Page 1

Beursspecial

Naar Buiten 2012

Dagelijks geopend van 10.00 tot 21.00 uur en zaterdag tot 17.00 uur

3

Spetterend nieuws: het Waterpark!

7

Nieuw: Brocantemarkt

10

1 t/m 4 augustus 2012 - Landgoed De Schaffelaar Barneveld

Plattegrond en programma

15

Kits Kinderdorp


Welkom op Naar Buiten 2012! Met genoegen nodigen we u uit op onze bekende buitenbeurs. Van woensdag 1 augustus tot en met zaterdag 4 augustus bent u hartelijk welkom in Barneveld, op Landgoed De Schaffelaar. Het zal er gonzen van de gezelligheid en bedrijvigheid. Dankzij de meer dan 170 standhouders, de demonstratieteams, uitstekende catering en enthousiaste medewerkers kan een dag er niet lang genoeg duren. Het thema van dit jaar is ‘Verfrissend’. Natuurlijk heeft dat te maken met het Waterpark, waarmee we voor het eerst het beursterrein uitbreiden. Maar dat niet alleen. Een dag Naar Buiten is hoe dan ook verfrissend. De geur en gemoedelijkheid van het buitenleven komen u er tegemoet. Deze beursspecial geeft u vast een voorproefje. Kom het met elkaar beleven in Barneveld. Tot ziens op Naar Buiten! Team Erdee Beursorganisatie

Beursinformatie Locatie

Abonneevoordeel

Landgoed De Schaffelaar Stationsweg 6, 3771 VH Barneveld

Abonnees van het Reformatorisch Dagblad en Terdege kopen voor hun kinderen van 4 t/m 12 jaar slechts één toegangskaartje. De korting geldt alleen bij begeleiding van minimaal één betalende volwassene en op vertoon van coupon. U kunt deze printen op www.abonneevoordeel.erdee.nl.

Bereikbaarheid Naar Buiten is uitstekend bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer.

Auto Zodra u Barneveld binnenrijdt, volgt u de borden ‘Naar Buiten’. Er is rondom het beursterrein voldoende parkeergelegenheid. Parkeerkaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa voor € 3,50.

Openbaar vervoer Het NS-station Barneveld-Centrum ligt recht tegenover de ingang van Landgoed De Schaffelaar. Daar is eveneens het busstation.

Openingstijden Woensdag 1 t/m vrijdag 3 augustus van 10.00 tot 21.00 uur. Zaterdag 4 augustus van 10.00 tot 17.00 uur.

Entree Tot 4 jaar: gratis 4 t/m 12 jaar € 4,Volwassenen (vanaf 13 jaar): € 8,50 De toegangskaarten zijn alleen verkrijgbaar aan de kassa.

2

Service • Gratis toiletten • Gratis rolstoelen, vooraf reserveren via 055 - 539 04 98 • Gratis kinderarmbandjes bij de ingang, schrijf hier uw mobiele nummer op • Gratis deelname aan Kleedjesmarkt • Goed bereikbaar (centraal gelegen) • Geldautomaat aanwezig • Pinnen bij kassa • Gratis boodschappen bewaarservice bij de Infotent • Babyroom bij Kits Kinderdorp

Adresgegevens Erdee Beursorganisatie Postbus 84, 7300 AB Apeldoorn Telefoon 055 - 539 04 90, fax 055 - 534 05 91 beursorganisatie@erdee.nl www.naarbuiten.nu

Alstublieft: een dag voor u en uw gezin! Hoe het u vergaat, weet ik natuurlijk niet. Maar als vader van opgroeiende kinderen zie ik mij regelmatig geconfronteerd met een vraag: hoe kan ik met mijn gezin verantwoord en leuk een dagje uitgaan, zonder met ‘ongewenst vertier’ in aanraking te komen? Ik vermoed dat die vraag u ook regelmatig bezighoudt. Naar Buiten is een prachtig antwoord op die vraag. Een dag Naar Buiten betekent verantwoord ontspannen in de gemoedelijke sfeer van een buitenbeurs. Een plek waar u uw kinderen met een gerust hart laat gaan en mensen van gelijke gezindheid, familie en vrienden uit het gehele land kunt ontmoeten. De mensen van onze beursorganisatie hebben van Naar Buiten 2012 een mooie beurs gemaakt. U vindt er meer standhouders dan ooit en tal van nieuwe activiteiten, zoals de brocantemarkt en het Waterpark. Op vier riante terrassen kunt u heerlijk eten en drinken en we stellen gratis faciliteiten zoals toiletten, rolstoelen, kinderarmbandjes en een boodschappenbewaarservice beschikbaar. In deze beursspecial leest u meer over het beursprogramma, de deelnemers en de activiteiten. We lichten slechts een tipje van de sluier op, maar ongetwijfeld genoeg om alvast een dagje Naar Buiten te plannen. Ik wens u een prettig verblijf, mooie ontmoetingen en veel gezelligheid toe op de buitenbeurs die we speciaal voor u en uw gezin organiseren.

Bart Visser, Directeur Erdee Media Groep

Naar Buiten 2012


Spetterend nieuws: het Waterpark

Voor het eerst dit jaar presenteren we het Waterpark. Een nieuw stuk beursterrein met tal van activiteiten op en rond het water, waar ‘Verfrissend’, het thema van Naar Buiten 2012, voor iedereen tot leven komt. Een plek van ontspanning en inspanning, van toekijken, meedoen, zweten en afkoelen. Waar het verschil tussen droog en nat soms bijzonder klein blijkt te zijn.

H

et Waterpark wordt gerealiseerd aan de noordoostelijke zijde van het beursterrein. Om dit nieuwe stuk beursterrein goed te ontsluiten, wordt een extra brug aangelegd. Dat heeft als voordeel dat de route over de beurs voor bezoekers meer mogelijkheden biedt. Het Waterpark wordt mede mogelijk gemaakt door Exodus Events. Een professioneel outdoorbedrijf, gevestigd in Barneveld, www.exodus-events.nl.

1 t/m 4 augustus 2012

Exodus Events zorgt voor de uitdaging. Via een brug het water oversteken, is wat hen betreft niet de enige optie. De waterballen, kano’s, kajaks en vlotten liggen klaar. Overigens zorgt de outdoorspecialist ook voor de veiligheid en begeleiding bij de activiteiten. Water en ontspannen horen bij elkaar. Daarom vindt u in het Waterpark uitgebreide mogelijkheden om te picknicken. Even uitrusten, terwijl u geniet van de (jonge) beursbezoekers die níet voor de brug kiezen…

Kanoën en kajakken Het ziet er zo makkelijk uit: in een kano of kajak stappen en peddelen maar. Wie goed naar de instructeurs van Exodus Events luistert, gaat dat redden. Wie hun raadgevingen in de wind slaat, riskeert een nat pak. Want een kano is iets anders dan een roeiboot en een kajak is geen fluisterboot uit Giethoorn. Laat de brug de brug en ga de uitdaging aan. De zwemvesten liggen al klaar.

Waterballen Weleens in een bal het water overgestoken? Ontdek in het Waterpark hoe moeilijk het is. Het lijkt eenvoudig. Je stapt in een grote, opgeblazen bal, die waterdicht afgesloten wordt. Tot ziens aan de overkant… Leuk om te doen, komisch om te zien.

’’Leuk om te doen, komisch om te zien’’

Tijdens de vorige editie van Naar Buiten waren de waterballen een groot succes. Daarom liggen er dit jaar geen twee, maar vier waterballen te wachten op actieve bezoekers. Vlotvaren De tijd dat we in vlotten rivieren overstaken, ligt ver achter ons. Maar kúnnen we het nog wel, als een echte Germaan of Batavier op een vlot het water oversteken? In het Waterpark krijg je de kans het te laten zien. Exodus Events heeft twee vlotten klaargelegd.

3


Groen, muziek en ambachten Demonstratie

Outdoorcooking Bij stand K2 Zelf marshmallows en worstjes roosteren boven het vuur of popcorn maken: samen met echte scouts leer je hoe dat moet. Daarnaast geven de scouts op woensdag en zaterdag demonstraties met de Dutch Oven: broodjes, pizza’s, stoofpotten en soep uit een speciale gietijzeren pan. De demonstaties worden mede mogelijk gemaakt door de ScoutShop.

