Βιβλία-Παιχνίδια-Δώρα για Μαγικά Χριστούγεννα!

Page 1


Εκδόσεις Πατάκη σελ. 360

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 432

Εκδόσεις Κάκτος σελ. 384

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 864

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Του Οσίου Αλμοδοβάρ ανήμερα Θάνος Αλεξανδρής

Τα διηγήματα Έλλη Αλεξίου

Το φιλί του Δεκέμβρη Πάνος Αμυράς

Μαύρο φως Μίμης Ανδρουλάκης

14,84€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,36€ Πορτρέτα ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και του περιθωρίου, οι οποίοι μας διηγούνται τις εξαίσιες αλλά και ανατρεπτικές τους ιστορίες. Αβανγκάρντ χώροι, καλλιτεχνικά στέκια, ετερόκλιτοι ήρωες και τα πρώτα ντεκαντάνς ντραγκ σόου της Αθήνας περασμένων δεκαετιών αναδεικνύουν μια Ελλάδα που αλλάζει.

22,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 19,80€ Για πρώτη φορά σε έναν τόμο όλα τα διηγήματα της σπουδαίας συγγραφέως. Μια σημαντική έκδοση με πρόλογο της Άντας ΚατσίκηΓκίβαλου και με παράρτημα που περιλαμβάνει κείμενα για την Έλλη Αλεξίου υπογεγραμμένα από τους: Φώτο Πολίτη, Μάρκο Αυγέρη και Σοφία ΜαυροειδήΠαπαδάκη.

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Ένας φάκελος με ένοχα μυστικά δωσίλογων. Η αναμέτρηση του Νίκου Αγραφιώτη με τα πάθη του Διχασμού. Ο Νίκος Αγραφιώτης, απότακτος πια αξιωματικός της Αστυνομίας, αναλαμβάνει να εντοπίσει έναν δικαστικό υπάλληλο, υπεύθυνο για υποθέσεις δωσίλογων, που έχει εξαφανιστεί με μία τραγουδίστρια καμπαρέ.

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Ένα ειρωνικό παιχνίδι της τύχης και της τέχνης από την Άμφισσα και τους Δελφούς του ’60, ως την Αθήνα του ’70, το Αμβούργο, τη Γενεύη και το Μανχάτταν του καιρού μας.

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 112

Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή σελ. 144

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 352

Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή σελ. 296

2

Με χαλασμένο μπούσουλα δε φτάνεις στην Ιθάκη Κώστας Αργυράκης

Η νόσος της αδράνειας Κώστας Αρκουδέας

Ο ρεαλισμός των Sous Αλέξανδρος Βαλσαμής

Τα γράμματα της Βιέρα Ούλκμαν Μάρω Βαμβουνάκη

15,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,50€ Στις σελίδες του βιβλίου αποτυπώνονται 40 χρόνια σκληρής δουλειάς στη θάλασσα. Οι δυσκολίες, η εκμετάλλευση και οι πίκρες που βιώνουν οι εργάτες της δένουν με την αστείρευτη αισιοδοξία ότι η ζωή και οι πραγματικές ανάγκες όλων αυτών θα νικήσουν.

16,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,40€ Ένας τόμος με επιλεγμένα διηγήματα του Κώστα Αρκουδέα, από το ξεκίνημά του μέχρι σήμερα, ένα βιβλίο που μας αποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω απ’ το προφανές, και μας ταξιδεύει στον χρόνο επιτρέποντάς μας να αφουγκραστούμε τον κόσμο σαν συνεχές παρόν.

10,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,00€ Ο ρεαλισμός των sous (κάτω) είναι μια σειρά από απρόσμενες ιστορίες με ήρωες που συνήθως δε μας γεμίζουν το μάτι, στήνουν ωστόσο το πολύχρωμο παζλ της σύγχρονης πραγματικότητας και της «παράλογης» καθημερινότητας της κοινωνίας της εκμετάλλευσης.

11,10€ / Τιμή Ευριπίδη:9,99€ Και ο πιο μεγάλος εγκληματίας, λένε, επιθυμεί μια στιγμή, κάπως, κάτι να φανερώσει από εκείνο που έπραξε. Κάτι από το αποτρόπαιο έγκλημά του να ξεγλιστρήσει και κάτι να αποκαλύψει στους τρίτους, στον κόσμο.

Γιορτάστε διαβάζοντας!


Εκδόσεις Πατάκη σελ. 584

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 440

Εκδόσεις Κάκτος σελ. 464

Εκδόσεις Γκοβόστη σελ. 312

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Ο κούκος και τ’ αηδόνι Εμμανουήλ Γιουβανόπουλος

Τα φεγγάρια του θερισμού Κατερίνα Γκούνα

Η δίκη που άλλαξε τον κόσμο Στέφανος Δάνδολος

Ουρανός απ’ άλλους τόπους Σωτήρης Δημητρίου

12,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,25€ Ένα καρμικό ταξίδι στην ταραγμένη περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής από τον νεότερο Έλληνα συγγραφέα. Πόρνες, νόθα, δαιμονισμένοι και άγιοι· ανατολίτικα σερμπέτια και ελληνική σπιρτάδα παρελαύνουν στις σελίδες ενός άκρατα δραματοποιημένου μυθιστορήματος.

15,37€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,83€ Μια τραγική ιστορία που αρχίζει το 1950, με τον θάνατο μιας νέας γυναίκας πάνω στα γινωμένα στάχυα των απέραντων χωραφιών του άντρα της. Μια πορεία που τελειώνει στο ίδιο μέρος, εβδομήντα χρόνια αργότερα, οδηγώντας στη δικαίωση και τη λύτρωση.

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Στέφανος Δάνδολος αντλεί έμπνευση από ένα καταγεγραμμένο γεγονός των τελευταίων ωρών του Χριστού, το οποίο ουδέποτε αναδείχτηκε, και, συνυφαίνοντας πραγματικότητα και μυθοπλασία, χτίζει ένα βαθιά υποβλητικό μυθιστόρημα για την ελπίδα, τον έρωτα και τα θαύματα της ανθρώπινης ψυχής.

22,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 19,98€ Mια σχεδόν εκατόχρονη γυναίκα από την Ήπειρο. Δεν της φτάνει –κατά τα λόγια της– ο ουρανός για χαρτί, θέλει ουρανούς κι απ’ άλλους τόπους. Πολλές φορές έχεις την αίσθηση πως τη γλώσσα της την κινεί ουράνιος υποβολέας.

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 672

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 464

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 352

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 408

3

Καλύτερα να σ΄έλεγαν Λισσάβω Σοφία Δημοπούλου

Οι γυναίκες της ζωής της Λένα Διβάνη

Το σπίτι στα βράχια Καλή Δοξιάδη

Το ξίφος Ευαγγελία Ευσταθίου

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Ο Νάσιος και η Λισσάβω μεγαλώνουν κοντά στη λίμνη των Γιαννιτσών. Η ιστορία τους ξεκινά το 1911.Ένα μυθιστόρημα για τον έρωτα, τη φιλία, όχι μόνο δυο εραστών, αλλά και μιας χώρας, της Ελλάδας, μέσα στο πέρασμα του χρόνου.

16,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,40€ Aυτό είναι το βιβλίο της Άννας, που κάποτε έμοιαζε με όλες τις άλλες γυναίκες… Aυτό είναι το βιβλίο των γυναικών που κάποτε έμοιαζαν με την Άννα. Ένα μυθιστόρημα που αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες και μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στην τηλεόραση.

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη:15,93€ Η Ανθή Βελισσάρη, πετυχημένη δημοσιογράφος με καριέρα στον αγγλόφωνο κόσμο, έχει ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στο εξωτερικό. Μετά από χρόνια επιστρέφει στην Κέρκυρα και γράφει για τα γεγονότα που κατέληξαν στην «εξορία» της.

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92 Μια περιπέτεια που εκτυλίσσεται σε δύο εποχές και κόβει την ανάσα με τις ανατροπές της. Από την Ελλάδα στην Ιταλία και πάλι πίσω, οι δυο ήρωες από κυνηγοί γίνονται κυνηγημένοι, με τον θάνατο να καραδοκεί σε κάθε τους βήμα.

Διαβάστε γιορτάζοντας!


Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 184

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 496

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 752

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 368

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Ορατή σαν αόρατη Ζυράννα Ζατέλη

Περί της εαυτού ψυχής Iσίδωρος Ζουργός

Αλεξάνδρεια-Γητειές, μάγια και μπαχάρια Δήμητρα Ιωάννου

Γενικά συμπτώματα Τάκης Καμπύλης

16,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,40€ Μια «ιστορία φάντασμα», μια μαγική αναζήτηση για τα άρρητα της γραφής, μέσα στα μυστικότερα μονοπάτια της μυθοπλασίας – γιατί τα καλύτερα είναι αυτά που δεν γράφονται και το πιο σημαντικό ποτέ δεν το λέμε.

22,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 19,98€ Η περιπετειώδης ζωή ενός αντιγραφέα χειρογράφων στην εποχή των Κομνηνών. Ένα εσωτερικό χρονικό για τον τρόπο που ένας αντιγραφέας γίνεται συγγραφέας, ένα μυθιστόρημα οικογένειας, περιπέτειας και ελευθερίας, για το άλλο Βυζάντιο.

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Μια ιστορία γεμάτη γητειές, ξόρκια, μπαχάρια, σερμπέτια, βοτάνια και γλυκό καπνό ζυμωμένο με μέλι, που σε ταξιδεύει στην πιο μαγική πόλη της Ανατολής, την κοσμοπολίτικη Αλεξάνδρεια, την αιώνια πόλη με τα δυο πρόσωπα.

14,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,60€ Η Αθήνα σε καραντίνα. Η θυσία του πρώτου Έλληνα εθελοντή για το εμβόλιο. Ένα εμφύλιος «καλών παιδιών» με όλα τα επακόλουθα. Μια νουβέλα μονολόγων, πέντε πρωταγωνιστές, μια ιστορία. Τα γενικά συμπτώματα πέρα και πάνω από την πανδημία.

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 264

Εκδόσεις Άγρα σελ. 376

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 272

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σελ. 416

4

Με το σπαθί εις το χέρι και με το ντουφέκι Νικόλαος Κασομούλης, Αλέξης Πολίτης

Μη με ψάξεις στο Μπουένος Άιρες Γιώργος Κλεφτογιώργος

Θεσσαλονίκη Κωνσταντινούπολη Ανατολή Θωμάς Κοροβίνης

Μισό παιδί Αύγουστος Κορτώ

12,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,80€ Τα επιλεγόμενα του Αλέξη Πολίτη επιδιώκουν να εισχωρήσουν στις φανερές και στις πιο δυσδιάκριτες πτυχές της αφήγησης και της ιδεολογίας του κειμένου, να σχολιάσουν και να συμπληρώσουν τα περιστατικά, να παρουσιάσουν τον τόπο, το ίδιο το Μεσολόγγι.

15,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,50€ Ένα μυθιστόρημα όπου εναλλάσσεται ο παθιασμένος έρωτας με το ανατρεπτικό χιούμορ. Ο ήρωας του βιβλίου μηδενίζει τις αποστάσεις και τον χρόνο διεκδικώντας τη γυναίκα της ζωής του στην Αργεντινή. Θα αντέξει μέσα στις φλόγες και στα πάθη της Λατινικής Αμερικής;

18,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,65€ Ο γνωστός Θεσσαλονικιός πολυγραφότατος συγγραφέας συγκεντρώνει γραπτά του 30 χρόνων σχετικά με πρόσωπα, ιστορίες και περιγραφές των τόπων που αποτελούν την αποκαλυπτική προσωπική του μυθολογία.

13,30€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,97€ Όταν ένα παιδί σκοτώνει άλλα παιδιά, εξακολουθεί να ’ναι παιδί; Κι όταν το αίμα χύνεται άδικα, ποια είναι η πρώτη αδικία, η ρίζα του κακού; Μια ιστορία μυστηρίου, ένα κυνηγητό για την αλήθεια. Ένα σκοτεινό παραμύθι που σου κλέβει την ανάσα.

www.evripidis.gr


Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 512

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 256

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Δέκα Αλήθειες Κατερίνα Κουτουκάκη

Όταν βγήκε απ’ τη σκιά Κώστας Λογαράς

16,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,21€ Στη διαδρομή από το αρχοντικό της στο Νησί ως το διαμέρισμα του τρίτου ορόφου στην Καστέλα, η Φωτεινή Αρχοντάκη έζησε τη ζωή που της χαρίστηκε, με πάθος, πόνο, απόγνωση, παραδοχή, αυτοθυσία και δίχως όρια αγάπη για τη Ζωή.

16,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,40€ Οι σχέσεις ενός ζευγαριού και η αναμέτρηση δύο κόσμων διαφορετικών. Απ’ τη μια η αλαζονεία της γνώσης, απ’ την άλλη η γήινη οπτική μιας φυσικής οντότητας. Αντιπαράθεση χαρακτήρων, δυνάμεων, τόπων. Ένα σύγχρονο μυθιστόρημα συγκρούσεων, αλλά και μια θετική πρόταση ζωής.

FLAMETREE 14,20€

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 656

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 160

5

Έβαφε ο Στάλιν τα μαλλιά του; Ιερώνυμος Λύκαρης

Το μαύρο νυφικό Ειρήνη Μαλάμου

12,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,80€ Μια επιστροφή στον Φεβρουάριο του 1973, στις ημέρες των φοιτητικών κινητοποιήσεων κατά της Χούντας, στο μακελειό του Νίκου Κοεμτζή. Ένα μυθιστόρημα για τα παιχνίδια που μας παίζουν οι συμπτώσεις, οι αμφιβολίες και τα ανάμικτα συναισθήματα που μας προκαλούν οι αναμνήσεις.

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ Φθινόπωρο του 1949. Η Αγγελική εγκαταλείπει το νησί της. Πολλά χρόνια αργότερα, αφήνει στη συνονόματη εγγονή της έναν φάκελο µε τρία κλειδιά κι ένα γράμμα. Το ταξίδι της εγγονής στο νησί θα μετουσιωθεί σε ταξίδι αποκάλυψης.

WORKMAN από 14,35€-16,50€

CAROUSEL από 12,99€-14,99€ evripidis.books evripidis_bookstores


Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 264

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 480

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 536

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 328

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Τσάι από μέντα Χριστίνα Μανιά

Οι μούσες της σιωπής Νικόλ Άννα Μανιάτη

Γυναικεία υπόθεση Λένα Μαντά, Κλαίρη Θεοδώρου

Μπλε ήλιος Διονύσης Μαρίνος

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Γυναίκες δυνατές, μπροστά από την εποχή τους, που διεκδικούν τα θέλω τους και τη ζωή τους χωρίς συμβιβασμούς. Ερωτεύονται, πονάνε, παλεύουν και κάθε φορά παίρνουν δύναμη η μία από την άλλη γύρω από ένα φλιτζάνι με τσάι από μέντα

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ Τέσσερις άγνωστες μεταξύ τους γυναίκες συναντήθηκαν μόνο για μερικές στιγμές. Κι όμως κάτι ανεξήγητα γνώριμο σκίρτησε μέσα τους καθώς τα βλέμματα αντάμωσαν. Ύστερα η καθεμία ακολούθησε τον δρόμο της, ενώ στον αέρα πλανιόταν αόρατη η σφραγίδα του πεπρωμένου!

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ Μπορεί το παρόν να ξεκλειδώσει το παρελθόν; Μπορεί η εκδίκηση να σημάνει δικαίωση; Διότι κάποιες φορές «το παρελθόν δεν έχει έρθει ακόμη και το μέλλον δεν είναι όπως παλιά…»

14,40€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,96€ Η Μαριάννα κάνει μια πλήρη αναθεώρηση του παρελθόντος της όταν το παρόν της αναφλέγεται από την παρουσία ενός νεαρότερου συγγραφέα. Ένα μυθιστόρημα για τις σύγχρονες σχέσεις, την ανθρώπινη ζεστασιά και εν τέλει αυτό που όλοι ψάχνουμε, την αγάπη.

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 288

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 528

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 416

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 416

6

Όλα όσα ψιθυρίσαμε Μαρία Μαρσέλου

Ο ευεργέτης Μιχάλης Μεσοχωρίτης

Η παγίδα Ανδρέας Μήτσου

Η θεία μπέμπα Ισμήνη Μπαρακλή

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Η Ερατώ ζει μια συγκαταβατική ζωή. Μέσα της, όμως, σιγοκαίει μια φωτιά, που θα φουντώσει μόλις γνωρίσει τον Παύλο. Θα παραδοθεί στη μαγεία του έρωτα ή θα συνεχίσει να ζει μια ζωή φοβισμένη και κενή από κάθε συναίσθημα και απόλαυση;

16,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,85€ Ένα καλά κρυμμένο μυστικό, που παρέμενε στο σκοτάδι για δεκαετίες, έρχεται στο φως, ανατρέποντας τη ζωή του ∆ημήτριου Μακρή. Η ιστορία του βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο, ενώ η κόρη του προσπαθεί να την κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

20,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 18,00€ Καθαρίζει κανείς από το παρελθόν του όταν το καταγράφει; Αλλάζουν οι θαμμένες μνήμες ή αφυπνίζονται ίδιες και απαράλλαχτες κι ακόμα πιο εκδικητικές; Γλιτώνει ο συγγραφέας και παίρνει άφεση με τη γραφή, ή πέφτει, μια για πάντα, στη σκοτεινή παγίδα της;

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Ενόσω στις κουζίνες της Γερμανίας μαγειρεύεται ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, εις την Οικία Ροδόπουλου εορτάζεται η έλευση του Βασιλιά. Μέχρι την ημέρα-κόλαφο που η Μπέμπα, η δαιμόνια οικονόμος, θα βρεθεί αντιμέτωπη με το επτασφράγιστο μυστικό του αρχοντικού.

ΕΥΠΏΛΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑΣ

1. Σικελικό ειδύλλιο Σώτη Τριανταφύλλου

2. Το πράσινο φόρεμα Λένα Μαντά

3. Ο Τζίμης στην Κυψέλη Χρήστος Χωμενίδης

4. Ραγιάς-Μέρες

Πατάκη

Ψυχογιός

Πατάκης

Ψυχογιός

και νύχτες 1821 Γιάννης Καλπούζος

Β’ εξάμηνο 2021

Σύμφωνα με τις πωλήσεις των βιβλιοπωλείων Ευριπίδης


Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 376

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 296

Εκδόσεις Κάκτος σελ. 359

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 488

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Τι είδε η γυναίκα του Λωτ; Ιωάννα Μπουραζοπούλου

Ο δρόμος της πεταλούδας Γερακίνα Μπουρίκα

Vor: Πέρα από τον νόμο Σοφία Νικολαΐδου

Το ύψιλον της λύπης Άννα ΠαπαδάκηΣωτηριάδη

20,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 18,00€ Ένα διανοητικό παιχνίδι, μια ανεπανάληπτη αλληγορία για το φόβο, την αμαρτία και την ενοχή, που ενεδρεύουν άλλοτε στους υγρούς δρόμους του «παραθαλάσσιου» Παρισιού κι άλλοτε στους σκοτεινούς διαδρόμους της ανθρώπινης συνείδησης. «Ένα πανέμορφα αλλόκοτο μυθιστόρημα», όπως χαρακτηρίστηκε από την Guardian.

15,37€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,83€ Μάρτιος του ’81. Στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ρέντη, ένα εγκαταλειμμένο βαγόνι γίνεται το λίκνο της αναγέννησης της δεκαεξάχρονης Μαρουσώς. Μια μικρή πάνινη κούκλα, η ΜαΜα, θα γίνει ο μοναδικός μάρτυρας της μεταμόρφωσης της ανήλικης κοπέλας, κυριολεκτικά, σε μια άλλη.

13,30€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,97€ Οι Vory V Zakone είναι μια εγκληματική οργάνωση που απλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Όταν ο Πατερούλης της φατρίας αποφασίζει να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους στη Θεσσαλονίκη, η Ασφάλεια της πόλης αρχίζει δουλειά. Μια ομάδα αστυνομικών τους καταδιώκει...

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Μια ερωτική ιστορία του σήμερα που σκοντάφτει σε μια ερωτική ιστορία του παρελθόντος. Μια Αριάδνη είναι που κρατά τον μίτο και μας οδηγεί προς τη λύτρωση, ώστε να πάψει το ύψιλον της λύπης να γεμίζει με δάκρυ.

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 248

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 504

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 500

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 616

7

Αγία Λευτεριά Θοδωρής Παπαθεοδώρου

Το ναυάγιο Σπύρος Πετρουλάκης

Σασμός Σπύρος Πετρουλάκης

Ο υπασπιστής του αυτοκράτορα Φίλιππος Πλιάτσικας

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Η Δέσπω, η Αργυρώ, ο Νικόλας, ο Στέφανος, η Λενίτσα, ο Γιωργάκης, η Μαλαμή, ο γερο-Καψάλης, άγιες ψυχές σε τούτο τον ματωμένο κόσμο, ανασαίνουν με βια κι αγωνίζονται με νύχια και δόντια ν’ ανταμώσουν λευτεριά και λύτρωση.

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ Μια τραγωδία εμπνέει μια πρωτότυπη ιστορία γεμάτη μυστικά. Ο Σπύρος Πετρουλάκης βασίζεται στο ναυάγιο του πλοίου «Ηράκλειον» στη Φαλκονέρα το 1966, για να συνθέσει ένα κοινωνικό μυθιστόρημα που συγκλονίζει. Ακολουθήστε την πορεία των ηρώων, σε ένα ταξίδι που δεν τελείωσε ποτέ…

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Το best seller που ενέπνευσε την ομώνυμη επιτυχημένη σειρά του Alpha. Ένας ατέρμονος κύκλος αίματος συνεχίζεται και η παλιά βεντέτα, σαν εφιάλτης, σκορπά τον τρόμο ανάμεσα σε δυο χωριά της Κρήτης. Τι θα μπορούσε να φέρει τη συμφιλίωση, τον πολυπόθητο Σασμό;

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Δυο τόσο μακρινοί κόσμοι, που χωρίζονται από αιώνες, με τη ρωγμή του ανεκπλήρωτου ωστόσο να χάσκει εντός τους. Είναι η μοίρα των ανθρώπων, η τύχη, κάποιος θεός; Τι είναι αυτό που ορίζει τελικά τα βήματά τους;

5. Σασμός

6. Περί της εαυτού ψυχής Ισίδωρος Ζουργός

7. Η επιστροφή της Πηνελόπης Νόελ Μπάξερ

8. Όταν κοιμούνται οι φίλοι μου Αύγουστος Κορτώ

9. Τα όμορφα τοπία

10. Μέρες

Σπύρος Πετρουλάκης

της κόλασης Αλκυόνη Παπαδάκη

της Κηφισιάς Εύα Μαθιουδάκη

Μίνωας

Πατάκης

Μεταίχμιο

Πατάκης

Διόπτρα

Καστανιώτης


8


Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 224

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 560

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 416

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 368

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Χωρίς πυξίδα Χριστίνα Πουλίδου

Το κορίτσι της στάχτης Μένιος Σακελλαρόπουλος

Μέτοικοι καιροί Νίκος Σκορίνης

Το λευκό δωμάτιο Αλέξης Σταμάτης

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Στις πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα η Ευρώπη είναι σε νευρικό κλονισμό. Σε αυτή την περίοδο, περνώντας μέσα από προσωπικές ανατροπές και ζώντας στα απόνερα των πολιτικών ανακατατάξεων, οι ήρωες του βιβλίου, εργαζόμενοι μιας εφημερίδας, ασυναίσθητα μεταπλάθονται και γλυκόπικρα ωριμάζουν.

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Μια αληθινή, σπαρακτική ιστορία με φόντο τα ισοπεδωμένα Καλάβρυτα, ένα ολόφωτο μήνυμα στην ανθρωπότητα από μία συγκλονιστική γυναίκα, τη Βίβιαν Στεφάνου, για τη δύναμη της ψυχής του ανθρώπου, που χτίζει φάρους για ν’ απλώσει το φως!

16,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,21€ Ένα μυθιστόρημα ανιχνευτής των αναστοχασμών και των εσωτερικών συγκρούσεων με το έτερο εγώ μας. Ατομικό και συλλογικό. Αυτό με το οποίο φοβόμαστε να αναμετρηθούμε κατάματα. Ελεύθεροι και ταυτόχρονα αιχμάλωτοι στους δαίμονες και τους θεούς που κρύβουμε μέσα μας.

15,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,50€ Ένα λογοτεχνικό θρίλερ όπου η αγωνία της κεντρικής ηρωίδας εξαρτάται από την ανάγκη ν’ αποκτήσει έναν πραγματικό εαυτό, να ζήσει, να ερωτευτεί, να υπάρξει ως οντότητα. Σ’ έναν κόσμο όπου κυριαρχεί το επινοημένο, πόσο δύσκολο είναι ν’ αποδράσει το αληθινό;

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 304

Εκδόσεις Κάκτος σελ. 368

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 248

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 768

9

Αδύνατος δεσμός Σοφία Στεφανίδου

Το αηδόνι του τρένου Μαριάννα Τζιαντζή

Ανεμόγερτος Γεώργιος Τζιτζικάκης

Σικελικό ειδύλλιο Σώτη Τριανταφυλλου

19,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,55€ Ποια είναι αυτή που δεν ονειρεύτηκε ότι ζει τον απόλυτο έρωτα; Η μοίρα παίζει τα δικά της παιχνίδια και αλλάζει τις ζωές – έτσι άλλαξε και τη ζωή της Αντιγόνης. Παντρεμένη για χρόνια, έρχεται αντιμέτωπη µε έναν απροσδόκητο έρωτα.

16,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,40€ Πρόσωπα της Αθήνας, επεισόδια, καταστάσεις και σκηνές της καθημερινής ζωής, αποτυπώματα που άφησε η κρίση σε διαφορετικές γενιές. Διηγήματα που μαζί με τις παρένθετες ιστορίες τους μπορούν να ιδωθούν και σαν μυθιστόρημα με λυμένα φύλλα…

14,84€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,36€ Ο «Ανεμόγερτος» είναι ένα μυθιστόρημα γεμάτο τρυφερότητα που, άλλοτε κωμικά και άλλοτε τραγικά, εξιστορεί τον αγώνα ενός ανθρώπου να αναμετρηθεί με την αδικία, να ζυγίσει τις δυνάμεις του και να προχωρήσει τη ζωή του.

14,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,41€ Δυτική Σικελία, 1956. Ένας βιασμός, τρεις μαφιόζικες δολοφονίες. Ο Ντε Ματέις βρίσκει τον σικελικό τρόπο θανάτου· η Κοντσέττα αρνείται να συμμορφωθεί με τον σικελικό τρόπο ζωής.


10

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 368

Εκδόσεις Bell σελ. 360

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 208

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 32

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Ο Αζόρ και ο κύριος των εννιά Φωτεινή Τσαλίκογλου

Το πέτρινο 8 Μιχάλης Φακίνος

Αγαπημένο μου ημερολόγιο Ξενοφών Φύτρος

Ο Tζίμης στην Κυψέλη Χρήστος Χωμενίδης

8,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 7,20€ Μια αληθινή ιστορία για τον Αζόρ που δεν είναι σκύλος. Και για όλα τα πλάσματα στη γη που κάποια στιγμή ένιωσαν «πεταμένα-εκεί». Αν με αγαπήσεις θα αγαπηθείς. Ένα αφήγημα για τη ζωή που είναι πάντα κάτι πολύ περισσότερο απ’ ό,τι εσύ φαντάζεσαι.

15,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,50€ Ένας αινιγματικός τόπος ανάμεσα σε γη και ουρανό. Ένας τόπος που γκρεμίζεται, πυρπολείται και αναγεννιέται κάθε φορά από τις στάχτες του, φιλοξενώντας τον προηγούμενο αιώνα, την Ιστορία, τις ιστορίες μας, αλλά και τις μέρες που ακόμα δεν είδαμε.

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Στην Αθήνα του 2031, στην πρωτεύουσα μιας χώρας σε παρακμή, όπου νόμος και ηθική είναι λέξεις χωρίς περιεχόμενο και στους δρόμους τριγυρίζουν η βία κι ο φόβος, ένας δολοφόνος καταγράφει τη δράση του σε ένα ημερολόγιο που στάζει αίμα...

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ «… Ιδού λοιπόν η αμαρτία μου. Πως βρίσκω την απόλαυση στα πιο απλά. Στα πιο απτά. Πως πιτσιρίκος –το ορφανό της θυρωρίνας–, αντί να μιζεριάζω, να βαρυγκωμάω, να επωάζεται μέσα μου φθόνος, μίσος, πηγαινοερχόμουν για τα θελήματα σφυρίζοντας».


Εκδόσεις Ροές σελ. 176

Εκδόσεις Ίκαρος σελ. 592

Εκδόσεις Anubis σελ. 672

Εκδόσεις Κριτική σελ. 136

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΈΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Μια στάλα μίσος Τζόι Άμπερκρομπλ

Οι εκθέσεις του Φριτς Κόχερ Ρόμπερτ Βάλζερ

Γυρίζοντας το βλέμμα πίσω Χουάν Γκαμπριέλ Βάσκες

Μια αχνογάλαζη γυναικεία γραφή Φραντς Βέρφελ

26,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 24,21€ Το πρώτο βιβλίο της νέας τριλογίας fantasy ενός από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς του είδους, μας βυθίζει σε έναν βίαιο κόσμο όπου η μαγεία και η βιομηχανία συνυπάρχουν και τα παλάτια συνωμοτούν με τα βρόμικα σοκάκια!

10,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,00€ Ο μοντερνιστής συγγραφέας που θαύμαζαν, ανάμεσα σε άλλους, ο Κάφκα και ο Έσσε δανείζεται την περσόνα ενός μαθητή που δεν ζει και μιλάει με λυρισμό, τρυφερότητα και οξυδέρκεια για όλα τα μεγάλα θέματα: τη φιλία, τη φύση και τον άνθρωπο.

22,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 19,80€ Στο νέο του μυθιστόρημα, ο Juan Gabriel Vásquez βάζει στο επίκεντρο την οικογένεια του κολομβιανού σκηνοθέτη Σέρχιο Καμπρέρα και δημιουργεί ένα αφήγημα για τις σχέσεις γονέων και παιδιών, και το πώς σημαδεύονται από τις πολιτικές ιδέες και τον φανατισμό.

12,72€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,45€ Μια ανεπάντεχη επιστολή με αχνογάλαζα γράμματα και γυναικείο γραφικό χαρακτήρα. Μια αποσιωπημένη ερωτική περιπέτεια ανάμεσα σ’ έναν υψηλόβαθμο Αυστριακό γραφειοκράτη και μια Εβραία, λίγο πριν τον Β’ Π.Π. Μια ξεχασμένη ενοχή και μια καταιγιστική ροή αναμνήσεων, προβλέψεων, υποθέσεων και σεναρίων...

Εκδόσεις Άγρα σελ. 264

Εκδόσεις Gutenberg σελ. 327

Εκδόσεις Αιώρα σελ. 208

Εκδόσεις Utopia σελ. 192

11

Ιδεοληψίες ευγνωμοσύνης Ντελφίν ντε Βιγκάν

Η αλεπού και ο δρ Σιμαμούρα Κριστίνε Βούνικε

Στη Γη είμαστε πρόσκαιρα υπέροχοι Όσιαν Βουόνγκ

Ζητήματα θανάτου και ζωής Ίρβιν και Μαίρυλιν Γιάλομ

17,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,75€ Η Μίσκα χάνει σταδιακά τις λέξεις και την αυτονομία της. Ένα βαθιά ανθρώπινο μυθιστόρημα πάνω στο γήρας, τη φθορά, τον θάνατο, αλλά πάνω απ’ όλα την ευγνωμοσύνη. Η Delphine de Vigan συνεχίζει τον κύκλο που άνοιξε με τις Ιδεοληψίες Αφοσίωσης.

13,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,51€ Ένα παράδοξο μυθιστόρημα, γραμμένο με διεισδυτική ματιά, διακριτική ειρωνεία και λεπτό χιούμορ, που εξερευνά τα όρια Ανατολής και Δύσης, θρησκείας και επιστήμης, λογικής και δεισιδαιμονίας, μνήμης και βιώματος.

16,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,40€ Ένας νεαρός γράφει στην αναλφάβητη Βιετναμέζα μητέρα του. Στο σπαρακτικό του γράμμα διηγείται την ιστορία της οικογένειάς του. Μιλά για τον απόντα βίαιο πατέρα του και αποκαλύπτει τον πρώτο, βαθύ, έρωτα του για έναν στενό του φίλο.

16,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,85€ Αντιμέτωποι με τον επικείμενο θάνατό της, η Μαίριλυν Γιάλομ, μαζί με τον σύζυγό της Ίρβιν Γιάλομ αφηγούνται διαδοχικά την οδυνηρή εμπειρία των τελευταίων μηνών της ζωής της. Μια σπάνια ματιά στη διαχείριση του θανάτου και της απώλειας του αγαπημένου προσώπου.


Εκδόσεις Bell σελ. 328

Εκδόσεις Anubis σελ. 904

Εκδόσεις Άγρα σελ. 288

Εκδόσεις Anubis σελ. 608

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΈΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Αθώοι μάρτυρες Μαίρυλιν Γιάλομ

Παιδιά του ουρανού και της γης Γκάι Γκάβριελ Κέι

Outlander: Χιόνι και Στάχτη Ντιάνα Γκάμπαλντον

Αγνοούμενη Λίσα Γκρέυ

17,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,75€ Το τελευταίο βιβλίο που έγραψε και συνέθεσε η Μαίριλυν Γιάλομ. Η βία και τα τραύματα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου μέσα από τα μάτια παιδιών από διάφορες χώρες, ακόμα και η μαρτυρία ενός παιδιού από τη Γερμανία μεγαλωμένου σε ναζιστικό περιβάλλον.

