Page 1

N R 1 / 2 017

E XTEMAGAS I N N Y H E T E R F R Å N VÄ R L D E N S L E D A N D E T I L LV E R K A R E AV L A S T B A N K A R O C H A U TO M AT I S K A S PÄ N N A R E

VR I BÖRJAN AV MAJ LANSERADES FRAMTIDEN RUNDVIRKESFORDON ...

ÄVEN NYA ZEELAND HAR SIN ”MITTIAMÄSSA”

VILL DU LÄSA MAGASINET ONLINE? GÅ IN PÅ EXTE.SE

KONTAKTA OSS; TELEFON 0651-175 00 ELLER MAIL SALES@EXTE.SE OCH BERÄTTA VAD DU BEHÖVER. EXTE MAGASIN | 1


KJ E LL JON SSON V D E XT E

När ljuset återvänder efter en mörk vinter känns allt mycket lättare. Inte minst att vara ute efter vägarna. Man ser och upplever naturens uppvaknande. Bara det en gåva att glädjas åt. Hoppas att ni också känner likadant. Frågan är om det finns en koppling mellan ljusets återkomst och orderingången. Vi ser nämligen en stadig ökning. Efter en vinter som ofta sliter hårt på både bilar och utrustningar är det många åkare som vill investera i nya produktionsresurser. Så är det även för oss i ExTe. Inför sommaren ska vi ha flera nya maskiner på plats. Den nya lackeringsanläggningen ska färdigställas, liksom ombyggnaden av fabriken. Allt med målet att skapa en mer rationell och kvalitativ produktion. Sist men inte minst ska våra nyheter till marknaden färdigställas. Nyheter som vi kommer att presentera på Elmia Wood i juni och Mittiamässan i augusti. Jag hoppas verkligen att vi får se er på mässorna och att ni som besöker Mittiamässan även passar på att besöka våra anläggningar i Färila. Självklart är ni välkomna till oss även vid andra tillfällen. Det är bara att ni hör av er.

DET ÄR LJUST OCH FULL FART Att träffa virkesåkare och chaufförer är väldigt stimulerande för oss. I samtalen kommer det ofta fram idéer och synpunkter på hur vi, med utveckling av rätt produkter, kan underlätta vardagen för er och göra ert dagliga arbete enklare. En sak som jag gärna vill lyfta fram igen är vår tekniska support. Runt om i Sverige har vi återförsäljare som vet hur våra produkter ska monteras och dessutom har reservdelar. Det är i första hand dem ni ska kontakta om ni behöver hjälp med något. Men även vår egen tekniska support i Färila kan hjälpa till, oftast i samband med inplanerade besiktningar. Slå en signal om ni behöver support. Vi kommer garanterat att hjälpa till.

VI TAR VÄRLDENS BREDASTE SORTIMENT

Nu är det knappt en månad kvar till midsommar, och fram till dess blir allt bara ljusare. Njut av sommaren och ha det riktigt bra. Med förhoppning om att vi ses snart.

TILL VÄRLDENS STÖRSTA SKOGSMÄSSA. KOM TILL OSS I MONTER 1011 PÅ ELMIA WOOD.

Kjell Jonsson VD ExTe

facebook.com/ exte.sweden

TNINGAR GENOM MÄ FLER LT SER VI AT T AL BESÖKER OSS DIGI TALT.

2 | EXTE MAGASIN

Vill du snabbt veta vad som händer i ExTes (och din) värld får du alltid de senaste nyheterna på facebook eller på www.exte.se. På vår web hittar du även det aktuella ExTe Magasinet.

@exte_sweden

många har vi patent på. Med våra kundanpassade produkter bidrar vi till lönsamma virkestransporter för virkesåkare över hela världen. Men Elmia Wood är inte bara tekniska lösningar. Minst lika kul och givande kan det vara att möta alla människor med olika erfarenheter. Hos oss kommer du garanterat att höra språk från de flesta världsdelar. Många av våra internationella återförsäljare är på plats. Dessutom kommer du förstås att träffa våra säljare, tekniker och konstruktörer. De svarar inte bara på frågor och lyssnar på dina synpunkter. De ser också till att du trivs.

