Page 1


Editorial sumari

Pags.

Editorial

2

Escola

3

Gira-sol

4-5

Carrilet

6-7

Ginesta

8-9

Garbí

10-11

Bambi

12-13

Estel

14-15

Romaní

16-17

Patufet

18-19

Xaloc

20-21

Esports

22-23

Olimpíades escolars 24-25 Sabies que?

26-27

Col·laboració

28-29

Assemblea General 30-31 AMPA Passatemps

32 33-34

Escola Verda

35

Fundació

36

Imatges 50 anys Foto 50 anys

37-38 39

Edita: Associació de Mares i Pares d’Alumnes de l’Escola Montsant. Hi col·labora: Fundació Escola Montsant. Dibuixos i textos: Alumnes de l’Escola Montsant. Maquetació: Alta, Agència Creativa i Equip docent de l’Escola Montsant. Imprimeix:Tot Imprès s.c.p.- Reus Imprès damunt de paper i tinta ecològics.

2

50

anys...

tota una història viscuda i tota una història per viure. Arribem al final del curs 2017-2018. Ha estat un curs marcat pel ritme diari escolar, que ja és prou agitat, i hem anat més enllà amb el desenvolupament del programa d'activitats per celebrar els 50 anys com calia, fent protagonista el nostre alumnat i donant valor al que es fa a l'escola. I és que, tot i el ritme diari, tothom hauríem d'aprendre a parar i pensar què i com és el que fem en el dia a dia, i a l'escola també, i donar valor a les petites coses que sovint són molt grans i que tenen un gran treball al darrera. Vam iniciar el curs recordant quins són els trets de la nostra escola: familiar, catalana, participativa, democràtica, activa, inclusiva, sostenible, innovadora i motivadora. Al final de curs, hem desitjat que la nostra escola segueixi endavant amb els següents ingredients:

3 cullerades soperes d'esport i habits saludables,

sobretot molta salut!

4 talls ben grans de fantasia i contes, que es tanqui els ulls i es pugui ensumar de lluny.

5 gots ben plens d'alegria i festa, per tot arreu.

1 bon sofregit d' Il·lusio, que no pari de fer xup xup.

2 olles de suquet de llengua catalana, no hi pot faltar ai!

3 manats d'escola inclusiva, que n'hi hagi per tots i ben arrejada.

4 raigs de creativitat, quan més espontània, millor.

5, 50, 50 ... grams d'amistat,

a gust del consumidor però que n'hi hagi.

6 hores de coccio de ritme diari,

o les que calgui, com les que tenim cada dia a l'escola. Remenar sense parar. I no ens oblidem del més essencial de la recepta de l'escola:

fer-la entre totes i tots! Us animem a mirar aquest Portaveu 169, que ben segur ens ajudarà a parar, poder gaudir i donar valor al que fem a la nostra escola. Us desitgem molt bon estiu i per 50 anys més d'Escola Montsant!


Escola Informacio del trimestre Durant aquests dies es realitzarà la matrícula per al curs 18-19. El curs vinent seran 25 alumnes a P3 i s'incorporaran un alumne més a P4 i un altre a P5. Pel que fa a obres i manteniment, amb l'aprovació del consell escolar, es va fer un informe sobre barreres arquitectòniques de la nostra escola al Departament d'Ensenyament. També cal dir que s'ha manifestat la preocupació i s'han fet les demandes pertinents a la regidoria d'ensenyament, donat que durant el 2n trimestre no hi va haver cap actuació de manteniment. Durant la segona quinzena de maig, han vingut intensivament i s'està fent tot un canvi de fluorescents, persianes i altres incidències necessàries a l'escola. D'altra banda, des de l'AMPA i amb la col·laboració d'uns pares molt eixerits, aquest trimestre s'ha instal·lat al porxo una taula de ping-pong. Aquesta ha estat un obsequi per part de les famílies de 6è Xaloc de la promoció 2008-2017 amb els beneficis que es van recollir de la festa de fi del curs anterior. Les sortides han estat les següents: Abril: Atletisme (6è); teatre (EI); teatre (CI); teatre(CM); sortida al Parlament de Catalunya (CS); Falset 4t; sortida a la platja dels capellans (CI) Maig: sortida a l'Aleixar (3r); sortida a Montblanc (4t); sortida a la platja de Cambrils (EI); sortida a Ajuntament i Palau Bofarull (1r); sortida intercanvi experiències a l'escola Font del Lleó (alumnat USEE) Juny: Hola Sant Pere! (2n) Hem fet les següents estades: els dies 5 i 6 d’abril, l’alumnat de P4 fins a 5è va fer les colònies a Tamarit. 6è Xaloc, dels dies 30 de maig a l'1 de juny, va gaudir del seu viatge a Cala Canyelles, amb platja i activitats nàutiques. I a més, hem fet tot aquest seguit d'activitats i celebracions: Vam començar el trimestre amb la 36a Olimpíada Escolar amb un gran nombre de participants. A l'acte d'inauguració del 6 d'abril, l'alumna Blanca Rofes va ser una de les presentadores; i els alumnes Lucas López i Laura Peris ens van representar com a capitans de la nostra escola. Volem destacar, a banda de les medalles aconseguides, la bona actuació de tots els esportistes però també la implicació i col·laboració dels mestres-entrenadors i de les famílies. El 13 d'abril, l'alumnat de 5è va participar a la XXXVII Mostra de Teatre Reus-Baix Camp amb l'obra: L'Escola Montsant, una escola de pel·lícula. Aquest curs a més, van representar l'obra, el 26 d'abril, a la Cloenda de la Mostra al Teatre Bartrina, juntament amb les escoles Pi del Burgar i Marià Fortuny. El dissabte 14 d'abril, 5è Garbí va participar a la V Fira Tastet de ciències, on va mostrar els seus experiments diversos i va descobrir la ciència amb altres escoles, instituts i entitats. El diumenge 15 d'abril es va fer la sortida en família. Va ser una sortida tranquil·la i afable, on l'entorn natural de Capçanes i la bona companyia, acompanyades del bon temps, van fer de l'excursió una diada magnífica.