23,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 21,51€ Ο Kay γράφει με μαεστρία μια ιστορία που απλώνεται στις άκρες του κόσμου του Τζαντ. Διατηρεί την ικανότητα να δημιουργεί ολοζώντανους χαρακτήρες που σε παρασέρνουν με τις αγωνίες και τις μάχες που δίνουν για την ηθική και τη ζωή τους...

29, 90€ / Τιμή Ευριπίδη: 26,91€ Το 11ο βιβλίο της σειράς φαινόμενο, για έναν έρωτα που γεφυρώνει το χώρο και το χρόνο! Στα πρόθυρα της Αμερικανικής Επανάστασης, οι δύο εραστές θα αντέξουν τις φλόγες που απειλούν να καλύψουν τη χώρα, οι οποίες θα οδηγήσουν στην Ανεξαρτησία...

9,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,91€ Η ιδιωτική ντετέκτιβ Τζέσικα Σο είναι συνηθισμένη να λαμβάνει ανώνυμες πληροφορίες. Αλλά όταν φτάνει στο μέιλ της η φωτογραφία ενός τρίχρονου κοριτσιού που εξαφανίστηκε από το Λος Άντζελες είκοσι πέντε χρόνια πριν, η Τζέσικα αναγνωρίζει στο πρόσωπό του… τον εαυτό της.

Εκδόσεις Anubis σελ. 552

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 288

Εκδόσεις Ίκαρος σελ. 368

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 448

12

Text Ντμίτρι Γκλουχόφσκι

Χρονοκαταφύγιο Γκεόργκι Γκοσποντίνοφ

Το βιβλιοπωλείο των μικρών θαυμάτων Μόνικα Γκουτιέρεθ

Ρος Πόλνταρκ Ουίνστον Γκράχαμ

18,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,20€ Ένα ρεαλιστικό μυθιστόρημα, κοινωνικό και πολιτικό, γραμμένο από τον μετρ της δυστοπικής φαντασίας. Στο νευραλγικό μεταίχμιο του θρίλερ, του νουάρ και του δράματος, τοποθετημένο στη σημερινή Μόσχα και στην ψηφιακή μας εποχή, αφηγείται μια σύγχρονη εκδοχή του «Έγκλημα και τιμωρία».

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Στο «Χρονοκαταφύγιο» ο πολυβραβευμένος Γκεόργκι Γκοσποντίνοφ με τρυφερότητα, χιούμορ και μοναδική ενσυναίσθηση παρατηρεί τη σύγχρονη Ευρώπη και δημιουργεί δύο παράλληλες χώρες: το παρελθόν και το μέλλον. Βραβείο Strega Europeo 2021 & Κρατικό βραβείο Μυθιστορήματος Βουλγαρίας 2021.

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Μια ιστορία για όσους έχουν νιώσει ότι η λογοτεχνία… τους έσωσε. Ένα μυθιστόρημα που θα σας συναρπάσει. Απολαύστε το πιο feelgood βιβλίο που θα διαβάσετε φέτος!

21,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 19,71€ Η σειρά βιβλίων του Ρος Πόλνταρκ, για τη ζωή ενός γοητευτικού εργένη στην Κορνουάλη του 18ου αιώνα, έχει συναρπάσει το αναγνωστικό αλλά και το τηλεοπτικό κοινό! Κυκλοφορεί επίσης και το δεύτερο βιβλίο της σειράς, Ντεμέλζα.


Εκδόσεις Bell σελ. 504

Εκδόσεις Gutenberg σελ. 409

Εκδόσεις Γκοβόστη σελ. 984

Εκδόσεις Gutenberg σελ. 463

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΈΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Στάλινγκραντ Βασίλι Γκρόσμαν

Το πέρασμα του μακελάρη Τζον Γουίλιαμς

Ο Στόουνερ Τζον Γουίλιαμς

Η κληρονομιά του πολέμου Σμιθ Γουίλπουρ

38,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 34,20€ Το Στάλινγκραντ, το πρώτο μέρος του μυθιστορηματικού δίπτυχου, που ολοκληρώνεται με το Ζωή και Πεπρωμένο, είναι μια τεράστια τοιχογραφία όχι μόνο του πολέμου, αλλά της ζωής στο σύνολό της. Σκληρό και τρυφερό, λυρικό και επικό, εκφράζει την δύναμη του ανθρωπίνου πνεύματος.

16,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,40€ Πέντε χρόνια πριν τον Στόουνερ, ο John Williams είχε εκδώσει το Πέρασμα του Μακελάρη, ένα μυθιστόρημα αυτογνωσίας που διαδραματίζεται στα τέλη του 19ου αιώνα στην Αμερική, σε μια φανταστική πόλη-ορμητήριο κυνηγών, όπου κάθε μέρα χιλιάδες βουβάλια σφάζονται για το δέρμα τους.

15,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,50€ Από φοιτητής Γεωπονικής, καθηγητής Φιλολογίας; Μεσήλικας, οικογενειάρχης πια, ερωτεύεται παράφορα μια νεαρή καθηγήτρια κι όλα (ξανά) ανατρέπονται. Κλειδί: το Σονέτο 73 του Σαίξπηρ.

19,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,91€ Ο πόλεμος έχει τελειώσει, ο Χίτλερ είναι νεκρός –κι όμως η εφιαλτική κληρονομιά του είναι ακόμα ζωντανή. Η Σάφρον Κόρτνεϊ και ο αγαπημένος της σύζυγος Γκέρχαρτ θα έρθουν αντιμέτωποι με μια πλεκτάνη που θα έχει αντίκτυπο σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Εκδόσεις Bell σελ. 336

Εκδόσεις Gutenberg σελ. 641

Εκδόσεις Gutenberg σελ. 1121, 1062

Εκδόσεις Κάκτος σελ. 480

13

Ο ασβός Φρέντρικ Γουίντερ

Ο Κόμης Μοντεχρίστος (δίτομο) Αλέξανδρος Δούμας

Κορίτσι, γυναίκα, άλλο Μπερναντίν Εβαρίστο

Η τέλεια ζωή Νουάλα Έλλγουντ

16,43€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,79€ Κάθε χρόνο, τα ξημερώματα της 6ης Νοεμβρίου ένας κατά συρροή δολοφόνος, γνωστός ως Ασβός, εισβάλλει σε ένα σπίτι μέσα από το υπόγειο. Ο φονιάς σκοτώνει το θύμα του και εξαφανίζεται μαζί με αυτό σε μια σήραγγα που χάνεται στα έγκατα της γης.

25,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 22,50€ έκαστος Ο Εδμόνδος Νταντές, νεαρός πετυχημένος ναυτικός, φυλακίζεται για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε. Στη φυλακή ο συγκρατούμενός του κάνει λόγο για έναν αμύθητο θησαυρό θαμμένο στο νησί Μοντεχρίστο. Δραπετεύει, βρίσκει τον θησαυρό και αποφασίζει να εκδικηθεί αυτούς που τον αδίκησαν.

18,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,20€ Ένα μυθιστόρημα για τις καθημερινές μάχες σύγχρονων γυναικών διαφόρων ηλικιών και κοινωνικών τάξεων. Δώδεκα γυναίκες, κυρίως μαύρες στη Μεγάλη Βρετανία με διαφορετικούς χαρακτήρες και σεξουαλικό προσανατολισμό. H Εβαρίστο είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που κέρδισε το Man Booker (2019).

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Η Βανέσα πάντα απολάμβανε να υποδύεται έναν άλλον εαυτό. Της άρεσε να βλέπει πολυτελή σπίτια που δεν μπορούσε ν’ αγοράσει. Τι πιο αθώο; Ώσπου σταμάτησε να είναι αθώο. Γιατί σε ένα από αυτά τα σπίτια έμενε κάποιος που τώρα είναι νεκρός.


Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 336

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 224

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 208

Εκδόσεις Μεταίχιο σελ. 372

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΈΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Τα χρόνια Ανί Ερνό

Η πόλη της καταχνιάς Κάρλος Ρουίθ Θαφόν

Κόλαση Γκασπάρ Κένινγκ

Ψίθυρος Θανάτου – Ακοή Βίνσεντ Κλις, Σεμπάστιαν Φίτζεκ

14,40€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,96€ Ίσως το σημαντικότερο βιβλίο της Ανί Ερνό – μια «συλλογική αυτοβιογραφία» που καταγράφει το πέρασμα του χρόνου, στη συμβολή του autofiction με την κοινωνιολογία. Ο χρόνος ο ίδιος, ανένδοτος, αφηγείται το πέρασμά του, εξορίζοντας τους άλλους αφηγητές στην ανωνυμία.

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Έντεκα σαγηνευτικές ιστορίες περιλαμβάνονται στην Πόλη της καταχνιάς. Εμπνευσμένες από το λογοτεχνικό σύμπαν της κοσμαγάπητης τετραλογίας Το Κοιμητήριο των Λησμονημένων Βιβλίων, οι ιστορίες αυτές συμπυκνώνουν τη μαγεία της γραφής του σπουδαίου δημιουργού.

14,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,05€ Μετά τον θάνατό του, ένας άντρας οδηγείται σε ένα μέρος όπου όλα είναι σε αφθονία. Του δίνεται µια απεριόριστη πιστωτική κάρτα, µε την οποία μπορεί να καταναλώνει ό,τι θέλει, όσο θέλει και όπως θέλει. Είναι όμως πραγματικά αυτός ο παράδεισος;

16,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,21€ Η δημοσιογράφος Γιούλα Άνζοργκε προσπαθεί να μάθει την αλήθεια για τον αδερφό της τον Μόριτς. Ο Ματίας Χέγκελ, ο διάσημος ειδικός στη φωνητική εγκληματολογία, ισχυρίζεται ότι ο Μόριτς είναι ζωντανός. Τώρα οι δυο τους πρέπει να λύσουν μαζί τον γρίφο.

Εκδόσεις Κάκτος σελ. 240

Εκδόσεις Κριτική σελ. 288

Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή σελ. 701

Εκδόσεις Κάκτος σελ. 280

14

Οι περιπέτειες του Πινοκιο Κάρλο Κόλοντι

Αδελφοί Γιερσόφ (δίτομο) Βσεβολόντ Κοτσέτοφ

Η αξέχαστη χρονιά της αναρχίας Αντρέ Κούμπιτσεκ

Η μεγάλη οικογένεια Καμίγ Κουσνέρ

14,31€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,88€ Στην παρούσα πλήρη μετάφραση του αυθεντικού ιταλικού κειμένου, η οποία συνοδεύεται από μια εισαγωγή και πλήθος διευκρινιστικών σημειώσεων, γίνεται προσπάθεια να διαφωτιστούν τα κρυμμένα νοήματα της ιστορίας και να αναδειχθούν τα καυστικά σχόλια του συγγραφέα για την κοινωνία της εποχής του.

25,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 22,50€ Σε μια βιομηχανική πόλη παρακολουθούμε την επίδραση του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΣΕ στην κοινωνική και εσωκομματική διαπάλη που αναπτύσσεται στην πιο κρίσιμη περίοδο για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στην ΕΣΣΔ. Στις σελίδες των Αδελφών Γιερσόφ φανερώνεται το μεγαλείο της σοβιετικής λογοτεχνίας.

14,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,60€ Απρίλιος 1990, η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας διαλύεται. Ένα νεαρό ζευγάρι εγκαταλείπει το Βερολίνο για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα σε μια επαρχιακή πόλη. Ένα βιβλίο για την υπέροχη, ανήσυχη ευτυχία που νιώθει ο καθένας μας αποτολμώντας μια νέα αρχή.

13,78€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,40€ Η ιστορία μιας μεγάλης οικογένειας που διαφωνεί, γελάει και χορεύει, μιας οικογένειας που αγαπάει τον ήλιο και το καλοκαίρι. Η φλογερή αφήγηση μιας γυναίκας που τόλμησε να μιλήσει γι’ αυτό που έκανε τη μεγάλη οικογένεια να σωπαίνει για καιρό.


Εκδόσεις Μίνωας σελ. 628

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 288

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΈΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Η επιστροφή του Φίλιπ Λατίνοβιτς Κριλέζα Μιροσλάβ

Ο καθρέφτης των δεινών μας Πιέρ Λεμέτρ

15,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,50€ Ο πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι ζωγράφος και βιώνει ένα πολλαπλό αδιέξοδο. Η ιστορία του διαδραματίζεται μετά τον Μεγάλο Πόλεμο. Ο Μίροσλαβ Κρίλεζα ήταν ένας κορυφαίος λογοτέχνης και διανοούμενος μεταξύ Κεντρικής Ευρώπης και Βαλκανίων, ο σπουδαιότερος που ανέδειξε ποτέ η Κροατία.

19,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,91€ Οικογενειακά μυστικά, σπουδαίοι χαρακτήρες, δυνατή αφήγηση, ανατροπές, σκωπτικό και τραγικό ύφος. Το ταλέντο του Πιερ Λεμέτρ, βραβευμένου με το Γκονκούρ για το έργο του Καλή αντάμωση εκεί ψηλά, κορυφώνεται εδώ. Ο τρίτος τόμος της τριλογίας Τα παιδιά της καταστροφής.

Εκδόσεις Κάκτος σελ. 408

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 312

15

Για κάποιο λόγο Βανέσα Λίλι

Ήμασταν ψεύτες Έμιλυ Λόκχαρτ

15,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,31€ Ένα βιβλίο με δράση και ανατροπές, μυστηριώδες και αγωνιώδες, που μας δείχνει πόσο σημαντικό ρόλο στην πορεία της ζωής μας παίζουν τα ανεπούλωτα τραύματα του παρελθόντος αλλά και πόσο λυτρωτική είναι η παραδοχή των λαθών μας και η αποδοχή της τιμωρίας.

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Ξάπλωσα στο σκοτεινό δωμάτιο νιώθοντας απεγνωσμένη λύπη για τον εαυτό μου. Η επιλεκτική αμνησία μου δεν βοηθά τα φαντάσματα της μνήμης να συναρμολογήσουν τη μέρα του ατυχήματος. Ποιοι ήμασταν; Πού ήμασταν; Δεν ξέρω…


Εκδόσεις Άγρα σελ. 224

Εκδόσεις Gutenberg σελ. 928

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 528

Εκδόσεις Κλειδάριθμος σελ. 568

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΈΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Πράκτορας Σόνυα Μπεν Μακίνταϊαρ

Η καρδιά κυνηγάει μονάχη Κάρσον ΜακΚάλλερς

Μόμπι Ντικ ή Η Φάλαινα Χέρμαν Μέλβιν

3.000 ΕΥΡΩ Τόμας Μέλλε

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ Όλοι ξέραμε τη Μάτα Χάρι. Από σήμερα, θα μιλάμε για τη Σόνυα. Από τον συγγραφέα του bestseller O κατάσκοπος και ο προδότης, η ιστορία της γυναίκας που έκλεψε τα σχέδια της πυρηνικής βόμβας διαδραματίζοντας κρίσιμο ρόλο στην έκβαση του Ψυχρού Πολέμου.

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Αυτή είναι η ιστορία του Σίνγκερ του μουγγού, που ζει μοναχικά. Και η ιστορία των ανθρώπων που βρίσκουν παρηγοριά στην καλοσύνη του και του εκμυστηρεύονται προβληματισμούς και όνειρα. Ένα σπουδαίο μυθιστόρημα για το τραύμα και τη μοναξιά του σύγχρονου ανθρώπου.

22,89€ / Τιμή Ευριπίδη: 20,60€ «Για να γράψεις ένα μεγάλο βιβλίο, πρέπει να διαλέξεις ένα μεγάλο θέμα. Αυτό που, άπαξ και το ‘βρισκε κανείς, ξεκαθάριζαν και όλα τα υπόλοιπα « (H. Melville). Το αριστούργημα της αμερικανικής λογοτεχνίας στην πρώτη πλήρη ελληνική του μετάφραση.

16,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,40€ Ένα τρυφερό και έντονο μυθιστόρημα για τον αδύνατο έρωτα δυο ανθρώπων στο περιθώριο της κοινωνίας και για το ερώτημα τί αξία έχουν 3.000 ευρώ. «Άλλα κείμενα ακκίζονται κουνώντας κόκκινα πανιά, τούτο δω όμως μυρίζει πραγματικό κίνδυνο». –R. DETJE

Εκδόσεις Κλειδάριθμος σελ. 408

Εκδόσεις Κριτική σελ. 432

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 560

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 720

16

Δεν μπορώ να σου πω αντίο Χόλυ Μίλερ

Utopia Avenue Ντέιβιντ Μίτσελ

Η προσήλωση Αλμπέρτο Μοράβια

Mexican Gothic Σίλβια Μορένο-Γκαρσία

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Ο Τζόελ φοβάται το μέλλον. Η Κάλι δεν μπορεί να ξεχάσει το παρελθόν. Ώσπου ο Τζόελ βλέπει στο όνειρό του τι θα συμβεί στο μέλλον… Ένα μυθιστόρημα γεμάτο ανατροπές, για την πραγματική αγάπη και τη γενναιότητα που χρειάζεται για να αντέξει.

19,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,91€ Ένα σαγηνευτικό μυθιστόρημα για τη δύναμη της μουσικής να υπερβαίνει τους διαχωρισμούς, να ορίζει τις εποχές και να συνεπαίρνει τις ψυχές.

15,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,50€ Υπάρχει τελικά δυνατότητα να προσηλωθούμε στην πραγματικότητα ή πρόκειται για κάτι που μοιραία διαρκώς θα μας ξεφεύγει; Μπορούμε να μιλήσουμε για αυθεντικότητα ή είναι μια έννοια απόλυτα σχετική; Ο δημοσιογράφος Φραντσέσκο Μερίνγκι έρχεται αντιμέτωπος με όλα τα παραπάνω ερωτήματα.

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Μεξικό, δεκαετία 1950. Μια σκοτεινή, απομακρυσμένη έπαυλη γεμάτη ανατριχιαστικά μυστικά. Μια νεαρή γυναίκα, τολμηρή και ανυποχώρητη. Μια προκλητική, ηλεκτρισμένη ιστορία τρόμου που μετρά ήδη εκατομμύρια πωλήσεων σε όλο τον κόσμο.

ΕΥΠΏΛΗΤΑ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑΣ

1. Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες Ντέλια Όουελς

2. Η Κλάρα και ο ήλιος Καζούο Ιζιγκούρο

3. Το πράσινο σημειωματάριο Κλερ Πούλι

4. Μια νύχτα του

Ψυχογιός

Μεταίχμιο

Ψυχογιός

Αυγούστου Βικτόρια Χίσλοπ

B’ εξάμηνο 2021

Σύμφωνα με τις πωλήσεις των βιβλιοπωλείων Ευριπίδης

Δώμα


Εκδόσεις Κάκτος σελ. 256

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 352

Εκδόσεις Utopia σελ. 264

Εκδόσεις Utopia σελ. 584

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΈΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Μια αληθινή οικογένεια Βαλεντίν Μουσσό

Η δυστυχία του υπογάστριου Ινές Μπαγιάρ

Το χιόνι Τζον Μπάνβιλ

Το παπαγαλάκι Μαρίν-Χελίν Μπερτίνο

22,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 20,25€ Ένας φαινομενικά απλός νέος. Ένα ζευγάρι αποτραβηγμένο έπειτα από ένα προσωπικό δράμα τον προσλαμβάνει ως κηπουρό. Όταν οι Βασέρ αρχίζουν να έχουν υποψίες και να μετανιώνουν που του άνοιξαν την πόρτα, είναι ήδη πολύ αργά. Ο εφιάλτης τους μόλις ξεκινάει.

18,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,65€ Σε αυτό το ασφυκτικό, πρώτο της μυθιστόρημα, η Inès Bayard μελετά με ακρίβεια και μεθοδικότητα τον έγγαμο βίο μιας νέας γυναίκας μέσα από το πρίσμα του βιασμού. Μια άκρως συγκλονιστική αφήγηση.

18,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,20€ Ιρλανδία, 1957. Ενώ η Καθολική Εκκλησία κυβερνά τη χώρα με άτεγκτη πυγμή, ο προτεστάντης επιθεωρητής Στράφορντ καλείται να διαλευκάνει τον φόνο ενός ιερέα που εντοπίστηκε δολοφονημένος σε μια οικία αριστοκρατών. Ένα σκοτεινό, αγωνιώδες και συναρπαστικό μυθιστόρημα από τον απαράμιλλο στιλίστα.

13,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,15€ Πώς γίνεται οι αναμνήσεις να μας κλείνουν σε κλουβί και μας ελευθερώνουν; Πώς τιμούμε τις εμπειρίες μας και συνεχίζουμε να γινόμαστε οι πιο δυνατοί, αληθινοί μας εαυτοί; Για ποιον είμαστε υπεύθυνοι, τι του οφείλουμε και πώς του επιτρέπουμε να μας αλλάξει;

Εκδόσεις Gutenberg σελ. 245

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 192

Εκδόσεις Anubis σελ. 416

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 160

17

Οι αχώριστες Σιμόν Ντε Μπουβουάρ

Αλλόκοτο Έλι Μπράουν

Ο γάτος που έσωζε βιβλία Σοσούκε Νατσουκάουα

Ο φίλος Νιούνεζ Σίγκριντ

13,30€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,97€ Πιο σύγχρονο από ποτέ, το κλασικό αυτό μυθιστόρημα έχει μια ιδιαίτερη δύναμη και γοητεία. Όπως έλεγε και η ίδια η Σιμόν ντε Μποβουάρ: «Κι αν, απόψε, τα μάτια μου είναι δακρυσμένα είναι άραγε γιατί εσείς έχετε πεθάνει ή γιατί εγώ ζω;»

19,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,91€ Ένα βιβλίο που συνδυάζει πολλή φαντασία, περιπέτεια, μαγεία, εναλλακτική Ιστορία, μάγισσες, τον αμερικανικό στρατό, τον Ναπολέοντα και την αγωνία μιας κόρης να σταθεί άξια απέναντι στην κληρονομιά της! Ένα συγκλονιστικό ανάγνωσμα για εφήβους και όχι μόνο!

14,94€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,45€ Ο παππούς μου έλεγε κάθε τρεις και λίγο: Τα βιβλία διαθέτουν τρομερή δύναμη. Όμως ο παππούς πεθαίνει ένα βράδυ στον ύπνο του. Το παλαιοβιβλιοπωλείο όπως όλα δείχνουν θα πρέπει να κλείσει. Τότε κάνει την εμφάνισή του ένας μυστήριος τιγρέ γάτος...

14,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,60€ Μετά τον απροσδόκητο θάνατο του καλύτερου φίλου της και μέντορά της μια συγγραφέας βρίσκεται να φροντίζει, προς μεγάλη της δυσαρέσκεια αρχικά, τον αγαπημένο του σκύλο. Το πρώτο βιβλίο της Αμερικανίδας Σίγκριντ Νιούνεζ που μεταφράζεται στα ελληνικά. Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας ΗΠΑ 2018.

5. Ο σταθμάρχης Φαλλμεράυερ Γιόσεφ Ροτ Άγρα

6. Σάγκι Μπέιν Ντάγκλας Στιούαρτ

7. Τέσσερις άνεμοι Κρίστιν Χάνα

8. Αβεσσαλώμ αβεσσαλώμ Ουίλιαμ Φώκνερ

9. Το Ολλανδέζικο

10. Άμστερνταμ

σπίτι Αν Πάτσετ

Ίαν Μακγιούαν

Μεταίχμιο

Κλειδάριθμος

Gutenberg

Δώμα

Πατάκης


18


Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα σελ. 608

Εκδόσεις Gutenberg σελ. 952

Εκδόσεις Gema σελ. 362

Εκδόσεις Κλειδάριθμος σελ. 312

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΈΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Καμένη ζάχαρη Άβνι Ντόσι

Κανένας δεν φοβάται εκείνους που χαμογελούν Βερονίκ Οβαλντέ

Φάκελος απόδρασης Τζούλι Όριντζερ

Το βιβλίο των δύο δρόμων Τζόντι Πίκουλτ

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Μια ιστορία αγάπης, ζήλιας και προδοσίας. Όχι μεταξύ εραστών, αλλά μεταξύ μάνας και κόρης. Ένα βιβλίο για την πιο θεμελιώδη σχέση της ζωής μας, γεμάτο καυστικό πνεύµα από την Avni Doshi. Yποψήφιο στη βραχεία λίστα του 2020 Booker Prize.

15,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,50€ Μέχρι ποιο σημείο μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας; Η Βερονίκ Οβαλντέ σκηνοθετεί τον συναρπαστικό χαρακτήρα μιας μητέρας που η ανησυχία της απέναντι στον κόσμο μεταλλάσσεται σε αδυσώπητη ψυχραιμία προκειμένου να τον αντιμετωπίσει.

24,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 21,60€ Το 1941, ο δημοσιογράφος Βάριαν Φράι φτάνει στη Μασσαλία για μια φαινομενικά ακατόρθωτη αποστολή: να φυγαδεύσει Εβραίους καλλιτέχνες, ενώ οι στρατιές του Χίτλερ κατακτούν την Ευρώπη. Ένα μυθιστόρημα βασισμένο σε μια άγνωστη αληθινή ιστορία, «γραμμένο εξαίσια και άψογα τεκμηριωμένο» (Publishers Weekly).

18,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,01€ Η συγγραφέας των μπεστ σέλερ Τζόντι Πίκουλτ, με αφηγηματική και ψυχογραφική δεινότητα, συνθέτει ένα δυνατό μυθιστόρημα για τις επιλογές που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας, τη σημασία των αναθεωρήσεων και την αξία της δεύτερης ευκαιρίας.

Εκδόσεις Utopia σελ. 506

Εκδόσεις Άγρα σελ. 544

Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα σελ. 320

Εκδόσεις Ίκαρος σελ. 312

19

Το πνεύμα των γονιών μου εξακολουθεί να ανυψώνεται μέσα στη βροχή Πατρίσιο Προν

Το ταξίδι της Πηνελόπης Μαίρη Ρόμπερτ

Αλληλογραφία Γιόζεφ Ροτ, Στέφαν Τσβάιχ

Οι επτά γάμοι του Εντγκάρ και της Λιουντμίλα Ζαν Κριστόφ Ρουφέν

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Ένα τολμηρό, βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα για τα μυστικά του παρελθόντος, τον ρόλο της διαφθοράς και της συλλογικής ευθύνης. Συγχρόνως, είναι μια παγκόσμια ιστορία για όλους όσοι επέζησαν ή έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι μια ιδέα.

14,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,41€ Ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα, μια μυθική και συνάμα σύγχρονη Πηνελόπη που ξεκινά για ένα ταξίδι στην Ελλάδα αναζητώντας το νόημα της ζωής. Μια συναρπαστική περιπέτεια με προορισμό την Ιθάκη των υπαρξιακών απαντήσεων και της απόλυτης ευτυχίας.

21,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 19,71€ Οι δύο μεγάλοι συγγραφείς συνδέονται στενά με σχέσεις αλληλοεκτίμησης και αλληλογραφούν στα χρόνια 1927-1939, μέχρι τον αυτοκαταστροφικό θάνατο του Ροτ, στα χρόνια της ανόδου του Ναζισμού. Δύσκολη σχέση δύο πολύ διαφορετικών ιδιοσυγκρασιών, σε μια αποκαλυπτική και σπαρακτική αλληλογραφία.

22,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 19,80€ Πρόκειται για τον ατελείωτο γάμο ενός γοητευτικού τυχοδιώκτη και μιας εξόριστης αιθεροβάμονος που θα εξελιχθεί σε κορυφαία τραγουδίστρια της όπερας. Ο συγγραφέας τους ακολουθεί ανά την υφήλιο, από τη Ρωσία στην Αμερική, και από το Μαρόκο στη Νότιο Αφρική.


Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 400

Εκδόσεις Utopia σελ. 264

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 372

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 416

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΈΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Ανθρώπινο σκοτάδι Λίντι Σάλβερ

Η γυναίκα της βιβλιοθήκης Φρέγια Σάμπσον

Θέατρο για ονειροπόλους Πόλλυ Σάμσον

10 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα σ’ αυτόν τον παράξενο κόσμο Ελίφ Σαφάκ

18,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,65€ Ένας μάλλον εκκεντρικός διανοούμενος εγκαθίσταται σε ένα ήσυχο χωριό. Πολύ γρήγορα αναδύεται μεταξύ αυτού του παρείσακτου και των κατοίκων του χωριού η δυσπιστία, έπειτα οι παρεξηγήσεις και οι υποψίες, τέλος οι αβάσιμοι φόβοι και η βία.

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Ένα μυθιστόρημα-ύμνος στην κοινωνική αλληλεγγύη, τη χαρά της ανάγνωσης και την αγάπη για τα βιβλία! Μια τρυφερή ιστορία, που μας εμπνέει να αγωνιστούμε για όλα όσα έχουν τη μεγαλύτερη σημασία στη ζωή. Το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 14 γλώσσες.

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ Ένα σαγηνευτικό μυθιστόρημα για ουτοπικά όνειρα και την απώλεια της αθωότητας – και για τους πολέμους που μαίνονται ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες στο πεδίο της μεγαλοφυΐας. Συλλεκτική πρώτη έκδοση με CD του David Gilmour.

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ Για τη Λεϊλά, κάθε λεπτό μετά τον θάνατό της φέρνει στην επιφάνεια μια ανάμνηση των αισθήσεών της. Κάθε ανάμνηση που αχνοσβήνει φέρνει πίσω τους φίλους που απέκτησε στη γλυκόπικρη ζωή της – φίλους που τώρα ψάχνουν απελπισμένα να τη βρουν.

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 160

Εκδόσεις Σελήνη σελ. 688

Εκδόσεις Κριτική σελ. 248

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 160

20

Eπτά άδεια σπίτια Σαμάντα Σβέμπλιν

Χρώματα του αποχαιρετισμού Μπέρνχαρντ Σλινκ

Η αθέατη ζωή της Άντι Λαρί Βικτώρια Σουάμπ

Κυριακή της Μητέρας Γκράχαμ Σουίφτ

10,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,81€ «Σασπένς και αγωνία σε σενάρια της καθημερινότητας, μέσα σε επιπλωμένα σπίτια. Ψυγεία, βάζα με ζάχαρη και τασάκια, αποκτούν μυστηριώδεις διαστάσεις και ταρακουνούν την ατομική υπόσταση του καθενός μας». La Vanguardia Διεθνές Βραβείο Διηγήματος Ribera del Duero.

14,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,60€ Ο συγγραφέας του best seller Διαβάζοντας στη Χάννα επιστρέφει με μια συλλογή εννέα ιστοριών για τους αποχαιρετισμούς (επώδυνους και λυτρωτικούς) που αναγκαζόμαστε να βιώσουμε όσο ζούμε. Ένα βιβλίο για το νόημα της συγχώρεσης και τη συμφιλίωση με τον εαυτό μας.

21,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 19,71€ Γαλλία, 1714. Σε μια στιγμή απόγνωσης, μια νεαρή κοπέλα κλείνει συμφωνία με τον διάβολο. Θα ζει για πάντα, αλλά με ένα αντίτιμο• όσοι τη γνωρίζουν, θα την ξεχνούν την ίδια, κιόλας, στιγμή. Όμως, όλα θα αλλάξουν, σχεδόν 300 χρόνια μετά…

14,40€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,96€ Ένα φιλοσοφικό και εξαιρετικά διεισδυτικό μυθιστόρημα για τη ζωή με την κομψή ευφυΐα και την ήρεμη αφηγηματική ζωντάνια του βραβευμένου με Booker Γκράχαμ Σουίφτ. Το μυθιστόρημα με τον πρωτότυπο τίτλο Mothering Sunday έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο (πρώτη προβολή Κάννες 2021).

Χαρίστε στους αγαπημένους σας τη δωροκάρτα των βιβλιοπωλείων Ευριπίδης!

gift card


Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 376

Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα σελ. 480

Εκδόσεις Άγρα σελ. 256

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 472

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΈΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Οι φαροφύλακες Έμα Στόνεξ

Όλα γίνονται Ελίζαμπεθ Στράουτ

Κάποτε στο Χόλιγουντ Κουεντίν Ταραντίνο

Το γκαμπί της βασίλισσας Γουόλτερ Τέβις

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Μια ιστορία για την απομόνωση και την εμμονή, την κλειστοφοβία και τη βαναυσότητα, την πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση – και για το φως που πρέπει να μείνει αναμμένο όταν όλα τα άλλα τα καταπίνει το σκοτάδι… Εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα.

16,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,40€ «Σπαρακτικά υπέροχο» New York Times «Μια κοφτερή ματιά που εξερευνά τις πιο σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης ψυχής. Με σιγουριά, συμπάθεια και απέραντη χάρη, οι λέξεις και οι χαρακτήρες της μας υπενθυμίζουν ότι πράγματι στη ζωή, όλα γίνονται.» San Francisco Chronicle

16,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,21€ Το πολυαναμενόμενο πρώτο μυθιστόρημα του γίγαντα της 7ης Τέχνης, που έχει γίνει μπεστ σέλερ των New York Times. Ο μεγάλος σκηνοθέτης επιστρέφει με τη μυθιστορηματική εκδοχή της τελευταίας ταινίας του, αναβιώνοντας το είδος της κινηματογραφικής λογοτεχνίας

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Σκάκι, φεμινισμός, εθισμός: μια συναρπαστική ιστορία ενηλικίωσης που κόβει την ανάσα μέχρι τη δραματική κορύφωσή της, η οποία έχει χάρη ανάλογη με το να κάνεις ματ σε τέσσερις κινήσεις.

Εκδόσεις Άγρα σελ. 1.264

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 688

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 484

Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα σελ. 448

21

Η ιστορία ενός ορφανού παιδιού Παμ Τζένοφ

Έρωτας με χάρτινα φτερά Ραφαέλ Τζιορντάνο

Ο γιός του αφέντη των ορφανών Άνταμ Τζόνσον

Άννα Καρένινα Λέο Τολστόι

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Μια ιστορία φιλίας, θάρρους και αγάπης, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που καθηλώνει από το πρώτο κεφάλαιο! Η Παμ Τζενόφ, με υποβλητική και επιδέξια γραφή, φωτίζει μια από τις πιο εμπνευσμένες ιστορίες ηρωισμού στη ναζιστική Γερμανία.

