Djursland Turistguide 2024

Page 1

INKL. KORT OVER DJURSLAND GRATIS Eneste samlede turistguide over Djursland www.djurslandturistguide.dk 2024 Frisk til flere oplevelser

Bliv ikke brændt af på ferien…

Gode råd om forebyggelse af brand:

• Undersøg om der er opsat røgalarmer og om de fungerer.

• Tænd aldrig åben ild i naturområder.

• Undersøg lokale regler mod brug af åben ild, fx har Anholt særlige forhold.

• Placér grill på ikke-brandbart underlag.

• Hav haveslange eller lignende klar til brug.

• Brug tændbriketter til brændeovn/grill.

• Kom aske fra brændeovn/grill i metalspand og hæld vand over.

• Kom aldrig varm aske i en skraldespand eller ud i naturen. Når du parkerer langs veje, så sørg for, at der altid er redningsveje frie på mindst 3 meter for udrykningskøretøjer.

• Parkér aldrig bilen i høj vegetation.

OK Plus – tankstation, butik og cafe

Nemt og lækkert hjemmelavet mad

– i caféen eller med på farten

Burgere · Frisksmurte sandwich · Smørrebrød Morgenbrød og kager · Mormor mad

Åbningstider

Hverdage: 05.30-20.00

Weekend: 06.30-16.00

Find mere vejledning på Beredskab & Sikkerheds hjemmeside www.bsik.dk

Ring 1-1-2 ved brand, livsfare og behov for akut udrykning

Djursland Turistguide 2024 udgives af Mercatus A/S.

Foto: Colourbox, Photopop, Lars Clement, Lasse Pedersen, Gert Præst, Bo Skaarup, Flemming Højer, Klaus T. Mogensen, Sebastian Nils, Irene Kjær Madsen, VisitAarhus, Mercatus, Kyst- og Fjordcentret m.fl.

Design: Mercatus A/S.

Trykt på Svanemærket trykkeri på FSC mærket papir af Eversfrank Scandinavia A/S

Der tages forbehold for evt. prisændringer og trykfejl.

Beredskab & Sikkerhed er det fælleskommunale beredskab, som ejes af Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs Kommuner

Profilering i 2025: Kontakt Mercatus A/S på tlf. 8630 0619.

Hovedkortet er udarbejdet på grundlag af Folia/Legind kort 1:200.000. Kortet er ikke topografisk korrekt. By- og underkort er opdateret pr. 1. februar 2024. Alle kort er omfattet af © Copyright, og må ikke gengives hverken helt eller partielt uden tilladelse fra Mercatus A/S.

djursland@feriepartner dk feriepartner dk/djursland ebeltoft@feriepartner dk feriepartner dk/ebeltoft Vi ved, hvor sommerlandet er smukkest Ta´på sommerhusferie i Danmark med Feriepartner Vi ved, nemlig at små attraktioner kan skabe store ferieminder. Derfor er vi altid klar med kaffe på kanden og gode tips til selv de mest lokale seværdigheder hvis I ønsker at få en bedre oplevelse i det danske sommerland. 2 Annonce
192 · 8570 Trustrup · % 86 33 40 47 · Facebook: okplustrustrup · www.okplustrustrup.dk
Århusvej
E2
1 2
D1+D4, Nordkysten side
52
+ Ebeltoft city side 42

Djursland har det hele

Min ungdomskæreste, som stadig er min kone, tog mig med til Fjellerup på Djursland, hvor hendes mormor boede i en gammel stråtækt gård mellem kirken og Brugsen. Der samledes de mange børn, børnebørn, oldebørn – og svigerbørn som mig – og det gør vi stadig!

Derfra går turen til den børnevenlige strand og alle de seværdige steder: Gl. Estrup, Mejlgaard, Sostrup, Fregatten Jylland, fiskeribyen Bønnerup, oldtidsminderne i Tustrup, forblæste høje klinter og frem for alt den herlige natur. Sandede marker, snoede veje, klitlandskaber med gulspurve, dybe ege- og bøgeskove, middelalderkirker, det udtørrede Kolindsund – ikke at forglemme Mols Bjerge med den omdiskuterede »rewilding«, hvor heste og køer lever i naturtilstanden, så nogle bliver magre og nogle dør til forargelse for nogle.

Djursland har det hele: Bakke- og fjordlandskaber som Østjylland, tilsandede marker og skove som i Nord- og Vestjylland, gamle egeskove som på Sjælland og masser af levende hegn, hvor en træt cyklist om sommeren kan stille sulten med masser af fuglekirsebær, hindbær – og brombær i høsttiden.

Og der er liv i landsbyerne. Som i Ørsted, hvor borgerne gik sammen om at bevare kroen som forsamlingssted. Og Fjellerups »Seje Sild«, der udsmykker stierne med strikkede fisk og figurer.

Derfra min verden går.

Bertel Haarder Politiker Tidligere MF og minister Djursland har det hele 3 Oplevelser 5 Spisesteder 20 Kunst & Kunsthåndværk 26 Byer & områder Grenaa · Anholt 27 Ebeltoft 38 Rønde · Mols · Helgenæs 46 Allingåbro 48 Auning 50 Nordkysten 52 Fjellerup 53 Bønnerup 54 Kort over Djursland 9 Overnatning 9 Autoservice 9 Strandguide 9 sm ak GRENAA 3 INDHOLD Guider Byer & områder Kort
Sommerhusglæden Hesselvang 22, 8500 Grenaa 70 80 70 70 Hverdage 10-19 Weekend 10-17 4 Grenaa H2 side 33 86

KÆMPE NYHED!

EL GRITO - DROP TOWER

60 meter højt - 100 km/t

O p le v de n vildeste udsigt fra 60 meters højde, og n yd e t øjebliks stilhed, før I suser mod jorden med 1 0 0 km/t i årets kæmpe nyhed, El Grito Drop Tower. G l æ d je r og så til 9 eventyrlige temalande, Danmarks b e d s te r u tschebaner, det sjoveste Vandland og o ve r 6 0 fantastiske forlystelser for både små og s to r e leg ebørn. Uforglemmelige øjeblikke venter i Nordens største sommerland.

NMARKSLÆNGSTERUTSCHEBANE

D A
www.djurssommerland.dk 4 C2 5
6 OPLEVELSER danmarks bedste oplevelse STOR NYHED til små rangers 7 D3 Munkholm Zoo Munkholmvej 5 8444 Balle ☎ 61 22 08 61 info@munkholmzoo.dk www.munkholmzoo.dk Munkholm Zoo er en familievenlig dyrepark med over 90 forskellige dyrearter fra bondegårdsdyr til mere eksotiske dyr f.eks. hulepindsvin, forskellige aber, kameler og ser valer samt kr ybdyr Vi lægger vægt på, at I som besøgende får en ”dyreoplevelse i øjenhøjde”. Hvilket betyder, at I kan komme meget tæt på dyrene,
flere af dem kan I både klappe og fodre med Zooens foder. På den daglige foderrunde kan I høre nærmere om de forskellige dyr
være med til at fodre, og ved dyrefremvisningen
være
6 E3 SKANDINAVISK DYREPARK Mere naturligt - naturligvis! NYHED brunbjørneunger 5 D3
og
og
vil det
muligt bl.a. at røre en slange.

Djursland er dyrenes land

Oplev de nordiske dyr på tæt hold

Skandinavisk Dyrepark er Danmarks mest naturlige dyrepark. Her er der højt til loftet og masser af plads til både dyr og mennesker – naturligvis!

Mød de frække brunbjørneunger, og bliv fascineret af de imponerende isbjørne. Oplev også ulve, polarræve og mange andre spændende nordiske dyr på nært hold, og gå ikke glip af de vilde rovdyrfodringer og højtflyvende havørne. w .skandinaviskdyrepark.dk

Få dyreoplevelser i øjenhøjde

I den lille hyggelige Munkholm Zoo møder du hele familien bag, for de passer selv indgangen, ponyridningen og dyrefremvisningerne. Familien vil skabe et sanseligt univers for alle aldre, hvor du under hyggelige forhold kan komme helt tæt på dyrene. Du kan frit gå ind til de mange »klappe-kæledyr« og flere gange dagligt kan du, sammen med dyrepasseren, også komme tæt på de mere eksotiske dyr. Du kan også følge med dyrepasseren rundt og fodre dyrene. w .munkholmzoo.dk

Få oplevelser for livet i Ree Park Safari

Tag med på en vild rejse gennem fire verdensdele i Djurslands store safaripark og opdag fascinerende dyr i deres naturlige omgivelser. Se de sjældne bongo antiloper, majestætiske løver, Skandinaviens eneste sorte næsehorn, afrikanske geparder og meget mere.

Tag med på en forrygende safaritur på den afrikanske savanne og kom helt tæt på giraffer, næsehorn, strudse og mange andre dyr. De erfarne guider vil fortælle jer alt om dyrene og Ree Parks naturbevarelsesarbejde.

Eller tag toget udover den nordamerikanske prærie med damplokomotivet Black Beauty eller dieseltoget Armstrong og kom helt tæt på bison, elge, sortbjørne og arktiske ulve. Stor nyhed for små rangers: Glæd jer til at opleve en helt ny verden i Ree Park Safari, som åbner senere på året! w .reepark.dk

7

Du nder os:

• Fjordcentret, Naturpark Randers Fjord

• Fjellerup Strand

• Bønnerup Marina

• Grenaa Strand

Se dagsprogrammer, adresser, åbningstider og priser på Kystog ordcentret.dk

8 OPLEVELSER Kattegatcentret I Færgevej 4 I 8500 Grenaa I +45 8632 5200 I www.kattegatcentret.dk Unavngivet 1 1 23.02.2023 14.13
E2
· Grenaa D8 side 33
med familien i centrum
Fjordcentret Voer Færgevej 123, 8950 Ørsted
Naturoplevelser
8
· D1 +
+
Centralt placeret i Naturpark Randers Fjord og ved de gode strande på Norddjurs
B1
Nordkysten side 52
Grenaa E7 side 33

Kom

tæt på i Kattegatcentret og få fælles naturoplevelser på Fjordcentret

Naturoplevelser sammen med leg og familiehygge

På Fjordcentret i Naturpark Randers Fjord kan du let bruge en hel dag sammen med din familie eller vennegruppe. Du kan sejle i kano, leje en jolle, gå en tur i et par waders og se om du er heldig eller dygtig til at fange krabber, rejer og småfisk. Fangsten hjælper en af centrets dygtige instruktører dig med at navngive. Måske skal de i et af akvarierne eller måske skal du selv spise det.

Skyd med vandraketter, vær med til at lave ild med ildstål, og benyt vores udfordrende legepladser. Udforsk centrets udstilling og de mange indendørs aktiviteter.

Fjordcamp i telt, shelter eller værelse

Book overnatning og nyd friluftslivet med unikke naturoplevelser. Lad vejr eller temperament afgøre hvor og hvordan maden tilberedes: Over bål, på komfur, ude eller inde. Enkle og gode faciliteter til overnatning, madlavning og -opbevaring samt toiletter og bad. Husk soveudstyr, mad, drikke og personligt grej.

w .kystogfjordcentret.dk

En verden af fascinerende havdyr

200 forunderlige, farvestrålende arter af havdyr gør dig bidt af havet i Kattegatcentret!

Få kuldegysninger i det to-etagers store pingvinanlæg, som er ét af de eneste pingvinanlæg i verden, hvor du står i samme rum som subantarktiske pingviner. Mærk også gyset, når hajerne omringer dig – og forelsk dig i de dygtige sæler, når de hapser sild og lærer bogstaver!

Vi har 200 forunderlige, farvestrålende arter af havdyr – fra den mindste gople til vores store sandtigerhaj og alle hans venner. Hver dag fodrer og træner vi hajerne i den tropiske hajtank, hvor hajfinner skærer sig gennem vandet, og faretruende tandsæt flår fladfisk ud af dyrepasserens hånd. Vi fodrer også i det kæmpestore Oceanarium, så gi’ lige dykkeren en hajfive – han har lækkerier med til et mylder af fisk fra Kattegat. Mød også Haveksperten, der nok skal få dig tættere på de forunderlige havdyr, end du nogensinde har været før!

Kom og vær med! Vi ses! w .kattegatcentret.dk

9

Grenaas vartegn

Foruden at rumme skiftende kunstudstillinger i undermøllen fungerer den hollandske vindmølle som arbejdende mølle hver søndag i sommertiden.

Mølleri og udstilling er åben kl. 13-17

12/01 - 20/05, fredag - søndag

24/05 - 01/09, tirsdag - søndag

06/09 - 10/11, fredag - søndag

Åbent alle helligdage samt

tirsdag - søndag i uge 7 og 42

Nordens største samling af stationære motorer Oplev over 400 motorer fra industri, landbrug og fiskeri, hvor ældste er fra 1868 og mange er kørende

Hele året: Åbent hver dag kl. 10-17 Børn u/ 12 år gratis

Bavnehøjvej 31 8500 Grenaa

☎ 86 32 72 45 www.baunhoej-moelle.dk

Djurslands Jernbanemuseum Ryomgård

Åbent: Juni-august: Onsdag, torsdag og søndag. Juli også lørdag. Kl. 10-16 Voksne kr. 50,- · Børn 4-12 år kr. 20,- · Museumsvej 2 · www.djbm.dk

GAMMEL ESTRUP DANMARKS

gammelestrup.dk

BESØG

detgroennemuseum.dk

Dansk Motor & Maskinsamling Kristiansmindevej 14 · 8500 Grenaa

☎ 29 41 39 66 & 29 37 51 06 www.motorsamlingen.dk

Den Gamle Smedie Grenaa

Åben ved byvandringer om sommeren, til byfester, Open By Night og Høstfest

Smedestræde 2 8500 Grenaa

Skinnecykel og kano udlejning

Veteranbus, overnatning og værkstedsmuseum

Allingåbro - % 86 48 04 44 - www.dffd.dk DJURSLAND

10 OPLEVELSER
TO MUSEER FOR ÉT MUSEUMS PRIS
HERREGÅRDSMUSEUM DET GRØNNE MUSEUM JAGTEN, SKOVEN, LANDBRUGET, MADEN BØRN UNDER 18 ÅR GRATIS
24 23 53
35
stenvadmosebrug.dk Stendyssevej 14 - 8586 Ørum Djur s Historien om Mosen Aktiviteter for hele familien Kulturelle arrangementer 10 Grenaa B2 side 33 16 15
52 B2 13 C2 11 12 E2, Nordkysten side 52
D2, Nordkysten side
Grenaa city side 32
FOR FULD DAMP
8961
14
B2, Nordkysten side 52

Mærk historiens vingesus på Djursland

Det Grønne Museum

Få en ekstraordinær heldagsoplevelse for hele familien fyldt med viden og oplevelser om jagten, skoven, landbruget og maden. Smag, duft og mærk historien i udstillinger og på udeområdet. Hils på dyrene og mød de frivillige, der viser gamle håndværk frem. w .detgrønnemuseum.dk

Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum

Oplev pragtfulde sale og elegante gemakker, hvor grever og grevinder levede, og besøg tjenestefolkenes værelser og Herregårdskøkkenet, hvor der bages efter gamle opskrifter i skoleferier og op til jul. Gå også en tur i herregårdshaven med orangerier, drivhus og naturlegeplads. w .gammelestrup.dk

Baunhøj Mølle

Møllen som også er Grenaas vartegn har skiftende kunstudstillinger og hver søndag i sommerperioden arbejder møllersvendene, og du kan opleve den gamle fuldt funktionsdygtige mølle i aktivitet. Der er gratis adgang. w .baunhoej-moelle.dk

Mosebrug, motorer og lokomotiver – for fuld damp På Stenvad Mosebrug dykker I ned i et dansk industrieventyr og kan tage med den smalsporede jernbane ud til mosen. w . stenvadmosebrugscenter.dk

Dansk Motorsamling har en imponerende samling af 350 forskellige motorer i international klasse, især fra dansk industris guldalder 1890-1930.

w motorsamlingen.dk

På Djurslands Jernbanemuseum oplever I et stykke dansk jernbanehistorie fra store lokomotiver til skinneknallerter. w .djbm.dk

Djursland For Fuld Damp har sjove aktiviteter for alle aldre: Overnat i togvogn, lej skinnecykler og kanoer, besøg værkstedsmuseet eller fyld veteranbussen til en guided tur.

w dffd.dk

11

TAG UDFORDRINGEN OP OG NYD EN AKTIV FERIE

Vores

World Tour panorama baner venter på at blive erobret af glade padelspillere!

Efter en intens kamp, er der mulighed for at slappe af i vores hyggelige loungeområde og nyde et stort udvalg af kolde drikke.

Omklædnings- og badefaciliteter findes også i centeret.

Book dit besøg på Matchi App’en, som både kan downloades i App Store og Google Play, eller kontakt os på telefon eller mail.

grenaagolfklub.dk grenaagolfbox.dk Vestermarken 1 · 8500 Grenaa VI SPILLER HELE ÅRET BÅDE UDE OG INDE 12 Drammelstrupvej 1 · 8961 Allingåbro ☎ 30 58 12 34 · www.auningkartpark.dk 21 B2 Grenaa Tennis & Padelklub 6 grusbaner · 1 padelbane Låneketchere/bats/bolde findes i klubhuset Se mere på www.gtk.dk Stadion Allé 31 · 8500 Grenaa 22 Grenaa D4 side 33 Østerallé 17, 8400 Ebeltoft - ☎ 86 34 25 88 - www.ebic.dk LYST TIL AT VÆRE AKTIV? Vi tilbyder et væld af aktiviteter i Ebeltoft Idrætscenter – nyd lidt alenetid eller tag familien med. Se mere på ebic.dk PADELTENNIS PICKLEBALL SVØMMEHAL SAUNAGUS 24 Ebeltoft city side 42 Padelbane i Auning – og meget mere! www.auningik.dk Auning Idrætscenter · Sdr. Fælledvej 5 · 8963 Auning 20 C2 Nørrealle 5 · 8400 Ebeltoft Lp cykler og maskiner P Udlejning af cykler ☎ +45 86 34 47 77 23 Ebeltoft city side 42 Se vores åbningstider på www.freysplanteskole.dk % 8633 4112 · Århusvej 278, 8570 Trustrup FODBOLDGOLF 17 D2
Teknologivej 16 • 8500 Grenaa ☎ 82 82 85 00 • kontakt@padel8500.dk
Padel8500.dk
fire
18
Grenaa C1 side 32
19
Grenaa B6 side 33
· www.grenaa-ic.dk 38 Grenaa E5 side 33 Der er mange gode og sikre cykelruter på Djursland
Grenaa Idrætscenter · Ydesvej 2 · 8500 Grenaa

Feriepuls på Djursland

Uanset vind og vejr kan du få banket pulsen op i en gocart, på tennisbanen, på en lejet cykel, til fodboldgolf, på bowlingbanen eller ved at heppe på dit ynglingshold på storskærm. Der er med andre ord masser af aktivitetsmuligheder, hvor du selv er helt i centrum og bestemmer tempoet.

MTB baner og Skateparker

Der er singletrack mountainbikebaner i Sdr. Plantage ved Ebeltoft (13 km) og i Grenaa Plantage (12 km). I Porsbakker ved

Auning findes både en let, middel og svær MTB-rute. Der er seks skateparker på Djursland, både uden- og indendørs. w .skateparks.dk

Ridestier

Der er omkring 30 km ridesti rundt om Mols Bjerge, inkl. to p-pladser til hestetrailere. Omkring Rønde finder du ruter i Ringelmose Skov og Hestehave Skov. Grenaa Plantage har flere rideruter og direkte adgang til stranden.

