Page 1

BINNEN- EN BUITENZONWERINGEN


Lichtinval … Hoe meer licht er door uw dakvenster naar binnen komt, hoe ruimer h lijkt. En dat is lezierig. Toch wilt u de lichtinval kunnen reguleren, omdat u zichzelf wilt bchermen, bijvoorbeeld tegen bovenmatige warmte. Daarom heeft Fakro verschillende binnen- en buitenzonweringen ontworpen m bijbehorende accoir. Zo maakt u uw Fakro dakvenster comple. Uiteraard kunt u kiezen uit verschillende kleuren en materialen, zodat de zonwering aansluit bij uw interieur.

2


WAAROM EEN ZONWERING? Stijlvol onderdeel van het interieur AJP ARS ARP ARF APS De binnen- en buitenzonweringen van Fakro zijn stijlvol en decoratief. Dankzij de verschillende materialen, de vele kleuren en de verschillende prints, kan er altijd een zonwering worden gekozen die past in het interieur. Bescherming tegen overbodige warmte AMZ ARZ Het zijn de rolluiken en de buitenzonweringen van Fakro die de beste bescherming bieden tegen hete zonnestralen en bovenmatige hitte. Lichtregulering AJP ARS ARP ARF APS AMZ ARZ Dankzij de binnenzonweringen van Fakro kan de lichtinval worden gereguleerd. Hoeveel warmte ze tegenhouden hangt af van het gekozen type. Bescherming tegen UV-straling AJP ARS ARP ARF APS AMZ ARZ De zonweringen van Fakro bieden een constante bescherming tegen UVstraling. De gebruikte materialen en kleuren zijn kleurvast. Privacybescherming AJP ARS ARP ARF APS AMZ ARZ De zonweringen van Fakro bieden bescherming tegen ongewenste inkijk van buitenaf en beschermen op die manier uw privacy. Gemakkelijke montage, comfortabel in gebruik AJP ARS ARP ARF APS AMS AMZ De zonweringen van Fakro zijn van hoge kwaliteit en worden gekenmerkt door een fraai ontwerp. Ze sluiten naadloos aan bij de Fakro dakvensters, zijn gemakkelijk te monteren en comfortabel in gebruik.

AJP ARS ARP ARF APS AMS AMZ ARZ

Jaloezieёn ..................................................................................................... 6 Standaard rolgordijnen ............................................................................ 10 Rolgordijn met zijgeleiders ........................................................................ 16 Verduisteringsrolgordijnen ...................................................................... 20 Geplisseerde rolgordijnen ........................................................................ 24 Insectenhor ................................................................................................. 28 Buitenzonwering ....................................................................................... 30 Rolluiken ........................................................................................... 32

3


Bcherming tegen overbodige warmte Buitenzonweringen en rolluiken Om ruimtes, conform de norm DIN 5034-1, gedurende de zomermaanden effectief te beschermen tegen overbodige warmte, bieden buitenzonweringen en rolluiken de beste oplossing. Effectiviteit van Fakro zonweringen Om te bepalen welke zonwering het beste aansluit bij de wensen van de gebruikers, heeft Fakro een proefopstelling gemaakt. Er zijn acht identieke proefruimtes gebouwd met dakvensters. Elk dakvenster werd voorzien van een ander type Fakro zonwering. Vervolgens werd elke ruimte, met gesloten dakvenster, blootgesteld aan dezelfde hoeveelheid zonnestraling en dezelfde temperatuur. De uitkomst van de metingen ziet u in de grafiek op de volgende pagina.

4

De zin van DIN 5034-1. Het verwarmen van een ruimte ontstaat door absorptie van straling in voorwerpen en oppervlakte (muren en vloer). Geabsorbeerde straling verandert in langdurig infrarood (warmte)straling, die leidt tot ongewenste verwarming van een ruimte. Daar dient elke ruimte in de zomermaanden tegen beschermd te worden. Dit kan met behulp van een buitenzonwering die voorkomt dat de warmte binnendringt.


