Εσύ με ποιο βιβλίο θα κάνεις διακοπές;;;

Page 1


Εκδόσεις Κάκτος σελ. 384

Εκδόσεις Αίολος σελ. 190

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 256

Εκδόσεις Key Books σελ. 136

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Ανδρολίβαδο ΤζούληΑγοράκη

Πότε διάβολος πότε άγγελος Κώστας Ακρίβος

Μικρό ταξίδι σε δανεικό χάρτη Λάζαρος Αλεξάκης

Του Οσίου Αλμοδοβάρ ανήμερα Θάνος Αλεξανδρής

11,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,90€ Δεκαοκτώ γλυκόπικρες, σαρκοφαγικές ιστορίες παράφορης ερωτικής βλάστησης και απότομης ενηλικίωσης. Μία συλλογή σχεδόν αληθινών ιστοριών, που μας υπενθυμίζει ότι ο έρωτας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να μην τον αντιμετωπίζουμε με χιούμορ.

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Ένας άντρας ζει και πεθαίνει χωρίς να μάθει ποιος ήταν ο πατέρας του. Ένας άλλος θα περάσει όλη του τη ζωή αγαπώντας λάθος άνθρωπο για πατέρα. Οι δρόμοι τους θα συναντηθούν στα αίματα και στις θυσίες της επανάστασης του ΄21.

13,46€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,11€ Το Μικρό ταξίδι σε δανεικό χάρτη είναι το δεύτερο βιβλίο του Λάζαρου Αλεξάκη. Με την ιδιαίτερη αφηγηματική τεχνική του δημιουργεί και πάλι μια συναρπαστική ιστορία στην οποία εμπλέκονται κλασικοί ήρωες βιβλίων, συλλέκτες σπάνιων αντιτύπων και φυσικά η μαγεία της ανάγνωσης.

14,84€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,36€ Πορτρέτα ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών, της τηλεόρασης και του περιθωρίου συνυπάρχουν σε αυτές εδώ τις σελίδες, οι οποίοι μας διηγούνται τις εξαίσιες και ανατρεπτικές τους ιστορίες. Το βιβλίο συνοδεύεται από δεκάδες φωτογραφίες των πραγματικών ηρώων που συνάντησε ο συγγραφέας.

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 424

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 560

Εκδόσεις Άγρα σελ. 168

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 416

2

Ταξιδιώτες της Ανατολής Γιάννης, Μαρίνα Αλεξάνδρου

Ντίβα Βασίλης Βασιλικός

Νυφικό από πορφύρα Σοφία Βοΐκου

Στην πόλη των λυγμών Άννα Γαλανού

17,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,30€ Από την Ελλάδα στην Καππαδοκία και την Πέτρα της Ιορδανίας. Μια απαγωγή θα ανατρέψει όλη την εικόνα, οδηγώντας σε ένα μυστήριο. Είναι η οικογένειά της αυτή που νόμιζε; Ποιο είναι το θαμμένο μυστικό. Άρωμα Ανατολής και σύγχρονο μυστήριο.

14,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,05€ Μια μαρτυρία για τη Μεγάλη Ντίβα που δεν γράφτηκε ποτέ. Το χρονικό και η ιστορία μιας ακύρωσης. Μια αποκαλυπτική αφήγηση για «όσα δεν ειπώθηκαν τον καιρό που έπρεπε», που πηγαινοέρχεται διαρκώς στο χρόνο και μπλέκει τη μυθοπλασία με την πραγματικότητα.

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ Ένα βιβλίο για έναν τόπο ανυπότακτο και μια αδάμαστη γενιά σε σκοτεινούς καιρούς. Με φόντο ιστορικά γεγονότα που έρχονται να μας θυμίσουν πως οι άνθρωποι γίνονται ήρωες παρά τη θέλησή τους.

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Η Αλεξία, πριγκίπισσα του Βυζαντίου, θα ερωτευτεί τον Βαρδή, τιτλούχο αξιωματικό, μα ο έρωτάς τους θα πρέπει να παραμείνει κρυφός. Διασχίζοντας υπόγειους διαδρόμους, μυστικά περάσματα και αψιδωτές στοές που δημιουργούν οφθαλμαπάτες θα συναντήσει το πεπρωμένο της.

Και αυτό το καλοκαίρι αφήστε τα βιβλία να σας ταξιδέψουν!


Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 568

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 464

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 320

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 496

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Κλεμμένος κόσμος Ευαγγελία Γιάννου

Χάθηκε βελόνι Χρήστος Αρμάντο Γκέζος

Η ζωή που σου ΄κλεψα Έλενα Γκίκα-Πετρουλάκη

Φιορ ντ'Αμόρε Γιώτα Γουβέλη

17,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,02€ Του έκλεψαν τον κόσμο όλο. Τη ζωή του. Και αυτός δε θα το ξεχάσει ποτέ. Δύο νεκροί. Θα χρησιμοποιήσει κάθε μάρτυρα της μοιραίας σκηνής της δολοφονίας όσα χρόνια και αν περάσουν. Και ο αθώος προς στιγμήν γίνεται ένοχος.

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Ένας άντρας στιγματισμένος από τη μοίρα. Μια μητέρα αφιερωμένη στην οικογένειά της. Ένας γιος που ψάχνει τον αδερφό του. Ένα μυθιστόρημα που ξεκινάει από την Αλβανία των αρχών του προηγούμενου αιώνα, διατρέχει την Ελλάδα της μεταπολίτευσης και καταλήγει στην αμερικανική ήπειρο.

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Δυο αδελφές, δίδυμες, και ένας άντρας ανάμεσά τους. Αγάπη, καθήκον και έρωτας μπλέκονται, συγκρούονται, χωρίζονται βίαια και ξανασμίγουν σε μια διαδρομή χωρίς τέρμα. Ένα γαϊτανάκι ψυχών που τις δένει ένας βαρύς όρκος και ένας ανεκπλήρωτος έρωτας.

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Ένα καλοκαιρινό πρωινό του 1871, ο νεαρός βασιλιάς της Ελλάδας Γεώργιος Α΄ καταφθάνει κρυφά από την Αθήνα στην Κοπεγχάγη, όπου η μικρή του αδελφή, η δεκαεφτάχρονη πριγκίπισσα Τάρα, έχει προκαλέσει ένα αδιανόητο σκάνδαλο. Η νεοσύστατη βασιλική δυναστεία απειλείται με καταστροφή.

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 400

Εκδόσεις Κάκτος σελ. 480

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 672

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 752

3

Το παιχνίδι του νάνου Χρυσηίδα Δημουλίδου

Το ξίφος Ευαγγελία Ευσταθίου

Η άχρονη παραλία Φιόρη Ζαφειροπούλου

Πάστα σεράνο Τάκης Ζαχαράτος

19,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,91€ Μια σειρά άγριων δολοφονιών στην Αθήνα αναστατώνει τις αστυνομικές Αρχές. Δίπλα από κάθε θύμα, υπάρχει ένα διαφορετικό ομοίωμα νάνου, από το γνωστό παραμύθι. Ποιος είναι ο επόμενος νάνος; Είναι ένας ο δολοφόνος ή περισσότεροι; Μήπως έχει συμμετοχή και η Χιονάτη;

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ Δύο κυνηγοί θησαυρών, ο Ραούλ και η Σιένα, συνεργάζονται για να βρουν ένα μεσαιωνικό ξιφίδιο, αμύθητης αξίας για τους εμπόρους τέχνης. Το κυνηγητό θα τους οδηγήσει στο παρελθόν και θα τους στροβιλίσει σε έναν ατέλειωτο αιματηρό κύκλο μέσα στους αιώνες.

18,02€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,22€ Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, μια ιστορία με μια ηρωίδα που παλεύει ασταμάτητα. Ένα βιβλίο το οποιο δεν γράφτηκε μόνο για να ψυχαγωγήσει, αλλά και για να ενεργοποιήσει τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα.

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Το φως εναλλάσσεται με το σκοτάδι. Η ελπίδα με την απόγνωση. Το παρόν κοιτάζει κατάματα το παρελθόν ζητώντας εκδίκηση και δικαιοσύνη. Το βιβλίο αυτό είναι αφιερωμένο σαν χάδι σε όλους αυτούς που δεν μίλησαν, δεν αντιστάθηκαν, φοβήθηκαν, αιχμαλωτίστηκαν, κακοποιήθηκαν.

Επισκεφτείτε τα βιβλιοπωλεία μας και διαλέξτε τα βιβλία που θα σας συντροφέψουν στις διακοπές!


4

Catalogo CASTELLI MILANO-ING_2020.indd 57

17/12/19 15:59


Εκδόσεις Bell σελ. 416

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 352

Εκδόσεις Περίπλους σελ. 336

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 304

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Αέρας στο πρόσωπό της Μανίνα Ζουμπουλάκη

Η Μεταξούλα Σταυρούλα Ιωαννίδου

Γράμματα από το Παρίσι Γεωργία Κακαλοπούλου

Πεφταστέρια Ίρις Καλβά

14,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,49€ Δύο διαφορετικές γυναίκες αγωνίζονται να επιβιώσουν σε ένα μικρό ελληνικό νησί, διακόσια χρόνια μακριά η μία από την άλλη. Ένα μυθιστόρημα για όσες γυναίκες κοίταξαν την Ιστορία από την κορυφή ενός βράχου. Άλλες σώθηκαν. Άλλες όχι.

16,96€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,26€ Η Μεταξούλα, παιδί εύπορων απόδημων Κεφαλλονιτών της Νότιας Ρωσίας, θα ζήσει μια οδύσσεια ξεριζωμού και κακουχιών επιβιώνοντας με δύναμη και αξιοπρέπεια. Μαζί της μια οικογένεια και μια ολόκληρη γενιά αντιμέτωπες με ιστορικές θύελλες που λυγίζουν τα όνειρα και τις ελπίδες.

16,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,85€ Ο Πιερ φεύγει για το Παρίσι για να στήσει μια νέα αυτοκρατορία. Η Καρίνα θα τον ακολουθήσει. Εκεί θα γνωρίσει έναν χαρισματικό φωτογράφο και σκηνοθέτη. Θα συνεργαστούν για να κερδίσει εκείνη την καρδιά του Πιερ και αυτός για το χρήμα.

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Στο νέο της μυθιστόρημα, η Ίρις Καλβά μάς διηγείται μια υπέροχη καλοκαιρινή ιστορία που ξεκινάει από την πανέμορφη Σύμη και παρασέρνει τον αναγνώστη σ’ ένα ταξίδι στην Αγγλία, την Ιταλία και την Αίγυπτο του παρελθόντος.

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 216

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 440

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 432

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 544

5

Ραγιάς. Μέρες και νύχτες 1821 Γιάννης Καλπούζος

Φοίνιξ Πέτρος Κασιμάτης

Γυναίκα από πέτρα και φως Θάνος Κονδύλης

Ώρες κοινής ανησυχίας Μαίρη Κόντζογλου

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ Σκλαβιά, εξευτελισμός, μίσος. Ένας έρωτας σφιχταγκαλιάζεται με τη φωτιά του ξεσηκωμού. Μεγαλειώδες μα και σκοτεινό Εικοσιένα. Καταχωνιασμένες αλήθειες. Η πλευρά του «άλλου». Ελπίδα, λύτρωση, γλυκασμός. «Θέλω να μην είμαι ραγιάς σε κανέναν. Ραγιάς σε τίποτα!»

17,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,30€ Μια γυναίκα τραυματίζεται θανάσιμα. Ένας δημοσιογράφος της σώζει τη ζωή τελευταία στιγμή. Ο μίτος αρχίζει να ξετυλίγεται. Μυστικές υπηρεσίες, παρακρατικές αποστολές, διπλωμάτες, μαφία, δολοφονίες και ακραίο κυνηγητό. Μια ιστορία που με την έκβασή της σε αφήνει με ανοιχτό το στόμα.

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Με φόντο την Ελληνική Επανάσταση του 1821 εκτυλίσσεται μια καταπληκτική περιπέτεια μέσα στη φλόγα του απελευθερωτικού αγώνα και στη φωτιά του έρωτα. Ένας Άγγλος φοιτητής φτάνει στην επαναστατημένη Ελλάδα αναζητώντας το χαμένο άγαλμα μιας Αφροδίτης.

12,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,98€ Οι ένοικοι δυο απέναντι πολυκατοικιών επί της οδού Ανεξαρτησίας, άνθρωποι συνηθισμένοι, την εποχή της καραντίνας, αρχίζουν να παρατηρούν τους γείτονές τους. Με το μεγαλείο και τις μικρότητές τους, το γέλιο και το κλάμα, τις αλήθειες και τις πλάνες τους…


Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 320

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 440

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 328

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 368

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Όταν κοιμούνται οι φίλοι μου Αύγουστος Κορτώ

Το κορίτσι με το σαλιγκάρι Πηνελόπη Κουρτζή

Ακάκιε Κώστας Κρομμύδας

Καλό σημάδι Ελευθερία Κυρίμη

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Μια ιστορία για τη νοσταλγία και τον καημό της αδικημένης νεότητας, ένας ύμνος στην άσβεστη φλόγα της φιλίας. «Ακόμα κι όταν κλαίω και πονάω, τους φίλους που κοιμούνται δεν ξυπνάω.»

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Ένα μυθιστόρημα για ένα κορίτσι, που πίστευε πως η μεγαλύτερη ελευθερία της καρδιάς είναι να μπορεί να ανήκει, και για ένα αγόρι, που δεν μπορούσε να ερωτευτεί. Στην πιο ξέγνοιαστη παραλία του κόσμου, μακριά από τις ιστορίες της τότε καθωσπρέπει κοινωνίας.

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Με μια χρυσή λίρα στην τσέπη και μια σοφή συμβουλή ξεκίνησε ο νεαρός Λευτέρης από το χωριό του στην Ήπειρο για την Αθήνα. Ονειρεύτηκε να χτίσει και να δημιουργήσει, να χορτάσει την πείνα του σώματος και της ψυχής των ανθρώπων.

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Δυο νεαρές γυναίκες σε διαφορετικές εποχές, στον ίδιο άνυδρο τόπο της Μάνης. Τα μυστικά του παρελθόντος, τα νήματα που ενώνουν τις ζωές τους και οι ανοιχτές πληγές. Μπορεί ένα επαγγελματικό ταξίδι να μετατραπεί σε ταξίδι αυτογνωσίας;

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 656

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 216

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 320

Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή σελ. 176

6

Μην πατάς ξυπόλυτη Αστερόπη Λαζαρίδου

Όταν χτιζόταν το καράβι Στέφανος Λουκάς

Μέρες της Κηφισιάς Εύα Μαθιουδάκη

Το μαύρο νυφικό Ειρήνη Μαλάμου

16,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,40€ Όταν αντιμετωπίζεις τη ζωή σου σαν ταινία, δεν θα τη βαρεθείς ποτέ. Ούτε κι αυτή εσένα. Ένα βιβλίο για ενήλικες που δεν ξέρουν τι να κάνουν το παιδί που κρύβουν μέσα τους. Για όλα όσα σκεφτόμαστε, αλλά ντρεπόμαστε να παραδεχτούμε.

10,00€/ Τιμή Ευριπίδη: 9,00€ Η απεργία στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας το 1980 είναι μια αφορμή για να θυμηθούμε αυτό που έγραψαν οι τότε πρωταγωνιστές στην πρώτη γραμμή. Και αν έχει αξία αυτή η θύμηση, είναι γιατί δοσμένη στο σήμερα φέγγει το δρόμο μας στο μέλλον.

15,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,50€ Ένας μεγάλος έρωτας, ένα οικογενειακό μυστικό, ένα κορίτσι που προσπαθεί να πάρει τη ζωή στα χέρια του. Ένα μυθιστόρημα που μας ταξιδεύει στην Κηφισιά των περασμένων δεκαετιών και γοητεύει με την πλοκή, την ευαισθησία και τη δροσιά των εικόνων του.

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ Σκοτεινές αδυναμίες, απόκρυφα πάθη και ανομολόγητα μυστικά χαράζουν τις πορείες των ανθρώπων. Η Αγγελική θα ανακαλύψει το απόκρυφο παρελθόν της γιαγιάς, θα μάθει ποια ήταν η αινιγματική γυναίκα που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της. Γιατί φόρεσε το μαύρο νυφικό.

ΕΥΠΏΛΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑΣ A’ εξάμηνο 2021

Σύμφωνα με τις πωλήσεις των βιβλιοπωλείων Ευριπίδης

1. Το πικρό ποτήρι: Ο Καποδίστριας, η Ρωξάνδρα και η Ελλάδα Λένα Διβάνη Πατάκη

2. Το πράσινο φόρεμα Λένα Μαντά

3. Όταν κοιμούνται οι φίλοι μου Αύγουστος Κορτώ

4. Κατίνα 1922-1925

Ψυχογιός

Πατάκη

Εξιστόρηση

Μάρα Μεϊμαρίδη


Εκδόσεις Μίνωας σελ. 372

σελ. 168

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 448

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 512

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Το πράσινο φόρεμα Λένα Μαντά

Το θηρίο βγήκε βόλτα Μάριλη Μαργωμένου

Μάθε με να σ΄αγαπώ Αννέτα Μαρκογιαννάκη

Μυθιστόρημα με κλειδί Χρήστος Μαρκογιαννάκης

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ Το πράσινο φόρεμα σαν σκιά του παρελθόντος φέρνει έρωτα αλλά και φωτιά… Στην καρδιά μιας γυναίκας μπαίνουν τρεις άνδρες και το πράσινο φόρεμα γίνεται το επίσημο ένδυμα του πάθους. Για ποιον θα το φορέσει τελικά η Κοραλία;

20,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 18,00€ Η φυλακή είναι σαν το σκάκι. Έχει τέσσερις πύργους στις γωνίες, και για να κερδίσεις την παρτίδα πρέπει να παίζεις με μυαλό. Ένα μυθιστόρημα που μας εισάγει στον κόσμο των κρατουμένων και πραγματεύεται το πώς μεταλλάσσεται ένας πράος άνθρωπος σε θηρίο.

11,10€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,99€ Επτά αυτοτελή διηγήματα, επτά ιστορίες έρωτα και αγάπης, που με τη βοήθεια της ψυχολογίας ξεμπλέκουν το κουβάρι των συναισθημάτων της ανθρώπινης φύσης. Ένα βιβλίο στο οποίο η ψυχολόγος Αννέτα Μαρκογιαννάκη υμνεί τα δώρα της αγάπης!

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Η Νήσος, ένα ειδυλλιακό ψαρονήσι, έχει γίνει καλοκαιρινός προορισμός του διεθνούς τζετ σετ. Ο αστυνόμος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Χριστόφορος Μάρκου περνάει εκεί την άδειά του, όταν κατά τη διάρκεια ενός πάρτι η Λούσι Ντέιβις, μια νεαρή Αγγλίδα δημοσιογράφος, βρίσκεται δολοφονημένη…

Εκδόσεις Key Books σελ. 288

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 464

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 352

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 448

7

Τάναϊς - Το πλοίο του πικρού χωρισμού Τηλέμαχος Μουδατσάκης

Η επιστροφή της Πηνελόπης Νοέλ Μπάξερ

Κρινολίνο και γιαταγάνι Γιάννης Μπάρτζης

Η Καλλονή Κατερίνα Μπέη

20,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 18,00€ Μια ιστορία για την αγριότητα του πολέμου, αλλά και για τον έρωτα που γεννιέται στα ερείπια. Ένα μυθιστόρημα για το έγκλημα που δεν γνωρίζει όρια και την οργίλη Νέμεση που σπεύδει να το καταστείλει.

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Ένα ταξίδι επιστροφής στη Σμύρνη, τόπο καταγωγής της ηρωίδας, έναν αιώνα μετά την Καταστροφή, ένα ταξίδι όπου πλέκονται το προσωπικό με το συλλογικό, το παρελθόν με το παρόν. Ένα σύγχρονο πολυπρόσωπο μυθιστόρημα.

20,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 18,00€ Μια ιστορία θερμού ερωτικού πάθους στα χρόνια της επανάστασης, ανάμεσα σε μια κυρία της αγγλικής Αυλής και έναν Έλληνα αγωνιστή. Δυο διαφορετικοί κόσμοι στον αγώνα για την ελευθερία. Ένα μυθιστόρημα για το διπλωματικό ’21 και την απήχηση του Αγώνα εκτός Ελλάδας.

13,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,51€ Η σεναριογράφος της Ευτυχίας γράφει μια ιστορία για τις ταμπέλες και τα στερεότυπα, τον ρατσισμό, την εκμετάλλευση, τη βία και την πατριαρχία: μια σπουδή στην ανθρώπινη φύση. «Η Κατερίνα Μπέη είναι μία λογοτεχνική ντετέκτιβ ψυχών» Φοίβος Δεληβοριάς

5. Ζωή μέχρι χθες

6. Σικελικό ειδύλλιο Σώτη Τριανταφύλλου

7. Πότε διάβολος, πότε άγγελος Κώστας Ακρίβος

8. Άγριες μέλισσεςΤο πρώτο πέταγμα Μελίνα Τσαμπάνη

9. Από αίμα

10. Μέρες

Γιάννης Ξανθούλης

Θοδωρής Παπαθεοδώρου

της Κηφισιάς Εύα Μαθιουδάκη

Διόπτρα

Πατάκης

Μεταίχμιο

Ωκεανός

Ψυχογιός

Καστανιώτης


8


Εκδόσεις Διόπτρα σελ.

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 368

Εκδόσεις Άγρα σελ. 160

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 416

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Το μάγουλο της Παναγίας Παντελής Μπουκάλας

Στο σκοτάδι ανθίζω Χρήστος Ναούμ

Ολική έκλειψη καρδιάς Μαρία Παναγοπούλου

Τα όμορφα τοπία της κόλασης Αλκυόνη Παπαδάκη

13,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,51€ Πεζογράφημα θεατρικής μορφής, βασισμένο σε έναν θρύλο για το εικόνισμα της Παναγίας στην εκκλησία του Αιτωλικού, όπου δικάστηκε ο Γ. Καραϊσκάκης. Μια αυτοβιογραφική εικασία που αρδεύεται από τη φαντασία και τις πολλές διαθέσιμες μαρτυρίες, ιστοριογραφήματα, δημοτικά τραγούδια, λαογραφικές αναφορές κ.α.

18,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,20€ Ένα μυθιστόρημα επίκαιρο και τολμηρό, μια αναμέτρηση με τους φόβους και τις βεβαιότητες. Γιατί η ζωή είναι μοναδική, γλυκιά και απρόβλεπτη. Και γιατί οι άνθρωποι μπορούν να ξανανθίσουν – ακόμα και στο σκοτάδι.

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Μια καταιγιστική περιπέτεια με φόντο την αστραφτερή δεκαετία του ’80. Το θρυλικό πάρτι του Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη. Οι πούλιες και τα ξεβαμμένα τζιν. Όλα μαζί μάς μεταφέρουν σε μια εποχή χωρίς κινητά τηλέφωνα, διαδίκτυο και σόσιαλ μίντια.

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Ακόμα κι όταν το δέντρο της ζωής σου το ’χει ρημάξει ο βοριάς, κοίτα γύρω σου τα πουλιά που τραγουδούν στα ξεγυμνωμένα δέντρα. Είναι η ζωή που προσπαθεί να σε μαγέψει με το τραγούδι της. Άκουσέ το.

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 560

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 500

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 576

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 328

9

Πολυξένη Πένυ Παπαδάκη

Άγιες ψυχές Θοδωρής Παπαθεοδώρου

Το ναυάγιο Σπύρος Πετρουλάκης

Το τελευταίο φιλί Γιώργος Πολίτης

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Το όνομά της φανέρωνε πολλά για εκείνη. Ένιωθε σαν να μην ανήκει πουθενά. Ένιωθε πολύξένη. Ένα κοινωνικό μυθιστόρημα στο οποίο μητέρα και κόρη αναζητούν τη συγχώρεση και τη λύτρωση. Άραγε θα έρθει και για τις δύο;

19,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,91€ Σουλιώτισσες δολιομάνες. Αντρειωμένες Μεσολογγίτισες. Οπλαρχηγοί, καπεταναίοι και μπουρλοτιέρηδες. Βαφτισμένοι μια φορά στο λάδι για την πίστη τους και μια φορά στο αίμα για την πατρίδα τους. Μετά το Άγιο Αίμα, το δεύτερο, συνταρακτικό μυθιστόρημα της Επανάστασης του ’21.

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ Με φόντο το ναυάγιο του οχηματαγωγού «Ηράκλειον», που το 1966 συγκλόνισε το πανελλήνιο, ο Σπύρος Πετρουλάκης χτίζει με μαεστρία ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα, το οποίο εναλλάσσεται σε δύο χρονικές περιόδους και κρατάει όλο το συναίσθημα και τη φόρτιση μέχρι το τέλος.

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ Μια προδοσία στην Κατοχή, ένας ανεκπλήρωτος έρωτας, μια μεγάλη αδικία, ένας κατ’ εξακολούθηση βιασμός και κάποιοι θάνατοι που συνδέονται με αναπάντητα ερωτήματα χτίζουν μια ιστορία από αυτές που υφαίνει η μοίρα, αδιαφορώντας για τα όνειρα και τις επιθυμίες των ανθρώπων.


Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 200

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 512

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 312

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 448

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Προσμένοντας την ανατολή Γιώργος Πολυράκης

Μια στιγμή μέσα στον χρόνο Ελένη Πριοβόλου

Ολίβια Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη

Η θάλασσα δεν είναι μπλε Πέλα Σουλτάτου

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, με φόντο την Κρήτη της Κατοχής. Δυο νέοι είναι οργανωμένοι στην Αντίσταση, όμως η δράση τους αποκαλύπτεται και καταδιώκονται… Ο καιρός περνά, ο κόσμος μεταμορφώνεται και ο ουρανός μετατρέπεται σε ένα αστραφτερό μωσαϊκό από άστρα.

18,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,20€ Η εξομολόγηση ενός ανθρώπουμύθου, σ’ ένα μυθιστόρημα που διατρέχει τον 20ό αιώνα, από τη δεκαετία του ’30 και εντεύθεν. Ένα βιβλίο για την αναζήτηση της αλήθειας και της ελευθερίας, μια ιστορία κατάστικτη από έρωτες, πάθη, μικρά και μεγάλα εγκλήματα.

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ Υπάρχουν αλήθειες αμείλικτες, που δεν πρέπει να λέγονται; Μήπως είναι προτιμότερα τα ψέματα; Κι είναι άραγε η αγάπη το μόνο αληθινό μας ταξίδι; Ένα μυθιστόρημα που πλημμυρίζει τη λέξη «έρωτα» με φως.

15,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,50€ Από την αρχαιότητα έως την εποχή μας, μια φαντασμαγορία μύθων, τεράτων και αποκαλύψεων. Για την καταγωγή του κόσμου αλλά και για την εσχάτη των νυχτών.

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 584

Εκδόσεις Κάκτος σελ. 368

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 408

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 480

10

Το καλό μπλε σερβίτσιο Ιφιγένεια Τέκου

Κάτω απ΄τη μηλιά Μαρία Τζιρίτα

Ανεμόγερτος Γεώργιος Τζιτζικάκης

Σαντέ και λικέρ τριαντάφυλλο Πασχαλία Τραυλού

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Ένα μυθιστόρημα πλημμυρισμένο από τους ηδονικούς αναστεναγμούς της Σμύρνης πριν από την Καταστροφή, τους ψιθύρους των μυστικών υπηρεσιών που έδρασαν τότε εκεί και τον έρωτα που μπορεί να γεννηθεί από δυο μάτια διαφορετικού χρώματος.

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Η αληθινή ιστορία τριών γυναικών, από τρεις διαφορετικές γενιές, έρχεται να μας διδάξει με έναν συγκλονιστικό τρόπο πως πάντα υπάρχει ελπίδα να ξεφύγουμε από το πεπρωμένο μας και να φτιάξουμε τη ζωή μας όπως ακριβώς τη θέλουμε και μας αξίζει.

14,84€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,36€ Ο Ανεμόγερτος είναι ένα μυθιστόρημα γεμάτο τρυφερότητα που, άλλοτε κωμικά και άλλοτε τραγικά, εξιστορεί τον αγώνα ενός ανθρώπου να αναμετρηθεί με την αδικία, να ζυγίσει τις δυνάμεις του και να προχωρήσει τη ζωή του.

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ «Σαντέ ήταν το πρώτο τσιγάρο μου και λικέρ τριαντάφυλλο το πρώτο πιοτί μου. Και όνομα και φίλους και άντρες και τόπους και μυαλά και γνώμη τα άλλαξα και τα παράλλαξα. Τσιγάρο και λικέρ ποτές».

Κάρτα μέλους Ευριπίδη! Μας προτιμάτε, σας επιβραβεύουμε!

80.000 μέλη επωφελούνται από τα μοναδικά προνόμια της κάρτας μέλους Ευριπίδη!


Εκδόσεις Περίπλους σελ. 222

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 456

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 304

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σελ. 560

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Σικελικό ειδύλλιο Σώτη Τριανταφυλλου

Η εμμονή της μνήμης Ελένη Τσαμαδού

Η πόλη που δεν ήθελα να θυμάμαι το όνομά της Γιώργος Φιορέντζης

Ο γιός του Ρήγα Μάνος Φορλίδας

14,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,41€ Δυτική Σικελία, 1956. Ένας βιασμός το απομεσήμερο των Αγίων Πάντων. Τρεις μαφιόζικες δολοφονίες. Ο Ντε Ματέις βρίσκει τον σικελικό τρόπο θανάτου· η Κοντσέττα αρνείται να συμμορφωθεί με τον σικελικό τρόπο ζωής.

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Μια σύγχρονη ιστορία με παράλληλη αναφορά στην πτώση του Βυζαντίου, στην πολιορκία της Αμμοχώστου, αλλά και σε άλλα γεγονότα, γνωστά και άγνωστα, της πρόσφατης και παλαιότερης ιστορίας του νησιού της Αφροδίτης. Ένα γοητευτικό ταξίδι στο παρελθόν.

14,84€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,36€ Με αφορμή ένα reunion της τάξης του, τριάντα χρόνια μετά, θα επιστρέψει στην πόλη που μεγάλωσε. Εκεί μπαίνοντας σε μια ιδιότυπη μηχανή του χρόνου, θα ξεκινήσει ένα ταξίδι στο χρόνο, με μικρές αυτοτελείς ιστορίες, που όλες όμως συνδέονται μεταξύ τους.

16,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,03€ Μέσα σ’ ένα σεντούκι, βρέθηκαν τα χειρόγραφα που πρόκειται να αποκαλύψω. Τα πήρα στα χέρια μου και τα διάβασα. Πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι όλα μαζί συγκροτούν μια ιστορία κι ότι δεν πρέπει να μείνουν στα σκοτεινά…

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 224

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 448

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 612

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 520

11

Ο χορός των αγγέλων Ελένη Φωτίου

Το πανδοχείο Δέσποινα Χατζή

Οι εποχές της καταχνιάς Ελευθερία Χατζοπούλου

Στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού Έλενα Χουζούρη

17,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,30€ Δάφνη και Παύλος. Δύο νέοι από δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Με διαφορετική στάση ζωής. Ο ένας από πλούσια και καταξιωμένη οικογένεια. Η άλλη μεγαλώνει σε ίδρυμα. Θα συναντηθούν κάτω από ιδιόρρυθμες συνθήκες. Με διαφορετικούς ρόλους και με διαφορετικές ανάγκες.

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν Οι Αλεξανδρινές η Δέσποινα Χατζή επιστρέφει δυναμικά. Το Πανδοχείο είναι ένα μυθιστόρημα που μιλάει για τις ολέθριες συνέπειες του πολέμου και είναι εμπνευσμένο από τη μακραίωνη ιστορία και τη σαγήνη του ιταλικού Νότου.

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Ένα φορτισμένο συγκινησιακά οδοιπορικό στους τόπους που βίωσαν τη φρίκη τριών βουλγαρικών κατοχών, ένα προσκύνημα στους τάφους όσων μαρτύρησαν, μια σταγόνα σεβασμού σ’ εκείνους που πόλεμοι, κατοχές και συνθήκες τούς ανάγκασαν να αλλάξουν πορεία ζωής, αλλά κατάφεραν να σταθούν όρθιοι.

