Giegeldonker 2023

Page 1

DE GIEGELDONKER

Lieve Giegeldonkers en Giegeldonkerinnen, Het is inmiddels al zolang geleden dat ik mezelf eigenlijk opnieuw aan u voor moet stellen. Ach, waarom ook niet, ik ben

Prins Cornillûs

Van - jawel - het prachtige Giegeldonk. En wat hebben we er na zo’n lange tijd weer veel zin in.

Na zo’n 2 jaar en 9 maanden in de Abdij der Wanorde, ben ik er wel aan toe om het feest der feesten weer voor te gaan. En met mij het protocol, be-

stuur, werkgroepen en vrijwilligers.

Wij hebben al fantastische evenementen gehad; de 11 vd 11 viering in Buurthuis Gageldonk (onze nieuwe residentie), de installatie van de jeugdraad waar Prinses Zoë is gekozen tot jeugdprinses van Giegeldonk, de nieuwjaarsreceptie en de viskwis in de Ganzerik en niet te vergeten de openingsborrel van de Vrienden van de Prins, waar wederom 8 nieuwe vrienden en vriendinnen welkom zijn geheten. Lijkt jou dit ook wat? Schroom niet! Meld je aan bij deze fantastische groep mensen die carnaval in het algemeen - en in Giegeldonk in het bijzonder - hoog in het vaandel hebben staan.

Nu kort voor carnaval gaan we nog genieten van de Bonte Bimde Avond en de Bonte seniorenmiddag,

en zeker ook nog de Meute Neut, waar de vrijwilligersmedaille zal worden uitgereikt. Al met al hele leuke evenementen om naar uit te kijken en dan moet carnaval nog beginnen.

Ik mag jullie in die dagen graag ontmoeten voor een drankje, een goed gesprek met een lach of een traan,maar bovenal met de allerbeste intenties.

We hebben er zin in!

Met carnavaleske groet, Prins Cornillûs

1 www.giegeldonk.nl
2023
“t is waddut is!
2

Voorwoord van onze burgemeester

Beste Giegeldonkers,

Carnaval staat weer voor de deur, en zoals het ernaar uitziet krijgen we een onbezorgd feest zoals we dat een paar jaar niet gehad hebben. Ook in Giegeldonk. Ik kijk ernaar uit, en dat zal voor jullie niet minder zijn!

Wat carnaval voor mij als bestuurder van heel Breda (oké, straks vier dagen niet) betekent, sluit naadloos aan bij de slogan van onze mooie stad: Breda brengt het samen. Verbinding, daar draait het om. En dat is precies wat carnaval in zijn oorsprong is: de macht tijdelijk aan de burgers, die zich juist daardoor verbonden voelen. Verbonden met elkaar en met iedereen in de stad. Het is die verbinding die onze maat-

schappij op dit moment hard nodig heeft. En het is goed dat we door het leutfeest ook in Giegeldonk onze dagelijkse problemen even kunnen parkeren. We vieren het samen op een feest waarop iedereen gelijk is, ongeacht de verschillen die we hebben.

Ik weet dat met carnaval nieuwe vriendschappen ontstaan en oude opnieuw worden aangehaald. Dat zal de komende tijd niet anders zijn. Dat is een van de geweldige eigenschappen van dit feest: je krijgt vrienden voor het leven. Ongedwongen plezier en verbondenheid met de mensen met wie je het viert kan een hoop brengen.

Het is daarom goed dat we die vier dagen niet bezig zijn met de min-

dere of zorgelijke aspecten van ons leven. Heb samen lol en vier het leven. Het zou fijn zijn als we daarbij ook even omkijken naar de mensen die carnaval niet zo uitbundig kunnen vieren. Dat kost weinig moeite en ook dat kan voor nieuwe vriendschappen zorgen.

Ik hoop dat jullie, Giegeldonkers, die gedachte meenemen in het bruisend feest dat voor ons ligt. Maar vooral: Geniet vier dagen onbezorgd en met volle teugen! Tis waddut is!

Voorwoord van voorzitter Edwin Verdaas

Beste Giegeldonkers,

Voor jullie ligt alweer de 42ste jaargang van carnavalskrant “De Giegeldonker”. 42 jaar carnaval in Giegeldonk en mijn derde jaar als voorzitter van een geweldige stichting met fantastische vrijwilligers welke zich jaar op jaar inzetten om carnaval in de wijk mogelijk te maken. Dit jaar misschien nog wel iets harder dan andere jaren.

We maken ons weer op voor 5 dagen feest! Na 2 uitdagende jaren ben ik blij om te zien dat onze stichting voldoende veerkracht heeft getoond om zowel financieel als organisatorisch de Corona storm te doorstaan en door te pakken waar we vorig jaar nog op de stop knop hebben moeten drukken.

In Sportcafé de Ganzerik hebben we

al enkele spetterende voorfeesten mogen houden en de komende weken zal Buurthuis Gageldonk worden omgebouwd tot leuttempel waar de Prins & Gevolg hun thuis zullen vinden. Zoals vorig jaar al gecommuniceerd zijn we in goed overleg met SCC ‘t Kraaienest op zoek gegaan naar een nieuw onderkomen als residentie. Buurthuis Gageldonk heeft haar deuren voor ons geopend en dit jaar zullen we terugkeren op de plek waar het voor Giegeldonk ooit allemaal begonnen is.

Een nieuwe locatie betekent ook de nodige aanpassingen in de bestaande evenementen. De Optochtroute zal bijvoorbeeld anders vorm gegeven worden, waarbij start van de stoet nog wel plaats zal vinden op Winkelcentrum De Donk, maar de ontbinding van de tocht gaat naar Buurthuis Gageldonk, waar ook het

optochtbal zal zijn.

Onze actieve vrijwilligers hebben zich ook gebogen over de opening van het carnaval op vrijdag met de lampionnenoptocht voor de kleinste Giegeltjes op winkelcentrum Heksenwiel en zo kan ik nog wel even doorgaan met alles wat er de laatste tijd op poten is gezet.

Het moge duidelijk zijn dat jullie een stuk lezen van een trotse voorzitter. Carnaval vieren zit binnen Giegeldonk diep in het rood, geel groene hart, Tis waddut is!

Ik wens jullie allemaal een fantastische carnaval toe en hoop snel het glas met jullie te mogen heffen in Buurthuis Gageldonk!

