Page 1

juni 2010

Fokusering og engagement driver væksten Tiden skal ikke spildes og livet skal leves Djurslands Erhvervsråd igen i tænkeboks om fremtiden Bedre smagsoplevelser fra Djursland Virksomheder: Tag ansvar


Tal med os om...

Østerbrogade 16 8500 Grenaa Telefon 86 32 20 11 Telefax 86 32 36 16 www.kvistjensen.dk grenaa@kvistjensen.dk

• • • •

nansiering investering leasing forsikring

UDLEJNING Personale

Udlejning af kvalificeret personel på kort- og langtids basis. Vi kan tilbyde personel indenfor flg. kategorier: Smede/maskinarbejdere

Industri- og marinemalere - sandblæsere

Svejsere Mig/Mag – Tig

QC & QA inspektører indenfor stål og malings tilsyn

Bro specialister

www.djurslandsbank.dk

Alpinister level I , II & III

kio@davai.dk

·

+45 21 40 79 55

·

www.davai.dk

Hold dit næste møde i fred og ro – og CO2-frit! På KALØVIG Center byder vi velkommen til alle slags møder, kurser, uddannelser, fester og private sammenkomster. Samtidig har vi fokus på forhandling og konflikthåndtering. Her samles viden og aktiviteter om moderne forhandlingsmetoder. Ny viden – på et sted, hvor man stadig kan fornemme stemningen fra tiden som et af landets første badehoteller. Her er 26 værelser, 3 mødelokaler med plads til 10-60 mennesker, dejlig mad, fred og ro, himmel og hav. Vores jord- og solvarmeanlæg sørger for varmt vand og passende temperaturer til vores gæster – og gør energiforbruget fuldstændig CO2-neutralt. Et særligt mødested! KALØVIG Center · Præstekravevej 46 · 8410 Rønde · Tlf. 86 37 11 55 · Mail@kalovigcenter.dk · www.kalovigcenter.dk

Ring

Bygherrerådgivning Projektledelse Projektstyring Rådgivning Projektering

Stationsplads 4 8500 Grenaa Tlf. 8630 0355 Åboulevarden 18 8000 Århus C Tlf. 8625 3355 www.lb-consult.dk

4018 2700 RUSTFRIT STÅL · REPARATION · MONTAGE • Smede- og maskinarbejde. • Jern- og rørkonstruktioner. onstruktioner.. • Pladearbejde og maskinbygning efter opgave.

Faste lave priser, og garanti for et godt tilbud inden monteringen.

Anlæg til satelitovervågning Bilalarmer Bilstereo GPS-anlæg Mobiltelefoner

• Industrimontage og reparationer.

CNC-skæring, plasma/autogen (skærebredde/skærelængde: 2.500x5.000 mm).

CNC-styret kantpresse (235 tons pressetryk/4.100 mm bukkelængde).

CNC-bearbejdningscenter 24 værktøjer (X 1.120, Y 510, Z 510).

2 CNC vandskæremaskiner med 4 skærehoveder for abrasiv skæring. Borde: 2.000x4.000 mm og 4.200x6.700 mm

- Ring og få et uforpligtende tilbud!

www.biltelefonmontoren.dk info@biltelefonmontoren.dk Biltelefon Montøren har eksisteret i 19 år, og lægger stor vægt på omhyggelighed og finish, så monteringen bliver en naturlig del af bilens instrumentering. Vi monterer ude hos Dem selv, når det passer i Deres tidsplan, og samtidig kommer vi over hele landet.

2

Fabrikvej 9 · 8500 Grenaa · Tlf. 87 58 18 00 · e-mail lb@aalsrode.dk · www.aalsrode.dk

www.erhvervDJURSLAND.dk · juni 2010


Forside: Indehaver Hanne Sloth, Hanne Sloth Mode, Ebeltoft.

Råd til flere muskler Hvis Djurslands Erhvervsråd skal overleve – og det er der rigtig mange gode grunde til at det skal – må der markant bedre opbakning til blandt erhvervslederne på hele Djursland. På den overståede generalforsamling mødte der i alt under 20 medlemmer op og valghandlingen bar tydeligt præg af »kig ikke på mig« syndromet. Hvis rådet skal levere resultater, skal der være nogle til at lægge en klar og klog strategi og have ressourcer til at gå forrest. Det burde være muligt for nogle aktive erhvervsfolk fra de store og mellemstore virksomheder, at afsætte tid til at komme på banen, for det er tydeligvis en stor mundfuld for de mindre erhvervsdrivende. Hvis det ikke lykkes, kunne det være en idé, enten at ansætte en arbejdende erhvervsrådsformand eller danne en »Djurslandklub« under Erhverv Århus. Redaktionen

Udgiver: Mercatus Reklamebureau A/S, Grenaa tlf. 86 30 06 19. Redaktion: Lars Chalmer Rasmussen (ansv.), Jens Nikolajsen og journalist Jørgen Peter Thygesen. Send gerne stof: Mercatus Reklamebureau eller redaktion@erhvervdjursland.dk Annoncer: Mercatus Reklamebureau A/S, tlf. 86 30 06 19. Oplag: 2.300 elleve gange årligt. ISSN1903-3613. Tryk / distribution: Grefta Tryk A/S, tlf. 86 32 29 22 / Post Danmark til samtlige postregistrerede firmaer, forretninger og kontorer på Djursland. Tekst, foto og annoncer må ikke benyttes erhvervsmæssigt uden skriftlig tilladelse fra redaktionen. Der må citeres fra magasinet med kildeangivelser efter gældende regler. »Profilen« er betalt indlæg.

www.erhvervDJURSLAND.dk · juni 2010

Fokusering og engagement driver væksten

4

Tiden skal ikke spildes og livet skal leves

6

Djurslands Erhvervsråd igen i tænkeboks om fremtiden

8

Det gode håndværk er i fokus

9

Vækst på Djursland: Lidt uden for Nørager på det nordligste Djursland er der kommet rigtig godt gang i produktion og salg af en, for det europæiske marked, helt ny type harve til landbruget.

Du fornemmer det i samme øjeblik du entrerer Hannes butik: Her regerer en ualmindelig aktiv og livsglad kvinde. For selv om kunderne ikke ligefrem står i kø på sådan en forårshverdag, syder lokalet af aktivitet. Hanne Sloth er et levemeneske.

Generalforsamling: Formanden for erhvervsrådet, Harald Grønlund var op til generalforsamlingen i pressen med den opsigtsvækkende udtalelse, at han håbede på en navneændring på generalforsamlingen, så foreningen frem over kom til at hedde Norddjurs Erhvervsråd.

