Page 1

RX速 Poetspapier & Non-wovens


legende center feed

vloerstandaard/muurrolhouder

draagdoos

De RX® poetspapieren en -doeken werden geselecteerd uit een uitgebreid gamma aan poetspapier en non-wovens van verschillende fabrikanten. Tijdens de selectie hebben de ERIKS’ specialisten hun keuze gebaseerd op een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, wat resulteert in een uiterst hoogstaand en kwalitatief assortiment aan RX® poetspapier en non-wovens waarmee u alle mogelijke industriële reinigingen kan uitvoeren.

2

aantal lagen per vel 500

aantal vellen 1008

aantal doeken

breedte vel 36 cm

RX Fiber® afmeting doek

De verpakking van drankkartons bestaat uit 3 bestanddelen, zijnde papier, aluminium en polyethyleen. Door deze grondstoffencombinatie kon deze verpakking niet gebruikt worden als grondstof voor papier. ERIKS is erin geslaagd om deze 3 grondstoffen van elkaar te scheiden en volledig te recycleren, wat leidde tot een uiterst hoogwaardige papiervezel, nl. de RX Fiber®.

42x33 cm

verlijmd papier embossed

non woven

papierstructuur

Al onze blauwe papierrollen zijn vervaardigd uit de RX Fiber®. Het grote voordeel is dat de RX Fiber® slechts eenmaal gerecycleerd is geweest, in tegenstelling tot andere papierproducten, waardoor onze blauwe papierrollen merkbaar sterker zijn, beter absorberen en beduidend minder pluizen.

20 cm

plooiwijze doeken

Bovendien is het tegenwoordig niet eenvoudig om tussen het gigantische aanbod aan papieren poetsdoeken en –rollen de meest geschikte te vinden voor uw toepassingen. Met ons RX® poetspapier- en non-wovengamma brengen we daar verandering in door een duidelijk en eenvoudig assortiment te lanceren bestaande uit: • Basic 1-laags poetspapier • Medium 2-laags poetspapier • Sterk 3-laags poetspapier Hiermee kunnen we invulling geven aan de meeste industriële toepassingen.

hoogte rol

120 m

lengte rol

12 x

aantal rollen per verpakking

RX Fiber®

2

2

Verder vindt u in ons assortiment ook RX® non-woven poetsdoeken voor de meest veeleisende toepassingen: • RX-N-40, RX-N-70 & RX-N-80 voor universele klussen • RX-N-Tech & RX-Microfiber voor gespecialiseerde werkzaamheden De RX® non-woven poetsdoeken zijn de perfecte aanvulling daar waar de inzetbaarheid van papier eindigt en tevens het ideale vervangmiddel voor de bonte poetslappen (zie voordelen p. 6&7). Om het RX® poetspapier en non-wovengamma te vervolledigen, bieden we u de RX-T-10; een 100% katoenen poetslap die uitermate geschikt is daar waar pluisarm, antistatisch, natsterk en een groot absorptievermogen een must zijn.

De eenvoud van het RX® poetspapier & -doekenassortiment is gelijk aan de kracht: alle producten in het gamma zijn van topkwaliteit en in diverse uitvoeringen beschikbaar. U bepaalt de kwaliteit en de verpakking naar keuze: van center feed tot industrierol en van krimpfolie tot draagdoos.