50°C

Buiten temperatuur

Binnen temperatuur

45°C dakvenster voorzien van standaard glas (thermo-isolerend U=2,6)

dakvenster voorzien van glas met lage emissiegraad (U=1,1)

10°C

dakvenster met Solar glas Factor 30%

15°C

dakvenster met gesloten jaloezie AJP

20°C

dakvenster met gesloten buitenzonwering AMZ

25°C

dakvenster met gesloten rolluik ARZ

30°C

dakvenster met gesloten verduisteringsrolgordijn ARF

35°C

dakvenster met gesloten standaard rolgordijn ARS

40°C

De maximale temperatuur in een ruimte is afhankelijk van het type zonwering dat u kiest.

Resultaten proefopstelling De proefopstelling wijst duidelijk uit dat buitenzonweringen en rolluiken de beste bescherming bieden tegen zonlicht. De zonnestraling wordt namelijk tegengehouden. Het dringt dus niet naar binnen om de ruimte op te verwarmen. Het voordeel van binnenzonweringen heeft vooral betrekking op het reguleren van de lichtinval. Binnen- en buitenzonwering gecombineerd. Verschillende zonweringen voor Fakro dakvensters kunnen gemakkelijk met elkaar worden gecombineerd. Een buitenzonwering om zonodig de straling en warmte tegen te houden. Een binnenzonwering om de lichtval te reguleren. Gemakkelijk te monteren en comfortabel in gebruik.

Bij buitenzonweringen bereikt de zonnestraling het glas niet. De ruimte wordt dus niet verwarmd.

Bij binnenzonweringen dringt de zonnestraling door het glas naar binnen en warmt de ruimte op.

5


Jaloezieёn AJP, AJP-B

6


Regelbare lichtinval... De jaloezie is een populaire zonwering voor dakvensters, omdat de lichtinval er op eenvoudige wijze mee gereguleerd kan worden. Met een jaloezie van Fakro kunt u het dakvenster gewoon openzetten of tuimelen, omdat de lamellen langs een aluminium zijgeleiding lopen. Een jaloezie biedt bescherming tegen zonlicht en is een decoratief onderdeel van uw interieur. U kunt kiezen uit een breed scala van kleuren. Kenmerken — Lichtinval eenvoudig zelf te bepalen. — Ruimte te verduisteren of te verlichten door het kantelen van de lamellen. — Bescherming tegen UVstraling. — Gedeeltelijke bescherming tegen zonnestraling. — Oppervlakte van het dakvenster gedeeltelijk te verduisteren. — Bescherming tegen ongewenste inkijk, zonder de lichtinval te verkleinen. Gebruiksvriendelijk De jaloezie AJP wordt handmatig bediend. Bij een hoog geplaatst dakvenster wordt de bedieningsstok ZST gebruikt. — Voor jaloezie AJP-E is er elektrische bediening, in combinatie met een besturingssysteem. De standaard versie van de elektrische aandrijving is alleen te gebruiken als het dakvenster gesloten is. — Voor jaloezie AJP-B (op batterijen) is er een besturingsmodule met afstandsbediening. Dankzij de elektrische aandrijving bij de laatste 2 opties kunnen de lamellen worden gekanteld.

Jaloezie AJP-E, elektrische besturing met wandschakelaar of afstandsbediening.

Jaloezie AJP-B met batterijvoeding en afstandsbediening.

De lamellen bewegen langs een aluminium zijgeleiding waardoor de lichtinval beter gereguleerd kan worden.