Profil: Siden Peter Præst for elleve år siden, sammen med vennen og kollegaen Lars Pedersen, etablerede tømrerfirmaet Pedersen & Præst, har der været fokus på altid at levere et godt stykke håndværk.

Bedre smagsoplevelser fra Djursland 10 Djursland Landboforening står bag en ny storstilet satsning på udvikling og salg af fødevarer som er produceret eller forarbejdet på Djursland. Opstarten er støttet med LAG midler og af kommunerne.

noter – kalender – navne – selskaber – regnskaber

12

Virksomheder: Tag ansvar

14

Synspunkt: Helle Plougmann, formand for LO Djursland. Fagforeningerne og arbejdsgiverne har mange opgaver der skal løses, og helst i fællesskab, for de fleste opgaver er vi enige om.

VI VED, DU KAN FÅ RÅDGIVNING OG SEVICE HOS OS HÅNDVÆRKER BUTIK - professionel rådgivning

- bredt og dybt varelager Åstrupvej 16 · 8500 Grenaa · Tlf. 87 58 11 00 · WWW.BYGMA.DK

Leder - Indhold

3


Bjarne Knudsen – ejerleder i BK Teknik – og datteren Helle faldt over kædeharven under et besøg i Australien i 2008. Den er udviklet af “down-under-familien” Kelly, som selv er landmænd, for over 25 år siden, men har været ukendt i Europa. Resultatet blev et “godt

er landbrugsuddannet, og Jonas, der er mekaniker og maskinmester, der trækker læsset. Så det kan godt lade sig gøre, at to unge mennesker uden nogen særlig erhvervserfaring tager en chance og kaster sig ud i at sælge et helt nyt produkt, markedet ikke kender – og gennemføre det.

Fokusering og e gammeldaws håndtryk” med familien – og nu råder det nye selskab KK Europe A/S over licens til at fremstille og sælge harven med navnet Kelly MPH i hele EU. Uden at gå i detaljer er hemmeligheden, at harven er unik til at bearbejde det øverste jordlag meget hurtigt og meget effektivt. Samtidig er harven enkelt konstrueret og så solid, at den er næsten umulig at slide op. Der skal noget til at overbevise landmænd om, at de skal investere i noget helt nyt, de ikke kender. Alligevel konstaterer Bjarne Knudsen, at det er gået hurtigt: “For præcis et år siden stod vi der på dyrskuet i Åbenrå med den første harve og var helt ukendte. Nu er der solgt maskiner i 7-8 lande. Og det er hardcore businessfolk inden for landbruget, der køber af os. Jeg er lige blevet ringet op af vores kontakt i Rumænien. Han fortæller, at der er stor interesse for Kelly’en dernede nu, så vi skal bare skynde os at få lavet nogle harver...” Så selv om landbruget er kriseramt og mange har svært ved at skaffe finansiering, kan det altså lade sig gøre at vækste som leverandør til landmænd. Kelly-harven matcher et meget aktuelt behov for mindre bearbejdning af jorden hos mange landmænd.

Der kommer en hverdag og et levebrød ud af det. Faglighed og gåpåmod Spørger man Bjarne, hvad der skal til for at skabe sådan en succes, er svaret at det er viljen til at skabe vækst og lysten til at se resultater, der er kickstarter: “Det er Helle, der

4

Vækst på Djursland

Det er galsindet at gøre, men det lykkes, fordi de har lysten, gejsten og gåpåmodet. Vi har haft Væksthus Midtjylland til at hjælpe os, og det har været positivt. De har hjulpet med at få lavet det praktiske og med strukturen, som f.eks. virksomhedsplanen. Vi er i det hele taget afhængige af at have gode underleverandører, for vi kan ikke det hele selv. Vi skal få vores underleverandører til at føle ejerskab - ellers virker det ikke. Og det er uanset om det er en i Sønderjylland eller i Kina. Det er en af de gamle dyder, jeg holder fast i.”

Næsten alt kan lade sig gøre, når vi fokuserer. Fokus og involvering For Helle Knudsen er fokuseringen vigtig: “Næsten alt kan lade sig gøre, når vi fokuserer på det, vi vil. Man skal være lidt vanvittig og gribe muligheden. Der skal være en lyst til at prøve grænser af. Og så tror jeg på involvering – uden at privatlivet smutter. Godt nok kan det blive til mange arbejdstimer i løbet af en uge, men jeg sidder ikke derhjemme og arbejder. Så tager jeg hellere afsted til kontoret, når det er nødvendigt. Når jeg kommer ind ad døren, glemmer jeg alt om harver. Vi har fokus på tilknytning af kompetente underleverandører. Vi skal ikke selv have en stor organisation. Men det er benhård business. Prisen skal være konkurrencedygtig. Også på sigt. Ellers er der en anden, der får opgaven. Det er jo landmanden, der bestemmer til sidst. Og hvis vores produkt bliver for dyrt, får vi ikke ordren.” Indehaverne Helle og Bjarne Knudsen, KK Europe A/S.

www.erhvervDJURSLAND.dk · juni 2010


Lidt uden for Nørager på det nordligste Djursland er der kommet rigtig godt gang i produktion og salg af en, for det europæiske marked, helt ny type harve til landbruget.

engagement driver væksten

www.erhvervDJURSLAND.dk · juni 2010

Vækst på Djursland

5


Du fornemmer det i samme øjeblik du entrerer Hannes butik: Her regerer en ualmindelig aktiv og livsglad kvinde. For selv om kunderne ikke ligefrem står i kø på sådan en forårshverdag, syder lokalet af aktivitet. Hanne Sloth er et levemeneske.