Diverse muziek Elk dag laten de jachthoornblazers en herauten te paard van zich horen. Op zaterdag treedt het Muziek- en Tamboerkorps van de Verbindingsdienst op. En natuurlijk is er een uitgebreid programma in de muziektent.

Ambachten

Bewonder de kunst van het kaas maken, klompen maken en de sokkenbreimachine. Kijk hoe het smidsvuur hoog oplaait en hoe de vonken rondspatten als de smid de hamer neer laat komen. Oude ambachten komen tot leven.

Broekhuis 4x4 Event Doorlopend

Op Naar Buiten mag het even: van de gebaande paden af. In een stoere 4x4 van Broekhuis Auto’s schuiven en slippen door modder, over hobbels en door diepe kuilen. Op een uitdagend parcours, onder begeleiding van een 4x4instructeur, worden sluimerende jongensdromen weer wakker. Er staan verschillende auto’s klaar…

Naar Buiten 2012 is weer de bijzondere afwisseling van buitenleven, muziek, ontmoeting en enthousiaste standhouders. Een echte buitenfair. Verfrissend, zoals dat hoort bij een dag Naar Buiten.

M

eer dan 170 standhouders nemen dit jaar deel aan Naar Buiten. Een recordaantal. Deelnemers die klaarstaan met interessante producten, speciale beursaanbiedingen, nieuwe trends en deskundige adviezen.

Dankzij de veelzijdigheid van onze beurs is het er voor iedereen goed toeven. Snuffelt u graag tussen tweedehands boeken? Wilt u zich oriënteren op een nieuw orgel? Heeft u advies van een tuinexpert nodig? Zoekt u nieuwe kleding? Wilt u eindelijk eens een goede zitmaaier aanschaffen? Is het tijd voor een nieuw bed? Op Naar Buiten slaagt u ongetwijfeld.

Ontspanning staat centraal op Naar Buiten. U kunt er oude ambachten bewonderen, genieten van muziek, demonstraties bekijken en meedoen met workshops en sportieve activiteiten. Verspreid over het beursterrein vindt u allerlei mogelijkheden om uit te rusten en familie, vrienden of oude bekenden te ontmoeten.

Tuin en buiten Naar Buiten is ook écht naar buiten. Alles voor het buitenleven kunt u er vinden. Hoveniers, stands met planten en bloemen, houten schuren en terrasoverkappingen, tuinmeubels, tuingereedschap, sierbestrating, regentonnen en zonwering: alles wat het buitenleven mogelijk of leuker maakt, wordt door tal van standhouders aangeboden. Een ideale gelegenheid om een doordachte keus te maken en u te laten adviseren door de standhouders.

4

Naar Buiten 2012


Naar Buiten in Barneveld Verrassend, vertrouwd en Veluws! Beste standhouder, beste beursbezoeker,

Welkom in Barneveld! aar! el ff a ch S e D d oe g d n a L op Welkom Van woensdag 1 tot en met zaterdag 4 augustus verwelkomen wij ‘Naar Buiten 2012’ op Landgoed ‘De Schaffelaar’ in het centrum van Barneveld. Wij zijn natuurlijk erg blij dat de beursorganisatie opnieuw voor de gemeente Barneveld heeft gekozen om - letterlijk en figuurlijk - hier de tenten op te slaan. En zeg nou zelf… Barneveld ligt centraal en is vanuit alle delen van ons land uitstekend bereikbaar. Daar komt bij dat het beursterrein op een van de mooiste locaties van Barneveld ligt: in de schaduw van Huize ‘De Schaffelaar’ (dat we hier in Barneveld natuurlijk trots ‘kasteel’ noemen) en met een door bomen en een gracht omgeven Koewei. Barneveld… Verrassend, vertrouwd en Veluws! Barneveld is niet alleen de vertrouwde locatie van ‘Naar Buiten’, maar ook een geweldige gemeente om te wonen, te werken en te recreëren. Steeds meer mensen ontdekken dat; de komende jaren groeit Barneveld van ruim 53.000 naar zo’n 70.000 inwoners; voor hen worden nieuwe woningen gerealiseerd in Barneveld en Voorthuizen. En wie liever een eigen woning bouwt, kan ook in Barneveld goed terecht; de gemeente heeft verschillende particuliere bouwkavels in Barneveld en in Voorthuizen beschikbaar. De gemeente Barneveld is ook een prima plek om te werken. De komende jaren worden bestaande bedrijventerreinen uitgebreid met 75 hectare; voldoende ruimte voor ambitieuze ondernemers om hier de vleugels uit te slaan. Naast inwoners en ondernemers zijn het ook vakantiegangers en dagtoeristen die kleur geven. De gemeente Barneveld huisvest, met name in Voorthuizen, Garderen en Stroe, tientallen vakantieparken en campings. Daarnaast worden voor inwoners, ondernemers en toeristen leuke en bijzondere activiteiten georganiseerd, zoals de Oud Veluwse Markten (op zes donderdagen in juli en augustus) en de Internationale Ballonfiësta Barneveld. En laten we de schitterende natuur niet vergeten: aan de westzijde de Gelderse Vallei en aan de oostzijde de Veluwe. Tot ziens in Barneveld! Namens het gemeentebestuur van Barneveld wens ik de organisatie van ‘Naar Buiten’, de standhouders en alle beursbezoekers prachtige, succesvolle en gezellige beursdagen toe. We hopen elkaar te ontmoeten op ‘Naar Buiten’. Tot ziens! Dr. J.W.A. (Asje) van Dijk Burgemeester van Barneveld

1 t/m 4 augustus 2012

5


Beursvoordeel bij Terdege!

doorlopend jaarabonnement

of

proefabonnement met korting

Terdege en Kits voor ¤ 6,90 p.m.

+ een cadeau naar keuze

6 maanden Terdege + kits ❏ Picknickmand ❏ Fletcher High Tea Voucher

van € 6,90 p.m. voor € 5,25 p.m.

12 maanden terdege + kits Cadeau

van € 6,90 p.m. voor € 4,40 p.m.

t.w.v.

€ 39,-

30,-

Tot voordeel

Kom naar onze stand A11


Nieuw: Brocantemarkt! Nabij de sfeervolle Oranjerie organiseren we dit jaar voor het eerst een brocantemarkt. Speur in een keur aan artikelen van vroeger wat er van uw gading bij is. Van meubels en smeedijzer tot aardewerk, porselein en glaswerk. Oud, doorleefd en juist daarom zo gewild. Een markt waar liefhebbers van sfeervolle interieurs voorlopig niet uitgekeken zijn.

Workshop Paviljoen Zelf sieraden maken

Creatieve Workshop Paviljoen Laat je verrassen door je eigen creativiteit bij deze workshop en maak onder deskundige begeleiding van glaskralen of parels je persoonlijke armband of ketting. Voor volwassenen én kinderen. Wie niet aan zelf maken toekomt, kan ze ook kant-en-klaar kopen.

Cupcakes maken

Creatieve Workshop Paviljoen Er zijn cupcakes en er zijn overheerlijke cupcakes. De laatste leer je bakken tijdens deze workshop. Het geheim? Een goed recept en de juiste kwaliteit van ingrediënten. Stichting Aan de Bak vertelt je er alles over tijdens de workshop. De opbrengst van deze workshop gaat naar een goed doel.

Bloemschikken

Groene Workshop Paviljoen Maak een bloemstuk voor je eigen interieur of om cadeau te geven. Onder de inspirerende leiding van De Bloemenmand komt je creativiteit tot leven en ontdek je hoeveel plezier het werken met bloemen geeft.

1 t/m 4 augustus 2012

Demonstratie

Speciale verf(techniek) 2x per dag in het Creatieve Workshop Paviljoen 13.30 uur en 19.00 uur Kleur & Sfeer advies verzorgt demonstraties ‘werken met krijtverf, kalkverf en Marrakech’. Wilt u muren met de fluweelzachte, licht wolkerige betonlook of met de uitstraling van Tadelakt? De Pure & Original verven laten zich eenvoudig en op diverse manieren verwerken en zijn beschikbaar in meer dan 100 kleuren. Kom kijken, proberen en Kleur & Sfeer proeven in het Workshop Paviljoen!