El dissabte 21 d'abril es va celebrar la 1a Jornada Cultural Familiar Montsart, tot un matí ple d'activitats i tallers al pati per a les famílies. La jornada va culminar amb un arròs per a més de 250 persones. La setmana del 23 al 27 d'abril, vam celebrar Sant Jordi a l'escola: el drac del pati d'Ed.Infantil; els jocs medievals fets pel cicle superior per a la resta d'alumnat; el teatre de Sant Jordi representat per 3r Romaní; l'intercanvi de llibres i els diversos tallers a les classes van commemorar la setmana del llibre i la rosa. El dissabte 5 de maig, la coral de l'escola Montsant Sona va participar a la XVI Trobada de corals del Departament d'Ensenyament. L'alumnat de la coral va gaudir moltíssim amb les diverses actuacions i interpretant les cançons Count on me i Músic de carrer. El dimarts 23 de maig, l'Adrià Margalef i l'Elsie Sanchez van representar la nostra escola al Consell d’Infants de Reus. Des de classe, vam poder seguir en directe les propostes de l’alumnat de Reus al ple de l’Ajuntament, relacionades amb l'activitat física i la salut. El divendres 11 de maig, l'alumnat de 5è Garbí va participar a l'activitat Let's Clean Up Europe. Va fer neteja del camí de l'Hospitalera i d'un tram del barranc dels Calderons; es van recollir un total de 41 kg de brossa entre paper, plàstic, vidre i restes. La ciutadania ha de ser conscient que tots fem Escola verda!. El dissabte 26 de maig es va celebrar la XX Jornada Esportiva, tot un èxit de participació i esport en aquesta edició després de 20 anys. El dimarts 29 de maig, el regidor d'esports Jordi Cervera va lliurar els diplomes a l'alumnat 1r Estel, pel curs de natació Cap nen sense saber nedar. El 5 de juny, l'alumnat de 6è Xaloc va participar al projecte Apadrina i va descobrir al Centre de Lectura, per a altres alumnes de Reus, tots els secrets de la Festa Major de Reus. El divendres 8 de juny, vam celebrar la Festa Final del Curs en Fem 50, per la qual vam fer una pastís amb una recepta ben original però sobretot on hem volgut remarcar que l'escola la fem entre tots i totes. El dijous 31 de maig vam celebrar Corpus amb els balls dels Nanos i la Mulassa de 3r Romaní. Appel Catering ens va obsequiar amb la tradicional coca amb cireres. El divendres 15 de juny es farà la 2a Montsant Trailkids, una caminada d'uns 10 km que farà tot l'alumnat de CS. L'aportació recollida dels berenars i donatius s'ha fet a l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) El dijous 21 de juny, a la Biblioteca Xavier Amorós, es presentarà el conte L'alzina, el roquer i l'aglà de l'Escola Montsant i es presentarà oficialment la Geganta Montsant. El proper 26 de juny, celebrarem el comiat de 6è Xaloc, s'acomiadaran de l'escola després de 9 cursos! Des de l’Escola i des de la revista Portaveu, us desitgem que passeu un...

Molt Bon Estiu!

3


Gira-sol

Ens endinsem endinsem al mรณn dels contes BERTA ESPELT

ALEX ORLANDO VILLAMAN

JANA MARTรN

NAIA ALUJA

4


Gira-sol ERIC LEÓN

ÁLVARO HERNANDEZ

PAU CASANOVAS

VÍCTOR PEINADO

5


Carrilet

6


Carrilet Els carrilets han dit que les paraules més boniques en català són:

7


Ginesta

Colonies

A

Tamarit

El dijous 5 d’abril vam anar de colònies a Tamarit. El trajecte amb autobús se’m va fer llarg, però, per sort no em vaig marejar. Quan vam arribar vam anar a jugar una estona a una placeta i una mica més tard vam anar a dinar . Després vam anar a veure les habitacions, em va tocar la Red House. A la tarda van venir els monitors, ens vam presentar, vam fer jocs i ens van donar una estona de temps lliure. Una mica més tard, vam fer una excursió a la platja. Vam caminar una bona estona tot buscant petxines, pedres rares… A l’hora de berenar vam descansar una estona. I després vam tornar a la casa de colònies. A la nit, després de sopar, vam fer un joc amb llanternes. Quan vam acabar ja era hora d’anar a dormir, però primer vam fer una desfilada de pijames. Va ser molt divertit! Un cop a les lliteres encara vam parlar una estoneta ben fluixet. Al matí quan ens vam despertar teníem les cares pintades! Vam descobrir que la pintura vermella era la del Manuel, el blau del Roger i el verd del Fernando. Vam anar a esmorzar i amb els monitors vam fer jocs. I després de dinar ja vam marxar cap a Reus.

8

Montse Cardús

Atila Oliveira

Diana Prodaniuc


Ginesta El mes d’abril vam anar de colònies a Tamarit, des de p-4 fins a cinquè. Quan vam arribar i vam anar a veure les habitacions, la meva era la més gran! Cada dia vam fer moltes activitats, jocs i també vam anar d’excursió a la platja a buscar petxines, que més tard vam fer servir per fer l’encanteri de la bruixeta.

Cloe Jiménez

A la nit, també vam fer una altra activat amb llanternes. L’endemà també vam jugar i a la tarda ja vam tornar cap a Reus. A l’autobús vaig anar de parella amb el Xavi. Vull tornar a anar de colònies el curs que ve!

Víctor Viera. Martina Recasens

Amb molt poc temps vam arribar a Tamarit. Vam esmorzar i vam tenir una bona estona temps lliure per poder jugar. Al cap d’una estona van venir els monitors per donar-nos la benvinguda i així ens vam poder conèixer i presentar. Després, tothom va haver d’anar a les seves habitacions a fer el llits i deixar-ho tot preparat per a la nit. A la tarda va fer una gimcana per la platja, vam berenar i vam tornar cap a la casa de colònies.

Júlia Valls

Després de sopar vam fer un joc de nit, cadascú havia de portar la seva llanterna. Quan vam acabar i abans d’anar a dormir, vam fer una desfilada de pijames. L’endemà, quan ens vam despertar, ens vam rentar, vestir, fer la motxilla i deixar tota l’habitació ben recollida. Tot el matí vam fer diferents jocs, vam dinar i ràpidament ja vam marxar cap a l’escola. M’ho vaig passar molt bé!

Èric Schaafstal

Gerard Salvadó

9


L’escola Montsant, una historia de pel·licula!

Hola, em dic Carla i us explicaré l’obra de teatre que vam fer el divendres 13 d’abril.

- Per què heu una “peli”? En motiu del 50è aniversari de l’escola. - Hi havia alguna cosa no s’hagués fet mai en una obra de teatre? - Si, que tota l’escola hi participés. Ho vam aconseguir a través un vídeo. - Com et vas sentir fent l’obra? Al principi molt nerviosa, però després em vaig tranquil·litzar. A l’escola Mare Molas van ser molt amables!!! Carla Moreno Magaña

Adrià Margalef El dia 13 d’abril vam anar al col·legi Mare Molas a participar a la Mostra de Teatre. Vam representar l’obra: L’Escola Montsant, una història de pel·lícula! que tracta de com era abans l’escola i com és ara i el seu dia a dia. L’obra la van inventar el Fernando i la Laura. Aquest any, en motiu dels 50 anys de l’escola, tenim l’oportunitat de fer-la al Bartrina! A l’obra hem fet una cosa diferent, hi participen tots els alumnes de l’escola, en un vídeo de dos minuts.