Tis waddut is,

Het is onzin, zegt het verstand Tis waddut is, zegt de liefde

Het is ongeluk, zegt de berekening Het is alleen maar verdriet, zegt de angst Het is uitzichtloos, zegt het inzicht tis waddut is, zegt de liefde

Het is belachelijk, zegt de trots Het is lichtzinnigheid, zegt de voorzichtigheid Het is onmogelijk, zegt de ervaring Tis waddut is, zegt de liefde.

Een gedicht van Erich Fried in een vertaling van Remco Campert welke ons vertelt dat het maar net is hoe je naar zaken, mensen of gebeurtenissen kijkt. Voel je een uitdaging in een situatie en ga je bij de pakken

neerzitten; loop je hard weg van het ongeluk, van het ogenschijnlijk belachelijke, het onmogelijke, het lichtzinnige; doe je oogkleppen op om het allemaal niet te zien?

Tot driemaal toe herhaald de dichter: “Tis waddut is, zegt de liefde.” Liefde welke niet wegloopt. Liefde welke durft te stoppen. Nee, geen gejakker maar stoppen en halt maken in de stormwind. Pas als je ‘stop’ zegt tegen jezelf, ben je instaat om te zien wat voor je is.

Dat laatste hebben we afgelopen jaar gedaan. We hebben stop gezegd.

We hebben halt gemaakt in de stormwind en daardoor gezien wat voor ons is. We hebben de liefde voor het Giegeldonks carnaval gezien bij onze vrijwilligers, bij onze carnavalsvierders, bij onze carnavalsvrienden.

We hebben de roep en de liefde voor evenemen-

ten gezien. We hebben de behoefte gezien om samen te komen, samen te vieren en samen het glas te heffen op alles en iedereen die ons lief is of lief is geweest.

En dit jaar gaan we goed maken wat we nu 2 jaar niet hebben kunnen doen. Dit jaar barst Giegeldonk weer van de carnavalsactiviteiten en ja: Dat is waddut is!

3 www.giegeldonk.nl
Tis waddut is www.facebook.com/ccgiegeldonk www.instagram.com/ccgiegeldonk www.giegeldonk.nl

Helpt mensen en teams groeien

- Krijg de controle in je leven terug (en behoud hem ook)

- Bied als team veranderingen het hoofd

- Optimaliseer de samenwerking

Wil je meer weten neem contact op

4
de website
Naar

In memoriam Henk de Wert

vrijdag de 13de hebben wij het bericht ontvangen dat Henk de Wert - oud voorzitter CC Giegeldonk - in de ochtend onverwachts is overleden.

Henk is in Mei 2015 toegetreden tot het bestuur van Giegeldonk.

Henk - welke als een van de eerste voorzitters echt van buitenaf kwam - had een duidelijke visie over carnaval en hoe wij hier als Stichting vorm aan moesten geven.

Tijdens de bestuursvergaderingen dwaalden de discussies met regelmaat af naar de wijze waarop de Krutjesrapers zaken bekeken en onder handen namen.

Veel mooie ideeën, maar voor ons als kleine stichting niet haalbaar.

Hoewel Henk een Rood-Geel-Groen hart had, en altijd sprak over zijn Giegeldonk, is diep van binnen zijn hart ook altijd blijven kloppen voor Krutjesgat waar hij nog jaarlijks terug naar toe ging voor onder andere de prinsenzitting daar,

waar hij Prins en Gevolg van Giegeldonk ook graag mee naar toe nam.

Henk is tot en met 2020 aangebleven als voorzitter van onze stichting. In die jaren heeft Henk de nodige gesprekken gevoerd en heeft hij - op zijn manier - geprobeerd Giegeldonk beter te maken dan het al was. Hierbij ook niet bang om soms tegen heilige huisjes aan te schoppen, maar wel met het doel om er samen beter uit te komen.

Henk, we zijn je enorm veel dank verschuldigd voor het werk wat jij voor onze stichting hebt gedaan.

Tijdens carnaval zullen we er met elkaar eentje op jou nemen!

3 woorden: DANK JE WEL!

Wij wensen zijn vrouw Corry, hun dochters Willeke en Lia, kleinkinderen en verdere familie veel sterkte met het verwerken van dit verlies. De wereld is weer een mooi mens armer. De Giegel huilt...

BINGO!

Dat werd er voor het eerst geroepen op 20 februari 2022 tijdens de grote carnavalsbingo, georganiseerd door Joost en Ronald. Eigenzinnig en eigenwijs als ze zijn, met de gedachte dat er toch iets mogelijk moest kunnen zijn tijdens de c-periode, zeker toen er versoepelingen kwamen.

Dit was meteen een enorm succes waardoor er zowel richting de jeugd van Giegeldonk als aan het jeugdcarnaval georganiseerd door buurthuis Gageldonk een mooi bedrag geschonken kon worden.

Tevens borrelde toen al het idee voor een 2de editie en die kwam er dan ook op zaterdag 26 november 2022.

Na goed overleg met CC Giegeldonk werd besloten om samen te gaan werken om zo te proberen een nog groter publiek te bereiken.

De prijzen werden groter, de grappen ludieker en wederom kon een mooi bedrag geschonken worden aan CC Giegeldonk.

Een speciale dank aan Latifa en haar hele team vrijwilligers bedankt voor het beschikbaar stellen van buurthuis Gageldonk.

Op naar editie 3 en achter de schermen zijn de plannen al gemaakt voor een verrassende bingo avond.

Alaaf en dank jullie wel!

5 www.giegeldonk.nl
6 Lekker eten en drinken doe je bij Verhage Heksenwiel! Met ons ruime assortiment is er voor ieder wat wils. Naast alle snacks kan je bij ons ook terecht voor een uitgebreide lunch, een goede kop koffie met gebak en zelfs vers schepijs! Zien we jou ook binnenkort? 10,25 VERHAGE HEKSENWIEL Knip deze bon uit en geniet van een broodje gerookte zalm met een glas jus d’orange voor maar €8,50 Alleen geldig bij VERHAGE Heksenwiel t/m 31-03-23
7 www.giegeldonk.nl PROGRAMMA GIEGELDONK 2023 Zaterdag 11 februari Bonte Bimde avond: Een avond vol cabaret, gesauwel, zang en flauwekul Buurthuis Gageldonk | 19:30 - 23.00 met nazit tot sluit | kaarten €7,50, €8,50 aan de deur Woensdag 22 februari 16:00 Haringhappen Vrijdag 17 februari 19:00 - 20.15 Opening & Lampionnenoptocht WC Heksenwiel 18:30 - 21:00 Kinderdisco Buurthuis Gageldonk 21:00 - 02:00 Gezinsbal: DJ, het dak mag er af! Buurthuis Gageldonk | 19:00 - 02.00 Dinsdag 21 februari 13:00 - 16:00 Spelletjesmiddag 16:00 - 17:30 Ontbinding Jeugdraad 20:00 - 00:11 Afscheid Prins Cornillûs Buurthuis Gageldonk | 13:00 - 00.00 Zaterdag 18 februari 13:00 - 16:00 Optocht door de wijk 13:00 - 17:30 Optochtbal & Prijsuitreiking 17:00 - 20:30 Gezinsbal 20:30 - 02:00 Feest met Prins Cornillûs mmv diverse kapellen Buurthuis Gageldonk | 13:00 - 02.00 Zondag 19 februari 11:49 - 16:30 Broeders der Wanorde mét Rob van Uden 13:30 - 16:30 Treffen der (oud) Giegeldonkers 16:30 - 20:30 Gezinsbal: DJ, het dak mag er af! 20:30 - 01:00 Tis waddut is mmv diverse kapellen Buurthuis Gageldonk | 13:00 - 01.00 Maandag 20 februari 13:00 - 20.00 Gezinsbal: DJ, het dak mag er af! 20:00 - 02:00 Bras en Bral Bal mmv diverse kapellen Buurthuis Gageldonk | 19:00 - 02.00