Zandsculptuur ’t Veluws Zandsculpturenfestijn bouwt op Naar Buiten een zandsculptuur in het thema van het festijn. Dit jaar is dat Het Koninklijk Huis. U staat op Naar Buiten oog in oog met één van de Oranjes in zandvorm. Welke, dat blijft nog geheim. U bent bij dezen uitgenodigd om de unieke kunst te komen bewonderen...

7


Bon Appetit!

Kookdemo’s

Willem de Boer Food & Events verzorgt dagelijks drie kookdemonstraties in de tent naast het Catering Paviljoen. Een professionele kok geeft tips en trucs waarmee u thuis zelf de lekkerste gerechten maakt. Natuurlijk is er volop gelegenheid om vragen te stellen. En om te proeven…

Economisch koken 11.30 uur

Ook deze editie van Naar Buiten heeft onze cateraar - Willem de Boer Food & Events - zich tot doel gesteld om u te laten genieten van eten en drinken op de plek en manier die u het prettigst vindt. Verspreid over het beursterrein zijn er verschillende mogelijkheden. Vier terrassen, gezellig ingericht en speciaal aangepast aan de plaats waar ze zich bevinden.

W

illem de Boer Food & Events heeft overal aan gedacht en heeft extra gelet op de snelheid van bedienen en het assortiment. Zodoende zijn de momenten waarop u eet en drinkt ook momenten van ontspanning en is uw dagje uit op Naar Buiten compleet. U kunt op de onderstaande vier terrassen terecht: Koffieterras op de Grote Weide Een gezellig koffieterras vooraan op de Grote Weide, direct over de brug. Met heerlijke koffie (gewoon, cappuccino en café crème), thee, frisdrank, slush, koek en verschillende soorten gebak met slagroom. U kunt er ook luxe broodjes, saladeshakers en smoothies bestellen. Snackterras bij Kits Kinderdorp Het terras naast het Kits Kinderdorp is voorzien van een

8

groot aantal picknickbanken. Makkelijk voor ouders die na het eten hun kinderen willen laten spelen en zelf nog even blijven zitten. Op dit terras kunt u patat, kroket, frikandel, slaatjes, broodje hamburger, frisdrank en een familydeal voor patat en snacks bestellen.

’’Uw dagje uit op Naar Buiten is compleet’’ Extra cateringterras op de Grote Weide Op dit terras treft u een heerlijk assortiment vis aan: kibbeling, haring en broodjes haring.

Daarnaast kunt er terecht voor patat, kroket, frikandel, slaatjes, broodje hamburger en frisdrank of een familydeal voor patat en snacks. Uitgebreid restaurant met een extra groot terras Een sfeervol terras om wat te drinken met iets stevigs erbij of uitgebreider te eten. Geurige koffie, thee, frisdrank, slush, wijn of een biertje: het is aan u om er een lekkere koek, schwarzwalder kirsch, kwarktaart of appelgebak met slagroom bij te nemen. Voor de stevige maaltijd vindt u er allerlei snacks en broodjes ham, kaas, gehaktbal en hamburger. U kunt er de familydeal voor patat en snacks bestellen en de heerlijke kipspies met satésaus, patat en een saladebol wordt er geserveerd.

Kent u dat? U trekt de koelkast open en ziet een verzameling ‘kliekjes’ van de afgelopen dagen. Maar wat kunt u daar nog mee? Weggooien? Welnee! Tijdens de kookdemo ‘economisch koken’ ziet u hoe u hiervan een smakelijke maaltijd maakt. Da’s pas duurzaam!

Outdoor koken 13.30 uur

Barbecueën? Iedereen kent het. Maar of iedereen het ook kan…? In ieder geval weet lang niet iedere man (en vrouw) wat er allemaal mogelijk is op de bbq. In ieder geval heel veel lekkers. Wilt u weten wat? Kom naar de dagelijkse demo ‘outdoor koken’.

Gezond koken 14:30 uur

Gezond koken? Dat is zeker met veel groenten en zo? Ja, dat ook. Maar nog belangrijker: weinig zout gebruiken. Of geen zout. De kok laat zien en proeven hoe u dat doet met kruiden en andere smaakmakers. Gezond koken = gezond smullen!

Naar Buiten 2012


Neem mee!

Deelnemerslijst A

B

C

D

E F G

H

I

Naam

Woonplaats

Telefoon

Website

100% JEZELF Aan de Bak, Stichting Accolade Zorggroep Andante, Orgelcentrum Animato Music Productions AnnaM Anna’s Hoeden Applegarden Home & Living Aqua Comfort Ardel Int. Ned. B.V. Barnebij Barneveld, Gemeente Basic Life BDU Uitgevers/Magazine Veluweleven Beads4you / Silver4you BeauLiving Been en Meer Mode Berbar Berg Handelsonderneming, Van den Beter Horen B.V. Betuwse Kakelroom Bévé Meubel Beware for kids.nl Biggelaar, Van den Bilde, De Binnendijk & Van Rijsbergen Bloemenmand, De Boekendal, ‘t Boekenhoeve, De Boekenkamer, De Bond tegen het vloeken Brink-Fashion, Van den Broekhuis Groep BV Cartney CCA Contact Christen Agrariërs ChristenUnie Clementijn Comité Woord & Daad Comité Woord & Daad Content Orgels Cor Jansen Coupe Ellis Crêperie, De D&M Fashion De Kruif Bestrating Delphin Benelux den Eelder Design Wood Detruienwinkel.nl Dijkwaard Kleur & Sfeeradvies bv Draagt Elkanders Noden, Stichting Erdee Media Groep evasolodesign Exodus Events FOSfashion Fotokaarten Sfeer & Stijl Ginseng Benelux Glace Superieure BV GNLD International Goedkoopstespeelgoedwinkel.nl GreenArt Production HANShekwerk Ha-Ra Putters Hartje Holland Heijer, Den Heijkoop Tuinvormgeving Heijnen Helder boeken en wol, P.G.J. Herbalance Hoedenhuis Henriette Hoekman Kantoor en Projectinrichting B.V. Hoekman woonaccessoires en cadeaus Hogendoorn, Kaasboerderij T. Huizing, V.O.F. J. Hulp Vervolgde Christenen, Stichting Interclassic Music

Deventer Zwijndrecht Bosch en Duin Veenendaal Kerkwerve Waddinxveen Wijk en Aalburg Alblasserdam Hasselt Wierden Harskamp Barneveld Barneveld Barneveld Leeuwarden Brakel Zwijndrecht Bennekom Schagerbrug Doesburg Geldermalsen Gouda Bussum Veghel Nieuwerkerk Zld Katwijk ZH Bennekom Urk Kootwijkerbroek Lunteren Veenendaal Elspeet Harderwijk / Barneveld Zeist Kootwijkerbroek Amersfoort Scherpenzeel Gld Opheusden Groot-Ammers Ermelo Putten Kesteren Bunschoten Rhenen Barneveld Nunspeet Well Gld Ederveen Putten Waardenburg Waardenburg Apeldoorn Zevenaar Barneveld Heiloo Gameren Almelo Groot-Ammers Polsbroek Oude Tonge Heerhugowaard Wagenborgen Leusden Ouddorp ZH Zoetermeer Barneveld Klazienaveen Veenendaal Voorthuizen t Harde Yerseke Yerseke Waarder Ridderkerk Hoogblokland Tholen

06-18094670 078-6103101 030-6973400 0318-505063 06-22395937 0182-630300 0416-693382 087-8748913 038-4772599 0546-571105 0318-453234 0342-495376 0342-419886 0342-494295 06-55192117 06-53191414 078-6127252 0318-651664 0224-219613 0313-485555 0345-575290 0182-692111 035-6923010 06-53359248 06-11355496 071-4024031 0318-417826 0527-682110 0342-419790 0627-435409 0318-512002 0577-490290 0341-751162 030-6974962 0342-412656 033-4226969 033-2861822 0488-443001 0184-601296 0341-554876 033-2451808 06-30148852 033-2996722 0317-619199 06-53798394 0341-429507 073-5991283 06-22570081 06-27190938 06-55701882 0418-651654 055-5390222 06-51251737 0342-444998 06-54218444 0418-651494 0546-863680 0184-662266 06-34826766 06-36193324 06-23903209 0596-541347 033-4943308 0187-681528 079-3319316 06-43904249