10

Em feia molta gràcia quan assajàvem que els de l’escena de futbol feien el “swish swish”. Quan vam acabar l’obra em vaig sentir molt orgullosa, e m v a a g r a d a r m o l t ! Va s e r u n a experiència inoblidable. Carlota Alsina Mojón

Iria García Vollmer


El dia 13 d’abril vam fer l’obra de teatre que es deia: “L’Escola Montsant, una història de pel·lícula!” Jo estava molt tranquil, eren set escenes. Vam fer aquesta obra per celebrar els 50 anys de l’escola. L’obra anava de el que hem fet: balls, festes, simulacres, obres, colònies... El David va fer lleó i tots van riure. I a l’escena del futbol van ballar el swish swish i també van riure. M’ho vaig passar molt bé! Lucas López López

Olalla Segura López

A l’Escola Montsant, els alumnes de 5è Garbí, faran l’obra de teatre que es titula “L’Escola Montsant, una història de pel·lícula!” Fan l’obra de teatre perquè celebrem el 50è aniversari de l’escola! L’obra anava de l’evolució de l’escola i la representàvem a l’Escola Mare Molas. Quan anàvem a actuar estava una mica nerviós. Jo actuava fent veure que anava a cerca a fer el treball de medi natural, a futbol i a la sortida de l’Aleixar. Al final de tot vam fer un ball i tota la gent ens va aplaudir. Va ser una experiència genial! Alejandro Moreno Pérez

Aina Piñol Pallarés

11


Bambi

12


Bambi

13


Estel

14


Estel

15


Coses que fem a Quan arriba la tardor a la classe ens preparem per fer “el ball de la Castanya”. A plàstica ens donen una castanya que la pintem, la retallem i, després la mestra ens posa un pal, per moure-la. I, a la classe de música ens ensenyen les cançons de la tardor com ara: el ball de la castanya, Marrameu, la Castanyera... I el dia que celebrem la Castanyada actuem per tota l’escola. M’agrada la celebració.

Mireia Sánchez

Kike Guardia

Durant tot l’any fem el projecte d’hort, amb la Pepi, de Patufet. Ara us explicaré què fem. Primer vam preparar la terra, vam arrencar les males herbes, vam remenar-la i vam afegir de nova. Vam posar les herbes al compostador i vam remenar. Durant tot l’hivern vam estar cuidant la terra. Cap a la primavera vam començar a plantar: maduixeres, enciams, carxofes, tomaqueres, cebes... A l’hort també tenim arbres fruiters com: un llimoner, un perer i un pomer. El projecte de l’hort és molt divertit i aprenen coses. I que l’escola tingui un hort la fa més bonica.

Carles Sanromà

Una de les activitats que fem a la classe, és l’obra de teatre de Sant Jordi, aquest any es titulava “Una altra llegenda de Sant Jordi”. Ens van repartir l’obra, la vam llegir a la classe i vam escollir els papers. I a casa vam estudiar el paper del nostre personatge. A l’escola vam fer molts assajos. Jo vaig fer de dona del poble, portava un cistell i un vestit. I la setmana de Sant Jordi vam fer l’obra per tota l’escola, al menjador. Tenia molts nervis, m’ho vaig passar molt bé i els va agradar molt.

Ainara Rebollo

16

Aleix Ahumada


la classe Plantar per primera vegada un enciam.

Max Chillida

A p a rt i r d e 3 r fi n s a 6 è p o d e m p a rt i c i p a r a l e s Olimpíades. Des de l’escola ens fan arribar un full on podem triar l’esport en el que volem participar. Per exemple: futbol, bàsquet, tennis, tennis taula, atletisme (relleus, velocitat, salts d’alçada...)

Jo he participat a futbol vam jugar a la categoria de benjamí. Vam fer equip amb els de 4t. I teníem d’entrenadors a la Laura i el Miquel. Vam competir contra: La Salle, Alberich i Casas, el Pi del Burgar... Enguany hem quedat quarts, per tant tenim diploma olímpic. M’ha agradat molt participar-hi i espero participar en les properes olimpíades escolars.

Arnau Hurtado

Mireia Sánchez La nostra classe Romaní fem moltes coses. Com per exemple: cada any celebrem Misericòrdia i surten els Nanos i la Mulassa. Com que tots volem portar-los sortim dos cops a l’any per Misericòrdia i per Corpus, i ho fem a partir d’un sorteig. Uns porten els Nanos, uns altres fan d’acompanyants i també el pastor de la Mulassa. M’agrada molt. Però també m’agrada molt anar quasi tots els dimarts a l’hort, amb la Pepi. Fem moltes excursions pels pobles de la nostra comarca, així també els coneixem, i hem visitat: Riudoms, Cambrils i L’Aleixar. M’han agradat les activitats i encara n’hem fet més.

Olga Gisbert Hem anat al Circ de les Mussaranyes, un lloc molt divertit. Vam anar a una carpa de circ i allí ens vam trobar una altra escola. Ens van explicar que podíem fer en cada lloc, sempre amb cura. Ens van barrejar les dues escoles i van fer diferents grups. Vam pujar al trapezi, jocs de malabars, diferents tipus de bicicletes...

Naiara Rodríguez Thomas Garcia

17


Patufet ELS PATUFETS ESTEM MOLT CONTENTS PERQUÈ ÉS L’ANIVERSARI DE LA NOSTRA ESCOLA!

L’ESCOLA MONTSANT FA 50 ANYS! I PER AIXÒ LI HEM DIBUIXAT ALLÒ QUE ENS AGRADARIA REGALAR-LI. ELS PATUFETS HAN VOLGUT TRIAR LES JOGUINES QUE MÉS ELS HI AGRADA, PERQUÈ L’ESCOLA, L’ESTIMEM MOLT! LAIA MORA SARA RODRÍGUEZ

18

GABRIEL CABRERA

MARÍA RODRÍGUEZ


Patufet

MARC VALÈNCIA MARTÍ ANGLÈS

ORIOL MARTÍNEZ EMMA CASANOVAS

felicitats montsant

19


Xaloc

LA MEVA ESCOLA FA 50 ANYS

Aquest any ha sigut fantàstic! Com que l’escola fa 50 anys estem fent moltes festes i activitats divertides. Hem fet festes com la de l’acte inaugural dels 50 anys de l’escola i també activitats com la d’anar a cantar al Teatre Fortuny per Santa Cecilia. I l’excursió de tota l’escola a la Morera del Montsant . I, ja que som els grans, fem coses molt especials com la de construir el gegant de l’escola que s’inaugurarà per final de curs. Aquest ha sigut un dels anys més divertits des de que vaig començar l’escola !!!

Enric Cardús Caballer Aquest any, amb motiu dels 50 anys, hi ha moltes coses noves. Per exemple, hem fet el Portaveu en color. Per Santa Cecília vam anar al teatre Fortuny tots els cursos a cantar. El 14 de març, tota l’escola vam anar a descobrir la nostra muntanya, el Montsant. Vam anar-hi des de P3 fins a 6è. Els alumnes de 5è i 6è estan construint un gegant, i els de “Batukada” fem música per acompanyar el gegant. Hem fet els instruments amb material reciclat. El 21 d’Abril vam fer una paella a l’escola i també un munt d’activitats. I el millor de tot és que la festa de fi de curs serà més llarga i amb sopar! Aquest curs ha sigut el millor!+

Aina Font De Rubinat Figuera La meva escola fa 50 anys. Per aquests 50 anys s’han fet i farem: Festes, sopars, gegants, excursions... Una de les coses que recordo molt bé és quan vam anar al teatre Fortuny tota la escola a cantar. També recordo quan vam anar al taller del Manel Llaurador a veure com feien el nostre gegant. Com que l’artista era molt amable, ens va deixar ficar-li el guix damunt dels ferros de l’esquena. Alguns dimarts després del pati ve a la sala d’art i fem un trosset de gegant cadascú (és molt divertit.) Aquestes coses i moltes més són les que hem fet a l’escola Montsant, la millor escola del món.