Padel får feriepulsen op

Spil padel både inde og ude på de mange baner på Djursland. Det nye Padel8500 i Grenaa har fx fire indendørs World Tour panorama baner med meget højt til loftet. Find evt. dine modstandere ved at melde dig ind i Facebookgruppen »Padel8500 – makkerbørs«. Du kan købe bolde og låne et bat gratis. Hyg dig i loungeområdet med kolde drikkevarer, evt. efter et bad.

w padel8500.dk

Hundeferie

Hunde skal som udgangspunkt altid være i snor i naturen. I sommerhalvåret, 1. april - 30. september, skal hunde også være i snor på stranden. I vinterhalvåret, 1. oktober - 31. marts, må du gerne lade din hund være løs på stranden, men kun hvis den ikke risikerer at forvolde skade på andre. Her er der hundeskove, hvor de må løbe frit: w .hundeskovene.dk

OPLEVELSER
13

Der er mange kendte fiskespot langs Djurslands ca. 250 km kystlinie

DJURS FISKEPARK – PUT & TAKE

Fiskeoplevelser for hele familien i flot natur – 2 store søer og en børnesø

Kanalvej 90

Fannerup, 8560 Kolind

☎ 60 46 34 43 www.djurs-fiskepark.dk djursfiskepark@mail.dk

Masser af spændende oplevelser året rundt koncerter, show, comedy, teater, foredrag, konferencer og kunstudstillinger For aktuelle arrangementer se: www.pavillonen.dk STORE OPLEVELSER I INTIME RAMMER

ÅSTRUP IF LOPPEBUTIK Havnevej 185 · 8500 Grenaa

Åbningstider: Tir-ons: 11-16 · Lør: 10-15 Uge 27-31+42: Tir-fre: 11-16 · Lør: 10-15

VINYLER KASSETTEBÅND SINGLER CD’ER

VI ER PÅ FACEBOOK

www.aastrup-if.dk

Se mere på takeNOW.dk

• Lystfiskeri eller jagt

• Krabbefangst

• Kano, kajak eller robåd

• Shelters og bålpladser

• Fugletårne

• Kabelfærge

NYT & BRUGT BRUGSKUNST KERAMIK TØJ

VI ER PÅ INSTAGRAM

Dolmervej 8B • 8500 Grenaa ☎ 29 87 13 59 • larholmmusikogretro.dk

ØSTJYLLANDS STØRSTE LOPPESUPERMARKED

Gå på opdagelse i takeNOWs store loppesupermarkeder i Grenaa, Ebeltoft og Aarhus, og find alt fra nips til tøj. Vi har også stort udvalg af møbler og lamper.

takeNOW Ebeltoft

Vestervej 7-9, 8400 Ebeltoft 1200 kvm. med nye og brugte varer samt stor møbelafdeling

takeNOW Egå

Egå Havvej 2L, 8250 Egå 3000 kvm. med nye og brugte varer samt stor møbelafdeling

takeNOW Grenaa

Kalkværksvej 3A, 8500 Grenaa 1100 kvm. med nye og brugte varer takeNOW Højbjerg Bjødstrupvej 20, 8270 Højbjerg 2500 kvm. med nye og brugte varer

Åbent: Ebeltoft og Grenaa: Man-fre 10.00-17.30 · Lør-søn 10.00-16.00

Egå og Højbjerg: Man-fre 10.00-18.00 · Lør-søn 10.00-17.00

naturparkrandersfjord.dk
28 29 Grenaa D7 side 33 E2 25 D2 31 27 Indtegnet med signatur C1 Grenaa D8 side 33 30
33 14
Grenaa
Ebeltoft city side 42
· Grenaa D7
side
Kær vej 11 | 8500
| ☎ 8632 1633
26 Grenaa C3 side 33

Live og alive på Djursland

Teater og musik

Djursland byder på vildt mange events for både store og små – kulturelle og familievenlige arrangementer. Kulturhuse og private koncertsteder udbyder et væld af koncerter og forestillinger med både nationale og internationale navne.

På opdagelse i landskabet

Der er over 800 fredede fortidsminder spredt rundt på Djursland, hvoraf hovedparten er gravmonumenter, og der er fundet mange opsigtvækkende danefæ, blandt andet den største danske møntskat i 1967 ved Kirial på 81.422 mønter.

Cykel- og vandreruter på kryds og tværs

Gjerrildbanestien – 45 km gennemgående sti fra Gjerrild til Allingåbro. En del af ruten er asfalteret og den snor sig gennem landskabet uden store højdeændringer, som toget havde svært ved at forcere. Kaløstien – 14 km fra Ryomgård til Kalø Slotsruin. Lodsstien – 31 km mellem Udbyhøj og havnen i Randers. Mols Bjerge-stien – 60 km sti i superligaen for vandreruter. Nordsøstien – et netværk af kystnære stier i landene omkring

Nordsøen på i alt 5.000 km. På Djursland går Nordsøstien fra Ebeltoft Færgehavn over Glatved og Grenaa til Udbyhøj.

Fiskeparadis

De gode kystfiskepladser ligger som perler på en snor. Fra Mols, Knebel Vig og Aarhus Bugten til Kobberhage, Jernhatten, Glatved, Fornæs, Gjerrild Klint og Randers Fjord. De mange kendte fiskespot trækker – sammen med gode Put and Take søer – hvert år mange lystfiskere til. Kanalerne i Kolindsund har en meget varieret bestand af fiskearter og hører til blandt Danmarks bedste områder for havørreder.

Naturpark Randers Fjord

Besøg Naturpark Randers Fjord med Danmarks største østvendte vadehav, hvor både fugle og fisk stortrives. Udforsk rørskovenes hemmeligheder, studer vadefugle og fisk med kano, kajak eller robåd. Shelters og bålpladser gør, at du kan nyde naturen døgnet rundt. w naturparkrandersfjord.dk

OPLEVELSER 15

Jordbær Juni & juli Græskar Oktober & november

Skab minder med familien

Pluk selv og få oplevelsen “fra jord til bord”

Sdr. Fælledvej 18 · 8963 Auning ☎ 20 54 23 81 · Facebook: Quists Pluk Selv

JERNHATTEN • CAFÉ FROKOST • SELSKABER KONCERTER • EVENTS

Åbningstider:

Vinterferie: 11-16

Påskeferie: 11-17

Sommerferie: 11-17

Efterårsferie: 11-16

Følg med i kommende events online www.havmollen.dk

FB: Havmøllen • IG: @havmollen

Havmøllevej 12 • 8400 Ebeltoft ☎ 93 60 08 40 • mail@havmollen.dk

Vejbod

Vores selvbetjente vejbod med grønt, frugt, bær og nye kartofler er åben hver dag 9-20.

Alt er hjemmedyrket her på ejendommen

Vores gårdbutik/vejbod bliver hver dag fyldt op med nye kartofler, grøntsager, friskplukkede jordbær og meget andet.

Vi har også vaskede grydeklare kartofler

Gårdbutik og café

Åbent hver dag 10-17.

Gårdbutikken er fyldt med masser af spændende specialiteter fra nær og fjern.

I caféen kan der købes kolde og varme drikkevarer, hjemmebag og friskbagte pandekager med is og jordbær hver dag. Frokost kan købes i alle weekender, helligdage og skoleferier – også som takeaway.

Altid et besøg værd! Følg os på Facebook og Instagram.

Simply Tea henter sin te direkte fra småbønder, der speci kt producerer håndlavet te fra naturlige permakulturer i hele Asien.

Te fra Simply Tea er en sjælden og eksklusiv te dyrket med respekt for miljøet. Hvert blad er omhyggeligt fremstillet for at give den perfekte kop te.

Butikken på Grenaa Havn

Samme store udvalg som i gårdbutikken i Høbjerg. Strandgade 2 · 8500 Grenaa

Åbent 10-17 mandag-lørdag, samt søndag i skolernes sommerferie

Vi modtager kortbetaling, MobilePay og kontanter.

Grenaa

Gårdbutik/café og vejbod

Høbjergvej 7 · 8500 Grenaa

Oplev Gjerrild Vandrerhjem: Gastronomi, personligt værtskab, natur, og hygge. Perfekt til familie, venner, events og konferencer. Skab uforglemmelige minder hos os.

16 OPLEVELSER
Skovvangsvej 25, Krak ær, 8400 Ebeltoft · ☎ 22 39 30 77
Århus Ålsø Katholm Høbjerg
☎ 20 48 16 86 · ☎ 22 41 06 54
Dyrehavevej 9, Gjerrild · 8500 Grenaa % 40 22 41 99 · www.gjerrildvandrerhjem.dk PÅ TOPPEN AF DJURSLAND – MED DIG I CENTRUM
er indrettet i vores gamle familiegård midt i naturen med Jernhatten og Kattegat som nærmeste naboer Hold øje med alle vores aktiviteter åbningstider, gårdsalg, pick-up mm. på Facebook
Ebeltoft Gårdbryggeri
E3 E3
34 33
D3, Rønde · Mols · Helgenæs side 46
35
E2
C2
E1, Nordkysten side 52
37
36 32
Jernhatten ligger mellem Ebeltoft Gårdbryggeri og Havmøllen med udsigt til »piratøen« Hjelm

Rundvisning og vinsmagning som sydpå

Når døren falder i bag en hos Andersen Winery i Vrinners på Mols, er man hensat til vineriet på et sydeuropæisk vinslot. Store gæringstanke sender liflige dufte ud i den store kølige hal. En ansat står klar til at vise rundt i hele produktionen og forklarer kompetent og på charmerende vis alle trin i den lange proces fra råfrugt til drikkeklar mousserende vin.

Andersen Winery vinificerer efter den oprindelige Methode Traditionelle, som stammer fra Champagne i Frankrig. Den sidste gæring foregår i flasken, som i små trin over en lang periode bliver drejet, så den til sidst står på hovedet. Så bliver kapsel og restgær fjernet, proppen sat i. Vinen lagrer herefter, afhængigt af type, på flaske i 9 til 45 måneder.

Efter rundturen, hvor man kan få alle spørgsmål besvaret, er der mulighed for at smage på boblerne. De første smagsprøver overbeviser om, at det er vin af meget høj kvalitet. Hvis man undgår at læse på etiketten, kunne man tro, at de er lavet på druer. De efterfølgende har kraftigere farve og mere karakteristisk smag af rabarber, hindbær, stikkelsbær og andre frugter.

Gratis og uden tidsbestilling

Al mousserende vin fra Andersen Winery er nemlig lavet af ren æble eller andre frugter og bær. Nogle er blandinger. Vinene holder typisk 10-12 procent alkohol, men er man kørende, kan man roligt smage grundigt på de alkoholsvage vine, som er fantastiske, selv om de kun indeholder to procent.

Ud over turister og andre private valfarter også virksomheder samt sommelierer og lærlinge til stedet for at lære om lækre mousserende frugtvine. De bliver serveret i high endrestauranter i hele Europa og solgt i mere end 100 butikker i Danmark samt eksporteret til en lang række lande i Europa og Asien.

Om sommeren er der åbent hver dag, hvor man blot kommer ind fra gaden uden tidsbestilling. I travle perioder er der konstant fire rundvisninger med smagning i gang. Derfor er der aldrig lang ventetid til den 45 minutter lange oplevelse. Langt de fleste gæster vælger at købe nogle flasker med hjem. w .andersenwinery.dk

17 Annonce
Andersen Winery C3 40

Djursland vin – skøn natur på flaske…

Hedegårdens Vinavl

Kik forbi vinbonden Simon og få prøvesmagning af dagens to vine. Juice til børnene. Gå en tur i vinmarken, hvor vinbonden gerne giver en historie om vindyrkning i Danmark og det aktuelle arbejde i vinmarken. En vingård med 3000 vinstokke, vineri og gårdbutik. Her fremstilles rød- og hvidvine, rose og »pårtvin«– plukket og trampet af egnens smukkeste kvinder. Vineriet producerer desuden forskellige frugtvine af æbler, hyldeblomst, birkesaft m.m.

Særligt er udvalget af hjemmelavede kryddersnapse, 35 forskellige med mærkelige egenskaber eks. med viagra bivirkning og andre stimulerende egenskaber samt diverse likører bl.a. af kastanje. Vinbonden tilstræber et smil under besøget. Ved forudbestilling arrangeres rundvisning og prøvesmagning af udvalgte vine fra kældermesteren. Colablindsmagning for børnene. Grupper over otte kan tilbydes frokostanretning.

Velkommen forbi! w .vinavl.com

Hylkegaard

Hylkegaard er som taget ud af en Morten Korch-film og byder på mange oplevelser. Ved gården er der anlagt en stor vinmark med hvidvinsdruen Solaris.

I gårdbutikken finder du, foruden vinen, egne produkter af diverse snapse, bl.a. valnøddesnaps lagret på egefade, egen Grappa (der er i særklasse), honning og marmelader, samt Dansk Mousserende vin af både druer og gårdens frugter (metode traditionel) m.m.

Hylkegaard har desuden egen import af vine og specialolier fra Frankrig, Italien, Østrig og Tyskland.

I de rå omgivelser i laden er gårdens galleri, hvor der udstilles moderne dansk kunst.

Der er selvfølgelig rig mulighed for smagsprøver. Det er muligt at bestille tid til en tur i vinmarken, hvor vi taler om vækst og produktion af dansk vin, lige som der også kan bestilles en frokost med en udvidet vinsmagning.

Vi glæder os til at se jer. w .hylkegaard.dk

Annonce Hylkegaard E1, Nordkysten side 52 42 Hedegårdens Vinavl B3 41
18

En sanselig oplevelse på Åkjærsgård

Mindre end tre kilometer nord for Rønde, midt i det bakkede og unikke landskab, der blandt lokale kaldes Smouen Alper, ligger Åkjærsgård med plantecenter, gårdbutik og omkringliggende vinmarker. Her findes et stort og varieret udvalg af produkter til ethvert hjem, have og mave.

Den tidligere kostald er elegant indrettet med gamle udskårne møbler, frodige planter og brugskunst i utallige afskygninger.

Planter og vinmarker

Mange af haveplanterne er sjældne sorter, der ikke findes tilsvarende mange steder. Et stort udvalg af japansk dværgahorn, hvoraf nogle er over 25 år gamle, står i krukker ude på gårdspladsen sammen med de andre spændende planter og buske, klar til at få nye ejere.

Familien på Åkjærsgård er syvende generation på den gamle slægtsgård, hvor der på de omkringliggende marker blandt andet dyrkes valnødder, spisekastanjer og forskellige sorter af bær. Hertil kommer vinmarkerne med de druer, der giver stedets prisbelønnede vin, både rosé, hvid og mousserende.

Vinene kan man købe i butikken sammen med andre specialiteter og andet godt til smagsløgene.

En helt særlig oplevelse

Åkjærsgård er et sandt slaraffenland for alle, der elsker at gå på opdagelse og lade sig inspirere af de utallige idéer til hjemmet og haven. Selve køreturen hertil er smuk gennem det bakkede landskab og den frodige natur. Sammen med stedets helt egen atmosfære og de inspirerende omgivelser både indendørs og udendørs er et besøg på Åkjærsgård en helt særlig oplevelse.

På hjemmesiden ser du de aktuelle åbningstider, kørevejledning og eventuelle arrangementer. Ønsker du en rundvisning i vinmarkerne og de øvrige omgivelser efterfulgt af smagsprøver på stedets egen vin, skal du ringe først for at lave en aftale. w .aakjaersgaard.dk

19 Annonce
Åkjærsgård C3 43

Djursland – vildt smagfuldt

Djursland er et bugnede spisekammer og byder på udsøgte produkter, fremstillet af lokale ildsjæle. Her finder du smagsoplevelser for børnefamilien, der gerne vil have nære og ægte oplevelser, og for par der søger fødevarer af høj kvalitet.

Mad, menuer og madglæde

Er du til picnic i den storslåede natur, kan du på mange restauranter hente maden færdig, eller du kan styre forbi en bager, slagter eller fiskehandel og selv sætte menuen sammen. Langs veje, på markeder og i mange butikker vrimler det med lokale fødevarer af høj kvalitet.

Både på Anholt og i havnene på fastlandet bliver der sommeren igennem landet jomfruhummere, som både fås tilberedt på lokale restauranter eller kan købes med hjem til grillen.

Ta’ på gårdbutik-ekspedition

Djursland er rig på gårdbutikker – mange af dem økologiske, hvor du kan købe og smage på vores spisekammer – lige ved stalddøren.

Mange steder har du også mulighed for at få en snak med producenten selv. Det er spændende at smage på helt friske produkter og samtidig høre historien om, hvorfor vinen, cideren, grøntsagerne, chokoladen eller oksekødet også bliver leveret til førende restauranter rundt om i verden. Så vil du selv i gang med at kokkerere, er der rigtig gode muligheder for at få fyldt madkurven op med super friske, lokale produkter.

Pluk-selv

Mange avlere af bær, frugt og grøntsager tilbyder pluk-selv direkte fra marken eller plantagen – så bliver det ikke friskere. Både børn og voksne vil elske det. Der er også rige muligheder for at plukke årstidens bær og svampe i naturen, hvor I fra veje og stier frit må plukke til eget forbrug.

20

Stort udvalg af frisk fisk og sød betjening

I den lille by Egens Havhuse ligger det familieejede Mols Røgeri, som byder på et bredt udvalg af fisk og delikatesser i høj kvalitet. Alle er velkomne til at sætte sig ved et af de ti bordbænkesæt i gården og nyde deres medbragte frokost, eventuelt suppleret med friske delikatesser fra røgeriet. Herfra er der en formidabel udsigt til Kalø Slotsruin, som ligger få hundrede meter derfra. Den kan man passende besøge før eller efter frokosten, hvis man da ikke lige vil have lidt fisk og delikatesser med hjem efter en frisk gåtur til ruinen.

Se røgeovnen og få en snak

I butikken er der friske fisk og skaldyr i bedste kvalitet, håndplukket af betroede opkøbere på danske fiskeauktioner. Laksen er fra Færøerne og Danmark og rejerne er håndpillede. Thomas har i 20 år været røgemester her, hvor fisk og salt røges nænsomt i egne ovne, som man er velkommen til at besigtige og få en snak om. Delikatesser som remoulade, salater og

rødspættefileter er alle lavet fra bunden af ægte råvarer, og fiskefrikadellerne er altid ens og lavet efter familieopskriften fra 1985.

Åbent hver dag Som en kvindelig stamkunde i butikken udtrykker det: ”Jeg kommer her, fordi udvalget er stort, fiskene er friske, og så er de ansatte søde. Det er en god oplevelse at handle her”. Og det er netop det, de to ejere, brødrene Thomas og Morten Bork, gerne vil give kunderne. De to har siden barnsben været aktive i forældrenes fiskeforretning og kender derfor alt til håndværket. De går aldrig på kompromis med den høje kvalitet af både råvarer og ingredienser i deres butik, som har åbent hver dag året rundt med undtagelse af helligdagene ved jul og nytår. w .molsrøgeri.dk

21 Annonce
Røgeri C3, Rønde · Mols · Helgenæs side 46 44
Mols

Nyd en lækker frokost eller en god kop kaffe hos Cafe Cookii

Centralt beliggende på torvet i Grenaa, i hyggelige omgivelser med både inde og ude servering.

Vi glæder os til at tage imod jer!

Stenbækhus – Mad på Mols

Brug tiden med dine gæster i stedet for i køkkenet.