Tiden skal ikke spildes og liv “Det lå ikke lige i kortene, at jeg skulle blive ejer af en modebutik i Ebeltoft,” husker Hanne. “Da jeg var ung, måtte vi rejse væk for at få en uddannelse, så turen gik til København, hvor jeg blev uddannet økonoma på Ortopædisk Hospital.” Hun returnerede til Djursland midt i firserne: “Jeg fik arbejde som økonoma på en koloni ved Ebeltoft og når lejligheden bød sig, gik jeg modeshow i fritiden.” Allerede dengang var der fut i Hanne, der dyrkede håndbold og gymnastik. Passionen for dans har hun bevaret intakt: “Jeg er ikke bænkevarmer, for jeg elsker simpelthen at danse,” fortsætter Hanne, efter hun i telefonen har konfirmeret en ny mødeaftale. Dame i eget hus Springbrættet til modebranchen var jobbet som leder af Ladefogedgaarden, en livsstilsbutik med både café, brugskunst og modetøj. “Jeg lavede al maden selv og elskede hyggen. Efter nogle år her, blev jeg tilbudt butikken i Ebeltoft. Det sagde jeg heldigvis ja til,” smiler Hanne. Næste telefonsamtale foregår på engelsk. “Jeg køber meget af mit tøj direkte hos designerne. Derfor tager jeg selv, ihvertfald fire gang om året, til Paris, hvor jeg har et netværk af grossister. Det har jeg gjort i otte år og det er fantastisk. Designerne kommer ind fra oplandet om morgenen og nogle gange skal man nå at spotte kreationerne allerede på stativet, når de bærer det ind. Så er det bare med at løbe efter og få handlet – der er bare et leben.” Internettet har de seneste år gjort det lidt lettere, at følge med i alle nyhederne.

Jeg roder mig ind i alverdens ting, for livet skal leves. Alt det andet Hun siger det selv, så det er til at forstå: “Jeg roder mig ind i alverdens ting, for livet skal leves.” Der er fart på fra tidlig morgen og det lille baglokale fungerer som en sand kommandocentral. “Jeg har været bestyrelsesmedlem i Ebeltoft Handelsstandforening i 12 år, de ni som formand.” Et hverv Hanne tydeligvis er stolt af og lægger megen energi i. “Så er jeg præsident i Lions Club Ebeltoft Juliane og i bestyrelsen for Viden Djurs – det er så vigtigt, at de unge får en uddannelse.” Ebelfestivalen har hun heller ikke kunnet holde sig fra og så er hun måske en af de eneste, der er medlem

6

Personprofil

af en forening af ølentusiaster, uden selv at kunne li’ den gyldne drik. “De spurgte om ikke jeg ville være med. Og vi har nu fået indført øllets dag, som i år bliver gennemført flere steder på Djursland – og det er aktiviteten og hyggen jeg brænder for, selv om jeg var nødt til at smage, da de fotograferede mig og borgmesteren med et stort glas skummende øl.”

Vi vil være ambassadører for Djursland, for vi er utrolig privilligerede. Turisterne I det hele taget er servicering af turisterne Hannes kop øl. “Vi fortæller vores kunder, hvor dejligt der er på Djursland. Og vi sender dem gerne ud på halvøen, når vi hører, hvad de gerne vil opleve.” At kalde butikken for et lille uofficielt turistkontor er ikke helt ved siden af. “Vi vil være ambassadører for Djursland, for vi er utrolig privilligerede, og gi’r vi kunderne gode oplevelser og service kommer de igen,” påpeger Hanne, der selv – hvis hun havde været bedre til sprog – godt kunne have valgt et egentligt turistjob. “Så behøvede jeg heller ikke være i Danmark i januar og februar, for de er lidt sure.” Forresten er hun også med i Destination Djurslands bestyrelse. Hyggereden At der er tid til at være privatperson kan undre. Hanne har tre voksne børn, der alle er aktive, og som hun siger: “Det må da være gået dem godt, for de har alle tre en pædagogisk uddannelse og har overskud til at passe andres utilrettede unger!” Når der en gang i mellem skal kobles af, er sofahjørnet hyggestedet, hvor Hanne kan kravle ind i sig selv med en god bog og et godt glas rødvin. Men nu skal tiden jo ikke spildes, så de grønne fingre er ofte i jorden i familiens drivhus og mountainbiken skal også lige luftes. Butiksklokken afbryder snakken og Hanne må videre med det, der er hendes levebrød. “Forleden havde jeg en kunde, der sagde, hun havde hørt, at man skal prøve at prutte om priserne. Så gør du det i de store supermarkeder, svarede jeg med et smil, de har bedre råd end jeg.” Du skal stå tidligt op, hvis du vil være på højde med Hanne.

www.erhvervDJURSLAND.dk · juni 2010


vet skal leves

Indehaver Hanne Sloth, Hanne Sloth Mode.

www.erhvervDJURSLAND.dk 路 juni 2010

Personprofil

7


Djurslands Erhvervsråd igen i tænkeboks om fremtiden

Formanden for erhvervsrådet, Harald Grønlund (ejerleder i Flex-Line i Allingåbro) var op til generalforsamlingen den 27. maj på Kattegatcentret i pressen med den opsigtsvækkende udtalelse, at han håbede på en navneændring på generalforsamlingen, så foreningen frem over kom til at hedde Norddjurs Erhvervsråd: “Jeg er fortaler for det, men vi har ikke været helt enige i bestyrelsen. Efter min mening, er en navneændring til Norddjurs Erhvervsråd det eneste rigtige, fordi vi jo stort set er en forening for virksomheder i Norddjurs Kommune.” På generalforsamlingen præciserede han, at han udtalte sig på egne og ikke bestyrelsens vegne. Der var da heller ikke fremsat forslag om vedtægtsændringer. På et spørgsmål om, hvad bestyrelsen vil, oplyste han, at det ikke var besluttet endnu. Bestyrelsen har netop fået resultatet af en spørgeskemaundersøgelse blandt medlemmerne, som man dog ikke har haft lejlighed til at drøfte endnu. Harald Grønlund var dog i bestyrelsens beretning igen inde på emnet: “Jeg mener, at vi hurtigst muligt skal have slanket udbudet af tilbud i vort område ved at vi inddrager Norddjurs Erhvervsnet i DER i en og samme struktur, da der er megen personsammenfald i bestyrelserne. Tiden modner også medlemmerne

8

Erhvervsudvikling

til at komme mere på kryds og tværs at hele området og ud over sognegrænserne, så derfor mener jeg, dette tiltag er det rigtige i løbet af året. I den realistiske optik ser jeg ikke megen mening i at forsøge at dække hele Djursland og begge kommuner bredt.” Harald Grønlund bekræftede dog, at bestyrelsen vil arbejde efter foreningens vedtægter og fortsat vil arbejde på at være talerør for virksomhederne på hele Djursland. Han oplyste også, at ca. 30% af medlemmerne i foreningen driver virksomhed i Syddjurs Kommune. Økonomi og aktivitetsniveau Bestyrelsens forslag til budget byggede på en halvering af kontingentet og dermed en halvering af

indtægterne. Det var dog den brede opfattelse blandt de fremmødte på generalforsamlingen, at der så ikke ville være ressourcer til at få professionel hjælp til at være talerør for halvøens virksomheder, ligesom det kunne blive svært at hæve aktivitetsniveauet med færre indtægter. Generalforsamlingen besluttede herefter at fastholde kontingentet på det nuværende niveau og opfordrede bestyrelsen til at bruge de ekstra midler til at få udviklet en professionel profil for foreningen med professionel hjælp. Økonomichef Kirsten Hvid Schmidt fra Grenaa Havn blev nyvalgt til bestyrelsen i stedet for arkitekt Tommy Glindvad, mens der var genvalg til Harald Grønlund og arkitekt Poul Erik Clausen.

www.erhvervDJURSLAND.dk · juni 2010


Siden Peter Præst for elleve år siden, sammen med vennen og kollegaen Lars Pedersen, etablerede tømrerfirmaet Pedersen & Præst, har der været fokus på Byggetanker? – Præsten klarer resten!

altid at levere et godt stykke håndværk.

