Page 1

NOVEMBRE 2012

Ara ja hem començat a introduir el tema a partir del treball dels noms de les classes, tots fan referència a l'aigua en totes les seves manifestacions:

L'escola, aquest curs i sobretot durant el segon trimestre treballarem el tema de l’ AIGUA. A les classes i fora de les classes intentarem saber i aprendre tot allò que fa referència a aquesta substància tan especial: fent experiments, excursions, reportatges, murals, treballs plàstics, mirant vídeos, analitzant dades, elaborant gràfiques, intercanviant opinions i experiències amb els companys ...Volem arribar a ser petits experts del tema. És per això que ens hem repartit els continguts de la següent manera: • Educació Infantil L’aigua com a element: Què és, com és, on es troba, característiques… • Cicle Inicial El cicle de l’aigua natural • Cicle Mitjà El cicle de l’aigua complert

P3A - Esquitxos

P3B - Xip-Xap

P4A - Bombolles

P4B - Gotes

P5A - Mar

P5B - Oceà

1rA - Gel

1rB - Neu

2nA - Núvols

2nB - Cascades

3rA - Aigua dolça

3rB - Aigua Salada

4tA - Pantà

4tB - Font

5èA - Aqüífers

5èB - Casquets polars

6èA - Tsunami

6èB - Guèiser

6èC - Glacera

Esperem que vosaltres també us engresqueu i participeu activament en les activitats que faran els vostres fills i filles a l'escola i així descobrireu coses noves i aportareu coneixements, curiositats...que ja sabeu.

Aigua matinera, rosada del prat, dius bon dia a l'herba, dius bon hora als camps. Aigua riallera de dintre els bassals

• Cicle Superior Canvis que origina l’aigua (inundacions, riuades, contaminació, degradació…)

• •

TOTES les classes: Quin ús fem : recursos naturals, impacte, sostenibilitat… L’aigua a Sant Fruitós: quan va arribar, com va arribar, fonts...

quan el sol et crida, tu hi vas amb un salt. Núria Albó

1


LES CLASSES DE L’ESCOLA

2n Els nens i nenes de 2n hem fet una enquesta per totes les classes de l’escola. Preguntàvem quants nens i quantes nenes hi ha a cada classe, el nombre total d’alumnes del grup i el nom del mestre o la mestra tutors. Amb totes aquestes dades hem fet un mural que està penjat a l’entrada de l’edifici. Us convidem a visitar-lo. Amb les dades obtingudes hem construït aquesta taula i us proposem de respondre algunes preguntes:

Quina és la classe que té més alumnes?

Quines són les classes que tenen menys alumnes?

Quines classes tenen tants alumnes com la teva?

Volem recordar als pares i mares de l’escola el nostre bloc http://escolamonsenyorgibert.blogspot.com.es/ Des d’aquest bloc hi ha enllaços als blocs de cada cicle, on podeu trobar: - fotos d’algunes activitats que fan els alumnes a les aules - fotos de les sortides - enllaços a activitats que podeu fer amb els vostres fills a casa - fotos de les festes escolars - el menú del menjador - i moltes coses més!!!! Animeu-vos i no perdeu detall de tot el què fem amb els vostres fills!!!

2


GEOMETRIA I BOMBOLLES

P4

El dimarts 30 d’octubre a la classe de P4A vàrem fer geometria tot observant i experimentant amb bombolles de sabó. El DAVID, pare de la GALA, ens va mostrar diferents maneres de fer les bombolles. Va fer servir TUBS, CANYES, CORDILLS, AROS, EMBUTS... i altres estris de diferents formes i mides. Els nens i nenes de LA CLASSE DE LES BOMBOLLES van ser uns bons observadors i van gaudir molt de tot el que van poder experimentar i aprendre aquell dia. Moltes gràcies David per compartir tot el matí amb P4A!

.

El dimarts dia 6 de novembre els nens i nenes de la classe de P4B “ LES GOTES” també van experimentar amb aquests materials fent bombolles. Van aconseguir unes BOMBOLLES molt i molt grans, GEGANTS! Hem utilitzat una maleta pedagògica del CRP (Centre de Recursos Pedagògics del Bages) anomenada “GEOMETRIA AMB BOMBOLLES DE SABÓ”; consta d’unes figures geomètriques planes i també unes de tridimensionals, el sabó i les instruccions amb unes propostes d’activitats amb bombolles. amb unes propostes d’activitats amb bombolles.

3


PANELLETS A P5!

Gràcies a totes les mames que ens van ajudar

Mireu que bé ens ho vam passar!!!

4


EL CARGOL de P3

Els nens i les nenes de P3 estem treballant els cargols i per això hem fet una escultura gegant d’un cargol.

MONTSENY 1r

El dimarts 6 de novembre, els nens i les nenes de primer vàrem fer una excursió al Parc Natural del Montseny. Allà vam poder gaudir del paisatge d´un bosc de tardor i també vam poder recollir pellons, castanyes, pinyes, fulles,… Tot i que vam estar buscant bolets, no en vam trobar ni un però,… ens ho vam passar molt bé!!!