Kleurenkaart jaloezieёn AJP, AJP-B

Prijsgroep I

Prijsgroep II

8

140 - wit

141 - beige

142 - lichtbruin

143 - lichtblauw

144 - helderblauw

145 - marine

146 - lichtgroen

147 - turquoise

148 - donkergroen

149 - pistache

150 - lichtgeel

151 - citroengeel

152 - eigeel

153 - helderrood

154 - oranje


155 - donkerrood

156 - lichtrood

157 - lichtpaars

158 - helderpaars

159 - violet

160 - roze

161 - donkergrijs

162 - bruin

163 - goudmetallic

164 - groenmetallic

165 - grijsmetallic

166 - graďŹ etmetallic

167- oudzilver

168 - oudgoud

169 - oudkoper

9


Standaard rolgordijnen ARS

10


Kleur in h interieur ... Het standaard rolgordijn is een populaire zonwering voor dakvensters, omdat de lichtinval er op eenvoudige wijze mee gereguleerd kan worden. Het rolgordijn van Fakro werkt op basis van een cassettesysteem en is aan de bovenkant afgewerkt met een aluminium lijst. Het rolgordijn kan in drie verschillende standen worden ingesteld met behulp van de bijgeleverde haakjes. Een rolgordijn biedt bescherming tegen zonlicht en is een decoratief onderdeel van uw interieur. U kunt kiezen uit een breed scala van kleuren en diverse decoratieve prints. Kenmerken — Lichtinval eenvoudig zelf te bepalen. — Bescherming tegen UV-straling. — Gedeeltelijke bescherming tegen zonnestraling. — Bescherming tegen ongewenste inkijk als het rolgordijn gesloten is.

Aluminium afwerklijst

Gebruiksvriendelijk Het rolgordijn wordt handmatig bediend. Bij een hoog geplaatst dakvenster wordt de bedieningsstok ZST gebruikt. Dankzij de bijgeleverde haakjes kan het rolgordijn in drie verschillende standen worden ingesteld.

11


Kleurenkaart standaard rolgordijnen ARS

Prijsgroep I

001 - helderwit

002 - beige

003 - turquoise

004 - lichtblauw

005 - lichtrood

006 - witgemêleerd

007 - crème

008 - geel

009 - oranje

010 - helderrood

011 - bruin

012 - heideblauw

013 - lichtgroen

014 - blauw

015 karamel

016 donkergroen

203 crème

204 licht rose

1:4

12

1:1

036 - witte bloem

037 kamillebloem


Prijsgroep II

045 - berenspel

046 - dierentuin

047 - berenduo

048 - welterustenbeer

205 - wit blinkendnitkÄ…

206 - geel

207 - beige

208 - lichtblauw

043 - lichtgrijs

044 - groen

201 - zandkleur

202 - lichtblauw

209 - lichtbeige

210 - alcantara chocolade

211 - alcantara zand

215 - bruin ora

033 - zeegroen

13


Kleurenkaart standaard rolgordijnen ARS

Prijsgroep II

028 - grijs

029 - lichtcrème

213 - wit flora

214 - beige flora

030 - sneeuwvlok

1:4

14

1:1

038 - lichtgroen

039 - lichtblauw


045 - berenspel

046 - dierentuin

047 - berenduo

048 - welterustenbeer

037 - kamillebloem

030 - sneeuwvlok

212 - wit bloem afdruk

213 - wit flora

214 - beige flora

215 - bruin flora

15


Rolgordijn met zijgeleiders ARP, ARP-E

16


Dekor in h interieur ... De binnenzonwering dempt de lichtinval en brengt fantasie en harmonie in het interieur. Dankzij de verschillende stoffen, kleuren en decoratie kan de zonwering perfect aan het interieur van de ruimte worden aangepast; ook wordt zo voor een intieme, aantrekkelijke sfeer gezorgd. De opgerolde zonwering zit verstopt achter een aluminium element, bovenaan de vleugel, en met de aluminium zijgeleiders kan de jaloezie in elke stand worden gezet. Kenmerken — lichtinval eenvoudig regelbaar — het rolgordijn is traploos regelbaar — afgewerkt met aluminium lijst bovenaan — bescherming tegen ongewenste inkijk door sluiten van het gordijn. — gedeelte bescherming tegen zonnewarmte – zie pagina 5 — bescherming tegen UV-straling. — Ruime materiaalkeuze Het binnenrolgordijn ARP is leverbaar in twee versies: — het rolgordijn ARP - handmatig bediend of voor hooggelegen dakvensters met de universele bedienstok ZST te gebruiken — het rolgordijn ARP-E – elektrisch bedient na aansluiting op een Fakro besturingssysteem, indien het venster op een ontoegankelijke plaats zit

Het decorative rolgordijn ARP-E wordt elektrisch bediend. Er is keuze tussen een wandschakelaar of afstandbediening.