14,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,41€ Ένα μυθιστόρημα που συναρπάζει με την πλοκή και τους χαρακτήρες του, δίνοντας απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα για τον έρωτα και τις σχέσεις. Από τη συγγραφέα του μπεστ σέλερ Η δεύτερη ζωή σου ξεκινά όταν καταλάβεις ότι έχεις μόνο μία.

21,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 19,79€ Ένα στρατόπεδο εργασίας για ορφανά, που ανατρέφονται για να γίνουν οι άνθρωποι για τις βρόμικες δουλειές ενός απολυταρχικού καθεστώτος, πνιγμένου στη διαφθορά. Ένας μυθιστορηματικός έρωτας. Μια περιπέτεια που κόβει την ανάσα. Το βαθιά ανθρώπινο μυθιστόρημα που κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ.

29,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 20,61€ Το αριστούργημα του Τολστόι στη θαυμαστή μετάφραση του Άρη Αλεξάνδρου. H έκδοση συνοδεύεται από εικονογραφικό υλικό, διαφωτιστικές εισαγωγές και ένα επίμετρο με εργοβιογραφία και αποσπάσματα επιστολών και ημερολογίων του Τολστόι και συγχρόνων του, καθώς και αναλυτικές σημειώσεις.

Ένα «έξυπνο» δώρο για τις γιορτές! γιατί είναι καλύτερο να διαλέγεις το δώρο που προτιμάς!


Εκδόσεις Gutenberg σελ. 808, 693

Εκδόσεις Ροές σελ. 264

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 696

Εκδόσεις Gutenberg σελ. 300

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΈΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Περί έρωτος Αντόν Τσέχοφ

Η κόρη του Ράιχ Λουίζ Φάιν

Ο εφιάλτης Χανς Φάλαντα

Λύκος ανάμεσα σε λύκους

14,84€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,36€ Στα εννιά διηγήματα του τόμου, ο Τσέχοφ προβαίνει με τη γνωστή του μαεστρία στη λογοτεχνική μελέτη του ερωτικού φαινομένου, ιδωμένου από διαφορετικές σκοπιές. Έρωτες ανέλπιδοι, ανεκπλήρωτοι, μεταμορφωτικοί, ξεστρατισμένοι, έρωτες που έγιναν γάμος, ίσως εφιαλτικός ή ανιαρός, ή εν τέλει ευτυχισμένος.

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ Μια δυνατή ιστορία αγάπης ξετυλίγεται με φόντο την άνοδο του ναζισμού στη Γερμανία και το ξέσπασμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ένα σχολαστικά μελετημένο πορτρέτο της ναζιστικής Γερμανίας, που μας υπενθυμίζει ότι το παρελθόν δεν πρέπει ποτέ να ξεχνιέται.

15,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,50€ Γερμανία 1945: σε μια επαρχιακή πόλη υπό σοβιετική διοίκηση και στο κατεστραμμένο Βερολίνο, ένα ζευγάρι προσπαθεί απελπισμένα να επιβιώσει. Το πιο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Φάλαντα! Μια συγκινητική μαρτυρία για τη ζωή στη Γερμανία τους πρώτους μήνες μετά την πτώση του Τρίτου Ράιχ.

24,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 21,60€ έκαστος Το αριστούργημα του Χανς Φάλαντα, το αγαπημένο βιβλίο του ίδιου του συγγραφέα. Ένα πανόραμα της Γερμανίας λίγο πριν από την άνοδο του Χίτλερ μέσα από την ιστορία ενός νεαρού χαρτοπαίχτη. Για πρώτη φορά στα ελληνικά!

(δίτομο)

Χανς Φάλαντα

Εκδόσεις Gutenberg σελ. 531

Εκδόσεις Gutenberg σελ. 244

Εκδόσεις Bell σελ. 808

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 176

22

Ταξίδι μέσα σε μια σταγόνα αίμα Ντάνιελ Φερέιρα

Ποτέ Κεν Φόλετ

Πρόσωπα σε απόγνωση Πόλα Φοξ

Αβεσσαλώμ, Αβεσσαλώμ! Ουίλιαμ Φώκνερ

15,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,50€ Κολομβία. Ένα χωριό κοντά στη ζούγκλα. Πώς μπορεί να τελειώσει μια μέρα γιορτής; Με μια σφαγή. Οι ζωές πέντε διαφορετικών χαρακτήρων συγκλίνουν κατά τη διάρκεια ενός σημαδιακού απογεύματος που προσκρούει στην ανείπωτη βία, στο αδικοχυμένο αίμα. Ένας νέος φοβερός συγγραφέας.

25,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 22,95€ Το ξέσπασμα ενός παγκόσμιου πολέμου αγωνίζονται να εμποδίσουν μια νεαρή αξιωματικός της CIA, ένας μυστικός πράκτορας που δρα ανάμεσα σε τζιχαντιστές, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της κινεζικής κυβέρνησης και η Πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο μυθιστόρημα του αριστοτέχνη της αφήγησης Ken Follett.

14,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,60€ «Ένα επιβλητικό ορόσημο του μεταπολεμικού ρεαλισμού… » (David Foster Wallace), «ανώτερο από οποιοδήποτε μυθιστόρημα του Τζον Απντάικ, του Φίλιπ Ροθ και του Σολ Μπέλοου» (από τον πρόλογο του Jonathan Franzen).

22,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 19,98€ Ένας φτωχός άνδρας καταφέρνει να πλουτίσει. Όμως η φιλοδοξία του θα τον οδηγήσει στην καταστροφή. Μέσα από την ιστορία του αναδύεται το ερώτημα: μπορούμε άραγε πράγματι να γνωρίζουμε το παρελθόν; Το αριστούργημα του Faulkner και ένα από τα κορυφαία αμερικανικά μυθιστορήματα.


Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 384

Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα σελ. 480

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΈΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Μεσάνυχτα στη βιβλιοθήκη Ματ Χέιγκ

Ο κάκτος Σάρα Χέιγουντ

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Η ζωή της Νόρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Την τελευταία μέρα της, όταν σημαίνουν μεσάνυχτα, μεταφέρεται σε μια βιβλιοθήκη. Το αγωνιώδες ερώτημα που προκύπτει όμως είναι: Αν έχεις άπειρες εναλλακτικές, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζήσεις;

16,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,21€ Το πνευματώδες και σπινθηροβόλο ντεμπούτο της Χέιγουντ είναι ένα υπέροχο μυθιστόρημα για τις ασυμβίβαστες γυναίκες, τον αγώνα τους στη ζωή, τη χαρά των ελεύθερων επιλογών, αλλά κυρίως για την αξία της μητρότητας και της αληθινής αγάπης.

66,20€

/ 46,34€

66,30€

/ 46,41€

66,25€

/ 46,37€

74,00€ / 44,40€

Εκδόσεις Utopia σελ. 670

Εκδόσεις Anubis σελ. 640

At unbeatable prices!

Dune Μπράιαν Χέρμπερτ

Μεσάνυχτα στο Τσερνόμπιλ Άνταμ Χίγκινμποθαμ

23,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 20,70€ Με αφορμή το υπερθέαμα του Denis Villeneuve, ένα από τα σημαντικότερα έργα στην ιστορία της επιστημονικής φαντασίας επανακυκλοφορεί με συλλεκτικό, κινηματογραφικό εξώφυλλο. Γνωρίστε τις ερήμους του Αρράκις, τις μηχανορραφίες των μεγάλων Οίκων και τη δύναμη του μπαχαρικού...

24,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 21,60€ Ο Adam Higginbotham φέρνει στη ζωή την καταστροφή του 1986, μέσα από τα μάτια των ανθρώπων που την έζησαν από πρώτο χέρι. Αντλώντας υλικό από εκατοντάδες ώρες συνεντεύξεων και αρχεία των οποίων το απόρρητο άρθηκε προσφάτως, αφηγείται ένα δεξιοτεχνικό θρίλερ.

66,00€

/ 46,20€

112,00€

140,00€

/98,00€

71,48€

/89,60€

/35,74€

23


Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 264

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 762

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 272

Καρτ ποστάλ Βικτώρια Χίσλοπ

Μια λαμπερή αχτίδα από σκοτάδι Ήθαν Χοκ

Η πύλη του ήλιου Ελιάς Χούρι

Εγκλήματα στην καρδιά του χειμώνα Κρίστι Άγκαθα

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Καρτ ποστάλ με άγνωστο αποστολέα. Τον μυστηριώδη Α. Κάθε βδομάδα η Έλι βρίσκει στο γραμματοκιβώτιό της καρτ ποστάλ από την Ελλάδα που, αν και δεν προορίζονται για την ίδια, φωτίζουν τη μουντή λονδρέζικη καθημερινότητά της.

14,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,41€ Ο επιτυχημένος ηθοποιός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και συγγραφέας επιστρέφει με ένα μυθιστόρημα σαρωτικό, σκληρό και ειλικρινές, που περιστρέφεται γύρω από τις προσωπικές ενοχές, την απόλυτη ομορφιά, τη βαθιά πίστη αλλά και τη λυτρωτική δύναμη της τέχνης.

26,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 23,40€ Με τούτο το βιβλίο, το πανθομολογούμενο αριστούργημά του, ο Λιβανέζος Ελιάς Χούρι, κορυφαίος αραβόφωνος συγγραφέας, συνυφαίνει με επική πνοή ιστορίες καθηλωτικές και συγκινητικές, ζωντανεύει την πορεία και αναδεικνύει τον συνεχή αγώνα ενός ολόκληρου λαού. Αυτό είναι το «Μεγάλο Παλαιστινιακό Μυθιστόρημα».

9,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,91€ Μια υπέροχη συλλογή 12 ιστοριών με την υπογραφή της αγαπημένης Agatha Christie, ιδανική για ανάγνωση τις κρύες νύχτες του χειμώνα… Τα μυστήρια αναλαμβάνουν να λύσουν οι αγαπημένοι ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό και μις Μαρπλ.

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 352

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 584

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 496

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΉ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 176

24

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΉ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα σελ. 304

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΈΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

ΚεχριBari Δώρος Αντωνιάδης

Ο δολοφόνος είναι νεκρός Τζον Βερντόν

Ταξί Κάρλος Θανόν

Ρικκαρντίνο Αντρέα Καμιλλέρι

12,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,80€ Πιάνω την κάννη και τη στρέφω στο μέτωπό μου. Δεν ξέρω αν η ιδέα που μου καρφώθηκε στο κεφάλι θα πιάσει. Δεν έχω χρόνο να το σκεφτώ. Το επόμενο που μου καρφώνεται στο κεφάλι είναι μια σφαίρα. Ένα παράξενο ερωτικό τρίγωνο, σ’ ένα παζάρι με τον θάνατο.

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Ο Άνγκους Ράσελ, επιφανής πολίτης της ήρεμης κοινότητας του Λάρτσφιλν, δολοφονείται. Ο δολοφόνος του μοιάζει…νεκρός! Μια σειρά φόνων ακολουθεί και η συνοχή της κοινότητας δοκιμάζεται. Ο Ντέιβ Γκάρνεϊ θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολλά περισσότερα από έναν φόνο.

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Ο Σαντίνο είναι ένας μελαγχολικός άντρας που δεν μπορεί να διαχειριστεί την απώλεια ούτε να ξεφύγει από τις εμμονές του.... Μια σύγχρονη Οδύσσεια εμπνευσμένη από τους Clash και τη φιγούρα του Ταξιτζή, όπως τον υποδύθηκε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Τιμή αναμένεται «Ο τρόπος της αποχώρησης του Μονταλμπάνο από την ενεργό δράση μού ήρθε ως ιδέα στα ογδόντα μου χρόνια, κι έτσι βρέθηκα να γράφω το βιβλίο αυτό, που αποτελεί το τελευταίο κεφάλαιο, το τελευταίο βιβλίο της σειράς».

ΕΥΠΏΛΗΤΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΎ ΜΥΘΙΣΤΟΡΉΜΑΤΟΣ

1. Η λέσχη των φόνων της Πέμπτης Ρίτσαρντ Οσμάν

2. Οι κόρες Άλεξ Μιχαηλίδης

3. Το κόκκινο και το φαιό Μωρίς Ατιά

4. Ο άρχοντας της ζήλιας

Σύμφωνα με τις πωλήσεις των βιβλιοπωλείων Ευριπίδης

Ψυχογιός

Διόπτρα

Πόλις

Μεταίχμιο

Τζο Νέσμπο

Β’ εξάμηνο 2021


Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 352

Εκδόσεις Άγρα σελ. 272

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 448

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 704

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΉ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Το κουτί Καμίλα Λέκμπεργκ, Χένρικ Φεξίους

Θανάσιμο αμάρτημα Κάρλο Λουκαρέλλι

Νάδα Ζ. Π. Μάνσετ

Ο άρχοντας της ζήλιας Τζο Νέσμπο

19,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,91€ Το πρώτο βιβλίο της νέας τριλογίας με πρωταγωνίστρια την αστυνομικό Μίνα Νταμπίρι και τον πνευματιστή Βίνσεντ Βάλντερ, που μας μεταφέρει στον κόσμο των ψευδαισθήσεων.

14,40€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,96€ Υπάρχει ένα μελανό σημείο στο παρελθόν του επιθεωρητή Ντε Λούκα, κι αυτό γίνεται η αιτία να πέσει θύμα εκβιασμού. Είναι το θανάσιμο αμάρτημά του και θα τον κάνει να κυνηγήσει τον ίδιο του τον εαυτό.

13,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,70€ Το προφητικό αριστούργημα του Μανσέτ για μια τρομοκρατική ομάδα στο Παρίσι των αρχών του 1970 και την καταστροφική απαγωγή του Αμερικανού πρέσβη. Προαναγγέλλει τις δράσεις των τρομοκρατικών οργανώσεων της δεκαετίας και αναλύει με οξυδέρκεια τις σχέσεις κράτους και τρομοκρατίας.

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Ιστορίες γεμάτες απληστία, αδίστακτους έρωτες και σκοτεινά μυστικά. Το μοναδικό χάρισμα του Nesbo να δημιουργεί ατμόσφαιρα και να δίνει απρόβλεπτη τροπή στις ιστορίες του καθιστά αυτή τη συλλογή πραγματική απόλαυση για τους λάτρεις του αστυνομικού.

Εκδόσεις Άγρα σελ. 496

Εκδόσεις Άγρα σελ. 344

Εκδόσεις Άγρα σελ. 296

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 640

25

Γράμμα στον δικαστή μου Ζωρζ Σιμενόν

Ο διάβολος και τα σκοτεινά νερά Στιούαρτ Τέρτον

Όχι ορχιδέες για τη μις Μπλάντις Τζέιμς Τσέηζ

Πάγος Κάρυλ Φέρε

14,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,60€ Ένα από τα γνωστότερα μυθιστορήματα του Σιμενόν, η συγκλονιστική ανατομία ενός φόνου. Ένας επαρχιακός γιατρός, μετά την καταδίκη του, γράφει στον δικαστή του για ό,τι τον οδήγησε στον φόνο, για ένα εκτός ορίων και ελέγχου πάθος ερωτικό.

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ Ένας φόνος στην ανοιχτή θάλασσα. Ένα ιδιαίτερο ερευνητικό δίδυμο. Ένας δαίμονας που ίσως υπάρχει, ίσως και όχι. Το νέο μυθιστόρημα του συγγραφέα του μπεστ σέλερ Οι επτά θάνατοι της Έβελιν Χαρντκάστλ.

14,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,05€ Γραμμένο το 1939, ένα νουάρ μυθιστόρημα σημείο αναφοράς για το είδος. Η βίαιη απαγωγή μιας εύπορης κοπέλας και η σύνθετη, πολυεπίπεδη καταγραφή των σχέσεων μεταξύ των μελών της συμμορίας. Η πιο αμφιλεγόμενη και πολυσυζητημένη γκανγκστερική ιστορία που γράφηκε ποτέ.

19,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,91€ Νορίλσκ: Η βορειότερη πόλη της Σιβηρίας και πλέον μολυσμένη του κόσμου. Δαντική κόλαση στους -60οC. Η ανακάλυψη του πτώματος ενός εκτροφέα ταράνδων πυροδοτεί το αφήγημα. Κατάδυση σε μια Ρωσία των άκρων. Ο Φερέ στο αποκορύφωμα της τέχνης του.

5. Η τέχνη του τρόμου 6. Ο μάγειρας του και άλλα διηγήματα Πέτρος Μάρκαρης

Αλκυόνη Αντρέα Καμιλλέρι

Κείμενα

Πατάκης

7. Το σανατόριο Σάρα Πιρς

8. Λεωφόρος Αλεξάνδρας 173 Βαγγέλης Γιαννίσης

9. Αναλφάβητος

10. Στη φωλιά

Σεμπάστιαν Φίτζεκ

του ιππόκαμπου Ευτυχία Γιαννάκη

Ψυχογιός

Διόπτρα

Διόπτρα

Ίκαρος


26


Εκδόσεις Ωκεανίδα σελ. 656

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 456

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 456

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 488

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΉ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Ο συλλέκτης - Μάτια Ι Σεμπάστιαν Φίτζεκ

Ο κυνηγός – Μάτια ΙΙ Σεμπάστιαν Φίτζεκ

Η λίστα Λούσι Φόλεϊ

Τα δεσμά του δράκου Μιχάλης Χορευτάκης

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Κάθε φορά το ίδιο σενάριο. Ένα γυναικείο πτώμα ανακαλύπτεται να κρατά σφιχτά ένα χρονόμετρο σε αντίστροφη μέτρηση. Ένας απεγνωσμένος πατέρας πρέπει να βρει το παιδί του πριν πεθάνει από ασφυξία και ο δολοφόνος αφαιρέσει το αριστερό του μάτι.

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Ο δόκτωρ Ζούκερ είναι ένας ψυχοπαθής με διπλή ζωή. Το πρωί πραγματοποιεί οφθαλμολογικές επεμβάσεις. Τη νύχτα, όμως, στρέφεται σε πιο ξεχωριστούς ασθενείς: γυναίκες, που τους ανοίγει τα μάτια….στην κυριολεξία. Ποια είναι η σύνδεση ανάμεσα στον Συλλέκτη Ματιών και τον Κυνηγό Ματιών;

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ με καθηλωτικές ανατροπές, από τη συγγραφέα του best seller Το Καταφύγιο. Σε ένα μικρό νησί στα ανοιχτά των ανεμοδαρμένων ιρλανδικών ακτών καταφθάνουν εκλεκτοί καλεσμένοι για τον γάμο της χρονιάς, ώσπου η βραδιά μετατρέπεται σε νύχτα τρόμου…

18,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,65€ Ο Μάνος Βενιέρης, ένας άνδρας που η ζωή του σημαδεύτηκε από μια τραγωδία, εξαρτημένος πλέον από τα χάπια και το ποτό, αναλαμβάνει τη φύλαξη μιας πλούσιας κληρονόμου. Όμως ένα αποτρόπαιο έγκλημα θα τον οδηγήσει στη φυλακή ως τον μοναδικό ύποπτο…

27

Εκδόσεις Κάκτος σελ. 116

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σελ. 246

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 248

Εκδόσεις Κάκτος σελ. 264

ΜΕΛΕΤΕΣ-ΔΟΚΙΜΙΑ

Οι επιστολές του Τζεφ Μπέζος Στιβ Άντερσον

Η Τελευταία Ευκαιρία του Καπιταλισμού Πατρίκ Αρτίς, Μαρί-Πολ Βιράρ

Φυλοειδική Ιατρική Μάρεκ Γκλέζερμαν

Είχε ελληνικές ρίζες ο Μ. Ναπολέων; Δημοσθένης Δαββέτας

16,43€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,79€ Για πρώτη φορά, Οι Επιστολές του Τζεφ Μπέζος σάς δίνουν πρόσβαση στα βασικά μαθήματα, στη νοοτροπία, στις αρχές και στα βήματα που συνεχίζει να χρησιμοποιεί για να φτάσει την Amazon στην κορυφή όπου βρίσκεται σήμερα.

15,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,50€ Δείχνοντας ότι οι εφαρμοζόμενες πολιτικές έχουν φτάσει στα όριά τους, οι συγγραφείς δεν αρκούνται στην ανάλυση των κινδύνων που ελλοχεύουν για τις κοινωνίες μας. Προτείνοντας ένα άλλο μοντέλο καπιταλισμού, μοιράζονται μαζί μας τους λόγους για τους οποίους μπορούμε να ελπίζουμε.

18,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,20€ Αυτό το βιβλίο απευθύνεται σε όποιον έχει την περιέργεια να μάθει περισσότερα για τις θαυμαστές ιδιαιτερότητες του ανθρώπινου σώματος.

7,42€ / Τιμή Ευριπίδη: 6,68€ Το μικρό αυτό πόνημα ερευνά –με βάση το αρχειακό υλικό της Γένοβας, αλλά και ιστορικά κείμενα του 17ου, του 18ου, του 19ου και του 20ού αιώνα– το ενδεχόμενο των ελληνικών ριζών (εκ μέρους του πατρός του) του Βοναπάρτη.


Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 608

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 448

Εκδόσεις Πεδίο σελ. 240

Εκδόσεις Επίκεντρο σελ. 368

ΜΕΛΕΤΕΣ-ΔΟΚΙΜΙΑ

Χιούμορ Τέρι Ίγκλετον

Μικρό και αλαζονικό έθνος Μάκης Καραγιάννης

Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή Μανώλης Κοττάκης

Ο άγνωστος Ναζωραίος Δημήτρης Κουτσούκης

15,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,31€ Η μελέτη αυτή, γραμμένη από έναν καταξιωμένο και εμβριθή στοχαστή και γεμάτη διαφωτιστικές ιδέες και εξαιρετικά αστεία, περιστρέφεται γύρω από τη φύση και τις λειτουργίες του χιούμορ και εξετάζει κριτικά διάφορες γνωστές θεωρίες περί χιούμορ.

14,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,60€ Τι κάνει αυτό το «μικρό και αλαζονικό έθνος», κατά τον Νίτσε, να ξεχωρίζει θετικά ή αρνητικά; Γιατί η Ελλάδα, ενώ ήταν από τα πρώτα έθνη που κατά τον 19ο αιώνα υιοθέτησε προχωρημένους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ανακυκλώνει την ατελέσφορη πάλη νεωτερικότητας-παράδοσης;

18,30€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,47€ Στο βιβλίο του γνωστού δημοσιογράφου επιχειρείται μια δεύτερη ανάγνωση στους καθοριστικούς σταθμούς της διακυβέρνησης 2004-2009, αποτυπώνοντας συγκλίνουσες και αποκλίνουσες στρατηγικές, στάσεις και αντιστάσεις εγχώριων και μη πολιτικών δυνάμεων, στόχους και προοπτικές για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

20,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 18,00€ Ένα αποκαλυπτικό βιβλίο το οποίο απαντά σε όλα τα μεγάλα ερωτήματα που προκύπτουν γύρω από τη ζωή του Ιησού.

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 608

Εκδόσεις Καπόν σελ. 256

Εκδόσεις Κάκτος σελ. 272

Εκδόσεις Κάκτος σελ. 314

28

Το τέχνασμα Ουίλιαμ Λάιθ

Γίνε σαν το νερό, φίλε μου Σάνον Λι

Εταίρες, ιερόδουλες & πόρνες Κέιτ Λίστερ

Στο σπίτι: Μια περιδιάβαση στην Ιστορία από δωμάτιο σε δωμάτιο Μπιλ Μπράισον

15,37€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,83€ Μερικοί άνθρωποι μπορούν να κάνουν λεφτά. Άλλοι δεν μπορούν. Αυτό είναι μια σκέψη που κάνει τον Ουίλιαμ Λάιθ να ξυπνά με κρύο ιδρώτα. Δεν γνωρίζει γιατί τον κάνει να αισθάνεται ανήσυχος. Σε τελική ανάλυση, το χρήμα δεν είναι πραγματικό.

15,37€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,83€ Η Σάνον Λι αποκαλύπτει άγνωστες μέχρι σήμερα ιστορίες από τη ζωή του πατέρα της. Κάθε κεφάλαιο αναπτύσσει ένα μάθημα από τον Μπρους Λι, το οποίο, στηριγμένο στο απόφθεγμά του «γίνε σαν το νερό», αποκαλύπτει ένα μονοπάτι προς έναν φωτισμένο τρόπο ζωής.

39,22€ /Τιμή Ευριπίδη: 35,30€ Μια αποκαλυπτική εικονογραφημένη ιστορία του αγοραίου έρωτα, γραμμένη από μια πρωτοπόρα μελετήτρια του θέματος, που για πρώτη φορά φέρνει με πληρότητα στο προσκήνιο τις ίδιες τις εργάτριες και εργάτες του αγοραίου έρωτα, αναδεικνύοντας πώς ζούσαν και δραστηριοποιούνταν ανά τον κόσμο.

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ Ένα πρωτότυπο ταξίδι μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, μια περιπλάνηση, με την απολαυστική αφήγηση και το χιούμορ του Μπράισον, από δωμάτιο σε δωμάτιο για να ανακαλύψουμε πώς έφτασαν τα απλά αλλά τόσο απαραίτητα πράγματα στη ζωή μας.

ΕΥΠΏΛΗΤΑ

2. Η Ελλάδα του Ελύτη Ιουλίτα Ηλιοπούλου (επιμ.)

3. Το βιβλίο που θα ήθελες να έχουν διαβάσει οι γονείς σου Φιλίππα Πέρρυ

4. Οι γυναίκες

Β’ εξάμηνο 2021

1. Sapiens-Μια σύντομη ιστορία του ανθρώπου Γιουβάλ Νόα Χαράρι

Σύμφωνα με τις πωλήσεις των βιβλιοπωλείων Ευριπίδης

Αλεξάνδρεια

Ίκαρος

Διόπτρα

Ψυχογιός

ΜΕΛΕΤΕΣ-ΔΟΚΙΜΙΑ

της ψυχής μου Ιζαμπέλ Αλιέντε


Εκδόσεις Κάκτος σελ. 345

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 864

Εκδόσεις Κάκτος σελ. 549

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σελ. 360

ΜΕΛΕΤΕΣ-ΔΟΚΙΜΙΑ

Δώδεκα δοκίμια για τον Άνθρωπο, την Τέχνη και την Αρχιτεκτονική Γιούχανι Πάλλασμαα

Υπάρχει ζωή μετά θάνατον; Άντονι Πικ

Διαφωτισμός τώρα Στίβεν Πίνκερ

Γίνε άτρωτος Εύη Πούμπουρας

22,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 19,80€ Τα Δώδεκα δοκίμια για τον Άνθρωπο, την Τέχνη και την Αρχιτεκτονική είναι μια συλλογή αντιπροσωπευτικών κειμένων του Γιούχανι Πάλλασμαα που καλύπτουν ένα χρονικό φάσμα τεσσάρων δεκαετιών και γίνεται εισηγητής μιας φαινομενολογίας της αρχιτεκτονικής

16,43€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,79€ Ίσως θα περιμένατε ένα βιβλίο με τίτλο Υπάρχει ζωή μετά θάνατον; που θα πραγματευόταν τη μεταθανάτια ζωή μας σε κάποιο άλλο βασίλειο ή τη μετενσάρκωσή μας σε ένα διαφορετικό σώμα. Η απάντηση του συγγραφέα θα σας εκπλήξει.

25,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 22,50€ Καταρρέει πράγματι ο κόσμος μας; Είναι ξεπερασμένη η ιδέα της προόδου; Ο επιστήμονας και διανοούμενος Steven Pinker μας καλεί να αποστασιοποιηθούμε από τους φρικιαστικούς τίτλους των ειδήσεων και τις αποκαλυπτικές προφητείες και να δούμε τα γεγονότα: σε εβδομήντα πέντε εντυπωσιακά διαγράμματα.

18,02€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,22€ Πρώην πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας, η Εύη Πούμπουρας μοιράζεται μαζί μας μαθήματα που διδάχτηκε από την προστασία Αμερικανών Προέδρων, καθώς και δεξιότητες και διαπιστώσεις από την παλαιότερη και σπουδαιότερη υπηρεσία ασφαλείας του κόσμου.

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σελ. 448

Εκδόσεις Άγρα σελ. 160

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 304

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 392

29

Η μεγάλη επανεκκίνηση Κλάους Σβαµπ, Τιερί Μαλερέ

Εργασία – Η ιστορία του πως περνάμε τον χρόνο μας Τζέιμς Σούζμαν

Οι νευρώσεις του πολέμου Συλλογικό

Η ελευθερία του λόγου στις ΗΠΑ Σταύρος Τσακυράκης

16,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,40€ Βρισκόμαστε σε σταυροδρόμι: Ο ένας δρόμος οδηγεί σε έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς αποκλεισμούς. Ο άλλος, σε έναν κόσμο που μοιάζει µ’ αυτόν που αφήσαμε, αλλά χειρότερο και απειλούμενο από δυσάρεστες εκπλήξεις. Οι προκλήσεις θα έχουν μεγαλύτερες επιπτώσεις απ’ όσο φανταζόμαστε.

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Μια ανατρεπτική καταγραφή της ιστορίας του ανθρώπινου είδους με άξονα την εργασία, από τις απαρχές της ζωής στη Γη μέχρι και το όλο και πιο αυτοματοποιημένο παρόν.

14,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,60€ Ένα βιβλίο για τους ιστορικούς που μελετούν το ζήτημα του πολέμου, αλλά και για ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικές και ανθρωπιστικές δομές, που υποδέχονται και φροντίζουν σήμερα τους στρατιώτες και τους άμαχους πληθυσμούς που έρχονται αντιμέτωποι με νέες κάθε φορά μορφές πολεμικής βίας.

20,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 18,00€ Η ελευθερία του λόγου στις ΗΠΑ, υπήρξε ορόσημο στην ελληνική βιβλιογραφία της ελευθερίας της έκφρασης, καθώς εισήγαγε το ελληνικό κοινό στη νομολογία του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ και δίδαξε γενιές φοιτητών.

5. Κάθε πράγμα στη θέση του Όλιβερ Σακς

6. Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους Κλαρίσα Πίνκολα Εστές

7. Κατάλοιπα του ‘21 Κωστής Παπαγιώργης

Άγρα

Κέλευθος

Καστανιώτης

8. ΝευροεκπαίδευσηΜαθαίνουμε μόνο ό,τι αγαπάμε Φρανσίσκο Μόρα Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

9. Υπαρξιακή ψυχοθεραπεία Ίρβιν Γιάλομ

Άγρα

10. Διάλογος για την Τέχνη και την Πολιτική Κεν Λόουτς, Έντουαρ Λούι Αντίποδες


Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 160

Εκδόσεις Άγρα σελ. 80

Εκδόσεις Ίκαρος σελ. 272

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σελ. 448

ΜΕΛΕΤΕΣ-ΔΟΚΙΜΙΑ

Η Αθήνα ξένη στον εαυτό της Γιάννης Τσιώμης

Το μέλλον που επιλέγουμε Κριστιάνα Φιγκέρες, Τομ Ρίβετ-Κάρνακ

Μια διαταραχή της μνήμης στην Ακρόπολη Ζίγκμουντ Φρόυντ

Γιαγιά, πες μας ποια είσαι Αναστασία Χουντουμάδη

20,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 18,00€ Το βιβλίο δεν ανιχνεύει απλώς την πορεία μιας αστικής εποποιίας· αποτυπώνει παραστατικά το πορτρέτο μιας ηπείρου που την αρδεύουν οι πολιτισμικές ανταλλαγές και οι γεωπολιτικές αβεβαιότητες και που στο παράδειγμα της Αθήνας βρήκε την ευκαιρία να αναδείξει μια «ευρωπαϊκή καλλιτεχνική υπόθεση».

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Ένα από τα πλέον επίκαιρα βιβλία προσωπικής δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Οι συγγραφείς απευθύνουν μια προειδοποίηση, αλλά ταυτόχρονα δίνουν και μια αισιόδοξη προοπτική για το μέλλον της ανθρωπότητας. Ποιο είναι το μέλλον που επιλέγουμε;

9,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,91€ Το 1904 ο Φρόυντ περνά από την Αθήνα και επισκέπτεται την Ακρόπολη. Το 1936 γράφει το διάσημο κείμενό του για μια διαταραχή της μνήμης του πάνω στο βράχο. Η έκδοση συμπληρώνεται από ένα σχόλιο του Γ. Σεφέρη για τον Φρόυντ.

12,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,69€ Μια νέα θεώρηση της θέσης της γιαγιάς στη σύγχρονη οικογένεια. Η συγγραφέας αναδεικνύει τις πολλαπλές διαστάσεις ενός κοινωνικού ρόλου τόσο παραδοσιακού ώστε να θεωρείται αυτονόητος, αλλά που όμως αλλάζει και γίνεται πιο πολυδιάστατος, έχοντας αφήσει πίσω τα παλιά στερεότυπα.

30

Εκδόσεις Utopia σελ. 160

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 352

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρητης σελ. 160

Εκδόσεις University Studio Press σελ.: 244

ΕΚΛΑΪΚΕΥΜΈΝΗ ΕΠΙΣΤΉΜΗ

Μαθητικές εργασίες 1943-1948 Ντίνος Χριστιανόπουλος

Το «γνώθι σαυτόν» στη μεταγονιδιωματική εποχή Στυλιανός Αντωναράκης

Η ζωή στον πλανήτη μας Ντέιβιντ Αττένμπορο

Γένεσις: H απώτερη προέλευση των κοινωνιών Έντουαρντ Γουίλσον

17,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,30€ Αδημοσίευτο υλικό (εκθέσεις, κριτικές και σκίτσα) από τα μαθητικά χρόνια (1943-1948) του Ντίνου Χριστιανόπουλου. Πρόκειται για το περιεχόμενο έντεκα αριθμημένων τετραδίων που βρέθηκαν πρόσφατα. Η έκδοση είναι σε μορφή πανομοιότυπου και φωτίζει τα εξελικτικά στάδια διαμόρφωσης του συγγραφέα.