Primer hem fet boles i xurros amb paper de diari i els hem enganxat a una caixa de cartró, l’hem folrat amb paper blanc i després hem decorat la closca, el peu i els tentacles amb paper de seda. Us agrada com ens ha quedat?

5


ANEM CAP A CARDONA 4t !!!

El dia 25 d’octubre els alumnes de 4t vam anar a visitar el Parc Cultural de la Muntanya de Sal de Cardona. Allà vam fer un passeig per les antigues instal·lacions mineres tot observant els diferents tipus de sal i la maquinària que es feia servir en aquell moment.

.

PANELLLETS A P5! Els nens i nenes de P5 aquest any ens hem mireu que bé ens ho vam passar.

Seguidament l’autocar ens va portar fins al Castell on, tot i el mal temps, vam poder gaudir d’aquesta antiga fortalesa medieval.

6

MUSEU D’HISTÒRIA 6è

Dimarts 6 de novembre els nois i noies de 6è de Primària van visitar el Museu d’Història de Barcelona. L’objectiu era completar el tema que es treballa a la classe: l’edat mitjana. El taller va ser “Temps de castells”. Es van fer tres grups de treball amb un guia/professor que es va acompanyar per tota l’edat mitjana amb activitats molt interessants. La visita va acabar amb l’escenificació de diferents escenes medievals que van agradar molt als nens. També van tenir temps per visitar una exposició sobre la industrialització que ens vindrà molt bé per un proper tema que treballarem aquest curs.


NOU EQUIPAMENT!!!

Com ja sabeu, el curs passat es va dotar el pati d’Educació Infantil amb un nou equipament lúdicesportiu. Aquest any l’AMPA, amb la col·laboració del la secció esportiva del PCEE( Pla Català d’Esport a l’Escola), ha instal·lat al pati de Primària dues magnífiques taules de tennis taula que ens ajudaran a conèixer i millorar la tècnica d’aquest esport tan divertit, ja sigui durant les classes d’Educació Física o a l’hora del pati i de menjador.

Esperem, amb la col·laboració de tothom, poder-les gaudir durant molt de temps.

Ja s’acosta la festa de Santa Cecília (dijous, 22) i, com a bons músics, ens preparem per celebrarla com cal. Aquell dia, per començar-nos a ambientar, tots esmorzarem “postres de músic” (un grapadet de fruits secs) i a la tarda assistirem a un concert una mica especial. Serà un concert “itinerant”: hi haurà una colla de músics, ex-alumnes de l’escola, repartits en diferents espais. Cada parella de “classes amigues” començarà en un punt diferent i anirem rodant. Al final de la tarda, haurem escoltat un bon repertori de peces interpretades amb instruments variats (guitarra, violí, viola, piano, flauta travessera, saxo, baix elèctric...) Cada classe està preparant amb molta il·lusió un “regal musical” per a la seva “classe amiga” i durant la setmana del 26 al 30 es faran els intercanvis. D’altra banda, després de l’èxit del curs passat, tornem a engegar les audicions als “Music Corners” del pati (primer al dels grans i després al de parvulari), els divendres a l’hora del pati (d’11 a 11.30) Hi esteu convidats!!! (entrada per la porta de la plaça Pau Casals) Finalment, bloc de l’escola hi trobareu una sèrie d’enllaços per veure petits vídeos on l’aigua és la protagonista de la música: instruments curiosos que funcionen amb aigua, objectes relacionats amb l’aigua i que s’utilitzen per fer música o, fins i tot, podreu veure com en diferents llocs del planeta fan música percudint l’aigua del mar o dels rius!

No us els perdeu!!! 7


LA CASTANYADA

Benvolgudes famílies, Com ja sabeu, el passat 31 d’octubre la nostra escola va celebrar la tradicional festa de la Castanyada. Gràcies a una bona colla de pares voluntaris, els nostres fills van gaudir d’una tarda amb cançons, balls tradicionals i unes bones castanyes. Va ser molt divertit i tots ens ho vam passar d’allò més bé. Des de l’ AMPA volem agrair la col·laboració de tots els pares i ara toca preparar la pròxima festa, la festa de Nadal. Cordialment, AMPA MONSENYOR GIBERT

Sortida a Manresa i Sant Benet El passat 2 d'octubre, les classes de l'Aigua dolça i l'Aigua salada de 3r. vam anar a la Casa de la Culla de Manresa on realitzàrem dos tallers: − El cep i la vinya, eines i feines. − El procés de l'elaboració del vi. En acabar aquestes activitats ens vam traslladar a Sant Benet de Bages. Després de dinar ens vam poder fer d'hortolans tot plantant alls i cebes. També vam rebre informació sobre el funcionament d'un hort, els tipus d'hortalisses, les plagues... Aquest taller va ser subvencionat per l'Ajuntament de Sant Fruitós. Va ser un dia ple de descobertes i experiències

8

L'ESCOLA INFORMA NOVEMBRE  

INFORMACIÓ TRIMESTRAL DE L'ESCOLA

L'ESCOLA INFORMA NOVEMBRE  

INFORMACIÓ TRIMESTRAL DE L'ESCOLA

Advertisement