20

Aleix Guart Polo

Ara us explicaré noves activitats que hem fet aquest any, ja que aquest any l'escola fa 50 anys. Aquest any els nens de 5è i 6è hem fet una geganta, ha estat molt bonic. També al principi de curs vam fer un acte on celebràvem els 50 anys d'escola, i la Lidia i jo vam fer de Xiquet i de Xiqueta (nanos de Reus). Aquella Festa va ser molt divertida! A més, aquest any el Portaveu és en color! Per Santa Cecilia vam fer la celebració al teatre Fortuny. També vam fer una excursió amb tota l'escola al Montsant. Va ser una experiència molt bonica. I aquest any acabarem la festa de fi de curs amb un sopar!

Biel Moussafir Descarrega


Xaloc La meva escola ja fa 50 anys que està educant a nens i nenes. Cinquanta anys essent una escola catalana, verda i laica. Per celebrar els cinquanta anys ja hem realitzat algunes activitats, com per exemple la sortida a la Morera del Montsant. També vam anar al teatre Fortuny, per Santa Cecília., va ser el dia 17 de novembre del 2017. Una altra activitat que hem fet ha estat una geganta per l’escola. És un projecte on els alumnes hem pogut crear amb les nostres pròpies mans. També es va preparar una jornada Cultural, i els alumnes vam poder dibuixar el “logo” de l’escola a una paret. Va ser molt divertit. Espero que la Montsant compleixi molts més anys.

Laura Peris March Aquest any la meva escola fa 50 anys i per aquest motiu s’han organitzat i es portaran a terme diverses activitats. Entre les que hem fet hi ha un concert al Teatre Fortuny de Reus, el dia 17 de novembre de 2017, en el qual hi va participar tota l’escola. Van cantar totes les classes i la Coral Montsant Sona, de la qual en formo part, també va actuar amb dues cançons, de les quals, per mi, la més bonica va ser l’Al·leluia. Fa poquet hem anat d’excursió a la Morera de Montsant amb l’escola. I també vam fer una sortida amb les nostres famílies, professors i membres de l’escola, amb caminada, dinar i jocs al riu. I encara hi ha més activitats programades, com la de la festa de fi de curs, amb sopar! Tinc tantes ganes que arribi aquest dia, que conto les setmanes que queden.

Aquest any m'ho he passat molt bé, i és perquè l'escola fa 50 anys. Per aquest motiu, fem més activitats: una d'elles va ser el dia cultural. Ens vam reunir (qui podia) a l'escola i vam fer un dinar i diferents activitats, com per exemple: fer bombolles, fer una cúpula amb pals o, fins i tot, fer un “graffiti” del símbol de l'escola a la pista de futbol. El 17 de novembre ens vam reunir tots al Teatre Fortuny per celebrar els 50 anys. Cada classe cantava dues cançons. S'ha decidit que a la festa de final de curs es farà un sopar! Aquest any ha sigut la bomba! Per molts anys, Escola Montsant!

Sira Espasa Gomis

Isel Prats Raspall La meva escola ja ha fet 50 anys, jo he passat molts bons moments a l ’e s c o l a . L’e s c o l a é s c at a l a n a , divertida, creativa etc… A l’escola s’han fet moltes activitats. Per exemp l e , e n u n d e l s j o c s d e l a jornada familiar hi havia una galleda d’aigua i havies de ficar una poma i amb la boca havies d’agafar-la. Sinó l’agafaves havies de seguir fins aconseguir-ho. Aquest any però, és el més trist perquè ja faig 6è i quan s’acabi el curs estaré molt trist perquè potser ja no veuré els meus companys. Estic molt content de q u e l ’e s c o l a h a g i f e t 5 0 a n y s . Sempre recordaré l’escola Montsant.

Alex Creus Puiu Dibuixos: Sira Espasa Gomis, Mireia Subirats Torrents, Marc Vallverdú Torres

21


/ Separata / Des de que vaig començar a l’escola, he compartit molts bons moments amb els mestres i companys. Com per exemple quan jugava al sorral amb els meus amics a p3 i p4, els partidets de futbol al pati o a les excursions que he fet al llarg de l’etapa que he estat a l’escola. Però no cal oblidar les colònies, que han estat unes de les coses que recordaré més. A mesura que et vas fen gran, cada vegada és més difícil, però amb l’ajuda dels mestres sempre ho acabes entenen tot. I aquest últim any no podia acabar millor que triomfant a l’obra de teatre dels Pastorets al Nadal i guanyant a les Olimpíades Escolars de futbol la medalla d’or !!! Ha estat una gran experiència estar a l’Escola Montsant. Em fa molta pena marxar però “ sempre tindré la Montsant al meu cor” i els seus records no se m’esborraran mai !!!!

Enric Cardús Caballer El que mai oblidaré d’aquesta escola són els bons moments que he passat amb amics, mestres i molta més gent. També de totes les assignatures que són: Medi Natural, Medi Social, Mates, Castellà, Català, Música, Informàtica i Educació Física, a més a més tampoc oblidaré totes les activitats que ens han preparat els mestres: Un “scape room”, gimcanes matemàtiques, experiments, i moltes coses més. Aquestes coses són les que mai oblidaré de l’escola Montsant, la millor escola del món.

Aleix Guart Polo Jo sempre recordaré aquesta escola. Des de que vaig entrar, a P3 fins ara a 6è, m’ha semblat una escola acollidora, “carinyosa”, cooperativa... i ho és. Jo mai me’n portaré mals records, mai! Aquesta escola m’ha agradat molt. Els mestres són molt divertits i sempre fan el que poden per ajudar-nos. Aquesta escola m’ha ensenyat a parlar, a escriure, la manera de comportar-se quan estàs en una classe...També m’han ensenyat moltíssimes coses més. En resum, aquesta escola és la millor que han pogut escollir els meus pares.

Neus Gisbert Veà

Tots aquests anys al vostre costat han sigut magnífics. Només dir-vos que sou unes persones que mai oblidaré, encara que tots ens acabem separant, us tindré sempre al cor. Sempre penso que encara que no ens veiem durant molts anys sempre ens quedarà la típica trobada que es fa, quan es troben antics alumnes que no es veien des de feia vint anys o més... A les professores i professors, us vull dir... gràcies per ser els nostres segons pares, que ens cuideu quan no hi són els reals. Ens renyeu, ens feu riure,... però el que us agraeixo més és que ens estimeu. Gràcies per tot, Escola Montsant, mai t’oblidaré!

Sira Espasa Gomis La meva escola sempre ha sigut una gran família. Sempre ajudant-nos uns als altres. De l’Escola Montsant, sempre me’n recordaré de totes les festes que hem fet; Carnaval amb revetlla, fi de curs amb festa, amics i música... De l’escola me’n porto tots els bons amics, junts hem fet excursions, festes, jocs...També els professors, gràcies a ells sóc tan bona persona. Gràcies als professors i als companys sóc com sóc. La Montsant, la meva escola. Sempre al meu cor.

Aina Font De Rubinat Figuera A l’escola Montsant és on he viscut tota la meva infància i on he conegut els millors professors del món. La llàstima és que els nens com jo, de sisè de primària, hem de separar-nos d’aquesta meravellosa escola. Mai oblidaré tot el temps que he passat en aquesta escola, ni els professors, ni els alumnes i tampoc oblidaré totes aquestes activitats i celebracions que s’han fet a l’escola Montsant.

