Page 1

you make it work


Wilt u uw producten en processen slimmer, veiliger en efficiënter maken?

200 vervuilingsrisico’s 4 product engineers 1 uniek ERIKS ontwerp € 98.000,- kostenbesparing

ERIKS levert werktuigbouwkundige componenten in alle industriële sectoren. Maar we gaan verder dan dat. Als specialist in producten én toepassingen, bedenken we samen met u ook compleet nieuwe oplossingen. Want u wilt altijd beter. Groeien. Voortdurend innoveren om voorop te blijven lopen. Bij ERIKS ontwikkelen we daarom efficiënte totaaloplossingen. Dag in dag uit. Voor uw succes. Toen Arie Eriks zijn bedrijf in 1940 oprichtte wist hij dat je alleen het verschil kunt maken met kennis: van producten, processen, oplossingen én klanten. In de afgelopen decennia is ERIKS uitgegroeid van een kleinschalige producent van afdichtingen voor melkfabrieken tot een multinational met specialistische activiteiten in een breed industrieel speelveld. Tot op de dag van vandaag maakt kennis bij ERIKS het verschil. Wereldwijd uitgedragen en toegepast door ruim 8000 ERIKS medewerkers.

Toegevoegde waarde ERIKS denkt mee, ontwikkelt mee en onderneemt mee. En dit doen we voor uw succes. Wij begrijpen dat u behoefte heeft aan een steeds slimmer productieproces tegen beheersbare kosten. Aan een hogere productie met een zo klein mogelijke foutmarge.

We brengen het succes daarom altijd waar u het nodig heeft. Want dankzij onze producten en oplossingen bent u in staat om te innoveren, excelleren en verwachtingen te overtreffen.

Voortdurend verbeteren Wij hebben alles in huis om u compleet te ontzorgen. Omdat we inkoop, verkoop en distributie in eigen hand hebben bijvoorbeeld. Bovendien zijn we niet alleen totaalleverancier, maar zijn we ook gespecialiseerd in customizing en co-engineering. Zo zijn we als geen ander in staat om uw productieproces(sen) op diverse belangrijke onderdelen sterk te verbeteren. Altijd met aandacht voor duurzaamheid, gericht op kostenbesparing en volgens de meest actuele wet- en regelgeving.

ERIKS innoveert. Voor uw succes. You make it work.


We voelen ons overal thuis Binnen welke industrie u ook actief bent, we kunnen u op elk gebied van dienst zijn. Want wij kennen onze klanten door en door. Waar deze ook te vinden zijn. Chemie, energie, olie & gas of voedingsmiddelen, we voelen ons echt overal thuis. Onze expertise is daarom breder dan ooit. Van advies over energiebesparende componenten of het stroomlijnen van uw voorraadbeheer tot het verzorgen van innovatieve 3D-modellen. Wij leveren het allemaal.

Olie & Gas

De eisen die aan onze producten en oplossingen worden gesteld zijn per industrie verschillend. Zo gaat het in de farmaceutische- en voedingsmiddelenindustrie om precisiewerk en het hebben van de juiste certificaten. Productieprocessen moeten namelijk 100% veilig zijn. ERIKS maakt als totaalleverancier meer mogelijk dan u voor mogelijk houdt. Zo brengen we gevestigde en nieuwe spelers in deze sectoren ĂŠcht verder.

Snelheid is bepalend Waar het in voedingsmiddelen en farma gaat om nauwkeurigheid, zijn in de transportwereld snelheid en duurzaamheid van belang. De wereld wordt met de dag mobieler en dat vraagt om de juiste innovaties op het juiste moment. Met onze slimme oplossingen hebben we al heel wat klanten die actief zijn in transport over land, zee en in de lucht kunnen ondersteunen.