14,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,60€ Τι είναι το γονιδίωμα; Τι είδους ποικιλομορφία το χαρακτηρίζει; Πώς διαμορφώνεται κάθε άνθρωπος βάσει της μοριακής ιδιαιτερότητας του γονιδιώματός του; Πόσο σημαντικές είναι οι γονιδιωματικές παραλλαγές για την εμφάνιση γενετικών ασθενειών και την εκδήλωση προδιάθεσης σε κλινικές καταστάσεις και χαρακτηριστικά;

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ «Το βιβλίο αυτό λέει πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο και με ποιον τρόπο μπορούμε να επανορθώσουμε. Έχουμε μια τελική ευκαιρία να εξασφαλίσουμε στο είδος μας ένα τέλειο σπίτι και να επαναφέρουμε τον υπέροχο κόσμο που κληρονομήσαμε». Nτ.A.

16,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,40€ O Edward O. Wilson αποδεικνύει ότι η μόνη οδός πλήρους κατανόησης της ανθρώπινης συμπεριφοράς είναι μέσω της μελέτης των εξελικτικών ιστοριών άλλων ειδών. Τουλάχιστον 17 είδη έχουν βρεθεί να έχουν αναπτύξει προηγμένες κοινωνίες βασισμένες στον αλτρουισμό και τη συνεργασία.


Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 288

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σελ. 264

ΕΚΛΑΪΚΕΥΜΈΝΗ ΕΠΙΣΤΉΜΗ

Αναζητώντας το αόρατο σύμπαν Νταβίντ Ελμπάζ

Γεωγραφία για εντελώς αγεωγράφητους Η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ

18,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,20€ Σε τούτο το ιδιαίτερα εύληπτο βιβλίο, ο κορυφαίος αστροφυσικός Νταβίντ Ελμπάζ εξετάζει υπό ένα ολότελα διαφορετικό πρίσμα τα θεμελιώδη ερωτήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοσμολογία.

15,50€ / 13,95€ Η επίσημη ομάδα -Η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ- μας μαθαίνει βασικές αρχές Γεωγραφίας... για να φαινόμαστε και εμείς κουλ. Και να πάψουμε να μπερδεύουμε το Καρπενήσι με νησί.

Εκδόσεις Rosili σελ. 136

Εκδόσεις Utopia σελ. 240

31

Extraterrestrial Άβι Λεμπ

Το βιβλίο των ιδεών Κέβιν Ντάνκαν

22,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 19,80€ Ο Λεμπ αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία του πρώτου διαστρικού επισκέπτη που εντοπίστηκε στο ηλιακό μας σύστημα. Περιγράφει την θεωρία του και τις βαθιές συνέπειές της για την επιστήμη, τη θρησκεία, και το μέλλον του είδους μας αλλά και του πλανήτη.

12,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,98€ Προσφέρει βασικά εργαλεία, τεχνικές και ασκήσεις για να αντιμετωπίζετε περίπλοκα ζητήματα, να γεννάτε έξυπνες ιδέες, καθώς και να τις υλοποιείτε. Κάθε ιδέα παρουσιάζεται σε μία ενότητα, επεξηγείται με απλό τρόπο και συνοδεύεται από μια σύντομη άσκηση.


Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 200

Εκδόσεις Key Books σελ. 288

Εκδόσεις Rosili σελ. 144

Εκδόσεις Evzin Publishing σελ. 140

ΕΚΛΑΪΚΕΥΜΈΝΗ ΕΠΙΣΤΉΜΗ

Το βιβλίο της έξυπνης σκέψης Κέβιν Ντάνκαν

Χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ; Θεόδωρος Παπακώστας

Τι τρώει το σύμπαν; Ντέιβις Πολ

Ξέχνα τα Δεν και γίνε Ζεν Πρέντις Κρις

12,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,98€ Προσφέρει 60 πρωτότυπες και εγγυημένες ιδέες που θα σας βοηθήσουν να σκέφτεστε πιο έξυπνα και δημιουργικά ώστε να ξεχωρίσετε στην εργασία και στην καριέρα σας. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συναρπαστικές ιδέες για προσωπική κινητοποίηση ή για να ενθαρρύνετε τους συναδέλφους σας.

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Μια απολαυστική διαδρομή στις πιο μεγάλες στιγμές αλλά και στις πιο μικρές ιστορίες ανθρώπων της ελληνικής αρχαιότητας. Ακόμη κι αν δεν χωράει στο ασανσέρ, χωράει σίγουρα στη φαντασία μας.

14,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,49€ Από τον συνεχιστή του έργου του Stephen Hawking πάνω στις μαύρες τρύπες, έρχεται ένα ολοκαίνουργιο, συναρπαστικό και διασκεδαστικό βιβλίο αστροφυσικής, για τον σύγχρονο αναγνώστη που χωρίς να είναι ειδικός, έχει σίγουρα αναρωτηθεί για τους απίθανους γρίφους του σύμπαντος!

11,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,90€ Σε αυτό το βιβλίο μαθαίνουμε βήμα-βήμα τον τρόπο να αλλάξουμε τις σκέψεις μας, να βελτιώσουμε την πνευματικότητά μας και να προσκαλούμε υπέροχες εμπειρίες στη ζωή μας, αποκτώντας μια διαφορετική φιλοσοφία ζωής που θα μας κάνει να νιώθουμε πραγματικά... Ζεν.

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σελ. 472

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σελ. 240

Εκδόσεις Rosili σελ. 232

Εκδόσεις Rosili σελ. 256

32

Η εργαλειοθήκη του σύγχρονου επιχειρηματία Θέμης Σαραντανέας

Το μάρκετινγκ της επιχείρησής σας! Θέμης Σαραντανέας

Στον καθρέφτη του Δαρβίνου Σπύρος Σφενδουράκης

Ένας φορητός κόσμος Αλεξάντερ Τζόουνς

16,65€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,99€ Ένας πρακτικός οδηγός με απλά λόγια, με πλούσια παραδείγματα από την Ελληνική αγορά μέσα από τα μάτια, τις επαγγελματικές εμπειρίες και την ουσιαστική προσέγγιση ενός ειδικού που δραστηριοποιείται έντονα στην αγορά και βοηθάει στην ανάπτυξη των ΜμΕ επιχειρήσεων.

19,89€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,90€ Το βιβλίο απευθύνεται σε επιχειρηματίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερους επαγγελματίες. Αποτελεί έναν πρακτικό οδηγό που βήμα, βήμα θα τους βοηθήσει να σχεδιάσουν τη στρατηγική μάρκετινγκ της επιχείρησής τους με στόχο την ανάπτυξη και την επιτυχία της.

14,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,60€ Μήπως η δυσκολία που συναντά πολύς κόσμος να αποδεχθεί την εξελικτική θεωρία έχει σχέση και με εσφαλμένους τρόπους κατανόησής της; Πόσο καλά γνωρίζουμε τι λέει η σύγχρονη εξελικτική βιολογία; Πόσο διαφέρουν αυτά που λέει από τη δαρβινική θεωρία;

22,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 19,80€ Ο συγγραφέας του βιβλίου εξηγεί πώς λειτουργούσε ο Μηχανισμός, πώς κατασκευάστηκε και για ποιον σκοπό, αλλά και πώς κατέληξε στο πλοίο που ναυάγησε στις ελληνικές ακτές γύρω στο 60 π.Χ.

ΕΥΠΏΛΗΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

2. Χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ; Θεόδωρος Παπακώστας

3. Ρίζες και θεμέλιαΟδόσημα της ιστορίας του Ελληνισμού Μαρία Ευθυμίου

4. Μην πεις λέξη

Β’ εξάμηνο 2021

1. Ένα σκοτεινό δωμάτιο 1967-1974 Αλέξης Παπαχελάς

Σύμφωνα με τις πωλήσεις των βιβλιοπωλείων Ευριπίδης

Μεταίχμιο

Key Books

Πατάκης

Μεταίχμιο

Πάτρικ Ράντεν-Κιφ


Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 448

Εκδόσεις Gutenberg σελ. 523

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 392

Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή σελ. 384

ΙΣΤΟΡΊΑ

Ανταμοιβές των αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης 1828-1844 Σωτηρούλα Βασιλείου

Τα κόκκινα τετράδια της Κομμούνας Μαξίμ Βιγιόμ

Η αυλή του Χίτλερ Χάικε Γκέρτεμακερ

Χιροσίμα 1945 Η αντίστροφη μέτρηση Κρις Γουάλας, Μιτς Βάις

19,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,99€ Μια μοναδική, τεκμηριωμένη έρευνα για έναν τομέα ως σήμερα παντελώς άγνωστο: τι είδους ανταμοιβές είχαν οι θεμελιωτές του ελληνικού κράτους; Τι επεδίωξαν και τι έλαβαν τελικά; Ποιοι ευνοήθηκαν, ποιοι αδικήθηκαν; Μια αποκαλυπτική ματιά στο πρώτο δείγμα γραφής του νεοσύστατου κράτος.

17,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,30€ Τα κόκκινα τετράδια της Κομμούνας αποτελούν ένα ιστορικής σημασίας ντοκουμέντο, που για πρώτη φορά κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τη Σύγχρονη Εποχή, καθώς μέσα από την αφήγησημαρτυρία του συγγραφέα έρχονται στο φως στοιχεία για το επαναστατικό έργο των Κομμουνάρων.

25,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 22,50€ Ποιοι βοήθησαν τον Χίτλερ να καταλάβει την εξουσία; Ποιοι αποτελούσαν τον στενό κύκλο του; Ποιοι του ασκούσαν τη μεγαλύτερη επιρροή; Ποια προνόμια απολάμβαναν; Τι απέγιναν μετά το τέλος του πολέμου; Η ιστορικός Heike B. Görtemaker καταρρίπτει τον μύθο του «μοναχικού» Χίτλερ.

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Το συγκλονιστικό χρονικό των 116 ημερών από την ορκωμοσία του Τρούμαν μέχρι τη ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα.

Εκδόσεις Μέλισσα σελ. 240

Εκδόσεις Καπόν σελ. 292

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 384

Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή σελ. 344

33

Αλφαβητάρι Νεοελληνικής Ιστορίας Αθηνά Κακούρη

Η ναζιστική δικτατορία Ίαν Κέρσοου

Ιστορία του Μεσαίωνα Ε. Α. Κομίνσκι

Οικογένεια Πετμεζά Στάθης Κουτρουβίδης

29,68€ / 26,71€ Το βιβλίο αποτυπώνει στερεά στη μνήμη του αναγνώστη, με τη βοήθεια πλούσιου έγχρωμου εικονογραφικού υλικού, το πλαίσιο μιας καθοριστικής περιόδου της νεώτερης Ιστορίας μας, από την Επανάσταση και τον Καποδίστρια έως και τα τριάντα χρόνια της βασιλείας του Όθωνος.

20,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 18,81€ Ένα βιβλίο ορόσημο στην ιστοριογραφία, καθώς καλύπτει τα κυριότερα θέματα στα οποία επικεντρώνεται η μελέτη του ναζισμού και καταγράφει, αναλύει και αξιολογεί τις ιστοριογραφικές αντιπαραθέσεις που εκδηλώθηκαν στην προσπάθεια κατανόησης και ερμηνείας της ναζιστικής περιόδου.

20,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 18,00€ Η αξία της έκδοσης έγκειται στο ότι δίνει στον αναγνώστη την πρώτη ενιαία ιστορική γνώση, βοηθώντας τον να κατανοήσει τον προσδιορισμό και τη θέση των τάξεων στη μακραίωνη περίοδο του Μεσαίωνα και ν’ αντιληφθεί την ταξική πάλη της περιόδου.

40,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 36,00€ Διακόσια χρόνια μετά την ελληνική Επανάσταση η μελέτη μιας οικογένειας όπως των Πετμεζαίων ή Πετιμεζαίων αφορά τη γενικότερη πολιτική, κοινωνική και οικονομική συγκυρία στην οποία τα πρόσωπα αυτά διαδραμάτισαν άλλοτε μικρότερο κι άλλοτε μεγαλύτερο ρόλο.

5. Ελλάδα: Η βιογραφία ενός σύγχρονου έθνους Ρόντρικ Μπίτον Πατάκης

6. Οκτώ μέρες στη Γιάλτα: Πώς ο Τσόρτσιλ, ο Ρούσβελτ και ο Στάλιν μοίρασαν τον κόσμο Νταϊάνα Πρέστον Μεταίχμιο

7. Η Ελληνική επανάσταση του 1821 και η παγκόσμια σημασία της Ρόντρικ Μπίτον Αιώρα

8. Οι Σπαρτιάτες Μπέυλις Άντριου

9. Οι μέρες που

10. Ελεύθερος να

έχτισαν την ιστορία Έρικ Λάρσον

Παπασωτηρίου

Διόπτρα

υπακούς - Το μάνατζμεντ από το ναζισμό μέχρι σήμερα Γιόαν Σαπούτο Άγρα


Εκδόσεις Gutenberg σελ. 285

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 460

Εκδόσεις University Studio Press σελ. 504

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 776

ΙΣΤΟΡΊΑ

Οι μέρες που έχτισαν την Ιστορία Έρικ Λάρσον

Τα «προοδευτικά ζιζάνια» του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μαυροσκούφης

Ρουά ματ στο Βερολίνο Τζάιλς Μίλτον

Ζώα στον Εθνικοσοσιαλισμό Γιάν Μονχάουπτ

19,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,91€ Την πρώτη ημέρα της πρωθυπουργίας του Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο Χίτλερ εισέβαλε στην Ολλανδία και στο Βέλγιο. Είχαν προηγηθεί η Πολωνία και η Τσεχοσλοβακία. Η ιστορία ενός εμβληματικού ηγέτη μέσα από την πένα του ιστορικού συγγραφέα βασισμένη με αρχεία των μυστικών υπηρεσιών.

34,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 30,60€ Το βιβλίο εξετάζει τις στάσεις, τις συμπεριφορές, τη δράση και την αντίδραση των ανθρώπων του Πανεπιστημίου από τον Μεσοπόλεμο μέχρι και τη λήξη του Εμφυλίου, υποδεικνύοντας ότι ο θρυλούμενος προοδευτικός χαρακτήρας του Α.Π.Θ. δεν ανταποκρινόταν απολύτως στα πράγματα.

19,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,99€ Μια καθηλωτική αφήγηση της κούρσας για την κατάληψη του Βερολίνου μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, από την πένα του Τζάιλς Μίλτον. Η ιστορία ενός άνευ προηγουμένου ανθρώπινου δράματος, που καθόρισε και διαμόρφωσε τον σύγχρονο κόσμο.

15,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,50€ Ήταν οι ναζί φιλόζωοι; Ο Γιαν Μονχάουπτ καταρρίπτει τον μύθο του φιλόζωου Χίτλερ παρουσιάζοντας άγνωστες πτυχές της φυλετικής κτηνωδίας του εθνικοσοσιαλισμού αντλώντας από ημερολόγια, υλικό προπαγάνδας μέχρι και σχολικά βιβλία της εποχής.

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σελ. 440

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 632

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 440

Εκδόσεις Αιώρα σελ. 96

34

H Ελληνική Επανάσταση του 1821 και η παγκόσμια σημασία της Ρόντρικ Μπίτον

1821: Από την επανάσταση στο κράτος Κωνσταντίνα Μπότσιου, Σωτήρης Ριζάς (επιμ.)

Ένα σκοτεινό δωμάτιο 1967-1974 Αλέξης Παπαχελάς

Οι Ελληνικοί θεοί πέρα από την Ελλάδα Ρόμπερτ Πάρκερ

10,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,72€ «Στο σύντομο, αλλά με πλούσιες πληροφορίες και, κυρίως, μεγάλη συνθετική δύναμη βιβλίο του, ο ιστορικός Ρόντρικ Μπίτον, τεκμηριώνει γιατί η Ελληνική Επανάσταση του 1821 είναι διεθνές γεγονός τεράστιας σημασίας και όχι μια τοπική εξέγερση».― Νίκος Μπακουνάκης

21,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 19,79€ Τι πέτυχε τελικά η Ελληνική Επανάσταση του 1821; Μια συλλογή κειμένων που εξετάζει τα αποτελέσματα της Επανάστασης σε διαφορετικούς τομείς και οδηγεί τον αναγνώστη να αντιληφθεί την πολυπλοκότητά της, όσο και του κράτους που προέκυψε από αυτή.

19,90€ / Τιμή: 17,91€ Το βιβλίο φωτίζει μερικά από τα πλέον πολυσυζητημένα ερωτήματα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας: την ανατροπή του δικτάτορα Παπαδόπουλου από τον Ιωαννίδη, τον ρόλο σημαντικών παραγόντων της εποχής, πώς άρχισε η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το 1974, με άγνωστα παρασκήνια.

28,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 25,20€ Ὀνόματα καὶ λατρευτικὰ ἐπίθετα γίνονται κλειδιὰ γιὰ νὰ συνειδητοποιήσει ὁ ἀναγνώστης πόσο βαθιὰ καὶ ἀβίαστη ἦταν ἡ ἐπαφὴ τοῦ ἑλληνικοῦ πολιτισμοῦ μὲ τὶς γηγενεῖς κουλτοῦρες τοῦ μεσογειακοῦ κόσμου.


Εκδόσεις Ωκεανίδα σελ. 286

Εκδόσεις Γκοβόστη σελ. 328

ΙΣΤΟΡΊΑ

Η ναυμαχία της Ναυπάκτου Αρίγκο Πετάκο

Ο ελληνισμός στην Οθωμανική Αυτοκρατορία Χάιντς Ρίχτερ

13,30€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,97€ Η ναυμαχία της Ναυπάκτου κατάφερε να ενώσει τα ευρωπαϊκά έθνη για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού και να ανακόψει την πορεία των Οθωμανών. Ο Αρίγκο Πετάκο περιγράφει με συναρπαστικές λεπτομέρειες τη γνωστή-άγνωστη αυτή καμπή της ιστορίας.

19,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,91€ Ένα έγκυρο ιστορικό πόνημα για το καθεστώς των Νεότουρκων, τους Βαλκανικούς πολέμους, τον διωγμό από τη Μ. Ασία, τις διώξεις Αρμενίων και Ελλήνων, το ζήτημα των Ποντίων, τη Μεγάλη Ιδέα, τις Συνθήκες Σεβρών και Λωζάννης, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις έως σήμερα.

Εκδόσεις Ωκεανίδα σελ. 144

Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή σελ. 696

35

Με τη γραφίδα του Γέρου του Μοριά Γιάννης Σπανδωνής

Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ. 1918-1967 Συλλογικό

7,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 6,75€ Απάνθισμα επιστολών και αναφορών του γενικού στρατιωτικού αρχηγού της Πελοποννήσου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Τις σπάνιες αυτές επιστολές συνέλεξε ο γιος του Γέρου του Μοριά, υποστράτηγος Ιωάννης Θ. Κολοκοτρώνης, και τις εξέδωσε πρώτη φορά το 1856 ο Χ. Νικολαΐδης Φιλαδελφεύς.

25,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 22,50€ Το Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ απευθύνεται στην ίδια την εργατική τάξη, στους πρωτοπόρους νέους και νέες εργατικής και λαϊκής καταγωγής, στους συνειδητούς επιστήμονες, γιατί επιστήμη σημαίνει αλήθεια, γιατί αλήθεια για την κοινωνική πρόοδο σημαίνει σοσιαλιστική-κομμουνιστική προοπτική.


Εκδόσεις Gutenberg σελ. 522

Εκδόσεις IWrite σελ. 304

Εκδόσεις IWrite σελ. 152

Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή σελ. 216

ΙΣΤΟΡΊΑ

Ο αμφιλεγόμενος ρόλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα Συλλογικό

Ο εθελοντής Τζακ Φεργουέρδερ

18,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,20€ Η έκδοση αυτή είναι αφιερωμένη σε αυτούς τους γενναίους μαχητές της πένας, που –είτε ως επαναστάτες Κομμουνάροι είτε ως ευαίσθητοι στα μηνύματα της εποχής τους δημιουργοί– δεν υπολόγισαν τις επιπτώσεις της στάσης τους και ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του καιρού τους.

12,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,80€ Η υποτιθέμενη θετική συμβολή της ανώτατης ιεραρχίας της Εκκλησίας στην Επανάσταση του 1821, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ιδεολογικές λαθροχειρίες της ελληνικής Ιστορίας. Όμως η μελέτη των πρωτότυπων πηγών δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών.

15,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,50€ Την άνοιξη του 1821, οι συντάκτες του Διαφωτιστικού περιοδικού «Μέλισσα» στο Παρίσι, προκηρύσσουν στο τελευταίο τεύχος του εντύπου τους έναν διαγωνισμό με πρωτόγνωρα αντικληρικό περιεχόμενο. Το συγκλονιστικό ιστορικό τεκμήριο του ανολοκλήρωτου αυτού αναβίωσε το 2021 και εδώ παρουσιάζονται οι καλύτερες εργασίες.

25,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 22,50€ Η άγνωστη αληθινή ιστορία του Βίτολντ Πιλέτσκι που φυλακίστηκε εθελοντικά στο Άουσβιτς για να συλλέξει πληροφορίες για τους Συμμάχους και να οργανώσει έναν κρυφό αντιστασιακό στρατό μέσα στο στρατόπεδο.

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σελ. 624

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 272

36

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 648

Η Μαύρη Βίβλος του 1821 Συλλογικό

Εκδόσεις Gutenberg σελ. 447

Η λογοτεχνία τον καιρό της Παρισινής Κομμούνας Συλλογικό

Διεκδικητικός πατριωτισμός Κωνσταντίνος Φίλης, Μάκης Προβατάς

Η εποχή των κατακτήσεων Άγγελος Χανιώτης

Ο ψυχρός πόλεμος Τζον Λάμπερτον Χάρπερ

Ο ενδοξότερος αγώνας Αριστείδης Χατζής

15,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,39€ Στις συζητήσεις του με τον Μάκη Προβατά, ο Κωνσταντίνος Φίλης σπάει στερεότυπα, αποδομεί διαχρονικούς μύθους και προσφέρει μια νέα, ρεαλιστική και χωρίς μεγαλοστομίες θεώρηση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, που εύστοχα ονομάζει «Διεκδικητικό Πατριωτισμό».

30,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 27,00€ Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει στον μη ειδικό αναγνώστη τις κύριες ιστορικές εξελίξεις στην πολιτική, την κοινωνία, τον πολιτισμό και τη θρησκεία σε δυο ιστορικές περιόδους, την ελληνιστική εποχή και την πρώιμη αυτοκρατορική εποχή.

24,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 21,60€ Η ιστορία της σύγκρουσης μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΣΣΔ, δύο μεσσιανικών κρατών και των αντίστοιχων συμμαχιών τους. Είναι η ιστορία του Ψυχρού Πολέμου, ενός ανταγωνισμού αυτοκρατορικών διαστάσεων και δυνητικά εσχατολογικού, εφόσον στη διαδρομή του παραμόνευε ο κίνδυνος του πυρηνικού ολέθρου.

32,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 29,69€ Συγκλονιστική αφήγηση που κόβει την ανάσα, χαρακτήρες ζωντανοί, γεμάτοι πάθη, ο καθηγητής Αριστείδης Χατζής δημιουργεί το απόλυτο αφήγημα για την Ελληνική Επανάσταση: ένα συνεκτικό και απόλυτα τεκμηριωμένο ψηφιδωτό που, 200 χρόνια μετά, αποκαλύπτει στον αναγνώστη την παγκόσμιας εμβέλειας σημασία της.

ΕΥΠΏΛΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Β’ εξάμηνο 2021

1. Αιχμάλωτοι της γεωγραφίας Τιμ Μάρσαλ

2. Η μεγάλη επανεκκίνηση Κλάους Σβαμπ, Τιερί Μαλέρε

3. Η δύναμη της γεωγραφίας Τιμ Μάρσαλ

Σύμφωνα με τις πωλήσεις των βιβλιοπωλείων Ευριπίδης

Διόπτρα

Λιβάνης

Διόπτρα

4. Το ελληνικό όνειρο: Μια συζήτηση για το παρελθόν και το μέλλον της Ελλάδας Σ. Καλύβας, Κ. Γιαννακίδης Μεταίχμιο


Εκδόσεις Επίκεντρο σελ. 424

Εκδόσεις Επίκεντρο σελ. 208

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 440

Εκδόσεις Επίκεντρο σελ. 424

ΠΟΛΙΤΙΚΉ

Η δύναμη της Γεωγραφίας Τιμ Μάρσαλ

Οι περιπέτειες της μεσαίας τάξης Παναγής Παναγιωτόπουλος

Εθνικολαϊκισμός και νεωτερικότητα στην Ελλάδα Ανδρέας Πανταζόπουλος

Η υπονόμευση της Δημοκρατίας 2015-2019 Πέτρος Παπασαραντόπουλος

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Ο Marshall μας ταξιδεύει σε 10 περιοχές που καθορίζουν την παγκόσμια πολιτική σκηνή και την ισορροπία δυνάμεων. Ανακαλύψτε γιατί η μάχη για τον Ειρηνικό ξεκινά τώρα και η επόμενη μεταναστευτική κρίση της Ευρώπης είναι πολύ πιο κοντά από όσο νομίζουμε.

18,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,20€ Ποια είναι η ιστορία της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα από τη δεκαετία του ’60 και μετά; Υπάρχει ακόμα κάποια ταυτότητα μεσαίων στρωμάτων ή έχουν διασπαστεί σε αντίπαλες μικρό-κοινότητες ανθρώπων που με δυσκολία συνυπάρχουν στους τόπους της κοινωνικής και συναισθηματικής ερήμωσης

11,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,90€ Πού πρέπει να αναζητήσουμε τις διανοητικές και αξιακές ρίζες του πολιτικού εθνικολαϊκισμού που περιοδικά επανέρχεται στην επικαιρότητα; Ο συγγραφέας «δείχνει» το κίνημα του δημοτικισμού, αλλά και τη «γενιά του ’30» ως βασικούς φορείς ενός διανοητικού και πολιτισμικού εθνικολαϊκού πνεύματος

18,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,20€ Η προετοιμασία για αυτή την υπονόμευση είχε αρχίσει αρκετά χρόνια πριν, από τότε που εκδηλώθηκε η ελληνική κρίση. Σταδιακά, η ιδεολογία της αντιδημοκρατίας κατακτούσε έδαφος. Η ηγεμονία των εχθρών της φιλελεύθερης δημοκρατίας δεν σήκωνε αμφισβήτηση.

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σελ. 232

Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή σελ. 320

Εκδόσεις Επίκεντρο σελ. 288

Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή σελ. 216

37

Διαδρομές Συλλογικό

Η συνταγματική έκφραση της δικτατορίας του κεφαλαίου Συλλογικό

Σοσιαλισμός. Η απάντηση για τον 21ο αιώνα Συλλογικό

Φιλελευθερισμός. Mια πολύ σύντομη εισαγωγή Μίχαελ Φρίντεν

13,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,70€ Οι οκτώ συγγραφείς αφηγούνται τις εμπειρίες τους με αφετηρία τη χούντα των συνταγματαρχών, που επηρέασε καθοριστικά τη διαδρομή τους στη ζωή και την πολιτική, οδηγώντας τον καθένα σε διαφορετικό μονοπάτι, σε διαδρομές που άλλοτε συγκλίνουν και άλλοτε αποκλίνουν – μέχρι σήμερα.

11,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,90€ Η Σύγχρονη Εποχή εγκαινιάζει μια νέα σειρά εκδόσεων που αφορούν το αστικό και σοσιαλιστικό Δίκαιο. Με την παρούσα έκδοση αναδεικνύει το ταξικό περιεχόμενο του αστικού Συντάγματος και το ρόλο του στην εδραίωση κι ενίσχυση της δικτατορίας του κεφαλαίου.

9,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,10€ Στην έκδοση αποτυπώνονται νέες πλευρές των θεωρητικών επεξεργασιών και της στρατηγικής αντίληψης του ΚΚΕ για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμούκομμουνισμού. Είναι αφιερωμένη στα 150 χρόνια από τη γέννηση του Β. Ι. Λένιν.

12,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,80€ Ο Michael Freeden, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους θεωρητικούς των ιδεολογιών, αναλύει την τόσο σύνθετη αλλά και συχνά κακοποιημένη έννοια του φιλελευθερισμού συνδυάζοντας στην πυκνή αυτή εισαγωγή την ιστορική και τη συγχρονική οπτική.

5. Περιπέτειες της μεσαίας τάξης Παναγής Παναγιωτόπουλος Επίκεντρο

6. Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή Μανώλης Κοττάκης

7. Για μια σημαία Τιμ Μάρσαλ

Λιβάνης

Διόπτρα

8. Ανδρέας Παπανδρέου-Το αίνιγμα Μόντιγκλ Στερνς Βιβλιοπωλείο της Εστίας

9. Δύο βήματα μπρος,

10. Διεκδικητικός

ένα πίσω Νίκος Αλιβιζάτος

πατριωτισμός Κωνσταντίνος Φίλης, Μάκης Προβατάς Παπαδόπουλος

Μεταίχμιο
Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 112

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σελ. 232

Άνισοι αιώνες Η οικονομική ιστορία της Τουρκίας Σεβκέτ Παμούκ

Επιχειρηματικότητα με αρχές Μπιλ Ολέ

Η Βιομηχανική Επανάσταση Ρόμπερτ Άλεν

Κεντρικές τράπεζες Μικρές εισαγωγές Σπύρος Βλιάμος, Κωνσταντίνος Γκράβας

24,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 21,60€ «Μία καινοτόμα μελέτη του Σεβκέτ Παμούκ, πρύτανη της ιστορίας της τουρκικής οικονομίας που παρακολουθεί τους παράγοντες που καθόρισαν δύο αιώνες οικονομικής εξέλιξης – τους θεσμούς και τις μεταξύ τους συγκρούσεις, που προωθούσαν και ταυτόχρονα υπονόμευαν την ανάπτυξη». Philip T. Hoffman

80,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 72,00€ Ο Bill Aulet, παρουσιάζει τα στάδια ανάπτυξης μίας επιτυχημένης νεοφυούς επιχείρησης που αξιοποιεί την καινοτομία στο έπακρον. Η επιχειρηματικότητα μπορεί να διδαχθεί, όπως έχουν ανακαλύψει χιλιάδες επιχειρηματίες που ακολούθησαν τη μεθοδολογία και φοιτητές που τη διδάχθηκαν σε κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου.

13,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,70€ Η Βιομηχανική Επανάσταση ξεκίνησε στη Βρετανία γύρω στα μέσα του 18ου αιώνα και διήρκεσε περίπου έναν αιώνα, προτού διαδοθεί στον υπόλοιπο κόσμο, αν και όχι σε ολόκληρο. Τι την προκάλεσε; Γιατί ξεκίνησε τότε; Γιατί εκεί κι όχι αλλού;

10,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,89€ Ποιος ο ρόλος των κεντρικών τραπεζών στις εθνικές οικονομίες; Ποια η ιστορία τους; Ανήκουν οι κεντρικές τράπεζες στα κράτη; Τι ρόλο παίζουν στην εκτύπωση χαρτονομισμάτων; Μια απαραίτητη, κατανοητή εισαγωγή στον ρόλο του πιο κεντρικού παίκτη της παγκόσμιας οικονομίας.

Εκδόσεις Key Books σελ. 640

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 304

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 376

ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ

Εκδόσεις Key Books σελ. 416

40

Εκδόσεις Utopia σελ. 464

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 456

ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ

#ASKGARYVEE Γκάρι Βέινερτσακ

Πάθος για καινοτομία Τζεφ Μπέζος

Μαθήματα ηγεσίας από τους ήρωες του 1821 Δημήτρης Μπουραντάς, Λουκάς Παπάζογλου

Αρχές Ρέι Ντάλιο

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Σε ένα άκρως χρηστικό, άμεσο και απολαυστικό βιβλίο ο επιχειρηματίας Gary Vaynerchuk τα λέει έξω από τα δόντια για την ηγεσία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την αυτογνωσία.

19,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,91€ Με αυτή τη συλλογή κειμένων του Τζεφ Μπέζος θα αποκτήσετε μοναδική πρόσβαση στα «πώς» και τα «γιατί» της επιτυχίας του. Ένα master class στις επιχειρηματικές αξίες, τη στρατηγική και την εκτέλεσή της, γραμμένο με άμεσο και πραγματιστικό ύφος.

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Στο βιβλίο παρουσιάζονται σημαντικοί στρατιωτικοί ηγέτες της Επανάστασης και αναλύονται τα ηγετικά χαρακτηριστικά, η ηγετική συμπεριφορά και τα επιτεύγματά τους, που αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα για την ανάπτυξη των ηγετικών στελεχών όλων των ιεραρχικών επιπέδων.

32,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 29,61€ Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και επιχειρηματίας Ray Dalio μάς εμπιστεύεται τις δικές του αντισυμβατικές αρχές για την εργασία και τη ζωή με τρόπο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον καθένα, για να επιτύχει τους προσωπικούς του στόχους.


Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 504

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 352

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 424

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 360

ΒΙΟΓΡΑΦΊΕΣ

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος πορευόμενος Αναστάσιος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων

Είδες να μαδάνε την κότα Γιώργος Δενδρινός

Prince. Με ανοιχτό και κλειστό μικρόφωνο Νιλ Κάρλεν

Πώς η Σιμόν έγινε η Μποβουάρ: Μια ολόκληρη ζωή Κέιτ Κερκπάτρικ

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ «Κάποιος κάποτε με ρώτησε, τι θα έβαζα ως τίτλο της πορείας μου. Τότε θυμήθηκα τη σύντομη προσευχή που ψιθύρισα το 1964, στην πρώτη φάση της ελονοσίας: “Θεέ μου, μπορείς να έχεις πολλά παράπονα από εμένα, αλλά γνωρίζεις ότι προσπάθησα να Σε αγαπήσω”.