100procentjezelf.nl stichtingaandebak.nl accoladezorggroep.nl andanteorgels.nl animato.nu

1 t/m 4 augustus 2012

0318-543570 0342-471778 0525-654339 0113-572907 0113-572907 0348-501739 0180-464668 0183-563628 0166-604228

Stand

D30 D64 D14 A15 D39 C17 annashoeden.nl D3 theapplegarden.nl A3 aquacomfort.nl A43 ardel.tv A39 E3 barneveld.nl A35 basiclifefashion.nl A12 veluweleven.nl A51a beads4you.net B14 beauliving.nl D1 beenenmeermode.nl D57 berbar.nl A18 C16 beterhoren.nl A10 D31 beve-meubel.nl A14 bewareforkids.nl B5 amc.info D26 E20 bevr.nl C10 E18 boekendal.nl B12 D7 deboekenkamer.nl A25 bondtegenhetvloeken.nl D27 brink-fashion.nl A36 broekhuisgroep.nl K8 cartney.nl A48 cca-nederland.nl K1 christenunie.nl A42 clementijn.nl A34 woordendaad.nl D53 woordendaad.nl C27 contentorgels.nl A13 D40 B6 decreperie.nl B17 dm-fashion.nl C22 dekruifbestrating.nl E19 delphin-import.nl A7 deneelder.nl B20 designwood.nl E10 detruienwinkel.nl D68 kleursfeer.nl C3 stichtingden.nl D10 erdeemediagroep.nl A11+A16 evasolodesign.nl D74 exodus-events.nl D80 fosfashion.nl C14 fotokaartensfeerenstijl.nl A5 D2 glacesuperieure.nl B3 naturalhealthproducts.nl D47 goedkoopstespeelgoedwinkel.nl D71 E12 dedeurluifel.nl A39a ha-ra.nl/riaputters D47 hartjeholland.com A49 denheijerwoningstoffering.nl A23 heijkooptuinvormgeving.nl E9 D59 helderboeken.nl D28 voeding-in-balans.nl C11 hoedenhuishenriette.nl A31 piethoekman.nl A33 hoekmancadeau.nl A33a G1 sysas.nl C2 stichtinghvc.nl D44 interclassicmusic.nl B4 + D17

Productomschrijving sieraden, shawl’s en accessoires taartdecoratie en cadeauartikelen wonen, werken en leren in zorgorganisatie Johannus orgels cd’s, dvd’s en bladmuziek kinderkleding hoeden op maat landelijke woondecoraties en cadeau-artikelen waterontharding en waterbehandeling volledig assortiment figuurondersteunende kleding pure bijenproducten: honing, honingwijn en propolistinctuur Barneveld… Verrassend, Vertrouwd en Veluws! dames- en kindermode magazine (regio lifestyle) sieraden romantische/landelijke/stoere/authentieke woonaccessoires beenmode voor het hele gezin kinderknutselen beenmode hoortoestellen en gehoorbescherming ambachtelijke kakelroom, cadeau’s met streekproducten meubelen en slaapmeubelen baby- en kinderkleding AMC kooksysteem brocante, emaille, decoratie, hout hypotheek- en spaaradvies bloemen, planten, aardewerk, workshops voordeelboeken nieuwe- en tweedehands boeken tweedehands en nieuwe boeken, cd’s en fotokaarten opkomen voor de Naam van God en voor respectvol taalgebruik

dames-, heren- en kinderkleding diverse dealerschappen English clothing organisatie van en voor christelijke boeren en tuinders promotie ChristenUnie dames- en positiekleding (maat 36 - 56!) zelfgemaakte producten cd’s, kaarten, boeken en woonaccessoires orgelbouw (digitale klassieke orgelbouw) paling- en zalmrokerij rokjes van ‘zand Amsterdam’ poffertjes, wafels en crêpes kleding voor women en kids bestrating gezond wonen echte boerderijzuivel steigerhout op maat! Voor binnen en buiten! detruienwinkel.nl: poncho’s, truien, vesten en sjaals kalkverf, krijtverf en marrakech walls speelgoed, kadoartikelen en fotokaarten Reformatorisch Dagblad, Terdege, Kits Deens design. Gebruiksartikelen voor binnen- en buitenshuis catering/outdooract. voor scholen/verenigingen/bedrijven eigentijdse dameskleding met bijpassende accessoires fotokaarten en fotokadoartikelen Aloë Vera créme en beautylift ambachtelijk Italiaans ijs schoonmaakmiddelen, supplementen, Aloë Vera-verzorging Lego, Playmobil, Bruder, Siku, laserlampjes en Sluban exclusieve bol- en knolgewassen siersmeed deurluifels milieuvriendelijke schoonmaakvezels fris en authentiek wonen woningstoffering modeltuin tassen en modeaccessoires boeken en (verpakt) snoep HERBALIFE-voeding voor een beter leven hoeden en accessoires bureau- en zaalstoelen horloges en woonaccessoires eromheen voor oude ambacht kaasspullen sysas pannen wereldwijde hulp aan vervolgde en noodlijdende christenen cd’s, dvd’s en bladmuziek

9


Programma Activiteitenring

Woensdag, donderdag en vrijdag 11.00 uur Show van de dag Woensdag: Schapen drijven met Border Collies Donderdag: Friezencarrousel Phaidra Vrijdag: Sulky race 12.00 uur Spellenparcours voor kids. Doe mee! (vanaf 8 jaar) 14.00 uur Agility: behendigheid met honden 15.00 uur Show van de dag (zie 11.00 uur) 17.00 uur Hindernisbaan voor kids. Doe mee! (vanaf 8 jaar) 18.30 uur Agility: behendigheid met honden 19.30 uur Luchtshow: parachutisten en radiografisch bestuurbare modelballonnen

Zaterdag 11.00 uur Show van de dag: spannende ponyrace met minitrotters 12.00 uur Agility: behendigheid met honden 14.00 uur Spellenparcours voor kids. Doe mee! (vanaf 8 jaar) 15.00 uur Show van de dag: spannende ponyrace met minitrotters 16.00 uur Agility: behendigheid met honden

Buitenerf

Programma Muziektent

E22 E19 E20 E21

Groene Workshop Paviljoen E18

Kas tee

l

E17 E16 E15

Modeltuinen

E14 E13

Entree

E2 E0

E3

E4

E5

E6

E7

E8a

E8

F12

Kleedjesmarkt

F4

Brocantemarkt D4

F12

D1

D2

F13 F14 F15 F16

D7

F10 F11

D15 D14

D12

F9

Oranjerie

F7

D3

D6

F3

D9

F2

D10

F1

15:30 uur, Muziektent

Misschien wel het eerste verkiezingsdebat voor 12 september vindt plaats op Naar Buiten. Elbert Dijkgraaf (nr. 2 SGP) en Carla Dik-Faber (nr. 5 ChristenUnie) gaan met elkaar in debat. Naast politiek actuele vraagstukken komen ook persoonlijke elementen aan bod. Het debat staat onder leiding van Riekelt Pasterkamp.

E9 E10

E1

F5

Binnenhof ar buiten! a n Donderdag 2 augustus

E24 E25 E26 E27

11.30 uur Woensdag en donderdag: winnaars Interclassic Music Concours 2011 Vrijdag: Corine Drost (f luit) Zaterdag: Lailly Voices, Interclassic Music 13.00 uur Woensdag t/m zaterdag Zendingsverhaal voor kinderen (Stichting Kimon) 14.30 uur Zaterdag: Wilbert Magré (orgel) en Carina Bossenbroek (panf luit), Magré en Magré 15.30 uur Donderdag: Verkiezingsdebat ‘Binnenhof naar buiten’ o.l.v. Riekelt Pasterkamp, m.m.v. Elbert Dijkgraaf (SGP) en Carla Dik-Faber (ChristenUnie) Zaterdag: Arjan van Hees (orgel), Animato Music Productions 16.00 uur Woensdag, donderdag, vrijdag: Wilbert Magré (orgel) en Carina Bossenbroek (panf luit), Magré en Magré 17.30 uur Woensdag: Aleida Stouten (f luit) en Marien Stouten (orgel) Donderdag: Arjan van Hees (orgel) Vrijdag: Leon Koppelman (panf luit) Animato Music Productions 20.45 uur Woensdag, donderdag, vrijdag: Zomeravond-samenzang

D

10

Naar Buiten 2012


K10 K8

Neem mee!