3


INHOUD RX® poetslappen Poetslappen RX-T-10

PAGINA 100% katoen

10

RX® papiergamma Poetspapier

PAGINA

RX-P-10 Mini

1-laags

100% cellulose

13

RX-P-10 Midi

1-laags

100% cellulose

13

RX-P-10 FS

1-laags

100% cellulose

13

RX-P-20 Midi

2-laags wit

100% cellulose en verlijmd

14

RX-P-20 FS1000

2-laags wit

100% cellulose en verlijmd

14

RX-P-20 FS500-T

2-laags blauw

100% RX Fiber en verlijmd

15

RX-P-20 FS1000-T

2-laags blauw

100% RX Fiber® en verlijmd

15

RX-P-20 CB

2-laags blauw

100% cellulose en verlijmd

15

RX-P-30 FS-T

3-laags blauw

100% RX Fiber en verlijmd

16

RX-P-30 FSW-T

3-laags blauw

100% RX Fiber en verlijmd

16

®

® ®

RX® non-wovengamma Poetsdoeken

PAGINA

RX-N-40-F

cellulose

19

RX-N-40 CB

cellulose

19

RX-N-40 FSW

cellulose

19

RX-N-70-F

cellulose en polypropyleen

20

RX-N-70 CB

cellulose en polypropyleen

20

RX-N-70 FSW

cellulose en polypropyleen

20

RX-N-80 CB

cellulose en polypropyleen

21

RX-N-80 FSW

cellulose en polypropyleen

21

RX-N-Tech

polypropyleen

22

RX-Microfiber

microfiber

22

RX® dispensers dispensers

4

PAGINA

RX-MINI BOX-Z

miniroldispenser zwart

25

RX-MINI BOX-W

miniroldispenser wit

25

RX-MIDI BOX-Z

midiroldispenser zwart

25

RX-MIDI BOX-W

midiroldispenser wit

25

RX-FSW

metalen vloerstandaard wit

25

RX-WS

metalen muurrolhouder wit

25


Papiergamma

Non-wovengamma

Papier wordt veel gebruikt bij het drogen van de handen en bij poetswerkzaamheden waarbij het materiaal maar 1x kan of mag gebruikt worden. Dit kan te maken hebben met het werken in een voedselgerelateerde omgeving (voorkomen van kruisbesmetting door meermalig gebruik) of het opnemen van grote hoeveelheden vocht. Papier is tevens een uitstekende vervanging voor elektrische handdrogers en is hygiënischer. Door gebruik van hoogwaardige grondstoffen verkrijgen we met het RX® papier een hoge absorptie gecombineerd met een grote treksterkte. Ons 2- en 3-laags papier wordt op elkaar pointto-point verlijmd. Dit zorgt voor een betere natsterkte waardoor minder papier per/m2 gebruikt hoeft te worden, wat op haar beurt zorgt voor een lagere milieubelasting!

Non-woven poetsdoeken worden ingezet als de perfecte vervanging voor poetslappen. Het gamma RX-N-70 en RX-N-80 universele doeken is vervaardigd uit cellulosevezels verstevigd met polypropyleen. De cellulosevezels zorgen enerzijds voor een snelle absorptie van waterhoudende vloeistoffen en anderzijds zorgt het percentage polypropyleen voor een perfecte adsorptie van koolwaterstoffen en voor extra natsterkte. De RX® non-wovens zijn ideaal voor veeleisende werkzaamheden waar pluisarm en een hoge treksterkte belangrijke eisen zijn.

RX Fiber® Een drankkarton bestaat doorgaans uit 74% karton (cellulose), 22% polyethyleen en 4% aluminium. De cellulosevezels worden door een mechanische behandeling gescheiden van de rest en hergebruikt in de RX® poetsdoeken. Deze vezels zorgen voor extra stevigheid en een groter & sneller absorptievermogen.

IUM

ALUMIN

PE

Ú

Ú

KART

ON

Ú

5


eigenschappen

Absorptievermogen

Natsterkte

Absorptiesnelheid

6


VOLUME

herbruikbaarheid

duurzaamheid

pluisarm

solventbestendigheid

7


selectiegids Kenmerken

RX-T-10

Absorptie water

Absorptie olie/vet

Pluisarm

Natsterkte

Dikte

Zachtheid

Solventbestendigheid

Herbruikbaarheid

Poetsen

In eenmaal droog

8

RX-P-10

RX-P-20

RX-P-30

RX-N-40

RX-N-70

RX-N-80

RX-N-Tech

RXMicrofiber


Toepassingen

RX-T-10

RX-P-10

RX-P-20

RX-P-30

RX-N-40

RX-N-70

RX-N-80

RX-N-Tech

RXMicrofiber

Water opnemen

Handen afkuisen (water)

Pluisvrij poetsen

Olie, vet en vuil

Voeding

Polieren

Ontvetten

Inkt

Legende: uitstekend

zeer goed

goed

matig

9


RX® poetslappen

RX-T-10 De RX® poetslappen worden handmatig gesorteerd op kwaliteit. Tijdens het snijproces worden ritsen, knopen en andere onregelmatigheden verwijderd en worden de lappen in een handig formaat gesneden. De RX® poetslappen zijn 100% metaalvrij. ■■ ■■

10

Kwalitatieve poetslappen bestaande uit 100% zwaar katoen met een hoog absorptievermogen Klein gesneden

