! • Vi lämnar extra rabatter till bostadsrättsföreningar. • Vi hjälper dig med allt – från tvättvagn till totalentreprenad. • En leverantör – ett totalpris på hela jobbet. • Har du maskiner som är mer än 10 år, byt ut - bra för miljön! Vi på familjeföretaget Stenlunds Maskincenter AB är sedan generationer tillbaka specialister på tvättstugor.

Tel: 08-83 80 90 • Svetsarvägen 13 52

Kontakta mig redan idag! 08 - 83 80 90 • daniel@elonsolna.se

vitvaror


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

Sim…

salabim!

Vilka pengar kan du trolla fram till din Brf? Råvindar, källarförråd,  garage,  outhyrda  kontor,   tomma  bu9kslokaler…  Det  är  slumrande  guldgruvor!     Låt  oss  förvandla  dem  9ll  moderna,  a?rak9va   bostäder.  Föreningen  får  betalt  på  en  gång.  Plus  nya   månadsinkomster.  Läs  mer  om  de?a  på  baksidan.

53


Varmt välkommen till vår ”Bostadsförädling” på Vanadisvägen 20 i Stockholm

Hej!

Fördelar för din Brf:

Johan Wahlman  heter  jag,  och   är  VD  för  Svensk  Elitbygg  &   Design  AB.  Vi  är  specialister  på   värdehöjande  renovering  och   långsik9g  förädling  av  bostäder.  

1. Ni får  direkt  e?  kapital9llsko?  när  ni  säljer  den   outny?jade  ytan.  

Förutom hantverkare  inom  alla   discipliner  har  vi  idag  även   mäklare,  arkitekter,  energi-­‐ experter  och  investerings-­‐ rådgivare  inom  ”Elit-­‐gänget”.   Strategisk  renovering  handlar   nämligen  om  a?  bedöma  rä?   nivå  av  satsning  på  ytskikt,   planlösning,  energibesparing,   modernare  el  &  vvs  m.m.  Allt   u9från  läget  och  eRerfrågan.   Välkommen!

2. Ni får  in  nya  månadsinkomster  när  de  nya   lägenheterna  säljs.   3. Ni  blir  fler  medlemmar  som  kan  dela  på   styrelsearbete  och  vård  av  fas9gheten.   4. Hela  er  fas9ghet  ökar  i  värde  och  hamnar  i  e?   bä?re  skick.  I  samband  med  ombyggna9onen  är   det  nämligen  oRa  ekonomiskt  fördelak9gt  a?   sam9digt  förbä?ra  andra  delar  av  fas9gheten   eller  den  gemensamma  infrastrukturen.  

Sälj hela – eller vissa delar – av källare, förråd, vindar, etc. Så här går det till: Vi träffas  för  en  första  besiktning  och  diskussion.   Sen  utvärderar  vi,  9llsammans  med  erfarna  mäklare   och  investeringsrådgivare,  vilka  möjligheter  din  Brf   har.  Du  får  en  offert  med  handlingsplan  för  hur  vi  går   vidare.  Vill  du,  kan  vi  även  ta  fram  beslutsunderlag   för  eventuella  stämmobeslut.

08–120 95 200 svenskelitbygg.se info@svenskelitbygg.se 54


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

Med en bakvattenventil hade det här aldrig hänt Hos oss hittar du marknades största utbud av backventiler och pumpar. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa fastighetsägare när olyckan varit framme samt att skydda fastigheten mot framtida översvämningar. Kontakta oss för ett kostnadsfritt besök där vi analyserar och presenterar lösningar på eventuella problem. Du får ett fast pris och garanti på både jobb och produkt. Möjligheten finns även att teckna serviceavtal för regelbunden kontroll av pumpar och ventiler.

info@avloppshuset.com Tel: 08-508 653 43 Mobil: 070-773 17 79 www.avloppshuset.com

55


Sätt stopp för översvämmade källare Ett rejält ösregn kan göra det kommunala avloppsnätet till en ödesdiger fiende. I stället för att leda bort vattnet börjar nätet trycka in stora mängder avloppsvatten via lågt belägna golvbrunnar i ert hus. På några minuter är översvämningen ett faktum.

Lyckligtvis är det enkelt att eliminera den här risken. Installera bakvattenventiler på utgående avloppsledningar, så slipper du och dina grannar i föreningen tugga på naglarna när sommarens åskskurar sätter in. Ventilklaffarna ser till att vatten aldrig kan rinna åt fel håll i ledningen.

Hos Avloppshuset hittar du bakvattenventiler från marknadsledande tillverkaren Kessel. Här är de viktigaste fördelarna!

