__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

base

68 sider inspirasjon til deg fra Fargerike

Totalrenovert funkisperle

Barna i fokus

V책rens tapettrender

TA med hjem!


tapet fra kolleksjonen Lace


La La lyset ys lede e d deg! Det er med stor entusiasme jeg presenterer den andre utgaven av base, som for øvrig er min første. Det har vært hardt arbeid, mye moro og en sann opplevelse å fordype seg i Fargerikes fantastiske utvalg! Endelig er våren og sommeren her, og med lyset kommer også fargene. I denne utgaven av base har vi fokusert på farger og spennende kombinasjoner. På side 13 tar vi en titt på sesongens tendenser, med vågale fargekombinasjoner. Jeg har store oppussingsplaner denne våren, og tapet er noe av det jeg synes er mest spennende. På side 30 ser vi på vårens tapettrender, og her er det mye å velge mellom! Fra det enkle og nøytrale, til romantiske og duse fargenyanser, og videre til fargesterke og til dels oppsiktsvekkende tapeter. Du kan se det tapetet jeg liker best akkurat nå, i Redaksjonens Favoritter på side 10.

PS – Jeg vil gjerne høre fra deg som leser base. Send oss dine innspill eller kommentarer, ris eller ros, på e-post til base@fargerike-norge.no

Dagny Thurmann-Hoelseth Redaktør

Mine døtre foretrekker uten tvil sommer fremfor vinter, og synes det er en fryd å slippe lag på lag med vinterdresser, votter og luer. Hagen er en naturlig tumleplass, og på side 58 har vi – med hjelp av våre eksperter i butikkene – malt et uvanlig lekehus i friske farger. I tillegg har Fargerike, som første norske kjede, lansert et nytt fargekart bare for barna! Her har vi fokusert på å utvikle gode, klassiske farger som barna våre kan leve lenge med. Ta en smugtitt på side 22! Kanskje finner du akkurat den nyansen du har vært på utkikk etter? Én ting er helt sikkert: Vår, sommer og lysere tider er på vei, og jeg håper at denne utgaven vil gi deg massevis av inspirasjon og forberede deg på den herlige sesongen!

base

2/2011

3


46

18

6

58 4

base

2/2011


Innhold 06

39

Oppussing som hobby base følger et driftig par i Drøbak som pusser opp huset sitt. I denne utgaven viser vi soverom og kjøkken

10

Redaksjonens Favoritter

Fargerike er størst på gulvbelegg i Norge, og her viser vi noe av det mest spennende for øyeblikket

46

Redaksjonen deler sine favoritter for vår- og sommersesongen

13

58

Velkommen til drømmehagen base drar på bursdagsfest i en lekestue med et veldig spennende utseende

64

En fjær kan bli til tusen farger Zara, en av våre yngre kunder, har vært hos Fargerike for å få hjelp til å velge riktig farge til skatollet sitt

66

Fargerike spør bransjefolk Vi brenner for farger i Fargerike, og benytter enhver anledning tilå diskutere med likesinnede. Denne gangen har vi tatt for oss soverommet.

Vårens tapettrender base viser frem noen av de heteste tapetene for øyeblikket

67 32

Stemningsfull zen-sommer Maskulint, stramt og lekkert. Mer inspirasjon for terrassen!

Neste generasjons fargehandel Den nye generasjonen fargehandler ser ganske så annerledes ut enn de gjorde for få år siden. Bli med på besøk til Fargerike Skien!

30

52

Barnas verden Fargerike har lansert sitt første fargekart kun for barn!

24

Fargene har også kommet til terrassen, med et nydelig palett av duse pasteller

Norges peneste rådhus Norges peneste rådhus ligger i Haugesund, og Fargerike har hatt en finger med i spillet

22

Sukkertøy for øyet

Nå kommer fargene! Tiden er inne for å bruke farger, base viser deg to spennende muligheter

18

Med fokus på gulvet

Fargerikt & Herskapelig, lekent og klassisk Thomas Sletvold fra Fargerike Sletvold på Jessheim har et helt spesielt og fargerikt hjem.

Neste utgave Vi er allerede i gang med neste utgave, og her får du en liten sniktitt på hva som kommer.

R E Daksjonen Ansvarlig utgiver Linda Frid Hubred

Foto forside Sveinung Braathen

UtgivelsesTIDSpunkt April 2011

(Administrerende direktør i

Styling forside Christine Hærra

Neste utgave September 2011

Fargerike Norge)

kontaktinformasjon

takk til Sprell, choppi.no, Bolina, Balzac

Redaktør Dagny Thurmann-Hoelseth

base@fargerike-norge.no

og Doxa Interiør

Frilansere Hviit, Tone Nygaard og

hjemmeSIDE www.fargerike.no

Christine Hærra foto Sturla Bakken, Sveinung Braathen,

Design og layout Futatsu Industries

Margrethe Myhrer, Trine Thorsen,

Trykk Norprint

Geir Øyvind Gismervik

Opplag 90 000

base

2/2011

5


Det gamle soverommet ble til et soverom med egen inngang til bad og walk ingarerobe. Tapetet heter Brooklyn Bridge fra Mr. Perswall, og fargen p책 veggen er lys gr책, 1000 N.

6

base

2/2011


O Oppussing som s hobby o del 1

Rannveig og Øystein traff hverandre for snart ti år siden, og pusser nå opp sin fjerde bolig. base følger dem på veien mot et helt nytt og modernisert hjem. Styling og tekst: Tone M L Nygaard FOTO: Linda Marie Krabberød

Rannveig og Øystein fant drømmehuset, et funkishus i rekke fra 1967, høsten 2010, og satte i gang en omfattende renoveringsjobb. De har planlagt og skissert, revet og bygget. De har gjort mange valg, malt og tapetsert. Her kan du lese om hvordan de forvandlet to soverom til et stort, funksjonelt og moderne kjøkken, og hvordan det tidligere gjesterommet ble til et nytt soverom med eget, tilstøtende bad og walk in-garderobe.

har den fått en funksjon, og er dessuten blitt utstyrt med et vakkert tapet med stensilgraffiti av typen City Bridge fra Mr. Perswall. Rannveig forelsket seg totalt i tapetet, som paret fant hos Fargerike på Ås, hvor de også har funnet alt annet de trenger til oppussingen. Rannveig elsker de turkise fargenyansene, som virkelig frisker opp gangen. Tapetet pryder hele tre vegger, slik at man kan nyte den flotte kunsten flere steder i huset.

Rannveig er utdannet interiørkonsulent, mens Øystein har mange år bak seg som peismontør og er en allsidig handyman. Sammen har de gjort det til sin hobby og lidenskap å pusse opp boliger for å selge dem etterpå. – Det har blitt fem boliger med denne, men denne gangen blir vi boende, slår paret bestemt fast.

Fondveggen har gitt plass til høyskap på det nye kjøkkenet, og Rannveig og Øystein er veldig fornøyde med den funksjonelle kjøkkeninnredningen. Det brede tregulvet i eik fra RBI, som de også har valgt til husets øvrige rom, skaper en god romfølelse og helhet til huset. Paret ønsket seg et lyst eikegulv med brede planker, og valget ble lett da de fikk øye på dette. På kjøkkenet er den ene veggen malt i en auberginenyanse, Rannveigs favoritt. Rannveig er genuint opptatt av interiør og har alltid en fargevifte for hånden, og etter utallige runder med denne falt valget på fargen 4005 R 20B.

Huset ligger vakkert til i Heer utenfor Drøbak, og hadde mange små rom da det kreative og oppussingsglade paret overtok i fjor høst. Blant ønskene var et større kjøkken og en mer tidsriktig og funksjonell planløsning. Inngangspartiet har blitt ett stort rom med direkte åpning mot kjøkkenet. Den lange og smale gangen, som tidligere hadde dører inn til to små soverom, er beholdt, men utgjør i dag en fondvegg mot det nye kjøkkenet. Slik

hvem Rannveig Thoren Lund og Øystein Hagen, kongepuddelen Ella på 3 år Hva Totalrenovering av et funkishus fra 1967 Hvor Heer utenfor Drøbak

base

2/2011

7


Det gamle gjesterommet var et nyere påbygg på huset. Her bygde Øystein opp en vegg og lagde et noe mindre soverom samt et eget bad og walk in-garderober i tilknytning til dette. Veggene er holdt i lys grå, fargekode 1000 N. Rannveig, som alltid har vært utrolig glad i og fascinert av New York, ønsket å bringe litt av storbyens arkitektur inn i sitt nye hjem. Derfor falt valget naturlig på motivet Brooklyn Bridge fra Mr. Perswall til tapetet bak sengen. – Jeg har så mange gode minner fra den broen, og jeg liker den tredimensjonale effekten tapetet gir rommet, forteller Rannveig begeistret. Paret har kun valgt lamell-, plissé og rullegardiner fra Vista til vinduene, slik at de til enhver tid skal kunne slippe inn mest mulig lys. Rommet har direkte utgang til hagen, som de gleder seg til å bruke til våren. – Vi er på god vei til å skape drømmehjemmet, og forsøker å følge våre egne ønsker for stil og uttrykk i de mange valgene underveis, avslutter det energiske paret.