11,10€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,99€ Μια εν ψυχρώ εκτέλεση στους δρόμους της Αθήνας του 1989, δυο άντρες αντιμέτωποι με το παρελθόν, ένα μυθιστόρημαρέκβιεμ για μια εποχή που πέρασε ανεπιστρεπτί.

Εσείς είστε μέλος; Αν όχι, γίνετε τώρα! Μπείτε στο www.evripidis.gr και ενημερωθείτε!


12


Εκδόσεις Άγρα σελ. 80

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 496

Εκδόσεις Gutenberg σελ. 327

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΈΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 416

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Δικαίωμά μου Θάλεια Ψαρρά

Στη γη είμαστε πρόσκαιρα υπέροχοι Όσιαν Βουόνγκ

Η νύφη φάντασμα Γιάνγκσι Τσου

Ο σταθμάρχης Φαλλμεράυερ Ροτ Γιόζεφ

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Ένα βιβλίο εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα ενδοοικογενειακής βίας, που έχει στόχο να χαράξει στην ψυχή του αναγνώστη ένα μονοπάτι που οδηγεί από το σκοτάδι και τον φόβο στο φως και στη λύτρωση.

16,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,40€ Ένας νεαρός γράφει στην αναλφάβητη Βιετναμέζα μητέρα του. Στο σπαρακτικό του γράμμα διηγείται την ιστορία της οικογένειάς του. Μιλά για τον απόντα βίαιο πατέρα του, τα παιδικά του χρόνια και αποκαλύπτει τον πρώτο, βαθύ, έρωτα του για έναν στενό του φίλο.

18,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,20€ Μια νεαρή γυναίκα καλείται να γίνει η νύφη-φάντασμα του γιου μιας ισχυρής οικογένειας, ο οποίος δε βρίσκεται στη ζωή. Αυτά είναι τα έθιμα για να εξευμενίσουν τα πνεύματα εκείνων που έχουν φύγει. Το τίμημα τρομερό.

10,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,45€ «Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για τον Σταθμάρχη Φαλλμεράυερ: Eίναι ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα του Ροτ. Δημοσιευμένο το 1933 είναι μια από τις καλύτερες ιστορίες κεραυνοβόλου έρωτα, ή απλώς μια από τις καλύτερες νουβέλες που γράφτηκαν ποτέ.» - Μ. Χόφμαν

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 320

Εκδόσεις Δίοπτρα σελ. 376

Εκδόσεις Anubis σελ. 832

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 448

13

Γλυκιά εκδίκηση ΑΕ Γιούνας Γιούνασον

Outlander: Ανάμεσα σε δύο Κόσμους Ντιάνα Γκάμπαλντον

Ο άρχοντας των μυγών Ουίλλιαμ Γκόλντινγκ

Η ψεύτρα και η πόλη Αγιελέτ Γκουντάρ-Γκοσέν

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ O συγγραφέας του διεθνούς μπεστ σέλερ Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκε, επιστρέφει με νέα θεότρελη περιπέτεια, όπου τα βάζει με τη σύγχρονη υποκρισία και απληστία, δίνοντάς μας να καταλάβουμε τι έχει στ’ αλήθεια σημασία στη ζωή.

27,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 24,93€ Η συνέχεια μιας πολυδιάστατης σειράς, που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και ενθουσίασε εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο. «Μια μεγαλειώδης περιπέτεια γραμμένη σε καμβά που αγγίζει την καρδιά, ζυγίζει την ψυχή και μετρά το ανθρώπινο πνεύμα διασχίζοντας τους αιώνες.» – CNN

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Ένα αεροπλάνο πέφτει σ’ ένα τροπικό νησί. Οι επιζήσαντες, μικροί μαθητές από την Αγγλία, διαπιστώνουν ότι το νησί είναι ακατοίκητο. Δεν υπάρχουν πουθενά μεγάλοι. Στην αρχή, μοιάζει με ονειρεμένη περιπέτεια. Αλλά τα παιχνίδια της μέρας διαδέχονται οι εφιάλτες της νύχτας.

18,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,20€ Η Νοφάρ είναι μια συνηθισμένη κοπέλα που σερβίρει παγωτά. Εμπλέκεται όμως σε ένα θυελλώδες περιστατικό με έναν πελάτη και όλα ανατρέπονται. Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει το ψέμα και πόσο πρόθυμοι είμαστε να το πιστέψουμε; Θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό.


Εκδόσεις Gutenberg σελ. 641

Εκδόσεις Κάκτος σελ. 960

Εκδόσεις Γκοβόστη σελ. 984

Εκδόσεις Gutenberg σελ. 463

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΈΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Η γυναίκα που λαχταρούσε να αγαπήσει Εκατερίνα Γκραφ

Στάλινγκραντ Βασίλι Γκρόσμαν

Το πέρασμα του μακελάρη Τζον Γουίλιαμς

Κορίτσι, γυναίκα, άλλο Μπερναντίν Εβαρίστο

19,08€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,17€ Ένα βιβλίο που μιλά για την ιστορία της όμορφης, ταλαντούχου και φιλελεύθερης Ελισαβέτα Τροπίνινα. Ένα μυθιστόρημα με εξαιρετική πλοκή, πλούσιο σε συναισθηματικές εναλλαγές και πολύτιμες ιστορικές πληροφορίες. Ένα μυθιστόρημα που θα αγαπηθεί και θα μιλήσει στις καρδιές των αναγνωστών του.

38,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 34,20€ Το Στάλινγκραντ, το πρώτο μέρος του μυθιστορηματικού δίπτυχου, που ολοκληρώνεται με το Ζωή και Πεπρωμένο, είναι μια τεράστια τοιχογραφία όχι μόνο του πολέμου, αλλά της ζωής στο σύνολό της. Σκληρό και τρυφερό, λυρικό και επικό, εκφράζει την δύναμη του ανθρωπίνου πνεύματος.

16,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,40€ Πέντε χρόνια πριν τον Στόουνερ, ο Williams είχε εκδώσει το Πέρασμα του Μακελάρη, ένα μυθιστόρημα αυτογνωσίας που διαδραματίζεται στα τέλη του 19ου αιώνα στην Αμερική, σε μια φανταστική πόλη-ορμητήριο κυνηγών, όπου κάθε μέρα χιλιάδες βουβάλια σφάζονται για το δέρμα τους.

18,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,20€ Ένα μυθιστόρημα για τις καθημερινές μάχες σύγχρονων γυναικών. Δώδεκα γυναίκες, κυρίως μαύρες της πρώτης και δεύτερης γενιάς μεταναστών στη Μεγάλη Βρετανία με διαφορετικούς χαρακτήρες και σεξουαλικό προσανατολισμό. H Εβαρίστο είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που κέρδισε το Man Booker (2019).

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 208

Εκδόσεις Anubis σελ. 608

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 384

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 208

14

Δοκιμασία Τζέννυ Έρπενμπεκ

Η Κλάρα και ο ήλιος Καζούο Ισιγκούρο

Παιδιά του Ουρανού και της Γης Γκάι Γκάβριελ Κέι

Αναποδιά στην άκρη του γαλαξία Έτγκαρ Κέρετ

15,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,50€ Ένα σπίτι και ένας ολόκληρος αιώνας που μαίνεται εντός του. Ένα σπίτι σε μια λίμνη του Βρανδεμβούργου, ένας τόπος φασματικός όπου διαδραματίζονται διάφορες βιογραφίες, ιστορίες, πεπρωμένα από τη δεκαετία του ’20 μέχρι σήμερα. Η ποιητική του χώρου, του χρόνου, των ανθρώπων.

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Ο βραβευμένος με Νομπέλ Λογοτεχνίας και Booker, Καζούο Ισιγκούρο, μας παραδίδει ένα βαθιά συγκινητικό βιβλίο. Η ιστορία της Τεχνητής Φίλης, Κλάρας, έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές διερευνώντας το πλέον θεμελιώδες ερώτημα: Τι σημαίνει στ’ αλήθεια ν’ αγαπάς;

23,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 21,51€ Ο Guy Gavriel Kay, εμπνευσμένος από την περίοδο της Αναγέννησης, συνθέτει μια συναρπαστική ιστορία στην οποία τα διπλωματικά παιχνίδια, η κατασκοπία, ο πόλεμος και η τέχνη βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

14,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,60€ Κανείς δεν είναι σαν τον Έτγκαρ Κέρετ. Οι ιστορίες του, ανατρεπτικές και καυστικές, εκτυλίσσονται στα απρόβλεπτα σταυροδρόμια της φαντασίας και πάντοτε ξαφνιάζουν, διασκεδάζουν, συγκινούν. Ο Ισραηλινός συγγραφέας, ένας μάστορας της μικρής φόρμας, επιστρέφει με την πλέον πρόσφατη, βραβευμένη συλλογή διηγημάτων του.

www.evripidis.gr

evripidis.books evripidis_bookstores


Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 392

Εκδόσεις Αίολος σελ. 368

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 272

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 272

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΈΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Η πλεξούδα Λετισιά Κολομπανί

Ο άντρας που περπατούσε ανάποδα Παβέλ Κοχούτ

Οι δώδεκα κατευθύνσεις του ανέμου Ούρσουλα Κ Λε Γκεν

Πριν χαθούν τα πουλιά Σάρλοτ Μακόναχι

13,30€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,97€ «Τρεις γυναίκες αντιμέτωπες με ακραίες προκλήσεις στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, οι μοίρες τους πλεγμένες σε μια στιλπνή πλεξούδα, ένα καθηλωτικό βιβλίο...» Publishers Weekly

16,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,40€ Τι συμβαίνει όταν ο Άνταμ Γιουράτσεκ, καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Καλλιτεχνικών στο Λύκειο της πόλης Κ., γίνεται ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που καταργεί τον νόμο της βαρύτητας και αρχίζει να περπατά στο ταβάνι; Πολιτική αλληγορία, ανελέητη σάτιρα, σπουδή στο παράλογο.

16,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,21€ Για πρώτη φορά στα ελληνικά η σημαντικότερη συλλογή διηγημάτων της Ούρσουλα Λε Γκεν. Συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το κλασικό Αυτοί που φεύγουν από το Ομελάς, το Τη μέρα πριν από την επανάσταση, η κοσμογονία του φανταστικού κόσμου της Γαιοθάλασσας.

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Η Φράνι Στόουν ανέκαθεν ήταν ικανή να αγαπήσει αλλά ανίκανη να μείνει. Αφήνοντας πίσω τα πάντα εκτός από τον ερευνητικό εξοπλισμό της, φτάνει στη Γροιλανδία με μοναδικό σκοπό να ακολουθήσει τα αρκτικά γλαρόνια στην τελευταία τους, ίσως, αποδημία στην Ανταρκτική.

Εκδόσεις Ροές σελ. 320

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 624

Εκδόσεις Ίκαρος σελ. 376

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 864

15

Η τριλογία του Λεβάντε Ολίβια Μάνιγκ

Το γυάλινο ξενοδοχείο Έμιλυ Σεντ Τζον Μάντελ

Έτσι αρχίζει το κακό Χαβιέρ Μαρίας

Απομνημονεύματα του Άιρες … Χοακίμ Μαρία Μασάδο δε Ασίς

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ Ο Γκάι και η Χάριετ, το νεαρό ζευγάρι Βρετανών που στο τέλος της Βαλκανικής Τριλογίας εγκατέλειπαν την Αθήνα για να γλιτώσουν από τη γερμανική εισβολή φτάνουν στην Αίγυπτο την άνοιξη του 1941, όταν οι δυνάμεις του Ρόμελ πλησιάζουν το Κάιρο.

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Με φόντο την οικονομική κατάρρευση στη Νέα Υόρκη, μια καλοστημένη επενδυτική απάτη και η εξαφάνιση μιας γυναίκας από ένα πλοίο συνδέονται απρόσμενα. Μια αξέχαστη ιστορία κρίσεων και επιβίωσης από τη συγγραφέα του δυστοπικού μυθιστορήματος Σταθμός Έντεκα.

20,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 18,81€ «Όπως ο Ναµπόκοφ και ο Φόκνερ, ο Μαρίας έχει χαρτογραφήσει µια δική του χώρα, γεµάτη από την ένταση µεταξύ της επιθυµίας για γνώση και του φόβου για το τίµηµα αυτής της γνώσης». The Spectator

15,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,31€ Το κύκνειο άσμα του μεγαλύτερου συγγραφέα της Βραζιλίας. Γράψιμο μελαγχολικό και ειρωνικό, γαλήνιο και διεισδυτικό, με φόντο την ιδιότυπη αστική ζωή των Tροπικών, στο Ρίο ντε Ζανέιρο, στα τέλη του 19ου αιώνα.

Ψωνίστε με ασφάλεια με ένα κλικ!


Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 256

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 504

Εκδόσεις Ίκαρος σελ. 312

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 540

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΈΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Το δέρμα Σέρχιο ντελ Μολίνο

Το τραγούδι του Σόλομον Τόνι Μόρισον

Υπόθεση 40/61: Η δίκη του Άιχμαν Χάρι Μούλις

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα, γεμάτο ανατροπές, για την πραγματική αγάπη και τη γενναιότητα που αυτή χρειάζεται για να αντέξει. Πρόκειται για το πρώτο μυθιστόρημα της συγγραφέως που γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει ήδη μεταφραστεί σε 23 γλώσσες.

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Ο Ισπανός συγγραφέας και δοκιμιογράφος συγκεντρώνει σε αυτό το υβριδικό είδος μυθιστορήματος γλυκόπικρες ιστορίες με επίκεντρο το ανθρώπινο δέρμα. Ένα βιβλίο που υπογραμμίζει μοναδικά τον ανθρώπινο φόβο να αποκαλύψουμε στους άλλους ποιοι είμαστε πραγματικά.

19,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,99€ Ένα μυθιστόρημα μαθητείας και χειραφέτησης, μια παραμυθένια αφήγηση γεμάτη πάθος και τρυφερότητα, ποτισμένο με το μεγαλείο της γλώσσας της νομπελίστας Μόρισον: ένας ύμνος σε όλους τους ανθρώπους που, κόντρα σε όλα, ζουν και ανθίζουν.

15,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,50€ Το 1961 ο Χάρι Μούλις μετέβη στο Ισραήλ για να παρακολουθήσει, ως ανταποκριτής κάποιου ολλανδικού περιοδικού, ένα γεγονός ιστορικών διαστάσεων, τη δίκη του «αρχιτέκτονα» του Ολοκαυτώματος, του διαβόητου Άντολφ Άιχμαν στην Ιερουσαλήμ. Ένα σπάνιο ντοκουμέντο, ένα διεισδυτικό, διαχρονικό πορτρέτο του κακού.

Εκδόσεις Κέδρος σελ. 384

Εκδόσεις Utopia σελ. 584

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 652

16

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 408

Δεν μπορώ να σου πω αντίο Χόλι Μίλερ

Μακρύ, φωτεινό ποτάμι Λιζ Μουρ

Μια αληθινή οικογένεια Βαλεντίν Μούσο

Ένας άνθρωπος που τον έλεγαν Ούβε Φρέντρικ Μπάκμαν

Η κομψότητα του σκαντζόχοιρου Μυριέλ Μπαρμπερύ

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ Με αφήγηση που εναλλάσσεται από το μυστήριο του σήμερα στην ιστορία της παιδικής ηλικίας και της εφηβείας των δύο ηρωίδων, το Μακρύ, φωτεινό ποτάμι είναι μία συγκινητική ιστορία δύο αδελφών και των οικογενειακών δεσμών που παραμένουν σταθεροί στο πέρασμα του χρόνου.

22,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 20,25€ Ένας φαινομενικά απλός νέος. Ένα ζευγάρι αποτραβηγμένο έπειτα από ένα προσωπικό δράμα τον προσλαμβάνει ως κηπουρό. Όταν οι Βασέρ αρχίζουν να έχουν υποψίες και να μετανιώνουν που του άνοιξαν την πόρτα, είναι ήδη πολύ αργά. Ο εφιάλτης τους μόλις ξεκινάει.

15,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,50€ Ο Ούβε ζει μόνος. Ο κόσμος τον απογοητεύει διαρκώς. Οι νέοι γείτονες καταστρέφουν το γραμματοκιβώτιό του. Αρχίζουν οι καβγάδες, αλλά και μια αναπάντεχη φιλία. Μια συγκινητική ιστορία για την ανθρωπιά που μπορεί να κρύβεται εκεί που δεν το περιμένει κανείς.

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ «Όπως όλες οι µεγάλες ιστορίες, θα σας µατώσει την καρδιά, θα σας θυµίσει όµως επίσης πως υπάρχουν φορές στη ζωή που αξίζει να πονάµε». Chicago Sunday Times


Εκδόσεις Αίολος σελ. 368

Εκδόσεις Κλειδάριθμος σελ. 328

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΈΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Εξ αίματος Οκτάβια Μπάτλερ

Άνθρωποι στο περιθώριο Ούρλιχ Αλεξάντερ Μπόσγουιτς

17,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,11€ Το 1976, η Ντέινα είναι μια φιλόδοξη συγγραφέας. Μυστηριωδώς, θα βρεθεί στο 1815, οπότε λόγω του χρώματος του δέρματός της, θεωρείται σκλάβα και η ζωή της κινδυνεύει. Το Εξ Αίματος της παραμένει ακόμη και σήμερα επίκαιρο, ένα ρηξικέλευθο, αντιρατσιστικό αριστούργημα.

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Το πρώτο χρονολογικά βιβλίο του Ulrich Alexander Boschwitz, στο οποίο ο 22χρονος μόλις συγγραφέας ανατέμνει τη ζωή του λούμπεν προλεταριάτου του Βερολίνου τα χρόνια του μεσοπολέμου. Μαζί με τον Ταξιδιώτη αποτελούν δυο μοναδικούς λογοτεχνικούς θησαυρούς.

Εκδόσεις Άγρα σελ. 448

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ .408

17

Ο εικονογραφημένος άνθρωπος Ρέι Μπραντμπέρι

Το αόρατο μισό Μπέννετ Μπριτ

19,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,91€ Δεκαεννιά εικονογραφήσεις δεκαεννιά ιστορίες ζωντανεύουν στο δέρμα ενός ανθρώπου. Με την παραμικρή μυϊκή σύσπαση, οι εικόνες από τα μικροσκοπικά πλήθη που κατοικούν στο σώμα του αρχίζουν να κινούνται και να μουρμουρίζουν χαμηλόφωνα τις ιστορίες τους, προβλέποντας το μέλλον…

18,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,09€ Οι δίδυμες αδερφές Βίνις διαλέγουν δυο διαφορετικές ζωές: η μία αποφασίζει να ζήσει ως λευκή, η άλλη ως Αφροαμερικανή. Οι ζωές τους χωρίζουν και τραυματίζονται, μέχρι που οι κόρες τους καλούνται να σπάσουν τα δεσμά των οικογενειακών μυστικών.


Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή σελ.256

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 488

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 456

Εκδόσεις Gutenberg σελ. 245

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΈΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Ο φίλος Σίγκριντ Νουνιές

Οι άρχοντες του χρόνου Εύα Γκαρθία Σάενθ ντε Ουρτούρι

Η άλλη Χιονάτη Τζένιφερ Ντόνελι

Ο Φτωχόκοσμος Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι

14,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,60€ Μετά τον απροσδόκητο θάνατο του καλύτερού της φίλου, μια συγγραφέας βρίσκεται να φροντίζει, προς μεγάλη της δυσαρέσκεια αρχικά, τον αγαπημένο του σκύλο, έναν μολοσσό. Το πρώτο βιβλίο της Αμερικανίδας Σίγκριντ Νιούνεζ που μεταφράζεται στα ελληνικά. Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας ΗΠΑ 2018.

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Το επικό τέλος της Τριλογίας της Λευκής Πόλης που συνάρπασε την Ισπανία και έγινε διεθνές μπεστ σέλερ. Φόνοι βασισμένοι σε μεσαιωνικά τελετουργικά θα δοκιμάσουν τις αντοχές του επιθεωρητή Κράκεν, ως την τελική λύση του μυστηρίου.

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Μη σπάσεις τον καθρέφτη... κάνε τον κομμάτια! Και ό,τι κι αν σου πουν, μην τους πιστέψεις... Ένα διαφορετικό «παραμύθι» από τη μοναδική πένα της Jennifer Donnelly.

11,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,90€ Ο Φτωχόκοσμος εκδόθηκε το Γενάρη του 1846. Την ίδια χρονιά έγραψε ο Μπελίνσκι: «...Αυτό είναι Τέχνη! Αυτό είναι Ταλέντο! Τιμή και δόξα στο νέο ποιητή, που η μούσα του αγαπάει τους ανθρώπους που ζουν μέσα στις τρώγλες και στα υπόγεια!»

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 272

Εκδόσεις Αίολος σελ. 277

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 432

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 392

18

Άμνετ Μάγκι Ο΄Φάρελ

O Άγγλος ασθενής Μάικλ Οντάατζε

Ανάσες Τζορτζ Όργουελ

Να μάθω να μιλώ με τα φυτά Μάρτα Όριολς

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Άμνετ ή Άμλετ; Το σπουδαιότερο έργο του Σαίξπηρ ήταν ο γιος του. Εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα, το εκδοτικό φαινόμενο της Μάγκι Ο’Φάρελ, σε μετάφραση Αύγουστου Κορτώ, με εξαιρετική ατμόσφαιρα εποχής, έχει αποσπάσει 5 βραβεία και 35 λογοτεχνικές διακρίσεις!

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ Το εμβληματικό βιβλίο που πρωτοκυκλοφόρησε το 1992, τιμήθηκε με το Βραβείο Μπούκερ, μεταφράζεται έκτοτε συνεχώς σε όλον τον κόσμο και το 2018 τιμήθηκε με το Golden Booker, το ειδικό βραβείο για το καλύτερο βιβλίο στα πενήντα χρόνια του θεσμού.

12,72€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,45€ Ένας Όργουελ με λεπτό, ειρωνικό χιούμορ, διασκεδαστικός και απολαυστικός. Τα διάσημα μυθιστορήματά του, 1984 και Η φάρμα των ζώων, βρίσκονται εν σπέρματι εδώ, σ’ ένα μυθιστόρημα εξίσου απολαυστικό και προφητικό.

16,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,40€ Η Πάουλα Σιντ καλείται να ξεπεράσει, συγχρόνως, έναν χωρισμό και έναν θάνατο. Εκπληκτική αποτύπωση του γυναικείου ψυχισμού και των διακυμάνσεών του από τη Μάρτα Οριόλς, ένα βιβλίο που μετουσιώνει το πένθος σε ελπίδα. Η πιο πρόσφατη, εκρηκτική αποκάλυψη της καταλανικής λογοτεχνίας.

ΕΥΠΏΛΗΤΑ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑΣ

1. Η Κλάρα και ο ήλιος Καζούο Ισιγκούρο

2. Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες Ντέλια Όουελς

3. Μια νύχτα του Αυγούστου Βικτώρια Χίσλοπ

4. Στη γη είμαστε

Ψυχογιός

Δώμα

Ψυχογιός

Gutenberg

πρόσκαιρα υπέροχοι Όσιαν Βουόνγκ

A’ εξάμηνο 2021

Σύμφωνα με τις πωλήσεις των βιβλιοπωλείων Ευριπίδης


Εκδόσεις Ροές σελ. 272

Εκδόσεις Anubis σελ. 480

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 400

Εκδόσεις Key Books σελ. 240

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΈΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Η λέσχη των φόνων της Πέμπτης Ρίτσαρντ Όσμαν

Άκου τον γάμο σου Τζον Τζέι Όσμπορν

Ρος Πόλνταρκ Γκράχαμ Ουίνστον

Τα λόγια που ειπώθηκαν Ελίν Πελίν

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Ένας σοκαριστικός φόνος συμβαίνει σε έναν οικισμό ευγηρίας στη βρετανική ύπαιθρο. Μια ετερόκλητη παρέα ηλικιωμένων αναζητά τον δολοφόνο. Το ευφυές μπεστ σέλερ του Ρίτσαρντ Όσμαν, με 1.400.000 αντίτυπα παγκοσμίως και το τρίτο πιο επιτυχημένο βιβλίο όλων των εποχών στη Μ. Βρετανία.

14,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,41€ Οι συνεδρίες ενός ζευγαριού εν διαστάσει με μία σύμβουλο γάμου προκειμένου να πάρει τη σωστή απόφαση ζωής. Ένα ψυχοθεραπευτικό μυθιστόρημα, συγκινητικό και τρυφερό, που θα αγγίξει καθέναν από εμάς που αναζητά απαντήσεις και διέξοδο από τη σχέση του.

19,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,91€ Το πρώτο μέρος της δημοφιλούς σειράς βιβλίων για την Κορνουάλη του 18ου αιώνα, που μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη και έγινε τηλεοπτικό φαινόμενο!

15,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,31€ Ήλιος ανελέητος, εκτάσεις απέραντες, ατμόσφαιρα πότε πνιγηρή και πότε γιορτινή. Στα δεκατρία αφηγήματα του τόμου σκιαγραφείται αριστουργηματικά η καθημερινότητα των απλών ανθρώπων της Βουλγαρίας: οι έρωτες, τα πάθη, τα όνειρά τους, ζωγραφισμένα με ενάργεια, απλότητα κι ειλικρινή αγάπη.

Εκδόσεις Ίκαρος σελ. 336

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 936

Εκδόσεις Κάκτος σελ. 568

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 520

19

Το πράσινο σημειωματάριο Κλερ Πούλι

Η χώρα του Λάβκραφτ Ματ Ραφ

Η Χαμένη Κόρη Λουσίντα Ράιλι

Δυσφορεί η νύχτα Μαρίεκε Λούκας Ρινεβέλντ

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Το πράσινο σημειωματάριο που αφήνει ο Τζούλιαν στο καφέ της Μόνικα φέρνει κοντά έξι αγνώστους, οδηγώντας τους σε απροσδόκητες φιλίες και αγάπες. Οι ζωές τους συνυφαίνονται, αποκαλύπτοντας στο τέλος τη δύναμη και το μεγαλείο της ειλικρίνειας.

18,02€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,22€ Ένα μυθιστόρημα σκοτεινής φαντασίας, που επιχειρεί να ανακαλύψει τους συνδέσμους ανάμεσα στη λογοτεχνία τρόμου του Χ. Λάβκραφτ και στον τρόμο του φυλετικού διαχωρισμού που βίωναν οι μαύροι της Αμερικής την εποχή της ρατσιστικής νομοθεσίας γνωστή ως «Νομοθεσία Τζιμ Κρόου».

19,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,91€ Η έβδομη συναρπαστική ιστορία της σειράς Οι Κόρες των Αστεριών, φέρνει στην επιφάνεια μια ιστορία αγάπης, δύναμης και θυσίας, που ξεκίνησε πριν από εκατό χρόνια για να κλείσει τον κύκλο της με ένα επικό φινάλε…

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Γραμμένο με ιδιαίτερα ωμή και λυρική γλώσσα, το μυθιστόρημα που τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Booker 2020 αποτελεί ένα συγκινητικό πορτρέτο μιας θρησκόληπτης οικογένειας στην Ολλανδία που προσπαθεί να διαχειριστεί τον πόνο της απώλειας.

5. Το πράσινο

6. Ο κύριος Γουάιλντερ κι εγώ Τζόναθαν Κόου

7. Οι εκατό μέρες Γιόζεφ Ροτ

8. Κορίτσι, γυναίκα, άλλο Μπερναρντίν Εβαρίστο

9. Η αστυνομία

σημειωματάριο Κλερ Πούλι

της μνήμης Γιόκο Ογκάουα

10.

Άνδρας με κόκκινο μανδύα Τζούλιαν Μπαρνς

Μεταίχμιο

Πόλις

Άγρα

Gutenberg

Πατάκης

Μεταίχμιο


Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 384

Εκδόσεις Αίολος σελ. 400

Εκδόσεις Anubis σελ. 440

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 296

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΈΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Οι εφτά σύζυγοι της Έβελιν Χιούγκο Τέιλορ Τζένκινς Ριντ

Η χαμένη αποικία Α. Τζ. Ριντλ

Το καλοκαίρι Λούκα Ρίτσι

Σπασμένος καθρέφτης Μερσέ Ροδορέδα

18,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,20€ Aποτραβηγμένη από τα φώτα της δημοσιότητας και στη δύση της ζωής της, η μεγάλη σταρ του παλιού Χόλιγουντ Έβελιν Χιούγκο αποφασίζει ξαφνικά να αφηγηθεί την πολυτάραχη και σκανδαλώδη ζωή της. Και το κάνει επιλέγοντας μια άσημη μπλογκερ, τη Μονίκ Γκραντ.

18,30€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,47€ Μια νέα αρχή για την ανθρωπότητα… Η συνέχεια του συναρπαστικού Οι Κλέφτες του Ήλιου, το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της best selling τριλογίας που θα σας κόψει την ανάσα.

14,40€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,96€ Ένα αυγουστιάτικο βράδυ, ένας άντρας παρατηρεί μια κοπέλα να κάθεται σ’ ένα ρεστοράν ενός θερέτρου κοντά στη Ρώμη. Παρότι παντρεμένος, η τυχαία συνάντηση αφήνει ανεξίτηλο ίχνος. Ανάμεσα σ’ αυτόν και στην κοπέλα αναπτύσσεται μια απίθανη ιστορία, από καλοκαίρι σε καλοκαίρι.

18,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,20€ Η ιστορία μιας κομματιασμένης μητριαρχικής δυναστείας που χτίστηκε πάνω στους έρωτες, τα ψέματα, τα μυστικά και τις προδοσίες. Σε τούτο το αριστούργημα της σύγχρονης λογοτεχνίας παρακολουθούμε τρεις γενιές μιας αριστοκρατικής οικογένειας, την ακμή και την παρακμή της. Η σπουδαία Μερσέ Ροδορέδα.

Εκδόσεις Gutenberg σελ. 413

Εκδόσεις Gutenberg σελ. 249

Εκδόσεις Άγρα σελ. 344

Εκδόσεις Utopia σελ. 264

20

Κάθε πράγμα στη θέση του Όλιβερ Σακς

Ανθρώπινο σκοτάδι Λίντι Σαλβέρ

Η ανθρώπινη κωμωδία Γουίλιαμ Σάρογιαν

Η παρηγοριά των στρογγυλών πραγμάτων Κλέμενς Σετς

17,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,75€ Ένα συναρπαστικό βιβλίο με την λαμπρή γραφή του Σακς. Ένας στοχασμός για τα ατελείωτα πράγματα που τον ενθουσίαζαν στη ζωή: από τις φτέρες, την κολύμβηση και τις σουπιές έως τις ιστορίες που διερευνούν τη σχιζοφρένεια και τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

18,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,65€ Ένας μάλλον εκκεντρικός διανοούμενος εγκαθίσταται σε ένα ήσυχο χωριό. Πολύ γρήγορα αναδύεται μεταξύ αυτού του παρείσακτου και των κατοίκων του χωριού η δυσπιστία, έπειτα οι παρεξηγήσεις και οι υποψίες, τέλος οι αβάσιμοι φόβοι και η βία.

14,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,60€ Ο Όμηρος, ένα 14χρονο αγόρι, χωρίς πατέρα, εργάζεται ως ταχυδρόμος στην Ίθακα της Καλιφόρνιας για να στηρίξει τη μητέρα, την αδερφή και τον 4χρονο αδερφό του Οδυσσέα, ενώ ο μεγαλύτερος αδερφός βρίσκεται στο μέτωπο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

15,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,50€ Στιγμιότυπα ενός κόσμου που παραπαίει, είκοσι ιστορίες γεμάτες ζωντάνια, πνευματώδεις, τραγικές και παρηγορητικές, που ανατρέπουν τις καθημερινές συμβάσεις. Η επιτροπή που του απένειμε το βραβείο Kleist το 2020 τον χαρακτήρισε εξτρεμιστή της λογοτεχνίας με αναρχική φαντασία.


Εκδόσεις Άγρα σελ. 112

Εκδόσεις Ίκαρος σελ. 456

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΈΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Εκπνοή Τεντ Σιάνγκ

27 όνειρα Εμίλ Σίττια

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ Ο σπουδαιότερος εν ζωή συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας εξερευνά σε εκπληκτικό βάθος οικεία ερωτήματα, που απασχολούν τον άνθρωπο εδώ και αιώνες: Μπορούμε να ταξιδέψουμε στον χρόνο; Έχει ο άνθρωπος πραγματικά ελεύθερη βούληση; Πώς μας επηρεάζει η μνήμη και η ανάμνηση;

12,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,61€ «Από το 1939 έως το 1945, συνήθιζα να ρωτάω κάθε λογής άνθρωπο τί όνειρα έβλεπε. Αυτή η αδιάκριτη έρευνα, που δεν ήταν ψυχαναλυτική, σκοπό είχε να ανακαλύψει τί σκέφτονταν οι άνθρωποι του πολέμου και της Αντίστασης την ώρα που κοιμόντουσαν».