Broekhuis 4x4 Event

K3 K2

Retroscooterrijden

K1

G5 G4 G3 G2 G1

Babyroom Beestenbus

Kinderknutseltent

A1

Catering Terras

A2

A16

A3

A4 A5

A7

A8

A9

A10

B1

IJs

B3

A13

A11

E11

A15

A14

A17

A23

A25

A24

A27

A29

A30

A31

B18 B19

Activiteitenring

Smid

C27

C24

D80

C29 C26

C28

A33

A44

C7

A45

C13

C14

C15

C16 C17

C20

C18

C21

IJs

Creatieve Workshop Paviljoen

C35 C36

C8

C9

C37 C38

C10

C11

Picknickterras D71 D70 D68 D67

A42 A43

C12

Muziektent

C23

A39 A39a

Terras

B20 B21

Catering

A40

Catering Paviljoen

B14

B17

E12

A36

A35

B15

B13

A32

Terras

B8

C22

A34

A28

B7

B12

A19

Terras

B6

B16

Info

IJs

B5

B10

Catering A12

B4

D72 D73 D74 D75 D76

Kits Kinderdorp

A48

A49

A50

A51

A51a

A52

A53

A54

C1

C2

C3

C4

C5

C6

D65

Waterpark

D64 D63

D16 D17 D18 D19

D20

D22 D23

D24

D26 D27

D28

1 t/m 4 augustus 2012

D30 D31 D32 D33 D34 D36 D37 D38 D39

IJs

D40

D41 D42 D43 D44

D45

D46a D47 D48 D49 D50

D51

D53 D54 D55 D56 D57 D58 D59

D60

D62

11


Deelnemerslijst I J

K

L

M

N

O

P

R

S

T

U V

W

Y Z

12

Neem mee!

Naam

Woonplaats

Telefoon

Website

Stand

Productomschrijving

Isaac Da Costa Fonds, Stichting Iwaarden Reclame, Van Jacob’s Well Noodhulp Roemenië, Stichting Jacobsen Zoetwaren Jakob Gerhardt Nederland BV J.I.C. Bedmode Jotim Jouwkado.nl Kat, Fa. D. Keeskaart.nl Kerkvolk Kerkmuziek Klarenbeek, A. Kleding-voor-kinderen.nl Kleintje Baby Krajenbrink B.V., Klompenfabriek Kuipershof Zitcomfort Lantaarn Damesmode Hoedenspeciaalzaak De Doelen, De Laserspeed Lavendel Kinderkleding - Port Lavande

Veenendaal Barneveld Opheusden Ede Gld Enschede Hoogeveen Rijssen Waarder Wadenoijen Molenaarsgraaf Kampen Barneveld ‘s-Gravenhage Voorthuizen De Heurne Elspeet Ede

0318-524482 0342-404840 06-47142558 0318-636114 0534-280172 0528-232020 06-39439990 06-81949476 0344-661568 0184-423588 038-3334554 0342-416561 070-3902090 0342-473449 0315-651365 085-1119734 0318-652705

dacostafonds.nl iwaarden.nl roemenie.nu

E25 A52 D37 C4 C9 C13 C15 A8 C23 D18 B16 E11 A32 A40 B8 C38 C37

informatie en producten uit Israël full-service reclamebedrijf Roemeense wijn en produkten snoep en speelgoed wijnhuis uit Nierstein aan de Rijn beddengoed dakkapellen en kunststof kozijnen kado-artikelen tassen, shawls, portemonnees, riemen & Rotel strijkbout wenskaartenhandel cd’s, dvd’s, kerk- en klassieke muziek kersen kinderkleding babyartikelen schoen-, flex- en houten klompen en aanverwante artikelen zitcomfort op maat kleding en accessoires

Barneveld Vriezenveen

0342-444008 0546-852222

D22 A50

alles op het gebied van (rand)graveren jeugdmode Port Lavande - nieuw merk!

Le Sjalerie Leeuwen Records, Van Lekkerkerker Lederwaren Linnenkamer, De Linroi International Luc & Lotte Collection Manen Badkamers, Van Markus & Markus Siroopwafels B.V. Metabouw en montage Metalura Metech Reinigingstechniek Morgenlicht boeken, ‘t Mulder Producties, Evert Nachamu Nachamu Ami, Stichting Niessink Comfortproducten Nomonro Notenkraam, De Verse Novi Clean NPS Westerhaar Old Barn, The Oma’s Hobby Diny Smeenk Ontdek Forever Opnieuw Ontdekt Optidee Nederland Otten, Tuinmachines B.V. J. Ouwehands Dierenpark Rhenen Papillon Mode Partijenwinkel Presentation Partner

Berkenwoude Urk Lopik Lunteren Druten Geldermalsen Barneveld Waddinxveen Kampen Hardinxveld-Giessendam Barneveld Voorthuizen Elspeet Ede Gld Nunspeet Breukelen Ut Rhenen Rijen Westerhaar Barneveld Heeten Kootwijkerbroek De Glind Nieuw Beijerland Ede Rhenen Kootwijkerbroek Harskamp Zoetermeer

0182-367178 0527-682462 0348-552062 0318-483980 06-24702570 06-12642759 0342-425740 0182-618824 06-49466503 0184-701008 0342-414361 0342-844177 06-24145246 0318-486808 0341-260536 0346-266840 0317-612631 0161-233676 0546-658748 0342-401513 0572-381297 0342-787752 06-22802886 0186-694414 0318-573013 0317-650200 0342-442391 0318-457576 079-3619011

laserspeed.nl lavendelkinderkleding.nl portlavande.com lesjalerie.nl vanleeuwenrecords.nl lekkerkerker-lederwaren.nl

D15 D41 D4 D38 C36 A4 C12 D16 E14 C24 C21 C18 A53 D62 A19 C8 D20 D36 C35 C26 G2 D50 D63 B15 E17 A1 B1 E22 B21

baretten, haarmode, riemen, hairflowers etc. samenzang en predikatie cd’s tassen, portemonnaies, riemen huishoudtextiel en cadeauartikelen Chinese groene thee en theebekers Engelse style baby-, kinder- en damesaccessoires Softub buitenspa, badkamers, tegelvloeren en wellness verse siroopwafels houtbouw, veranda’s, priëlen en tuinkamers fabrikant van tuin- en balkonkamers en terrasoverkappingen veeg- en schrobmachines Morgenlicht boeken buitenmeubilair humanitaire hulp aan het Joodse volk in nood

Raaf Bloem & Home decoraties / Allsoap RainbowSol Ramshoorn, Uitgeverij De Regent Beveiligingen BV RelaxPlus Ritmeester, Boekhandel Rode Stoeltje - Candry, Het RoseByoux Rosedale Collections Royal Design Ruiter, Houthandel en exploitatie H. de Sammy’s Dak Styling Schatkamer, De Schreeuw om Leven, Stichting Scouting Nederland Leusden SGP Slaappunt BVBA Slugo.nl Soetendal, ‘t Son vof, H.O. Maarten van Stekelsenstaartjes.nl Stéphanos, Stichting Stichting Kimon Stoepje, Bakkerij ‘t Swipe Aloë Vera Take Care Of Nederland Touren Op Een Scooter Trans World Radio Trouwvervoer.nl Tuinzaak.nl Tupperware Ukje Babytextiel Uppie! Cadeauwinkel, In d´r Van Wincoop veiligheidsopleiding Verkerk - Horloges Versluis-Haardblokken Vietnam-Nederland bruggen bouwen door praktische hulp, St. Villa Rose Vitaminehof, De Vrienden van Heidelberg en Dordrecht VVT Brielle Warring Kleding Wijngaarden, Boekhandel en Uitgeverij Van Wilde Wellness & Lifestyle Products Willem de Boer Food & Events Wim Magré WoWiekids Kinderkleding YenSha Zeepkist.nl, De Zendingswinkel, Veluwse

