Page 1

Καθημερινη ανεξαρτητη Εφημερiδα της κεντρικησ μακεδονιασ | αρ.φυλλου 720 epikera@otenet.gr www.epikeranews.gr

Επικαιρα

24

τριτη ιανουαριοσ 2012 8-8 Βαθμοί Κελσίου TIMH: 0.50

editorial

Περισσότερη δημοκρατία Εν αρχή είναι ο λαός, η κοινωνία. Στο όνομα του -και υποτίθεται για το καλό του- γίνονται όσα γίνονται. Αυτόν επικαλούνται οι εκάστοτε κυβερνώντες. Όπως και οι αντιπολιτευόμενοι. Απ’ αυτόν αντλούν την όποια νομιμοποίηση των έργων και των αποφάσεων τους. Γι’ αυτόν δημιουργούνται τα κόμματα, στην υπηρεσία του (υποτίθεται) είναι ταγμένο το κράτος. Ως οργάνωση και ως μηχανισμός. Για το καλό του (υποτίθεται) εφαρμόζονται οι διάφορες πολιτικές (οικονομικές, παιδείας, υγείας, εξωτερικών κ.ά). Τι γίνεται όμως όταν οι ακολουθούμενες από μία κυβέρνηση ή και περισσότερες πολιτικές έχουν στα λόγια μεν ως στόχο το καλό του λαού και της χώρας του στην πράξη δε το κακό αμφοτέρων; Συνηθισμένη απάντηση: Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Σωστή. Υπό μίαν όμως ανελαστική προϋπόθεση, ότι η Δημοκρατία λειτουργεί σωστά. Τουλάχιστον στις βασικές της παραμέτρους. Κι αυτό, η σωστή λειτουργία της Δημοκρατίας δεν είναι ούτε δεδομένη ούτε εύκολη ούτε καν απλή τήρηση κάποιων τυπικών διαδικασιών. Σελ. 2

«Κούρεμα»: Επίσημη πρόταση μετά τη Σύνοδο Κορυφής

ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΡΙΑΛ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Το Χρονογράφημά Σελ.4

μας

τοπικα Κατάληψη του ΕΛΓΑ Βέροιας από την Π.Α.ΣΥ

Διαμαρτύρονται για την επιβολή φόρων στα ασφάλιστρα του Οργανισμού Σελ. 5 Σελ. 14 τοπικα

ΔΕΥΑΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ:

Κανένας κίνδυνος από το πόσιμο νερό στα Καβάσιλα Σελ. 7

τοπικα

Οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Τουρισμού στην Ημαθία Σελ. 6

Στη Γερμανία η Δήμαρχος Βέροιας για επενδύσεις και τουριστική ανάπτυξη Σελ. 5 τοπικα

“Βιολογική Γεωργία” για νέους δικαιούχους

Σελ. 6


editorial

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 720

Οι πολιτικοί – κατά Μαξ Βέμπερ – είναι απαραίτητοι στη Δημοκρατία ως αντίβαρο στη γραφειοκρατία. Με τον όρο γραφειοκρατία ευνοείται ο κρατικός μηχανισμός που κάνει ότι χρειάζεται για να λειτουργήσει το κράτος (διαχείριση της νόμιμης βίας, είσπραξη φόρων, διοίκηση δημοσίων υπηρεσιών). Οι δικοί μας πολιτικοί (οι κατέχοντες την εξουσία) δεν αποτελούν αντίβαρο στην γραφειοκρατία. Αντίθετα προΐστανται αυτής. Και αρνούνται (ή είναι ανίκανοι) να την περιορίσουν. Έτσι η γραφειοκρατία παραμένει το βασικό εμπόδιο στην ανάπτυξη και προκοπή της χώρας.

Η

δ ι κ ή μ α ς Δ η μ ο κ ρ α τ ί α – παρά τις κατά καιρούς επίσημες δηλώσεις ότι λειτουργεί άψογα όσο ποτέ κατά το παρελθόν - χωλαίνει. Και χωλαίνει σοβαρά. Πρώτα πρώτα η συνταγματικά κατοχυρωμένη διάκριση των εξουσιών κακοποιείται βάναυσα. Η νομοθετική εξουσία τυπικά ασκείται από τη Βουλή. Ουσιαστικά από τους αρχηγούς των κομμάτων και τα υψηλόβαθμα στελέχη τους. Η Εκτελεστική ασκείται από την κυβέρνηση. Η Δικαστική επηρεάζεται σε ικανό βαθμό από την κυβέρνηση. Και μόνο το γεγονός ότι η ηγεσία της επιλέγεται από αυτήν αρκεί να νοθεύσει την ανεξαρτησία της.

Σ

την ουσία δηλαδή έχουμε βασικά μοναρχία (ή καλύτερα «πρωθυπουργαρχία») και κομματοκρατία. Έχουμε βέβαια και Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όμως ο ρόλος του είναι συμβολικός και μάλλον διακοσμητικός. Θάπρεπε επίσης να προστεθούν οι παρεμβάσεις ισχυρών οικονομικών παραγόντων στις νομοθετικές και εκτελεστικές αποφάσεις, η γνωστή «διαπλοκή».

Ο

ι πολιτικοί – κατά Μαξ Βέμπερ – είναι απαραίτητοι στη Δημοκρατία ως αντίβαρο στη γραφειοκρατία. Με τον όρο γραφειοκρατία ευνοείται ο κρατικός μηχανισμός που κάνει ότι χρειάζεται για να λειτουργήσει το κράτος (διαχείριση της νόμιμης βίας, είσπραξη φόρων, διοίκηση δημοσίων υπηρεσιών). Οι δικοί μας πολιτικοί (οι κατέχοντες την εξουσία) δεν αποτελούν αντίβαρο στην γραφειοκρατία. Αντίθετα προΐστανται αυτής. Και αρνούνται (ή είναι ανίκανοι) να την περιορίσουν. Έτσι η γραφειοκρα-

τία παραμένει το βασικό εμπόδιο στην ανάπτυξη και προκοπή της χώρας.

Τ

α απαράδεκτα που προαναφέρθηκαν όχι μόνο αναιρούν σε μεγάλο βαθμό την Δημοκρατία αλλά γίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνα σε περιόδους κρίσεων όπως αυτή που διανύουμε τώρα. Κι αυτό το διαπιστώνουμε καθημερινά. Πέραν αυτών η κουτσουρεμένη Δημοκρατία μας απομακρύνει τους νέους από την πολιτική και αυξάνει τον αριθμό εκείνων που δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές.

Τ

ι λοιπόν πρέπει να γίνει; Προ πολλών ετών ένας διακεκριμένος πολιτικός μας είχε πει: «Όταν η Δημοκρατία νοσεί, δώστε περισσότερη Δημοκρατία». Με τις σημερινές συνθήκες περισσότερη Δημοκρατία – που είναι το βασικό ζητούμενο – σημαίνει: -Ριζικές αλλαγές στο Σύνταγμα. Μετά την άκαρπη τροποποίηση του 2008 η σχετική διαδικασία αναθεώρησης μπορεί να αρχίσει του χρόνου το 2013. Άρα ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης που θα αναδειχθεί από τις επόμενες εκλογές. Είναι λοιπόν απαραίτητο (και επιβεβλημένο) τα μεγάλα τουλάχιστον, κόμματα οφείλουν να συμπεριλάβουν στο κυβερνητικό τους πρόγραμμα το ποια ακριβώς άρθρα θα προτείνουν προς αναθεώρηση με ποιο σκοπό και για ποιους κυρίως λόγους. Προ μερικών μηνών η ΝΔ ανέφερε κάποιες προτάσεις της για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Είναι απαραίτητο να συζητηθούν στα αρμόδια όργανα οι τελικές προτάσεις και να αποτυπωθούν στο κυβερνητικό της πρόγραμμα.

2

-Μέτρα εκδημοκρατισμού. Των κομμάτων πρώτα (εσωκομματική δημοκρατία) και του πολιτεύματος ευρύτερα. Με καθιέρωση πχ. ενός άλλου εκλογικού συστήματος που εξαφανίσει, ει δυνατόν, τις πελατειακές σχέσεις και θα αποκλείει την καθοριστική παρέμβαση του αρχηγού του κόμματος στην συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Με ενσωμάτωση στοιχείων άμεσης δημοκρατίας, με περιορισμό, στο μισό περίπου, του αριθμού των βουλευτών. -Επανίδρυση του κράτους με ιδιαίτερη βαρύτητα στον κοινωνικό του πυλώνα. -Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με αξιοποίηση του μεγάλου ορυκτού της πλούτου. -Ένα νέο σύγχρονο και ανθρώπινο εκπαιδευτικό σύστημα και ένα οργανωμένο και αποτελεσματικό σύστημα υγείας. -Ένα άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής, ένα νέο οικονομικό μοντέλο σε συνεργασία με τους εταίρους μας της ΕΕ, που θα εντάσσεται στα πλαίσια ενός μακροχρόνιου ρεαλιστικού σχεδιασμού για την έξοδο της χώρας από την κρίση, την ανάπτυξη και την προκοπή της.

Επiκαιρα Καθημερινη aneξαρτητη ΕφημερΙδα της Κεντρικής Μακεδονίας

κωδ. 8452

IÄÉÏÊÔÇÓÉÁ : ÅÐÉÊÁÉÑÁ EKÄÏÔÉÊÇ Á.Å. ÃÑÁÖÅÉÁ: Κεντρικής 65, ÂÝñïéá ÅÐÉÊÏÉÍÙÍÉÁ Tçë. 23310. 78080 - 6 FAX 23310. 78087 email: epikera@otenet.gr ÅÊÄÏÔÇÓ - ÄÉÅÕÈÕÍÔÇÓ: NIKOÓ ÐÁÐÁÍÉÊÏËÁÏÕ AÑ×ÉÓÕÍÔÁÊÔÑÉÁ: ÍÉÊÏËÅÔÔÁ ÖËÉÁÔÁÑÇ ÓÕÍÔÁÊÔÅÓ: ÊÙÓÔÇÓ ×ÁËÁÔÓÇÓ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ Ó×ÅÄÉÁÓÌÏÓ: ×ÁÑÇÓ ÌÁ×ÁÉÑÁÓ HAPPY ARTISTS DESIGNER TEAM www.happyartists.gr email: info@happyartists.gr ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΖΗΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑ Äéáöçìéóôéêü ôìÞìá Î. ÌÐÁÑÁËÉÁÊÏÓ Ô. ÏÉÊÏÍÏÌÉÄÏÕ ÅÊÔÕÐÙÓÇ:

É. ÊïñïìÞëçò Á.Å. ÓÕÍÄÑÏÌÅÓ: Åóùôåñéêïý åôÞóéá 90 åõñþ Åîùôåñéêïý åôÞóéá äïë. 250 Ôñáðåæþí - Ïñãáíéóìþí 300 åõñþ e-mail: epikera@otenet.gr

Απαγορευεται Το σύνολο των περιεχομένων και των υπηρεσιών της εφημερίδας «ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ διατίθεται στους αναγνώστες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΦΗΜΕΡI∆Α ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΑΣ | ΑΡ.ΦΥΛΛΟΥ 720 EPIKERA@OTENET.GR WWW.EPIKERANEWS.GR

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Περισσότερη δηµοκρατία Εν αρχή είναι ο λαός, η κοινωνία. Στο όνοµα του -και υποτίθεται για το καλό του- γίνονται όσα γίνονται. Αυτόν επικαλούνται οι εκάστοτε κυβερνώντες. Όπως και οι αντιπολιτευόµενοι. Απ’ αυτόν αντλούν την όποια νοµιµοποίηση των έργων και των αποφάσεων τους. Γι’ αυτόν δηµιουργούνται τα κόµµατα, στην υπηρεσία του (υποτίθεται) είναι ταγµένο το κράτος. Ως οργάνωση και ως µηχανισµός. Για το καλό του (υποτίθεται) εφαρµόζονται οι διάφορες πολιτικές (οικονοµικές, παιδείας, υγείας, εξωτερικών κ.ά). Τι γίνεται όµως όταν οι ακολουθούµενες από µία κυβέρνηση ή και περισσότερες πολιτικές έχουν στα λόγια µεν ως στόχο το καλό του λαού και της χώρας του στην πράξη δε το κακό αµφοτέρων; Συνηθισµένη απάντηση: Στη ∆ηµοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Σωστή. Υπό µίαν όµως ανελαστική προϋπόθεση, ότι η ∆ηµοκρατία λειτουργεί σωστά. Τουλάχιστον στις βασικές της παραµέτρους. Κι αυτό, η σωστή λειτουργία της ∆ηµοκρατίας δεν είναι ούτε δεδοµένη ούτε εύκολη ούτε καν απλή τήρηση κάποιων τυπικών διαδικασιών. Σελ. 2

«Κούρεµα»: Επίσηµη πρόταση µετά τη Σύνοδο Κορυφής

ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΡΙΑΛ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Επίκαιρα

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

24

ΤΡΙΤΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 8-8 Βαθµοί Κελσίου TIMH: 0.50

EDITORIAL

Το Χρονογράφηµά Σελ.4

µας

ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΒΕΡΟΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Α.ΣΥ

∆ιαµαρτύρονται για την επιβολή φόρων στα ασφάλιστρα του Οργανισµού Σελ. 5 Σελ. 14 ΤΟΠΙΚΑ

∆ΕΥΑΛ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΕΙΑΣ:

Κανένας κίνδυνος από το πόσιµο νερό στα Καβάσιλα Σελ. 7

ΤΟΠΙΚΑ

Οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Τουρισµού στην Ηµαθία Σελ. 6

Στη Γερµανία η ∆ήµαρχος Βέροιας για επενδύσεις και τουριστική ανάπτυξη Σελ. 5 ΤΟΠΙΚΑ

“Βιολογική Γεωργία” για νέους δικαιούχους

Σελ. 6


ΣΧΟΛΙΑ 

epikera@otenet.gr

Μπράβο για την πρωτοβουλία, λείπουν όμως οι υποδομές!

«Στάση ζωής»;

Άριστα πήγε η πρώτη ημέρα των εργασιών της διημερίδας που διοργάνωσε με δική της πρωτοβουλία η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Ημαθίας με προσκεκλημένους συναδέλφους τους από όλη την Ελλάδα. Ηανταπόκριση ήταν μεγάλη και η αίθουσα που φιλοξένησε τη διημερίδα γέμισε ασφυκτικά. Αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος Βέροιας μίλησαν για τα πλεονεκτήματα του Νομού μας κυρίως ως προς τον εναλλακτικό τουρισμό, αφού η Ημαθία δεν διαθέτει θάλασσα, αλλά έχει μεταξύ άλλων μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους, χιονοδρομικά κέντρα, θρησκευτικά μνημεία, δύο πανέμορφα βουνά και τον μεγαλύτερο ποταμό της Ελλάδας να τη διασχίζει. Ωστόσο πάσχει στις υποδομές. Και σ΄ αυτό είναι υπεύθυνες όλες οι διοικήσεις που πέρασαν σε επίπεδο Νομαρχίας και Δήμων, ιδιαίτερα του μεγαλύτερου Δήμου, αυτόν της Βέροιας. Δεν υπάρχει σωστό μέρος στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων, λείπουν δημόσιες τουαλέτες, δεν επαρκούν τα καταλύματα. Εάν δεν λυθούν τα παραπάνω σε πρώτη φάση, οι τουρίστες θα συνεχίσουν να είναι διερχόμενοι από τις πόλεις μας και θα σταθμεύουν εκεί όπου βρίσκουν τις ευκολίες τους.

Αποδοκίμασαν τους κατηγορούμενους Προφυλακιστέοι κρίθηκαν από την ανακρίτρια Βέροιας οι τρεις κατηγορούμενοι για το φόνο του 58χρονου στο Νεόκαστρο Ημαθίας. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι στην ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθούν κάτω από τις αποδοκιμασίες πλήθους που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία, ενώ η απολογία τους κράτησε γύρω στις τέσσερεις ώρες. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα συνελήφθησαν από την Αστυνομία Βέροιας η σύζυγος, ο γιος και ένας ακόμα συνεργάτης με την κατηγορία της δολοφονίας του 58χρονου ο οποίος είχε βρεθεί πυροβολημένος σε αγροτική περιοχή έξω από το χωριό του τον Οκτώβριο του 2011. Μετά από έρευνα η αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτοί είναι οι δράστες, τους συνέλαβε και ομολόγησαν την πράξη τους.