8

base

2/2011


❝Vi er på god

vei til å skape drømmehjemmet

Rannveig og Øystein

Ella, parets kongepuddel, liker seg godt på det nye kjøkkenet, og har fått egne, spesialdesignede matskåler. Høyskapene vi skimter til høyre, er montert i tapetveggen. Her står vi i spisestuen og ser inn i det nye kjøkkenet, som tidligere var to soverom. Veggen er tapetsert med det spennende tapetet City Bridge fra Mr. Perswall. Gulvet fra RBI heter wideplank og har fargen old smoked white. 4005 R 20B

1000 N

I neste utgave av base følger vi det kreative paret videre i oppussingsarbeidet, og får da se den ferdige stuen og flere av soverommene.

base

2/2011

9


Reda ksjonens

n Kristialer Anbefa

Linda Frid Hubred ansvarlig utgiver & administrerende direktør, Fargerike

Stoff

Tapet

Maling

Vaskede linstoffer i alle farger, gjerne i ulike strukturer, fra de Le Cuona. Jeg elsker den litt slitte looken, samt å blande fint vevet lin med litt grovere linstrukturer.

Den ensfargede tapetserien fra Flamant er utrolig flott. Et matt, vakkert og sterkt tapet til alle husets rom. Det samme tapetet finnes også i lekre striper og ulike mønstre som er fine å kombinere med.

Jeg har alltid vært glad i grønt, og nå mot våren er fargen Ikaria fra Halvor Bakkes fargekart en favoritt. Jeg drømmer om et kjøkken i denne fargen.

Kristian er ansvarlig for Fargerikes sortiment. Her har han valgt ut sine favoritter for vår- og sommersesongen.

Ikaria

Vaskekost

Christine Hærra frilanser

Stoff

Tapet

Maling

Ruter, striper, prikker; jeg elsker grafiske, enkle mønstre! De passer til alt: puter, sengetøy, kjoler og gardiner. De ville vært kule som himmelsenggardiner på gjesterommet med Marimekko-tapetet ;-)

Jeg kunne godt tenkt meg et rom med masse tapet! Dette Marimekko-mønsteret ville jeg ikke hatt på voksduken, men i et helt rom. Det gir meg deilige vibber fra 70-tallet på en ny og frisk måte! Kanskje jeg bruker det i gjesterommet.

Skarp grønt er skjønt! Racing green er den klassiske favoritten – denne er hakket sprekere!

Våren er over oss igjen, og det er tid for vedlikehold av hus, terrasse og hage. Denne vaskekosten er uvurderlig til vask av fasade både før maling/beising og til den årlige husvasken! Vaskekosten har en solid syntetbust som holder godt på vannet. Bruk en vaskekost på forlengerskaft og litt kraftvask. Husk å beskytte deg med arbeidshansker og vernebriller. Og husk; regnvær er perfekt vær for husvask, enten du skal male eller ikke!

10

base

2/2011

S 3560-G10y


favo ritt e r Støvfri sparkel

Dagny Thurmann-Hoelseth redaktør

Stoff

Tapet

Maling

Har du også støv på hjernen? Da har Fargerike løsningen for deg som skal sparkle. Sheetrock Dust Control er en ny støvfri lettsparkel som kan brukes

Gult er kult! Denne nydelige silken er frisk og sommerlig og gir rommet en ekstra liten dusj med farge og gjør oss enda mer klar for de lyse tidene som står foran oss.

Dette tapetet har jeg drømt om! Både formen og fargene er helt fantastiske, og jeg elsker den organiske følelsen det har. Dette er neste generasjons blomstrete tapeter!

Denne duse blåtonen fremhever interessante nyanser i det valgte tapetet, og vil få mønsteret til å harmonere enda mer med omgivelsene. Jeg ville nok malt en stol eller et bord i fargen og tapetsert alle fire veggene.

til alle sparkeloperasjoner i tørre rom innendørs. Når du sliper faller støvet rett ned og blir liggende på gulvet. Støvsug en gang, og støvet er borte! Enklere blir det ikke!

S 1020-b10g

Tone Nygaard Frilanser

Stoff

Tapet

Maling

Ergonomisk pensel

Ultimate Oval Ergonomisk er en flat utendørspensel til alle typer utendørsmaling, beis og dekkbeis. Utformingen på skaftene minker belastningen på hånden og gjør jobben mindre slitsom. Bustens

Jeg ville gått for en lys og florlett farge i lin. Jeg ville samtidig sydd noen små puter i lin, noen større til å ta med ut og sitte på (gjerne i litt grovere lin), en lang duk og linservietter. Luksus!

Syrintapetet fra Fargerikes egen tapetkolleksjon, laget i samarbeid med Halvor Bakke. Jeg elsker syriner, og spesielt godt en vakker kombinasjon av lilla, purpur og hvitt i en lekker bukett. Det lukter av sommer, og dette tapetet vil gi ethvert rom et snev av sommer året rundt.

Jeg velger meg en lys, støvete palett – gjerne pudderrosa, som Tel Aviv fra Halvors favoritter, kombinert med ren grå (begge i Baronesse Silke, som gir en nydelig matt effekt).

sammensetning gir en pensel som er meget slitesterk, har et meget høyt malingsopptak, og som legger fra seg malingen skånsomt, hvilket igjen gjør jobben enklere og raskere. Den er svært velegnet til å bruke sammen med et for-

Tel-Aviv

lengerskaft for ekstra lang rekkevidde.

base

2/2011

11


Baronesse er produsert eksklusivt for Fargerike av Akzo Nobel – verdens største produsent av maling Når du har funnet drømmefargen er det viktig at den blir like fin på veggen som den er i tankene dine. Baronesse er en serie interiørmaling basert på råvarer og teknologi som sørger for at du enkelt og raskt får sluttresultatet du drømmer om.

Ø M E R KE T ILJ

96

01

3

3

96

M

01

0

Ø M E R KE T ILJ

0

M

Baronesse Heftgrunn 3 ltr.

Baronesse Takmatt 3 ltr.

Baronesse Heftgrunn er en vanntynnet, hurtigtørkende grunning til bruk inne på de fleste underlag. På grunn av sin gode hefteevne, fester Baronesse Heftgrunn til vanskelige underlag som keramiske fliser, plast, glass m.m. Malingen er enkel å påføre og lett å slipe.

Baronesse Silke 3 ltr.

Baronesse Takmatt er en helmatt, vanntynnet takmaling som gir god vedheft til underlaget. Malingen dekker svært godt, er lett å arbeide med og gir deg et matt, skjoldfritt tak med glans 02. Dette produktet oppfyller miljøkravene for EU-blomsten og svanen.

Baronesse Silke er en interiør akryl/lateksmaling til innvendig bruk på vegger av bygningsplater, puss, betong, sandsparkel, glassfibervev m.m. Malingen har svært god vaskbarhet og glimrende dekkevne. Gir et matt, flott resultat med glans 09. Dette produktet oppfyller miljøkravene for EU-blomsten og svanen.

Baronesse Fløyel 3 ltr.

Baronesse Edel 3 ltr.

Baronesse Klassisk 3 ltr.

Baronesse Fløyel er en vanntynnet interiørmaling til bruk på tre og fiberpanel, skap, dører, vinduer, karmer, listverk mm. Malingen har en svært god utflyt på linje med tradisjonelle oljemalinger og gir en slitesterk overflate. Malingen har god vaskbarhet, er lett å arbeide med og gir en svært pen, silkematt flate med glans 18.

Baronesse Edel er en vanntynnet interiørmaling til bruk på tre og fiberpanel, skap, dører, vinduer, karmer, listverk mm. Malingen har en svært god utflyt på linje med tradisjonelle oljemalinger og gir en slitesterk overflate. Malingen har god vaskbarhet, er lett å arbeide med og gir en svært pen, halvblank flate med glans 45.