Artikel

Omschrijving

RX-T-10

Poetslap 100% katoen

Lengte

Breedte

-

-

Verpakking

Houder

8 kg/doos

nvt


Iedereen kent ze wel, de standaard bonte tricot poetslappen (stukken T-shirts, sweaters, ondergoed, …) die gebruikt worden om allerhande reinigingen te verrichten. Of het nu gaat om het schoonmaken van onderdelen of gereedschappen, het opruimen van gemorste vloeistof op de grond, of het schoonmaken van de handen, je vindt ze werkelijk overal. Een enquête leert ons dat de lage kostprijs de voornaamste reden is om deze poetslappen in te zetten. Maar is dit wel zo…!? Indien 1L olie opgenomen moet worden, is circa 1250gr traditionele bonte tricot poetslappen nodig om de olie op te nemen. Tegen een kilogramprijs van 1,35€/kg en een afvalkost van 0.80€/kg bedragen de totale kosten dan ruim 3,56€ per liter olie (1.69€ kostprijs product + 1.88€ afvalkosten product en olie) De lage kilogram prijs voor de poetslappen blijkt achteraf toch duur uit te vallen. De afvoerkosten van de tricot poetslappen zijn zelfs hoger dan de afvoerkosten van de olie zelf! Ter vergelijking: om diezelfde hoeveelheid olie te absorberen is slechts 227gr van de RX-P-30 FSW-T papier nodig. Dat is een verhouding van 1 : 5.5 ! Maw 1Kg RX-P-30 FSW-T absorbeert net zo veel als 5.5Kg bonte tricot poetslappen.

Dat vertaalt zich in 80% lagere afvalkosten. € 4,00 € 3,50 € 3,00

€ 2,50 € 2,00

Afvalkost product per KG

€ 1,50

Kostprijs benodigd product

€ 1,00

Afvalkost olie per L

€ 0,50

€ 0,00 Standaard bonte tricot poetslappen

RX-T-10

RX-P-30 FSW-T

Afgezien van de aanzienlijke kostenbesparingen die met het RX Papier en Non-wovens gerealiseerd kunnen worden, bieden onze RX Poetslappen onmiskenbare voordelen aangaande doeltreffendheid en gebruiksgemak. Wat de RX-T-10 poetslappen betreft, hebben we voor de hoogst mogelijke kwaliteit gekozen. Dit resulteert in de volgende voordelen tov de standaard bonte tricot poetslappen…

RX-T-10 Poetslappen

Bonte tricot poetslappen

Uniforme afmeting waardoor er altijd hetzelfde aantal doeken in een doos zit. Doordat de poetslappen allemaal in dezelfde afmeting gesneden zijn, heeft de gebruiker steeds een handige en efficiënte doek om de werkzaamheden uit te voeren.

Bonte tricot poetslappen zijn onregelmatig gesneden, waarbij het aantal lappen per kg steeds varieert. Door de ongelijke afmetingen zijn de lappen vaak te groot of te klein om optimaal ingezet te kunnen worden. Bovendien is verhoogt het risico om poetslappen te hebben met knopen en ritssluitingen waardoor materialen beschadigd kunnen worden.

100% katoen: Gemaakt van 100% katoenen badstof. Een onbetwistbaar voordeel tov de bonte tricot poetslappen. Viscose vloeistoffen (bv olie) worden veel beter en sneller opgenomen.

Gemaakt van synthetisch materiaal waardoor ze minder vloeistoffen opnemen (worden amper geabsorbeerd waardoor vloeistof aan de buitenkant blijft hangen) Ook de absorptiesnelheid is duidelijk trager dan bij 100% katoenen poetsdoeken.

Doordat onze poetsdoeken van 100% katoen gemaakt zijn, zijn ze ook antistatisch waardoor ze in explosie gevaarlijke omgevingen gebruikt kunnen worden.

Doordat ze gemaakt zijn van synthetische materialen zijn de bonte tricot poetslappen niet antistatisch.

Ruwe structuur van de badstof zorgt ervoor dat de vervuiling ook op “mechanische” wijze verwijderd wordt. De snelheid en doeltreffendheid van het schoonmaken wordt hierdoor in de hand gewerkt. De ruwe structuur zorgt ervoor dat de doeken zowel kunnen ab– als adsorberen, waardoor ze 100% rendabel zijn.

T-shirts, sweaters, ondergoed, … hebben een egale structuur waardoor het oppervlak snel verzadigd is en de poetslappen, alhoewel niet volledig verzadigd, niet meer gebruikt kunnen worden.