Sponsoren en adverteerders van CC Giegeldonk, BEDANKT

*de Brakkentuin *pedicuresalon Kim Engel *Buurthuis Gageldonk *Verfhuys Breda *Autobedrijf Peter Mink *Winters bouw & ontwikkeling *Poelier Schrauwen *Houwen juweliers *De Baronie tweewielers *Zonnestudio

8
*De Hoon zonnepanelen *AB InBev *Karel Akkermans klusen onderhoudsbedrijf *Sportcafé De Ganzerik *De Ruijter’s vis *Winkeliers De Donk *Winkeliers Heksenwiel *Beautyspot *SCC ‘t Kraaienest *Vrienden van de Prins *Carprof Nuitermans *Restaurant Il Primo *Antonissen Auto banden Service *Brasserie ‘t Archief *van Vliet naaimachines *cafetaria Tavor *Scooter Plezier Breda *Sanidump Breda *Rijwielservice Breda *R Staal Ass kantoor *Marco Pas autorijschool *Bart Poppelaars tuinmaterialen *Cafetaria De Donk *Lagarde techniek *Willemsen, Chabot en Hoff
Sparkle & Shine * Belob stories * Steda bouwservice * Verhage * Skiwebshop * Pascal Vanpuyenbroeck steigerverhuur * HB Events * Vidiejeetje * Dikke mik * Bier & Borrels * Thijs-mann * Bijzonder Schoon * Alexanderhoeve Heksenwiel * Geert Kip * Hermans Optiek * stomerij cleaningcentrum * Nianderu coching en advies * Sterling drone services * AVM Seafood * Fotostudio Lollipop * Arsibel makelaar * De Contactmakelaar * De Been Installatietechniek * MPC Marine & Port Consultancy * Matthijsshop * Veldsink Dirven regiobank Somerweide Noortbergmoeren Brandebeemd Heienlangdonk Cannaertserf FINISH Buur thuis Gageldonk Me rodelaan Raaimoeren Emerparklaan START Winkelcentrum de Donk maaibeemd Venneweide Louwersdonk Veldmoeren Optocht route https://www.complement-breda.nl •Nieuwe website maken •Bestaande site aanpassen •Leesbaar op smartphone •Vindbaarheid regelen Laatjewebsiteeruitspringen

Steun het carnaval in onze wijk, word vriend!

Beter een goede vriend, dan een verre buur Dat zijn vrienden als olifanten Behandel ieder mens als vriend

Zomaar 3 gezegdes welke helemaal van toepassing zijn op de Vrienden van de Prins van Giegeldonk! De Vrienden van de Prins zijn een gezelligheidsvereniging, waar iedereen lid van kan worden. Voor € 55 euro per jaar ben je lid én steun je het carnaval binnen Giegeldonk in de breedste zin des woords. Niet alleen CC Giegeldonk, maar alle carnavalsvierders welke zich inzetten voor het carnaval in de Haagse Beemden, kunnen bij de Vrienden aankloppen voor (financiële) steun.

Als lid heb je ook enkele voorrechten. Je mag tijdens carnavalsdagen met trots laten zien dat je bij deze club hoort, middels het Vrienden van de Prins schild, met daarop alle jaartallen van jouw lidmaatschap en tijdens de opening en slot avond ontvang je een deel van je contributie terug in de vorm van een hapje, een drankje en een gezellig samenzijn.

Wil je meer weten over de Vrienden van de Prins, of lid worden? Neem dat direct contact op per vriendenvandeprins@giegeldonk.nl, of kijk op hun facebookpagina.

Nieuws over Dún optocht!

Dames en heren, kinders en volwassenen, Zaterdag 18 Februari gaat het weer gebeuren: Dún optocht van Giegeldonk!

We hebben een nieuwe start, en een nieuwe residentie, dus dún optocht kan niet achterblijven en komt met een nieuwe route (zie pag. 8)!

Het startsein zal gefloten worden om 13.30u op winkelcentrum de Donk, waarna de stoet zich zal verplaatsen over de Heienlangdonk en de Cannaertserf. Hier zal de stoet linksaf de Somerweide in slaan waar het welbekende defilé door zijne hoogheid Prins Cornillûs afgenomen zal worden. Van hieruit vervolgd de stoet zijn weg via Noort-

berghmoeren, rechtsaf de Brandebeemd in, vervolgens weer rechts de Merodelaan in, tot aan eindhalte buurthuis Gageldonk.

Wat ook nieuw is, is dat buiten de gebruikelijke categorieën, de raad van 11 ook een actieve rol gaat spelen in de jurering voor hun eigen, nieuw ingevoerde prijs.

Er zal weer genoeg te zien, te lachen en te beleven zijn in deze bonte verzameling van creatieve uitspattingen, dus zorg dat je het niet mist! Heb je zelf ook een idee om mee te lopen? Inschrijven kan nog per mail naar optocht@giegeldonk.nl

Prijsvraag

In onderstaand verhaaltje worden verschillende winkels genoemd welke terug te vinden zijn op Winkelcentrum Heksenwiel. Weet jij ze allemaal te vinden?

Stuur voor 22 februari een mail naar info@giegeldonk.nl met daarin je naam, telefoonnummer, e-mailadres en het aantal winkels welke je denkt herkent te hebben. Onder de juiste inzendingen verloten we een fles Giegeltje.