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 416

Εκδόσεις Κλειδάριθμος σελ. 231

21

Οι μέρες του ουράνιου τόξου Αντόνιο Σκαρμέτα

Η χώρα των άλλων Λέιλα Σλιμάνι

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ 15’ διαφημιστικού χρόνου ήταν αρκετά για να βάλουν τέλος σε μια από τις σκαιότερες δικτατορίες, αυτής του Αουγκούστο Πινοτσέτ. Ο συγγραφέας του βιβλίου στο οποίο βασίστηκε η πολυβραβευμένη ταινία Il postino φέρνει στο φως μια πραγματική ιστορία γεμάτη προσδοκία και ελπίδα.

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Ένα μυθιστόρημα για την καθημερινή ζωή στο Μαρόκο τη δεκαετία του 1950, όταν ήταν ακόμη γαλλικό προτεκτοράτο, την αποαποικιοποίηση, την έλλειψη κατανόησης, την αδιαλλαξία, τον πόλεμο, τον εθνικισμό, τη θρησκεία, τη σεξουαλικότητα, τον φεμινισμό, την καταπίεση αλλά και την αγάπη.


Εκδόσεις Άγρα σελ. 368

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ.

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 216

Εκδόσεις Εικοστού Πρώτου σελ. 248

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΈΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Ο πυρετός Σεμπαστιέν Σπίτζερ

Τα κορδόνια Ντομένικο Σταρνόνε

Σάγκι Μπέιν Ντάγκλας Στιούαρτ

Όλιβ Κίττριτζ Ελίζαμπεθ Στράουτ

15,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,31€ Μέμφις, Ιούλιος 1878. Ένας άντρας κεραυνοβολείται από άγνωστη αρρώστια τη στιγμή που βγαίνει από πολυτελή οίκο ανοχής. Καταρρέει στη μέση του δρόμου και πεθαίνει. Είναι το πρώτο θύμα της επιδημίας από την οποία θα πεθάνουν χιλιάδες άνθρωποι σε λίγες μέρες.

12,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,98€ «Το πιο λεπταίσθητο και δυνατό βιβλίο του Ντοµένικο Σταρνόνε, του πιο αθόρυβου κορυφαίου Ιταλού συγγραφέα σήµερα». The New York Times «Ακαταµάχητο από την αρχή ως το τέλος». Βικτόρια Χίσλοπ

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ Μια δυνατή, βαθιά συγκινητική ιστορία, με πρωταγωνιστές τον Σάγκι και τη μητέρα του, αλλά και τη Γλασκόβη της δεκαετίας του ’80, την εργατική τάξη, τη φτώχεια, την αγάπη, τον εθισμό.

17,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,11€ Μια διεισδυτική και γεμάτη ζωή εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, η ιστορία της Όλιβ μάς επιφυλάσσει χιούμορ, συναντήσεις με οικεία συναισθήματα, πόνο, ίσως και λίγα δάκρυα. 13 βαθιά ανθρώπινες ιστορίες δένονται περίτεχνα σε ένα σπουδαίο σπονδυλωτό μυθιστόρημα.

Εκδόσεις Anubis σελ. 328

Εκδόσεις Anubis σελ. 384

Εκδόσεις Opera σελ. 416

Εκδόσεις Κάκτος σελ. 360

22

Αληθινή ζωή Μπράντον Τέιλορ

Η ανωμαλία Έρβε Λε Τελιέ

Πράκτορας του Βυζαντίου Χάρι Τερτλντόουβ

Η χημεία του έρωτα Σαμπρίνα Τζέφρις

19,08€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,17€ Ένα υπέροχο μυθιστόρημα, το βιβλίο Αληθινή ζωή ήταν υποψήφιο για το βραβείο Booker Prize 2020. Ένα μυθιστόρημα για την οικειότητα, τη βία και τη συγχώρεση μεταξύ φίλων σε μία πανεπιστημιούπολη των Μεσοδυτικών Πολιτειών, από μια ηλεκτρισμένη νέα λογοτεχνική φωνή.

18,02€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,22€ Ο Ερβέ Λε Τελιέ χαίρεται ν’ αποπροσανατολίζει τον αναγνώστη, να τον οδηγεί αλλού — σ’ ένα «αλλού» που θυμίζει το «εδώ». Ο συγγραφέας αμφισβητεί κάποιες «κεκτημένες έννοιες» — θρησκευτικές, επιστημονικές και φιλοσοφικές.

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ Σε μια εναλλακτική εκδοχή της Ιστορίας, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία εδραιώνει την κυριαρχία της σ’ ολόκληρο τον γνωστό κόσμο… Ο κορυφαίος συγγραφέας εναλλακτικής ιστορίας υπογράφει μια συναρπαστική αφήγηση δίνοντας ζωή σ’ έναν κόσμο που θα μπορούσε να υπάρξει.

14,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,41€ Για μια γυναίκα των επιστημών όπως η Ολίβια Νόρλι, το να προσδιορίσει τα αίτια θανάτου ενός δούκα είναι μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για να απογειώσει την καριέρα της. Ωστόσο, η συνεχής παρουσία ενός γοητευτικού ευγενή αποτελεί μεγάλο περισπασμό για την ίδια.

www.evripidis.gr

evripidis.books evripidis_bookstores


Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 464

Εκδόσεις Gutenberg σελ. 808, 693

Εκδόσεις Άγρα σελ. 168

Εκδόσεις Κέδρος σελ. 360

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΈΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Η πτώση της Γκόντολιν Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν

Ρου Κιμ Τούι

Λύκος ανάμεσα σε λύκους (δίτομο) Χανς Φάλαντα

Γη που χάνεται Τζούλια Φίλιπς

22,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 19,80€ Η πτώση της Γκοντόλιν ήταν, σύμφωνα με τον Τόλκιν, «η πρώτη πραγματική ιστορία αυτού του φανταστικού κόσμου», που μαζί με το Μπέρεν και Λούθιεν και Τα παιδιά του Χούριν τις θεωρούσε τις τρεις Μεγάλες Ιστορίες των Αρχαίων Ημερών.

14,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,41€ Μια Βιετναμέζα προσφυγοπούλα που κατάφερε να βρει καταφύγιο στον Καναδά ανακαλεί και αφηγείται τη ζωή στην παραδείσια και τραυματισμένη γενέθλια χώρα, μαζί με τη σταδιακή και δύσκολη ενσωμάτωση στη χώρα υποδοχής. Μια ποιητική αφήγηση με σπαράγματα μνήμης.

24,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 21,60€ έκαστος Το αριστούργημα του Χανς Φάλαντα, το αγαπημένο βιβλίο του ίδιου του συγγραφέα. Ένα πανόραμα της Γερμανίας λίγο πριν από την άνοδο του Χίτλερ μέσα από την ιστορία ενός νεαρού χαρτοπαίχτη. Για πρώτη φορά στα ελληνικά!

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Επίτευγμα ενσυναίσθησης και φαντασίας, το βιβλίο εξερευνά τα δεσμά της οικογένειας και της κοινότητας, και παρουσιάζει τη Ρωσία όπως δεν την έχουμε ξαναδεί. Μια αξέχαστη ιστορία γεμάτη σασπένς που μας συστήνει μια ιδιαίτερα προικισμένη συγγραφέα.

23

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σελ. 120

Εκδόσεις Ροές σελ. 256

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 280

Εκδόσεις Κλειδάριθμος σελ. 584

ΑΡΧΑΊΑ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΓΡΑΜΜΑΤΕΊΑ

Τέσσερις άνεμοι Κρίστιν Χάνα

Μια νύχτα του Αυγούστου Βικτόρια Χίσλοπ

Η αδελφή Μόνικα Ε.Τ.Α Χόφφμαν

Οι αρετές της περιαυτολογίας Πλούταρχος

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Το νέο μυθιστόρημα της συγγραφέα του bestseller To Aηδόνι. Ένα βιβλίο ύµνος στην ελπίδα, την ανθεκτικότητα και τη δύναµη του ανθρώπινου πνεύµατος. Ένα ανεξίτηλο πορτρέτο της Αµερικής, µέσα από τα µάτια µιας αδάµαστης γυναίκας.

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Η συγκλονιστική αυτοτελής συνέχεια του μπεστ σέλερ Το νησί από τη Βικτόρια Χίσλοπ. Μια νύχτα του Αυγούστου, στο νησί, δύο οικογένειες σημαδεύονται από τη μοίρα… Όλα παγώνουν όταν ακούγονται δύο πυροβολισμοί. Πώς θα συνεχίσουν να ζουν αυτοί που έμειναν πίσω;

12,72€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,45€ Ένα εντελώς απρόσμενο, τολμηρό –όσο και παιγνιώδες– ερωτογράφημα των αρχών του 19ου αιώνα, βγαλμένο από την πένα –όπως τελικά αποδεικνύεται– και την οργιώδη φαντασία του πολυτάλαντου Ε.Τ.Α. Χόφφμανν!

10,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,00€ Ο Πλούταρχος και ο Αίλιος Αριστείδης αναλύουν πώς να μετριάζονται οι αρνητικές αντιδράσεις απέναντι στον αυτοέπαινο και τον αυτοθαυμασμό αλλά και πότε ο κομπασμός είναι χρέος προς την αλήθεια.


24

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 352

Εκδόσεις Ίκαρος σελ. 512

Εκδόσεις Κέδρος σελ. 368

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 480

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΉ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Ο μέντορας Ειρήνη Βαρδάκη

Σκοτεινό κράτος Ντέιβιντ Γιάνγκ

Στη φωλιά του Ιππόκαμπου Ευτυχία Γιαννάκη

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 173 Βαγγέλης Γιαννίσης

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Ένα ανατριχιαστικό ψυχολογικό θρίλερ, μια καταβύθιση στα σκοτεινά νερά της ανθρώπινης ψυχής, επικίνδυνα παιχνίδια και μια αφανιστική αγάπη με στόχο την κατάκτηση της κορυφής. Καταιγιστική αφήγηση, αιχμηρή πένα, έντονοι διάλογοι, μεθοδευμένες ανατροπές για γερά νεύρα!

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Όταν ανακαλύπτεται το πτώμα ενός έφηβου, η Κάριν Μίλερ, αξιωματικός της Αστυνομίας του Λαού στην Ανατολική Γερμανία, καλείται να ερευνήσει την υπόθεση. Παρακολουθείται όμως από το άγρυπνο βλέμμα της Στάζι. Θα μπορέσει να ελιχθεί προτού να είναι πολύ αργά;

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Το δεύτερο μέρος της «Τριλογίας του βυθού», της Ευτυχίας Γιαννάκη, εμπλέκει τον Αστυνόμο Χάρη Κόκκινο σε μια υπόθεση που τον φέρνει αντιμέτωπο με φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, κυκλώματα τέχνης, τα όρια της δημιουργίας και τα κλειστά στόματα της μικρής κοινωνίας.

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Ο Βαγγέλης Γιαννίσης σε έναν διαφορετικό ρόλο. Για πρώτη φορά συγγραφέας εισβάλει στο τμήμα Εγκλημάτων και παρουσιάζει 5 πραγματικές ιστορίες ανθρωποκτονιών.


Εκδόσεις Κέδρος σελ. 672

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 624

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 304

Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα σελ. 448

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΉ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Οι συνήγοροι Τζων Γκρίσαμ

O μάγειρας του «Αλκυόνη» Αντρέα Καμιλλέρι

Λάζαρος Λαρς Κέπλερ

Πρωσικό μπλε Φίλιπ Κερ

16,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,21€ Ο πολυγραφότατος βιρτουόζος του δικαστικού θρίλερ επιστρέφει με ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα γεμάτο ένταση και ανατροπές, που συνταράζει τα θεμέλια του νομικού κατεστημένου, κατακτώντας την κορυφή των μπεστ σέλερ των New York Times ήδη από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του.

11,10€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,99€ Η γολέτα «Αλκυόνη» είναι ένα πλοίο-φάντασμα, «είχε τη συνήθεια να παραμένει ελάχιστα στο λιμάνι και να εξαφανίζεται». Κανείς δεν ξέρει τι κρύβει στο κύτος του: Xαρτοπαικτική λέσχη; Πορνείο με προκλητικές συνοδούς πολυτελείας; Ή μήπως κάποιο άλλο δυσάρεστο μυστικό;

19,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,91€ «Ένα από τα καλύτερα θρίλερ της χρονιάς. Η επιτομή της εθιστικής ανάγνωσης!» Jeffery Deaver, New York Times

19,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,91€ Γαλλική Ριβιέρα, 1956 Βαυαρικές Άλπεις 1939. Δύο διαφορετικές υποθέσεις με τον επιθεωρητή Μπέρνι Γκούντερ που συγκλίνουν με εκρηκτικό τρόπο σε ένα συγκλονιστικό φινάλε.

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 544

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 352

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 352

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 432

25

Οι μηχανορράφοι Oυν-σου Κιμ

Ακοή Βίνσεντ Κλις, Σεμπάστιαν Φίτζεκ

Η συχνότητα του φόνου-Ακοή Βίνσεντ Κλις, Σεμπάστιαν Φίτζεκ

Η νοσταλγία του αίματος Ντάριο Κορέντι

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ «Μια µεγαλειωδώς ονειρική, εναλλακτική Κορέα. Ο Ταραντίνο του Kill Bill µε λογοτεχνική ψυχή». The Guardian

16,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,12€ Η πιο αμυδρή απόκλιση στον ήχο μιας φωνής αρκεί για τον διεθνώς αναγνωρισμένο ειδικό στη φωνητική εγκληματολογία Ματίας Χέγκελ ώστε να διακρίνει την αλήθεια από το ψέμα. Μια δημοσιογράφος ειδικεύεται σε υποθέσεις δικαστικής πλάνης. Αναλαμβάνει τη μυστηριώδη υπόθεση του Χέγκελ.

17,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,30€ Φωνητική εγκληματολογία, ένα σκοτεινό προφίλ, ένα εξαφανισμένο μωρό. «Βοήθεια, λείπει το µωρό µου! Βλέπω µόνο… αίµα!» Η πανικόβλητη κλήση έκτακτης ανάγκης µιας µητέρας διακόπτεται απότοµα. Tίποτα δεν είναι όπως φαίνεται µε την πρώτη µατιά.

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Το ντεμπούτο του Ντάριο Κορέντι είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που κόβει την ανάσα. Μια ανατριχιαστική έρευνα για την αποκάλυψη ενός σκοτεινού εγκληματία, που μιμείται τις μεθόδους του πρώτου κατά συρροή δολοφόνου της Ιταλίας. Σύντομα θα γίνει και τηλεοπτική σειρά.


Εκδόσεις Άγρα σελ. 288

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 232

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 112

Εκδόσεις Εικοστού Πρώτου σελ. 366

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΉ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Το μπλουζ της πεταλούδας Μάρκος Κρητικός

Θάρρος ή αλήθεια Καμίλα Λάκμπεργκ

Μασσαλία 73 Ντομινίκ Μανοτί

Νεκροτομείο πλήρες Ζαν-Πατρίκ Μανσέτ

14,40€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,96€ Η φαινομενικά ακίνδυνη παρακολούθηση μιας φοιτήτριας από τη Σαντορίνη οδηγεί τον ντετέκτιβ Μίλτο Οικονόμου στα ίχνη ενός σκοτεινού κυκλώματος ναρκωτικών και πορνείας. Αδίστακτοι εγκληματίες τον καταδιώκουν, αγνοώντας ότι δεν πρέπει να τα βάζεις με κάποιον που δεν έχει τίποτα να χάσει.

11,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,90€ Τέσσερις νέοι μαζεύονται σε μια πολυτελή βίλα για να γιορτάσουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Δεν τους λείπει τίποτα. Χρήμα, ομορφιά, νιάτα. Ή μήπως τα φαινόμενα απατούν; Τι μπορεί να έρθει στο φως όταν μια παρτίδα Monopoly μετατρέπεται σε Θάρρος ή Αλήθεια;

18,02€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,22€ Έντεκα χρόνια μετά το τέλος του πολέμου της Αλγερίας, οι φονιάδες της OAS αμνηστεύονται. Ενσωματώνονται στον κρατικό μηχανισμό. Όλα είναι έτοιμα για την τραγωδία, που παρουσιάζει με δεξιοτεχνία η Μανοτί με την τεκμηριωμένη και ανελέητη γραφή που την έκανε διάσημη.

13,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,70€ «Για να χρησιμοποιήσω τη βαλλιστική ορολογία, ο Μανσέτ διαθέτει τεράστια δύναμη πυρός ».–J. Ellroy. Αστυνομικό μυθιστόρημα του μεγάλου αναμορφωτή της νουάρ λογοτεχνίας στη Γαλλία. Η έκδοση συνοδεύεται από εκτενές επίμετρο με συνεντεύξεις και κριτικά κείμενα.

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 360

Εκδόσεις Κέδρος σελ. 544

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 448

Εκδόσεις Κλειδάριθμος σελ. 424

26

Το κορίτσι του Μπρούκλιν Γκιγιόμ Μισό

Οι κόρες Άλεξ Μιχαηλίδης

Το κόκκινο σημειωματάριο Μισέλ Μπισύ

Το ένστικτο Άσλεϊ Όντρεν

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Ένα από τα δημοφιλέστερα βιβλία του συγγραφέα του bestseller Ένα διαμέρισμα στο Παρίσι που μαγνητίζει με τους καλοδουλεμένους χαρακτήρες και τις συνεχείς ανατροπές. Συνδυάζοντας σασπένς, έρωτα και ένταση τα μυθιστορήματα του Musso τον έχουν φέρει μεταξύ των εμπορικότερων Γάλλων συγγραφέων.

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Η Μαριάννα είναι βέβαιη πως είναι δολοφόνος. Όμως, δεν μπορεί να τον αγγίξει κανείς. O Φόσκα διδάσκει αρχαία τραγωδία στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και λατρεύεται από το προσωπικό και από τους φοιτητές του, ειδικά από τα μέλη της κλειστής ομάδας Κόρες.

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Η μετανάστρια Λεϊλί Μαάλ μεγαλώνει μόνη τα παιδιά της. Η ζωή κλονίζεται, όταν η αστυνομία καταζητεί την κόρη της. Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα για τον αγώνα των Αφρικανών να περάσουν στην Ευρώπη, τον ρόλο των Αρχών και των μεσαζόντων που εμπλέκονται.

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Ένα μυθιστόρημα για τη δημιουργία και τη διάλυση μιας οικογένειας, μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας που βιώνει τη μητρότητα τελείως διαφορετικά απ’ ό,τι ονειρευόταν – στην πραγματικότητα, τη βιώνει ακριβώς όπως φοβόταν...

ΕΥΠΏΛΗΤΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΎ ΜΥΘΙΣΤΟΡΉΜΑΤΟΣ

1. Η τέχνη του τρόμου και άλλα διηγήματα Πέτρος Μάρκαρης

2. Αναλφάβητος Σεμπάστιαν Φίτζεκ

3. Ο μάγειρας του Αλκυόνη Αντρέα Καμιλλέρι

4. Λεωφόρος Αλεξάνδρας

Σύμφωνα με τις πωλήσεις των βιβλιοπωλείων Ευριπίδης

Κείμενα

Διόπτρα

Πατάκης

Διόπτρα

173 Βαγγέλης Γιαννίσης

Α’ εξάμηνο 2021


Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 448

Εκδόσεις Bell σελ. 408

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 360

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 464

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΉ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου Χίλντα Παπαδημητρίου

Η σιωπή δεν σε κρατά ζωντανό Τάσος Παπαναστασίου

Η υπέροχη γυναίκα μου Σαμάνθα Ντάουνινγκ

Το σανατόριο Σάρα Πιρς

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης, η δολοφονία μιας ψυχολόγου θα σταθεί αφορμή για να ξεκινήσει ο Χάρης Νικολόπουλος μια κατάβαση στην κόλαση του υποκόσμου, στον κόσμο των άστεγων, των εξαρτημένων, των κοριτσιών που αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμα.

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Ο αστυνόμος Απτόσογλου βρίσκεται με άδεια στο Καρπενήσι. Ένας φόνος στην περιοχή τον πάει πίσω στη δική του προσωπική ιστορία, και ακόμα πιο πίσω στην ιστορία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης και στο πογκρόμ που υπέστησαν από τους Ναζί.

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Όλοι έχουμε τα μυστικά μας για να κρατάμε ζωντανό το γάμο μας. Μόνο που ο γάμος του πρωταγωνιστικού ζευγαριού του #1 bestseller Η υπέροχη γυναίκα μου, τυχαίνει να διατηρείται ζωντανός με ανεξιχνίαστους και ατιμώρητους φόνους...

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Η Agatha Christie συναντά τον Stephen King στο απόλυτο ατμοσφαιρικό θρίλερ της Σάρα Πιρς. Ένα πεντάστερο επιβλητικό ξενοδοχείο, χωμένο στο χιόνι και απομονωμένο από τον κόσμο. Δε θα θες να φύγεις…ώσπου να είναι πολύ αργά!

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 456

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 496

Εκδόσεις Bell σελ. 368

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 592

27

Να ζήσεις κορίτσι Άντερς Ρόσλουντ

Το Αμάρτημα της Κυρίας Ρέμικ Σόνια Σαουλίδου

Κυνηγός μαγισσών Μαξ Σέεκ

Ο θάνατος του Οδυσσέα Δημήτρης Σίμος

18,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,20€ Μια οικογένεια δολοφονείται. Μόνος επιζών η πεντάχρονη κόρη τους. Το κορίτσι μπήκε σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και η υπόθεση παγώνει. Ο Γκρενς στοιχειώνεται από τη φαινομενικά τυχαία δολοφονία και φοβάται ότι κάποιος σκοπεύει να κάνει τον μοναδικό μάρτυρα να σιγήσει.

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Πώς συνδέεται η οικογενειακή τραγωδία που συγκλόνισε την κοινωνία του Σαν Αντόνιο του Τέξας το 1989, με τη δολοφονία μιας οχτάχρονης μαθήτριας στη Φλόριντα σήμερα; Το ψυχολογικό θρίλερ της Σόνιας Σαουλίδου διαβάζεται με κομμένη την ανάσα.

17,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,75€ Η σύζυγος ενός συγγραφέα μπεστ σέλερ βιβλίων βρίσκεται νεκρή φορώντας ένα μαύρο βραδινό φόρεμα. Στο πρόσωπό της έχει παγώσει ένα ανατριχιαστικό χαμόγελο. Κάποιος μιμείται τα εγκλήματα που περιγράφονται στα βιβλία του άντρα της. Ποιος και γιατί;

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ Ένα σύγχρονο αστυνομικό θρίλερ που μας βάζει στα σκοτεινά νερά μιας θάλασσας προδοσίας και μίσους. Τρομοκρατία, κατασκοπεία, μια μηχανή παραγωγής πιστών υπαλλήλων σε έναν και μόνο άνθρωπο – και ένας ήρωας που επιχειρεί να βρει λύση στον Θάνατο του Οδυσσέα.

5. Το βασίλειο

6. Οι φόνοι του νυχτολούλουδου Άντονι Χόροβιτς

7. Οι κόρες Άλεξ Μιχαηλίδης

8. Πρωσικό μπλε Φίλιπ Κερ

9. Το κορίτσι του

10. Ένοχος μέχρι

Τζο Νέσμπο

Μπρούκλιν Γκιγιόμ Μισό

Μεταίχμιο

Διόπτρα

Διόπτρα

Κέδρος

Κλειδάριθμος

αποδείξεως του εναντίου Χίλντα Παπαδημητρίου Μεταίχμιο


ΚΑΙΣΣΑ

28


Εκδόσεις Bell σελ. 368

Εκδόσεις Άγρα σελ. 456

Εκδόσεις Κέδρος σελ. 304

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 448

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΉ ΛΟΓΟΤΕΧΝΊΑ

Το ποδήλατο του Λεονάρντο Πάκο-Ιγνάσιο Τάιμπο ΙΙ

Ο μεγάλος ύπνος Ρέιμοντ Τσάντλερ

Προσωπική υπογραφή Μίκαελ Τσόκος, Αντρέας Γκέσλινγκ

Η δική του και η δική της Άλις Φίνεϊ

18,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,20€ Τί συνδέει έναν ιδιοφυή Ιταλό ζωγράφο-εφευρέτη, έναν Αμερικανό μισθοφόρο, έναν Ισπανό επαναστάτη και πολλούς άλλους ήρωες; Απαγωγές, εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων, κατάχρηση εξουσίας σε μια μυθοπλασία όπου ήρωας και συγγραφέας γίνονται ένα ακολουθώντας μια μπασκετμπολίστρια και τον Λεονάρντο ντα Βίντσι.

14,40€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,96€ Ο μεγάλος ύπνος καθιέρωσε τον Τσάντλερ ως κορυφαίο εκπρόσωπο του σκληρού αστυνομικού αφηγήματος. O στρατηγός Στέρνγουντ εκβιάζεται. Ζητά τη βοήθεια του Mάρλοου, ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με τις ατίθασες κόρες του Στέρνγουντ, που τριγυρίζουν στα κακόφημα στέκια του Λος Άντζελες...

17,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,75€ Ένας έναν κατά συρροή δολοφόνος, δρα σε όλη την Ευρώπη. Κοντά σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια γίνονται αλλεπάλληλες δολοφονίες γυναικών, που φέρουν την προσωπική υπογραφή του δράστη. Ένα ανθρωποκυνηγητό στην ευρωπαϊκή ήπειρο, που κόβει την ανάσα.

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Αν είναι αλήθεια πως υπάρχουν δύο πλευρές σε κάθε ιστορία, τότε κάποιος πάντοτε λέει ψέματα. Την αλήθεια θα την ανακαλύψετε μέσα από το πιο ανατρεπτικό ψυχολογικό θρίλερ της χρονιάς.

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 496

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 448

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 408

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 760

29

Αναλφάβητος Σεμπάστιαν Φίτζεκ

Ζώνη σιωπής Τάνα Φρέντς

Αυτοί που επέζησαν Τζέιν Χάρπερ

Βιολιστής Γκούσταφ Χόρντεµαν

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ O Μίλαν Μπεργκ περιμένει υπομονετικά στο φανάρι. Ένα αυτοκίνητο σταματάει δίπλα του. Στο πίσω κάθισμα ένα τρομοκρατημένο κορίτσι κρατάει κολλημένο στο τζάμι ένα σημείωμα. Μια κραυγή για βοήθεια; Ο Μίλαν δεν έχει ιδέα. Είναι αναλφάβητος.

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ Σε μια παρηκμασμένη κοινότητα που έχει πληγεί από την κρίση, δυο παιδιά και ο πατέρας τους βρίσκονται νεκροί. Την υπόθεση αναλαμβάνει ο Κένεντι, το αστέρι των Ανθρωποκτονιών. Προσπαθώντας να ξεδιαλύνει το μυστήριο, έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν του στο Μπρόουκεν Χάρμπορ.

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Η ζωή του Κίεραν Έλιοτ μέσα σε μια μέρα άλλαξε για πάντα, από μια απερισκεψία με ολέθριες συνέπειες. Η ενοχή που ακόμα τον κατατρύχει επανέρχεται στη διάρκεια μιας οικογενειακής επίσκεψης στη μικρή παράκτια κοινότητα που κάποτε αποκαλούσε σπίτι του.

18,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,20€ Ένα συναρπαστικό και απρόβλεπτο δράμα κατασκοπείας, με απίστευτες ανατροπές. Η γιαγιά Αγκνιέτα αποχαιρετά τα παιδιά και τα εγγόνια της. Μετά από ένα τηλεφώνημα που δέχεται και ακούει τη λέξη Βιολιστής, πυροβολεί τον σύζυγό της στο κεφάλι και εξαφανίζεται Γιατί;


Pan Macmillan

Pan Macmillan

Bloomsbury

Harper Collins

FICTION

While justice sleeps Stacey Abrams

The soul of a woman Isabel Allende

The promise Lucy Diamond

The evening and the morning Ken Follett

Τιμή Ευριπίδη: 17,20€ When legendary Washington judge Justice Wynn falls into a coma and puts his law clerk, Avery, in control, Avery’s world is turned upside down. Because Justice Wynn had a secret. One that nobody wants to come out...

Τιμή Ευριπίδη: 19,90€ The wise, warm, defiant new book from literary legend Isabel Allende - a meditation on power, feminism and what it means to be a woman. An indendent, Guardian and Grazia Highlight for 2021.

Τιμή Ευριπίδη: 10,60€ The Promise is a unforgettable story about finding love, hope and joy in even the darkest moments, by the Sunday Times bestseller Lucy Diamond, author of The Secrets of Happiness.

Τιμή Ευριπίδη: 10,60€ Thirty years ago we were introduced to Kingsbridge in The Pillars of the Earth, and now, in this masterful prequel international bestseller, Ken Follett will take us on a journey into a rich past, which will end where his masterpiece begins.

Faber & Faber

Hodder & Stoughton

Pan Macmillan

Hodder & Stoughton

30

Sooley John Grisham

Wild Kristin Hanna

28 Summers Elin Hilderbrand

Klara and the sun Kazuo Ishiguro

ΤιμήΕυριπίδη: 26,50€ Global bestseller John Grisham takes you to a different kind of court in this gripping and incredibly moving novel that showcases his storytelling powers in an entirely new light.

Τιμή Ευριπίδη: 11,90€ From the New York Times number one bestselling author of The Nightingale and The Great Alone, Kristin Hannah, comes Wild, a remarkable story about the resilience of the human spirit, the triumph of hope and the promise of new beginnings

Τιμή Ευριπίδη: 11,90€ This sweeping love story is Hilderbrand’s best ever - New York TimesTheir secret love affair has lasted for decades - but will it last one more summer?

Τιμή Ευριπίδη: 19,90€ From the Booker Prize winning author, a stunning new novel - his first since winning the Nobel Prize in Literature - that asks, what does it mean to love? A thrilling feat of world-building, a novel of exquisite tenderness and impeccable restraint.

BEST SELLERS FICTION

1st semester 2021 According to Evripidis’ sales

1. Bridgerton-

2. A court of thorns and

3. Klara and the sun

4. The midnight library

The duke and I Quinn Julia

roses: 1 Maas Sarah

Ishiguro Kazuo

Haig Matt

Piatkus

Bloomsbury

Faber & Faber

Canongate


Transworld

Canongate

Harper Collins

Harper Collins

FICTION

Lazarus Lars Kepler

Under a Greek moon Carol Kirkwood

Missionaries Phil Klay

The end of her Shari Lapena

Τιμή Ευριπίδη: 9,30€ The most terrifying thriller of the year. Sweden’s most notorious serial killer. Jurek Walter was shot and killed years ago. The police moved on and managed to forget the darkness that had tainted their lives. Has come back from the dead.

Τιμή Ευριπίδη: 17,20€ Hollywood actress Shauna Jackson left the Greek island of Ithos 20 years ago and thought she would never return. Reeling from a scandal that has tarnished her success, she is drawn back to the beautiful olive groves and endless azure skies.

Τιμή Ευριπίδη: 11,90€ Neither Mason, a US Special Forces medic, nor Lisette, a foreign correspondent, has emerged from America’s long wars in Iraq and Afghanistan unscathed. Yet, for them, war still exerts a terrible draw - the noble calling, the camaraderie, the lifeand-death stakes.

Τιμή Ευριπίδη: 10,60€ The latest unputdownable bestseller from Shari Lapena, author of The couple next door and Someone we know.

Harvill Secker

Atlantic Books

Orion

Picador

31

Luster Raven Leilani

The Maidens Alex Michaelides

The girl from widow hills Megan Miranda

First person singular: Stories Haruki Murakami

Τιμή Ευριπίδη: 13,25€ Winner of the Dylan Thomas Prize 2021, Longlisted for the Women’s Prize for Fiction 2021. Razor sharp, provocatively unstoppable and surprisingly tender, Luster by Raven Leilani is a painfully funny debut about what it means to be young now.