19,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,91€ Ένα πύρινο έπος μιας οικογένειας με ρίζες στα Ιόνια Νησιά, της οποίας τα μέλη παρασύρονται από την καταιγίδα των πιο ταραχωδών ιστορικών γεγονότων του εικοστού αιώνα. Ένα εντυπωσιακό ιστορικό πορτρέτο μιας οικογένειας και ενός έθνους.

19,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,91€ Prince, η παγκοσμίως αναγνωρισμένη μεγαλοφυΐα, η προσωποποίηση του hip, το διεθνές πολιτισμικό είδωλο, ο εκκεντρικός σούπερ σταρ, ο εξαιρετικός performer με τα τραγούδια που ξεσήκωναν τα πλήθη…

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ Μια πρωτοποριακή βιογραφία που αντλεί υλικό από αδηµοσίευτες πηγές για να αφηγηθεί τη συναρπαστική ιστορία του πώς η Σιµόν έγινε η Μποβουάρ, η γυναίκα που ακόµα και σήµερα προκαλεί και µας εμπνέει.

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 344

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 496

Εκδόσεις Ίκαρος σελ. 616

Εκδόσεις Key Books σελ. 296

41

Η χαρά του δρομέα Κωνσταντίνος Καρνάζης

Οι γυναίκες που επιβίωσαν Ρόμπερτ Κόλκερ

Casta DivaΜαρία Κάλλας Σπενς Λίντσι

Η Καγκελάριος Κάτι Μάρτον

15,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,31€ Ο πιο δημοφιλής δρομέας υπεραποστάσεων παγκοσμίως κάνει έναν απολογισμό της πολύχρονης δρομικής καριέρας του και μας προσφέρει μια περιπέτεια γεμάτη ενδορφίνες, παρακινώντας μας για άλλη μια φορά να φορέσουμε τα αθλητικά μας και να βγούμε έξω να τρέξουμε.

22,00€ / 19,80€ Το βιβλίο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Robert Kolker ρίχνει φως στην ασυνήθιστη ιστορία της οικογένειας Γκάλβιν, με δώδεκα παιδιά, έξι από τα οποία διαγνώστηκαν με σχιζοφρένεια και αποτέλεσε σταθμό στην κατανόηση της νόσου.

19,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,99€ Μέσα από νέα αρχεία και την προσωπική αλληλογραφία της Μαρίας Κάλλας, η Λίντζι Σπενς ρίχνει φως στην τραγική ιδιωτική ζωή της μεγάλης Ελληνίδας ντίβας.

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ Η Καγκελάριος είναι μια καθηλωτική πολιτική βιογραφία και ταυτόχρονα μια προσωπική ανθρώπινη ιστορία ενός αουτσάιντερ: μιας χημικού, κόρης πάστορα, η οποία μεγάλωσε στην Ανατολική Γερμανία και κατάφερε να γίνει η άτυπη ηγέτιδα της Δύσης.


Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 224

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 208

Μην τα παρατάς! Μαρία Πολύζου

Γιάννης Αντετοκούνμπο. Γράφοντας ιστορία Χοσέ Μανουέλ Πουέρτας

Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στη γη Έντι Τζέικου

Barracoon-Η ιστορία του τελευταίου σκλάβου Ζόρα-Νεάλ Χάρστον

15,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,31€ Η αυτοβιογραφία της Μαρίας Πολύζου είναι η ιστορία μιας γυναίκας που δεν τα παράτησε ποτέ. Θα σας εμπνεύσει να ζείτε με πάθος, να αντιμετωπίζετε με θάρρος κάθε δυσκολία και να ονειρεύεστε το ακατόρθωτο.

18,02€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,22€ Ζωή σαν μυθιστόρημα είναι η ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο! Τι πιθανότητες υπάρχουν ο γιος μεταναστών από τη Νιγηρία να αναδειχθεί δύο φορές MVP, μόλις στα μισά της τρίτης δεκαετίας της ζωής του, και να υπογράψει το πιο ακριβό συμβόλαιο στην ιστορία του NBA;

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Μέσα απ’ όσα βίωσα, έμαθα αυτό: η ζωή μπορεί να είναι όμορφη, αν την κάνεις όμορφη. Θα σας διηγηθώ την ιστορία μου – για μεγάλα διαστήματα θλιβερή και ζοφερή, αλλά με ευτυχή κατάληξη. Επειδή η ευτυχία είναι τελικά επιλογή μας.

14,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,49€ Η σπαρακτική αφήγηση του τελευταίου γεννημένου στην Αφρική σκλάβου, για την αιχμαλώτισή του και τη μεταφορά του στις φυτείες του Νότου. Μια μοναδική ιστορική κατάθεση με λεπτομέρειες που σοκάρουν και συγκλονίζουν, μια ανεκτίμητη συμβολή στην ιστορία και την αλήθεια.

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 208

Εκδόσεις Gutenberg σελ. 93

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 120

ΠΟΊΗΣΗ

Εκδόσεις Gutenberg σελ. 165

42

Εκδόσεις Κάκτος σελ. 368

Εκδόσεις Key Books σελ. 408

ΒΙΟΓΡΑΦΊΕΣ

Δείπνο αντιβαρύτητας Γιάννης Ανδριανάτος

Πίσω από τζάμια θολά Δημήτρης Καταλειφός

Είκοσι ερωτικά ποιήματα Πάμπλο Νερούδα

Το ρόδο του χρόνου Μπέι Ντάο

13,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,70€ Το βιβλίο είναι μια σύμπλευση Ποίησης και Φιλοσοφίας με κείμενα, από μικρά αποφθεγματικά έως μεγαλύτερου μεγέθους, που αγγίζουν θέματα φιλοσοφικά, υπαρξιακά, κοινωνικά, ερωτικά, πολιτικά, μεταφυσικά, ενώ καταλήγει σε μικρά σατυρικά στιγμιότυπα από τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821.

9,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,55€ «Ζωές περίκλειστες, που γλίστραγαν σαν τη δική του, ρυάκια και ποτάµια να χυθούν στη θάλασσα. Πόσο ξένοι ερχόµαστε και φεύγουµε, ενώ θα µπορούσαµε ίσως να ξανοιχτούµε. Πίσω από τα θολά τζάµια προσπάθησα να “κόψω κίνηση” τόσο εντός µου όσο και εκτός». Δ. Κ.

8,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 7,20€ Ο Pablo Neruda στη δημοφιλέστερη ποιητική συλλογή όλων των εποχών προεξαγγέλει ένα από τα μεγαλύτερα θέματα της βαθύτατα ανθρώπινης ποίησής του: τον έρωτα. Η μικρή αυτή συλλογή ποιημάτων προαναγγέλλει τις μεγάλες συνθέσεις που ακολούθησαν και κατέστησαν τον Neruda ποιητή παγκοσμίου κύρους.

14,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,60€ Ο Μπέι Ντάο είναι ο κορυφαίος εν ζωή ποιητής της Κίνας. Το βιβλίο αποτελεί μια εκτεταμένη εκλογή των πιο αντιπροσωπευτικών στίχων του. Στην ποίησή του η Ανατολή συναντά τη Δύση – και αντιστρόφως. Παράδειγμα λαμπρό για μια γλώσσα δεν γνωρίζει σύνορα.


Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή σελ. 144

ΤΈΧΝΗ

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 480

ΠΟΊΗΣΗ

Άπαντα τα ποιήματα Αντώνης Φωστιέρης

Farindola. Το γράμμα που δεν έφτασε ποτέ Τάκης Βαρελάς

20,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 18,00€ Από τους σημαντικότερους σύγχρονους ποιητές και από τους πιο αντιπροσωπευτικούς της εμβληματικής «Γενιάς του ’70», ο Αντώνης Φωστιέρης συγκεντρώνει στον τόμο Άπαντα Τα Ποιήματα το σύνολο του ποιητικού του έργου μιας 50ετίας (1970-2020).

15,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,50€ Ο συγγραφέας κάνει μια εικαστική αποτύπωση της ιστορίας, του πολιτισμού και των σημαντικών γεγονότων που σημάδεψαν τη Farindola –Κεντρική Ιταλία– όπως η έκρηξη στο ανθρακωρυχείο Bois de Cazier το 1956, όπου έχασαν τη ζωή τους 60 ανθρακωρύχοι από την περιοχή.

Εκδόσεις University Studio Press σελ. 360

Εκδόσεις University Studio Press σελ.: 272

43

Η τέχνη και οι λέξεις της Άλκης Χαραλαμπίδης

Το δράμα του σώματος Μάνος Στεφανίδης

25,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 22,50€ Το βιβλίο, παρέχοντας μια σταθερή «βάση δεδομένων», εξοικειώνει τον αναγνώστη με όρους και έννοιες από τον χώρο των εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών, της αρχιτεκτονικής και της αρχαιολογίας. Τα λήμματα συνοδεύονται από αντιπροσωπευτικό και προσεκτικά επιλεγμένο οπτικό υλικό.

37,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 33,3€ Ο Διαμαντής Διαμαντόπουλος αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση νεοέλληνα καλλιτέχνη που υπηρετεί μια τέχνη με συνείδηση του κοινωνικού της ρόλου. Ακατάταχτος, αταξινόμητος κατ΄ουσίαν δημιουργός που αποποιείται κάθε κλασική έκφραση και παρουσιάζει την ανθρώπινη μορφή με μια ξεχωριστή ποιητικότητα και μουσικότητα.


Εκδόσεις Πεδίο σελ. 384

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 112

Εκδόσεις Πεδίο σελ. 304

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 720

ΦΙΛΟΣΟΦΊΑ

Η ιστορία της φιλοσοφίας Α.Γ. Γκρέιλινγκ

Συζητήσεις με τον Θεό #1 Νιλ Ντόναλντ Γουόλς

Ηθική φιλοσοφία Μικρές εισαγωγές Θεόδωρος Γραμμένος

Το βιβλίο της χαράς Δαλάι Λάμα, Ντέσμον Τούτου

33,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 29,70€ H πιο πλήρης, εμπνευσμένη και συναρπαστική επίτομη ιστορία της φιλοσοφίας που γράφτηκε μετά το 1945 και την Ιστορία της Δυτικής Φιλοσοφίας του Μπέρτραντ Ράσσελ. «Και το πιο μικρό κομμάτι είναι τροφή για σκέψη που μπορεί να κρατήσει όλη τη μέρα». Ιndependent

14,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,41€ Όταν ο συγγραφέας έγραψε ένα γράμμα στον Θεό, δεν περίμενε απαντήσεις. Αυτό το έργο παρουσιάζει τις απαντήσεις που έλαβε ο Γουόλς, βοηθώντας τον να αλλάξει τον εαυτό του, τη ζωή του και τον τρόπο που έβλεπε τους άλλους.

10,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,89€ Καθημερινά, καλούμαστε να κρίνουμε και να διακρίνουμε μεταξύ καλού και κακού, δικαίου και αδίκου. Μια Μικρή Εισαγωγή για τα διλήμματα που αντιμετωπίζουμε και για τις αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε σε κάθε στιγμή της ζωής μας, χρήσιμη και εξαιρετικά ευκολοδιάβαστη.

16,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,85€ Δύο πνευματικοί γίγαντες δίνουν απαντήσεις για το πώς κατάφεραν να βρουν τη γαλήνη, το κουράγιο και τη χαρά, και μας προσφέρουν μέσα από τα λόγια και το έργο τους την ευκαιρία να κατακτήσουμε και εμείς μια τέτοια ζωή.

Εκδόσεις Utopia σελ. 592

Εκδόσεις Πεδίο σελ. 272

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σελ. 400

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 360

44

Τα όρια του αγαθού και του κακού Κικέρων

Στο βάθος κήπος Ανδρέας Κονάνος

Αντιμετωπίζοντας έναν κόσμο σε κατάσταση κρίσης Τζίντου Κρισναμούρτι

Φιλοσοφία και επιστήμες Ευθύμιος Μπόκαρης

20,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 18,00€ Κεντρικὸ εἶναι τὸ ἐρώτημα ποιὸ θεωρεῖται τὸ μεγαλύτερο ἀγαθὸ (finis bonorum, summum bonum) ποὺ θὰ πρέπει νὰ ἐπιδιώκουμε καὶ ποιὸ τὸ μεγαλύτερο κακὸ ποὺ θὰ πρέπει νὰ ἀποφεύγουμε (finis malorum, summum malum).

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Εκεί που δεν υπάρχουν ερωτήσεις, μα μόνο ένθεες απαντήσεις. Εκεί που οι απορίες και τα προβλήματα ατονούν, απομυθοποιούνται, απλοποιούνται καθώς λιώνουν μέσα στο Φως και στη Γαλήνη της θείας Παρουσίας.

13,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,51€ Μια συλλογή από ομιλίες ενός από τους πιο αγαπητούς θρησκευτικούς δασκάλους του 20ού αιώνα. Η ματιά του Κρισναμούρτι είναι πολύτιμη πυξίδα για το ταξίδι μας στα αχαρτογράφητα νερά στους καιρούς που διανύουμε.

28,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 25,20€ Εάν η φιλοσοφία ενδιαφέρεται για το ‘πώς’ και το ‘τι’ γνωρίζουμε και οι επιστήμες ενδιαφέρονται για ‘τη γνώση’, τότε η σχέση φιλοσοφίας και επιστήμης είναι αναπόφευκτη. Μια σχέση που ενώ τις συνδέει, ταυτόχρονα τις διαχωρίζει λόγω της ιδιαιτερότητας του αντικειμένου τους.


Εκδόσεις Πεδίο σελ. 200

Εκδόσεις Πεδίο σελ. 176

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 168

Εκδόσεις Gutenberg σελ. 288

ΦΙΛΟΣΟΦΊΑ

Ο Αντίχριστος Φρειδερίκος Νίτσε

Το μεγάλο πάντα και ο μικρός δράκος Τζέιμς Νόρντμπερι

Τα 3 βήματα της αφύπνισης Όσσο

Ο ανεξάρτητος νους Όσσο

14,92€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,43€ Γιατί ο χριστιανισμός είναι αντίθετος στη διδασκαλία του Χριστού; Να πιστεύουμε ή να πράττουμε «κατά τας Γραφάς»; Ένα κείμενο οργής του οραματιστή Γερμανού, κατά της «τυφλής» πίστης που εναντιώνεται στη φύση μας.

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Δύο αγαπημένοι φίλοι ξεκινούν μαζί ένα ταξίδι μέσα από τις εποχές του χρόνου. Στον δρόμο τους, ενώ δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται, συναντούν πολλά υπέροχα αξιοθέατα, τα οποία δεν θα είχαν ανακαλύψει ποτέ, αν είχαν πάρει τον σωστό δρόμο.

11,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,71€ Ένα σπουδαίο βιβλίο, όπου ξεδιπλώνεται η διδασκαλία του Osho. Ο μεγάλος Ινδός γκουρού μάς οδηγεί μέσα από τρία βήματα στο μονοπάτι της αφύπνισης, για να απαλλαγούμε από τα προβλήματα, τους περιορισμούς και τις απογοητεύσεις της ζωής μας.

11,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,71€ Σε αυτή τη σειρά ομιλιών που δόθηκαν σε ένα κέντρο διαλογισμού, ο Ινδός πνευματικός δάσκαλος περιγράφει τι πραγματικά σημαίνει «σκέψη»: η ελευθερία να ζεις μια ζωή ανεξάρτητη, συνειδητά και με εμπιστοσύνη στην εμπειρία σου.

45

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σελ. 192

Εκδόσεις University Studio Press σελ. 704

Εκδόσεις Ισόρροπον σελ. 192

Εκδόσεις Κριτική σελ. 504

ΑΡΧΑΊΑ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΓΡΑΜΜΑΤΕΊΑ

Διαλέξεις στην ιστορία της πολιτικής φιλοσοφίας Τζον Ρολς

Φιλοσοφία για πολυάσχολους ανθρώπους Άλεν Στέφεν

Ευριπίδης. 35 μελέτες Λόρα Μακλούρ

Ένα αλλόκοτο θηρίο Συλλογικό

45,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 40,50€ Το βιβλίο στηρίζεται στις διαλέξεις και τις σημειώσεις του John Rawls στο μάθημα της Σύγχρονης Πολιτικής Θεωρίας που δίδαξε στο Χάρβαρντ από το 1960 μέχρι το 1995 και φέρουν την υπογραφή του αναμφισβήτητα σημαντικότερου σύγχρονου πολιτικού φιλοσόφου της αγγλοαμερικανικής παράδοσης.

8,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 7,92€ Οι βασικές θεωρίες των σπουδαιότερων στοχαστών παρουσιάζονται με σαφείς εξηγήσεις για αναγνώστες που, παρά τους έντονους ρυθμούς της εποχής μας, αναζητούν τροφή για σκέψη. Ο Alain Stephen δημιουργεί έναν συνοπτικό οδηγό επιχειρώντας να προβάλει μια διαδικασία εξερεύνησης της ανθρώπινης σκέψης.

67,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 60,30€ Διακεκριμένοι μελετητές της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας αλλά και του Ευριπίδη ειδικότερα, εξετάζουν με ευρύτητα και σε βάθος τη δραματουργία των έργων του στην πλέον ενημερωμένη συλλογή και την πρώτη της κλίμακας του Companion.

10,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,00€ Τα δάνεια αποτελούσαν σημαντικό θεσμό σε όλη τη χρονική και γεωγραφική έκταση του αρχαίου κόσμου, πυροδοτώντας, ποικίλες αντιπαραθέσεις. Το βιβλίο αυτό ανοίγει έναν εποικοδομητικό και γόνιμο διάλογο με τον αναγνώστη γύρω από τον σκληρό κόσμο των δανείων και των τόκων.


Εκδόσεις Key Books σελ. 304

Εκδόσεις Ισόρροπον σελ. 192

Εκδόσεις Gutenberg σελ. 447

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 192

ΨΥΧΟΛΟΓΊΑ

Πανικός - Η μεγάλη εξέγερση μέσα μας Κώστας Γκοτζαμάνης

Όταν η αγάπη τολμά να πει το όνομά της Λύο Καλοβυρνάς

Ψυχολογία για πολυάσχολους ανθρώπους Ζοέλ Λοέβι

Σου αξίζει να ευτυχήσεις Αγνή Μαριακάκη

9,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,91€ Μια διαφορετική, αποτελεσματική θεραπευτική προσέγγιση για την επιδημία του 21ου αιώνα. Οι έρευνες δείχνουν ότι η Διαταραχή Πανικού εξαπλώνεται ραγδαία στους πληθυσμούς των ανεπτυγμένων κοινωνιών, και δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται ως η επιδημία του 21ου αιώνα.

23,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 20,70€ Γεννιόμαστε ή γινόμαστε γκέι; Πώς αντιδρούν οι άλλοι σε μια τέτοια ανακοίνωση; Ποια στερεότυπα επικρατούν; Πόσοι σεξουαλικοί προσανατολισμοί υπάρχουν; Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στις ομόφυλες και ετερόφυλες σχέσεις και ποιες αυτές ανάμεσα στις αντρικές και τις λεσβιακές;

8,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 7,92€ Joel Levy αποκαλύπτει τα μυστικά του εγκεφάλου σ’ ένα βιβλίοοδηγό που συνοψίζει θεμελιώδη ζητήματα για την ανθρώπινη ψυχή. Με ευσύνοπτα κεφάλαια και αναφορές που καλύπτουν όλο το ιστορικό φάσμα, παρουσιάζει τις θεωρίες που μας βοήθησαν να κατανοήσουμε τον εαυτό μας.

14,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,41€ Η ψυχολόγος Αγνή Μαριακάκη μάς καθοδηγεί βήμα-βήμα στο να συμφιλιωθούμε με όσα δυσάρεστα βιώματα μας κρατούν καθηλωμένους στο παρελθόν και μας δείχνει με ποιους τρόπους μπορούμε να τα μεταμορφώσουμε σε εφόδια για μια καλύτερη ζωή γεμάτη ευτυχία.

Εκδόσεις Μέλισσα σελ. 272

Εκδόσεις Gema σελ. 333

Εκδόσεις Key Books σελ. 384

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σελ. 264

46

Νευροεκπαίδευση. Μαθαίνουμε μόνο ό,τι αγαπάμε Φρανσίσκο Μόρα

Πέρα από την τάξη (12 επιπλέον κανόνες για τη ζωή) Τζόρνταν Πίτερσον

Ευτυχισμένος στην Αλάσκα Ραφαέλ Σανταντρέου

Νίτσα ΧαρβάτηFenton: Μία Ελληνίδα πρωτοπόρος της ψυχολογίας Μαριάννα ΦουρλήΗλίας Βλάχος (επιμ.)

14,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,60€ Το βιβλίο αυτό μιλάει για τη σημασία του συναισθήματος, της συγκίνησης και της ενσυναίσθησης, για την καταλυτική λειτουργία της περιέργειας, για τους μηχανισμούς της προσοχής, για το πώς ο ίδιος ο εγκέφαλος προσλαμβάνει τη γνώση και εμπεδώνει τη μνήμη.

21,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 19,71€ Στηριζόμενος στις οικουμενικές αλήθειες της αρχαίας σοφίας και στα μαθήματα της δικής του ζωής, ο ροκ σταρ της σύγχρονης ψυχολογίας Jordan B. Peterson μάς προσφέρει 12 ακόμα κανόνες για να μας οδηγήσουν με θάρρος σε μια ζωή γεμάτη νόημα.

12,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,80€ Τρία βήματα για να επαναπρογραμματίσουμε το μυαλό μας και να μετατραπούμε σε υγιή και δυνατά άτομα από συναισθηματικής άποψης, ακόμα και σε καταστάσεις φαινομενικά αντίξοες. Παρουσιάζει την καλύτερη μέθοδο που έχει σχεδιαστεί για να αποκτήσουμε συναισθηματική δύναμη.

25,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 22,50€ Τα κείµενα που συγκεντρώσαµε σε αυτό το βιβλίο έπειτα από έρευνα είχαν δηµοσιευτεί αρχικά σε σηµαντικά επιστηµονικά περιοδικά ψυχολογίας και ιατρικής ή είναι οµιλίες και εισηγήσεις της Νίτσας Χαρβάτη-Fenton στην Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισµού και Γενικής Παιδείας της Σχολής Μωραΐτη.


Εκδόσεις Keybooks σελ. 192

Εκδόσεις Key Books σελ. 200

ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΒΕΛΤΊΩΣΗ

Η φωνή της επιτυχίας Νίνα Καλούτσα

Όλα είναι μάταια (γι’ αυτό κάνε ό,τι αγαπάς) Δημήτρης Κανέλλης

14,25€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,83€ Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τον τρόπο που επικοινωνούμε και να επιτύχουμε στην επαγγελματική μας ζωή; Η Νίνα Καλούτσα, ειδικός Φωνής & Δημόσιας Ομιλίας, μέσα από µία πρωτότυπη κοινωνική και ψυχολογική προσέγγιση της φωνής, αποκαλύπτει βήµα βήµα τη Μέθοδό της.

11,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,90€ Ο Δημήτρης Κανέλλης, ειδικός σε θέματα τεχνολογίας και κοινωνικών δικτύων, παρουσιάζει έναν οδηγό επιβίωσης στην ελληνική αγορά εργασίας με χιούμορ, ευθύτητα και πάνω απ’ όλα διάθεση να βοηθήσει νέους ανθρώπους που ψάχνουν τον δρόμο τους.

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 192

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 432

47

home body Το σώμα μου είναι το σπίτι μου Ρούπι Καούρ

Limitless Τζιμ Κουίκ

13,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,15€ Βουτάω στο πηγάδι του σώματός μου και φτάνω σ’ έναν άλλο κόσμο όλα όσα έχω ανάγκη υπάρχουν ήδη μέσα μου δε χρειάζεται να κοιτάξω πουθενά αλλού. – σπίτι

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Σε αντίθεση με ό,τι σας έχουν πει οι άλλοι, οι δυνατότητές σας είναι απεριόριστες ̶ αρκεί να γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιήσετε το μυαλό σας. Στην καρδιά αυτού του βιβλίου φωλιάζει ένα μυστικό που αλλάζει ζωές.


Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 264

Εκδόσεις Πεδίο σελ. 312

Εκδόσεις Πεδίο σελ. 368

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 144

ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΒΕΛΤΊΩΣΗ

Ο δισεκατομμυριούχος και ο μοναχός Βιμπόρ Κουμάρ Σινγκ

Γίνε ο καλύτερος εαυτός σου. Ολιστική ψυχολογία, τραύμα και αυτοΐαση Νικόλ ΛεΠέρα

Greenlights. Άναψε πράσινο, φύγαμε! Μάθιου Μακόναχι

Γυναίκα ψάχνει Ελεονώρα Μελέτη

12,40€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,16€ Το βιβλίο περιγράφει πώς δύο άνθρωποι από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις μαθαίνουν ότι, για να απολαύσει κανείς την ευτυχία, δεν απαιτούνται ούτε τιμητικοί τίτλοι ούτε η πλήρης αποκήρυξη της κοσμικής ζωής. Η ευτυχία δεν είναι φιλοσοφικό αίνιγμα, αλλά εφικτή ψυχική κατάσταση.

16,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,21€ Η Νικόλ ΛεΠέρα, μέσα από τα προσωπικά της βιώματα και τις ιστορίες ασθενών της, προτείνει στους αναγνώστες μια νέα ολιστική προσέγγιση που αποβλέπει στην αναγνώριση των ψυχολογικών τραυμάτων, την αυτοΐαση και την κατάκτηση της αυτογνωσίας.

15,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,31€ Ένα βιβλίο πνευματώδες, ειλικρινές, καλογραμμένο, που εμπνέει και συγκινεί. Το προσωπικό οδοιπορικό ζωής του βραβευμένου ηθοποιού Μάθιου Μακόναχι. Ένα πολύτιμο εργαλείο για τη σοφία του δρόμου που ανοίγεται μπροστά μας κάθε φορά που ανάβει πράσινο.

14,35€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,92€ Η Ελεονώρα Μελέτη, ορμώμενη από τις προσωπικές της εμπειρίες, μιλάει για τα κοινωνικά στερεότυπα και όλα εκείνα που αντιμετωπίζει κάθε γυναίκα εξαιτίας τους, δίνοντας ένα μήνυμα: καθεμία πρέπει να είναι αποδεκτή όπως είναι, με τις επιλογές της και όλα της τα συναισθήματα.

Εκδόσεις Πεδίο σελ. 256

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 344

Εκδόσεις Πεδίο σελ. 272

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 552

48

Zωή: Οδηγίες χρήσης από τους μεγάλους φιλοσόφους Τζούλιαν Μπατζίνι, Αντόνια Μακάρο

Το υπέρτατο μυστικό Ρόντα Μπερν

Αποφασίζω. Η ζωή είναι το άθροισμα των επιλογών μας Δημήτρης Μπουραντάς

Πίστεψε σ’ εσένα Ρουτ Νιέβες

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Ο κατάλληλος οδηγός χρήσης… της ζωής: πώς να αξιοποιήσετε τα διδάγματα των φιλοσόφων για να νιώθετε ασφάλεια σε κάθε βήμα σας.

15,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,31€ Δεκαπέντε χρόνια μετά Το Μυστικό, το εκδοτικό φαινόμενο που μεταφράστηκε σε περισσότερες από 50 γλώσσες, έρχεται το Υπέρτατο Μυστικό, που αποτελεί ένα συναρπαστικό ταξίδι στην αναζήτηση της προσωπικής ελευθερίας και στην κατάκτηση της απόλυτης ευτυχίας.

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Αληθινές ιστορίες, παραδείγματα, μεταφορές, ασκήσεις και οδηγούς βελτίωσης το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε τις πλέον χρήσιμες αρχές, μεθόδους και τεχνικές για να κάνετε περισσότερο επιτυχημένες επιλογές σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

12,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,31€ Το πρώτο βιβλίο της ομώνυμης τριλογίας της Ρουτ Νιέβες ανοίγει τον δρόμο για τη μεγάλη αλλαγή της ζωή σας. Δεν είναι ένα ακόμη βιβλίο αυτοβοήθειας, αλλά ένα εγχειρίδιο αυτοενδυνάμωσης που θα μεταμορφώσει το πώς βλέπετε τον εαυτό σας.

ΕΥΠΏΛΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ

1. Το δώρο Στέφανος Ξενάκης

2. Γίνε άτρωτος Εύη Πούμπουρας

3. ΚιντσούγκιΗ ομορφιά της ατέλειας Άντρια Λέντορφ

4. 12 κανόνες για τη ζωή

Key Books

Κάκτος

Διόπτρα

Key Books

Τζόρνταν Πέτερσον

Β’ εξάμηνο 2021

Σύμφωνα με τις πωλήσεις των βιβλιοπωλείων Ευριπίδης


Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 504

Εκδόσεις Πεδίο σελ. 464

Εκδόσεις Πεδίο σελ. 368

Εκδόσεις Πεδίο σελ. 352

ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΒΕΛΤΊΩΣΗ

Κάνε τα όνειρά σου πραγματικότητα Ρουτ Νιέβες

Η αγάπη της ζωής σου Ρουτ Νιέβες

Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος Σκοτ Πεκ

Ο ήρωας της διπλανής πόρτας Ρόμπιν Σάρμα

14,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,05€ Το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας Πίστεψε σ’ εσένα, δίνει απλές και εποικοδομητικές ασκήσεις που θα σας διδάξουν πώς θα επιτρέψετε να σας συμβούν εμπειρίες που θέλετε να ζήσετε. Ένα βιβλίο που θα σηματοδοτήσει το πριν και το μετά στη ζωή σας.

15,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,31€ Το βιβλίο που ολοκληρώνει την τριλογία Πίστεψε σ’ εσένα, δίνει απαντήσεις για όσα σας συνέβαιναν μέχρι τώρα στις προσωπικές σας σχέσεις και σας βοηθά να ανακαλύψετε έναν δρόμο για να απολαύσετε τις σχέσεις που επιθυμείτε και αξίζετε να ζήσετε.

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Ένα κλασικό βιβλίο από τον ψυχίατρο Μ. Σκοτ Πεκ, σε νέα επετειακή έκδοση. Σε αυτό, παρουσιάζεται η νέα «ψυχολογία της αγάπης»: ένας διαφορετικό τρόπο να βλέπουμε τη ζωή, τον εαυτό μας και τους άλλους

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Ο θρύλος Robin Sharma έχει καθοδηγήσει εκατομμύρια αναγνώστες, μέσω της επαναστατικής μεθοδολογίας, του στην επιτυχία που ονειρεύονταν. Στο πρωτοποριακό αυτό βιβλίο ο Sharma διαθέτει το σύστημά του σε όποιον είναι έτοιμος για βαθιά πνευματική ελευθερία και μια γεμάτη ζωή.

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 200

Εκδόσεις Πεδίο σελ. 328

Εκδόσεις Πεδίο σελ. 288

Εκδόσεις Κλειδάριθμος σελ. 440

49

Οι ηγέτες τρώνε τελευταίοι Σάιμον Σίνεκ

Όσα μπορείς να δεις μόνο όταν δεν βιάζεσαι Χένιμ Σούμιν

Η αυτοπεποίθηση που κρύβουμε μέσα μας Στέφανι Σταλ

Ουάμπι σάμπι H ομορφιά της ατέλειας Νομπούο Σουζούκι

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Φανταστείτε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι ξυπνούν γεμάτοι έμπνευση να πάνε στη δουλειά. Ο Simon Sinek, συγγραφέας του bestseller Ξεκινήστε από το Γιατί, αποδεικνύει ότι οι ηγέτες που πρόθυμα τρώνε τελευταίοι επιβραβεύονται με αφοσιωμένους, γεμάτους αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικούς συναδέλφους.

14,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,41€ Ένα βιβλίο-προτροπή σε όλους όσους ζούμε τους φρενήρεις ρυθμούς της σύγχρονης ζωής. Να κάνουμε μια παύση και να κοιτάξουμε γύρω και μέσα μας∙ να αλλάξουμε μια για πάντα τον κόσμο, τον δικό μας αλλά και όχι μόνο!

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Η ψυχολόγος και συγγραφέας Stefanie Stahl είναι βέβαιη ότι η χαμηλή αυτοπεποίθηση δεν αποτελεί αμετάκλητη μοίρα. Με γλαφυρά παραδείγματα μας εξηγεί πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή μας, μαθαίνοντας έτσι να απολαμβάνουμε τη ζωή.

Τιμή αναμένεται Το Ουάμπι Σάμπι (η ομορφιά της ατέλειας) είναι ένας αόρατος ιστός που διέπει την τέχνη της Ιαπωνίας, τον τρόπο ζωής της, την αρχιτεκτονική, την ιστορία, τη φιλοσοφία, τις θρησκείες της χώρας, την κοινωνία και τη νοοτροπία της.

5. Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος Σκοτ Πεκ

6. Εσύ τι κάνεις με τη ζωή σου; Τζίντου Κρισναμούρτι

7. Ανάμεσα σε ηλίθιους Τόμας Έρικσον

8. Ζήσε όπως η γάτα Στεφάν Γκαρνιέ

Πεδίο

Key Books

Διόπτρα

Λιβάνης

9. Αποφασίζω. Η ζωή

10. Έντεκα

είναι το άθροισμα των επιλογών μας Δημήτρης Μπουραντάς Ψυχογιός

δαχτυλίδια Φιλ Τζάκσον Ψυχογιός


50


Εκδόσεις Πεδίο σελ. 416

Εκδόσεις Πεδίο σελ. 160

Εκδόσεις Πεδίο σελ. 613

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 296

ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΒΕΛΤΊΩΣΗ

Μια δεύτερη ευκαιρία Σάρον Στόουν

Η χαρά της απλότητας Φρανσίν Τζέι

Η δύναμη του τώρα στην πράξη Έκχαρτ Τόλε

Έτσι είμαι εγώ (και σε όποιον αρέσω) Φερνάντο Τριάς Ντε Μπες, Τόμας Ναβάρο

17,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,11€ Μια εκ βαθέων εξομολόγηση της μεγάλης κινηματογραφικής σταρ για την πτώση, αλλά και τη δύναμη της ψυχής και την αξία της ζωής. Ένα βιβλίο για όσους αναγεννήθηκαν από τις στάχτες τους, ένας ύμνος στο ψυχικό σθένος των γυναικών.

