Solskjerming for dine vinduer

Page 1

Solskjerming for dine vinduer

1


2

TIPS!

Foto: Per Erik Jæger. Styling: Siv Brenne.

Vakker solskjerming kan både være et blikkfang – og en diskrét nødvendighet til et spesielt interiør.


Solens forføreriske

stråler

Vinduene er mitt favorittelement i huset. Det er her det vakre, livgivende lyset strømmer inn og skaper det gode rommet. Det naturlige dagslyset løfter interiørets farger til den beste opplevelsen. I tillegg kommer utsikten som store, vakre bilder i rommet. Men, det er jo alltid et men – selv til det vakre. Utsikten betyr innsyn. Solens ubarmhjertige stråler falmer stoffer, treverk og ting vi er glad i. Når vi er ute bruker vi solkrem, parasoller og klær for beskyttelse. Det trenger faktisk interiøret vårt også. Vi kaller det solskjerming. Fra 30- og 40-tallets enkle persienner i stål, har vi nå så utrolig mye lekkert å velge i. Vi dekker ikke lenger vinduene bare mot sol eller trekk. Vi fremhever og styrker også rommets interiørelementer og arkitektur, forsterker og viser vår egne personlige stil. Alle våre butikker har et stort utvalg av gode løsninger til ditt vindu. Vi håper denne brosjyren vil være med på å gi deg inspirasjon, slik at du kan få en perfekt løsning for både hjemmet ditt og deg selv. Hilsen Tale Olivia Henningsen, kreativ leder, Fargerike

I denne brosjyren finner du: S. 4 Luxaflex® Duette® gardiner S. 6 Luxaflex® Facette® gardiner S. 8 Luxaflex® Twist® gardiner S. 10 Luxaflex® persienner S. 12 Luxaflex® liftgardiner S. 14 Luxaflex® Silhouette® gardiner S. 16 Luxaflex® Rullegardiner S. 18 Luxaflex® trepersienner S. 20 Luxaflex® plisségardiner S. 22 Luxaflex® lamellgardiner S. 24 Luxaflex® insektnett mot mygg og pollen S. 26 Motorisert solskjerming

Bilder fra produsenten. Stylist Siv Brenne og Christine Hærra. Fotograf Per Erik Jæger og Sveinung Bråthen.

3


4

TIPS!

Foto: Per Erik JĂŚger. Styling: Siv Brenne.

Transparente gardiner siler lyset vakkert og myker opp, selv om formen er stram og ryddig.


Luxaflex® Duette® gardiner Duette® gjør det mulig å velge mellom utallige strukturer, farger og plissébredder. Både de transparente, halvtransparente og mørkleggende løsningene har en isoleringseffekt som bidrar til å holde varmen ute om sommeren og inne om vinteren. De kan tilpasses alle vindusfasonger og størrelser, og er et vakkert innslag i et rom.

Duette® plasseres inne i karmen og kan suppleres med gardiner, men er også vakker slik den er. Fås i mange farger.

Om du vil skjerme for sol eller innsyn, gjør Duettes® festeanordning at du enkelt kan endre gardinens posisjon i vinduet.

Det doble laget i Duette® fra Luxaflex® har en lyddempende effekt, og er ideell i rom med dårlig akustikk.

Alle farger i Duette® leveres i tre transparenser. Slik kan lystette soveromsgardiner matche de transparente i stuen.

5


Luxaflex® Facette® gardiner Facette® består av to lag stripete vev som kan forskyves i forhold til hverandre. Den gir deg muligheten til fleksibel regulering og gir nøyaktig det lysinnslippet du ønsker. Stripene finnes i en mengde lekre farger; fra de klassiske til de mer iøyenfallende trendfargene. En elegant gardin som enkelt tilpasses din personlig stil.

Lekre designdetaljer gir en følelse av luksus. Kjede i hvitt eller rustfritt stål. Du kan heve hele gardinen opp i en lekker kassett for å slippe inn fullt dagslys.