Baronesse Klassisk er en oljebasert maling til panel, listverk, dører, vinduer, karmer, møbler og interiør. Malingen har høy slitestyrke og god vaskbarhet. Den er lett å påføre, har god dekkevne og gir en jevn, silkematt overflate med glans 25.

Perfekt resultat. Hver gang!


Nyanser av hvitt, grått og beige har lenge dominert hjemmene våre. Nå er tiden inne for å ta i bruk farger!

Interiørstylist: Christine Hærra Foto: Sveinung Bråthen

base

2/2011

13


Tapetet kommer fra Seabrook og den petroleumsfargede velouren lenestolen er trukket om i fra Clarke & Clarke. Alt tilgjengelig i din nĂŚrmeste Fargerikebutikk. 14

base

2/2011


J Juveltoner on Vi er klare for friske farger, mønstre og spennende fargekombinasjoner! Vakre juveltoner gir en touch av glamour og nostalgi, men på en helt ny måte. Det elegante tapetet har et moderne geometrisk mønster, som faktisk stammer fra gamle Kina. Mønsteret på gardinen kalles Ikat, og kommer opprinnelig fra Indonesia, mens stolen vi fant på finn.no er trukket om i engelsk fløyel.

1

3

2

4

Tapetet og bordet fremhever hverandre. Uttrykket i rommet er friskt og innbydende. Bord fra Balzac, lampefot privat, lampeskjerm fra IKEA og fat fra Royal Copenhagen. Det nydelige geometriske mønsteret i tapetet er hentet fra arabisk arkitektur. Mønsteret er spennende, men samtidig ganske nøytralt og kan enkelt brukes både på én fondvegg, eller alle fire vegger i et rom. Lampett med turkise glassdetaljer fra Balzac og ramme fra IKEA.

Puter er en enkel måte

å tilføre farger på! Her har vi laget puter av tre forskjellige stoffer; Luxury, en gul silke, Lido, en fuksiafarget tykk fløyel, og Ortega Duck Egg, en dus blå bomull med et syrlig, gult mønster.

Den nydelige parketten

Eik Dark Umbria fra RBI har en fantastisk struktur.

base

2/2011

15


Lek d deg med tapet! p ! Trenden heller nå mot mer farge på veggene, gjerne i mørke nyanser. Vi har brukt to forskjellige tapeter for å bryte opp veggen. Listene er malt i to nyanser av grønt hentet fra bladene på det vakre syrinmønstrede tapetet. Det er gøy å bruke flere farger, og resultatet blir nydelig! Uttrykket er romantisk, stramt, klassisk og moderne på samme tid.

Alle tapeter, stoffer og gulv er tilgjengelige i din lokale Fargerikebutikk. s4020-B90G

S2020-B90G

s2050-Y10R

Vi elsker korkgulv! Mønsteret gir en spennende effekt, og nyansene passer perfekt til de varmere detaljene i tapetet. Det er veldig raskt og enkelt å legge korkgulv. Stolsetet er trukket i et stoff fra samme merke som de to putene, nemlig Clarke & Clarke. Den gamle saksen er lånt fra Bolina. 16

base

2/2011


Fornuft og følelser! Ruter, prikker, striper og blomster gir perfekt harmoni! Det stripete tapetet er en moderne klassiker som er evig aktuell, mens det syrinmønstrede tapetet er et gammelt trykk som igjen har blitt aktuelt og tidsriktig med en spennende fargepalett.

base

2/2011

17


Rådhuset i Haugesund er ikke bare et av Norges beste eksempler på nyklassisk arkitektur. I september 2010 ble det også kåret til Norges peneste rådhus. Styling og tekst: Hviit Foto eksteriør: Geir Øyvind Gismervik fOTO interiør: Sturla Bakken

18

base

2/2011


Norges

peneste r책dhus

base

2/2011

19


Rådhuset i Haugesund er ikke bare et av Norges beste eksempler på nyklassisk arkitektur. I september 2010 ble det også kåret til Norges peneste rådhus. Kåringen ble gjort i regi av avisen Kommunal Rapport, og 53 prosent av stemmene gikk til den rosa bygningen i Haugesund. Arkitektene Gudolf Blakstad og Herman MuntheKaas fant inspirasjon til den spektakulære bygningen under en studietur til Italia i 1921. Det gjenspeiler seg i de markante søylene, buene og ikke minst kuppelen i taket. Rådhuset i Haugesund ruver ikke bare med sin storslåtte arkitektur, men også med sin fysiske størrelse. Bygningen har en fasade på hele 60 meter i bredden, og fra toppen av kuppelen og ned til bakken er det ikke mindre enn 25 meter. Noe av det mest særegne ved rådhuset er allikevel fargen. Fargeskissen var terrakottarød, da arkitektene Blakstad og Munthe-Kaas leverte inn tegningene til konkurransen i 1922. Spørsmålet om fargen kom opp igjen da rådhuset nærmet seg fullførelse sommeren 1931, og de unge arkitektene foreslo to alternative farger til rådhusets fasade. Det ene alternativet var hvitt med grålige gesimser. Det andre var en rødlig farge med grå gesimser, slik bygningen fremstår i dag. Rådhuset er blitt vedlikeholdt og malt flere ganger gjennom årene, men fargen har alltid vært lyserød eller rosa.

20

base

2/2011

Da rådhuset skulle males i 2009, tok malermester Jens Christian Larsen kontakt med Petter Bachmann i Fargerike Trygve Larsen. Med over tretti år i bransjen hadde Petter den kompetansen som malermesteren var ute etter. Utfordringen var ikke bare å velge riktig maling til underlaget. Det viktigste var å finne den eksakte fargen.

– I morgensol blir du møtt av en flott rosa farge, og når du ser rådhuset en regntung ettermiddag, er det nesten terrakotta, avslutter Petter. Det er lett å se hvorfor denne bygningen er kåret til Norges peneste rådhus!

– Vi ville finne en farge som frisket opp, uten at byens befolkning reagerte, forteller Petter. Sammen med en ingeniør fra rådhuset skrapte han seg gjennom flere lag med maling for å finne frem til den originale fargen. Prøven ble sendt over svenskegrensen til AkzoNobel i Malmö, som produserer Fargerikes egen maling, Baron og Baronesse. AkzoNobel analyserte prøvene, og kom tilbake med prøvebokser slik at Petter fikk strøket opp malingen på rådhusveggen. – Det var ikke lett å finne den riktige fargen. Utfordringen var å finne en nyanse som verken var for rød, rosa eller blå, sier Petter, som sammen med malermester Jens Christian Larsen prøvemalte fem forskjellige farger på den østlige kortveggen.Til slutt kunne Trygve Eriksen jr. fra Teknisk forvaltning i Haugesund kommune godkjenne fargen. – Vi er veldig fornøyde med fargen, og synes at Petter og AkzoNobel har klart å finne frem til en farge som er veldig lik den opprinnelige, sier Trygve Eriksen Jr.

Kilde: Haugesund Kommune og NRK


Denne fargen fremstår annerledes på en stor flate utendørs enn på en vegg innendørs. Mens Haugesund Rådhus fremstår som rosa, ser fargen terrakottarød ut på mindre flater.

Tapet, maling og tekstiler fra Fargerike. Den gamle stolen fra en bruktbutikk har vi malt med Baronesse Edel. Den er trukket i et blomstrete tekstil, som får de flotte detaljene til å komme til sin rett. Høyglans, Baronesse Edel, på stol og matt glans, Baronesse Silke, på vegg gir en fin effekt og kontrast. På krakken ligger det flotte tekstiler i en nydelig mønstermiks. Både lampeskjerm og lampefot har også fått et strøk maling. Resepten til denne spesielle fargen samt alle de omtalte produktene får du i din lokale Fargerikebutikk.

base

2/2011

21


Barnas

verden Vi i Fargerike er stolte av å presentere vårt første fargekart for barn! Fargekartet ble laget i samarbeid med Halvor Bakke, og vi har fokusert på å lage farger som barna våre kan leve lenge med. Vi vet det. Langt inne i oss. Vi smiler gjenkjennende når barna tar oss med inn i sin fantastiske verden hvor barnerom forvandles til hele univers. Dyr løper, biler og fly raser forbi, fremmede vesener skremmer oss bak putene og den blå veggen er plutselig blitt helt grønn. Akkurat som gresset! Du ser vel det, pappa? Som voksne har vi mye å lære, og mye å glede oss over. Det er jo fremdeles slik at alt er mulig og alt går an, men som voksne vet vi også at enkelte fargekombinasjoner fungerer bedre enn andre. Dette fargekartet inneholder fargekombinasjoner som du vil ha glede av i mange år fremover. Fargene er fine å kombinere, og du kan med enkle grep fornye eller forandre rommet etter hvert som barnet blir større. Fargene egner seg like godt på grunnflater som på møbler, og skaper et univers i stadig bevegelse. Barnas Verden finner du i din lokale Fargerikebutikk. 22

base

2/2011


base

2/2011

23


Neste N

generasjons o

fargehandel ii S Skien Det finnes en butikk hvor kundene kommer for både det store utvalget, inspirasjon og faglig dyktighet. Dette ville vi oppleve, så vi satte kursen mot Skien for å besøke en av Fargerikes største butikker, nemlig Fargerike Christoffersen. Her ble vi møtt av engasjerte ansatte med et lidenskapelig forhold til farger og nyanser.

