Page 1

KARRI FR2508

FRANSKBRENT FR2506

BRENT LEIRE FR1340

MYK KORALL FR1333

MED FARGER

SESONGENS

Rødt

PASTELLDRØM FR1328 PEON FR1587

FLAMINGO FR2513

GRATIS

MERLOT FR1174

FURU FR1409

Rom FOR rom

VANNMELON FR1157

SORIA MORIA FR1184

KANEL FR1329

GROTTE FR1167

ÅRETS FARGE 2017

HØSTGLØD FR1331

trender

Lek

POTENTILLA FR1319

SORGENFRI FR1337

SENNEP FR1166

BUNADSRØD FR1185

FARGEINSPIRASJON FRA FARGERIKE NR 6 2017

BLOODY MARY FR2505

ROSE FR1173

KIMONO FR1161 CHEEK FR2512

PAPRIKA FR2502


REDAKSJON Ansvarlig utgiver: Stine Solheim, Direktør i Fargerike Redaktør: Tale Olivia Henningsen, Kreativ leder i Fargerike Frilansere: Stylist Christine Hærra, Stylist Siv Brenne, Fotograf Sveinung Bråthen, Fotograf Per Erik Jæger, Fotograf Marte Gjærde, Matstylist Marianne Pfeffer Gjengedal, Illustratør Ida Svenungsson, Journalist Mette Dybwad Torstensen og tekstforfatter Susanne Delbæk i Delbæk Tekstbyrå Design og tekstbearbeidelse: Futatsu Industries Hjemmeside: www.fargerike.no Forside FARGE: Styling Christine Hærra og foto av Sveinung Bråthen. Rommet er tapetsert med Azmaara 2671-22450 fra Storeys, tekstiler fra Green Apple, Fargerike og Morrix & Co. Resten er lånt fra IKEA, Muchi og Habitat. Pausebilder: Styling av Siv Brenne og Christine Hærra og foto av Per Erik Jæger og Sveinung Bråthen. Forside EGRAF: Ida Svenungsson. Trykk: Norengros Opplag: 47 500 Utgitt: Mai 2017

Tapet Azmaara 2671-22450 fra Storeys Skrivebord, stol og krakk Holedesign 2


Tale Olivia Hen ningsen Kreativ leder i Fargerike

Vi ønsker sommeren velkommen med deilige, friske farger, og gleder oss til å sette i gang med små og store prosjekter. I dette magasinet håper vi du vil finne inspirasjon til å ha det gøy med farger. Vi har blant annet fokus på rødt som er kåret til Årets Farge 2017. Det nye fargekartet vårt ble lansert på Flying Culinary Circus der vi stylet rommene i fire ulike trender. Kokkene fra FCC serverte fristende mat og drikke med inspirasjon fra fargepalettene. Bilder fra arrangementet og oppskriftene vi viser i fargekartet, finner du inne i magasinet. Vi vil også geleide deg gjennom jungelen av nyheter og trender, og vise deg våre flotteste tapet, gulv og tekstiler. Her er det mye spennende å velge mellom for alle, uansett hvilken stil du liker. Kanskje du også vil bli inspirert til å prøve noe helt nytt? Du får besøke tre vakre hjem som er inspirerende på hver sin måte. Et klassisk hjem med fokus på gjenbruk, en nostalgisk leilighet midt i Oslo, og du får bli med til Førresfjorden utenfor Haugesund der Cathrine fra Fargerike Raglamyr har fargesatt et friskt pust av et hus. Våre flinke medarbeidere har bidratt til å fylle magasinet med råd og lure tips, og Ida Svenungsson fra Fargerike Jeløya har laget den flotte illustrasjonen til EGRAF. Så hvis du har et prosjekt, lite eller stort, er vi her med vår ekspertise og pasjon for farge og innredning!

3


Tapet Azmaara 2671-22409, Storeys Stumtjener Ihreborn / Muchi Speil Broste / Fargerike Stol og pute Ihreborn / Muchi 4


FARGE 6

Årets Farge 2017, Rød La deg begeistre av årets nyanser av rødt

12

Med gjenbruk i fokus Nye farger i villa på Bekkelaget i Oslo

22

Tapettrender Få et overblikk over nyhetene denne sesongen

36

Spenstig fargelek Bli med på besøk til Familien Flatnes-Wees moderne drømmehus

44

Klassisk eleganse Bygårdsleilighet med sjarm

58

EGRAF

Fargerik sommerfest Inspirasjon til uteplassen

Årets Farge 2017, Rød Fire fortellinger om rødt

3

Hus med blanke ark Dykk ned i vårt utvalg av gulv, tapet, tekstil, maling og gardiner

Leder Tale Olivia Henningsen, Kreativ leder i Fargerike

5

10 4


6


TIPS!

Tapet og stoffrester blir en vakker girlander, lim dem pĂĽ en snor og la dem vaie i vinden.

Fargerik

sommerfest Bruk interiørelementer ute. Da für du et personlig og fint uterom.

TIPS!

7


Ta med deg interiøret ut! Når kveldene blir lange og milde er det deilig å flytte rommene ut på terrassen. Med nøytrale farger som utgangspunkt kan du variere stiluttrykket med fargesterke blomster, krukker, puter og duker. Papirvimpler og servietter er rimelig og effektfull dekor når du skal invitere til festligheter – tepper og ryer gjør seg også godt ute på terrassen. Bruk fantasien og spill på alle fargene som møter deg når du åpner døren!


TIPS!

Blir det varmt i vinterhagen om sommeren? Og iskaldt om vinteren? Ta kontakt med oss for gode tips og rĂĽd. Med Luxaflex solskjerming kan du kontrollere temperaturen hele ĂĽret.

9


TIPS!

Miks og match servise for en personlig touch!

10

TIPS!

Stoffrester og tapetrester kan bli en flott girlander i sommervinden.


VITAMIN C FR1404 HIBISCUS FR1187 SKILPADDE FR1163 KLØVERBLOMST FR1183 Ikke planlegg for mye, elementer i samme fargeskala blir friskt og fint.

KIMONO FR1161

TIPS!

MARKJORDBÆR FR1182

TIPS!

MORELL FR2522

Lag morsomme bordkort, det meste kan brukes – her har vi brukt en fargelamell!


Styling: Siv Brenne og Christine Hærra Foto: Per Erik Jæger og Sveinung Bråthen Matstylist: Marianne Pfeffer Gjengedal

Rød er lidenskapens farge, og Årets Farge 2017 handler om å finne de fargene som får ditt hjerte til å hamre litt ekstra. Tendenser fra moteverden, designere og de store interiørmessene, peker i år mot nyanser av rødt. Vi har tatt utgangspunkt i et utvalg av rødfarger og skapt fire virkningsfulle historier. Du kan sikkert kjenne deg mer igjen i noen av historiene, mens andre kan virke fjerne for deg akkurat nå. Vi har alle flere sider, og det som er helt ”meg” er hele tiden i forandring. Den ene dagen kjennes det helt riktig å trekke seg tilbake og nyte det enkle hyttelivet i en gammel ullgenser, mens dagen etter vil du kanskje pynte deg og gå ut på en fin restaurant. Vi reiser og opplever nye ting, og henter inspirasjon fra stedene vi besøker. Inspirasjonen kan komme fra så mangt, en liten detalj som får tankene til å rømme av gårde, dufter, lyder, arkitektur, mønster og teksturer. Når vi har satt sammen palettene i årets fargekart har vi prøvd å la fargene formidle en spesiell

12

stemning. Vi har hentet inspirasjon fra norsk hyttetradisjon, spirituelle østen, sprudlende Cuba, og fra elegante storbyer. Selv om alle fargene kan kalles ”røde” ser vi at det er fire svært ulike stemningsbilder vi har skapt. Rødt kan nemlig være både kjølige farger som skaper ro, og dynamiske farger med mye varme i seg. Rødt kan være farlig og pikant, men også dempet og rolig. Fellesnevneren er at rød er en farge med sterk kraft og energi. Vi håper at du blir inspirert, og finner en eller flere farger som snakker til akkurat deg. Del gjerne inspirerende bilder av Årets Farge med oss – bruk hashtaggen #ÅretsFarge2017 på Facebook, Instagram og Pinterest. Vil du lese mer om Årest Farge 2017, bla til side 4 i EGRAF. På de neste sidene finner du oppskriftene til de flotte bildene vi har brukt i fargekartet Årets Farge 2017.