11


RX速 papiergamma

1-laags papier RX-P-10 Cellulose poetspapier

2-laags papier RX-P-20 Verlijmd poetspapier

3-laags papier RX-P-30 Verlijmd poetspapier met RX Fiber速

12


RX-P-10 Cellulose poetspapier 1-laags papier ■■ ■■ ■■

■■

Geproduceerd uit 100% cellulose. Kwaliteit is zacht en absorberend genoeg om kleine hoeveelheden water of olie op te nemen Gezien de m2 prijs is dit papiergamma uitermate geschikt voor eenmalig gebruik. Meestal wordt dit materiaal gebruikt voor het drogen van de handen in wasplaatsen 1-laags cellulosepapier onderscheidt zich van 1-laags gerecycleerd papier onder meer in absorptie en natsterkte. Dit komt door de lengte van de papiervezel; hoe langer de vezel, des te sterker het papier. Na absorptie van water of olie door cellulosepapier wordt het papier niet papperig en blijft het absorberen tot alle water of olie opgenomen is. Dit resulteert in een sterk verminderd verbruik t.o.v. gerecycleerd papier Leverbaar in drie uitvoeringen

RX-P-10 Mini

RX-P-10 Midi

RX-P-10 FS

Dispenserpapier cellulose

Dispenserpapier cellulose

Industriepapier cellulose 1

1

12 x

275 m

25 cm

120 m

20 cm

20 cm

1

6x

1000 m

2x

Artikel

Omschrijving

Lengte

Breedte

Verpakking

Houder

RX-P-10 Mini

Dispenserpapier cellulose

120 m

20 cm

12 rollen/doos

minibox

RX-P-10 Midi

Dispenserpapier cellulose

275 m

20 cm

6 rollen/doos

midibox

RX-P-10 FS

Industriepapier cellulose

1000 m

25 cm

2 rollen/pak

vloer/muur

13


RX-P-20 cellulose poetspapier 2-laags papier ■■

■■

■■

■■

■■

■■

■■

■■

Het 2-laags RX-P-20 gamma bevat zowel cellulosepapier als papier met RX Fiber® Alle kwaliteiten zijn verlijmd en daardoor natsterk en uiterst absorberend Geleverd met een uitneembare koker (m.u.v. de RX-P-20 FS 500) waardoor ze eveneens inzetbaar zijn in midi- en maxiboxen 2-laags papier is beduidend sterker dan 1-laags en beter geschikt voor het lichtere poetswerk De blauwe rollen met RX Fiber® worden veelal voor handdroogpapier ingezet en voor allerhande lichte schoonmaakwerkzaamheden De witte celluloserollen zijn uitstekend voor precisiewerkzaamheden (minder pluis) Naast de uitvoering in rollen hebben we ook doeken in een draagdoos. Dit is een economisch alternatief voor bonte poetslappen en door de gebruiksvriendelijke verpakking bijzonder geschikt voor -mobiele- monteurs. Iedere draagdoos bevat 240 bruikbare doeken Leverbaar in vijf uitvoeringen

RX-P-20 Midi

RX-P-20 FS1000

Dispenserpapier cellulose

Industriepapier cellulose

2

450

160 m

1000

20 cm

350 m 25 cm

embossed

6x

14

2

embossed

2x


RX-P-20 FS500-T

RX-P-20 FS1000-T

RX-P-20 CB

Industriepapier RX Fiber速

Industriepapier RX Fiber速

Industriepapier cellulose

2

500

2

180 m

1000

36 cm

2

360 m

2x120

23 cm

embossed

42x33 cm

embossed

2x

embossed

2x

Artikel

Omschrijving

Aantal vellen

Breedte/Afmetingen

Verpakking

Houder

RX-P-20 Midi

Dispenserpapier cellulose

450 vellen

20 cm

6 rollen/pak

midibox

RX-P-20 FS1000

Industriepapier cellulose

1000 vellen

25 cm

2 rollen/pak

vloer/muur

RX-P-20 FS500-T

Industriepapier RX Fiber速

500 vellen

36 cm

2 rollen/doos

vloer/muur

RX-P-20 FS1000-T

Industriepapier RX Fiber速

1000 vellen

23 cm

2 rollen/pak

vloer/muur

RX-P-20 CB

Industriepapier cellulose

2 x 120 vellen

42 x 33 cm

draagdoos

nvt 15


RX-P-30 cellulose poetspapier 3-laags papier ■■ ■■ ■■ ■■

Het 3-laags blauw industriepapier bestaat uit volledige gerecycleerde drankkartons met RX Fiber® Uit het totale papierassortiment is dit de papierkwaliteit die het meeste volume geeft Kan gebruikt worden voor de zwaarste schoonmaakwerkzaamheden waar papier nog ingezet kan worden, doordat de kwaliteit bestaat uit slechts 1x eerder gebruikte papiervezels en ook verlijmd is Leverbaar in twee uitvoeringen