VÄLKOMMEN

DE SENASTE NYHETERNA FRÅN EXTE

Den 7-10 juni är det dags för världens största skogsmässa i trakterna av Jönköping. Här finns allt som har med skog att göra. Och då är förstås virkestransporterna en viktig del. Tiotusentals entreprenörer, skogsägare, skogsanställda, virkesåkare och chaufförer från hela världen får se det allra senaste inom skogsnäringen. Och självklart finns ExTe på plats. I monter 1011 visar vi upp världens bredaste sortiment för rationell och säker lastförankring. Vi har allt som åkarna behöver för smidiga och säkra virkestransporter. Kolla in alla smarta och effektiva lösningar. Och

EXTE MAGASIN | 3


Truckstop med Kenneth Johansson och Fredrik Johansson. Bra att ExTe kommer ut till oss och att vi får träffa Jörgen och Ulf, tyckte bröderna Johansson.

Kan man vara annat än nöjd när man har ExTes lastsäkring på bilen.

Stilstudie Lasse Larsson.

BRA ATT EXTE VISAR SIG UTE HOS OSS SOM KÖR. Som vanligt, frestas man nästan att säga, blev det en Truckstop-turné även den här våren. ExTes Jörgen Spring och Ulf Göransson har ställt upp sin container både vid terminaler och industrins virkesmottagningar. – Och som vanligt möter vi bara positiva och glada åkare och chaufförer. Det är inte bara mot oss de är positiva. Överhuvudtaget är den här gruppen positiv även om det många gånger kan vara både tufft och rent ut sagt jävlas i jobbet, konstaterar Jörgen och Ulf. Även om många har tidspress på sig försökte de ändå hinna med både en fika och ett snack med grabbarna från ExTe. Vid Mönsterås bruk var bland andra bröderna Kenneth och Fredrik Johansson, som tillsammans har Brokhults Åkeri i Älmhult. – Bra att få träffa Jörgen och Ulf under lite lugnare former. På mässor blir det inte lika personligt, tycker Kenneth. Förutom allt annat pratade vi förstås om våra bankar och spännare. Jag fick hjälp med en liten justering annars har det funkat bra. På brödernas

bilar sitter det A-bankar och Luftmanspännare. En del bankar har varit med sedan Gudrun drog fram och varit med om ganska tuffa tag. Men de har fungerat bra. Kenneth och Fredrik har två bilar och tog över åkeriet efter sin far för 8-9 år sedan. Åkeriet startade 1962, berättar Fredrik. – Vi kör bara dagtid, det passar bra för oss. Man har sina egna grejor och styr sig själv. Valfriheten och flexibiliteten är viktig, tycker Fredrik. Vill jag köra längre gör jag det, och vill jag sluta tidigare en dag kan jag göra det också. – För oss har det fungerat bra med ExTe. Så bra att vi inte haft anledning att höra av oss till dom så ofta. Nu blev det mest prat om bankar och spännare och vilka reservdelar man kan behöva. Men vi pratade också lite om konkurrens och hur det leder till utveckling av nya bra produkter. Jag tycker i alla fall att det är bra att ExTe visar sig ute hos oss som kör, säger Fedrik.

Från vänster Jörgen Carlsson och Oskar Wilhelmsson, Södra Åkeriet, Niclas Andersson, Bruhn Åkeri, Anders Larsson, Trux i dörren till containern, Robin och Lasse Larsson, samt Viktor Kjellin, Svenljunga Skogstransporter.

Från vänster Daniel Johansson, Anton Gertsson, Stefan Johannesson, VMF Syd samt Uno Johansson.

Här pratar vi verkligen ExTes Truckstop. 4 | EXTE MAGASIN

EXTE MAGASIN | 5


N YA Z E E LA N D

DET MESTA GÅR ATT SURRA MED TU. ÄVEN GAMLA BATTERIER.