13


JORDBÆRDAIQUIRI KORALLREV FR1186 Til 4 drinker: 0,6 dl friskpresset limejuice 0,6 dl sukker 1 liter friske, rensede jordbær 1,5 dl hvit rom 5 dl isbiter Ha jordbær, limejuice og sukker i en blender. Bland til sukkeret er oppløst. Smak til med mer sukker eller mer limejuice hvis nødvendig. Hvor mye sukker som skal i kommer an på hvor søte bærene er. Tilsett isbiter og rom, og bland et par minutter til alt er avkjølt. Sil over i glass med det samme.

14

DJERV LEK


Miks og match! To tepper som ikke egentlig passer sammen, eller puter du bare liker – dette skaper spennede kontraster.

Dra ut og oppdag verden, eksotiske minner passer godt i denne stilen.

Dyrt og billig, mønstret og ensfarget, sett frem det du liker – det er dine minner.

Kjøkkenet er ofte husets uhøytidelige møteplass, legg til rette for god mat og sosialt samvær.

15


Den norske fjellheimen er et yndet reisemål, sommer som vinter!

Det norske kjøkkenet er i vinden som aldri før.

Tradisjonelle tekstiler og farger gir hytta en nær og varig karakter.

Hyttetur med brettspill, rebusløp og kortstokk - alle familier har sin egen vri.

16


NOSTALGISK RO

VAFLER MED TROLLKREM MARKJORDBÆR FR1182 Trollkrem: 200 g tyttebær 3 eggehvitter 100 g sukker Skyll tyttebærene og la dem renne godt av. Ha dem i en kjøkkenmaskin sammen med sukker og eggehvitter. Pisk til en luftig krem. Smak og pisk eventuelt inn mer sukker hvis det ikke er søtt nok, og server med det samme.

17


URBAN ELEGANSE

RED VELVET CAKE COSMOPOLITAN FR1194

Red velvet: 375 g brunt sukker 3 dl solsikkeolje 6 egg 3 ss pastafarge

(her har vi brukt Wilton “Burgunder”)

420 g hvetemel 1,5 ts vaniljesukker 4 ts bakepulver 3 ts kanel 200 g rå, finrevet rødbet 90 g rå, finrevet gulrot Krem i kaken: 600 g romtemperert Philadelphiaost 1 ts vaniljesukker 110 g melis 3,5 dl kremfløte Smørkrem utenpå kaken: 420 g romtemperert smør 1 kg melis 4-6 ss melk eller fløte 2 ts vaniljeekstrakt

Bunner: Bland sukker, olje, egg og farge godt sammen. Rør de tørre ingrediensene sammen i en egen bolle og ha i oljeblandingen. Rør til slutt inn rødbeter og gulrøtter. Fyll to små, smurte kakeformer med en diameter på 15-20 cm, eller all røren i én stor form. Da blir den like god, men ikke like høy. Jo mindre former du bruker, jo høyere blir kaken. Stek i ca 25-30 min på 175 grader, steketiden varierer etter størrelsen på formen, så sjekk med en pinne etter 25 minutter, og stek lenger hvis de fortsatt er rå. Ta kakene ut av formene og avkjøl på rist.

18

Visp kremosten myk. Sikt i melis og vaniljesukker og pisk. Tilsett litt og litt kremfløte mens du visper til du har en myk og glatt krem. Hvis den blir for løs kan den settes en times tid i kjøleskapet. Del kakebunnene i to eller tre og legg opp bunner og krem lagvis på et fint kakefat. Avslutt med en av bunnene opp ned så kaken får en glatt og fast avslutning. Sett kaken kaldt. Pisk smør glatt og luftig. Tilsett litt og litt melis, ha i 3 ss melk eller kremfløte, og fortsett med melisen. Pisk til du har en luftig og lys krem. Pisk inn vaniljeekstrakt og pisk i mer væske hvis kremen er for fast. Hvis den blir for løs kan du sette den kaldt i 10 miutter og piske opp igjen.

Glasur: Dekk hele kaken med glasur for å feste alle smuler og ha rikelig med glasur på toppen av kaken. Prøv å lage toppen av kaken så glatt som mulig. Sett kaldt i 30 min mens bollen med glasur står i romtemperatur så lenge. Fyll sprøyteposen med glasur og sprøyt et jevnt lag over hele kaken med en stor og bred tupp. Bruk en bred spatel til å jevne ut glasuren ved å holde den ganske plant mot kanten av kaken og rotere på kaken. Siden det er så høy kake blir gjerne tradisjonelt kakeverktøy for smått, så en plastsparkel fra Fargerike er en billig og fin løsning. Skrap av overflødig glasur og fortsett med å glatte ut glasuren. Husk at øvelse gjør mester, og bruk god tid. Pynt gjerne med spiselige fioler og lakriskuler.


Urban eleganse handler om å gå ut og pynte seg og er den perfekte motsatsen til Nostalgisk Ro.

En eksotisk drink hjemme før festen passer ypperlig til denne stilen.

Sofistikert luksus. Hjemmespaet trenger ikke ha duse blåtoner, disse varme og voksne nyansene av rødt gir ro og varme.

19


Dyp Rubin FR1191 inspirerer til å ta det med ro, skrive brev og reflektere over livet.

Østens mystikk og tusen og én natt trekker oss mot varme rødnyanser og dynamiske og eksotiske mønstre.

Hjerterdame FR1193 skaper et rolig bakteppe for å fordype seg i både bøker og tanker.

20


ØSTENFOR SOL

SOLBÆRSORBET HJERTERDAME FR1193

Du trenger: 500 g solbær 1,5 dl vann 1,5 dl sukker 40 g glukose Kok opp bær, vann, sukker og glukose. Kok opp til bærene er myke og sukkeret er oppløst. Bland sammen med en stavmikser eller en miksmaster, og sil gjennom en finmasket sikt for å bli kvitt frø og skall etter bærene. Smak på pureen og kok eventuelt inn mer sukker hvis du synes det trengs. Avkjøl først helt i kjøleskapet, bruk deretter en iskremmaskin, eller hell i en plastboks og sett i fryseren. Ta sorbeten ut av fryseren med jevne mellomrom for å røre opp sorbeten og knuse iskrystallene, eller la den fryse helt og skrap den opp med en gaffel for å lage granité. 21


Beboerne var glad i sofaen, men stoffet var slitt. De løse sofaputene fikk derfor nye trekk sydd i tre ulike tekstiler; Zinq col 119 (mørk grå), Zinq col 125 (lys grå) og Zinq col 98 (lys plomme). Pynteputene av Gold 1006 Griggio Piccione (grå) og Metal col 3004 (pudderrosa), alt fra Green Apple. Veggfargen Kanin FR1104 harmonerer perfekt med de andre gråtonene i rommet. 22


23


Ut mot terrassen henger den lekre gardinen sydd av Thesium 30378 i fargen Er pg2, med püsydd kant i Gold 1006 Griggio Piccione fra Green Apple. Gardinen har hipper øverst, for et mykt uttrykk. 24


Liftgardinen over kjøkkenvinduet er laget av metervare fra Green Apple. Thesium 30378, farge er ppg2.