Almere Leerdam Goes Beesd Diemen Meerkerk Kuurne (B) Barneveld Kootwijkerbroek Nunspeet Elspeet Neede Rumpt Hilversum Leusden Gouda Berlaar Ulft Urk Liempde Kampen Nijkerk Gld Putten Rhenen Wierden Ridderkerk Brakel Barneveld Sliedrecht Lunteren Ermelo Maarssen Harskamp Barneveld Nieuwland Overberg Deventer

06-30708961 0345-614801 0113-221909 030 6081878 0204-220910 0183-351108 0497-446842 0342-491951 0342-400555 0341-250204 0577-491894 06-27233609 0345-599311 035-6244352 033-4960911 0182-696900 0342-00800 06-31991451 0527-685161 0411-632430 06-57746608 033-2456222 06-46313113 0317-617775 0548-515377 0180-416826 0418-641641 0342-478432 0800-7887887 06-29309418 0341-353737 0346-751779 06-24641392 0342-417371 06-42398384 0343-481390 06-47034520

E24 A44 C20 A30 B13 C7 D32 D48 A45 A28 C6 E21 D24 schreeuwomleven.nl/erishulp.nl D43 scoutproof.nl K2 sgp.nl B18 slaappunt.com C29 slugo.nl D55 soetendalurk.nl B10 vansontools.nl D51 stekelsenstaartjes.nl A9 stephanos.nl D65 kimon.nl D58 stoepje.nl E2 swipeshoponline.nl D23 takecareof.nl D34 tourenopeenscooter.nl K10 transworldradio.nl E0 trouwvervoer.nl tuinzaak.nl A2 tupperware.nl A54 ukje.nl D72 in-dr-uppie.nl B7 vanwincoopvo.nl D6 verkerk-horloges.nl D45 openhaardblokken.nl E5 vietnam-nederland.nl B19

Lelystad Heusden Veen Brielle Krabbendijk Barneveld Tilburg Emmeloord Elburg Lunteren Hoogland Nieuwkoop Elspeet

0320-413013 0416-663832 0416-691788 0181-665509 0113-503920 0342-417335 06-53571085 0527-684000 06-50831734 0318-301097 06-30065278 06-45476124 0577-402409

villarose.nl devitaminehof.nl svvhed.org vvtnl.nl warringkleding.com

jakobgerhardt.nl jotim.nl jouwkado.nl rotelprofessional.nl keeskaart.nl kerkvolk-muziek.nl arjanklarenbeek.nl kleintjebaby.nl krajenbrink-klompen.nl kuiperszitcomfort.nl

chinesegroenethee.nl lucenlottecollection.nl vanmanen.nl markus-waddinxveen.nl metabouwenmontage.nl metalura.nl metechreiniging.nl restselect.nl buitenmeubilair.com nachamu.org wolgroep.nl nomonro.com noviclean.nl npsplafonds.nl the-old-barn.nl ontdek-forever.nl opnieuw-ontdekt.nl opt-idee.nl j-otten.nl ouwehand.nl depapillonmode.nl partijenwinkel.nl presentationpartner.nl raafbloemdecoraties.nl rainbowsol.nl ramshoorn.nl regentbeveiligingen.nl relaxplus.nl boekhandelritmeester.nl hetrodestoeltje.be rosebyoux.nl rosedalecollections.nl royaldesign.nl deruiter-groenservice.nl antondakacryl.nl

willemdeboer.nl wimmagre.nl wowiekids.nl yensha.com dezeepkist.nl zendingswinkel.nl

C1 E1 D75 D54 A17 D49 D19 Catering D46 D60 D76 D9 D12

bedden, stoelen, matrassen, ouderwetse dekens &hoofdkussens

kleding accessoires versgebrande noten micovezel schoonmaakproducten naadloos spanplafond, 1 dags montage jonge damesmode en accessoires tafelkleden, kussens, gastendoekjes, slabbetjes etc. pure Aloë Vera producten (oud) speelgoed, kinder- en babykamer artikelen Optivezel producten tuinmachines, gazonmaaiers en quads avontuurlijke/educatieve kennismaking met Ouwehands D.P. dames- en kindermode speelgoed, legerkleding en legerartikelen de Tilller (nieuwe elektrische steekwagen) en XDAK (kunststof coating) brocante en lifestyle producten, sierzeep en bloemen buitenzonwering voordeel boeken, cd’s, Schippers boeken e.a. installateur beveiligingssystemen relax- en draaifauteuils en sta-op stoelen boeken, muziek, PIP, kalenders, cadeaus en schoolspullen meubel + ledervernieuwer + calendula sieraden dames- en kindermode exclusief buitenmeubilair houten tuinmeubelen en groenservice demonstratie dakpanreiniging uitgever van boeken en preekcd’s ideeële doelstelling: voor het leven! outdoor producten informeren en promoten van SGP-standpunten gezond slaapcomfort BanBao bouwsteentjes heel veel snoep en cadeaus snoeischaren, geldekjes, paraplu’s, sproeiartikelen kinderkleding speelgoed, fotokaarten en Malawisch houtsnijwerk zending en hulp aan kinderen wereldwijd brood en banket Aloë Vera huid- en haarverz, Swipe-reiniging woondecoratie, nostalgisch speelgoed en babycadeaus Voel de charme van de Bommelerwaard op een Retroscooter Het Evangelie via de radio wereldwijd Trouwvervoer en promotieritten speelplezier en tuinartikelen producten van Tupperware luxe boxkleden, beddengoed en stoffen met stappelkorting aparte en unieke cadeautjes voor alle leeftijden Van Wincoop veiligheidsopleidingen horloges, bandjes, batterijtjes riet, wilgenteen, openhaardhout en tuindecoraties zijde- en lakwerk gemaakt door Vietnamese Christenen baby- en kinderkleding zomerfruit promotie stichting en verkoop van boeken massage artikelen dameskleding voor jong en oud boeken en kaarten hoofdkussens in het exclusieve segment catering en party-service CD’s en bladmuziek kinderkleding van zeer goede merken landelijke en brocante woondecoratie luxe Franse zeepjes en procencaalse kado-artikelen boeken, speelgoed en cd’s

Naar Buiten 2012


Activiteitenring ! g a d e d n a v w o h S ! w u ie N Woensdag | 11.00 en 15.00 uur

Schapen drijven met Border Collies

Voormalig wereldkampioen schapen drijven Serge van der Zweep verzorgt een demonstratie met Border Collies. Samen met zijn vrouw Ellen geeft hij een kijkje in de keuken van deze bijzondere sport. Het knappe samenspel tussen herder en honden blijft boeiend om te zien. Het belooft een leerzaam en spectaculair half uurtje te worden. En: kinderen mogen een handje helpen!

De activiteitenring is het bruisende middelpunt, waar we u verrassen met demonstraties en activiteiten. Dit jaar is er elke dag een Show van de dag en natuurlijk zijn er vaste demonstraties en activiteiten, die u elke dag op verschillende tijden kunt bekijken. Op deze pagina lichten we een tipje van de sluier op. Maak het mee, en kom Naar Buiten!

Demonstraties Agility

Elke dag Agility is een relatief jonge behendigheidsport voor honden. Elke dag laten honden zien hoe behendig zij zijn. Een staaltje van samenwerking tussen hond en baas.

Kinderhindernisbaan Donderdag | 11.00 en 15.00 uur

Friezencarrousel Phaidra

De mooiste of de schoonste, betekent Phaidra. Wie de Friese paarden uit het Phaidra Carrousel door de activiteitenring ziet draven, begrijpt onmiddellijk waar die naam vandaan komt. De verheven gang van deze gracieuze paarden, de amazones in folkloristische kledij en de prachtige muziek maken dit tot een show waar ieders hart sneller van gaat kloppen.

Luchtshow

Op vrijdag laten geoefende menners zien hoe een sulky race werkt. Een renpaard wordt voor de sulky - een lichte, tweewielige kar - gespannen. De pikeur - de menner - zit op een plateau tussen de wielen en moedigt zijn paard aan.

Woensdag-, donderdag- en vrijdagavond Luchtlanding in Barneveld! Boven het beursterrein springen parachutisten uit het vliegtuig om uiteindelijk te landen in de activiteitenring. Een spectaculaire actie!

Een demonstratie waarbij u versteld zult staan van de kracht, elegantie en snelheid van het edele dier.

