Page 1

commerciĂŤle bijlage

Dinsdag 20 maart 2012, 41e jaargang nr. 300 Reformatorisch Dagblad

NIEUWE MEDIA ann nu o


Me t VeluweBellen belt u grat is naar alle Veluwebellers Over Bel Telecom Bart Bel is in 2002 begonnen met het inbouwen van carkits, camerasystemen en blackboxen, toen nog onder de naam Bel Car Electronics. In deze periode kwamen steeds meer klanten met de vraag of Bart ook de mobiele telefoons en de abonnementen kon gaan regelen. In 2006 is Bel Telecom ontstaan, een winkel in Nunspeet die van alle markten voorzien is op gebied van telecommunicatie. In 2011 heeft de winkel een grote metamorfose ondergaan, de winkel is groter geworden en heeft een professionele uitstraling gekregen inclusief een balie voor de zakelijke klanten.

Bel Telecom bestaat nu al geruime tijd en is link gegroeid. Wat is het geheim van jullie succes? We hebben ons succes vooral te danken aan lokale naamsbekendheid. Bel Telecom staat hier, en in de omgeving, bekend als een Business Partner die altijd voor haar klanten klaarstaat. We hebben een hoog serviceniveau en zijn zeer flexibel. Daarnaast denken we altijd mee met de klant en hebben we een breed assortiment. Niet alleen bieden we vaste en mobiele telefonie, maar ook inbouw en diverse ICT oplossingen. Een klant verlaat bij ons pas de winkel als hij tevreden is, en alles werkt zoals het moet werken. We hebben de winkel onlangs helemaal verbouwd en een grote heropening gehad. Er is nu een aparte hoek voor de zakelijke markt waar we ons vooral richten op Yes Telecom en natuurlijk VeluweBellen.

Waar staan jullie bij de klant om bekend? Het leveren van goede service staat bij ons heel hoog in het vaandel en klanten vinden dit ook steeds belangrijker. Daarnaast zijn we zeer flexibel wat klanten waarderen. Een klant die altijd op de weg zit, helpen we bijvoorbeeld door zijn carkit ’s avonds in te bouwen. Verder denken we met de klant mee om te zoeken naar de juiste oplossingen. En daar zijn we ook altijd heel eerlijk in. Soms zorgt een voorstel niet voor een financiële besparing, maar kunnen we wel bepaalde service of voordelen leveren die voor de klant interessant zijn. Door hier eerlijk, open en transparant in te zijn hebben we bereikt waar we nu zijn. Een hoog serviceniveau, zeer flexibel, meedenken met de klant en eerlijkheid. Dat zijn onze kernwaarden en daar staan we om bekend.

Hoe beschrijft Bel Telecom de huidige zakelijke markt? We merken heel sterk dat data een grote vlucht neemt. Flexibel en mobiel werken wordt steeds belangrijker en dat zie je ook terug in de hardware (bijvoorbeeld tablets en de mogelijkheden op smartphones). Maar ook data-abonnementen ontwikkelen zich en zijn steeds meer

afgestemd op de zakelijke markt. Verder is de zakelijke markt een stabiele markt. Klanten zoeken een Business Partner die ze kunnen vertrouwen, een provider met een goed netwerk en een goede service. Klanten zoeken een Business Partner die voor ze klaarstaat als er een probleem is en ook met een juiste oplossing komt. Je ziet heel sterk dat de prijs tegenwoordig niet meer het allerbelangrijkste is. Service, vooral in de zakelijke markt, wordt juist steeds belangrijker.

Door welke vraag in de markt is VeluweBellen ontstaan? Diverse ondernemingsverenigingen in de omgeving vroegen regelmatig om een abonnement wat ook een collectief voordeel had. Samen met het feit dat we graag een eigen abonnementsvorm wilde aanbieden, is VeluweBellen geboren. Door een goede samenwerking de afgelopen 4,5 jaar hebben we gekozen om deze abonnementsvorm samen met Yes op te zetten. Er is Commitment, Yes doet het goed op de zakelijke markt en niet te vergeten, Yes is flexibel en staat echt open voor dit soort initiatieven. Ruim een half jaar is VeluweBellen nu een feit en het is een abonnementsvorm die heel sterk in de markt staat!

Is VeluweBellen alleen geschikt voor op de Veluwe? Nee, VeluweBellen is puur een naam die ontstaan is uit de vraag van lokale ondernemers en werkt ook buiten de Veluwe. VeluweBellen werkt op het KPN-netwerk dus door heel Nederland maakt men gebruik van het beste netwerk. VeluweBellen is dan ook geschikt voor heel Nederland, ondanks de regionale naam.

Wat kunnen we nog meer verwachten van Bel Telecom en VeluweBellen? Met VeluweBellen willen we natuurlijk de grootste op de Veluwe worden! We zijn nu druk bezig de regio waarin we nu werken (Nunspeet en omgeving) met VeluweBellen te vergroten. Verder willen we met VeluweBellen uiteindelijk een totaalaanbod gaan bieden, niet alleen voice- en dataabonnementen. Zo bieden we ook VeluweBellen Track & Trace voor eenvoudige ritregistratie en diverse ICT oplossingen zoals hosted exchange en back-up online. Maar ook inbouw van carkits staat nog op het verlanglijstje van VeluweBellen. De ontwikkelingen staan dus zeker niet stil!

VeluweBellen • Stationslaan 37 • 8071 CK Nunspeet • T: 0341-252999 • F: 0341-252499 Account Managers: Bart Bel: 06-51696112 • Sander Drenth: 06-13137888

www.veluwebellen.nl


dinsdag 20 maart 2012 Reformatorisch Dagblad

NIEUWE MEDIA

3

Social media mobiliseren de massa Anne-Mette Vergunst

Of je nu zoekt naar een oude bekende of je wilt je vrienden laten weten dat je Nike een topmerk vindt. Via Facebook, Twitter of Hyves bl ven vrienden en kennissen alt d op de hoogte van wie je bent en wat je doet. Vooral jongeren laven zich aan deze digitale manier van communiceren. „Social media verhogen de maatschappel ke betrokkenheid, maar hebben ook een bepaalde leegte in zich”, aldus Wilhelm Doeleman (19) uit Bennekom.

geeft de voorkeur aan Twitter. Dit medium biedt, volgens de jonge bedr vennetwerker van Woord en Daad, ook zakel k gezien unieke mogel kheden. „Twitter maakt het mogel k een stelling te deponeren over een maatschappel k issue. Zo kun je op relatief eenvoudige manier een grote groep mensen bewust maken van een maatschappel k probleem. Neem de Wees Eerl k actie van Woord en Daad. Jongeren str den in klassenverband om duurzaamheidpunten. Deze punten kunnen

ze verdienen door onder andere een wedstr d via digitale media. De opdrachten variëren van het checken van een populair kledingmerk op kinderarbeid tot het onderzoeken van de schoolkantine op duurzame producten. Op deze manier komen ze er achter dat z keuzes kunnen maken om eerl ker te leven en te consumeren. Via social media houden ze anderen op de hoogte van het verloop van de wedstr d. Daarmee komt het belang van eerl k consumeren voor het voetlicht en het creëert

een b zondere betrokkenheid b het werk van Woord en Daad.”

Imago Deze natuurl ke manier van betrokkenheid zorgt ervoor dat steeds meer bedr ven jongeren proberen te bereiken via de sociale netwerksites. Daarb speelt niet een aantrekkel ke aanbieding, maar vooral het imago van een bedr f een grote rol. Wilhelm: „Wanneer ik lid wordt van een groep met een commercieel oogmerk is dit een bewuste keuze. Ik wil

Dat jongeren actief z n op sociale netwerksites, is inmiddels bekend. Meer dan 91 procent van de Nederlandse jongeren is actief op Facebook, Twitter of Hyves. Verhalen delen zit ons immers in het bloed. Al vanaf het ontstaan van de eerste volken heeft de mens de behoefte emoties te delen en gebeurtenissen door te geven. Voor jongeren z n social media een laagdrempelige manier om contacten te onderhouden en hun mening te vormen. „Social media draaien in wezen allemaal om het gevoel iets te kunnen betekenen”, aldus Wilhelm. „Zo is gebruik van Twitter en Facebook is voor m een manier om met anderen in gesprek te komen over wat m bezighoudt. Daarnaast verbinden social media je op een b zondere manier met personen waarmee je normaliter nooit contact mee zou hebben”, aldus Wilhelm. „Zo is het betrekkel k eenvoudig een politiek leider op de voet volgen of in gesprek te komen met een oude kennis aan de andere kant van de wereld. Daarmee kr g je totaal nieuwe mogel kheden om je mening te vormen.”

dan op de hoogte worden gehouden van een product of merk dat voor m van belang is. Een merk creëert alt d een bepaalde sfeer in z n communicatie-uitingen. Zo associeer ik Coca Cola met een stoere en jonge uitstraling. Ikea heeft een trendy Zweedse uitstraling en Apple heeft een ontzettend hip imago. Wanneer je via Facebook besluit lid te worden van een merk of bedr f betekent dat automatisch dat je je vereenzelvigt met de sfeer die zo’n merk uitstraalt. Dat doe je pas op het moment dat je zeker weet dat het feilloos aansluit b je eigen imago.” Belangr k in de keuze van een merk is volgens de jongeren vooral het fun-element en de betrouwbaarheid. „Nagenoeg elke jongere is te porren voor een leuk en aantrekkel k spelletje, ook al is dat gelanceerd door een bepaald merk. Voorwaarde is wel dat het bedr f stevig in de markt staat en een positief imago heeft. Anders wil geen enkele jongere zich daarmee verbinden.”