Det gode håndværk er i fokus “Vi kom rigtig godt fra start, for vores fokus har altid været at levere et rigtig godt stykke arbejde til en konkurrencedygtig pris,” forklarer ejerleder Peter Præst i en kort ledig stund fra en summende byggeplads, hvor han i hovedentreprise opfører en klynge af fire nye ferieboliger i den eksklusive klasse på Lübker Golf Resort. Peter købte for fem år siden kollegaen ud og er i dag eneejer af byggefirmaet. Fra tømrer til byggefirma Virksomheden har gennem årene udviklet sig fra at være et rent tømrerfirma til et bygge- og entreprenørfirma. “Vi har stor succes med at have murere, tømrere samt jord- og betonfolk ansat. Det betyder, at vi får mange af vores opgaver i hovedentreprise, hvor vi samlet får ansvaret for flere fagentrepriser,” pointerer Peter. “Det gør byggerierne mere effektive, fordi vi har kontrol med flere håndværk på en gang, og på den måde kan styre byggeriet og koordinere indsatserne,” supplerer virksomhedens ingeniør Gustaf Nørgaard.

www.erhvervDJURSLAND.dk · juni 2010

Byggefirmaet er desuden autoriseret kloakmester, og er derfor også i stand til at løse større entreprenøropgaver inden for kloakering, jord- og støbearbejde samt belægningsopgaver. Erhvervsbyggerier Ud over almindeligt husbyggeri løser Peter Præst også mange opgaver for erhvervslivet. “Vi har lige haft et-årsgennemgang af et større projekt med ombygningen af Grenaa Varmeværks nye administrationsbygning på Energivej. Men vi løser opgaver for erhvervslivet i hele landet. Stena Lines karakteristiske terminalbygning på Grenaa Havn fik for nylig en total facaderenovering. “Den omfattede nye vinduespartier og ny isolering og arbejdet skulle indpasses, så ejendommens virksomheder blev så lidt berørt at arbejdet som muligt,” husker Peter. Paustian har igangsat et stort ombygningsarbejde af lokaler fra en industrimaler på Energivej I Grenaa, hvor deres kvalitetsinventar frem over både både skal produceres og males.

“Et af de store igangværende projekter er totalrenoveringen af Søndre Skole i Grenaa, hvor vi har tømrerentreprisen,” fortæller Gustaf. Det er omfattende med helt nye facader, indsættelse af et nyt etagedæk og helt ny rumindretning. Med i felten Peter Præst er selv med i styring og løsning af opgaverne. “Jeg har selv hands-on og følger alle vores opgaver tæt,” slår Peter fast. “Vi har fået et godt ry, fordi vi overholder vores aftaler og lægger vægt på samarbejde – vi har ikke tilknyttet en jurist, der står klar efter kontraktindgåelse, for at finde ekstra faktureringsgrundlag.” Når kapaciteten på den faste medarbejderstab på omkring 20 mand ikke rækker, trækkes på en række stabile underleverandører. For tidsplanerne skal overholdes. Derfor forlader Peter også snakken i en fart. “Vejret har drillet lidt denne vinter, så vi har meget travlt med feriehusene her – De skal være færdige til sommer…”

Profil

9


Idéen med Smag Djursland er udviklet i et samarbejde mellem Christian Thomsen, Djursland Landboforening og Palle Rasmussen, pr-development – og ambitionerne er store: “Det skal være muligt for forbrugerne at få bedre smagsoplevelser baseret på friske fødevarer fra Djursland,” forklarer Palle Rasmussen. Men ifølge idémagerne er ikke bare det målet. Producenterne skal også have en ambition om, at gøre det bedre eller i hvert fald anderledes, så udbyttet bliver bedre smagsoplevelser. “Smag er noget meget individuelt, og vi skal ikke gøre alle tilfredse. Men ambitionen er, at vi skal have rigtig mange, både lokale og turister, til at foretrække råvarer fra Djursland. I den forbindelse er det vigtigt, at producenterne husker at fortælle historien om den konkrete fødevare, så forbrugerne får forklaringen med hjem,” fortsætter Palle Rasmussen.

Bedre smagsoplevelse

Djursland Landboforening st ning på udvikling og salg af

eller forarbejde

Opstarten er støttet med LAG

Vi fortæller historien om den konkrete fødevare. Et varemærke for Djursland Markedsføringen af Smag Djursland står Mercatus Reklamebureau for: “Kommunikationen til både producenter og forbrugere er afgørende for projektets succes,” slår Palle Rasmussen fast. “Vi er derfor nu i gang med at færdiggøre kommunikationsstrategien – og bureauet har udviklet det nye logo, der skal gøre Smag Djursland kendt som paraplyen for fødevarer produceret eller forarbejdet på Djursland. Der udvikles senere en ”SmagDjursland” hjemmeside/portal, hvor alle der sælger fødevarer fra Djursland kan optages, og som efterfølgende skal gøres kendt.” Christian Thomsens opgave er, at hjælpe de mindre specialfødeva-

smag

DJURSLAND

10

Erhvervsudvikling

www.erhvervDJURSLAND.dk · juni 2010


er fra Djursland på vej

tår bag en ny storstilet satsfødevarer som er produceret

et på Djursland.

G midler og af kommunerne.

Palle Rasmussen, pr-development og Christian Thomsen, Djursland Landboforening.

www.erhvervDJURSLAND.dk · juni 2010

reproducenter gennem udvikling af netværk og faglig sparring, så de bliver i stand til at udvikle nye produkter samt øge deres produktion og afsætning. “I de kommende måneder skal vi samle en startgruppe af producenter, som skal være med fra begyndelsen af oktober,” siger Christian Thomsen.

