Llibret informatiu 2022-2023

Page 1

T E R B I LL U I T A M R O F 3 IN 2 2 2 S R U C


SALUTACIÓ Benvolguts alumnes i famílies, Ha acabat l’estiu i ja som aquí! Comencem un nou curs escolar amb la il·lusió intacte i amb les ganes d’encetar una nova etapa plena d’aprenentatges, on la paraula canvi anirà juntament lligada amb la tradició. Perquè canviar, no vol dir oblidar d’on venim, qui som i cap on anem. Podem canviar l’equip directiu, nous mestres s’incorporen, tindrem nou alumnat, tots els nens i nenes sou un curs més grans, apostem per un servei de cuina més proper, etc. Però seguim sent l’Escola Bages i, per tant, la família pot créixer, canviar, però continuem el camí educatiu agafats i agafades de la mà amb els mateixos objectius que sempre ens han motivat. Créixer, aprendre, viure i contribuir a la formació de tots els nens i nenes que formen i formaran part d’aquesta escola només es pot fer amb la ben entesa de tota la comunitat educativa. Seguirem treballant per una escola verda, inclusiva, competencial, cooperativa i sobretot una escola de totes i tots. Així doncs, l’alumnat, les famílies i tots els professionals que formem part de l’Escola Bages, farem que aquesta institució, amb els canvis esmentats, continuï tenint la tradició que l’ha portat a ser qui és. Per acabar, us volem desitjar un magnífic curs 22-23 i us agraïm la confiança dipositada. Bon inici de curs!

Equip directiu 1


CLAUSTRE DE MESTRES Directora Cap d’Estudis Secretària

Núria Vilanova Atcher Marta Cardona Baró Xavier Rodríguez Bueno

Mestres d’Educació Infantil

Mestres de Cicle Superior

P-3: Lourdes Sánchez Bartol Queralt Villegas Servitja

5è:

David Torreblanca Moreno Anna March Corominas

P-4: Marta Sanpera Pi Maite Sardans Marquillas

6è:

Jordi Monell Hernàndez Mercedes Rivera Pérez

P-5: Sílvia Caballé Fontanet Berta Rumbo Sobrevias Reforç Josefina Fàbrega Comellas Eva López Pérez TEI

Montse Aparicio Planas

Mestres de Cicle Inicial 1r: 2n:

Alba Orteu Solé Judit Lucena Moreno Guillem Piñero Cunill Eva López Hernández

Mestres de Cicle Mitjà

Reforç Eva López Pérez Mònica Perramon Valls Especialistes d’Anglès Nora Hernández Ibáñez Marina Espinosa Martínez Especialistes d’Educació Especial Jordi Ribalta Cuadros Eva López Hernández Laura Molina Aguilar SIEI Gemma Reina Arboix Mireia Galera Suñé Aula d’acollida Roser Torruella Vilalta

3r:

Mercè Berenguer Garrós Anna Pablos Olmos

Especialistes d’Educació Física Sara Cortina Martín Xavier Rodríguez Bueno

4t:

Montserrat Parés Simón Carme Miró Puigvert

Especialista de Música Marta Gonzàlez Sobrino Mestre de Religió Catòlica Aurora Pérez La Rosa

2


CONSELL ESCOLAR President Vice-presidenta Secretària

Núria Vilanova Atcher Marta Cardona Baró Xavier Rodríguez Bueno

Representants del sector mestres Jordi Ribalta Cuadros Judit Lucena Moreno Roser Torruella Vilalta Nora Hernàndez Ibañez Sílvia Caballé Fontanet Sara Cortina Martín Representants del sector pares Alba Fina Kaiser Alba Bellido Gordillo Hamid Lamrini Enric Comallonga Gassó Azahara Polo Fernández Cvijan Tomasevic Sanz Representant del personal d’administració i serveis Montse Aparicio Planas Representant de professionals d’atenció educativa Gemma Reina Arboix Representant de l’AMPA Laura Coletas Uró Representant de l’Ajuntament Anna Crespo Obiols

3


4


CALENDARI ESCOLAR Les classes començaran el dilluns 5 de setembre de 2022 i acabaran el dijous, dia 22 de juny de 2023. Horari escolar: Educació infantil i primària: De 9h a 12:30h i de 15h a 16:30h. Dies festius: Any 2022: Dimecres, 12 d’octubre Dimarts, 1 de novembre Dimarts, 6 de desembre Dijous, 8 de desembre Any 2023: Dimarts, 21 de febrer Dilluns, 1 de maig Els cinc dies de festa de lliure disposició aprovats pel Consell Escolar del Centre són: Dilluns, 31 Divendres, Dilluns, 20 Divendres, Dimarts, 2

d’octubre 9 de desembre de febrer 17 de març de maig

Períodes de vacances: NADAL: Del 22 de desembre de 2022 al 8 de gener de 2023, ambdós inclosos. SETMANA SANTA: Del 1 al 10 d’abril de 2023, ambdós inclosos. Jornada continuada: Educació infantil i primària De 9 h a 13 h: - del dilluns 5 al divendres 30 de setembre de 2022. - dimecres 21 de desembre de 2022. - del dilluns 5 de juny al dijous 22 de juny de 2023.