Privé Hoe leuk het snelle digitale contact ook kan z n, het delen via Facebook, Twitter of Hyves heeft volgens beide jongeren ook een duidel ke grens. Corine: „Privé moet privé bl ven. Sommige jongeren gaan m ns inziens veel te ver in het openbaar delen met elkaar. Zo zie je wel eens dat mensen in de paskamer van een kledingwinkel een foto van zichzelf maken, en deze vervolgens op Facebook plaatsen. Afhankel k van het aantal likes dat ze kr gen, kopen ze de kleding of juist niet.”

Façade Een andere keerz de van het gebruik van social media is volgens de jongeren het krampachtig hooghouden van je imago. Corine: „Social media is in wezen een façade. Je zet alleen de kant van jezelf neer die je wilt laten zien. Daarmee wordt het steeds moeil ker om met je ware ik, met alle leuke en minder leuke kanten, naar buiten te treden. En dat is waar het in echte vriendschap juist om draait: volledige acceptatie van elkaars positieve en negatieve karaktertrekken. Echte vriendcontacten onderhoudt je daarom face to face en niet via een social medium.”

Maatschappelijk Ook Corine Kalis uit Piershil maakt actief gebruik van social media. De 19-jarige MWD studente van de Christel ke Hogeschool Ede gebruikt Facebook vooral als platform om haar vrienden te volgen. „Met Facebook is het mogel k om met een selecte club mensen een eigen groep te vormen. Binnen dat platform kun je met elkaar ’praten’, foto’s delen of uitnodigingen te versturen. Dat geeft wel een extra dimensie aan je vriendschap.” De politiek geëngageerde Wilhelm

Colofon

Tekstschrijvers vakmaten.nl

Rederij Leerdam Simons Kleding

13 7

NIEUWE MEDIA anno nu is een bijlage van het Reformatorisch Dagblad Postbus 670, 7300 AR Apeldoorn Foto voorpagina: Sjaak Verboom

Vormgeving Thijs van Daalen Leonie van Dongen

Directie Ir. B. Visser

Eindredactie Agna van Rees

Manager commerciële zaken L.P. van Klaveren

Advertorials Bakker Vishandel Content Display Kliksafe

Advertenties BeboParket Bonisa Zending Eye-wear.nl GBS GMS Hyundai HS Muziek Ieds Kinderkleding Jansen Computers Jongbloed

14 4 6 12 10 8 12 12 12 10

5 5 11

Kliksafe Kok Uitgeverij Rederij Leerdam Reprovinci RietvelddeJong Rikkoert RMU Sabra Stacom Stephanos STH Records VeluweBellen

11 6 13 7 10 6 16 4 10 4 4 2

Digitaal magazine

Voor het online magazine zie rd.nl/nieuwemediaannonu


www.sabramuziek.nl

*$ '&%

sth REC

)# "

RDS

DOWNLOADEN de nieuwe manier van muziek kopen…

Rianne zingt samen met kinderen Rianne van Roon zingt samen met Projectkoor ‘Liberi’en kinderkoor‘Klein maar Dapper’uit Urk CD V7216 € 14,95

Benediction Instrumentale lof- en aanbiddingsliederen Jorrit Woudt, Krista van den Esker en Ronald IJmker CD V7157 € 17,95

CD PRODUCTIES

Wilt u thuis genieten van de mooiste muziek?

DVD PRODUCTIES OPNAME LIVECONCERTEN CD / DVD PERSINGEN VERMENIGVULDIGING CD'S & DVD'S

Beluister & download of bestel uw favoriete muziek op www.sth.nl

DIGITALE EDITING VOICEOVER MIXAGE & MASTERING ARTWORK & DESIGN

*#($! )# " ' &%

MC'S & CDR'S DISTRIBUTIE

Great Cathedral Organs De beroemde 19 langspeelplaten van Engelse kathedrale orgels zijn opnieuw uitgebracht, maar nu op 13 cd’s plus een cdrom. 13CDVD V7236 € 44,95

Magnifique Cathedral Tour - deel 1 Arjan & Edith Post met Marco den Toom spelen in Orleans CD V7233 € 14,95

Al onze producten zijn verkrijgbaar in uw Chr. muziek- en boekhandel. Sabra Harderwijk • Tel. 0341- 417947 • E-mail: sales@sabramuziek.nl Voor onze complete collectie: www.sabramuziek.nl

Geef weeskinderen in Malawi en Zambia toekomst! Voor € 15,00 per maand geeft u één kind kans op een betere toekomst!

In Malawi en Zambia wonen miljoenen weeskinderen. Door ziektes als HIV/aids en malaria zijn veel kinderen hun ouders kwijtgeraakt. Hun toekomst is zeer onzeker. Stéphanos helpt weeskinderen met (Bijbel)onderwijs, voedsel, kleding, medische zorg en opvoeding. In het Stéphanos Children’s Home wonen 110 kinderen. Op werkdagen komt nog eens een groep van 250 kinderen naar het weesdorp voor dagopvang. Ook wordt een consultatiebureau gerund voor kinderen tot vijf jaar. Daarnaast bereikt Stéphanos ruim 3.000 kinderen met programma’s in de omliggende dorpen, en dorpen in Zambia.

Wilt u ons helpen? Uw bijdrage is meer dan welkom op banknr. 33 53 07 450 t.n.v. Stéphanos, Uddel

Ds. L.M. Jongejan Ds. J. Joppe Ds. M. Klaassen Ds. L.W. van der Meij Ds. J. van Rossem

WNLOA CD 1411332 D nu voor

Stichting Stéphanos is een interkerkelijke stichting. Het doel van de stichting is het helpen lenigen van de diaconale nood in Malawi en Zambia. In het bijzonder door hulp aan weeskinderen en diaconale projecten. In het bestuur is de hele breedte van de gereformeerde gezindte vertegenwoordigd.

Dhr. D.J. Schouten Mr. C.G. van der Staaij Ds. K. Visser Ds. W. van Vlastuin Ds. H. Zweistra

Studieboek: Fundamenten van het christelijk geloof Op verzoek van de vele huisgemeenten in China steunt Bonisa in 2012 de herdruk van dit studieboek. Een boek waarin helder en zuiver de pijlers van de geloofsleer worden uitgelegd. Noodzakelijk als tegenhanger van onzuivere leringen die China’s kerk binnendringen.

Oplage: 50.000 exemplaren. Eén boek kost slechts één euro!

Er zijn kleine gemeenten met vijftig leden, maar ook grote met vijfhonderd. Hoeveel boeken neemt u voor uw rekening? Dank u wel voor uw bijdrage!

Postbank

31.555.32

o.v.v. Studieboek

Stichting Stéphanos, Postbus 1136 3860 BC Nijkerk, tel. 033 - 245 62 22 info@stephanos.nl, www.stephanos.nl

€11,-

Melkrijder 20a| 3861 | 3861 | Nijkerk | tel. 033-2537604 | info@sth.nl | www.sth.nl Melkrijder 20a SGSG | Nijkerk | tel. 033-2537604 | info@sth.nl | www.sth.nl

Over Stéphanos

Wij bevelen het werk van Stéphanos van harte aan! Ds. A.A. Brugge Ds. D.J. Budding Ds. G. Clements Ds. L. Groenenberg Ds. A. den Hartog

Symphony of Joy

Kees Alers flu Marco den Toit & om orgel DO

Ontmoet China Bonisa landdag D.V. zaterdag 21 april 2012 9.45-14.45 uur Chr. Geref. Pniëlkerk Ghandistraat 2, Veenendaal • M.m.v. kinderkoor Zanglust uit Barneveld • Diverse sprekers uit China, Canada en Nederland • Middagpauze en ontmoeting U bent van harte welkom op onze zendingsdag. Graag ontmoeten wij u!