Op afstand bestuurbare ballonnen

Vrijdag | 11.00 en 15.00 uur

Sulky race

Zaterdag | 11.00 en 15.00 uur

Minitrotters

Minidraverij wordt het ook wel genoemd: minitrotters. Kleine wagentjes, bespannen met pony’s, gemend door kinderen en tieners. Maar onderschat deze kleine dravers en hun menners niet. De snelheid is verbazend als deze pony’s hun beste beentje voorzetten. Wie is de snelste en wie werkt het beste samen met zijn pony? Een show waarbij het samenspel tussen kind en dier verrast.

1 t/m 4 augustus 2012

Elke dag Doe mee tijdens Naar Buiten! Ben jij tussen de 8 en 14 jaar? En houd je van een beetje actie? Kom dan in de Activiteitenring! En doe mee met het Spellenparcours of de Hindernisbaan. Of allebei natuurlijk ;-)

Woensdag-, donderdag- en vrijdagavond Verschillende modelballonnen, vanaf de grond ‘bestuurd’, gaan de lucht in op Naar Buiten. Wie wil weten hoe een heteluchtballon er vanbinnen uitziet, kan wandelen door een echte ballon. Welkom in de fascinerende wereld van de ballonvaart.

13


De onderstaande standhouders heten u

Trendy OOZOO horloges Bij aankoop van 1 kilo kersen de 2e fles kersensap gratis! Standnummer E11

De nieuwste modellen!!!

Mattie de Bruine agenda’s 2013 op Naar Buiten Thema te Brocan

-

Standnr. A33 een stand vol met

Te koop bij de meeste boekhandels en op de brocantemarkt op Naar Buiten

zomeraanbiedingen!!! Speciaal voor deze beurs ingekocht:

Prijs

groot aantal trendy horloges Noordzandstraat 32 - 4401 CG Yerseke Burg. Kuntzelaan 36 Burg. Kuntzelaan 36 • 3771 EP Barneveld • tel. 0342 0113 - 416- 561 Telefoon 57 29 07 3771 EP Barneveld www.hoekmancadeau.nl Tel. 0342 - 41 65 61

Vernieuwd: extra veel notitieruimte Twee formaten Sfeervolle aquarellen van Mattie Tips voor leuke brocante winkeltjes, markten en musea

groot € 11,95 Vanaf 1 augustus verkrijgbaar in de boekhandel of via www.debanier.nl

klein

7,95

beursaanbieding:

Kom uw bloeddruk laten meten (stand D14)

Christelijke zorg heeft ons hart www.accoladezorggroep.nl

Zelf aan de slag met Marrakech, Kalkverf en Krijtverf?

Luxe Optivezel

Kleur & Sfeer advies helpt u op weg met een gratis

• GRATIS producten t.w.v. € 117,- voor u! • GEZOCHT: collega’s

Originele Pure & Original blokkwast (voor het aanbrengen van Pure & Original Kalkverf) t.w.v. € 22,-

bij besteding boven € 150,-

of

Uitgebreide workshop met Pure & Original producten t.w.v. € 75,bij besteding boven € 300,-.

Nieuw in Nederland Grijp uw kans! Standnr. C3

www.opt-idee.nl - Stand B15

www.kleursfeer.nl

KAMPEN

“Kom buitenzonwering kijken op onze prachtige stand tijdens de Naar Buiten 2012 en profiteer van een fantastische aanbieding” www.rainbowsol.nl

Stand A44


Kits Kinderdorp Speurkaart Neem je speurneus mee! De spannende speurtocht door het Kits Kinderdorp levert prachtige prijzen op. Bij de ingang van Naar Buiten krijg je een speurkaart. Ga op zoek naar de vlaggen met een letter. Als je alle letters hebt gevonden, zie je een woord. Lever dat woord in bij de stand van Kits op Kits Kinderdorp. Wie weet win jij: • De HOOFDPRIJS: elke beursdag een gezinskaart voor Ouwehands Dierenpark in Rhenen Daarnaast kunt je nog andere mooie prijzen winnen: • 1x 4 toegangskaarten voor het Nederlands Watermuseum in Arnhem (2x) • 1x 4 toegangskaarten voor Deltapark Neeltje Jans in Vrouwenpolder • 1x 4 toegangskaarten voor Watersnoodmuseum in Ouwerkerk

Pannenkoekenfestijn

In het Kits Kinderdorp kan de dag niet lang genoeg duren. Kom spelen, knutselen, ontdekken of speuren in het Kits Kinderdorp. Wij hebben er zin in. Jij ook? Speeltuin Samen met Tuinzaak.nl hebben we een prachtige speeltuin gebouwd. Vol klimrekken, glijbanen en andere speeltoestellen. Voorlopig raak je daar niet uitgespeeld. Beestenbus Wil je van alles ontdekken en te weten komen over dieren? Kom dan in de Beestenbus van Ouwehands Dierenpark. Die

staat in het Kits Kinderdorp. De Beestenbus zit vol plezier, kennis, wetenswaardigheden en dierenspullen. Spannend en leerzaam tegelijk! Kleifestival Dieren namaken, geheimzinnige vormen bedenken, potten maken: op het kleifestival kun je kleien dat het een lieve lust is. Laat zien hoe creatief jij bent en maak de mooiste figuren.

Koekjes bakken… …en opeten natuurlijk! Want de koekjes die je zelf bakt, moet je ook zelf geproefd hebben. Reken maar dat ze lekker zijn, die koekjes van eigen deeg uit Kits Kinderdorp. Misschien willen je vader en moeder ook proeven. Als jij tenminste wat overlaat…

’’Proef een koekje van eigen deeg’’ Creatieve kinderworkshops Houd je van knutselen? Doe mee aan de creatieve kinderworkshop. Zeker weten dat je met de mooiste dingen thuis komt.

1 t/m 4 augustus 2012

De Crêperie verzorgt voor de kinderen een heus pannenkoekenfestijn. Kinderen kunnen bij De Crêperie (stand A17) een lekkere Hollandse pannenkoek kopen. Bij de stand is een kinderterras speciaal voor het pannenkoekenfestijn. Hier kun je je pannenkoek naar hartenlust versieren met de lekkerste en kleurigste toppings. Leuk om te doen. Lekker om op te eten!

Kleedjesmarkt De kleedjesmarkt is dé plek voor jonge verkopers tussen de 6 en 14 jaar. Zij kunnen zaken doen, want er komen duizenden bezoekers over de kleedjesmarkt. Lego, playmobiel, barbiepoppen en ander speelgoed waar je nooit meer mee speelt, kun je hier uitstekend verkopen. Misschien hebben je ouders ook nog mooie spullen, die jij aan de man kunt brengen. Een ideale manier om een extra zakcentje te verdienen. De kleedjesmarkt is elke dag van 10.30 uur tot 13.00 uur. Als de markt voorbij is, kun je nog tot ’s avonds 21.00 uur met je familie of vrienden van de beurs genieten. Wij bewaren je spullen die nog over zijn, zodat je die pas eind van de dag weer hoeft mee te nemen. Op www.naarbuiten.nu lees je hoe je kunt inschrijven en meedoen.

15


Beursvoordeel

bij het Reformatorisch Dagblad

doorlopend jaarabonnement Kies een abonnement en

ontvang een ijslollymaker!

of

proefabonnement met korting

Volledig abonnement ❏ 6 maanden van € 24,95 p.m. nu voor € 16,65 p.m.

weekend plus abonnement ❏ 6 maanden van € 14,95 p.m. nu voor € 9,95 p.m.

zaterdag abonnement ❏ 6 maanden van € 9,75 p.m. nu voor € 6,45 p.m.

e-paper abonnement ❏ 6 maanden van € 9,25 p.m. nu voor € 5,95 p.m.

+ GRATIS IJsreceptenboek

Kom naar onze stand A11

50,-

Tot voordeel


Landleven op het Buitenerf Het ruikt er naar stro, dieren en landbouwmachines. Er klinkt gehinnik, gemekker, geknor en gekraai. Er wordt graan gedorst met een ouderwetse dorskas en met machines uit vroeger tijden wordt een hooibouwdemonstratie gegeven. Iedere middag schalt de stem van de veilingmeester, die zijn veilingstukken aan de man brengt. Op het Buitenerf bruist het landleven van vroeger en nu.

rs e k k e tr e b b re G e D b lu rc e Oldtim Expositie oude tractoren en werktuigen

Ooit dienden ze als werkpaard, ploegden ze door modderige akkers en ruige gewassen en gaven ze al hun pk’s voor het boerenwerk. Op Naar Buiten zijn ze te bewonderen, deze oudgedienden. Twintig oude tractoren en werktuigen, met liefde en zorg gerestaureerd door Oldtimerclub De Grebbetrekkers.