5


REUNIONS DE COMENÇAMENT DE CURS Juliol 2022 Dimecres 6 19h

P3

Setembre 2022 Dimarts 13

Dimecres 14

Dijous 15

17h

-

P5

P4

18h

3r

1r

19:30h

4t

2n

LLOC: Les reunions de primària seran totes a la biblioteca de l’escola, i les d’educació infantil a les respectives aules. Cal ser puntuals per respectar les franges horàries. Aquestes reunions van adreçades als pares i les mares. Recomanem que aquest dia els nens i les nenes no vinguin a l’escola per evitar interrupcions i sorolls. Si us és impossible deixar els nens a casa, l'AMPA ha previst un servei de guarderia mentre durin les reunions.

HORARI DE DIRECCIÓ S’atendrà a les famílies sempre que sigui necessari amb cita prèvia. Podeu trucar al telèfon de l’escola (938748188/681393301) en horari de 9 a 13 i de 15 a 17h o enviar un correu a: familiesescolabages@escolabages.cat

6


MATERIAL NECESSARI EDUCACIÓ INFANTIL COSES QUE CAL QUE PORTEU DEL VOSTRE FILL/A A P-3: EL PRIMER DIA D’ESCOLA     

1 ampolleta/cantimplora d’aigua petita marcada amb el nom. 1 bata amb gomes (NO botons) amb el nom al davant (escrit amb lletra de pal) i una cinta per poder-la penjar. 1 muda de recanvi de roba en una bossa amb el nom (roba interior, pantalons, sabates, mitjons i un jersei) per quedar-se a la classe. 2 capses de mocadors de paper. 1 rotllo de paper de cuina.

PER DUR CADA DIA  1 tovalló de roba.  1 bossa de roba mitjana per portar l’esmorzar (motxilla no).  Carmenyola amb l’esmorzar. Els nens i nenes han de venir al setembre sense bolquers!

COSES QUE CAL QUE PORTEU DEL VOSTRE FILL/A A P-4: EL PRIMER DIA D’ESCOLA    

1 ampolleta/cantimplora d’aigua petita marcada amb el nom. 1 bata amb el nom al davant (escrit amb lletra de pal) i una cinta per poder-la penjar. 1 capsa de mocadors de paper. 1 rotllo de paper de cuina.

PER DUR CADA DIA  

1 tovalló de roba. 1 bossa de roba mitjana per portar l’esmorzar (motxilla no). Carmenyola amb l’esmorzar.

COSES QUE CAL QUE PORTEU DEL VOSTRE FILL/A A P-5: EL PRIMER DIA D’ESCOLA    

1 ampolleta/cantimplora d’aigua petita marcada amb el nom. 1 bata amb el nom al davant (escrit amb lletra de pal) i una cinta per a poder-la penjar. 1 capsa de mocadors de paper. 2 rotllos de paper de cuina.

PER DUR CADA DIA  

1 tovalló de roba. 1 bossa de roba mitjana per portar l’esmorzar (motxilla no). Carmenyola amb l’esmorzar.

ÉS MOLT IMPORTANT QUE POSEU EL NOM A TOT EL QUE EL NEN O LA NENA PORTI A L’ESCOLA. 7


CICLE INICIAL (1r-2n)      

Un estoig buit (no metàl.lic) gran, tipus bossa amb cremallera. Una carpeta de tapa dura amb gomes, mida foli sense separadors. Una bata per pintura o laboratori amb beta per poder penjar. Uns auriculars de casc amb cable, d’ús personal. Una ampolleta/cantimplora d’aigua marcada amb el nom. La roba (jaqueta, bata) ha d’estar marcada amb el NOM i ha de dur GOMA o CINTA per poder-la penjar. Sobretot el xandall de l’escola.