Πιθανή άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο Στο στόχαστρο Κυβέρνησης και τρόϊκας παραμένει η απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, μετά την αποτυχία του μέτρου της εφεδρείας. Έτσι θα κληθούν να περάσουν από γραπτές εξετάσεις και οι 750.000 δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με τα όσα σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αξιολόγηση του προσωπικού του δημόσιου τομέα. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Ρέππας ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ακολουθηθεί η διαδικασία αξιολόγησης στα πρότυπα του νέου συστήματος επιλογής διευθυντών που γίνεται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Παράλληλα ο κ. Ρέππας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικών αποχωρήσεων δημοσίων υπαλλήλων, στην περίπτωση κατάργησης οργανικών θέσεων, ωστόσο όχι απαραιτήτως των συγκεκριμένων εργαζομένων των οποίων η θέση θα καταργηθεί. Για το λόγο αυτό θα υπάρξει και η διαδικασία αξιολόγησης. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε, επίσης, ότι υπάρχει η πιθανότητα εξέτασης της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο, στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης. Ωστόσο ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει ότι πραγματικά θα παραμείνουν όσοι είναι άξιοι και εξειδικευμένοι και όχι τα εκάστοτε «δικά μας παιδιά»;

3

Έχουμε άραγε αλκυονίδες; Ιδού το ερώτημα. Ο καιρός μας έκανε ευχάριστη έκπληξη με την ξαφνική άνοδο της θερμοκρασίας, άσχετα αν αναμένονται βροχές κατά την ΕΜΥ. Κι ενώ μέχρι προχθές δεν μπορούσε από το κρύο να κυκλοφορήσει στη Βέροια ούτε σκύλος… χθες όχι απλά κυκλοφόρησε αλλά έκανε στην κυριολεξία τούμπες από τη χαρά του και όπως δείχνει το στιγμιότυπο που κατέγραψε ο φακός των «Ε» επί της οδού Μητροπόλεως, πήρε και την ανάλογη στάση απέναντι στο γλυκό ήλιο και τους περαστικούς, μήπως και εισπράξει και κανένα φευγαλέο χάδι. Το ότι το όλο σκηνικό διαδραματίστηκε μπροστά στο Tαχυδρομικό Tαμιευτήριο, ευχόμαστε να είναι μόνο συμπτωματικό. Γιατί αν συμβολίζει το δικό μας οικονομικό και κοινωνικό μέλλον… πάμε χαμένοι!!!

Διαδικτυακές… πρωτοβουλίες! Καθώς το ισχυρότερο «όπλο» των καιρών που διανύουμε έχει αποδειχτεί αναμφισβήτητα το διαδίκτυο και δεδομένου ότι πρόσβαση σε αυτό και διακίνηση της πληροφορίας μπορεί να έχουν όλοι, δεν υπήρχε περίπτωση να μείνει ανεκμετάλλευτη μια τέτοια δυνατότητα από τους οργισμένους πολίτες της χώρας που καλούνται να πληρώσουν το φόρο ακινήτων της ΔΕΗ. Μιας που οι θεσμικές παρεμβάσεις Δήμων και άλλων φορέων, ίσως μοιάζουν ανεπαρκείς στο να ικανοποιήσουν την καθολική αγανάκτηση, οι ίδιοι οι πολίτες αυτόν τον καιρό διακινούν μαζικά στο internet κάλεσμα αντίδρασης στο κυβερνητικό φορολογικό μέτρο με τα εξής: «…Αν δεν πλήρωνε κανένας το χαράτσι θα ήταν κάτι που σίγουρα θα πετύχαινε. Αλλά ο φόβος ζει και βασιλεύει... Πότε : Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012. Ώρα: από τις 8:00 μ.μ. μέχρι τις 8:30 μ.μ. Πού: ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Αντιδρούμε στον τρόπο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση ένα δημόσιο αγαθό, όπως αυτό του δικαιώματος μας να έχουμε ρεύμα στα σπίτια μας. Λέμε όχι στις αυξήσεις της ΔΕΗ - όχι στα χαράτσια στις 8 το βράδυ ,την ώρα των ειδήσεων, σβήνουμε τα φώτα. Όλοι μαζί μπορούμε…». Καθόλου τυχαία η επισήμανση… «την ώρα των ειδήσεων». Πάει καιρός που ο κόσμος θεωρεί τους «κοσμοκράτορες» των ΜΜΕ «ηθικούς αυτουργούς» των κυβερνητικών πολιτικών που έβαλαν «τα δύο πόδια των πολιτών σε ένα παπούτσι». Και όπως πάει η κατάσταση… προσεχώς και σε κανένα!!!

Εκ νέου …ανασφάλεια για τους αγρότες! Όλα του γάμου δύσκολα κι η νύφη… «χαρατσωμένη»! Ήταν που ήταν τραγικά τα πράγματα για τους αγρότες με το εισόδημα να συρρικνώνεται δραματικά, χωρίς να μπορούμε πλέον να το χαρακτηρίσουμε καν ετήσιο, αφού οι παραγωγές για να πληρωθούν στην ώρα τους πρέπει να συντελεστεί …θαύμα! Όταν το κυβερνητικό φορολογικό στόχαστρο - που δεν αναμένει καμιά εντολή «παύσατε πυρ» - νομοθετικά στρέφεται προς τον ήδη «τραυματισμένο» Ασφαλιστικό Φορέα του κλάδου, τον ΕΛΓΑ τι να περιμένουν έπειτα οι εργάτες της γης. Τι στιγμή μάλιστα που η παραγωγή τους κρέμεται κυριολεκτικά από τον καιρό και τις διάφορες νόσους. Κινητοποιήσεις γίνονται και τώρα από την ΠΑΣΥ αρχής γενομένης από χθες, που πραγματοποιήθηκε κατάληψη στα γραφεία του ΕΛΓΑ της Βέροιας με γενικότερη απαίτηση ο Οργανισμός να αποτελέσει έναν αποκλειστικά κρατικό φορέα. Αλλά και πότε δε γίνονταν κινητοποιήσεις; Τα πράγματα – όπως μαρτυρούν οι αριθμοί – χειροτερεύουν, ενώ η κεντρική εξουσία ή δεν έχει καθόλου αυτιά ή από την παγερή της στάση απέναντι στα προβλήματα της όντως φτώχειας, αυτά ποτέ δεν ιδρώνουν!

Υπολειτουργούν πολλά από τα ΚΕΠ Υπολειτουργούν πολλά από τα ΚΕΠ σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με καταγγελίες των ίδιων των υπαλλήλων που εργάζονται σ΄ αυτά λόγω της μείωσης του προσωπικού τους. Όπως αναφέρει ο «Τύπος της Κυριακής»,από τους 2.390 μόνιμων υπαλλήλων απέμειναν λιγότεροι από τους μισούς και συγκεκριμένα εργάζονται αυτή τη στιγμή 1081 άτομα. Ταυτόχρονα προστίθενται συνεχώς νέες αρμοδιότητες στις ήδη 1.000 πιστοποιημένες διαδικασίες, χωρίς να υπάρχει ο απαραίτητος προγραμματισμός, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες άμεσα, καταργώντας έτσι εν μέρει το λόγο για τον οποίο συστήθηκαν και λειτουργούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ανά περίπου 4.100 κατοίκους, αναλογεί ένας εργαζόμενος σε ΚΕΠ, ενώ η υποστελέχωση έχει ανεβάσει την αναμονή στα γκισέ. Είναι πραγματικά κρίμα να απαξιώνεται έτσι μια υπηρεσία η οποία πρόσφερε και να τείνει να γίνει όπως άλλες, καταλήγοντας πάλι στην αργοπορία εξυπηρέτησης των πολιτών.

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012


τοπικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 720

υ ο τ ο ί ε ν ε φ α η λ ύ ο τ ν ε Αφ

Κ

Το

Εις ώτα μη ακουόντων

α

μ γράφη

χρονο

Εκκρεμής δανειοδότηση plus!... «Σήμερα τα Φώτα κι οι φωτισμοί…» έψαλε η κυρία Πολυτίμη και ο σύζυγος εξανέστη, ωρυόμενος: «Και χαρές μεγάλες και αγιασμοί;» Η ενόχληση του εμπειροτέχνη πολιτικού αναλυτή, θείου Αφεντούλη, δεν έχει καμιά σχέση με το όψιμο ενδιαφέρον για τα Θεοφάνεια που γιορτάσαμε προ ημερών ούτε με αυτούς καθαυτούς τους «αγιασμούς και φωτισμούς», αν και παρακολουθώντας την επικαιρότητα – Θα εγκριθεί το νέο δάνειο ή όχι; Η κυβέρνηση υλοποίησε τις υποχρεώσεις που ανέλαβε προς τους δανειστές; κλπ. – μία επανάληψη δεν θα έβλαπτε. Του παπά η αγιαστούρα διώχνει την πολλή σκοτούρα. Άμα την κοπανήσει και στα κεφάλια των περισσότερων, αν όχι όλων, που φωτιστήκαμε στις 6 του μήνα κι από τις 7 … «45 Γιάννηδες…!» είναι ό,τι μας χρειάζεται. Αναγνώστες μου! Αν αισθανθήκατε τη θεία κατακεφαλιά, η αναισχυντία του αναλυτή πέρασε τον σκόπελο της λογοκρισίας του κ. εκδότη. Τελευταία αυξήθηκε η πρεσβυωπία του και να είναι καλά ο κ. Λοβέρδος με τον ΕΟΠΥY που για να επισκεφτεί οφθαλμίατρο έπρεπε να είχε μεριμνήσει να πείσει κάποιο από τα παιδιά του να σπουδάσει την επιστήμη του Ιπποκράτη. Αν τον άκουσαν, στάθηκε τυχερός. Αν όχι, ας πρόσεχε! Με τα κουμάντα των κυβερνώντων στον χώρο της Δημόσιας Υγείας οι ασθενείς θα κάνουν ουρές στα ιατρεία των συγγενών τους. Θυμάστε παλιά τι τραβούσαν όσοι κέρδιζαν το λαχείο από το σόι τους; Ο κ. εκδότης λέγεται Γιάννης – «χρόνια πολλά» είπαμε στις 7! – και τελευταία «τραγουδάει» για της αγάπης την οξυτοκίνη, μια ορμόνη που ερευνούν οι ειδικοί στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, αντί να στρωθεί και να γράψει καμιά πρόβλεψη για την οικονομία το κρίσιμο διάστημα μέχρι τον Μάρτιο. Η Ευρωζώνη καίγεται. Εμείς χανόμαστε. Ο Πρωθυπουργός με τον Βαγγέλη δεν ξέρουν πια τρύπα να πρωτοκλείσουν για να τα βρει η Τρόικα όλα, καλώς καμωμένα. Στο ΠαΣοΚ ψάχνουν ποια πόρτα να ανοίξουν για να πάει ο Γιώργος στο καλό. Ο Αντώνης σεκλετίζεται με τα ημερολόγια και τις εκλογές. Αν όλοι οι καλαμαράδες το ρίξουμε στις αγάπες ποιος θα ενημερώσει τον κοσμάκη; Θα τον αφήσουμε στην πένα του Ρουμπινί και στις ξένες Κασσάνδρες; Τότε είναι που θα πάρει μαργαρίτες να μαδάει, να περιμένει της δραχμής τον γυρισμό! Από την αγωνία θα γεμίσουν κόσμο και κοσμάκη όλα τα «ανεμοδαρμένα ύψη». Τι θέλετε δηλαδή; Να πιάσουμε κάτι παλιά μελαγχολικά άσματα του τύπου «μοιάζουν τα σπίτια με σπιρτόκουτα» κι άμα θελήσει κανένας φουκαράς να τα δει από κοντά να λέμε όλοι μαζί: «Τι καλός που ήταν; Θα τον θυμόμαστε!» Βέβαια, όσο χτυπάει έστω και μια φλέβα του αναλυτή μη φοβάστε Τρόικα. Ιδού και η απόδειξη. Αναγνώστες μου, πώς είμαστε σήμερα και οι 22; Ηθικόν ακμαιότατον! Εύγε, γενναίοι μου. Ο κ. εκδότης ας αφήσει όμως κατά μέρος τις αγάπες για να γράψει κανένα σχετικό θεματάκι. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Ασφαλώς αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πετάξει, που θα ‘λεγε κι ένας Σαράντος Καργάκος, και για να πετάξει χωρίς να λένε οι αναγνώστες: «Θα τον θυμόμαστε», ανήμερα των Θεοφανείων, ξεκίνησε να γράψει γράμμα στον βουλευτή Πιερίας της ΝΔ κ. Κώστα Κουκοδήμο. Εκτός από παιδί τζιμάνι που σχολιάζει η κυρία Πολυτίμη στη γειτονιά είναι και ολυμπιονίκης. Ο

θείος θέλησε να φωτιστεί με τα μυστικά του δεινού άλτη από πρώτο χέρι για να διδάξει τους 22 αγωνιστές που τον εμπιστεύονται πώς θα προσπερνούν την Τρόικα χωρίς να τους αγγίξει η φθορά της ύφεσης. Τότε ήταν που ο κ. εκδότης έκανε τη ζημιά με τις αγάπες. Η θεία διάβαζε το άρθρο του «Αγάπη κατά… παραγγελίαν» και ρώτησε: «Ανέβασες οξυτοκίνη, όταν γνωριστήκαμε;» «Μάλλον ατμόσφαιρες. Θυμάσαι τα ντάκα ντούκα της καρδιάς μου;» απάντησε εκείνος. «Είχες φάει μπακαλιάρο σκορδαλιά!» υπενθύμισε η θεία και συνέχισε: «Όταν φώναξα: “Για ποια με πέρασες;” η οξυτοκίνη σ’ έκανε να με πάρεις αγκαλιά. Σε λίγο θα κυκλοφορήσει το χάπι της αγάπης του Εδιμβούργου!» «Έτσι κι ανεβάσω οξυτοκίνη λες να πάρω αγκαλιά και τη “Frau Nein”;» απόρησε ο αναλυτής. «Θα στα βγάλω τα μάτια!» τσίριξε εκείνη αλλά έπεσε έξω. Άλλη ήταν η έγνοια του αναλυτή και ρώτησε: «Χάπι να την κατεβάζει δεν έβγαλαν στο Εδιμβούργο;» «Η εφημερίδα δεν γράφει τίποτα επ΄ αυτού» απάντησε εκείνη. «Χάπι νιου γίαρ» φώναξε ο αναλυτής και η οξυτοκίνη μπαστακώθηκε στα μηνίγγια του. Είναι γνωστό ότι αποτελεί το γερό χαρτί στα χέρια κάθε ελληνικής αποστολής που διαπραγματεύεται με τους εταίρους και την Τρόικα. Γνωρίζεται με όλους τους ξένους ηγέτες κι έτσι και κάνουν κόνξες είναι ικανός να τους «φάει τα λαρύγγια». Λέμε τώρα! Θέλετε να τον ποτίσουν κανένα χάπι της αγάπης και να αρχίσει τις αγκαλιές; Αμάν ζημιά για έναν αδάμαστο που όταν κοιμάται ονειρεύεται την επανάσταση του 1821! Φαίνεται ότι τότε δεν ήξεραν από οξυτοκίνες και το βράδυ των Φώτων πέρασαν από τον ύπνο του όλοι οι ήρωες και τον έφτυσαν. Ο Φώτος Τζαβέλας που γιόρταζε έριξε ένα «φτου» plus κι ο θείος τινάχτηκε, κατατρομαγμένος. Εξομολογήθηκε τους φόβους του στη σύζυγο που θεώρησε το χάπι της αγάπης γιατρικό για τους ατίθασους και τον πήρε στο ψιλό. Μόλις πάει να κάνει τον άντρα, αρχίζει τα κάλαντα: «Σήμερα τα Φώτα κι οι φωτισμοί…» Την φώτισε ο κ. εκδότης και μόλις αγριέψει ο θείος πιάνει τον Λόρκα: «Λούζεται η αγάπη μου στο Γουαδαλκιβίρ!» «Επιθυμείς ματωμένο γάμο;» ούρλιαξε εκείνος προψές που θύμωσε, ακούγοντας από τηλεοράσεως, ότι οι εταίροι ζητούν να δώσουμε τη μάνα και τον πατέρα μας για να μη ζητήσει διαζύγιο η Ευρωζώνη. «Ρώτα τη “Frau Nein”!» απάντησε η θεία. «Στα όνειρα των Ελλήνων έχουν στρατωνιστεί βάρβαροι!» φώναξε ο αναλυτής κι ας κάνει τα στραβά μάτια ο ποιητής αν πάνω στην ταραχή έγινε κανένα λάθος κατά τη μεταφορά. Το 2012 είναι έτος Νικηφόρου Βρεττάκου, του κατ’ εξοχήν ποιητή της αγάπης, κι ο θείος τον έβαλε πλάι στο Ευαγγέλιο και βρήκε το αντίδοτο στην οξυτοκίνη. Σε όσους λένε ότι αγαπούν την Ελλάδα αλλά έχουν βγάλει την ψυχούλα των Ελλήνων με τις εκκρεμείς δανειοδοτήσεις αφιερώνει στη γλώσσα τους κάτι από Μπιτλς: «The love you take is the love you make» (Η αγάπη που παίρνεις είναι η αγάπη που δημιουργείς) Αυτή την αγάπη προσφέρει απλόχερα ο αναλυτής την οξυτοκίνη μέσα!

