Page 1

M A N U A L D 'I D E N T I TAT C O R P O R AT I VA

Fo r m a Fi lm s 1 0 d e feb r er d el 2 0 1 4


ÍNDEX 1 INTRODUCCIÓ

2

2 PRESENTACIÓ

3

3 TIPOGRAFIA I CROMATISME

12

4 UTILITZACIÓ DE LA MARCA

15

5 APLICACIONS GRÀFIQUES

21


1 INTRODUCCIÓ L’objectiu principal de la creació d’aquest manual d’identitat corporativa és el de descriure, de manera clara i concisa, la identitat corporativa de Dirty Dihes i explicar com s’ha de desenvolupar aquesta identitat en diferents aplicacions comunicatives necessàries pel projecte. Un dels propòsits d’aquest manual és que sigui utilitzat com a referència i guia de normes bàsiques per a la correcta utilització dels elements gràfics que formen la imatge corporativa de Dirty Dishes. La identitat corporativa es crea a través d’una imatge corporativa clara que representa directament els objectius i la manera de treballar de Dirty Dishes. Aquest manual ha

estat pensat per totes aquelles persones que seran responsables d’interpretar, articular, comunicar i aplicar la marca en diversos àmbits. Així doncs, aquest manual és una eina indispensable per a l’aplicació dels elements que defineixen aquesta imatge. Pretén normalitzar i homogeneïtzar els paràmetres gràfics que s’han d’utilitzar mitjançant una correcta interpretació i aplicació de la marca. En definitiva, el conjunt d’aquests elements ajudarà a que se n’aconsegueixin els objectius de reconeixement i identificació optimitzant l’eficàcia de la seva comunicació.

2


La marca Dirty Dishes es configura amb un imagotip, un isotip i un logotip que poden funcionar independentment. La tipografia utilitzada a les tres variants és la Bebas, una tipografia de pal sec.

2 presentació “La Carol fa tres dies que hauria d’haver tornat a casa seva. Després d’intentar comunicar-se amb ella i donar-la per desapareguda, el seu pare decideix sortir a buscar-la per ajudar a la policia.” Dirty Dishes és un thriller que es desenvolupa gairebé enmig del no res. Una carretera perduda i una masia abandonada és gairebé tot el món que embolcalla la història d’aquest pare que, frustrat per la desaparició de la seva filla Carol, decideix sortir a buscar-la.

El logotip està format únicament pel text Dirty Dishes amb majúscules i amb una inclinació de 13º cap a la dreta. Aquesta inclinació, que també la trobem a l’imagotip i l’isotip ens ajuda a reforçar la idea de velocitat que és present en bona part del curtmetratge. A més, al logotip també hi ha incorporat un grunge interior, que ens aporta una textura que recorda a l’asfalt. Normalment la imatge de Dirty Dishes es presenta de color blanc, fet que ens recorda a la pintura de les marques de circulació fetes sobre l’asfalt. L’isotip està format per les inicials de Dirty Dishes amb majúscules i mostrades enmig d’un quadrat que, en conjunt, tenen una inclinació de 8º. Igual que el logotip, té incorporat un grunge interior que no està inclinat per tal de crear contrast amb el text i aconseguir una sensació de moviment. A més a més, també hi ha incorporat un grunge exterior que aconsegueix la integració total amb la textura de l’asfalt. Finalment, l’imagotip és la integració del logotip i l’isotip en una sola figura. Així doncs, trobem que està format pel quadrat amb les incials a l’interior i, a sota i amb la mateixa inclinació, el text que forma el logotip.

3


IMAGOTIP 4


IMAGOTIP POSITIU 5


IMAGOTIP NEGATIU 6


x

11x

8ยบ

11x

IMAGOTIP PROPORCIONS / ANGLES 7


LOGOTIP POSITIU / NEGATIU 8


13ยบ

x 4x

25x

LOGOTIP PROPORCIONS / ANGLES 9


ISOTIP POSITIU 10


ISOOTIP NEGATIU 11


3 TIPOGRAFIA I CROMATISME

La tipografia Bebas ens aporta una sensació de que el text funciona com a bloc visual, aporta rectitud a la composició i, a la vegada, hem aconseguit contrastar-la aportant moviment mitjançant una petita inclinació. Aquesta composició inclinada ens recorda la velocitat i força que és present durant la primera part del curtmetratge.