ÄVEN NYA ZEELAND HAR SIN ”MITTIAMÄSSA”. Carina Jakobsson är sedan 2012 VD för Kilafors och 2013 även Hjelms i Iggesund. Hon har en bakgrund som civilekonom med många års erfarenhet som controller inom industrin. Förra året omsatte verksamheten ca 160 milj kr med 70 anställda. – Vi har uppbackning av en finansiellt stark och långsiktig ägare. Det känns bra, konstaterar Carina.

The Expo i Nya Zeeland kan jämföras med Mittias Skogstransportmässa. Ungefär samma inriktning, lika många besökare och utställare. Och det obligatoriska. Strålande sol. Plus ExTe förstås. Mässan genomförs vart 4:e år i Hamilton på Nordön i Nya Zeeland. Men det hindrar inte att även åkare och chaufförer från Sydön besökte mässan. Bra uppslutning och stort intresse för våra produkter, berättar Per Jonasson på ExTe. Både Evans Engineering, ett systerföretag till ExTe, och Forest Centre, ExTes återförsäljare från Australien var där. I Evans monter fanns ett antal ekipage med ExTes E12-bankar. E-bankarna är intressanta och mycket vanliga både i Nya Zeeland och Australien. Forest Centre fokuserade framför allt på TU-spännaren och visade och förklarade vilka möjligheter spännaren ger att surra även annan last än virke. Stort intresse och många frågor omkring de tillbehör som finns för TU. En bra mässa som bekräftar att ExTe har en bra position på marknaderna både i Nya Zeeland och Australien, konstaterade Per Jonasson.

6 | EXTE MAGASIN

Vagnen har Kilafors tillverkat. – En väldigt fin vagn de byggt, säger Tommy. Det ska vara tre liftdumpercontainrar på vagnen. Och de surras med TU-spännarna. Bilen är ännu inte helt färdig, men tanken är att den ska vara klar under maj. På bilen ska det sitta en container. – Det här är nog sista bilen jag investerar i så den ska bli riktigt snygg. Mycket krom, säger Tommy med ett stort skratt.

Ett ekipage från företaget Allan Forbes i Evans monter. Ekipaget har fällbara E-bankar på bilen, för att kunna dra upp släpet. Bankarna på släpet är fastmonterade och utrustade med fjäderbelastade teleskopstakar.

Reymund Kell från Forest Centre visar fördelarna med TU-spännaren och hur den kan användas även för surrning av styckegods.

Stakarnas infästning med snabblåskilen var intressant. Reymund Kell visar hur den fungerar och hur snabbt det går att lyfta ur och i staken.

I Vinslöv i Skåne finns Tommy Persson med sitt åkeri- och entreprenadföretag. Tommy är inte virkesåkare, däremot transporterar han skrotade batterier i liftdumpercontainrar för Boliden i Landskrona. De återvinner bly ur batterierna. Och containrarna behöver förstås surras. På sin nya vagn har Tommy valt ExTes TU-spännare.

Tommy Persson är åkare från Vinslöv. På sin nya vagn har han valt TU-spännare för att surra tre containrar.

Carina Jakobsson, VD på Kilafors har anledning att vara nöjd. – Vi har bra fart i verksamheten och behöver anställa nya medarbetare. Framför allt är det svårt att få svetsare med specialkunskaper. Det krävs eftersom vi producerar ganska många vagnar med unika specifikationer, förklarar Carina. – Fördelningen mellan skogsvagnar och andra typer av släp är ca 40/60. Även om vi ökat marknadsandelen är tendensen att andelen skogsvagnar hos oss minskar, medan utrustning för anläggningssidan ökar. Samarbetet med ExTe är positivt, och det är väldigt intressant att vi kan använda deras TU-spännare på andra typer av vagnar

Containarna på Tommy Perssons nya liftdumpervagn säkras med TU-spännare, tre på var sida om vagnen. Bordet där den mittre containern står är vridbart.