Dankzij de zijgeleiders is het decorative rolgordijn traploos regelbaar.

17


Rolgordijn kleurenkaart ARP, ARP-E

Groupe I

001 - helderwit

002 - beige

003 - turquoise

004 - lichtblauw

005 - lichtrood

006 - witgemêleerd

007 - crème

008 - geel

009 - oranje

010 - helderrood

011 - bruin

012 - heideblauw

013 - lichtgroen

014 - blauw

015 - karamel

016 - donkergroen

203 - crème

204 - licht rose

1:4

18

1:1

036 - witte bloem

037 - kamillebloem


Groupe II

043 - lichtgrijs

044 - groen

211 - alcantara zand

215 - bruin flora

028 - grijs

029 - lichtcrème

213 - wit flora

214 - beige flora

209 - lichtbeige

210 - alcantara chocolade

038 - lichtgroen

039 - lichtblauw

212 - wit bloem afdruk

19


Verduisteringsrolgordijnen ARF, ARF-E

20


Nacht bij daglicht... Met een verduisteringsrolgordijn van Fakro kan een ruimte volledig worden verduisterd. Zodra het rolgordijn is gesloten, valt op klaarlichte dag de nacht in. De lichtinval wordt namelijk geweerd door het materiaal, de speciale afdichting in de onderlijst en de reflecterende laag aan de achterzijde. Ook de aluminium zijgeleiders dragen bij aan het verduisteringeffect. De verduisteringsrolgordijnen zijn traploos regelbaar en aan de bovenkant afgewerkt met een aluminium lijst. Ook een verduisteringsrolgordijn is een decoratief onderdeel van uw interieur. U kunt kiezen uit een breed scala van kleuren en diverse decoratieve prints. Kenmerken — Lichtinval eenvoudig regelbaar en te reduceren tot volledige verduistering. — Bescherming tegen UV-straling. — Gedeeltelijke bescherming tegen zonnestraling. — Bescherming tegen ongewenste inkijk als het rolgordijn gesloten is. — Beperking van warmteverlies in de winter. — Gemakkelijk te onderhouden. Gebruiksvriendelijk Het verduisteringsrolgordijn ARF wordt elektrisch bediend, na aansluiting op een Fakro besturingsmodule. Het verduisteringsrolgordijn ARF-E wordt elektrisch bediend op basis van een transformator met een afstandsbediening of wandschakelaar. De standaard versie van de elektrische aandrijving bij dit type rolgordijn is alleen te gebruiken als het dakvenster gesloten is. Bij een hoog geplaatst dakvenster wordt de bedieningsstok ZST gebruikt.

Het verduisteringsrolgordijn ARF-E wordt elektrisch bediend. Er is keuze tussen een wandschakelaar of afstandsbediening.

Dankzij de zijgeleiders is het verduisteringsrolgordijn traploos regelbaar en kan de ruimte volledig worden verduisterd

21


Kleurenkaart verduisteringsrolgordijnen ARF, ARF-E

Prijsgroep I

051 - marineblauw

052 - beige

053 - gebroken wit

054 - geel

055 - grijs

057 - oranje

058 - lichtblauw

059 - lichtgroen

060 - blauwe den

061 – rode tak

062 - gele dons

063 - groen vierkant

064 - wolkenbeer

065 - crème linnen

066 - oudrose

067 - beige cirkel

068 - blauwe cirkel

069 - marine cirkel

N51 - marine

N52 - beige linnen

Prijsgroep II

056 - bordeaux

Prijsgroep III

1:4

22

1:1


Zo zien de prints op de rolgordijnen eruit

060 - blauwe den

061 - rode tak

062 - gele dons

063 - groen vierkant

064 - wolkenbeer

069 - marine cirkel

23


Geplisseerde rolgordijnen APS

24


Elegante zonwering... Het geplisseerde rolgordijn is een elegante zonwering voor dakvensters. Door de plooien oogt dit rolgordijn bijzonder mooi en dankzij de zachte kleur ontstaat er een harmonieuze sfeer in de ruimte. Dit rolgordijn is vervaardigd van een stevige stof, die dankzij de plooien goed in vorm blijft. Het geplisseerde rolgordijn is traploos verstelbaar dankzij de witte aluminium zijgeleiders. Het biedt bescherming tegen zonlicht en is een decoratief onderdeel van uw interieur.