Succes!

Het was een koude, natte zaterdag in januari dat Edwin Verdaas met zijn ziel onder zijn arm rondstruinde op Winkelcentrum Heksenwiel. Zijn vrouw had hem weggestuurd voor boodschappen, maar hij had hier absoluut geen zin in. Hij had nee gezegd, maar hierdoor had hij thuis een dag wel beeld maar geen geluid. Dan toch maar beter even naar buiten…

Bij de zonnewijzer leek het wel een heksenketel, zo druk dat het daar was. In de drukte hoorde hij een kleine jongen roepen: “Hé ma! Ziede gij daor ok diejen jumbo jet staon? Ken ik daor nie une kêêr in?”. Edwin hoorde de moeder kreunen en steunen. Ze was nog niet bijgekomen van de feestdagen waardoor ze niet de sparkle en shine had die ze de kleine Bart Vermeer zo gunde. “Tis waddut is.”, dacht de moeder, “Kruip er maar in jongen! Ge bent toch al gebrainwashed door

oew vader die denkt dat ie piloot is! ‘Ij neemt de knuppel vaok ter hand, maar is nog nooit omhoog gekomen…”).

Iets verderop hoorde hij een andere dame haar vriend aanspreken: “Zeg Alexander, hoeve wij vandaag een keer niet op tijd thuis te zijn? Óóns Arsi bel net of we met hem mee gaan naar Merlina.” “Tja”, zei Alexander, “Tis dat we zo dikke mik met elkaar zijn dat we niet kunnen weigeren. Laten we het maar doen. Geven we hem ook geen reden om weer kapsones te krijgen.”

“Nou”, dacht Edwin, “tis weer gezellig hier. Al dat gemopper op elkaar: het wordt tijd dat het weer carnaval wordt! Gezellig samen een neut pakken en gaan voor de lol en de gein. Zelfs Hans gedraagt zich dan anders”. In gedachten loopt Edwin richting het watertheater waar hij zijn neefjes Albert en Heijn tegen komt. “Hé Ome Edwin, wa lope gij ‘ier verdwaosd rond.” Edwin schrikt op en vertelt zijn verhaal.

“Ach”, zegt Albert, “Maokt oew’eige nie zo druk. Ouwe Zeeman Verhage zeej altijd, ‘edde wel beeld mar gin geluid, dan zorruge flouwers at hoom wir vor gefluit”! Een tip die Edwin graag ter harte nam. Met een bloemetje in de ene hand en een fles Jägermeister in de andere hand, liep hij naar huis. Ookal was het thuis nog een kruidvat welke ieder moment kon ontploffen, hij wist dat zijn leven een sprookje was. De rest mogen jullie zelf invullen…

9 www.giegeldonk.nl
10

“tis waddut is” met de Bonte Bimde Avond!

Beste, lieve Giegeldonkers, Giegeltjes en alle inwoners van de Haagse Beemden,

TADAAAAA..... WE MOGEN WEER..... en dat is waddut is.

Was het motto van vorig jaar in ons Giegeldonk “das ginne kunst” en het jaar ervoor “Wa gaddut worre”; wordt het dit jaar “Tis waddut is” En dat ’t wat is, daar zijn we zeker van na een aantal jaren afwezigheid…

Vanwege de corona pandemie was er bijna geen mogelijkheid om carnaval te vieren, laat staan een carnavaleske avond als de Bonte Bimde Avond te organiseren, maarrrrrrrr........ dit jaar is

alles anders: De artiesten zijn geboekt, het programma geschreven en het licht en geluid staat klaar. De loterij is geregeld met mooie en ludieke prijzen en het beloofd een avond vol gemauw, muziek, hilariteit en gezelligheid te worden.

Vorig jaar moesten we nog schrijven dat wat in het vat zit niet zou verzuren. We gaan dus tijdens de Bonte Bimde Avond een achterstand van 2 jaar inhalen! Alle seinen staan voorlopig op groen dus we gaan er weer ouderwets carnavalsfeest en een hilarische Bonte Bimde Avond tegenaan gooien We hebben een mooi programma kunnen neerzetten voor de Bonte Bimde Avond op zaterdag 11 februari 2023.

Prijzen van de tickets kosten 7,50 in de voorverkoop en 8,50 aan de deur.

Wij zorgen voor de avond, zorgen jullie voor de sfeer en hilariteit op deze avond en kunnen we onder het genot van een goei glas bier de laatste moeilijke jaren wegspoelen.

Tot snel, trek je kieltje alvast maar uit de kast en tot zaterdag 11 februari 2023..!

Werkgroep Bonte Bimde Avond Joost, Rianne, Niels en Addy

Het mooiste aan op het podium staan vind ik is als je een grap verteld en de hele zaal lacht, dit geeft een verslavende kik die je elke keer opnieuw wilt beleven. 1 van mijn beste optredens vond ik zelf toen ik als violist was (2015, vast nog terug te vinden op youtube) en natuurlijk in 2020 op het einde dat ik als Prinses Josefien afsloot.

ja, daar kan ik mij wel mee identificeren.

Verder zou ik tegen iedereen willen zeggen dat als je een idee hebt, je niet bang moet zijn maar gewoon lekker op dat podium moet gaan staan. Mocht je dit niet durven, kom dan wel lekker genieten van een avond vol gezelligheid tijdens de Bonte Bimde Avond… Ik hoop iedereen weer in goede gezondheid te zien. ALAAF

Bart Ketelaars

Artiesten naam: Bartje de tonprater Werkelijke naam: Bart Ketelaars

Leeftijd: 52

Dagelijks beroep: rontgen laborant in Jeroen Bosch ziekenhuis

Al hoeveel jaren artiest: 6

Bart heeft inmiddels al enkele malen het podium van de Bonte Bimde Avond betreden. De Giegeldonker ging in gesprek met Bart over het ontstaan van zijn act en wat hij allemaal onderneemt in het voortraject.

Bart staat inmiddels zo’n 6 jaar in de ton. Bart’s alter ego is eigenlijk puur ontstaan door nieuwsgierigheid. Bart vroeg zich af hoe het was om in een ton te staan met een verhaal/buut en zo geschiedde.

Door het jaar heen verzamelt Bart teksten en grappen omtrent een typetje welke hij in de ton tot uiting wil laten komen. In dit geval gaat het om Bartje Safari welke voor het eerst op safari gaat. Nadat het typetje is bedacht begint het grotere werk. Er wordt geschreven en geschrapt. Alles wat maar met het typetje te maken heeft wordt op papier gezet en hierbij speelt het internet een belangrijke rol. In het artistieke proces wordt echter ook veel gebruik gemaakt van moppen uit oude moppenboekjes. Als er

voldoende materiaal verzameld is stippelt Bart de verhaallijn uit en begint het schrijfproces.