EXTE MAGASIN | 7


F RAN K R I K E

Den specialdesignade kroken uppskattades av kunden i Frankrike. I kroken, som på bilden är monterad i bankestommen, fästs spännbandet vid surrning.

IBLAND GÖR VI EN KROK FÖR ATT KOMMA FRAMÅT. BRA UPPSVING PÅ D-BANKAR I MELLANEUROPA. Här bjuder vi på ett gäng snygga ekipage. Från vänster D10-bankar på ett ekipage från Tjeckien och ytterligare ett D10-ekipage från Österrike. Även nästa ekipage är från Österrike och har D7-bankar, dessutom utrustat med TU-spännare.

Utan överdrift kan jag säga att D-serien seglat upp som en favorit bland virkesåkare i Mellaneuropa, berättar Ingemar Larsson på ExTe. Vi har stora order från Polen, Tyskland och Frankrike. Det kunderna uppskattar är framför allt att bankarna är både lätta och hållbara. Dessutom är designen tilltalande. ExTes process för förbehandling och topplackning av stommarna före leverans gör också att de håller sig fräscha över tid. Med ExTes patenterade konstruktionslösningar går det snabbt och enkelt att montera bankarna utan svetsning. Och det spar ju både tid och pengar för åkarna. Vårt breda tillbehörsprogram med lättmonterade spännare, krokar, luftstyrd frikoppling och olika typer av skydds- och stödbankar är bara bonus i sammanhanget. För åkare och chaufförer innebär det att virkestransporterna blir både säkrare och mindre slitsamma för kroppen, förklarar Ingemar.

VISST HADE HAN RÄTT POVEL RAMEL NÄR HAN I BÖRJAN AV 70-TALET KONSTATERADE ATT ”DE E DOM SMÅ, SMÅ DETALJERNA SOM GÖR DET”. Frankrike blir en allt viktigare marknad för ExTe, säger Ingemar Larsson som ansvarar för kontakterna med både återförsäljare och ett antal större skogsåkare. Här är både E- och D-bankar vanliga. Men fortfarande är vi i ett skede där vi håller på att bygga upp marknaden. Och det är här de små detaljerna kommer in i bilden. Jag hade en diskussion med en återförsäljare om bland annat D-bankar. Just då blev det ingen beställning. Däremot gled samtalet in på lastsurrning, som fortfarande i viss utsträckning sker med spännband. Deras akuta intresse handlade därför om vi möjligen kunde leverera vettiga krokar att fästa banden i. Fullt möjligt konstaterade jag och lovade återkomma med krokar som anpassats för deras behov. Och kunden blev mycket nöjd. Kul, tänkte jag. Ännu roligare blev det förstås när det utan förvarning damp ner en större order på D5-bankar från samma kund, berättar Ingemar Larsson.

8 | EXTE MAGASIN

EXTE MAGASIN | 9


18-19 AUGUSTI EXTE PRESENTERAR EN UNIK NYHET PÅ MITTIAMÄSSAN. I år är det dags igen för Mittias Skogstransportmässa. Mässan som visar upp allt som har med virkestransporter att göra. – Vi är självklart där, säger ExTes mässgeneral Jörgen Spring. Alla våra produkter, bankar, stakar, spännare och hela tillbehörsprogrammet för den nordiska marknaden finns förstås med. Och på årets mässa kommer vi att presentera en nyhet som är helt unik i branschen, berättar Jörgen. Utan att avslöja för mycket kommer den här nyheten att göra vardagen säkrare, tryggare och mer lönsam för virkesåkarna.

10 | EXTE MAGASIN

Kom till vår monter så förklarar vi hur och varför, säger Jörgen. Det finns också all anledning att se våra andra produkter. De utvecklas och blir ständigt mer effektiva. Tillsammans med våra smarta tillbehör blir hanteringen för chaufförerna säkrare, enklare och snabbare. Många av våra produkter och tillbehör har unika lösningar som vi dessutom har patent på, förklarar Jörgen.