Bestil en Private Dinner, og få en lækker menu ude ved jer. Vi laver, anretter og serverer, samt sørger for vin i glassene under middagen. Kokken gør rent og tager opvasken før han takker af.

Startpris 750,kr. pr. person

% 28 30 02 14 /TorpsDinner · Torpsdinner.dk

Hyggelig gårdhavecafe - Ice Bakers ishus - Møn saft & Hancock - smørrebrød - lune retter og altid lagkage. Catering til store og små selskaber – ned til 2 kuverter. Ny restaurant - Vi tilbyder nu helårsservering. Er du til kød eller er du vegetar, så er der noget til enhver smag.

Se vores Facebook og Instagram for åbningstider,

ØRSTED KRO

MundGodt – en oase i midtbyen

Varieret menukort, både til frokost og aften. Serveringen både i restauranten og vores hyggelige gårdhave.

Vores filosofi er, at kvaliteten skal være i højsædet. Derfor bliver alt tilberedt fra bunden med nøje udvalgte friske råvarer.

Book bord på www.mundgodt.com · % 93 20 20 81

· · ☎
Torvet 2, 8500 Grenaa · % 30 86 67 94
Cookii
TORPS DINNER
57
☎ 86 38 66 88 WWW.GOODWORLD.DK KINESISK RESTAURANT • SUSHI RESTAURANT • FAMILIE RESTAURANT NØRREGADE 14 • 8500 GRENAA VI HOLDER LUKKET HVER MANDAG. KØKKEN 16:30 - 21:00 (JUNI, JULI OG AUGUST: ALLE DAGE) ALL YOU CAN EAT BUFFET OVER 50 LÆKRE RETTER • LÆKRE DESSERTER FRISK SUSHI • A LA CARTE • MENUER HYGGELIG ATMOSFÆRE • LEGERUM FOR BØRN
6 · 8500 Grenaa · post@mundgodt.com
B1,
Nordkysten side 52
Storegade
7
8420 Knebel · % 60 52 53 75 · www.stenbaekhus.dk
Vestre Strandvej
·
ugens menu, events m.m. 600 meter til havet 55 C4, Rønde · Mols · Helgenæs side 46 Café – Restaurant – A la carte Lystbådehavn Grenaa, Skakkesholm 8-16 · 8500 Grenaa · ☎ 86 32 35 39 Isbutik åben fra påske Restaurant åben fra uge 25 kl. 12.00-21.00 – eller se www.restaurantcasablanca.dk pasta | pizza | kødretter | fiskeretter | buffet ☎ 50 52 52 39 • www.alttildagen.dk Hemmedvej 4 • 8585 Glesborg Tapas Smørrebrød Stjerneskud Færdigretter Dagens ret 54 Grenaa D8 side 33 53 D1, Nordkysten side 52 SØNDRE KAJGADE 2 8500 GRENAA ☎ 53 56 58 19 11:00~20:00 ICE CREAM BUBBLE TEA POKE BOWL 50 Grenaa city side 32 51 Grenaa D6 side 33 52 C3, Rønde · Mols · Helgenæs side 46 59 Grenaa city side 32
Grenaa city side 32 56 Grenaa D7 side 33
58

Spis ude, takeaway eller gør det selv

Den generelt stigende interesse for ærlige lokale råvarer har ramt ekstra plet på Djursland, der også kaldes »Østjyllands spisekammer«. Her er særlig fokus hos mange producenter om at skabe nye innovative fødevarer af meget høj kvalitet, og mange restauranter anvender i stigende grad lokale råvarer. Der er noget for enhver smag og pengepung. Her er alt, lige fra det gode danske køkken, pizzariaer, buffetrestauranter til eksotiske spisesteder og gourmet restauranter.

Ud at spise

På Djursland er det et vidt begreb at tage »ud at spise«. For der er både mange spændende spisesteder og mange spændende steder at spise…

Er du til tangpesto, grillet hakkebøf, friskrøget fisk eller syndig dessert, så vælger du selv, om det skal være hjemmelavet i

feriehuset, nydes på en hyggelig restaurant eller som takeaway måltid på stranden, mens solen går ned.

Få de lokales

tips

Det er altid en god idé at spørge de fastboende, hvilke favorit madpushere de selv vælger, når de går på indkøb efter gode råvarer. Vil du selv tilberede den sikre feriemenu, kan du vælge mellem en del specialbutikker, der tilbyder et alsidigt sortiment, og som ofte også forhandler vine, øl og sodavand fra lokale vinerier og bryggerier.

Spørg dem også hvilke spisesteder, de vil anbefale, når I vil have serveret et gourmet måltid, eller når børnefamiliens sult skal stilles i en fart.

Fiskerestaurant og -butik · Eget røgeri Take Away · Hjemmelavet specialiteter Se menukort, åbningstider og m.m. www.friskfisken.dk

Levende musik i restauranten på udvalgte dage i sommerperioden.

Søndre Kajgade 4 · 8500 Grenaa · % 86 32 14 70 · www.friskfisken.dk
23 SPISESTEDER
60 Grenaa side 33

Den Gamle Kro

Rosenholmvej 3

8543 Hornslet

% 86 99 40 07 info@gamlekro.dk www.gamlekro.dk

Velkommen til Den Gamle Kro i Hornslet – restaurant, café, selskaber og overnatning. Vi værner om de stolte danske krotraditioner og tilbyder god mad til hverdag og fest i dejlige omgivelser. Den gamle Kro er beliggende midt i Hornslet by, tæt ved kirken, i et smukt naturområde tæt på skov og strand. Forlæng dit besøg på Den Gamle Kro med en overnatning i et af kroens 19 komfortable værelser. Alle værelserne er i flot stand og indrettet med bad, toilet og gratis internet og kabel-tv. Og når du vågner står vores store morgenbuffet klar.

66

Grenaa side 33

KLASSISK DANSK MAD MED ET “TWIST”

Spis i samklang med Badehotellets atmosfære og nyd både badehotelstemningen og udsigten.

I vores a la carte restaurant kreerer køkkenchefen egne fortolkninger med en ekstra dimension.

Smagen intensiveres gennem nænsom tilberedning fra bunden af kvalitetsråvarer.

Menuen skifter efter årstiden – vi udnytter hver sæsons gode, friske råvarer.

Tjek hjemmesiden for aktuelle åbningstider.

Prøv også vores populære brunchbuffet med kolde og lune retter 69

Badehotellet

Grenaa Strand Strand

Havneplads 1 • 8500 Grenaa • www.grenaastrand.dk • ☎ 24 99 77 30

Beks Mad & Drikke Mad - Øl - Vin bar Stedet hvor du kan nyde alt fra en kold øl til et glas vin til lidt lækkert mad www.beksmadogdrikke.dk

% 53 87 20 81

Storegade 13B · 8500 Grenaa

Madam Benn’s Madam Benn’s

ITALIENSK NÅR DET ER BEDST

PIZZA BAGT I ÆGTE ITALIENSK STENOVN PASTA - TAPAS - BURGER - KØDRETTER Åbent hver dag kl. 11-21 Søndergade 2 · 8500 Grenaa

☎ 86 32 32 33 · www.cafelacasa.dk

Juli: Man-fre: 10-19 · Lør-søn: 10-16 Kaffestue med hygge og nostalgi. Vi har varmt at drikke, sødt at spise og dagens ret. Håndlavet husflid i høj kvalitet. Gammeldags isvafler · Soft-ice fra Vebbestrup Is

Man-fre: 11-17

GOD MAD, GOD STEMNING OG GOD UDSIGT?

Nyd en lækker frokost på Toppen af Ebeltoft med udsigt over Ebeltoft Vig. Vores restaurant har åbent onsdag til lørdag kl. 11.30 - 14.30.

Klassisk dansk mad – lavet fra bunden

Prøv vores hjemmelavede mad, springfyldt med smag, i rigelige portioner.

I får opmærksom service i vores hyggelige rammer, uanset om I kommer til morgenmad, frokost eller middag. Prøv fx. vores æggekage eller pariserbøf. Se vores velassorterede menu-kort.

Årets tilbud:

Skippers “Hawaii-schnitzel” med bl.a. pocheret æg, ristet ananas, bacon, franske ærter, paprikasauce og pom. crispers

KUN 178,KR.

Kannikegade 30 • 8500 Grenaa starpizza.dk • starsandwich.dk

☎ 51 24 40 50 www.denthai.dk Hovedgaden 24 8410 Rønde · CVR: 42990825 Åbningstider: Alle dage kl. 12:00 - 20:00 Fra 1/6 til 30/9 indtil kl. 21:00 Scan og se vores menu
Havneplads 13 · 8500 Grenaa · % 86 32 01 57 · www.hotel-crone.dk
Thai Restaurant Grenaa D7 side 33 71 C3, Rønde · Mols · Helgenæs side 46 70 Grenaa city side 32
61 B3 SPISESTEDER
63 Grenaa city side 32 Grenaa city side 32
bord og se menu her Egedalsvej
%
34 20
68 Ebeltoft G4 side 40 Auning Kro Torvegade 12 · ☎ 86 48 34 53 · auningkro.dk 64 C2 ÅBNINGSTIDER 62 C2 % 60 60 86 94
Facebook.com/MadamBenns
Book
5, 8400 Ebeltoft -
86
53 - www.toppenafebeltoft.dk
·
% 60 60
Bette Benn’s · Mogensgade 2 8500 Grenaa ·
86 94
67 Grenaa city side 32

På opdagelse hos lokale gårdbutikker

Fru Hansens Gårdbutik & Café

På landet og alligevel tæt ved by og motorvej ligger Fru Hansens Gårdbutik & Café. Træd ind i en tidslomme, som lokker med en overflod af god smag for alle sanser. Produkter fra små lokale producenter med alverdens økologisk kød, æg, syltetøj, olier, eddiker, mel, vin, chokolade, kurve, krukker og diverse kunsthåndværk charmerer på hylderne i det gamle, karismatiske mejeri. Kom forbi og oplev stemningen i den rustikke café og nyd en friskbagt bolle, fruen selv har bagt af friskmalet, økologisk mel.

Den sidste søndag i måneden inviterer fruen på det store kaffe/ kagebord – bordbestilling er nødvendigt. Flere gange årligt holdes der markeder, men julemarkedet er det største.

Fru Hansens Butik og Cafe

Frugt, grønt og bær direkte fra marken Er du på jagt efter helt friske lokale grøntsager, så besøg det familiedrevne Høbjerg Gartneri, hvor den store bod løbende fyldes op med nyhøstede varer. Gartneriet er, udover et meget bredt udvalg, især kendt for deres grydeklare nye kartofler og mange sorter jordbær, der forlænger sæsonen. Dem kan du også

selv plukke sammen med en smuk buket blomster.

I gartneriets hyggelige café kan du købe frokost og hjemmebag, ligesom gårdbutikken er fyldt med masser af spændende specialiteter fra nær og fjern.

Kig også forbi deres sommer-butik på Grenaa Havn, som har det samme store udvalg som i Høbjerg.

Høbjerg Gartneri, Gårdbutik og Cafe

Kød fra slagtermester Tage

Besøg den lokale slagtermester Tage Severinsen i butikken ved sit slagteri i Grenaa. Se, hvordan de gamle slagtertraditioner holdes i hævd og vælg blandt et stort udvalg af mørt, velhængt kød med masser af smag. Bliv fristet af hans lækre hjemmelavede delikatesser. Tage er din personlige garanti for, at dit kød er behandlet med omhu og kærlighed, hele vejen fra slagtning til køledisk.

Kom også forbi hans „Slagtervogn”, der i sommerperioden hver torsdag, fredag og lørdag er parkeret ved „Hos Walter” på havnen i Ebeltoft.

w .denstolteslagter.dk

city side 42 + Grenaa A6 side 33 162 Høbjerg Gartnerri E2 161 Fru Hansens Gårdbutik & Café B2 160 25 Annonce
Grenaa Slagtehus, Ebeltoft

AUGUST ART

Åbent hver weekend og 1. fredag i måneden kl. 11-16 Oplev vores dynamiske kunstnerfællesskab, med 35+ kunstnere i 530 m2 og arbejdende værksteder. Udforsk deres unikke skabelsesprocesser, og tag hjem med et stykke lokal kunst, der taler til sjælen.

Havvej 21, Vrinners · 8420 Knebel % 2489 2460 · www.august-art.dk

19. maj – 20. september Alle dage 10-17

Lørdag lukket

Keramikvej 6, Fjerupgårde, 8581 Nimtofte. Fra Nørager (ad Munkhusevej) Åbent

Keramikværksted Åbningstider:

Tor, fre og lør kl. 13-17

Jørgenhansenkeramik

Jørgen Hansen

Hulgaden 4

Hyllested

8400 Ebeltoft

% 29 72 41 66 jorgenhansen.com

Arven fra 70’ernes kollektiver

% 86 48 63 65 · www.pottehuset.net

STOR BUTIK MED DANSK DESIGN

Adelgade 43 • Ebeltoft

Kunstnermiljøet på Djursland er stærkt og mangfoldigt, hvor naturen og kysten er en uudtømmelig inspirationskilde. På en tur rundt i landskabet kommer du forbi gallerier, værksteder og udstillinger. Det er bare at gribe chancen og kigge ind.

Keramik, lys og glas Du finder keramik-, glas- og tekstilkunst samt kvalitetshåndarbejde i rigt mål, ligesom der er mulighed for at deltage i lysestøbning.

Univers af skæve eksistenser på Hovedgaden i Rønde har Lisa Klok atelier og galleri. Her møder du et univers med uperfekt skønhed og det levede liv i et væld af farver. Udover egne værker er der løbende udstillinger og pop up kunstnere.

Vestergade 10 · 8444 Balle · ☎ 5122 6004 · www.ballelyspunkt.dk Find et kæmpe udvalg i håndlavede og gennemfarvede lys og brugskunst i vores gårdbutik – eller slip kreativiteten løs og lav mosaik. Arrangementer efter aftale. ÅBNINGSTIDER TIRS-FRE 10-17 KØBHÅND-FLOTTE LAVEDE LYS
KUNST & KUNSTHÅNDVÆRK
E3
72 C3, Rønde · Mols · Helgenæs side 46 76 77 74
C1, Nordkysten side 52
42 75 73
Ebeltoft City
side
D3
C3, Rønde · Mols · Helgenæs side 46

Et univers af musikinstrumenter, lys og lyd

DanGuitar.dk er i dag Danmark største forhandler af musikinstrumenter, og indehaver, Thomas Svenstrup, købte i 2014 den store bygning i Grenaa, som i dag rummer hele virksomheden. Han så, at her var mulighed for at opfylde drømmen om et imponerende showroom, med alle slags musikinstrumenter, lysog lydanlæg samt mixere og studieudstyr. Instrumenter og udstyr fra både klassiske, velkendte mærker og fra nye og innovative producenter. Henvendt til både yngre og ældre, fra nybegyndere og til dem med stor erfaring.

I dag er den sideløbende netbutik vokset voldsomt og sælger nu direkte til Danmark, Norge og Sverige på DanGuitar.dk, DanMusikk.no og DanGuitar.se.

Enormt udvalg og professionel, personlig rådgivning Alle er velkomne i det kæmpestore musik-supermarked, og her kan musikere, musikinteresserede og andre kreatører gå på opdagelse i timevis.

Da det at spille musik ofte er en decideret passion, er det vigtigt for Thomas at kunne tilbyde sine gæster muligheden for både at lytte og mærke inden et køb. Derfor er hele sortimentet af musikinstrumenter, lys og lyd altid repræsenteret i det store showroom, og du er velkommen til at afprøve det hele. Personalet

er alle selv udøvende musikere, så du kan trygt forvente en både professionel og personlig betjening, så du kommer hjem med lige dét, du har brug for.

Der er også altid en kop god kaffe i vente, når du besøger Thomas og personalet i butikken i Grenaa.

Konkurrencedygtige priser

En netbutik skal kunne konkurrere på prisen, hvilket Thomas er meget bevidst om. Han følger løbende prisudviklingen på nettet, så han altid kan tilbyde de helt rigtige (og lave) priser – og priserne i butikken er naturligvis de samme som på nettet, selvom du her både kan og må »røre« ved sagerne.

Få feriekøbet sendt hjem

Thomas ved godt at de, der besøger butikken i forbindelse med en ferie, ikke altid kan klemme nyt grej ind mellem badedyr, chokoladekiks og svigermor på bagsædet. Derfor er det helt perfekt med en effektiv netbutik under samme tag, der sender alle lagervarer af sted samme dag, hvis de bestilles inden klokken 15.30. Du kan selvfølgelig også vælge en specifik leveringsdag, så pakken står klar, når du kommer hjem fra ferie. w .danguitar.dk

27 Annonce
Grenaa F4 side 33 79

Kom forbi Kvickly i Grenaa – Et varehus med kunden i centrum

Kvickly i Grenaa er et madvarehus, der rummer mange specialister på hvert deres område. Her bliver du mødt af bagermesteren, slagtermesteren, dygtige medarbejdere og kyndige vinentusiaster, der kan hjælpe dig med at udvælge de helt rigtige produkter, der passer til dig og din individuelle smag.

Vores slagter- & delikatesseafdeling er yderst passionerede omkring deres produkter og er klar til at hjælpe og vejlede dig i forhold til netop dine behov. Her er der et bredt udvalg af kød, pølser og det nemme måltid. Der er lækre delikatesseprodukter og hele sommeren kører vi med et kæmpe egenproduceret gillmarked.

Frugt- og grøntafdelingen er hver dag fyldt op med årstidens lækkerier i alverdens farver, og der er et stort og inspirerende sortiment. Vores dygtige medarbejdere sikrer at kvaliteten samt friskheden i vores frugt og grøntafdeling, altid er i top.

Vores bageri bager alt brød fra bunden og har stor fokus på kvalitet samt smag. Prøv eksempelvis det svampede og bløde

surdejsbrød, havregrødsbrødet. Udvalget af kager er stort og inspirerende, så der er noget for enhver smag.

Vinafdelingen er yderst velassorteret og der er i sommermånederne et stort udvalg af rosévine som opbevares på køl – klar til at ledsage et lækkert måltid. Vi giver gerne gode råd og vejledning.

Specialøl – Hér har vi et stort og flot udvalg hvor du helt sikkert kan finde et par gode øl som passer til netop dine smagsløg. Hér kan du opleve specialøl fra det meste af verden.

Derudover har vi en flot og velorganiseret nonfood-afdeling, hvor du kan finde alt fra cykler, legetøj og tøj til grill og grilltilbehør, samt ting til outdoor-aktiviteter såsom våddragter, padleboard og andet vandsport.

Vi ses i Kvickly Grenaa

28 Annonce
Hos Kvickly i Grenaa får du smagsoplevelser og kyndig vejledning
Grenaa C5 side 33 80

Djurslands livlige hovedstad

Købstaden Grenaa er Djurslands største by med et bredt sortiment af butikker med mærkevarer, du ikke finder andre steder på halvøen. På byens hyggelige caféer og restauranter finder du ny energi, når sulten melder sig. Sankt Gertruds Kirke, i daglig tale Grenaa Kirke, markerer Torvet og herfra ligger butikkerne i et samlet torve- og gågademiljø. Byen, der voksede sig stor med industrialiseringen, har udviklet sig til aktiv centerby med centrale offentlige funktioner, letbane til Aarhus, uddannelsesinstitutioner og et bredt funderet handels- og erhvervsliv. Gamle industriruiner er genopstået som moderne byggeri med referencer til – og respekt for – den industrihistorie byen er rig på.

Aktiviteter i centrum

På en gåtur rundt i byen finder du smukt bevarede bindingsværkshuse, klassisk etagebyggeri og moderne arkitektur. Midtbyen er flettet sammen af det store åbne torv. Her kan du roligt slippe børnene løs, og der er udskænkning og musik næsten dagligt i juli, trailersalg og mange andre aktiviteter.

På Smedestræde ved Lillegade ligger Den Gamle Smedje, hvor du om sommeren hver tirsdag fra kl. 13-15:30, kan se smeden svinge hammeren ved essen. w handelgrenaa.dk

Kunst og kultur

Året rundt er der mulighed for at se kunstudstillinger på Rådhuset, i Kulturhuset Pavillonen, og i Baunhøj Mølle. Flere steder kan du høre live musik, nyde en velskænket øl og tage på bar eller diskotek. Pavillonen har et omfattende kultur-program med koncerter, teater m.v. w pavillonen.dk

Byen i børnehøjde

Har du børn med, kan det være dejligt med en pause fra shopping og byliv. Spis madpakkerne tæt på centrum i anlægget overfor Pavillonen, eller nyd stemningen ved andedammen og på legepladsen. Skovsøen i plantagen, naturlegepladsen i skoven eller legepladsen på lystbådehavnen er andre børnevenlige spots. Måske en tur i bowlingcentret, hvis det regner?

29 GRENAA
På Torvet er der udskænkning og ofte musik i juli

En verden af møbler og brugskunst

SchmidtHusets store glasfacade ud til Kannikegade i hjertet af Grenaa byder velkommen til en verden af møbler og interiør til alle, smagfuldt arrangeret og fordelt på 3.500 kvadratmeter i forskudte planer.

Ved indgangen til Djurslands største bolighus starter du med den 300 m2 store Hay shop-in-shop fyldt med alle deres nyheder. Derefter ind igennem sengeafdelingen og oppe ad trappen finder vi værkstedet, hvor det hele begyndte i 1913, da Ejnar Schmidt gav sig til at producere møbler og ligkister. I dag står høvlebænken fra dengang side om side med danske designermøbler, og på etagen herover finder du nedsatte varer i afdelingen med outlet.

Ny generation og nye impulser Jesper Schmidt overtog styringen i februar 2019 og er fjerde generation i foretagendet. Tidligere har han lavet belysning og butiksindretning for større butikskæder, og det skinner klart igennem i det store bolighus, som er blevet nyrenoveret og nu fremstår smagfuldt og nutidigt med højt til loftet og blid musik i det moderne lydanlæg. Sortimentet er Bl.a. udvalgt fra førende producenter som Skovby, Dunlopillo, Stressless, Nielaus,

Innovation Living og Cane Line, sammen med belysning fra Le Klint i den store lampeafdeling. Hertil kommer et rigt udvalg af produkter til indretning af hjemmet fra andre producenter. Forelsker du dig i den helt rigtige sofa eller andet, der ikke lige er plads til i bilen, er der ingen grund til at fortvivle. SchmidtHuset leverer fragtfrit i hele Danmark. Er du kommet hjem fra ferien og fortryder et køb, du ikke fik gjort, kommer den velassorterede webshop til hjælp.

Du kan se hele sortiment og blive inspireret på w SchmidtHuset.dk

Ramme om events

Oplevelserne ender ikke her. Ligesom huset tidligere har været ramme om både messer, politiske debatter, modeshows og opera, vil SchmidtHuset stå for flere arrangementer i løbet af sæsonen.

Følg SchmidtHuset på både Facebook og Instagram for info.

30
Annonce 81 Grenaa city side 32

Slå dig ned i Grenaa

Den største handelsby på Djursland har meget at byde på året rundt. Du vil opleve byen som ét stort varehus med et stort udvalg af både de kendte kædebutikker og de mindre unikke butikker med hver deres særpræg.

God service og fri parkering

Butikkerne er kendetegnede ved at holde et meget højt serviceniveau. Du bliver som kunde seriøst vejledt med et smil – og du får ofte et godt råd med på vejen. Det er aldrig svært at komme af med bilen i Grenaa, da der i og omkring bymidten er masser af gratis parkering med kort gåafstand til de mange butikker.

Sommeraktiviteter i Grenaa

Du møder en dynamisk og levende handelsby, hvor hele familien kan føle sig tilpas. Der sker en masse i byen året rundt, men især i sommersæsonen er der tryk på med markedsdage og levende musik på Torvet.

Fredag den 24. maj er der Grenaa Gademusiker Festival, hvor hele midtbyen vrimler med gadehandel, streetfood og gademusikere, som spiller fra ti scener, inden det hele afsluttes med en kæmpe koncert fra den store scene på kirketorvet.

Gennem hele sommeren er der gratis musik på torvet næsten dagligt, og i hele uge 30 er der kæmpe markedsstemning, når European Street Market kommer til byen og samler mere end 20 madboder fra hele Europa. Her kan du købe alt fra fish-and-chips, ægte italiensk pizza, tyske pølser, franske sæber til hollandske oste.

Torsdag den 25. juli holder butikkerne ekstra længe åbent med Open By Night til kl. 22.00.

Den 23.-25. august står der golf på programmet, når Danish Golf Championship kommer til Djursland. Kom og spil golf i gågaderne og se golf på storskærm i vores Fanzone.

Lørdag den 7. september er Øllets Dag, hvor du kan prøvesmage massevis af sjove og spændende øl.

Høstmarkedet holdes som sædvanligt første lørdag i oktober, så kom og oplev alt fra køer, får, kaniner, landbrugsmaskiner og lækre landbrugsprodukter på torvet lørdag den 5. oktober.

Se programmet for aktiviteter og musik på w handelgrenaa.dk

31 Annonce
Nordre Landkanal Hundeskov Hesselager Enslev Skov Dolmer DOLMER BYGADE KANALVEJ V E ST ER M AR K E N RINGVEJEN KV ÆDEVEJ RANDERSVEJ HUMLEVEJ HUMLEVEJ HASSELBAK DOLM LE NÆSGÅRDVEJ »KÆRLIGHEDSSTIEN« DALSGÅRDEVEJ DALSGÅRDEVEJ SØRE N QUISTS DOL M ER HA VE GRINDHØJ MELLEMSTRUPVEJ U DSIG T E N OVERSTR. GRØNLAND MOGENSGADE SMEDESTR.LILLEGADE POSTHAVEN GRISETORVET Trafikterminal STOREGADE ÅG A D E NYTORV T H Y K IE R SV . NØRREGADE BREDGADE KANNIKEGADE R OSE N GAD E STATIONSV. SDR. PORT SDR.GADE MARKEDSGADE ØSTERGADE ÅSTRUPVEJ SCHOUBYGADE GASVÆRKSVEJ ÅBYEN WC WC WC WC Museum Østjylland 87 85 82 58 59 67 63 81 50 70 65 12 18 32 AFHENT ETER 30 MINUTTER BESØG DIN LOKALE POWER I HJERTET AF GRENAA Vi dækker dig ind med alt fra smarte Chromecasts til pålidelige opladere og kabler, samt alt det nyeste inden for elektronik og hvidevarer Vores venlige medarbejdere er altid klar til at hjælpe dig med at finde præcis det, du har brug for, lige her i lokalområdet Kig forbi og opdag de små ting, der gør en stor forskel på din ferie Foretag et godt køb og oplev den unikke lokale atmosfære, som kun findes i GRENAA! ER DU PÅ FERIE OG MANGLER DET SIDSTE TILBEHØR? Elgiganten Grenaa Find et gigantisk udvalg til altid skarpe priser! Hesselvang 22, 8500 Grenaa 70 80 70 70 Hverdage 10-19 Weekend 10-17 Grenaa city (Se også annoncen på side 4) – Grenaa H2 85 86 Grenaa 8 Kyst- og Fjordcentret side 8 9 Kattegatcentret side 8 10 Baunhøj Mølle side 10 18 Grenaa Golfklub side 12 19 Padel8500 side 12 22 Grenaa Tennis & Padelklub side 12 26 Pavillonen side 14 27 MS »Signe« side 14 28 Aastrup IF Loppebutik side 14 30 Take Now side 14 38 Grenaa Idrætscenter side 12 Lillegade 20 · 8500 Grenaa · ☎ 40 47 12 82 Facebook Lillegade20 www.lillegade20.dk Kreativ butik med sy- og strikke artikler Grenaa city 87 % 86 32 13 92 Facebook: SkousenGrenaa grenaa@skousen.dk Hesselvang 3D · 8500 Grenaa VI MATCHER LAVESTE NETPRIS Din lokale hvidevare-ekspert Selvfølgelig Grenaa H2 88 Grenaa city 12 Den Gamle Smedie side 10 50 Cookii side 22 58 Mundgodt side 22 59 Good World side 22 63 Beks Mad side 24 65 La Casa side 24 67 Madam Benn’s side 24 70 Star Pizza & Star Sandwich side 24 81 SchmidtHuset side 30

VINTERGÆKVE J KROKUSVEJ HJORTERODSVERANTISVEJ

SOLS KRÆNTEN VESTER HESSELDAL

SLÅENBAK MØGELBJERGPARKEN

TJ

ÅSTR UP-HEGNET

FØLFODSV. NELLIKEV

BELLISVEJ

HØJRIS -PRIMULAVEJ BAKKEKROGEN M ERIANSTRMALURT STR MYNTEV KLØVER VANGKLØVERGRØNNINGEN

LAVENDELV KAMILLEV ÅSTRUPPARKEN

CIKORIEV NØRR EVANG ÅSTRUPVEJ ÅSTRUPSKRÆNTEN

LUPINSKRÆNTE

ÅSTRUP Å S TR UPBAKKEN

BAKKEN

BANE G

NEDERSTR VESTSTOREGADE MARKSTR

VESTER OVERSTR

VIOL SKRÆ NTE N SYRENVEJ KLINTEVEJ SNERLEV MELLEMSTRMARKEDSG

VESTERG VEJ SKOLESTRSCHOUBYG IRISVEJ

N TULI PA NVE J RANUNKELVEJVALMUEV

ROLIG HEDSV

SMEDESTR.LILLEG KORNBLOMSTV G AR

GR ØNL AND MOGENSG

SV ALEV EJ

STRUPHAVEN KROGE

Å S TR UP B Y G A D E

ÅSTRUPVÆNGET

ÅSTRUPBAKKEN

EMBALLAGEVEJ

DR LOUISE

ØS

TEMPOVEJTEMPOVEJ KALORIEVEJ

MELLEMSTRUPV

ÅRHUSVEJ

SKOVVANGEN

SKOVSTYKKET

SKOVLÆET

SKOVHEG NET SKOVHEGNET

STADIO N AL L É

S DR AL LÉ HØ GEVEJ GYMNASIEVEJ ÅDIGET

DU NHAMMER VE J HENRIK IBSENS Y DE SVEJ YDESVEJ

KAREN BLIXENS V. KAJ MUNKS V. G U S T A V W IE D S V LUDVIG HOLBERGS V. HERMAN BANGS V. ÅBRINKEN ÅP ARKE N ÅV ANGE N ST E F ANS V.

FUGLSANGVEJ

Værftskajen Landkanal NORDHA VN GASVÆRKSV 2 MTB-spor start Museum Østjylland WC WC WC WC WC WC WC WC WC WC WC Grenaa Strand Camping ModFornæsCamping ModFornæsFyr Grenaa Naturskole Kysthotellet Fuglsang Grenaa Plantage Kapel Åstrup Badehotellet Grenaa Strand Pingvinerne ASSELBAK ER BYGDOLMERVÆNGE HØJVEJ
VEJ
JASMINVEJ
RGRA VSV EJ
IL E B A K HYBENBAK. G Y V E L B A K K E N
SNEBÆR
BAVNEHØJVEJ ANE MONEVEJ ÆBLEROSEVEJ
LE
L
ØRN EB AKK
E N
SY G E H U S V KÆ
RV E J K OB R OV. VESTER
PORT AKSE L H HANSENS PL. PAR K VEJ
R OS E NVANG AKSEL H HANSENS G.
FÆLLESKÆR
-
ROSEN-
VÆ NG
POS THAVEN GRISET OR VET STOREG ÅGADE
TO
TNE R -
E T
NY-
RV THYKIERSV NØRREG BREDGADE
VINGESPL
ROSENGADE ST AT IONSV ØS
ADE FREDENSG K O R SG A D E
SOLVANGS ALLÉ ÅSTRUPVEJ H P ROSEN-
KANNIKEGADE
TERGADE DJURSG
Å
N
JE BANEVANG
NY
ØSTERBR OG Ø
V
RNBANEV
GADE
S T E R V Æ N G E T BREDSTRUPVEJ
RS VEJ
TER ALLÉ B ALDU
ENERGIVEJ VI NKEL V F
E JA S VE J T E K N OL O G I VE J BÆKKEV KØ LV E J LOKESVE J HAVNEVEJ OD I NS VE J THORSVEJ NIELS JUELS VEJ Y ME R SVE J SK O LE B AK K EN S OL B AK K E VE J BREDSTRUPVEJ STENSMARKV. ROL S HØ J VE J KA T TE G AT VEJ GRØN NE G AD E SKOV BAKKE V P LANT AGEV EJ S AN DB AK K E VE J LYKKEVEJ ÅDALEN NORDHA ERHVERVSPARKEN VNSV HORNS LETHS ALLÉ EN GV AN GE N EN G H A VE VE J ENG- HOLMEN ENGHEGNET EN GD R A GE T EN GD A LEN N P JO SIAS SE NS V E J R Ø R M O S E V Å L U N DE N SATURNV NEPTUNVEJ JUPITERVEJ PLUTOVEJ MARSVEJ PAKHUSVEJ VÆRFTSKAJEN N O R DR E K A J G ADE NORDRE KAJGAD HAVNECENTERV. E FISKERG ANDERESERVATET RINGVEJEN S ØLYS TV KA L KVÆ R KS VE J KOBROVEJ SDR. POR T M SDR.MØLLE MARKVEJ ØL LE VAN G E N Å R H U S VE J SDR.B RO SDR GADE KL OSTER V. SDR LE D KRAGGL E NTEVEJ VIBEVEJ FAS AN VE J M ÅG EVEJ
SKOVV
R ÅDMANDS VE J S K O VB R Y NE T Å R H U S VE J
R
VESTRE
FUGLEVÆNGET
SKOV - KANTEN
G
SDR
RINGVEJEN
S K O VS VIN
E T
ENG
CARL
DE LICHTENBERGS
N
CHR. WINTHERS V.
Å
BROG FÆRGEVEJ
NIELS
V. B
Å
VEJ S
KA
SDR
S TR ANDS TR SØGADE VIL LAV. AK T T EGATVEJ S VOL FYRREVEJ ØSTRESK OVVEJHASSELVEJ B R K E V E J BAG KLITTEN KLITTE N LYNGVEJ GRANV POPPEL KAPRIFOLIEV. VE J RØNNEVEJ KYSTVEJ ELLEVEJ ASKEVE J
JEP PE AAKJÆ RS
SVENST RUPS V.
VEJ
Y VE
AUG. KROGHS VEJ
VE ÅBOULEV ARDEN
HAVNEVEJ
BOHRS
L IC H E R S V KYST VEJ
K RO G EN
ØR EN
N N ES VE HAVNEPL
KAJGADE
R U G V Æ N G E T TREKANTEN
TREKANTE N FABRIKVEJ K R AT T E T KATHOL MVEJ LUNDSKO VVEJ RAVNHOLTVEJ RÆVEVEJ F U G L S AN G PAR K E N BÆ RH AVEN LY N G DALVE J S O M M E R LY S T HESTEHAVEN BROMBÆRVEJ RAMSKOVVEJ SORTEBÆRVEJ TYTTEBÆR VE J BLÅB ÆRVEJ RÆVEVEJ FUGLSANGVEJ K A T H O L M STRANDVEJ ENEBÆR VEJ KAS TA NIEVEJ AHORNVE J LINDEVEJ LÆRKEVEJ LYNG VEJ BØGEVEJ H YLDEV KL TT EN POLD E RR EVSVE EGEVE J KYSTV EJ P ILE VEJ VE J ÅRHUSVEJ HØBJERGV E SLÅENVEJ DUEVEJ FORSYTIAV DJURSLANDKAJE N NEPTUNVEJ KAJEN KATTEGATBA K KE - HEG NET SOLSIKKEVEJ HJORTE - BAKKEN VE ÅH AV EVEJ SANDS TUMP VE J STRANDGADE RÅDYRVEJ DEN GRØNNE VEJ D E N G R Ø N N E V E J RÅDYR VEJ KLITV EJ MØGELBJE R G TOVE DITLEVSENS VEJ HESSEL ALLÉ HESSELPARKEN HESSELVANG SLETTEN NORDRE KATTEGATVEJ KEJSERBÆKVEJ 5,4 km 3,7 km 2,7 km 4,3 km 4,3 km 12 km. MTB 5,4 km. Kløversti 154 155 153 10 88 86 80 79 91 8 135 134 133 9 54 51 66 27 92 60 69 56 124 30 28 22 26 38 90 162 83 84 19 33 51 Torps Dinner side 22 54 Casablanca side 22 56 Good World Ice side 22 60 Friskfisken side 23 66 Badehotellet Grenaa Strand side 24 69 Hotel Crone side 24 79 Danguitar side 27 80 Kvickly Grenaa side 28 91 Hotel Marina side 36 124 Rema 1000 side 56 162 Grenaa Slagtehus side 25 133 Kysthotellet Djursland kortbagside 134 Dronningens Ferieby kortbagside 135 Hotel Grenaa - Havlund kortbagside 153 MTH Biler kortbagside 154 E. Møllers Auto kortbagside 155 Volkswagen Grenaa kortbagside GRENAA

Bredt udvalg af garn og tilbehør

Kig forbi og få en snak om dit næste projekt

☎ 60 60 59 57 · far_strikker Lillegade 17 8500 Grenaa

Grenaa G3 side 33

TØJ 0-16 ÅR

LEGETØJ

KLAPVOGNE

BARNEVOGNE

AUTOSTOLE INTERIØR

Rugvænget 19 · 8500 Grenaa

% 86 32 71 11 · grenaa@onskeborn.dk Find os på Facebook: ØnskeBørn Grenaa

Grenaa G3 side 33

MODE & LIVSSTIL TIL ALLE

Tøj til ham S-8XL & hende 34-58

Rugvænget 7C | 8500 Grenaa

% 27 57 27 17 | www.modehuset.dk

Grenaa C5 side 33

– Byens varehus med de mange special-afdelinger

Stor t udvalg i frugt og grønt

Stor bagerafdeling Inspirerende slagter og delikatesse

Man-fre 7.00-20.00 · Lør-søn 7.00-19.00 Bageren åbner kl. 6.00 hver dag

Byens største udvalg af non-food samt alle de aktuelle fødevarer.

ØSTERBROGADE 55 · 8500 GRENAA

87 58 34 00 · www.kvickly.dk

Mange lokale sejler turen til Enslevgården på Grenåen på paddleboard, i kano eller kajak

Ikke mange byer af Grenaas størrelse har så meget bynær og varieret natur. Grenåen skærer sig gennem byen og dens grønne pladser, parker og mange stisystemer sikrer direkte adgang til plantagen, heden og stranden.

Grenaa by er en meget grøn by med et veludbygget stinet for vandrere, løbere, cyklister og ryttere. Bl.a. ligger den udfordrende 12 km lange singletrack mountainbikebane i plantagen.