Τιμή Ευριπίδη: 18,55€ From the author of the global #1 bestselling debut The Silent Patient comes a spellbinding literary thriller weaving together Greek mythology, psychology, and murder…

Τιμή Ευριπίδη: 11,90€ The twisty new thriller from the bestselling author of Reese’s Book Club pick The Last House Guest. Everyone knows the story of the girl from Widow Hills...

Τιμή Ευριπίδη: 22,50€ A mindbending new collection of short stories from the internationally acclaimed author of Norwegian Wood. The eight masterly stories in this new collection are all told in the first person by a classic Murakami narrator.

5. Normal people

6. One August night

7. Girl, woman,other

8. Shuggie Bain

9. Where the

Rooney Sally

Hislop Victoria

Evaristo Bernardine

Stuart Douglas

crawdads sing Owens Delia

Faber & Faber

Headline

Penguin

Picador

Corsair

10. Mr Wilder and me Coe Jonathan Viking


Orion

Picador

Corsair

Pan Macmillan

FICTION

The Committed Viet Thanh Nguyen

The Missing Sister Lucinda Riley

Shuggie Bain Douglas Stuart

The Hummingbird Sandro Veronesi

Τιμή Ευριπίδη: 18,55€ Both literary thriller and brilliant novel of ideas, The Committed is a blistering portrayal of commitment and betrayal that will cement Viet Thanh Nguyen’s position in the firmament of American letters.

Τιμή Ευριπίδη: 19,90€ From the Sunday Times No.1 bestselling author comes the latest instalment in the epic multimillion-selling series, The Seven Sisters. The story of Merope, the missing sister, is waiting to be told...

Τιμή Ευριπίδη: 11,90€ Douglas Stuart’s Shuggie Bain lays bare the ruthlessness of poverty, the limits of love, and the hollowness of pride. A blistering debut by a brilliant writer with a powerful and important story to tell.

Τιμή Ευριπίδη: 17,90€ Marco Carrera is ‘the hummingbird,’ a man with the almost supernatural ability to stay still as the world around him continues to change. A thrilling novel about the need to look to the future with hope and live with intensity.

Orion

Harper Collins

Piatkus

Black swan

32

Final cut S J Watson

Big Summer Jennifer Weiner

Where the grass is green Lauren Weisberger

Red at the bone Jacqueline Woodson

Τιμή Ευριπίδη: 10,60€ It used to be a buzzing seaside destination. But now, ravaged by the effects of dwindling tourism, it’s a ghost town-and the perfect place for film-maker Alex to shoot her new documentary. But the community is deeply suspicious of her intentions.

Τιμή Ευριπίδη: 11,90€ Big Summer is the perfect beach read. Daily Mail The No. 1 New York Times bestselling author returns with an unforgettable novel about friendship set during a disastrous wedding on picturesque Cape Cod.

Τιμή Ευριπίδη: 17,20€ Perfect lives. Perfect lies. The brand new novel from the global bestselling author of The Devil Wears PradaPeyton Marcus is the woman New York wakes up to, anchor of the most-watched morning show in the city.

Τιμή Ευριπίδη: 11,90€ Red at the Bone explores sexual desire, identity, class, and the lifealtering facts of parenthood, as it looks at the ways in which young people must so often make fateful decisions about their lives.


Penguin

Welbeck

NON FICTION

Twilight of Democracy: The failure of politics and the parting of friends Anne Applebaum

Fake History: Ten great lies and how they shaped the world Otto English

Τιμή Ευριπίδη: 13,25€ Twilight of Democracy is an essay that combines the personal and the political in an original way and brings a fresh understanding to the dynamics of public life in Europe and America, both now and in the recent past.

Τιμή Ευριπίδη: 17,20€ Fake History exposes everything you weren’t told in school and why you weren’t taught it.

Picador

Allen Lane

33

Revolt: The worldwide uprising against globalization Nadav Eyal

Doom: The politics of catastrophe Niall Ferguson

Τιμή Ευριπίδη: 22,50€ Revolt is an eloquent and provocative challenge to the prevailing wisdom about the rise of nationalism and populism today. With a vibrant and informed voice, Nadav Eyal illustrates how modern globalization is unsustainable.

Τιμή Ευριπίδη: 22,50€ Drawing on preoccupations that have shaped his books for some twenty years, Niall Ferguson describes the pathologies that have done us so much damage: from imperial hubris to bureaucratic sclerosis and online schism.


Atlantic Books

Allen Lane

Welbeck

Good Data: An optimist’s guide to our digital future Sam Gilbert

The bomber mafia

Τιμή Ευριπίδη: 17,20€ The book that will make you rethink everything you thought you knew about data, privacy and the future of Big Tech.

Τιμή Ευριπίδη: 19,90€ The Bomber Mafia is a case study in how dreams go awry. When some shiny new idea drops from the heavens, it does not land softly in our laps. It lands hard, on the ground, and shatters.

Malcolm Gladwell

HarperCollins Publishers

NON FICTION

Mine! How the hidden rules of ownership control our lives Michael Heller, James Salzman

Noise: A flaw in human judgment Daniel Kahneman Olivier Sibony Cass R. Sunstein

Τιμή Ευριπίδη: 19,90€ Michael Heller and James Salzman reveal the hidden economic and social rules that guide everyday life, demonstrating that much of what we assume about ownership is wrong. Mine! explores what ownership means and why it governs everything we do.

Τιμή Ευριπίδη: 18,55€ Wherever there is human judgement, there is noise. ‘A monumental, gripping book ... Outstanding’ Sunday Times ‘A tour de force of scholarship and clear writing’ New York Times’

Allen Lane

Elliott & Thompson Limited

Allen Lane

Harvard University Press

34

The Greek Revolution: A critical dictionary Paschalis Kitromilides, Constantinos Tsoukalas

The Premonition Michael Lewis

The Power of Geography: Ten maps that reveal the future of our world Tim Marshall

Beyond Order: 12 more rules for life Jordan B. Peterson

Τιμή Ευριπίδη: 42,35€ On the bicentennial of the Greek Revolution, an essential guide to the momentous war for independence of the Greeks from the Ottoman Empire. The Greek war for independence (1821-1830) often goes missing from discussion of the Age of Revolutions.

Τιμή Ευριπίδη: 17,20€ The Premonition is the extraordinary story of a group who anticipated, traced and hunted the coronavirus; who understood the need to think differently, to question everything; and to do all of this fast, in order to act, to save lives.

Τιμή Ευριπίδη: 19,90€ Ten maps that reveal the future of global power and politics: the much-anticipated sequel to the million-copy bestseller Prisoners of Geography.

Τιμή Ευριπίδη: 22,50€ In 12 Rules for Life, the clinical psychologist Jordan B. Peterson offered an antidote to the chaos in our lives: eternal truths applied to modern anxieties. His insights have helped millions of readers and resonated powerfully around the world.

BEST SELLERS NON FICTION 1st semester 2021 According to Evripidis’ sales

1. Non fiction

2. Little book of Chanel

3. Sapiens a brief history

4. Beyond order-

A promised land Obama Barack

Wright- Baxter Emma

of humankind Harari Yuval Noah

12 More rules for life Peterson Jordan

Viking

Welbeck

Vintage

Allen Lane


Εκδόσεις Μίνωας σελ. 172

Εκδόσεις Κάκτος σελ. 224

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 64

GRAPHIC NOVEL

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σελ. 296

ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ

Η Αθήνα – Από την Ανατολή στη Δύση 1821-1896 Μαρία Ηλιού

Η Αθήνα ξένη στον εαυτό της Γιάννης Τσιώμης

Διακοπέθ Αρκάς

1984 Τζωρτζ Όργουελ

29,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 26,91€ Ένα µοναδικό λεύκωµα µε σπάνιο αρχειακό φωτογραφικό υλικό της ιστορίας της Αθήνας, βασισμένο στην οµώνυµη ταινία «Η Αθήνα από την Ανατολή στη Δύση, 1821-1896», σε έρευνα, σενάριο και σκηνοθεσία της Μαρίας Ηλιού και µε ιστορικό σύµβουλο τον Αλέξανδρο Κιτροέφ.

30,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 27,00€ Το βιβλίο αυτό, πλούσιο σε εικονογραφικό υλικό, αποτυπώνει παραστατικά το πορτρέτο μιας ηπείρου που την αρδεύουν οι πολιτισμικές ανταλλαγές και οι γεωπολιτικές αβεβαιότητες και που στο παράδειγμα της Αθήνας βρήκε την ευκαιρία να αναδείξει μια «ευρωπαϊκή καλλιτεχνική υπόθεση».

5,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 4,50€ Καλοκαίρι. Τα σχολεία έκλεισαν και ο Θανασάκης φεύγει για διακοπές. Κάποιο άτυχο ελληνικό νησί θα αναγκαστεί να φιλοξενήσει για αρκετές μέρες τις διαολιές και τα τρελά καμώματα του απίθανου πιτσιρικά.

16,96€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,26€ Στα αριστοτεχνικά χέρια του Fido Nesti, το σημαντικότερο έργο του Τζωρτζ Όργουελ βρίσκει την πρώτη του διασκευή σε κόμικς. Το ολοκληρωτικό καθεστώς του Μεγάλου Αδελφού, παρακολουθώντας συνεχώς τα πάντα µέσα από αµέτρητες διαδραστικές τηλεοθόνες, ασκεί τον απόλυτο έλεγχο

Εκδόσεις Ίκαρος σελ. 752

Εκδόσεις Ίκαρος σελ. 112

Εκδόσεις Anubis σελ. 144

Εκδόσεις Κάκτος σελ. 177

35

Η φάρμα των ζώων Τζωρτζ Όργουελ

1453 Ορέστης Μανούσος, Νίκος Παγώνης

1922: Το τέλος ενός ονείρου Θανάσης Πέτρου

21: Η μάχη της πλατείας Soloúp

15,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,31€ Η πρώτη graphic novel έκδοση του αριστουργήματος του Τζωρτζ Όργουελ που γράφτηκε παγκοσμίως και το μοναδικό με την έγκριση του Ιδρύματος Όργουελ! Ένα από τα πιο διάσημα έργα του 20ού αιώνα, λαμβάνει ζωή και κίνηση με αυτή την εξαιρετική διασκευή.

16,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,85€ Ένα ελληνικό graphic novel, με φόντο μια από τις πιο τραγικές στιγμές της ελληνικής ιστορίας.

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Στο νέο graphic novel σε κείμενο και σχέδιο του Θανάση Πέτρου, ο δημιουργός ζωντανεύει τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την τραυματική τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922 και καθόρισαν την ιστορία της σύγχρονης

25,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 22,50€ O Soloúp με το νέο του graphic novel επιχειρεί να ξαναδεί τον αγώνα της ελληνικής επανάστασης του 1821 μέσα από τα μάτια του σύγχρονου θεατή, αναδεικνύοντας σκοτεινά μυστικά στα αρχεία της Ιστορίας. Ένα εκτενές βιβλίο αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας.

5. Thinking fast

6. 21 Lessons

7. The power

8. Becoming

9. Greece-Biography

and slow Kahneman Daniel

for the 21st century Harari Yuval Noah

of geography Oda Tomohito

supernatural Dispenza Francesco

of a modern nation Beaton Roderick

Penguin

Jonathan Cape

Viz Media

Hay House

Alien Lane

10. The Greek revolution Kitromilides Paschalis Tsoukalas Constantinos Harvard U.P.


Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 248

Εκδόσεις Gutenberg σελ. 219

Εκδόσεις Printa σελ. 224

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 48

ΠΟΊΗΣΗ

Ο λόφος που ανεβαίνουμε Αμάντα Γκόρμαν

Η κόρη στην κόλαση και άλλα ποιήματα Ουίλιαμ Κάρλος Ουίλιαμς

Ο βιασμός της Λουκρητίας Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Η ζωή εδώ και τώρα Βισουάβα Σιμπόρσκα

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Γιατί πάντα υπάρχει φως, αρκεί να είμαστε γενναίοι αρκετά για να το δούμε. Το εναρκτήριο ποίημα της πρώτης Εθνικής Νεαρής Ποιήτριας των ΗΠΑ που έγινε σύμβολο ελπίδας για όλο τον κόσμο στην ορκωμοσία του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

14,84€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,36€ Στην ανθολογία αυτή, του βραβευμένου με Πούλιτζερ σπουδαίου Αμερικανού ποιητή, περιλαμβάνεται το αριστούργημά του Η Κόρη στην Κόλαση, η εκτενέστερη στη γλώσσα μας επιλογή από το υπόλοιπο ποιητικό έργο του και, τέλος, ένα κείμενό του με οδηγίες προς νέους ποιητές.

15,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,50€ Κατά τη διάρκεια της πανδημίας πανώλης του 15921594, με τα θέατρα κλειστά για μήνες, ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ δεν καταβάλλεται αλλά εμπνέεται από τον συγκινητικό ιδρυτικό μύθο της ρωμαϊκής δημοκρατίας για να γράψει ένα από τα ωραιότερα αφηγηματικά ποιήματά του.

16,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,40€ Ο τόμος περιλαμβάνει περισσότερα από εκατό ποιήματα, επιλεγμένα από όλες τις συλλογές της Πολωνής νομπελίστριας, και συνιστά την πλέον εκτεταμένη ανθολόγηση του έργου της στα ελληνικά. Μια κορυφαία δημιουργός της μεταπολεμικής Ευρώπης. Ποίηση άμεση και φωτεινή, συγκινητική και στοχαστική.

36

Εκδόσεις Γκοβόστη σελ. 184

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 272

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 400

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 64

ΒΙΟΓΡΑΦΊΕΣ

Κοινώς βάρδα φουρνέλο Χαΐνηδες

Ποίηση 1999-2020 Βαγγέλης Χρόνης

Μάνος Ελευθερίου: Μαλαματένια λόγια Σπύρος Αραβανής, Ηρακλής Οικονόμου

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: 600 μολύβια και 10 ποιήματα Άννα Γριμάνη

20,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 18,00€ Η μουσική συναντά την ποίηση, τη φιλοσοφία, το σινεμά. Και οι τέσσερις διώκονται για παράνομη συνάθροιση εν μέσω καραντίνας και διασάλευση της κοινωνικής έννομης τάξης. Όσες καρδιές συλληφθούν για την υπόθαλψή τους, θα καταδικάζονται διά συνοπτικών διαδικασιών σε ισόβια παιδικότητα.

20,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 18,00€ Ένας συγκεντρωτικός τόμος με το ποιητικό έργο του Βαγγέλη Χρόνη, του διακεκριμένου και βραβευμένου δημιουργού που χαράσσει πάνω από δυο δεκαετίες μια σημαντική τροχιά στα ελληνικά γράμματα.

13,30€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,97€ Μία αυτοβιογραφική αφήγηση του Μάνου Ελευθερίου στους Σπύρο Αραβανή και Ηρακλή Οικονόμου, όπως προέκυψε από την τρίχρονη (2010-2013) συστηματική συνάντησή τους τα κυριακάτικα πρωινά στο σπίτι του, στο Ψυχικό.

24,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 22,32€ Μέσα από μία διαφορετική βιογραφία, η συγγραφέαςδημοσιογράφος Άννα Γριμάνη ρίχνει τον προβολέα στην εξέχουσα προσωπικότητα της Ελληνίδας με τη διεθνή ακαδημαϊκή καριέρα, στα σημαντικότερα γεγονότα της πολυδιάστατης διαδρομής της και στα πρόσωπα που καθόρισαν τη ζωή της.


Εκδόσεις Αιώρα σελ. 128

Εκδόσεις Opera σελ. 328

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 400

Εκδόσεις Key Books σελ. 284

ΒΙΟΓΡΑΦΊΕΣ

Μια όμορφη μέρα Θανάσης Ευθυμιάδης

Με τον τρόπο της Κάμαλα Νταν Μορέιν

Ράφα, η ιστορία μου Ραφαέλ Ναδάλ, Τζον Καρλίν

Μπάιρον Τζουζέππε Τομάζι ντι Λαμπεντούζα

16,65€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,99€ Ο Θανάσης Ευθυμιάδης βρέθηκε από το ανθοπωλείο της γενέτειράς του πρωταγωνιστής στην Επίδαυρο και στις τηλεοπτικές οθόνες, προτού ανακαλύψει και μοιραστεί την ουσία των μικρών και μεγάλων πραγμάτων.

19,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,99€ Κάμαλα Χάρις: η κόρη μεταναστών, η εκρηκτική εισαγγελέας της Καλιφόρνια, η πρώτη μαύρη γυναίκα Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Ελάχιστα πράγματα πάνω της είναι συμβατικά, όμως η προσωπική της ιστορία εκφράζει περισσότερο από καθετί τη φωτεινή πλευρά της Αμερικής.

18,02€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,22€ Η βιογραφία ενός από τους τρεις μεγαλύτερους τενίστες όλων των εποχών. Ο Ραφαέλ Ναδάλ μιλάει για την οικογένεια, την προπονητική ομάδα, τη σύντροφο, τα συναισθήματα και τις αναμετρήσεις του στα γήπεδα του τένις, δημιουργώντας ένα κείμενο με απρόσμενη λογοτεχνική ζωντάνια.

11,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,90€ Δύο μεγάλες προσωπικότητες συναντιούνται σε αυτό το βιβλίο: Ο Λόρδος Μπάιρον, ποιητής σύμβολο του ρομαντισμού, γοητευτική και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, ταυτισμένος με το κίνημα του φιλελληνισμού και την Επανάσταση του 1821, και ο σαγηνευτικός συγγραφέας Τζουζέπε Τομάζι ντι Λαμπεντούζα (Ο γατόπαρδος).

37

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 364

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 336

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 256

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 456

ΜΑΡΤΥΡΊΕΣ

Φρίντριχ Νίτσε: Δεν είμαι άνθρωπος, είμαι δυναμίτης Σου Πριντό

Μην ενοχλείτε τη μις Κάλλας Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Μιχάλης Ρέππας

Οι δολοφόνοι ανάμεσά μας Σάιμον Βισένταλ

Άλλες γυναίκες φοράνε τα φουστάνια σου Λάκης Λαζόπουλος

24,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 21,60€ «Η ιστορία της ζωής του Νίτσε είναι πολύπλοκη, δύσκολη και σπουδαία μαζί, και δεν έχει ξαναγραφτεί ποτέ καλύτερα από ό,τι σε αυτό το καθηλωτικό βιβλίο». Ray Monk

14,40€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,96€ Μια μυθιστορηματική βιογραφία για τη Μαρία Κάλλας, διά χειρός Αλέξανδρου Αντωνόπουλου και Μιχάλη Ρέππα, που αποδεικνύει ότι το μόνο που μας μένει είναι η αλήθεια των αισθημάτων μας. Πραγματικότητα, φαντασία, εξιδανίκευση και απομυθοποίηση συμπλέκονται και συνθέτουν την εικόνα της Κάλλας.

21,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 19,79€ Η ιστορία του Simon Wiesenthal, του διαβόητου κυνηγού των Ναζί και επιζώντα του Μάουτχαουζεν, του ανθρώπου που ανακάλυψε το κρησφύγετο του Adolf Eichmann στη Νότια Αμερική.

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Ο Λάκης Λαζόπουλος γίνεται διάφανος, μοιράζεται τις αναμνήσεις μιας ολόκληρης ζωής με έναν άνθρωπο που αγάπησε βαθιά. Με τα χέρια του σκάβει στην ψυχή του για όλα όσα δεν είπε και κανείς δεν έμαθε.


Εκδόσεις Πατάκη σελ. 288

Εκδόσεις Key Books σελ. 392

Τελευταίος σταθμός Άουσβιτς. (1943-1945) Έντυ ντε Βιντ

Μην πεις λέξη: Βία και προδοσία στη Βόρεια Ιρλανδία Πάτρικ Ράντεν-Κιφ

Είμαι επικίνδυνη Συλλογικό

Έξω από τα δόντια Άρης Αλεξάνδρου

13,30€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,97€ «Το Τελευταίος σταθµός Άουσβιτς δίνει στον αναγνώστη την εντύπωση πως είναι έργο εξαιρετικής µυθοπλασίας. Μακάρι να ήταν έτσι...» New York Journal of Books

18,80 / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ Με αφορμή μια πραγματική ιστορία φόνου και τις ολέθριες συνέπειές της, ξεδιπλώνεται μια καθηλωτική και αποκαλυπτική αφήγηση για την άγρια διαμάχη στη Βόρεια Ιρλανδία και το πώς συνεχίζει να επηρεάζει το σήμερα.

16,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,85€ 100 γυναίκες γράφουν για την πραγματικότητα που βιώνουν στην Ελλάδα του σήμερα και, ξεκινώντας με τη φράση «Είμαι επικίνδυνη», η καθεμιά μοιράζεται τη δική της αλήθεια. Ιστορίες που εμπνέουν και αφυπνίζουν, σε μια χώρα όπου τόσες γυναίκες διαπρέπουν παρά τις αντιξοότητες.

Τιμή αναμένεται «Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα και σε καμιά πολιτική οργάνωση. Δεν είμαι μέλος καμιάς εκκλησίας. Δεν είμαι οπαδός καμιάς θρησκείας». Κείμενα δημοσιευμένα σε διάστημα σαράντα χρόνων (1937-1975) από τον συγγραφέα του «Κιβωτίου».

Εκδόσεις Opera σελ. 112

Εκδόσεις Κάκτος σελ. 488

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 112

ΦΙΛΟΣΟΦΊΑ

Εκδόσεις Gutenberg σελ. 643

38

ΜΕΛΈΤΕΣΔΟΚΊΜΙΑ

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 528

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 304

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Περί Φύσεως Λουκρήτιος

Γιατί είμαι Χριστιανός Αντώνης Σαμαράκης

Μαθητευόμενος Στωικός Γουόρντ Φάρνσγουορθ

Η κοινωνία της παρηγοριάς Μπιούνγκ-Τσουλ Χαν

35,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 31,50€ Η πρώτη, μετά από 107 χρόνια, έμμετρη μετάφραση του έργου της κλασικής γραμματείας (57 π.χ.) που επηρέασε τους μεγαλύτερους στοχαστές και επιστήμονες όλων των εποχών και τομείς όπως της θεολογίας, της βιολογίας, της σύγχρονης φυσικής, της υπαρξιακής και ηθικής φιλοσοφίας.

11,10€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,99€ Το μοναδικό ανέκδοτο έργο του πολυβραβευμένου λογοτέχνη Αντώνη Σαμαράκη κυκλοφορεί 23 χρόνια μετά την έκδοση του τελευταίου του βιβλίου. Θεέ μου, θεέ μου… το να είμαι Χριστιανός είναι… είναι χαρά! Γιατί είναι ο Χριστιανισμός μου ο μοναδικός ρεαλιστικός τρόπος ζωής…

16,96€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,26€ Δες πιο καθαρά, ζήσε πιο σοφά και υπόμενε τα βάρη της ζωής με μεγαλύτερη ευκολία: αυτές είναι οι σπουδαιότερες επισημάνσεις των Στωικών, με δικά τους λόγια. Μέσα σε 12 μαθήματα, ο Γουόρντ Φάρνσγουορθ παρουσιάζει συστηματικά την ουσία της στωικής φιλοσοφίας.

10,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,54€ «Στην πανδημία, ο πόλεμος εναντίον του ιού μετατρέπεται σε μοναδική ελπίδα επιβίωσης.» Ο Χαν εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο η αλγοφοβία εκδηλώνεται στην κοινωνία μας, αποκλείοντας προκαταβολικά τις συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πόνο.


kikkerland-evripidis-page-november20.pdf

1

17/06/21

10:49 AM

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 512

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 224

ΜΕΛΈΤΕΣ-ΔΟΚΊΜΙΑ

Οι γυναίκες της ψυχής μου Ιζαμπέλ Αλιέντε

Η ανθρώπινη κατάσταση Χάνα Άρεντ

13,30€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,97€ Η μεγάλη Χιλιανή συγγραφέας μάς προσκαλεί να τη συνοδεύσουμε σε ένα προσωπικό και συναισθηματικό ταξίδι στο οποίο εξετάζει τόσο τη γυναικεία συνθήκη, όπως τη βίωσε, όσο και τη σχέση της με το φεμινιστικό κίνημα, από τη νηπιακή ηλικία έως σήμερα.

20,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 18,81€ To εμβληματικό έργο της πολιτικής και κοινωνικής θεωρίας σε νέα μετάφραση. «Υπάρχουν φορές που ένα βιβλίο µού δίνει την εντύπωση ότι έχει γραφτεί ειδικά για µένα... Η Ανθρώπινη κατάσταση ανήκει σε αυτά, τα λίγα και εκλεκτά». W. H. Auden C M

Y

CM

MY

CY

CMY

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 472

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 480

K

Το άλλο τώρα Γιάνης Βαρουφάκης

Πειθαρχία χωρίς ξύλο και φωνές Τζέρι Γουάικοφ, Μπάρμπαρα Γιουνέλ

19,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,91€ Αν το 2008 είχαμε αφήσει τον καπιταλισμό να καταρρεύσει, θα μπορούσε να τον έχει αντικαταστήσει σήμερα μια αυθεντικά ελεύθερη και δίκαιη κοινωνία; Με τι θα έμοιαζε; Ποιοι θα την οικοδομούσαν;.

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Έχοντας συμπληρώσει πάνω από 1.000.000 πωλήσεις, παγκοσμίως, το πλέον κατάλληλο βιβλίο για γονείς, επανακυκλοφορεί σε μια πλήρως αναθεωρημένη και ενημερωμένη έκδοση. Περιλαμβάνει δοκιμασμένες στην πράξη συμβουλές για περισσότερα από 100 προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών που απασχολούν συχνότερα τους γονείς.

39


Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 408

Εκδόσεις Ίκαρος σελ. 144

Εκδόσεις Δίαυλος σελ. 832

Εκδόσεις Εικοστού Πρώτου σελ. 392

ΜΕΛΈΤΕΣ-ΔΟΚΊΜΙΑ

Η Ελλάδα του Ελύτη Ιουλίτα Ηλιοπούλου (επιμ.)

Αστρομυθολογία Στράτος Θεοδοσίου

Το τέλος του έρωτα Εύα Ιλούζ

Το σκάνδαλο του αιώνα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

11,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,90€ Μια ανθολόγηση 130 επιλεγμένων αποσπασμάτων πεζού λόγου του μεγάλου Νομπελίστα ποιητή από την Ιουλίτα Ηλιοπούλου, με γνώμονα την Ελλάδα, την ιστορία του Ελληνισμού, τη γλώσσα, την τέχνη, την ελληνική πραγματικότητα.

48,69€ / Τιμή Ευριπίδη: 43,82€ Ένας ενδελεχής αστρονομικός στοχασμός πάνω στους μύθους των αρχαίων Ελλήνων αλλά και όλων των αρχαίων ανατολικών λαών. Είναι η κατάθεση του συγγραφέα για την ελληνική Μυθολογία και την προαιώνια σχέση της με την Αστρονομία, τη μητέρα των επιστημών.

24,38€ / Τιμή Ευριπίδη: 21,94€ Η Eva Illouz διερευνά το σύνολο των ρήξεων που εμφανίζονται στη διάρκεια του συναισθηματικού κύκλου, από τις σχέσεις που σβήνουν πριν καν ξεκινήσουν ή αμέσως αφού συναφθούν μέχρι τις ερωτικές ιστορίες που ψυχορραγούν μέσα σε έναν αργό και ακατανόητο θάνατο.

19,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,91€ Πενήντα δημοσιογραφικά κείμενα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες αντιπροσωπευτικά της πολυετούς καριέρας του στον Τύπο – όταν εργαζόταν ως μαχόμενος δημοσιογράφος κυνηγώντας… σκάνδαλα, ενώ παράλληλα έγραφε τα μυθιστορήματα που του χάρισαν το Βραβείο Νoμπέλ το 1982.

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 584

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 440

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 672

Εκδόσεις Εικοστού Πρώτου σελ. 128

40

Ας αλλάξουμε δρόμο: τα μαθήματα του κορονοϊού Έντγκαρ Μορέν

H τριακονταετής γενοκτονία Μπένι Μόρις, Ντρορ Ζεεβί

Βαβέλ: Ο γύρος του κόσμου σε 20 γλώσσες Γκαστόν Ντόρεν

Από την Ελλάδα της αλλαγής στην Ελλάδα της παρακμής 1981-2021 Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Βασίλης Κολλάρος

12,72€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,45€ Η μετά τον κορονοϊό εποχή είναι εξίσου ανησυχητική με την ίδια την κρίση. Μπορεί επίσης να είναι αποκαλυπτική όσο και ελπιδοφόρα. Πολλοί θεωρούν ότι ο κόσμος τού αύριο δεν θα είναι ο κόσμος τού χθες. Αλλά τι θα είναι άραγε;

32,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 28,80€ Από το 1894 έως το 1924 τρία κύματα βίας σάρωσαν την Ανατολία με στόχο τις περιοχές όπου διέμεναν χριστιανικές μειονότητες. Το 1924 οι Αρμένιοι, οι Ασσύριοι και οι Έλληνες είχαν μειωθεί στο 2 τοις εκατό του πληθυσμού.

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Ένας ιδιότυπος γύρος του κόσμου, μέσα από τις είκοσι γλώσσες με τους περισσότερους ομιλητές. Κάθε κεφάλαιο παρουσιάζει μία γλώσσα, μέσα από τις ιδιορρυθμίες της, κάποια ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά της ή στιγμιότυπα της ιστορίας της.

19,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,10€ Ορισµένοι πολιτικοί, είτε µε τον χαρισµατικό δηµόσιο λόγο τους είτε µε την ικανότητά τους να γοητεύουν τον λαό, µονοπωλούν την εποχή στην οποία ζουν και δηµιουργούν τις προϋποθέσεις για να καταστούν πρόσωπα της Ιστορίας. Ένας από αυτούς είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου.

ΕΥΠΏΛΗΤΑ

1. Το Ελληνικό όνειρο

2. Ρίζες και θεμέλια:

3. Αιχμάλωτοι

4. Η Ελλάδα του Ελύτη

της Γεωγραφίας Τιμ Μάρσαλ

Σύμφωνα με τις πωλήσεις των βιβλιοπωλείων Ευριπίδης

Μεταίχμιο

Οδόσημα της ιστορίας του Ελληνισμού Μαρία Ευθυμίου Πατάκης

Ιουλίτα Ηλιοπούλου

Α’ εξάμηνο 2021

Στάθης Καλύβας, Κώστας Γιαννακίδης

Διόπτρα

Ίκαρος

ΜΕΛΕΤΕΣ–ΔΟΚΙΜΙΑ


Εκδόσεις Πατάκη σελ. 704

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 304

Εκδόσεις Άγρα σελ. 184

Εκδόσεις Εικοστού Πρώτου σελ. 272

ΜΕΛΈΤΕΣ-ΔΟΚΊΜΙΑ

Ελεύθερος να υπακούς Γιοάν Σαπουτό

Το ζορμπαλίκι των ραγιάδων Νίκος Σαραντάκος

Η μεγάλη επανεκκίνηση Κλάους Σβαµπ, Τιερί Μαλερέ

Επιδημίες και κοινωνία Φρανκ Σνόουντεν

14,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,05€ Μια μελέτη για τον ρόλο του ναζισμού στην ανάπτυξη θεωριών διοίκησης και στην εδραίωση των βάσεων και των οργανωτικών αρχών του σύγχρονου μάνατζμεντ. Ένα βιβλίο που πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο υποχρεωτικής μελέτης σε όλες τις «μεγάλες» εμπορικές και διοικητικές σχολές.

15,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,31€ Ο Νίκος Σαραντάκος, μανιώδης κυνηγός λέξεων, συγκέντρωσε 300 αντιπροσωπευτικούς όρους, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να ανιχνεύσει το Εικοσιένα μέσα από τις λέξεις του: λέξεις της οθωμανικής διοίκησης, ορολογία του άτακτου και του τακτικού στρατού, λεξιλόγιο των καραβιών και της ναυτοσύνης.

16,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,40€ Μια ευκαιρία για να διαμορφωθεί η ανάκαμψη. Πληροφορίες για την ενημέρωση όλων εκείνων που καθορίζουν τη μελλοντική κατάσταση των παγκόσμιων σχέσεων, την πορεία των εθνικών οικονομιών, τις προτεραιότητες των κοινωνιών, τη φύση των επιχειρηματικών μοντέλων, τη διαχείριση ενός παγκόσμιου κοινού.