DAGS FÖR NYA INTRESSANTA MÖTEN OCH UPPLEVELSER I LJUSDAL. I år är det faktiskt jubileum för Mittia. Vi arrangerar den tionde Skogstransportmässan sedan starten 1999, berättar Henrik Bruveris, projektledare på Mittia. Vi har fått ett fantastiskt gensvar från utställarna, och har utökat mässområdet. Många satsar på större ytor för att kunna exponera fler produkter. Ett tecken på att mässan genererar bra affärer för utställarna. Besökarna kommer att mötas av mer action och demonstrationer, säger Henrik. Eftersom det är ett tiogångsjubileum satsar både vi som arrangör och utställarna lite extra. Garanterat blir det mer puls än tidigare. Till exempel HIABs Nordiska mästerskap i skogskranskörning. Mässan har tagit ytterligare ett steg i utvecklingen. Skogstransporter handlar inte bara om att frakta virke på gummi, konstaterar Henrik. Skogsbilvägar ska finnas, virket ska ur skogen till avläggen, stora volymer körs till terminaler för vidaretransport på järnväg. Därför kommer det att finnas både entreprenadmaskiner för vägbyggen, skotare och flismaskiner med på mässan. Men några tåg kan vi inte utlova, säger Henrik med ett skratt.

Att tillvarata fordons och maskiners andrahandsvärde lyfts fram genom Mascus Live. Ett företag som förmedlar både entreprenadmaskiner och lastbilar, men bara på nätet. Nu kommer de att finnas live på mässan med flera intressanta erbjudanden. Tillsammans med Ljusdals bygdemuseum arrangeras också en utställning om virkestransporternas utveckling. De gamla bilderna och redskapen kommer säkert att väcka många minnen. En minibiograf visar filmer av den legendariske filmaren Erik Eriksson. Bara det värt ett mässbesök. • Till en riktig mässa hör också en riktig fest. Middagen och showen med discorockgruppen Highway Stars blir en höjdare. • Besökare som vill boka övernattning rekommenderar vi att kontakta Destination Järvsö på telefon 0651-40 306. De har koll på både hotell och stugor inom 45 minuters resväg från mässan. • Det går även att söka information via www.mittia.com samt www.facebook.com/mittiaskogstransport där olika logilösningar publiceras.

Förutom all teknik är ExTes monter även den naturliga träffpunkten för dig som vill få en pratstund med kollegor och ExTes personal. Eller bara ta en fika och njuta av den obligatoriska Färilakorven.

EXTE MAGASIN | 11


Har man resurser gör man förstås vad man kan för att tillgodose önskemål från kunder. Även om det inte är en produkt som passar alla, eller egentligen relativt få. ExTe har resurser för att tillgodose de allra flesta önskemål från kunder. Bankar med fällbara stakar är bara ett i raden av exempel. Det ligger ju i generna hos ExTe att alltid lyssna på vilka önskemål åkare har. Den här produkten är resultatet av önskemål från åkare som med flakbilar eller skåp kör en typ av gods i den ena riktningen och vill skapa möjlighet till returtransporter, förklarar Bosse Hjelm på ExTe. Vi visade upp banken på förra årets Elmia Lastbil och efter hand började det komma förfrågningar. Sent i höstas gjorde vi en provleverans till ett åkeri i norra Finland. Dom blev nöjda och gjorde en större beställning. Sedan dess har vi fått ytterligare

LIKA ENKELT SOM GENIALT OCH VÄLDIGT KUNDANPASSAT.

några order. Idén är lika enkel som genial. Med lösa bankar som står på fötter placeras bankar ut parvis och lastas med virke av en truck. Och det kan göras redan innan ekipaget är på plats. Virket surras i bankarna och lyfts upp på ekipaget och förankras i flaket eller ramen. När virket lossats fälls stakarna ned. Stakarna är i ett enklare utförande och har fasta höjder efter åkarnas önskemål.

I bildserien beskrivs den enkla hanteringen av bankarna med fällbara stakar:

12 | EXTE MAGASIN

Den svängda stommen gör banken till ett kompakt och smidigt paket att hantera och tas med av ekipaget för nästa transport.