Martí Mora Segarra Jo de l’escola m’emporto molts bons records com per exemple: les activitats, les sortides, etc... He fet molts amics a 6è fins i tot amics a d’altres cursos. Ja sóc de 6è i és l’últim any que estic a l’escola i he d’aprofitar i jugar amb els companys perquè potser no anem tots al mateix institut. Espero que l’escola es faci molt però que molt gran. I que de gran pugui dir que l’escola Montsant és la millor escola del món!

Àlex Creus Puiu


/ Separata / He passat molts bons anys en aquesta escola. El que me’n porto d’aquí són tots els bons moments amb el meus companys. Mai oblidaré totes les excursions i colònies que han passat. Aquest curs, per mi ha sigut el millor perquè hem fet moltes activitats en grup i ens hem divertit molt. Aquest curs ha passat molt ràpid i no volia que s’acabés aquest últim any. Sempre recordaré totes les rialles. Gràcies a tots el professors que m’han ajudat quan alguna cosa em costava molt. Gràcies als meus companys i companyes per estar sempre al meu costat.

Blanca Rofes Solà Aquest és el meu últim any en aquesta escola tan màgica de la qual m’emportaré molts records i moltes lliçons de la vida que mai oblidaré. Vaig començar en aquesta escola a P3. Al principi m’agradava jugar amb els amics del meu germà gran, al sorral o amb els meus amics de classe. Al llarg de tots aquests anys he fet molts bons amics i estic content perquè anirem junts al mateix institut. Recordo tots els balls que hem fet, final de curs, Carnaval… també algunes anècdotes com per exemple: les colònies de 5è que, a l’acabar la desfilada de pijames, el David i jo vam ballar davant de tota la nostra classe i de 2n. També que quan plovia es feia un toll gegant que ocupava mig pati. Per sort, ara hi ha clavegueres per a què no es pugui inundar. Sempre recordaré l’escola Montsant com la millor escola de totes.

Jo, el que me’n portaré i sempre recordaré de l’escola és... tot. Aquesta escola és una escola exemplar en la que és molt fàcil aprendre: Mates, Català, Anglès, Medi, Castellà, però és fàcil d’aprendre gràcies als mestres que s’hi esforcen molt. Els companys sempre et fan costat, no pots estar sol ni un moment, ja que sempre els teus companys estan jugant amb tu. Sempre recordaré les coses bones dels meus companys i de tots els riures que hem passat al llarg dels anys que hem estat junts. Espero que tothom segueixi el seu camí, que no pari mai de riure i que recordi els moments que hem passat junts. Desitjo que tothom en el seu futur tingui un gran èxit. Sempre us recordaré a tots!!!!!!!!!!

Elm Pentinat Llurba El que jo recordaré sempre de la meva escola, seran els dimecres de l’hora del pati. No hi haurà mai més cap partit tant emocionant com els de l’escola. Una altre cosa que sempre recordaré de l’escola és l’amabilitat que ens han donat els mestres a tots nosaltres. També us volia dir que estic molt satisfeta d’haver vingut en aquesta escola, tant bonica, especial, acollidora... I per últim donar les gràcies a tots els meus companys i companyes, per haver-me donat molts bons moments junts i especials. I com no donar-vos les gràcies a tots per ensenyar-me a ser tant bona persona.

Pol Gaspà Rodríguez

Anna Carbasse Balañà

El que m’enduc d’aquesta escola és que he guanyat una nova família: els amics que he aconseguit. Porto sis anys en aquesta escola, però han sigut suficients per adonar-me de que és la millor escola a la que podia anar i que la gent que hi ha és extraordinària. El més bo que he trobat en aquesta escola és l’hospitalitat que té la gent, perquè aquest any ha vingut gent d’altres països i els han rebut amb els braços oberts. El que mai oblidaré són els meus companys de classe, que quan vaig arribar a l’escola em van respectar com si portés molt de temps allà. El temps que he passat aquí ha sigut molt especial. Gràcies!

L’Escola Montsant és molt diferent a l’escola de Romania. Aquesta és més gran i hi ha més nens i nenes. I es fan diferents activitats, com per exemple: el carnaval, que em va agradar molt, la mona, la festa de fi de curs,... M’agrada moltíssim aquesta escola perquè tinc amics i els professors són molt amables. M’ha agradat fer el canvi perquè l’escola Montsant és molt “Guai”!!

david Balañà Fabregat

Karina Prodaniuc


/ Separata / La classe sisè Xaloc de l’Escola Montsant m’ha fet riure i ser feliç al llarg de cada curs. Sempre me’n recordaré de les tonteries que he fet amb els amics i amigues i dels bons moments viscuts amb cadascun d’ells. Espero tenir sempre els meus amics al costat i els que no hi siguin els portaré al cor. De tot el que he viscut a l’escola Montsant amb els meus companys i companyes destacaria que m’han fet riure molt. He estat molt feliç. M’han animat i m’han fet posar-me content. Per això li dic gràcies a l’Escola Montsant per ser el lloc on he viscut anècdotes divertides.

German Mínguez Domènech Aquest és el meu últim any a l’escola, això vol dir que porto 9 anys aquí i estic molt content que els meus pares l’escollissin. Hi ha molts moment únics que no oblidaré mai: A p3 va ser la primera vegada que vaig anar a l’escola. A primer va ser la primera vegada que vaig pujar les escales grans i també va vindre un company nou (el David). A tercer van marxar dos companys (l’Adrià Domènech i l’Ariadna). I a sisè ha vingut una companya nova (la Karina). Jo, a la meva butxaqueta particular, em guardaré molt bons records d’aquesta escola. Espero que l’escola que m’ha ensenyat tot el que sé, mai canvi o es tanqui.

Jan Mañé Baldó Per mi l’escola Montsant han sigut 9 anys d’aventures i diversió, i una gran experiència. Podria fer un llibre de 400 pàgines dels bons moments que he passat en aquesta escola amb els meus amics i companys. L’escola no només han sigut deures i exàmens, també han sigut grans experiències. Sempre recordaré els companys que he tingut. Guardaré un tros de l’escola dins el meu cor. L’escola Montsant ha sigut la millor escola a la que hagués pogut anar.

Biel Moussafir Descarrega. Jo sempre recordaré aquesta escola, perquè no només m’ha ensenyat a escriure, llegir, parlar... també m’ha ensenyat a ser persona i a fer nous amics. D’aquesta escola, el que sempre recordaré seran els bons moments que he passat amb els

emocions que he viscut, tant les bones com les dolentes perquè aquestes m’han fet créixer com a persona. Espero que l’escola continuï així perquè tota la gent la pugui viure com l’he viscuda jo.

Mireia Viera Cervelló Jo sempre recordaré que la classe ha estat la meva família durant 9 anys. He après a compartir, a estimar i a respectar. He tingut la sort de tindre uns companys molt amables, divertits i acollidors. A l’escola he viscut bons i mals moments, però han estat necessaris per aprendre lliçons, que recordaré tota la vida. Recordo el primer dia que vaig entrar a l’escola, la classe era plena de nens i nenes desconeguts, però ara que marxo me n’adono de que aquells nens i nenes, són els meus amics i ... els recordaré sempre. La Montsant, l’escola que sempre recordaré.