Chemie

Veilig en vertrouwd Een totaal andere tak van sport is de chemische industrie, die te maken heeft met kritische afnemers en strikte regelgeving omtrent

Bouw & Utiliteit

Petrochemie

Transport


Farma

veiligheid, procedures en certificaten. Ook aan de componenten die we leveren, worden enorm hoge eisen gesteld. Het zijn producten die betrouwbaar moeten zijn omdat ze worden blootgesteld aan de meest extreme omstandigheden. Wat dat betreft is geen uitdaging ons te groot en ontwikkelen we graag samen met u oplossingen waarop u kunt vertrouwen.

Onderdelen met impact Ook in de wereld van de semi-conductors vindt u ERIKS terug. De eisen die aan de microtechnologie, het productieproces en zelfs de verpakkingen worden gesteld, vormen voor ons geen enkel probleem. Zo leveren we al jaren onderdelen aan Nederlands grootste microchipfabrikant. In de maritieme industrie gaan we van micro- naar macroniveau en bedenken en leveren we betrouwbare, onverwoestbare onderdelen en oplossingen volgens de hoogste standaarden.

Energie & Water

Bouwen aan de toekomst

Maritiem

Onze kennis van duurzaamheid komt tot uiting in onze oplossingen in energie & water, waarmee u niet alleen kostenbesparingen kunt realiseren maar ook uw steentje kunt bijdragen aan een betere, schonere wereld. Maar ook in bouw & utiliteit, waar we vol trots meewerken aan toekomstbestendige nieuwbouw- en renovatieprojecten. En tot slot in de basisindustrie, waar we fungeren als de krachtige motor die verbeterpunten signaleert en innovatieve producten levert.

De kracht van ERIKS

Basisindustrie

Semiconductors

De industrieĂŤn waarin we als specialist actief zijn verschillen in grote mate van elkaar. Maar uiteindelijk willen al onze klanten hun resultaten significant verbeteren. Omdat we talloze toonaangevende bedrijven al ruim 75 jaar voorzien van onze innovatieve producten en oplossingen staan wij hiervoor garant. Of het nu gaat om het razendsnel leveren van een bestaand product, het bedenken van een slimme optimalisatie voor het voorraadbeheer of het ontwikkelen en produceren van een component dat nog niet bestaat. Daar zit onze kracht.

Voedingsmiddelen


Wij zijn ERIKS Met meer dan 450 vestigingen, 8.000 werknemers en activiteiten in 28 landen zorgt ERIKS ervoor dat uw producten, processen en resultaten verbeteren. Als één van de grootste industriële dienstverleners ter wereld brengen wij het succes waar u dat nodig heeft. Hoe groot of klein onze werktuigbouwkundige oplossingen of onderdelen zijn, is niet belangrijk. Het gaat erom dat ze uw producten en processen sneller, slimmer, veiliger of efficiënter maken. Dat u er grote ambities mee kan realiseren. Kijk voor meer informatie op eriks.nl of neem vandaag nog contact op.

ERIKS Nederland

Kernactiviteiten

Toermalijnstraat 5 1812 RL Alkmaar

• • • • •

Postbus 280 1800 BK Alkmaar T (072) 514 15 14 F (072) 515 56 45 info@eriks.nl www.eriks.nl

you make it work

Afdichtings- & Rubbertechniek Stromingstechniek Industriële kunststoffen Aandrijftechniek & Lagers Gereedschappen, Onderhoudsen Veiligheidsproducten Alkmaar Almelo Amsterdam Arnhem Bergen op Zoom Capelle a/d IJssel Delfzijl

Den Haag Deventer Dordrecht Ede Eerbeek Eindhoven Elsloo

Gouda Groningen Hengelo Hoogezand Huizen Leeuwarden Maastricht

Roermond Rotterdam Rotterdam-Rijnmond Schoonhoven Terneuzen Vierpolders Zwolle

Ontdek ERIKS - Brochure  

Binnen welke industrie u ook actief bent, we kunnen u op elk gebied van dienst zijn. Want wij kennen onze klanten door en door. Waar deze oo...

Ontdek ERIKS - Brochure  

Binnen welke industrie u ook actief bent, we kunnen u op elk gebied van dienst zijn. Want wij kennen onze klanten door en door. Waar deze oo...