1

2

5

6

3

4

7

8

Henri Jussila är åkare och delägare i Kuljetusliike Ilmari Lehtonen, ett stort åkeri i Finland. Henri såg möjligheterna med bankarna och är mycket nöjd med resultatet. En lönsam investering för åkeriet.

EXTE MAGASIN | 13


Mathias Lindkvist, t.v., och Erik Sandberg kör ”TU-ekipaget”. Att de är nöjda går inte att ta fel på.

TU&

EXTE PÅ MAN-DAGARNA T YS K L AN D

I Tyskland arrangerade MAN ett kundevent under våren. Till eventet hade olika leverantörer bjudits in. Och då var det naturligt att även ExTe fanns på plats bland annat genom Richard Morath, som är ExTes återförsäljare i tysktalande länder. De fem virkesbilar som fanns med var alla utrustade med ExTes bankar. Fyra hade D7-bankar med teleskopstakar och på en bil var A6-bankar monterade. Richard Morath var väldigt positiv både till själva eventet och att ExTe var inbjudna. En bekräftelse på uppskattningen av våra produkter menade han.

FJÄRRKONTROLL ÄR SOM GRÄDDE PÅ MOSET

För bra precis ett år sedan berättade vi om Sjöbergs Åkeri i Piteå. De kör sågat virke och hade utrustat ett täckt ekipage med TU-spännare. Dessutom hade man kompletterat spännarna med radiostyrning så att de kan skötas med en fjärrkontroll. Chauffören på ekipaget Erik Sandberg var helnöjd – då. Frågan är vad han tycker idag. Jag och min kollega Mathias Lindkvist har kört det här ekipaget i 12 000 mil sedan vi monterade TU-spännarna och fjärrkontrollen. Vi är helt överens. Det är klockrent med radiostyrningen, säger Erik Sandberg. Vi vill inte byta bort det här. Det märker man väldigt tydligt när vi någon gång ”måste” köra gammelbilen. Då får man springa många varv runt för att spänna och lossa. Framför allt är det säkerheten för oss chaufförer som blivit bra mycket bättre. Med den gamla modellen är det betydligt fler riskmoment. Är du lite stressad vet du kanske inte alltid var du har trucken. Och truckföraren vill ju ha koll på chauffören. Med

Ekipaget utrustat med TU-spännare transporterar framför allt sågat virke.

fjärrkontrollen i hand kan jag flytta på mig så att vi hela tiden ser varandra. Förutom att det är säkrare är det också riktigt bekvämt i jämförelse. Man slipper många moment. Fjärrstyrningen är som grädde på moset. Jag skulle inte vilja köra en bil igen utan den här utrustningen. Och för företaget innebär det att man spar ganska mycket tid. Spännarna har fungerat suveränt. Det enda som hänt är att en sprint fastnade, men med lite 5:56 löste det sig. Och skulle det vara något så är det bara att ringa Bosse Hjelm på ExTe. Han ställer alltid upp.

LASTSÄKRING PÅ AGENDAN NÄR VSG BESÖKTE EXTE.

Två fjärrkontroller används. En för TU-spännarna och en för skåpen.

En samlad VSG-grupp under besöket hos ExTe. 14 | EXTE MAGASIN

Representanter för Skogforsk och de flesta skogsföretagen i landet besökte ExTe för att informera sig om hur ExTe arbetar med utveckling av produkter för lastsäkring. Besöket skedde inom ramen för VSG, som är ett forum för samverkan mellan transportköpare och transportörer i skogsbruket. Syftet är att både på kort och lång sikt effektivisera transportarbetet när det gäller teknik och miljö. ExTes Lina Bylund, Lennart Wallström och Roger Larsson berättade om utvecklingsarbetet och svarade på frågor. Det har nyligen gjorts en översyn inom EU av regelverken för lastsäkring, berättar Lennart Wallström. I Sverige blir det i stort sett som det varit hittills. Och de krav som ställs på lastsäkringsutrustningar klarar vi redan med bred marginal. Gruppen ville också informera sig dels om lastsäkring när lastvikterna höjs, dels om vad som händer med utvecklingen av Com90, som är i särklass när det gäller säkerhet och arbetsmiljö för chaufförerna. Ett besök på ExTe innehåller alltid en rundvandring i produktionen. – Vi fick intrycket att besökarna var mycket nöjda med vad de fick se och hur vi arbetar med lastsäkringsfrågorna, konstaterar Lennart Wallström. EXTE MAGASIN | 15


KALASBRA NÄR KROKEN KOMMER UT FRÅN STAKEN.