CICLE MITJÀ (3r-4t)      

Motxilla (que hi càpiga la carpeta classificadora). Un estoig NO metàl·lic COMPLET (llapis, goma, maquineta, colors de fusta, bolígraf blau i vermell, un regle pla transparent d’uns 15 cm). Una capsa de retoladors (mínim 12). Una carpeta classificadora de cartró (NO tipus acordió ni de plàstic), amb 12 separadors (mida FOLI). Uns auriculars amb cable que seran d’ús personal (3r). Una ampolleta/cantimplora d’aigua marcada amb el nom.

CICLE SUPERIOR (5è-6è)        

Un estoig complet: llapis, goma, maquineta, tisores petites, punta fina negre, blau i vermell (no esborrables), colors de fusta i retoladors. Una carpeta d’anelles pràctica i lleugera amb 8 separadors de plàstic per a cada matèria i 20 fundes de plàstic. Quatre llibretes mida DIN A4 de 80 fulls troquelades (4 colors diferents) (gramatge mínim 80gr). Regle de 15 cm aproximadament (dins l’estoig). Pack de regle, escaire, cartabó, transportador i compàs. Un retolador fluorescent (dins l’estoig). Uns auriculars amb cable que seran d’ús personal (amb el nom). Una ampolleta/cantimplora d’aigua marcada amb el nom.

Els alumnes de 1r i 2n se’ls donarà una llibreta amb funció d’agenda des de l’escola (s’inclou a la quota de material). Els alumnes, des de 3r fins a 6è, NO HAN DE COMPRAR CAP AGENDA, perquè se’ls donarà a l’escola (s’inclou en la quota de material). Tampoc han de comprar cap flauta pel mateix motiu.

Cal portar l’esmorzar dins d’una carmanyola per fomentar el reciclatge així com evitar dur iogurts, sucs, cacaolats, bolleria industrial... Tanmateix, no està permès l’ús de paper de plata.

8


OBSERVACIONS GENERALS 

Per a un bon funcionament, és obligatori màxima puntualitat en les entrades i sortides de l’escola, així com en totes les activitats que s’organitzin.

El pati de l’escola és d’ús exclussiu escolar i no podrà ser utilitzat fora de l’horari sense permís. El pati d’educació infantil també és d’ús exclussiu per als alumnes d’educació infantil i no pot ser utilitzat fora de l’horari escolar (ni a partir de les 12:30h ni a les 16:30h).

Els alumnes que no utilitzin el servei de menjador, no podran quedar-se de 12:30h a 15h dins del recinte escolar. A partir de les 16:30h només hi podran ser els que realitzin activitats extraescolars.

En horari lectiu, només es podrà venir a l’escola en cas excepcional. Els alumnes i famílies han d’aprendre a responsabilitzar-se d’allò que has de dur a l’escola (motxilla, esmorzar, llibres, carpetes, etc.) i per tant no s’obrirà la porta per petits descuits ja que som molts alumnes i això distorsiona molt la feina diària del centre.

El pagament del material i les sortides es farà per domiciliació bancària o tpv. En cas de domiciliació bancària els pagaments seran: Octubre: el material i les sortides del 1r trimestre. Març: les sortides del 2n i 3r trimestres. Les despeses generades pels rebuts retornats aniran a càrrec del titular del número de compte. En cas de TPV s’activarà el pagament a mesura que s’hagi d’efectuar.

Si un alumne/a no pot assistir a una de les sortides, colònies o altres activitats a les quals ha estat apuntat, se li retornaran els diners, excepte el 20% de l’import total.

Els desperfectes que ocasionin els alumnes de manera intencionada o per negligència hauran de ser reparats o reposats per qui els hagi ocasionat. S’aplicarà la mateixa norma en el cas de pèrdua o desperfectes en els llibres d’escola.

Durant l’horari escolar no està permès portar joguines, pilotes, cromos, mòbils ni màquines electròniques de joc. En cas de trobar algun aparell electrònic, quedarà en dipòsit a la direcció de l’escola.

Els alumnes d’Educació infantil han de portar bata, amb el nom al davant.

Els dies d’Educació Física és obligatori portar xandall i calçat esportiu; es recomana portar el conjunt esportiu de l’escola.

Tant la bata com el xandall els podeu trobar a: Unilabor (Ctra. de Vic, 88) 9


Recordeu-vos de marcar les peces de roba (bata, xandall, jaquetes, etc.) per tal de poder-les retornar quan les trobem per l’escola.

Les peces de roba i altres objectes trobats es guarden durant un trimestre al bagul que hi ha al costat de la consergeria. Per recuperar-les heu d’adreçar-vos al conserge. Un cop acabat el trimestre, les peces de roba no recollida es fan arribar a una entitat solidària per poder ser reutilitzades.