Twee uitvoeringen Uitgevoerd in lichtreducerend materiaal en besschikbaar in 2 kleuren. Tevens bedekt met thermostoplaag (in 2 kleuren leverbaar).

Dankzij de zijgeleiders kan het geplisseerde rolgordijn traploos worden geopend en gesloten.

Kenmerken — Lichtinval eenvoudig zelf te bepalen. — Bescherming tegen UV-straling. — Gedeeltelijke bescherming tegen zonnestraling. — Bescherming tegen ongewenste inkijk als het rolgordijn gesloten is. Gebruiksvriendelijk Het geplisseerde rolgordijn wordt handmatig bediend. Dankzij de zijgeleiders wordt het rolgordijn traploos geopend en gesloten.

25


Vouwgordijn kleurenkaart APS

Prijsgroep I

071 - wit

072 - oranje

073 - beige

075 - wit crêpe

076 - creme crêpe

077 - geel crêpe

078 - duivengrijs

079 - wit bloemschets

080 - blauw

081 - groen

074 - baksteen rood

Prijsgroep II

1:4

26

1 :2

082 - kashmir rood

083 - kashmir turquoise


Zo zien de prints op het geplisseerde rolgordijn uit

071 - wit

072 - oranje

073 - beige

074 - baksteen rood

076 - creme crĂŞpe

077 - geel crĂŞpe

078 - duivengrijs

079 - wit bloemschets

080 - blauw

081 - groen

082 - kashmir rood

083 - kashmir turquoise

27


Insectenhor AMS

De insectenhor is uitgevoerd in grijs, lichtdoorlatend zeefdoek van glasvezel.

1:2

28

1 :1


Inseenvrij... De insectenhor van Fakro biedt een effectieve bescherming tegen muggen en andere insecten. Het dakvenster kan in een geopende positie staan zonder dat insecten de ruimte kunnen binnendringen. De insectenhor is de enige raamdecoratie van Fakro die u monteert op de aftimmering in plaats van op het dakvenster. De hor is vastgezet in een wit kozijn van kunststof en is uitgevoerd in grijs lichtdoorlatend zeefdoek van glasvezel, dat met PVC is behandeld.

Kenmerken — Bescherming tegen muggen en andere insecten. — Minimale verduistering van de ruimte.

Het zeefdoek is behandeld met PVC.

De constructie staat garant voor een effectieve bescherming tegen insecten.

29


Buitenzonwering AMZ, AMK, AME

Prijsgroep I

090 - antraciet

091 -grijs-wit gemêleerd

092 -antracietrood gemêleerd

093 - middengrijs gemêleerd

Prijsgroep II

1:2

30

1:1

094 -crème-wit gemêleerd


Effeieve bcherming... De buitenzonwering van Fakro weerkaatst het zonlicht zodat het niet de kans krijgt de ruimte binnen te dringen en te verwarmen. Daarom biedt deze buitenzonwering de meest effectieve bescherming tegen zonnewarmte. Het doek beschermt tevens tegen de schadelijke werking van reflecties. Als groot voordeel geldt de doorkijk naar buiten, die ondanks de verduistering, gewoon intact blijft. Deze zonwering is gemaakt van geweven duurzaam doek en wordt met een veer opgerold in een aluminium cassette. De buitenzonwering kan gemakkelijk worden gemonteerd, bovenop het dakvenster. Fakro regelt dat voor u van buitenaf. Twee uitvoeringen Uitgevoerd in 10% lichtdoorlatend materiaal, in 3 kleuren leverbaar. Uitgevoerd in 1% lichtdoorlatend materiaal, in 2 kleuren leverbaar. Drie typen — Buitenzonwering AMZ is geschikt voor tuimeldakvensters FT en uitzet-tuimeldakvensters FPP preSelect. — Buitenzonwering AMK is geschikt voor uitzet-tuimeldakvensters FK. — Buitenzonwering AME is geschikt voor vluchtvensters FE. Kenmerken Doeltreffende verduistering, terwijl de doorkijk naar buiten intact blijft. Bescherming tegen UV-straling. Meest effectieve bescherming tegen zonnestraling. Gebruiksvriendelijk De buitenzonwering wordt van binnenuit handmatig bediend. Bij een hoog geplaatst dakvenster wordt de bedieningsstok ZSZ gebruikt. Deze is leverbaar in twee lengtes, 80 cm of 150 cm. Extra voordelen De buitenzonwering kan de hele zomer uitgerold blijven en hoeft niet alsmaar uitgerold en ingerold te worden. Een uitgerolde zonwering reduceert het geluid van regenval op het dakvenster.