6


TIPS!

Skjerme for innsyn, eller slippe inn morgensolen litt gradvis? Med FacetteÂŽ har du valget. 7


Luxaflex® Twist® gardiner Twist® gardiner er vakre og stilrene rullegardiner som er lette å justere, og som passer et hvert vindu. Når de transparente og tette stripene glir forbi hverandre, varieres innsyn og lysinnslipp, og skaper et mykt og behagelig lys. Velg mellom et bredt utvalg nydelige farger, strukturer og mønstre.

8


Et sikkert designvalg. Farge og stoff avgjør om det blir stramt og moderne, eller mykt og harmonisk. Lekkert blir det uansett!

9


Foto: Per Erik Jæger. Styling: Siv Brenne.

TAPET xxxxx

Luxaflex® persienner Persiennene fra Luxaflex® har en fleksibel og effektiv måte å skjerme for sollys på, og passer godt i alle slags rom. Velg mellom alle regnbuens farger, samt ulike modeller og lamellbredder. Ønsker du at de loddrette snorene skal matche persiennen eller skape en spennende 10

fargekontrast? Du kan til og med få flere farger i én og samme persienne! Det smarte Megaview®-systemet lukkes som en tradisjonell persienne, men gir langt bedre utsikt og lar deg regulere lysinnslippet med enda større presisjon.


Du kan få lameller med forskjellige farger og stigebånd i delikate mønster. Velg varianter som gir rommet den rette atmosfæren.

11


I moderne bygninger er liftgardiner perfekt siden de luner og gir mindre romklang.

Liftgardiner kan betjenes med kjede, snorlĂĽs eller motorbetjening. Sistnevnte er perfekt om du har flere vinduer, eller at gardinen er vanskelig ĂĽ nĂĽ.

12


Luxaflex® liftgardiner Liftgardinene fra Luxaflex® holder høy kvalitet og har vakre detaljer. Top Down/ Bottom Up-funksjonen gjør at du kan trekke gardinen ned og slippe inn lyset fra toppen, eller omvendt, og på denne måten hindre innsyn uten å stenge alt lys ute. Du kan få liftgardiner i vakre, ensfargede tekstiler, fine strukturer og flere ulike, luksuriøse design og mønster.

13


Foto: Per Erik Jæger. Styling: Siv Brenne.

Silhouette® siler lyset bløtt og vakkert, og rommet får et sofistikert og stilsikkert utseende.

Silhouette® skjermer opptil 63 % av solens UV-stråler og beskytter gulv og møbler fra falming av solen.

14


Luxaflex速

Silhouette速 gardiner Silhouette速 gardiner fra Luxaflex速 er en stilren kombinasjon av rullegardinens letthet og persiennens funksjonalitet, og gir et vakkert lysinnfall i hjemmet ditt. De transparente vevene filtrerer lyset og myker det opp, mens du regulerer lyset med lamellene.

15


Luxaflex®

Rullegardiner

Foto: Per Erik Jæger. Styling: Siv Brenne.

Rullegardinene fra Luxaflex® kan filtrere lyset vakkert, eller mørklegge et soverom helt. Artig og fargerikt til barnerommet, vakkert blomstrende til stuen eller behagelig mørkleggende til soveplassen. Du kan få gardinen helt uten snorer som gir en eksklusiv variant, og fantastiske mønster og farger som hever ethvert interiør. Vi i Fargerike hjelper deg med tips og råd.

Mønstret vegg og rolig gardin – eller omvendt? Begge deler? Alt er lov, lekent og fint! 16

TIPS!


Som de andre gardinene fra Luxaflex®, kan du velge hvor gjennomskinnelige gardinen skal være. Til et soverom passer det f.eks. perfekt med en lystett gardin, mens kjøkkenet tåler litt gjennomskinn.

17


Luxaflex® trepersienner fra tak til gulv gir følelsen av ekstra takhøyde. 18

TIPS!

Klassisk og vakkert. Trestruktur og lys i god harmoni.