Laura Peris March Sempre recordaré tots els meus companys que han estat al meu costat ajudant-me en el que fos: fent un dibuix, una cursa, per carnaval, la festa de final de curs i també fent-me memòria del que havia de pujar a la classe després del pati. A tots els mestres per la seva dedicació i paciència. I també a tots els que han format part de l’USEE: mestres, vetlladors, educadors... per tantes i tantes coses apreses. M’heu ajudat a créixer. M’enduc molts bons moments. Us regalo 1482 petons. Un per cada dia que he estat a l’escola.

Adrià Castells Cantí Sempre recordaré tots els anys que he estat a la Montsant, tant jugant a futbol a la pista, fent classe, jugant al pati amb els amics… També recordaré l’amabilitat de tots els professors, les monitores i monitors de l’hora de dinar i els nens dels altres cursos. Els grans ajudant i cuidant als petits i els petits admirant i volent jugar amb els grans. Per acabar estic molt agraït de poder estar en aquesta escola tant divertida, bonica i especial amb aquests mestres i aquest ambient tant bo. També agrair a tots els amics i amigues tots els bons moments que hem viscut; i com plegats ens hem anat fent grans. A l’escola he viscut moments màgics i especials que mai no oblidaré. L’escola Montsant, la millor del món.

Marc Vallverdú Torres


/ Separata / Aquests anys que he estat a l’ Escola Montsant m’ ho he passat molt bé i he après moltes coses. En els cursos de 5è i 6è he après moltes coses de la manera més divertida gràcies a l’ Íngrid i la Laura que han preparat moltes activitats com: gimcanes, tardes matemàtiques, sortides... M’ ha agradat molt perquè hem fet matemàtiques de la manera més divertida possible. Encara que marxi a l’institut m’emportaré l’ Escola Montsant a tots els llocs on vagi, perquè sempre estarà a dins meu amb tots els amics i mestres.

Judit Schaafstal Callau Aquesta escola m’ha deixat molts bons moments. He après molt aquí, especialment aquests últims 3 anys. Sempre recordaré als professors, i als meus companys i les activitats especials que hem fet. Aquest any no han sigut tot exàmens, també hi ha hagut bons moments. Jo me’n porto una petita part d’aquesta escola. Espero poder tornar aquí algun dia. M’agradaria que no canviés mai perquè així podria seguir sent la millor escola. Aquesta és la meva escola.

Victor Bermejo Fulgueiras Jo sempre recordaré l’escola perquè penso, que al ser una escola petita, s’hi pot aprendre moltes coses, tant de l’escola mateixa, com de les altres persones i cursos. També recordaré l’escola per totes les festes, companys, mestres i per totes les persones que fan que sigui nostra. Aquesta escola, m’ha ajudat a créixer, a pensar, a fer companys, i sobretot, a ser educada per les persones que em coneixen i m’estimen. En definitiva, que aquesta escola és única, i per a mi, perfecta.

Irina Sánchez Oliver

M’emportaré totes les rialles, bons moments, les activitats on m’ho passava molt bé... Aquest any a 6è m’ho he passat molt bé perquè hem fet moltes activitats. Escola Montsant sempre et portaré dins el meu cor!

Lídia Ulici Aquests anys a l’Escola Montsant m’ho he passat molt bé. Tinc tants records d’aquest meravellosa escola que no sé per quin començar. El que recordo més d’aquests anys són les festes de final de curs. També recordo les colònies on m’ho vaig passar molt bé. I també les excursions, els teatres, els amics , els professors, les estones de pati... A l’escola he aprés moltes coses català, castellà, mates, anglès... Però no tot era matèria, també m’heu ensenyat a ser una gran persona. Moltes gràcies Escola Montsant, per tot el que he après. Us trobaré molt a faltar.

Mireia Subirats Torrents Jo sempre recordaré aquesta escola com la meva família i el lloc on m’he fet gran. No oblidaré cap dels bons moments que hem passat tots plegats. També recordaré totes les vegades que em dèieu que era “isi d’enfadar”, frase que em repetíeu constantment. M’empipava sentir-ho, perquè era veritat. Tinc molt bon record de totes les sortides i activitats que hem fet amb les millors persones i els millors mestres. Gràcies Escola Montsant, gràcies per ser la millor escola del món, no us oblidaré mai, ni als companys ni al professorat.

Isel Prats Raspall

L’any que ve aniré ja a l’ESO (l’institut). La veritat és que estic emocionada, però també trista. Emocionada perquè tinc ganes de començar l’ institut i fer nous amics... Però trista perquè trobaré a faltar molt l’escola. Ja que he passat 9 anys aquí. He fet bastants amics tant de la meva classe com d’altres cursos. Sempre recordaré els bons moments que he viscut. Recordo que a P5 m’emocionava molt quan em tocava el Bambi...

Biel Moussafir Descarrega i classe Xaloc


Esports

Les activitats extraescolars Ja s’acosta el final de curs, semblava ahir que començàvem les activitats extraescolars i a poc a poc, entre partits i balls ja han finalitzat. Les lligues escolars de futbol i bàsquet van acabar l’última setmana de maig, i al llarg de tot el curs hem pogut veure l’evolució dels més petits iniciant-se en el món de l’esport, l’aprenentatge esportiu i cooperatiu dels equips de futbol i bàsquet, les ganes i il·lusió de les nenes de balls i ritmes; i no ens oblidem de l’aprenentatge de la llengua anglesa que han fet els d’educació infantil, entre cançons i vocabulari amb els quals a poc a poc van sabent-ne més. Per acabar tots els esports, aquest any vam celebrar la 20a Jornada Esportiva de l’escola, i la veritat és que no vam tenir ni un moment per parar, al contrari, ha estat carregada de partits, balls i esports on entre tots i totes vam aconseguir que fos un dia fantàstic. Des dels nens i nenes més grans de l’escola, fins als més petits ens han ensenyat la importància dels valors en l’esport, com cooperar en equip, i sobretot el joc net i la diversió assegurada fent una gran pinya. Ara bé, la Jornada Esportiva no hauria sortit tan bé si no fos per tota la col·laboració de les famílies, monitors/es, mestres i sobretot dels alumnes que han fet que un any més recordem aquell dia!

22

Així doncs, acabem un nou curs escolar en el qual totes les activitats extraescolars han anat molt bé. Per aquest motiu volem agrair la participació dels pares i mares per acompanyar-nos en cada partit dels dissabtes, per assistir a les trobades de balls i ritmes, i també a tots els monitors/es que aquest curs han fet possible que els nostres alumnes es diverteixin una mica més practicant esport cooperatiu. Tal com vam començar, acabem dient: “aigua i sabó, tant si perd com si guanya la Montsant és una canya!!!’’