Per normativa sanitària, en cas de malaltia o afecció contagiosa (conjuntivitis, paràsits, etc.) els nens i les nenes no poden assistir a l’escola.

Per poder administrar medicació als alumnes cal l’autorització del pare, la mare o tutor/a i un informe del metge on consti la pauta, el nom del medicament a prendre i com ha de ser administrat dins de l’horari lectiu.

Els patis es seguiran realitzant 2 franges de pati, els alumnes de P5 i Cicle Inicial de les 10:30 a les 11:00 i els alumnes de Cicle Mitjà i Cicle Superior de les 11:00 a les 11:30.

RECORDEU: 

Cal comunicar qualsevol canvi d’adreça, de telèfon o de número de compte per tenir actualitzat el fitxer de dades de l’alumne. Així com disposar d’una fotocòpia de la targeta sanitària (TIS) per qualsevol necessitat d’assistència mèdica urgent.

A finals de curs rebreu la informació per sol·licitar la beca de menjador i/o de material.

Per canviar de religió a ensenyaments alternatius, o a l’inrevés, s’ha de comunicar per escrit a direcció a principis del tercer trimestre, perquè es pugui fer el canvi per al curs següent. No es pot fer cap canvi un cop el curs hagi començat.

Els animals no poden entrar dins el recinte escolar.

No es permès menjar xiclet, pipes,... dins el recinte escolar, així com tampoc es permet fumar.

L’escola està fent un treball de conscienciació al reciclatge i sostenibilitat. Cal que tots ho tinguem present i fem un bon ús de les papereres escolars.

10


NOVETATS I ASPECTES A TENIR EN COMPTE CURS 22-23 Durant aquest curs introduirem un seguit de novetats que cal tenir en compte: - Entrades: Tot l’alumnat entrarà alhora, és a dir, les entrades es faran a les 9:00 i a les 15:00. Per tal d’agilitzar les entrades hi haurà dos portes d’accés al centre, s’aconsella que els alumnes accedeixin per: CARRER SÈQUIA – CM i CS CARRER ROSSELLÓ – EI i CI Les famílies de P3 i P4 podran acompanyar els infants fins a les aules. Les famílies de P5 i primària acomiadaran les nenes i els nens a les portes d’entrada al recinte. - Sortides: De la mateixa manera que es realitzen les entrades, tot l’alumnat sortirà alhora, però aquest any hi haurà una sola porta d’accés, la ubicada al CARRER ROSSELLÓ. Per la recollida de l’alumnat, les famílies podran accedir al pati, i es recolliran: - P3, P4, P5 a les seves aules. - 1r i 2n a l’escala de l’edifici principal. - 3r, 4t, 5è i 6è a la zona del rocòdrom/rampa. - Festes i sortides d’escola : Les festes i sortides del centre tornen a la normalitat. Tanmateix hem afegit algun canvi que serà explicat a les reunions amb les famílies. -

Retards i absències: o Retards entrades Durant aquest curs s’ha instaurat un nou protocol per gestionar els retards al centre: - L’horari d’entrada de l’alumnat serà de 8:55 a 9:05h i de 14:55 a 15:05h. - L’alumnat que arribi més tard haurà d’entrar pel carrer sèquia i s’haurà d’esperar amb el mestre encarregat. Les famílies d’aquests alumnes hauran de signar un justificant de retard. 11


-

-

L’alumne que arribi tard accedirà a les classes a 2/4 de 10 i a 2/4 de 4, per tal d’interrompre el mínim als companys. La reiteració de retards farà que es prenguin altres mesures. o Retards sortides S’ha de ser puntuals alhora de recollir a l’alumnat, tant al migdia com a la tarda. Si s’arriba més tard s’haurà de passar a recollir l’infant per secretaria i s’haurà de firmar un comprovant. La reiteració de retards farà que es prenguin altres mesures. o Absències

-

Quan un alumne/a falti, cal notificar-ho a l’escola. Caldrà que ho justifiqueu a través dels canals del centre: telefònicament o per correu electrònic. També caldrà fer arribar a través de l’agenda escolar i/o paper un justificant de l’absència.

-

La reiteració d’absències farà que es prenguin altres mesures.

- Tardes setembre: Aquest curs les classes s’inicien el 5 de setembre. Durant tot el mes de setembre l’horari serà: - De 9 a 13h horari escolar (amb mestres). - 13 a 15:30h menjador. - 15:30 a 16:30h horari de lleure (amb monitoratge). A finals d’agost rebreu un correu amb tota la informació al respecte.