!

Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief! Vraag vrijblijvend ons kwartaalblad aan!

www.bonisajongeren.nl

Grachtweg 20, 2161 HN Lisse 0252 - 41 82 69 www.bonisa.nl

Bonisa Z E N D I N G


dinsdag 20 maart 2012 Reformatorisch Dagblad

NIEUWE MEDIA

5

Content Display De Schans 40 2983 GT Ridderkerk Tel. 088 - 199 99 99 Fax 0180 - 41 69 77 info@contentdisplay.nl www.contentdisplay.nl

Simpel, snel en effectief een boodschap communiceren doe je vandaag de dag via narrowcasting. Benodigdheden: een beeldscherm, wat verse content en Content Display uit Ridderkerk.

Narrowcasting: nieuwe vorm van communicatie Makelaars, garagebedrijven, musea, huisartsen: ze hebben allemaal iets te communiceren. Waar de traditionele bedrijven en dienstverleners dat nog doen door middel van folders, lyers en brochures, hebben hun vooruitstrevende collega’s een nieuw medium ontdekt: narrowcasting. Kortweg komt dat neer op het informeren van mensen door mid-

del van monitoren. Eindeloos combineren Een fenomeen dat op steeds grotere schaal wordt ingezet, aldus Jeannette Zeggelaar en Anil Jagroep van Content Display, onderdeel van Zeggelaar Installatietechniek. En het is niet voor niets dat deze vorm van communicatie aan populariteit wint. „Het scherm

biedt tal van mogelijkheden. Je kunt foto’s, ilmpjes, animaties, teksten, newsfeeds en twitterberichten eindeloos met elkaar combineren. De informatie kan bovendien te allen tijde ververst worden. Ideaal voor wachtende klanten, bijvoorbeeld.” Content Display verzorgt het complete plaatje van narrowcasting. De totaalleverancier zorgt voor hard- en software, content en graische vormgeving. Op afstand kan de content ingeregeld en middels een zelfontwikkeld content management systeem geactualiseerd worden. Communiceren anno nu, heet dat.

Bakker Vis komt met QR-Code In nog geen jaar tijd maakte het gebruik van de QR-code een opmars in Nederland. Bakker Vis was er als de kippen bij. „Scan je de code, dan heb je direct een recept.” De QR-code deed afgelopen jaar nadrukkelijk zijn intrede in Nederland. Het zwart-wit geblokte vierkant is met iedere smartphone te scannen en kan allerlei informatie herbergen. Zo kan de code doorverwijzen naar een webadres en dat bespaart de consument heel wat overtikwerk. Het bedrijfsleven maakt op allerlei manieren gretig gebruik van het digitale noviteitje, maar toen de meeste Nederlanders nog maar amper wisten wat een QRcode was, had directeur Martijn Spilt van Bakker Vis uit IJmuiden de code al in z’n hart gesloten. Toen Spilt de code zag staan in een gerenommeerd tijdschrift, wist hij dat het niet lang meer zou duren voordat het wonderlijke vierkantje gemeengoed zou worden in Nederland. De importeur en exporteur van vis liet de code al gauw drukken op de verpakking van zijn producten. De mogelijkheden zijn eindeloos, aldus Spilt. „Neem dit doosje coquilles. Je scant de code en je komt met je mobiele telefoon direct terecht bij een leuk recept. Er is bovendien te lezen welke producten je hiervoor verder moet aanschaffen, de prijs komt in beeld en je krijgt

een wijnsuggestie. Leuk toch?” En bovendien heel interessant voor reclamecampagnes. „Zet je de vis in de aanbieding, dan kun je direct de bijpassende producten en wijnen aantrekkelijk prijzen en presenteren. Een betere clusterreclame kun je je niet wensen.” Koploper Spilt was in Nederland en vermoedelijk zelfs in Europa het eerste visbedrijf dat de QR-code actief gebruikte in reclame-uitingen. „Ik was er van overtuigd dat dit een dijk van een reclamemiddel zou worden. Daarom wilde ik er graag de eerste mee zijn.” En die analyse bleek niet uit de lucht gegrepen. Vrijwel alle verpakkingen van Bakker Vis zijn voorzien van de QR-code en onder consumenten kijkt bijna niemand er meer van op. Spilt is ervan overtuigd dat consumenten steeds meer geinteresseerd zijn in het verhaal achter een product. „Waar komt het vandaan? Wat zit er in? Heeft het een verantwoorde achtergrond? De QR-code is een prachtig instrument om in die behoefte te voorzien.”

Tal van oplossingen Het one-stop-shopping-concept van Content Display slaat aan, zeggen Jeannette Zeggelaar en Anil Jagroep. „Klanten investeren eenmalig in hard- en software. Daarna verzorgen Robin Zeggelaar en Collin van den Bos van ons creatieve team het beheer en de service. We staan tijdens werkdagen de klok rond voor onze klanten klaar.” De oplossing van Content Display is vooral aantrekkelijk voor bedrijven of organisaties met meerdere vestigingen. Steeds vaker wordt narrowcasting ook toegepast in supermarkten. Daarnaast biedt het ideale oplossingen voor bijvoorbeeld makelaars en autodealers, omdat Content Display de software kan koppelen aan databases. Voor onder meer musea zijn er speciale schermen met touchscreen en ook voor evenementen biedt Content Display diverse oplossingen.

Wat is een QR-Code precies? Een QR-code is een tweedimensionale code, die al werd ontwikkeld in 1994. De letters QR staan voor Quick Response (snelle reactie). De code is ontwikkeld in Japan, om de identiicatie van auto-onderdelen te vergemakkelijken. Het zwart-wit geblokte vierkante kan maximaal 251 tekens herbergen. Ruim voldoende om bijvoorbeeld een lang internet-adres te coderen. Na het scannen, wordt een gebruiker direct doorgestuurd naar een website. In Japan is de code al geruime tijd gemeengoed in tijdschriften, bushaltes, op billboards en op visitekaartjes. In Nederland is de QR-code de afgelopen jaren link in populariteit gestegen. Dat heeft onder meer te maken met opkomst van de smartphones, die nodig zijn om de mobiele code te scannen. De QR-codes zijn niet alleen geschikt voor internet-adressen. Achter het tweedimensionale blokje kunnen ook adresgegevens, geograische coördinaten, agenda-afspraken, telefoonnummers of platte tekst schuilgaan.

Bakker Vis Vlaardingenstraat 20 1976 AS IJmuiden Tel. 0255 - 51 40 03 Fax 0255 - 51 09 87 info@bakker-vis.nl www.bakker-vis.nl


SCHOONHOVEN

ZILVERSTAD

RIKKOERT RINGEN De mooiste en meeste trouwringen vindt u in Schoonhoven en Lekkerkerk.

UNIEKE TROUWRINGENGALERIE met meer dan 1000 ringen.

Setprijs incl. diamant € 1189,-

Huismerk Rikkoert Trouwringen meer dan 200 modellen. De voordeligste ring GRATIS

De voordeligste ring GRATIS U betaalt € 649,-*

Setprijs incl. diamant € 1840,De voordeligste ring GRATIS U betaalt € 995,-* Setprijs incl. diamant € 1398,De voordeligste ring GRATIS U betaalt € 745,-*

$&"&#' !&"%&#

!&"%&#' $&"&#

Alle overige merken 10% KORTING: m.u.v. Acredo Een unieke collectie voor een uniek moment. In geel, wit of meerdere kleuren goud. Ook naar uw eigen ontwerp door onze goudsmeden. Exclusief dealer van o.a.: Acredo, Aller, Colom, Desiree, Saint Maurice.

* Prijswijzigingen voorbehouden.

Liefde op het eerste gezicht.

Ontwerp uw eigen trouwringen met het unieke Acredo configur atie progr amma

I@2 >DD2 >6@A 8@2 K33@7-6$ I@2 09<@>/<@9 C@><72 2@ A4DD<@7H LE =@2 :68@7A@ B14313;DD4 32D42@7 /<; 8@2 7<@1/@ 8C6 @.B@99@72 659@<A<7>@7H F5@B<DD9 0664 =D06(0/6 9@@49<7>@7 A<@ 8@2 + ;DD4 /@4:@7A 9@4@7 =17 8C6#) A<5968D /<99@7 C@=D9@7H E69> 673 0<D 2/<7@4 %@33@7-6'! 6? >@/667 0<D A@ /@:@9<;:3@ GL#3B=D:@92;@3H

Kies uw eigen breedte, profiel, goudkleur, aantal diamanten, zetvorm etc. Haven 1-13 Schoonhoven Tel. (0182) 38 26 51 info@rikkoert.nl

Burg. Roosstraat 22 Lekkerkerk Tel. (0180) 66 14 90 www.rikkoert.nl

Vrijdag koopavond. Gratis parkeren nabij het Schoonhovense veer.