24

base

2/2011


base

2/2011

25


1

FOTO: Trine Thorsen tekst: Dagny Thurmann-Hoelseth

❝K u n d e n e

kommer til oss for å få totalløsninger

Jessica, interiørkonsulent

På en liten høyde utenfor byen finner vi Fargerike Christoffersen, som nettopp har flyttet inn i nye, flotte lokaler. Bygget markerer sin rolle i lokalsamfunnet med sitt ruvende utseende og rommer både butikk, proffavdeling, billakkering, kurslokaler og kontorer. Vi går inn de store skyvedørene med høye forventninger, og blir møtt av over 1000 m² med et av Østlandets største utvalg av vinylgulv, vegg-til-vegg-tepper, en mengde tapeter, tekstiler og ikke minst masse inspirasjon. Vi blir automatisk trukket mot en fargevegg og et inspirerende stylingområde med en gang vi er innenfor butikkdøren. - Vår målsetting er at kundene enkelt skal få oversikt over butikken med en gang de kommer inn, forteller butikkeier Kikkan Christoffersen. For Christoffersen er det svært viktig å inspirere, og derfor blir utstillingene fornyet minst annenhver måned. I inspirasjonsområdet er det et stort bord hvor vi kan se på fargeprøver, tekstiler og i tapetbøker. Dette er et naturlig samlingspunkt, og blir flittig brukt i løpet av dagen. Personalet har høy kompetanse og et lidenskapelig forhold til interiør og farger. Dette vises tydelig når den ene interiørkonsulenten bryter ut i seiersdans det øyeblikket hun får bekreftet at de får inn en tekstilkolleksjon som matcher en kommende tapetkolleksjon helt perfekt.

26

base

2/2011

2


3

Fargerike Christoffersen har et av

4

Østlandets største utvalg av gulvbelegg. Her er det et kjempeutvalg av både vinyl, parkett Inspirasjonsog vegg-til-vegg-tepper. områdene blir skiftet ut med jevne mellomrom. Her vises et nydelig støvblått tapet fra Fargerikes egen tapetkolleksjon laget i samarbeid med Halvor Bakke.

Team

Fargerike Christoffersen! Her blir du møtt av en kompetent og humørfylt stab som brenner for det de jobber med.

arbeids-

bordet blir flittig brukt, her er det flere prosjekter på gang, og sammen med en kunde ser Marie på mulige løsninger for stuen.

base

2/2011

27


- Kundene kommer til oss for å få totalløsninger, sier Jessica, den dansende interiørkonsulenten. Flere kunder kommer inn ukentlig for veiledning eller bare for å titte på nyhetene. Både privatpersoner og bedrifter står på kundelisten. Mange kafeer og forretningslokaler i byen preges av utvalget og kompetansen hos Fargerike Christoffersen. Fargerike Christoffersen har lykkes i å få en oversiktelig og mer spennende butikk. Her kan man boltre seg i farger, tekstiler og gulvbelegg og samtidig være trygg på å få god rådgivning.

28

base

2/2011


Romantiske o tapeter Når man skal velge tapet, er det viktig å tenke på stil, farge og mønster. Tapetkolleksjonen Lace fra Borge vekker følelsen av tidligere tiders stilfulle glamour og luksus. Nå er stilen oppdatert og modernisert, mens fargene og mønstrene bevarer den klassiske elegansen. Her viser vi tapet 1348, som også finnes i en herlig blånyanse. Den store rosen bak sengen er fototapet fra samme kolleksjon og setter virkelig prikken over i-en i dette flotte rommet.

Dette lille stillebenet viser det paisleylignende, organiske tapetmønsteret som det er lett å forelske seg i!

base

2/2011

29


Tapeter er i vinden som aldri før, og vi har tatt en titt på

Vå r ens

tapettapeta trender

Blo m ster

Blomstrete tapeter kommer for fullt og i mange forskjellige varianter. Vi ser alt fra nostalgiske, småblomstrete mønstre til sterke og fargerike moderne tolkninger.

Et utrolig vakkert tapet med en fantastisk

Tapetet gir klare assosiasjoner til sommeri-

Dette tapetet er en spennende tolkning av de

blomsterbukett på en svak stripe som sammen

dyll med sitt maritime preg. Veldig friskt og litt

asiatiskinspirerte chinoiseriemønstrene som var

utgjør en spennende bakgrunnseffekt. Et nydelig

annerledes. Dette er et tapet hvor du hele tiden vil

så populære på 1920- og 30-tallet. Kjøttmeisen er

uttrykk som er litt vintage, samtidig som det er en

oppdage nye og spennende detaljer i mønsteret.

for mange urskandinavisk, og dette er både friskt

helt tydelig moderne tolkning med den svarthvite fargepaletten.

30

base

2/2011

og veldig vakkert.


Fau x

Har du det ikke, fake it! Nå er det lov å late som om du har alt fra betongvegger til puter på veggen, og det er virkelig en spennende trend. Vi ser nye og interessante tolkninger som gir rommet et frekt og moderne preg.

Dette spennende tapetet har et klassisk bro-

Plank på veggen! Dette er et kult tapet som gir

Dette tapetet ser i den hvite versjonen ut som

kademønster med en utrolig spennende rustef-

en merkelig, virkelighetstro effekt. Tapetet kan

marmor lagt i fiskebensmønster, mens i svart ser

fekt. Tapetet ser altså rustent ut. Dette kan gi en

legges både horisontalt og vertikalt.

det ut som om det er vevd i flere lag. Et utrolig

spennende edge til et klassisk interiør og kan

nydelig mønster, og man må nesten ta på det for

også brukes med hell i mer moderne settinger.

ikke å bli lurt av illusjonen.

Farg er!

Alle snakker om farger om dagen, og nå vil vi ha fargesprakende tapeter også!

Abstrakte, geometriske mønstre raser

Dette tapeter er et resultat fra et spennende

Et mønster som i utgangspunktet ser ut som et

oppover listene, og dette mønsteret gir en spen-

samarbeid med Marimekko. Det friske og in-

klassisk brokademønster. Ved nærmere ettersyn

nende og litt annerledes effekt. Den friske grønn-

teressante mønsteret med kakaobønnen er det

vil du imidlertid oppdage lyn, ananas og flyvende

fargen gir klare assosiasjoner til vår og sommer,

mange av oss som kjenner igjen, og tapetet vil

hjerter, og ikke minst en veldig frisk kombinasjon

og kan enkelt kombineres med duse eller sterke

uten tvil sette sitt preg på rommet!

av farger som vil sette en ekstra piff på interiøret!

farger. Her har du mange muligheter!

base

2/2011

31


Fototapetet fra Mr. Perswall er laget av et privat bilde fra Hafjell. Fototapet er supert hvis du ønsker en annerledes og personlig vegg i rommet. De øvrige veggene pü soverommet er malt 32

base

2/2011


FARGERIKT & HERSKAPELIG S LEKENT & & KLASSISK Det herskapelige gårdshuset bærer preg av å ha beboere med stilsikker og leken smak og klare preferanser når det gjelder innredning. Styling og tekst: Tone M L Nygaard FOTO: Margrethe Myhrer