Esports

Fem atletisme

El passat mes de març i abril, els alumnes de 5è i 6è durant les classes d'educació física, van realitzar la unitat de programació: Fem atletisme. El 9 d'abril, els alumnes de 6è, van anar a les instal·lacions del Club Natació Reus Ploms per participar en una Trobada de mini - atletisme amb d’altres escoles del municipi que organitza el Consell Esportiu del Baix Camp. Van poder realitzar diverses proves atlètiques adaptades d'aquest esport, com ara: cursa de velocitat (60 metres llisos), llançament de pes (2 Kg), cursa de mig fons (600 metres llisos), salt de llargada i cursa de relleus 4x60 metres llisos. Vegeu quins professionals!!

preparaaaaaats, llestooooos, ja! 23


Des de dalt d’un pi estant, observo cada dia l’escola. Durant el curs amenitzat pels xiscles d’emoció al ser descobert, les cleques intenses en explicar acudits o les ovacions en marcar un gol. Els esquirols que habitem als voltants de l’escola tenim cita a l’hora del pati per gaudir de partits a l’alçada de la “Champions”, de partides de cau, de bàsquet, curses pel pati, tocar i parar i ara de partides de tennis taula. I a les hores d’Educació Física tots els racons s’aprofiten per practicar qualsevol esport, des del sorral fent salts d’allargada, fins la pista per aprendre a patinar... Els ocells piulen les grans gestes que es viuen al pati i s’expliquen els somnis que s’inicien esperant arribar a ser grans esportistes.

24

La ciutat de Reus brinda l’oportunitat a tots els nostres alumnes de participar i gaudir de l’esport i sentir-se com a esportistes d’elit en les olimpíades escolars. Aquest any han participat 68 alumnes de l’escola. Moltes felicitats a tots per la vostra participació. Als atletes pel seu esforç i la seva il·lusió, a les famílies pel gran suport i animació constants i als mestres per la seva implicació. Participar a l’Olimpíada Escolar és tot un premi i com diu el jurament olímpic: res ens ha de fer oblidar que tots som companys i que tots som amics.

ATLETISME

TENNIS TAULA

PATINATGE

Mireia Sánchez Arnau Hurtado Víctor Viera Montse Cardús Sofia Martorell Àstrid Ricou Roger Graset Miquel Cabré Berta Vallverdú Jordi Rovira Cloe Jiménez Adrià Margalef Paula Sánchez Lucas López Mariona Boleda Jana Castro David Giménez Carlota Alsina Elsie Sanchez Mireia Viera Elm Pentinat Jan Mañé Isel Prats Aina Font de Rubinat Enric Cardús Marc Vallverdú

Xavi Martí Josep Galán Berta Vallverdú Cloe Jiménez Marc Valls

Maria Castro Olalla Segura Mireia Matallana GIMNÀSTICA RÍTMICA Nina Escuté Júlia Valls

NATACIÓ Montse Cardús Cristina Mormeneo Maria Perpiñá Clàudia Casanovas Olalla Segura Paula Graset Laura Peris Adrià Castells

TENNIS Joan Pi Paula Ghioldi Carlota Alsina Marc Valls Janna Miquel

ESCACS Eric Schaafstal Roc Schaafstal Lidia Sierra Martí Mora Sira Espasa Laura Peris Neus Gisbert Judit Schaafstal

OR

ARGENT

BRONZE


BÀSQUET

FUTBOL

Paula Ghioldi Àstrid Ricou Montse Cardús Anna Aluja Cristina de las Heras Berta Vallverdú Cloe Jiménez Martina Recasens Cristina Mormeneo Judit Salinas Paula Sánchez Clàudia Casanovas Mireia Matallana Mireia Viera Isel Prats Laura Peris Aina Font de Rubinat Irina Sánchez Mireia Subirats Neus Gisbert Judit Schaafstal

Arnau Hurtado Xavi Martí Arnau Aluja Joan Pi Josep Galán Jordi Rovira Víctor Viera Roger Graset Miquel Cabré Gerard Salvadó Eric Schaafstal Xavi Pardo Roc Schaafstal Anna Carbasse German Mínguez Elm Pentinat Àlex Creus Jan Mañé Biel Moussafir Victor Bermejo Aleix Guart Pol Gaspà David Balañá Marc Vallverdú Enric Cardús

PRESENTACIÓ INAUGURACIÓ Blanca Rofes

25


Sabies que..

2

1

L'Escola Montsant va néixer el curs 1967-1968?

5

8

12

9

14

13

22

26

l’escola actual es va fer en dues Fases, la primera al 1975 i la segona al 1978?

19

la guitarra més famosa de l'escola es diu "Margarida"?

abans de tenir megafonia per la música, entre classe i classe hi havia un alumne encarregat de tocar el timbre?

10

23

16

tots els actes importants de l’escola es fan al nostre menjador, l’únic espai on hi cap tot l’alumnat i mestres de l’escola?

11

antigament no es podien barrejar els nens i nenes a la classe però en aquesta escola sí que ho feien?

el menjador de l'edifici actual, els tres primers anys, va ser un pati cobert?

15

l’escut de l’escola està basat en un nen i una nena amb una pancarta i que sempre ha estat el mateix?

20

la cançó de l’escola la van composar els alumnes i els mestres el curs 2012-2013?

4

a la cuina del menjador hi havia un cuiner que es deia Eutimio Vicente però es feia dir Vicenç?

antigament es podia triar entre fer francès o anglès a l’escola?

la mestra Cori Bach i el mestre Jaume Fernàndez van ser els primers mestres a jubilar-se en aquesta escola?

la nostra escola es diu Montsant per votació popular de les famílies, i moltes famílies vivien curiosament a l’edifici Montsant de Reus?

les persianes de l'escola es trenquen més de 10 vegades al curs, cada any?

7

l’Escola Montsant ha participat a totes les Olimpíades Escolars del Baix Camp?

a l’escola van tenir un gos que es deia Pipo?

hem participat a totes les Mostres de Teatre del Baix Camp?

3

l’Escola, al principi va ser al mas Villa Maria i que era situat al Camí de l’Aleixar cantonada del carrer Espronceda?

6

la primera pista de futbol de l’escola la van fer els pares?

en aquest curs, la Jornada Esportiva es fa des de fa 20 anys?

18

el curs 1987-1988, l’Escola Montsant va passar a ser pública?

al mig del pati hi havia un caqui que hi va ser fins el curs 2003-2004?

17 21

l’any 1998 vam ser de les primeres Escoles Verdes i que el curs 2009-2010 ens van donar el Premi Escoles Verdes per la nostra trajectòria com a escola sostenible?

24

25

el curs 2006-2007 l’escriptor i exmestre Andreu la majoria de minerals de Sotorra ens va fer una l’escola els va portar el donació amb moltíssims mestre Jaume i un senyor llibres? que es deia Ribas?


27

26

antigament, alguns dissabtes a la tarda, els pares i mestres feien bricolatge a l’escola?

30

Sabies que..

la primera pissarra digital va arribar el curs 2011-2012?

28

abans de tenir escenari, l’alumnat actuava damunt de les taules del menjador?

29

abans hi havia rodes de cotxe i de camions per jugar al pati?

31

el nom real de l’avi el taller dels Nanos de l’Escola el va venir a fer el Sugus era Ramon pel 50è aniversari, el pare Daniel mateix Xavi Nogués que ens Vilella Macaya? Recasens i l'alumnat de l'escola han ha ajudat amb la geganta la cinta del cabell fet un conte amb el títol: L'alzina, el després de 10 anys? roquer i l'aglà de l'Escola de la geganta Montsant? representa la Serra del Montsant? abans d’existir la revista Portaveu, en va el curs 1996-1997 va ser en 50 anys hem fet 169 existir una que es deia l’últim curs que hi va Portaveus? Barrufet? haver 7è i 8è?

33

34

35

37

el duet musical Mon i San, diuen que s'assemblen molt a dos mestres de l'escola?