K33@7-6 h J61AD h ,** &*," ,+, h ///H@33@7-6H71


dinsdag 20 maart 2012 Reformatorisch Dagblad

NIEUWE MEDIA

7

Simons Kleding Kleyburgplein 29 2957 AT Nieuw-Lekkerland Tel. 0184 - 68 75 55 Fax 0184 - 68 75 56 info@simonswebkleding.nl www.simonswebkleding.nl

De lente zet weer voorzichtig voet aan wal in Nederland. En Simons Kleding in Nieuw-Lekkerland heeft er zin in. Met frisse dessins en kleurrijke variaties is de kledingzaak klaar voor de zon. In de winkels, én op het web.

Lentemode bestellen vanaf de keukentafel De winkels van Simons Kleding in Nieuw-Lekkerland, Dirksland en Werkendam zijn in de regio, maar ook daarbuiten een vertrouwd adres voor dames- en kinderkleding, vertelt Mieke Voorwinden. „Onze merken voor dames en voor jongens en meisjes doen het heel goed. En met de zomer in het verschiet is de collectie bovendien weer opgefrist.” Simons Kleding heeft daar een belangrijke hand in, omdat het

bedrijf via de leverancier nauwe contacten onderhoudt met de fabrikant, legt Wim Koemans uit. „Hier aan tafel nemen we voor het seizoen de trends door en kijken hoe we die kunnen verwerken de ontwerpen.” Indruk De Donna Due- en de Basicscollectie zijn terug te vinden in de internetwinkel. „De webwinkel is voor veel van onze klanten

een prettig verlengstuk van de fysieke winkels. Om voorafgaand aan een bezoek aan de winkel alvast een indruk te krijgen van de collectie, of om vanuit de gemakkelijke stoel een bestelling te plaatsen.” De webshop van Simons Kleding wordt telkens verbeterd en vernieuwd, zegt Voorwinden. „Inmiddels is ook de jongenskleding online te vinden en hebben we een professionele fotograaf ingeschakeld om de kleding zo waarheidsgetrouw als mogelijk af te beelden. Op die manier weet je echt wat je koopt.”

Webshop blijft ontwikkelen Mocht een kledingstuk toch niet naar wens zijn, dan kan het worden geretourneerd. „Ruilen is zelfs gratis”, zegt Koemans, die ook blij is met het vernieuwde verpakkingsmateriaal. „Geen bubbeltjesplastic meer, maar degelijke plastic enveloppen, die makkelijk hersluitbaar zijn en bovendien beter zijn voor het milieu.” „We zijn telkens in ontwikkeling”, vat Koemans samen. „Onze 8.500 digitale klanten hebben daar ook recht op.” Er zijn uitgebreide betalingsmogelijkheden en zelfs vanuit het buitenland is kleding te bestellen. De klanten van Simons Kleding zonder internet, kunnen ook met de telefoon in de hand een bestelling plaatsen. „We begrijpen best dat niet iedereen goed overweg kan met internet”, zegt Koemans. ”En het liefst zien we onze klanten natuurlijk in de winkels.”

@REPROVINCI IS OP ZOEK NAAR ONLINE PROFESSIONALS: #WEBDESIGNER #FRONTENDER #PROGRAMMEUR #PROJECTMANAGER check werkenbijreprovinci.nl

Reprovinci @Reprovinci

Reply

Retweet

Favorite

1h

#online strategie #concepting #social media #apps #contentmanagementsystemen #websites #campagnesites #seo #sea #ecommerce bij @Reprovinci

Reprovinci werkt voor Gereformeerde Bond, HHJO, HGJB, IZB, JBGG, JOP, Kerkbalans, Kerk in Actie, LCJ, Protestantse Kerk in Nederland en andere (non-profit) organisaties, bedrijven en scholen op het gebied van design, web, print en communicatie.


?1G/=0

>@;A@1O /5C>9

2G751G:=0C>

+577@AG<

@7 0/G1/<752

$' ,=@<A'8' C07?).E E24+ 680A'1':9E=? !''%8 ': ?7 #:.8E9 ''? ..?8.A =<5.AA'?)' '28:.*9 -ED; $' 5':9E' !''8 C07?).E E24+ E&>E#!8 '? E9 8' !':B'??'? ..? !'8 #:=8' =<'? 8' 9,!7E5'? <.?=:.@E9,! /=??').B '? )' 98.:8B?=< @'8 9@.:8 B'0; ":5..: !'8 /'A%; "? =?8)'B ).8 ''? :EDB #'5='A ?E'89 @'': !='%8 8' B=98'?; ('BEDB )' :'.A5E'39 5.? .?)':'? =< =?/' 9E8' =% -'/='B )' A( >DJN)*" "F34 "E;"$#K6 .*N*& ,B468'4-E

C07?).E&)'.A': 5==: ''? <:='%:E8; $' C07?).E E24+ E&>E#!8; ":5..: *@ /'A%;

@M "L *! ((N >DJN)*" "F34 I*N*& ,B36%'4-E

Gecombineerd brandstofverbruik: 5,2 - 8,2 (l/100 km) / 19,2 - 12,2 (km/l); CO2 - emissie: 135 - 200 (g/km). Uitstoot- en brandstofverbruikgegevens zijn gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd volgens Europese Verordening 715/2007/EEG.

H H H6 # D J N ) * " 6 N ! TM

GENOEMDE PRIJZEN ZIJN INCL. BTW EN BPM EN EXCL. KOSTEN RIJKLAAR MAKEN, LAKTOESLAG EN VERWIJDERINGSBIJDRAGE. AFGEBEELDE MODELLEN KUNNEN AFWIJKEN VAN STANDAARDUITVOERING. DRUK- EN ZETFOUTEN VOORBEHOUDEN. VRAAG UW DEALER NAAR DE VOORWAARDEN. ENERGIELABEL IS AFHANKELIJK VAN DE VERKRIJGBARE UITVOERING.

Zuid-Holland Barendrecht: Gorinchem: Katwijk: Maasdijk: Oostvoorne: Oud-Beijerland: Spijkenisse: Rotterdam: Waddinxveen: Zoetermeer: Zuidland:

Autobedrijf Noteboom Rotterdam B.V. Van Willegen Autobedrijven Dijksman Automobielbedrijven B.V. Automobielbedrijf Huisman B.V. Van Trigt Oostvoorne B.V. Autobedrijf Kooy Oud-Beijerland B.V. Autobedrijf Kooy Spijkenisse b.v. Van der Linden Rotterdam B.V. Van der Linden Groep Waddinxveen B.V. Hyundai Van der Linden B.V. Garagebedrijf W. van Trigt B.V.

010-2923434 0183-622205 071-4090050 0174-518171 0181-485144 0186-621500 0181-613544 010-2863099 0182-632100 079-3427890 0181-451922

Gelderland Borculo: Doetinchem: Harderwijk:

Auto Mido Borculo Auto Mido Doetinchem Wittenberg Harderwijk

0545-271480 0314-346644 0341-439090

Noord-Holland Hilversum:

Wittenberg Hilversum

035-6242624

Noord-Brabant Halsteren:

Autobedrijf Eskes Bergen op Zoom b.v.

0164-215000

Overijssel Hardenberg: Rijssen: Zwolle:

Mastebroek Hardenberg B.V. Autobedrijf Schippers V.O.F. Autobedrijf Bert Wieten

0523-267000 0548-512565 038-4212128

Utrecht Amersfoort: Nieuwegein: Woerden:

Wittenberg Amersfoort Cluistra Nieuwegein B.V. Hans Jongerius Hyundai

033-4635535 030-6062598 0348-435700

Drenthe Hoogeveen: Meppel:

Mastebroek’s Autobedrijven B.V. Herman Jubbega V.O.F.

0528-264055 0522-242525

Flevoland Emmeloord:

Van Slooten Auto’s B.V.

0527-620202

Zeeland Burgh Haamstede: Autobedrijf Landegent B.V. Goes: Auto Sturm B.V. Middelburg: Auto Sturm B.V.