El que buscàvem per a la imatge Dirty Dishes era un punt de solidesa i moviment a la vegada. El curt necessitava d’una representació gràfica que indiqués força i fragilitat en proporcions semblants.

A part d’això, vam voler jugar amb la textura representativa de l’asfalt. Les esquerdes que s’hi formen ens recorden la fragilitat que es respira a la segona part del curtmetratge i, és per això, que l’hem volgut incorporar a la tipografia d’una manera més o menys homogènia.

La tipografia que finalment va ser escollida va ser la Bebas, ja que s’adequa a moltes de les característiques que consideravem indispensables pel bon funcionament de la imatge del curtmetratge. Pel que fa al cromatisme, vam considerar indispensable que s’adaptés també a aquests criteris. És per això que vam decidir que només utilitzaríem el blanc i el negre.

Pel que fa al cromatisme, s’han volgut potenciar els mateixos missatges que hem volgut transmetre amb la tipografia i la seva composició. Els colors blanc i negres ens recorden als colors de l’asfalt amb les línies pintades. Aquest contrast entre llum i ombra, clar i obscur, potencia les dues parts del curtmetratge. Una que succeeix de dia i, una altra, que succeeix de nit.

12


HELVETICA

BEBAS

ABCDEFGHIJKLMN OPQRSTUVWXYZ 1234567890

ABCDEFGHIJKLMN OPQRSTUVWXYZ 1234567890

ABCDEFGHIJKLMN OPQRSTUVWXYZ ABCDEFGHIJKLMN OPQRSTUVWXYZ 1234567890 abcdefghijklm nopqrstuvwxyz abcdefghijklm nopqrstuvwxyz 1234567890

TIPOGRAFIA FAMÍLIA TIPOGRÀFICA 13


C 0% M 0% PANTONE black C

Y 0%

K 100%

CROMATISME CMYK / LLIBRERIA DE COLORS PANTONE 14


4 UTILITZACIÓ DE LA MARCA IMAGOTIP: PROPORCIONS / COLOR 15


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis a bibendum odio. Nullam venenatis elit eu erat posuere sollicitudin. Sed urna diam, sodales ac leo sed, venenatis lacinia turpis. Sed nisl urna, tristique eget interdum et, ultricies a tortor. Proin faucibus est ac odio rhoncus, pellentesque molestie felis posuere.

Lorem ipsum

1cm

Lorem ipsum

1cm

1cm

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis a bibendum odio. Nullam venenatis elit eu erat posuere sollicitudin. Sed urna diam, sodales ac leo sed, venenatis lacinia turpis. Sed nisl urna, tristique eget interdum et, ultricies a tortor. Proin faucibus est ac odio rhoncus, pellentesque molestie felis posuere.

UTILITZACIĂ“ DE LA MARCA IMAGOTIP: ESPAI 16


6cm (o més)

5,5cm

3cm

2cm

-2cm

UTILITZACIÓ DE LA MARCA IMAGOTIP: MESURES 17


UTILITZACIÓ DE LA MARCA LOGOTIP: PROPORCIONS / COLOR 18


Lorem ipsum

m

0,5c

Lorem ipsum

0,5cm

UTILITZACIÓ DE LA MARCA LOGOTIP: ESPAI 19


11cm

8cm

6cm

4cm

2cm

UTILITZACIÓ DE LA MARCA LOGOTIP: MESURES 20


5 APLICACIONS GRÀFIQUES IMAC 21


APLICACIONS GRÀFIQUES MACBOOK 22


APLICACIONS GRÀFIQUES PAPERERIA 23


APLICACIONS GRÀFIQUES TARGETES 24


APLICACIONS GRÀFIQUES CARÀTULA CD / GALETA 25


APLICACIONS GRÀFIQUES CARTELLISME 26


APLICACIONS GRÀFIQUES SAMARRETES 27


Manualcorporatiu DIRTY DISHES