12


MENJADOR ESCOLAR NOVETAT CURS 2022/2023 • A partir d’aquest curs el menjador escolar ofereix dues opcions de Menú

*Menú BASAL* (amb tot tipus d'aliments basats en la dieta mediterrània). *Menú NO CARN* (és a dir sense cap tipus de carn) • La opció de menú s'haurà de triar a l'aplicació TPV al setembre, i serà vàlid per tota la resta de curs escolar i és important remarcar que no hi haurà opció A CAP CANVI de menú durant el curs. 

L’AMPA és l’encarregada de la gestió i funcionament del menjador, el servei de cuina el fa l’empresa MENGEM BAGES (cuina dins de les instal·lacions de l’escola i el monitoratge és a càrrec de la fundació “La Xarranca”, del CAE.

Cada trimestre es publicarà un llistat dels DOS menús a les webs de l’ampa i de l’escola.

El servei menjador començarà el dia 5 de setembre i acabarà el 22 de juny.

El preu del menú serà de 6,54€. En el cas que sigueu socis de l’AMPA, se us aplicarà un descompte quedant el preu del menú en 6,10€.

La gestió de la compra de tickets menjador així com apuntar-se per dinar a l’escola, es farà amb l’aplicació “TPV Escola” (aplicació mòbil o web).

La família compra tickets virtuals que anirà gastant cada dia que el nen/a s’apunta al dinar. No es cobrarà en efectiu a l’escola ni a l’ampa.

Per quedar-se a dinar, les famílies hauran d’activar, per aquell dia, el servei menjador mitjançant l’aplicació “TPV Escola”. D’aquesta manera ja es rep automàticament la informació. Fins a les 09:30 del matí es podrà validar que un alumne es queda a dinar aquell dia.

La gestió de beques també es du a terme des de “TPV Escola”. Les beques menjador queden incloses a l’aplicació en forma de tiquets.

S’ha d’estar al corrent de pagament de tiquets de menjador al TPV.

ORGANITZACIÓ: L’equip de monitors/es de menjador està format per 11 persones i una coordinadora. La seva tasca és vetllar pel bon funcionament del menjador i perquè aquest sigui un espai educatiu on els nens i les nenes adquireixin uns bons hàbits alimentaris, de conducta, etc. També ofereixen activitats organitzades i lúdiques adequades als diferents grups d’alumnes.

COSES A TENIR EN COMPTE: 

L’horari d’atenció a les families de la coordinadora de menjador és de 09:30 a 11h de dilluns a divendres.

També podeu contactar amb la coordinadora de menjador mitjançant el correu electrònic: menjadorescolabages@gmail.com

En cas d’accident durant l’horari de menjador, la coordinadora es posarà en contacte amb els pares, per comunicar els fets i acordar si cal el trasllat al centre sanitari corresponent.

El no compliment de la normativa per part dels alumnes serà notificat als pares i pot comportar l’exclusió d’aquest servei.

13


NORMATIVA DEL MENJADOR Menjador          

   

Entrar al menjador amb tranquil·litat sense córrer ni cridar. Utilitzar la mascareta segons indicacions de monitoratge i normativa sanitaria vigent (alumnes de 1r a 6è). Seure correctament a la taula. Parlar amb un to de veu adequat. Respectar els altres. Autonomia a l’hora de menjar. Fer servir els coberts correctament i de manera individual. El menjador és un espai de relació, no de joc. Demanar permís per aixecar-se de la taula. Treballar els hàbits de neteja i endreça: - Rentar-se les mans abans i després de menjar. - Fer servir el propi tovalló. - Endreçar els coberts al recipient corresponent. - No tirar menjar a terra ni als companys/es. Responsabilitzar-se de les tasques típiques d’un menjador escolar. Respectar les instal·lacions, els estris i els materials. Menjar de tots els aliments que hi hagi cada dia, tret d’aquells en què mèdicament hi hagi alguna incompatibilitat. Per poder administrar medicació als alumnes cal que el pare, la mare o tutor/a aporti un informe del metge on consti la pauta, el nom del medicament a prendre i que ha de ser administrat imprescindiblement dins de l’horari lectiu. Així mateix, cal una autorització per escrit del pare, la mare o tutor/a.

Pati  Educació en el lleure.  Respecte pels companys/es i pels monitors/es.  Respecte per l’entorn.  Respecte per les instal·lacions, els estris i els materials del pati i els tallers.  Compartir els jocs i les joguines.  Recollir el material i els estris un cop acabada l’activitat.  Escoltar i parar atenció a les explicacions dels monitors/es i dels altres companys/es.  Participar en els activitats proposades pels monitors/es.  Fomentar la prevenció d’accidents al pati.  Educar en la diversitat i el respecte a la diferència. Dormir (per als alumnes de P-3)  Hàbits de neteja abans i després de dormir.  Respecte pels companys/es que dormen i volen descansar.

