Page 1

REVISTA VISUAL

E

ERAM LABIUS


THEATRE TIME


4

Concepte

17

Publicitat

5

Cinema

18

Teatre

6

Òpera

19

Concepte

7

Entrevista

20

Entrevista

8

Publicitat

21

Autoretrat

9

Viatge

22

Concepte

10

Escultura

23

Composició

11

Tchaikovsky

24

Poesia

12

Composició musical

25

Disseny

13

Música

26

Disseny

14

Publicitat

24

Pintura

15

Vida

25

Publicitat

16

Composició

26

Mix

No repression

Queen pistols

Arty TV

Humor gràfic Metahumana

Esfuerzo

Pastisima!

Ikigai

Homenatge

Septem Resum

PERSONES

El trencanous

Creativity

PUBLICITAT

Leandre Cristofol

Textura

DISSENY

Les Coves del Drach

Composició

VIDA

Coco Chanel

El Chojin

ART

Emma Watson

Laberint

CONCEPTE

Carmen

La Fura dels Baus

MÚSICA

Samuel L. Jackson

Joc Petrolera

CINEMA

Roots


Roots in

ESSENCE

4


171

Son las veces que Samuel L. Jackson ha dicho “motherfucker” en 27 películas diferentes, demostrando un mayor registro con esta única palabrota del que muchos actores son capaces a lo largo de toda su carrera. Ya desde pequeño esta y otras palabrotas ayudaron al actor a superar su tartamudez y a día de hoy se ha convertido en un auténtico poeta reinventado y utilizado “motherfucker” al menos de 151 maneras diferentes. En lo que respecta a las películas, dos filmes de Quentin Tarantino encabezan el recopilatorio: Jackie Brown con 37 “motherfuckers” seguida de Pulp Fiction, que cuenta con 26 y Soul Men se lleva el bronce con 24 menciones.

5


Ã’pera

GEORGES BIZET 6


Entrevista a: EMMA WATSON Com fas per trobar un balanç entre la teva vida personal i privada d’una dona jove, i la teva vida professional altament activa? Sempre has volgut ser actriu? Quan era més jove no necessàriament tenia en ment la actuació com una vocació, però sempre he amat les presentacions, sempre. Et vas sentir immediatament a gust davant d’una càmera? Vaig començar actuant quan tenia nou o deu anys i crec que quan ets tan jove gairebé no perceps la por. Tens la confiança de la juventud, així que no penses tant en els nervis. Jo vaig tenir molta sort, em venia naturalment.

La fama va venir cap a tú molt ràpid, i a una edat molt jove. Ha canviat radicalment la teva vida? No recordo molt de la meva vida quan no era famosa, així que és difícil pensar en com ha canviat. No he conegut res diferent.

Gran part de la meva agenda l’escriuen altres persones i no necessàriament escriuen “temps de Emma” o temps per a la meva vida personal en aquesta, així que he de recordar buscar aquest temps. Molt fàcilment passa a l’últim de la llista de prioritats però és molt important. Pots descriure la relació amb els teus fans? Penso que els mitjans poden ser molt inconstants, i saber que sóc apreciada i recolzada pels meus fans és increíblement important per a mi.

Veus les pel·lícules en les que has actuat? Què tan fàcil és veure’t per pantalla? És bastant difícil perquè m’he tornat molt crítica de mi mateixa, però a mesura que passen els anys he après que és important veure el teu treball i tractar de ser objectiva al respecte perquè així és com un aprèn i millora.

7


coco CHANEL Hi havia una vegada una dona que va transformar l’armari femení per alliberar les dones i lliurar-se a si mateixa. El seu nom és Gabrielle Chanel, la persona que va donar pas al mite. Dissenyadora d’alta costura francesa, va ser una de les modistes més prolífiques de la història i una de les més innovadores durant la Primera Guerra Mundial deixant un etern llegat amb la fundació de la marca Chanel.

My life didn’t please me, so I created my life 8


COVES DEL DRACH

Una de les visites més famoses a Mallorca són Les Coves del Drach, en Porto Cristo. Les coves amaguen al seu interior un gran llac subterrani, el llac Martel, considerat un dels llacs subterranis més grans del món, on els concerts de música clàssica s’ofereixen diàriament amb peces de Caballero, Chopin... una experiència inoblidable per acabar la visita a les coves.