Åmiljø og bystrand

Bowling · Billard · Fortuna spillehal Café · Solterrasse Se

Grenaa C4 side 33

Følg den hyggelige sti langs Grenåen fra havn til by eller omvendt. Åen forbinder lystbådehavnen og Grenaa Strand, der ofte bliver kaldt en af landets bedste badestrande, med byen og fortsætter videre forbi Grenaa Golfbane og ud i Kolindsund. Turen fra havnen til Enslevgård (ca. 6 km) er både hyggelig og varieret, og mange lokale tager turen på Grenåen i kano eller kajak. Fra de romantiske hvide broer ved Kulturhuset Pavillonen løber åen gennem byen langs boligkvarterer og forbi det spændende boligområde Åbyen, der er etableret på en kunstig ø, der har skabt et rekreativt og grønt bymiljø, hvor der er god plads til at hænge ud. I højsæsonen er det gratis at køre med bybus, som bl.a. kører fra midtbyen til havnen og Kattegatcentret. w .midttrafik.dk

Østerbrogade 6 · Grenaa · ☎ 86 32 18 22 · www.grenaabowlingcenter.dk Bar og Natteliv fredag og lørdag DANMARKS
HYGGELIGSTE BOWLINGCENTER
daglig information på vores Facebook
90
·
80
83 84 Grenaa city side 32 82

Autentisk havnemiljø og leg på byens strand

Livet på det lave vand ved Grenaa Naturskole

Grenaa havn består af fire havnemiljøer – fiskerihavn, moderne marina, erhvervshavn samt færgehavn. Fra færgehavnen sejler Stena Line til Halmstad i Sverige og Grenaa-Anholt Færgefart sejler til Anholt.

Tæt på færgehavnen ligger fiskerihavnen, hvor der stadig landes fisk. Der er flere restauranter i området, ligesom der er mulighed for at købe fisk og røgvarer hos fiskehandleren. På lystbådehavnen er der ferieboliger og restauranter samt en stor legeplads. Fra marinaen kan du nyde udsigten til Grenaas syv km lange sandstrand – familievenlig og tidligere kåret som Jyllands bedste.

Tryghed for vandhunde

Langs Katholm Strandvej er der parkeringspladser, toiletter og brusere. Ved Dronningens Ferieby er der bro og rampe med adgang til vandet for kørestolsbrugere. Trygfonden betjener et bemandet livreddertårn, hvor livredderne om sommeren er klar med baderåd.

Udsigtspots og havmøllepark

Flere steder fra havnen i Grenaa og ved Fornæs Fyr kan du ofte se 111 havmøller rage markant op i havet. Det er Anholt Havmøllepark – den 3. største havmøllepark i verden og Danmarks næst største. Ved Fornæs Fyr er der bænke og gode muligheder for at nyde udsigten samt at fange fisk.

Oplevelsesmuligheder ved havnen

På havnen i Grenaa ligger Kattegatcentret, der i 2022 åbnede en ny stor pingvinafdeling. I klitterne tæt ved marinaen ligger Grenaa Naturskole, hvor Blå Flag stationen holder til. Naturvejledere tilbyder aktiviteter langs kysterne ved Grenaa og på Norddjursland samt ture i kajak og med fiskegrej.

GRENAA 35

Hotel Marina er »byens hotel«

Lige siden hotellet blev opført i de pulserende 60’ere, har det haft en ganske særlig plads i de lokales hjerter. Med den markante synlige beliggenhed, midt i den skønne natur ved skov, strand og hede, vækker Marina opsigt som en moderne udgave af de klassiske badehoteller.

Det var her badegæsterne indtog aftensmaden, de store familiefester blev holdt, og stregerne til handler og politiske aftaler blev skitseret på en serviet over en sublim frokost. Hotellet har gennem årene holdt fast i, at være det naturlige mødested for egnens borgere og de mange turister, og den tradition har fået fornyet styrke som en del af Danske Hoteller.

Hjemmelavet og lokal mad

Restauranten er åben for alle, og maden serveres direkte fra hotellets køkken eller fra den store udendørs grill, hvor den kan nydes på terrassen, som er vendt mod havet og klitterne, og aftensolen ofte giver et fantastisk farvespil.

Køkkenchefen anvender mange lokale råvarer og alt brød er hjemmebagt, ligesom der er fokus på at småfolk

også kan vælge mellem spændende og lækre retter fra børnemenukortet. Rygtet om de uimodståelige hjemmerøgede laks og kødretter har for længst passeret byskiltet.

Ud over et varieret menu- og vinkort holder Marina året rundt specialarrangementer med særlige menuer. Det gælder fx det kæmpe påskebord med alt, hvad der hører til - og med drikkevarer indeholdt i prisen.

Fitness og wellness

I Marinas moderne fitness-faciliteter, kan du få kroppen op i omdrejninger igen, eller du kan besøge vores wellness område med swimmingpool, sauna, dampbad og jacuzzi. Her kan du koble af og lukke hverdagens stress og ansvar ud af kroppen. Det er også muligt at booke tid til individuel massage, terapi og wellness (tidsbestilling er nødvendig).

w hotel-marina.dk

36 Annonce
Grenaa E7 side 33 91

Anholt enkelthedens ø, midt i Kattegat

Du vil allerede på færgen mærke, at roen langsomt får tag i dig. Naturen og befolkningen på Anholt har tilpasset sig den omstændighed, at der er hav så langt øjet rækker, uanset i hvilken retning du spejder. Derfor er nøgleordene for et besøg på landets mest isolerede øsamfund: fordybelse, natur og enkelhed.

Anholt er en helt speciel ø. Den 25 km lange kyststrækning har frisk krystalklart hav, klitter, endeløse hvide sandstrande, en sælkoloni og højt til himlen. Det meste af øen er fredet. Øens mest bemærkelsesværdige natur er Ørkenen, som er et helt

Anholt er et besøg værd året rundt!

Oplev nærheden, stilheden – og den helt specielle natur. Om sommeren tilsat fest og farver ved havnen, resten af året med plads til fordybelse og enkelthed.

Bestil din tur til Anholt på www.anholtfergen.dk

unik stykke natur i Danmark og Nordeuropas største lavhede. Øen rummer tre landskabs-typer: istidslandskab, kystlandskab med strandvolde og klitlandskab. Naturen rummer både det flade landskab og de dramatiske klitter. Det tætte frodige og det vilde øde.

Her er både fred og ro og et levende havnemiljø med restauranter på kajen og live musik på lyse sommeraftener. Fra havnen til byen dukker flere hyggelige steder op på turen gennem landet. Sommerliv på Anholt er også musikfestival, hummerdage, højskole, Langt Ude på Anholt en kunstfestival med naturskønt kunstkaos og marathonløb. Hele året kan du blive klogere på øens historie på Anholt Museum, ligesom du kan komme på arrangerede vandringer og sightseeing ture.

Der er daglig færgeforbindelse til Anholt fra Grenaa, men det er nødvendigt med overnatning på øen.

w anholtfergen.dk

By
Anholt F1 Stena Terminalen · Færgevej 1 · 8500 Grenaa · % 86 32 36 00
Anholt
ØRKENEN
GRENAA · ANHOLT
Strandtur til Anholt Fyr
37
32 92
Grenaa
D8 side

Unika smykker med opaler fra egen mine

Man skal til det sydlige Tyskland for at finde et større udbud af opalsmykker, end hos Jensen Opals på Adelgade i Ebeltoft. Beundrere af de smukke sten valfarter fra hele landet samt Skandinavien, Tyskland og Holland for at erhverve sig perfekte opalsmykker hos ægteparret Helle og Hans Jensen.

Opalen har helt særlige egenskaber, som gør den unik. Den skifter farve og mønster alt efter, hvor man ser den fra, og hvordan lyset falder. Ud over at være juvelens kamæleon er ikke to opaler ens, og hvert et smykke er derfor helt unikt, da den enkelte sten bestemmer designet.

Opaler fra jord til bord

Ud over det store udvalg i butikken, er det også muligt efter aftale at vælge sin opal og designe smykket sammen med Helle, som benytter uddannede guldsmede til at udfærdige det. En gang om året tager Hans til parrets egen mine ved Lightning

Ridge i Australien, hvor han blandt andet bryder den meget sjældne og efterspurgte sorte opal. I butikken er der også opaler fra andre områder i Australien.

I forretningen har Helle og Hans indrettet et slibeværksted, hvor de rå opaler bliver omdannet til funklende ædelstene. Helle er en af få i verden, der har en udvidet uddannelse i at slibe opaler. Med de dyrere smykker følger et certifikat om oprindelse og ægthed. Kunderne sætter stor pris på, hvor sjældent det er at komme til en butik, hvor ejerne selv er med i hele processen, lige fra den rå opal er gravet ud til det færdige smykke i vinduet.

Også smykker uden opaler

I forretningen er der også almindelige smykker uden opaler samt ure i forskellige prisklasser. Forretningen ligger i Adelgade 37 i Ebeltoft.

w .jensenopals.dk

38
Jensen Opals, Ebeltoft city side 42 93 Annonce

Liv og glade dage i Ebeltoft

Hele perioden fra påske til jul er der godt gang i Ebeltoft. Byen rummer en masse spændende specialbutikker, som sætter en ære i at give dig en god service og den lille ekstra oplevelse, der får dig til at komme igen. Forretningerne er gode til at holde åbent, også når andre har lukket, fx hele påsken og mange af de øvrige helligdage.

Tjek åbningstider på w .ebeltoft.dk

I påsken byder forretningerne foråret velkommen med gode tilbud og aktiviteter i gaderne. Der er som regel events i midtbyen omkring forårets helligdage, og fredage fra den 12. juli til den 9. august kl. 14-17 kommer klovnen Alfredo på besøg.

Jazz på Torvet

Ebeltoft har en stolt jazztradition med start på Torvet ved Det Gamle Rådhus pinselørdag og herefter hver lørdag fra sidste lørdag i juni til udgangen af august. Hver gang kl. 12-14.

Ebelfestival i efterårsferien

Siden 2004 har uge 42 været den uge hvor byen er fyldt med telte og hytter, hvor der bliver presset æbler til most - hvor der bliver

solgt æbletræer og delt viden om æbler. Visionen er at dele viden om æbler og viden om byens historie og kultur - skabe liv i byen med oplevelser for børn og voksne, teater, musik i gaden, molbo-fortællinger. Ebelfestivals slogan er: Se – Smag – Vær sammen. w .ebelfestival.dk

Julen i Ebeltoft bliver skudt i gang med juletræstænding lørdag den 16. november kl. 15 fra havnen, hvor nissefar og nissemor kommer ind med skib. Weekenderne i december slutter året med masser af liv på gaderne og i butikkerne.

Vægtergang på brostensgaderne

Vægterne kendes langt tilbage fra landets købstæder. De skulle sørge for ro og orden, tænde og slukke gadebelysningen og holde øje med, at der ikke opstod ildebrand. Se og hør vægterne hver lørdag fra sidste lørdag i juni til udgangen af august kl. 19:00, 20:00 & 21:00. På udvalgte dage i sommerperioden er der byvandringer med guide med start fra Fregatten Jylland. w ebeltofttour.dk

Annonce 39 EBELTOFT
Klovnen Alfredo ved Det Gamle Rådhus

NDR. STRANDVE

GALGEBAKKEN

RØNNEHAVEN R E BERBANEN

NR. BAKKE NØRRE ALLÉ

NYG SKINDERG. BR Y G VIREG JERNBANEG ADELGADE

MØLLESVINGET NØRREPORT

TORVET SKELHØJEVARBOGAVE

TOLDBODV STRANDVEJEN

K O LLERUPSTI ERIK MENVEDS VEJ JUULSBAKKE OVERG A D EKURVELEDDET VILLADSGYDE NEDERGADEKIRKEGADE

K IR K E G Å RD S V TOFTEN GRØNNINGEN Ø ST E RA L LÉ TOFTEA F LDETKUDERASV

VGUR A N GEN MØLLEPARKEN

BAKKEVEJ JYLLANDSV S OLVANGSaVEJ

J

S K OLEVEJ GRIMSV

HOVEDVANGEN

HV EDEV AN G E N KORNVANGEN BYGVANG

BREGNE

SK E LK L Ø F T EN KKAB E H E G N E T M AR SK STIG S V. ER K K L IP P N G S V E J TREHØJEV SJÆLLANDSV FYNSV RØDKÆLKEVEJ VIPSTJERTVEJSILKEHALEVE

FUGLEKO T O R NCARL TH DREYERS VEJ A

HAVR

WC WC WC WC RØNDEVEJ ENGDALSVEJ LANGDALSVEJ RODSØVEJ TOFTEVEJ KÆRVEJSØNDERVANGSVEJ KYSTVEJEN
REGNBUEPARKEN REGNBUEN ADILSVEJ PETERSØNDERGÅRDS
NEVEJ BJØR ELGVEJGIRAFVEJ
MAJGÅRDSVEJ
SØSKRÆNTEN STRANDPARKEN SKOVM ÆBLELUNDEN M O S E SVINGET GRÆVLINGEVEJ NATTERGALEVBRINKEN LAMAVEJBÆKHØJEN FYRRES LUGTEN
BÆKHOLMEN FLORAVEJ FAUNAVEJ VILLERSHØJDRÅBYVE JÆTTEVEJ LUN AV EJ ROLFVEJVEDHOLMEN HOLMEHØJ SIRIUSVEJ HOLMENSVEJ EKKODALEN KLODEV.
KOMETVEJ HYRDELEDET KLODE P LA N ETVE J
DSHØJ
ATL
VEJ
DÅDYRVEJ
SOL
FYRRESKRÆNTEN
VEJ
DRÅBYVEJHYRDEBAKKENFOLBOHOLM HYRDEDALEN STRANDGÅR
BAKKEDRAGET H Ø J D EDRAG E T SKADEVEJ
K NUDS E NS V E KIRKEGADE S K ANSEV SKANSEPARKEN SKANSEBAKKEN HAVNEVEJ SDR.GADE STOCKFLETHSV BAGV Æ NGET TERVEJ FALCKSV. SKUDEH A VN EN V ESMUNKEBAKKEN NYVANG JEPPE ÅKJÆRS V DIGTERVÆNGET HOLGER DRACHMANNS V. SKOVDALEN JENS BAGGESENS V S K OVDI GE T ANEM ONEV VI O LV EJ P RI M UL A VE J K R OK US V E R ANT SV B EL LISVEJ BLOMSTERVÆNGET FRESIA V IRIS V EJ H OR TE N SI AV JA S MI N V. SDR. SKOV- SKOVSVINGETSKOV-BRINKEN SKOVHEGNET SKOV
SKOVKANTENVÆNGET
S
VL E DD E T S K O V T O F TE N M A R TI N HANSENS ELSEGÅRDEVEJ EGEDALSVEJ EBELTOFTBYVEJ HANS W INTHERS V EJ ERHVERVSPARKEN JULIUSKAJUS PLAN-TAGEN EGESVINGET FYRREHØJEN RØDTJØRNEVBØGESLUGTEN BHERMAN ANGS VEJ WIEDS VEJ G US T AV FÆRGEVEJ SKOVALLÉEN AHLVEJ CHRISTIANSLUNDSVEJ ØSTERALLÉ LUNDBERGSVEJ SØHUSVEJ LYSNINGEN PAGRAN-GRANSVINGET RKEN FYRREPARKEN VE J HYRDESTIEN HESTEHAVEN VI B ÆK SKOV V. GOLFHØJEN SØHUSPARKEN NYTORV SVINGET MARIESMINDEV. HYRDEVÆNGET S.A. JENSENS BOESLUMVEJ GARVERIV L A T H YRUSV BØGEBJERG SMUGLERSTIEN GRISETORVET Syddjurs Disc Golf Klub Hundeskov C 141 68 95 40 Adelgade 1 · 8400 Ebeltoft ☎ 86 34 46 33 / 40 30 96 33 hanne.sloth@mail.tele.dk Modtager gavekort fra Handel Syddjurs HÅNDLAVEDE LYS OG LAV SELV LYS Se annoncen på side 26 eller ballelyspunkt.dk Østerallé 16 · 8400 Ebeltoft · ( 86 34 19 88 · www.kvicklyebeltoft.dk · www.365discount.dk 8-21 7-20 7-21 STRANDGÅRDSHØJ m u s e o B Dråb y Færgehavnen Elsegårde Færgehavnen NDR STRANDVEJ ØSTERALLÉ STRANDVEJEN Adelgade Hjemmelavede lækkerier SUPERMARKED KØBSOPLEVELSER OG INSPIRATION I ❤ AF EBELTOFT Det gode håndværk: Eget bageri – slagter – delikatesse og blomsterværksted ALLE DAGE INKL. HELLIGDAGE 275 Gratis P-pladser ALLE DAGE INKL. HELLIGDAGE SOMMERTID UGE 25-33 Følg os på Facebook Kvickly Ebeltoft KØD FRA MOLS BJERGE HEREFORD EGET PØLSEMAGERI Cafe Bageriet · Adelgade 60 · 8400 Ebeltoft ☎ 86 34 10 71 · www.cafebageriet.dk BAR · SPISESTED FAMILIEVENLIGT CAFÉMILJØ HYGGELIG GÅRDHAVE Adelgade 20-22 I DK-8400 Ebeltoft I T f +45 8634 4900 I Fax 8634 4995 www.bygholm-online.dk I e-mail: ebeltof t@bygholm-onl ne dk Adelgade 20-22 · Ebeltoft · +458634 4900 Besøg vores web-shop: bygholm-online dk BO BENDIXEN DESIGN SHOPS Ø R B Y H E L G E N Æ S WWW.BOBENDIXEN.DK N Y G A D E 2 E B E LT O F T DANSK MAD MED ET SMIL A la carte menu både til frokost og aften Adelgade 24 · 8400 Ebeltoft Bestil bord på % 42 40 51 32 restaurant-stoevlen.dk Ebeltoft H3 Ebeltoft city side 42 95 94 Ebeltoft city side 42 96 E3 77 Ebeltoft city side 42 98 Ebeltoft city side 42 97 Ebeltoft city side 42 100 ebeltofttour.dk nationalparkbooking.dk % 49 40 92 42 · Ebeltoft Tour Byvandringer i Ebeltoft Ebeltoft city side 42 99 Ebeltoft 68 Toppen af Ebeltoft side 24 132 Ebeltoft Park Hotel kortbagside X Camping kortbagside AZ Privat overnatning kortbagside
HØJE N
SKOVGÆRDET SKOVKROGEN
K O

Ebeltoft – Danmarks hyggeligste handelsby

Skæve bindingsværkshuse, toppede brosten og blomstrende stokroser gør Ebeltoft til en af landets mest charmerende byer. Torvet og Det Gamle Rådhus er hjertet i Ebeltoft, og danner kulisse for mange aktiviteter i løbet af året.

Æbeltoft-æbletræ

Navnet Ebeltoft kommer af ordet æble – en toft med æbler. På gader og pladser står store, flotte stenæbler og pryder bybilledet. Byens hovedstrøg hedder Adelgade og her ligger Farvergården, som er en af Ebeltofts flotteste bindingsværksgårde. Farvergården er det eneste bevarede købstadsfarveri i Nordeuropa. Gården er smukt nyrenoveret og den står stort set, som da den sidste farvermester levede og virkede her.

Kreativt samlingspunkt

Ebeltoft er i dag et naturligt samlingspunkt for mennesker, der trives i fællesskaber. Her bor masser af ildsjæle og kunstnere med passion for, og ambition om, at tage del i en voksende spirekasse for kreativ udvikling af både mennesker og samfund. Her finder du fx glaskunstnere, keramikere, hyggelige åndehuller og et sjældent mix af kunst og kreativitet, viden og vildskab, mad og musik.

Udforsk naturen ved Ebeltoft

I området omkring Ebeltoft finder du mange muligheder for indkøb af forskellig art fx keramik, kunstmalerier, glaskunst og økologiske varer fra de nærliggende gårdbutikker. Ved Femmøller Strand byder markedsvogne i sommer ugerne på lokale produkter og gastronomen kan supplere sin samling af eksklusivt køkkengrej.

D BYVE ØJVEJ DALS VEJ BOESLUMVEJ AN K JÆ RS H Ø J RE VEJ GRANVEJDALSLUGTEN GÆRDESMUTTEVEJALEVEJ NGEVEJ SKOVSKADEVEJ FU G LE K ON GE N VE Ebeltoft Kulturhus 41 EBELTOFT
Markedsliv foran Det Gamle Rådhus

Smag på Ebeltoft, Mols og hele verden

Kom ind til os og lad dig friste af en verden af smagsoplevelser:

• Stort udvalg af øl, vin og spiritus

• Snus til og smag på vores ostespecialiteter

• Smag på udvalgte vine hver lørdag kl. 11-14

• Smagsprøver til dig hver dag året igennem

• Udforsk sortimentet af lokale fødevarer fra »Molbordet«

• Oplev »Sommer på havnen« torsdage i uge 27-32 (kl. 16-20) m/levende musik og grill fra slagteren.

Se mere på www.hos-walter.dk

MØ KUR VELEDDET K O L LE R UP STI BR Y G G E R JEVI ADELGADE ER I K M E N V E D S VEJ SKELHØJEV A OVER G A D E GRØNNINGEN S K A NS EVEJ TO R VET SKINDERGADE MALTVEJ BOES LU N R. B A KK E TOLDBODV ST R ANDVE JE N JERNBANEGAD E Ø STER ALL É TOFTEFALDET NE DER G TOFTEN VILLADSGYDE KUDERASV NYG. JUULSBAKKE KIRKEGÅRDSV HAVNEVEJ S T O C K F L E T H S V V E STER VEJ B AGV Æ NG ET S DR .G A DE S KU D E H AV N EN FALCKSV. MUNKEBAKKEN S KA NSE B AK K EN KIRKEGADE SKANSEP ARKE N NØRRE ALLÉ S.A. JENSE NS VEJ NYT OR V GRISETOR VET WC WC WC WC SMUGLERSTIEN 1+1=2 1+1=2 A B C A B C 19 24 36 70 73 3 73 77 79 78 74 81 80 82 83 86 122 85 84 L 124 101 102 103 104 100 99 D Stockflethsvej 13 · 8400 Ebeltoft · info@hos-walter.dk ·
Havnevej 10C · 8400 Ebeltoft · locroq.dk facebook.com/locroq · % 61 16 47 32 · info@locroq.dk af ø k g k g e d m æ k Følg os på Facebook · Se menu og åbningstider på vores website Økologisk café på havnen Morgenmad, frokost og aften Reserver bord på 61 16 47 32 Åbent hele året Don’t panic – it’s organic! · Primært råvarer fra egen gård 42
104
Ebeltoft city side 42 103
city side 42 EBELTOFT STOCKFLETHSVEJ 12 8400 EBELTOFT ☎ 31 70 94 62 WWW.RESTAURANTSTOCKFLETH.DK Mad & special øl Scan QR koden og se vores menu kort og takeaway kort UMAGE * ØL & MAD * BAR Livemusik hver onsdag i juli STOCKFLETHSVEJ 19 8400 EBELTOFT Stockflethsvej 8, 8400 Ebeltoft www.piccoli.dk ITALIENSKE SPECIALITETER ØL OG VINBAR Ebeltoft city side 42 101 Ebeltoft city side 42 102 En bedre oplevelse 87 80 26 00 epartner.dk/djursland feriepartner.dk/ebeltoft Vi ved, hvor sommerlandet er smukkest Book din sommerhusferie her: feriepartner.dk Ebeltoft city side 42 2 23 LP Cykler side 12 24 Toppen af Ebeltoft side 12 30 Take Now side 14 76 Kunsthåndværket side 30 93 Jensen Opals side 38 124 Rema 1000 side 56 162 Grenaa Slagtehus side 25 AZ Privat overnatning kortbagside Ebeltoft city · øvrige kortnumre, se annoncer side 40
Ebeltoft

Autentisk havnemiljø med liv

Den gamle fiskerihavn er stadig aktiv og har udviklet sig til et attraktivt område, hvor der både er plads til fiskeren, tømrerværkstedet, restauranten og delikatesseforretningen. Det skaber en helt særlig stemning og diversitet, hvor du både kan få en snak på kajen med en træskibsentusiast eller hygge dig over en god frokost med vennerne – alt sammen akkompagneret af en duft af tjære og røget fisk. Du bliver betaget af den charmerende atmosfære med de maleriske fiskerhuse. Nyd friskfanget fisk på de lokale restauranter eller tag på en tur langs kysten i kajak eller på paddleboard. Havnen byder også på hyggelige butikker, isboder og caféer.

Promenade langs havnefronten

Der kan bades fra broen og det er et yndet sted at starte kajak eller paddleboard turen fra.

Byen og havnen er tæt forbundet, og de mange gamle træskibe danner en markant maritim ramme, så en slentretur langs

havnefronten er altid en god oplevelse. Den suppleres af den smukke udsigt til Mols Bjerge på den anden side af vigen.

Ved Skudehavnen kan I hygge jer med at fange krabber i maritimt miljø og lave jeres eget krabbevæddeløb og i løbet af sommeren, kan du møde Cirkus Hjemve ved Trafikhavnen med dyr, cirkus og gøgl.

Vin, spiritus, øl og lokale specialiteter

Kom ind »Hos Walter« og lad Kristian Busk give dig en smagsoplevelse. „Du kan hver dag smage på noget, og hver lørdag mellem 11 og 14 året igennem har vi vinsmagning. Jeg brænder for den gode smag. Jeg er vinmand, men glad for alt, hvad der har med lokale fødevarer at gøre.” Kristian fremhæver »Sommer på havnen« torsdage i ugerne 27-32 mellem 16 og 20 med helstegt pattegris, levende musik og masser af lokale specialiteter.

LL E S VINGET VEJ ARBOGAVE J S K OLE VE J LUMV. S O LVANGSaVEJ G R IM S V SKELKLØFTE N B KA K E H E G N E T MARSK STIGS V. 22 43
»Sommer på havnen«

Rundtur til »Sundets« historiske landmærker

Den lange dalsænkning Kolindsund mellem Grenaa og Kolind er en afvandet sø, og det flade landskab trækker et smukt bånd mellem Norddjurs og Syddjurs. Hvide kirketårne lyser op i landskabet hele vejen rundt. Brug dem som pejlemærker på en rundtur, der byder på enestående kulturoplevelser og spor af menneskers liv og virke gennem tusinder af år.

I kirkerne kan du nyde stilheden, og på kirkegårdene mærke den ophøjede ro med mindesten for mennesker som levede her. Oplev også stemningen, når kirkerne inviterer indenfor til gudstjenester og kirkekoncerter med dygtige musikere. På sogn.dk og på kirkernes hjemmesider finder du tid og sted.

Søvej til kirken

Et godt afsæt på en kirketur rundt om Kolindsund er kirkebakken i Enslev. Her får du et langt kig ud over det flade landskab med kanaler og marker. Du kan måske forestille dig et sceneri med fragtskibe og små fiskerbåde, som sejlede her, indtil søen blev afvandet i 1872. Dengang anvendte skipperne tårnet på Enslev

Kirke som sømærke, og kirken er da også indviet til de søfarendes helgen, nemlig Sankt Nikolaj.

Kolindsund var en vigtig vandvej, da de mange kirker rundt om Sundet blev opført i 1100-tallet. Kalksten til byggerierne blev hentet fra Karlby og Sangstrups høje klinter ude ved Kattegat. Derpå flådet til bla. Ginnerup som du møder på vejen mod vest. I 1860’erne trak en berømt præst, Vilhelm Beck, fulde huse til gudstjenesterne om søndagen, og folk kom sejlende over søen, for at høre hans prædikener.

Ved Fannerup og Skiffard prydes landskabet af maleriske gravhøje fra bronzealderen. I Tøstrup Kirke møder du storslåede kalkmalerier malet efter reformationen i Danmark. En sjælden seværdighed med motiver fra bibelhistorien og et rigt persongalleri af profeter og apostle.

Kolind er et gammelt handelscentrum på Djursland. Et godt sted for et hvil med en sandwich og is. Besøg kirken med den store

Susanne Munk Hjørlund i Tøstrup Kirke Kirkebakken i Enslev Ginnerup Kirke Kalkmalerier i Tøstrup Kirke Runestenen i Kolind Kirke
44 Annonce

runesten i våbenhuset. Teksten fortæller, at en af byens unge mænd i vikingetiden stod til søs ad sundvejen og ud i verden: „Toste rejste denne sten efter Tue, som døde østpå, sin broder, Asveds smed.“

På vej til Koed oplever du igen det fascinerende sundlandskab, og i landsbyens kirke tælles timerne på et 250 år gammelt solur over døren. Dramatiske englehoveder sender dig et skævt smil på døbefonten.

Nødager Kirke på Sundets sydside blev også bygget af kridtsten, som blev sejlet hertil. Og en dygtig stenmester udførte det enestående relief over døren af de to riddere.

Præsten blev henrettet

På vejen mod Albøge passerer du galgebakken, hvor præsten Søren Quist blev henrettet i 1626. Ham møder vi i Vejlby. På Albøge kirkegård ser du den fredede gravsten for urmageren Jens Severin Nielsen Havmøller, som var berømt på egnen for sin snilde

med både mekanik og som træskærer. I sit lille værksted skabte han midt i 1800-tallet både standure og møbler, som endnu findes.

I Lyngbys smukke landsbykirke skal du lade dine fingre løbe over de fine tovsnoninger i hugget granit øverst på døbefonten. Så får du en næsten 1000 år gammel hilsen fra Horder, der gjorde snoningerne til sin signatur på mange mesterværker i granit i Djurslands kirker.

Slut turen i Vejlby med en bevægende historie. Overfor kirken finder du den maleriske gamle lade i bindingsværk. Huset er resterne af præstegården, hvor „præsten i Vejlby” Søren Quist boede for 400 år siden – og fik en sørgelig skæbne. Han blev anklaget, dømt og henrettet for at have slået en af sine karle ihjel. Der blev senere rejst alvorlig tvivl om dommen, og hans søn blev senere præst i sognet. Nu om stunder oplever du fredelig landsbyidyl omkring kirken.

Maria Behrenthz i Vejlby Kirke Gravstenen på Albøge kirkegård Døbefonten i Koed Kirke Døbefonten i Lyngby Kirke Hr. Sørens Hus ved Vejlby Kirke Sundvejen ved Kolind
45 Annonce

Villendrup

Knagstrup

Estrup Gårde Tendrup

Mejlby

Lindå Balle Krajbjerg

Hårup

Bendstrup

Hor nslet

Ommestrup Korslund Segalt

Vorre

Grøttrup Hesselballe Brandstrup Kankbølle

Rodskov

SKØDSTRUP Løgten

Studstrup

Hjortshøj

LYSTRUP

Smouen

Skrejrup

Ugelbølle

Følle

Rønde

Rostved Korup

Bjødstrup

Essig

Horstved

Krarup

Stabrand

Aarhus Airport

Tåstrup

Feldballe

Fruerlund Plantage

Skramsø

Hestehaven Ringelmose Skov Skrams Plantag

Havhuse

Kalø Slotsruin

Vrinners

Grønfeld

Kejlstrup

Basballe

Krakær

Lyngsbæk Handrup

Tirstru

Porskær Stenhus

Risskov

Risskov

Stort udvalg af modetøj

Hovedgaden 51 8410 Rønde ☎ 86 37 10 88 ottosorensen.dk

Man-tors 9.30-17.30 Fre 9.30-18 Lør 9.30-13.30

Tillerup Dejret Landborup

Bjødstrup Eg

KILDEGAARD KILDEGAARD

KILDEGAARD KILDEGAARD

Hovedgaden

Åbent:

Bygaden

Dansk/fransk køkken

Frokost lørdag 12-15 fra 1/6 tir-lør 12-15 Aften tir-lør 17-22 Eller efter aftale

Hovedgaden 5 · 8410 Rønde % 8637 3500 www.bagsojlen.dk

11-15

Købmanden med lokale fødevarer på hylden

Tøj • Smykker • Krystaller • Æteriske olier

Hovedgaden 25B • 8410 Rønde • www.sisterunika.dk

En købmandsbutik i særklasse – René Povlsen er købmand med en ægte passion for lokale fødevarer. Top kvalitetskød fra Mols skovkvæg – I Nationalpark Mols Bjerge græsser kvæg og får. Kvæget bliver slagtet lokalt og pakket hos MENY Rønde.

Molbordet – egnslækkerier fra Djursland – I butikken sælges alt fra lokal øl, vin, most, pølser, chokolade, kaffe og meget mere fremstillet i den lokale ånd. Følg os på www.meny-roende.dk eller Facebook

Se åbningstider på meny.dk/butik/meny-roende

Hovedgaden 49 8410 Rønde

% 86 37 15 44

Agri Andrup Bogens Strandkær

Knebel

Knebel Bro Strands

Vistoft Torup

Begtrup Fuglsø Tved

General Ryes skanser

Borup Ørby Stødov Fejrup

Esby Kongsgårde

Fregatten Jylland Museum Østjylland Glasmuseet

Ebeltoft

Skovgårde

Femmøller Åler Ah

152

Ebeltoft Besøgscenter Karlsladen Gåsehage Ahl Hage Sletterhage Mols Hoved Begtrup Vig Skødshoved Strand Skødshoved Øhoved Næsset Egå Strand Egsmark Strand Handrup Strand Lyngsbæk Strand Følle Strand Gammel Løgten Kalø Vig Ebeltoft Vig Skæring Strand Bogens Strand Karpenhøj Naturcenter Memory Lane Rockmuseum Besøgscenter Øvre Strandkær Molslaboratoriet 106 44 124 123 35 41 40 43 61 52 71 55 146 B A 130 72 75 152 150 105
RETRO
INTERIØR
&
8410 Rønde
31A
☎ 52 17 84 10
Onsdag:
Søndag:
12-16 ·
Følle
8410 Rønde
44 En lille oase i gammelt træværksted Udenlandsk interiør & antik Unika redesign i puder, luffer & billeder Følg med på Instagram og Facebook ☎ 105 35 Simply Tea side 16 52 Restaurant Tullio side 22 55 Stenbækhus, Mad på Mols side 22 71 Satag Zap - Den-Thai side 24 72 August Art side 26 75 Lisa Klok side 26 40 Andersen Winery side 17 41 Hedegårdens Vinavl side 18 42 Åkjærsgård side 19 44 Mols Røgeri side 21 106 Huset Frost side 48 123 Aarhus Airport side 56 124 Rema 1000 side 56 130 Thorup Gjæstgiveri B&B kortbagside X Camping kortbagside
Privat overnatning kortbagside
Kongsgårde Auto kortbagside
2,
·
· % 53 25 04
AZ
150
Brdr. Henriksen Auto kortbagside

Rønde – porten til magiske Mols Bjerge

140

143

Byen er, med sin attraktive beliggenhed mellem Aarhus og rekreative Mols Bjerge, vokset i de senere år. Den har specialbutikker, gode supermarkeder, restauranter og caféer, alt sammen med et nært miljø og personlig service.

I løbet af året er der mange forskellige aktiviteter i byen. Syddjurs Egnsteater holder til i Kulturhotellet, der er byens kultur- og borgerhus og omdrejningspunkt for fx teater, kunst, koncerter og foredrag. Bag handelsgaden ligger en stor naturlegeplads og en større bypark med udendørs træningsfaciliteter. Der er parkeringspladser i og omkring hovedgaden. w .roendehandel.dk

Tur til Kalø Slotsruin

Kun to km fra Rønde ligger Kalø Slotsruin, en gammel borg, der blev anlagt på en øde ø i Kalø Vig. Ruinen er i dag et yndet besøgssted for både lokale og turister. Via en indvendig trappe i tårnet kan du komme op på toppen af slotsruinen og nyde udsigten over Mols Bjerge.

Natur og kultur mødes ved Kalø

I de smukke bøgeskove og landskaber omkring Kalø Vig finder du over 100 oldtidsminder fra stenalderen og bronzealderen. Fra bronzealderhøjen, St. Baunehøj eller fra den smukke sengotiske

kirke, Bregnet Kirke, får du en fabelagtig udsigt over Kalø Vig til Mols Bjerge. Ved Nappedam Lystbådehavn og Følle Strand er der gode børnevenlige sandbadestrande.

Tag på opdagelse i landskabet

Besøg Agri med landets højest beliggende sø samt de voldsomme klinter ved Mols Hoved og Isgård. Tag spand og fiskestang med og fang krabber ved Knebelbro, ved Skødshoved Lystbådehavn eller sæt båden i vandet og tag en mindeværdig sejltur. Områdets mest børnevenlige badestrand er Begtrup Vig.

»Dryptuden« Helgenæs

Fra Molslandet fører vejen til Dragsmur og halvøen Helgenæs. I det smukke, småbakkede landskab finder du både spændende naturområder og kulturhistoriske minder. Til fods kan du komme hele vejen rundt langs kysten. Fra en P-plads er der sti til Ellemandsbjerget, der er halvøens højeste punkt. På spidsen ligger Sletterhage Fyr med stenet strand og dybt vand. En sti langs stranden fører til Tyskertårnet fra 2. Verdenskrig. Herfra er der udsigt til Samsø og i særligt klart vejr til Sjælland og Fyn.

RØNDE · MOLS · HELGENÆS
Kalø Vig med Kalø Slotsruin i baggrunden
47

Allingåbro for hele familien

Solen står højt på himlen, da familien padler stille af sted på

Alling å i Naturpark Randers Fjord. Deres cykler står i Allingåbro i Lunden ved åen, hvor der er boardwalk, shelters og bålhytte. Far og storebror har bemærket, at man kan fiske her, men det bliver ikke i dag.

Efter kanoturen spiser familien på en af de to pizzeriaer i byen og deler sig op. Mor vil gerne shoppe i nogle af de i alt fem genbrugsbutikker, og far vil se veteranbilmuseet sammen med storebror. Lillesøster vil en tur i Det Kreative Hus, hvor hun vil se på dukketøj.

Køber ind hos bageren og i Brugsen

Alt ligger tæt i Allingåbro, så familien har ingen problemer med at finde sammen igen bagefter. Det har været en god dag, og inden turen går hjemad igen, skal der lige findes lækkert brød hos bageren og købes ind til aftensmaden i Brugsen.

På vej hen til cyklerne siger far, at en dag har været for lidt her, og at han gerne vil herhen igen en anden gang i mere end en

dag, for så kan han spille golf. Den er de andre med på. Så er de dog nødt til at komme hertil i bil, men ubegrænset, gratis parkering er der jo rigeligt af i byen. I dag er de cyklet hertil ad den asfalterede banesti, som løber helt til Ryomgård og fortsætter belagt med grus til Gjerrild.