4

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

«Σε πήρανε χαμπάρι» Γιώργο το καλό που σε θέλουμε μείνε στο Πόρτο Ρίκο όπου ανέλαβες να σώσεις τους απανταχού γιαλαντζί σοσιαλιστές. Ευχαρίστως σου δίνουμε το ελεύθερο. Κανονικά βέβαια έπρεπε να σου απαγορέψουν την έξοδο από την χώρα αλλά οι φίλοι σου και ο κολλητός σου κρατούν ακόμα την εξουσία. Τι είναι αυτά βρε καψοΓιώργη που έβγαλε στην φόρα ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας κ. Προβόπουλος και δεν του βάλανε πιπέρι στο στόμα ; Μπορούσε λέει α αποφευχθεί η κρίση αν είχαν αντιμετωπισθεί έγκαιρα τα προβλήματα . Πραγματικά πριν πάρεις τα ηνία μεγάλε τα σπρεντς ήταν στα 160 και οι αγορές έδιναν πίστωση χρόνου την οποία την χαράμισες συζητώντας με το Δ.Ν.Τ πως θα το βάλεις στην Ευρώπη ! Τι μεγαλοφυές σχέδιο ήταν αυτό μεγάλε ; Η μήπως εκτελούσες διατεταγμένη υπηρεσία ; Αμ το άλλο με τον κ. Σημίτη (που να του κοβότανε το χέρι όταν σουδινε το δαχτυλίδι) όπου χαρακτήρισε μοιραίο λάθος το μνημόνιο που συντάχθηκε χωρίς μελέτη . Και σύ βρε ευλογημένε το ‘δωσες να το συντάξουν δικηγόροι στο Λονδίνο . Δεν του ‘ριχνες και μια ματιά ; Σιγά – σιγά θα βγουν και άλλα στην φόρα για να πεισθούν και οι πλέον δύσπιστοι πόσο τιτανοτεράστιος ήσουν στην κατεδάφιση της χώρας . Πως πήρες την εξουσία με πολιτική απάτη και εγκαθίδρυσες μια κυβέρνηση χειροκροτητών που τα μέλη της σε συναγωνιζότανε σε ανικανότητα . Τους έλουσε για τα καλά ο Σ. Τζουμάκας αλλά σε κράτησε στο θρόνο κι αυτός χρίοντάς σε όμως σε ανεύθυνο άρχοντα που παρασύρεται από τον κάθε τυχάρπαστο. - Μας πήρε το ποτάμι Γιώργη , μας πήρε ο ποταμός. Βάλε τας μαύρα από τώρα γιατί όσες κομματικές ίντριγκες κι αν σου έμαθαν οι καθοδηγητές σου δεν τη βγάζεις καθαρή. Σου έμαθαν βέβαια να απαγγέλεις όσα σου γράφουν οι στρεψόδικοι λογογράφοι σου . Δεν σου έμαθαν όμως το β ι ω μ α τ ι κ ό περιεχόμενο όσων απαγγέλεις και γελά μαζί σου και το παρδαλό κατσίκι .

- Τι ήθελαν να πουν οι οικονομικοί εισαγγελείς και το κάνενα γαργάρα οι δικοί σου ολίγιστε ; «Έτρωσαν το κύρος της δικαιοσύνης με τις ενέργειές τους » απεφάνθη ο ετερόφωτος κύριος που υποδύεται τον υπουργό Δικαιοσύνης ! - Δεν το έπληξαν βλέπετε οι ….συστάσεις του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου , του Υπουργού Δικαιοσύνης και του Γραμματέα του εν λόγω υπουργείου. Δε το έτρωσε η .. λεβέντικη δήλωσή σου « χτυπάτε εμένα» (που έχω ασυλία) όταν πλησίασαν το καρντάσι με τα CDS . Φυσικά υπήρχαν και οι συστάσεις να κλείσει γρήγορα η υπόθεση με τους οφειλέτες καθώς και τον διαβόητο νέο Κοσκωτά που όλως περιέργως κυκλοφορεί ελέυθερος . Εδώ τι κάνει η ένωση δικαστών που διέρρηξε τα ιμάτιά της στην περίπτωση του Εφραίμ. Εδώ δεν έχουμε παρέμβαση ; - Προσωπικά σεβόμαστε απόλυτα τον θεσμό της δικαιοσύνης ιδίως της μαχόμενης. Κατανοούμε επίσης τους ανώτατους δικαστικούς που βρίσκονται κοντά στην πολιτική εξουσία και υφίστανται νομοτελειακά την ώσμωση της σκοπιμότητας . - Διερωτώμαστε όμως όσον αφορά τη προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραιμ άσχετα αν ήταν νομότυπη. Εκεί δεν χωρούσαν συστάσεις ώστε να αποφύγουμε την σφοδρή επίθεση της Ρωσίας όπου μας ήρθε ο ουρανός σφοντύλι όταν ακούσαμε τον Ρώσο αντιπρόσωπο να αρνείται την περαιτέρω χρηματοδότηση της Ελλάδας από το ΔΝΤ. Τι περιμέναμε δηλαδή την ώρα που επιδεικνύουν οι κυβερνώντες μια αντιρωσική ιδεοληψία που τους κόλλησε η αυτού ανευθυνότης ; Για να δούμε θα συμμαζεύσει τα ασυμμάζευτα ο κ. Σαμαράς στην επίσκεψή του στην Μόσχα. - Τελικά αυτοί στην κυβέρνησης θα μας τρελάνουν. Κάτω από 3% προτείνει κομισιόν και ΔΝΤ το επιτόκιο που συναρτάται με το κούρεμα των ομολόγων , πάνω από 5% οι δικοί μας !!! Μήπως μερικοί δεν ξεχνούν ότι είναι τραπεζίτες ; Ο ΠΑΡΟΙΜΙΑΣ (Κ,Δ)


ΤΟΠΙΚΑ 

epikera@otenet.gr

Στη Γερμανία η Δήμαρχος Βέροιας για επενδύσεις και τουριστική ανάπτυξη

Σ

την Στουτγάρδη της Γερμανίας βρέθηκε η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, συνοδευόμενη από τον εκλεγμένο στη Βεργίνα Αντιδήμαρχο Τεχνικών και απεσταλμένο του Επιμελητηρίου Ημαθίας, Άρη Λαζαρίδη, ύστερα από πρόσκληση της Γερμανικής Κυβέρνησης για συμμετοχή στην ιδρυτική εκδήλωση του «Γερμανό – Ελληνικού Συνδέσμου Πολιτισμού», εκπροσωπώντας τη Βέροια και ευρύτερα την Ημαθία. Στην εκδήλωση του Γερμανό-Ελληνικού Συνδέσμου που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δημάρχου της πόλης Neckartenzlingen της Γερμανίας και της εκεί τοπικής ελληνικής κοινότητας και τη συμφωνία της Γερμανικής και Ελληνικής Κυβέρνησης, με σκοπό την αλληλογνωριμία και την προώθηση της συνεργασίας στους τομείς της νεολαίας, της ανεργίας, του τουρισμού, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των επενδύσεων μεταξύ της Περιφέρειας της Στουτγάρδης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετείχαν επίσης οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Πυλαίας – Πανοράματος, Χαλκηδόνας και Κοζάνης, εκπρόσωποι των Δήμων Σερρών και Πέλλας και ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής

Μακεδονίας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, αφού πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. που φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο της Στουτγάρδης, ενός από τους μεγαλύτερους εκθεσιακούς χώρους της Ευρώπης που προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες σε κάθε έκθεση, ακολούθησε συνάντηση εργασίας μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας και Γερμανών εκπροσώπων, με επικεφαλής των Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Γερμανίας, κ. Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ. Κατά τη συνάντηση, η γερμανική πλευρά μέσω του κ. Φούχτελ ανέπτυξε τις προτάσεις της για το μέλλον της συνεργασίας που εκτείνονται στη βάση τριών αξόνων: 1. Την ανάπτυξη φιλίας μεταξύ των δυο περιφερειών, η οποία θα λάβει χώρα μέσω της διαδικασίας των αδελφοποιήσεων και θα έχει ως στόχο την προώθηση ζητημάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως μεταξύ άλλων ο τουρισμός, η καταπολέμηση της ανεργίας, οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας και θέματα που σχετίζονται με τη νεολαία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει 2. Την καλλιέργεια ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος και την ανάπτυξη συγκεκριμένων επενδυτικών προτάσεων 3. Την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών σε θεσμικό επίπεδο, για τη βελ-

τίωση της διοικητικής ικανότητας και αποτελεσματικότητας των τοπικών αρχών Από τη μεριά της, η κα Ουσουλτζόγλου στην τοποθέτησή της παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τονίζοντας πως στη δύσκολη συγκύρια που διέρχεται η Ελλάδα, οποιαδήποτε συνεργασία και υποστήριξη είναι ευπρόσδεκτη. Υποστήριξε επίσης πως υπάρχει μεγάλο περιθώριο συνεργασίας ιδιαίτερα στους τομείς των αγροτικών προϊόντων και του τουρισμού, με το Δήμο Βέροιας, ο οποίος έχει ως ιστορική πρωτεύουσα τη Βεργίνα, να είναι παρόν στο ξεκίνημα αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας. Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε ότι η Βέροια είναι έτοιμη για την άμεση έναρξη των διαδικασιών αδελφοποίησης, ενώ ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την πρόταση δημιουργίας Θεματικού Πάρκου για τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Μακεδονικό Πολιτισμό, ως επιπλέον μέσο ανάδειξης και προβολής του παγκοσμίας εμβέλειας πολιτισμικού και ιστορικού αποθέματος της περιοχής. Επίσης, στο περιθώριο της εκδήλωσης, η Δήμαρχος Βέροιας πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους του Ελληνικού Συνδέσμου Επιχειρηματιών της Μητροπολιτικής Περιοχής του Reihn – Neckar (Ε.Σ.Ε.), κατά την οποία συζητήθηκε η πρόταση σύστασης δικτύου προώθησης τοπι-

κών προϊόντων στη Γερμανία και τη δημιουργία προγραμμάτων απορρόφησης νέων πτυχιούχων από την Ελλάδα. Τέλος, σημειώνεται ότι η επόμενη συνάντηση του Συνδέσμου είναι προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο του 2012 στη Θεσσαλονίκη, για μια πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων της συνεργασίας.

Κατάληψη του ΕΛΓΑ Βέροιας από την Π.Α.ΣΥ

Διαμαρτύρονται για την επιβολή φόρων στα ασφάλιστρα του Οργανισμού Κοντά τους και ο Βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας Κ ατάληψη πραγματοποίησαν χθες το πρωί τοπικά μέλη της Παναγροτικής Αγωνιστικής συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) στο κατάστημα του ΕΛΓΑ της Βέροιας, στο πλαίσιο των πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει, με αφορμή την επιβολή φόρων στα ασφάλιστρα του Οργανισμού μετά την πρόσφατη ψήφιση σχετικού νόμου. Κεντρικό αίτημα της διαμαρτυρίας, στην οποία συμπαραστάτης παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, ήταν η γενικότερη απαίτηση ο ΕΛΓΑ να αποτελέσει έναν αποκλειστικά κρατικό φορέα, με χρηματοδοτική επάρκεια και κάλυψη αποζημιώσεων του αγρο – κτηνοτροφικού κόσμου στο 100% πάνω σε προβλήματα φυσικών καταστροφών και νόσων. Αμέσως μετά τη συγκέντρωση των συνδικαλιστών μπροστά στα τοπικά γραφεία του Οργανισμού, ακολούθησε ομιλία από τον κ. Ζιώγα στην οποία τέθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές της κινητοποίησης και ακολούθως επιτροπή μελών της ΠΑΣΥ επισκέφθηκε την τοπική διοίκηση του ΕΛΓΑ για την επίδοση σχετικού ψηφίσματος. Ο «ΧΑΡΤΗΣ» ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ Όπως αναφέρεται σε γενικές γραμμές και

στο κείμενο του ψηφίσματος η παναγροτική κινητοποίηση στοχεύει στην στήριξη και τη δικαίωση των λαϊκών στρωμάτων του αγρο-κτηνοτροφικού κόσμου που υφίστανται την πρωτόγνωρη – όπως χαρακτηρίζεται - βάρβαρη επίθεση της κυβερνητικής πολιτικής που οδηγεί στην αφαίμαξη, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, το ξεκλήρισμα του κλάδου και δε δίνει καμία προοπτική και ελπίδα. Σύμφωνα με την ΠΑΣΥ, η επιβολή αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ κατά 23%, όπως και η αύξηση στο αγροτικό ρεύμα κατά 8,9%, καθώς και άλλα μέτρα πρόσθετης φορολόγησης του κλάδου, προετοιμάζει το έδαφος που θα μετατρέψει τους αγρότες σε… «λογιστές», κατοχυρώνοντας – υποτίθεται – την επαγγελματική τους ακεραιότητα. Πρακτικά όμως κάτι τέτοιο μεταφράζεται σε κατάργηση της επιστροφής του ΦΠΑ, μείωση της επιστροφής πετρελαίου, φόρο επιτηδεύματος, περαίωση κλπ, ενώ από το 2000 μέχρι το 2011 η μείωση του αγροτικού εισοδήματος άγγιξε το 26,5%, τη στιγμή που το 2010 ήταν στο 5,3% και το 2011 στο 4,3%. Στο πλαίσιο σχεδιασμού της συνέχισης των κινητοποιήσεων, την Τετάρτη 25 του μήνα, με κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, καλούνται οι

5

μικρομεσαίοι αγρότες, εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες έμποροι κ.α. να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ, για την άρνηση πληρωμής των «χαρατσιών» για τα ακίνητα. Την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, θα ακολουθήσουν κινητοποιήσεις στα γραφεία των Περιφερειών και στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας, καθώς και στα τοπικά γραφεία του ΟΓΑ για τη δι-

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

εκδίκηση κατώτερων εγγυημένων τιμών των αγρο-κτηνοτροφικών προϊόντων κλπ. Τέλος οι αγροτικές κινητοποιήσεις αναμένεται να κορυφωθούν με διάφορες μορφές συγκεντρώσεων με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα, σε πλατείες πόλεων, με άνοιγμα διοδίων και αποκλεισμούς Εθνικών Οδών. Κωστής Χαλάτσης


τοπικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 720

Οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Τουρισμού στην Ημαθία

Μ

ε στόχο τη γνωριμία με την Ημαθία, την προσέλκυση επισκεπτών και στον εναλλακτικό τουρισμό αλλά και την αύξηση γενικά της τουριστικής κίνησης στο Νομό μας, η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Ημαθίας πήρε την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσει διημερίδα προσκαλώντας Τουριστικούς Πράκτορες από όλη την Ελλάδα. Η διημερίδα άρχισε χθες σε αίθουσα του ξενοδοχείου Αιγές και στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς η ανταπόκριση στην πρόσκληση ήταν πέραν του αναμενόμενου. Τις εργασίες του συνεδρίου κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ενώ για τον εναλλακτικό τουρισμό και τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η Ημαθία ως τόπος προορισμού, μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Απόστολος Εμμανουηλίδης. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Κα-

ραπαναγιωτίδης και η Δήμαρχος Βέροιας Χαρίκελια Ουσουλτζόγλου, επαινώντας ταυτόχρονα την πρωτοβουλία της Ένωσης. Στη διάρκεια της διημερίδας τιμήθηκαν οι δυο δημοσιογράφοι της ΝΕΤ Γιώργος Αμυράς και Ράνια Τσιτσιμπίκου που παρουσιάζουν την εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» καθώς και οι Τουρι-

στικοί Πράκτορες Δάνος Φιλιππίδης και Δημήτρης Τσέας με τιμητικές πλακέτες και προβλήθηκε DVD με τις ομορφιές του Νομού μας Σήμερα η διημερίδα θα συνεχιστεί με περιοδεία στο Νομό μας και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και θρησκευτικούς χώρους αλλά και σε τόπους ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Στην πεντηκοστή επέτειο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ο Γιώργος Παπαστάμκος Σ

την εναρκτήρια εκδήλωση για τον εορτασμό της Πεντηκοστής Επετείου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο και του αρμοδίου Επιτρόπου κ. Τσόλος, παρέστη ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Καθηγητής κ. Γιώργος Παπαστάμκος. Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η Κοινή Αγροτική Πολιτική αποτελεί σύμβολο της ευρωπαϊκής ενοποίησης και του κεκτημένου της ΕΕ. Η ευρωπαϊκή γεωργική πολιτική είναι πολιτική του παρόντος και του

μέλλοντος με αδιαμφισβήτητη προστιθέμενη αξία στην ευρωπαϊκή οικονομία και έναν μείζονα ρόλο στην αντιμετώπιση των κοινωνικοοικονομικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ΕΕ. Η σημερινή ΚΑΠ έχει μετασχηματισθεί σε μία πολυλειτουργική δημόσια πολιτική, η οποία καλείται να διασφαλίζει επισιτιστική επάρκεια, ασφάλεια και ποιότητα, ικανοποιητικό εισόδημα και αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης των γεωργών, να συμβάλει στη βιωσιμότητα και την ευρωστία της υπαίθρου, καθώς και στην περιβαλλοντικά αειφόρο παραγωγή και διαχείριση των γαιών. Ως εκ τούτου, ο γεωργικός τομέας συνεισφέρει στην παραγωγή δη-

μοσίων αγαθών υπέρ του κοινωνικού συνόλου, γεγονός που επιτάσσει τη διατήρηση μίας ισχυρής δημόσιας πολιτικής υπέρ της γεωργίας σε επίπεδο ΕΕ. Το μέλλον της ευρωπαϊκής γεωργίας, συνεπώς και της ελληνικής, διεκδικεί υψηλή θέση στην ατζέντα της ευρωπαϊκής πολιτικής. Η εν εξελίξει μεταρρύθμιση της ΚΑΠ συνιστά για την Ελλάδα μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ευθυγραμμίσει τους εθνικούς πολιτικούς στόχους με τα μελλοντικά ευρωπαϊκά κανονιστικά εργαλεία, έτσι ώστε να καταστεί η ελληνική αγροτική οικονομία βιώσιμη, ανταγωνιστική, πραγματικός μοχλός εξόδου της χώρας μας από την οικονομική κρίση».

“Βιολογική Γεωργία” για νέους δικαιούχους Τ

ο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς να συμμετάσχουν στη δράση 1.1 “Βιολογική Γεωργία” για νέους δικαιούχους, του Μέτρου 214 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013. Η Δράση 1.1 « Βιολογική Γεωργία» έχει ως στόχο: α. Την προστασία των φυσικών πόρων (έδαφος ,νερό ,αέρας) και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. β. Την αειφόρο ανάπτυξη. γ. Την προσφορά εγγυήσεων στους καταναλωτές για ασφαλή γεωργικά προϊόντα. Δικαιούχοι των ενισχύσεων της Δράσης μπο-

ρούν να κριθούν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις: Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) ως: α. Επαγγελματίες αγρότες β. Κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης, οι οποίοι επιπλέον πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις: 1. Είναι φυσικά πρόσωπα που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 35% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος, με εξαίρεση τους απασχολούμενους σε αγροτική δραστηριότητα σε νησιά με πληθυσμό μέχρι 100.000 κατοίκους, για τους οποίους το αντίστοιχο ποσοστό δια-

6

μορφώνεται στο 25% του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος. 2. Είναι νομικά πρόσωπα που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 50% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος και τα οποία έχουν νομική προσωπικότητα, όπως η έννοια αυτή ορίζεται στο εμπορικό δίκαιο. Στη Δράση μπορούν να ενταχθούν εκτάσεις που έχουν δηλωθεί στην Α.Ε.Ε. του 2011 του αιτούντος, με τις εξής καλλιέργειες: Ελιές, Αμπελώνες οινοπαραγωγής, Αραβόσιτος, Μηδική, Βαμβάκι, Σιτηρά Ρύζι, Όσπρια, Ηλίανθος, λοιπές αροτριαίες καλλιέργειες, κτηνοτροφικά φυτά, λοιπές καλλιέργειες που δεν χρησιμοποιούνται για τη διατροφή του ανθρώπου,

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

αρωματικά φυτά, κρόκος. Περίοδος υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης ορίζεται η περίοδος από 16/01/2012 έως 29/02/2012. Οι ενδιαφερόμενοι – υποψήφιοι δικαιούχοι, μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες και για την υποβολή πλήρως συμπληρωμένης αίτησης ενίσχυσης, στη Δ/ νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας ή στα κατά τόπους Κέντρα Ελέγχου & Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού & Ελέγχου Λιπασμάτων (ΚΕΠΠΥΕΛ) ή στις κατά τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (Ε.Α.Σ.).


τοπικα 

epikera@otenet.gr

ΔΕΥΑΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Κανένας κίνδυνος από το πόσιμο νερό στα Καβάσιλα

A

πάντηση σχετικά με την ποιότητα του πόσιμου νερού στα Καβάσιλα έδωσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Αλεξάνδρειας, Γιώργος Τζίλας διαβεβαιώνοντας ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και παράλληλα απαντώντας σε κατηγορίες που του απηύθυνε ο πρώην Δήμαρχος Αλεεξάνδρειας Μπάμπης Γκιόνογλου. Ολόκληρη η απάντηση έχει ως εξής: Υπάρχουν κάποια θέματα, τα οποία οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά πρέπει να τα προσεγγίζουν με πολύ υπεύθυνο και λεπτό τρόπο επειδή, σε διαφορετική περίπτωση, είναι δυνατόν να προκαλέσουν κοινωνικές αναστατώσεις και να δημιουργήσουν ανησυχίες στο λαό. Υπάρχουν βέβαια και άλλα θέματα που προσφέρονται για την άσκηση λαϊκίστικων και ανερμάτιστων …….πολιτικών που όμως δεν προσφέρουν τίποτε επί της ουσίας. Η παρακάτω περίπτωση είναι πάρα πολύ κατατοπιστική και διαφωτιστική. Ας γίνουμε όμως συγκεκριμένοι. Η νέα Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛ., ως γνωστό, ανέλαβε την 1η Ιανουαρίου του 2011. Μέσα στις πολλές σκοτούρες που είχε ν’ αντιμετωπίσει από τα χρέη και τη γενική κατάσταση που επικρατούσε έπρεπε να φροντίσει και για τους υδατόπυργους και για το πόσιμο νερό των κοινοτήτων που εντάχτηκαν στο νέο Καλλικρατικό Δήμο. Ξεκίνησε λοιπόν με υπευθυνότητα, να ελέγχει και να φροντίζει για το κοινωνικό αγαθό που λέγεται νερό. Έλεγχος των υδατόπυργων, αναλύσεις των νερών, παρακολούθηση των δικτύων και γενικά προέβη σ΄ όλες τις ενέργειες που θεώρησε αναγκαίες. Φαίνεται όμως πως κάποιοι δεν εκτίμησαν

τίποτε απ΄ όλα αυτά. Τις τελευταίες μέρες η Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛ. και ο Πρόεδρός της έγιναν στόχος για την …κακή ποιότητα του νερού στην Τοπική Κοινότητα Καβασίλων και μάλιστα στο Γυμνάσιο του χωριού αυτού. Η Δημοτική Παράταξη του κ. Γκιόνογλου στις 19-1-2012 κατακεραυνώνει τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ ΑΛ με μια λαϊκίστικη ανακοίνωση που ασφαλώς χρήζει μελέτης. Υποστηρίζει στις 19-1-2012 ότι μια ανάλυση νερού που έγινε τον Οκτώβριο του 2011 τέσσερις μήνες νωρίτερα δηλαδή καταδείκνυε ότι το νερό ήταν ακατάλληλο και επομένως ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ ΑΛ κ. Τζίλας Γεώργιος είναι ανεύθυνος κ.λ.π. Η αλήθεια όμως είναι πολύ πικρή κι όσο κι αν προσπαθήσουν να τη διαστρεβλώσουν κάποιοι, αυτή βγαίνει πάντα στο φως. Απαντούμε λοιπόν στον κ. Γκιόνογλου. Με δικές μας ενέργειες και με μεγάλη προσπάθεια , όχι μόνο για την Καβάσιλα αλλά για όλα τα χωριά έγιναν εργασίες καθαρισμού, όλων των υδατοπύργων και υδατοδεξαμενών, απολυμάνσεις με τα κατάλληλα απολυμαντικά μέσα και τοποθετήθηκαν αρκετοί καινούργιοι χλωριωτές, ώστε το νερό πλέον να είναι απόλυτα υγιεινό. Παρ’ όλα αυτά στις 2/11/2011 λάβαμε από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, την υπ’ αριθ. 4904/14-10-2011 επιστολή, η οποία μας ενημέρωνε για το πρόβλημα του νερού στο Γυμνάσιο της Τοπικής Κοινότητας Καβασίλων. Αμέσως πήραμε δείγμα νερού από τον υδατόπυργο και το Γυμνάσιο και το στείλαμε για μικροβιολογικό έλεγχο. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 7/11/2011, έδειξαν ότι το νερό της Τοπικής Κοινότητας δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!! Πιστεύουμε πως το Τμήμα Περιβαλλοντικής

Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας θα ενημερώσει εγκαίρως και με πλήρη στοιχεία τους πάντες για τα πραγματικά γεγονότα και θα δώσει τις δέουσες απαντήσεις όπου πρέπει, διότι συνημμένα με την υπ’ αριθ. 461/9-11-2011 επιστολή μας αποστείλαμε και τα αποτελέσματα αυτών των αναλύσεων Πάντως δηλώνουμε ότι τις αναλύσεις τις έκανε και πάλι η AGROLAB η εταιρεία, δηλαδή, που είχε συνάψει σύμβαση συνεργασίας και με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και την οποία σύμβαση υπογράψαμε κι εμείς τον Αύγουστο του 2011. Θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να επισημάνουμε ότι σε τόσο σοβαρά θέματα, τα οποία αφορούν σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού και μπορούν να δημιουργήσουν πολλές ανησυχίες και ερωτηματικά, θα πρέπει κάποιοι να αναφέρονται με πολλή προσοχή και ύστερα από εξέταση όλων των δεδομένων. Δηλώσαμε, πως είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε και να δεχτούμε τις όποιες παρατηρήσεις και προτάσεις , αρκεί αυτές να είναι καλοπροαίρετες και να στηρίζονται σε πραγματικά δεδομένα. Εσείς όμως λάμψατε με την απουσία σας και προτιμήσατε τον λαϊκισμό. Πάντως το να χρησιμοποιούνται προγενέστερες αναλύσεις και να βγαίνουν συμπεράσματα για το σήμερα το θεωρούμε άκομψη και μη ενδεικνυόμενη ενέργεια. Και τέλος, σας θυμίζω τι έλεγα τον Οκτώβριο του 2008, για την ποιότητα του νερού

της Αλεξάνδρειας, που εγώ Κύριε Γκίονογλου ήμουν αντιπολίτευση κι εσείς Δήμαρχος «Η ποιότητα του νερού ελέγχεται από μικροβιολογικό εργαστήριο και είναι ΚΑΛΗ. Είναι ασφαλής η κατανάλωση του νερού της πόλης μας……….Δέν χρειάζεται επομένως να φωνασκούμε κι ούτε είναι σωστό η αντιπολίτευση να είναι πάντα αρνητική………….. υπάρχουν και θέματα σοβαρά, στα οποία πρέπει να υπάρχει συναίνεση και ομαδική προσπάθεια » Κύριε Γκιόνογλου, αυτή είναι η διαφορά μας, αυτό είναι το δικό μας και το δικό σας ήθος και ύφος. Εμείς να είμαστε υπεύθυνοι κι εσείς ανεύθυνοι. Πολιτικά είστε επιεικώς απαράδεκτος και επικίνδυνος Η πολιτική είναι προσφορά στον τόπο μας και όχι να δημιουργούμε τεράστια προβλήματα και ανησυχίες άνευ λόγου και αιτίας. Τζίλας Γεώργιος Πρόεδρος ΔΕΥΑ Α Δήμου Αλεξάνδρειας

Η Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας έκοψε τη βασιλόπιτα για το 2012 Α

πό τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος της Αστυνομικής Ακαδημίας (Kέντρο Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας), ανακοινώνεται, ότι την Παρασκευή και ώρα 12:00΄ στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Πανόραμα Βέροιας, πραγματοποιήθηκε Δοξολογία και κοπή πίτας για την έλευση του νέου έτους 2012, στην οποία παρευρέθηκαν, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης & Κα-

μπανίας κ.κ. Παντελεήμων, σπουδαστές και διδάσκοντες καθηγητές της Σχολής καθώς και το προσωπικό της Σχολής. O Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων της Μητροπόλεως δεν παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας, μετέφερε τις θερμές ευχές του για το νέο έτος 2012 επιτυχία στο πρόγραμμα και στους στόχους της Σχολής, στο Διοικητή, στους Αξιωματικούς, το προσωπικό και τους Σπουδαστές της Σχολής υγεία, ελπίδα και ειρήνη καθώς επίσης στους εκπαιδευόμενους καλή επιτυχία στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα. Ο Διοικητής της Σχολής Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ από την πλευρά

7

του αφού ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Σωφρόνιο για την παρουσία του στην κοπή της πίτας και την λύπη του για την απουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων, του οποίου η παρουσία και η συμβολή είναι σημαντικότατη σε όλες τις τελετές και εκδηλώσεις της Σχολής και όχι μόνο, ευχήθηκε σε όλους τους διδάσκοντες καθηγητές, τους εκπαιδευόμενους και τα στελέχη της Σχολής: «……Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά, με υγεία

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

και προκοπή, ατομική και οικογενειακή ευτυχία και εκπλήρωση κάθε προσδοκίας σας…. ….. Η παρουσία του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Σωφρόνιου και οι ευχές του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων που μας μετέφερε να είναι το προμήνυμα για μια νέα χρονιά διαφορετική, με λιγότερα προβλήματα και περισσότερες φωτεινές εικόνες τόσο για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και για τις οικογένειές μας…..»


τοπικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 720

Επιμελητήριο Ημαθίας

Τροποποίηση του Προγράμματος «Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για την στήριξη της επιχειρηματικότητας

Ο

Φορέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΚΕΠΑΑΝΕΜ, εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του ΕΠΑΝ ΙΙ- ΕΦΕΠΑΕ, με γεωγραφική αρμοδιότητα στις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ανακοινώνει στους υποψήφιους επενδυτές ότι με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σ. Ξυνίδη τροποποιήθηκε ο Οδηγός του Προγράμματος «Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για την στήριξη της επιχειρηματικότητας των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους σε περιοχές που υφίστανται τις

συνέπειες της οικονομικής κρίσης» στο πλαίσιο του Ε.Π. «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων’’ του ΕΣΠΑ 2007-2013. Επίσης παρατάθηκε η καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων έως τις 17/2/2011. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλλουν την πρότασή τους κατόπιν των νέων τροποποιήσεων, από την Τρίτη 17/1/2012 και ώρα 17.00 μέσω του διαδικτυακού τόπου www. ependyseis.gr/mis. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον νέο Τροποποιημένο Οδηγό του Προγράμματος, τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα έντυπα υποβολής, τους τόπους υποβολής των προτάσεων, καθώς και πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν, οι υποψήφιοι επενδυτές στις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας μπορούν να επισκέπτονται/ ενημερώνονται: - Από τους διαδικτυακούς www.espa.gr, www.antagonistikotita.gr, www.mindev. gr, epeaa.gr, www.efepae.gr και www.ekepa.gr. - Από τον ΕΦΕΠΑΕ (www.efepae.gr, τηλ.

210-6985210). - Από την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ (Μαρίνου Αντύπα 41, Θέρμη Θεσσαλονίκης, τηλ. 2310480000, ιnfo@e-kepa.gr, www.e-kepa.gr). - Από τα Επιμελητήρια της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και την ANAΠΤΥΞΙ-

ΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε.(ΑΝΚΟΠαράρτημα ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη) καθώς και τους διαδικτυακούς τους τόπους. - Από το γραφείο πληροφόρησης κοινού της ΕΥΔ-ΕΠΑΕ στο τηλ. 8011136300.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 25χρονου για κλοπή αυτοκινήτου Δ

ικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 25χρονου ημεδαπού, ενώ αναζητείται ακόμα ένας συνεργός του, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, για κλοπή σε Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο στο Μακροχώρι Ημαθίας, όπου οι δράστες την (07.09.2011) αφαίρεσαν από το όχημα το χρηματικό ποσό των (1600) Ευρώ, (3) κινητά τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά έγγραφα του 66χρονου ημεδαπού ιδιοκτήτη. Ειδικότερα, σήμερα (23.01.2012) ύστερα

από αξιοποίηση πληροφοριών ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της κλοπής δύο άτομα, ένας ημεδαπός 25 ετών καθώς και ένας άγνωστος συνεργός του ο οποίος αναζητείται. Ο 25χρονος δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου, ερευνάται όμως η συμμετοχή του και σε άλλες ομοειδείς πράξεις. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» Σ

υγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης με τον διακριτικό τίτλο «Έρασμος» που εδρεύει στη Βέροια, το οποίο προέκυψε από τις εκλογές της 12ης Δεκ. 2011 και κατανεμήθηκαν οι μεταξύ των μελών του Δ.Σ. αρμοδιότητες ως εξής: 1. Πρόεδρος: Ελένη ΠαπαδοπούλουΓιαννέλου 2. Αντιπρόεδρος: Παρθένα (Νόπη) Σκεντερίδου-Καστανίδου 3. Γραμματέας: Κυριακή ΖευγαροπούλουΣοφιανίδου 4. Ταμίας: Γεωργία Φωστηροπούλου 5. Μέλη: Ειρήνη Κοτρίδου-Χαμαλή Παρθένα Παπαδοπούλου-Τσίρκα

Νικόλαος Γιοβάνος Κύριος στόχος του Συλλόγου είναι η περίθαλψη και προστασία των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας με την παροχή κάθε είδους βοήθειας στα άτομα αυτά καθώς και η ευαισθητοποίηση και προώθηση της κοινωνικής συμμετοχής και των πρωτοβουλιών των πολιτών, κυρίως των νέων, σε θέματα εθελοντισμού, στην ενεργοποίησή τους σε θέματα καταγραφής-αντιμετώπισης προβλημάτων που ανακύπτουν στην ευρύτερη περιοχή, στη δημιουργία τράπεζας αίματος και χρόνου, κ.λ.π. Το τηλέφωνο του Συλλόγου είναι: 2331074073.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ «ΕΡΑΣΜΟΣ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» Καλεί τα μέλη και τους φίλους του στην εκδήλωση που διοργανώνει για το σύλλογο «Παιδιά της Άνοιξης» και για τα παιδιά των «Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ Βέροιας και Αλεξάνδρειας) και στην κοπή της βασιλόπιτας, που θα πραγματοποιηθούν στις 5 Φεβρουαρίου 2012, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 έως 14:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Στρατιωτικής Λέσχης του Β’ Σώματος Στρατού.

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ 24

8

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012


τοπικα

epikera@otenet.gr

γνωμη -

Aυτοοργάνωση Η αυτοδιοίκηση ήταν ο συνεκτικός δεσμός των σκλαβωμένων στους Οθωμανούς προγόνων μας. Ας μη πάει ο νους μας σε τύπο αυτοδιοίκησης όπως ο σημερινός. Η σύγχρονη αυτοδιοίκηση είναι σμικρογραφία της κεντρικής εξουσίας. Οι υποψήφιοι αιρετοί πρώτα χρίονται από τα επιτελεία των κομμάτων και ύστερα ανακοινώνουν την υποψηφιότητα.

Κ

ατά συνέπεια εφαρμόζουν εκλεγόμε νοι την πολιτική του κόμματος, στο οποίο ανήκουν. Η κεντρική εξουσία το μόνο που έπραξε κατά τη μεταπολίτευση είναι να αποκεντρώσει τους μηχανισμούς διαφθοράς. Έτσι οι πλείστοι των δήμων εμφανίζονται σήμερα, όπως και η χώρα μας, υπερχρεωμένοι και δεν θα βραδύνει η ώρα που θα στηθούν και σ’ αυτούς επιτροπές επιτήρησης. Η κοινότητα επί τουρκοκρατίας ήταν ταυτόσημη με την ενορία. Κέντρο της ζωής της είχε τον ναό, στον οποίο διενεργούνταν ακόμη και οι εκλογές των προκρίτων. Βέβαια δεν ήταν τα πράγματα ιδανικά. Κοινωνικές τάξεις υπήρχαν και οι οικονομικά ισχυροί μέσα στη γενική ανέχεια πολλές φορές με τις πλάτες των κατακτητών επιτύγχαναν την εκλογή τους και μάλιστα κατ’ επανάληψη. Θα μπορούσαν άραγε σήμερα οι ενορίες να διαδραματίσουν παρόμοιο με τον του καιρού της τουρκοκρατίας ρόλο; Αρκετά δύσκολο υπό το καθεστώς της νόμω κρατούσης Πολιτείας. Η ουσιαστική κατοχή της χώρας μας σήμερα δεν είναι έκδηλη όπως σε περιόδους κατά το παρελθόν. Γι’ αυτό και δεν γίνεται ακόμη λόγος για δοτή κυβέρνηση στην υπηρεσία των κατακτητών. Πάντως πρέπει να είναι αθεράπευτα αφελής ο πολίτης που προσδοκά ανάκαμψη από τα μέτρα που έχουν ληφθεί ή επίκειται να ληφθούν, όταν οι ίδιοι οι συντελέσαντες στην κατάντια μας, που είναι οι επίλεκτοι για τις αναλύσεις στη μικρή οθόνη, χωρίς ντροπή τονίζουν ότι το μνημόνιο έδειχνε εξ αρχής ότι θα μας οδηγούσε σε αδιέξοδα. Είναι λοιπόν καταφανές ότι οι δανειστές μας, έχοντας υποχείριο τον πολιτικό κόσμο που ασκεί εξουσία, θέλουν να μας τα πάρουν όλα: Τους μισθούς, τις καταθέσεις, τα ακίνητα, τα ασφαλιστικά ταμεία, την περίθαλψη, τον δημόσιο πλούτο, υποδομών, εδάφους, υπεδάφους και υποθαλάσσιο. Το μόνο που μας προσφέρουν είναι ανεργία

Γράφει ο Μακρυγιάννης

και νέα ώθηση προς μετανάστευση, ενώ οι κρατούντες μας παρηγορούν με φλυαρία περί ανάπτυξης, που δεν πρόκειται να έλθει υπό την παρούσα κατάσταση στη διεθνή οικονομική σκηνή. Προς αντιμετώπιση της κρίσης που θα βαθαίνει, ώστε τα λίγα καζάνια φαγητού που έχουν στηθεί ή θα στηθούν να μην επαρκούν, ο κάθε πολίτης πρέπει επί τέλους να αποτινάξει την προδιάθεση προς κατάθλιψη, η οποία εξαπλώνεται με γοργό ρυθμό, και να αυτενεργήσει. Ας ξεκινήσουμε από μία παρουσίαση της κατάστασης: Κατ’ αρχήν οφείλουμε να δεχθούμε πως όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης, γιατί εναποθέσαμε τις ελπίδες σε πρόσωπα, τα οποία υπηρέτησαν το σχέδιο διάλυσης της πατρίδας μας. Αυτά τα πρόσωπα χειροκροτήσαμε, παρακαλέσαμε, κολακέψαμε, υμνήσαμε, ψηφίσαμε. Και αυτά μας πέταξαν ένα κοκκαλάκι, ώστε να μας προκαλούν τώρα με το «όλοι μαζί τα φάγαμε»! Κατόπιν οφείλουμε να διαπιστώσουμε ότι σε αντίθεση με τη λήξη του εμφυλίου πολέμου έχουμε σημαντικά πλεονεκτήματα: Οι υποδομές είναι ανέπαφες, αν και πολλές πέρασαν σε χέρια ξένων. Το ζωικό κεφάλαιο, αν και ανεπαρκές, δεν έχει εξαφανιστεί. Ακόμη μπορούμε να καλλιεργούμε χωρίς τον φόβο να μας αρπάξει τη σοδειά ο κατακτητής. Η εξωτερική απειλή μας φέρνει πιο κοντά, σε αντίθεση με τον βαθύ διχασμό που μας διέκρινε κατά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου. Τέλος, το πιο σημαντικό, δεν θρηνούμε νεκρούς όπως τότε. Οι κατακτητές σήμερα χρήματα ζητούν μόνο. Δεν σπαταλούν φονικά όπλα για να μας εξοντώσουν. Αυτενέργεια πρώτη ως αντίδραση στην κατάκτηση. Περιορισμός της κατανάλωσης και υιοθέτηση της ολιγάρκειας με την καλλιέργεια ασκητικού φρονήματος. Η κατανάλωση είναι το πλέον εκμαυλιστικό μέσο στη διάθεση του καπιταλισμού. Βέβαια αυτό όφειλε να το είχε καυτηριάσει η διοικούσα Εκκλησία πριν από δεκαετίες. Αντιλαμβάνομαι ότι η πρότασή μου προσκρούει προς το συμφέρον των πωλούντων τα καταναλωτικά είδη. Και δεν αναφέρομαι βέβαια στους μεγαλοεισαγωγείς και στους μεγαλέμπορους, αλλά σ’ εκείνους που με καθημερινό σφίξιμο στην καρδιά ανοίγουν το μικρομάγαζό τους. Και άλλη συρρίκνωση της κίνησης; Με πόνο ψυχής γράφω: Ναι! Ας ξεκινήσουμε από τα εισαγόμενα είδη: Τέλος στη δουλική υποταγή στο εκμαυλιστικό τραγούδι των σειρήνων. Ας μηδενίσουμε τις αγορές των πολυδιαφημιζομένων (με τα χρήματά μας) ξένων προϊόντων. Έχουμε απ’ όλα τα είδη διατροφής και μάλιστα πολύ καλής ποιότητας. Ας μη ξαναπατήσουμε το πόδι μας σε κατάστημα πολυεθνικής εταιρείας, ακόμη και για αγορά ελληνικών προϊόντων. Ας ενισχύσουμε την όποια κίνηση προς στήριξη επιχειρήσεων, οι οποίες ήδη έκαναν την εμφάνισή τους στην Αθήνα. Αυτές αγοράζουν από συνεταιρισμούς ή παραγωγούς και διαθέτουν αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα. Ας μην αγοράζουμε αγροτικά προϊόντα εισαγωγής, όταν γνω-

9

ρίζουμε ότι ομοειδή παραμένουν αδιάθετα στις αποθήκες των παραγωγών μας. Ας προσέχουμε πολύ, καθώς οι πονεμένοι παραγωγοί καταγγέλλουν ότι εισαγωγείς προμηθεύονται μικρές ποσότητες από αυτούς και διαθέτουν πολλαπλάσιες εισαγόμενες από άλλες χώρες, τις οποίες διαφημίζουν ως ελληνικές. Αυτενέργεια δεύτερη: Παύση της φλυαρίας. Καυχόμαστε ότι είμαστε κοινωνικοί και επικοινωνούμε, άρα διαθέτουμε ακόμη ανθρώπινο πρόσωπο. Επικοινωνούμε με τα κινητά, για τη χρήση των οποίων πληρώνουμε κεφαλαιώδη (και κεφαλικό) φόρο βλακείας (και δουλείας). Η επικοινωνία στοιχίζει στην οικογένεια πολύ περισσότερο από την ηλεκτρική ενέργεια. Ας περιορίσουμε τον αριθμό των κινητών. Γιατί άραγε να διαθέτουν όλα τα μέλη κινητό; Γιατί να φθάνει ο λογαριασμός του κινητού στο 10% και πλέον του μισθού; Αυτενέργεια τρίτη: Αύξηση της οικονομίας στη χρήση ενέργειας. Μείωση των μετακινήσεων με οχήματα Ι.Χ. Τα μέσα συγκοινωνίας θα πυκνώσουν τότε τα δρομολόγια και θα εξυπηρετούμαστε ικανοποιητικά και φθηνά. Εμμονή με ομαδικό πνεύμα στη λειτουργία των εγκαταστάσεων κεντρικής θέρμανσης. Αν τα ποσά που διετέθησαν ήδη για εγκαταστάσεις ατομικής θέρμανσης (να η ασθένεια του «εγώ») είχαν διατεθεί από κοινού για μονώσεις στην οικοδομή, θα αντιμετωπιζόταν πολύ ικανοποιητικά η αύξηση της τιμής των καυσίμων και θα αποφευγόταν η εξαγωγή συναλλάγματος για αγορά μηχανημάτων και η ασχήμια στις οικοδομές από τις τροποποιήσεις. Αυτενέργεια τέταρτη: Όλες και όλοι στο δρόμο του Μαχμάτμα Γκάντι. Εκείνος τίναξε το εισαγωγικό εμπόριο που βρισκόταν στα