Foto: Per Erik Jæger. Styling: Siv Brenne.

Luxaflex® trepersienner Trepersienner fra Luxaflex® er vakker og stilren solskjerming som gir en varm og lun stemning i hjemmet. Det naturlige treverket er elegant og flott å se på, samtidig som det byr på et hint av natur. Når lyset siles gjennom trelamellene, får du et varmt, mykt lys som skaper en hyggelig ro i en travel hverdag.

19


Foto: Per Erik Jæger. Styling: Siv Brenne.

Foto: Sveinung Bråthen. Styling: Christine Hærra

Skråvindu, takvindu eller trekantvindu? Ingen utfordring for en skikkelig plisségardin! Lyset leker gjennom stoffet, og plisséene skaper en vakker variasjon i fargen. Plassér den akkurat slik du ønsker.

20


Luxaflex® plisségardiner Plisségardin fra Luxaflex® er mulighetens gardin! Den fås til alle vindusformer, med mange forskjellige betjeningsmuligheter. Top Down/Bottom Up-funksjonen gjør at du også kan trekke gardinen ned og slippe inn lyset fra toppen – og på denne måten

hindre innsyn uten å stenge alt lys ute. Bruk ulike tettheter i vevene, velg ekstra store plissébredder eller gå for spenstige farger eller mønstre. Rommet, gardinen og valget er ditt.

21


Lysdempende til soverommet? Eller med smussavstøtende vev som gjør dem velegnet til kjøkken og bad? Mulighetene er mange.

Luxaflex® lamellgardiner

Lamellgardinene fra Luxaflex® passer perfekt til store vinduer og gir et elegant og moderne uttrykk. Det finnes en mengde bredder, farger og strukturer å velge mellom. De stilrene og loddrette lamellene gjør det enkelt å regulere lysinnslipp og innsyn. Og det beste er at det hele kan styres med en fjernkontroll som vinkler gardinen eller trekker for mens du slapper av i sofaen.

22


TIPS!

Velg ekstra brede lameller, eller supplĂŠr med lister i aluminium eller vakkert tre. 23


Med snorløs betjening kan du heve og senke gardinene med et enkelt grep. Dette gir økt sikkerhet for små barn.

Noen av gardinene til Luxaflex® leveres med et pumpesystem som gjør at snoren alltid er kort. Den er enkel å betjene og du unngår lange, innviklede snorer i vinduskarmen, som kan være farlig for små barn.

24


Luxaflex®

insektnett mot mygg og pollen De varme månedene er fantastiske, men med åpne dører og vinduer kommer myggen inn i om kvelden. Med innsektwnett holder du enkelt uønskede gjester ute. For pollenallergikere, eller deg som er lei av det gule laget på møblene om våren, finnes Poll-tex® – som stopper nesten all bjørke- og gresspollen. 25


Motorisert solskjerming Hva med å våkne til dagslys når lamellene vrir seg og langsomt slipper inn mer lys? Eller at huset er deilig svalt for ettermiddagssolen når du kommer hjem fra jobb? En lyssensor ordner slik at møblene bevares for falming når du ikke er hjemme, og et hus med bevegelse i gardinene ser bebodd ut selv på den lengste ferie. Nesten alle våre gardiner kan fås med motorisert betjening. Spør oss om råd, så hjelper vi deg.

Kan stilles inn etter soloppgang og solnedgang i appen.

26

Powerview® Motorisering Motorisert betjening som automatisk styrer gardinene fra mobil, nettbrett eller fjernkontroll.


TIPS!

Velg motorisert løsning der det er høyt eller vanskelig å komme til. – Smart og enkelt! 27


28

TELL Reklamebyrå 0917

Våre lokale farge- og interiøreksperter kan hjelpe deg med å finne den rette solskjermingen til ditt hjem. På fargerike.no finner du din nærmeste Fargerike-butikk, og på facebook.com/fargerike kan du diskutere farger, typer og løsninger med våre eksperter.


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.