Page 1

Metaalbewerkingsmachines spannen, verspanen, meten


Metaalbewerking

ERIKS Rotterdam, voorheen in de markt bekend onder de handelsnaam Van Eyle & Ruygers – Schwartz, is een industrieel dienstverlener met een lange historie (sinds 1902) als leverancier van machines en gereedschappen. Met haar toetreding tot ERIKS nv is haar productenpakket enorm uitgebreid met als speerpunten gereedschappen, onderhoudsproducten en aandrijftechniek. ERIKS nv heeft wereldwijd zo’n 5.400 medewerkers verdeeld over bijna 300 vestigingen met een omzet van ruim 1 miljard euro.

ERIKS heeft alles voor verspanen van metaal

Ons metaalbewerkingsprogramma

In deze brochure hebben wij voor u de productgroepen metaalbewerkingsmachines, verspanende gereedschappen en meet- en spangereedschappen samengevoegd.

 Metaalbewerkingsmachines Draaien en frezen Conventioneel CNC Boren en tappen Band- en cirkelzaagmachines Schuren en slijpen Plaatbewerking Budget machinelijn Verspanende gereedschappen Meetgereedschappen Spangereedschappen

Waarom? Simpelweg omdat metaalbewerking zonder gereedschappen en zonder het werkstuk te meten niet gaat. Logisch dus om de verkoop en het advies erover te koppelen. Met het enorme aanbod op het terrein van metaalbewerking kunt u niet van alles op de hoogte zijn. ERIKS Rotterdam - met haar productspecialisten op het gebied van metaalbewerking - verkent de markt, test producten en machines en selecteert de beste waar voor uw geld.

‘Wij ondersteunen u graag als het gaat om verantwoord inkopen van uw productiemiddelen’ Eerlijk adviseren, betrouwbaar leveren Ons programma beperkt zich niet tot een merk of bewerkingsmethode. Ons advies stoelt op uw eisen. Wij ondersteunen u graag als het gaat om verantwoord inkopen van uw productiemiddelen. Eerlijk adviseren en betrouwbaar leveren is waar het volgens ons om draait.


Overzicht metaalbewerkingsmachines Draaibanken

ERIKS private label

ENR robuuste, veelzijdige, universele centerdraaibanken

 Totaal gesloten dubbelwandig oliebadschort en tandwielkast

Enkele kenmerken Inductie geharde en geslepen bedgeleidingen Geharde, geslepen assen en tandwielen in de hoofdspilkast Blokkering ter voorkoming van het gelijktijdig inschakelen van voedingsas en leidspindel Nulspanningsbeveiliging, laagspanningsstuurstroom en een voetrem garanderen een veilig gebruik

Verschillende types zijn leverbaar Prince [ch 165 x 750 mm tdc] General [ch 330-380 x 1500-2000-3000-4000 mm tdc] Bovendien nog drie maten daar tussenin (ook leverbaar als VS type).

ENR/Manford (bed)freesmachines Leverbaar als gereedschapsmakersfreesmachine [Turret Mill] en als bedfreesmachine in verschillende uitvoeringen en typen.

Opties Traploos regelbare voedingen langs dwars en verticaal Gereedschap aantrekinrichting Kogel omloop spillen Digitale lengte meetsystemen

NIEUW! ENR Cyclematic CTL-618e Precisie gereedschapmakersdraaibank. Traploos regelbare hoofdspilsnelheden en een digitale draadsnijinrichting. Centerhoogte 140 mm. Afstand tussen de centers 457 mm.

Freesmachines

Enkele kenmerken Standaard geharde en geslepen geleidingen Tegengeleidingen voorzien van TURCIDE B Automatische centrale smering voor geleidingen moeren en draadspillen Traploos instelbare spilsnelheden

Verschillende types MF-1-1/2 VS Turret Mill B 410 VS - FP bedfreesmachine B 180 VS bedfreesmachine Ook leverbaar: Zware bedfreesmachines