Portalen bliver et oplagt sted for mig at profilere mine produkter. Skal videreudvikle produkterne Janne Brændbyge, gedehyrde fra Lille Raneladegaard er et godt eksempel på en producent, der passer godt ind i projektet: “Jeg dyrker f.eks. grønne asparges, som blandt andet sælges til restauranter på Djursland og i Århus. De professionelle kokke er glade for mine asparges, bl.a. fordi de er meget salte. Det er de, fordi min jord ligger så tæt på havet. Derfor kan de tilbyde gæsterne i restauranten en anden smagsoplevelse. Lille Raneladegaard producerer, ud over grøntsager, gedemælk og økologisk kød fra geder og grise. Produkterne sælges i dag fra gårdbutikken og på Torvet i Ebeltoft. “Jeg glæder mig til, at få mulighed for at profilere mig gennem Smag Djursland, så jeg kan få mine produkter og deres historie ud til et bredere publikum. Jeg er i gang med at starte eget mejeri med isproduktion på gedemælk – som den første i landet. Det tror jeg også er et produkt, der egner sig godt til at blive kendt gennem Smag Djursland,” tilføjer Janne Brændbyge.

Janne Brændbyge, Lille Raneladegaard.

Erhvervsudvikling

11


IT og viral markedsføring

En del erhvervsfolk deltog i IBIZ messen ved Stena Terminalen på Grenaa havn. Messen var bygget op i en stor mobil udstilling fra IBIZCentret, hvor leverandører af E-handelsløsninger og IT udstillede samt i Mercatus Reklamebureaus lokaler. Blandt indlæggene hørte

mange om fremtidens kommunikationsformer, hvor Jonas Juhler Hansen, Innovation Lab, fortalte om “Sociale medier som tillidsskabende værktøj” og Lars Chalmer Rasmussen og Jens Nikolajsen, Mercatus Reklamebureau, om “Viral markedsføring – en ny verden.”

Ny advokat

Advokat Anne Grethe Malbek er rykket ind hos Lindhardt Steffensen Advokater. Her skal advokat Anne Grethe Malbek hovedsagelig dække insolvensret, finansieringsret, overdragelse af fast ejendom og familieret. Anne Grethe har møderet for Lands- og Højesteret og hun har et indgående kendskab til lokalområdet bl.a. som advokat i Ebeltoft, Grenaa, Rønde og Auning.

12. juni 2010

Festligt arrangement. Vi sætter fokus på de mest mærkelige danske vaner fx. studenternes kørsel, blå mandag eller do-and-don´ts i mødet med den danske kultur. Middag og musik. Sted: Stenvadmosebrugscenter Arr: Erhvervservice, Norddjurs Kommune. Info og tilm. 8959 4080

7. september 2010

Besøg Crisplant Manufacturing A/S Crisplant åbner både døre og porte og inviterer til virksomhedsbesøg fra kl. 16.00 til 18.00. Arr. Syddjurs Erhvervsforening Info: info@syddjurserhvervsforening.dk

21. september 2010

Kl. 17.00 Den grønne bølge og gourmet-arrangement på Hotel Ebeltoft Strand Nye muligheder for håndværksvirksomheder, byggefag og servicevirksomheder. Arr.: Håndværker og Borgerforeningen, Hotel Ebeltoft Strand og Syddjurs Erhvervsforening. Info: info@syddjurserhvervsforening.dk

Djurslands største revisionsfirma dannet

Få relevante indlæg optaget gratis i Ajour. Send stof til: ajour@erhvervdjursland.dk

ØkoFlex A/S og Revision Øst I/S, statsaut. revisionsfirmaer med kontorer i Norddjurs og Syddjurs, samles fra den 1. august 2010 i ét nyt fællesskab. Fusionen mellem de to revisionskontorer sker som forberedelse til et generationsskifte. De to ældste indehavere i Revision Øst, statsaut. revisorer Knud Kildal og Aksel Pedersen udtaler, at de er tilfredse med det nye

samarbejde, som fremtidssikrer virksomheden til gavn for kunder og medarbejdere. “Revisionsbranchen oplever en stigende efterspørgsel på rådgivning fra små og mellemstore virksomheder, hvilket kræver flere ressourcer samt en større specialiseret viden. Derfor ser vi denne fusion som det perfekte match,” siger indehaver i Revision Øst, statsaut. revisor Børge Hove.

Handelsskole i Hornslet Viden Djurs åbner efter sommerferien en afdeling af Grenaa Handelsskole i Hornslet, der henvender sig til både studenter og voksne. Afdelingen får til huse i VUC Djurslands lokaler og der tilbydes undervisning i handelsskolernes et-årige grunduddannelse (HG).

12

Ajour

Det er ikke mindst på grund af dårligere muligheder for at komme til og fra skolerne i Grenaa, der er baggrund for initiativet. Handelsskolens nye afdeling med handelsgymnasium i Rønde har fået en god start med omkring 20 elever.

Nye selskaber Norddjurs 32892906 Syddjurs 32886000 32886523 32888992 32888828 32890369 32892221 32891608 32301800 32932320

ENTREPRENØR S.P. SØNDERGAARD ApS .................................. 10.05.2010 BEBOERFORUM ApS ....................................................................... 28.04.2010 SYDDJURS ERHVERVSRENGØRING ApS..................................... 29.04.2010 PLAYERS PARK ApS......................................................................... 04.05.2010 RANDERS STEMPELFABRIK ApS.................................................. 04.05.2010 ASIEN TRAVEL ApS.......................................................................... 05.05.2010 REVISIONSFIRMAET ØSTERALLE 8, STATSAUTORISERET ........................ REVISIONSANPARTSSELSKAB.......................................................07.05.2010 SYDDJURS MASKINSTATION ApS................................................ 07.05.2010 DB REGNSKAB OG RÅDGIVNING ApS......................................... 12.05.2010 HOSTEL GROUP ApS....................................................................... 18.05.2010

Konkurser, likvidationer og opløsninger Norddjurs 10391679 30356942 31743559 29226423 29934843 31374855 29523835 29408297 21597104 20032839