Doeltreffende verduistering terwijl de doorkijk naar buiten intact blijft.

Zeer gebruiksvriendelijk

31


Rolluiken ARZ-H, ARZ-E, ARZ Solar, ARK-E

101 - lichtgrijs

32

102 - antraciet


Optimaal comfort... Het rolluik van Fakro biedt optimaal comfort. U kunt er uw ruimte volledig mee verduisteren. Het biedt een doeltreffende bescherming tegen zonnewarmte en tegen UV-straling. In de winter beperkt u bovendien het warmteverlies. Met een rolluik beschermt u zich ook tegen ongewenste inkijk. Als extra voordelen gelden de bescherming tegen inbraak en tegen geluiden van buitenaf. Het rolluik van Fakro is bestand tegen alle weersinvloeden. Het is vervaardigd van aluminium en behandeld met polyester. Twee typen — De rolluiken ARZ-H. ARZ-E en ARZ Solar zijn geschikt voor tuimeldakvensters FT. — Het rolluik ARK-E is geschikt voor uitzet-tuimeldakvensters FP en vluchtvensters FE. — Bij een verticale combinatie van dakvensters met rolluiken wordt een minimale afstand van 20 cm tussen de twee dakvensters aangeraden. Kenmerken — Volledige verduistering van de ruimte. — Doeltreffende bescherming tegen zonnewarmte. — Bescherming tegen UV-straling. — Beperking van warmteverlies in de winter. — Bescherming tegen ongewenste inkijk als het rolluik gesloten is. Gebruiksvriendelijk — Het rolluik ARZ-H wordt handmatig bediend met de bijgesloten zwengel. — De rolluiken ARZ-E en ARK-E worden elektrisch bestuurd na aansluiting op een Fakro besturingssysteem. — Het rolluik ARZ Solar is uitgerust met besturing, een accu en een afstandsbediening. — De accu wordt opgeladen door het Solar paneel dat op het rolluik is gemonteerd. — Dit systeem wordt aanbevolen wanneer er geen 230V aansluiting is. Extra voordelen — Rolluiken zijn tegen alle weersinvloeden bestand. — Rolluiken beschermen tegen inbraak. — Rolluiken beschermen tegen geluiden van buitenaf.

Het rolluik ARZ-H wordt met een zwengel handmatig bediend.

De rolluiken ARZ-E en ARK-E worden elektrisch bediend. Er is keuze tussen een wandschakelaar of afstandsbediening.

Het rolluik ARZ Solar wordt aangedreven door een zonnebatterij en werkt met een afstandsbediening.

33


Elektrische bediening

Fakro biedt volledige, elektrische bedieningssystemen om het gebruik van dakvensters op moeilijk bereikbare plaatsen te vergemakkelijken. De elektrische elementen maken de bediening van vensters en accessoires mogelijk. Fakro biedt ook een assortiment elektrische rolgordijnen en jaloezieĂŤn voor dakvensters. Wat de elektrische versies betreft, heeft de klant de keuze uit een buitenrolluik, een rolgordijn, geplisseerde jaloezie en verduisteringsgordijn. Regen- of winddetectoren voor buiten kunnen, in functie van de weersomstandigheden, de vensters automatisch sluiten door middel van 24V-motoren voor de verluchting.