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Το βιβλίο, που έχει ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως, θα σηματοδοτήσει την πορεία σας προς μια πιο απλή, πιο οργανωμένη και πιο ήρεμη ζωή. Πρακτικές συμβουλές για να ξεφορτωθείτε τα περιττά πράγματα και να συμβάλετε στη διάσωση του πλανήτη.

12,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,61€ Στο βιβλίο αυτό, ο διάσημος πνευματικός δάσκαλος αναλύει το μπεστ σέλερ του Η δύναμη του τώρα. Μέσα από απλές τεχνικές διαλογισμού μάς δείχνει πώς να ζήσουμε «μια ζωή χάρης, άνεσης και ελαφρότητας».

16,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,21€ Με τρόπο ευφυή και χιουμοριστικό, το βιβλίο καταπιάνεται με χαρακτήρες ανθρώπινους, αστείους και μελοδραματικούς που έχουν φοβίες και εμμονές, και πραγματεύεται καταστάσεις που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους άλλους.

GRAPHIC NOVEL

Εκδόσεις Πατάκης σελ. 80

Εκδόσεις Καστανιώτης σελ. 128

Εκδόσεις Πεδίο σελ. 480

Εκδόσεις Καστανιώτης σελ. 384

ΗΜΕΡΟΛΌΓΙΑ

51

Τρεις φίλοι σε αναζήτηση της σοφίας Συλλογικό

Κάθε μέρα κι ένα ευχαριστώ Δήμητρα Διδαγγέλου

Ο τοίχος είχε τη δική του υστερία

Τα Χριστούγεννα του Θανασάκη Αρκάς

16,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,21€ Μια ειλικρινής, οξυδερκής και πολυεπίπεδη συζήτηση μεταξύ τριών χαρισματικών δασκάλων και εμπνευσμένων στοχαστών, με θέμα τα ανθρώπινα συναισθήματα, την αξία του σώματος, την πηγή του πόνου, τη χαρά του αλτρουισμού και την αληθινή ελευθερία.

Τιμή Ευριπίδη: 10,00€ Ένα ημερολόγιο που σχεδιάστηκε από την ψυχολόγο Δήμητρα Διδαγγέλου, για να εντάξουμε την ευγνωμοσύνη στην καθημερινότητά μας, να αντλήσουμε ικανοποίηση απ’ όσα έχουμε και είμαστε, να αποκτήσουμε ένα φίλτρο μέσα απ’ το οποίο θα δίνουμε νέο νόημα στις εμπειρίες μας.

Τιμή Ευριπίδη: 10,00€ Ένα σπαρταριστό ημερολόγιο, μια απολαυστική ανθολογία με τα πιο δημοφιλή «τιτιβίσματα» που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα Ο τοίχος είχε τη δική του υστερία.

6,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 5,85€ Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή των παιδιών και ο Θανασάκης καταφέρνει να μας ξανακάνει παιδιά μέσα σε ογδόντα σελίδες.


Εκδόσεις Μίνωας σελ. 128

Εκδόσεις Anubis σελ. 192

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 160

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 80

GRAPHIC NOVEL

Ξημέρωσε ο Θεός τη μέρα Τάσος Ζαφειριάδης, Θανάσης Πέτρου

Κωνσταντίνος ΚαραθεοδωρήΟ σπουδαίος Έλληνας μαθηματικός Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης

1984 Ζαν-Κριστόφ Ντέριεν

19,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,91€ Το κορυφαίο αντιπολεμικό αριστούργημα του Kurt Vonnegut διασκευάζεται για πρώτη φορά σε graphic novel από το βραβευμένο με Eisner σεναριογράφο Ryan North (Α Survival Guide for the Stranded Time Traveler) και τον υποψήφιο για Eisner εικονογράφο Albert Monteys (Universe!).

15,50€ / 13,95€ Έζεψα το κάρο με τα διπλά τα αλόγατα και ξεκινήσαμε για τη Θεσσαλονίκη να πάμε να αγοράσουμε ζωοτροφές. Αλλά στο δρόμο είδαμε ότι τα πράματα ήταν μπερδεμένα. Κατεβαίνουμε στη Θεσσαλονίκη και εκεί ακούμε «γενική επιστράτευσις», μας κήρυξαν τον πόλεμο οι Ιταλοί.

10,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,89€ Η ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα μαθηματικού Καραθεοδωρή, από την ανάδειξή του σε πρωτοπόρο επιστήμονα στη Γερμανία ως την προσπάθεια δημιουργίας ελληνικού πανεπιστημίου στη Σμύρνη, για πρώτη φορά σε ένα graphic novel που θα συνεπάρει μικρούς και μεγάλους.

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Μια πιστή διασκευή, σε κόμικ, του κλασικού και προφητικού μυθιστορήματος του Τζορτζ Όργουελ. Από τα πιο σημαντικά έργα του 20ού αιώνα, το δυστοπικό αριστούργημα 1984 συνεχίζει να είναι εξαιρετικά επίκαιρο, παρουσιάζοντας έναν κόσμο τόσο μακρινό και συνάμα τρομακτικά οικείο.

Εκδόσεις Utopia σελ. 112

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 148

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 220

52

Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή σελ. 208

Σφαγείο Νούμερο 5 Κερτ Βόνεγκατ

Λευκό πουλί Ρ. Τζ. Παλάτσιο

Στιγμές επικαιρότητας Χρήστος Παπανίκος

Ο λύκος Ζαν Μάρκ Ροσέτ

Η επαναστατική γελοιογραφία στην Παρισινή Κομμούνα Συλλογικό

15,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,39€ Στο πρώτο της graphic novel η μεγάλη συγγραφέας R. J. Palacio αφηγείται μια αλησμόνητη ιστορία για τη δύναμη της καλοσύνης και του ανεξάντλητου θάρρους σε καιρό πολέμου.

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Σκίτσα που έγιναν viral σε ένα βιβλίο που θα συζητηθεί! Ο γνωστός σκιτσογράφος Χρήστος Παπανίκος, στο πρώτο του βιβλίο, αποτυπώνει με θαυμαστή ακρίβεια μέσα από τα σκίτσα του τα πιο σημαντικά γεγονότα της περιόδου: Ιούλιος 2019 - Σεπτέμβριος 2021.

18,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,20€ Στην καρδιά την οροσειράς Λεζ Εκράν των Άλπεων, ένας λευκός λύκος κι ένας βοσκός θα βρεθούν αντιμέτωποι. Ο Ροσέτ μιλά για τα ψηλά βουνά, τονίζοντας την ομορφιά και τη βία τους, το πάθος και την ταπεινότητα που χρειάζεται για να επιζήσεις.

18,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,20€ Οι γελοιογράφοι της περιόδου της Παρισινής Κομμούνας αποκαλύπτουν την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα της εποχής, ενώ παρεμβαίνουν με τα έργα τους στην ιδεολογική και πολιτική πάλη εκείνων των ημερών, σατιρίζοντας έντονα τη γαλλική αστική τάξη.

Κάρτα μέλους Ευριπίδη! Μας προτιμάτε, σας επιβραβεύουμε!

90.000 μέλη επωφελούνται από τα μοναδικά προνόμια της κάρτας μέλους Ευριπίδη!


Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 272

Εκδόσεις Gema σελ. 238

Εκδόσεις Διότρα σελ. 368

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 232

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ

Πώς να γίνετε διαφορετικοί γονείς Κριστίν Κόκαρ, Κατρίν Πιρό Ρουέ

Μπορείς να είσαι γονιός Ρόμπιν Μπέρμαν

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Το βιβλίο που χρειάζονται τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι, με πάνω από 150 εύκολες και διασκεδαστικές δραστηριότητες που απαιτούν μόνο 5 λεπτά για το στήσιμό τους και άλλα 5 λεπτά για το συμμάζεμα. Το bestseller της διάσημης Bρετανίδας blogger.

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Βασισμένοι σε επιστημονική έρευνα, αλλά και στην εμπειρία που έχουν ως γονείς, οι συγγραφείς του βιβλίου αυτού παρουσιάζουν τα εφτά σημεία που θα μας βοηθήσουν να μεγαλώσουμε ευτυχισμένα κορίτσια σ’ έναν κόσμο όπου δεν είναι πάντα εύκολο, να είσαι κορίτσι.

12,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,80€ Ένας οδηγός που προσφέρει λύσεις, για μια διαπαιδαγώγηση καλοπροαίρετη και διαφορετική. Για να κατανοήσουμε το παιδί, να καθιερώσουμε μια μη βίαιη επικοινωνία, να κάνουμε παιδαγωγικές επιλογές και να το αφουγκραστούμε χάρη σε ήπιες θεραπείες: μεθόδους αντιστρές, αναπνοή, χαλάρωση, οικοδόμηση εμπιστοσύνης, τεχνοθεραπεία.

15,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,50€ Ένα βιβλίο ευχάριστο και φιλικό με ορίζοντα την κοινή λογική, ένας ωφέλιμος συνδυασμός ιατρικών ερευνών και περιστατικών που αποτελεί το κλειδί για να είστε ο γονιός που επιθυμείτε και που χρειάζονται τα παιδιά σας. Ένας οδηγός για ανθεκτικούς οικογενειακούς δεσμούς.

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 188

53

Εκδόσεις Πεδίο σελ. 384

Εκδόσεις Πεδίο σελ. 384

Μεγαλώνοντας κορίτσια που αγαπούν τον εαυτό τους Κέισι Έντουαρντς, Κρίστοφερ Σκάνλον

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 288

Κόλλα πέντε! Δραστηριότητες για μικρά παιδιά με πολυάσχολους γονείς Ντέιζι Άπτον

Μοντεσσόρι στο σπίτι με το μωρό Σιμόν Ντέιβις, Τζούνιφα Ουζοντίκε

365-Γίνε πιο θετικός γονέας σε 365 ημέρες Φώτης Παπαναστασίου

365-Γίνε πιο θετικός γονέας σε 365 ημέρες Φώτης Παπαναστασίου

Μοντεσσόρι από τη γέννηση έως 3 ετών Σαρλότ Πουσέν

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη σωστή φροντίδα του μωρού σας (οι ανάγκες του, το κατάλληλο περιβάλλον, η ανάπτυξή του), αξιοποιώντας τις αρχές της μεθόδου Μοντεσσόρι.

16,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,21€ Το νέο βιβλίο του ειδικού παιδαγωγού και δημοφιλούς συγγραφέα προσφέρει χρήσιμες συμβουλές και εστιάζει σε στόχους που καλούνται να κατακτήσουν οι γονείς, όπως είναι η αποτελεσματική επικοινωνία, η θετική πειθαρχία, η οριοθέτηση και η συναισθηματική αγωγή.

16,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,21€ Το νέο βιβλίο του ειδικού παιδαγωγού και δημοφιλούς συγγραφέα προσφέρει χρήσιμες συμβουλές και εστιάζει σε στόχους που καλούνται να κατακτήσουν οι γονείς, όπως είναι η αποτελεσματική επικοινωνία, η θετική πειθαρχία, η οριοθέτηση και η συναισθηματική αγωγή.

14,40€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,96€ Η Μοντεσσοριανή εκπαιδεύτρια Σαρλότ Πουσέν μας δείχνει τον τρόπο για να χτίσουμε μια σχέση με το παιδί μας που να βασίζεται στην εμπιστοσύνη και στον σεβασμό. Περιέχει πάνω από 100 απλές παιδαγωγικές δραστηριότητες, συμβουλές και συγκεκριμένα παραδείγματα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Εσείς είστε μέλος; Αν όχι, γίνετε τώρα! Μπείτε στο www.evripidis.gr και ενημερωθείτε!


Dorling Kindersley

Taschen

Allen Lane

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 172

ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ...

Η Αθήνα από την Ανατολή στη Δύση Μαρία Ηλιού

The Greek Revolution: 1821 and the Making of Modern Europe Mark Mazower

Greek Myths

Outdoor Europe

29,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 26,91€ Ένα βιβλίο που βασίζεται στο ομώνυμο ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού, με σχέδια, γκραβούρες και φωτογραφίες από αρχεία της Ελλάδας και της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας. Πολλές από τις εικόνες αυτές είναι ανέκδοτες.

Τιμή Ευριπίδη: 39,75€ A thrilling history of the revolutionary birth of modern Greece from ‘the preeminent historian of a generation’.

Τιμή Ευριπίδη: 30,00€ This edition contains 47 tales based on the most famous episodes in Greek mythology. The individual texts are selected from the seminal work Sagen des klassischen Altertums (Legends of Classical Antiquity) by Gustav Schwab (1792-1850), and strikingly illustrated by 29 artists.

Τιμή Ευριπίδη: 26,50€ Bursting with beautiful images, this inspirational book rounds up Europe’s most incredible outdoor experiences, covering everything from birdwatching and forest bathing to scuba diving and wild swimming.

Allen Lane

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σελ. 132

Viking

Lonely Planet

54

The Travel Book

Renegades: Born in the USA Barack Obama, Bruce Springsteen

Kardioway Ασπασία Μουριάδου, Ξένια Ιωάννου

The Lyrics: 1956 to the Present Paul McCartney

Τιμή Ευριπίδη: 53,00€ In this fourth edition of The Travel Book each country features an all-new profile that includes details of when to visit, what to see and do, and how to learn more about the country’s culture from its film, music, food.

Τιμή Ευριπίδη: 39,75€ The gift that will be on every Bruce and Barack fan’s wishlist this Christmas! Two long-time friends share an intimate and urgent conversation about life, music and their enduring love of America.

20,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 18,00€ Κοίταξες το τυρί σου ή το έβαλες βιαστικά ανάμεσα στα ψωμάκια και το έλιωσες; Παρατήρησες ότι μερικά από τα πεσμένα φύλλα έχουν σχήμα καρδιάς ή απλώς τα προσπέρασες; Μήπως ο πρωινός καφές σου κρύβει κάποιο μήνυμα αγάπης.

Τιμή Ευριπίδη: 87,50€ Paul McCartney recounts his life and art through the prism of 154 songs from all stages of his career - from his earliest boyhood compositions through the legendary decade of The Beatles, to Wings and his solo albums to the present.

evripidis.books evripidis_bookstores

www.


Thames & Hudson

Phaidon

Phaidon

Cassell

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ!

1001 Movies You Must See Before You Die Steven Jay Schneider

Atlas of Interior Design Dominic Bradbury

The Men’s Fashion Book Phaidon Editors

Versace Catwalk: The Complete Collections Tim Blanks

Τιμή Ευριπίδη: 26,50€ With more than 1.75 million copies sold worldwide in 30 languages, 1001 Movies You Must See Before You Die is the ultimate movie guide that celebrates the cult classics and their contemporary competitors, along with box office hits and breakout independents.

Τιμή Ευριπίδη: 92,70€ Explore interior-design masterpieces around the globe from the 1940s to today with this unique geographically arranged survey – discover iconic rooms in 9 continental regions in this ground-breaking survey spanning more than 50 countries.

Τιμή Ευριπίδη: 79,40€ Following in the footsteps of Phaidon’s globally acclaimed and bestselling The Fashion Book, this is the most comprehensive guide to the men’s fashion world ever published.

Τιμή Ευριπίδη: 72,90€ This definitive publication opens with a concise history of the house, followed by brief biographical profiles of Gianni Versace and Donatella Versace, before exploring the collections themselves, organized chronologically.

55

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 184

PAT R I C K M A H É

Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα σελ. 176

WHISKY

E X P LO R E T H E WO R L D ’ S M O S T E XQ U I S I T E SPIRITS

Michael Joseph Ltd

RARE

RARE WHISKY

Conran Octopus Ltd

PAT R I C K MAHÉ

Rare Whisky: Explore the World’s Most Exquisite Spirits Patrick Mahe

Together: Memorable Meals Made Easy Jamie Oliver

Τα Φιλαράκια – Το βιβλίο με τις αυθεντικές συνταγές της σειράς Αμάντα Γι

Συνταγές με… ιστορία Μαρίκα Μητσοτάκη

Τιμή Ευριπίδη: 59,60€ Rare Whisky is a stylish exploration of the world’s finest and rarest whiskies, exquisitely packaged in a hardback book with slipcase.

Τιμή Ευριπίδη: 34,45€ Inspirational but practical, Jamie Oliver’s brand new cookbook Together is about comfort, celebration, creating new memories and, above all, sharing fantastic food.

22,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 19,80€ Το βιβλίο με τις αυθεντικές συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής της λατρεμένης τηλεοπτικής παρέας. Μια απολαυστική συλλεκτική έκδοση για φανατικούς θαυμαστές και όχι μόνο!

22,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 19,98€ Σε αυτό το ξεχωριστό βιβλίο, οι παραδοσιακές συνταγές της «κυρίας Μαρίκας», που αποτελούσαν πάντα μια ακαταμάχητη, γευστική αφορμή για να παραμένει ενωμένη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι.

evripidis.gr


Corsair

Viking

Macmillan

Fourth Estate

FICTION

Silverview John le Carre

State of Terror Hilary Rodham Clinton, Louise Penny

Cloud Cuckoo Land Anthony Doerr

The Sentence Louise Erdrich

Τιμή Ευριπίδη: 19,90€ Silverview is the mesmerising story of an encounter between innocence and experience and between public duty and private morals. In his last complete masterwork, John le Carre asks what you owe to your country when you no longer recognise it.

Τιμή Ευριπίδη: 19,90€ From the #1 bestselling authors Hillary Clinton and Louise Penny comes a novel of unsurpassed thrills and incomparable insider expertise - STATE OF TERROR.

Τιμή Ευριπίδη: 17,20€ Like it’s predecessor All the Light We Cannot See, Anthony Doerr’s new novel is a tale of hope and of profound human connection.

Τιμή Ευριπίδη: 19,90€ In this stunning and timely novel, Pulitzer Prize and National Book Award-winning author Louise Erdrich creates a wickedly funny ghost story, a tale of passion, of a complex marriage and of a woman’s relentless errors.

Vintage

4th Estate

Macmillan

Random House

56

Snow Country Sebastian Faulks

Never Ken Follett

Crossroads Jonathan Franzen

The Promise Damon Galgut

Τιμή Ευριπίδη: 18,55€ Sweeping across Europe as it recovers from one war and hides its face from the coming of another, Snow Country is a landmark novel of exquisite yearnings, dreams of youth and the sanctity of hope.

Τιμή Ευριπίδη: 24,50€ Expertly researched, visionary in scale and the first contemporary novel in over a decade from international No. 1 bestseller Ken Follett, Never is more than a thriller. It imagines a scenario we all hope never comes true.

Τιμή Ευριπίδη: 19,90€ Set in a historical moment of moral crisis, Crossroads is the stunning foundation of a sweeping investigation of human mythologies, as the Hildebrandt family navigate the political and social crosscurrents of the past fifty years .

Τιμή Ευριπίδη: 22,50€ ‘A tour de force... A spectacular demonstration of how the novel can make us see and think afresh’ Booker Judges 2021. Discover the powerful prizewinning story of a family in crisis.

BEST SELLERS FICTION

2st semester 2021 According to Evripidis’ sales

1. Beautiful world,

2. The song of Achilles

3. Shuggie Bain

4. The maidens

where are you Sally Rooney

Madeline Miller

Douglas Stuart

Alex Michaelides

Faber & Faber

Bloomsbury

Picador

Orion


Transworld

Orion

Bloomsbury

Hodder & Stoughton

FICTION

The Judge’s List John Grisham

Afterlives Abdulrazak Gurnah

A Narrow Door Joanne Harris

The Party Crasher Sophie Kinsella

Τιμή Ευριπίδη: 25,20€ Nonstop suspense from the Sunday Times bestselling author: Investigator Lacy Stoltz follows the trail of a serial killer, and closes in on a shocking suspect a sitting judge.

Τιμή Ευριπίδη: 11,90€ By the winner of the Nobel Prize in Literature 2021 ‘Riveting and heartbreaking ... A compelling novel, one that gathers close all those who were meant to be forgotten, and refuses their erasure’ Maaza Mengiste, Guardian

Τιμή Ευριπίδη: 19,90€ From the multi prize-winning author Joanne Harris, comes an explosive psychological thriller about one woman who, having carved out her own path to power, is now intent on tearing apart the elite world that tried to hold her back.

Τιμή Ευριπίδη: 18,55€ Don’t miss the party of the year! Number One bestselling author Sophie Kinsella returns with an irresistible new standalone about family love, family tensions and what you might hear if they didn’t know you were in the room . . .

Little Brown

Random House

Viking

Faber & Faber

57

Beautiful World, Where Are You Sally Rooney

The Island of Missing Trees Elif Shafak

The Lincoln Highway Amor Towles

Harlem Shuffle Colson Whitehead

Τιμή Ευριπίδη: 17,20€ Alice, a novelist, meets Felix, who works in a distribution warehouse, and asks him if he’d like to travel to Rome with her. Will they find a way to believe in a beautiful world?

Τιμή Ευριπίδη: 19,90€ The Island of Missing Trees is a rich, magical tale of belonging and identity, memory and trauma, nature and renewal, from the Booker-shortlisted author of 10 Minutes 38 Seconds in this Strange World.

Τιμή Ευριπίδη: 17,20€ Bursting with life, charm, richly imagined settings and unforgettable characters, The Lincoln Highway is an extraordinary journey through 1950s America from the pen of a master storyteller.

Τιμή Ευριπίδη: 18,55€ It’s a family saga masquerading as a crime novel, a hilarious morality play, a social novel about race and power, and ultimately a love letter to Harlem.

5. Klara and the sun

6. The midnight

7. Where the

8. A court of thorns

9. Girl, woman, other

Kazuo Ishiguro

library Matt Haig

crawdads sing Delia Owens

and roses: 1 Sarah Maas

Bernardine Evaristo

10. The Thursday murder club Richard Osman

Faber & Faber

Canongate

Corsair

Bloomsbury

Penguin

Penguin


Εκδόσεις Μίνωας σελ. 32

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 32

Εκδόσεις Ίκαρος σελ. 32

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 32

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ...

Τικ και Τέλα: Τα γενέθλια Άξελ Σέφλερ, Καμίλλα Ριντ

Μαμά, σ’αγαπώ! Μάρω Θεοδωράκη

Η πόλη με τις γάτες Νικολέτα Κόστα

Σαν λούνα παρκ Ιωάννα Μπαμπέτα

10,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,81€ Σήμερα είναι τα γενέθλια της Τέλα, και ο Τικ τής έφτιαξε μια τούρτα. Όμως, λίγο πριν την ακουμπήσει στο τραπέζι, η τούρτα γλίστρησε και έπεσε κάτω. Πώς θα γιορτάσουν τώρα τα γενέθλια της Τέλα; 1+

12,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,98€ Νέο βιβλίο στη σειρά «Σ’ αγαπώ» από την αγαπημένη συγγραφέα των παιδιών, Μάρω Θεοδωράκη. Μια τρυφερή ιστορία για το πρώτο και σπουδαιότερο πρόσωπο στη ζωή. Μια ιστορία πασπαλισμένη με ενσυναίσθηση και αγάπη άνευ όρων! 2+

11,10€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,99€ Μια μοναδική ιστορία για την πιο παράξενη φιλία από τη μεγάλη ερμηνεύτρια του κόσμου των παιδιών, Νικολέτα Κόστα! Μπορούν οι γάτες να γίνουν φίλες με ένα ποντίκι; Όχι μόνο μπορούν, αλλά και συνυπάρχουν στην ίδια πολυκατοικία 2+

12,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,98€ Η Ιωάννα Μπαμπέτα παρασέρνει τους μικρούς αναγνώστες σε μια βόλτα στο Λούνα Παρκ. Μια γλυκιά ιστορία για τη φιλία, που δημιουργείται στα πιο απίθανα μέρη. Μήπως τελικά όλα στη ζωή μοιάζουν με ένα Λούνα Παρκ; 2+

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 84

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 40

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 36

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 32

58

Φρούτα και λαχανικά, εμπρός, μαρς! Σπύρος Πετρουλάκης

Μπορώ να γίνω τα πάντα!

Ζεστές αγκαλιές για πάντα

Είμαι 3 ετών – Ιστορίες για την ηλικία μου

12,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,98€ Ο αγαπημένος Σπύρος Πετρουλάκης μας χαρίζει ένα υπέροχα εικονογραφημένο παραμύθι, από τον Νίκο Γιαννόπουλο, που μαθαίνει στα παιδιά την αξία της σωστής διατροφής. Σε QR Code στο εξώφυλλο θα βρείτε και το ομότιτλο τραγούδι! 2+

11,10€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,99€ Στη σειρά «Γνώσεις… αλλιώς» προστίθεται ένα νέο βιβλίο, με υπέροχη εικονογράφηση, που μαθαίνει στα παιδιά προσχολικής ηλικίας την αλφαβήτα, συστήνοντάς τους τα επαγγέλματα. Ενθαρρύνετέ τα να φτάσουν ψηλά και να πιστέψουν ότι μπορούν να γίνουν τα πάντα, αρκεί να το θελήσουν! 2+

11,10€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,99€ Hygge για παιδιά. Ένα βιβλίο με θέμα τις ζεστές «χουγκα-λιές», με πρωταγωνιστές τους αγαπημένους ήρωες του Ψυχρά κι Ανάποδα, μαθαίνει στα παιδιά ότι οι όμορφες στιγμές κρύβονται στην απλότητα. 2+

13,30€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,97€ Ντάμπο το ελεφαντάκι, Μπάμπι το ελαφάκι, Το Βιβλίο της Ζούγκλας, Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας, Η Λαίδη και ο Αλήτης… Υπέροχα εικονογραφημένες ιστορίες με τους ήρωες της Disney, που απευθύνονται σε παιδιά 3 ετών. 2+


Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 32

Εκδόσεις Ίκαρος σελ. 32

Εκδόσεις Key Books σελ. 32

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 32

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Μπιζζζζ Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη

Μια πόλη για όλους Μάρτα Άλτες

Εεε, βατράχι! Γκρέι Κες

Εεε, σκύλε! Γκρέι Κες

13,30€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,97€ ΜΠΙΖΖΖΖ…Το μάθημα γεωγραφίας διακόπτεται από έναν απρόσμενο εισβολέα: ένα έντομο πετάει ξαφνικά μέσα στην τάξη, φέρνοντας τα πάνω κάτω! Μα, τι κάνει ένας μπάμπουρας στην τάξη; Μια υπέροχη ιστορία γίνεται η αφορμή για πολλά χαμόγελα, εκπλήξεις και συζητήσεις. 3+

12,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,61€ Στο νέο βιβλίο της βραβευμένης συγγραφέως Marta Altes οι περιπέτειες ενός αξιαγάπητου σκύλου στη νέα του πόλη είναι ένας ύμνος στην καλοσύνη, την αποδοχή της διαφορετικότητας και της αγάπης που βρίσκεται παντού. 3+

12,98€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,68€ Κάθεται η γάτα στο χαλάκι, το μουλάρι στο σκαμνάκι, οι ψύλλοι σε αρακά, τα γίδια σε παλτά… μα το βατράχι δεν θέλει με τίποτα να κάτσει στου κούτσουρου τη ράχη. Μια ξεκαρδιστική ιστορία από τον πολυβραβευμένο συγγραφέα Kes Grαy. 3+

12,98€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,68€ Μετά το Εεε, βατράχι! ακολουθεί το δεύτερο βιβλίο της σειράς. Το βατράχι επαναστατεί και αλλάζει τους κανόνες. Και –ναι!– όλοι θα πρέπει να αλλάξουν θέση. Ετοιμαστείτε για ατελείωτα γέλια και προσοχή… πού κάθεστε! 3+

Εκδόσεις Πατάκης σελ. 28

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 40

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 40

Εκδόσεις Άγκυρα σελ. 40

59

Γενναίος σαν ποντίκι Νικολό Καρόζι

Κάτι δεν πάει καλά! Τζόρι Τζον

Ο λύκος Ζαχαρίας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο Οριάν Λάλμαντ

Ο Ρένος αγαπά τη μουσική Μαγκάλι Λε Χιούζ

11,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,71€ Ένα χρυσόψαρο και ένα ποντίκι γίνονται φίλοι, καθώς παίζουν γύρω από το μπολ του χρυσόψαρου, μέχρι που τρεις γάτες χαλούν το παιχνίδι τους. Τότε το μικρό ποντίκι παίρνει μια γενναία απόφαση, ώστε να προφυλάξει το χρυσόψαρο από το κακό που έρχεται.. 3+

11,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,79€ Μια ξεκαρδιστική ιστορία για τους φίλους που είναι πάντα εκεί για να σε στηρίζουν αλλά και για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις που μας φέρνουν σε δύσκολη θέση με χάρη και θάρρος! 3+

8,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,09€ Ο Ζαχαρίας ανακαλύπτει ένα μαγικό βιβλίο στη σοφίτα του και ταξιδεύει πίσω στον χρόνο. Η περιπέτεια ξεκινάει καθώς προσγειώνεται στο κεφάλι ενός διπλόδοκου δεινόσαυρου και αντιμετωπίζει τα σαγόνια ενός τυραννόσαυρου. Κάθε σελίδα και μια εξερεύνηση σε μια άλλη εποχή! 3+

12,10€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,89€ Ξεφύλλισε το άλμπουμ των αναμνήσεων του Ρένου και θα βρεις φωτογραφίες από τα ταξίδια του, τους φίλους και τις μουσικές του περιπέτειες! Η σειρά-φαινόμενο που έχει αγαπηθεί και στην Ελλάδα, με μεταφράσεις σε 22 γλώσσες και 1,4 εκατομμύρια πωληθέντα αντίτυπα παγκοσμίως. 3+


60


Εκδόσεις Ίκαρος σελ. 32

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 32

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 64

Εκδόσεις Key Books σελ. 50

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Ο Αίσωπος και οι μύθοι του Ράνια Μπουμπουρή

Η ηχώ Ντίνα Ντόμπρου

Στην ουρά για την Κιβωτό Αντώνης Παπαθεοδούλου

Μια στάλα μέλι Θοδωρής Παπαϊωάννου

14,40€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,96€ Πέντε απίθανοι του Αισώπου μύθοι κι η ζωή του σαν παραμύθι! Αλήθεια, παιδιά, το ξέρατε ότι ο Αίσωπος ήταν δούλος; Κι ότι πολλούς από τους μύθους του τους σκαρφίστηκε δουλεύοντας σκληρά απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ; 3+

13,30€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,97€ Μέσα από την ιστορία ενός ξωτικού και τη σχέση του με την ηχώ, τα παιδιά θα γνωρίσουν τη δύναμη των λέξεων και πώς αυτές διαμορφώνουν την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους. 3+

14,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,49€ Δύο ποντικάκια βρίσκονται σε μια ουρά από ζώα που προχωρούν δυο δυο. «Εδώ είναι η ουρά για την Κιβωτό;» ρωτάνε κάποιοι. Αλλά ποια κιβωτό; Το ολοκαίνουργιο βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου και της Ίριδας Σαμαρτζή κρύβει πολλές εκπλήξεις, και μια τεράστια έκπληξη! 3+

12,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,61€ Τι μπορεί να κάνει μια στάλα μέλι; Ο Θοδωρής Παπαϊωάννου εμπνέεται από το φυσικό κόσμο και μαζί με τον Πέτρο Μπουλούμπαση μας χαρίζουν μια ιστορία για το πώς αλληλοεπιδρούν τα στοιχεία στη φύση, ακόμη και ερήμην τους. 3+

Εκδόσεις Anubis σελ. 10

Εκδόσεις Anubis σελ. 24

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 32

Εκδόσεις Μικρή Σελήνη σελ. 32

61

Η νέα φωλιά των Μαρσουπιλαμί Μπέντζαμιν Σο

Ο χερούκλας Άννα Τσιαπούρη

Διαγωνισμός ταλέντων Peppa Pig

Πάμε για ψώνια Peppa Pig

12,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,61€ Η ζωή στο δάσος κυλά ήρεμα για τα Μικρά Μαρσουπιλαμί και τους γονείς τους. Ώσπου, μια τρομερή καταιγίδα διαλύει τη ζεστή τους φωλιά. Τώρα πρέπει να βρουν νέο σπίτι. Όμως είναι εύκολο να σε δεχτούν τα ζώα του διπλανού δάσους; 3+

12,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,80€ Τι θα γινόταν αν είχες χέρια τόσο μεγάλα που δεν μπορούσες να παίξεις με τα παιχνίδια σου; Το αγόρι της ιστορίας καταφέρνει τελικά να αγαπήσει τα μεγάλα χέρια του. Μια τρυφερή ιστορία για την δύναμη της αγάπης και της προσφοράς. 3+

16,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,85€ Ένα μαγικό, διαδραστικό βιβλιοπαιχνίδι με ήχους για τους φίλους της Πέππας, της αγαπημένης φίλης των παιδιών! Βρείτε τι ταλέντα μπορούν να επιδείξουν η Πέππα και οι φίλοι της, και απολαύστε ατέλειωτες ώρες διασκέδασης! 3+

12,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,25€ «Οπλιστείτε» με το μαγικό φακό αυτού του παιχνιδοβιβλίου και ανακαλύψτε τις εικόνες που κρύβονται στο σκοτάδι! Έτσι θα βοηθήσετε την Πέππα αλλά και την υπόλοιπη οικογένεια Γουρουνάκη στα ψώνια τους! 3+


Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σελ. 36

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 32

Εκδόσεις Anubis σελ. 12

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σελ. 40

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Εκδρομή με το σχολικό Peppa Pig

Μάντρα, Μάντρα, τι μαγειρεύεις; Γιώτα Αλεξάνδρου

Ο γάτος… το βιολί του! Λήδα Βαρβαρούση

Το λάθος της Άννας Άννη Θεοχάρη

11,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,71€ Ένα βιβλίο - κανονικό παιχνίδι! Με σχήμα σχολικού, με ρόδες που γυρίζουν αληθινά! Η Πέππα πηγαίνει εκδρομή με το σχολικό. Καθώς το παιδί διαβάζει την ιστορία, αυτή διακόπτεται ευχάριστα για να τραγουδήσει μαζί με την Πέππα και τους φίλους της! 3+

12,25€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,03 Η Μάντρα, κόρη γνωστής μεγαλομάγισσας, δεν θέλει ν’ ακολουθήσει τα σκοτεινά χνάρια της. Τι θα «μαγειρέψει» για ν’ ακούσει την καρδιά της; 4+

8,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 7,65€ Ο νέος ήρωας της σειράς «Τρελοδαγκωνίτσες» είναι ένας θυμωμένος γάτος, κλεισμένος μέσα στο σπίτι. Τίποτα δεν τον ευχαριστεί, μέχρι που θα ακούσει τη μουσική ενός καναρινιού και η ζωή του θ’ αλλάξει για πάντα. 4+

11,10€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,99€ Μια περιπέτεια γεμάτη λάθη ξεκινά, για να μας θυμίσει πως τελικά… όλοι κάνουν λάθη! Μια ιστορία για τα λάθη μας, την αναγνώριση και τη διαχείρισή τους! 4+

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 32

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σελ. 40

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 112

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σελ. 40

62

Η οικογένεια Γκρίφιν ταξιδεύει με αερόστατο Τζένη Κουτσοδημητροπούλου

Ο απόλυτος οδηγός διασκέδασης στο σπίτι Μάικ Λάουρι

Σκανταλιές στο Πι και Φι Ελένη Μπετεινάκη

Ησυχία, ο παππούς κοιμάται Μανώλης Νικόλτσιος

12,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,52€ Επιβιβαστείτε στο αερόστατο, μαζί με την οικογένεια Γκρίφιν και γνωρίστε τον κόσμο. Το πρώτο ταξίδι ξεκινά! 4+

10,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,45€ Ο απόλυτος οδηγός αντιβαρεμάρας! Ξεφύγετε από τη ρουτίνα της καθηµερινότητας και περάστε ευχάριστες ώρες µε τρελά πειράµατα και πρωτότυπες κατασκευές, απολαυστικές συνταγές, ζογκλερικά, ιδέες για οικογενειακές βραδιές ή διαδικτυακά πάρτι, παιχνίδια στο ύπαιθρο και τόσα άλλα. 4+

12,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,52€ Μια ξεκαρδιστική περιπέτεια των πιο διάσημων ηρώων των Χριστουγέννων, που θα γεμίσει μαγεία, χαμόγελα και γιορτινή διάθεση όλα τα παιδιά! 4+

12,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,80€ Ο παππούς κοιμάται συνέχεια. Κι εγώ του κάνω φάρσες. Όταν, όμως, μου εξηγεί γιατί τον παίρνει συνέχεια ο ύπνος, τότε… ίσως να θέλω να μπω κι εγώ στα όνειρά του. Μια τρυφερή ιστορία για έναν παππού και έναν εγγονό. 4+

ΕΥΠΏΛΗΤΑ

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Β’ εξάμηνο 2021

Σύμφωνα με τις πωλήσεις των βιβλιοπωλείων Ευριπίδης

1. Ακτίβιτι μπουκ για παιδιά Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ!