UTDRAGSHÄNGAREN FUNGERAR VÄLDIGT BRA.

Stefan Öberg gillar utdragsupphängaren. Jag lastar ju ofta ekipaget med separatlastare. Och är man ensam är det här en suverän lösning, tycker Stefan.

CONNY ANDERSSON I NORBERG ÄR CHAUFFÖR OCH KÖR FÖR MARCHUS JANSSON BIOBRÄNSLE. PÅ BILEN HAR HAN TESTAT UTDRAGSUPPHÄNGAREN FÖR KROK, OCH I CONNYS FALL, BAND. – KALASBRA, SÄGER CONNY. HUR GESCHWINNT SOM HELST. Det är så enkelt. När jag går från bilhytten till kranhytten drar jag ut de två upphängarna, och sätter på krokarna och banden. Det tar nästan ingen tid alls. När jag har lastat är det bara att lyfta krokarna och lägga dem över traven. Även den krok som sitter längst fram syns väldigt bra, och vill jag, så kan jag lyfta båda banden samtidigt. Jag tycker idéen är vettig och det fungerar bra. Nu slipper jag hålla på och skava och repa stakarna. Vi har nya S10-bankar, och det är ju i stål. Det blir fort rost om stakarna skadas av gripen. Det här är ju fortfarande ett test, men jag skulle gärna sätta utdragshängare även på släpet. Och jag har regelbunden kontakt med Bosse Hjelm på ExTe. Jag har sagt till honom att jag skulle vilja testa även andra material för att jämföra. Så vi får väl se vad som händer. Men jag är som sagt mycket nöjd, säger Conny. 16 | EXTE MAGASIN

Här syns hur krokarna sticker ut från stakarna på bilen, och blir lätta att nå med kranen.

Conny Andersson kör för Marchus Jansson Biobränsle, och är mycket nöjd med utdragsupphängaren för kroken.

Det kan vara mixtrigt att få tag på kroken i vanliga fall och ännu svårare när man har separatlastare. Speciellt om man är ensam. Då är det väldigt bra med utdragshängare för krok och kätting, säger åkaren Stefan Öberg i Ånge. Dels blir kroken lättare att ta med den stora gripen, när kroken sitter en bit ut från staken, dels ser du kroken hela tiden. Det gör du inte om den sitter i hållaren på staken. Då får man fiska lite i blindo och hoppas att man får tag på kroken.

Har du kran på bilen är det kanske lite annorlunda. Den är smidigare och du sitter bättre till för att se. Men även då underlättar det att använda utdragshängaren. Och framför allt nöter man inte på staken med gripen. Utdragshängaren är ju väldigt lätt och enkel att sätta dit. Och som sagt, för mig fungerar det väldigt bra, framför allt när jag använder separatlastaren. Och det är alltid spännande att prova olika lösningar, tycker Stefan. Stefan har fyra bilar i åkeriet och dessutom en skördare och en skotare. – Man blir med på hela kedjan från stubbe till industri, och får mer förståelse för varför man gör si eller så vid skotning och på avläggen. Det var Stefans far som startade åkeriet 1959. – Vi har alltid haft ExTebankar så vi skulle nästan kunna starta ett museum med alla modeller vi sparat genom åren. Fortfarande har vi några ExTematicspännare monterade – och de fungerar efter alla dessa år, berättar Stefan. Jag kan säga att vi är helt nöjda både med ExTes produkter och kontakterna med dem. – Jag är ju uppväxt med åkeriet så för mig var det självklart att ta över verksamheten, och det gjorde jag 1985. Och det har aldrig varit tråkigt. Har det uppstått problem så har jag alltid tänkt att de måste ge med sig. Man blir inte rik på det här, men det är ett sätt att leva, som jag trivs med. EXTE MAGASIN | 17


Chauffören Mattias Johansson lastar med hjälp av google eyes och kranspakar i hytten. Surrningen av virket sker på Com 90 med fjärrkontrollen.