Thomas har alltid vært interessert i interiør og farger, og fikk tidlig være med og hjelpe sin far, Rolf Sletvold, i butikken på Jessheim. – Som femåring fikk jeg lov til å selge utgåtte teppeprøver som dørmatter og beholde det jeg tjente selv. Så det er mange i nabolaget som har kjøpt dørmatter av meg, humrer Thomas. Det var likevel ingen selvfølge at han skulle ta over butikken da han flyttet hjem til Jessheim etter mange år i reiselivsbransjen, men i 1998 tok han og storebroren Knut som tredje generasjon over butikken Fargerike Sletvold. Det skulle imidlertid ta noen år før han fant drømmetomta og slo seg til ro i hjemkommunen. Det gamle småbruket sentralt på Jessheim kjøpte Thomas for seks år siden. Huset på gården var i for dårlig befatning til å restaureres og ble revet, hvorpå Thomas bygde et nytt, herskapelig gårdshus som sto ferdig i 2008. Det var viktig for Thomas at huset passet til tomten, og at interiøret passet til huset. Han har lagt vekt på store og funksjonelle rom med smarte løsninger og skapt et klassisk og lekent hjem. i fargen

hvem Tredje generasjon Fargerike Sletvold. Thomas og hans samboer Siri, Nicolai på 3 år hva Herskapshus på gammelt småbruk hvor Jessheim

Buenos Aires fra Halvors Favoritter

base

2/2011

33


1

â?? Jeg er vel-

dig glad i farger, og bruker gjerne sterke og klare farger i hjemmet mitt.

â?ž

Thomas Sletvold

2

34

base

2/2011


3

I husets første etasje har Thomas og Siri valgt å tapetsere hallen med et klassisk, stripete tapet fra Halvor Bakkes tapetkolleksjon. Tapetet gir hallen et unikt og samtidig maskulint uttrykk, og paret er veldig fornøyde med resultatet. Ved siden av hallen ligger det en grovinngang, og her har de i sterk kontrast til de klassiske stripene tapetsert med et lekent ku-tapet i knall rosa. Kjøkkenet har en spisegruppe foran store vinduer med vakre gardiner, som er sydd for hånd av sydamen hos Fargerike Sletvold. – Det er her vi samles og spiser alle måltider, tegner og maler, forteller Thomas. Huset har tre stuer på rekke, akkurat slik gamle herskapshus hadde. Her har de valgt et lyst tapet i spisestuen og i biblioteket, mens den midterste stuen har fått noen strøk med New York fra fargekartet Halvors Favoritter.

Siri var først skeptisk til de rosa gardinene og putene i biblioteket, men lot seg omvende da hun fikk se resultatet av forslaget fra Thomas. – Det er ofte jeg som kommer hjem med nye ideer til interiørvalg, og så gjør jeg mitt beste for å overtale Siri, noe som merkelig nok svært ofte går bra, forteller Thomas og smiler lurt. Gardinene er sydd av sydamen hos Fargerike, det samme er putene og det vakre pleddet. Spisestuemøblene har Thomas kjøpt i Sverige, og her dekker paret ofte på til selskap og fest. Thomas har dessuten fått spesiallaget en linduk – og tilhørende linservietter – som passer det over tre meter lange spisebordet.

Fra doble inngangsdører trer man inn i den vakre hallen, som er tapetsert med stripete tapet fra Halvors tapetkolleksjon for Fargerike.

De gamle skiene fant de på

stabburet, og sammen med vinterbildet vitner de om en skiinteressert familie.

Det

flotte kjøkkenet er fra Drømmekjøkken og spesialtegnet til huset. De blå stolene fulgte med gården, og har fått beholde sin opprinnelige farge. Tekstiler til gardiner og puter er fra Borge. Stockholm

Det herlig store soverommet har vegg-til-vegg-teppe, og et fantastisk tapet på endeveggen – et privat fotografi fra Hafjell som de har brukt til å lage et Mr. Perswallfototapet av. base

2/2011

35


1

36

base

2/2011


2

3

– Vi er veldig fornøyde med de rosa tekstilene til det lyse rommet, forteller Thomas. – Stolene har vi arvet etter min mormor, og trukket om og malt selv. Fargen på stolen heter Vienna. Teppet er fra Gulvex. Den vakre duken og serviettene er sydd av sydamen hos Fargerike Sletvold.

Siri og Thomas

elsker å invitere til fest, og dekker gjerne på i spisestuen.

base

2/2011

37


Thomas synes det viktigste innredningstipset er å finne sin egen stil. Klarer du ikke å ta alle valgene alene, kan du ta kontakt med noen som kan hjelpe deg slik at du finner ut hva du liker og hva du ønsker med hjemmet ditt. – Jeg synes også at alle bør tørre å være litt mer vågale og lekne i sine valg til hjemmet, avslutter Thomas med glimt i øyet.

Med ku-tapet på veggen og sjakkmønster på gulvet burde paret kanskje brukt grovinngangen som hovedinngang. Det er tydelig at her bor det en leken familie!

38

base

2/2011


Vi har tatt et dypdykk i gulvsortimentet v책rt, og har plukket ut noen spennende trender for 책rene fremover.

base

2/2011

39


Vakkert, V enkelt o og miljøvennlig! Denne hvitlaserte trestavsparketten i ask fra RBI er for tiden en stor favoritt. Treverket kommer virkelig godt frem, og vil uten tvil fremheve interiøret med sitt lyse og vakre uttrykk. Klikksystemet G5 gjør det veldig enkelt å legge gulvet, og du behøver ingen slagverktøy for å få jobben gjort. Et ekstra pluss er at i denne serien benytter RBI seg kun av trevirke som kommer fra bærekraftig skogbruk. 40

base

2/2011


Ny vår for o -tilVegg vegg

Vegg-til-vegg-tepper har hatt et oppsving de siste årene, og har nå et helt annet uttrykk enn det vi husker fra åttitallet. Barnerommet ser friskt og vakkert ut, med et mykt teppe som passer perfekt for små føtter som oppholder seg mye på gulvet. En fordel med den nye generasjonen vegg-til-vegg-tepper, er at inneluften blir langt bedre. Teppet holder nemlig på støvet, slik at det ikke virvles opp hver gang det er bevegelse i rommet. Støvet fjernes lett ved å støvsuge regelmessig. Teppet vi har brukt på dette rommet, kommer fra Storeys, og finnes i din lokale Fargerikebutikk.

Dette bildet er en del av fargekartet Barnas Verden som kan hentes i din lokale Fargerikebutikk. sommerfugl

base

2/2011

41


Resirkulerte u teppefliser som tåler det meste Disse teppeflisene fra danfloor tåler ekstremt mye. I tillegg har de et utseende og en design som gjør dem svært anvendelige til et utall forskjellige stiler. Flisene har først og fremst vært brukt i offentlige miljøer, men vi ser nå en økt popularitet i private husholdninger, og de passer perfekt i for eksempel kjellerstuen eller på vaskerommet. Hele 70 % av nylonfiberet som flisene er produsert av, er resirkulert, noe som gjør produktet både miljøvennlig og praktisk.

42

base

2/2011


årene, særlig med tanke på designen, som er blitt raffinert, lekker og virkelighetstro. Vinylmaterialet har en rekke gode egenskaper – det er enkelt å renholde, behagelig og lunt å gå på, hygienisk og støyhemmende.

Rustikk

Utvalget nedenfor er fra Gerflor.

Cook Macaron (1242) Gir gulvet en følelse

Chambord Chene Dore (1262) Det klas-

Farm Noisette (1399) Et nydelig, rustikt

av gamle bygårder med massevis av historie

siske fiskebensmønsteret står høyt på man-

gulv, som passer godt for både moderne og

og eleganse.

ges ønskeliste, og denne versjonen vil sette

landlige interiører.

Sten

prikken over i-en på ethvert rom.

Calvi Grege (1009) Aldri før har et gulv med marmorutseende føltes så behagelig

Prado Bianco (1298) Gir gulvet et landlig

Damier Black & White (0015) Det klas-

og tidløst preg.

siske sjakkmønstrede gulvet går aldri av

for føttene!

moten, og er perfekt for ganger, haller, bad og kjøkken.

Bad

Vinyl er HOT

Vinyl er en annen type gulv som også har utviklet seg enormt de siste

Eden Dark Grey (1473) Minimosaikk i tren-

Yoda Black (1177) Det sorte gulvet med

Slate Dark Grey (0442) Et nydelig gulv med

dy gråtoner. Gir ethvert bad et lett anstrøk av

marmorering er kult og spennende, og skju-

et tydelig granittpreg. Elegant og tidsriktig!

eksklusiv minimalisme.

ler eventuelle hybelkaniner effektivt.

base

2/2011

43


Sort hvitt eller

Har du tenkt over at fargen på gulvet kan forandre hele inntrykket av rommet?

valget er ditt!