 Ho Chun UH-1000 Ho Chun UH-1250

Kolom- en tafelboormachines (snaar aangedreven) MAXION tafel- en kolomboormachines, tapmachines Maxion boormachines garanderen absolute kwaliteit en betrouwbaarheid. Het uitgebreide programma bestaat uit tafel- en kolomboor en tapmachines in diverse uitvoeringen, met een boorcapaciteit van 0,5 tot 50 mm, en tappen van M-3 tot M-45. Diverse boormachines zijn ook leverbaar met pneumatisch hydraulische voedingseenheden en leitspilsystemen bij de tapmachines. Het

programma word gecompleteerd met zowel rij- als boorfreesmachines. Maxion machines zijn ook verkrijgbaar met elektronisch of mechanisch variabel toerental. Een veel gebruikte tapmachine is de Maxion BT 15 GL. Een tapmachine met leitspilsysteem en een capaciteit van M2 - M10. Met deze tapmachine kan zowel normaal als in cyclus worden getapt tot een diepte van 60 mm. De speciaalmotor van 0,55 kW biedt 4 toerentallen van 320 - 1600 min -1.

Kolomboormachines (tandwiel aangedreven) STRANDS kolomboormachines Zweeds fabrikaat, wereldwijd bekend. Strands staat vooral bekend om haar stabiele kolomboormachines met MC3-boorspindel. De toerentalversnelling is snel en eenvoudig bij deze tandwielgedreven machines. Neem bijvoorbeeld de Strands S-25 met een boorcapaciteit van 25 mm en een uitlading van 255 mm. Een krachtige motor van 0,65/0,9 KW en 8 toerentallen van 105-2900 rpm maken deze machine zeer breed inzetbaar.

NIDER kolomboormachines De NI25 en NI35M kolomboormachines zijn prima alternatieven voor 25 mm en 35 mm werk. Het boorhoofd en de boortafel van beide machines zijn 360째 rond de kolom draaibaar en in hoogte verstelbaar. De NI35M heeft standaard een automatische voeding. Nider machines bieden uitstekende waar voor hun geld en zijn perfect voor gebruik in de werkplaats.


CNC bewerkingscentra XYZ CNC machinelijn Het Britse XYZ is gespecialiseerd in het leveren van topkwaliteit machines met de allerbeste, krachtige en toch eenvoudig te gebruiken CNC-besturingen. XYZ levert draai- en freesmachines uitgevoerd met ProtoTRAK (of Siemens) besturing. ProtoTRAK, door XYZ ontwikkeld, is zeer gebruiksvriendelijk, waarvoor nauwelijks CNC kennis nodig is. Verder bestaat het CNC programma uit verticale

bewerkingscentra waarbij 3 assen bestuurd worden. Kan desgewenst worden uitgebreid met een 4e en/of 5e as. Het MINI MILL 560 freescentrum (links) en de COMPACT TURN 52 (rechts) met Siemens besturing zijn de meest compacte machines van de XYZ lijn. ERIKS en XYZ streven ernaar om uw lange termijn partner in prototype en klein volume productie te worden! Vraag naar de uitgebreide documentatie.

Bandschuurmachines, zetbanken, scharen, walsen en plaatbewerking HM machinery Goede kwaliteitsmachines uit Denemarken.

HACO plaatbewerkingsmachines Haco levert een compleet pakket aan plaatbewerkingsmachines.

HM Bandschuurmachines: TAS HM Zetbank: Serie HS HM Zetbank: Serie SUPERFLEX HM Gemotoriseerde schaar

Zetbanken conventioneel Zetbanken CNC gestuurd Guillotinescharen Roterende (oscillerende) scharen

Serie JBS HM Walsen - Serie TTA HM Zetbanken - Serie MB HM Scharen - Serie JBS en MPS

De hydraulische guillotinescharen kunnen platen tot 32 mm mild staal knippen, tot 10 meter lengte.

Polijst- en (vlak)slijpmachines KEF machines Gefabriceerd voor zwaar werk en een lange levensduur. Deze machines voldoen aan alle eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Vonkenvangers en oogbeschermglazen worden standaard meegeleverd.