2. Η φυλή των βρομύλων Μαγκάλι Λε Χιούς

3. Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο Τσάρλι Μακέζι

4. Ντετέκτιβ Κλουζ 29:

Διόπτρα

Μικρή Σελήνη

Παπαδόπουλος

Μεταίχμιο

Η θάλασσα των χαμένων ψαριών Γίργκεν Μπανσέρους


Εκδόσεις Ερευνητές σελ. 36

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 40

Εκδόσεις Ερευνητές σελ. 28

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 32

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Λοιπόν, ξέρεις κάτι; Φτάνει! Βασίλης Παπαθεοδώρου

Η γιαγιά ξεχνάει Ράσελ Πολ

Φρίντα Κάλο Μικρά κορίτσια με μεγάλες ιδέες Ιζαμπέλ Σάντσες Βεγκάρα

Αποχαιρετώντας τον Ορφέα Ντεβόν Σιλέτ

12,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,80€ Ένας πολύ ενοχλητικός λαγούδος κάνει τη ζωή του πρωταγωνιστή άνω κάτω. «Εμείς οι δύο μοιάζουμε», λέει στο μικρό αγόρι. Το αγόρι σιγά σιγά δε θέλει να είναι έτσι. Ένα βιβλίο που δείχνει πως μερικές φορές είναι καλό να υπάρχουν όρια. 4+

9,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,91€ Η γιαγιά είναι λίγο παραπάνω ξεχασιάρα απ’ ό,τι συνήθως. Δεν θυμάται ότι η οικογένεια μαζεύεται κάθε Κυριακή για φαγητό και ξεχνάει πώς παίζονται τα παιχνίδια μας. Δεν πειράζει όμως. Εμείς θα φτιάξουμε καινούριες αναμνήσεις για τη γιαγιά! 4+

10,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,89€ Κανένα εμπόδιο δεν ήταν αρκετό για να νικήσει το πάθος της Φρίντα για ζωή! Το θάρρος και η αγωνιστικότητά της βοήθησαν τη μικρή Φρίντα να κατακτήσει τον κόσμο και να γίνει μία από τις σπουδαιότερες ζωγράφους παγκοσμίως. 4+

9,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,91€ Η Αθηνά και ο Ορφέας ο σκύλος της είναι αχώριστοι. Μοιράζονται τα πάντα. Είναι το τέλειο ζευγάρι! Όµως, ξαφνικά µια µέρα, ο Ορφέας δεν είναι πια εκεί... Θα µπορέσει άραγε η Αθηνά να βρει έναν τρόπο για να ξαναγίνει ευτυχισµένη; 4+

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σελ. 40

Εκδόσεις Ίκαρος σελ. 36

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 48

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 48

63

Πιστεύω στον εαυτό μου Ιζαμπέλ Φιλιοζά

Και η αγάπη; Σε ποιο σπίτι μένει; Φρόσω Φωτεινάκη

Τα αμέτρητα Μαρία Αγγελίδου

Μια κόκκινη μύτη, ένα βιολί κι ένα όνειρο Γιώτα Αλεξάνδρου

11,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,79€ Τρεις ιστορίες με ζωντανή και διασκεδαστική εικονογράφηση που περιγράφουν καταστάσεις από την καθημερινότητα των μικρών αναγνωστών. Πώς θα πιστέψουν τα παιδιά στον εαυτό τους; Με συμβουλές από την εκπρόσωπο της Θετικής Γονεϊκότητας Ιζαμπέλ Φιλιοζά. 4+

11,10€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,99€ Ο Ιορδάνης νιώθει στενοχωρημένος από την ημέρα που του είπαν οι γονείς του πως θα πάρουν διαζύγιο. Ένας χωρισμός δεν αναιρεί την αγάπη που νιώθουν οι γονείς. Ας τους το εξηγήσουμε μέσα από μια όμορφη ιστορία της ψυχολόγου Φρόσως Φωτεινάκη. 4+

13,30€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,97€ Πόσα είναι τα πράγματα που μπορούμε να μετρήσουμε; Και πόσα τα Αμέτρητα; Η Μαρία Αγγελίδου έγραψε μια ιστορία σαν παλιό παραμύθι, με στοιχεία που κλείνουν το μάτι στο σήμερα, και ο Βασίλης Σελιμάς την ζωγράφισε με τον καλύτερο τρόπο. 5+

12,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,52€ Ένα αγόρι ονειρεύεται ένα βιολί και μια κόκκινη μύτη. Το αγόρι μεγαλώνει. Κάθε μέρα, μετά τη βάρδια στο νοσοκομείο, παίρνει το βιολί, φοράει την κόκκινη μύτη και αναζητά τα χαμόγελα των παιδιών. 5+

5. Εσύ κι εγώ Όλιβερ Τζέφερς

6. Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Ίκαρος

Ψυχογιός

7. Χάρτες-Ένα εικονογραφημένο ταξίδι στον κόσμο Α. Μιζελίνσκα, Ν. Μιζελίνσκι Πατάκης

8. Μπανταουΐ, ένα παιδί από την έρημο Μοχέντ Αλτράντ

9. Χομ

10. Κουνέλι και

Τζην Ουίλλις

αλεπού-Φίλοι πάντα και παντού Μπεθ Φέρι

Καλέντης

Ίκαρος

Μεταίχμιο


“Text and Illustrations © J.K. Rowling 2021. THE CHRISTMAS PIG and logo are trade marks of J.K. Rowling.”

64


Εκδόσεις Πατάκη σελ. 36

Εκδόσεις Μέλισσα σελ. 50

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 60

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 40

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Η πιο φωτεινή παλέτα Βαγγέλης Ηλιόπουλος Αναστασία Καραστάθη

Τσουγκρούτ κι άλλα δύο λαϊκά παραμύθια για παιδιά που θέλουν να μεγαλώσουν Λίλη Λαμπρέλλη

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Ένα νεαρό κορίτσι οδηγεί τα παιδιά σε ένα μουσικό ταξίδι, μέσα από το οποίο όλοι μαζί θα μάθουν ότι έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον εαυτό τους και τον κόσμο προς το καλύτερο. 5+

10,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,72€ Η ευρηµατική εικονογράφος και συγγραφέας Σοφία Ζαραµπούκα επανέρχεται µε ένα βιβλίο στο οποίο πρωταγωνιστεί η Κούκα, η γάτα που µε ένα µαγικό βοτάνι γίνεται αόρατη και συνοδεύει µια παρέα παιδιών στο Mουσείο της Ακρόπολης. 5+

17,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,30€ Η βιογραφία της ναΐφ ζωγράφου Έφης Μιχελή, ιστορημένη για μικρούς και μεγαλύτερους αναγνώστες. Η ζωή της Έφης, όπως ζωντανεύει μέσα από τους πίνακες της. Ένα βιβλίο γεμάτο χρώματα, γλυκύτητα και χαρά, εικόνες που αναδίδουν αγάπη για τους ανθρώπους και τη φύση. 5+

14,40€ / Τιμή Ευριπίδη:12,96€ Τρία λαϊκά παραµύθια για παιδιά που θέλουν να µεγαλώσουν – δηλαδή για όλα τα παιδιά. Τα δυο πρώτα έρχονται από την Αφρική. Το τρίτο και καλύτερο από την Ελλάδα. 5+

65

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 48

Εκδόσεις Μικρή Σελήνη σελ. 40

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 40

Περιπέτειες στο μουσείο της Ακρόπολης Σοφία Ζαραμπούκα

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 40

Της αλλαγής τραγούδι Αμάντα Γκόρμαν

Ελένη, το τίμημα της ομορφιάς Φίλιππος Μανδηλαράς

Μπλε τερατάκι Όλγκα ντε Ντίος

Ο Γκασπάρ μέσα στη νύχτα Σενγκ Σουν Ραταναβάν

Ο Κάφκα και η κούκλα Λαρίσα Τεούλ

9,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,73€ Ο Φίλιππος Μανδηλαράς αποκωδικοποιεί τους µύθους πάνω στους οποίους βασίζονται οι αρχαίες τραγωδίες και τα σύµβολα που τις διατρέχουν. Με τα ζωντανά της χρώματα και τα ονειρικά τοπία στις λέξεις, η Ναταλία Καπατσούλια αναδεικνύει εξαιρετικά το παραμυθιακό στοιχείο. 5+

11,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,71€ Αυτή είναι η ιστορία μιας παρέας φίλων, που μεγαλώνουν χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες των πράξεών τους. Άλλωστε, πιστεύουν ότι είναι οι καλύτεροι. Όλοι, εκτός από το Μπλε Τερατάκι... 5+

12,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,98€ Ξαπλωμένος στο κρεβάτι του, ο Γκασπάρ περιμένει να αποκοιμηθεί, αλλά ο ύπνος δεν τον παίρνει. Είναι ολομόναχος μες στο σκοτάδι, ώσπου εμφανίζεται μια ποντικίνα που θα προσπαθήσει να τον βοηθήσει να καταλάβει τι σημαίνει φιλία. Μια περιπέτεια που επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις… 5+

12,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,98€ Ένα φθινοπωρινό απόγευμα, ο Φραντς Κάφκα συνάντησε ένα κοριτσάκι που είχε χάσει τη κούκλα του. Ο Κάφκα είπε ότι η κούκλα δεν είχε χαθεί, αλλά ταξίδευε στον κόσμο! Για να το καθησυχάσει άρχισε να της παραδίδει γράμματα με τις περιπέτειες της κούκλας. 5+


Εκδόσεις Μίνωας σελ. 56

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 48

Εκδόσεις Ίκαρος σελ. 36

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 40

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ Άννα Φρανκ

Ένα σχολείο ταρακουνημένο Άλκηστη Χαλικιά

Τι μπορείς να κάνεις με μια ιδέα; Κόμπι Γιαμάντα

Ο Μούργος Κόλα Γκούτμαν

11,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,79€ Η συγκλονιστική μαρτυρία της Άννας Φρανκ, διασκευασμένη ειδικά για παιδιά. Μια συγκινητική, ιστορική μαρτυρία, που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από εξήντα γλώσσες και θεωρείται από τα πλέον πολυδιαβασμένα βιβλία στον κόσμο. 5+

13,30€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,97€ Μπορούμε να «ταρακουνήσουμε» το σχολείο αν θέλουμε να γίνει καλύτερο; Η Άλκηστη Χαλικιά και η Ίρις Σαμαρτζή παρουσιάζουν μια διαφορετική προσέγγιση για τον πραγματικό ρόλο του σχολείου, και ανοίγουν έναν δημιουργικό διάλογο μεταξύ γονέων, παιδιών και εκπαιδευτικών. 5+

8,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,01€ Αυτή είναι η ιστορία μιας λαμπρής ιδέας και του παιδιού που της δίνει ζωή. Καθώς η αυτοπεποίθηση του παιδιού μεγαλώνει, μεγαλώνει και η ιδέα. Και μια μέρα, κάτι καταπληκτικό συμβαίνει. Μια ιστορία για να μας εμπνεύσει να καλωσορίσουμε την ιδέα. 6+

6,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 5,94€ Είναι Μούργος, όνομα και πράγμα! Το πρώτο βιβλίο της ξεκαρδιστικής σειράς παιδικών βιβλίων με ήρωα έναν καλοκάγαθο αδέσποτο σκύλο που αποδεικνύεται χίλιες φορές καλύτερος από τους ανθρώπους που συναντά στον δρόμο του… Οι ιστορίες του θα ενθουσιάσουν τα παιδιά! 6+

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 40

Εκδόσεις Κλειδάριθμος σελ. 416

Εκδόσεις Key Books σελ. 40

Εκδόσεις Key Books σελ. 40

66

Είσαι φίλη μου Έλλα & Άλλυ Ζέτα Δούκα

Είσαι δυνατή Έλλα & Άλλυ Ζέτα Δούκα

Η δική μου ανατομία Άνταμ Κέι

Αρσέν Λουπέν, το παράξενο ταξίδι Μωρίς Λεμπλάν

11,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,71€ Η Έλλα είναι ένα ντροπαλό κοριτσάκι που δεν έχει κανέναν φίλο.. Μια μέρα η δασκάλα τούς συστήνει μια καινούργια μαθήτρια, την Άλλυ, που έρχεται από τη μακρινή Αιθιοπία και της ζητάει να γίνουν φίλες. Τι θα κάνει η Έλλα; 6+

11,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,71€ Η Έλλα και η Άλλυ είναι αχώριστες φίλες! Όταν μαθαίνουν ότι θα γίνουν αγώνες ταχύτητας στο σχολείο, η Άλλυ ενθουσιάζεται. Κάποια από τα παιδιά, όμως, δεν θέλουν να πάρει μέρος στους αγώνες γιατί τη θεωρούν ξένη. Τι θα γίνει στο τέλος; 6+

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Ο απόλυτος (και αηδιαστικότατος) οδηγός για το ανθρώπινο σώμα, από τον best selling συγγραφέα Adam Kay. Kάθισε, χαλάρωσε, φόρεσε γάντια και έλα να ξεκινήσουμε μια ωραία ξενάγηση στον εσωτερικό σου κόσμο. Καλώς ήρθες στα Μαθήματα Ανατομίας! 6+

12,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,98€ Το βιβλίο αυτό είναι µια υπέροχα εικονογραφηµένη διασκευή της πρώτης ιστορίας µε την οποία έκανε την εµφάνισή του ο διάσηµος τζέντλεµαν-λωποδύτης το 1905 και, παράλληλα, µια τεκµηριωµένη αναπαράσταση της µοναδικής ατµόσφαιρας της Μπελ Επόκ. 6+

Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι μαγικά!


Εκδόσεις Πατάκη σελ. 120

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 40

Εκδόσεις Ερευνητές σελ. 40

Εκδόσεις Ερευνητές σελ. 40

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Το μεγάλο εργοστάσιο των λέξεων Ανιές ντε Λεστράντ

Η υφάντρα της ομίχλης Ανιές ντε Λεστράντ

Το αόρατο αγόρι Τρούντι Λούντβιγκ

Άννα Κατάμπρα Η λέσχη του φεγγαριού Πέντρο Μανιάς

9,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,55€ Υπάρχει μια χώρα όπου οι άνθρωποι δεν μιλάνε σχεδόν καθόλου. Πρέπει πρώτα να αγοράσουν τις λέξεις και να τις καταπιούν για να μπορέσουν να τις προφέρουν. Ο μικρός Φιλέας χρειάζεται κάποιες λέξεις για να ανοίξει την καρδιά του στην όμορφη Κυβέλη… 6+

9,95€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,96€ Ένα πέπλο ομίχλης έχει καλύψει τη χώρα στην οποία ζει η Ρόζα, και κρύβει όλα αυτά που θέλουν να βλέπουν οι κάτοικοί της. Κι όμως, κάτω από αυτή την ομίχλη που έχει σκεπάσει τα πάντα υπάρχει πάντα φως! 6+

8,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,01€ Τον Τομ κανείς δεν τον προσέχει... Μέχρι που ένα νέο παιδί έρχεται στο σχολείο, ο Λι, και ο Τομ είναι ο πρώτος που θα τον κάνει να αισθανθεί καλοδεχούμενος. Όταν οι δυο τους συνεργάζονται, ο Τομ βρίσκει τρόπο να ξεχωρίσει. 6+

8,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,01€ H Άννα Κατάµπρα µετακοµίζει µαζί µε τους γονείς της στη Μούνβιλ, µια πόλη γεµάτη από περίεργους µύθους. Με τη βοήθεια ενός µυστικού κλαµπ µαγισσών, µαθαίνει ότι είναι και η ίδια µάγισσα και αρχίζει να πειραµατίζεται µε τις δυνάµεις της. 6+

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 48

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σελ. 64

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σελ. 64

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 40

67

Δον Κιχώτης Αντώνης Παπαθεοδούλου

Ο πειρατής της αγάπης και η θαλασσονεράιδα Μαργαρίτα Παπακώστα

Το δίχτυ της Ζωής – Ιστορίες Βιοποικιλότητας Ελένη Σβορώνου

Αυτός είναι ο κόσμος μας Τρέισι Τέρνερ

11,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,79€ Ποιος είναι ο ιππότης που βγήκε από τα βιβλία για να σώσει τον κόσμο; Το αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας σε μια διασκευή ειδικά για παιδιά, που αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο την τεράστια αξία του. 6+

15,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,50€ Ο Πειρατής Κοκκινοτρίχης στράφηκε με άγριο βλέμμα προς τον Πειρατή Καρχαρία: «Θα γίνω καλός, Πειρατή Καρχαρία!». Είστε έτοιμοι να σαλπάρετε με το πειρατικό του Κοκκινοτρίχη και να μάθετε εάν θα τα καταφέρει! 6+

15,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,50€ Τι είναι βιοποικιλότητα; Είναι τα ζώα, τα φυτά και το σπίτι τους μαζί; Ένα αγόρι συζητά με τον πατέρα του και μαθαίνει για το θαυμαστό πλέγμα σχέσεων που αναπτύσσονται στη φύση… 6+

14,40€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,96€ Ένα βιβλίο-ύμνος στην πολιτισμική και περιβαλλοντική ποικιλομορφία του κόσμου μας – ένα αξέχαστο ταξίδι που ζωντανεύει στα μάτια των νεαρών αναγνωστών τους λαούς, τις συνήθειες και την άγρια ζωή σε 20 μέρη του πλανήτη, μέσα από τα μάτια ισάριθμων παιδιών. 6+

Βρείτε στα βιβλιοπωλεία μας και στο www.evripidis.gr

Υπέροχα δώρα για ξεχωριστές γιορτές!


Εκδόσεις Καπόν σελ. 48

Εκδόσεις Πεδίο σελ. 448

Εκδόσεις Πεδίο σελ. 448

Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα σελ. 136

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Το κουνέλι με το μαντολίνο Ευγένιος Τριβιζάς

Santoro MirabelleΤο μυστικό ημερολόγιο

Santoro MirabelleΤο λεύκωμά μου

Oυρανός Τζουλιέτ Άινχορν

17,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,11€ Ο «εθνικός παραμυθάς» μας επιστρέφει με το νέο υπέροχο βιβλίο του, με εικονογράφηση του πολυβραβευμένου Stephen West. Αυτή τη φορά ο Ευγένιος Τριβιζάς πλάθει με τρόπο δεξιοτεχνικό μια αισιόδοξη αλληγορική ιστορία για τον σχολικό εκφοβισμό. 6+

Τιμή Ευριπίδη: 16,90€ Το μυστικό ημερολόγιο με την υπέροχη Freedom στο εξώφυλλο είναι εδώ για να συντροφεύσει τις σκέψεις, τα μυστικά και τις επιθυμίες των μικρών και των μεγαλύτερων κοριτσιών. Με την υπογραφή της Santoro. 6+

Τιμή Ευριπίδη: 16,90€ Το λεύκωμά μου με την υπέροχη Suki είναι εδώ για να συντροφεύσει τις σκέψεις, τα μυστικά και τις επιθυμίες των μικρών και των μεγαλύτερων κοριτσιών. Μια πολυτελής έκδοση με 30 μοναδικά αυτοκόλλητα. Με την υπογραφή της Santoro. 6+

24,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 22,05€ Ένα θαυμαστό ταξίδι στον ουρανό. Ποια είναι τα πουλιά και οι ιπτάμενες μηχανές που τον διασχίζουν; Μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε τα σύννεφα, παρατηρούμε τα αποδημητικά πουλιά, διασχίζουμε την ατμόσφαιρα και πάμε όλο και πιο ψηλά, με το βλέμμα στραμμένο στα άστρα… 7+

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σελ. 96

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 152

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 72

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σελ. 80

68

Το μυστήριο του γαλάζιου ρουμπινιού Σέρλοκ Χολμς, ο μεγάλος ντετέκτιβ Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ

Μια μέρα με τον Μπετόβεν Μηνάς Βιντιάδης

Γέτι-Ημερολόγιο θετικής σκέψης Μαρίνα Γιώτη

Έξυπνα ηλεκτρονικά VS Έξυπνα βιβλία Νικολέτα Καπίλλα

8,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 7,92€ Ένα πολύτιμο πετράδι χάνεται, το διάσημο σ’ όλο τον κόσμο γαλάζιο ρουμπίνι, και ο Σέρλοκ Χολμς μαζί με τον βοηθό του, τον δόκτορα Γουάτσον, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο. Μια νέα σειρά με διασκευές γνωστών ιστοριών του σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ. 7+

8,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,01€ Το βιβλίο Μια μέρα με τον Μπετόβεν ξετυλίγει το νήμα της ζωής και της πλούσιας δημιουργίας του κορυφαίου μουσουργού και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, παιδιά και γονείς που αγαπούν τη Μουσική… 7+

14,35€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,92€ To Γέτι, ο φανταστικός φίλος του Αγοριού, που τόσο αγαπήσαμε μικροί και μεγάλοι, έρχεται να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν και να χρησιμοποιήσουν στην πράξη τη νοοτροπία ανάπτυξης μέσα από ένα ημερολόγιο θετικής σκέψης. 7+

8,90€ / Τιμή Ευριπίδη: Τα βιβλία, παρατημένα και ξεχασμένα, προσπαθούν να βρουν τρόπους να επιστρέψουν στα χέρια των ανθρώπων, που είναι διαρκώς απασχολημένα με το κινητό, το τάμπλετ ή το τηλεκοντρόλ της σμαρτ τιβί. Τι κόλπα θα σκαρφιστούν για να αλλάξουν την κατάσταση; 7+


Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 240

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 232

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Οι απίστευτα καλές ιστορίες τρόμου του Ράουλι Τζέφερσον Τζεφ Κίνι

Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα 16: Μεγάλη ευκαιρία Τζεφ Κίνι

11,10€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,99€ Οι ανατριχιαστικές ιστορίες του Ράουλι θα σε κάνουν να πέσεις κάτω από τα γέλια, αλλά πρόσεχε... στο τέλος μπορεί να θες να κοιμηθείς με το φως ανοιχτό! Από τον παγκοσμίως Νο 1 ευπώλητο συγγραφέα Τζεφ Κίνι και τον κόσμο του Σπασίκλα! 7+

11,10€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,99€ Ο Γκρεγκ γίνεται μέλος της χειρότερης ομάδας μπάσκετ. Τη στιγμή που παίζονται όλα για όλα και η μπάλα είναι στα χέρια του, θα καταφέρει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ή θα χάσει τη μεγάλη του ευκαιρία; 7+

Με ΚαρτεΣ Γνώσεων Εκπαιδευτικά Προσχολικά 69

Δεξιότητασ

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 328

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 128

Εκπαιδευτικά Παιδικά

Αϊνστάιν-Το φανταστικό ταξίδι ενός ποντικού στο χώρο και στο χρόνο Τόμπερν Κούλμαν

Το μαγικό ζαχαροπλαστείο 6Μαγεία στο λεπτό Κάθριν Λίταγουντ

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Μήπως η διάσημη θεωρία του Αϊνστάιν χρωστάει τη γέννησή της στη συνάντηση του σοφού φυσικού μ’ ένα ποντίκι; Μήπως έτσι εξηγείται το ότι ένας υπάλληλος του Γραφείου Ευρεσιτεχνιών της Βέρνης έφερε τα πάνω κάτω στον κόσμο της φυσικής; 7+

12,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,98€ Το έκτο βιβλίο της αγαπημένης σειράς Το Μαγικό Ζαχαροπλαστείο ταξιδεύει τους αναγνώστες του σ’ έναν κόσμο γεμάτο μαγικά γλυκά, κεκάκια και μπισκότα όπου όλα είναι πιθανά. 7+

Κλασσικά

Οικογενειακά Παρέασ


Εκδόσεις Μίνωας σελ. 132

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 80

Εκδόσεις Καπόν σελ. 108

Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή σελ. 32

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Ιστοριοναύτες: Περιπέτεια στην αρχαία Ελλάδα Φράνσις Ντέρκιν

Ένας κόσμος γεμάτος Ντίκενς Τσαρλς Ντίκενς

13,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,70€ Σε μια χώρα όμορφη, σε μια πόλη όχι τόσο μεγάλη, μα φαντασμαγορική, σ’ ένα διαμέρισμα μικρό, ζούσε ο μικρός Γιώργος με τους γονείς του. Τι θα κάνει ο Γιώργος και η παρέα του όταν μάθουν ότι πουλάνε το φεγγάρι; 7+

24,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 22,05€ 24 υποθετικοί διάλογοι που προτείνουν μια διαδρομή αποκρυπτογράφησης και ερμηνείας του κόσμου των εικόνων του Μακρυγιάννη. Ο αναγνώστης περιηγείται με μοναδικό τρόπο στον Αγώνα του 1821, ανακαλύπτοντας αθέατες πτυχές της Επανάστασης μέχρι την ανεξαρτησία της Ελλάδας το 1830. 7+

9,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,91€ Οι Ιστοριοναύτες ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, στην αρχαία Ελλάδα, και χρειάζονται τη βοήθειά σου για να ανακαλύψουν τα μυστικά του παρελθόντος. Δες την Ιστορία να ζωντανεύει και διασκέδασε με τις δραστηριότητες και τα παιχνίδια που θα βρεις στο υπέροχο αυτό βιβλίο. 7+

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Οι κλασικές ιστορίες του Τσαρλς Ντίκενς, ειδικά διασκευασμένες για παιδιά, σε μια πολυτελή έκδοση με μοναδική εικονογράφηση. Ένα βιβλίο για μικρούς, αλλά και για μεγάλους, αναγνώστες που θα τους εισάγει στον κόσμο ενός από τους σπουδαιότερους συγγραφείς του 19ου αιώνα. 7+

Εκδόσεις Καπόν σελ. 96

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 192

70

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 368

Η Επανάσταση του 1821 σε 24 εικόνες Μαρίζα Ντεκάστρο

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 344

Τα μυστικά του φεγγαριού Γιούλη Μπαχρέρ

Ο άνθρωπος φωτιά Κωνσταντίνος Πατσαρός

Η Ιστορία της μουσικής για παιδιά Μέρι Ρίτσαρντς, Ντέηβιντ Σβάιτσερ

Ο Χάρι Πότερ και ο αιχμάλωτος του Αζκαμπάν Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

10,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,81€ Με αφορµή µια πυρκαγιά που ξεσπάει και κατακαίει ένα νησί, ο συγγραφέας υφαίνει µια ιστορία γύρω από τον 15χρονο ήρωά του ο οποίος παρατηρεί αµήχανος γύρω του να καταλύεται το καλοκαίρι και να αντικαθίσταται από καρβουνιασµένα κορµιά δέντρων. 7+

24,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 22,05€ Γνωρίστε ποιοι δημιούργησαν τη μουσική που αγαπάμε, από τα αρχαία χρόνια μέχρι την εποχή των υπολογιστών. Με τρόπο απλό, προσεγγίστε βασικές έννοιες της μουσικής και ανακαλύψτε πώς αυτή μπορεί να ενθουσιάσει, να εμπνεύσει και να φέρει κοντά τους ανθρώπους. 7+

29,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 26,91€ Η πολυαναμενόμενη, εικονογραφημένη έκδοση του τρίτου βιβλίου της κλασικής σειράς της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ ξεχειλίζει από μαγικές εικόνες που έχει δημιουργήσει ο βραβευμένος Τζιμ Κέι με μια τεχνική που συνδυάζει χρώματα, μολύβια και πίξελ. 7+

29,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 26,91€ Εμπλουτισμένη με εκπληκτικές, ολοσέλιδες εικόνες, περίτεχνα κοπτικά και διαδραστικά, κινούμενα μέρη που σχεδιάστηκαν από το βραβευμένο στούντιο MinaLima, αυτή η εντυπωσιακή έκδοση του πρώτου βιβλίου της σειράς των περιπετειών του Χάρι Πότερ θα γοητεύσει τους αναγνώστες όλων των ηλικιών. 7+


Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 288

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 64

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 48

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 112

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Η ιστορία του κόσμου μέσα από 25 πόλεις Τρέισι Τέρνερ, Άντριου Ντόνκιν

Η Μαίρη Πόπινς ανοίγει την πόρτα Π.Λ. Τράβερς

6,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 5,94€ Ο «κοντός» κατηγορεί τον «ψηλό», που όλο τον πειράζει και ο «χοντρός» βρίσκει τον μπελά του όταν παίρνει μέρος στη διαµάχη. Άραγε θα καταφέρει η μάνα να μονοιάσει 5 αδέρφια ή στο τέλος θα τους δείχνουν όλοι µε το δάχτυλο; 7+

13,30€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,97€ Η Τζούμπα, ένα τραυματισμένο τσιτάχ, αναγκάζεται να αναζητήσει ένα νέο μέρος για να ζήσει, καθώς η σαβάνα απειλείται από την κλιματική αλλαγή. Στο δρόμο της γνωρίζει έναν βουφάγο, ένα ρινόκερο και ένα κοπάδι ελεφάντων. Γίνονται σύμμαχοι στις προκλήσεις του ταξιδιού. 7+

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Ένα εκπληκτικά εικονογραφημένο βιβλίο με εξαιρετικούς χάρτες πόλεων, που αφηγείται την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού στο πέρασμα των αιώνων. Ανακάλυψε τι μπορούν οι πόλεις να μας πουν για το παρελθόν μας, εμπνέοντάς μας ταυτόχρονα να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον. 7+

12,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,98€ Μπες στον μυστηριώδη κόσμο της αγαπημένης μαγικής νταντάς όλων μας! Μια σκοτεινή νύχτα του Νοέμβρη η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει μέσα σε μια έκρηξη πυροτεχνημάτων για να επαναφέρει την τάξη και να χαρίσει λίγη μαγεία στους κατοίκους της Οδού Κερασιάς. 7+

71

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 344

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 224

Εκδόσεις Δεσύλλας σελ. 112

Ταξίδι στην Αφρικανική Σαβάνα Τζωρτζίνα Σπύρη, Μάνια Ζηρίδη

Εκδόσεις Μέλισσα σελ. 60

Τα πέντε αδέρφια Γιάννης Σερβετάς

Κυκλαδικά ειδώλια Σοφία Γιαλουράκη

Η υπέροχη Όστεν – Πειθώ Κάθριν Γκουντφάιν

Φυσικός κόσμος Αμάντα Γουντ, Μάικ Τζόλει

Στις ράγες μυστηρίου 2 Απαγωγή στο Καλιφόρνια Κόμετ Μ. Γκ Λέοναρντ., Σαμ Σέτζμαν

19,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,10€ Το βιβλίο παρουσιάζει 27 κυκλαδικά ειδώλια και έργα τέχνης περιόδων από το 3200 μέχρι το 2000 π.Χ. Προέρχονται κυρίως από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, αλλά και από το Αρχαιολογικό Μουσείο Νάξου ή το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα. 8+