Styling: Siv Brenne Foto: Per Erik Jæger Tekst: Delbæk Tekstbyrå

Den eldre eneboligen fra 1927 stod overfor enda en ny oppussingsrunde, og det var på høy tid å tenke nytt. De hvite veggene måtte bort og den gulfargede eikeparketten likeså. Beboerne var for lengst ferdige med den lyse og klassiske interiørstilen, men møblene ville de gjerne beholde.

25


Huset begynte å bli slitent. Særlig gjaldt dette første etasje hvor vi har stue, kjøkken og oppholdsrom. Vi hadde lenge tenkt på å gjøre noe, men innså at vi trengte hjelp fra noen som kunne se helheten og bistå oss med å komme frem til de riktige løsningene. Interiørdesigner Siv Brenne ble leid inn for å se på nye muligheter. - Beboerne ønsket å friske opp hjemmet sitt ved hjelp av blant annet nye farger og tekstiler. Det er et fint hus som var hyggelig innredet, men uten at husets potensial kom til sin rett. Den gode takhøyden var ikke blitt fremhevet, vinduene fremstod som litt kjedelige av fasong, og rommene fløt sammen uten at noen vegger var poengtert, forklarer Brenne, og tilføyer: - Men det er jo nettopp derfor man kan hyre inn ekspertise, for å se slike ting. Ton-i-ton Gulv og vegger var det første som ble prioritert. Gulvet, en enstavs og gulnet eikeparkett, ble slipt ned og beiset grått. Veggene ble fargesatt ved hjelp av maling eller tapet i støvete rosa-, pudder- og lillatoner. - Stue, spisestue og kjøkken er ett stort allrom, derfor valgte vi en nøytral, men likevel fremtredende basisfarge på alle vegger, Kanin FR1104. Noen av veggene 26


Den lille veggen pü kjøkkenet er tapetsert med metallisk tapet TOC 006 fra Toccota/Khroma fra Borge. Beboerne er glad i duse pastellfarger, og det nye tapetet matcher kunsten pü veggen perfekt.

27


Tapetet bak spisestuebenken er Colour Linen 008 col Storm fra Borge. Liftgardinen er sydd av Metal col 3004, og er fra Green Apple. Den ble hengt opp mot taket, for å løfte takhøyde og få vinduene til å virke enda større enn de er. Lampen over spisebordet heter Lavina og er fra Light & Living.

28


ble tapetsert i mørkere eller lysere farger, som for eksempel den lille veggen på kjøkkenet som har fått en skimrende pudderfarget tapet, forteller Brenne. Hun inspireres av å se hvordan et rom kan endre karakter og balanse kun ved hjelp av enkle virkemidler.

Tekstiler og teksturer Til tross for eldre og godt brukte møbler, var kvaliteten på møblene fortsatt god. Beboerne ønsket derfor å beholde det meste av interiøret, inkludert den store, hvite sjeselongen i stua.

- Slitne eller stygge tregulv kan males for en rimelig penge, og det er forholdvis enkelt å tapetsere eller male noen vegger eller dører. Et rom kan bli mye mer spennende bare ved å leke seg med ulike strukturer og nyanser, sier hun.

- Sofaen vår var ganske nedslitt, men med nytt stoff ble den som ny. Nå har vi fått en sofa vi kan bruke i mange år til, sier de fornøyd.

Riktig belysning Med mørkere vegger fulgte også strengere krav til belysning, og det til tross for husets mange og store vinduer. - Huset ble mye lunere og hyggeligere med mørkere farger, men samtidig kan det jo fort bli veldig mørkt i vinterhalvåret. Vi oppdaget at vi hadde behov for langt mer og bedre belysning enn vi hadde fra før, sier beboerene.

De løse sofaputene fikk nytt trekk sydd i tre ulike tekstiler, alle fra Green Apple. Også spisestuestoler, spisesofa og benkeputen på daybeden ute på glassverandaen ble trukket om. Blanke tekstiler og myk velur ble brukt for å fremheve et mer eksklusivt uttrykk. - Å trekke om møbler er en forholdsvis enkel måte å endre møblenes karakter på, og samtidig gi dem et lengre liv, sier Brenne.

Skjellampen i stua ble erstattet med en enklere taklampe i glass, mens en ny og stor gulvlampe fikk plass ved siden av sofaen. Også lampen over spisestuebordet ble byttet ut.

Gardiner og liftgardiner ble hengt opp mot taket, som et effektivt virkemiddel for å løfte takhøyden, og få vinduene til å virke større enn de egentlig er.

- Lampelys har mye å si for hvordan farger oppfører seg i et rom. Fargene kan fort endre seg bare ved å bruke ulike typer lyspærer som LED, halogen og glødetråd, sier Brenne, som gikk for belysning fra Light & Living – et grossistmerke til nederlandske Lightmakers.

- Monteringshøyden på liftgardinene ble endret for å hjelpe lyset inn i boligen, forteller Brenne, som avviser at det koster en formue å pusse opp. - Ofte er det ikke de store investeringene som skal til. Det viktigste er å lage en plan, eller få hjelp til å lage en god plan,

29


og så ta det steg for steg. Ved å være bevisst på gjenbruk kan man beholde kjære gjenstander, kjøpe kvalitet og ikke være så opptatt av trender. Mye kan også kjøpes brukt på finn.no, mener hun.

Hvem: Mor og far med to barn. Hvor: I et rolig boligstrøk på Bekkelaget i Oslo, med utsikt ut over Bunnefjorden. Hva: Enebolig fra 1929 på 260 kvadratmeter med et tilbygg på 36 kvadratmeter. Første etasje i huset, som består av stue, oppholdsrom og kjøkken, ble pusset opp i en myk palett høsten 2016.

30


Veggen bak stolen er tapetsert i Chacran 18411 i en dempet grüfarge med relieffmønster i metall fra Borge. I gangen i bakgrunnen er det benyttet ensfarget tapet med tekstilpreg i samme farge, Chacran 18455, ogsü den fra Borge. Krukken i gangen er fra Light & Living. Stolen er arvet.