Gulvet er en viktig del av boligen, og ofte helt avgjørende for et helhetlig uttrykk. Et hvitt gulv skaper et nøytralt lerret, og får rommet til å virke større og luftigere – mens et sort gulv uttrykker sober eleganse, og tilfører rommet en mer intim og lun stemning. Hvitt er populært og trendy i Norden, og mange bruker det både på gulv og vegger i samme rom. Det er friskt og vakkert, og det nordiske lyset kommer til sin rett mot lyse farger. Et hvitt gulv egner seg godt som utgangspunkt når du innreder, enten du går for lyse ton-iton-farger eller velger ut noen friske aksentfarger.Tarkett tilbyr hvite gulv i ulike materialer. Uansett om du trenger et slitesterkt vinylbelegg på kjøkkenet, et laminatgulv på soverommet eller et vakkert parkettgulv i stuen, har du et hav av forskjellige varianter å velge mellom.

Tarkett Viva Ask Design White 2-stav er en trendy, hvitlasert tynnparkett, 8,5 mm tykk og veldig enkel å legge. Takket være konstruksjonen og behandlingen med Proteco-lakk er gulvet meget slitesterkt. White & Hype fra Tarketts Lamin’art-kolleksjon har hvitlaserte planker i naturtro design. Det slitesterke gulvet passer perfekt på oppholdsrom. Tarkett Epoque Eik Winter er et eksklusivt, hvitlasert parkettgulv med fasede kanter som gir det riktige vintageuttrykket, samtidig som gulvet beholder et friskt utseende. Gulvet er behandlet med Proteco, markedets mest slitesterke lakksystem.

44

base

2/2011


Flere og flere velger et sort gulv. Det er tøft og urbant, og passer perfekt hvis du ønsker en stram og elegant stil. Et sort gulv gjør rommet både innbydende og lunt, og gir deg et spennende utgangspunkt for resten av interiøret. Et dramatisk, høyglanset sort gulv er superlekkert, både i gamle hus og i nye, moderne leiligheter – for ikke å snakke om en herlig kontrast til det klassiske eikegulvet! Hvis du virkelig har lyst til å skille deg ut, kan du legge et sort og hvitt gulv. Det klassiske sjakkrutete gulvet får nå konkurranse av nye lekne mønsterkombinasjoner − alt fra frodige blomstermønstre til stilige striper. Perfekt hvis du ønsker et unikt og spennende gulv!

Lamin'art Black & Hype er et svartlasert laminatgulv i plankemønster av slitesterk kvalitet. Gulvet er både slitesterkt og praktisk. Det eksklusive parkettgulvet Tarkett Epoque Eik Black Plank har sort lasur og fasede kanter. Gulvet er behandlet med Proteco, markedets mest slitesterke lakksystem.

Harwich Black White fra kolleksjonen Urban Graphic har et spennende mønster i sort, hvitt og grått. Klassisk sort-hvitt rutemønster i kjøkkenet med Albi fra Tarkett Extra, vinylkolleksjonen i ekstra slitesterk kvalitet. Her har vi lagt annenhver bredde Black & Hype og White & Hype fra Lamin’art kolleksjonen, noe som gir en kul effekt.

base

2/2011

45


Server forfriskende søtsaker. De lekre makronene er fra Sebastien Bruno. Servietten er laget av det nydelige bomullsstoffet Cuba fra Clarke & Clarke, som er tilgjengelig i din nÌrmeste Fargerikebutikk. Porselenstallerken og bestikk fra Silje Aune Eriksen.

46

base

2/2011


Forførende pasteller, myke stoffer og friske mønstre i skjønn forening. Bland dine favoritter til en herlig miks, og ønsk sommeren velkommen!

base

2/2011

47


base

2/2011


tekst: Hviit fOTO: Sturla Bakken

La uterommet bli et nytt rom i sommer. Med et par strøk maling på de gamle stolene og noen meter med nye stoffer kan du lage et festdekket langbord. Finn en plass i ettermiddagssolen, og inviter til et stemningsfullt måltid.

Veggen er malt med Baron Ultra i fargen Carrarra, en frisk og delikat farge. Fuglekassene er malt med Baron Ultra i fargene S05040-B10G (blå) og 1030-G40Y (grønn). Terassen er beiset med Baron Terassebeis i fargen Hellestøgrå fra Fargerikes Utendørsfavoritter. Stolene er malt i S2040-G30Y (lys grønn), 3020-R50B (lilla) og 1030-G40Y (grønn). Bordet er dekket med det samme bomullsstoffet som serviettene fra Borge. Putene på terrassegulvet er sydd av stoffer tilgjengelige i din nærmeste Fargerikebutikk.

Harmoni og

kontrast. Duken og serviettene i bommullsstoff fra Clarke & Clarke, tilgjengelig hos Fargerike. Porselensbestikk fra Silje Aune Eriksen. Et gammelt sennepsglass blir en fin vase til sommerblomstene. Den nydelige strukturen i duken gir den et linaktig preg. Carrarra S2040-G3oY

S05040-B10G 3020-R50B

Hellestøgrå 1030-G40y

base

2/2011

49


La fargene blomstre! Stolene har fått nytt liv med fargene S2040-G30Y,

3020-R50B og

1030-G40y. Putene har vi

valgt å kombinere to forskjellige stoffer, med en ensfarget silke på den ene siden, og nydelige, romantiske blomstermønstre på den andre. Dette gjør uttrykket både vakkert og fleksibelt.

50

base

2/2011


base

2/2011

51


Stemningsfull

sommer Med sobre gråtoner, deilige puter og naturfarget treverk kan du lage din egen lille oase og finne roen i sommer. tekst: Hviit fOTO: Sturla Bakken

Sommeren er kort her i nord, så man gjør lurt å utnytte den så lenge den er her. Med harmoniske nyanser får du en uteplass hvor du kan nyte både tidlige morgener og sene kvelder. Med tidløse farger, trenger du ikke å tenke på annet enn hvilken bok du skal lese – med fargen Nordisk Skygge på veggen og Stølen på stolene, har du gjort et trygt og sikkert valg.

De gamle teakstolene har fått nytt liv med Baron oljebeis i fargen Stølen. Veggene er malt 52

base

2/2011


med Baron Ultra i den sobre Nordisk Skygge og terrassen har fütt en ekstra glød med Baron Terrassebeis i den transparente fargen Dovre.

base

2/2011

53


Nydelig kombinasjon. Putene er i både lin, silke og bomull og er laget av metervare fra Fargerike. Med Baron beis og maling trenger du ikke bruke sommeren på vedlikehold – samle heller nye sommerminner! Her har vi brukt fargen Dovre på terassebordene og Nordisk Skygge på veggen.

54

base

2/2011


Mitt hus, min borg

Baron er serie eksteriørprodukter av ekstra høy kvalitet som hjelper deg helt fra vask og grunning til perfekt sluttresultat. Baron er utviklet for ü gi total beskyttelse med lang varighet og pansrer ditt hjem mot alle elementer og alle ürstider.

Perfekt resultat, total beskyttelse!


Meld deg inn i Fargerike Pluss

Vinn nytt soverom! Verdi kr. 25.000,Som første farge- og interiørkjede lanserer Fargerike et eget fordelsprogram – Fargerike Pluss. Meld deg inn i dag og du kan vinne et nytt soverom* levert av Fargerike og interiør-designer Halvor Bakke. * Premien har en totalverdi på 25.000 kr, inkl. interiørrådgivning, produkter og eventuelt arbeid. Du kan melde deg inn i Fargerike Pluss via våre nettsider www.fargerike.no, ved å sende SMS Farge til 1938 eller ved personlig oppmøte i en Fargerikebutikk.

Medlemsfordeler Live Chat med Halvor Bakke

Chat med en av Norges ledende interiøreksperter på våre nettsider til nærmere bestemte tider! Her får du svar på alle spørsmålene dine samt gode tips og råd.

Nyhetsbrev

Som mottaker av nyhetsbrevet er du blant de første som får nyheter, oppussingstips, informasjon om nye trender og annet inspirerende stoff.

Inspirerende kundekvelder i butikken

Motta invitasjoner til egne Fargerike Plusskvelder i din lokale Fargerikebutikk!

Tilbud

Få ekstra gode tilbud, eksklusivt for Fargerike Pluss-medlemmer!