DYBDAL ENTREPRENØRFORRETNING A/S.................................. 29.04.2010 MR BILLEDE & LYD ApS .................................................................. 03.05.2010 SPORTIGAN ODDER ApS................................................................ 04.05.2010 ANKERSTJERNE BYG ApS............................................................... 05.05.2010 F H SPÅNTAGNING ApS................................................................... 05.05.2010 SCANDINAVIAN TRADING CENTER ApS ..................................... 05.05.2010 WOWWEB ApS.................................................................................. 05.05.2010 IVERHUSET ApS ...............................................................................17.05.2010 SKANSEVEJENS BYGGESELSKAB ApS ...................................... 19.05.2010 VITO POLSTER MØBLER AF 1997 ApS ........................................ 20.05.2010

Syddjurs 26523532 27077943 28701616 17724592 29697485 19626547 30612310

NORDISK BYGNINGS ENTREPRISE AF 2002 ApS........................ 28.04.2010 CF3D ApS........................................................................................... 04.05.2010 MED LA VAGUE ApS......................................................................... 05.05.2010 N.I. BYGGEADMINISTRATION A/S................................................. 05.05.2010 SYDDJURS TØMRERFIRMA ApS.................................................... 05.05.2010 LUKA COLLECTION ApS...................................................................11.05.2010 BYGFORM ENTREPRISESTYRING ApS......................................... 18.05.2010

www.erhvervDJURSLAND.dk · juni 2010


Alle data er indhentet i perioden 28.04.2010 - 25.05.2010. Kilder: Erhvervs- & Selskabsstyrelsen og NN Markedsdata. Gengivet uden ansvar. Alle beløb i mio. kr. · (forrige regnskabsår)

A/S Auning Blikkenslagerforretning Vestergade 46E, Auning Periode: 01.01.09 - 31.12.09 Bruttofortjeneste 11,3 (13,2) Resultat før skat 0,5 (2,7) Egenkapital 1,8 (1,5) Antal ansatte - (-) Allingåbro Totalbyg A/S Ådalen 10, Allingåbro Periode: 01.01.09 - 31.12.09 Bruttofortjeneste 4,2 (5,2) Resultat før skat 0,2 (0,3) Egenkapital 0,7 (0,7) Antal ansatte - (16) Allsize Company A/S Rugvænget 22, Grenaa Periode: 01.10.08 - 30.09.09 Bruttofortjeneste 6,7 (11,0) Resultat før skat 2,7 (-1,3) Egenkapital 7,5 (3,7) Antal ansatte - (-) Apro ApS Høbjergvej 3, Grenaa Periode: 01.01.09 - 31.12.09 Bruttofortjeneste 15,2 (19,0) Resultat før skat 1,0 (1,7) Egenkapital 2,1 (1,5) Antal ansatte 22 (35) Bike Toyz ApS Sletten 6, Hornslet Periode: 01.01.09 - 31.12.09 Bruttofortjeneste 7,4 (3,9) Resultat før skat 1,7 (-0,3) Egenkapital 2,0 (1,4) Antal ansatte 11 (9) Camo Leathers A/S Industrivej 24, Auning Periode: 01.01.09 - 31.12.09 Bruttofortjeneste 4,0 (2,0) Resultat før skat 0 (-2,6) Egenkapital 2,0 (2,3) Antal ansatte - (-) Djuma Industri A/S Attrupvej 4, Ryomgård Periode: 01.01.09 - 31.12.09 Bruttofortjeneste 24,6 (36,0) Resultat før skat 5,6 (14,0) Egenkapital 8,2 (14,5) Antal ansatte - (45) Djurslands Bank A/S Torvet 5, Grenaa

www.erhvervDJURSLAND.dk · juni 2010

Periode: 01.01.09 - 31.12.09 Bruttofortjeneste 291,6 (224,7) Resultat før skat 51,2 (20,5) Egenkapital 635,7 (588,2) Antal ansatte 199 (200) DMP-Mølleservice ApS Nyballevej 8, Balle Periode: 01.01.09 - 31.12.09 Bruttofortjeneste 17,9 (11,4) Resultat før skat 7,9 (5,7) Egenkapital 11,6 (8,7) Antal ansatte - (27) Entreprenørfir. Erik Pedersen A/S Kirkegade 1, Ørsted Periode: 01.01.09 - 31.12.09 Bruttofortjeneste 11,5 (16,1) Resultat før skat 0,2 (3,8) Egenkapital 12,6 (13,5) Antal ansatte 26 (31) Grenaa Havn A/S Nordhavnsvej 1, Grenaa Periode: 01.01.09 - 31.12.09 Omsætning 40,7 (46,2) Resultat før skat 11,7 (1,6) Egenkapital 97,0 (85,3) Antal ansatte 22 (26) Jiffy A/S Industrivej 4, Ryomgård Periode: 01.01.09 - 31.12.09 Bruttofortjeneste 4,9 (3,8) Resultat før skat 0,3 (0,4) Egenkapital 13,6 (13,5) Antal ansatte - (-) John Gottlieb Ing.- og Handelssk. A/S Martin Hansens Vej 14, Ebeltoft Periode: 01.01.09 - 31.12.09 Bruttofortjeneste 3,1 (4,2) Resultat før skat -1,0 (-0,7) Egenkapital 1,3 (1,9) Antal ansatte 10 (11) Milliken Denmark A/S Fabriksvej 5, Mørke Periode: 01.12.08 - 29.11.09 Bruttofortjeneste 24,7 (32,3) Resultat før skat 0,4 (17,0) Egenkapital 4 0,9 (160,2) Antal ansatte 39 (62) Mols-Linien A/S Færgevejen 60, Ebeltoft Periode: 01.01.09 - 31.12.09 Bruttofortjeneste 285,7 (245,1) Resultat før skat -2,3 (-52,7) Egenkapital 354,4 (338,0) Antal ansatte 430 (479) Ree Park - Ebeltoft Safari ApS Stubbe Søvej 15, Ebeltoft

Dansk Vilomix i kraftig fremgang Den Lime-baserede virksomhed, der producerer og sælger kundetilpassede vitamin- og mineralblandinger til foderblandinger i landbrugsindustrien, kom tæt på en fordobling af resultatet i 2009. Resultatet før skat steg fra 20,1 mio. kr. til 35,8 mio. kr. – mens staben kun er steget fra 46 til 50 medarbejdere og aktivitetsvæksten har været 14%. Direktør Peter Iversen er da også tilfreds med resultatet, der er bedre end budgetteret. Han har fokus på teknologisk udvikling og udbygning af virksomhedens kvalitets- og udviklingsafdeling, og forventer et stigende aktivitetsniveau med fortsat positiv indtjening i 2010. “Der har været store prissvingninger på råvarer i 2009, og her har vi været heldige med og dygtige til at købe på

de rigtige tidspunkter. Omsætningsstigningen fra 536 til 613 mio. kr. kommer fra en kraftig vækst i eksporten, der er øget betydeligt, hovedsageligt til Rusland. Russerne er langt fra selvforsynende, så der er et stort potentiale og god økonomi i at producere kød i Rusland. Tendensen mod større gårde fortsætter og dermed øges encitamentet til selv at blande sit eget foder. Landmanden kan bruge sit eget korn direkte i foderet. Det giver en bedre logistik og han kan selv bestemme kvaliteten af foderet ved at anvende vore landmandspremix.” Dansk Vilomix, der gennem DLA-gruppen i sidste ende er ejet af landmændene selv, har lige taget nyt hovedsæde i brug i Lime.