32,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 28,80€ «H αφήγηση του Σνόουντεν είναι γιγαντιαίου εύρους, απλώνεται σε πολλούς αιώνες και ηπείρους και παράλληλα επιχειρεί να εξηγήσει με ποιους τρόπους επέτρεψαν οι κοινωνικές δομές στις νόσους να ευδοκιμήσουν». New Yorker

41

σελ. 196

Εκδόσεις Δίαυλος

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 600

Εκδόσεις Γκοβόστη σελ. 320

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 160

ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ

Νίτσε και Ντοστογιέβσκη Πάολο Στελλίνο

Το πολιτικό στη σκιά της πανδημίας Κωνσταντίνος Τσουκαλάς

Δεσποινίς Στεφανόπολι Μιχάλης Ψύλος

Drones - Οδηγός χειρισμού μη επανδρωμένων αεροσκαφών Αναστάσιος Κοντοκώστας

18,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,20€ Ο Paolo Stellino πραγματοποιεί μια λεπτομερή ανάλυση της ενασχόλησης του Νίτσε με το έργο του Ντοστογιέβσκη, από την πρώτη εκείνη επαφή στην Νίκαια, μέχρι τις τελευταίες μέρες, πριν την ψυχική κατάρρευση του φιλοσόφου.

15,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,50€ Ένα βιβλίο για τη νέα πραγματικότητα και για το κυριότερο ίσως κοινωνικό διακύβευμα των ημερών μας, που αναφέρεται στη μελλοντική εξέλιξη των κοινωνικών παραστάσεων για το τι «είναι», τι «μπορεί» να είναι και τι θα «έπρεπε» να είναι η πολιτική.

19,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,10€ Η ιστορία της πρώτης γυναίκας που φοίτησε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο το 1890. Η πρώτη γυναίκα που έγινε διευθύντρια στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το 1913, η μοναδική γυναίκα που συμμετείχε στην ελληνική αποστολή για το Συνέδριο Ειρήνης στο Παρίσι.

15,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,50€ Ένα βιβλίο -- χρήσιμο για όποιον θέλει να γνωρίσει τα Drone, πολύτιμο για όποιον θέλει να τα χειριστεί, και αναγκαίο για όποιον θέλει να γίνει νόμιμος χειριστής Drone. (Eναρμονισμένο με τον νέο κανονισμό EASA)

5. Ανθρωπότητα:

6. Μοντεσσόρι στο

7. Υπαρξιακή

8. Γυναίκες που

9. Ελλάδα: Η

Μια απροσδόκητα αισιόδοξη ιστορία Ρούτγκερ Μπρέγκμαν Κλειδάριθμος

σπίτι με το μικρό παιδί Σίμον Ντέιβις

ψυχοθεραπεία Ίρβιν Γιάλομ

τρέχουν με τους λύκους Κλαρίσα Πίνκολα Εστές

Μεταίχμιο

Άγρα

Κέλευθος

βιογραφία ενός σύγχρονου έθνους Ρόντερικ Μπίτον Πατάκης

10. Εθνική ολοκλήρωση και διχόνοια. Η Ελληνική περίπτωση Γιώργος Μαυρογορδάτος Πατάκης


Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σελ. 272

Εκδόσεις Κάκτος σελ. 280

Εκδόσεις Utopia σελ. 544

Εκδόσεις Τραυλός σελ. 336

ΕΚΛΑΪΚΕΥΜΈΝΗ ΕΠΙΣΤΉΜΗ

Εξωγήινοι Τζιμ Αλ-Καλίλι

Πώς να μην κάνετε λάθος Τζόρνταν Έλενμπεργκ

Προς τ’ άστρα Παύλος Καστανάς

Κυνηγοί φαρμάκων Ντόναλντ Κιρς, Ότζι Όγκας

18,00€/ Τιμή Ευριπίδη: 16,20€ Δεν υπάρχει κάποιος που δεν αναρωτήθηκε αν υπάρχει εξωγήινη ζωή. Επίσης, δεν γεννήθηκε ακόμη εκείνος που θα απαντήσει πειστικά! «Διαστημικές ιδέες» και ανακαλύψεις από τα «βάθη του μέλλοντος» για τους φανατικούς της επιστημονικής φαντασίας αλλά και τους ορθολογιστές της επιστημονικής πραγματικότητας.

22,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 19,80€ Μπορούν τα μαθηματικά να σας βοηθήσουν να συναντήσετε τον ιδανικό σύντροφο; Να φτάσετε στο αεροδρόμιο εγκαίρως; Να αποδείξετε την ύπαρξη του Θεού; Τα μαθηματικά μάς επιτρέπουν να δούμε τις κρυφές δομές κάτω από την ακατάστατη και χαοτική επιφάνεια του κόσμου.

16,43€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,79€ Το βιβλίο αυτό, από το δημιουργό του καναλιού Astronio, αποτελεί ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο της Αστροφυσικής και των εντυπωσιακότερων πτυχών της. Με απλές εξηγήσεις των φυσικών φαινομένων και πλούσια εικονογράφηση, ο αναγνώστης θα γνωρίσει τη γοητεία της διαστημικής εξερεύνησης.

15,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,50€ Μια γλαφυρή και διαφωτιστική αφήγηση της έρευνας για νέα γιατρικά από τους νεολιθικούς προγόνους µας µέχρι τους σηµερινούς επαγγελµατίες, και από την κινίνη και την ασπιρίνη µέχρι το Viagra, το Prozac και το Lipitor.

Εκδόσεις Τραυλός σελ. 304

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 480

Εκδόσεις Utopia σελ. 240

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 360

42

Το ταξίδι των γονιδίων μας Γιοχάνες Κράους, Τόμας Τράπε

Extraterrestrial Άβι Λεμπ

Φυσική θεραπεία Αντρέας Μικάελσεν

Με τον Στίβεν Χόκινγκ Λέοναρντ Μλοντίνοφ

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Μια σπουδαία ιστορία από τους Johannes Krause και Thomas Trappe που δείχνει ότι η Ευρώπη δεν νοείται καν χωρίς τους μετανάστες που για χιλιάδες χρόνια έρχονταν εδώ από όλες τις κατευθύνσεις φέρνοντας μαζί τους κάθε φορά το καινούριο.

22,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 19,80€ Στα τέλη του 2017, επιστήμονες στο αστεροσκοπείο της Χαβάης παρατήρησαν ένα αντικείμενο να διασχίζει το ηλιακό σύστημά μας. Ο Avi Loeb, κορυφαίος αστρονόμος του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, έδειξε ότι δεν ήταν αστεροειδής αλλά ένα αντικείμενο κατασκευασμένο από έναν μακρινό εξωγήινο πολιτισμό.

19,90€ / Τιμή Ευριπίδη 17,91€ Νηστεία, γιόγκα, αγιουρβέδα, θεραπευτικά φυτά, ενσυνειδητότητα, χορτοφαγική διατροφή... Οι επιλογές της φυσικοπαθητικής είναι πιο επίκαιρες από ποτέ.

18,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,01€ Ο φυσικός που συνεργάστηκε με τον Χόκινγκ επί 20 χρόνια, “ζωγραφίζει” την εικόνα ενός ανθρώπου τόσο τυραννικού αλλά με τόσο αληθινή αγάπη για τους “σκλάβους” του. Η ανθρώπινη πλευρά του Χόκινγκ, που διαφορετικά θα έμενε εκφοβιστικά απόμακρη και επιστημονικά «αγιοποιημένη».


Εκδόσεις Key Books σελ. 288

Εκδόσεις Utopia σελ. 160

Εκδόσεις Τραυλός σελ. 328

Εκδόσεις Τραυλός σελ. 336

ΕΚΛΑΪΚΕΥΜΈΝΗ ΕΠΙΣΤΉΜΗ

Τζερόλαμο Καρντάνο – Ο βέβηλος μαθηματικός Μάικλ Μπρουκς

Ξεπερνώντας τον Θεό Ρίτσαρντ Ντόκινς

Γένεσις Έντουαρντ Ουίλσον

Χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ; Θόδωρος Παπακώστας

17,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,30€ Η θυελλώδης ζωή του Καρντάνο –του πεισματάρη γιου ενός δικηγόρου και μιας «ιδιοκτήτριας» πορνείων, του πανούργου αλλά απίστευτα ιδιοφυούς μαθηματικού που κατάφερνε να μετατρέπει σε χρήμα την οξυδέρκειά του– είναι η «καρδιά» αυτής της γοητευτικής ανάμιξης ιστορίας, μυθοπλασίας και επιστήμης.

19,61€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,65€ Σαν σε δείπνο με τον πιο διάσημο βιολόγο. Στην αρχή, αποδομεί, με χιούμορ, Παλαιά και Καινή Διαθήκη καθώς και όλα τα Ευαγγέλια. Ύστερα, προσφέρει την εξωτική γεύση της Δαρβινικής εξέλιξης. Φεύγεις πολύ πιο έξυπνος ξεπερνώντας όλα τα περί Θεού.

16,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,40€ O Edward O. Wilson αποδεικνύει ότι η μόνη οδός πλήρους κατανόησης της ανθρώπινης συμπεριφοράς είναι μέσω της μελέτης των εξελικτικών ιστοριών άλλων ειδών. Τουλάχιστον 17 είδη έχουν βρεθεί να έχουν αναπτύξει προηγμένες κοινωνίες βασισμένες στον αλτρουισμό και τη συνεργασία.

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Ο Δρ Θεόδωρος Παπακώστας κατάφερε μέσα από τον λογαριασμό Archeostoryteller στο Instagram να κάνει την αρχαιολογία δημοφιλή και άκρως διασκεδαστική! Στο βιβλίο του με το ίδιο ύφος εξιστορεί σε έναν αμύητο απλά και κατανοητά όλη την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας.

43

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 416

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σελ. 160

Εκδόσεις Τραυλός σελ. 516

Εκδόσεις Key Books σελ. 144

ΕΥ ΖΗΝ

Πώς θα ζήσουμε στον Άρη Στήβεν Πετράνεκ

Συμβατή με τον άνθρωπο; Στιούαρτ Ράσελ

Οδηγός διακοπής καπνίσματος Δήμητρα Μπούσιου

Ήρεμος ύπνος Σάρα Όκγουελ Σμιθ

11,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,90€ Γνωρίζατε ότι ο Ίλον Μασκ έχει ήδη σκεφθεί την τιμή του εισιτηρίου για τη μετάβαση στον Άρη ή ότι οι πρώτοι άποικοι θα είναι χορτοφάγοι; Όλα τα ερωτήματα που αφορούν στη ζωή στον Άρη βρίσκουν απάντηση σε αυτό το βιβλίο.

23,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 20,70€ Πόσο συμβατή με τον άνθρωπο θα είναι μια μηχανή με νοημοσύνη ανώτερη από τη δική του; Θα συνυπάρξουμε ή θα καταρρεύσουν οι ανθρώπινες σχέσεις; Ο κορυφαίος επιστήμονας της ΤΝ περιγράφει πώς θα διαχειριστούμε το αναπόφευκτο.

8,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 7,92€ Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όσους θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα, σε όσους καπνίζουν, αλλά δεν σκέφτονται ούτε θέλουν να το διακόψουν και σε γονείς που θέλουν να συμβουλέψουν, να υποστηρίξουν και να καθοδηγήσουν τα παιδιά τους σε ασφαλείς επιλογές.

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Εξισορροπώντας με προσοχή τις ανάγκες του παιδιού με αυτές των στερημένων από ύπνο γονιών, η συγγραφέας προσφέρει πολύτιμες συμβουλές, βασισμένες σε επιστημονικά δεδομένα που θα βελτιώσουν τον ύπνο του, βοηθώντας παράλληλα τους γονείς να φροντίσουν και τις δικές τους ανάγκες.


Αναζητώντας το βιβλίο....βρήκαμε προσφορές! Αποκτήστε μοναδικά βιβλία σε μοναδικές τιμές με

έκπτωση έως

60%

12,99€ → 6,50€

16,60€ → 8,30€

14,00€ → 7,00€

14,84€ → 7,42€

15,50€ → 7,75€

13,19€ → 6,60€

19,08€ → 9,54€

14,40€ → 7,20€

15,90€ → 7,95€

16,60€ → 8,30€

15,50€ → 7,75€

11,90€ → 5,95€

17,70€ → 8,85€

17,70€ → 8,85€

15,50€ → 7,75€

16,90€ → 8,45€

18,80€ → 9,40€

11,10€ → 5,55€

13,00€ → 6,50€

11,10€ → 5,55€

7,70€ → 3,85€

12,20€ → 6,10€

9,90€ → 4,95€

8,80€ → 4,40€

44

9,46€ → 4,73€

14,00€ → 7,00€

14,00€ → 7,00€

14,00€ → 7,00€

30,00€ → 12,00€


Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σελ. 528

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 272

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 112

Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή σελ. 464

ΙΣΤΟΡΊΑ

Η Φιλική Εταιρία στη Ρωσία Γκριγκόρι Λ. Αρς

1453-1821: Από την Τουρκοκρατία στην παλιγγενεσία Θάνος Βερέμης

Ι. Α. ΚαποδίστριαςΗ διακυβέρνηση και η ανατολική πολιτική του Γιώργος Γεωργής

Επί της ουσίας Κωστής Κοτσίνας

17,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,30€ Το βιβλίο του Γκρ. Λ. Αρς αναδεικνύει τον πρωτοπόρο ρόλο της Φιλικής Εταιρίας στην προετοιμασία και την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Στηριζόμενος σε αρχειακό υλικό, προσπαθεί να απαντήσει σε μια σειρά κρίσιμων ερωτημάτων που ταλάνισαν την ελληνική ιστοριογραφία.

10,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,89€ Τα χρόνια της υποδούλωσης, τα χρόνια της σκλαβιάς, τα χρόνια της αφύπνισης: μια εξαιρετική μικρή εισαγωγή στους άγνωστους αιώνες μεταξύ 1453-1821, με την πένα του Θάνου Βερέμη.

15,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,50€ Η δράση και η εξωτερική πολιτική του Καποδίστρια, με πολλά νέα στοιχεία για την προσπάθειά του να εγκαθιδρύσει φιλικές σχέσεις με την Οθωμανική Αυτοκρατορία, με σκοπό την «ειρηνοποίησιν της Ανατολής» αλλά και την πρόοδο του αρτισύστατου ελληνικού κράτους.

20,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 18,00€ Πώς η χρήση και η εµπορία ναρκωτικών έγιναν ποινικό αδίκηµα και συνάµα αναδείχτηκαν σε κοινωνικό πρόβληµα, σε µια διαδικασία που συµπαρέσυρε ατοµικά πεπρωµένα και διαµόρφωσε δηµόσιες πολιτικές.

Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή σελ. 344

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 208

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 632

Εκδόσεις Ζαχαρόπουλος σελ. 240

45

Θανάσης Καρπενησιώτης Δημήτρης Ευαγγελόδημος

Μεγάλες μορφές και μεγάλες στιγμές του ‘21 Σαράντος Καργάκος

Η περιπετειώδης ιστορία των επαναστατικών συνταγμάτων του 1821 Ξενοφών Κοντιάδης

Ιστορία του Μεσαίωνα Ε. Α. Κομίνσκι

12,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,80€ Για τον ιστορικό Ιωάννη Φιλήμονα, εφάμιλλος σε ανδρεία και πατριωτισμό με τον Αθανάσιο Διάκο ήταν ο συνονόματος Στερεοελλαδίτης Θανάσης Καρπενησιώτης, που έπεσε ηρωικά στη Μολδοβλαχία, στο ξεκίνημα της Επανάστασης, στο πλευρό του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

22,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 19,98€ Τα σπουδαιότερα γεγονότα που συνέβησαν και συνέβαλαν στην εδραίωση της Επανάστασης, καθώς και η ζωή και η δράση των πρωταγωνιστών της. Μια όσο το δυνατόν ακριβής αποτίμηση της Ελληνικής Επανάστασης από την πένα του διακεκριμένου ιστορικού, Σαράντου Ι. Καργάκου.

16,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,40€ Η συναρπαστική ιστορία των Συνταγμάτων της Επανάστασης του 1821, ο τρόπος που θεσπίστηκαν, οι συγκρούσεις που προκάλεσαν, οι επιρροές που δέχθηκαν και η μεγάλη σημασία τους για την ελληνική και την ευρωπαϊκή ιστορία.

20,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 18,00€ Η αξία της έκδοσης έγκειται στο ότι δίνει την πρώτη ενιαία ιστορική γνώση, βοηθώντας τον αναγνώστη να κατανοήσει τον προσδιορισμό και τη θέση των τάξεων στην περίοδο του Μεσαίωνα, ν’ αντιληφθεί την ταξική πάλη που κρύβεται πίσω από πολεμικές συγκρούσεις.


Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 352

Εκδόσεις Ζαχαρόπουλος σελ. 976

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σελ. 200

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 344

ΙΣΤΟΡΊΑ

Ιστορία του Καπιταλισμού Γιούργκεν Κότσκα

Λαοί και επιδημίες Ουίλιαμ Μακνήλ

Απομνημονεύματα στρατηγού Μακρυγιάννη Μακρυγιάννης

Ο Αμερικανικός Φιλελληνισμός Μορίν Κόνορς Σαντέλι

11,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,90€ Από τον εμπορικό καπιταλισμό των Αράβων στον σημερινό παγκοσμιοποιημένο χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό: Η ιστορία ενός παγκόσμιου οικονομικού φαινόμενου.

24,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 22,49€ Από την ευλογιά, που αποδεκάτισε τους αυτόχθονες της Αμερικής, μέχρι τις ανατροπές που έφερε ο εντοπισμός του AIDS στη Δύση, ο ΜcNeill παραδίδει ένα προκλητικό επιστημονικό θρίλερ για το πώς οι μολυσματικές ασθένειες αλλάζουν τον ρου της παγκόσμιας ιστορίας.

20,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 18,00€ «Μοναδικόν και πολύτιμον κειμήλιον, αληθής πινακοθήκη ζωντανών εικόνων, ηθογραφικών περιγραφών, διαλόγων εκ των οποίων όχι μόνον ο ιστορικός, αλλά και ο ποιητής και ο φιλόσοφος θα δύνανται να αντλώσιν αφθόνως τα στοιχεία της μελέτης και της εμπνεύσεως αυτών».—Γ. Βλαχογιάννης

19,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,91€ Η επίδραση της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στις ΗΠΑ και η αμερικανική «Ελληνική Φωτιά», το γεμάτο ενθουσιασμό κίνημα για τον ελληνικό αγώνα, τον οποίο ενέπνεε η πεποίθηση πως τα δημοκρατικά ιδεώδη συνέδεαν τους Αμερικανούς με το αρχαίο ελληνικό παρελθόν.

Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή σελ. 400

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 176

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 628

Εκδόσεις Ζαχαρόπουλος σελ. 446

46

Έλληνες και Οθωμανοί 1453-1923 Ζοέλ Ντάλεγκερ

Οκτώ μέρες στη Γιάλτα Νταϊάνα Πρέστον

Οι Μεγάλες Δυνάμεις και η Επανάσταση Σωτήρης Ριζάς

1821. Η Επανάσταση και οι απαρχές του ελληνικού αστικού κράτους Συλλογικό

20,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 18,00€ Μια μεθοδική, σαφής και ευσύνοπτη καταγραφή της εξέλιξης του ελληνικού έθνους από πολιτική, κοινωνική, οικονομική και θρησκευτική άποψη μέσα στο πλαίσιο αλληλεπίδρασης με τους Οθωμανούς κατακτητές από την πτώση της Κωνσταντινούπολης το 1453 μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή.

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ Μία γλαφυρή και λεπτομερής αφήγηση των ιστορικών συνομιλιών και των συχνά δύσκολων και εριστικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στον Τσόρτσιλ, τον Ρούζβελτ και τον Στάλιν σε μια συνάντηση που διαμόρφωσε τον μεταπολεμικό κόσμο.

12,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,98€ Η Ελληνική Επανάσταση εγγράφεται ως ένα γεγονός που αφορά την επιδίωξη των Ελλήνων να αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους, ταυτόχρονα, όμως αποτελεί και ένα γεγονός της ευρωπαϊκής ιστορίας. Το βιβλίο διερευνά τον ρόλο των Μεγάλων Δυνάµεων στην πορεία της Επανάστασης.

20,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 18,00€ Στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, η συγκεκριμένη έκδοση προσεγγίζει και φωτίζει βαθύτερα τα γεγονότα που οδήγησαν στη συγκρότηση του ελληνικού αστικού κράτους. Παράλληλα, διαλύει μύθους που προσπαθεί να επιβάλλει η κυρίαρχη αστική ιστοριογραφία.


ΙΣΤΟΡΊΑ

Εκδόσεις Gutenberg σελ. 522

Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή σελ. 192

Η παιχνιδιάρικη συνεργασία µε τον δηµιουργό των πιο εµβληµατικών χαρακτήρων κόµικς στον κόσµο!

Ο εθελοντής Τζακ Φεργουέδερ

10,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,00€ Τον Απρίλη 1871 δημοσιεύεται ένα επαναστατικό κείμενο γραμμένο από γυναίκες: «Γυναίκες-πολίτες ... Πρέπει να ευχηθούμε να τελειώσει ο παλιός κόσμος! Θέλουμε να είμαστε ελεύθερες.» Έκδοση αφιερωμένη στα 150 χρόνια της Παρισινής Κομμούνας, της πρώτης Προλεταριακής Επανάστασης στην ιστορία της ανθρωπότητας.

25,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 22,50€ Η άγνωστη αληθινή ιστορία του Βίτολντ Πιλέτσκι που φυλακίστηκε εθελοντικά στο Άουσβιτς για να συλλέξει πληροφορίες για τους Συμμάχους και να οργανώσει έναν κρυφό αντιστασιακό στρατό μέσα στο στρατόπεδο.

47

Εκδόσεις Ζαχαρόπουλος σελ. 720

Εκδόσεις Ζαχαρόπουλος σελ. 758

Οι γυναίκες από την αστική Γαλλική Επανάσταση στην Παρισινή Κομμούνα Συλλογικό

Η επανάσταση του 1821 τόμος Α’ Δημήτρης Φωτιάδης

Η επανάσταση του 1821 τόμος B’ Δημήτρης Φωτιάδης

30,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 27,00€ «Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθινό».—Διονύσιος Σολωμός

30,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 27,00€ «Ελευθερία ή θάνατος».—Όρκος των αγωνιστών της επανάστασης


Εκδόσεις Ζαχαρόπουλος σελ. 912

Εκδόσεις Ζαχαρόπουλος σελ. 904

Εκδόσεις Ζαχαρόπουλος σελ. 784

Εκδόσεις Ζαχαρόπουλος σελ. 688

ΙΣΤΟΡΊΑ

Η επανάσταση του 1821 τόμος Γ’ Δημήτρης Φωτιάδης

Η επανάσταση του 1821 τόμος Δ’ Δημήτρης Φωτιάδης

Κανάρης Δημήτρης Φωτιάδης

Καραϊσκάκης Δημήτρης Φωτιάδης

30,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 27,00€ «Τούτο το λόγο θα σας πω, δεν έχω άλλον κανένα, μεθύστε από τ’ αθάνατο κρασί του Εικοσιένα».— Κωστής Παλαμάς

30,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 27,00€ «Ξέρεις βέβαια τι είναι η σκλαβιά, την ελευθερία όμως δεν τη δοκίμασες ποτέ σου. […] Αν την είχες δοκιμάσει, θα μας συμβούλευες να πολεμούμε γι’ αυτήν όχι μόνο με δόρατα, μα και με τσεκούρια».—Ηρόδοτος

18,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,20€ «Μέσα από το βιβλίο του αναπηδά το νόημα της πραγματικής επανάστασης, όχι μονάχα σαν γεγονότος ιστορικού, αλλά σαν ψυχολογίας, όπου ο άνθρωπος εξισώνει μες στη συνείδησή του τη ζωή και το θάνατο».—Ασημάκης Πανσέληνος

18,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,20 «Κι ακόμα τούτο: Τι ψευτιές μάς δασκάλεψαν στα σκολειά και πόσο αργά – ας είναι καλά – έρχονται οι αληθινοί άνθρωποι να πουν την αλήθεια».—Νίκος Καζαντζάκης

Εκδόσεις Ζαχαρόπουλος σελ. 744

Εκδόσεις Ζαχαρόπουλος σελ. 640

Εκδόσεις Ζαχαρόπουλος σελ. 560

Εκδόσεις Ζαχαρόπουλος σελ. 688

48

Κολοκοτρώνης Δημήτρης Φωτιάδης

Μεσολόγγι Δημήτρης Φωτιάδης

Όθωνας, η μοναρχία Δημήτρης Φωτιάδης

Όθωνας, η έξωση Δημήτρης Φωτιάδης

18,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,20 «Δεν είναι λίγο να μας κρατάει με τόσες σελίδες καθηλωμένους, […] την ώρα που μας βιάζουν τόσα καθημερινά πράγματα – και στο τέλος, αντί να μετανιώσουμε, να λέμε, κλείνοντας κι αυτό το βιβλίο του, πως του χρωστάμε βαθιά ευγνωμοσύνη».—Γεράσιμος Σταύρου

18,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,20€ «Το Μεσολόγγι είναι μια σπουδαία προσφορά στο λαό, όπως κι όλο το Εικοσιένα είναι του λαού. Και νομίζω πως, στα ψόφια τούτα χρόνια που ζούμε, ο Φωτιάδης ήρθε να δώσει ζωή στο λαό και πίστη στον εαυτό του».—Κώστας Βάρναλης

18,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,20 «Κείνο που ξέχωρα χαρακτηρίζει το βιβλίο του Φωτιάδη είναι το μεγάλο πάθος του συγγραφέα για την ιστορική αλήθεια. […] Δεν υπάρχει τίποτα το απόλυτα υποκειμενικό και αυθαίρετο».— Γρ. Πετρώνδας

18,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,20 «Η Έξωση του Όθωνα του Δ. Φωτιάδη είναι ένα βιβλίο ανεξάντλητο σε παρατηρήσεις και διδάγματα, σε πλούτο από σκηνές και εκδηλώσεις της πολιτικοκοινωνικής ζωής στην Ελλάδα του περασμένου αιώνα. Μα είναι ακόμα μια πανοραμική κάτοψη της ελληνικής ζωής».— Έλλη Αλεξίου

Χαρίστε στους αγαπημένους σας τη δωροκάρτα των βιβλιοπωλείων Ευριπίδης!


Εκδόσεις Επίκεντρο σελ. 424

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 344

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 208

Εκδόσεις Gutenberg σελ. 1005

ΠΟΛΙΤΙΚΉ

Το σύνδρομο της δικτατορίας Αλάα Αλ-Ασουάνι

Η λογική της λύσης Νίκος Κοτζιάς

Για μια σημαία Τιμ Μάρσαλ

Περιπέτειες της μεσαίας τάξης Παναγής Παναγιωτόπουλος

11,10€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,99€ «Ο Αλ-Ασουάνι είναι οικουµενικός συγγραφέας, που µετουσιώνει τις δικές του αγωνίες σε πανανθρώπινες και φωτίζει µοναδικά τον πάντοτε εκπληκτικό και κατά καιρούς σκοτεινό και πνιγηρό κόσµο µας». The Times

32,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 29,61€ Πώς λύνεται ένα πολιτικό αδιέξοδο χρόνων; Πώς δημιουργήθηκε ιστορικά αυτό το αδιέξοδο; Πώς χειρίστηκαν το πρόβλημα οι διάφορες κυβερνήσεις; Ποιες εξωτερικές και εσωτερικές πιέσεις ασκήθηκαν; Πώς ναυαγούσαν επί χρόνια οι επίσημες συζητήσεις; Ποιες μυστικές διαπραγματεύσεις και υποχωρήσεις έγιναν;

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Τις υψώνουμε. Τις καίμε. Παρελαύνουμε υπό τα χρώματά τους. Και ακόμα και στον 21ο αιώνα πεθαίνουμε γι’ αυτές. Τι σημαίνουν οι σημαίες; Γιατί είναι τόσο σημαντικές; Ο Tim Marshall μας εξηγεί τη δύναμη και την επιρροή τους.

18,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,20€ Ποια είναι η ιστορία της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα από τη δεκαετία του ’60 και μετά; Υπάρχει ακόμα κάποια ταυτότητα μεσαίων στρωμάτων ή έχουν διασπαστεί σε αντίπαλες μικρό-κοινότητες ανθρώπων που με δυσκολία συνυπάρχουν στους τόπους της κοινωνικής και συναισθηματικής ερήμωσης;

Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή σελ. 320

Εκδόσεις Επίκεντρο σελ. 280

Εκδόσεις Επίκεντρο σελ. 288

Εκδόσεις Επίκεντρο σελ. 424

49

Η υπονόμευση της Δημοκρατίας 2015-2019 Πέτρος Παπασαραντόπουλος

Διαδρομές Συλλογικό

05.05.2010 Συλλογικό

Ο Μαύρος. Αναμνήσεις για τον Καρλ Μαρξ Συλλογικό

18,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,20€ Η προετοιμασία για αυτή την υπονόμευση είχε αρχίσει αρκετά χρόνια πριν, από τότε που εκδηλώθηκε η ελληνική κρίση. Σταδιακά, η ιδεολογία της αντιδημοκρατίας κατακτούσε έδαφος. Η ηγεμονία των εχθρών της φιλελεύθερης δημοκρατίας δεν σήκωνε αμφισβήτηση.

13,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,70€ Οι οκτώ συγγραφείς αφηγούνται τις εμπειρίες τους με αφετηρία τη χούντα των συνταγματαρχών, που επηρέασε καθοριστικά τη διαδρομή τους στη ζωή και την πολιτική, οδηγώντας τον καθένα σε διαφορετικό μονοπάτι, σε διαδρομές που άλλοτε συγκλίνουν και άλλοτε αποκλίνουν – μέχρι σήμερα.

12,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,80€ 5η Μαΐου 2010: η μέρα που ψηφίστηκε το πρώτο Μνημόνιο και εγκαινιάστηκε με τον τραγικότερο τρόπο ένας κύκλος βίας, φόβου και διχασμού. Το βιβλίο μελετά τους λόγους για τους οποίους η πολιτική βία γίνεται καθημερινή συνθήκη στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.

15,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,50€ Καρλ Μαρξ, ένας από τους θεμελιωτές του επιστημονικού κομμουνισμού, αναδύεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ως άνθρωπος, σύζυγος, πατέρας, παππούς, ως σύντροφος και φίλος, ως επαναστάτης και καθοδηγητής στον αγώνα της εργατικής τάξης για την εξουσία!

Ένα ασφαλές και έξυπνο δώρο!


Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 240

Εκδόσεις Αίολος σελ. 232

Ο Στρατηγός. Αναμνήσεις για τον Φρίντριχ Ένγκελς Συλλογικό

Η δεκαετία 2011-2020 Ήταν να μην γίνει η αρχή Το Κουλούρι

Ζήσε όπως ο Μικρός Πρίγκιπας Στεφάν Γκαρνιέ

Αποφάσισα να ζήσω ευτυχισμένα Στεφάν Γκαρνιέ

15,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,50€ Ο Φρίντριχ Ένγκελς πολέμησε και «πρόδωσε» την τάξη του για να αφιερωθεί στον αγώνα για την οργάνωση της εργατικής τάξης και τη θεμελίωση του επιστημονικού σοσιαλισμού. Με τις Αναμνήσεις για το συνοδοιπόρο του Μαρξ, γνωρίζουμε τη συναρπαστική ζωή του!

17,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,30€ Από τα μνημόνια και τους Αγανακτισμένους, το δημοψήφισμα και τα capital controls, στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το Μακεδονικό και την πανδημία του κορονοϊού, η πρωτοποριακή ηλεκτρονική εφημερίδα «Το Κουλούρι» παρουσιάζει τα κορυφαία γεγονότα των τελευταίων χρόνων όπως μόνο εκείνη ξέρει.

15,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,50€ Ένα βιβλίο που πιστεύετε ότι γνωρίζετε χωρίς να το διαβάσετε. Aλλά δεν είναι έτσι. Ο Stéphane Garnier αποφάσισε να ψάξει καλά σε αυτό που ψιθυρίζει ο Μικρός Πρίγκιπας του Saint-Exupéry στο αυτί μας, για να μας βοηθήσει να ζήσουμε καλύτερα.