RX-P-30 FS-T

RX-P-30 FSW-T

Industriepapier RX Fiber

Industriepapier RX Fiber®

®

3

1000

3

1000

360 m 23 cm

35,5 cm

embossed

embossed

2x

16

360 m

1x

Artikel

Omschrijving

Aantal vellen

Breedte

Verpakking

Houder

RX-P-30 FS-T

®

Industriepapier RX Fiber

1000 vellen

23 cm

2 rollen/folie

vloer/muur

RX-P-30 FSW-T

Industriepapier RX Fiber®

1000 vellen

35,5 cm

1 rol/folie

vloer/muur


Catalogus RX® Spill Control RX® adsorptiematerialen bieden een uitermate doeltreffende en kostenbesparende oplossing voor het beheersen van calamiteiten en reiniging van de werkplaats. Adsorptiematerialen zijn uiterst geschikt voor gebruik bij algemeen onderhoud in werkplaatsen en in productieomgevingen waar een reine werkplek een belangrijke vereiste is. Ook buiten, in situaties waar olie en andere vloeistoffen onder controle gehouden moeten worden, verschaffen de RX® adsorptiematerialen een prima oplossing. Het “Enkel-olie”-gamma biedt producten die van nature hydrofoob en oleofiel zijn. Ze adsorberen m.a.w. geen water, maar enkel koolwaterstoffen, zodat ze zich voor 100% van hun taak kunnen kwijten. Voor incidenten en dagelijkse situaties met chemicaliën en solventen, verschaffen chemisch resistente adsorptiematerialen een doeltreffende oplossing. Deze adsorptiematerialen zijn ter bevordering van het gebruiksgemak beschikbaar als doeken, rollen, socks, kussens, slangen en op maat gemaakte spill kits. Positioneer de RX® Spill kits op strategische plaatsen en ze zijn direct inzetbaar in geval van nood. Met het RX® Spill Control-gamma tracht ERIKS een positieve bijdrage te leveren aan de vraagstukken waar moderne hedendaagse bedrijven mee kampen, namelijk verhogen van de efficiëntie, verminderen van de kosten en verhogen van de productiviteit.

Vraag uw

gratis exemplaar via www.eriks.be (rubriek documentatie).

Catalogus RX® Persoonlijke Beschermingsmiddelen Het gebruik van correcte persoonlijke beschermingsmiddelen op het werk is van essentieel belang! De werkomgeving en veranderende werkomstandigheden zijn bepalende factoren om te kiezen voor de meest adequate bescherming, zodoende de veiligheid van de werknemers te kunnen garanderen. In deze catalogus verklaren wij alle functionaliteiten en eigenschappen van onze RX® PBM’s. Zonder toegevingen te doen inzake kwaliteit, hebben we ook veel aandacht besteed aan ergonomie en design. Zo kunnen u en uw collega’s iedere dag opnieuw optimaal voorbereid de werkzaamheden aanvatten. Tevens bieden wij extra aandacht aan de instructies met betrekking tot het juiste gebruik van de RX® PBM’s. Zo vindt u verder in deze catalogus meer info betreffende onze “Fit Test”. Hierbij worden alle potentiële dragers individueel geleerd het masker goed op te zetten en wordt tevens gegarandeerd dat het soort masker ook daadwerkelijk geschikt is voor de gezichtskenmerken van de drager. Kennis maakt het verschil!

17


RX速 non-wovengamma

RX-N-40 cellulose

RX-N-70 Cellulose en polypropyleen

RX-N-80 Cellulose en polypropyleen

Specials RX-N-Tech poetsdoeken RX-Microfiber poetsdoeken

18


RX-N-40 poetsdoek Bestaat al ruim 30 jaar op de markt en behoort nog steeds tot één van de bestsellers! ■■ ■■ ■■ ■■ ■■ ■■

De meest economische en universele non-woven poetsdoek Hoofdbestanddeel is papier waarbij een klein percentage latex is toegevoegd; dit zorgt voor een uitstekende stretch waardoor de doek minder snel scheurt Absorbeert zowel koolwaterstoffen alsook door watergedragen vloeistoffen Zeer zacht en uiterst geschikt voor fijnmechanisch werk en het schoonmaken van gladde oppervlakken zoals glas, offsetplaten, etc. Bestand tegen oplosmiddelen Kleurecht

RX-N-40-F

RX-N-40 CB

RX-N-40 FSW

Poetsdoek folie

Poetsdoek doos

Poetsdoek rol

1008

non woven

150 900/ doos

400

non woven

non woven

750

247.5 m 30 cm

Artikel

Omschrijving

Aantal vellen

Afmetingen

Verpakking

Houder

RX-N-40-F

Poetsdoek folie

1008 vellen

33 x 31 cm

18 x 56 stuks

nvt

RX-N-40 CB

Poetsdoek doos

90 vellen

22 x 40 cm

10 x 90 stuks (draagdoos)

nvt

RX-N-40 FSW

Poetsdoek rol

750 vellen

30 x 33 cm

rol

vloer/muur

19


RX-N-70 poetsdoek Als u een sterke allround poetsdoek zoekt, is de RX-N-70 de doek die u nodig hebt! ■■ ■■ ■■