Direktør Peter Iversen.

Dansk Vilomix A/S Sjellebrovej 10, Mørke Ejer: Vilomix Holding A/S (Nordjysk Andels Grovvareforening AMBA, Danish Agro AMBA, Danish Agro Holding AMBA, Vestjyllands Andel AMBA m.fl.) Periode

01.01.09 - 31.12.09

Bruttofortjeneste 59,6 (43,4) Resultat før skat 35,8 (20,1) Egenkapital Antal ansatte

61,5 (39,8) 50 (46)

Alle beløb i mio. kr. · (forrige regnskabsår)

Ajour

13


Jer er glad for, at jeg nu kan stå i spidsen for LO Djursland, som er en del af den særlige danske arbejdsmarkedsmodel. Den danske arbejdsmarkedsmodel er styret af arbejdstager- og arbejdsgiverorganisationer i fællesskab, og det er politisk accepteret, at det er sådan det skal fungere, men det kræver at der er en høj organisationsprocent. Fagforeningerne er flittige med at lave hvervekampagner blandt arbejdstagerne og med god effekt, men her mangler jeg en lignende ildhu og intensitet fra arbejdsgiverne. Tag nu opgaven på jer og gør jeres del af arbejdet! Eller vil I hellere have statsstyrede arbejdsmarkedsforhold?

virksomhederne. Finder jobpatruljen forhold der ikke overholder gældende overenskomster og lovgivning, er det som oftest manglende viden der er baggrunden, og derfor er det også nemt at få forholdene bragt i orden. Djursland har et meget stort antal unge, der forlader folkeskolen og ikke får en videregående arbejdsmarkedsrelateret efteruddannelse, det vil vi i LO Djursland gerne lave om på. Jeg vil også opfordre virksomhederne til at deltage i en fremtidssikring af uddannelse af unge. Der er alt for få praktik- og lærepladser i Djurslands lokale virksomheder, først når man akut står og mangler

da Djursland har en enestående ressource med en stor og værdifuld udvikling omkring Kolindsund. Nord- og Syddjurs kommuner arbejder på, at få stoppet dræningen af Kolindsund, så det naturlige sølandskab kan blive genskabt. Et kæmpe søområde midt på Djursland vil give mange muligheder for attraktive bosætninger, en øget befolkningstilvækst og tiltrækning af højt uddannet arbejdskraft. Der vil derudover blive mange arbejdspladser for håndværkere, entreprenører og serviceerhverv i en lang etableringsperiode og der vil blive mange attraktive fritidsmuligheder for lokalbefolkningen og turister. Kolindsund er Djurslands guld-

Virksomheder: Tag ansvar Fagforeningerne og arbejdsgiverne har mange opgaver der skal løses, og helst i fællesskab, for de fleste opgaver er vi enige om. Jeg vil også gerne benytte lejligheden til at opfordre virksomhederne til at tage et seriøst medansvar for, at hindre social dumping, at skabe praktikpladser til de unge, at skabe et rumlige arbejdsmarked på Djursland for mennesker med behov for job på særlige vilkår. Jeg mener ikke virksomhederne på Djursland tager nok medansvar. Det er vigtigt, at de unge, der forlader folkeskolen, går videre med at uddanne sig, for at sikre, at vi i fremtiden har den nødvendige arbejdskraft med de nødvendige kompetencer. LO Djursland arbejder med kontakter til folkeskoler og andre uddannelsessteder med gæstelærere og besøg, for bla., at fortælle nødvendigheden af at få en videregående uddannelse og hvad det kræver at kunne begå sig på arbejdsmarkedet i fremtiden. Det ville være rart, at arbejdsgiverorganisationerne også tog del i denne opgave. Hvert år besøger LO’s Jobpatrulje virksomhederne i sommerlandet på Djursland for at sikre de ansatte unges løn-, sikkerheds- og arbejdsmiljøforhold. Det har vi gode erfaringer med og bliver positivt modtaget af

14

Synspunkt

uddannet arbejdskraft i virksomhederne reagerer man, mange virksomheder har for vane, at tro det alene er samfundets opgave at skaffe den nødvendige arbejdskraft, og så henvender man sig forkælet til statens arbejdsmarkedscentre og -skoler og kræver at de i huj og hast uddanner det nødvendige antal personer. Djursland har et meget stort antal entreprenør- og håndværksvirksomheder i alle størrelser. LO Djursland ser muligheder for at kunne bruge og udvide denne sektor i fremtiden,

grube, og hvis alle arbejder for det, kan vi være parate til at udnytte en kommende højkonjuktur og bygge boom, så mange håndværkere kan blive fri for at rejse langt omkring for at fastholde deres beskæftigelse. Djursland har den uddannede arbejdskraft der skal til, vi har en erhvervsstruktur der ville kunne udvikle sig positivt. Jeg vil gerne opfordre arbejdsgiverorganisationerne til at tage hul på fremtiden, og være med til at presse på, for at vi får skabt et helt nyt attraktivt og aktivt beskæftigelsesmiljø omkring Kolindsund og dermed for hele Djursland. Helle Plougmann (43), formand for LO Djursland. Gift og 3 børn alder 6-21 år Uddannet Kontorassistent og CNC operatør hos Sapa Profiler i Grenaa. Tidligere: Kontorassistent på revisionskontor, ufaglært i hjemmeplejen og fiskeindustrien samt inspektør i rengøringsbranchen. Faglig og Politisk: Har været sikkerhedsrepræsentant og pt. tillidsmand på Sapa. Næstformand i klub Sapa. Medlem af 3F bestyrelse. Medlem af 3F industrigruppes bestyrelse. Medlem af SF Norddjurs bestyrelse.