Bart geeft aan dat hij een heel jaar aan het schrijven is, waarna hij in oktober / november ongeveer 5 try outs doet. Tijdens deze try out voert Bart de buut op voor een kleine groep publiek (max 30 personen) welke na de try out direct commentaar of advies mogen geven op het geheel. Na het verwerken van de commentaren en adviezen staat de buut voor het overgrote deel en kan het echte werk beginnen: mensen vermaken met 20 minuten humor.

Op de vraag of Bart met zijn buuts wel eens prijzen heeft gewonnen geeft hij aan dat hij bijna nooit meedoet aan wedstrijden. Hij heeft wel 3x meegedaan aan de voorrondes van het Brabants kampioenschap Tonpraten in Valkenswaard en heeft een paar keer meegedaan met Leuterconcours in Kruikenstad. Tonpraten is voor Bart puur een hobby, waarbij het niet gaat om de prijzen maar om de lach.

Uiteraard hebben we Bart nog om een advies gevraagd voor hen die ook overwegen om een keer mee te doen met een act. Bart’s wijze advies hierop: gewoon een keer proberen, ervaring opdoen en vooral genieten!

Het carnavalsfeest in Giegeldonk kan niet gevierd worden zonder materiële en financiële sponsoring. Gelukkig kent CC Giegeldonk een trouwe groep sponsors die al vele jaren lang de stichting steunt. Wilt u ook bijdragen in sponsoring, materieel of financieel? Neem dan contact op met Addy Mommers, sponsoring via sponsoring@giegeldonk.nl

11 www.giegeldonk.nl
in de spotlight: Den Zwelg Artiesten naam: Den Zwelg / presentator Werkelijke naam: Joost Damen Leeftijd: 41 Dagelijks beroep: Hofnar CC Giegeldonk Al hoeveel jaren artiest: te veel Na een aantal jaren gebluft te hebben dat ik ook wel eens op het podium zo willen staan, uiteindelijk de knoop doorgehakt en ingeschreven. Dit beviel zo goed dat ik later in de werkgroep plaats heb genomen en presentator ben geworden. Den zwelg is afkomstig van het draakje Zwelgje uit de Olivier B Bommel tekenfilm en de Tom Poes stripboeken, een lief en aardig maar lilluk draakje…
Artiest

UT GIEGELTJE

Werkgroep Jeugdcarnaval

Zondag 27 november 2022 heeft de installatie van de jeugdraad plaatsgevonden. Een mooie middag vol vermaak.

De grote vraag was of we na een tweetal moeilijke jaren i.v.m. C (ik ga het woord niet meer uitspreken) voldoende animo hadden.Daarnaast was het de allereerste keer in mijn rol als hoofd begeleiding van de jeugd. Een beetje spannend was het dan ook wel. Je wilt toch vooral dat het voor iedereen een leuke middag is. Maar ik kan met oprechte trots zeggen dat we, samen met de werkgroep jeugdcarnaval een mooie en vooral gezellige middag hebben weggezet. Met veul leut en dankzij de ervaring die sommigen van ons reeds hebben binnen de jeugd is het een succes geworden! We hebben gezien dat er veel animo is om in onze prachtige Giegeldonkse jeugdraad zitting te nemen. Deze bestaat namelijk uit bijna 20 kinderen! De middag stond in het teken van het spelen van spelletjes en een eerste kennismaking met elkaar. De sfeer zat er goed in en er werd fanatiek meegedaan. Vele lachende gezichten, een grap en een grol. Kortom gewoon: veul leut!

De jeugdraadinstallatie heeft overigens ook een serieus karakter. Het is ook de middag waarbij de Prins of Prinses geïnstalleerd wordt.

In dit geval een Prinses genaamd Zoë. We zijn ons er als werkgroep jeugdcarnaval zeer van bewust dat dit, ondanks dat we er geen “wedstrijd of verkiezing” van willen maken, toch erg spannend is voor de kinderen. We hebben getracht dit tot het minimale te beperken. En ook wij leren weer uit de ervaringen die we opdoen en de feedback die we ontvangen. Zo kan het alleen nog maar mooier en leuker worden.

Ik ben blij dat ik deel uit mag maken van de werkgroep jeugd en daarmee een bijdrage kan leveren aan ons mooi Giegeldonk! En nu…. vol gas….op naar de pré carnavalfeestjes en carnaval! Ik heb er heel veel zin in!! ALAAF!!!

Maartje Slegers

Op de foto (links) staat een deel van de werkgroep Jeugdcarnaval Van links naar rechts: Maartje (Hoofd begeleiding), Nicole, Joost (Voorzitter) Jolanda, Penny, Kaylee (Stagiare) – Ontbreken op de foto: Roland (Bestuurslid Jeugd), Rowena, Peter en Saskia

12

Spelletjesmiddag en afscheid Jeugdraad Jeugdprinses Zoë

Dinsdag 21 februari staat de Residentie van de Prins van Giegeldonk (Buurthuis Gageldonk) volledig ter beschikking van de Giegeldonkse jeugd. Jeugdprinses Zoë zal hier samen met haar volledige gevolg aanwezig zijn op de traditionele spelletjesmiddag en nodigt iedereen uit hierbij aan te sluiten! Jij komt toch ook?

Om 13:00 uur zal de spelletjesmiddag door de Jeugdprinses worden geopend in aanwezigheid van Prins Cornillûs en Zijn gevolg, waarna er tot +/-16:00 uur een middagvullend programma is voor de jongste carnavalsvierders. Doordat we een tijdje geen carnaval hebben kunnen vieren, hebben we tijd gehad om het spellenparcours wederom voor een groot deel te vernieuwen en mag de jeugd zich gaan uitleven op behendigheidsspellen als het balansspel, het trekbiljart, shut

the box, shuttle schieten en nog vele andere spelletjes!

Aan het einde van de middag wordt het tijd de zakdoekjes tevoorschijn te halen en zullen we het begin van het einde in gaan. Als rond 16:00 uur het fluitje van Dún Rolo klinkt en Zijne Doorluchtige Hoogheid met Zijn complete gevolg die middag voor de laatste maar aantreden, wordt het ook voor de jeugd tijd om de steek neer te leggen en de cape af te doen. Het jeugdcarnaval van dit seizoen komt ten einde en Jeugdprinses Zoë zal niet langer de scepter zwaaien over de jeugd van Giegeldonk.