Universele poetsdoek met cellulose als basis Heeft een ongeziene natsterkte door de toevoeging van polypropyleen, wat zorgt voor een sterke doek in alle richtingen en voor een perfecte opname van allerlei vloeistoffen De combinatie van een groot volume en een hoog aantal vezels garandeert een uiterst snel absorptievermogen

RX-N-70-F

RX-N-70 CB

RX-N-70 FSW

Poetsdoek folie

Poetsdoek doos

Poetsdoek rol

500

non woven

150

non woven

400

128 m 30 cm

non woven

20

Artikel

Omschrijving

Aantal vellen

Afmetingen

Verpakking

Houder

RX-N-70-F

Poetsdoek folie

500 vellen

38 x 30 cm

10 x 50 stuks

nvt

RX-N-70 CB

Poetsdoek doos

150 vellen

30 x 42 cm

draagdoos

nvt

RX-N-70 FSW

Poetsdoek rol

400 vellen

30 x 32 cm

rol

vloer/muur


RX-N-80 poetsdoek Als andere non-wovens niet meer voldoen, is de ERIKS N-80 de absolute superdoek wanneer pluisarm een must is en voor wie zeer hoge eisen stelt aangaande treksterkte! ■■ ■■ ■■

Uiterst geschikt voor de grafische en de car refinishing industrie Bestaat uit een mix van cellulose- en polypropyleenvezels Heeft een gewicht van 110 g/m2 en daardoor een enorm absorberend vermogen (rol van 550 vel weegt ruim 7500 g)

RX-N-80 CB

RX-N-80 FSW

Heavy duty poetsdoek

Heavy duty poetsdoek rol non woven

160

550

non woven

176 m 40 cm

Artikel

Omschrijving

Aantal vellen

Afmetingen

Verpakking

Houder

RX-N-80 CB

Heavy duty poetsdoek

160 vellen

30 x 42 cm

draagdoos

nvt

RX-N-80 FSW

Heavy duty poetsdoek rol

550 vellen

40 x 32 cm

rol

vloer/muur

21


Specials RX-N-Tech poetsdoek

■■ ■■ ■■ ■■

Geproduceerd uit 100% polypropyleen en is uiterst geschikt voor de absorptie van koolwaterstoffen zoals olie, ontvetters en traditionele verven en inkten Uiterst zacht en pluisarm Wordt vooral toegepast in de grafische, metaal- en car refinishing industrie Kwaliteit onderscheidt zich onder meer door het grote doekvolume wat resulteert in enorme besparingen

500

Artikel

Omschrijving

Aantal vellen

Afmetingen

Verpakking

Houder

RX-N-Tech

Poetsdoek op rol

500 vellen

38 x 32 cm

rol

vloer/muur

RX-Microfiber poetsdoek

■■ ■■ ■■ ■■ ■■

■■

Groene kleur; geproduceerd uit 70% polyester en uit 30% polyamide 100% pluisarm Bestand tegen oplosmiddelen Kan meerdere malen gewassen worden (zonder kwaliteitsverlies) Bijzonder aan deze kwaliteit is dat er geen schoonmaakmiddelen nodig zijn voor een proper eindresultaat. Het volstaat om de doek simpelweg vochtig te maken om ramen, spiegels en overige gladde oppervlakken streeploos proper te krijgen Deze doek wordt ook ingezet voor high-end oplossingen in de schoonmaak (bv. farmaceutische industrie en productieomgevingen waar (zelfs bij intensief gebruik) het vrijkomen van stofdeeltjes tot een minimum beperkt moet worden)

10

22

non woven

non woven

Artikel

Omschrijving

Aantal vellen

Afmetingen

Verpakking

Houder

RX-Microfiber

Poetsdoek

10 vellen

40 x 45 cm

10 st/pak

nvt


Deb Group en ERIKS: Samen sterk in handhygiene!

Een unieke oplossing Het unieke Deb Skin Care System™ bestaat uit 6 stappen die ‘best in class’ producten en ondersteunende activiteiten bevatten.

Het Deb-gamma biedt een uniek antwoord om op een gestructureerde en gecoördineerde manier aan de skin care behoeften van alle medewerkers op de werkvloer te voldoen. Met een uitgebreid assortiment aan skin care producten reiken we de hand aan alle bedrijven en organisaties die het welzijn van hun medewerkers en klanten vooropstellen. De toonaangevende formuleringen en hoogwaardige dispensersystemen hebben steeds één einddoel voor ogen: zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving met kostenbesparende oplossingen die het milieu respecteren.