Glæder sig til en tur på skinnecykler

Lillesøster foreslår, at de så kan overnatte i shelter nede ved åen. Storebror kunne godt tænke sig, at de overnattede i en af de gamle togvogne, som nu fungerer som gæstehytter, mens mor hellere vil overnatte på hotellet fra 1876, som nu er et bed and breakfast.

På vej tilbage ad banestien foreslår storebror, at de næste gang kan tage en tur sammen på skinnecykler ud mod Randers. Den er alle med på. Lillesøster glæder sig allerede til at komme hjem og fortælle vennerne om familiens oplevelser i Allingåbro på en helt igennem vellykket dag.

w .allingaabro-portalen.dk

Denne side er sponsoreret af: w Allingåbro Borgerforening w Bach’eriet , w BJ Bilsyn, w Dagli’ Brugsen Allingåbro, w MK Stål & Maskinteknik og w VVS Mester Paul Christensen

48 ALLINGÅBRO
Annonce

Et slaraffenland af indretning og gastronomi

Interesserer du dig for gastronomi og indretning med kvalitets interiør og brugskunst – eller er du på jagt efter ny inspiration? Så besøg Huset Frost, som både er en interiørbutik og en café, hvor vi altid har tid til en snak og til at vise vores nyheder frem.

Passionen inspirerer og smitter

Alle produkter bliver nøje udvalgt med hjertet af indehaverne, Hanne og Brian Frost, som også er dem, du med størst sandsynlighed møder, når du besøger os. Vores passion for gastronomi, indretning og design smitter, så du er i de bedste hænder, uanset om du kommer for at finde noget til dig selv eller til en gave, der skal vække glæde.

Lækre kvalitetsprodukter

Du finder alt det, hjertet kan begære af gastronomisk køkkengrej – alt sammen i meget høj kvalitet, herunder verdens bedste stegepander af mærket de BUYER, men også kobbergryder, blinispander, bageriste og skarpe kokkeknive.

Gå på jagt efter interiør, brugskunst og design især specielt til

køkken, stue og soveværelse, og se og mærk på udvalget af fx keramik, glasvaser, sengetøj, sofaer og puder.

Det smukke naturmateriale hør, er blandt vores egne favoritter i butikkens udvalg af tekstiler og beklædning. Og så er de lækre hør-tekstiler fra LIBECO fremstillet på den mest skånsomme måde for natur og klima.

Caféen

I vores café er der både plads indendørs ved pejsen eller i den smukke nyindrettede gårdhave. Nyd en skøn frokost, hvor vi serverer vores populære Tapas med et nordisk touch, som du også har mulighed for at bestille som take-away. Snup et glas vin eller slap af efter gåturen i de skønne omgivelser til en kop Huset Frost kaffe og vælg mellem de lækre kager.

I sommerperioden har Huset Frost åbent tirsdag – søndag, fra 10:00 – 17:00 (gælder også take-away, bestil på 2051 3747) w .husetfrostebeltoft.dk

49 D3, Rønde · Mols · Helgenæs side 46 106 Annonce

Indkøb er også en ferieoplevelse

Et overflødighedshorn af frisk frugt og grønt, bugnende hylder med et kæmpe udvalg af alt, hvad hjertet kan begære af dagligvarer, en velassorteret vinafdeling sammen med slagter, delikatesse og bager gør det til en alletiders oplevelse at handle i varehuset SuperBrugsen Auning.

Er I på farten fra Herregårdsmuseet ved Gl. Estrup østpå eller fra Djurs Sommerland vestpå mod Randers eller måske sydover fra Fjordcenteret ved Udbyhøj, kommer I tæt forbi eller igennem Auning, der har en fantastisk flot og stor SuperBrugsen. Her kan I købe alt, I skal bruge i sommerhuset eller på campingpladsen i jeres ferie.

Duften af friskbagt brød og lækre kager kommer jer i møde, lige når I kommer ind i butikken. Her er både bagermester og konditor, som begge gør deres ypperste for at sikre den bedste kvalitet. Det samme gør slagteren og delikatessen, som tilbyder de bedste udskæringer og alt i hjemmelavede salater og pølser.

Omkranset af mange specialbutikker

I den bugnende frugt- og grøntafdeling finder man blandt andet årstidens lokale grøntsager og frugt, og vinafdelingen tilbyder noget for enhver smag. Butikken fører også et sortiment i glutenfri produkter. Når I vil af med jeres pantflasker og dåser, hælder I dem bare i pantautomaten, der tæller to flasker i sekundet.

Butikken ligger sammen med en række spændende specialbutikker på Centervej i Auning. Har I behov for en fodbold eller en snorkel, tøj til ham og hende, medicin eller noget til hunden, er der en forretning, der fører lige præcist det. Så læg turen forbi Auning og anskaf jer det, I skal bruge til ferien, og husk, at shopping er en ferieoplevelse i sig selv!

50 Annonce
SuperBrugsen Auning C2 107

Vejret er altid godt i Auning

Imellem Djurs Sommerland, gokartbanen Auning Kart Park og museerne på Gl. Estrup, ikke langt fra Kyst- og Fjordcentret ligger Auning, et naturligt stop på vejen. Her er der gode shoppingmuligheder, madsteder og aktiviteter til al slags vejr. Giv jer selv lov til at opleve nogle skønne timer sammen i den driftige by.

Når I er ude at opleve en af de mange attraktioner i området, er Auning et naturligt stop til proviantering. Her er et rigt handelsliv med en række spændende butikker. Se min kjole har flot tøj til den moderne kvinde, ligesom Tøjeksperten har det til mænd, og savner I badetøj eller sportsudstyr, leverer Sportigan varen. Har I hund eller et andet kæledyr, sørger Pito for, at det heller ikke bliver snydt.

I de tre dagligvarebutikker finder I alt i dagligvarer, også lokalt producerede. Her er også et apotek, caféer, fastfoodrestauranter og en kro.

Oplevelser til al slags vejr Også når vejret er knapt så sommerligt, og en tur på stranden føles mindre tillokkende, er Auning Svømmehal et alternativ. En tur på Det Grønne Museum og Danmarks Herregårdsmuseum på Gammel Estrup lige uden for Auning kan også gøre en regnvejrsdag til en mindeværdig oplevelse.

Det er nemt at bruge en halv dag i Auning, der har alt, hjertet og maven kan begære. Og så ligger byen i noget af Djurslands smukkeste natur, og resten af dagen kan glimrende bruges til en lang gåtur. Skal pulsen op, er en omgang mountainbike på den 2,4 kilometer lange MTB-ruten med 72 meter stigninger sagen. I Auning kan både sol og regn være godt vejr.

Se aktiviteter på w .auning-handel-og-erhverv.dk

Denne side er sponsoreret af: w 2B Biler, w Auning Handel & Erhverv, w Auning Kart Park , w Blik & VVS v/Kaj Dahl Andersen, w CAMO Leathers , w Djursland Bank Auning, w Djursland Stenhuggeri , w El-Trik , w Sparekassen Djursland og w Sparekassen Kronjylland

51
AUNING Annonce

NORDKYSTEN

8 Kyst- og Fjordcentret side 8

11 Dansk Motor & Maskinsamling side 10

14 Djursland for fuld Damp side 10

15 Gammel Estrup side 10

15 Det Grønne Museum side 10

16 Stenvad Mosebrugscenter side 10

29 Larholm Retro side 14

37 Danhostel Gjerrild side 16

53 Alt til Dagen side 22

57 Ørsted Kro side 22

74 Pottehuset side 26

42 Hylkegaard side 18

2 Feriepartner Djursland side 2

124 Rema 1000 side 56

131 Allingåbro Hotel – B&B kortbagside

136 Klintegaardens B&B kortbagside

137 Dalgård Camping kortbagside

X Camping kortbagside

AZ Privat overnatning kortbagside

151 Motor-Centrum kortbagside

115–121 Annoncer side 54

110

Bredt udvalg af brugt og ubrugt overskudsvarer fra militæret, civilforsvaret og beredskabsstyrelsen, samt en del finurlige ting.

Ude efter en oplevelse, når du handler? Så er vi absolut et besøg værd!

Åbningstider

Torsdag 10.00-19.00

Fredag 10.00-18.00

Lørdag 10.00-14.00

Besøg vores webshop: www.militaerbutikken.dk

113

Hyggelig gammeldags købmand med god service. Her fås det meste:

Dagligvarer Lokale varer Oste fra disk Is · Pakker Gas Apotek m.m.

Åbningstider alle dage 7.30-20.00

Stokkebro 77, Gjerrild

Facebook: Købmanden i Gjerrild -

Eskilsagre 4, Nørager · DK-8961 Allingåbro % 30 13 50 06 · FB: militærbutikken.dk

Alt til fisketuren

Orme · Blink · Bait · Line Hjul · Stænger m.m.

Kastbjergvej 21, Hegedal · 8585 Glesborg % 40 36 27 73 · www.hegedalvildt.dk

Nordkystens »guld«

Udforsk de imponerende kalkklinter ved Karlby og Sangstrup og find forstenede søpindsvin. Områderne er et godt udgangspunkt for kajakroning, fiskeri og naturvejledning. Stendysserne, Tustrup Oldtidsminder lidt inde i landet, er et af Danmarks flotteste og mest stemningsfulde oldtidsanlæg.

Gjerrild – en charmerende stationsby

På toppen af Djursland ligger Gjerrild, en stationsby med hygge, charme, indbyggerdrevet købmand og Gjerrild Vandrerhjem. Her er ro, smukke skove samt børnevenlig sandstrand. Cykel- og vandrestien Gjerrildbanestien følger det gamle baneforløb igennem skov og åbent land og kan i dag følges fra Gjerrild til Ryomgård.

Glesborg – centrum på det nordlige Djursland

I Glesborg er der dagligvarebutikker og et butikstorv, hvor der om sommeren er aktiviteter. Byen ligger ideelt for ferieog sommerhusgæster i området. Glesborg Kirke kaldes ofte Djurslands domkirke, fordi den er større end de fleste landsbykirker.

St. Sjørup med oprindelig landsbyidyl

Tag stien til Paradiset for at komme til stranden. Hver tirsdag i juli er der Sommerby med kræmmermarked, hestevognskørsel med mere.

Aarhus Airport Hestehaven Ringelmose Skov Fjeld Skov Løvenholm Skov Ramten Skov Ørbækgaard Plantage Annebjerg Plantage Katholm Skov Skramsø Plantage Sønder Skov Tårup Skov Auning Skov Fruerlund Plantage Pognæs Hevring Hevringholm Lystrup Mogenstrup Tørslev Kare Lille Sjørup Voer Hollandsbjerg Spangshuse Udby Ingerslev Råby Kær Tørring Kæ Tørring Knejsted Skalmstrup Brunmose Tårup Tøjstrup Bode Grund Floes Vejlby Fausing Virring Liltved Langkastrup Ammelhede Krogsager Dagstrup Falkær Gårde Rigtrup Skader Villendrup Østrup Ommestrup Korslund odbjerg Strandkær Tåstrup Rostved Korup Essig Bjødstrup Skrejrup Fårup Smouen Kejlstrup Krarup Tjerrild Mesballe Koed Kolindbro Ebdrup Astrup Skarresø Bugtrup Mårup Kelstrup Nødager Horstved Sundby Sivested Mark Sivested Bøjstrup Strøby Attrup Marie Magdalene Øksenmølle Skramsø Mølle Stabrand Kærby Margrethelund Svenstrup Kærende Tøstrup Sorvad Nielstrup Georgsminde Stenbergholt Nørager Mark Kolstrup Gårde Ulstrup Mogenstrup Basland Huse Dystrup Hytten Hedegård Tranehuse Hegeda Fjellerup Mark Tustrup Skovgårde Glesborg Kær Tvedhuse Bønnerup Hemmed Albæk Brøndstrup Emmedsbo Brokkedal Constantia Ørbæk Kn Mastrup Mark Mastrup Godthåb Dalstrup Dolmer Thorsø Enslev Kirial Selkær Kastbjerg Skindbjerg Villersø Robstrup Sangstrup Hammelev Åstrup Karlby Veggerslev Rimsø Emmelev Østerballe Albøge Hallendrup Lund Obdrup Høbjerg Tolstrup Homå Hesselager Revn Næsby Fuglsang Vejlby Ginnerup Fannerup Søby Allelev Fladstrup Skiffard Glatved Hoed Ny Balle Birkesig Rosmus Hyllested Attrup Drammelstrup Fuglslev Ørup Gravlev Pederstrup Hyllested Skovgårde Holme Lyngsbæk Handrup Krakær Femmøller Øerne Ålerne Ah Skovgårde Elsegårde Boeslum Stokkebro Mygind Allestrup Store Sjørup Stubbe Voer Færgested Vivild Holbæk Udbyhøj Vasehuse Mellerup Hørning Uggelhuse Ugelbølle Hårup Mejlby Risskov Vejlby Vejlby Risskov Følle Nimtofte Stenvad Gjesing Ramten Fjellerup Nørager Voldby Glesborg Gjerrild Bønnerup Strand Ørum Balle Lyngby Trustrup Ålsø Ålsrode Tirstrup Feldballe Egsmark Dråby Pindstrup Auning Allingåbro LYSTRU Rønde Thorsager Ryomgård Kolind Ebeltoft Ørsted AARHUS GRENAA Djurs Lübker Golf & Spa Resort Sommerland Kattegatcentret Skandinavisk Dyrepark Munkholm Zoo 50 KR's høj Skanse Hamlets grav Fregatten Jylland Skanse Tustrup Oldtidsminder Det Grønne Museum Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum Ring Djursland Stenvad Mosebrugscenter Thorsager Rundkirke Museum Østjylland Museum Østjylland Glasmuseet Ebeltoft Kyst- og Fjordcentret Djursland for fuld Damp Ree Park Safari Auning Kart Park Dansk Motor & Maskinsamling Djurslands Jernbanemuseum Besøgscenter Karlsladen Gjerrild Klint Fornæs Fornæs Fyr Sangstrup Klint Gjerrild Nordstrand Havknude Arnakke Kobberhage Hassensør Gåsehage Ahl Hage Sletterhage Knudshoved Hjembæk Karlby Klint Havhuse Lystrup Strand St. Sjørup Strand Grenaa Strand Glatved Strand Egsmark Strand Handrup Strand Lyngsbæk Følle Strand Gammel Løgten Ebeltoft Vig Udbyhøj Fjellerup Strand Dråby Strand Boeslum Strand Elsegårde Strand Rygård Strand Hjel Besøgscenter Øvre Strandkær Molslaboratoriet Blå Flag Station Blå Flag Center Blå Flag Station Aarhus Airport Fjeld Skov Løvenholm Skov Ramten Skov Ørbækgaard Plantage Annebjerg Plantage Katholm Skov Skramsø Plantage Sønder Skov Tårup Skov Auning Skov Fruerlund Plantage Pognæs Hevring Hevringholm Lystrup Mogenstrup Brunmose Tårup Tøjstrup Kastrup Falkær Går Ringsø Ommestrup Bogens Bjødstrup Tåstrup Essig Kejlstrup Basballe Krarup Koed Kolindbro Bugtrup Mårup Kelstrup Nødager Horstved Sundby Sivested Mark Sivested Bøjstrup Strøby Attrup Marie Magdalene Øksenmølle Skramsø Mølle Stabrand Kærby Margrethelund Svenstrup Kærende Tøstrup Sorvad Nielstrup Georgsminde Stenbergholt Nørager Mark Kolstrup Gårde Ulstrup Mogenstrup Basland Huse Dystrup Hytten Hedegård Tranehuse Hegedal Fjellerup Mark Tustrup Skovgårde Glesborg Kær Tvedhuse Bønnerup Hemmed Albæk Brøndstrup Emmedsbo Brokkedal Constantia Ørbæk Kn Mastrup Mark Mastrup Godthåb Dalstrup Dolmer Thorsø Enslev Kirial Selkær Kastbjerg Skindbjerg Villersø Robstrup Sangstrup Hammelev Åstrup Karlby Veggerslev Rimsø Emmelev Østerballe Albøge Hallendrup Lund Obdrup Høbjerg Tolstrup Homå Hesselager Revn Næsby Fuglsang Vejlby Ginnerup Fannerup Søby Allelev Fladstrup Skiffard Glatved Hoed Ny Balle Birkesig Rosmus Hyllested Attrup Drammelstrup Fuglslev Ørup Gravlev Pederstrup Hyllested Skovgårde Holme Lyngsbæk Handrup Krakæ Femmølle Stokkebro Allestrup Stubbe Vivild Ugelbølle Studstrup Nimtofte Stenvad Gjesing Ramten Fjellerup Nørager Voldby Glesborg Gjerrild Bønnerup Strand Ørum Balle Lyngby Trustrup Ålsø Ålsrode Tirstrup Feldballe Pindstrup Auning Mørke Ryomgård Kolind GRENAA Anholt By Djurs Lübker Golf & Spa Resort Sommerland Kattegatcentret Skandinavisk Dyrepark Munkholm Zoo 50 KR's høj Skanse Skanse Tustrup Oldtidsminder Herregårdsmuseum Ring Djursland Stenvad Mosebrugscenter Museum Østjylland Ree Park Safari Dansk Motor & Maskinsamling Djurslands Jernbanemuseum ØRKENEN Gjerrild Klint Fornæs Fornæs Fyr Sangstrup Klint Gjerrild Nordstrand Havknude Arnakke Kobberhage Mols Hoved Knudshoved Hjembæk Karlby Klint Havhuse Lystrup Strand St. Sjørup Strand Grenaa Strand Glatved Strand Gammel Løgten Strand Fjellerup Strand Dråby Strand Boeslum Strand Rygård Strand Hjelm Memory Lane Rockmuseum Blå Flag Station Blå Flag Center Blå Flag Station 1 2 77 106 161 124 123 124 107 124 2 4 5 6 7 8 8 8 8 11 29 13 14 21 16 37 53 17 20 15 25 31 34 33 35 36 42 43 57 64 52 71 141 142 143 144 145 137 131 B C D E 140 136 75 74 77 73 151 152 110 124 111 113 112 2 118 115 121 116 117 120 119 Glesborg Bygade 54 · 8585 Glesborg % 86 38 70 02 · 02318@coop.dk Bestil online på superbrugsenglesborg.dk Åbningstider: Alle dage 7.30-19.00 Sommer 7.30-21.00 Slagter, delikatesse og pølsemageri · Frugt & grønt
· Bager · Vin
8500 Grenaa % 86 38 40 02
Let køb
HEGEDA L VILDT
Gjerrild
Gjerrild 111 112
Glesborg
Nørager
52

I Fjellerup står tiden dejligt stille

Alt ånder fred, da kirkeklokkernes kimen varsler en ny fantastisk feriedag. Turen går måske til den skønne, børnevenlige strand med det lune, flade vand. Måske er det i dag, vi skal gå i skoven eller turen ad Bønnerupstien. Måske vil vi det hele og slutte dagen af på restaurant.

Man skal rigtigt langt ud i vandet, før man ikke kan bunde længere, og børnene kan roligt lege selv, så længe en voksen har dem inden for synsvidde. Skal børnene have inspiration til legen, låner de udstyr til at fange krabber og rejer hos naturvejlederen. Her kan du også leje havkajakker, og især for begyndere er her perfekt.

Nordkysten side 52

Vi ved, hvor sommerlandet er smukkest Book din sommerhusferie her: feriepartner.dk

Læs om os, aktiviteter i Fjellerup og meget mere på www.fjellerupby.dk

Se også vores Facebook gruppe: Fjellerup - byen ved skov og strand

Fjellerup Seje Sild er en forening af frivillige, der strikker alt muligt lækkert, som kan købes til en god pris ved Bundgarnsmuseet, som sildene passer.

God mad og overnatning Når sulten melder sig, er der lækker mad på restauranterne. Du kan fx besøge spisestedet Delizioso eller food trucken Mosters2go. En cykel- eller gåtur ad stien til Bønnerup eller i skoven kan hjælpe både på varmen og på at fordøje maden. I Fjellerup er der en velassorteret DagliBrugsen med legepladsen Fjollehaven overfor. Friskt morgenbrød og flotte kager får du hos Fjellerup Bageri.

Overnatning er der god mulighed for i området, fx. på Fjellerup Strands Camping. Den lokale Feriepartner Djursland udlejer feriehuse i tæt samarbejde med Feriepartner i Ebeltoft. De to bureauer sikrer dejlige oplevelser i et stort udvalg af kvalitetshuse på hele Djursland. w fjellerupby.dk

Denne side er sponsoreret af: w Dagli’ Brugsen Fjellerup, w Delizioso, w Fjellerup Bageri , w Fjellerup Strand Camping, w Mosters2go og w Onkel Maler

53 Annonce
FJELLERUP
2

Restaurant Kattegat

ved Bønnerup

Strand byder alle velkommen

restaurantkattegat.dk

Havet 24 A, Bønnerup Strand 8585 Glesborg · % 52 90 01 86

Facebook: Café Kajkanten Ny Havnevej 23 · 8585 Glesborg CAFÉ

SPORTS- OG FRITIDSTØJ

TIL HELE FAMILIEN

NY FORM & MIO MONDO

Ny Havnevej 10 • Bønnerup Strand WWW.NY-FORM.COM

Besøg os på idylliske Bønnerup Havn og oplev vores store udvalg af årstidens fisk og skaldyr.

Ferske fisk købes dagligt fra Danske Fiskeauktioner og håndskæres i butikken. Bredt udvalg af røgvarer både varm- og koldrøget fra eget røgeri.

Åbningstider

Hverdage 9-17 · Lør-søn 9-16

Juli: alle dage 9-18

BESØG BUTIKKEN OG NYD DEN GODE SERVICE

DAMETØJ · MODE · MÆRKEVARER

ÅBENT ALLE DAGE 10.00-17.00 MANDAG LUKKET

Åbningstider

Alle dage 7.00 - 18.45

Uge 26-32 7.00 - 20.45

Brugsen Bønnerup

Bønnerupvej 12, Bønnerup

Strand · 8585 Glesborg

% 86 38 61 26 · 02125@coop.dk

Lille hyggelig restaurant tæt på Bønnerup Havn. Dejlig stor terrasse med udeservering hele sommeren.

• Smørrebrød • Dansk “mormormad”

• A la carte • Dagens Ret Hold din fest hos os, eller ud af huset.

• Helstegt pattegris • Buffet

• Portionsanretninger • & meget mere!

Vi klarer forberedelsen, serveringen og oprydningen.

Åben hele året Mulighed for Take Away

BØNNERUP
Kajkanten
% 70 26 22 10 · Havnen Bønnerup Strand
MØLLEFISK OG HAVNENS RØGERI
Se åbningstider og mere på www.restaurant-laura.dk • ☎ 61 74 65 30 Fiskervej 17 • 8585 Glesborg • Facebook: Restaurant Laura Bønnerup Strand
Nordkysten side 52 Nordkysten side 52 Nordkysten side 52
119 115 116
Nordkysten side 52
121
Nordkysten side 52
120
Nordkysten side 52
118
54
Nordkysten side 52
117

Bønnerup Havn – Ægte miljø på Nordkysten

Fiskeri, strand, natur, legeplads og aktiviteter

Der er mange gode årsager til, at havnen året rundt er en magnet, der tiltrækker både lokale og gæster. Det er lykkedes at bevare den stemning, der er helt særlig for en mindre fiskerihavn. Her kan du dufte saltvandet fra Kattegat og mærke det maritime vingesus, når du spadserer langs de mangeartede havnefronter.

Her er stadig aktive fiskere, der lander friske fisk fra deres blå kuttere, og der er godt gang i salget af fisk i den populære fiskebutik midt på havnen.

Har I lyst til en dukkert, ligger den skønne sandstrand i gåafstand. Her er udsigt over Kattegat og solnedgang i verdensklasse, som mange valfarter til for at få et mindeværdigt foto af.

Af gode eksempler på aktiviteter kan nævnes, at guiderne fra Kyst- og Fjordcentrets sommerbase på havnen fortæller om det maritime liv, og hjælper dig med at fange krabber. Den årlige havnefest i første uge af juli er også et stort tilløbsstykke med musik og kræmmere, ligesom legepladsen er et besøg værd.

Spisesteder for enhver smag

Bønnerup Havn har mange gode muligheder for spisesteder for enhver smag – Café Kejser – Havnegrillen Bønnerup – Café Kajkanten – der med hver deres islæt er skønne spisesteder, ligesom vores lokale Ny Form trækker mange til.

De friske fisk fra havnens gode fiskehandler kan tilberedes på en af havnens mange tilgængelige grills. Fiskemandens lune fiskefrikadeller eller din egen madpakke kan indtages på en af de mange hyggelige indbydende kroge med bordebænkesæt. Plads til alle

Bønnerup Havn er et sted, hvor du både kan spise din egen mad, eller nyde et måltid på et af spisestederne. Det er også baggrunden for, at der er masser af aktiviteter, der enten er gratis eller med begrænset betaling. De lokale giver gerne tips og gode råd til gæsterne. De ved, hvordan slæbestedet betjenes, kender de gode løberuter og ved hvor i området, du kan fange fisk.

Se mere på w boennerup-lbh.dk

55 Annonce

EBELTOFT PARK B&B

56 værelser · Overnatning inkl. morgenmad

Tæt på: Strand · Golf Vandreruter b.la Kystruten Fregatten Jylland Mountainbike stier Den gamle købstad i Ebeltoft

Book ophold

% 86 34 32 22 www.ebeltoftparkbb.dk mail@ebeltoftparkbb.dk

Vibæk Strandvej 4 · 8400 Ebeltoft

140 Blushøj Camping Ebeltoft D4

Åben 22/3-29/9. Flot udsigt over Kattegat og tæt på stranden. Legeplads og swimmingpool med vandrutchebane. Udlejning af hytter: Fra helt enkle på 16,5m2 til miniferiehuse på 45m2 Mulighed for at leje cykel, båd og kajak.

Elsegårdevej 55, 8400 Ebeltoft, % 86 34 12 38, info@blushoj.dk, www.blushoj-camping.dk

141 DCU-Camping Ebeltoft*** D4 Åben hele året. Swimmingpool, fra midt maj til slut august, på mindst 27 grader og med stor vandrutschebane. Udlejning af hytter/ luksushytter med bad og toilet. Dråbyvej 13, 8400 Ebeltoft, % 86 34 16 25, mols@dcu.dk, www.camping-mols.dk

bad/toilet, TV og internet.

Hyggelige lyse værelser med bad/toilet, TV og internet. Kontinental morgenmad. 300 m til strand og skov/plantage.

Kystvej 1 · 8500 Grenaa · ☎ 86 32 26 77 info@havlundgrenaa.dk · www.hotelhavlund.dk

142

DCU-Camping E1

Gjerrild Strand***

Åben 15/3 til 27/10. 3 luxushytter til 6 prs., 2 hytter til 4 prs., 1 sommerhus til 6 prs., 3 glampingtelte til 4 prs. Gratis pool og bad, 2 store legepladser, beliggende kun 300m fra Norddjurslands bedste badestrand. Langholmvej 26, Gjerrild, 8500 Grenaa, % 86 38 42 00, www.camping-gjerrild.dk, gjerrild@dcu.dk

143 Elsegårde Camping D4 Åben hele året. Udlejning af hytter: Fra helt enkle på 16,5m2 til små feriehuse på 45m2. Børnevenlig med legeplads og adgang til pool, hoppepude og stor legeplads på Blushøj Camping. Gode muligheder for gå- og cykelture og fiskeri. Kristoffervejen 1, 8400 Ebeltoft, % 86 34 12 83, eg@egcamp.dk, www.egcamp.dk

144 Fornæs Camping E2 Åben 23/3-20/10. Gode muligheder for dykning og fiskning. Børnevenlig campingplads med bl.a. opvarmet swimmingpool, 2 legepladser, minigolf og petanque. Stenmarksvej 36, 8500 Grenaa, % 40 18 76 78, info@fornaescamping.dk, www.fornaescamping.dk

146 Sølystgård Strand C4 Camping*** Åben 23/3-22/9. Udlejning af hytter. Dragsmurvej 15, Fuglsø, 8420 Knebel, ved Ebeltoft, % 86 35 12 39, mail@soelystgaard.dk www.soelystgaard.dk

145 Rugaard Camping E3

Åben 23/3-22/9. En plads med fred og ro og noget af Danmarks bedste fiskevand. Kort afstand til mange af Djurslands seværdigheder. Udlejning af hytter og sheltere.

Rugaardsvej 4, 8400 Ebeltoft, % 86 33 62 16, camping@rugaard-gods.dk, www.rugaard-camping.dk

Navn Adresse Telefon Mail Hjemmeside Kort Allingåbro Hotel - Bed & Breakfast Hovedgaden 9, 8961 Allingåbro 8648 1007 ah.kobu.dk w .kobu.dk 131 B2 Molshøjgård Dyrhøjvej 37, Knebel, 8420 Knebel 9399 1156 jelgaardpete@gmail.com molshøjgård A C3 Danhostel Rønde Grenåvej 10 B, 8410 Rønde 4040 1811 roendevandrerhjem@pgu.dk w danhostelronde.dk B C3 Toppen af Ebeltoft Hostel Egedalsvej 5, 8400 Ebeltoft 8634 2053 ebeltoft@danhostel.dk w toppenafebeltoft.dk C D4 Vigen Ferielejligheder Adelgade 5, 8400 Ebeltoft 8634 4800 vigen-ferie@mail.dk w vigenferielejligheder.dk D D4 Ørsted Kro Rougsøvej 118, 8950 Ørsted 8750 8950 saschasteenfath@hotmail.com w .oerstedkro.dk E B1 OVERNATNING PRIVAT OVERNATNING www.dronningensferieby.dk 87 58 36 50 ☎ 86 48 10 07 Hovedgaden 9 · 8961 Allingåbro gkj@kobu.dk · www.kobu.dk Allingåbro Hotel – Bed & Breakfast OVERNATNING TÆT PÅ NATUR VÅGN TIL FUGLEKVIDREN MØDER MED ET TWIST UDSIGT TIL INDSIGT FIRMAFEST OG SELSKABER PLADS TIL LIVETS FESTER Kysthotellet Djursland | Kystvej 26 | 8500 Grenaa tlf. 89595959 | mail: reception@kysthotellet.dk | www.kysthotellet.dk Pakhusvej 1 · 8420 Knebel % 86 35 07 70 · thorupgjestgiveri.dk Thorup Gjæstgiveri Bed & Breakfast Åbent hele året 10 værelser 134 131 133 130 Grenaa F7 side 33 B2, Nordkysten side 52 Grenaa D7 side 33 C4, Rønde · Mols · Helgenæs side 46 www.dalgaardcamping.dk Nordkystvejen 65, Skovgårde · 8961 Allingåbro % 86 31 70 13 · www.dalgaardcamping.dk Hele familiens pusterum, tæt ved strand og skov Klintegårdens
www.klintegaarden.info
Bed & Breakfast
Hjembækvej 54, Sangstrup · 8500 Grenaa klintegaarden@godmail.dk · % 86 33 23 04
137 136 132 C1, Nordkysten side 52 E1, Nordkysten side 52
40
Ebeltoft C2 side Hotel Havlund B&B 135 Grenaa E7 side 33

Service og hjælp til bilen

På Djursland kan du hurtigt og kvalificeret sende bilen til service eller få hjælp, hvis bilen er gået i stykker. Her på siden finder du et udvalg af de værksteder og forhandlere, der står klar med hjælp, hvis uheldet er ude. Har du brug for at leje en bil, er der også mulighed for det.

Følg med på w trafikinfo.dk

Saabydalvej 2
8550 Ryomgård
86 39 40 99 · www.spabiler.dk Svend Pilgaard Automobiler Trekanten 8 · 8500 Grenaa · % 86 32 14 11 · www.vw-grenaa.dk Hovedgaden 58 · 8410 Rønde · ☎ 86 37 29 00 SERVICE OG REPARATION AF ALLE BILMÆRKER – OGSÅ I GARANTIPERIODEN KONGSGÅRDE AUTOVÆRKSTED Asgilhøjevej 51 · 8420 Knebel % 86 35 62 66 · www.kongsgaardeauto.dk Djurslands bedste udsigt mens du venter E. Møller s Auto ApS Gyvelbakken 2 · 8500 Grenaa ☎ 86 32 65 66 Salg og udlejning af Brenderup trailere 155 155 155 155 Trekanten 20 · 8500 Grenaa · ☎ 86 32 79 00 · www.mthbiler.dk DIN LOKALE TOYOTA FORHANDLER I GRENAA AUTOSERVICE 151 D2 Grenaa G4 side 33 Grenaa B2 side 33 C4 C3
·
%
155 Grenaa G4 side 33

Kortet her er en smagsprøve på oplevelser ved Djurslands kyster og er hentet fra bogen Danmarks Strandguide Djursland af Bo Skaarup.

Tag guiden med dig overalt. Bogen beskriver 102 strande med en feltguide, en masse gode og praktiske råd, smukke fotos og meget andet godt. Strandguiden kan købes på turistinformationerne i Ebeltoft og Grenaa, på flere campingpladser og hos boghandlere på Djursland. Prisen er 149 kr.

Du kan også finde mere information og købe bogen på www.danmarksstrandguide.dk

Grenaa Strand

Grenaa Strand – Tilgængelig og med livreddertårn Grenaa Strand udmærker sig med sine syv km, det fine sand, Blå Flag, de mange faciliteter, den lette adgang, livreddertårn og trygheden. Ved Polderrev, tæt ved Dronningens Ferieby, ligger en af Danmarks allermest handicapvenlige strandområder specielt udviklet til bevægelseshæmmede. Her er også livreddertårn. Ved Katholm Strandvej er der nedgang til stranden.

Danmarks Strandguide Djursland Danmarks Strandguide Djursland Adgangs- og opholdsregler på strande, kyster og klitter Offentlighedens adgang til at færdes på, opholde sig på og bade fra stranden er reguleret Naturbeskyttelsesloven.ninger er åbne for færdsel til fods, kortvarige ophold og badning på arealer mellem daglig lavvandslinje og den sammenhængende anden strandbredsvegetation.” Man må bade og opholde sig på stranden kortere tid –Adgang sker på eget ansvar. Man må sove på stranden også sovepose – men det er ikke tilladt at sætte telt eller lignende op. På strande, kyster og klitter er det tilladt at færdes til fods, at trække cykler, barnevogne og lignende samt for handicappede at anvende kørestole og 3-hjulede knallerter. På klitfredede arealer er sidstnævnte dog kun lovligt på anlagte veje og på ubevokset strandbred. Det er tilladt at have en båd uden motor, som f.eks. en kajak, liggende på strandbredden under sit ophold på stranden. Man må gerne tænde bål på stranden, men ikke bevoksede, regler kan dog forbyde det på den pågældende lokalitet. Ridning er tilladt perioden fra den 1. september til den 31. maj på den ubevoksede strandbred, hvis der er lovlig adgang til den. På privatejede strandbredder, kyster og klitter må man ikke op-domme. Ejeren må ikke forhindre eller vanskeliggøre adgangen På strandarealer, som inden 1916 blev udlagt som have eller inddraget under en erhvervsvirksomhed, gælder ovenstående ikke. Undtagelsen gælder også havne- og forsvarsanlæg. af Bo Skaarup www.danmarksstrandguide.dk
STRANDGUIDE

Ahl Strand

Ahl Strand – Favoritstranden for kitere Et af landets absolut bedste steder at kitesurfe, og det tiltrækker både kiterne og dem, der bare gerne vil se på, når de farvestrålende skærme jager hen over det lave vand. Solnedgangene set fra Ahl med Mols Bjerge som dramatisk bagtæppe er et betagende syn.

Vibæk Strand

Vibæk Strand – Den bynære Strand ved Ebeltoft Ebeltoft Vig er et favoritsted blandt windsurferne, for vandet er lavt langt ude og bølgerne gode, og netop ved Vibæk Strand er det let at komme til. Her er også blåt flag, beachvolley bane og i sommerugerne er her aktiviteter med naturguider ved oplevelsespladsen. Stranden er generelt meget børnevenlig og vandet er varmere end ved andre strande.

Femmøller Strand

Femmøller Strand – Badeoplevelser for foden af Mols Bjerge

Et af Danmarks klassiske badeområder med stolte, historiske traditioner. Selve stranden er en fin og børnevenlig familiestrand med alle faciliteter, inklusive Blå Flag. Her er god plads til strandlivet, og stranden er et godt udgangspunkt for ture i Mols Bjerge.

Skødshoved Strand

Skødshoved Strand – Legeplads for alle Livlig strand og havn, der er en af Molslandets favoritter, med havneliv, lystsejlere, wind­ og kitesurfere og klassisk bademiljø. Gode faciliteter og nem parkering. Lidt mod nord skifter stemningen til en børnevenlig og typisk sommerhusstrand. Den brede Nordstrand er også populær, men her er alligevel mere ro. Særlig dejlig en stille sommeraften, hvor der er udsigt til lav sol over Aarhus.

Fjellerup Strand

Fjellerup Strand – Børnenes badeland

Blå Flag Center, sommerliv, kæmpe isvafler – Fjellerup er en af Djurslands mest populære badestrande og meget børnevenlig. Her er brede sandklitter, og ude i vandet sikrer revle på revle lavt vand langt ud og fin sandbund. Ved Oplevelsesplads Fjellerup Strand, ved Thomasminde er det populært at surfe.

Egens Havhuse

Egens Havhuse – Windsurfing med Kalø Slotsruin som kulisse

’Hullet’ kaldes den del af Kalø Vig ved Egens Havhuse som windsurferne har indtaget. Når vinden er mellem vest-nordvest og syd-sydvest slipper de grejet løs på bølgerne. På en høj bakke ligger den næsten dukkeagtige, lille Egens Kirke med udsigt over Kalø Vig og et flot vue til Kalø Slotsruin.

Scan

Vestergade 46 A

Grenaa

Havnevej 128

8500 Grenaa

Assentoft

Gl. Grenåvej 222

8960 Randers SØ

Drosselvej 4

8410 Rønde

Købmand Daniel Petersen

Købmand Asger Korgaard Auning

Ebeltoft

Maltvej 2

8400 Ebeltoft

Købmand

Allingåbro

Rougsøvej 47

8961 Allingåbro

Rønde
Heine Petersen og Henrik Nymark
8963 Auning
Købmand Melle Roed
Købmand Birgit Eggert
Find flere oplysninger samt åbningstider på rema1000.dk LOSE YOUR HEAART
til mere end 25 direkte destinationer eller videre ud i verden med et stop
Købmand Peder Timm Bak
AAR.DK Flyv
eller gå ind på aar.dk
B2 · Assentoft B2 · Auning C2 · Rønde C3 · Grenaa C6 side 33 · Ebeltoft city side 42 D3 124 123
og se vores rejsemål
Allingåbro
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.