BLI MEDLEM NÅ, Meld deg inn på www.fargerike.no


base

2/2011


Velkommen o til

drømmedrømmehagen! hagen! Vi husker det godt. De små tekoppene, den frie fantasien og de store forventingene. På få kvadratmeter kan drømmen bli virkelighet. tekst: Hviit fOTO: Sturla Bakken

Barn elsker å utfolde seg, leke og fabulere. Et eget lekehus er imidlertid ikke lenger forbeholdt små prinsesser – nå kan alle bli med på leken. Lekehuset fra Choppi.no kommer som byggesett og monteres på 1-2-3. Vi har supplert de morsomme vinklene med frekke farger. Akkurat lekent nok til at det blir helt perfekt – for både store og små.

base

2/2011

59


Velkommen inn. Gulvet har fått samme farge som inngangsdøren, den friske Jubileum fra Fargerikes Favoritter. Veggene er malt med Drøm, og karmene har fått fargen 3020-R50B. Både veggen og taket er malt i den samme, herlige rosafargen. Her er det lov å leke. 60

base

2/2011


1 2 3 4

Prikken over i-en. Bordet fra iKEA ble kuttet både i bredden og høyden for å passe inn under vinduet. Bord og stoler er malt i fargen Bomull og har fått runde polkadotter i syrlig grønn, Smak.

Barnlig glede. Puten er sydd av stoffet Dotty, og har fått en rosa hund fra stoffet Scotty applikert i det ene hjørnet.

fargene. Her er det ingen begrensninger. Gulvet er malt i fargen Jubileum, tak og vegger i fargen Drøm, og karmene i fargen 3020-R50B.

Se opp for

Hundehus i lekehuset.

bomull smak jubileum

Her har vi brukt stoffet Scotty fra Borge og lagd en uro. Vi klippet ut figurene og la dem med retten mot retten, og sydde nesten hele veien rundt. så vrengte vi figurene,

drøm

fylte dem med vatt og sydde igjen med små sting. Båndet er også festet med et par sting. Hundehuset er laget på samme måte, av stoffet Dotty fra Borge.

3020-R50B

base

2/2011

61


Ta naturen a med inn Fjellets storslagne natur og vakre farger gir oss en helt egen ro.

Ingenting er som å komme inn på hytta etter en lang dag utendørs. Aller helst vil vi komme inn til peiskos, kakao og en lun og innbydende stemning – et sted der vi kan hygge oss med gode venner og familie. Så hvorfor ikke ta med naturens mangfoldige fargepalett inn? Tyrilin Interiørbeis finnes i flere farger; alt fra kalkhvit til stølsbrun. Den er lett å påføre – ett strøk er nok, og fargen holder seg i mange år og beskytter treverket mot gulning. Sett av noen timer ekstra til beising neste gang du er på hytta, så kan du nyte fjellets lød, både ute og inne, i mange år fremover.

62

base

2/2011

Naturens mangfoldige fargepalett er også et opplagt valg for hyttas yttervegger. Ingenting er som duften av tjære fra en nybeiset hus- eller hyttevegg. Nostalgiske minner og et nydelig resultat gjør Tyrilin til det naturlige valget for hytteveggen. Tjæredekkbeisen gir et dekkende resultat, mens vanlig tjærebeis har et transparent uttrykk som fremhever detaljene i trevirket.Tjærebeisen inneholder de naturlige egenskapene fra tjære, men er også tilført dagens teknologi med spesielle oljer, lysekte fargepigmenter og sopphindrende midler som gir optimal beskyttelse mot vær og vind.

Panelveggen på bildet er behandlet med Tyrilin Interiørbeis i farge 13 Skumring, og taket er lysnet med Tyrilin Interiørbeis i farge 10 Kalkhvit.

Tyrilin Tjærebeis

kommer i 9 vakre ferdigfarger og 2 baser. Basene gjør det mulig å blande i standard beisfarger, som her Tyrilin Tjærebeis i farge 524 Hassel.


base

2/2011

63


Én fjær Én fjær

kan kan bli bli til til tusen tusen farger farger Zara har vært med mamma på loppemarked mange ganger, og elsker å finne gamle møbler som hun kan pusse opp selv. Denne kommoden er intet unntak. Styling og tekst: Hviit FOTO: Sturla Bakken

– Er ikke den fargen den kuleste du har sett? spør Zara fotografen. – Jeg fant den på nyttårsaften, forteller hun ivrig. Da fikk hun nemlig en maske med paljetter og vakre lilla fjær. Masken kom opp på veggen, og ble hengende der et par uker, inntil Zara og mammaen hennes tok en tur til bruktbutikken. Der fant de en billig, men kanskje litt kjedelig kommode. – Jeg visste med en gang at jeg ville male den lilla, i samme farge som masken min. En sånn knallfarge som nesten lyser, vet du, forsetter hun, og fotografen nikker. Kommoden ble med hjem, og jakten på den riktige fargen kunne begynne. Da vi kom til fargehandelen, var det imidlertid ikke så lett å finne den riktige lillafargen i mylderet av nyanser. Heldigvis ante Ole Kjell på Fargerike Sletvold råd. – Han lånte masken min, og la den under en fargemåler som fant fargen. Det er jo nesten som å trylle, det! Fargemåleren som Zara snakker om, kan lese av fargekoden helt nøyaktig fra en flate på bare 1 cm2. Det gjorde ting mye enklere, og det var en svært så blid og fornøyd niåring som spaserte ut av butikken med en liter maling, klar til å fargelegge verden.

64

base

2/2011

– Så lilla er favorittfargen din, det da? Mannen bak kameraet spør, og Zara bryter ut i latter. – Nei, det er oransje det, eller nei, turkis kanskje, slik som fargen på dette armbåndet, sier hun og strekker frem hånden for å vise. Mamma rister på hodet, og går ut av rommet. – Men mamma, vi finner den også! roper Zara etter henne. - Vi tar det bare med til Fargerike!

Kommoden er kjøpt i bruktbutikk, kruset fra Tine K Home, og tapetet fra Rustica-kolleksjonen.


base

2/2011

65


Fargerike spør Fargerike spør bransjefolk: bransjefolk bransjefolk: 66

base

2/2011

Hva er den beste fargen for sove- rommet? Henriette Bergsjø Interiørarkitekt

Jessica Fargerike Skien

Line Dammen sjefredaktør ELLE Interiør

Denne wasabiaktige grønn-

Min favoritt til soverommet er

Det må bli S 5502-R. Grått er

fargen får en til å tenke på

Granskygge. Det er en varm

tøft og elegant, og denne far-

naturen og miljø, og gir en

og lun farge som fint kan

gen har den rette dype tonen

følelse av renhet. Den er super i kombi-

kombineres med mange grønn- og brun-

som jeg kan tenke meg. På et soverom vil

nasjon med treverk og farger som grå,

nyanser. Denne favoritten kan fint brukes

det gi en behagelig og sober ramme og

beige og svart. Om man kjører nøytrale

i alle soverom, uavhengig av hvor det lig-

litt lunt i tillegg. Accessoirene som sen-

gardiner, kan det være tøft med en tynn

ger i forhold til dagslyset. For den som vil

geteppe, møbler og småting grått, svart

gardin («stores» på fagspråket) i denne

ha et kjøligere soverom, kan man bruke

naturtoner og hvitt. Og overflatene skal

fargen. Det hindrer også innsyn til so-

Isfjord, som også er en harmonisk farge,.

være i strikk, fløyel og lin. For at det ikke

verommet. Det finnes i tillegg mange

Den passer fint med dagens grå- og blå-

skal bli en ren nøytralpalett vil jeg spe

spennende stoffer i denne fargen, som

toner. Fargen bør imidlertid ikke brukes

på med puter i syrin og jadegrønt for å

farget lin og ull.

dersom rommet vender mot nord; da kan

skape litt dynamikk.

nyansen bli litt for kald. Gravensten

GRanskygge

S 5502-R

Camilla Berntsen Milla Boutique Min favorittfarge akkurat nå er den dype gråfargen Cape Town. Da jeg studerte fotokunst i Sør-Afrika, fikk jeg mulighet til å reise rundt i to måneder. Denne fargen vekker gode minner fra den gang, og gammel inspirasjon blusser opp igjen! Fargene hvit og beige har lenge dominert

Christine Hærra interiørstylist

på soverommet, men jeg føler at vi nå er

Anne Lise Gjetvik sjefredaktør Maison Interiør

Halvor Bakke Fargerikes trendekspert

klare for nye impulser!