43

40

sempre s’han fet activitats de 12 a 1 i que durant dos cursos les van fer els mestres a la famosa 6a hora?

una vegada va caure part del sostre de l’escola?

44

la ceramista reusenca Neus Segrià va fer una placa pels 25 anys l’escola?

39

38

pel 25è aniversari, tota l’escola va anar d’excursió a Montserrat? per 50è aniversari, tota l'escola va anar d'excursió a la serra del Montsant?

47

32 36

enguany vam fer un concert al Teatre Fortuny i hi van col·laborar els exalumnes Pau Terol, Marta Nus, Jordi Brota, Anna Ballester, Pau Felip i Oriol Camprubí?

41

des de sempre hi ha hagut l’hora d’assemblea per resoldre els problemes?

antigament alguns mestres feien entrevistes amb els pares a les cases de les famílies?

45

antigament feien un sopar per l’alumnat de 8è en què havien de venir ben mudats i després feien ball?

48

l'exalumna i actual mare de l'escola, Maria Pallejà, ens ha fet una placa pels 50 anys d'escola?

la nostra escola, el curs 1982 va ser la segona escola de Catalunya a rebre el premi Baldiri Rexach en reconeixement de la seva llarga trajectòria en la normalització lingüística?

49

el curs 2007-2008 va ser curiós matemàticament i li vam dir el 20/40 perquè vam fer 20 anys d’escola pública i 40 d’escola?

Secció feta gràcies a les curiositats de l'alumnat de l'escola.

42 46

50

Sabies que enguany en fem 50 i per això aquí hi ha 50 preguntes?

27


Col.laboracio Quan un conte ens pot inspirar tant...al taller d’art.

L'educació en l'art s'ha de regar perquè creixi i arreli com alzina del Montsant.

28


Col.laboracio Qui és l’escola Montsant? Si ens preguntéssim què és, la resposta seria més fàcil. És una escola de Reus i ràpidament se’ns acudirien uns quants complements més. Però l’interrogant sobre qui és algú, ens remet al ser, a la seva identitat, la seva història, les seves preferències , els seus valors i molts aspectes més que fan que la resposta no sigui tan immediata i demana reflexió. En el bellugueig mental cercant la resposta ens passa pel cap, més que definicions precises, una imatge que ens pot ajudar a copsar una via reeixida. L’art ens permet concretar aquesta imatge, en el d’una geganta. El camí de l’art, recorregut durant aquest curs pels alumnes, mestres, pares i mares, educadores i educadors de Còdol, un pare/ escriptor i un artesà que hi ha aportat ofici, ens ha conduit a imaginar aquesta geganta que ens ajuda a visualitzar l’Escola Montsant. Però la imaginació no és creadora de fantasies només. En aquest cas és el vehicle que hem utilitzat per anar a trobar el ser de la geganta, el ser de l’escola. Tots i cadascú ha fet la seva troballa què és el resultat de les experiències personals i què ha sumat al propòsit general. Però ben segur que tothom, s’ha enriquit en aquest procés artístic que ha acabat materialitzant la geganta. No una qualsevol, la nostra. La que ballarà al pati de l’escola i ballarà per sempre al cor de tots els que ens sentim part d’aquesta comunitat. Des de Còdol ha estat una plaer enorme contribuir a realitzar aquest projecte ambiciós en aquest any tant especial per a l’escola. Maria Adzerias i Albert Morelló, de Còdol Educació

29


Ampa Corre l’any 1970. Sóc una nena de cinc anys que travessa el carrer Calvo Sotelo de la mà de la seva mare, camí al mas de davant de casa per començar l’escola. Enfilem unes poques escales, entrem en un rebedor ampli i lluminós, de sostre alt. A la dreta, una majestuosa porta de fusta i, darrere d’aquella porta, a la classe Bambi, m’espera un grup de nens i nenes amb qui compartiré l’aventura de créixer aprenent durant els següents nou anys... Excursions en autobús i en tren, a Barcelona, al Delta de l’Ebre, en Carrilet a Salou i acampades de tres dies a Sarral o a Ulldemolins; cursets de natació —nits de mal de panxa— un dia a la setmana; assemblees amb les figures de president i secretari al capdavant, escollits per votació; catequesis els dissabtes del segon curs d’EGB per fer la primera comunió amb els companys de classe; festes de carnaval i de final de curs a l’ombra del “palosanto”; a vuitè, recollir diners per finançar el viatge de final de curs, a Andalusia; la Cori, el Jaume, l’Àngels, la Carme, el Joan, el Ramon, mestres, i també mares i pares voluntaris a les excursions i fent tallers; aprendre a llegir amb Beceroles, en català, més endavant llibres de text en castellà, és clar, i llibretes i pissarres en català; audicions al menjador de l’escola amb el tocadiscs, Antonio Machado i Joan Manuel Serrat a la cara A, la Nana de la cebolla, de Miguel Hernández a la B; i en una sortida a Cambrils, un vell pescador, “el Mosca”, els va regalar la Rufina, una barca també vella que va presenciar bones estones de joc al pati.

La nena ja és una noia i participa sempre que pot de les activitats de l’escola ja sigui fent tallers o com acompanyant a les acampades, mal tocant una guitarra al foc de camp. Obté el títol de mestra a la universitat, amb l’anhel de replicar els models que havia tingut i les primeres vegades que es posa davant d’infants és —no ho diríeu mai— fent substitucions a l’Escola Montsant, quin repte! Les matemàtiques de la Cori, les Socials del Joan... Tot i seguir de prop l’activitat de l’escola gràcies als nebots, hi ha una colla d’anys que passen a una certa distància fins que arriba el moment de portar el propi fill a l’escola, perquè la noia ja és una mare que dóna la mà. Per prendre part activa en el binomi escola-família s’apunta a l’AMPA, des d’on defensa el paper de l’associació com a suport i complement a l’activitat educativa del centre. Haver viscut el binomi família-escola en moltes de les seves vessants i en moments diferents en el temps m’ha permès valorar la complexitat que suposa per l’escola haver de donar resposta i cabuda a la gran diversitat de perfils familiars i, per altra banda, la importància que les famílies participin en l’activitat escolar des del respecte al criteri pedagògic i el treball dels professionals. I, per acabar, permeteu-me que, des del Portaveu del cinquantè aniversari i des de la pàgina de l’AMPA, manifesti tot l’agraïment a la meva mare per haver cregut abans que jo en aquests valors quan encara anaven a contracorrent del que era convencional. A títol pòstum, GRÀCIES, MARE.

Foto Rufina Foto Escales Mas Vilella Foto Final de curs 1976

32

Foto comunió


Passatemps SOPA DE LLETRES 50 anys de l’escola

Retalla la pàgina!

• Montsant • Escola • Anys • Cinquanta • Felicitats • Regal

Participa! Enhorabona a la Mireia Viera i al Ferran Cabré guanyadors del Portaveu número 168.

33


Passatemps

Retalla la pĂ gina!

Concurs petits Participa!

34


Escola Verda

LA PRIMAVERA ÉS AQUÍ I PLANTEM FLORS AL JARDÍ

35


Profile for Escola Montsant

Portaveu 169  

Núm.169 de la revista Portaveu, de l'Escola Montsant de Reus.

Portaveu 169  

Núm.169 de la revista Portaveu, de l'Escola Montsant de Reus.

Advertisement