14


APLICACIÓ NORMATIVA i TIPIFACIÓ DE FALTES Faltes LLeus

Considerem faltes lleus l’incompliment de les normes bàsiques de funcionament del funcionament del menjador recollides al reglament del servei de menjador.

Sancions que poden aplicar-se 

Amonstació verbal.

Privació de temps d’esbarjo.

Realització de tasques educatives.

Reparació del dany causat.

Faltes Greus

Qualsevol falta lleu amb reincidència.

Alteració de l’ordre i la convivència.

Manca de respecte i agressió verbal envers companys i monitoratge.

Faltes MOLT Greus

Agressió física intencionada envers els companys i monitoratge.

Destrucció intencionada del material o instal·lacions del centre.

Actuacions perjudicials per la salut (física i mental) dels companys i monitoratge.

Sortida del recinte escolar.

Reincidència de faltes greus.

Sancions que poden aplicar-se

Deteriorament del material i les instal·lacions.

Documentació

Comunicació de la direcció del centre i l’AMPA amb la familía per tal de prendre una mesura consensuada. Reparació econòmica dels danys causats al material o instal·lacions del centre.

Documentació

Full d’incidències a entregar a la familía que ha de ser tornat signat.

Còpia de full d’incidencies entregat a la família.

Sancions que poden aplicar-se 

Comunicació de la direcció del centre i l’AMPA amb la familía per tal de prendre una mesura consensuada. Reparació econòmica dels danys causats al material o instal·lacions del centre. Suspensió de l’accès al servei de menjador durant un període de temps.

Llibreta de registre d’incidencies.

Documentació

Full d’incidències a entregar a la familía que ha de ser tornat signat.

Còpia de full d’incidencies entregat a la família.

13 15


LLIBRES DE TEXT CURS 2022-2023

1r PRIMÀRIA I.S.B.N.

TÍTOL Matemàtiques 1 Emociona’t. Coneixem i 978-84-307-37-802 transformem els nombres 978-01-941-67-154 Amazing Rooftops 1. Class Book 978-84-682-8390-6 Paraules, lletres i sons

EDITORIAL

MATÈRIA

Teide

Matemàtiques

Oxford Vicens Vives

Anglès Català

LLICÈNCIES DIGITALS: Plataforma Innovamat 15€ *Les llicències digitals caldrà pagar-les a l’escola. Les famílies que tinguin els rebuts domiciliats, se’ls girarà un rebut entre la primera i la segona setmana de juliol amb l’import indicat. La resta de famílies hauran de pagar-ho a través de l’aplicació TPV la primera setmana de juliol.

2n PRIMÀRIA I.S.B.N.

TÍTOL Matemàtiques 2 Emociona’t. Coneixem i 978-84-307-38-250 transformem els nombres Quadern lectura eficaç "La Mariona és la 978-84-696-16178 Mariona" 978-01-941-67-413 Amazing Rooftops 2. Class Book 978-84-489-5732-2 Més món ortografic

EDITORIAL

MATÈRIA

Teide

Matemàtiques

Bruño

Català

Oxford Barcanova

Anglès Català

LLICÈNCIES DIGITALS: Plataforma Innovamat 15€ *Les llicències digitals caldrà pagar-les a l’escola. Les famílies que tinguin els rebuts domiciliats, se’ls girarà un rebut entre la primera i la segona setmana de juliol amb l’import indicat. La resta de famílies hauran de pagar-ho a través de l’aplicació TPV la primera setmana de juliol.

16


LLIBRES DE TEXT CURS 2022-2023

3r PRIMÀRIA I.S.B.N. TÍTOL 978-84-307-79-994 Vuit-i-mig 1 al 6 978-01-941-67-635 Amazing Rooftops 3. Activity Book Pack

EDITORIAL Teide Oxford

MATÈRIA Matemàtiques Anglès

LLICÈNCIES DIGITALS: Plataforma Matific 9€ *Les llicències digitals caldrà pagar-les a l’escola. Les famílies que tinguin els rebuts domiciliats, se’ls girarà un rebut entre la primera i la segona setmana de juliol amb l’import indicat. La resta de famílies hauran de pagar-ho a través de l’aplicació TPV la primera setmana de juliol.