Det er vanskelig å velge

Jeg er for tiden veldig fas-

Svale og duse fargetoner,

Jeg synes denne dype gråfargen skaper

én variant av fargene – alt

cinert av kombinasjonen

særlig i blått, gir en be-

en god ramme i rommet og er en fin

kommer an på lyset – men

myk grå, som pelsen til en

hagelig og lun stemning.

kontrast til den lyse skandinaviske stilen

jeg synes at lavendellyse-

perserkatt, kombinert med

Jeg trives godt med støvete farger, og

med duse, vaskede linstoffer og nature-

blått er veldig, veldig vak-

sart rosa og perlehvit. Kom-

da jeg blandet frem denne fargen, var

lementer som ull, tre, stein og pels. Den

kert! Det er som å ligge i

binasjonen Dublin, Tel Aviv

planen å finne den optimale fargen til

passer også til den kontinentale stilen

himmelen ;-) Selv hadde vi en eplegrønn

og hvite blonder på putevarene burde bli

soverommet. Fargen passer perfekt til

med sine glamorøse elementer som ve-

farge på soverommet vårt for mange år

et ytterst delikat soverom.

sengegavlen min, som er laget av gamle,

lur, silke, glass og metall.

siden, og den var en fryd å våkne til hver

Jeg anbefaler Fargerike-kundene å være

morgen! Det er mange grønnfarger som

litt vågale og prøve noe nytt! Cape Town-

kan være fine, fra de mørke, klare til de

fargen er bare helt fantastisk!

lyse grågrønne.

Cape Town

resirkulerte materialer.

S 0550-g30y

Dublin

s 0520-r70b

Tel Aviv

Longyearbyen


Neste u N utgave a Kommer høsten 2011

Radio Isfjord på Svalbard Fargerike og Halvor Bakke har pusset opp den gamle radiostasjonen på Svalbard.

Vi lanserer tre nye fargekart!

Høstens viktigste farger base viser trendfargene for høst/vinter 2012

base

2/2011

67


Ta turen innom din lokale Fargerikebutikk for inspirasjon og gode råd! øSTFoLD Fargerike Halden Halden 69213850 Fargerike fargehuset Halden 69184711 Fargerike kjøstelsen Fredrikstad 69367450 Fargerike hagBartgÅrden Fredrikstad 69318176 Fargerike egil pedersen Sarpsborg 69148360 Fargerike Borg Sarpsborg 69101440 Fargerike malern Mysen 69846960 Fargerike Bretun Moss 69251108 fargerike jeløy Moss 69279420 oSLo / akeRSHUS Fargerike agerup Oslo 23334200 Fargerike kolBotn Sofiemyr 66808020 Fargerike Ås Ås 64940650 Fargerike asker Asker 66781001 Fargerike sletVold Jessheim 63970609 HeDMaRk / oPPLanD Fargerike Elverum Elverum 62413320 Fargerike flisa Flisa 62951337 Fargerike sandermoen Kirkenær 62941080 Fargerike kongsVinger Kongsvinger 62814200 Fargerike fagernes Fagernes 61360611 Fargerike løken Trysil 62450871 Fargerike gulVsenteret Gjøvik 61135790 Fargerike rosenlund Lillehammer 61260595 Fargerike karlsen Gausdal 61226800 Fargerike Vinstra Vinstra 61290707 Fargerike dokka Dokka 61111599 Fargerike Gran Gran 61336030 BUSkeRUD Fargerike coliBri Drammen 32234900 Fargerike maXi Drammen 32813828 Fargerike lothe Drammen 32234780 Fargerike eiker Hokksund 32754515 Fargerike kongsBerg Kongsberg 32731109 Fargerike hemsedal Hemsedal 32059950 VeSTFoLD Fargerike gjert Holmestrand 33052226 Fargerike c kristoffersen Horten 33083100 Fargerike ÅsgÅrdstrand Åsgårdstrand 33081890 Fargerike meyer Tønsberg 33311312 Fargerike BjørVik Sandefjord 33421730 Fargerike hoff Sandefjord 95836000 Fargerike andeBu Andebu 33443322 Fargerike øya Larvik 33139440 TeLeMaRk Fargerike c christoffersen Skien 35504400 Fargerike c christoffersen Porsgrunn 97504400 Fargerike lunde Lunde 35947250 Fargerike Bø Bø i Telemark 35951350 Fargerike hegland Notodden 35027100 Fargerike thorud Rjukan 35091147 aUST-agDeR / VeST-agDeR Fargerike flekkefjord Flekkefjord 38321014 Fargerike arendal Arendal 37022050 Fargerike christensen Arendal 37006010 Fargerike grimstad Grimstad 37252800 Fargerike lillesand Lillesand 37270650 Fargerike eVje Evje 37930873 Fargerike Venn esla Vennesla 38155720 Fargerike Vikeland Vennesla 38159111 Fargerike corona Søgne 38050350 Fargerike corona sørlandsparken Kristiansand 38044929 Fargerike corona fargehuset Kristiansand 38026600 Fargerike KVINESDAL Kvinesdal 38350280 Fargerike mandal Mandal 38271050 Fargerike teppekroa Lyngdal 38345577

Besøk oss gjerne på www.fargerike.no

RogaLanD Fargerike skadBerg hansen Egersund 51490394 Fargerike halVorsen Varhaug 51436100 Fargerike nÆrBø Nærbø 51433311 Fargerike Bygg /miljø Kleppe 51421944 Fargerike rosland Bryne 51426015 Fargerike nÆss Stavanger 51843570 Fargerike hjertenes Jørpeland 51747204 Fargerike strand miljø Tau 51746308 Fargerike sauda Sauda 52782248 Fargerike trygve larsen Haugesund 52726831 Fargerike raglamyr Haugesund 52704747 HoRDaLanD Fargerike Bømlo Bømlo 53420415 Fargerike malerBoden Stord 53402170 Fargerike genie Stord 53415355 Fargerike husnes Husnes 53471728 Fargerike torkelsen Odda 53642480 Fargerike os Os 56300380 Fargerike knarVik Isdalstø 56343080 Fargerike norheimsund Norheimsund 56551733 Fargerike Åsane Ulset 55181015 Fargerike tVilde Voss 56523100 Sogn og FjoRDane Fargerike øVreBø Gaupne 57681055 Fargerike sogndal Sogndal 57671277 Fargerike førde Førde 57829950 Fargerike florø interiør Florø 57740366 Fargerike kleiVen Florø 57741372 Fargerike sun de Nordfjordeid 57860377 Fargerike sandane Sandane 57869195 Fargerike mÅløy Måløy 57855300 MøRe og RoMSDaL Fargerike ørsta Ørsta 70049060 Fargerike herøy Fosnavåg 70089625 Fargerike hareid Hareid 70092690 Fargerike BreiVika Breivika 70149993 Fargerike malertorget Spjelkavik 70146353 Fargerike fylling Valderøy 70182031 Fargerike siVertsen Vestnes 71180150 Fargerike reknes Molde 71243450 Fargerike syVde Syvde 70020800 SøR-TRønDeLag / noRD-TRønDeLag Fargerike Bjugn Bjugn 72528850 Fargerike hitra Hitra 72441489 Fargerike reinaas Heimdal 72846210 Fargerike østerlie Trondheim 73807878 Fargerike BjørÅs Levanger 74016000 noRDLanD Fargerike Brønnøysund Brønnøysund 75009350 Fargerike BjerkVik Bjerkvik 76952770 Fargerike lofoten Leknes 76080604 Fargerike melBu Melbu 76157999 Fargerike sortland Sortland 76111980 TRoMS Fargerike harstad Harstad 77040090 Fargerike finnsnes Finnsnes 77840188 Fargerike tromsø Tromsø 77686615 FInnMaRk Fargerike alta Alta 78449240 Fargerike hammerfest Hammerfest 78411102

Profile for Fargerike Norge

base - Fargerikes Inspirasjonsmagasin - vår / sommer 2011  

Fargerikes inspirasjonsmagasin base, viser produktsortimentet i en redaksjonell setting med spennende hjemme hos-besøk og herlige stylinger

base - Fargerikes Inspirasjonsmagasin - vår / sommer 2011  

Fargerikes inspirasjonsmagasin base, viser produktsortimentet i en redaksjonell setting med spennende hjemme hos-besøk og herlige stylinger

Profile for fargerike

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded