Page 1

Udsagn

om næsbycentret:

”Tusind tak for en forrygende uge på Sjællands smukkeste center! Vi tog hjem med rigtig mange dejlige oplevelser fra en fantastisk god spejderlejr. Vi ser frem til vores næste centerlejr på Næsbycentret.” – Vikie fra Ordrup-Skovshoved Gruppe

”Det er så vildt hvad I kan tilbyde af aktiviteter. Vi åbnede jo først aktivitetshæftet en måned før lejren, og blev ærlig talt overraskede. Vi valgte at tage på kanotur og hike, bruge en dag i friluftskøkkenet, lege på søen en dag og så sad vi og arbejde lidt mere koncentreret med miljøaktiviteter en dag. Og så var den uge pludselig væk”. – Mikael, Lundehus Gruppe

”Det er altid en fornøjelse at være på Næsbycentret, og jeg vil gerne sige jer tak for endnu en herlig oplevelse. Tak for stabens altid imødekommende måde at være på.” – Flemming og Helle fra KFUM Ishøjerne

”Mange tak for en dejlig uge… På trods af min forstuvede fod gik alt jo dejligt med gode aktiviteter som sø-aktivitet og tinstøbning.” – Mikkel fra Østofte Gruppe

Pris Prisen er 50 kroner pr. overnatning alt inkluderet. Det er grundleje og er derfor tilskudsberettiget. I tilmelder et antal deltagere til udlejeren, og så justerer vi tallet undervejs på lejren.

Næsbycentret

Centerlejruger

Skelbyvej 126 DK-4171 Glumsø

I kan komme på centerlejr i ugerne 27-32. En centerlejr varer fra lørdag til lørdag, men I kan selvfølgelig selv bestemme, hvornår I kommer og tager af sted. I uge 29 afholder vi også rollingelejr, som er for bævere, spirer, mikroer og puslinge.

Du kan finde en udførlig rejsebeskrivelse på hjemmesiden. www.naesbycentret.dk

info@naesbycentret.dk Telefon til centret (under sommerens lejre) 57 64 72 84 Udlejer: 70 20 72 84 udlejer@naesbycentret.dk Kasserer: 70 26 72 84 kasserer@naesbycentret.dk

Forlejrmøde Vi holder forlejrmøde den 12. maj 2008, hvor I kan møde lejrleder, stab og de andre ledere, der skal på lejr. Her kan I høre om centrets nye aktiviteter, affaldssortering, madordning og få svar på en masse spørgsmål.

abebro andagter til lejrbålet ansigtsmasker i gips arbejde med uld ballon-snige-løb balloner på flasker bassinkajakker biologisk vandkvalitet bivokslys bladene ånder bloktårn byg i etager båd med dampturbine citronbatterier cola med magi cowboy fejde creme dampbåd med kobberrør dampturbine Danmark i rafter dragebygning drikke- og spiseskål edderkoppejagt elastik-kanon elevator Emil fra Lønneberg løb Europa i rafter Faldgruppe fælder til smådyr fitness center flaskeraket flaskestorm flettede bånd flintesmed flydebro forkyndelsesmateriale fotojagt friluftskøkkenet giraf goose-rygsækken grundloven grydeboller gynge handelsrejse håndpropel indiansk musikbue insekter og smådyr i telt og krat insektsluger kalkmaleri kampen om Danmarks krone karrusel kastemaskine kasteøkse kludetæpper kokkemester krabbeløb kraniekogning kulsøpionering lege fra da far var spejder lignelsesløb luftgynge lysestøbning læbepomade mad fra da far var spejder mad i en mu-mu massefylde miljøprojekt den flittige myretue miljøprojekt fra grundvand til mundvand miljøprojekt Glumsø sø miljøprojekt solkogekasse miljø-yatzyløb morgentur nat-aktive insekter natsnigning naturens spisekammer naturens 3-retters menu naturkosmetik naturopskrifter natur-undersøgelse af søen nordisk mytologi andagt o-løb omvendt dag smil

www.naesbycentret.dk

ostefremstilling pamhule panfløjte papirfremstilling perler af ler pilefletter planterne ånder planternes voksesteder planter og ilt popcorn med lyd i primigafler pølsereflektor racerflåde raftebowling redekasse ringspil med spyd robin hood løb rodeotyr rodezoneanlæg runer i træ


Næsbycentret Spejdercentret ligger på vejen mellem Sorø og Næstved, en time fra København. Der går tog til Glumsø, hvorfra der er en køn tur til fods eller med bus herfra. Til centret hører 20 tdr. pragtfuld naturgrund, gode lejrpladser, kuperet aktivitetsterræn og en meget smuk sø, der giver mulighed for masser af vandaktivitet.

Lejren

kort

Grunden på 20 tønder land består af teltpladser, fællesarealer, beplantning, bygninger og en sø. Med god plads til alle, så kan vi være 700 deltagere på en gang. Der er 5 overordnede lejrpladsområder, som hver er underopdelt med masser af plantebælter.

Centerlejr

Vores sø danner rammen for vand­ aktiviteter som kajak- og kanosejlads, tømmerflådebygning og naturundersøgelser. Rundt på grunden er der placeret tre raftegårde og der kan hentes vand to forskellige steder. Vi har fire sheltere og en samisk ”gamme” til fri afbenyttelse, samt tre store lejrbålspladser. Der er toilet- og badebygninger til piger og drenge. Badebygningerne har varmt vand (16 liter for 5 kroner). Der er selvfølgelig parkeringspladser og adgang til Internet for lederne.

Den mest centrale aktivitet på et spejdercenter er sommerens lejre. Her kommer spejdergrupper fra nær og fjern for at holde sommerlejr. Vi tilbyder en række faciliteter og god service, og så er det muligt at møde nye venner og knytte bånd på tværs af grupper, korps, landsdele og lande.

Aktiviteter

Miljø

Inden lejren modtager I et aktivitetshæfte med en kort beskrivelse af over 100 forskellige aktiviteter og et antal dagsprojekter. Vi leverer alle de materialer, I skal bruge på aktiviteten samt skriftlig og eventuel mundtlig instruktion. Der er aktiviteter, som er lige til at gå til og så er der dem, som kræver hjælp fra staben – eksempelvis pileflet, vikingesmykker, smedjen, kajak med flere. Inden lejren og eventuelt på forlejrmødet kan I hos lejrlederen booke aktiviteter på de dage, I ønsker. Det er muligt undervejs på lejren at ændre bestilling og vi er behjælpelige med at skaffe materialer og udstyr, hvis I har specielle ønsker. Alle materialer er inkluderet i grundlejen. På centret har vi tre aktivitetspladser til forskellige formål. Den mest centrale er indrettet, så I som deltagere kan få ro til aktiviteten, samtidig med at I har en oplevelse af fællesskab.

Vi går meget op i at passe på vores fælles klode. Derfor er vi et af verdens 9 SCENES-centre (Scout Centres of Excellence for Nature and Environment). Vi arbejder aktivt med miljøet på flere fronter:

Mad,

køl og bål

Det er vigtigt for os med miljø-indsatsen – vi ønsker at være et så bæredygtigt center som muligt, og derfor består vores solsejl også af brugte sejl fra sejlbåde.

Fælles

Danmarks største centerlejr UDFLUGTER

Vi har et godt samarbejde med den lokale Superbrugsen. Fra dag til dag er det muligt at bestille mad ved hjælp af vores bestillingsskema. Maden leveres i løbet af formiddagen og staben sørger for at sortere, tjekke lister af og sætte varerne på jeres hylder i kølerummet. I skal selv have fornøjelsen af at tilberede maden på lejrpladsen. I kan eventuelt benytte vores brænde­ besparende komfurer eller måske vores friluftskøkken med blandt andet stenovne? Brændet har vi også klart til jer.

•  Vi affaldssorterer i 6 dele og bortskaffer det selv på en miljørigtig måde. Det gør vi i en pædagogisk ramme som spejderne forstår og kan se. •  Vi har en lang række miljøaktiviteter og miljøprojekter, som blandt andet giver ret til at bære Næsbycentrets miljømærke. •  Vi arbejder med at spare på vores energi- og ressourceforbrug. Vi sparer på vandet og strømmen igennem alternative opvarmningsformer, omtanke og oplysning. Vi arbejder hele tiden på at spare, og skærer årligt elregningen ned.

Næsbycentret ligger midt på Sjælland i et meget smukt område. Der er masser af udflugtsmål både til en eller flere dage. Her kan vi nævne nogle få: Vikingeborgen Trelleborg, Forlystelsesparken BONBON-land, Holmegaard Glasværk, Kählers Keramikfabrik, Tystrup Sø med sandstrand, Middelaldercentret i Nykøbing F, Roskilde Domkirke, Vikingeskibsmuseet i Roskilde og forsøgscentret i Lejre. København er kun en times kørsel væk, og her er mulighederne selvfølgelig mange.

aktiviteter

En centerlejr er kun en centerlejr for sig selv, hvis man virkeligt ønsker det. Vi vil nemlig gerne have, at alle møder hinanden aktivt i løbet af lejren – blandt andet fordi det er sjovere at være mange til nogle aktiviteter. Derfor arrangerer staben gerne en fællesdag med et tema; eksempelvis tivolidag eller

Internationalt

vask-kloden-ren-dag. Vi arrangerer også fælles natløb, stort stratego for hele lejren, hvor spejderne er brikker og de fedeste lejrbål, hvor I også kan bidrage. I skal gøre jer virkeligt umage for ikke at more jer til vores fællesaktiviteter.

center

Vi er netop blevet til et af Danmarks tre internationale centre. For at blive et internationalt center skal man opfylde en række kriterier. Blandt andet skal vi have mange internationale gæster, internationale voluntører, internationale aktiviteter m.v. Alt det kan vi tilbyde jer på vores centerlejre. Hertil kommer at vi har et kæmpe europæisk netværk, som vi kan trække på. The Goose Network et det vigtigste netværk, der bygger på miljø og bæredygtighed. I det netværk udveksler vi aktiviteter, centermedarbejdere og deler viden om, hvordan andre centre udvikler deres arbejde. Det betyder, at vi altid er i front med de gode idéer fra andre lande.

Service …er det vigtigste for os. Vores varemærke er, at vi leverer en service til jer, som deltagere på vores centerlejr, som I ikke får andre steder. Næsfolket samler på hver lejr en stor stab, der tager sig af at rengøre toiletter, sørger for at miljøet ikke lider overlast, kører affald væk, arrangerer og planlægger aktiviteter, fællesdage, lejrbål og står i smedje, friluftskøkken og ved håndværksaktiviteterne. Det er også Næsfolket, der smiler i materialen, når spejderne kommer efter besnøringsreb, skovle eller røgvender – og vi har det alt sammen. Hvis I spørger, så finder Næsfolket, som oftest en løsning. I betaler én pris. Til gengæld får I alt i denne pris. Aktiviteter, materialer, brænde, kølefaciliteter, rafter, lån af besnøringsreb er alt sammen inkluderet sammen med et smil fra Næsfolket.

Næsbycentrets sommerlejrfolder 2008  

Folder om mulighederne for spejderlejr på Næsbycentret

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you