Oh ja, en terwijl jij lekker spelletjes aan het doen bent, houden wij papa en mama wel bezig in de BSO voor volwassenen ;-)

Ik vind het super leuk dat ik ben verkozen tot jeugdprinses van Giegeldonk. Eerst wilde ik mij niet opgeven maar gaandeweg de installatie dichterbij kwam begon het meer en meer te kriebelen.

Na 5 jaar in de jeugdraad te hebben gezeten met een stop van 2 jaar door Corona is dit dan helaas mijn laatste jaar bij de jeugdraad van Giegeldonk. En wat voor een jaar, ik ben jeugdprinses!

Ik hoop en verwacht dat we er met zijn allen dit jaar nog een gigantisch knalfeest van gaan maken, zowel bij de voorfeesten als tijdens carnaval zelf!

Ook al wil ik er nog niet aan denken, dinsdagmiddag zal moeilijk worden, maar 1 ding weet ik zeker: Giegeldonk zit voor altijd in mijn hart!!

Alaaf en tot snel tijdens carnaval!

Opening carnaval 2023 en lampionnentocht

We hebben nog geen idee wat het weer zal gaan doen, maar we weten wel zeker dat het er de vrijdagavond voor carnaval - 17 februari - warm aan toe zal gaan bij de zonnewijzer op Winkelcentrum Heksenwiel! We gaan het carnaval officieel openen!

Vanaf een uur of 18:30 worden - onder de klanken van carnavalsmuziek - op het plein gratis lampionnen uitgedeeld voor de lampionnenoptocht later die avond. Rond 19:00 uur zullen Prins Cornillûs, Jeugdprinses Zoë en hun beider gevolgen op spectaculaire wijze bij de zonnewijzer arriveren om het feest officieel te openen! In het geheim zijn hier zeer veel voorbereidingen voor getroffen en slechts een klein aantal mensen weten hoe de Prins en Prinses zullen verschijnen! Kort hierop zal de lampionnenoptocht gaan vertrekken, waarbij dit jaar een andere route gelopen zal worden welke wellicht iets langer is, maar waarbij meer interactie met onze wijkgenoten verwacht wordt.

Ook dit jaar zal er een undercover jury meelopen in de stoet om te bekijken welke Giegeldonker zich het leukst heeft uitgedost en zullen we hier een klein prijsje tegenover stellen.

We gaan laten zien dat Giegeldonk 2 jaar met smart op carnaval heeft gewacht! Let the party begin!

13 www.giegeldonk.nl
14 www.wintersbouw.nl Van eerste schets tot laatste steen Op ons kun je bouwen!

11 Jaor pNARi; Tis waddut is Finally, The First Farewell Worldtour

wie ik dit niet had kunnen doen, ben ik het avontuur aangegaan.

En wat voor een avontuur! 11 jaar lang vol hoogtepunten, 11 jaar lang zoveel leuke, lieve en aardige mensen leren kennen en 11 jaar lang iedereen lekker lopen sarren, want dat is voor mij wat een NAR doet: Narren is sarren. En ik weet dat sommige mensen mij als nar absoluut niet kunnen uitstaan, maar dat is dan maar zo helaas. Ik hoop dat ik ieders carnaval heb kunnen opleuken.

Dit jaar staat echter voor mij in het teken van een afscheidstournee, nog 1 keer overal langs, nog 1 keer lekker lopen kwallen, gallen en sarren, maar vooral nog 1 keer overal lekker gezellig feesten en het leven vieren.

Ik wens iedereen een prachtig mooi en gezellig carnaval.

Alaaf pNARi

11 jaar hofnar, meer als een kwart van mijn leven en wat heb ik er van genoten en wat zal ik er de komende weken nog van gaan genieten, maar het is mooi geweest. Stoppen met een jubileum is altijd een goed moment en het word tijd voor de volgende, wie het ook mag zijn.

Ik weet nog als de dag van gisteren dat het toenmalig hoofd protocol aan mij vroeg; Joost, is dat niks voor jou, hofnar zijn?

Na lang nadenken (ahum) en langdurig overleg met mijn vrouw (na 1 minuut zei ze al ja), zonder

En omdat dat laatste niet vanzelfsprekend is, wat ik zelf helaas ook heb moeten ervaren, heb ik nog een mooie actie bedacht en aan mijn afscheid gehangen.

De 11 Jaor pNARi jubileumpin! Verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt, bij het promoteam. Kosten 3 euro per stuk of 3 voor 10 euro, alle opbrengsten komen ten goede aan MetaKIDS. Koop dus allemaal een mooie jubileumpin als aandenken aan mij EN om het goede doel te steunen!

Weet je wat nooit grappig is?

• Als Prins Cornillûs en zijn Gevolg binnenkomen roepen dat er een steekpartij aankomt, is nooit grappig.

• Op as-woensdag tegen Prins Cornillûs zeggen dat ie ut dak op kan, is nooit grappig.

• Wel over iemand’s drinken praten, maar niet over zijn dorst, is nooit grappig

• Iemand die zegt nooit te diep in het glaasje te kijken omdat hij enkel uit de fles drinkt, is nooit grappig

• De trompettisten van de Bimde Blaozers met een blaasprobleem, is nooit grappig

• Zeggen dat je een donkerbruin vermoeden hebt, als je na een avondje carnaval in je broek poept, is nooit grappig

• Frank Versteden zonder bitterballen, is nooit grappig

• Een Gulle Giegel die een bamischijf uit de Chinese muur trekt, is nooit grappig

• De raad van elf die een avondje doorzakken op kapotte barkrukken, is nooit grappig

• Dún Rolo die belletje trekt in de fietsenstalling, is nooit grappig

• Een verstopt toilet welke echt niet te vinden is, is nooit grappig.

• p.NAR.i, is nooit (meer) grappig.

Reunie oud-Giegeldonkers

Giegeldonk viert dit seizoen voor de 42e keer Carnaval. 42 jaar waarin tradities van 0 af aan zijn opgebouwd, waarin vriendschappen zijn gesloten, waar relaties zijn ontstaan en gebroken en waar ook afscheid is genomen van vrienden. Oftewel 42 jaar lief en leed.

In die 42 jaar zijn er veel vrijwilligers gekomen, maar zijn er ook veel vrijwilligers vertrokken om andere dingen te gaan doen. Toch zijn de

verhalen altijd springlevend gebleven! Hoe leuk is het om die verhalen en tradities ook levend te houden! Dat is nu precies wat we zondagmiddag met carnaval gaan doen!