15,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,50€ Τι θα γινόταν εάν η ευτυχία ήταν απλώς µια επιλογή; Είναι αυτό αρκετό ώστε να αλλάξει κανείς τον τρόπο που βλέπει τον κόσµο και έτσι να καταφέρει να αλλάξει τη ζωή του; 24 κεφάλαια, για 24 ώρες. Ακολουθήστε τον ρυθμό.

Εκδόσεις Δίαυλος σελ. 172

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 392

Εκδόσεις Επίκεντρο σελ. 424

ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ

Εκδόσεις Επίκεντρο σελ. 400

50

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 256

ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΒΕΛΤΊΩΣΗ

Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή σελ. 304

ΠΟΛΙΤΙΚΉ

Η αξία των πάντων Μαριάννα Ματζουκάτο

Καλά οικονομικά για δύσκολους καιρούς Αμπιτζίτ Μπάνερτζι, Εστέρ Ντουφλό

Bezonomics: Πώς αλλάζει η Amazon τη ζωή μας Μπράιαν Ντουμέιν

Τα πάντα για το Airbnb ‘Αγγελος Ξενάκης

18,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,20€ Όπως υποστηρίζει η Mariana Mazzucato σε αυτό το διεισδυτικό και γραμμένο με πάθος βιβλίο, αν θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε τον καπιταλισμό χρειάζεται επειγόντως να ξανασκεφτούμε από πού προέρχεται ο πλούτος, ποιες δραστηριότητες τον δημιουργούν, ποιες τον εξορύσσουν και ποιες τον καταστρέφουν;

18,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,20€ Ένα βιβλίο τόσο για τα προβλήματα όσο και για το πώς μπορεί ο κόσμος να διορθωθεί ξανά. Σχετικά με το σε τι απέτυχε η οικονομική πολιτική, αλλά και πού και γιατί είναι χρήσιμα τα καλά Οικονομικά, ειδικά στον σημερινό κόσμο.

18,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,92€ Μια αποκαλυπτική, αμερόληπτη, σε βάθος παρουσίαση του επιχειρηματικού μοντέλου της Amazon: Πώς τα Bezonomics διαμορφώνουν τον τρόπο που οι άνθρωποι καταναλώνουν παγκοσμίως. Πώς ο ανταγωνισμός προσπαθεί να τα μιμηθεί ή να τα ξεπεράσει.

11,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,35€ Το βιβλίο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και στους επαγγελματίες που είτε βρίσκονται είτε επιθυμούν να μπουν στην τουριστική βιομηχανία. Παρουσιάζει ό,τι πρέπει να ξέρετε για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, τη διαχείριση κρατήσεων και την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση των ακινήτων.


Εκδόσεις Key Books σελ. 272

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 256

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 240

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 160

ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΒΕΛΤΊΩΣΗ

Ζήσε όπως η γάτα Στεφάν Γκαρνιέ

Ζήσε όπως η γάτα 2 Στεφάν Γκαρνιέ

Ο ήλιος και τα λουλούδια της Ρούμπι Καούρ

Εσύ τι κάνεις με τη ζωή σου; Τζίντου Κρισναμούρτι

12,30€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,07€ Ένας οδηγός αυτοβοήθειας που θα σας κάνει να ζήσετε εφτά ζωές. Ζήστε ελεύθεροι, με σοφία, περηφάνια και έμπνευση. Δεν έχει σημασία αν αγαπάτε τις γάτες. Σημαντικό είναι να αφήσετε την παρατήρηση να γίνει ο δικός σας σύμβουλος ζωής.

14,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,05€ Μικρά μαθήματα καλύτερης ζωής από έναν γκουρού με τέσσερα πόδια. Η γάτα μπορεί να σας διδάξει πώς να διαχειριστείτε το άγχος, να καλλιεργήσετε την ανεξαρτησία σας και να ζήσετε με τους δικούς σας όρους.

14,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,41€ Ένα ζωντανό, υπερβατικό ταξίδι για την εσωτερική ανάπτυξη και τη θεραπεία της ψυχής. Όλα τα συναισθήματα γίνονται αισθητά... θλίψη, θυμός, απώλεια, υπερηφάνεια, ενοχή, φόβος, νευρικότητα, ντροπή, χαρά, έκπληξη, αγάπη. Η Rupi Kaur είναι ένα υπέροχο δώρο για τον κόσμο.

14,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,41€ Ο μέγας Δάσκαλος, τον οποίο ο Δαλάι Λάμα αποκάλεσε έναν από τους κορυφαίους διανοητές της εποχής μας, σε ένα βιβλίο που δίνει απαντήσεις σε όλα τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής.

Εκδόσεις Key Books σελ. 144

Εκδόσεις Key Books σελ. 240

Εκδόσεις Πεδίο σελ. 312

Εκδόσεις Key Books σελ. 296

51

Greenlights. Άναψε πράσινο, φύγαμε! Μάθιου Μακόναχι

Το Δώρο 1 Στέφανος Ξενάκης

Πώς να χωρίσετε με το κινητό σας Κάθριν Πράις

Γιατί δουλεύουμε; Μπάρι Σβαρτζ

15,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,31€ Ένα βιβλίο πνευματώδες, ειλικρινές και καλογραμμένο, που εμπνέει και συγκινεί. Το προσωπικό οδοιπορικό ζωής του διάσημου και βραβευμένου ηθοποιού Matthew McConaughey. Ένα πολύτιμο εργαλείο για τη σοφία του δρόμου που ανοίγεται μπροστά μας κάθε φορά που ανάβει πράσινο.

14,25€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,40€ Το απόλυτο bestseller με τις 160.000 πωλήσεις μεταφράζεται σε 21 γλώσσες και θα κυκλοφορήσει σε 27 χώρες! Ένα βιβλίο φαινόμενο που μας βοηθά να ανακαλύψουμε ξανά τη μαγεία της ζωής, που τόσο συχνά προσπερνάμε.

14,25€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,83€ Πόσο εξαρτημένοι είστε από το κινητό σας; H βραβευμένη δημοσιογράφος Catherine Price θα σας βοηθήσει με ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα «απεξάρτησης» να χωρίσετε με το κινητό σας, ώστε να αποκτήσετε -τελικά- μια πιο υγιή σχέση μαζί του.

11,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,90€ Ο καθηγητής ψυχολογίας Barry Schwartz εξηγεί τους λόγους για τους οποίους εργαζόμαστε και μας προτείνει τρόπους ώστε να ξαναβρούμε ικανοποίηση και χαρά στο εργασιακό μας περιβάλλον.


52


Εκδόσεις Ροές σελ. 480

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 384

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 376

ΨΥΧΟΛΟΓΊΑ Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα σελ. 144

ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΒΕΛΤΊΩΣΗ

Γκρουπ Κρίστι Τέιτ

100% Ευτυχία Ραφαέλ Τζορντάνο

Εαυτός, ταυτότητα και στυλ προσωπικότητας Τζιανπιέρο Αρτσιέρο, Γκουίντο Μποντόλφι

Ευ ζην Λεωνίδας Γεωργιάδης

17,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,30€ Αυτό το βιβλίο δείχνει την πραγματικότητα της ομαδικής θεραπείας. Έντονη δουλειά, αφοσίωση και επιμονή για να ξεπεράσουμε μερικά από τα πράγματα που θάβουμε για να επιβιώσουμε. Πραγματικά μπορεί να είναι πολύ δύσκολο, αλλά φαίνεται ότι αξίζει για μια βελτιωμένη ζωή.

12,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,61€ Ένα αλφαβητάρι-σταθμός στην αναζήτηση της ευτυχίας και μαζί ένα σημειωματάριο, για να φυλάξετε για πάντα σκέψεις, συναισθήματα, αποφάσεις… ό,τι είναι πραγματικά σημαντικό! Γυρίστε σελίδα, τολμήστε την αλλαγή και κατακτήστε τα όνειρά σας! Κερδίστε την ευτυχία 100%!

21,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 19,08€ Η μελέτη αυτή διερευνά με διεπιστημονικό τρόπο τρεις βασικούς άξονες της ψυχολογίας του ατόμου: την αντίληψη που έχει για τον εαυτό του, τον τρόπο με τον οποίο ορίζει την ταυτότητά του και, τέλος, τα διάφορα στυλ προσωπικότητας.

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Διαχειριστείτε τα αρνητικά συναισθήματα σύμφωνα με τους Στωικούς φιλοσόφους! Μάθετε πώς να παίρνετε τον έλεγχο του εαυτού σας αποδυναμώνοντας την επίδραση του αρνητισμού στη ζωή σας. Αναδείξτε τον δημιουργικό σας εαυτό και εξοστρακίστε την «τοξικότητα» από την καθημερινότητά σας.

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 464

Εκδόσεις Κάκτος σελ. 338

Εκδόσεις Κάκτος σελ. 340

Εκδόσεις Άγρα σελ.704

53

Υπαρξιακή ψυχοθεραπεία Ίρβιν Γιάλομ

Τα μυστικά του Αποτελεσματικού Γονέα Τόμας Γκόρντον

Τα μυστικά του αποτελεσματικού δασκάλου Τόμας Γκόρντον

Ανάμεσα σε εμπόδια Τόμας Έρικσον

26,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 23,40€ Ένα βιβλίο ορόσημο για την εποχή του παραμένει σήμερα μοναδικό - πολύτιμο εγχειρίδιο για ψυχοθεραπευτές όλων των θεωρητικών προσανατολισμών και οδηγός ζωής για το γενικό κοινό. Αποτέλεσε πηγή και βάση για το σύνολο του λογοτεχνικού του Ίρβιν Γιάλομ.

19,08€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,17€ Η μέθοδος Gordon θα σας βοηθήσει να αναθρέψετε παιδιά υπεύθυνα, συνεργάσιμα και αυτόνομα∙ παιδιά χαρούμενα, με κοινωνικό ενδιαφέρον και σεβασμό, ικανά να συνάπτουν αρμονικές σχέσεις και έτοιμα να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της εποχής τους.

19,08€ / Τιμή Ευριπίδη: 17,17€ Το παρόν βιβλίο, το οποίο βασίζεται στο πρωτοποριακό πρόγραμμα του δρ Thomas Gordon, έχει διδάξει σε εκατοντάδες χιλιάδες δασκάλους παγκοσμίως τις δεξιότητες τις οποίες χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τα αναπόφευκτα προβλήματα πειθαρχίας των μαθητών με αποτελεσματικό και ανθρώπινο τρόπο.

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Μετά την παγκόσμια επιτυχία του Ανάμεσα σε Ηλίθιους, ο Thomas Erikson ρίχνει μια ολιστική ματιά σε εμπόδια διαφορετικού είδους – προβλήματα στην εργασία και στο σπίτι, οικονομικά ζητήματα, ερωτικά προβλήματα, τρελοί γείτονες, ισχυρές συγκρούσεις…


Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 288

Εκδόσεις Κάκτος σελ. 344

Έρωτας, αυτός ο αδιάγνωστος Θέκλα Πετρίδου

Γίνε άτρωτος Εύη Πούμπουρας

Ψυχική βιταμίνη Κατερίνα Τσεμπερλίδου

23,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 20,70€ Γεννιόμαστε ή γινόμαστε γκέι; Τι σημαίνει «είμαι γκέι»; Πώς αντιδρούν οι άλλοι σε μια τέτοια ανακοίνωση; Πόσοι σεξουαλικοί προσανατολισμοί υπάρχουν; Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στις ομόφυλες και ετερόφυλες σχέσεις και ποιες αυτές ανάμεσα στις αντρικές και τις λεσβιακές;

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Πώς ο σύγχρονος άνθρωπος μπορεί να χαρεί πραγματικά τον έρωτα χωρίς να γίνει έρμαιο των συναισθημάτων του, τα οποία τροφοδοτούνται από τις κοινωνικές συνθήκες και τα στερεότυπα και πολλές φορές τον παγιδεύουν;

18,02€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,22€ Να γίνεις άτρωτος σημαίνει να μεταμορφωθείς σε άτομο δυνατό, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Η Εύη Πούμπουρας μας δείχνει πώς να υπερνικήσουμε τους φόβους, να αντεπεξέλθουμε σε συζητήσεις, να αναγνωρίζουμε ποιον να εμπιστευτούμε. H αληθινή δύναμη βρίσκεται στον νου, όχι στο σώμα.

14,40€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,96€ Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου, συγγραφέας του βιβλίου Ψυχική Μπουγάδα, μας κινητοποιεί να πραγματοποιήσουμε τις αλλαγές που μας ταιριάζουν και να κάνουμε restart με 60+1 δυναμωτικές ιδέες για να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Γιατί το αξίζουμε.

LIFESTYLE

ΔΙΑΤΡΟΦΉ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ

ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 264

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 336

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 288

Όταν η αγάπη τολμά να πει το όνομά της Λύο Καλοβυρνάς

Εκδόσεις Δίαυλος σελ. 120

54

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 384

Εκδόσεις Gutenberg σελ. 447

ΨΥΧΟΛΟΓΊΑ

Facebook: Η εξάρτηση του σήμερα, η ψύχωση του αύριο Στάθης Παπαγιαννίδης

The Dr. Dellis Diet Δημήτρης Δελλής

Risotti Πάνος Ιωαννίδης

Γεια, μαμά Πόλι Ντάνμπαρ

8,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 7,65€ Πολλοί υποστηρίζουν ότι χάρη στο Ίντερνετ διευρύνθηκε η ανθρώπινη επικοινωνία, λίγοι όμως έχουν συνειδητοποιήσει ότι εξίσου διευρύνθηκε και η ανθρώπινη μοναξιά. Ένας οδηγός αυτοβοήθειας γραμμένος από έναν «κομπιουτερά» που αποφάσισε να απομυθοποιήσει τα κομπιούτερ και το Facebook.

14,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,41€ Η απώλεια βάρους είναι ταχύτερη, η πείνα είναι μικρότερη, η χοληστερίνη μειώνεται. Είναι ακόμα άριστη επιλογή και για διαβητικούς ασθενείς. Είναι εύκολη και χάνουν όλοι βάρος χωρίς στέρηση. Είναι απολύτως ασφαλής και βελτιώνει όλους τους δείκτες υγείας.

35,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 31,50€ «Σε αυτό το βιβλίο θέλω να βρείτε τον δρόμο για να δημιουργήσετε το δικό σας ριζότο. Εγώ θα σας δείξω τον τρόπο, θα σας εξηγήσω τη φιλοσοφία, αλλά την προσωπικότητα θα τη βάλετε εσείς». Πάνος Ιωαννίδης

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Ένα πρωτότυπο εικονογραφημένο «ημερολόγιο» για τη μητρότητα από τη βραβευμένη εικονογράφο Polly Dunbar: με χιούμορ, ειλικρίνεια και τρυφερότητα αποτυπώνει τη χαρά αλλά και την κούραση και την αγωνία που νιώθει κάθε μητέρα καθώς το παιδί της μεγαλώνει.


Εκδόσεις Ροές σελ. 16

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 32

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 36

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 32

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Ο μπαμπάς Αρκούδος κάνει διακοπές Καρίν-Μαρί Αμίο

Η αλφαβήτα της καλοσύνης Σαμάνθα Μπέργκερ

Ίδιοι μα τόσο διαφορετικοί Καρλ Νιούσον, Κέιτ Χίντλεϊ

Η πολύχρωμη ιστορία Παυλίνα Παμπούδη

12,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,98€ Ο μπαμπάς Αρκούδος έχει δουλέψει πολύ και θέλει επιτέλους να ξεκουραστεί… Εφτά φιλάκια από τα αρκουδάκια και μετά με τρόπο μαγικό πηγαίνουν διακοπές σε νησί μακρινό! Όταν είσαι μπαμπάς, μερικές φορές είναι κουραστικό, μα την ίδια στιγμή και τόσο διασκεδαστικό! 2+

9,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,00€ Ιδανικό για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, για να μάθουν την αλφαβήτα μέσα από απλές πράξεις καλοσύνης, ενισχύοντας έτσι την ενσυναίσθηση και τη συναισθηματική ανάπτυξή τους. 2+

12,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,98€ Εγώ είμαι εγώ κι εσύ είσαι εσύ. Είμαστε ίδιοι μα τόσο διαφορετικοί. Μια υπέροχα εικονογραφημένη έκδοση που μας καλεί να ανακαλύψουμε με χιούμορ τις ομοιότητες και τις διαφορές μας, μέσα από την τρυφερή προσέγγιση όλων των ξεχωριστών χαρακτηριστικών του καθενός μας. 2+

2,12€ / Τιμή Ευριπίδη: 1,91€ Η πιο πρόσφατη και πιο… πολύχρωμη από τις (συνολικά 12) έμμετρες ιστοριούλες με πολύ χρώμα και χιούμορ, που έχουν κυκλοφορήσει στην –αγαπημένη των παιδιών– σειρά «Ιστορίες για γέλια και για χρώματα», από την πάντα ευφάνταστη και απολαυστική Παυλίνα Παμπούδη. 2+

Εκδόσεις Anubis σελ. 12

Εκδόσεις Anubis σελ. 32

Εκδόσεις Πυραμίδα σελ. 10

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 32

55

Ένας δράκος στο σχολείο Κάριλ Χαρτ, Ρόζαλιντ Μπέρντσο

Μια μέρα στο αγρόκτημα

Emily Button: Πρόσκληση σε Πάρτι

Peppa Pig – Εκδρομή με το Σχολικό

12,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,98€ Όταν ένα μικρό δρακάκι πάει στο σχολείο, θα ρίξει, άραγε, κάτω τις μπογιές και θα αρνηθεί να μοιραστεί τα παιχνίδια; Όχι, βέβαια! Οι δράκοι δεν τα κάνουν αυτά! Όμως η σωστή συμπεριφορά στο σχολείο δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση… 2+

14,31€/ Τιμή Ευριπίδη: 12,88€ Με αυτό το υπέροχο διαδραστικό βιβλίο και ξεναγό μια χαριτωμένη αγελαδίτσα, τα παιδιά θα γνωρίσουν τα αγαπημένα τους ζώα που ζουν σε ένα αγρόκτημα. Με το έξυπνο (αποσπώμενο) τηλέφωνο θα ακούσουν τις φωνές των ζώων και θα διασκεδάσουν με αγαπημένες μελωδίες. 3+

4,40€ / Τιμή Ευριπίδη: 3,96€ Στον κόσμο της Έμιλι Μπάτον, τα πάντα έχουν αξία και όλα είναι χρήσιμα. Δεν έχουν καμία σημασία το ύψος, το χρώμα, ούτε αν είσαι φτιαγμένος από κορδέλες και κουρελάκια: με λίγη φαντασία, κέφι και πολλή δουλειά μπορούν να γίνουν θαύματα. 3+

11,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,71€ Καθώς το παιδί διαβάζει την ιστορία, αυτή διακόπτεται με ευχάριστο τρόπο για να του ζητήσει να τραγουδήσει μαζί με την Πέππα και τους φίλους της στον ρυθμό του γνωστού παιδικού τραγουδιού: «Του σχολικού οι ρόδες πάνε γύρω γύρω…» 3+


Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σελ. 36

Εκδόσεις Κλειδάριθμος σελ. 64

Εκδόσεις Μικρή Σελήνη σελ. 28

Εκδόσεις Anubis σελ. 24

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Playmobil: Στο Νησί των Πειρατών

Η φυλή των Βρομύλων Ελίζ Γκράβελ, Μαγκάλι Λε Χιούς

To μεγάλο βιβλίο της θάλασσας Γιουβάλ Ζόμμερ

Εδώ είναι η μαμά! Στέργια Κάββαλου

4,40€ / Τιμή Ευριπίδη: 3,96€ Ο Αρχιπειρατής Κοκκινοτρίχης κλέβει τον βασιλικό θησαυρό από το στρατιωτικό οχυρό και τον κρύβει σε ένα νησί γεμάτο παγίδες. Θα τα καταφέρει ο Πίτερ, ο γενναίος διοικητής της στρατιωτικής φρουράς, να αντιμετωπίσει τον φοβερό αρχιπειρατή μέσα στο ίδιο του το λημέρι; 3+

12,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,61€ Μια ομάδα παιδιών ζουν ελεύθερα στο δάσος. Είναι η φυλή των Βρομύλων και έχουν αρχηγό τη μικροκαμωμένη Φανέτ. Τι θα γίνει, όμως, όταν η διευθύντρια του κοντινού ορφανοτροφείου τούς βάλει στο μάτι; Πώς θα καταφέρουν να διεκδικήσουν την ελευθερία τους; 3+

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Γνωρίστε όλα τα γλιστερά, λαμπερά και δυνατά θαλάσσια πλάσματα με αυτή τη συναρπαστική εγκυκλοπαίδεια για τους ωκεανούς που θα ενθουσιάσει μικρά και μεγάλα παιδιά. Συνδυάστε το με Το μεγάλο βιβλίο της Θάλασσας με Αυτοκόλλητα για ατελείωτες ώρες διασκέδασης. 3+

11,10€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,99€ Η Μάντη φωνάζει συνέχεια «Μαμά!» Θέλει να ακούει τη φωνή της, να χώνεται στην αγκαλιά της και να τη βλέπει. Και όταν αυτά δεν συμβαίνουν, η Μάντη ανησυχεί. Μέχρι που καταλαβαίνει ότι η μαμά, όπου κι αν είναι, είναι πάντα «εδώ»! 3+

Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη σελ. 20

Εκδόσεις Επόμενος Σταθμός σελ. 36

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 40

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 32

56

Oι πειρατές ξανάρχονται! Τζον Κόντον

Διακοπές με τον λύκο Ζαχαρία Όριαν Λάλεμαντ

Μίμης ο τρομερός Ζαν Λίροϊ, Ντελαπόρτ Μπερενζέρ

Πώς να μάθεις στον δράκο σου να λέει ευχαριστώ Φεντερίκα Μαγκρίν

11,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,35€ «Πειρατές! Γρήγορα! Κρυφτείτε όλοι!» Ο Τομ είναι σε επιφυλακή. Έρχονται οι πειρατές. Αλλά κάθε φορά που βλέπει πλοίο, αποδεικνύεται λάθος συναγερμός. Όλοι έχουν βαρεθεί τις προειδοποιήσεις του Τομ. Κάτι μαγικό θα συμβεί όμως, όταν οι πειρατές έρθουν στ’ αλήθεια. 3+

6,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 5,85€ Ήρθε η ώρα να πάτε διακοπές με τον φίλο σας τον λύκο Ζαχαρία! Με τη βοήθεια διασκεδαστικών δραστηριοτήτων το παιδί θα εξασκηθεί στη γραφή, την ανάγνωση, στα μαθηματικά και θα ανακαλύψει τον κόσμο γύρω του! 3+

13,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,70€ Ο Μίμης είναι ο φόβος και ο τρόμος του σχολείου! Πηδάει στις λακκούβες, βγάζει κραυγές λύκου… Αν κάνει άλλη μια ανοησία… τέρμα η πισίνα! Ευτυχώς υπάρχει η Αλίκη… Ένα βιβλίο όλο χιούμορ για κάπως... άτακτα παιδιά! 3+

5,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 4,95€ Η Λίλι έχει ένα μικρό δράκο για κατοικίδιο. Κάθε μέρα του μαθαίνει μια σημαντική λέξη για να γίνει πιο ευγενικό και έξυπνο: παρακαλώ, ευχαριστώ, γεια, συγνώμη. Δεν είναι εύκολο γιατί το δρακάκι δεν καταλαβαίνει πάντα το νόημα αυτών των λέξεων. 3+


Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη σελ. 28

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 40

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Σ’ ένα βάζο μέσα Ντέμπορα Μαρσέρο

Το καπέλο του μάγου Αγκνές Μπαρούτζι

13,30€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,97€ Ο Λουέλιν και η Έβελιν µαζεύουν πράγµατα µέσα σε γυάλινα δοχεία· εκπληκτικά πράγµατα, όπως ουράνια τόξα, τον ήχο της θάλασσας και τον άνεµο πριν χιονίσει. Και το καλύτερο είναι ότι, όταν κοιτούν μες στα δοχεία, θυµούνται όσα έχουν κάνει µαζί… 3+

12,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,80€ Ένας πολύ καλός αλλά άπειρος μάγος ψάχνει για το τέλειο μαγικό καπέλο, από το οποίο θα πεταχτεί ένα όμορφο λευκό λαγουδάκι. Αλλά κάτι δεν πάει και πολλά άλλα αστεία ζώα θα βγουν από το καπέλο! 3+

Μιλήστε στα παιδιά για σπουδαία θέματα με τη βοήθεια της Φρουτοπαρέας!

NΟ 1 ΣΕΙΡΆ ΠΆΙΔΙΚΉΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΆΣ ΠΆΝΩ ΆΠΟ 1,6 ΕΚΆΤ. ΆΝΤΙΤΥΠΆ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

ΟΙΚΟΓΕΝ ΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΚ ΤΙΜΗΣΗ

57

STEM ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 32

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σελ. 36

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Η σφιχτή αγκαλιά της αγάπης Γιώργος Μπουμπούσης

Κορίτσια και αγόρια Κατρίν Ντολτό

11,10€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,99€ Σε αυτό το βιβλίο της σειράς, θα διαβάσεις την ιστορία της Αγάπης, της ελεφαντίνας με τη μεγάλη προβοσκίδα. Η Αγάπη τρελαίνεται να κάνει σφιχτές αγκαλιές στα ζωάκια των συναισθημάτων. Γιατί όμως εκείνα κάθε φορά που τη βλέπουν, τρέχουν μακριά της; 3+

7,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 6,93€ Ένας νέος τίτλος, που αναδεικνύει με απλό τρόπο τις ομοιότητες και τις διαφορές των δύο φύλων, ήρθε να προστεθεί στη νέα παιδική σειρά εικονογραφημένων βιβλίων «Τόσο απλά»! 3+

ΣΧΟΛΙΚΗ ΖΩΗ

ΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕ ΚΑΙ ΙΚΙΑ ΤΡΙΤΗ ΗΛ

ΟΙΚΟΓΕΝ ΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΚ ΤΙΜΗΣΗ

ΤΕΧΝΗ


Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα σελ. 136

Εκδόσεις Ίκαρος σελ. 48

Εκδόσεις Ίκαρος σελ. 40

Εκδόσεις Πυραμίδα σελ. 32

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Θέλω! Ντανιέλα Σταματιάδη

Μερικές Φορές Στέφανι Στάνσμπι, Ελίζα Παγκανέλλι

Εσύ κι εγώ Όλιβερ Τζέφερς

Το κουνέλι με το μαντολίνο Ευγένιος Τριβιζάς

13,30€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,97€ Τι κρύβεται πίσω από τα άπειρα «θέλω» των παιδιών; Με το νέο της βιβλίο, η Ντανιέλα Σταματιάδη, φωτίζει μια ιδιαίτερα γνώριμη κατάσταση με την οποία έρχονται αντιμέτωποι όλοι οι γονείς: καθημερινά χρειάζεται να διαχειριστούν τις ανεξάντλητες επιθυμίες των παιδιών τους. 3+

12,72€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,45€ Η καρδιά μας είναι γεμάτη με συναισθήματα που είναι δύσκολο να αντιληφθούμε όταν είμαστε παιδιά. Το υπέροχο αυτό βιβλίο, με την εκπληκτική εικονογράφηση, μαθαίνει στους μικρούς αναγνώστες να αναγνωρίζουν και να κατανοούν τα συναισθήματά τους. 3+

14,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,41€ Μια σπάνια, αριστοτεχνικά φτιαγμένη ιστορία από τον πολυβραβευμένο Oliver Jeffers, για την απεριόριστη αγάπη των γονιών προς τα παιδιά τους, τις ατελείωτες ευκαιρίες που προσφέρει η ζωή και για όλα όσα χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε ένα κοινό μέλλον. 3+

16,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,21€ Ο «εθνικός παραμυθάς» μας επιστρέφει με το νέο υπέροχο βιβλίο του, στην αγαπημένη σειρά «Τα Κουκιά & τα Ρεβίθια», με εικονογράφηση του πολυβραβευμένου Stephen West. Ο Ευγένιος Τριβιζάς πλάθει δεξιοτεχνικά μια αισιόδοξη αλληγορική ιστορία με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό. 3+

Εκδόσεις Καλέντη σελ. 40

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 48

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 32

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 48

58

Το τέρας μου κι εγώ Ναντίγια Χουσέν

Γαλάζιος καβαλάρης Τζεράλντο Βαλέριο

Πειρατόσουπα Νιλ Γκέιμαν

Ο κόσμος χρειάζεται να δίνεις πάντα τον καλύτερό σου εαυτό Τζοάνα Γκέινς

10,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,45€ Πλένει τα δόντια του, παίζει με τα παιχνίδια του, προσπαθεί να κοιμηθεί... Το τέρας είναι πάντα εκεί. Δεν τον αφήνει στιγμή. Θα φύγει άραγε ποτέ; Μια συναρπαστική ιστορία με χιούμορ για να βοηθήσει τα παιδιά να μιλήσουν για τους φόβους τους. 3+

12,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,69€ Ένα παιδί ανοίγει ένα βιβλίο και αρχίζει να ταξιδεύει σε έναν πολύχρωμο κόσμο. Με οδηγό το χρώμα και τη φαντασία, όλα αλλάζουν· το γκρι τοπίο της πόλης θα γεμίσει με όνειρα. Ένα αριστούργημα χωρίς λόγια, που δεν χρειάζεται λόγια. 4+

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Μια περιπέτεια ιδανική για μικρούς και μεγάλους, γεμάτη πειρατές, ιπτάμενα καράβια, σωρούς από ντόνατ και μια σούπα με μαγικές ιδιότητες! Με πανέξυπνα στιχάκια από τον εμπνευσμένο παραμυθά Νιλ Γκέιμαν και ασύγκριτη εικονογράφηση από τον υπερ-ταλαντούχο Κρις Ρίντελ. 4+

12,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,25€ Τα παιδιά ετοιμάζουν τα αερόστατά τους για να πετάξουν στον ουρανό. Καθώς συνεργάζονται, το καθένα με τις δικές του δεξιότητες, για να γεμίσουν τον ουρανό με μια ποικιλία από όμορφα χρώματα, ανακαλύπτουμε ότι το ίδιο ισχύει και στη ζωή. 4+

ΕΥΠΏΛΗΤΑ

1. Η φυλή των βρομύλων Μαγκάλι Λε Χιούς

2. Η Ελληνική επανάσταση του 1821 Φίλιππος Μανδηλαράς

3. Ντετέκτιβ Κλουζ: Η θάλασσα των χαμένων ψαριών Γίργκεν Μπανσέρους

4. Το αγόρι,

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Σύμφωνα με τις πωλήσεις των βιβλιοπωλείων Ευριπίδης

Μικρή Σελήνη

Παπαδόπουλος

Μεταίχμιο

Παπαδόπουλος

Α’ εξάμηνο 2021

ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο Τσάρλι Μακέζι


Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σελ. 40

Εκδόσεις Επόμενος Σταθμός σελ. 74

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 40

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σελ. 40

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Σούπερ φίλος με Φ κεφαλαίο Μίχαελ Εσκοφιέ

Η μέρα που τελείωσε το παγωτό Αντώνης Ζαρίντας

Λέω να πετάξω Δημήτρης Μπασλάμ

Ο πρίγκιπας χαρταετός Ελένη Μπετεινάκη

12,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,69€ Όταν η αδικία σού χτυπάει την πόρτα, μόνο ένας υπερήρωας μπορεί να επαναφέρει την τάξη ανάμεσα στο καλό και το κακό! Τον λένε Σούπερ Φίλο κι ήρθε για να μείνει! Για πάντα! 4+

12,25€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,02€ Ένας παγωτατζής έδωσε το τελευταίο παγωτό! Αλήθεια σας το λέω, το σκέφτομαι και μου ’ρχεται να κλαίω! Κάτσε να το πω, να το μάθει όλη η χώρα, τώρα που πήρα φόρα! Μια πρωτότυπη ιστορία με θέμα τις συνέπειες της παραπληροφόρησης. 4+

12,00€ / Τιμή Ευριπίδη:10,80€ Η μικρή Ζωή αφήνει το κόκκινο μπαλόνι της να πετάξει μακριά. Το μπαλόνι πετάει ψηλά στον ουρανό, μέχρι την στιγμή που χαμηλώνει και ξεκουράζεται στο χορτάρι ενός λιβαδιού. Μια τρυφερή αλληγορία για το ταξίδι της ζωής και το τέλος της. 4+