χέρια των Άγγλων με την ανέμη που ζήτησε να προμηθευτεί κάθε οικία. Όσο ακόμη ζουν οι γυναίκες που γνωρίζουν αργαλειό και τα συναφή για την σύνθεση υφασμάτων και φορεμάτων, ας αναβιώσει η όμορφη γυναικεία συντροφιά με τα τραγούδια και τα χωρατά της εν ώρα εργασίας. Αρκετές ώρες σπαταλήθηκαν μπροστά στην άθλια μικρή οθόνη των «σήριαλς». Αυτενέργεια πέμπτη: Περιορισμός προμήθειας εργαλείων και συσκευών. Συγγενικά πρόσωπα ας μοιράζονται την ίδια συσκευή. Πολλοί οι γεωργικοί ελκυστήρες, πολλές οι σπαρτικές μηχανές, αλλά και πολλοί οι χέρσοι αγροί με την τιμωρία της αγροτιάς από τους Ευρωπαίους με το υπνωτικό της επιδότησης. Αυτενέργεια έκτη: Συλλογή, διάθεση και πολλαπλασιασμός των σπόρων γηγενών ποικιλιών. Απεξάρτηση από τις πολυεθνικές πώλησης σπόρων. Ας απλωθούν οι κήποι, όσο ακόμη το νερό είναι κοινό αγαθό, γιατί οι πολυεθνικές επιχειρούν να το ληστέψουν, όπως συνέβη στη Λατινική Αμερική. Αυτενέργεια έβδομη: Αύξηση του ζωικού κεφαλαίου επειγόντως με ταυτόχρονη μείωση της κατανάλωσης, αφού μεγάλες είναι οι ποσότητες εισαγομένων κρεάτων. Ευκολότερη είναι η εκτροφή πουλερικών. Τα γιδοπρόβατα μπορούν, όπως και παληά στα πλαίσια του κοινοτικού πνεύματος, να αποτελέσουν κοινό κοπάδι με πολλούς ιδιοκτήτες ενός ή λίγων κεφαλιών, υπό ένα βοσκό. Συνέλληνες ώρα να κινηθούμε από το «εγώ» στο «εμείς». Ας μη μας τρομοκρατούν οι δυσμενείς εξελίξεις. Κανείς δεν χάθηκε στη φτώχεια, πολλοί στην ευμάρεια. Το μαρτυρεί η σημερινή κατάντια μας.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας για το τέλος ακινήτων ΨΗΦΙΣΜΑ Tο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην τακτική συνεδρίαση του που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 18.00, μετά από συζήτηση περί της πρότασης ψηφίσματος που υποβλήθηκε από την τετραμελή διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία συστάθηκε σύμφωνα με την αριθ. 576/07-12-2011 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων , ενέκρινε το ακόλουθο Ψήφισμα: Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας -Καταδικάζει την επιβολή ειδικού τέλους ακινήτων που εισπράττει μέσω των λογαριασμών της η ΔΕΗ, ως μία επιπλέον δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση σε πάρα πολύ δύσκολες οικονομικές συγκυρίες

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

για τους πολίτες. -Συμπαραστέκεται ηθικά στις οικονομικά ανίσχυρες κοινωνικές ομάδες για τις οποίες ζητάει είτε εξαίρεση, είτε ειδική μεταχείριση. -Ευελπιστεί, ότι το θέμα θα τύχει σωστής συνταγματικής ερμηνείας από το Συμβούλιο επικρατείας, στο οποίο θα συζητηθεί ύστερα από καταγγελίες, και ότι θα απαλλαγούν αν όχι όλοι, τουλάχιστον οι ασθενέστερες οικονομικά κοινωνικές ομάδες από την καταβολή του, καταβολή που για πολλούς συμπολίτες μας είναι αδύνατη. Β. Το ανωτέρω Ψήφισμα να διαβιβαστεί: Στον Υπουργό Οικονομικών Στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρι σμού(ΔΕΗ) Στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης.


αθλητικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 720

Καλαϊτζίδης: «Δεν υπάρχει κανένα πέναλτι»

Ο

τεχνικός της Βέροιας έμεινε ικανοποιημένος από τη συγκομιδή βαθμών. Ο Δ η μ ή τ ρ η ς Κα λαϊτζίδης μετά την ισοπαλία (1-1) με την Καλλιθέα τοποθετήθηκε και στη φάση για την οποία διαμαρτύρονται οι γηπεδούχοι και τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία παράβαση. Συγκεκριμένα, ο προπονητής των «κυανέρυθρων» δήλωσε: «Η Βέροια ήρθε για τη νίκη. Δεν τα καταφέραμε. Στην αρχή η Καλλιθέα είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρει, μετά πήραμε τα ηνία και σκοράραμε στο φινάλε του ημιχρόνου. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει και καλύτερο αποτέλεσμα αν ο Σαμαράς στις φάσεις που του δόθηκαν είχε εκτελέσει καλύτερα. Στην επανάληψη πήγαμε σε ένα διεκδικούμενο ποδόσφαιρο κι η Καλλιθέα ισοφάρισε. Για τη φάση που ζητά η Καλλιθέα πέναλτι δεν υπήρχε καμία παράβαση, μπορώ να έχω άποψη διότι ήμουν στην ευθεία και είδα καλά την φάση.

Α

δα». Ο ποδοσφαιριστής της Βέροιας, Κενάν Μπαργκάν, είπε: «Πιστεύω πως μπήκαμε καλύτερα από την Καλλιθέα στο παιχνίδι, καταφέραμε να δημιουργήσουμε ευ-

καιρίες. Λάθη από την Καλλιθέα. Πήραμε το προβάδισμα στο σκορ με το πέναλτι που πιστεύω ότι ήταν. Για εμάς, όπως είπε και ο κόουτς προηγουμένως, δεν ήμασταν κοντά στα στάνταρ μας».

Βασίλης Αργυρίου: «Είχαμε μια κακή παρένθεση»

ν και η Νάουσα νίκησε 3-0 τον Εθνικό Βατερού, ο Βασίλης Αργυρίου καταφέρθηκε στις δηλώσεις του κατά όσων αμφισβητούν την προσπάθεια της ομάδας. «Είχαμε μια δύσκολη βδομάδα μετά την ήττα στην Αλεξάνδρεια. Είμαστε όμως μ ια καλή ομάδα, δεν πρέπει να την μηδενίζουμε ακόμη και στις άσχημες εμφανίσεις. Παίξαμε πολύ καλά σε εννιά παιχνίδια και είχαμε μια κακή παρένθεση.

Τ

Ακολουθούν δύο αγώνες Τετάρτη και Κυριακή και πρέπει να ανταποκριθούμε για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε την άνοδο μας στη Super League. Βγάλαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα με Καλλονή, Πλατανιά, Πανθρακικό και Καλλιθέα και πήραμε 7 βαθμούς. Σίγουρα δεν ήταν αυτή η ιδανική συγκομιδή βαθμών για εμάς, αλλά μας ικανοποιεί. Σήμερα ήμασταν μακριά από τα στάνταρ μας. ΟΙ δυνατότητές μας είναι άλλες και το ξέρουμε. Είναι λογικό να γίνονται και κάποιες κακές εμφανίσεις, αλλά πρέπει να δούμε την πορεία μας στο βάθος των 12 αγωνιστικών που έχουν γίνει». Σχετικά με το αν θα γίνουν κινήσεις ενίσχυσης, απάντησε: «Προσδοκούμε να γίνουν κάποιες κινήσεις στο μεταγραφικό κομμάτι. Η ομάδα έχει δυναμική και δεν χρειάζεται απλά προσθήκες. Δεν θέλουμε να αποκτήσουμε ποδοσφαιριστές απλά για να τους πάρουμε. Χρειαζόμαστε παίκτες που θα συμπληρώσουν τους υπάρχοντες και θα δώσουν κάτι καλύτερο στην ομά-

Δημιουργήθηκε πρόβλημα στα αποδυτήρια , αφού άρχισαν να μην πιστεύουν την ομάδα. Είμαστε παραγωγικοί κάνουμε γκολ, έχουμε ικανούς ποδοσφαιριστές, που πρέπει να τους εμπιστευθούμε. Δουλεύουμε καθημερινά και σκληρά για να παρουσιάσουμε ένα ακόμη καλύτερο πρόσωπο. Τα παιδιά όμως είναι οι πρωταγωνιστές, πρέπει να τα αγκαλιάσουμε, αλλά πρέπει να έχουν την αποδοχή του κόσμου. Θα

διεκδικήσουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Είχε δημιουργηθεί μέσα στην πόλη ότι αυτή η ομάδα δεν έχει την ικανότητα. Ο κόσμος όμως λέει τα καλύτερα λόγια», τόνισε αρχικά ο τεχνικός των «γαλάζιων». Στη συνέχεια πρόσθεσε σε έντονο ύφος: «Είναι δυνατόν να μηδενίζουμε μια προσπάθεια με μια κακή εμφάνιση; Να βγαίνουν δημοσιεύματα ότι δεν υπάρχει

διοίκηση, δεν υπάρχει πλάνο, έχει δημιουργηθεί στα αποδυτήρια ένα κλειστό κύκλωμα; Εμείς και η διοίκηση προσπαθούμε να δίνουμε λύση στα προβλήματα, έστω και με λίγο κόσμο. Αυτόν όμως τον λίγο κόσμο θα προσπαθούμε να τον ικανοποιούμε σε κάθε παιχνίδι. Τι πρέπει να κάνουμε, να κρεμάσουμε τους ποδοσφαιριστές; Θέλουμε όλοι στηρίγματα, παίκτες, προπονητές και διοίκηση».

Ευρωπαϊκό υδατοσφαίρισης: Τετράδα και φουλ για μετάλλιο η Eθνική γυναικών

ην πρόκριση στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Αϊντχόφεν εξασφάλισε η Eθνική ομάδα των γυναικών. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση επικράτησαν απόψε και της Ισπανίας με 8-6, έκαναν το 3-3 στη διοργάνωση και κατάκτησαν την πρώτη θέση του Β΄ ομίλου. Την ερχόμενη Πέμπτη η πρωταθλήτρια κόσμου θα διεκδικήσει το ένα εισιτήριο για το μεγάλο τελικό κόντρα στο νικητή της αναμέτρησης, Ουγγαρία-Ισπανία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με τη

νίκη επί των «φούριας ρόχας» εξασφάλισε το εισιτήριο για το προ-ολυμπιακό τουρνουά που θα ξεκινήσει ανήμερα του Πάσχα στην Τεργέστη (θα έχει και ευνοϊκή κλήρωση), καθώς και την απευθείας πρόκριση στα τελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βαρκελόνης το 2013, αλλά και του επόμενου ευρωπαϊκού, το 2014.

10

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012


αθλητικα 

epikera@otenet.gr

Formula 1: Νέο μονοθέσιο και μεταγραφές για τη Ferrari

Σ

τις 3 Φεβρουαρίου αναμένεται η Ferrari να κάνει τα αποκαλυπτήρια του νέου της μονοθέσιου στo Μαρανέλο. Αυτό επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της Scuderia Στέφανο Ντομενικάλι στην ετήσια εκδήλωση της εταιρείας, Wroom. Όπως ανακοίνωσε την ίδια κιόλας ημέρα ή το αργότερο την επόμενη το νέο μονοθέσιο αναμένεται να έχει τους πρώτους του γύρους σε πίστα. Το «αφεντικό» της Ferrari αναγνώρισε ότι το 2012 είναι μια χρονιά με πολλές προσδοκίες για την Ιταλική ομάδας μιας και το 2011 ήταν άκρως απογοητευτικό. «Γνωρίζουμε ότι η νέα χρονιά πρόκειται να είναι πολύ σημαντική και ευαίσθητη από πολλές απόψεις. Αυτός όμως αποτελεί μέρος του αθλήματος και είναι μια κατάσταση στην οποία η Ferrari έχει συνηθίσει να λειτουργεί. Προφανώς υπάρχουν απαιτήσεις που θα πρέπει να χειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η συναισθητική πλευρά είναι σημαντική ιδίως για μια ομάδα όπως η δική μας. Επομένως η προσέγγιση μου την οποία είχα ανέκαθεν είναι να είμαι ψύχραιμος, ήρεμος και αποφασιστικός χωρίς να αποθαρρύνομαι εάν τα

πράγματα δεν εξελιχθούν ομαλά στην αρχή και χωρίς να ενθουσιάζομαι υπερβολικά εάν όλα ξεκινήσουν θετικά στην αρχή», δήλωσε ο Στέφανο Ντομενικάλι. ΝΕΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ Ο Χιροχίντε Χαμασίμα είναι το νέο πρόσωπο που προστέθηκε στο τεχνικό δυναμικό της Ferrari Πρόκειται για τον πρώην διευθυντή εξέλιξης των αγωνιστικών ελαστικών της Bridgestone όταν η εταιρεία ήταν αποκλειστικός προμηθευτής της Formula 1. Μετά την απομάκρυνσή της από το άθλημα στα τέλη του 2010, ο Ιάπωνας τεχνικός ασχολήθηκε με τα MotoGP. Ο Χαμασίμα αναλαμβάνει χρέη επικεφαλή στο τμήμα για την αλληλεπίδραση των ελαστικών με το μονοθέσιο και αναμένεται να αναφέρεται απευθείας στον τεχνικό διευθυντή της Scuderia, Πατ Φράι. «Θα συνεισφέρει στην εξέλιξη του μονοθέσιου και στο θέμα των ελαστικών, καθώς αυτός ήταν ένας τομέας που υποφέραμε σε μερικές περιπτώσεις την προηγούμενη χρονιά», δήλωσε ο Στέφανο Ντομενικάλι στην εκδήλωση Wroom, όπου αποκάλυψε τη συνεργασία με τον Χαμασίμα. Η αλήθεια είναι ότι σε αρκετά GP και ιδίως εκεί όπου απαιτούνταν η χρήση των

πιο σκληρών γομών η Ferrari έδειχνε να Στο παρελθόν είχε ξανασυνεργαστεί με υποφέρει αρκετά χωρίς να είναι σε θέση τον Πατ Φράι στη McLaren Mercedes. να βρει λύσεις. Εδώ και αρκετό καιρό το τεχνικό τμήμα Στην ομάδα του Μαρανέλο πιστεύουν ότι της Scuderia έχει υποστεί αναδόμηση με με την προσθήκη του Ιάπωνα τεχνικού, ο την προσθήκη νέων προσώπων, τα οποία οποίος χαίρει ιδιαίτερης εκτιμήσεως, θα η Ferrari ελπίζει ότι θα της επιτρέψουν βρεθούν διέξοδοι στο σημαντικό αυτό ζή- να κατασκευάσει ένα ανταγωνιστικό μοτημα που έχει ανακύψει. νοθέσιο και να επιστρέψει στην κορυφή. «Γνωρίζει τον κόσμο των ελαστικών. Οι Και όλα αυτά υπό την καθοδήγηση του γνώσεις του είναι θεμελιώδεις, επομέ- Πατ Φράι. νως αρπάξαμε αυτή την ευκαιρία προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα αυτό τον τομέα. Πέρυσι δεν ήμασταν τόσοι καλοί στην αξιοποίηση όλων των ελαστικών που είχαμε στη διάθεσή μας και αυτός είναι ο λόγος που ήρθε (σ.σ. ο Χαμασίμα) στην ομάδα», σημείωσε ο Στέφανο Ντομενικάλι. Γαλακτοκομικά Η άφιξη όμως του πρώην στελέχους της Brigdestone δεν ήταν η μοναδική στο Παραγγελίες μόνο σε χώρους Μαρανέλο καθώς επιβεβαιεστίασης ώθηκε και η συνεργασία με τον Στιβ Κλαρκ. Ο Βρετανός άφησε τη Mercedes GP, στην οποία εργαζόταν από το 2007 και αναλαμβάνει καθήκοντα επικεφαλής μηχανικού πίστας στη Ferrari.