31


32

KANIN FR1104

TULIPAN FR1363

FROSTRØYK FR1348

FLØYEL FR1362

HAVDYP FR2515

VÅRNATT FR1356

PURPUR FR1309


Før var spisestuestolene hvite og slitte, nå har de fått nytt liv i nye stoffer og farger. Spisestuestolen med ryggen til i bildet (i harlequinruter) er Eremitage 927120 Diva Home/Pagunette. Benkeputen i daybeden (til venstre) har fått nytt trekk sydd av Touareg col 11 fra Green Apple. Pynteputer er sydd av blanke tekstiler Metal col 3004 (pudder) og Gold 1106 Griggio Piccione (mørk grå). 33


Sofabordet ”Wood on steel legs” er fra Light & Living. Det samme er lampen, krukker og blomstervaser. Teppet X-rugs Pure Lounge 880 er fra Lano, Fargerike. De mørke liftgardinene, Gold 1006 farge Griggio Piccione, er med på å gjøre stuen til et lunt og trivelig sted å være. 34


STYLISTENS FEM BESTE INNREDNINGSTIPS:

Det trenger ikke koste en formue å pusse opp. Tenk gjenbruk på puter, sofaer, stoler og interiør. •

Alle har en farge de liker ekstra godt, ikke vær redd for å benytte denne, det gir det beste resultatet. •

Variasjoner er fint, bare sørg for å unngå de store ”sjokkene” ved å stadig introdusere nye farger fra rom til rom. Velg deg gjerne tre basisfarger som et utgangspunkt i hjemmet. •

Skjemmende gjenstander kan med fordel fjernes, det er bedre med litt tomme rom enn møbler som ikke passer inn. •

Bruk fantasien og se på andre interiører du liker som inspirasjon.

35


Tapet Azmaara 2671-22400, Storeys Teppe Charles 1448 Lt grey, Gulvex Gulv Midtgard Eik Lys 1-stav, Saga Lampe, bord, sofa, pledd og vase Habitat Pute og potter Muchi Velurpute Fargerike Ramme IKEA 36


Tapet-

trender Styling: Christine Hærra Foto: Sveinung Bråthen

Tør du velge denne? Årets tapetrend utfordrer oss, men hvis du kombinerer mønsteret med stramme linjer i interiøret og farger som går ton-i-ton blir den mindre dominerende enn du kanskje skulle tro. Dette tapetet kan minne om årringer, eller strukturen du ser i tverrsnittet av en stein. Ved å dekorere med grønne planter understreker du det naturlige uttrykket i mønsteret.

37


Til venstre: Tapet Countryside 5966-18 Fantasi Interiør Speil privat Knagger Muuto/ Verket Interiør Hvit potte Matheus Stol IKEA Kurv og puter Verket Interiør Kurv Habitat Lykt Verket Interiør Bord og kurver IKEA Krakk Habitat Gulv Exclusive Limestone 106042, Saga

Til høyre: Tapet Countryside 5965-07, Fantasi Interiør Tapet Terazzo spot 5267, Eco Nature Tapet 5265 Seagrass, Eco nature Tapet Azmaara 2671-22455, Storeys Maling Roseblad FR1351 Maling Prisme FR1353 Tekstil Palais Olive F00649/09, Clarke & Clarke Tekstil Opaline 33264/9710, Houles Maling Furu FR1409 Tekstil Garciabio H802, Green Apple Tekstil Palais Palm F00649/11, Clarke & Clarke Gulv Exclusive Limestone 106042, Saga Teppe Dubai green Fargerike/Gulvex 38


NATURLIG NORDISK Vi skandinavere blir aldri lei den sobre naturpaletten. Farger som minner oss om svale sommerdager, vintermorgener på snødekte vidder og Skagens strender. For at denne stilen ikke skal bli steril og kjedelig handler det om å kombinere ulike duse farger, mønster og materialer. 90-tallets kurvmøbler, flett og bast har fått en ny renessanse og passer perfekt inn i denne stilen.

39


RØDT OG SØTT Rødt er Årets Farge i Fargerike, og palettene springer fra burgunder via duse rødtoner til signalrødt. Mal et gammelt kjøkkenbord, en stol eller lignende og lek deg med å kombinere detaljer i friske rødfarger med et retroinspirert blomstermønster. Uttrykket blir varmt og sommerlig, med en klype nostalgisk sødme.

40


Til høyre: Tapet Rabarber 1792 Scandinavian designers II, Borås Bord IKEA, malt i Bordeaux FR1154 Skjenk, stol og magnettavle Montana Medisinskap IKEA Kopp, lampe og vase Habitat Bøker Inside too, Habitat Klokke Verket interiør Magneter Verket interiør

Til venstre: Tekstil Palais Spice F0649/14, Clarke & Clarke Tekstil Palais Chocolate F0649/04, Clarke & Clarke Tekstil New tiger stripe DMUSTS202, Sanderson Tekstil Tibidabo 11 yutes, Green Apple Maling Bloody Mary FR2505 Maling Cuba FR1188 Maling Granateple FR1189 Tapet Azmaara 267122418, Storeys Tapet Vertigo 1775, Borås Tapet OXY201 Rotan, Lemon Chroma Tapet Papavera 214745, Sanderson Tapet Palladio Sunflower DVIWPA 102, Sanderson Gulv Exclusive Limestone 106042, Saga 41


Til venstre: Gulv Exclusive Limestone 106042, Saga Tapet Azmaara 267122422, Storeys Speil Jonathan Adler Lampeskjerm House of Hackney Sofa , pledd og bord Jonathan Adler Puter og puff Missoni Stålampe og sorte bord SH-Interiør Kopp og askebeger Jonathan Adler

Til høyre: Tapet Azmaara 267122405, Storeys Tekstil Palais indigo F0649/07, Clarke & Clarke Tekstil H818 Garciabio, Green Apple Tekstil Tibidabo 07, Yutes, Green Apple Tekstil T77/05 GlenCobalt, Designers Guild Tekstil Tibidabo 34, Yutes, Green Apple Gardinstangholdere i messing Precisely, Kirsch Tapet Soft feelings 4611 Quiet, Borås Tapet Soft feelings 4606 Fragrance, Borås Tapet Soft feelings 4601 Tender, Borås Tapet Azmaara 267122425, Storeys Maling Natthimmel FR1586 Maling Luft FR1414 Maling Longyearbyen FR1041 Gulv Exclusive Limestone 106042, Saga Teppe Charles 1448 Blue, Gulvex 42


BLÅFØLELSEN Nordmenn har en forkjærlighet for blått. Kanskje fordi fargen snakker til melankolien i oss? Lyse sommernetter, blånende fjell og nærheten til havet har satt sitt preg på folkesjela. Men blått kan også være leken og overraskende, prøv å kombinere fargen med sterke kontrastfarger og lek med mønster og teksturer som lyst tre og gyllent metall.

43


Tekst: Mette Dybwad Torstensen Styling: Christine HĂŚrra Foto: Sveinung BrĂĽthen

44


Ved å ha flere nøytrale soner, kunne vi leke oss med andre flater, som det gule taket i gangen eller den lilla fargen bak kjøkkeninnredningen, forteller Cathrine Storesund, interiørkonsulent i Fargerike Raglamyr i Haugesund. 45


Odd Arne Flatnes og Vivian Wee Flatnes har bygget en fargerik funkisperle utenfor Haugesund.

46


I hele huset har man benyttet farger for å gi et personlig preg og tilfører dette som en motsats til de store vinduene og de kalde nyansene og materialene.

Karrigult tak i gangen og lilla kjøkken. Gulltapet på toalettet og småfugler på veggen. Lekne farger og myke tekstiler. Familien Flatnes-Wees moderne, fargerike og funksjonelle hus har fått et unikt særpreg og en varmere atmosfære.

47


Vi ønsket en moderne bolig med universell utforming og masse glass mot fjorden, forteller eierne. Florlette volanggardiner gjør overgangen til dagslyset mykere. Veggene i Iris FR1313 er en herlig ramme for naturen utenfor.