Enkel täthetskoll Ta bort pluggen, skruva i tratten och testa

Ingen rost Hela ventilen gjord i tålig ABS-plast

Flera alternativ för installation Fritt hängande i rör

Inga verktyg Lätt att ta bort locket för hand

Under mark i betongplatta

Inga råttor Klaff i rostfritt stål som tillval

Utomhus i brunn

info@avloppshuset.com Tel: 08-508 653 43 Mobil: 070-773 17 79 www.avloppshuset.com

56


RIV AV OCH SPARA

Svenska FTX Gruppen AB

RIV AV OCH SPARA

GÖTEBORG Svenska FTX Gruppen AB Åvägen 24 412 51 Göteborg +46 (0)31 730 40 30 info@ftxgruppen.se

GÖTEBORG GÖTEBORG Svenska FTX Gruppen AB Svenska FTX Gruppen AB GÖTEBORG GÖTEBORG Åvägen 24 Åvägen 24Gruppen Svenska Svenska Gruppen AB AB 412 FTX 51FTX Göteborg 412 51 Göteborg +46 (0)31 730 40 30 Åvägen24 24 Åvägen +46 (0)31 730 40 30 412 51 412info@ftxgruppen.se 51Göteborg Göteborg

info@ft xgruppen.se

+46 4040 3030 +46(0)31 (0)31730 730 info@ft xgruppen.se info@ft xgruppen.se

FTX G ru pp e n

Sanera och effektivisera ditt hus!

Sanera och effektivisera dittVi utför hus! radonbesiktningar i bl a villor, bostadsrätSvenska FTX Gruppen AB är ett kombinerat

Sanera effektivisera ditthus! hus! Vi utför radonbesiktningar i bl a industrier villor, bostadsrätSvenska FTXinstallationsföretag. Gruppen AB är ettVikombinerat Sanera och effektivisera ditt konsultoch och har specialistersföreningar, flerfamiljsbostäder, och Sanera och effektivisera ditt hus! tersföreningar, industrier och konsult installationsföretag. Vi har FTX specialis- arbetsplatser medflerfamiljsbostäder, stor framgång. Ett personligt erat ossoch på att sanera radon, installera Vi utför radonbesiktningar i bl a villor, bostadsrätSvenska FTX Gruppen AB är ett kombinerat Svenska erat FTX Gruppen är ettradon, kombinerat ventilation energieffektivisera flerfamiljhus. oss påoch attAB sanera installera FTX

Vi utför radonbesiktningar i bl.a. villor, bostadsrättsbemötande och en lösning problemet arbetsplatser med storpå framgång. Ettanpassat personligt