I BÖRJAN AV MAJ LANSERADES FRAMTIDENS RUNDVIRKESFORDON Vi har länge pratat om Com 90 som framtiden för virkestransporter. Den fjärrstyrda lastsäkringen skapar en modern och mycket säker arbetsmiljö för chauffören. Dessutom går det snabbt att både surra och lossa surrningen. Tiden som spars in är inte obetydlig. Är transportavståndet upp till max 50 km hinner man som regel med ytterligare ett lass per skift. Viktigt för lönsamheten förstås.

18 | EXTE MAGASIN

Com 90 är det perfekta bankesystemet att komplettera med det nya HiVisionsystemet som Hiab utvecklat. Båda teknikerna har en definitiv prägel av framtid över sig. Chauffören kan sköta lastning, surrning, uppbindning och lossning direkt från bilhytten. Säkert, enkelt och väldigt bekvämt. Att använda den nya hyttlösa kranen på Com 90 känns väldigt självklart och effektivt. Kranspakarna i hytten och VR-glasögon till chauffören. Kan det bli enklare. Med

Den 5 maj invigdes framtiden för skogstransporter av landshövdingen Kenneth Johansson, som fick äran att klippa bandet.

kameror på kranen har chauffören full koll på den närmaste omgivningen, inklusive virkesvältan och ekipaget, där virket skall lastas. Precis som att sitta i den kranhytt som faktiskt inte finns. Det är åkaren Torbjörn Larsson, Kjell & Aste Larssons Åkeri i Molkom, som tagit fram det man kallar för ”Framtidens Rundvirkesfordon”. Idén är försöka locka fler ungdomar till branschen genom att möta framtidens krav när det gäller teknik, effektivitet, arbetsmiljö, säkerhet och ekonomi.

Stort intresse för Framtidens Rundvirkesfordon.

EXTE MAGASIN | 19


Sverige porto betalt

STOPP, STOPP FREDRIK. DEN ÄR INTE INKOPPLAD ÄN. Ingen tvekan om att Fredrik Tomtlund är entusiastisk över ExTes nya lasermaskin. Jag vill ju få igång den så fort som möjligt. Jämfört med den gamla maskinen är det som natt och dag. Det skiljer ju i alla fall 20 år, berättar Fredrik. Vi håller ju på med en successiv förnyelse av produktionsanläggningarna. Och den nya lasermaskinen är ett framtidslyft, konstaterar produktionschefen Magnus Johansen. Nu kan vi skära plåtar som är 4x2 m. Vi har ytterligare en lasermaskin som är från 2007, men den skär bara upp till 3x1,5m. Eftersom vi nu kan göra all produktion i huset blir vi mer flexibla. Det öppnar också för nya konstruktionslösningar.

Nu vill jag ha igång maskinen, säger en förväntansfull Fredrik Tomtlund.

VILL DU LÄSA MAGASINET ONLINE? GÅ IN PÅ EXTE.SE

Fredrik Tomtlund är ansvarig för ExTes laserskärare och arbetsledare för operatörerna. – Alla är förstås positiva till den nya maskinen. Både plåtbyten och skärfunktioner är snabbare. Och den byter automatiskt skärdysor när det är dags. Vi får helt enkelt en säkrare produktion, förklarar Fredrik.

KONTAKTA OSS; TELEFON 0651-175 00 ELLER MAIL SALES@EXTE.SE OCH BERÄTTA VAD DU BEHÖVER.

ExTe Magasin 01|2017  

ExTe Magasin

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you