48


49

IRIS FR1313

MARKJORDBÆR FR1182

KIMONO FR1161

FROSTRØYK FR1348

SKILPADDE FR1163

HIBISCUS FR1187

SMYKKESTEIN FR1170


Taket i Karri FR2508 og veggene i Dus Sommerhimmel FR1117 ønsker deg velkommen.

50


Et nybygget naust i underetasjen har fått en røffere stil, med trevegger, der gamle minner og bilder er mikset med nytt design.

FARGE har tatt turen til en lun bukt en times kjøring utenfor Haugesund, til Førresfjorden. Familien på fem (Odd Arne Flatnes og Vivian Wee Flatnes med tvillingene Odin & Remi på 12 år og på Vilde på 8 år) flyttet inn det nærmest herskapelige funkishuset. Det åpner seg opp nedover mot sjøen et steinkast nedenfor den store terrassen. Mamma Vivian, som jobber i familiebedriften Wee Gruppen/ Wee.no med ansvar for fritidsprodukter, vokste opp i nabohuset. For henne føltes det veldig riktig å bygge et hus i barndommens hage og skjærgård. Hun ønsket å benytte farger for å gi et personlig preg og tilføre varme til huset som var tegnet med store vinduer, stramme linjer og kaldere materialer som betong og hvite flater. - Jeg ønsket å skape en kontrast til det maskuline uttrykket huset hadde. Dessuten var huset så utrolig lyst med de store vinduene. For at vi skulle slippe å gå med solbriller i stuen i det enormt sterke lyset valgte vi en nokså mørk blåfarge på veggen. Ved å ha flere nøytrale

soner i fargen Kanin FR1104, «trygge» rom, kunne vi leke oss med andre flater. Det ble karrigult taket i gangen og lilla bak kjøkkeninnredningen. Ikke minst kom den vakre lysekronen frem på en helt spesiell måte da vi malte taket, forteller Cathrine Storesund, interiørkonsulent i Fargerike Raglamyr i Haugesund. Hun jobber til daglig med fargesetting av hus. - Odd har lenge ønsket å ha hytte eller hus helt nede ved sjøkanten. Da vi fikk muligheten til å kjøpe nabohuset til mine foreldre, så måtte vi bare slå til. Det gamle huset hadde stor tomt med strandlinje. Da kunne vi dele tomten og bygget nytt hus helt nede ved kaien. Ektemannen Odd er byggeleder og medeier i Norgeshus Haugesund, og forteller om husets arkitektur: - Det er Inga fra Arkitekt Eskild Kvala AS som har tegnet huset i samarbeid med Norgeshus Haugesund. Vi ønsket en moderne bolig med universell utforming og masse glass mot fjorden. Vi ønsket oss også et "naust" i underetasjen 51


I naustet har de lekt med flere materialer; det moderne kjøkkenet, mur, tre og kryssfinér skaper spennende kontraster.

som vi kunne ha som hytte med kjøkken, dusj og lagerplass til fiskeutstyr og utemøbler. - Og hvordan ble den endelige løsningen? - Fantastisk luftig med mye dagslys og lettvinte løsninger. Vi er glad for at vi hadde Cathrine fra Fargerike til å velge farger og sette dette sammen slik at vi ikke endte opp med hvitt på alt. Naustet fikk hyttestil, og bryter også totalt med hovedetasjen. Når du oppholder deg i stuen er du i direkte kontakt med fjorden og uteplassen. Det føles veldig naturlig med den stilen i underetasjen. Det er røft og maskulint. Interiørkonsulenten og familien viser oss inn i den store stuen der to fotografier fra Kare Design smykker den ene veggen. Da familien skulle bygge nytt hus, var det noen krav som måtte innfris. De har tre barn, der et av barna bruker rullestol. En heis måtte tegnes inn, og alle rom ute og inne måtte være tilgjengelig for alle. Fisking fra brygga var viktig! - Jeg kjenner Vivian fra før og vet at familien er veldig sosial og elsker å kokkelere og dekke langbord. Uteplassen var viktig og det å kunne åpne opp mellom inne- og uterommet. Beliggenheten her er jo helt unik, smiler Cathrine. Det nybyggede naustet i underetasjen har fått en røffere stil med trevegger, der gamle minner og bilder er mikset med nytt design. Et av barnerommene har fått en fototapet med to lam, det andre en herlig blomster- og fugletapet. Et annet

52

rom har naturtapet. Soverommet til foreldrene har sjøutsikt og har fått myke tepper og bærer preg av hotellstil, med innebygget bad i rommet. Hvert soverom har et nytt tema, i sterk kontrast til de andre, men på en underlig måte går alt sammen opp i en utradisjonell enhet og stil. - De grå og beige sonene er avgjørende for at dette ikke ble spinnvilt. Den knallrosa fargen på det ene jenterommet blandet vi spesielt til, forteller Cathrine, og peker deretter på det iøynefallende karrigule taket i gangen: - Dette er nok det mest sprelske vi gjorde. Det er utradisjonelt og tøft, men jeg synes det fungerer supert! - Og et toalett med gulltapet? Cathrine nikker. - Det er det bare Vivian som kunne ha gjort. Hun liker ting med glamourpreg, og hun tør å bryte noen grenser. Derfor kan vi blande det funksjonelle med det mer dramatiske. Det handler om å våge. Jeg jobber med dette fordi jeg både er glad i farger og folk, og ser derfor på mulighetene for å tilpasse hvert prosjekt ved å bli kjent med menneskene som skal omgi seg med fargene og tekstilene til daglig. Dette huset er unikt. Jeg kommer nok sannsynligvis aldri til å gjøre noe likt igjen. Fargene som er brukt er Fargerikes egne FR-farger, og de kommer jeg garantert til å bruke mange flere ganger, men i nye settinger og nye prosjekter.


Perlemor, fliser og hvit porselen i skjønn forening.

Brune vegger trenger ikke være kjedelige, tapet med skimrende struktur har et morsomt spill som liver opp det lille rommet.

Et av barnerommene har fått en fototapet med herlig blomsterog fugletapet, Prisma fra Fantasi. Akkurat passe romantisk og tøft.

53


Soverommet til foreldrene er malt i Kanin FR1104 og har fütt myke vegg-til-veggtepper og gardiner fra gulv til tak. Rommet bÌrer preg av hotellstil, med innebygget bad i rommet med sjøutsikt.

54


Sømløse omgivelser med walk-in bathroom er toppen av luksus.

55


Hvem: Odd Arne Flatnes og Vivian Wee Flatnes med tvillingene Odin & Remi på 12 år og på Vilde på 8 år. Hvor: Ved Førresfjorden, en times kjøring fra Haugesund Hva: Toetasjers funkishus med strandlinje, tegnet av Inga fra Arkitekt Eskild Kvala AS i samarbeid med Norgeshus Haugesund. Huset er fargesatt av Cathrine Storesund fra Fargerike Raglamyr.

De store vinduene speiler fjorden og årstidene utenfor, så huset nærmest skifter farge med sesongene. 56


57


Styling: Christine Hærra Foto: Sveinung Bråthen Tekst: Delbæk Tekstbyrå AS

I denne boligen vinner egenart over trender, gammelt over nytt. Resultatet er et smakfullt og høyst personlig hjem.

Vegg S 1005-G80Y Gardiner Diva Home 17, Pagunette Gardiner Casamance Silence 3645 03 60, Green Apple 58


59


GROTTE FR1167 VÃ…RKRYSTALL FR1341 TEBLAD FR1358 LOFOTEN FR1211 SKILPADDE FR1163 SAVANNEGRESS FR1342 PUNKY PETROLEUM FR1144

Vegg S 1005-G80Y Liftgardiner sydd av Kirsch-system, i 3511 28 39 Casamance, Green Apple Teppe Charles 1448 lt grey, Gulvex Puter Missoni og Eske 60


Samboerparet er ikke spesielt opptatt av ĂĽ omgi seg med mange ting, det er mer tingenes opphav og historie som betyr noe.

- Grønn er en rolig farge som skaper balanse. Den er verken feminin eller maskulin.

61


En flott reol er blikkfang og beboernes store stolthet. – Vi er opptatt av gjenbruk og er heldige som har arvet mange flotte møbler, sier de. 62


Den 80 kvadratmeter store hjørneleiligheten ligger i fjerde etasje i en gammel bygård på Adamstuen i Oslo. Fra de store og mange vinduene slippes dagslyset inn fra flere kanter. Interiøret tar utgangspunkt i estetisk tilnærming. Det praktiske viser en sans for ekte håndverk og kvalitet. Beboerne her vet hva de vil ha. - Vi liker det klassisk, rolig og personlig. Stilen vår har utviklet seg som et resultat av ulike ting vi liker og har satt sammen. Vi har ikke vært opptatt av å følge en spesiell tids- eller stilperiode, forteller samboerparet. De henter mye inspirasjon fra de veletablerte auksjonshusene Bruun Rasmussen og Blomqvist. - Vi ser også på barer, hoteller og restauranter. I tillegg er vi så heldige å ha venner som er interiørarkitekter, eller som jobber med interiør. De har inspirert oss underveis i innredningsprosessen. Less is more Et stilleben med karafler og en vakker vase, noen få utvalgte bøker på stuebordet. Samboerparet er ikke spesielt opptatt av å omgi seg med mange ting. Det er tingenes opphav og historie som betyr noe. Å skape en avdempet innredning uten for mange forstyrrelser, har vært viktig for dem begge. - Egentlig ville vi bo enda mer minimalistisk, men til det er vi altfor glad i ting med god design og fine farger. Vi liker at tingene vi omgir oss med har en egen kvalitet i håndverk, design eller historie. De behøver ikke være kostbare eller ”one-of-a-kind”, men vi prøver å unngå ting som egentlig bare er en kopi av noe annet, sier de. - Vi har flere møbler enn det vi trenger og har plass til. Heldigvis har vi en god kjeller, så når noe kommer inn, må noe annet ut. Det er viktig at leiligheten ikke blir overfylt. Arvegods Beboerne verdsetter gjenbruk, og arvede møbler er i høy grad med på å sette sitt preg på leiligheten. Møbler fra 50- og 60-tallet har fått plass ved siden av nyere design, men å få gammelt og nytt til å fungere godt sammen kan være en utfordring, innrømmer de. 63


Liftgardin sydd av 683206 Lokeren, Paguentte.

64

Designmøbler og engelsk porselen i skjønn forening. Interessen for å sette sammen og få harmoni kommer spesielt godt til uttrykk på kjøkkenet.


Klassisk, elegant og gjennomført. I denne boligen har hver ting sin historie.

- Det er mange møbler eller ting som i seg selv er utrolig fine, men som kanskje ikke alltid passer inn i totaliteten eller bidrar til å skape sammenheng og ro. Når tingene ikke passer sammen, har vi blitt flinkere til å fjerne noe. Et stort fokus for oss har vært å sette tingene våre sammen og få dem i harmoni. Samtidig er de begge bevisste på at hjemmet ikke skal bli som et museum hvor tiden står stille. - Selv om vi begge er veldig opptatt av å ta vare på alt som har en historie, er det like viktig å innrede med møbler og ting som stammer fra den tiden vi faktisk lever i, synes de.

65


Headboard og sengeteppe Sheila Coombes Virgil Sc046-03, Green Apple Sjokoladebrunt tekstil putetrekk 4787, Pagunette Mørkegrønt tekstil putetrekk 8469, Pagunette Hvite putetrekk Tara Anthun Lysebrunt tekstil putetrekk Murano 22 Lizzo, Green Apple 66


Harmonisk fargepalett Veggene i boligen er i ulike nyanser av lysegrønt. I kombinasjon med innredning av mørkt treverk er det nærmest noe royalt over det hele. Den delikate fargepaletten har paret valgt bevisst. - Grønn er en rolig farge som skaper balanse. Den er verken feminin eller maskulin. Grønn er også en klassisk farge som har vært populær i mange tidsperioder, blant annet på begynnelsen av 1900-tallet da denne bygården ble bygd. Fargene i leiligheten er imidlertid ikke bundet opp til en spesifikk epoke, de kunne like gjerne vært brukt i en kirke på 1700-tallet som i en butikk på 1900-tallet.

Hvem: Et samboerpar på 36 og 37 år. Hvor: På Adamstuen i Oslo Hva: Gjennomgående hjørneleilighet på 80 kvadratmeter i en bygård tegnet av arkitekt Johannes Thorvaldsen Westbye i 1914.

67


BEBOERNES INNREDNINGSTIPS:

Gå etter ting eller møbler med kvalitet og originalitet. •

Velg den stilen du selv vil. •

Pass på at det ikke blir for mye ting. Det kan fort bli overfylt. 68


To lag med gardiner, grønne stueplanter, et vakkert stilleben. Få, men viktige elementer som er med på å sette sitt preg på boligen. Gardiner Diva Home 17, Pagunette og Casamance Silence 3645 03 60, Green Apple. 69


Tapet 1784 fra Borge, designet av Arne Jacobsen.


Ă…rets Farge 2017 4 fortellinger om deg i RĂ˜DT 434


Styling: Siv Brenne og Christine Hærra Foto: Marte Gjærde Tekst: Mette Dybwad Torstensen

Bunadsrød eller Cuba. Markjordbær eller Rød fløyel. Korallrev eller Solbærtoddy. Årets Farge 2017 gir oss 4 fortellinger om oss mennesker i dag. Fargenavnene er små stikkord inn i fire vakre bilder om det nære i livet, behovet for den indre reisen, det kontinentale mennesket og drømmen om det litt vågale. Det trygge kontra det lokkende. Det meditative mennesket kontra det sosiale og reisende mennesket.

355


Tema Østenfor Solen

Lokalet under lanseringen var delt inn i en reise gjennom 4 stiler, som igjen avtegnet seg på fargekartet, og en reise som igjen symboliserte hvem vi mennesker er i dag og hvordan vi liker å leve livene våre.

Tema Østenfor Solen

6

Kokkene under lansering av Årets Farge 2017 serverte mat inspirert av de fire stilene med røde toner: røkelaks og vafler med rørte bær, en alkoholfri rød Cosmopolitan-drink, en eksotisk tomatsuppe med chèvre og pizza.


Tema Djerv Lek

7


Årets Farge 2017 er rød. I ett år har kreativ leder i Fargerike, Tale Henningsen, sammen med et knippe ansatte fra Fargerike, jobbet seg videre fra Årets Farge 2016, som var rosa, inn i et enda varmere landskap: En rød palett med 16 nye farger og 32 støttefarger fordelt på en kald og en varm skala. Fargerike har besøkt messer, forsket på trender og lest rapporter om mennesket anno 2016/2017. Til sammen dannet dette et bakteppe de kunne dele inn i fire kategorier, fire ulike røde paletter, fire historier med til sammen 16 fargeknagger inn i de ulike rommene de ønsket å beskrive. Hovedmålet har likevel vært å finne ut hva som er den norske fargen nå; hvilken farge som best viser til hvordan vi ønsker å leve anno 2017. Hva som er deg, du som leser dette. Nesten 100 mennesker hadde møtte frem i lokalet til Flying Culinary Circus på Skøyen i Oslo en kald novemberdag 2016, for å få med lanseringen av Årets Farge 2017. Rødt mot nysnø, det kunne ikke bli vakrere. Lokalet var delt inn i en reise gjennom 4 stiler, som igjen avtegnet seg på fargekartet, og en reise som igjen symboliserte hvem vi mennesker er i dag og hvordan vi liker å leve livene våre. Kokkene serverte mat inspirert av de fire stilene med røde toner: Røkelaks og vafler med rørte bær, en alkoholfri, rød Cosmopolitan-drink, en eksotisk tomatsuppe og chèvre og pizza. For i 2017 er det rød som best representerer oss.

Tema Nostalgisk Ro

Tema Djerv Lek 8


Tema Urban Eleganse

Årets Farge 2017

er delt inn i fire historier:

«Nostalgisk Ro» har solblekete rødtoner med nære, trygge og taktile assosiative navn som Markjordbær FR1182, Kløverblomst FR1183, Soria Moria FR1184 og Bunadsrød FR1185. Dette er farger som alltid har vært en del av vår tradisjon. Her er den røde hytteveggen, spillbrettene, tryggheten, familien, rutete gardiner og kanskje noen nye, enkle designelementer som vi blander med mormors gamle trau og rosemalte bolle. Her er den norske folkesjela, det enkle liv. Det er koselig, tradisjonsrikt og ufarlig.

«Østenfor Sol»-paletten og -stilen viser igjen hvordan vi må trekke oss tilbake, inspirert av Østens mystikk og eventyrene i Tusen og én natt. I denne stilen, energien og rommet leser vi en bok, ikke iPad, skriver et brev, bruker tid. Indre ro, kontemplasjon, fylle lagrene, meditere, pakke oss inn, men på en annen måte enn på hytta. Her heter fargene Solbærtoddy FR1190, Dyp Rubin FR1191, Roseblad FR1192 og Hjerterdame FR1193. Det er engelsk romantikk, tekstiler, mykt og lett mystikk. De dype rødtonene er inspirert av reiser til fjerne strøk, men også den norske skogen.

Paletten og stilen «Djerv Lek» har rødfargene Korallrev FR1186, Hibiscus FR1187, Cuba FR1188 og Granateple FR1189. Dette er en stil som viser til noe gøy, eksotisk, vågalt og lekent, inspirert av Cubas djerve tanker og rytmer og Floridas fargerike assosiasjoner. Fargene er ekstroverte, glade og intense, og gir rommet en sterk personlighet, for deg som ikke er redd for oppmerksomhet. Her finner du geometriske mønstre på tapeter. Hva med et rødt kjøkken eller et rødt gulv?

Og den siste fortellingen om oss, deg, viser igjen en motsats i vår hverdag; «Urban Eleganse». Igjen trekker vi ut av det indre rommet, til kontinentet, fylt av velvære og nytelse. Denne paletten har en kjølig eleganse med navn som Cosmopolitan FR1194, Diva FR1195, Rød Fløyel FR1196 og Jasper FR1197. Her er de myke tepper som føttene synker ned i, enda flere puter, tunge, lange gardiner og varme metallobjekter. En hotellstil, som vi vil vise frem, en stil vi kan pynte oss med. Hva med å male badet i en dyp rødtone? Et lite hjerte av luksus?

9


Tapet Simplicity 3666 blå bunn med blader, Eco Stoffer Alvar Wedegwood F0753/18 velur (mellomblå, på gavlen) og Alvar Indigo F0753/06 velur (sengeteppet), Borge Taklamper, bordlampe, benk, settbord, speil Light & Living. Sorte potteskjulerne, privat.

Soverommet er rommet der vi henter oss inn igjen, kjølige og svale farger er fortsatt de mest populære nyansene. Hva med å varme interiøret med gulldetaljer? 10


SOVEROM STUE GANG ENTRÉ

Styling: Siv Brenne Foto: Per Erik Jæger STUE

I løpet av det siste året har vi hatt mange morsomme prosjekter. Vi har tapetsert, malt, lagt gulv og ikke minst hentet frem gardiner til den nye gardinguiden vår. Her har vi samlet alt, slik at du kan få hele handlelisten!

SOVEROM UNGDOMSROM BAD 11


Teppe Danfloor Milano 3415 col 078 Lampe og bord Light & Living Tapet i entrĂŠ Ralph Lauren Ashfield Floral Gunmetal Pall i gang Light & Living Stol Camelia 12


SOVEROM STUE GANG ENTRÉ STUE SOVEROM

Gyldne

UNGDOMSROM

toner

BAD

Varme metaller mot dype blågrå farger gir et lunt og elegant uttrykk. Med heldekkende teppe på gulvet får du en behagelig følelse av velvære og ro.

13


Gulv Aquarelle Honeycomb Tile Grey, Tarkett Trapp malt i Heksetimen FR1134 Gulvampe med gullskjerm fra Light & Living Puter med mønster fra Light & Living Gule puter, benk og taklampe privat 14


SOVEROM STUE GANG ENTRÉ STUE SOVEROM

Velkommen

UNGDOMSROM

hjem

BAD

Når man har tre barn, en hund og mange venner som ramler inn døren trenger man en gang som er enkel å holde ren og pen. Vinylbelegg med mønster er både praktisk og stilig.

15


Gangen er det rommet vi pusser opp oftest

VISSTE DU AT?

Tapet Factory style 524222 Tak Havdyp FR2515 matt Gulv Monza 3 grey, Tarkett Gardin Amore col ink, Clarke & Clarke, Borge Krakk Verket Interiør Blü krukke Broste Knagg Home & Cottage 16


SOVEROM STUE GANG ENTRÉ STUE SOVEROM

Humoristisk

UNGDOMSROM

velkomst

BAD

Interiør handler mye om å vise identitet, og gangen gir et førsteinntrykk av hvem det er som bor der. Gangen er også et rom der du kan være litt mer vågal enn du ville vært i oppholdsrommene. Denne entréen forteller om en familie som tenker nytt, den er lun og hyggelig, men også annerledes. Tapetet som gir en morsom illusjonseffekt vitner ikke minst om at familien har en god dose humor. Et sort tak er vågalt, men mot de kalde blåtonene på veggene blir rommet sofistikert og stilig.

17


Vegg Oxford 2604- 21225, Storeys Brystning Furu FR1409 matt Sofabenk F0649 Palais Amazon col 18, Palais bay leaf 292 og Palais olive col 9, Clarke & Clarke, Borge Gardin sydd med hipper Poppy Damask 225345 Sanderson / Intag Stang Royal i bronse med ringer, Luxaflex Teppe Twilight 6926, Polar Pute Poppy Damask indigo 225346, Sanderson / Intag Taklampe Bloomingville, lånt fra Designbelysning Puff og vaser Broste Bord og tilbehør privat

Mørke vegger og velur gir rommet en sofistikert glød.

VISSTE DU AT?

TIPS!

18

Småbord og puffer er viktige når vi innreder.


SOVEROM STUE GANG ENTRÉ STUE SOVEROM

Retro

UNGDOMSROM

ruter

BAD

Skotskrutene fra 70-tallet er tilbake! Kombiner en rutete tapet med brystpanel malt i en mørkere tone for en gjennomført retrostil. For at rommet samtidig skal virke moderne kan du dekorere med blomstrete gardiner i en lysere farge og store velurputer som henter opp fargene i tapetet. Sofistikerte stoffer og juveltoner gir rommet en behagelig dybde, perfekt når du vil synke ned i en dyp sofa og hengi deg til en stund med ro og velvære.

19


VISSTE DU AT?

Lag på lag med tekstiler skaper en deilig oase.

En kjølig, blå fargepalett varmes lett med detaljer i gull og messing.

TIPS!

Tak og taklist Sølvbånd FR1349 matt Høy fotlist Vårnatt FR1356 Gulv Mix Brown Texline, Gerflor Tapet LOU 28926 2892 62 31, Casadeco Headboard laget av plank i ulike lengder montert med litt avstand og malt i fargen Isfjord FR1040 Gardin silke Luxury col 101 Aqua, tynn gardin Airshow col 21, Green Apple, sydd med hipper Gardinstang Precisely stangsett messing og ringer fra Kirsch Rollup hvit bambus, Kirsch Teppe Berry Grey 5535, Gulvex Speil og bord privat Sengeteppe Broste Sengeskjørt sydd av Velvet 926006, Diva / Pagunette Taklampe Molecular 5 pendel, House Doctor, Designbelysning Puter Knowsley Chambray F0739/01, Clarke & Clarke, Borge Tilbehør privat 20


SOVEROM STUE GANG ENTRÉ STUE SOVEROM

Blå

UNGDOMSROM

drøm

BAD

På soverommet kan du tillate deg å bare være helt stille, ligge og hvile i pusten og finne roen. Innred med svale blåtoner, lette gardiner og bølgete mønstre som hjelper kroppen inn i hvilemodus. For å bryte opp det kjølige kan du dekorere med gylne detaljer og lune tekstiler. Legg et mykt teppe på gulvet som kan ta i mot føttene når du bestemmer deg for å bevege deg ut i verden igjen.

21


På barnerommet er det perfekt med teppe. Det binder støv og er perfekt å ligge på når en leser lekser.

Vegg-til-veggteppe Marquesa Tweed 070 Tapet More Than Elements 49805, Borge Skuffer Isfjord FR 1040 Pute Light & Living 22

VISSTE DU AT?


SOVEROM STUE GANG ENTRÉ STUE SOVEROM

Skrått

UNGDOMSROM

og godt

BAD

Soverom med skråtak gir en spesiell trygghetsfølelse, men man må tenke litt lurt når man skal utforme rommet. Her er skråtaket utnyttet ved å bygge inn bokhyller i irregulære størrelser, noe som gjør endeveggen til en liten kunstinstallasjon med ulike rom med plass til minner og bøker. Det halvmåneformede vinduet lukkes med en spesiallaget halvsirkelskodde som til vanlig henges i taket, det blir litt som å skalke luken på en båt før man kryper til køys. Veggene har en behagelig blå tapet som rammer inn himmelen utenfor og teppene på gulvet gir en lun og god hulestemning.

23


Bad må ikke ha fliser, vi fører maling som passer ypperlig på badet!

VISSTE DU AT?

TIPS!

24

Gulv Aquarelle Honeycomb Tile Grey, Tarkett Vegg Kakadue FR1052 Sprosser Ren hvit FR 1050 Puff Light&Living Blomsterpotte Light&Living

Lag en beskyttende list med fliser!


SOVEROM STUE GANG ENTRÉ STUE SOVEROM

Personlig

UNGDOMSROM

på badet

BAD

Baderommet i dette huset har blitt en deilig verden ved hjelp av utradisjonelle grep. I stedet for en klassisk benkeløsning har man valgt å plassere et stort skap mellom to vasker. Vinduene har fått brede sprosser som gir et maritimt preg og følelsen av å være i et eldre hus med sjel. Gulvet er et kunstverk i seg selv og med malt panel gir veggene en lun følelse. Legg spesielt merke til den smale stripen med flis nederst på veggen som forhindrer fuktskader på treverket.

25


Teppe Soft Touch 010 Off White Tapet Pinapple Royal 216324, Sanderson Pall Light & Living

EGRAF I dette nummeret har vi ekstra fokus på gulv og vi vil vise deg mange muligheter du kanskje ikke hadde tenkt på. I tillegg skal du få se flotte tapet, tekstiler, lamper og mange andre spennende nyheter. Vi har reist rundt, besøkt og snakket med flinke folk, og samlet masse fine idéer til fargebruk, dekorasjon og oppussing. Du får se bildeserien Hus med blanke ark, der vi har pusset opp, rom for rom, og reportasjen fra lanseringsarrangementet vi gjennomførte sammen med Oslo-restauranten Flying Culinary Circus. I vinter inviterte vi nemlig til en fantasifull rød fargefest på restauranten der vi viste fram de nye fargepalettene gjennom fire rom som ble dekorert for anledningen, med tilhørende rød mat og drikke. Vi føler oss veldig heldige som får vise fram varene våre på en så flott måte, og er utrolig fornøyde med resultatet. I all beskjedenhet er vi rett og slett veldig stolte over å kunne presentere denne utgaven av EGRAF. Vi håper du blir inspirert og får lyst til å sette i gang et prosjekt selv! 2


FARGE 6

Fargerik sommerfest Inspirasjon til uteplassen

3

Leder Tale Olivia Henningsen, Kreativ leder i Fargerike

58

Klassisk eleganse Bygårdsleilighet med sjarm

44

Spenstig fargelek Bli med på besøk til Familien Flatnes-Wees moderne drømmehus

36

Tapettrender Få et overblikk over nyhetene denne sesongen

22

Med gjenbruk i fokus Nye farger i villa på Bekkelaget i Oslo

12

Årets Farge 2017, Rød La deg begeistre av årets nyanser av rødt

Hus med blanke ark Dykk ned i vårt utvalg av gulv, tapet, tekstil, maling og gardiner Årets Farge 2017, Rød Fire fortellinger om rødt

10 4

EGRAF


FARGEINSPIRASJON FRA FARGERIKE NR 6 2017

KARRI FR2508

BRENT LEIRE FR1340

SØLVBÅND FR1349

SANTORINI FR2520

VÅRKRYSTALL FR1341

FROSTRØYK FR1348

PASTELLDRØM FR1328

KANEL FR1329

GROTTE FR1167

VÅRNATT FR1356

Rødt

ÅRETS FARGE 2017

TEBLAD FR1358

CAPUT FR1077

SANDDYNE FR1339

SENNEP FR1166

GRATIS

JADEITE FR1149

BORDEAUX FR1154

FRANSKBRENT FR2506

HAVDYP FR 2515 SOMMERNATT FR1347 MØRK ORKIDE FR1364 BLUSH FR2503 TULIPAN FR1363 PAPRIKA FR2502

Profile for Fargerike Norge

Farge 2017 Nr. 6  

Farge 2017 Nr. 6  

Profile for fargerike