Professioneel polijsten - POLETTE Professioneel slijpen - SLIBETTE Borenslijpmachines Industriële slijpmachines - PSD Industriële polijstmachines - POD

Zaagmachines

OMN vlakslijpmachines De OMN precisie vlakslijpmachines hebben de volgende gemeenschappelijke kenmerken:

Duurzame gietijzeren onderbouw Luchtgekoelde draaistroommotor Koelmiddelinrichting De OMN machines zijn voorzien van geharde en geslepen assen. Alle machines zijn voorzien van een halfautomatische slijpsteendresser, dat is veiliger en eenvoudiger.

Budgetlijn metaalbewerkingsmachines BEWO handbediende cirkelzaagmachines van onverwoestbare klasse Deze machines zijn een vertrouwde verschijning in de werkplaats. Ze staan bekend om hun veiligheid, gebruiksgemak het geringe onderhoud en de lange levensduur. Er zijn drie typen: De Bewo 250, de 315 en de 315 PK met pneumatische klem. Allen verkrijgbaar in laagtoerige uitvoering (RVS /gewoon staal) en in hoogtoerige uitvoering (gewoon staal/non ferro).

MAXX metaalbewerkingsmachines ERIKS biedt ook een budgetlijn metaalbewerkingsmachines. MAXX machinery Holland biedt een compleet programma metaalbewerkingsmachines voor enkelvoudig gebruik met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Prima geschikt voor bijvoorbeeld uw onderhoudswerkplaats. Geïnteresseerd? Vraag dan de MAXX machinecatalogus aan.


Verspanende gereedschappen

Metaalbewerkingsmachines

Goede verspanende gereedschappen zijn rendementsbepalend. Uw keuze zal het rendement van uw bedrijf sterk beïnvloeden. Wij bieden u de beste oplossing waarbij het rendement van uw investering centraal staat. Laat onze adviseur uw voordeel uitrekenen.

ERIKS levert machines voor diverse (meervoudige) bewerkingen van metalen. Daarvoor bieden wij een compleet programma voor boren, frezen en draaien (zie voor een uitgebreid overzicht de binnenzijde van deze brochure).

Het programma verspanende gereedschappen omvat: Draai-, frees-, boor-, kotter- en draadsnijgereedschappen. Ruimers, zagen, vijlen en ponzen. Met bijbehorende houders en overige accessoires in vele standaarduitvoeringen en prijsklassen, ook op maat gemaakt voor speciale toepassingen.

Wij informeren u graag vakkundig over de toepassing van de meest geschikte machines op het gebied van metaalbewerking.

Technisch onderwijs Bovendien heeft ERIKS een uitgebreid machineprogramma toegespitst op het technisch onderwijs. Wij hebben ruime ervaring in het ‘turnkey’ opleveren van complete praktijklokalen. In onze showroom staan de machines overzichtelijk opgesteld, klaar voor demonstratie.

‘goede verspanende gereedschappen zijn rendementsbepalend’ Meet- en spangereedschappen Verscherpte kwaliteitseisen - en dus kleinere toleranties - vragen om nauwkeuriger apparatuur. Het assortiment meetinstrumenten, meetsystemen en spangereedschappen weerspiegelt uiteraard de verscheidenheid aan eisen. Van schuif- en schroefmaten tot geavanceerde hoogtemeters, optische meetmiddelen variërend van microscopen en profielprojectoren tot uitgebreide videomeetsystemen. Meetinstrumenten voor geometrische meettechniek waaronder lengte, diameter parallelliteit, haaksheid en vlakheid. Maar ook apparatuur voor hardheidsbepaling van metalen. Ons programma spangereedschappen: magnetische, hydraulische en mechanische klemmen. Positioneersystemen al dan niet met krachtversterking, centrering en snelwisseling, voor enkel- en meervoudige bewerkingen. Ook op maat gemaakte systemen.