Voordat het feestgedruis aan het einde van de middag los zal barsten, opent de residentie van de Prins van Giegeldonk haar deuren voor een weerzien tussen oude bekenden, voor een moment om kennis te maken met nieuwe gezichten, om oude verhalen op te halen en

nieuwe verhalen te maken. Voel je welkom in het bad welke Giegeldonk heet. Mogen we jou ook verwelkomen? Zondagmiddag 19 februari vanaf 13:30 uur Buurthuis Gageldonk. Meld je aan op oudgiegeldonkers@gmail.com

Met vriendelijke groet, Judith, Diana, Martien en Ad

15 www.giegeldonk.nl
16

Artiest in de spotlight: Giegeldonkse Klasse

Artiesten naam: De Giegeldonkse Klasse

Werkelijke naam: Rianne Muschiol

Leeftijd: Oud genoeg…..

Dagelijks beroep: Gastouder

Al hoeveel jaren artiest: 4

Er waren geen activiteiten voor kinderen die “te oud” waren voor de jeugdraad en “te jong” voor de grote raad. Ze vielen overal een beetje buiten. Daardoor heb ik bedacht om voor juist die groep kinderen een leuke act te bedenken voor de BBA en de BSM.

We hebben al meerdere acts gedaan op het grote podium. Denk aan de Giegedonkse klas… waar de leerlingen moesten laten zien wat nu carnaval eigenlijk was…. En dat de muziek zo slecht klonk dat het wel naar de muziek van Stijn van de BB klonk…

We hebben het Giegeldonkse lied gezongen met de dames en heren van Giegeldonk. Deze was zelfs vooraf helemaal professioneel opgenomen. En ook live gezongen tijdens de BBA en de BSM!

We komen 1x per week bij elkaar. Onder het genot van heel veel hapjes en een drankje oefenen we en maken we zelf de benodigdheden voor de act. Het is vooral heel erg gezellig! We zijn nu weer in de opstart van een nieuw seizoen.

De Fiepers

Sinds de Fiepers in de Haagse Beemden mee doen met de carnaval vanaf 1998, zijn zij begonnen als Saloonorkest bij de BBA, zij zorgden voor de muzikale omlijsting tijdens de avond.

Later zijn ze zelf ook “optredens” gaan doen, denk aan PINO de prins in opleiding, die

later echt Prins Cornillûs van Giegeldonk is geworden. Toon Hermans, the Star sisters in zowel een mannelijke versie als een vrouwelijke versie en de Boomwhackers band.

Ook zorgen ze voor een muzikale noot bij de nazit.

mij of via tel 0648408556

Mike Hermans, San Miguel

Er werd van alle kanten geïmproviseerd, en we maakten er wat van met al onze raadsleden, het bestuur, en de vrijwilligers, tot zover we konden, tot zo ver verantwoord was, en met inachtneming van onze eigen visie: Wat niet kan zoals het zou moeten, gaan we ook niet half doen.

Het deed me dan vorig jaar ook vreselijk pijn dat op het allerlaatste moment voor de bekendmaking van de prins, alsnog alle seinen op rood gingen, en we geen andere keuze hadden dan de stekker uit ons carnaval te trekken.

hij hoorde dat hij bij mijn pinnekes zomaar een ‘nummerke’ kreeg… en dat JUIST op het moment dat de studio weer live ging, en meneer zich haastig uit beeld moest brengen met de tranen over zijn wangen.

Je hebt mijn naam eerder tegen kunnen komen in deze krant, als nieuwkomer binnen de gelederen van de raad van 11 in 2019. En wat ben ik in een geweldig warm bad terecht gekomen bij CC Giegeldonk, tot op de dag van vandaag had ik dit niet willen missen, zelfs de corona jaren niet! Ik had veel liever met jullie in de polonaise gestaan, maar carnaval omvat meer, veel meer, dan enkel bier drinken en hossen, en juist DAT is hetgeen dat in de corona jaren duidelijk werd.

San Miguel is als typetje ontstaan tijdens een digitale challenge in het eerste corona jaar. 1 van de opdrachten waren vragen: Wie ben je? Hoe oud ben je? Etc… En zo werd San Miguel geboren en is hij 18 dagen lang intern te zien geweest bij de digitale challenges, maar ook naar de bewoners toe met een digitale eigenzinnig afscheid van het carnaval, het versieren van een straat, en verleden jaar dan nog met de pinnekes actie, waarbij San Miguel dagelijks in buurthuis Gageldonk te vinden was, en zelfs op het lestogenblik nog samen met lestogenblik bij Baronie TV te zien is geweest. Wat overigens nog het meest hilarische moment van San Miguel heeft opgeleverd: 1 van de heren van Lestogenblik krijste het namelijk uit van het lachen toen

Ook bij het Kielegat is San Miguel een paar keer gespot, en deze hele tocht gaf hem het idee van zijn bonte verbroederingsveren op zijn hoed: Rood-Geel-Groen: Giegeldonk, Rood-Oranje: Kielegat, Groen-wit: ’t Aogje, Blauw-Geel: Lestogenblik, de grote 4 verenigingen van de Baronie Breda.

17 www.giegeldonk.nl
Hallo allemaal, mijn naam is San Miguel, in het dagelijks leven bekend als Mike Hermans. Doordat de carnaval nu even geleden is zijn we heel hard op zoek naar nieuwe leden. Meld je gerust aan persoonlijk bij
18 Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol.

‘edde gij nog gin pinneke?

Kôpt um dan snel bij dún verkôôp kraom!

Ook dit jaar is de verkoop werkgroep druk bezig geweest om leuke snuisterijen op te doen welke tegen een klein prijsje worden aangeboden! Naast de kleine en grote Giegeldonkvlaggen is tijdens de installatie van de jeugdraad ook het eerste jeugdembleem overhandigd aan Jeugdprinses Zoë!

Aangezien ut is waddut is mag je dit jaar zelf aan de slag om jouw jeugdembleem te kleuren en te pimpen naar jouw eigen inzicht! De Do It Yourself jeugdemblemen in de vorm van onze Giegel zijn voor € 1,50 te verkrijgen (kleurtjes, glitters en andere versierselen worden niet

meegeleverd ;-))

Kom tijdens onze activiteiten zeker een kijkje nemen in onze verkoopkraam! Naast de bovengenoemde items hebben we uiteraard een ruime keuze uit broches, sleutelhangers, patches en natuurlijk onze motto pin om je kiel of andere outfit op te leuken en het carnaval in Giegeldonk te ondersteunen!