12,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,98€ Το τρίτο βιβλίο της επιτυχημένης παιδικής σειράς «Η υπέροχη Όστεν» παρουσιάζει με προσιτό τρόπο στα παιδιά τον υπέροχο κόσμο των μυθιστορημάτων της διάσημης συγγραφέως. Σύγχρονες και διασκεδαστικές εικονογραφημένες διασκευές που φέρνουν τα παιδιά πιο κοντά στα διαμάντια της κλασικής λογοτεχνίας! 8+

19,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,91€ Πώς αναπαράγονται τα φυτά; Πώς φτιάχνουν το μέλι οι μέλισσες; Εξερευνήστε την εμφάνιση και τη συμπεριφορά των έμβιων όντων και ανακαλύψτε πώς όλα στη φύση είναι αλληλένδετα, ακολουθώντας τα βέλη που οδηγούν στους θεματικούς πίνακες σε ολόκληρο το βιβλίο. 8+

12,50€ / Τιμή Ευριπίδη: Απίστευτες περιπέτειες που διαδραματίζονται πάνω σε τρένα, από τη βραβευμένη συγγραφέα Μ. Γκ. Λέοναρντ. Με επιρροές από την Άγκαθα Κρίστι, τα βιβλία της σειράς θα αγαπηθούν από τους λάτρεις των ταξιδιών, των τρένων, των μυστικών κωδικών και των ανεξήγητων γρίφων. 8+


72


Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 208

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 256

Εκδόσεις Anubis σελ. 400

Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή σελ. 48

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Η ζωή των αστεριών Τζαμάλ-Οδυσσέας Μαάϊτα

Ύποπτη υπόθεση: Το μυστήριο της έπαυλης Λόρεν Μαγκάνιζερ

Η Μπέθανυ και το τέρας Τζακ Μέγκιτ – Φίλλιπς

Μυστήρια στη Νέα Υόρκη Σύλβια Μπίσοπ

9,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,10€ Ο ουρανός είναι το παράθυρό μας για το Σύμπαν. Κοιτάζοντας το βράδυ ψηλά, βλέπουμε τα αστέρια. Τι είναι όμως τα αστέρια; Πώς φτιάχνονται; Από τι αποτελούνται; Υπάρχουν για πάντα; Ένα βιβλίο που εισάγει τα παιδιά στον όμορφο κόσμο του Σύμπαντος. 8+

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Οι μικροί αναγνώστες έχουν την ευκαιρία όχι απλώς να διαβάσουν αλλά ουσιαστικά να λύσουν ένα δύσκολο μυστήριο! Τους περιμένουν 158 επιλογές, με 41 εναλλακτικές καταλήξεις (όχι όλες ευχάριστες...). Εσείς θα βοηθήσετε τους νεαρούς ντετέκτιβ στην πρώτη τους υπόθεση; 8+

11,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,53€ Υπέροχα σκοτεινό και µακάβριο, ξεκαρδιστικά αστείο και σκανταλιάρικο, αναφέρεται στην απληστία και την κακή συµπεριφορά, ενώ αναδεικνύει την καλοσύνη και την αλληλεγγύη ως τα πιο πολύτιµα αγαθά. Συµβουλή για τους µεγάλους: Απαραίτητη η αίσθηση του χιούµορ! 8+

12,98€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,68€ Ο Τζέιμι δεν ήξερε ότι το όνειρό του να γίνει δημοσιογράφος θα τον έβαζε σε περιπέτειες. Το νέο μυθιστόρημα της Sylvia Bishop θα καθηλώσει τους μικρούς αναγνώστες με τη γρήγορη πλοκή του, τη γενναία δόση μυστηρίου και το μπόλικο χιούμορ. 8+

Εκδόσεις Δεσύλλας σελ. 112

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 84

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 184

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 216

73

Τα 5 λαγωνικά – Το μυστήριο του φλεγόμενου εξοχικού Ένιντ Μπλάιτον

Μια πραγματικά μικρή ιστορία περί των πάντων (σχεδόν) Μπιλ Μπράισον

Ο Ισιντόρ και το φεγγάρι Γιώργος Παναγιωτάκης

Ένας υπέροχος κόσμος Κάλια Ράιν, Μπεν Χάντικοτ

8,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,09€ Νέα σειρά βιβλίων από τη συγγραφέα που διαβάστηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο! Τα 5 λαγωνικά και ο σκύλος τους βρίσκονται μαζί στις διακοπές και εξιχνιάζουν αστυνομικές υποθέσεις χωρίς να τους φοβίζει τίποτα! 8+

22,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 19,80€ Το μπεστ σέλερ Μικρή ιστορία περί των πάντων (σχεδόν), διασκευασμένο ειδικά για παιδιά, διατηρώντας το μοναδικό ύφος του Μπράισον και με έγχρωμη εικονογράφηση, που το κάνει ελκυστικό στους μικρούς αναγνώστες. 8+

9,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,73€ «Είναι το µεγάλο όνειρο του µικρού Ισιντόρ: να φυλάξει και αυτός το αόρατο σκοινί του φεγγαριού. Ο µάγος Λιβόρνο, όµως, του λέει πάντα όχι. Τρέµει µήπως ο κόµπος λυθεί και το φεγγάρι φύγει µακριά. Και τότε, αντίο κόσµε.» 8+

19,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,91€ Πότε έγιναν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες; Πού βρίσκεται το Κολοσσαίο; 50 εικονογραφημένοι χάρτες, γεμάτοι πληροφορίες, αναδεικνύουν κορυφαία πολιτισμικά και φυσικά σημεία ενδιαφέροντος από 58 χώρες σε όλο τον κόσμο – ετοιμαστείτε για την καλύτερη ταξιδιωτική διαδρομή της ζωής σας! 8+


Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 176

Εκδόσεις Ίκαρος σελ. 104

Εκδόσεις Anubis σελ. 312

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 288

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Πώς να ταξιδέψεις στο διάστημα χωρίς να βγεις από το σπίτι σου Θοδωρής Τσεκούρας

Ο Τζορτζ και η μεγάλη έκρηξη Λούσυ Χόκινγκ, Στίβεν Χόκινγκ

Ο υπεργατάσκοπος των δύο ηπείρων Ειρήνη Μητροπούλου

Ημερολόγιο εξερεύνησης 2: Ο ξεχασμένος κόσμος Μπγερν Μπέρεντς, Κρίστοφ Ντίτερτ

13,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,59€ Μια φανταστική ιστορία από τον Θοδωρή Τσεκούρα, σε εικονογράφηση της Λέλας Στρούτση, που ξεχειλίζει από αγάπη για τα βιβλία, τα ζώα αλλά και το διάστημα! Θα αγγίξει μικρούς αλλά και μεγαλύτερους αναγνώστες. 8+

14,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,41€ Ο καλύτερος τρόπος να μάθουν τα παιδιά τα μυστήρια του σύμπαντος! Γραμμένο από τον Stephen Hawking και την κόρη του Lucy, αυτό το βιβλίο διδάσκει με έναν ευφάνταστο και διασκεδαστικό τρόπο το πώς γεννήθηκε ο κόσμος μας! 8+

7,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 6,93€ Μια νέα ιστορία στη γεμάτη χιούμορ σειρά βιβλίων «Νιαρ Νουάρ» της Ειρήνης Μητροπούλου, σε εικονογράφηση του Πέτρου Χριστούλια. Ποιος είναι ο υπεργατάσκοπος των δύο ηπείρων; Θα προλάβει ο διάσημος ντετέκτιβ Ματθαίος Γατιάδης να τον πιάσει και να σώσει τη χώρα; 9+

10,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,45€ Ο Λίας μπαίνει στον μαγικό σωλήνα και μεταφέρεται σε έναν προϊστορικό κόσμο, με στόχο να βρει τον πατέρα του και τη φυλή των Τζάιν. Έλα και εσύ στην παρέα των εξερευνητών! Λύσε τους γρίφους, σπάσε τους κώδικες και γίνε μέλος της ομάδας! 9+

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 216

Εκδόσεις Μέλισσα σελ. 16

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 72

Εκδόσεις Evzin Publishing σελ. 128

74

Το πουλί και ο σκίουρος στην τρεχάλα! Τζέιμς Μπερκς

Τι συνέβαινε στον κόσμο ταυτόχρονα Φίλιπ Πάρκερ

Φρανκ Λόιντ Ράιτ: Συναντώντας τον αρχιτέκτονα Πατρίθια Χέις

Πιζάζ: Δύσκολοι καιροί για σούπερ ήρωες Σόφι Χεν

11,95€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,76€ Στο πρώτο βιβλίο της διασκεδαστικής και καλογραμμένης σειράς κόμικς, όταν ο Σκίουρος χάνει το απόθεμά του για τον χειμώνα, για να σώσει το Πουλί από τον Γάτο, το αταίριαστο ζευγάρι πρέπει να ταξιδέψει στο Νότο για να βρει ζέστη και τροφή. 9+

13,30€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,97€ Μπορείς να φανταστείς τι συνέβαινε σε τελείως διαφορετικά μέρη του πλανήτη ακριβώς την ίδια στιγμή; Εξερευνήστε τον παγκόσμιο χάρτη και δείτε την ιστορία και τον πολιτισμό διάφορων λαών σε κάθε περίοδο. Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν μικροί και μεγάλοι! 9+

19,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,10€ Ο Φρανκ Λόιντ Ράιτ γεννήθηκε το 1867. Έζησε τη βιομηχανική επανάσταση, την έλευση του ηλεκτρισμού, τους δύο παγκόσμιους πολέμους, την εφεύρεση της τηλεόρασης και πέθανε το 1959, στα ενενήντα ένα του χρόνια, όταν ξεκινούσε η περιπέτεια του διαστήματος. 9+

12,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,98€ Το πρώτο βιβλίο μιας νέας σειράς, γεμάτης χιούμορ και φρεσκάδα! Η μικρή Πιζάζ μιλάει για τα βάσανα του να είσαι σούπερ ήρωας, σε ένα χιουμοριστικό βιβλίο-κόμικημερολόγιο. 9+

www.evripidis.gr

evripidis.books evripidis_bookstores


Εκδόσεις Σμυρνιωτάκης σελ. 544

Εκδόσεις Ίκαρος σελ. 160

Εκδόσεις Μεταίχμιο Σελ. 152

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 456

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Ιβανόης Σκοτ Γουόλτερ

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Στη χώρα των Ονειροφυλάκων θα γεννηθεί η Έρση, που κάποιοι θα θεωρήσουν κατώτερη εξαιτίας της διαφορετικότητάς της και που θα γίνει θρύλος, όταν για χάρη της θα παραβιαστεί ο αρχαιότερος νόµος που δεν τους επιτρέπει να ονειρευτούν τα δικά τους όνειρα. 10+

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Το αγαπημένο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη διασκευασμένο ως graphic novel από τις κομίστριες Γεωργία Ζάχαρη και Στέλλα Στεργίου. 10+

14,40€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,96€ Η ιστορία του Δον Κιχώτη, ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, εμπνέει τον Αλέξη Κυριτσόπουλο. Ο βραβευμένος εικαστικός ακολουθεί τον Δον Κιχώτη στο ταξίδι του και αναδεικνύει τις σκηνές που συνθέτουν τη δική του ανάγνωση στο κλασικό βιβλίο. 10+

26,95€ / Τιμή Ευριπίδη: 24,26€ Ο Σάξονας ιππότης Ιβανόης επιστρέφει στην Αγγλία από την Γ´ Σταυροφορία στους Αγίους Τόπους. Τα αριστουργήματα της παγκόσμιας με έγχρωμη εικονογράφηση και διανθισμένα με επεξηγηματικά κείμενα που παρουσιάζουν την εποχή στην οποία γράφτηκαν, αλλά και την επίδρασή τους στην παγκόσμια λογοτεχνία. 12+

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 144

Εκδόσεις Σμυρνιωτάκης σελ. 208

Δον Κιχώτη, είσαι εδώ; Αλέξης Κυριτσόπουλος

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 208

Το καπλάνι της βιτρίνας – Graphic novel Άλκη Ζέη

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 200

Οι Ονειροφύλακες Αγγελική Δαρλάση

Ξινή πορτοκαλάδα Αλεξία Κατσικογίαννη

Η Μάσκα του Καπιτάνο Μάνος Κοντολέων

Πίτερ Παν Τζέημς Μάθιου Μπάρι

Οδηγός εφηβείας για επαναστάτριες Έλενα Φαβίλι

12,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,80€ Τη μέρα που οι πορτοκαλάδες γλυκαίνουν, δυο παιδιά, στη στάση του λεωφορείου, αναρωτιούνται άμα θα βρέξει. Τα όνειρα είναι παράξενα, αλλά όχι πιο παράξενα από αυτούς που τα κάνουν. Ένα νεανικό μυθιστόρημα για εκείνους που σκέφτονται να ξεριζώσουν τον ήλιο. 12+

9,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,55€ Ο δεκατετράχρονος Φιλ προσπαθώντας να ξεπεράσει την ψυχρότητα με την οποία τον μεγάλωσαν οι γονείς του, αλλά και τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει, ανακαλύπτει την ύπαρξη του Καπιτάνο, ενός άλλου εαυτού του πίσω από τον οποίο θα θελήσει να κρυφτεί. 12+

11,95€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,76€ Ο αξεπέραστος Πίτερ Παν ξαναζωντανεύει µε όλη του τη φρεσκάδα µέσα από το πρωτότυπο κείµενο του Τζέιμς Μάθιου Μπάρι. Η Τίνκερ Μπελ και η Τάιγκερ Λίλι συµµαχούν µε τα χαµένα αγόρια εναντίον των πειρατών του Χουκ. 12+

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Ο οδηγός αυτός περιέχει χρήσιμες πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές για να αντιμετωπίσεις την εφηβεία, με τις αναπόφευκτες μεταμορφώσεις, κρίσεις και ανακαλύψεις που κουβαλά μαζί της. Πρόκειται για ένα πολύτιμο εφόδιο στο συναρπαστικό ταξίδι που ξεκινά ώστε να νιώσεις μεγαλύτερη σιγουριά. 12+

2022 ευχές για μια ευτυχισμένη χρονιά!

75


Ìå êÜèå áãïñÜ PLAYMOBIL êáé ôç ÷ñÞóç ôçò êÜñôáò µÝëïõò ÅÕÑÉÐÉÄÇ, óõµµåôÝ÷åôå áõôüµáôá óôçí êëÞñùóç µå ðëïýóéá ÄÙÑÁ!

Ôï ÄÝíôñï ôçò óïößáò (êùä. 70801)

76

ÍåñáúäÝíéï äåíôñüóðéôï (êùä. 70799)


Harper Collins

Harper Collins

Dorling Kindersley

CHILDREN'S BOOKS

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 260

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Guinness World Records 2022

My encyclopedia of very important oceans

There’s a Ghost in this House Oliver Jeffers

Gangsta Granny Strikes Again! David Walliams

35,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 31,50€ Πρωτότυπα ανθρώπινα κατορθώματα, παράξενα ρεκόρ, αξιοπερίεργα γεγονότα αλλά και μοναδικά φαινόμενα που παρουσιάζονται στο φυσικό περιβάλλον, στο πρώτο σε πωλήσεις βιβλίο όλων των εποχών παγκοσμίως! Ανακαλύψτε τις ελληνικές συμμετοχές και εμπνευστείτε για να δημιουργήσετε το δικό σας ρεκόρ. 12+

Τιμή Ευριπίδη: 19,90€ Dive in and explore forgotten shipwrecks, swim with fabulous fish, and weave your way through secret deepsea homes. Packed with facts and colourful illustrations, My Encyclopedia of Very Important Oceans will feed your imagination and quench your thirst for knowledge. 4+

Τιμή Ευριπίδη: 26,50€ A captivating new picture book with interactive transparent pages, from world-renowned artist Oliver Jeffers. Hello, come in. Maybe you can help me? A young girl lives in a haunted house, but has never seen a ghost. 6+

Τιμή Ευριπίδη: 17,20€ The new children’s book from No. 1 bestselling author David Walliams - an extraordinarily brilliant and rollicking mystery adventure illustrated by artistic genius, Tony Ross, and the sequel to the much-loved and bestselling Gangsta Granny. 6+

Puffin

Puffin

Usborne

Dorling Kindersley

77

The Bewitching of Aveline Jones Phil Hickes

Natures Treasures Ben Hoare

Diary of a Wimpy Kid 16: Big Shot Jeff Kinney

Pony R.J. Palacio

Tιμή Ευριπίδη: 9,30€ Join the world of Aveline Jones, where mysteries are solved, spirits are laid to rest, and everybody gets to bed on time. Perfect for adventurers aged 9+ and fans of Michelle Harrison, Piers Torday and Jamie Littler. 9+

Τιμή Ευριπίδη: 26,50€ The world is filled with curious objects made by plants, animals, and even by the Earth itself. Dive into this collection of more than 100 intriguing items from the natural world and discover the stories behind them. 9+

Τιμή Ευριπίδη: 14,60€ In Big Shot, book 16 of the Diary of a Wimpy Kid series from #1 international bestsetlling author Jeff Kinney, Greg Heffley and sports just don’t mix. 9+

Τιμή Ευριπίδη: 15,90€ The highly anticipated, unforgettable new story from the internationally bestselling, multi-awardwinning author of WONDER. 9+


Little Brown

Dorling Kindersley

Guinness World Records Limited

Dorling Kindersley

CHILDREN'S BOOKS

On this day

Guinness World Records 2022

Explanatorium of history

The Christmas Pig J.K Rowling

Τιμή Ευριπίδη: 19,90€ Travel back in time and discover the wonderful things that happened around the world on every day of the year. On This Day is packed with historical photographs and quirky illustrations that visualize the events of the past. 9+

Τιμή Ευριπίδη: 26,50€ Fully revised and updated, and with a bright new design, Guinness World Records 2022 provides a fascinating snapshot of our world today. 9+

Τιμή Ευριπίδη: 26,50€ Take a rollercoaster ride through the past with this fact-packed children’s history encyclopedia. Explanatorium of History is the ultimate visual encyclopedia for kids aged 10-14, telling our story, from the dawn of human history up to the present day. 9+

Τιμή Ευριπίδη: 26,50€ A heartwarming, page-turning adventure about one child’s love for his most treasured thing, and how far he will go to find it. A tale for the whole family to fall in love with, from one of the world’s greatest storytellers. 9+

Simon & Schuster Ltd

Penguin

Egmont

Dorling Kindersley

78

What’s the point of science?

Believe Me Tahereh Mafi

You’ll Be the Death of Me Karen M. McManus

The Adam Silvera Collection Adam Silvera

Τιμή Ευριπίδη: 17,20€ What’s the Point of Science? explains in super-simple terms how science really works and why it changed the world. It’s packed with surprising facts, tales of ingenuity and endeavour, and beautiful, unique illustrations. 9+

Τιμή Ευριπίδη: 11,90€ The breath-taking and heart-pounding final instalment in the New York Times bestselling fantasy series Shatter Me. 12+

Τιμή Ευριπίδη: 10,60€ From the international bestselling author of One of Us Is Lying comes a brand-new addictive thriller, impossible to put down. 12+

Τιμή Ευριπίδη: 31,75€ From the international No. 1 bestselling author, Adam Silvera, comes three sensational books guaranteed to stay with you long after reading, including They both die at the end, which has clocked up 60 million views and counting on TikTok! 12+

BEST SELLERS 1. They both die at the end ENGLISH Adam Silver CHILDREN’S BOOKS 2st semester 2021 According to Evripidis’ sales

Simon & Schuster Inc.

2. We were liars

3. The hunger games

4. Wonder

E. Lockhart

Suzanne Collins

R. J. Palacio

Hot Key Books

Scholastic

Corgi


Bloomsbury

White Star

Puffin

Ladybird

CHRISTMAS BOOKS

Peppa Pig: Peppa’s Christmas Unicorn

The Jolly Christmas Postman Allan and Janet Ahlberg

Christmas is Coming! Claudia Bordin

Once Upon a Silent Night Dawn Casey

Τιμή Ευριπίδη: 9,30€ Do you love Christmas and unicorns? This new picture book is the perfect Christmas present for Peppa and unicorn fans everywhere! It’s Christmas Eve, and Peppa and her family are off to a Christmas fair. There’s yummy food, fun games… 1+

Τιμή Ευριπίδη: 17,20€ A special edition of this classic picture book to celebrate its 30th anniversary - with festive foil on the cover! The award-winning Jolly Christmas Postman is the ultimate children’s picture book. 4+

Τιμή Ευριπίδη: 17,20€ By the fair hand of Claudia Bordin, an original concept that combines a book and the joy of Christmas: a big format advent calendar book that will accompany the young readers in their countdown to the merriest season of all. 4+

Τιμή Ευριπίδη: 17,20€ A beautiful and timeless retelling of the nativity story, with a lyrical rhyming text and luminous illustrations, this book is the perfect Christmas gift. 4+

79

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 10

Bonnier Books

Puffin

Usborne

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Countdown to Christmas James Maclaine

The Christmasaurus and the Naughty List Tom Fletcher

The King and the Christmas Tree A.N. Wilson

Τρίγωνα, κάλαντα Nίκολα Σλέιτερ

Τιμή Ευριπίδη: 7,95€ Packed with simple craft and cooking activities with a Christmassy theme, using things you’ll easily find to hand about the house. Make everything from garlands and gift tags to reindeer snacks and wrapping paper. 6+

Τιμή Ευριπίδη: 15,90€ Welcome to the world of Tom Fletcher! Get ready for the BRAND NEW magical new adventure from the number one bestselling author! 9+

Τιμή Ευριπίδη: 13,25€ In The King and the Christmas Tree historian A. N. Wilson artfully weaves together this tale of courage and friendship between nations. Richly illustrated and beautifully told, it is a delightful Christmas cracker for everyone, young and old alike. 9+

13,30€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,97€ Μια παραλλαγή του γνωστού χριστουγεννιάτικου τραγουδιού, σ’ ένα ευχάριστο διαδραστικό μουσικό βιβλίο. Περιέχει υπέροχες μελωδίες, ορχηστρικό φινάλε και ένα φωτιζόμενο αστέρι. Το τέλειο χριστουγεννιάτικο δώρο! 2+

5. Shadow and bone

6. Harry Potter and

7. One of us is lying

8. Mortal instruments

9. The maze runner

Leigh Bardugo

the philosopher’s stone J. K. Rowling

Karen McManus

1-City of bones Cassandra Clare

James Dashner

10. Shatter me 1 Tahereh Mafi

Indigo

Bloomsbury

Penguin

Walker Books

Chicken House

Egmont


Εκδόσεις Anubis σελ. 40

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 12

Εκδόσεις Άγκυρα σελ. 40

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 36

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΆΤΙΚΑ ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Πίκο και Λόλα: Ένα τέλειο δώρο Λίνα Σωτηροπούλου

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του κύριου Γουίλομπι Ρόμπερτ Μπάρι

Καλώς ήρθατε στο σπίτι του Άγιου Βασίλη Ολιβιέ Ντουπέν

Εκεί που η μαγεία γεννιέται Forever Friends

8,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 7,92€ Τι να ζητήσει η Λόλα από τον Άγιο Βασίλη; Ποιο είναι το τέλειο δώρο; Μήπως να διαλέξει ανάμεσα σε όλα τα δώρα που έχει ο Άγιος Βασίλης στον σάκο του και να πάρει το καλύτερο; Τέλεια ιδέα! 2+

11,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,71€ Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του κυρίου Γουίλομπι είναι τόσο ψηλό που δεν χωράει στο σαλόνι του. Έτσι ο κύριος Γουίλομπι ζητά από τον μπάτλερ του να κόψει την κορυφή του δέντρου. Άραγε τι θα συμβεί με αυτή; 3+

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Ένα βιβλίο σαν σκηνή θεάτρου. Μα τον χιονάνθρωπο, η Αυγή ξέχασε να στείλει το γράµµα της στον Άγιο Βασίλη! Πηγαίνοντας στο ταχυδροµείο, ένα ξωτικό ως διά µαγείας την παίρνει µαζί στον τόπο του Άγιου Βασίλη. Παιδιά, ετοιµαστείτε! Η παράσταση ξεκινάει! 3+

9,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,91€ Εκείνη τη χρονιά που το Άστρο των Χριστουγέννων έχασε το δρόμο του μετά τη Θεία Γέννηση, κατέληξε... πού; Η σειρά «Forever Friends» επιστρέφει! Μια τρυφερή, χριστουγεννιάτικη ιστορία για όσους θέλουν μαγεία στη ζωή τους! Mε σκληρό εξώφυλλο και αστραφτερές λεπτομέρειες! 3+

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σελ. 48

Εκδόσεις Δεσύλλας σελ. 24

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 32

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 40

80

Το ελατάκι με το κόκκινο σκουφί Ελένη Δικαίου

Ο Άι Βασίλης απεργεί Μαρία Καραγιάννη

Ο Καρυοθραύστης Ιστορίες από το Μουσικό Κουτί Λίλι Μακάρντι

Ο Τρακατρούκας ο καλικάντζαρος…! Ελένη Μπετεινάκη

12,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,98€ Ένα ελατάκι μεγαλώνει κάτω από τα κέδρα. Για τα πουλιά και τον άνεµο, είναι το αγαπηµένο τους. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα όμως, η κίσσα αρχίζει να µιλάει για ένα άλλο ελατάκι, που, λάµπει στολισµένο στην πλατεία του χωριού. 4+

12,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,80€ Ο Αϊ Βασίλης παίρνει την απόφαση να κάνει απεργία. Αυτό προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στα ξωτικά! Θα καταφέρουν να δώσουν λύση στο πρόβλημα; Και τελικά θα καταλάβει ο Αϊ Βασίλης πως χωρίς εκείνον οι γιορτές δεν μπορούν να είναι συναρπαστικές; 4+

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Κουρδίστε και ακούστε το «Βαλς των λουλουδιών», απολαμβάνοντας την κλασική ιστορία του Καρυοθραύστη. Ένα μουσικό κουτί από τα παλιά, μαζί με μια εικονογραφημένη κλασική ιστορία, θα χαρίσει στα μικρά παιδιά και θα θυμίσει στα μεγαλύτερα την απόλυτη μαγεία των Χριστουγέννων! 4+

13,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,15€ Ετοιμαστείτε να ζήσετε παρέα με τον Τρακατρούκα μια καταπληκτική χριστουγεννιάτικη περιπέτεια! 4+


Εκδόσεις Πατάκη σελ. 52

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 40

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΆΤΙΚΑ ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία Τσαρλς Ντίκενς

Εκείνα τα Χριστούγεννα ήρθαν τα κάτω πάνω! Μαρία Παπαγιάννη

11,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,79€ Από τα πιο γνωστά έργα του σπουδαίου Άγγλου συγγραφέα Τσαρλς Ντίκενς, που συγκαταλέγεται στους θησαυρούς της κλασικής λογοτεχνίας. Τα Χριστούγεννα αφήνουν αδιάφορο τον Ε. Σκρουτζ, την Παραμονή, ωστόσο, δέχεται μια απρόσμενη επίσκεψη... που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του. 4+

11,84€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,66€ Κάτω από τη γη ζει ένα καλικαντζαράκι διαφορετικό. Ο παππούς του του εξηγεί ότι οι άνθρωποι τους έκλεψαν τις ιερές τους πέτρες. Στο ταξίδι του στη γη ο Νέιθαν θα καταλάβει ότι τίποτα δεν είναι απόλυτο κι ότι υπάρχουν πολλές αλήθειες. 4+

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 40

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 48

81

Γράμματα στο έλατο κρυμμένα Κατρίνα Τσάνταλη

Ο ΚαλΟκάντζαρος σώζει το Καλικαντζαροχωριό Βαγγέλης Ηλιόπουλος

13,30€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,97€ Η Νίνα κοίταζε απογοητευμένη το έλατο στο σαλόνι. Ήταν το πιο μικρό και πιο άσχημο δέντρο που είχε δει ποτέ! Ψάχνοντας όμως ανάμεσα στα κλαδιά, άρχισε να ανακαλύπτει μικρά κρυμμένα δώρα και κατάλαβε ότι η μαγεία των Χριστουγέννων βρίσκεται παντού! 4+

14,33€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,90€ Οι καλικάντζαροι κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, γιατί οι άνθρωποι ούτε πιστεύουν ότι υπάρχουν ούτε γιορτάζουν πια παραδοσιακά τα Χριστούγεννα. Ο ΚαλΟκάντζαρος, ο µοναδικός καλός καλικάντζαρος, και ο Μανόλης, δυο φίλοι διαφορετικοί, που πάντα είναι µαζί, αποφασίζουν να δράσουν. 5+


82


Εκδόσεις Πατάκη σελ. 40

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 40

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σελ. 40

Εκδόσεις Ερευνητές σελ. 40

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΆΤΙΚΑ ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Τα Χριστούγεννα του Νικόδημου Άγκνες Λαρός

Γράμμα στη μαμά και τον μπαμπά που είναι ο αληθινός Άη Βασίλης Εύη Φραγκάκη

Lego – 12 ημέρες για τα Χριστούγεννα

Καλικαντζαρολογία – Καλικαντζαροδιωκτική Στέλιος Πελασγός

9,45€ / Τιμή Ευριπίδη: 5,51€ Φέτος, είναι βέβαιο. Ο Νικόδημος θα συναντήσει τον πραγματικό Αϊ-Βασίλη! Το μικρό αγόρι, γεμάτο προσμονή, τα έχει σχεδιάσει όλα! Περιμένει να κοιμηθούν οι γονείς του για να πάει στην κρυψώνα του. Το μόνο που χρειάζεται είναι να περιμένει... 5+

10,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,00€ Η Εύη Φραγκάκη …κρυφάκουσε τις ψυχούλες των παιδιών μας και μας θυμίζει πως τα δώρα, που θέλαμε και εμείς κάποτε ως μικρά παιδιά, ήταν και θα είναι πάντοτε κοινά: να νιώθουμε κοντά μας τη μαμά και τον μπαμπά… 5+

12,98€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,68€ Δυο φίλοι συναντιούνται 12 ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, πίνουν ζεστή σοκολάτα και ανταλλάσσουν δώρα όσο περιμένουν τον Αϊ-Βασίλη. Μια απίθανη ιστορία που θα διασκεδάσει τα παιδιά ενόψει Χριστουγέννων! 5+

12,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,61€ Το βιβλίο που θα σώσει κάθε γενναίο παιδί από τις πονηριές των καλικαντζάρων. Γεµάτο πληροφορίες και κόλπα, για να γίνεις µαθητευόµενος καλικαντζαροδιώκτης! 6+

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 96

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 240

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 96

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 320

83

Το αγόρι που το είπαν... Χριστούγεννα Ματ Χέιγκ

Ο αναπληρωματικός Άι Βασίλης Πολυχρόνης Κουτσάκης

Το μπλοκάκι ενός UFΟ 6: Το μυστήριο των Χριστουγέννων Γιώργος Κωνσταντινίδης, Σωτήρης Μητρούσης

Μυστική πράκτωρ καρακάξα - Φάκελος «Καλικάντζαροι» Φίλιππος Μανδηλαράς

11,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,35€ Ταξιδέψτε στον χιονισµένο και πολύχρωµο κόσµο των Χριστουγέννων µέσα από τη συναρπαστική γραφή του Ματ Χέιγκ. Τα τρία πρώτα βιβλία της σειράς έχουν χαρακτηριστεί ως «η πιο επίκαιρη και αθάνατη χριστουγεννιάτικη ιστορία που έχει εκδοθεί εδώ και δεκαετίες». 6+

10,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,00€ Ο Μπάμπης νιώθει έκπληκτος όταν η γραμματέας του Αϊ Βασίλη του ζητάει να πάρει τη θέση του. Δεν μπορεί να τα βάλει με τον μεγάλο εχθρό του Άγιου. Αλλά ακόμα κι αν μπορούσε, ποιος θα τον πίστευε; 7+

12,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,25€ Για πρώτη φορά o Μπούφος και το Ufo στην ίδια ιστορία! Ποιος θα λύσει πρώτος το μυστήριο; Ανακαλύψτε το στις ξεκαρδιστικές σελίδες του νέου βιβλίου της σειράς των Γ. Κωνσταντινίδη και Σ. Μητρούση. 7+

8,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 7,65€ Ποιοι είναι αυτοί οι καλικάντζαροι που τριγυρίζουν γύρω από τα σπίτια τις μέρες των Χριστουγέννων; Η µυστική πράκτωρ καρακάξα αναλαμβάνει να σε ταξιδέψει στο κέντρο της Γης, σε αναζήτηση του δέντρου που προσπαθούν όλη τη χρονιά να κόψουν οι καλικάντζαροι! 8+


ΒΙΒΛΙΑ-ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ-ΔΩΡΑ-ΧΑΡΤΙΚΑ-ΣΧΟΛΙΚΑ ..

Για ό,τι χρειαστείς ψάξε ανάμεσα σε χιλιάδες προι όντα!

24 ώρες το 24ωρο-7 ημέρες την εβδομάδα! εύκολα, γρήγορα και οικονομικά! Shop Online

www.evripidis.gr

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΚΗΦΙΣΙΑ

Ανδρέα Παπανδρέου 11, 152 32, Τ 210 680 0644-6 Ανδρέα Παπανδρέου 8, 152 32, Τ 210 681 3661 Κηφισίας 310, 145 63, Τ 210 8075792 E info@evripidis.gr

www.evripidis.gr

Ενημερωτικό έντυπο των Βιβλιοπωλείων Ευριπίδης Χριστούγεννα 2021. Οι τιμές που αναγράφονται περιλαμβάνουν ΦΠΑ και μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Η εταιρεία δε φέρει ευθύνη για τυχόν τυπογραφικά λάθη. Όλα τα είδη που παρουσιάζονται σε αυτό το έντυπο είναι διαθέσιμα μέχρι την εξάντληση των αποθεμάτων. Για τα βιβλία που αναμένονται υπεύθυνος για την ημερομηνία κυκλοφορίας τους και για την τιμή τους είναι ο εκδότης.