Services Eigen werkplaats en Technische Dienst Turnkey inrichten van werkplaats of schoollokaal (her)slijpservices Eigen productspecialisten Machines in de showroom Keuringen, testen en calibreren Monteren van digitale meetapparatuur (RSF en Mitutoyo) Machines leverbaar in afwijkende (RAL)kleurstellingen Inruilmogelijkheden

Informatie Heeft u vragen of wilt u meer informatie over ons productenpakket metaalbewerking? Neem dan contact op met onze specialisten. T (010) 245 53 06 F (010) 262 06 22 E machines@eriks.nl I www.eriks.nl/metaalbewerking


ERIKS vestigingen Gereedschappen

ERIKS Servicecenters

Rotterdam Sevillaweg 75 3047 AL Rotterdam T (010) 245 50 00 F (010) 262 06 22 E info.rotterdam@eriks.nl

Alkmaar Saffierstraat 3 1812 RM Alkmaar T (072) 514 17 17 F (072) 514 16 25 E esc.alkmaar@eriks.nl

Ede Galvanistraat 34 6716 AE Ede T (0318) 43 96 14 F (0318) 64 01 04 E ede@eriks.nl

Leeuwarden James Wattstraat 19 8912 AS Leeuwarden T (058) 215 05 87 F (058) 215 85 16 E leeuwarden@eriks.nl

Almelo Plesmanweg 12 7602 PE Almelo T (0546) 87 30 70 F (0546) 87 32 68 E almelo@eriks.nl

Eerbeek Loubergweg 19 6961 EJ Eerbeek T (0313) 67 95 00 F (0313) 65 47 68 E eerbeek@eriks.nl

Maastricht Amerikalaan 28 6199 AE Maastricht-Airport T (043) 604 91 80 F (043) 363 87 28 E maastricht@eriks.nl

Amsterdam Dynamostraat 46-48 1014 BK Amsterdam-Westpoort T (020) 448 96 10 F (020) 613 77 65 E amsterdam@eriks.nl

Eindhoven De Witbogt 22 a 5652 AG Eindhoven T (040) 291 19 00 F (040) 291 19 09 E eindhoven@eriks.nl

Rijnmond Shannonweg 33, Haven 5079 3197 LG Rotterdam-Botlek T (010) 231 34 00 F (010) 296 96 18 E rijnmond@eriks.nl

Arnhem Pieter Calandweg 46 6827 BK Arnhem T (026) 362 92 44 F (026) 361 00 63 E arnhem@eriks.nl

Emmen Willem Schoutenstraat 11 b 7825 VV Emmen T (0591) 66 80 00 F (0591) 66 80 06 E emmen@eriks.nl

Roermond Ada Byronweg 11 6045 GM Roermond T (0475) 37 22 70 F (0475) 37 23 05 E roermond@eriks.nl

Bergen op Zoom Van Konijnenburgweg 44 b 4612 PL Bergen op Zoom T (0164) 27 55 44 F (0164) 27 55 49 E bergenopzoom@eriks.nl

Hengelo Hassinkweg 16 7556 BV Hengelo T (074) 291 57 57 F (074) 291 59 39 E hengelo@eriks.nl

Tilburg Ellen Pankhurststraat 9 5032 MD Tilburg T (013) 571 45 61 F (013) 570 06 42 E tilburg@eriks.nl

Delfzijl Deltaweg 30 9936 HK Farmsum T (0596) 63 38 20 F (0596) 63 38 29 E delfzijl@eriks.nl

Hoorn De Factorij 35 d 1689 AK Zwaag T (0229) 21 28 82 F (0229) 21 93 74 E hoorn@eriks.nl

Zwolle Ampèrestraat 27 8013 PT Zwolle T (038) 467 29 20 F (038) 467 29 29 E zwolle@eriks.nl

Den Haag / Marofra Neckar 2 2491 BD Den Haag T (070) 381 84 84 F (070) 381 84 36 E denhaag@eriks.nl

Gouda Marconistraat 117 2809 PG Gouda T (0182) 33 11 60 F (0182) 37 82 02 E gouda@eriks.nl

Doetinchem Havenstraat 55 7005 AG Doetinchem T (0314) 34 37 20 F (0314) 34 37 41 E doetinchem@eriks.nl

Groningen Rouaanstraat 8 9723 CD Groningen T (050) 368 49 99 F (050) 368 49 98 E groningen@eriks.nl

www.eriks.nl

ERIKS Metaalbewerkingsmachines  

ERIKS heeft alles voor verspanen van metaal In deze brochure hebben wij voor u de productgroepen metaalbewerkingsmachines, verspanende geree...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you