Rijbewijstrekker Echt trekker leren rijden? Kom naar het Buitenerf. Vorig jaar deden jong en oud, waaronder 700 kinderen, mee. Onder begeleiding van een instructeur leer je rijden in een trekker. Als je het parcours goed hebt afgelegd, krijg je een ‘rijbewijs’ mee…

Rijvaardigheidsparcour Trekker rijden is één ding. Behendig rijden is een ander verhaal. Het rijvaardigheidsparcour van De Grebbetrekkers is de ultieme test voor iedereen die trekker kan rijden. Kom laten zien dat je dit werkpaard in de vingers hebt.

1 t/m 4 augustus 2012

Retroscooterrijden Ervaar het rijden op een retroscooter! Een beetje terug in de tijd is het, rijden op een retroscooter. Neem plaats op zo’n witte of zwarte scooter met de kenmerkende ronde lamp en spiegels, chromen stuur en cognackleurig lederen zadel. Geef gas en rijd weg op zo’n fijne scooter en voel de wind door je haren wapperen. Een belevenis die mogelijk gemaakt wordt door tourenopeenscooter.nl.

Boelhuis Dagelijks om 16.30 uur Elke dag om half vijf is het boelhuis. De gedreven, welbespraakte veilingmeester verkoopt met veel verve de veilingstukken aan het publiek. Een enerverend spel van bieden en tegenbieden, waarbij u als bezoeker actief kunt meedoen.

17


De onderstaande standhouders heten u

www.

stand B19

.nl

vanaf e 50,- =

10% korting! ❍

Gratis ledikant ook in 1-persoons!

Gratis boxsprinGs

tassen, zijden shawls, tafellopers en andere producten van Vietnamese christenen

ook in 1-persoons!

De mooiste webwinkel in kinderkleding! Stekels & Staartjes heeft de mooiste kinderkleding voor jongens en meisjes: LoFff, Porto Azul, Doerak, PomPom, Creamie, AnotherWord & MIJN

wintercollectie 2012-2013

Knuffels, muziekdoosjes, koffertjes, dekentjes, speelgoed, kindermeubels………. nieuw of gerestyld, van alles om de baby-/kinderkamer gezellig te maken.

www.stekelsenstaartjes.nl

www.opnieuw-ontdekt.nl

Nú tijdens Naar Buiten 2012

10% korting op de nieuwe

Kleintje Baby DIVERSE BEURSAANBIEDINGEN Herenzakdoeken met dubbele ajourzoom 6 voor € 7,50 Jorzolino washandjes 6 voor € 5,50 Jorzolino vaatdoeken 4 voor € 6,50

15% Korting

Op alle Lief! artikelen

EN NOG VEEL MEER ACTIES Kom kijken in onze stand (standnr. D38) of in onze winkel aan de Dorpsstraat 82 te Lunteren.

STANDNUMMER A40

Dat klinkt goed! nr. dn and Stan St

A13

Kom Naar Buiten en ervaar het zelf!

www.contentorgels.nl


BEURSACTIE!

KOM KENNISMAKEN VOOR

BHV-EHBO-VCA OPLEIDINGEN

F1 bij de EHBO tent

HOEKMAN01 bureaustoel van € 449,- voor maar

€ 299,- (ex. BTW).

Ook nemen wij VERBAND KOFF ERS voor bedrijven en particulieren mee naar de beurs GEWONE EN BIJZO NDE RE PLEISTERS : vingertop, 18cm. lang, rollen van 5m. Beademingsmaskers, AED APPA RAAT , blusdekens, bhv hesjes, zalfgaas etc.

Standnummer A33

HOEKMAN Kantoor & Project

Slaappunt De slaapspecialist bij u thuis !

Uw partner in complete kantoor- en projectinrichting

Ontdek onze nieuwe collectie zaal- en bureaustoelen! Marconistraat 13 - 4461 HH Goes T: 0113 572907 (kantoor) T: 0113 215424 (showroom) E: info@piethoekman.nl - www.piethoekman.nl

Bel voor meer info: (0342) 41 73 71 Of kijk op: www.vanwincoopvo.nl

Deelnemer Naar Buiten 2012 - Bezoek onze stand en wordt eigenaar van een gratis bed ! Wilt u: * juiste en eerlijke informatie over onze kwaliteitsproducten aan fabrieksprijzen * een leuke avond zonder aankoopverplichting * een mooi gastgezingeschenk

....nu ook tienercollectie!

www.takecareof.nl Woondecoratie en Nostalgisch Speelgoed

Dan komen wij graag bij u langs !

Beursaanbieding: Wenskaarten Jessie Willcox Smith Normaal € 3,00 per stuk NU 3 stuks € 6,50

Ons motto ”We take care of your gifts”

Voor meer informatie: ℡0032 34 200 800 of  info@slaappunt.com

Graag tot ziens op de beurs of online!

Take Care Of Nederland Standnummer D34

Bezoek ons op stand C17

www.slaappunt.com

U vindt ons op stand C6

M. Jacobsen - Zoetwaren Voor al uw verkopingen en zomermarkten Tel. 0318 - 63 61 14

Speciale beursaanbieding: GRATIS bezorging als u tijdens de beurs bestelt

Presenteert op Naar Buiten 2012: Koffie, cappuccino, thee en diverse dranken, assortiment gebak, koek en vers belegde broodjes, exposantenbuffet, plates, snacks en slaatjes, Familiezak patat frites met combivoordeel. Totale verzorging van catering bij o.a. recepties, open dagen, openingen en jubilea.

H. de Ruiter

TUINMEUBELEN EN PICKNICKBANKEN Elspeet • Tel. 0577 - 49 18 94 • mob. 06 - 53 36 14 82

Ook dit jaar weer welkom op onze stand C4 10 rollen snoep voor € 5,4 zakken snoep voor € 5,Zomeraanbieding: 12 rollen snoep en 5 zakken snoep samen voor € 10,Wenskaarten 10 voor € 3,20 voor € 5,Pakjes kaarten à 10 stuks € 2,3 pakjes voor € 5,Speelgoed vanaf € 1,-

Emmeloord | www.willemdeboer.nl Dames- en Herenmode Sportieve mode Schoenen

Totale verzorging van o.a. bruiloften, familiefeesten en personeelsfeesten Vraag naar onze arrangementen. Tel. 0527 - 65 16 51 Urk | www.dekoningshof.com

Specialist in Italiaanse overhemden

Stand A36

Dealer van o.a. Le Coq Sportiv Jack & Jones Yachting & Co

Dreamstar MT Milano Wam Denim

Openingstijden: Di, Woe: 10.00 - 17.30, Do, Vr: 10.00 - 21.00, Za: 10.00 - 17.00

Van den Brink Fashion | Staverdenseweg 89 8075 AP Elspeet | T (0577) 490 290


De gemeente Barneveld heet u

Verrassend Veluws De gemeente Barneveld, met zijn negen dorpen, is een ideale vakantiebestemming op een fantastische plek: aan de westkant de Gelderse Vallei en aan de oostzijde de prachtige natuur van de Veluwe. In de dorpen Voorthuizen, Garderen en Stroe zijn tientallen vakantieparken en kampeerterreinen te vinden. En als u hier bent… breng ‘ns een bezoek aan de musea in Terschuur en Barneveld. Of kom in augustus kijken bij de Internationale Ballonfiësta met bijzondere luchtballonnen! Houdt u liever van wandelen? Dan zijn de klompenpaden iets voor u. Stapt u graag op de pedalen? Stippel zelf uw fietsroute uit met het fietsknooppuntensysteem. Kortom: Barneveld… Verrassend, vertrouwd en Veluws! Kijk op www.daarombarneveld.com.

Grenzeloos genieten

Naar Buiten beursspecial  

Naar Buiten beursspecial, verschenen op 20 juli 2012 bij het Reformatorisch Dagblad

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you