www.erhvervDJURSLAND.dk · juni 2010


Færgevej 1 · Grenaa · www.mercatus.dk

VVS-installation

per møller

RUGVÆNGET 14 • 8500 GRENAA TLF. 86 32 21 77 • FAX 86 30 07 77

• VAND • VARME • SANITET • VENTILATION • BLIKKENSLAGERARBEJDE • OLIEFYRSSERVICE

www.permoeller.dk

Grenaa Knud Kildal Børge Hove Aksel Pedersen Storegade 1, 8500 Grenaa Telefon 86 32 18 11 grenaa@revision-oest.dk Ebeltoft Aage Madsen Østerallé 8, 8400 Ebeltoft Telefon 86 34 41 11 ebeltoft@revision-oest.dk www.revision-oest.dk

Murerfirma RASMUS JAKOBSEN A/S Totalentrepriser Nybygning · Tilbygning Omforandring · Reparationer Murer-, beton-, og jordarbejde Autoriseret kloakmester Grave- og huggearbejde med miniged

Din lokale installatør

Havnevej 80 · 8500 Grenaa Tlf. 86 32 35 11/86 32 38 32 Biltlf. 23 31 48 40

IDE

KONSTRUKTION

DIMENSIONERING

PRODUKTION

Autoriseret forhandler og samarbejdspartner for Hydra-Grene A/S Lagerfører bl.a. ABB el-motorer, pumper, lejer, ventiler, fittings, slangeindstik og slanger.

BP Electric A/S www.bpelectric.dk Trekanten 44 B 8500 Grenaa Tlf. 86 32 32 99

Kådhøjvej 12 8530 Hjortshøj Tlf. 86 24 90 99

Kvalitet til tiden

www.erhvervDJURSLAND.dk · juni 2010

Hydraulikslanger med indstik fremstilles mens du venter eller på bestilling. Afhentning af indleverede reparationer til Grene Industri-service A/S sker tirsdag og torsdag morgen, andre reparationer og certificering foretages på eget værksted.

K a l o r i e v e j 1 · Tl f 8 6 32 734 4 · w w w. g r e n a a h y d r a u l i k . d k

15


LAGER OG KONTORLOKALER TIL LEJE

G L A S D U R SOMME

i den gamle papfabrik i Grenaa Boax Ejendomme BYGGECENTER

råder over lejemål i alle størrelser, der kan skræddersys til præcis dit behov. Der er mulighed for både korttidslejemål og normale lejemål.

ariager, M , d r å g m o y R , XL-BYG Vorup rsø og Ø. Tørslev KONTAKT ORLA DAMBO PÅ Hadsund, Tho

KONTORLOKALERNE kan indrettes fleksibelt – helt efter lejers ønske. Vi har enheder op til 800 m2. Pris fra 500 kr./m2

LAGERLOKALERNE Partner plæneklipper Selvkørende, med elstart og bioklip. kan efter behov være højloftede, op til 12 meter. Vi har 2 2 Springtime parasol op til 5000 m sammenhængende. enheder fra 100 m DANMARKS New York Ø 3 m. Med 8 ribber og 2-delt 2 BILLIGSTE træstok på 48 mm. Vælg havemøbelsæt Pris fra 200 kr./m Stor flot bord i smartwood, 100 x 200 cm inkl. fletstole i polyrathan. Sort stel.

mellem off-white og sort.

2199,-

Vi har læssegrave på arealet og kan tilbyde udendørs 299,opmagasinering af f.eks. trailere og containere. SPAR 800,SPAR 200,-

BORD + 6 STOLE

Vi har bl.a. følgende lejere på området: Danguitar, EL-START OG 3995,STOR 625 MOTOR AvXperten, Grenaa Transport, SCA Papir, Markman.

VILD PRIS

Spar 3000,-

TLF. 86 211 216 / 2020 4407 eller S ED LYod@boax.dk M G, I HÅoNldDeTrAsamt

Boax er et ejendomsinvesteringsselskab brødhEjendomme rv gekupå medste fokus investering i og udvikling af velbeliggende ejendomme. Vi har en solid egenkapital og mere end 15 års erfaring med ejendomsudvikling og -udlejning. Vi er aktuelt på udkig efter ejendomme med udviklingspotentiale.

2899,SPAR 1000,-

WEBER GASGRILL Q320 LTD Med grillareal på 46x56 cm, 2 brændere af rustfrit stål, brødhylde, indbygget termometer, elektronisk tænding, 1 grill-out lys på håndtaget, låg og bund af støbt aluminium.

DANCOOK GRILLBRIKETTER

E SÆDEHYND INKL. SORT

KAP-/GERINGSSAV KGS 216

DEWALT BOREMASKINE DC740KA. Kraftfuld 10 mm,12 Volt bore-/skruemaskine. Inkl. 2 stk. NiCd 1.3 Ah

699,-

10 KG

5995

INKL. 2 BATTERIER

1.299,-

SPAR 450,-

SPAR 40,-

SPAR 750,-

APOLLO

1.499,-

Ægte Brasiliansk hængekøje, fremstillet i 100% bomuld med stander i imprægneret fyr. Justerbar,stabil og let at flytte rundt med. L/B 320/140 cm.

1499,SPAR 500,-

SPAR 1500,-

GAS OPFYLDNING 10 ELLER 11 KG

LEGEHUS TOGVOGN

Plus. 140 x 220 cm. Umalet.

RYOMGÅRD TØMMERHANDEL & BYGGECENTER

Vestergade 108 - 8550 Ryomgård - Tlf. 87 74 12 34 www.vorup-gruppen.dk

VILD PRIS

Åbningstider i Åbningstider Byggemarkedet:

129,Åbningstider i

Åbningstider Tømmerhandlen: i Byggemarkedet: i Tømmerhandlen: Mandag-fredag ....................... 9.00-17.30 Mandag-fredag ..................... 6.30-17.30 Mandag-fredag.............. 9.00-17.30 Mandag-fredag .........7.00-17.30 Lørdag........................................ 8.00-13.00 Lørdag...................................... 8.00-13.00 Lørdag .......................... 8.00-13.00 Lørdag .....................8.00-13.00 1. søndag i md. .................... 10.00-15.00 1. søndag i md. .................. 10.00-15.00

Tilbudene gælder fra torsdag den 2. juli til og med søndag den 5. juli 2009. Forbehold for moms- og afgiftsændring, manglende og udsolgte varer samt billed- og trykfejl.

Præcist lejret trækfunktion. “laser” for præcise snit og indbygget lys (lampe).

ED125  

Erhverv Djursland, nr. 125, juni 2010

ED125  

Erhverv Djursland, nr. 125, juni 2010

Advertisement