0111-658042 0113-602000 0118-612042


dinsdag 20 maart 2012 Reformatorisch Dagblad

NIEUWE MEDIA

9

De stenen winkel wankelt Anne-Mette Vergunst

Een fanatieke shopper kan niet zonder de winkelstraat. Maar de praktische koper hoeft de deur tegenwoordig niet meer uit. Vanaf de bank met de iPad op schoot is het eenvoudig even wat inkopen te doen. De komst van draadloos internet en de opkomst van webwinkels maakt het overbodig om de deur uit te gaan voor een aankoop. En dat heeft consequenties voor fysieke winkels. De schr ver van het boek ’Het einde van winkels’, voorspelde het al: In 2020 is de helft van de fysieke winkels verdwenen. Gemakzucht, beperkte openingst den van winkels, slechte bereikbaarheid en de economische crisis maken dat de stenen winkel het in de toekomst verliest van de webshop. Maar volgens Jan-Willem Janssen, innovatieadviseur van het Hoofdbedr fschap Detailhandel, loopt het niet zo’n vaart. Janssen onderschr ft weliswaar het signaal dat Molenaar afgeeft, maar de zaak ligt volgens hem wel wat genuanceerder: „In het boek gaat de schr ver ervan uit dat de traditionele winkel niet meegaat in het veranderende consumentengedrag. En hoewel het wel een inke mentaliteitsverandering van de winkelier vraagt, brengt de digitalisering ook een aantal nieuwe mogel kheden voor de stenen winkel met zich mee.”

Aanpassing Die nieuwe mogel kheden liggen volgens Janssen vooral op het gebied van aanpassing en samenwerking. „We zien dat steeds meer klanten zich oriënteren op hun product via internet. Vervolgens gaat men naar de fysieke winkel voor de ’beleving van het product’. Waar vroeger alles plaatsvond binnen de vier winkelmuren, is de fysieke winkel nu een plaats van ’beleving’ en afhalen geworden. Dat vraagt een behoorl ke mentaliteitsverandering van de detaillist. In het verleden waren winkeliers vissers, die hun klanten naar binnen lokten door het goede aas aan hun l n, in de vorm van spectaculaire aanbiedingen en unieke aankleding van de winkel. Door het veranderende consumentengedrag moeten winkeliers meer gaan jagen op klanten. Dat betekent in de prakt k dat men klantcontacten actief moet gaan opzoeken.”

Social Media En daarb spelen social media, zoals Twitter, Facebook en Hyves, een belangr ke rol, volgens Janssen. „De moderne consument is voortdurend verbonden met het internet. Daarb heeft h ook onderweg alle informatie binnen handbereik. Een second opinion

is via de sociale netwerken snel gevraagd. Zorg dat je winkel conversatiewaarde heeft via de sociale netwerken. Dat betekent dat je als winkelier moet zorgen dat er iets te vertellen valt over je bedr f. Dat vinden klanten interessant. Goed getraind en vriendel k personeel kan hierb een sleutelrol vervullen. Personeel moet consumenten uitdagen om het bedr f goed neer te zetten. Je ziet dat recensies op het internet steeds belangr ker worden. Voordat de consument de nitief z n vakantie boekt, k kt men nog even op Zoover.nl naar de recensies van anderen. Die platforms bieden winkeliers ook de mogel kheid om effectief te reageren op eventuele klachten. Daarmee houdt je de l n naar de klant alt d open. Daarnaast is, door het massale gebruik van de smartpho-

ne, de locatie van de consument doorlopend bekend. Het is voor winkeliers dus makkel ker om een passende aanbieding te doen.”

Samenwerking Een andere belangr ke nieuwe mogel kheid die het nieuwe winkelen biedt, is samenwerking. Janssen: „Vissen doe je alleen, maar jagen doe je in groepen. Dat betekent dat de fysieke winkel en de webshop in de toekomst hun krachten zoveel mogel k moeten bundelen. Samenwerking is een krachtige manier om jezelf staande te houden in deze moderne markt. De klant koopt via de webshop, en haalt het product vervolgens in de fysieke winkel op. Grote bedr ven z n deze weg al ingeslagen; zo hebben Ahold en Bol.com de handen ineen geslagen. De producten van Bol.

com z n binnenkort op te halen in de vestigingen van Albert He n vestigingen op te halen. Want ook aan huis bezorgen heeft z n grenzen. Consumenten z n toch vaak niet thuis, en pakketjes worden steeds vaker b buren afgeleverd. Dat geeft irritaties. Samenwerking met een fysieke winkel kan daarb een oplossing bieden.”

kampen deze winkeliers vaak met moeil ke telefonische bereikbaarheid als een product niet aan de eisen van de consument voldoet. Ook het terugsturen en wachten vormen voor de koper een belemmering. De fysieke winkelier zal moeten zorgen dat h gezien wordt op het internet. Dat betekent een goede plaats in de zoekmachines en krachtige samenwerking met andere winkeliers.”

Digitale informatie Toch loopt de webwinkel een stapje voor op de stenen winkel. „De webwinkelier pro teert op dit moment al van een goede uitgangspositie. Digitale informatie speelt een belangr ke rol b het Nieuwe Winkelen. Bovendien is het assortiment van de webshop al gedigitaliseerd, waardoor z in de regel uitstekend te vinden z n in de zoekmachines. Toch

Virtuele wereld Volgens Janssen zal, ondanks de opkomst van de webshops, de fysieke winkel nooit helemaal verdw nen: „De mens is niet geschikt voor een volledig virtuele wereld. Hoewel een consument zich via het internet veel beter kan informeren over een product, bl ft er alt d de behoefte aan mensel k contact.”


e

EH/QQ#N

8Q!+'O0R0M+

6%M'+K+ON'OQ+P @QR'/"Q+, &++)M RL QQ# +H/QQ#N. F+G+ #LRM L NR+" +R '+!0##+"%$# ,QJR"Q0,+R K%0 QRG+ J+/N%M+; 6 #LRM #%+G+R L%M 9= K+ON-&%""+R,+ M%M+"N4 J00OQR,+O #%R,+O/Q+#+R4 $+L',/Q+#+R4 OQ!0RN +R ,0'/Q+#+R K0R /+#+R,+ 0LM+LON 0"N C0RN >%$R,+ON4 ?O%NM+R C+%MG!0RR +R ,N; I+",+O;

@QR'/"Q+, I5 /O+R'M RL QQ# 0PPN QP ,+ !0O#M; 2Q /+K0M ,+ /%$/+"0PP 8Q!+'O0R0M+ ,+ /+"0R'O%$#NM+ <+,+O"0R,NM0"%'+ /%$/+"K+OM0"%R'+R4 J00OQR,+O ,+ 7M0M+RK+OM0"%R' +R ,+ C+OG%+R+ 7M0M+RK+OM0"%R';

e

E+R +H/QQ# #LRM L "+G+R K0R0) ++R +HO+0,+O Q) ++R M0/"+M;

AR 8Q!+'O0R0M+ %N &+M !Q'+"%$# Q! %R ,+ I%$/+" M+ "+G+R4 M+ GQ+#+R +R M+ NML,+O+R; D+N+"+-M++O,+ K+OM0"%R'+R "QP+R ,%O+-M !++4 GQ,0M K+O'+"%$#+R !0##+"%$# %N; 8Q!+'O0R0M+ '++)M ,+ !Q'+"%$#&+%, Q! G+N K+OM0"%R'+R M+'+"%$# M+ "+G+R; 2Q+#+R #0R QQ# %R G+N K+OM0"%R'+R M+'+"%$#4 +K+R0"N &+M !0#+R K0R 00RM+#+R%R'+R;

EO G%$R 0" +H/QQ#N K+O#O%$'/00O K0R0) 3 (4*:. 8Q!+'O0R0M+ %N /+N-&%#/00O KQQO %8&QR+4 %80, +R %8Q,; F+ /0N%N+,%M%+ #QNM 3 14:* +R %N M+ #QQP %R ,+ %7MQO+; 5Q"' ,+ "00MNM+ QRMJ%##+"%R'+R K0R QRG+ +H/QQ#N QP MJ%MM+O. B+$QR'/"Q+,

5Q"' ,+ "00MNM+ QRMJ%##+"%R'+R K0R 8Q!+'O0R0M+ QP MJ%MM+O. B/%$/+"0PP

Ga direct naar de e-books

Lees hier meer over Pomegranate of ga naar www.pomegranateapp.com en geef u op voor de nieuwsbrief

Digitale uitgaven Lees meer op www.uitgeversgroepjongbloed.nl.

2)O#RRP )S 5)P.O.L$) J.SF 1

=.PLRPNECR!PKL)ONE6O$SL)ON

1

4!.OLP%RS)N / 3.-")LN

1

?4< / A.L. .-RSS)!)SL)S

1

2R$6 POR*K+L)S

,')'10%'!*"*$ ,010 *$1"+ .*!10$,!-#$/*"!'*!

Ons cultureel verleden anno nu:

,')'100% .*!-('&.00"

+* )*'* -**( ?@86@:A,

Alle middelen, kennis en ervaring worden door GMS ingezet bij het digitaliseren van archiefcollecties - zeker als het gaat om cultureel

43HC8< 4DNL)!1 >")D-KO&P")$S 0 B(7; H3 :$)KIE=)##)O".S*9

! Q0M'EGM(;7Q - - -/ " 0.,$& / % '

111

Service is onze kracht!

erfgoed. Uniek en dus kostbare archiefstukken die met de grootst mogelijke zorg moeten worden behandeld en waarbij uiterst hoge eisen worden gesteld aan het digitaliseren.

")$#!"0.,$&/%'

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor online boekhouden ,')'10%'!*"'$) Foto’s | Dia’s | (Glas)Negatieven | Microfilms (Fiches) | Affiches | Prentbriefkaarten | Gedrukte boeken | DTB-boeken Dossiers | Ingebonden handschriften | Losbladige handschriften | Registers burgelijke stand | Notariële protocollen | Bevolkingsregisters | Tijdschriften | Kranten | Technische tekeningen | Bouwtekeningen

Burgemeester Uilkensstraat 24 • 2861 AE BERGAMBACHT T 0182 - 64 54 54 • F 0182 - 35 76 55 E info@rietvelddejong.nl • www.rietvelddejong.nl

Edisonweg 50 d

2952 AD ALBLASSERDAM

Tel. +078- 69 31 300

Postbus 260

Fax +31 (0) 78 - 69 31 123

2950 AG ALBLASSERDAM

info@gmsnl.nl

www.gmsnl.nl


dinsdag 20 maart 2012 Reformatorisch Dagblad

NIEUWE MEDIA

11

Kliksafe

De winst van de WIFI-generatie

Pascalweg 17 8071 SE Nunspeet 0341 - 27 49 99 info@kliksafe.nl www.kliksafe.nl

Terwijl jongeren erop los klikken, ontstaat bij ouders en leerkrachten steeds meer de vraag hoe ze om moeten gaan met de huidige WIFI-generatie. De ontwikkelingen gaan heel snel.

Beheersbaar Naast iltering is er steeds grotere behoefte aan het beheersbaar houden van het gebruik van sociale netwerken. Dat kan door realtime scanning, waarbij het internetilter voortdurend alle sites scant op tekst. Het product Kliktime biedt de mogelijkheid om toegang tot de pc te reguleren en internettijd, waaronder het doorbrengen op sociale netwerksites, per gebruiker in te stellen.

Nadat in 1875 de eerste telefoon kwam en IBM in 1981 haar eerste pc lanceerde, lijkt internet een grenzeloze wereld te creëren. De ontwikkelingen zijn onomkeerbaar. Peters van Kliksafe: „Techniek maakt alles mogelijk. Het gaat er nu om wat de gebruiker kiest. Internet is overal. Sociale controle wordt minder. Hoe gaat men om met internet, iltering en apparatuur? Kliksafe biedt als tools geilterd internet en Kliktime. Laptops en smartphones kunnen gerouteerd worden via Kliksafe. Maar wie toch het ilter wil omzeilen, lukt het. Alles is te kraken. Dat is dan de keuze die iemand maakt. Goed gebruik van nieuwe media kan, maar het begint bij de keuze van de gebruiker.”

Browser Er zijn verschillende manieren om een ilter toe te passen op mobiele apparaten. Een Emobielabonnement met geilterd mobiel internet bijvoorbeeld. Bij een abonnement van KPN/ Vodafone of met een open

w u e Ni

WIFI-toegangspunt, is plaatsing van een iltertoepassing op het mobiele apparaat mogelijk. Dat beperkt zich momenteel echter tot een browser, vergelijkbaar met Firefox/Explorer. Zet je díe browser op je telefoon, dan is het geilterd. Installeer je een andere browser, dan heb je weer alle toegang. Het is niet moeilijk om een browserapp uit te geven. Maar het is wel lastig door ouders te beheren. Kliksafe onderzoekt verdergaande vormen van iltering. Maar de uitkomst kan zijn dat het veel te duur wordt.

Onbegrensde mogelijkheden Technisch is alles mogelijk. Wie het slechte wil zien, zal het kunnen blijven zien. Als je kiest voor iltering, zul je veel rommel niet zien. Het is niet om het even welke keuze er wordt gemaakt. In deze wereld van onbegrensde mogelijkheden worden we meer dan ooit teruggeworpen op onszelf. De winst van de WIFI-generatie.

! e f a s k i l K p Stap over o géén geweld géén porno géén godslastering

Kies voor ADSL+bellen van Kliksafe. Dan bent u veilig online in combinatie met voordelig bellen!

Kliktime versie 2012

nd voor ouderlijk toezicht!

Het beste softwarepakket in Nederla

vanaf

Download de software op

€3per4ma, and www.kliktime.nl

95

Bestel direct! Ga naar www.kliksafe.nl of bel (0341) 274 999.


“ICT oplossingen gericht op continuitieit”

>*L !*O#*S ."NF 4*'KOR CRKLKO*3 ISRL&*O 2RO"+3 4:CR!P.SD3 6ROLR IAK"3 <RPP%*N3 @K,#D G*.K3 G**-%*"RJ*3 G"K* 4*J*S3 @%O#$*3 5K-* ; 5KL$*3 G.!EG.!3 2%L& . LRK,& R( 5RN*3 -R*#*S J.S 6.K"%S* 9K+

Netwerkbeheerder M/V Functieomschrijving

Eisen

In deze functie werk je met en aan geavanceerde netwerkomgevingen. Je bent actief bij de installatie, de coniguratie en het beheer van systemen en netwerken. Ook ben je betrokken bij technische implementaties en voer je deze zelf uit. Je geeft adequate opvolging bij meldingen en vragen van klanten.

! !

Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband. Je krijgt de eerstlijns verantwoordelijkheid voor je eigen groep klanten. Je taak daarin is om hen van a tot z te ontzorgen.

! ! ! ! ! ! !

Een afgeronde opleiding MBO informatica; Bij voorkeur beschik je over CCNA Exploration; Ervaring met Windows Server omgevingen; Ervaring met VPN en met conigureren van routers en switches; Je bent in staat om zelfstandig te werken; Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden; Je bent stressbestendig; Je weet van aanpakken, ingeval van nood ook buiten kantoortijd; Minimaal 5 jaar vergelijkbare werkervaring.

Bedrijfsproiel Ons bedrijf richt zich op bedrijven, scholen en stichtingen. We ontzorgen deze klanten volledig op het gebied van IT, en zijn pro actief in onze dienstverlening. De cultuur in het bedrijf kenmerkt zich door een informele sfeer, en een jong en enthousiast team waar volop ruimte is voor eigen ontwikkeling. Om je werkzaamheden handig te kunnen doen krijg je de beschikking over een auto, en laptop en een smartphone. Vanzelfsprekend ontvang je ook een goed salaris.

Meer weten? Stuur voor 6 april 2012 een sollicitatiebrief, je cv en een duidelijke motivatie waarom we juist voor jou moeten kiezen naar dhr. P.C. Jansen: pjansen@jansen-computers.nl

Adresgegevens

"<7:5547,,4 1- • -2)6 &( ;<%7?,:%>>% 932/. )/1 16 33 • @=#<+@%'58=> • 0008@%'58=>

Puurveenseweg 33a 3774 PH Kootwijkerbroek 0342 745020

*#)!0" &)#-$#$( /''# %$ .0(-$+, ?*L %N 8 !%S: O%$+*S J.S.( .(N".' 1*J*S&K%A*S3 .(O%L SO: ) RP +* I0B 9P*S%S'NL%$+*SF !. 07:QQE0=:7Q KKO3 +% L/! JO%$ M:7Q E0=:7Q KKO *S A. M:7QE0H:QQ KKO

0008@%'5$0%*5!<:8=>

...$/+*"%*&(),'0!%#"$*-

De mooiste kerkorgels bij u thuis, het kan met

Zoals bijvoorbeeld de Hinsz-orgels van de Bovenkerk in Kampen en de Petruskerk in Leens of het Cavaillé-Coll orgel van de Notre-Dame in Metz?

GBS online!

www.gbs.nl Bijbels in Statenvertaling

Het is mogelijk met het computer-programma “Hauptwerk”, met dit programma kunt u diverse, vaak beroemde kerkorgels thuis in CD-kwaliteit (of beter) virtueel bespelen. Wij nodigen u uit om bij ons in de showroom Hauptwerk te bespelen op onze 4-manuaals Hoffrichter speeltafel met Touch-screen bediening en speciaal speakersysteem. U kunt op meer dan 35 verschillende orgels spelen. Sinds 2007 reseller van Hauptwerk Virtual Pipe Organ

Voorpoort 6 (0527) 24 40 20

8325 CM Vollenhove info@hsmuziek.nl

www.hsmuziek.nl

Om u nog meer van dienst te kunnen zijn is de GBS nu ook op het internet... www.gbs.nl • • • • •

U kunt hier allerlei informatie over de Statenvertaling vinden Ook kunt u de versie ‘GBS Digitaal 2.2’ downloaden Binnenkort is onze collectie Bijbels en boeken via deze site te bestellen Er staan aanbiedingen uit onze collectie En nog veel meer...

Nijverheidstraat 21, 4143 HN Leerdam Postbus 168, 4140 AD Leerdam Telefoon (0345) 61 01 55 info@gereformeerdebijbelstichting.nl • www.gbs.nl Giro 1.355.824 t.n.v. penningmeester GBS te Leerdam


dinsdag 20 maart 2012 Reformatorisch Dagblad

NIEUWE MEDIA

13

Rederij Leerdam Lepelstraat 5a 4157 GM Enspijk Tel. 0345 - 65 12 69 Fax 0345 - 65 24 66 www.rederijleerdam.nl info@rederijleerdam.nl

Staat in uw agenda nog een groot vraagteken bij het bedrijfs- of verenigingsuitje voor dit jaar? Rederij Leerdam biedt u een uniek en ontspannen alternatief, waar u eind maart tijdens de open dagen alvast vrijblijvend aan kunt ruiken.

Ontspan op de Linge met Rederij Leerdam De eerste sneeuwklokjes laten zich vrolijk zien en de lentevogels preluderen met hun prille gezang al op warmere temperaturen. De natuur heeft z’n winterjas uitgetrokken en dat betekent dat het weer tijd wordt naar buiten te gaan. Waar kan dat nu mooier dan op de rivier de Linge? Het kalme water dat zachtaardig door de Betuwse fruitgaarden meandert en voert langs historische plaatsjes als Asperen en Acquoy. Rederij Leerdam leidt natuurliefhebbers al twintig jaar door een van de mooiste streken in Nederland. De motorpassagiersschepen de Kroon van Leerdam en de Parel van de Linge lenen zich er bij uitstek voor op een ontspannen manier kennis te maken met de prachtige natuur en cultuur van

Zuid-Holland en Gelderland. De schepen van de rederij zijn ingericht op groepen van groot tot klein, zegt directeur Marco Moerings. „Of het nu om een kleinschalig jubileumfeest gaat van opa en oma, een dagje uit met een kerkkoor of om een omvangrijk bedrijfsfeest, we kunnen er mee uit de voeten.” Moerings laat bedrijven, verenigingen of andere gezelschappen graag kennismaken met de mogelijkheden van Rederij Leerdam. Hiertoe organiseert het bedrijf op 29, 30 en 31 maart open dagen. „Op alle dagen gaan we er met onze schepen voor een paar uur op uit. Geheel kosteloos kunnen de vertegenwoordigers van die groepen een kijkje nemen op onze schepen. Niet alleen

vertellen we ze allerlei informatie over de mogelijkheden van onze rederij, we geven ook uitleg over deze streek met z’n natuurschoon en pittoreske stadjes.” De gasten krijgen hierbij gratis een heerlijke lunch voorgeschoteld. Rederij Leerdam maakt onderdeel uit van de Betuwse Stromen in Enspijk. „Als het water straks wat warmer wordt kunnen mensen ook bij ons terecht voor kano- en ietsverhuur.” Vooralsnog leent het weer zich beter voor een plekje in een van de rondvaartboten. Wie graag wil proeven aan de schoonheid van de Linge en benieuwd is naar de mogelijkheden van Rederij Leerdam is welkom op de open dagen. „Alleen even aanmelden.”

Wat is er allemaal te zien? Wie van wal steekt met Rederij Leerdam kijkt z’n ogen uit. De vaarten van anderhalf of twee uur geven de participanten een prachtig kijkje op de natuur en cultuur waarlangs de rivier de Linge voert. Vanachter glas, in de luxe binnensalons of in de volle zon op het buitendek. Vanuit glasstad Leerdam passeert u Asperen met z’n markante fort en vaart u door de smalle sluis van de Hollandse waterlinie. De boomgaarden en uiterwaarden zijn een geliefd jachtterrein voor reigers, ooievaars, ijsvogels en wilde ganzen. En wat te denken van plaatsjes als Acquoy met z’n scheve kerkje, Gellicum en Rhenoy? Verder de rivier af komt u kasteel Heukelum tegen en ziet u de riante villa’s van het wereldberoemde glasmuseum. Wilt u de schoonheid van de Linge eens met eigen ogen bekijken? Neem dan eerst een kijkje op de website van Rederij Leerdam en kijk wat er allemaal mogelijk is. Voor grote én kleine gezelschappen maakt Rederij Leerdam een programma op maat voor ieder budget.


Bebo. Keihard de goedkoopste van Nederland Waarom zo goedkoop? 1. groot inkoopvoordeel dat we aan u doorberekenen 2. we zijn met weinig winst tevreden 3. geen stropdas, dure showroom en etalage Onze etalage is: www.beboparket.nl

www.bebovloerbedekking.nl

Aanbiedingen parket

Aanbiedingen vloerbedekking

Houten vloeren Kasteelvloeren 20 cm breed van 69,98 pm2 2 cm dik 2 meter lang

van 69,98 pm2 onverwoestbaar

voor

Mooie karpetten

2

van 49,98 per stuk nu

pm2

8 9pm

14,

2

vanaf

voor

Pvc met uniek klicksysteem 20 cm breed, verschillende decors 5 jaar fabrieksgarantie, gelijk meenemen van 59,98 pm2 nu

geschikt voor vloerverwarming met massief eiken toplaag legklaar geolied van 67,98 pm2 voor

8 9pm

15,

Laminaat

1,98

met fabrieksgarantie 4 meter breed nu plankmotief en steenmotief Silvester

voor

voor

1,

2

8 9pm

19,

2

17,

2

5,98

pm2

2

M-FLOR pvc-vloeren alleen bij Bebo

voor

pm2

voor

8 9pm

8 9pm

Vinyl

Lamelparket of duoplank van bekende merken eiken decors van 24,98 pm2

8 9pm

2

9,98

voor

Europees eiken vloeren

Bekende merken vloerbedekking

9,

voor

Kloostervloeren 20 cm breed van 69,98 pm2 2 cm dik 2 meter lang

8 9pm

5,

20 cm breed van 39,98 pm2 voor 2 cm dik 2 meter lang, i.c.m. ondervloer en plinten

8 9pm

18,

BEBO: GEEN POESPAS IN UW VOORDEEL! WWW.BEBOPARKET.NL

WWW.BEBOVLOERBEDEKKING.NL

Bovenlandweg 10 7671 BE Vriezenveen Tel. 0546 - 75 02 38

Handelsweg 6 7671 DB Vriezenveen Tel. 0546 - 56 61 27 ! 10%0,0 )+#"('-)"( &"$%-0 /2.* !

2


dinsdag 20 maart 2012 Reformatorisch Dagblad

NIEUWE MEDIA

15

„Emobiel biedt bescherming” Ik gebruik een abonnement en bel voordelig naar mijn vrouw en kinderen. Omdat ik de hoofdgebruiker ben kan ik online het belgedrag van mijn kinderen inzien. Tevens gebruik ik mijn smartphone voor het verzenden en ontvangen van e-mail.

Ik gebruik Prepaid Plus. Ik stuur veel sms’jes naar vriendinnetjes. Een bundel van 1000 sms’jes is voor mij dus ideaal. Elke maand krijg ik automatisch € 12,50 beltegoed.

Ik gebruik een prepaid kaart. Dit jaar ben ik naar de brugklas gegaan en moet nu een eind naar school toe fietsen. Zelfs als mijn beltegoed op is kan ik mijn moeder nog wel bellen. Dat was laatst heel handig toen ik een lekke band had.

Ik heb een abonnement en wil vooral bereikbaar zijn. Ik stuur af en toe een sms’je naar de kinderen. Het geeft mij een veilig gevoel dat de kinderen mij altijd kunnen bereiken.

Veilig mobiel bellen en internetten is voor iedereen belangrijk, vindt Jan Hendrik Stougie uit Alphen a/d Rijn. „Iedereen kent het gevaar. Ineens zit je op een onverantwoorde site waar je niet wilt komen. Met Emobiel is dat probleem uit de wereld.” Stougie -directeur van Craco Nederlandgebruikt Emobiel zowel zakelijk als privé. „Voor mijn zoontje van 12 zocht ik een veilig abonnement. Daar was er maar één van: Emobiel. Dat biedt bescherming tegen ongewenste sites en is nog eens voordelig ook. Vervolgens bleek het zakelijk ook bijzonder aantrekkelijk te zijn.” Wat Stougie nog het meest verraste, was de service van Emobiel. „Bij grote providers word je weliswaar netjes te woord gestaan aan de telefoon, maar je hebt er nooit het gevoel dat je geholpen bent als je weer ophangt. Dat is bij Emobiel wel even anders zeg. Zo’n klantbehandeling en service kom je nergens anders tegen. Toen bijvoorbeeld mijn umts het niet deed, kon ik m’n dongel opsturen naar Emobiel. Ik kreeg ‘m netjes terug, met de juiste instellingen. Dat noem ik service.” Stougie is uiterst tevreden over Emobiel. „We hebben veiligheid, dankzij het filter. Zakelijk en privé bellen we voordelig. Technisch werkt het uitstekend, het bereik is optimaal. En we krijgen er een klantvriendelijkheid en persoonlijke bejegening bij die ronduit zeldzaam is. Emobiel is een aanrader, voor iedereen.”

Veilig en voordelig bellen Bas van Dijk

Verantwoord én voordelig mobiel bellen en internetten. Dat is de uitdaging waar ouders en hun kinderen voor staan. Er is slechts één aanbieder van mobiele telefonie, die hen daar daadwerkel k b helpt: Emobiel. Een uitkomst voor ouders die het beste zoeken voor hun kinderen. Steeds meer mobiele telefoons z n uitgerust met internettoegang. Meestal zonder lter. „Juist dat is de kwetsbare plek van kinderen, waarin ouders ze gezonde bescherming willen bieden”, weet Math s Brugmans, algemeen manager van Emobiel. „Een goed lter is daarom onmisbaar. W bieden zo’n lter aan, in een reeks van abonnementen en prepaidbundels. Niet alleen verantwoord, maar ook nog eens veilig en voordelig.”

Veilig Emobiel begr pt precies het dilemma waar ouders mee te maken hebben, licht Brugmans toe. „Als ouders wil je je kind zelfstandigheid en ruimte geven, en tegel kert d de nodige veiligheid bieden. Je wilt ze behoeden voor torenhoge kosten en ongewenste content, maar niet onnodig beperken. Je wilt ze ondersteunen in het ontwikkelen van verantwoord bel- en

internetgedrag, zonder ze voortdurend te controleren. Emobiel is daar precies op afgestemd.” Brugmans maakt dat met een voorbeeld duidel k. „Met Emobiel kun je b voorbeeld kiezen voor Prepaid Plus. Er is één abonnementhouder in het gezin. Pa b voorbeeld. Via z n abonnement kunnen z n kinderen een maandel ks beltegoed kr gen. Ieder z’n beltegoed dus. Hoeveel dat beltegoed is, kunnen ze samen bepalen. Pa houdt het overzicht over de kosten, de kinderen z n de baas over hun eigen tegoed. Alle ruimte dus, binnen gezonde grenzen die ouders en kinderen samen vast stellen.” Verbruikt een van de kinderen voort dig z’n tegoed, dan bew st Prepaid Plus z n waarde, legt Brugmans uit. „H kan pa, als abonnementhouder, alt d bellen. De bereikbaarheid van de ouders is dus gegarandeerd. Dat is wel zo veilig. Bovendien kan h samen met pa k ken hoe het komt dat z n tegoed te snel op is en hoe h het kan voorkomen.”

Het beste voor je kinderen Emobiel maakt mobiel bellen ook voordelig. „Onderling bellen is voor houders van Emobielabonnementen 50 procent goedkoper. We bieden onze abonnementen marktconform aan. Onze prepaidbundels z n ronduit goedkoop.

Een ideale kans voor mensen die voordelig kennis willen maken met Emobiel.” Geen ongewenste mobiele content, beheersbare en overzichtel ke kosten, scherp nancieel prepaidvoordeel en voor ieder een passende bundel. „Emobiel is gewoon wat ouders willen”, glimlacht Brugmans. „Het beste voor je kinderen. Laat ze op onze website maar eens k ken welke abonnementsvorm of prepaidbundel hen het beste past. En als ze meer willen weten, staan we hen graag te woord.”

mensen telt het bedr f ? Bellen ze veel onderling? Is het belangr k dat ze mobiel internet tot hun beschikking hebben? We geven samen met de ondernemer eerst antwoord op dat soort vragen. Daarb zien we het als uitdaging om te helpen b het beheersbaar en inzichtel k maken van kosten. Dat waarderen onze klanten alt d b zonder. Niemand zit te wachten op onaangename verrassingen, maar een ondernemer in economisch spannende t den helemaal niet.”

Efficiënt Zakelijk is maatwerk Elke ondernemer probeert zo scherp mogel k op de wind te zeilen. De kosten zo laag mogel k én inzichtel k houden vormt een belangr k onderdeel van de bedr fsvoering. Emobiel begr pt dat, legt Brugmans uit. „We hebben zowel voor de zzp’er als voor klein- en groot-MKB uitstekende abonnementen.” De kracht van Emobiel voor de zakel ke beller is het maatwerk. Brugmans: „Standaardoplossingen voldoen niet in het bedr fsleven. Daarom is een zakel k abonnement b Emobiel alt d scherp maatwerk. Er z n veel aspecten die de behoefte van een ondernemer bepalen tenslotte. Wat is het huidige belgedrag? Hoeveel

Ook zakel ke klanten kunnen rekenen op de service van Emobiel. „W geven uitgebreide ondersteuning b het activeren van het abonnement en het realiseren van nummerbehoud. Onze helpdesk is zeer toegankel k. Dus geen lange wachtr en, keuzemenu’s of eindeloos doorverbonden worden.” Natuurl k biedt Emobiel ook voor zakel ke abonnementen veiligheid, verzekert Brugmans. „Ge lterd mobiel internet helpt de medewerkers hun internetgebruik verantwoord en zakel k te houden. Die veiligheid draagt tegel k b aan de kostenbeheersing, omdat er geen onverantwoord dure amusementsites bezocht kunnen worden. Onze zakel ke abonnementen z n overigens alt d

voordelig. De tarieven z n scherp en onderling bellen is zeer goedkoop of zelfs gratis. Samen met het realtime inzicht dat de werkgever heeft in het verbruik van medewerkers, zorgt dat voor uiterst ef ciënte abonnementen. Daar wordt elke ondernemer bl van.”

Relatieve veiligheid „Emobiel is een mooi product, maar je moet wel eerl k z n: het heeft ook z’n beperkingen”, zegt Steef de Bru n, lid van de kerngroep van Mediaw zer, een interkerkel ke stichting die voorlichting geeft over gebruik van nieuwe media. „B mobiele telefoons en tablets is een internetlter nog belangr ker dan op een pc. Filters z n nuttig, noodzakel k zelfs, als je jezelf niet wil laten verleiden tot zonde. Maar de huidige lters voor mobiele apparatuur beschermen niet b onbeveiligde wi -netwerken, b voorbeeld het draadloos netwerk van de buren of de netwerken b tankstations en in de trein. Dat onderstreept weer eens dat het slechts hulpmiddelen z n en dat het in de eerste plaats aankomt op een leven in de vreze des Heeren. Van de profeet Daniël lezen we dat h zich in z n hart had voorgenomen om niet te eten van de gerechten van de koning – die keuze van het hart is noodzakel k.”


1

2

3

Werkgevers en leidinggevenden

Loket voor zzp’ers en startende ondernemers

Praktische workshop Social Media

!

! ! ! ! ! ! !

!

! ! !

! !

!

!

! !

! ! !

Uw adviseurs Jan Visser (l) en Joakim Rottiné (r)

Word nu RMU-lid en ontvang een Er zijn veel redenen om juist nu RMU-lid te worden. De RMU helpt bij ontslag, reorganisatie of arbeidsongeschiktheid. En ook bij vragen over arbeidsvoorwaarden, salaris, uitkeringen of cao-regelingen staat u er niet alleen voor. De ruim 16.000 RMU-leden doen in die situaties een beroep op de deskundigen van de RMU. Wilt u zich bij ons aansluiten? Dan is nú het moment, óók omdat u als welkomstgeschenk een iCadeau krijgt: iAmstore giftcard, iTunes bon of Irischeque t.w.v. € 15,-. Stuur de bon vandaag nog op of meld u aan via www.rmu.org/lidworden.

iCadeau Word lid op www.rmu.org/lidworden

Plesmanstraat 68 | Postbus 900 | 3900 AX Veenendaal | T 0318 54 30 30 | F 0318 54 25 22 | E info@rmu.org | www.rmu.org

Commerciële bijlage 'Nieuwe media'  

Commerciële bijlage bij het Reformatorisch Dagblad 'Nieuwe media'

Commerciële bijlage 'Nieuwe media'  

Commerciële bijlage bij het Reformatorisch Dagblad 'Nieuwe media'