Ventilatie met 230V motor

ZC 230

230 V 230 V

34

De ZC 230V-motor laat een elektrische bediening toe van een dakvenster dat op een moeilijk bereikbare plaats is geĂŻnstalleerd. Deze motor van 230 volt is rechtstreeks aangesloten op het stroomnet van 230 volt. Het venster kan worden geopend of gesloten met een schakelaar (muurklavier). Dit 230 volt elektrisch bedieningssysteem omvat geen transformator of besturingscentrale, zodat het de zuinigste elektrische bediening uit ons assortiment is. Een regen- of winddetector, die eventueel voor een automatische sluiting zorgen, kunnen niet worden aangesloten.


Een aangepast comfort Individueel bediening 24 V over ZTC klavier/transformator Het ZTC controleklavier met geïntegreerde transformator laat de individuele bediening toe van verschillende motoren van 24 volt uit het assortiment elektrische accessoires van Fakro. Dit klavier/transformator kan een enkele motor, elektrisch rolgordijn of elektrische jaloezie bedieZC 24 ARZ-E ARF-E nen. De ZTC is voorzien van 2 drukknoppen (muurklavier), waarmee het 24 V 24 V 24 V elektrische accessoire kan worden geopend of gesloten. Een infrarode afstandsbediening en de aansluiting van een regen- of winddetector voor een eventuele automatische sluiting is niet mogelijk. — venster met servomotor 24V ZTC - ZC 24 — rolluiken ARZ-E of ARK-E 230 V 230 V 230 V — verduisteringsgordijn ARF-E, AJP-E of ARP-E Individueel bediening 24 V over ZTCi klavier/transformator en/of over ZRC afstandsbediening Het ZTCi controleklavier met geïntegreerde transformator laat de individuele bediening toe van verschillende 24 volt motoren uit het assortiment elektrische accessoires van Fakro. Dit klavier/transformator kan een enkele motor, elektrisch rolgordijn of elektrische jaloezie besturen. ZC 24 ARZ-E ARF-E De ZTCi is voorzien van 2 drukknoppen (muurklavier), waarmee het 24 V 24 V 24 V elektrische accessoire kan worden geopend of gesloten. Een infrarode afstandsbediening en de aansluiting van een regen- of winddetector voor een eventuele automatische sluiting zijn mogelijk. — venster met servomotor 24V ZTC - ZC 24 — rolluiken ARZ-E of ARK-E 230 V 230 V 230 V — verduisteringsgordijn ARF-E — rolgordijn ARF-E, ARP-E en jaloezie AJP-E Gegroepeerde bediening 24 V over ZTC3iw besturingscentrale met ZKC klavier en/of over ZRC afstandsbediening Met dit systeem kunnen motoren, elektrische rolluiken of elektrische jaloezieën uit het assortiment elektrische accessoires van Fakro worden bediend. Het klavier en/of de afstandsbediening maakt de gegroepeerde of afzonderlijke bediening van maximaal 12 motoren van 24 ZC 24 ARZ-E ARF-E volt mogelijk, gegroepeerd in max. 4 kanalen met elk max. 3 motoren. 24 V Elk kanaal is voorzien van een ZTC3iw-besturingscentrale voor max. 3 motoren van 24 volt. — servomotor ZC20/24 — rolluik ARZ-E of ARK-E — verduisteringsgordijn ARF-E 230 V — jaloezie AJP-E — rolgordijn ARP-E

35


Keuze buiten- en binnentoebenhoren Om de juiste type en afmeting raamdecoratie te kiezen moet u de jusite afmeting kennen van uw Fakro dakvenster. Deze is opgegeven op het identieďŹ catieplaatje aan de rechter zijde van de dakvenstervleugel. Raamdecoratie kan aangekocht worden. De gedrukte kleuren van de toebehoren kunnen lichtjes afwijken van de staalkaart. Verschillende staalkaarten zijn ter beschikking.

Type en afmeting

36

18.02.2008 D04Y

www.fakro.be

binnen  

BINNEN- EN BUITENZONWERINGEN Hoe meer licht er door uw dakvenster naar binnen komt, hoe ruimer hlijkt.Endatislezierig.Tochwiltudelichtin-...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you