FTX GruppenAB

Vibemötande utför radonbesiktningar ierbjuder. bl industrier a villor, bostadsrätSvenska Gruppen ABvälutbildade är ett kombinerat konsultFTX ochvi installationsföretag. har specialisflerfamiljsbostäder, och föreningar, flerfamiljsbostäder, och konsult och installationsföretag. Vi Vi har specialiserat efter just ditt behovär vi alltid Då kan erbjuda ventilations/ och tersföreningar, och en det lösning påindustrier problemet anpassat ventilation och energieffektivisera flerfamiljhus. tersföreningar, flerfamiljsbostäder, industrier och konsult och installationsföretag. Vi har specialiseratpåoss på radon, installera FTX och med stor personligt arbetsplatser med stor framgång. framgång. personligt oss att sanera radon, installera FTX ventilation radon-konsulter samt erfarna installatörer Då vi att kansanera erbjuda välutbildade ventilations/ ocharbetsplatser efter just ditt behovär det vi alltidEtt erbjuder. ventilationstekniker, tarerfarna viinstallera hand om samtliga När fastighetsägare ellerstor bostadsrättsföreningar och lösning på problemet anpassat ventilation ochsanera energieffektivisera flerfamiljhus. bemötande ochen en lösning påframgång. problemet anpassat och energieffektivisera flerfamiljhus. arbetsplatser med Ett personligt erat oss på att radon, FTX och bemötande radon-konsulter samt installatörer FTX Gruppen AB för en uppdrag från början till slut. För dig som kund anlitar Svenska Dåvivikan kan erbjuda välutbildade / och efter just ditt vivialltid erbjuder. efter just dittbehovär behov ärdet det alltid erbjuder. Då erbjuda välutbildade och När fastighetsägare eller bostadsrättsföreningar ventilationstekniker, tarventilationsviventilationshand om/samtliga bemötande och en lösning på problemet anpassat ventilation och energieffektivisera flerfamiljhus. radonmätning, tar vi hand om radonmätningen betyder samt detta ökad lönsamhet, dådig duoch inte behöver radon-konsulter erfarna installatörer FTX Gruppen AB för en anlitar Svenska uppdrag från början till slut. För som kund radon-konsulter samt erfarna installatörer och efterbörjan just till ditt behovär detutvioch alltid erbjuder. Då vi kan erbjuda välutbildade ventilations/dittoch från slut. Vi placerar samlar in koppla in flera olika företag för att utföra radonmätning, tareller vi hand om radonmätningen betyder detta ökad lönsamhet, då duuppdrag inte behöver När fastighetsägare eller bostadsrättsföreningar ventilationstekniker, tartar vi hand omom samtliga När fastighetsägare bostadsrättsföreningar ventilationstekniker, vi hand samtliga radon-konsulter samt erfarna installatörer och era mätdosor och skickar in dem till ett oberoende projekt. frånSvenska början till slut. Vi placerar koppla in flera olika företag förbetyder att utföra ditt anlitar anlitar Svenska FTX Gruppen AB ut föroch en samlar in från början till slut. Förtill dig som kund detta FTX Gruppen AB för uppdrag från början slut. För dig som kund mätlaboratorium. Vi utför utredningar, besiktninventilationstekniker, tar vi hand om samtliga När fastighetsägare eller bostadsrättsföreningar era mätdosor och skickar in dem till ett oberoende projekt. radonmätning,tar tarvivihand handom omradonmätningen radonmätningen ökad lönsamhet, då du inte behöver koppla flera radonmätning, betyder detta ökad lönsamhet, då du inteinbehöver gar och sakkunnighetsintyg. Vi kan även erbjuda Vi har personal och kontor i Stockholm och FTX Gruppen AB förbesiktninenin uppdrag från början till slut. För dig som kund anlitar Svenska mätlaboratorium. utför utredningar, från börjantill tillslut. slut.ViViVi placerar utoch och samlar samlar olika företag för olika att utföra projekt. från början placerar ut koppla inGöteborg. flera att utföra radonåtgärder med egna radonkonsulter och in Därföretag medditt kanför vi erbjuda alladitt våra gar och sakkunnighetsintyg. Viom kan även erbjuda Vi harökad personal och kontordåi Stockholm och radonmätning, tar vi hand betyder detta lönsamhet, du inte behöver era mätdosor ochskickar skickar dem tillradonmätningen ett oberoende mätdosor och inin dem till ett oberoende projekt. installatörer. tjänster runt hela Mälardalen och i hela Västra era radonåtgärder med egna radonkonsulter Göteborg. medi kan erbjuda alladitt våra Vi harinpersonal ochDär kontor Stockholm och mätlaboratorium. Viutför utför utredningar, från början till Vi slut. Vi utredningar, placerar ut besiktningar och och samlar in koppla flera olika företag förviatt utföra mätlaboratorium. besiktninGötaland. installatörer. tjänster runt hela Mälardalen och i hela Västra Göteborg. Där med vi erbjuda alla våraoch och sakkunnighetsintyg. Vi kan även erbjuda era mätdosor och skickar in dem till ett oberoende projekt. gar och sakkunnighetsintyg. Vi kan även erbjuda Vi har personal ochkan kontor i Stockholm Götaland. radonåtgärder med egna radonkonsulter och tjänster runt hela Mälardalen och i hela radonåtgärder med egna radonkonsulter och besiktninGöteborg. Där med kan vi erbjuda alla våra mätlaboratorium. Vi utför utredningar, installatörer. Västra Götaland. installatörer. tjänster runt Mälardalen och i hela Västra gar och sakkunnighetsintyg. Vi kan även erbjuda Vi har personal och kontor på i Stockholm och Vihela bjuder långtidsmätning med spårfilmsdosor Götaland. radonåtgärder med egna radonkonsulter och Göteborg. Där med kan vi erbjuda alla våra efter åtgärd under mätsäsong 1 oktober – 30 april! Vi bjuder på långtidsmätning med spårfilmsdosor installatörer. tjänster runt hela Mälardalen och i hela Västra Götaland. Vi efter åtgärd under mätsäsong 1 oktober – 30 april! bjuder på långtidsmätning med spårfilmsdosor Sve n s k a

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

STOCKHOLM

STOCKHOLM STOCKHOLM STOCKHOLM Svenska FTX Gruppen STOCKHOLM Svenska FTX Gruppen AB AB Svenska Gruppen Svenska FTXFTX Gruppen AB AB Svenska FTX Gruppen AB36 Torsten alms Västberga Allé 9gata 8tr Torsten alms gata 36 Torsten alms gata 36 Torsten alms gata 36 126 30 Hägersten 126 51 51 Hägersten 126 51Hägersten Hägersten 126 126 51 Hägersten +46 (0)8 777 8080 6060 +46 (0)8 777 80 60 +46 80 60 +46(0)8 (0)8777 777 info@ft xgruppen.se +46 (0)8 777 80 60 info@ftxgruppen.se info@ft xgruppen.se info@ftxgruppen.se info@ftxgruppen.se

Vi bjuder på långtidsmätning med spårfilmsdosor efter åtgärd under mätsäsong 1 oktober – 30 april! efter åtgärd under mätsäsong 1 oktober – 30 april!

Vi bjuder på långtidsmätning med spårfilmsdosor efter åtgärd under mätsäsong 1 oktober – 30 april!

57


Anteckningar

58


Hälsinge Markentreprenad har lång erfarenhet inom mark och anläggning. Vi hjälper gärna er bostadsrättsförening med allt från dränering till

RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Hälsinge Markentreprenad AB är ett företag som arbetat mot många bostadsrättsföreningar, gällande arbeten med stambyten av avloppsledningar och dränering av källargrunder samt yttre miljö. Vi utför allt förekommande i branschen. Företaget har sitt säte i Hälsingland men har hela Sverige som arbetsområde.

plattsättning eller asfaltering. Vi kan dessutom hjälpa er förening med inköp och anläggning av lekplatser.

Klas-Åke Sundberg 070-6509976 info@halsingemark.se

Dennis Thorell 073-0683470 dennis@halsingemark.se

www.halsingemark.se

Hälsinge Markentreprenad AB Plåtslagargatan 6 82735 Ljusdal

59


Vi utför alla förekommande arbeten inom markarbeten: Dräneringar  VA-arbeten  Asfalteringar  Grönytor  Kabelarbeten  Plattläggningar  Vägarbeten  Kantstenssättning  Rivningar  Husgrunder  Lekutrustningar  Murarbeten 

Kontakta oss för en kostnadsfri offert! E-post. info@halsingemark.se • Tel. 070-6509976

Klas-Åke Sundberg 070-6509976 info@halsingemark.se

Dennis Thorell 073-0683470 dennis@halsingemark.se

Hälsinge Markentreprenad AB • Plåtslagargatan 6, 827 35 Ljusdal

60

www.halsingemark.se


Platt AB

EMB är avdelningen på EM PLATT AB som utför totalentreprenader mot konsumenter och bostadsrättsföreningar.

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

EMB

 BADRUM  WC  TVÄTTSTUGOR  TRAPPHUS

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

 KÖK

Vi är specialister på problemlösning! Eftermarknad och byggfelsreparationer är en stor del av vår verksamhet.

Kontakt: Jonny Björndahl 08-515 144 25 jonny@emplatt.se

Stensätravägen 8 127 39 Skärholmen

Tel 08-515 144 25 E-post jonny@emplatt.se

Org.nr 556861-1940/F-skatt Hemsida www.emplatt.se 61


EMB

Pågång just nu:

Platt AB

Brf Spinnsidan bygger om 97 st badrum p.g.a byggfel. EMB är totalentreprenör.

Eva Freiendal, Ordförande på Brf Spinnsidan 3.

Hur upplever ni EMB? Kvalitet på utfört arbete? Vi är jättenöjda.

Tidsplan och produktionstider? Tidplanen har också varit bra. Kanske nån vecka fram eller tillbaka.

Hur upplever medlemmarna EMB´s personal? Personalen från EMB är jättetrevliga, glada och hjälpsamma. Om det är något som hänt så gör dom sitt yttersta för att det ska bli bra. Serviceminded.

Skulle du rekommendera andra bostadsrättsföreningar att anlita EMB? ABSOLUT. Med stora bokstäver. :-)

Stensätravägen 8 127 39 Skärholmen 62

Tel 08-515 144 25 E-post jonny@emplatt.se

Org.nr 556861-1940/F-skatt Hemsida www.emplatt.se


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

Din Totala Tätskiktsentreprenör i Mälardalen! Specialisten på tak, terrasser, innergårdar och parkeringsdäck Vi har arbetat med tätskikt på låglutande yttertak i över 50 år. Det som utmärker oss är bland annat att vi finns lokalt representerade över hela Sverige och att vi använder vår egen personal. Alla våra takmontörer är rutinerade yrkesmän som med vakna ögon och gedigna erfarenheter löser problem för fastighetsägare och förvaltare. Vi är noga med att i alla lägen måna om deras arbetsmiljö och säkerhet. I koncernen har vi också egen tillverkning. Vi har direktkontakt med våra kunder vilket innebär att vi finns med hela vägen; från bedömning av taket, underlag för anbud till slutförandet av entreprenaden. I och med att vi lämnar långa garantier så ansvarar vi också för omsorgen av era tak under många år framöver.

Teckna Serviceavtal Många av våra kunder väljer även att teckna serviceavtal med oss vilket innebär att vi övertar det löpande underhållet samtidigt som garantitiden förlängs. Livslängden på ett tak varierar från mellan cirka 5 och 60 år. Allt är bero­ ende på typ av tak, konstruktion samt sist men inte minst före­ byggande underhåll. Med årlig tillsyn och service kan du förebygga problemen. Du minime­ rar riskerna för otrevliga överrask­ ningar med obehag och kostnader som följd.

Vi finns lokalt i hela Mälardalenområdet och på baksidan hittar ni kontaktuppgifter till Hagmans Tak i ert område.

www.hagmanstak.se

➜ 63


Specialisten på tak, terrasser, innergårdar och parkeringsdäck. Hos Hagmans Tak finns hjälpen alltid nära till hands. Det innebär att vi snabbt kan vara på plats. Här hittar du kontaktinformation till ditt närmsta Hagmans Tak kontor.

Hagmans Tak Norr

Tel: 026-10 53 30 E-post: salj@hagmanstaknorr.se

Hagmans Tak Norrtälje

Besök även vår hemsida för mer information.

Tel: 0176-196 85 E-post: info@hagmanstak.se

Hagmans Tak Mitt

Tel: 0586-39 555 E-post: mitt@hagmanstak.se

Hagmans Tak Skärholmen Hagmans Tak Mälardalen

Tel: 010-150 05 00 E-post: malardalen@hagmanstak.se

Tel: 08-710 96 00 E-post: info@hagmanstak.se

www.hagmanstak.se 64


RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

För bättre boende

RIV AV OCH SPARA


Vi jobbar för bättre boende Många bostadsrättsföreningar ser fördelar med att anlita en stark samarbetspartner som har ett brett utbud av tjänster och produkter. En enda kontaktyta ger bättre samordning och resultat.

SM Entreprenad – året runt Vår lista över pågående projekt är som en kalender, kundernas behov skiftar med årstiderna. Just nu jobbar vi intensivt med:

Sandupptagning Ett sant vårtecken. Visst är det skönt när innergårdar, gångbanor och vägar blir fria från sand och grus.

uthyrning av containrar När ni städat klart hämtar vi containern och kör den till en lämplig avfallsanläggning.

leveranS av jord- och gruSprodukter Gräsmattor skall läggas eller fräschas upp. Grusgångar skall fixas till.

Markplanering Nu är rätt tid för anläggning av exempelvis lekplatser, park- och grönområden.

aSfaltering och plattSättning En fräsch ytbeläggning kan göra underverk för gångvägar och innergården.

gräSyteSkötSel Visst är det skönt att känna spirande grässtrån mellan tårna när man går barfota. Särskilt om någon annan sköter klippningen...

vägbyggen Vi bygger nya samt dikar, grusar, och kantskär gamla vägar.

SpångaMälarö entreprenad är experter på markarbeten och verkar över hela Stor-Stockholm. Vi förfogar över mer än 100 fordon/maskiner vilket ger oss möjlighet att alltid använda optimal utrustning. Bra för ekonomi och miljö. SpångaMälarö entreprenad ab är via SpångaMälarö lastbilscentral ab kvalitets-, miljö-, och trafiksäkerhetscertifierade.

SpångaMälarö Entreprenad AB 08-564 109 50 • info@smlbc.se • www.smlbc.se


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

Väl förvaltade föreningar är sällan en tillfällighet Alin & Hedenlund Fastighetsförvaltning AB har förvaltat fastigheter i drygt 70 år och förvaltar 3 000 lägenheter och lokaler i Stockholm. Vi erbjuder något som heter uppdragsförvaltning. Förvaltningsformen innebär

RIV AV OCH SPARA

att vi, till skillnad från de flesta andra förvaltningsbolag, inte säljer kringtjänster för att öka vår egen lönsamhet. Alla tjänster och produkter fastigheten kräver handlar vi upp för Er räkning från oberoende leverantörer, utan påslag eller andra konstigheter. Vi utvärderar löpande alla inköp, med målsättningen att optimera prisvärdheten för vår uppdragsgivare – Bostadsrättsföreningen. Förenklat är vi en inköpsspecialist inom fastighetsområdet som företräder Bostadsrättsföreningen till 100 procent. Faktum är att vårt fasta arvode ofta är intjänat redan andra året genom gjorda besparingar med oss som förvaltare. Lägg till snabb och kompetent kundtjänst och ett starkt och modernt gränssnitt

RIV AV OCH SPARA

för styrelsearbetet, så är det ingen tillfällighet att våra föreningar är väl förvaltade.

ANGE KOD ”BRF-MAPPEN” VID OFFERTFÖRFRÅGAN SÅ BJUDER VI PÅ ETT FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG*

Alin & Hedenlund Fastighetsförvaltning AB Jungfrugatan 55 | Box 5412 | 114 84 Stockholm 08-534 89 100 | www.ah.se

67


Uppdragsförvaltning Uppdragsförvaltning innebär att vi har fullständig förvaltning av en fastighet. I det ingår att all förekommande administration i föreningen sköts av oss. Vidare inkluderas allt tekniskt ansvar, vilket inte är samma sak som teknisk åtgärd. Det betyder att vi ansvarar för kvalitetssäkrad upphandling av rätt åtgärd, i rätt tid och till rätt pris. Det innefattar allt från fastighetsskötsel till rätt taxa på fjärrvärme, vatten och el. Vi har all löpande kontakt med medlemmar och hyresgäster och låter utföra åtgärder efter deras verifierade önskemål, optimerar fastighetsdriften samt tar egna initiativ till utveckling och förbättring. Givetvis i tätt samråd med styrelsen och inom ramarna för tydligt presenterade budgetar och underhållsplaner.

Tveka inte att kontakta oss

Förutom fullständig förvaltning utför vi: Energianalyser och genomförande av energisparåtgärder Underhållsplanering utifrån boende och fastighetens behov Upphandling och ledning av entreprenader Uppfyllandet av myndighetskrav inom brand, ventilation, hissar

Vi lämnar offert och använder specifikationer och avtal enligt Aff. – Avtal för Fastighetsförvaltning.

Hyresförhandling & Förhandling av bostadshyror

Om Er förening inte har förvaltningsavtal baserat på detta branschavtal, är det ett skäl till att göra en upphandling enligt denna gällande standard.

Projektledning av ny- omoch tillbyggnader

Vi förser Er gärna med en sådan specifikation till ett förfrågningsunderlag. Det ger Er en möjlighet att fråga flera förvaltare om pris på samma tjänst och förenklar utvärderingsarbetet betydligt.

Besiktningar och statusbedömningar

*Ange koden på förstasidan så bjuder vi på en timmes arbete med anpassning av förfrågningsunderlaget.

Ledning och initiering av utvecklingsprojekt

Riv gärna ut och spara detta blad om det inte är dags för upphandling än – vi har funnits i 70 år och kommer vara här för dig när det är dags.

Alin & Hedenlund Fastighetsförvaltning AB Jungfrugatan 55 | Box 5412 | 114 84 Stockholm 08-534 89 100 | www.ah.se

68


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

DueFili från Elvox.

Trots sin enkelhet är systemet mycket komplext och kan fås i Portapparaterna finns i flera varianter, de finns med alfanumaterial och färger. De finns också med inbyggd färgkamera. Även svarsapparaterna finns i flera olika modeller och vari-

RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

-

Skylink!

Skylink AB Adress:

Box 179 431 22 Mölndal Tel: 031-776 89 90 E-post: info@skylink.se Hemsida: www.skylink.se 69


SATEL ACCO, som är en mycket användarvänlig

Systemet övervakas och konfigureras via den medföljande PC-mjukvaran.

Skylink AB Adress:

Box 179 431 22 Mölndal Tel: 031-776 89 90 E-post: info@skylink.se Hemsida: www.skylink.se 70


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

ÄNGABYGGEN

– bygger med stolthet och tradition Vi är en väl etablerad byggentreprenör med rötterna i Hälsingland. Vårt breda kunnande, långa hantverks­ tradition och yrkesstolthet har gjort oss till en uppskattat partner för byggtjänster till olika typer av fastighetsägare. Våra kunder består i huvudsak av fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, kommuner och försäkringsbolag.

Har du frågor, eller är du intresserad av våra tjänster? Välkommen att kontakta oss! Ängabyggen AB Kungstensgatan 38 113 59 Stockholm 0278­272 50 info@angabyggen.se

Med Ängabyggen vet ni vad ni får.

www.angabyggen.se 71


En ombyggnad är ofta ett nödvändigt ingrepp i vardagen. Boendet måste kunna fungera även under ombyggnaden. Mång­ årig erfarenhet från reparationer, renove­ ringar, ombyggnader och tillbyggnader gör att vi vet hur vi minimerar vårt arbetes påverkan på ert boende. Därför anlitas vi återkommande för projekt i bostäder men även i kontor och affärslokaler. Ängabyggen är en mindre grupp företag med Ängabyggen AB som moderbolag. Gruppen tillhandahåller i första hand bygg­ tjänster genom 90 kunniga medarbetare. Vi är en stabil partner i byggprojekt med näst högsta rating enligt UC och tredje parts certifierat kvalitets­ och miljöledningssystem, BF9K.

www.angabyggen.se 72


RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA


© 2015 Rent a Tent AB

KONTAKTA OSS Rent a Tent är Sveriges största tältuthyrare. Vi finns på över 20 orter runt om i landet. I ditt närområde finns vi på följande orter. Kontakta oss direkt eller beställ direkt från vår webbplats på www.rentatent.se.

Rent a Tent Stockholm Kundtjänst 08-743 00 88 E-post stockholm@rentatent.se

Rent a Tent Uppsala Kundtjänst 018-244 799 E-post uppsala@rentatent.se

Rent a Tent Örebro Kundtjänst 019-36 00 63 E-post orebro@rentatent.se

Rent a Tent Gävle Kundtjänst 026-51 64 10 E-post gavle@rentatent.se

www.rentatent.se 74

Rent a Tent Västerås Kundtjänst 021-18 11 11 E-post vasteras@rentatent.se

Rent a Tent Gnesta Kundtjänst 0158-143 50 E-post gnesta@rentatent.se


NORRTÄLJE 0176-169 85

75

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA


Akuta stopp i avlopp, översvämningar och vattenskador förorsakar skador för mångmiljonbelopp varje år. Grundorsaken är oftast bristande underhåll. Med regelbunden och löpande skötsel av fastighetens avloppssystem finns det stora pengar att spara – och olägenheter att slippa. Det är inte roligt när avloppsvattnet börjar tränga in i källaren eller en lägenhet... Swoosh arbetar förebyggande Vi på Swoosh har lång erfarenhet av arbeten med avloppssystem. Vi har utarbetat ett förebyggande service- och underhållsprogram som gör att fastighetsägare och bostadsrättsföreningar får en kontinuerlig trygghet genom att deras avloppssystem granskas och sköts om på ett professionellt sätt. Vi har tagit fram programmet i samarbete med fastighetsägare som efterfrågat långsiktighet och kvalitet. Avloppssystemet i en fastighet syns inte, men det ska göra sitt jobb dygnet runt, år ut och år in. Ofta är det ganska små problem som fått verka under lång tid som ligger bakom de stora och kostsamma skadorna. Efter underhållsspolning och kamerabesiktningar elimineras felkällorna och det akuta skedet uppstår aldrig. 7YPUJPWZRPZZM€Y]H[[LUVJOH]SVWWP]PSSVYVJOÅLYMHTPSQZO\Z

NORRTÄLJE 0176-169 85

76


77

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA

RIV AV OCH SPARA


Anteckningar

78


KOD 1001 STOPPRABATT

RIV AV OCH SPARA

VI SÄTTER STOPP FÖR SKADEDJUR

R ÅT T H Å L E T

NU: STOPP-ERBJUDANDE 20 mm

Inte bara brunråttan är ett stort och snabbt växande problem i våra stads- och boende-

RIV AV OCH SPARA

miljöer. Idag har det blivit allt vanligare med både vägglöss och kackerlackor. Men bara för att din boendeform kallas bostadsrätt innebär det inte att vem som helst har rätt att bo där. Vi på Svensk Skadedjurssanering sätter stopp för alla slags

E R B J U DA N D E : Under maj till och med augusti 2015 erbjuder Svensk Skadedjurssanering 20 procents rabatt vid bostadsrättsfastighet.

RIV AV OCH SPARA

och alla andra skadedjur.

skadedjur.

sanering av skadedjur i er

RIV AV OCH SPARA

Ett hål litet som den här cirkeln tar sig en brunråtta igenom. Vi sätter stopp för råttor

Erbjudandet gäller vid ett saneringstillfälle för bostads-

20% STOPP RABATT

rättsföreningar i Storstockholm och mälardalsregionen från den 1 maj till den 31 augusti 2015. Uppge rabattkod 1001 vid kontakt med oss. Välkommen! Se även nästa sida.

www.svenskskadedjurssanering.se 022 - 277 70 00

VI SÄTTER NY STANDARD FÖR SERVICE OCH TILLGÄNGLIGHET

79


S K AD E D J U R S S A N E R I N G 80

20% STOPP RABATT

EFFEKTIVT STOPP FÖR SKADEDJUR Hos oss på Svensk Skadedjurssanering får du hjälp att sätta stopp för alla typer av skadedjur i eller i anslutning till er bostadsrättsfastighet. Just nu erbjuder vi dessutom rabatt på skadedjurssaneringar.

Kackerlacka

Vi sätter stopp för allt från råttor, fåglar, getingar och silverfiskar till nya objudna gäster som kackerlackor och vägglöss. Vi arbetar med fullt fokus på service, tillgänglighet, snabbhet och resultat. Läs mer om vårt rabatterbjudande på

Vägglus

Duva

Brunråtta

omstående sida.

FÅGLAR

INSEKTER

INSEKTER

Duvor

Brödbagge

Gråsuggor

Måsfåglar

Kackerlackor

Tusenfotingar

Sparvar

Mottfjärilar

Malfjäril

Finkar

Kornvivel

Husfluga

Kajor

Mjölbaggar

Vindsfluga,

Kråkor

Myror

Bananfluga

Skator

Plattbaggar

Pälsänger

Ängrar

Med flera

GNAGARE

Getingar

Brunråtta

Vägglöss

Svartråtta

Tvestjärtar

Möss

Silverfiskar

Sorkar

Loppor

Geting

www.svenskskadedjurssanering.se Silverfisk

022 - 277 70 00


RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA RIV AV OCH SPARA

Betala för luft? Visst låter det dumt?! Men det är precis tvärtom. Det är en av de smartaste investeringarna du kan göra för både plånboken och hälsan. Att andas frisk luft hemma är en förutsättning för att du och din familj ska må bra.

SAVE lägenhetsaggregat finns för installation över spisen, på vind eller i garage/förråd. Systemair grundades 1974 och har idag dotterbolag i 45 länder över hela världen och ca 4 500 anställda. Vi säljer till fl er än 100 länder och produktsortimentet omfattar komfort- och säkerhetsventilation. Systemair är noterat på Nasdaq OMX Nordic Exchange i Stockholm.

Systemair AB · www.systemair.se

SAVE från Systemair är en serie energieffektiva ventilationsaggregat med värmeåtervinning (FTX), som ser till att ni alltid andas syrerik och filtrerad luft hemma. Den stora energibesparingen gör också att det är en investering som snabbt lönar sig. På systemair.se hittar du kontaktuppgifter till närmaste auktoriserade återförsäljare. Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig med den bästa ventilationslösningen så att du och din familj alltid kan andas frisk luft hemma. 81


Hälsa och ekonomi i en skön förening Som BRF är ni ansvariga för att ventilationen fungerar tillfredsställande. Tyvärr är det många fastigheter som inte ens uppfyller myndigheternas lågt ställda krav. Vanligast är självdrag, vilket är både ineffektivt, resursslösande och dyrt. Men det finns en smartare lösning. SAVE från Systemair är en serie energieffektiva ventilationsaggregat med värmeåtervinning (FTX), som ser till att ni alltid andas syrerik och filtrerad luft. Med ett SAVE-aggregat återvinns upp till 83 % av värmen i frånluften, vilket innebär sänkta uppvärmningskostnader. Studier visar att återbetalningstiden för ett modernt FTX-system ligger så lågt som på tre år. Hälsa och ekonomi i en skön förening med andra ord. På systemair.se hittar du kontaktuppgifter till närmaste auktoriserade återförsäljare. Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig med den bästa ventilationslösningen så att du och din familj alltid kan andas frisk luft hemma. 82

TOPVEX centralaggregat

SAVE lägenhetsaggregat finns för installation över spisen, på vind eller i garage/förråd. Systemair grundades 1974 och har idag dotterbolag i 45 länder över hela världen och ca 4 500 anställda. Vi säljer till fl er än 100 länder och produktsortimentet omfattar komfort- och säkerhetsventilation. Systemair är noterat på Nasdaq OMX Nordic Exchange i Stockholm.

Systemair AB · www.systemair.se


6

Sex skäl att investera i en balkonginglasning från Lumon 1. Ökad komfort och trivsel

Lumon balkonginglasningar är ett behändigt sätt att öka komforten och skapa mer utrymme i ditt hem. Bakom inglasningen visar årstiderna endast sina bästa sidor. Inglasningen skyddar inredningen mot regn, snö, vind och luftföroreningar. På en inglasad balkong kommer våren tidigare och hösten senare. Under den varma årstiden kan inglasningen helt vikas åt sidan och då kan man helhjärtat njuta av den friska luften och solskenet.

2. Öka värdet på fastigheten

Inredning och standard spelar ofta stor roll vid uthyrning och försäljning av bostäder. Investeringar för att höja bostadens standard betalar sig ofta mångfalt i ett längre perspektiv.

3. Balkonginglasning sparar energi

Ny undersökning visar att en inglasning kan göra en inbesparing på upp till 10,7%. Se baksidan!

4. Skydda byggnadens struktur och konstruktion

Det lönar sig att glasa in balkongerna redan från början. Undersökningar visar att en balkonginglasning skyddar byggnadens ytor och konstruktion och även målade ytor bevaras intakta under längre tid. När det blir dags att sälja din lägenhet kan du ha stor nytta av prydliga och oskadade balkonger som den nya ägaren inte behöver renovera.

5. Det är lätt att skaffa en balkonginglasning från Lumon

Vi på Lumon har gjort det enkelt att skaffa en balkonginglasning - allt som behövs är en underskrift. Lumon mäter, offererar, producerar samt monterar allt med ett enda avtal. Lumon är Europas ledande leverantör av balkonginglasningar med över 30 års erfarenhet av branschen.

6. Låt nästa steg lämna ett mindre ekologiskt fotavtryck

Det ekologiska fotavtryck som tillverkning, transport och montering av Lumon balkongglas producerar kompenseras inom några år till följd av lägre uppvärmningskostnader och mindre behov av underhåll och reparationer.

www.lumon.se

Visa den här kupongen till din Lumon försäljare, få 15% rabatt på balkong- och terrassinglasningen! Erbjudandet gäller till 30.6.2015

Thomas Kouba Silvi Kaarakainen


www.lumon.se Europas ledande leverantör av inglasningar med över 30 år i branschen Lumon balkonginglasningar är ett behändigt sätt att öka komforten och skapa mer utrymme i ditt hem. Energibesparande och bullerskyddande. CE-märkta produkter, din garanti för trygg affär. Tack vare balkonginglasning minskar koldioxidutsläppen i genomsnitt på tre år och fyra månader efter montering.

08 522 77 300 kundservice@lumon.se

Visa den här kupongen till din Lumon försäljare, få 15% rabatt på balkong- och terrassinglasningen! Erbjudandet gäller till 30.6.2015

Profile for Fastighetsmedia AB

BRF-Mappen, Stockholms kommun - Vår 2015  

Leverantörer & Entreprenörer för er bostadsrättsförening och era medlemmar.

BRF-Mappen, Stockholms kommun - Vår 2015  

Leverantörer & Entreprenörer för er bostadsrättsförening och era medlemmar.