Universeel begrip Voor een correct gebruik van skin care producten en dispensersystemen is ‘universeel’ een belangrijk begrip. Deb speelt hierop in. De jarenlange ervaring met de gebruikers van onze producten en dispensersystemen heeft ons een goed beeld gegeven van de factoren die een rol spelen bij de handhaving van skin care regimes. Een duidelijk inzicht welke producten bij welke toepassingen gebruikt moeten worden, en hoe, is van groot belang. Daarom bevatten onze producten en dispensersystemen een combinatie van universele pictogrammen, herkenbare kleuren en heldere teksten.

➊ Kleurcodes: Komen terug in al onze producten, dispen-

BESCHERMEN Crèmes die voor het werk worden aangebracht om de huid te beschermen tegen verontreinigende stoffen en ongunstige omstandigheden om de handen eenvoudig te reinigen.

REINIGEN Hand- en huidreinigers die zijn afgestemd op de specifieke behoeften en voorkeuren op uiteenlopende werkplekken.

sers en trainingsmaterialen voor een snelle herkenning van het producttype

➋ Universele pictogrammen: Duiden de afzonderlijke stappen van het Deb Skin Care System™ aan en wijzen de gebruiker op het doel van de producten

➌ Illustraties van het gebruik: Stimuleren een goede handhygiëne met eenvoudige en universele beeldtaal

VERZORGEN Verzorgende crème die helpt de huid soepel, zacht en gezond te houden. Een gezonde huid is van groot belang voor een goede handhygiëne.

➍ Heldere teksten: Sturen aan op een correct gebruik van de producten ➎ Meertalige productlabels: Maken het mogelijk dezelfde artikelen in meerdere landen te gebruiken

➏ Internationale artikelcodes: Vereenvoudigen de administratieve en vergemakkelijken tracering

Milieuvriendelijke producten Veel van Deb’s reinigingsproducten zijn EU Ecolabel-gecertificeerd. Ecolabel is een vrijwillig programma, waarbij producten met behulp van een levenscyclusanalyse (LCA) worden geconformeerd aan strenge technische criteria. Hieronder vallen de belangrijkste milieuaspecten in alle fasen van de levenscyclus, inclusief fabricage, gebruik en afvoer.

“Alleen de allerbeste producten, die het milieu het minst belasten, mogen het EU Ecolabel voeren” (Europese Commissie)

TRAINING Het aanmoedigen van goede skin care toepassingen door het voorzien van materiaal ten behoeve van onderwijs, trainingen bewustwording door personeel.

AUDIT Het implementeren en in stand houden van de effectiviteit van het Deb Skin Care programma door het uitvoeren van audits.

Voor meer info, neem contact op met uw vaste contactpersoon in het Eriks Service Center in uw buurt. 23


RX速 Dispensers

24


dispensers

Miniroldispenser

Midiroldispenser

vloerstandaard

muurrolhouder

Artikel

Omschrijving

Afmetingen

Verpakking

RX-MINI BOX-Z

miniroldispenser zwart

34 x 19,5 x 17 cm

1 stuk

RX-MINI BOX-W

miniroldispenser wit

34 x 19,5 x 17 cm

1 stuk

RX-MIDI BOX-Z

midiroldispenser zwart

37 x 24,5 x 40 cm

1 stuk

RX-MIDI BOX-W

midiroldispenser wit

37 x 24,5 x 40 cm

1 stuk

RX-FSW

metalen vloerstandaard wit

45 x 90 x 45 cm

1 stuk

RX-WS

metalen muurrolhouder wit

45 x 30 x 23 cm

1 stuk

25


Notities

26


Persoonlijke beschermingsmiddelen

en alle mogelijke werktuigbouwkundige componenten koopt u via onze vestigingen

Afsluiters

Instrumentatie

Kunststof leidingsystemen

Kunststoffen

IndustriĂŤle slangen

Flensafdichtingen

O-ringen en rubbertechniek

Dynamische afdichtingen

Hydraulische leidingcomponenten

Hydraulische componenten en systemen

Lagertechniek

Mechanische aandrijvingen

Elektromotoren en motorreductoren

Pneumatiek

Intern transport en hijs- en heftechniek

Landelijk netwerk van vestigingen In Nederland vindt u ERIKS Servicecenters in Alkmaar, Almelo, Amsterdam, Arnhem, Bergen op Zoom, Delfzijl, Den Haag, Doetinchem, Eerbeek, Ede, Eindhoven, Emmen, Groningen, Gouda, Hengelo, Hoorn, Leeuwarden, Maastricht, Rijnmond, Roermond, Rotterdam, Tilburg en Zwolle. Gereedschappen en machines

Onderhoudsproducten

www.eriks.nl/vestigingen

www.eriks.nl

Op de achterzijde van deze catalogus vindt u onze vestigingsgegevens.