Ξηροί Καρποί

‘Ο Γιώργος’

Ζαχαρώδη

Ποπ κορν με φρέσκο βούτυρο

Αναψυκτικά

Κιν. 6950176550

Υπευθ. Γιώργος Δήμου

Διευθ. Μητροπόλεως 29 Βέροια

11

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012


τοπικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 720

«Πυξίδα των Ονείρων»

Ο

Αλέξανδρος Ακριτίδης κατορθώνει να καθηλώσει την προσοχή του αναγνώστη, μεταφέροντάς τον από τα πεδία της φαντασίας στη ζωντανή πραγματικότητα. Η πρωτοτυπία του έγκειται στο γεγονός, ότι καταπιάνεται με τα δύσκολα στην ουσία ψυχολογικά και παραψυχολογικά φαινόμενα, τα οποία όμως χειρίζεται με στιλ θρίλερ τόσο πειστικά, που σε αναγκάζει να συνοδεύεις και συ ο ίδιος τον ήρωά του στις περιπετειώδεις αναζητήσεις της αλήθειας και της λύσης των προβλημάτων που τον απασχολούν. Όμηρος Μαυρίδης, Δρ. φιλοσοφίας – συγγραφέας Λίγα λόγια για το βιβλίο Αυτή είναι η ιστορία της Εύας και του Μιχάλη. Ενός νεαρού ζευγαριού δασκάλων όπου η μετάθεσή τους σε μια επαρχιακή πόλη θα σημάνει την έναρξη μιας μεγάλης περιπέτειας. Μια σειρά περίερ-

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Ακριτίδης

γων ονείρων θα μετατρέψει τη ζωή του Μιχάλη σε αγωνιώδη αναμέτρηση με το χρόνο για την αναζήτηση της αλήθειας. Η διαλεύκανση δυο μυστηριωδών θανάτων θα γίνει το πρώτο του μέλημα, ενώ η άγνωστη γυναίκα του διπλανού παλιού αρχοντικού θα περιπλέξει ακόμα περισσότερα τα πράγματα. Στόματα που σιωπούν, πρόσωπα που γνωρίζουν καταστάσεις και πληγωμένες μνήμες μιας φοιτητικής ζωής που έληξε με το θάνατο της φίλης τους Αρετής. Η ανεξήγητη μετάβαση της υπόθεσης απ’ το πραγματικό στο μεταφυσικό θα ωθήσει το νεαρό δάσκαλο από την Κρήτη ν’ αναζητήσει την αλήθεια σε τόπους άγνωστους και μακρινούς. Η απροσδόκητη εμπλοκή της γυναίκας του και του καλύτερού του φίλου θα οδηγήσουν την υπόθεση στα άκρα και οι αποκαλύψεις που θα έρθουν στην επιφάνεια θα καταπλήξουν τους πάντες. Η κλειστή κοινωνία με τα ταμπού της, οι πληγές του παρελθόντος και η βασανισμένη ζωή ενός μικρού κοριτσιού θα ενταχθούν στις προσχεδιασμένες επιδιώξεις του προσωποποιημένου Κακού. Η τελική αναμέτρηση μαζί του θα είναι δύσκολη και αδυσώπητη. Βιογραφικό Ο Αλέξανδρος Ακριτίδης γεννήθηκε το 1975 στην Καλαμάτα, μεγάλωσε στη Μελίκη Ημαθίας απ’ όπου και κατάγεται, ενώ έχει και ρίζες από τα Πλατανάκια Σερρών. Παρότι είναι στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων από το 1992, νιώθοντας ότι ήθελε κάτι περισσότερο στη ζωή του, το 2006 εισήχθη για σπουδές στο τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Από μικρή ηλικία έγραφε ποιήματα, αλλά με τα χρόνια τον κέρδισε κυρίως ο πεζός λόγος, αποσπώντας από το 2005 δεκαοκτώ

πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις μεταξύ των οποίων τέσσερα πρώτα βραβεία διηγήματος, από την Ένωση Συγγραφέων Σερρών (2006), το Περιοδικό Κελαινώ (2007), την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (2009), το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος (2011) και δυο πρώτα Βραβεία ποίησης, στα Σικελιανά (2006) και την Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος (2011). Για την προσφορά του στα λογοτεχνικά δρώμενα τιμήθηκε από το περιοδικό Κελαινώ το 2005 και τον Δήμο Ευόσμου το 2010. Έπειτα από μακρόχρονη ενασχόληση με το διαδίκτυο, δημιούργησε την ιστοσελίδα www. apostaktirio.gr με κύριο άξονα τη διάδοση της λογοτεχνίας και των τεχνών γενικότερα. Σήμερα εργάζεται και δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ πιστεύει πως το μεγαλύτερο δώρο που του έκανε η ζωή είναι τα δίδυμά του, τα οποία και λατρεύει. Έχει ήδη στο ενεργητικό του μια ποιητική συλλογή και μια συλλογή διηγημάτων.

Η Θρακική Εστία Βεροίας θα κόψει την βασιλόπιτά της Από την Θρακική Εστία Βεροίας ανακοινώνεται ότι: Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η κοπή της Βασιλόπιτας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 11:00 στην αίθουσα μας στην οδό Κυριωτίσσης 3Α Καλούμε τα μέλη μας και όλους τους φίλους της Θρακικής Εστίας Βεροίας να παραβρεθούν στην εν λόγω εκδήλωση Με τιμή Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης

Κεντρικής 47 Βέροια, τηλ. 2331022738 - κιν. 6936787799

12

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012


πολιτιστικα 

epikera@otenet.gr

Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας

Ιανουάριος –Φεβρουάριος- Μάρτιος 2012 Πρόγραμμα εκδηλώσεων στις «ανατρεπτικές» ενορχηστρώσεις, ο Βαγγέλης Μαχαίρας σε όλο το φάσμα των λαϊκών εγχόρδων από το λαούτο στον τζουρά και από το μπουζούκι στο μαντολίνο, ο Δημήτρης Μουτάφης στο μπάσο, στις κιθάρες ο Κώστας Μιχαλός και στα τύμπανα και τα κρουστά ο Γρηγόρης Συντρίδης. Την επιμέλεια ήχου έχει ο Άρης Κουντούρης και ο Λάμπρος Μπούνας και το σχεδιασμό των φώτων ο Γιώργος Τέλλος σταθεροί συνεργάτες του Γιάννη τα τελευταία 14 χρόνια και γνωστοί πια για το πολύ υψηλό επίπεδο αποτελέσματος. Ιδιαίτερη έμφαση αυτή τη φορά έχει δοθεί στα τραγούδια που αναμετριούνται με Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 8.30μ.μ La Notte Della Taranta Εnza Pagliara & Trio Ταραντέλες, ελληνόφωνα τραγούδια της Κάτω Ιταλίας και «πειραματισμοί» πάνω σε δημοφιλείς παραδοσιακές μελωδίες της Μεσογείου Η ιέρεια του φεστιβάλ “Notte Della Taranta”, Enza Pagliara με το τρίο της (ακορντεόν, μαντολίνο, τσέλο), περιοδεύει στην Ελλάδα αναβιώνοντας την παράδοση της ταραντέλας... ...Όλα ξεκίνησαν από το δάγκωμα της δηλητηριώδους αράχνης ταραντούλας, κάπου στην Απουλία. Η τελετουργία θεραπείας από το επικίνδυνο δάγκωμα της ταραντούλας γέννησε τη μουσική pizzica (δάγκωμα στα ιταλικά), κι από κει προέκυψε η ταραντέλα, ο γρήγορος χωρός που κάνει το σώμα να ιδρώσει και ν’ αποβάλλει το δηλητήριο... Ταραντέλες, νοσταλγικά γκρεκάνικα τραγούδια της Κάτω Ιταλίας που περνάνε αιώνες τώρα από γενιά σε γενιά, «πειραματισμοί» πάνω σε δημοφιλείς παραδοσιακές μελωδίες και άλλες ιστορίες, από μία κορυφαία ερμηνεύτρια του είδους με εντυπωσιακή εκφραστικότητα που μαγεύει το κοινό σε κάθε της εμφάνιση... Συμπράττουν οι μουσικοί

Antongiulio Galeandro: ακορντεόν Gianluca Longo: μαντολίνο, μαντόλα, κλασική κιθάρα Redi Hasa: τσέλο Τιμή εισιτηρίου: € 7 Προπώληση: Χώρος Τεχνών (3ος όροφος - Γραμματεία). Σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Ημαθίας Κυριακή 29 Ιανουαρίου 9.00μ.μ Γιάννης Κότσιρας ‘‘On the Road’’ Ο Γιάννης Κότσιρας παρέα με μια υπέροχη ομάδα πέντε μουσικών ταξιδεύει φέτος το χειμώνα σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο! Το “On the road” (στο δρόμο) είναι μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση, διάρκειας δυο ωρών, με επιλογές από αγαπημένα τραγούδια της ευρύτερης ελληνικής δισκογραφίας αλλά και δικά του αγαπημένα γνωστά και «άγνωστα». Πέντε σπουδαίοι μουσικοί, κυριολεκτικά συμπρωταγωνιστούν σε αυτή τη μουσική προσέγγιση, βάζοντας ο καθένας την ενορχηστρωτική του πρόταση, την προσωπική του δεξιοτεχνία αλλά και ικανοποιώντας την ανάγκη έκφρασης του, μέσα από την αυτοσχεδιαστική ελευθερία της παράστασης. Ο Χρήστος Αλεξάκης στα πλήκτρα και

τις δυσκολίες της καθημερινότητας αλλά και σε αυτά από τα οποία παίρνει κανείς την απαραίτητη χαρά και τη δύναμη να την αντιμετωπίσει. Σε μια τόσο δύσκολη εποχή για όλους η διαδραστική επικοινωνία και ιδιαίτερα μέσω της μουσικής, αναδεικνύεται ως διέξοδος αν όχι πραγματική ανάγκη. Τιμή εισιτηρίου: € 15 Προπώληση εισιτηρίων: Χώρος Τεχνών, 3ος όροφος-γραμματεία, τηλ 2331078100, • Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο, Βενιζέλου 36, • cafe M. Gallerie, Μητροπόλεως 42 • cafe bar Τέσσερις Εποχές, οδός Εληάς, •Δισκοπωλείο «ΗΧΟΣ», Δ. Σολωμού 2

H κοπή της πίτας του Λαογραφικού Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου

Τ

ην Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε από τον Λαογραφικό Σύλλογο Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων η εκδήλωση για την κοπή της πίτας .Ήταν μεγάλη η παρουσία τόσο των μελών του Συλλόγου όσο και των μικρών και μεγάλων χορευτών .Το Σύλλογο τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι κ Βαρβ. Μακαμτζόγλου , Θεοδ. Θεοδωρίδης , ο Πρόεδρος του Μακροχωρίου κ. Διον. Κουλου-

ριώτης και οι Τοπικοί Σύμβουλοι κ Όλγα Χολέβα , Ευαγγ.Αργυρίου και Βασ. Γιαννακοβίτου . Παρόντες και οι πρώην Πρόεδροι κ. Κ. Μαγαλιός και Θ. Μυλωνάς . Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν και όλους όσους με κάθε τρόπο βοήθησαν στην άψογη από όλες τις μεριές οργάνωση και πραγματοποίηση της εκδήλωσης και τέλος να ευχηθούν σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά .

ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ - ΛΙΠΑΝΤΗΡΙΟ

ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Δ/ΝΣΗ: ΑΛΚΥΟΝΗΣ 1 (περιοχή Εργοχώρι) ΤΗΛ. 6970 83 95 27

(κάτω απο τα ανταλλακτικά ΜΠΟΥΝΤΖΟΛΑΣ)

13

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Αξεσουάρ Καλύματα Καθαρισμός Σαλονιών

* Πλύσιμο μέσα-έξω μόνο 10 €


ελλαδα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 720

«Κούρεμα»: Επίσημη πρόταση μετά τη Σύνοδο Κορυφής

Και το σίριαλ συνεχίζεται…

Μ

έχρι τις 13 Φεβρουάριου θα κατατεθεί στους ιδιώτες πιστωτές η επίσημη πρόταση για το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI). Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης, της τρόικας αλλά και του ιδιωτικού τομέα είναι η συμφωνία να έχει αποκρυσταλλωθεί μέχρι την ημερομηνία εκείνη. Η τελική έγκριση των όρων του PSI αναμένεται να δοθεί στο Συμβούλιο Κορυφής της 30ης Ιανουαρίου. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών, με γνώση όσων διαδραματίζονται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Eurogroup, αναφέρουν πως η συζήτηση στο Eurogroup για το PSI και το νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας ήταν «ουσιαστική και εποικοδομητική». Οι διαβουλεύσεις με τον ιδιωτικό τομέα θα συνεχιστούν εντατικά στο πλαίσιο της απόφασης της 26ης/27ης Οκτωβρίου. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως η ολοκλήρωση του PSI συνδέεται με την πρόοδο που πρέπει να επιτευχθεί ως προς το νέο δανειακό πρόγραμμα για τη χώρα. Η συζήτηση στο Eurogroup συνεχίζεται, με άξονες το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο και τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης της Ευρωζώνης. ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΜΠΑΡΟΥΕΝΣΟΙΜΠΛΕ Μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους ιδιώτες πιστωτές «μοιάζει να σχηματίζεται» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Οι δύο υπουργοί μετέβησαν στη συνέχεια στις Βρυξέλλες για τη συνάντηση του Eurogroup, όπου συνεδριάζει το Eurogroup. Επί τάπητος θα τεθεί και το θέμα των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους ιδιώτες πιστωτές της για το PSI. «Υπάρχουν ενδείξεις μιας κάποιας σταθεροποίησης της κατάστασης στην ευρωζώνη και οι επενδυτές μοιάζει να συνειδητοποιούν τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν από τη μεγάλη πλειονότητα των κρατών μελών» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός, σπεύδοντας όμως να προειδοποιήσει ότι δεν χρειάζονται θριαμβολογίες.

Επιφυλακτικά αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο Γερμανός υπουργός: Είμαστε στο σωστό δρόμο, όμως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε ότι το χειρότερο βρίσκεται πίσω μας, το ελπίζω, όμως παραμένω επιφυλακτικός». «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑΥΑΓΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΟ PSI, ΛΕΕΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Tην ελπίδα ότι θα γίνουν σοβαρά βήματα στη συνεδρίαση του Εurogroup για την αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν στο κούρεμα του ελληνικού χρέους, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής. Τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ναυαγίου, αν και αναγνώρισε ότι υπάρχουν ζητήματα προς επίλυση. Για το θέμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Καψής είπε πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ευελιξία και υπογράμμισε ότι το θέμα της ανταγωνιστικότητας είναι μείζον, σημειώνοντας ότι «δεν αντιμετωπίζουν όλοι οι τομείς της οικονομίας το ίδιο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους να επιδιώξουν να βρουν λύση στο πρόβλημα. Επισήμανε, πάντως, ότι «δεν υπάρχουν ανέξοδες λύσεις» και έφερε ως παράδειγμα την ενδεχόμενη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την ανάγκη εξεύρεσης των αντίστοιχων πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σε ισχύ οι εντολές διακοπής

Μπλόκο στις διακοπές ρεύματος για απλήρωτους λογαριασμούς ετοιμάζει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Α

ποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη διακοπή ρεύματος σε νοικοκυριά που δεν έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με το ειδικό τέλος ακινήτων, δηλώνουν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, που συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Επιχείρησης, στο κέντρο της Αθήνας. Σε δηλώσεις τους, οι συνδικαλιστές ξεκαθάρισαν ότι δεν θα επιτρέψουν τις διακοπές ρεύματος, που ξεκινούν από σήμερα, Δευτέρα, και θα μπλοκάρουν ακόμα και τους εργολάβους που έχουν αναλάβει το έργο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό, οι διακοπές θα ξεκινήσουν από περιοχές όπου η τιμή ζώνης των ακινήτων υπερβαίνει τα 2.500 ευρώ το τετραγωνικό και θα γίνουν με κοινωνικά κριτήρια. Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Ζερβός, δεν πρόκειται να κοπεί το ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Η προθεσμία για τη διόρθωση λαθών στους λογαριασμούς (επιφάνεια, παλαιότητα ή τιμή ζώνης του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου) έληξε την Παρασκευή.

Δεν κινδυνεύουν με διακοπή ρεύματος όσοι έχουν ζητήσει, είτε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ηλεκτρονικά είτε από τις ΔΟΥ, εξαίρεση, μείωση ή ρύθμιση σε σχέση με το ειδικό τέλος. Οι καταστάσεις έχουν διαβιβαστεί στη ΔΕΗ και έως ότου αποφανθούν, όπως προβλέπει ο νόμος, τα αρμόδια όργανα, δεν μπορούν να εκδοθούν εντολές διακοπής ρεύματος. Ήδη έχουν υποβληθεί προς τις ΔΟΥ ή τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών 50.000 αιτήσεις εξαίρεσης από το χαράτσι. Οι αποφάσεις αυτές των προϊσταμένων των ΔΟΥ, εφόσον υπάρχουν αντιρρήσεις του ενδιαφερομένου, θα εξετάζονται σε δεύτερο βαθμό από τριμελείς επιτροπές στελεχών της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών. Σημειώνεται πως ο νόμος δίνει και τη δυνατότητα στους προϊσταμένους των ΔΟΥ να αναστέλλουν την έκδοση εντολής διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος και την εκτέλεση της εντολής διακοπής.