Ben je niet in de gelegenheid om langs te komen aan de kraam? Geen probleem! De leden van de Raad van XI helpen je ook graag aan de Pin en anders kun je tijdens het boodschappen doen ook even binnen wandelen bij Alexanderhoeve Heksenwiel,

tennisvereniging Heksenwiel of Buurthuis Gageldonk!

Tot ziens aan de kraam! Werkgroep Verkoop

PRO-SESSIE van de BROEDERS DER WANORDE

19 FEBRUWARIE vanaf 11.49

Vertrek: Vanaf het vertrekpunt Huis van Gageldonk

Beminde Broeders en Zusters van Giegeldonk,

Tis waddut is, het motto, dat zullen we nog vaak horen binnen ons Giegeldonk en daor is niks miss meej, da vond onze Mister Wijn P-Nari ook en hij stopt er dus mee. Watje ! Het wanordelijke leven is um nie in zun steenkouwe klere gaan zitten. Maar dank voor zijn wanordelijk inzet en verblijf binnen de muren van de Abdij.

Dat geeft de broeders weer volop ruimte op zoek te gaan naar een nieuwe Miss Wijn of ?

Maar wat de broeders erg hebben

gemist de afgelopen jaren is de verbroedering binnen ons Giegeldonkse volk, het is daarom dat de broeders dit wanordelijke jaar inzetten op een middag vol verbroedering, het echte wei-gevoel.

Dat moet er weer komen, en de broeders hebben daarvoor professionele geestige hulp ingeroepen en gevonden in de persoon van Diaken Rob van Uden, wereldberoemd binnen het Kielegat en ook in Giegeldonk en …….daarmee hopen de broeders te bereiken dat het Giegeldonkse volk weer massaal aan de voeten van de Prins ligt, de broeders adoreren en vooral elkaar weer beminnen als nooit tevoren.

Dus Giegeldonkers, wij verwachten u langs de pro-sessieroute te zien maar vooral ook bij de plechtigheden in het Huis van Giegeldonk, zoals we dat tijdens de carnaval maar zo gaan noemen. Het programma ziede hieronder.

Wat ook anders is dit jaar is de route van de Pro-Sessie, de broeders ontdekten dat een deel van Giegeldonk door hen nog niet is bezocht en bekeerd tot het wanordelijke geloof. In het belang van die Giegeldonkers loopt de route nu via Moerenpad (kapel), Brandenbeemd,

Noortbergmoeren, Buitenerf, Heienlangdonk en zo weer richting Huize Giegeldonk.

We hopen dat U met eigen ogen komt aanschouwen hoe een Verbroederingsmiddag er uit ziet, hoe de nieuwe Miss Wijn er uit zal zien, het zou zo maar kunnen dat hij of zij er helemaal nie uitziet, maar tis Waddut is en daor is niks miss mee.

Weest allen gegroet, jullie toegewijde Broeders van de Abdij der Wanorde.

in Ut Huis van Giegeldonk, waaronder de verbroederings-sessie van Rob van Uden en de galaverkiezing van Mis Wijn. 16.11uur:Einde plechtigheden en Miet en Griet meej de Broeders.

19 www.giegeldonk.nl
Ut wanordelijke Pro Sessie Programma: 11.49: Vertrek vanaf ut plein voor Huize Gagel-/Giegeldonk. Giegeldonkers zijn welkom om met de broeders deze barre tocht mee te beleven. 12.01: Ut zoeken van Ut Klokske van Ut Hooghuys; 12.00 tot 14.51 uur: Pro Sessie volgens de route met diverse huisbezoeken; Vanaf 15.00 uur: Diverse plechtigheden
20

Residentie Prins Cornillûs: Buurthuis Gageldonk!

Vorig jaar hebben we al een voorzichtig voorproefje genomen op het carnaval in Buurthuis Gageldonk. Hoewel we toen geen Prins en gevolg hadden was het wel een goede generale repetitie voor dit jaar!

Vanaf vrijdag 10 februari transformeert de facilitaire dienst het Buurthuis naar de Residentie van Prins Cornillûs en Jeugdsprinses Zoë! Tafels en stoelen gaan aan de kant, licht en geluid wordt aangevoerd en opgehangen, het podium gebouwd en decors afgestoft: we maken ons op voor carnaval 2023!

Maar wat is nu eigenlijk de rol van de residentie?

De residentie is het thuishonk van het Prinselijke Gezelschap. Er wordt (door de meeste protocolleden) nog net niet geslapen, maar het is wel de plek waar de carnavalsdag start en eindigd. Ookal lopen de feestavonden door tot 02:00 uu; ‘s ochtends rond 8 uur is het protocol alweer aanwezig om zich klaar te maken voor de nieuwe dag. Een stevige bak koffie, nog snel een brooike en dan met elkaar weer op pad, om ‘s avonds echt thuis te komen op onze eigen feestavonden!

Feestavonden welke traditioneel bol staan van de live muziek! Dit jaar mogen we op verschil-

lende momenten Toeternietoe, Loze Lavers, Fiepers, Zimpelsat, Kèk Oöns, De Koele band, WildeBrazz, Hoetetoeters, Thuisnietouwe, ‘t Dakkapelleke, Kaaikrakers, Exclusief, Böllekes en uiteraard de Bimde Blaozers op het podium verwachten!

Overdag staat de residentie in het teken van de jeugd en in de avond pakken we het feest door! De residentie opent haar deuren voor alle feestvierders! Volg onze website en socials voor de exacte programmering!

21 www.giegeldonk.nl
Böllekes Bimde Blaozers Exclusief WildeBrazz De Koele Band Hoetetoeters Thuisnietouwe Kaaikrakers ‘t Dakkapelleke Zimpelsat Loze Lazers Toeternietoe Kèk Oöns De Fiepers COLOFON 42e jaargang 2023 Oplage 11.000 stuks Acquisitie: Addy Mommers, Jurgen de Veth, Edwin Plinck e.a. Layout en vormgeving: Desiree de Wijk en Diana Vanpuyenbroeck Teksten: Stefan Bruyninckx e.a. Foto’s: Sabine Kragten en Diana Van puyenbroeck. Verspreiding in eigen beheer: CC Giegeldonk, en vele anderen. Als u wilt adverteren kunt u voor meer informatie mailen naar: giegeldonker@giegeldonk.nl Dit jaarlijks perodiek dat huis aan huis wordt verspreid in de Haagse Beemden, is niet te verantwoorden. Gelijkenis met namen of personen is puur toevallig, dus juist.
22