4t PRIMÀRIA I.S.B.N. TÍTOL 978-84-307-80-006 Vuit-i-mig 7 al 12 978-01-941-67-918 Amazing Rooftops 4. Activity Book Pack

EDITORIAL Teide Oxford

MATÈRIA Matemàtiques Anglès

LLICÈNCIES DIGITALS: Plataforma Matific 9€ *Les llicències digitals caldrà pagar-les a l’escola. Les famílies que tinguin els rebuts domiciliats, se’ls girarà un rebut entre la primera i la segona setmana de juliol amb l’import indicat. La resta de famílies hauran de pagar-ho a través de l’aplicació TPV la primera setmana de juliol.

17


LLIBRES DE TEXT CURS 2022-2023

5è PRIMÀRIA I.S.B.N. 978-84-682-80-677 978-84-412-3506-9 978-01-941-68-151

TÍTOL Practica Mat 5.1.-5.2-5.3 Itineraris coneixement del medi 5 Amazing Rooftops 5. Activity Book Pack

EDITORIAL Vicens Vives Text Oxford

MATÈRIA Matemàtiques Medi Anglès

LLICÈNCIES DIGITALS: Plataforma Matific 9€ *Les llicències digitals caldrà pagar-les a l’escola. Les famílies que tinguin els rebuts domiciliats, se’ls girarà un rebut entre la primera i la segona setmana de juliol amb l’import indicat. La resta de famílies hauran de pagar-ho a través de l’aplicació TPV la primera setmana de juliol.

6è PRIMÀRIA I.S.B.N. 978-84-682-66-770 978-84-412-33-355 978-01-941-68-427

TÍTOL Practica Mat 6.1.-6.2-6.3 Itineraris medi natural 6 Amazing Rooftops 6. Activity Book Pack

EDITORIAL Vicens Vives Text Oxford

MATÈRIA Matemàtiques Medi Anglès

LLICÈNCIES DIGITALS: Plataforma Matific 9€ *Les llicències digitals caldrà pagar-les a l’escola. Les famílies que tinguin els rebuts domiciliats, se’ls girarà un rebut entre la primera i la segona setmana de juliol amb l’import indicat. La resta de famílies hauran de pagar-ho a través de l’aplicació TPV la primera setmana de juliol.

18


L’AMPA OBJECTIUS: • • • •

Ésser el portaveu dels pares. Col·laborar amb la direcció i el professorat de l’escola en aquells aspectes que afecten als nostres fills. Vetllar perquè l’entorn dels alumnes sigui l’adequa’t. Organitzar activitats i serveis que facilitin als pares la conciliació de la vida laboral i familiar.

SERVEIS I ACTIVITATS: • Servei despertador: acollida matinal entre les 7:45 i les 9:00. • Organització de casals a l’estiu i durant la jornada intensiva. • Organització de festes tradicionals (castanyada, Carters Reials...). • Organització de la Festa de la Primavera. • Oferiment d’activitats extraescolars. AJUDA: • •

En els afers en què l’escola demani la seva col·laboració. Econòmicament a l’escola en les despeses extraordinàries no previstes en el pressupost general i que per consens es creuen necessàries. Per exemple, les millores al pati fetes durant el curs 2018/19 van ser finançades i executades per l’AMPA, així com la compra de 55 chromebooks aquests dos darrers cursos i a l’inci del curs 2020/21 es va col·laborar amb la compra de dues pissarres digitals.

COL·LABORA: • Amb la resta d’AMPAs de Manresa per a vetllar i millorar la qualitat de l’escola pública a la nostra ciutat i coordina esforços per garantir bons serveis. Col·labora també amb l’escola en l’organització de xerrades i conferències... INFORMA: A les famílies de notícies i esdeveniments relacionats amb l’escola i l’AMPA. Ho fa a través de la seva web www.ampabages.cat, del correu electrònic ampabages@gmail.com i del canal de whatsapp unidireccional i únicament informatiu. Per donar-se d’alta a aquest canal, cal q envieu un whatsapp amb els cognoms de la família al telèfon 627808085.

19


JUNTA DIRECTIVA DE L’AMPA FAMILIA

CURS

President MIQUEL FERRER

FERRER-FINA

5è.

Secretari JORDI RIBERA

RIBERA-POLO

6è i 2n.

Tresorer LLUISA SORT

VÁCLAVÍK-SORT

2n.

VOCALS ALAN DICKS ALBA BELLIDO

DICKS-ORELLANA CASTELLANO-BELLIDO

5è 6è

ENRIC COMALLONGA MOHAMMED EL CADAOUI MARTA HOLGADO HAMID LAMRINI GEMMA MALET SERGI PÉREZ ORIOL PUIG CRISTINA REYES ALBA XARPELL LAURA VALLS LAURA COLETAS GABRIEL TEIXEIRA

COMALLONGA-PUJOL EL CADAOUI- ZAYZAOUI TOMASEVIC-HOLGADO LAMRINI-ADDOU PRAT-MALET PÉREZ-ALONSO PUIG-GABRIEL VALLS-REYES XARPELL-LÓPEZ GARRIGA-VALLS VICTORI-COLETAS TEIXEIRA-MIRANDA

5è i 3r 3r 3r 6è 4t i P5 6è 5è i 2n 4t i 1r 6è P4 3r P5

COM FORMAR PART DE LA JUNTA DE L’AMPA Tots aquells pares i mares socis de l’AMPA podeu formar part de la Junta. Per ser-ho només cal que assistiu regularment a les reunions que la Junta celebra aproximadament un cop cada mes. Demaneu a l’AMPA i informeu-vos dels dies de reunió. Us engresquem a entrar a la Junta: som poquets i hi ha molta feina per fer. Ens calen nous membres, sobretot dels cursos d’infantil, per donar continuïtat a les tasques engegades i per aportar noves idees. Les reunions són un dijous cada mes a les 21h a la sala de mestres de l’escola.

20


ASSEMBLEA I INFORMACIONS DE l’AMPA La propera Assemblea de l’AMPA es celebrarà el dijous 20 d’octubre de 2022 a les 21h al menjador de l’escola. És important la vostra assistència. Recordem que l’Assemblea és l’òrgan sobirà de l’AMPA i la que marca la línia d’actuació dels pares/mares dins els òrgans de representació escolars. A començaments d’octubre se us farà arribar la convocatòria amb el corresponent ordre del dia.

Altres notícies de l’AMPA: •

La quota de l'AMPA per al curs 2022/23 serà de 35€ per família i el seu pagament s’activarà al Setembre mitjançat l’aplicació “TPV Escola” (aplicació mòbil o web).

• Estar al corrent del pagament de la quota de l'AMPA és indispensable per a la inscripció en qualsevol de les diverses activitats que organitza l’AMPA (extraescolars, casals, acollida matinal...). • Durant el curs, la secretaria de l'AMPA romandrà oberta de dilluns a divendres de 16:30 a 18h. • Aquest any, donat que tota la informació relativa a les activitats extraescolars es pot trobar a la nostra pàgina web, aquest llibret informatiu no inclou la informació relativa a les activitats extraescolars. Podeu consultar-les a http://www.ampabages.cat/extraescolars.html.

21


SERVEI DESPERTADOR (acollida matinal) Amb aquest servei es vol oferir als pares/mares de l’escola Bages un servei d’acollida matinal per als seus fills abans de l’inici de les classes matinals. Es començarà el dia 5 de setembre amb l’inici del curs escolar. El preu del tiquet diari és de 2,5 €. Si us interessa disposar d’aquest servei tot el mes el preu és de 35 €. El pagament del servei d’acollida matinal es durà a terme mensualment mitjançat l’aplicació “TPV Escola” (aplicació mòbil o web). Diàriament la monitora portarà a terme un registre dels alumnes que fan us del servei d’acollida matinal i a final de mes es generarà el pagament en funció dels dies que s’utilitzi el servei: • Menys de 14 dies x mes, el preu serà nombre de dies x 2.5€ • Si l’alumne s’ha quedat 14 o més dies, el preu serà de 35€ • El pagament del servei acollida de cada mes s’ha de fer com a molt tard el dia 15 del més següent (per exemple, el 15 de Novembre hem d’haver pagat l’acollida matinal del mes d’Octubre). La monitora rebrà a partir de ¾ de arribant. Els nens podran esmorzar contes, fer els deures, etc. Es tracta l’hora d’entrar a l’aula, la monitora els

8 del matí als nens a mida que vagin (s’haurà de portar l’esmorzar), llegir de fer activitats pausades. Quan arribi acompanyarà a les respectives files.

Els nens de l'acollida matinal han d'entrar pel carrer de la Sèquia, ja que les activitats d'acollida es duen a terme al menjador de l'escola. Cal recordar que per poder fer us d’aquest servei s’ha d’estar al corrent del pagament de la quota de l’AMPA.

20 22


C/ Sèquia 55 - 08242 Manresa Telèfon 938748188 / 681393301 email: a8020127@xtec.cat www.escolabages.cat www.ampabages.cat ampabages@gmail.com