12,25€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,02€ Ήταν μια φορά κι έναν καιρό ένα μικρό νησί. Το μικρό νησί του Πηγαινέλα είχε για βασιλιά του τον Γαργαλίτσα τον Πρώτο και βασίλισσα την πανέμορφη Σκανταλιά. Ο γιος τους ο Χαρταετός αγαπούσε πολύ τις περιπέτειες και ονειρευόταν ταξίδια μακρινά… 4+

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 192

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 36

Εκδόσεις Επόμενος Σταθμός σελ. 32

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 32

59

Πού πήγαν οι οθόνες; Χέλεν Ντόχερτι

Λουίζα το κόκκινο κουμπάκι Σοφία Πολίτο-Βερβέρη

Μυρρίνη, η μικρή Αθηναία Κατερίνα Σέρβη

100 απλές δραστηριότητες STEAM για μικρούς επιστήμονες και καλλιτέχνες Άντρια Σκάλζο Γι

13,30€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,97€ Όταν το Κλεφτρί φτάνει στην πόλη, το μόνο που θέλει είναι να κάνει καινούριους φίλους. Ωστόσο κανείς δεν ασχολείται μαζί του. Όλοι είναι κολλημένοι στο κινητό τους. Ξαφνικά όμως οι οθόνες εξαφανίζονται, και τότε είναι που ξεκινά η πραγματική διασκέδαση! 4+

13,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,70€ Το καινούργιο φόρεμα της Λουίζας είναι στολισμένο με κόκκινα κουμπάκια. Ένα από αυτά, ξεπηδάει από τον ποδόγυρο και κυλάει στο δρόμο. Όμως, τα κουμπάκια έχουν φτιαχτεί γι› αυτό: να κλείνουν τις σχισμές και να κρατάνε ό,τι είναι πολύτιμο κοντά μας! 4+

9,90€ / 8,91€ Η Μυρρίνη μάς καλεί να την ακολουθήσουμε στην Ακρόπολη και σε όλα όσα θα ζήσει εκεί, στο τέταρτο βιβλίο της σειράς Οι αρχαίοι μου φίλοι, που παρουσιάζει με ευχάριστο, επιστημονικό και διασκεδαστικό τρόπο αρχαίες πόλεις, μνημεία και πολιτισμούς της Ελλάδας. 4+

13,39€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,05€ Ένα πρωτότυπο βιβλίο με φανταστικές δραστηριότητες και πειράματα STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Κάθε δραστηριότητα συνοδεύεται από τα υλικά που χρειάζονται, τα στάδια που πρέπει να ακολουθηθούν και φωτογραφίες για καλύτερη κατανόηση. 4+

5. Οι μεγάλοι… μικροί-Οι αγωνιστές του 1821 Αγγελική Δαρλάση Μεταίχμιο

6. Χομ Τζην Ουίλλις

7. Χάρτες Αλεξάντρα, Ντανιέλ Μιζελίνσκα

8. Επανάσταση 1821 Σοφία Ζαραμπούκα

9. Ο Χάρι Πότερ και

Ίκαρος

Πατάκης

Πατάκης

Ψυχογιός

η φιλοσοφική λίθος Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

10. 1821-Ένα εικονογραφημένο ταξίδι προς την ελευθερία Μάρω Βασιλειάδου, Ηλίας Κολοβός Διόπτρα


60


Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 36

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 96

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σελ. 56

Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη σελ. 12

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Φτιάξε το δικό σου όχημα

Η Μελίνα και το μέλι Βασιλική Τσουρή

Είμαι 4 και πάω διακοπές Κατερίνα Χριστόγερου

Έχεις λίγο χρόνο; Σοφία Δάρτζαλη

12,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,80€ Φτιάξε τα τρισδιάστατα μοντέλα πέντε εντυπωσιακών μέσων μεταφοράς. Το αυτοκίνητο, το τρένο, το ελικόπτερο, το πλοίο και το αεροπλάνο ανυπομονούν να σου φανερώσουν όλα τα μυστικά τους αλλά και να παίξουν μαζί σου. Καλή διασκέδαση! 4+

13,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,51€ Η Μελίνα δεν συμπαθεί και τόσο τις μέλισσες…Μέσα από τα μάτια της θα γνωρίσουμε τον μελισσόκοσμο, τι προσφέρει η μέλισσα στη Γη, πώς γίνεται το μέλι μέσα στην κυψέλη…μα και τι αλλάζει στη ζωή, όταν η καρδιά μας θέλει! 4+

8,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 7,92€ Το βιβλίο περιλαμβάνει ευχάριστες καλοκαιρινές δραστηριότητες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παιδιών 4-5 ετών. Με τα προτεινόμενα φύλλα εργασίας επιτυγχάνονται, µε απλό και αβίαστο τρόπο, η ανάπτυξη δεξιοτήτων, η απόκτηση γνώσεων και η καλλιέργεια της φαντασίας και της δημιουργικότητας. 4+

13,30€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,97€ Ένας μικρός κούκος είναι το δώρο του παππού στον εγγονό του. Ένας κούκος που νοιάζεται σε κάθε μελωδικό́ κου-κου, κάθε ώρα και κάθε λεπτό́ και θα γίνει η συντροφιά́ του μικρού από́ την πρώτη στιγμή́ της γέννησής του... 5+

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 32

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 168

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 32

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 120

61

Εκφράζω τα συναισθήματά μου με τον λύκο Ζαχαρία Όριαν Λάλεμαντ

Η εξωγήινη μαμά μου! Αλεξάνδρα Μητσιάλη

Δέκα κάλτσες (τέσσερις δεξιές και έξι αριστερές) σε απίστευτες περιπέτειες Γιουστύνα Μπεντνάρεκ

Μάτζικ, το πόνι που γιατρεύει Παπαθεοδώρου Βασίλης

15,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,39€ Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψεις τα συναισθήματά σου είναι παρέα με τον καλύτερο φίλο: τον λύκο Ζαχαρία! Δραστηριότητες, αυτοκόλλητα και πολλές εκπλήξεις για μια συναισθηματική διασκέδαση! 5+

4,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 4,41€ Όταν η μαμά επιστρέφει σπίτι και το βρίσκει άνω κάτω, μοιάζει με εξωγήινο. Μόλις μπει στην κουζίνα, τα μαλλιά της τινάζονται σαν αγκάθια και γουρλωμένα μάτια ξεπροβάλλουν από παντού. Μα αν μια μέρα αποφασίσει να μετακομίσει σε άλλον πλανήτη; 5+

12,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,61€ Ένα βιβλίο με ιστορίες γεμάτες μυστήριο, ηθικά διδάγματα, ευτυχισμένο τέλος και άλλες που δίνουν απαντήσεις με μαγευτικό τρόπο και αχαλίνωτη φαντασία στο ερώτημα τι συμβαίνει με τις κάλτσες που χάνονται στο πλύσιμο. Προσοχή όμως, κινδυνεύετε από υπερβολικό ενθουσιασμό. 5+

9,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,10€ Η Μάτζικ είναι ένα πόνι, που δουλειά του είναι να βοηθά αρρώστους. Άνθρωποι με βαριές ασθένειες, που δεν μπορούν να κινηθούν ή να επικοινωνήσουν, βρίσκουν στην Μάτζικ έναν πολύτιμο φίλο. Με την αγάπη πραγματοποιείται ακόμα και το αδύνατο. 5+


Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 112

Εκδόσεις Άγκυρα σελ. 40

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 64

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 48

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Όθων και Αμαλία Αργυρώ Πιπίνη

Εγώ, το σώμα μου και οι άλλοι Τζέινιν Σάντερς

Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση του 1821 Κώστας Σπυρόπουλος

Τα συναισθήματά μου Ιζαμπέλ Φιλιοζάτ

7,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 6,93€ Πίσω από κάθε σπουδαίο άντρα κρύβεται μια γάτα. Μια χαρισματική γάτα. Από αρχαιοτάτων χρόνων. Όλες τους σπάνιες προσωπικότητες και ανάμεσα σε αυτές ο Όθωνας, ο αγαπημένος γάτος της βασίλισσας Αμαλίας και του Όθωνα, του πρώτου βασιλιά των Ελλήνων. 5+

12,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,98€ Ένα πολύτιμο εικονογραφημένο βιβλίο που μαθαίνει στα παιδιά τα όρια του σώματος, τόσο του δικού τους όσο και των υπολοίπων. Περιλαμβάνει οικεία σενάρια προς σκέψη, καθώς και ερωτήσεις προς συζήτηση για γονείς και εκπαιδευτικούς. 5+

11,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,71€ Ο Καραγκιόζης έχει αναλάβει να παραδώσει το λάβαρο της Eπανάστασης στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας. Εκεί θα βρίσκεται ο ιεράρχης Παλαιών Πατρών Γερμανός που θα ευλογήσει την κήρυξη της Επανάστασης και θα ορκίσει τους Έλληνες καπεταναίους. 5+

12,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,25€ Αγαπημένο μου παιδί, υπάρχουν φορές που θέλεις να σπάσεις τα πάντα; Να το βάλεις στα πόδια; Να πηδήξεις από τη χαρά σου; Ε, λοιπόν, αυτά συμβαίνουν γιατί σε σκουντάνε τα συναισθήματά σου! Άνοιξε αυτό το σημειωματάριο, θα καταλάβεις τα πάντα! 5+

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 48

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 128

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 56

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 32

62

Στις 7 κορυφές Χριστίνα Φλαμπούρη, Μαρία Ρουσάκη

Ο μικρός Κοπέρνικος και οι πειρατές του φάρου Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη

Καλοκαιρινά Α΄ Δημοτικού Αγγελική Βαρελλά

Τι μπορείς να κάνεις με μια ιδέα; Κόμπι Γιαμάντα

11,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,71€ Φτάνοντας όλο και πιο ψηλά, αρπάζοντας κομμάτια ουρανού, η μικρή Χριστίνα ξεπερνά τους φόβους της και διαπιστώνει πως γίνεται πιο δυνατή. Μια αληθινή ιστορία βασισμένη στην κατάκτηση των ψηλότερων κορυφών των 7 ηπείρων από την Ελληνίδα ορειβάτισσα Χριστίνα Φλαμπούρη. 5+

9,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,99€ Ένας πειρατής, μια βάρκα, ένα μπαούλο… Ο μικρός Κοπέρνικος και η παρέα του σε μια απίστευτη, συναρπαστική περιπέτεια! 6+

5,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 5,22€ Η σειρά «Καλοκαιρινά» ανανεώθηκε και κυκλοφορεί με επικαιροποιημένη ύλη, ώστε να ανταποκρίνεται στους σύγχρονους παιδαγωγικούς στόχους που θα βοηθήσουν τα παιδιά να περάσουν ώρες χαράς και δημιουργίας και συγχρόνως να κρατήσουν δροσερές τις γνώσεις που απέκτησαν τη χρονιά που πέρασε. 6+

8,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,01€ Αυτή είναι η ιστορία μιας λαμπρής ιδέας και του παιδιού που της δίνει ζωή. Καθώς η αυτοπεποίθηση του παιδιού μεγαλώνει, μεγαλώνει και η ιδέα. Και μετά, μια μέρα, κάτι καταπληκτικό συμβαίνει. 6+

Ο Ευριπίδης εύχεται σε όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους του...


Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 36

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 96

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 40

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 40

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Στέλιος Κυριακίδης: Ο άνθρωπος που έτρεξε για έναν ολόκληρο λαό Μαρία Κοντού

Το αόρατο αγόρι Τρούντι Λούτνβιγκ

Μια νύχτα στην Ακρόπολη Bίκυ Ξανθοπούλου

Το νησί των θησαυρών ή από τις πειρατικές ιστορίες η πιο πειρατική Αντώνης Παπαθεοδούλου

12,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,80€ 20 Απριλίου 1946: Στον Μαραθώνιο της Βοστώνης νικητής ανακηρύσσεται ο Στέλιος Κυριακίδης, ο πρώτος Έλληνας νικητής του. Η ζωή του μεγάλου αθλητή που ενέπνευσε γενιές αθλητών. Του ανθρώπου που με επιμονή και ήθος έδωσε περηφάνια σε έναν ολόκληρο λαό. 6+

8,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,01€ Ο Τομ είναι διαφορετικός από τους συνομηλίκους του και αισθάνεται αόρατος, επειδή κανείς δεν τον αποδέχεται. Όταν ένα νέο παιδί έρχεται στο σχολείο, γίνεται φίλος του, και αμέσως ο Τομ αρχίζει να αισθάνεται ευτυχισμένος και αποδεκτός παντού. 6+

9,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,99€ Το βιβλίο αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο βιβλίο Ιστορίας. Είναι ένα βιβλίο για ταξιδιώτες του χρόνου, ένα παιχνίδι μυστηρίου με γρίφους που θα πρέπει να ακονίσεις το μυαλό σου για να λύσεις! 6+

11,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,79€ Προσοχή: αν δεν σας αρέσουν οι πειρατικές ιστορίες, τότε κρατάτε στα χέρια σας λάθος βιβλίο. Κλείστε το αμέσως. Βάλτε το σε ένα σεντούκι, κρύψτε το σε μέρος μυστικό κι αφήστε να το ανακαλύψει κάποιος άλλος αναγνώστης! 6+

Εκδόσεις Άγκυρα σελ. 216

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 64

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 48

Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα σελ. 128

63

Μαγεία 3: Η μαγεία των αναμνήσεων Τέα Στίλτον

Ο θρύλος του Τζέι Lego Ninjago

Επιχείρηση: διάσωση – Lego Jurassic World

Investigators: Οι σούπερ πράκτορες Τζον Πάτρικ Γκριν

8,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,01€ Οι πέντε πριγκίπισσες βρίσκονται για ακόμα μία φορά αντιμέτωπες με έναν τεράστιο κίνδυνο: Ο μοχθηρός μάγος Έγκορ κρατά αιχμάλωτα τα μαγικά ζώα τους. Οι πέντε αδελφές πρέπει να στηριχτούν στις δικές του δυνάμεις για να ελευθερώσουν τους αγαπημένους φίλους τους. 6+

7,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 7,19€ Ο Τζέι μπαίνει σε ένα θρυλικό ηλεκτρονικό παιχνίδι, την Πρώτη Αυτοκρατορία, κι εκεί ο Μπλε Νίντζα βρίσκει άλλους παίκτες που τον λατρεύουν σαν ήρωα! Tι θα συμβεί όμως όταν ανακαλύψει ότι το Σπιντζίτσου τού είναι άχρηστο στο παιχνίδι; 7+

7,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 6,75€ Έλα στην παρέα του Όουεν Γκράντι, της Κλερ Ντίρινγκ και των απίθανων δεινοσαύρων τους στο πάρκο LEGO® Jurassic World™. Τρεις ιστορίες για να διαβάσεις και να τρέξεις με τους Ράπτορες, να πετάξεις με τους Πτερανόδοντες και να ανακαλύψεις τον θησαυρό. 7+

13,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,51€ Δύο σούπερ Πράκτορες Αλιγάτορες ταξιδεύουν μέσα από υπονόμους και μάχονται τις δυνάμεις του κακού. Η διασκεδαστική σειρά Graphic Novel του Τζον Πάτρικ Γκριν θα ξετρελλάνει τα παιδιά. 7+

... ένα χαρούμενο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι!!!


64


Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 224

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σελ. 96

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 56

Εκδόσεις Μικρή Σελήνη σελ. 72

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Από μακριά Αγγελική Δαρλάση

Κλεμμένα Αυτιά Φώτης Δούσος, Στέλλα Στεργίου

Έξυπνα ηλεκτρονικά vs έξυπνα βιβλία Νικολέτα Καπίλλα

Τα περιστέρια ξεφτέρια 1: Καταπολεμούν το έγκλημα Άντριου Μακ Ντόναλντ, Μπεν Γουντ

12,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,98€ Μια ιστορία για τις προκαταλήψεις, τον ρατσισμό, αλλά και το Ολοκαύτωμα των Ρομά. Για τη στενομυαλιά των μεγάλων και τη σκληρότητα μα κι ευαισθησία των παιδιών. Πάνω απ’ όλα, όμως, η ιστορία μιας αληθινής, γενναιόδωρης φιλίας κι ενός μαγικού καλοκαιριού… 7+

14,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,41€ Ο λαγός, ο μουσικοκριτικός του δάσους χάνει ξαφνικά τα αυτιά του. Ποιος μπορεί να τον βοηθήσει; Υπάρχει μόνο ένας ντετέκτιβ, ο χαμαιλέων Χαμ και αυτός έχει χάσει την ικανότητά του στο καμουφλάζ. Θα καταφέρει άραγε να λύσει το μυστήριο; 7+

8,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,01€ Τα βιβλία, παρατημένα και ξεχασμένα εδώ και καιρό, προσπαθούν να βρουν τρόπους να επιστρέψουν στα χέρια των ανθρώπων, που είναι διαρκώς απασχολημένα με το κινητό, το τάμπλετ ή το τηλεκοντρόλ της σμαρτ τιβί. Τι κόλπα θα σκαρφιστούν τα βιβλία; 7+

11,10€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,99€ Η νέα σειρά graphic novels που θα λατρέψετε είναι εδώ! Τα Περιστέρια Ξεφτέρια είναι μια φοβερή ομάδα από μαχητές του εγκλήματος που λύνουν μυστήρια και προστατεύουν την πόλη. Γνωρίστε τα και ακολουθήστε τα... 7+

Εκδόσεις Κέδρος σελ. 128

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 128

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 128

Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή σελ. 32

65

Ο Εμπαπέ τα σπάει Σάιμον Μάκφορντ, Νταν Γκριν

Τα μυστικά του φεγγαριού Γιούλη Μπάχρερ

Σέργουφ Χολμς: Σαμποτάζ στο υδάτινο πάρκο Ισαάκ Παλμιόλα

Μεγάλο μυστήριο... στο Λονδίνο Τζερόνιμο Στίλτον

7,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 7,19€ Στο τρίτο βιβλίο της σειράς «Αστέρια του ποδοσφαίρου» οι μικροί φαν του ποδοσφαίρου θα μάθουν πληροφορίες για το πώς ξεκίνησε την καριέρα του ο Κιλιάν Εμπαπέ και έφτασε να γίνει αστέρι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου σε ηλικία μόλις 19 ετών. 7+

13,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,70€ Σε μια χώρα όμορφη, σε μια πόλη όχι τόσο μεγάλη, μα φαντασμαγορική, σ’ ένα διαμέρισμα μικρό, ζούσε ο μικρός Γιώργος με τους γονείς του. Τι θα κάνει ο Γιώργος και η παρέα του όταν μάθουν ότι πουλάνε το φεγγάρι; 7+

9,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,91€ Η Τζούλια και ο Ντιέγκο είναι καταχαρούμενοι! Θα επισκεφθούν το καλύτερο υδάτινο πάρκο του κόσμου! Η Τζούλια κάνει βουτιά από τη νεροτσουλήθρα και όταν βγαίνει… το δέρμα της είναι γαλάζιο! Στην αρχή μοιάζει με αστείο, αλλά είναι άραγε μόνο αυτό; 7+

7,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 6,93€ «Στο Λονδίνο ένα μπρούντζινο λιοντάρι άρχισε να μιλάει και να λέει τους περαστικούς…μπουμπούνες. Ο φίλος μου Μηδέν Μηδέν Κάπα με έστειλε να λύσω το μυστήριο. Με περίμεναν όμως εκπλήξεις! Γιατί με συνόδευε ο Τράπολα, που συμμετείχε σε έναν αγώνα ταχυδακτυλουργίας.» 7+


Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 80

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 96

Εκδόσεις Μάρτης σελ. 104

Εκδόσεις Κέδρος σελ. 128

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Μια μέρα στην αυλή του βασιλιά Ήλιου Τζερόνιμο Στίλτον

Στις σκούπες αδερφές μου, στις σκούπες! Βίβιαν Ινώ Τσαμαδού

Κουνέλι & Αλεπού Φίλοι πάντα και παντού Μπεθ Φέρι

Αγαπητό τέρας Ντόρι Χίλεσταντ Μπάτλερ

7,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 6,93€ Ξεκίνησα για ένα ταξίδι στον χρόνο…Βρέθηκα στη Γαλλία του 17ου αιώνα, στις Βερσαλίες. Κάποιος κλέβει το μενταγιόν της βασίλισσας...Μα τα χίλια γεμάτα δοχεία νυκτός, προσπαθώντας να ανακαλύψω τον ένοχο, έζησα μία από τις πιο συναρπαστικές περιπέτειες της ζωής μου! 7+

11,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,08€ Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς Οι μάγισσες δεν πιστεύουν στα δάκρυα, η Ρεγγίνα, η Ρόζα και η Νόρα, προσπαθώντας να λύσουν το μυστήριο με τον Δημήτριο Μαγισσόπουλο, φτάνουν μέχρι τον Βόρειο Πόλο! Το ταξίδι επιφυλάσσει πολλά απρόβλεπτα και μια μεγάλη έκπληξη! 7+

10,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,45€ Το άνετο αλεπουδάκι και το αγχωμένο κουνελάκι φαινομενικά δεν ταιριάζουν. Ωστόσο αποτελούν το τέλειο δίδυμο! Είτε ψάχνουν τον κρυμμένο θησαυρό είτε φυτεύουν λαχανικά, ανακαλύπτουν τη μαγεία σε καθετί που κάνουν. Όμως, το πιο μαγικό απ’ όλα είναι η φιλία τους. 7+

9,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,99€ Ο Σάιμον ο γάτος έχει φροντίσει για χρόνια τον άνθρωπό του, τον Άντι. Γιατί τότε ο Άντι υιοθετεί έναν ΣΚΥΛΟ; Ο Σάιμον γνωρίζει πολύ καλά τι οφείλει να κάνει: το Τέρας πρέπει να φύγει. Όμως ο σκύλος έχει άλλη γνώμη… 7+

Εκδόσεις Αίολος σελ. 120

Εκδόσεις Αίολος σελ. 128

Εκδόσεις Αίολος σελ. 146

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 48

66

Μια κορδελίτσα που την λέγαν Ιππολύτη Αργυρώ Αγγελοπούλου, Νατάσα Παζαΐτη

Η συμμορία με τις μπλε κάλτσες 1: Η πιο ωραία ιστορία Μιράντα Βατικιώτη

Η συμμορία με τις μπλε κάλτσες 2: Ο Βαγγέλης ζει Μιράντα Βατικιώτη

Η συμμορία με τις μπλε κάλτσες 3: Αυτή η ιστορία δεν είναι αληθινή Μιράντα Βατικιώτη

12,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,25€ Ένα υπέροχο βιβλίο για μικρούς και μεγάλους, που έρχεται να καλύψει ένα τεράστιο θέμα. Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά για τα θέματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσει η μητέρα τους. Αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες και τις μητέρες του κόσμου. 8+

10,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,72€ Η πρώτη περιπέτεια της Συμμορίας με τις Μπλε Κάλτσες. Εδώ θα γνωρίσετε τη Ρόζα και θα μάθετε πολλά για τον Χριστόφορο, τον καλύτερό της φίλο αλλά και για τις υπόλοιπες Μπλε Κάλτσες, τη συμμορία που δεν φοράει σχεδόν ποτέ μπλε κάλτσες. 8+

10,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,72€ Σ’ αυτό το βιβλίο η Συμμορία ψάχνει να βρει τον δολοφόνο του Βαγγέλη. Νομίζετε πως είναι εύκολο να βρεις έναν δολοφόνο; Μόνο αν διαβάσετε το βιβλίο, θα καταλάβετε. Πάντως ο Βαγγέλης ζει. Κι αυτό είναι το πιο σπουδαίο απ’ όλα. 8+

10,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,72€ Η αλήθεια είναι πως σ’ αυτή την ιστορία τίποτα δεν είναι αληθινό, εκτός από το τέλος της. Το μόνο που πρέπει να ξέρετε είναι πως θέλαμε να μάθουμε τι κρύβεται στο υπόγειο. 8+


Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 56

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 48

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Προσπάθησε Γιαμάντα Κόμπι

Ίσως Γιαμάντα Κόμπι

12,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,25€ Αυτή είναι μια ιστορία για όποιον υπήρξε ποτέ αρχάριος ή είχε αμφιβολίες ή ανησυχούσε ότι δεν ήταν αρκετά καλός. Μια ιστορία για εκείνους που έχουν βιώσει τον πόνο να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο και δεν εξελίχτηκε όπως είχαν ελπίσει. 8+

12,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,25€ Μια ιστορία για το ανεξάντλητο δυναμικό που κρύβουμε μέσα μας. Με εντυπωσιακή εικονογράφηση. Μια υπενθύμιση ότι ο καθένας από εμάς προορίζεται για απίστευτα πράγματα. Και ίσως να ξεπεράσει τα πιο απίθανα ​​όνειρά του και να χαράξει τον δικό του δρόμο. 8+

Mini Micro Deluxe LED 2-5 ετών

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 96

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 96

67

Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ! Ακτίβιτι μπουκ για παιδιά

Μπούφος 11, Συνταγή για... διάρρηξη Γιώργος Κωνσταντινίδης, Σωτήρης Μητρούσης

12,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,98€ Από ποια σημεία του κόσμου μάς ήρθαν τα υλικά της χωριάτικης σαλάτας; Γιατί δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι το ίδιο χρώμα δέρματος; Αυτές και άλλες ερωτήσεις θα λυθούν με τη βοήθεια αυτού του βιβλίου, μέσα από ιστορίες, κουίζ, ζωγραφιές και κρυπτόλεξα! 8+

7,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 7,19€ Πόσο «Μπούφος» είναι ο Στέλιος, ο καλυτεροχειρότερος ντετέκτιβ στον κόσμο; Ένα ρεκόρ θα γίνει η αφορμή να μπλέξει σε ένα ακόμα μυστήριο. Άλλοι κυνηγάνε το ρεκόρ της μεγαλύτερης τυρόπιτας του κόσμου κι εκείνος κυνηγάει έναν κλέφτη! 8+

Maxi Micro Deluxe Foldable LED 5-12 ετών


Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 80

Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή σελ. 48

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 192

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 176

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Μανολίτο Γυαλάκιας Ελβίρα Λίνδο

Πίπη Φακιδομύτη Άστριντ Λίντγκρεν

Η ζωή των αστεριών Τζαμάλ-Οδυσσέας Μαάιτα

Ο κόσμος άνω κάτω Φίλιππος Μανδηλαράς

8,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 7,92€ Ο Μανολίτο Γυαλάκιας είναι ένας μικρός πολυλογάς που δε χάνει την ευκαιρία να πει τη γνώμη του για ό,τι συμβαίνει. Μαζί με τον καλύτερό του φίλο και τον χειρότερο εχθρό του θα οδηγηθούν σε αξέχαστα κατορθώματα που θα χαρίσουν πολύ γέλιο. 8+

9,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,91€ 76 χρόνια από την έκδοση του πρώτου βιβλίου της Πίπης Φακιδομύτη, η αγαπημένη ηρωίδα συνεχίζει να εμπνέει μικρούς και μεγάλους και να αποτελεί σύμβολο ανεξαρτησίας, δυναμισμού και καλοσύνης. Τα τρία βιβλία με τις περιπέτειες της Πίπης σε νέες σκληρόδετες εκδόσεις. 8+

9,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,10€ Ο ουρανός είναι το παράθυρό μας για το Σύμπαν. Κοιτάζοντας το βράδυ ψηλά, βλέπουμε τα αστέρια. Τι είναι όμως τα αστέρια; Πώς φτιάχνονται; Από τι αποτελούνται; Υπάρχουν για πάντα; Ένα βιβλίο-εισαγωγή των μικρών μας φίλων στον κόσμο του Σύμπαντος. 8+

9,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,99€ Ερευνώντας την τρίτη υπόθεσή τους για το Γραφείο Ερευνών «Οι 12 θεοί», οι Ερμής, Απόλλωνας, Ήφαιστος, Αθηνά και Άρης θα ανακαλύψουν την αλήθεια και ο κόσμος θα έρθει πάνω κάτω! 8+

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 192

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 256

Εκδόσεις Μίνωας σελ. 260

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 144

68

Τα πρόσωπα της επανάστασης του 1821 Βασιλική Μαρκάκη, Ζήνωνας Ζαμπακίδης

Νέμο 3, Το νησί στον βυθό της θάλασσας Ντάβιντε Μοροζινότο

Περιπέτεια στο ποτάμι Ένιντ Μπάιτον

Σερ-Λουπ 10: Ο εγκέφαλος του εγκλήματος Π. Μπακαλάριο, Α. Γκάτι

17,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,93€ Πενήντα άνθρωποι, που συνέδεσαν το όνομά τους με ένα από τα κρισιμότερα γεγονότα της νεότερης ελληνικής ιστορίας και έβαλαν το λιθαράκι τους για τη δημιουργία της Ελλάδας τού σήμερα, αφηγούνται σε πρώτο πρόσωπο τις ιστορίες τους. 8+

11,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,35€ H απίθανη τριλογία με τις νεανικές περιπέτειες του Νέμο, του αγοριού που έμελλε να γίνει ο θρυλικός καπετάνιος του Ναυτίλου στα μυθιστορήματα του Ιουλίου Βερν, έφτασε στο τέλος της. Το νησί στον βυθό της θάλασσας είναι γεμάτο δράση, περιπέτεια και μυστήριο! 8+

9,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,99€ Ο Φίλιπ, o Τζακ, η Λούσι-Αν και η Ντάινα– ταξιδεύουν με ποταμόπλοιο σε μια μυστηριώδη χώρα. Τo ταξίδι τους παίρνει απρόβλεπτη τροπή και το παράξενο ποτάμι θα τους οδηγήσει σε ονειρικά μέρη σε μια χώρα που κρύβει πολλά μυστικά. 8+

11,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,79€ Τρεις μυθιστορηματικοί ήρωες συναντιούνται για μια ακόμα φορά: ο εμβληματικός ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, ο Αρσέν Λουπέν, ένας από τους κλασικούς παραδοσιακούς ήρωες της αστυνομικής λογοτεχνίας, δημιούργημα του Μορίς Λεμπλάν, και η Αϊρίν Άντλερ. 8+

www.


Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 264

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 232

Εκδόσεις Άγκυρα σελ. 312

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 96

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Η συντέλεια του κόσμου Ντέιβιντ Μπαλντάσσι

Ντετέκτιβ Κλουζ: Η θάλασσα των χαμένων ψαριών Γίργκεν Μπανσέρους

Ο καπετάν βράκας και η ανεκδιήγητη εκδίκηση του ραδιενεργού ρομπόσώβρακου Ντέιβ Πίλκι

Dog man 3: Ιστορία δύο γάτων Ντέιβ Πίλκι

13,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,51€ Όλα άρχισαν με μια απαγωγή. Μια σκοτεινή οργάνωση, γνωστή μόνο με την ονομασία Βέσπερ, άρπαξαν επτά μέλη της οικογένειας Κέιχιλ και απαίτησαν μια σειρά περίεργα λύτρα ανά την υφήλιο. 8+

8,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 7,92€ Να κοιμάται κανείς όσο θέλει, να τεμπελιάζει στον ήλιο και να τρώει μέχρι σκασμού – έτσι πρέπει να είναι οι καλοκαιρινές διακοπές στην Κρήτη. Αλλά ο Κλουζ βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση. Κι έτσι έρχεται αντιμέτωπος μ’ ένα μυστήριο που μοιάζει ανεξιχνίαστο. 8+

8,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 7,92€ Ήρθε άραγε το τέλος του Καπετάν Βράκα; Δράση, γέλιο και όλα τα μυστήρια του σύμπαντος λυμένα βρίσκονται στο 10ο επικό μυθιστόρημα του Ντέιβ Πίλκι. Μη χάσετε τις νέες περιπέτειες του Καπετάν Βράκα! 8+

12,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,98€ Μισός σκύλος, μισός άνθρωπος, 100% σούπερ ήρωας, ο Dog Man, ο νέος ήρωας του δημιουργού του Καπετάν Βράκα, επιστρέφει με δύο νέες ξεκαρδιστικές περιπέτειες. Κατά τη School Library Journal, πρόκειται για μια σειρά φοβερά διασκεδαστική και πρωτότυπη! 8+

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 144

Εκδόσεις Ίκαρος σελ. 104

Εκδόσεις Άγκυρα σελ. 192

Εκδόσεις Πυραμίδα σελ. 160

69

Ο θρύλος του αστροδρόμου Τίμυ Τόμπσον

Αστροφιλαράκια 6: Το μαγικό φίλτρο Λίντα Τσάπμαν

1821: ερωτήσεις μόνο! Μαρία Αγγελίδου, Ειρήνη Βοκοτοπούλου

Μασκοφόρος Εκδικητής εναντίον Ζοργκ Σπύρος Γιαννακόπουλος

13,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,51€ Ένα βιβλίο που ανοίγει ένα παράθυρο και στους δύο κόσμους: τον κόσμο της γραφής και τον κόσμο της εικόνας. Συνδυάζει τη δύναμη της γραπτής αφήγησης και την παραστατικότητα ενός graphic novel για να ερεθίσει την παιδική και εφηβική φαντασία. 8+

7,95€ / Τιμή Ευριπίδη: 7,15€ Η Λόττι και οι φίλες της πιστεύουν στη μαγεία! Όταν συναντούν τα Αστερόζωα, ένας μαγικός κόσμος ξεδιπλώνεται. Όταν οι ενήλικες του Γουέστκομπ αρχίζουν να συμπεριφέρονται σαν παιδιά, τα κορίτσια θα χρειαστούν τις μαγικές τους δυνάμεις για να λύσουν το μυστήριο. 8+

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Η Μαρία Αγγελίδου και η Ειρήνη Βοκοτοπούλου δημιούργησαν το βιβλίο αναζητώντας τρόπους να καταλάβουν το Χτες και το Σήμερα. Ένα βιβλίο που ανοίγει ένα μεγάλο παράθυρο γνώσης στους νέους αναγνώστες και φωτίζει τα γεγονότα της επανάστασης του 1821. 9+

8,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 7,65€ Ο Μεγάλος Ζοργκ θα προσπαθήσει να αποκτήσει με κάθε τρόπο την Πέτρα του Ολέθρου, προκειμένου να γίνει ο άρχοντας του σύμπαντος! Απέναντί του, όμως, θα βρει τον Μασκοφόρο Εκδικητή, ο οποίος αυτή τη φορά θα έχει σύμμαχό του ένα μικρό αγόρι… 9+

evripidis.gr


70


Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 88

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 96

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 160

Εκδόσεις Bell σελ. 312

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Κεραυνός Σμιθ Γουίλμπουρ

Dream Escape: Η απόδραση της Αλίκης Γιώργος Γρηγοράκης

Το ημερολόγιο της καπετάνισσας Χρήστος Δημόπουλος

Πρόσωπο με πρόσωπο Μπαπτίστ Κορνάμπας

14,40€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,96€ Ο μικρός Τζακ Κόρτνεϊ επιστρέφει στη δεύτερη περιπέτειά του, μετά το «Κατακλυσμός», κι αυτή τη φορά η δράση μεταφέρεται από τη ζούγκλα στον ωκεανό, όπου ο Τζακ και οι φίλοι του θα έρθουν αντιμέτωποι με επικίνδυνους πειρατές και όχι μόνο. 9+

7,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 7,11€ Η Αλίκη θα βρεθεί σε ένα σκοτεινό υπόγειο, όπου την περιμένουν πολλές εκπλήξεις. Μια φιλία με ένα αγόρι θα της αποκαλύψει τον κόσμο ενός ξεχωριστού λούνα παρκ. Δε θα προλάβει όμως να τον χαρεί, καθώς έχει μπει σε μεγάλους μπελάδες. 9+

9,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,91€ Ο Χρήστος Δημόπουλος μας προσφέρει την πέμπτη συναρπαστική περιπέτεια με τον Ήπιο Θερμοκήπιο και τα εγγόνια του, αυτή τη φορά στα χνάρια της Μαντώς Μαυρογένους, καθώς αναζητούν ένα εντυπωσιακό έκθεμα για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης. 9+

14,35€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,91€ Γνωρίζετε ότι υπάρχει ένα κοινό στοιχείο ανάμεσα στη Μητέρα Τερέζα και την Αντζελίνα Τζολί; Τον Λεονάρντο ντα Βίντσι και τον Στιβ; Αυτά τα πρόσωπα δεν έζησαν την ίδια εποχή και δεν συναντήθηκαν ποτέ· κι όμως έχουν κάτι που τα ενώνει. 9+

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 176

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 88

Εκδόσεις Διόπτρα σελ. 408

Εκδόσεις Καλέντη σελ. 104

71

Γιαννούλης Χαλεπάς – Παραμύθι από μάρμαρο Μαριάννα Κουμαριανού

Οι παράξενοι κόσμοι Λ. Ν. Λαπίνσκι

Η φάρμα των ζώων Μιχάλης Μακρόπουλος

Χρυσά κουπιά Μαρία Παπαγιάννη

9,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,55€ Το πέμπτο βιβλίο της σειράς Μικρές Ιστορίες για Μεγάλα Γεγονότα φωτίζει την προσωπικότητα του Γιαννούλη Χαλεπά, του «Έλληνα Ροντέν». Ο μεγάλος Έλληνας γλύπτης γεννήθηκε στον κόσμο των ανθρώπων, μα ήταν πλασμένος από το υλικό των παραμυθιών. 9+

13,30€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,97€ Η δωδεκάχρονη Φλικ Χάντσον ενθουσιάζεται όταν δέχεται πρόσκληση να γίνει μέλος της Λέσχης των Παράξενων Κόσμων. Σύντομα, όμως, διαπιστώνει ότι μάλλον κάτι ύποπτο συμβαίνει στο μαγικό πολυσύμπαν. Ένας φανταστικός ανεμοστρόβιλος περιπέτειας και μαγείας! 9+

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Αυτά που λέει τούτη η ιστορία έγιναν στην Αγγλία και μου τα αφηγήθηκε ο κύριος Τζορτζ Όργουελ, άνθρωπος δίκαιος και θαρραλέος. Το εμβληματικό έργο του Όργουελ, σε μια εξαιρετική διασκευή για τα παιδιά. 9+

8,80€ / Τιμή Ευριπίδη: 7,92€ Σ΄ έναν τόπο όπου οι άνθρωποι πιστεύουν σε θρύλους, μια παρέα παιδιών θα τολμήσουν να ξυπνήσουν το δέντρο βασιλιά, γιατί καταλαβαίνουν πως αν είναι μαζί θα το καταφέρουν, γιατί το «μαζί» είναι όλες οι γλώσσες κι όλοι οι καιροί. 9+


Εκδόσεις Πατάκη σελ. 328

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 264

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 328

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 160

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ 9: Τούρτες και λωποδύτες Ουλρίκε Ράιλανς

Οι Φύλακες της μαγείας Το Χρονικό των Φτερωτών Αλόγων Κρις Ρίντελ

Το Μαγικό Αρωματοπωλείο 5: Η πόλη του χαμένου χρόνου Άννα Ρούχε

Το μυστήριο με το τσίρκο της φωτιάςΤα ποδοσφαιρόνια Ρομπέρτο Σαντιάγο

10,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,45€ Η Πένι και η ντετεκτιβοπαρέα της είναι κατενθουσιασμένες: η αγαπημένη τους δασκάλα, η κυρία Βάινερλαϊν και ο επιστάτης του σχολείου, κύριος Όρτελ, επιτέλους παντρεύονται. Όλα δείχνουν πανέτοιμα για τη μεγάλη ημέρα. Ξαφνικά όμως η τούρτα του γάμου εξαφανίζεται… 9+

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Στον κόσμο του Θριν τα παραμύθια ζωντανεύουν και η μαγεία κάνει την εμφάνισή της και στα πιο απίθανα μέρη. Οι καιροί όμως αλλάζουν, και η μοίρα του κόσμου εξαρτάται πια από το θάρρος και την αποφασιστικότητα τριών παιδιών… 9+

12,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,98€ Μια νέα εποχή αρχίζει για τους Αιώνιους, καθώς κανείς δεν ξέρει ποια είναι τα σκοτεινά σχέδια του Έντγκαρ ντε Ριτσμόντ. Η Λούτσι, ο Ματς και οι φίλοι τους πρέπει να τον ακολουθήσουν ως τη Βενετία, προκειμένου να τον σταματήσουν. 9+

14,40€ / Τιμή Ευριπίδη: 12,96€ Μια έξυπνη και αστεία σειρά με ιστορίες που καλλιεργούν το πνεύμα ομαδικότητας και αλληλοβοήθειας, καταγγέλλουν τον ρατσισμό, τονίζουν την αξία της γνώσης, προβάλλουν την ιδέα της φιλίας, της συνεργασίας και του έρωτα, αλλά και των καλών σχέσεων... παιδιών και γονέων! 9+

Εκδόσεις Ίκαρος σελ. 152

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 168

Εκδόσεις Κέδρος σελ. 392

Εκδόσεις Κέδρος σελ. 128

72

Τοπ μόντελ για μία μέρα Τέα Στίλτον

Ταξίδι στο βασίλειο της φαντασίας 7: Αναζητώντας τα εφτά φυλαχτά Τζερόνιμο Στίλτον

Η εξαφάνιση της Μπέλλας Ζέφη Συρίβλη

Η ατμομηχανή του χρόνου Πέτρος Χριστούλιας

7,70€ / Τιμή Ευριπίδη: 6,93€ Οι Τέα Σίστερς είναι πέντε φίλες. Σπουδάζουν στο Κολέγιο Τόπφορντ. Στο Τόπφορντ οι σπουδαστές πηγαινοέρχονται κρατώντας πολύχρωμα υφάσματα, καπέλα, αξεσουάρ, ρούχα κάθε είδους. Τι συμβαίνει; Είναι απλό: ετοιμάζονται για τη μεγάλη επίδειξη που θα γίνει στο τέλος της χρονιάς! 9+

18,71€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,83€ Ένας μοχθηρός μάγος θέλει να κάνει δικά του τα εφτά πολύτιμα φυλαχτά. Η Φλορίντα, η βασίλισσα των νεράιδων, ζητάει βοήθεια από τον Τζερόνιμο. Tον χρίζει Ιππότη των Εφτά Θαλασσών. Ο Τζερόνιμο καλείται να σώσει το Βασίλειο της Φαντασίας! 9+

7,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 7,11€ Όταν ο Νικόλας διαπιστώνει ότι η Μπέλλα, η αγαπημένη του σκυλίτσα, εξαφανίζεται, αποφασίζει να τη βρει. Η Λένη είναι πρόθυμη να τον βοηθήσει και μαζί θα αντιμετωπίσουν ένα σωρό περίεργα και επικίνδυνα γεγονότα. Ποιο μυστικό κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση; 9+

9,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,91€ Η παιδική περιέργεια δύο αδερφών τους οδηγεί να παρακολουθούν έναν μυστηριώδη κύριο μέχρι τον παλιό σταθμό της πόλης τους. Εκεί θα ξεκινήσει η φανταστική τους περιπέτεια, πίσω στον χρόνο! Το νέο βιβλίο σε κείμενο και εικόνες του Πέτρου Χριστούλια. 9+

Ό,τι χρειάζεστε για το σχολείο είναι από τώρα εδώ!!!

και πάντα στις καλύτερες τιμές... δείτε τα όλα στο www.evripidis.gr


Εκδόσεις Πατάκη σελ. 128

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 272

Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 80

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 600

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Ο γορίλλας του δολοφόνου Γιάκομπ Βέγκελιους

Η φιλική εταιρεία ξαναγεννιέται Αριστείδης Δάγλας

ΙΞ - Το ιπτάμενο ξενοδοχείο Δημήτρης Μελικέρτης

Φαίδωνας και Ελλάνικος Μαρία Μπάστα

17,90€ / Τιμή Ευριπίδη: 16,11€ Θα γράψω την αλήθεια. Την αλήθεια για τη δολοφονία του Αλφόνς Μόρο. Για να μάθουν όλοι τι πραγματικά έγινε. Κι ίσως το γράψιμο να με βοηθήσει να ξεφορτωθώ τους εφιάλτες μου. Δεν είμαι άνθρωπος, είμαι ένας ανθρωπόμορφος πίθηκος, ένας γορίλλας. 10+

12,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,80€ Μια ευκαιρία να γνωρίσουν τα παιδιά όλους αυτούς που αγάπησαν την πατρίδα μας περισσότερο από τη ζωή τους. Ένα βιβλίο για τον αγώνα που όλοι μπορούμε να δώσουμε μέσα από ομόψυχη συνεργασία. 10+

12,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,98€ Η Φορτούν μπαίνει ως λαθρεπιβάτισσα στο Ιπτάμενο Ξενοδοχείο, όπου οι επισκέπτες βιώνουν πράγματα θαυμαστά. Κυνηγημένη από ένα αγόρι που μεταμορφώνεται σε άλμπατρος, θα εμπλακεί σε ανατρεπτικές περιπέτειες. Θα καταφέρει, άραγε, να βγει χωρίς να ξεχάσει όσα έζησε; 10+

7,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 6,75€ Ο Φαίδωνας ταξιδεύει στις αποικίες της αρχαίας Ελλάδας, ανακαλύπτει τα μυστικά του Ελλάνικου και, µε τη βοήθεια του Ποσειδώνα και της Αθηνάς, στηρίζει την πατρίδα του την πιο δύσκολη στιγμή, λίγο πριν από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. 10+

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 176

Εκδόσεις Αίολος σελ. 99

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 40

Εκδόσεις Καστανιώτη σελ. 200

73

Με ταχύτητα, με δύναμη, με πάθος Βασίλης Παπαθεοδώρου

Τα πουλιά Αναστασία Σταματοπούλου

Ιστορίες από μακρινά προάστια Σων Ταν

Δύο στόματα Κατερίνα Δημόκα

16,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,40€ Είκοσι ιστορίες από τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες με μορφές των σταδίων που ακόμα κι αν δεν κατάφεραν να πάρουν κάποιο μετάλλιο, ή να λάβουν μέρος στον τελικό του αγωνίσματός τους, έμειναν στο μυαλό των ανθρώπων σαν παραδείγματα ήθους. 10+

12,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,80€ «…Όταν ήμουν μικρός έβλεπα τα πουλιά και ήθελα να μάθω τη γλώσσα τους. Θαύμαζα το πέταγμά τους, την ελευθερία τους. Ονειρευόμουν, να αρχίσω να υψώνομαι από το έδαφος, να γίνομαι ένα μαζί τους. Αλλά ο πατέρας μου είχε διαφορετική άποψη…» 10+

16,96€ / Τιμή Ευριπίδη: 15,26€ Ένας φοιτητής από πρόγραμμα ανταλλαγών που τελικά είναι εξωγήινος (μάλλον), ένας νεροβούβαλος που ξέρει καλύτερα απ’όλους τα κατατόπια της γειτονιάς και ένα κρυφό δωμάτιο ιδανικό για αποδράσεις είναι το αντικείμενο μερικών από τις Ιστορίες από μακρινά προάστια. 10+

11,00€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,90€ Το ταξίδι του 15χρονου Στέφαν στην Ελλάδα θα αποδειχτεί μεγάλη περιπέτεια. Μέσα στις αποσκευές του κουβαλά ένα τεκμήριο από τη ναζιστική Γερμανία. Στο Δίστομο της Βοιωτίας το παρελθόν και το παρόν σμίγουν επικίνδυνα και ένοχα μυστικά έρχονται στο φως. 12+

- Βιβλία Ινστιτούτου Διόφαντος - Σχολικά βοηθήματα & εκμάθησης ξένων γλωσσών

- Όλες οι λίστες Κολεγίων & Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων - Βιβλία για το International Baccalaureate


Σετ μαρκαδόρων ζωγραφικής Connector σε μεταλλική κασετίνα: περιέχουν 33 / 40 μαρκαδόρους που συνδέονται μεταξύ τους, επιπλέον συνδετικά και κάρτες ζωγραφικής, για περισσότερη διασκέδαση

Ξυλομπογιές Black Edition: εξαιρετικά απαλά και έντονα χρώματα, ιδανικά για χρήση σε μαύρο χαρτί

74

Διορθωτική ταινία, επαναγεμιζόμενη: μηχανισμός με κουμπί, για μεγαλύτερη προστασία. Η συσκευασία διαθέτει ένα επιπλέον ανταλλακτικό

Στυλό roller Free Ink σε διάφορα χρώματα: πάχος γραφής 0,7mm. Εξαιρετική ροή μελανιού Μαρκαδόροι υπογράμμισης Metallics σε 8 εντυπωσιακά χρώματα: ημιδιάφανο μελάνι που αφήνει διακριτικά glitter στο χαρτί

Στυλό & μηχανικά μολύβια Poly: εργονομικός κορμός με απαλή αίσθηση για ξεκούραστη γραφή. Το στυλό δέχεται ανταλλακτικό. Το μηχανικό μολύβι διαθέτει μηχανισμό αυτόματης προώθησης της μύτης

Μεταλλικοί διαβήτες Stream: μοντέρνα χρώματα, με ρυθμιστή ακριβείας

Rose Shadow ονομάζεται το φετινό trend color της Faber-Castell: διατίθεται σε μολύβια, στυλό και διάφορα αξεσουάρ και σετ. Προσθέστε το στη συλλογή σας!


Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 216

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 224

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 208

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 160

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

Η μάσκα του Καπιτάνο Μάνος Κοντολέων

Η φάρμα των ζώων Τζώρτζ Όργουελ

Τίγκρε, με τα χέρια γυμνά Γιώργος Παναγιωτάκης

Ενόλα Χολμς 1: Η υπόθεση του χαμένου Μαρκησίου Νάνσυ Σπρίνγκερ

9,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,55€ Ο δεκατετράχρονος Φιλ προσπαθώντας να ξεπεράσει την ψυχρότητα με την οποία τον μεγάλωσαν οι γονείς του, αλλά και τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει, ανακαλύπτει την ύπαρξη του Καπιτάνο, ενός άλλου εαυτού του πίσω από τον οποίο θα θελήσει να κρυφτεί. 12+

10,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,89€ Όταν τα ζώα καταφέρνουν να ξεφορτωθούν τον καταπιεστικό κύριο Τζόουνς, πιστεύουν ότι όλα τα προβλήματα έχουν λυθεί. Όμως γρήγορα θα ανακαλύψουν πόσο διαφθείρει η εξουσία. Η Φάρμα των Ζώων, του George Orwell, μεταμορφώνεται με τις μοναδικές εικόνες του Chris Mould. 12+

9,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 8,55€ Ο Τίγκρε έχει πολλά όνειρα: Να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, να τα φτιάξει με το κορίτσι που αγαπά, να… Όμως… δικαιούται ένα παιδί της φαβέλας να ονειρεύεται σ’ έναν κόσμο που τον καταδυναστεύουν η φτώχεια, η προκατάληψη και η βία; 12+

11,10€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,99€ Καιρός να γνωρίσετε την Ενόλα Χολμς, έφηβη ντετέκτιβ και μικρότερη αδερφή του Σέρλοκ Χολμς! Με εξυπνάδα, γενναιότητα και χιούμορ είναι έτοιμη να λύσει τις δύο πρώτες υποθέσεις της! Στο πρώτο βιβλίο της σειράς βασίζεται η ομότιτλη ταινία του Netflix. 12+

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 272

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 376

Εκδόσεις Πατάκη σελ. 248

Εκδόσεις Ψυχογιός σελ. 448

75

Η Ανδριανή και ο κυνηγός Ελένη Δικαίου

Το έτος της χάριτος Κιμ Λίγκετ

Οι Γκρίσα: Σκιές και οστά Λι Μπαρντούγκο

Τα καλά κορίτσια δε μιλάνε Κάντας Μπύσνελ, Κέιτι Κοτούνιο

10,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 9,45€ Η Ανδριανή είναι τελειόφοιτη Λυκείου, απέτυχε στις Πανελλήνιες εξετάσεις και οι γονείς της βρίσκονται σε διάσταση. Θα ακολουθήσει τη μητέρα της σε έναν τόπο που δεν αναφέρεται σε κανέναν τουριστικό οδηγό, και σε ένα σχέδιο πέρα από κάθε λογική. 14+

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Παγιδευμένη σε μια καταπιεστική κοινωνία, η δεκαεξάχρονη Τίρνι παλεύει να πάρει τον έλεγχο της ζωής της… Μια καθηλωτική δυστοπική ιστορία, γεμάτη από έντονα συναισθήματα και δράση που κόβει την ανάσα. Θα τη λατρέψουν όλοι όσοι αγαπούν τους Αγώνες Πείνας! 14+

16,60€ / Τιμή Ευριπίδη: 14,94€ Το παγκόσμιο best seller, στο οποίο βασίζεται η ομότιτλη σειρά του Netflix. Μια καθηλωτική περιπέτεια γεμάτη μαγεία, πάθος και δράση που κόβουν την ανάσα! Κατά το Publishers Weekly, «συνδυάζει δράση με συναισθηματικές αναζητήσεις, συνωμοσίες και δολοπλοκίες με τρυφερότητα και ρομαντισμό». 14+

12,20€ / Τιμή Ευριπίδη: 10,98€ Από μικρή ηλικία μαθαίνεις τους κανόνες για το πώς να είσαι καλό κορίτσι… Ήρθε η ώρα να αλλάξεις τους κανόνες! Ένα ευφυέστατο φεμινιστικό μυθιστόρημα στην εποχή του #MeToo, από τη σεναριογράφο της σειράς Sex and the City. 14+


Walker

Nosy Crow

Εκδόσεις Μεταίχμιο σελ. 448

Σχολομαντείο: Θανάσιμη εκπαίδευση Ναόμι Νόβικ

Θέλεις να μιλήσουμε για τη συναίνεση; Τζάστιν Χάνκοκ

The wide, wide sea Anna Wilson

Maria’s Island Victoria Hislop

15,50€ / Τιμή Ευριπίδη: 13,95€ Η Γκαλάντριελ (ή Ελ) φοιτά στο Σχολομαντείο, μια σχολή για έφηβους μάγους, ένα «σχολείο επιβίωσης» χωρίς δασκάλους, χωρίς φίλους, απ’ το οποίο λίγοι καταφέρνουν να βγουν ζωντανοί. Θα καταφέρει να αποφοιτήσει από το τρομακτικό σχολείο διατηρώντας ακέραια την ψυχή της; 14+

12,99€ / Τιμή Ευριπίδη: 11,69€ Τι είναι η συναίνεση; Γιατί είναι σημαντική; Πώς μπορούμε να μάθουμε να σεβόμαστε τα όρια των άλλων ανθρώπων και να δείξουμε στους άλλους τα δικά μας; Πώς μπορούμε να μάθουμε να λέμε «όχι»; 14+

Τιμή Ευριπίδη: 9,30€ A lyrical and inspirational picture book about protecting nature from plastic pollution. When a young child forges a special connection with a seal on a trip to the seaside, their imagination takes them on an unforgettable journey. 4+

Τιμή Ευριπίδη: 14,60€ A dramatic and moving story set in the same world as the international bestseller The Island from the celebrated novelist Victoria Hislop. 6+

Nosy Crow

Farshore

Harper Collins

CHILDREN'S BOOKS

Nosy Crow

76

CHILDREN'S BOOKS

Εκδόσεις Παπαδόπουλος σελ. 160

ΒΙΒΛΊΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ

On your marks, get set, gold! Scott Allen

Future friend David Baddiel

The caravan at the edge of doom Jim Beckett

How to be me Cath Howe

Τιμή Ευριπίδη: 19,90€ With bold, energetic illustrations and a text packed with weird, wonderful and wildly hilarious facts written by former sports journalist Scott Allen, this hardback gift book is the funniest guide you’ll find to the next Olympics! 9+

Τιμή Ευριπίδη: 9,30€ From million-copy bestselling author David Baddiel comes a laugh-out-loud and inspiring new adventure for all readers of 8 and up that is ahead of its time - 1,001 years ahead, to be precise… 9+

Τιμή Ευριπίδη: 9,30€ When her grandparents explode in their caravan toilet late one night, twelve-year-old Harley discovers a surprising truth: their toilet is a gateway to the Land of the Dead, and they are its Guardians. 9+

Τιμή Ευριπίδη: 9,30€ Filled with empathy and insight, and sensitively touching on issues including grief, anxiety, loneliness with great understanding and an incredible lightness of touch, How to be Me is a kind, heartwarming, and uplifting story. 9+

BEST SELLERS 1. They both die at the end ENGLISH Silvera Adam CHILDREN’S BOOKS

2. We were liars

3. Shadow and bone

4. One of us is lying

Lockhart Ε.

Bardugo Leigh

Mcmanus Karen

Hot Key Books

Indigo

Penguin

1st semester 2021

According to Evripidis’ sales

Simon & Schuster


Simon & Schuster Ltd

Usborne

Puffin

Simon & Schuster Ltd

CHILDREN'S BOOKS

When the world was ours Liz Kessler

The summer I robbed a bank David O’Doherty

Harklights Tim Tilley

The day the screens went blank Danny Wallace

Τιμή Ευριπίδη: 13,25€ A powerful and heart-breaking novel about three childhood friends living during the Second World War whose fates are closely intertwined, even when their lives take very different courses. 9+

Τιμή Ευριπίδη: 9,30€ A chaotic robbery, plenty of sheep and a summer of discoveries come together in this hilarious and heart-warming novel from comedian, actor and author of Danger is everywhere, David O’Doherty. A perfect adventure for fans of Frank Cottrell Boyce. 9+

Τιμή Ευριπίδη: 10,60€ Winner of the Joan Aiken Future Classics Prize, Harklights is a magical story celebrating family, friendship and the natural world, filled with a message of hope for our times. 9+

Τιμή Ευριπίδη: 10,60€ Can you imagine a world with no screens? Don’t miss the hilarious new ‘what-if’ adventure from bestselling author, comedian, and presenter Danny Wallace, with illustrations throughout from Gemma Correll. 9+

Hot Key Books

Usborne

Usborne

Harper Collins

77

Megamonster David Walliams

The gilded ones Namina Forna

One in a hundred thousand Linni Ingemundsen

The forevers Chris Whitaker

Τιμή Ευριπίδη: 17,20€ The new children’s book from No. 1 bestselling author David Walliams - a timeless adventure illustrated by artistic genius, Tony Ross. 9+

Τιμή Ευριπίδη: 11.90€ In this West African-inspired world, girls are outcasts by blood and warriors by choice. Sixteen-year-old Deka lives in Otera, a deeply patriarchal ancient kingdom, where a woman’s worth is tied to her purity, and she must bleed to prove it. 12+

Τιμή Ευριπίδη: 10,60€ A moving coming-of-age classic, about fitting in, standing out and the power of friendship. 12+

Τιμή Ευριπίδη: 14,60€ What would you do if you knew the world was going to be destroyed by an asteroid in one month? The mesmerising debut from acclaimed crime writer and New York Times Bestselling author of We Begin at the End. 12+

5. Harry Potter and

6. The maze runner

7. Heroes of Olympus

8. Code name bananas 9. The hunger games

the philosopher's stone Rowling J.K

Dashner James

4-The house of hades Riordan Rick

Walliams David

Collins Suzanne

10. Diary of a wimpy kid 15 -The deep end Kinney Jeff

Bloomsbury

Chicken House

Puffin

Harper Collins

Scholastic

Puffin


Simon & Schuster Ltd

The Yearbook Holly Bourne

We are inevitable Gayle Forman

The lucky list Rachael Lippincott

They both die at the end Adam Silvera

Τιμή Ευριπίδη: 10,60€ Finding your voice. Speaking the truth. Falling in love. All the biggest drama happens in high school...Mean Girls meets To All The Boys I’ve Loved Before in this hugely relatable high-school takedown from the queen of UKYA. 14+

Τιμή Ευριπίδη: 10,60€ A heartbreaking story about finding yourself and your people, from the bestselling author of If I Stay, a major film starring Chloe Grace Moretz. For fans of The Perks of Being a Wallflower, John Green and Nick and Norah’s Infinite Playlist. 14+

Τιμή Ευριπίδη: 10,60€ From the #1 New York Times bestselling co-author of Five Feet Apart comes a gripping new romance, perfect for fans of The Perks of Being a Wallflower. Two girls, one list and twelve chances to fall in love this summer. 14+

Τιμή Ευριπίδη: 10,60€ Another beautiful, heartbreaking and life-affirming book from the brilliant Adam Silvera, author of More Happy Than Not, History Is All You Left Me, What If It’s Us and the Infinity Cycle series. 14+

Fasrshore

Usborne

Nosy Crow

ACTIVITY BOOKS

Nosy Crow

78

Simon & Schuster Ltd

Usborne

Simon & Schuster Ltd

CHILDREN'S BOOKS

Bizzy bear’s big book of words Benji Davies

National trust: Look what I found at the seaside Moira Butterfield

Holiday puzzles and games Phillip Clarke

Atlas of football Clive Gifford

Τιμή Ευριπίδη: 17,20€ Read and learn over 500 words with Bizzy Bear in this chunky, lift-the-flap book!With multiple flaps to lift, ten engaging scenes, and hundreds of images, this book has loads to name, discover and talk about. 1+

Τιμή Ευριπίδη: 9,30€ Discover a world of wonder on a seaside stroll with this beautiful picture book from the National Trust. Chasing waves and having fun, water sparkling in the sun. Look what I found! A curly seashell. Inside it shines bright! 4+

Τιμή Ευριπίδη: 9,30€ Whether you’re relaxing on holiday or chilling at home, this book has plenty of puzzles and games to keep you entertained. They range from crosswords to brain teasers, picture puzzles and fun games to play with family or friends. 6+

Τιμή Ευριπίδη: 13,25€ Grab your football boots and get ready for the UEFA European Championship 2021 in this incredible journey around the globe! An absorbing gift for avid football fans aged 7+ years, perfect for the next Marcus Rashford. 6+

Ενημερωτικό έντυπο των Βιβλιοπωλείων Ευριπίδης Καλοκαίρι 2021. Οι τιμές που αναγράφονται περιλαμβάνουν ΦΠΑ και μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Η εταιρεία δε φέρει ευθύνη για τυχόν τυπογραφικά λάθη. Όλα τα είδη που παρουσιάζονται σε αυτό το έντυπο είναι διαθέσιμα μέχρι την εξάντληση των αποθεμάτων. Για τα βιβλία που αναμένονται υπεύθυνος για την ημερομηνία κυκλοφορίας τους και για την τιμή τους είναι ο εκδότης.


Usborne

Usborne

ACTIVITY BOOKS

Unworry drawing book Eddie Reynolds

Design activity book Alice James

Τιμή Ευριπίδη: 9,30€ Unworry Drawing was written with the help of a child psychologist, who uses drawing every day to help children work through unwelcome thoughts and feelings. 6+

Τιμή Ευριπίδη: 13,25€ This write-in activity book explores all sorts of design skills, from how to create stunning lettering and logos to designing costumes, gadgets, games and websites. Aspiring designers will have hours of fun coming up with their own designs. 9+

Βιώσιμα, λειτουργικά και διαχρονικά...

Dorling Kindersley

Dorling Kindersley

79

Philosophy: A visual encyclopedia

Super Simple Physics: The ultimate bitesize study guide

Τιμή Ευριπίδη: 26,50€ In this engaging and accessible introduction to philosophy, readers aged 12+ will be introduced to a variety of philosophical ideas through the teachings of Plato, Confucius, Simone de Beauvoir, and many more. 12+

Τιμή Ευριπίδη: 17,20€ Breaking down the information into easy, manageable chunks, covers everything from atoms to astronomy and forces to flotation. Each topic is fully illustrated, to support the information, make the facts crystal clear, and bring the science to life. 12+

ΧΑΛΑΝΔΡΙ Ανδρέα Παπανδρέου 11, 152 32, Τ 210 680 0644-6 Ανδρέα Παπανδρέου 8, 152 32, Τ 210 681 3661 ΚΗΦΙΣΙΑ Κηφισίας 310, 145 63, Τ 210 8075792 E info@evripidis.gr • www.evripidis.gr


Ìå êÜèå áãïñÜ PLAYMOBIL êáé ôç ÷ñÞóç ôçò êÜñôáò µÝëïõò ÅÕÑÉÐÉÄÇ, óõµµåôÝ÷åôå áõôüµáôá óôçí êëÞñùóç µå ðëïýóéá ÄÙÑÁ!

T-REX: Ç µÜ÷ç ôùí ãéãÜíôùí (êùä. 70624)

Áãêõëüóáõñïò µå µá÷çôÞ åíáíôßïí ñïµðüô (êùä. 70626)