9


Leandre Cristofol

MONUMENT Aquesta escultura surrealista, coneguda com el tripi es va realitzar al 1935 i es conserva al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Té una réplica de 8 metres d’alçada que es va instal·lar a la plaça de George Orwell (Barcelona) al 1991. La temàtica de l’obra és la dona i el sexe, destacant el pit que s’eleva de manera aèria. 10


EL TRENCANOUS

L’Obra L’obra va ser estrenada el 17 de desembre de 1892, al teatre Mariinsky de Sant Petersburg sota la coreografia de Lev Ivanov, el llibre de Marius Petipa i la música d e Piotr I. Txaikovski. La primera història que es coneix del Trencanous està basada en el llibre de contes d’Ernst Theodor Amadeus Hoffmann, titulat “El Trencanous i el Rei dels ratolins” (1816). No obstant això, l’argument que donaria vida anys més tard al ballet de Txaikovski, deriva d’una adaptació que Alexandre Dumas (pare) va fer del text de Hoffmann. El ballet consta en dos actes i 5 escenes.

11


WITHOUT

MUSIC LIFE WOULD BE A MISTAKE. 12


THE TWO QUEENS

13


WEEK.

15


16


EL JOC DE TAULA ON ET POSARÀS EN LA PELL D’UNA GRAN EMPRESA PETROLERA I T’AJUDARÀ A ENTENDRE L’ESTAT DEL MEDI AMBIENT DEL NOSTRE PLANETA

COMPRA-HO JA!


SINTETITZANT:

LA FURA DELS BAUS 18


19

MA ZE OF LIF E.. .


EL CHOJIN, el conegut raper madrileny llença “Recalculando ruta”, un llibre-disc en el que reflexiona sobre el pensament lliure.

El disc gira entorn a com la societat modula els somnis. Com creu que podem combatir-ho? Moltes vegades tot és més senzill del que sembla. T’has de parar a reflexionar i pensar si estàs on vols estar o és una gran mentida el camí que segueixes perquè t’ho han fet seguir. Ens ensenyen a ser responsables, a arribar puntuals a la feina, però no a cuidar-nos a nosaltres mateixos, és el que s’ha d’aprendre.

Què vols ser de gran quan siguis gran? Aquesta qüestió és una espècie de càstig. Ens obliguen a triar una meta quan pot ser no estem preparats. D’aquí el títol, Recalculando ruta, vols arribar a un lloc i en el camí que havies pensat mai serveix. Porto en aquesta situació des de que era petit i vaig pensar que el títol era un bon resum de com veig la vida.

Acaba d’editar un llibre fa unes setmanes i ara un llibre-disc. Es quedaven curtes les cançons? Tampoc és això. Tinc un estil en el que puc explicar moltes coses, però és cert que necessites obrir-te una mica i explicar coses de manera diferent. En el moment en el que es converteix en una rutina perd aquella màgia per la que et vas ficar al principi. El que intento és trobar noves fòrmules.

20

Molts dels seus vídeos a les xarxes socials han arribat a ser virals. Quins aspectes negatius i positius té aquesta tendència? Té de tot, res està bé o malament. A nivell personal m’ha vingut bé. En Twitter i Facebook són molt llests, porquè veus les coses que vols veure per què no surtis de les xarxes. Puc establir bones connexions, però moltes vegades no veure la realitat en el seu conjunt perquè mires només la teva parcel·la. Cap a on va la seva ruta personal? La reflexió a la que he arribat ara és que m’és igual. L’únic important per a mi és que estic on vull estar. El que faig és deixar-me emportar per les onades, disfrutant el moment.


M O N I LV A

SELF PORTRAIT

21


22


23


Esfuerzo Yo camino entre triunfos, tambien entre fracasos. Y enfrento cada dĂ­a, tener que continuar. aunque a veces son lentos, y cansados mis pasos, no hay quien me detenga, tratando de alcanzar. Aquello que ambiciono, por difĂ­cil que sea, o por inalcanzable, como suelen decir. Aquellos que no luchan, contra viento y marea, aquellos que no rompen cadenas, por seguir.

POESIA 24


packaging DREAM WITH PASTISIMA! 25


IKIGAI.

O la filosofia de vida dels japonesos que arriebn als 100 anys.

Preguntes per ubicar-nos en el món:

“L’objectiu és identificar allò en el que ets bo, que et dona plaer realitzar-ho i que, a més, saps que aporta quelcom al món. Quan ho portes a terme, tens més autoestima, perquè sents que la teva presència en el món està justificada. La felicitat seria la conseqüència.”

Quin és el meu element? Amb quines activitats es passa el temps volant? Què et resulta fàcil de fer? Què t’agradaba quan eres petit/a?

Francesc Miralles.

26


homenatge a:

27


TS PO EL JA

AR OB TR

LIB AL EV AT AL

RIA RE

A R PE RO SP MÉ


RESUM

29


ERAMLABIUS IL·LUSTRACIÓ FOTOGRAFIA MAQUETACIÓ REDACCIÓ DISSENY MARTA MONTAÑO


ERAMLABIUS 2017.

Eramlabius III magazine  
Eramlabius III magazine  

Marta montaño

Advertisement