ERIKS Servicecenters in Nederland Alkmaar Saffierstraat 3 1812 RM Alkmaar T (072) 514 17 17 F (072) 514 16 25 E esc.alkmaar@eriks.nl

Den Haag / Marofra Neckar 2 2491 BD Den Haag T (070) 381 84 84 F (070) 381 84 36 E denhaag@eriks.nl

Hengelo Hassinkweg 16 7556 BV Hengelo T (074) 291 57 57 F (074) 291 59 39 E hengelo@eriks.nl

Rijnmond Shannonweg 33, Haven 5079 3197 LG Rotterdam-Botlek T (010) 231 34 00 F (010) 296 96 18 E rijnmond@eriks.nl

Almelo Plesmanweg 12 7602 PE Almelo T (0546) 87 30 70 F (0546) 87 32 68 E almelo@eriks.nl

Doetinchem Havenstraat 55 7005 AG Doetinchem T (0314) 34 37 20 F (0314) 34 37 41 E doetinchem@eriks.nl

Hoorn De Factorij 35 d 1689 AK Zwaag T (0229) 21 28 82 F (0229) 21 93 74 E hoorn@eriks.nl

Rotterdam CaĂŻrostraat 80 3047 BC Rotterdam T (010) 245 50 55 F (010) 262 00 38 E rotterdam@eriks.nl

Amsterdam Dynamostraat 46-48 1014 BK Amsterdam-Westpoort T (020) 448 96 10 F (020) 613 77 65 E amsterdam@eriks.nl

Ede Galvanistraat 34 6716 AE Ede T (0318) 43 96 14 F (0318) 64 01 04 E ede@eriks.nl

Gouda Marconistraat 117 2809 PG Gouda T (0182) 33 11 60 F (0182) 37 82 02 E gouda@eriks.nl

Roermond Ada Byronweg 11 6045 GM Roermond T (0475) 37 22 70 F (0475) 37 23 05 E roermond@eriks.nl

Arnhem Pieter Calandweg 46 6827 BK Arnhem T (026) 362 92 44 F (026) 361 00 63 E arnhem@eriks.nl

Eerbeek Loubergweg 19 6961 EJ Eerbeek T (0313) 67 95 00 F (0313) 65 47 68 E eerbeek@eriks.nl

Groningen Rouaanstraat 8 9723 CD Groningen T (050) 368 49 99 F (050) 368 49 98 E groningen@eriks.nl

Tilburg Ellen Pankhurststraat 9 5032 MD Tilburg T (013) 571 45 61 F (013) 570 06 42 E tilburg@eriks.nl

Bergen op Zoom Van Konijnenburgweg 44 b 4612 PL Bergen op Zoom T (0164) 27 55 44 F (0164) 27 55 49 E bergenopzoom@eriks.nl

Eindhoven De Witbogt 22 a 5652 AG Eindhoven T (040) 291 19 00 F (040) 291 19 09 E eindhoven@eriks.nl

Leeuwarden James Wattstraat 19 8912 AS Leeuwarden T (058) 215 05 87 F (058) 215 85 16 E leeuwarden@eriks.nl

Zwolle Ampèrestraat 27 8013 PT Zwolle T (038) 467 29 20 F (038) 467 29 29 E zwolle@eriks.nl

Delfzijl Deltaweg 30 9936 HK Farmsum T (0596) 63 38 20 F (0596) 63 38 29 E delfzijl@eriks.nl

Emmen Willem Schoutenstraat 11 7825 VV Emmen T (0591) 66 80 00 F (0591) 66 80 06 E emmen@eriks.nl

Maastricht Amerikalaan 28 6199 AE Maastricht-Airport T (043) 604 91 80 F (043) 363 87 28 E maastricht@eriks.nl

www.eriks.nl

ERIKS Rotterdam Sevillaweg 75 3047 AL Rotterdam

T (010) 245 50 00 F (010) 262 06 22 E info.rotterdam@eriks.nl

RX® Poetspapier & Non-wovens  

De RX® poetspapieren en -doeken werden geselecteerd uit een uitgebreid gamma aan poetspapier en non-wovens van verschillende fabrikanten. T...