14

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Τριετές πάγωμα μισθών και μείωση του μη μισθολογικού κόστους ζητεί η ΕΣΕΕ Την άποψη πως η ολοκλήρωση του κοινωνικού διαλόγου με ισχυρή συμφωνία είναι η μόνη απάντηση της ελληνικής κοινωνίας στις απαιτήσεις της τρόικας εκφράζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΕΣΕΕ τονίζεται πως η επίθεση που δέχεται ο κοινωνικός διάλογος αποδεικνύει περισσότερο παρά ποτέ τη σημασία του θεσμού, ενώ σημειώνεται πως η άμεση συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για την προστασία της ΕΓΣΣΕ, ιδιαίτερα μετά τις νέες επίμονες απαιτήσεις της τρόικας, είναι πλέον απολύτως απαραίτητη. «Οι κοινωνικοί εταίροι καλούμαστε να λύσουμε τρεις δύσκολους κόμπους: ο πρώτος σχετίζεται με το τι πραγματικά απαιτεί η Τρόικα, ο δεύτερος με το τι αντέχει η Κυβέρνηση να προτείνει και η Βουλή να ψηφίσει και ο τρίτος και σπουδαιότερος με το τι μπορούμε να συμφωνήσουμε εμείς οι ίδιοι, που να μπορεί να αντέξει η κοινωνία. Κανένας κόμπος, όμως, δεν είναι γόρδιος δεσμός, σε ένα ειλικρινή κοινωνικό διάλογο», τονίζει η ΕΣΕΕ. Η Συνομοσπονδία ξεκαθαρίζει ότι το πάγωμα των μισθών για μια τριετία και μέχρι την ολοκλήρωση του μεσοπρόθεσμου θα σώσει τον κατώτερο, τον 13ο και 14ο μισθό, ενώ η μείωση του μη μισθολογικού κόστους θα περιορίσει αρκετά την πίεση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων. «Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις, οι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να μην φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων και οφείλουμε να συμφωνήσουμε σε αυτά που πιστεύουμε ότι θα λύσουν και δεν θα δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα στο εργασιακό πεδίο. Αντίστοιχα, η ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να δεσμευτεί ότι θα υποστηρίξει τα συμφωνηθέντα από τους κοινωνικούς εταίρους, αλλιώς ο κοινωνικός διάλογος και η όποια συμφωνία προκύψει δεν θα έχoυν κανένα νόημα και καμία αξία», τονίζεται στην ανακοίνωση. Καταλήγοντας αναφέρει πως η πρόταση της ΕΣΕΕ είναι η υιοθέτηση και η υπογραφή ενός «κοινωνικού πρωτοκόλλου», που θα συμπεριληφθεί στη νέα δανειακή σύμβαση και θα περιλαμβάνει το πάγωμα των μισθών, τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους και μια «ρήτρα προστασίας» των επιδομάτων εορτών και αδείας.

Προαπαιτούμενο για την τρόικα το ψαλίδι στις επικουρικές, λέει η Αθηνά Δρέττα Η τρόικα θεωρεί προαπαιτούμενο τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, δήλωσε η γενική γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Αθηνά Δρέττα. Η κ Δρέττα ανέφερε ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, που στηρίζουν την κυβέρνηση, βρίσκονται σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση, σημειώνοντας ότι δεν είναι όλα συμφωνημένα. Δήλωσε, πάντως, ότι «δεν υπάρχει ‘plan B’. Αν υπήρχε, θα είχε γίνει ‘plan A’». Υπογράμμισε, επιπλέον, πως τα ταμεία των επικουρικών παρουσιάζουν έλλειμμα 800 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο και προειδοποίησε ότι πρέπει να βρεθεί γρήγορα μία λύση, γιατί «ο χρόνος τελειώνει». Επίσης, τόνισε ότι «το δίλημμα δεν είναι αν θα πέσει ψαλίδι στις επικουρικές, αλλά αν θα υπάρχει στο μέλλον επικουρική ασφάλιση». Αναφερόμενη, τέλος, στη φαρμακευτική δαπάνη, είπε ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, γιατί στο παρελθόν η σπατάλη ήταν μεγάλη και σχολιάζοντας καταγγελίες ότι ασφαλισμένοι πηγαίνουν οι ίδιοι τα φάρμακα που χρειάζονται στα νοσοκομεία, τόνισε ότι είναι υποχρέωση των νοσοκομείων να παρέχουν την απαραίτητη φαρμακευτική περίθαλψη στους ασφαλισμένους που νοσηλεύονται.


ΨΗΓΜΑΤΑ 

epikera@otenet.gr

Επιμέλεια Νικολέττα Φλιάταρη

ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ...ΜΑΚΕΛΙΟ ΟΙ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ!!!

garontas… Ο Δωδεκάλογος της εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από τον πρώην πρωθυπουργό και τον πρώην τσάρο της Οικονομίας. Μετά την εισαγγελική παρέμβαση για τις μαιμουδιές στα στατιστικά στοιχεία, τις δηλώσεις Προβόπουλου ότι δεν ήταν αναπόφευκτη η ένταξή μας στο ΔΝΤ και τις δηλώσεις Σημίτη για μοιραίο πολιτική λάθος , όλα δείχνουν ότι είναι αναπόφευκτη η συγκρότηση Εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής για να ερευνήσει τι έγινε και μπήκαμε στο μνημόνιο και στο βάθος να αχνοφαίνεται το ειδικό δικαστήριο. Ας δούμε τους 12 λόγους που χρειάζεται η εξεταστική επιτροπή και ζητούν απαντήσεις 1*Ο Γ. Παπανδρέου συνομιλούσε με τον Ντ. Στρος Καν για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ εν αγνοία των Ελλήνων, την ........... ώρα μάλιστα που υποστήριζε ότι «λεφτά υπάρχουν.» 2* Ο Στρος Κάν δήλωσε σε γαλλικό κανάλι ότι είχε πει τότε στον κ. Παπανδρέου πως δεν θα δέχονταν στην ΕΕ το ΔΝΤ και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέλαβε να το διευθετήσει. 3* Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2009 ο κ. Παπανδρέου έκανε δηλώσεις κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που μεταδιδόταν σε απευθείας σύνδεση από την κρατική τηλεόραση σε όλο τον κόσμο και έλεγε πως πρέπει να σώσει τη χώρα από την χρεοκοπία. Προεξόφλησε δηλαδή τον κίνδυνο χρεοκοπίας με δημόσιες δηλώσεις και μάλιστα σε χρόνο που το κόστος δανεισμού για την Ελλάδα παρέμενε ακόμη σε χαμηλά επίπεδα. 4*Το πρώτο πράγμα που έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου όταν εξελέγη ήταν να δώσει κίνητρο σε όσους ποντάρουν σε ασφάλιστρα κινδύνου επί της ελληνικής χρεοκοπίας καθώς αντί να χρειάζεται να «κλείσουν» θέσεις σε τρείς ημέρες, όπως ίσχυε μέχρι τότε, τους έδωσε χρόνο 10 ημερών με το περίφημο Τ+10 που θεσμοθέτησε η Τράπεζα της Ελλάδος. 5*Υπουργός Οικονομικών τοποθετήθηκε από τον κ. Παπανδρέου ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου που δεν είχε εκλεγεί με σταυρό στις εθνικές εκλογές αλλά με την λίστα του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές που έγιναν νωρίτερα. 6* Ακολούθως τοποθετήθηκαν σε όλα τα κρίσιμα πόστα στελέχη που προέρχονταν από την Goldman Sachs. Ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, ο Χριστοδούλου του ΟΔΔΗΧ και

&...

Κατέστρεψε τα πάντα κι έγινε... λαγός! Όταν ξαφνικά το έδαφος στον ιππόδρομο του Έλγουϊκ στην Τασμανία άρχισε να έχει παντού τρύπες, οι υπεύθυνοι δε μπορούσαν να φανταστούν πως για όλα έφταιγε ένα... κουνελάκι! Που αποδείχθηκε ιδιαίτερα ζωηρό! Η κυβέρνηση της Τασμανίας διέθεσε περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια για να ανακαινίσει τον ιππόδρομο, ώστε να είναι όλα έτοιμα και στην εντέλεια για τις θερινές κούρσες. Αλλά δεν είχε υπολογίσει τον αστάθμητο παράγοντα «κουνέλι».

Ξαφνικά άλογα άρχισαν να τραυματίζονται και ακυρώθηκαν πολλές ιπποδρομίες. Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες και διαπιστώθηκε πως ο ιππόδρομος… είχε τρύπες. Αρχικά, αποδόθηκαν σε καθίζηση του εδάφους, λόγω βλάβης στο σύστημα αποστράγγισης του ιπποδρόμου. Αλλά δεν ήταν αυτό! Οι τρύπες ήταν έργο κουνελιού! Και κόστισαν πολλά εκατομμύρια δολάρια. Και τώρα οι υπεύθυνοι του ιπποδρόμου «τρέχουν» να επισκευάσουν τις ζημιές για να γίνουν οι ιπποδρομίες.

15

http://kafeneio-gr.blogspot.com

Ανέκδοτο: Το ρολόι

περίεργα

Π

αράξενα

ο Παπαδόπουλος του ΤΤ εργάζονταν στην Goldman Sachs. 7* Ο Γεωργίου είναι ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και τον αφορούν άμεσα οι καταγγελίες περί φουσκώματος του ελλείμματος με εντολή του Γ. Παπακωνσταντίνου. Γνωρίζουμε ότι ενέταξαν τα χρέη των ΔΕΚΟ, κάτι που δεν συμβαίνει στην Ευρώπη και ότι υπολόγισαν τα περιουσιακά στοιχεία πολλών ΔΕΚΟ με τιμές του 80΄. Φούσκωσαν τα χρέη των νοσοκομείων κ.α. Όλα αυτά και άλλα πολλά λογιστικά τερτίπια είναι που ερευνά η δικαιοσύνη και έστειλε το φάκελο στη Βουλή καθώς οι υπάλληλοι που κάνουν τις καταγγελίες υποστηρίζουν ότι ενημέρωσαν προσωπικώς τον Γ. Παπανδρέου για τις πιέσεις του κ. Παπακωνσταντίνου. 8* Το ότι οι κ.κ. Παπανδρέου δεν έπαιρναν μέτρα για την θωράκιση της οικονομίας ως τα μέσα Φεβρουαρίου είναι γνωστό και ιστορικά καταγεγραμμένο . 9* Καταγεγραμμένο ιστορικά είναι επίσης ότι αντί να παίρνει μέτρα για την οικονομία, μοίραζε επιδόματα επιβαρύνοντας κι άλλο τον προϋπολογισμό και το έλλειμμα που τελικά το έφθασε πάνω από 15%. 10* Ακύρωσε σειρά εισπρακτικών μέτρων και η υστέρηση στα έσοδα του δημοσίου στο τελευταίο τρίμηνο του 2009 ήταν πολλαπλάσια των προηγούμενων τριμήνων. Ταυτόχρονα, πληρωμές που επρόκειτο να υπαχθούν στο 2010, μετατέθηκαν για το 2009 αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τις δαπάνες. 11* Παράλληλα τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης Παπανδρέου υπήρξαν πολλές δημόσιες και καταγεγραμμένες συναντήσεις με έναν από τους μεγαλύτερους διεθνώς κερδοσκόπους , τον Τζόρτζ Σόρος, και φυσικά με την Goldman Sachs. 12* Ακόμη, αγνοήθηκαν επιδεικτικά όλες οι πηγές χρηματοδότησης της χώρας. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2010 που άρχισε η άνοδος στο κόστος δανεισμού το ελληνικό δημόσιο σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια δεν εξασφάλισε το σύνολο των ετήσιων αναγκών της χώρας.

Και λίγο

γέλιο...

Ταξιδεύει ένας Ρώσος σε ένα τρένο και κάθεται σε μια θέση έχοντας μαζί του δύο μεγάλες βαριές βαλίτσες και συζητάει με ένα συνεπιβάτη Αμερικάνο περί τεχνολογίας. Σε ένα σημείο όμως της διαδρομής χαλάει το τρένο και οι επιβάτες αναχωρούν πεζοί για το κοντινό σταθμό λεωφορείων. Στο δρόμο ο αμερικάνος θαυμάζει το ρολόι του Ρώσου ο οποίος κρατάει τις βαριές βαλίτσες του. - Ωραίο ρολόι, λέει ο αμερικάνος. - Καταπληκτικό, απαντά ο Ρώσος. Έχει χρονόμετρο, κομπιούτερ ,ημερολόγιο, φακό, πυξίδα ,βαθόμετρο ,μετρά ώρες χρόνια, αιώνες αλλά... σε λίγο μου τελειώνουν οι μπαταρίες που κρατάω στα χέρια μου!!!!!

Ανέκδοτο: Το τηλεγράφημα Ένας άντρας παίρνει το παρακάτω τηλεγράφημα: «Πεθερά νεκρή. Παρακαλώ ενημερώστε αν θέλετε ταφή, αποτέφρωση ή ταρίχευση.» Οπότε εκείνος στέλνει την απάντηση: «Ας μην το ρισκάρουμε. Και τα τρία παρακαλώ.»

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012


ΤΥΠΟΣ

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 720

Επιμέλεια Νικολέττα Φλιάταρη

Από τη στήλη με τίτλο «Γραφικότητες»

Η έπαυλη, η Πόρσε και το... πόθεν αίσχες! Αίσθηση -και ερωτηματικά- προκαλούν τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης του αδελφού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Παπανδρέου, οι οποίες φαίνεται (σύμφωνα τουλάχιστον με χθεσινό φωτορεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα») να είναι ιδιαιτέρως πολυτελείς... Συγκεκριμένα, το σχετικό δημοσίευμα εμφανίζει τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος δηλώνει επαγγελματίας συγγραφέας, να κατοικεί μαζί με την οικογένειά του σε «μισθωμένη τριώροφη έπαυλη στην Εκάλη, με πισίνα, γκαράζ που φιλοξενεί πολυτελή αυτοκίνητα (σ.σ.: μια Πόρσε και μια BMW), οικιακή βοηθό, σοφέρ και προσωπικό ασφαλείας». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η οικία του Νίκου Παπανδρέου έχει εμβαδόν 530 τ.μ., ενώ τα δύο πολυτελή οχήματα ανήκουν σε εταιρείες χρονομίσθωσης. Στο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται επίσης ότι ο Ν. Παπανδρέου έμενε σε διαμέρισμα 150 τ.μ. στα Βριλήσσια, αλλά πριν από περίπου έναν χρόνο μετακόμισε με την οικογένειά του στην πολυτελή κατοικία στην Εκάλη, το ενοίκιο της οποίας, σύμφωνα με την εφημερίδα, ανέρχεται σε 5.000-6.000 ευρώ. Χθες, μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ και των φωτογραφιών, διακινήθηκε στο Διαδίκτυο ένα κείμενο με τη μορφή απάντησης του Ν. Παπανδρέου στο δημοσίευμα της εφημερίδας. Ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, λοιπόν, διαψεύδει τα περισσότερα στοιχεία του ρεπορτάζ, ενώ δηλώνει (σ.σ.: διατηρούμε την ορθογραφία και το συντακτικό του κειμένου) ότι «εδώ και ενάμισυ χρόνο περίπου διάφορα μπλογκ και εφημερίδες ασχολούνται επιμελώς με το πρόσωπό μου, χωρίς φυσικά να προσκομίζουν στοιχεία. Το σημερινό εξώφυλλο είναι στην ίδια γραμμή με τα μπλογκ. Μόνο σκοπό που έχουν είναι -υποθέτω- να αποτελειώσουν, διά της λασπολογίας, το επώνυμο «Παπανδρέου» μια και καλή». Αίσθηση αλλά και ερωτηματικά προκάλεσε η αποκάλυψη για τις πολυδάπανες συνθήκες διαβίωσης του Νίκου Παπανδρέου. Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει ότι δεν του αρέσουν οι πολυτέλειες... Ο Ν. Παπανδρέου διατείνεται ότι τα δύο πολυτελή αυτοκίνητα δεν είναι δικά του (διευκρινίζοντας ότι η Πόρσε ανήκει σε επισκέπτη που «πάρκαρε το αμάξι του στα γκαράζ μου»), καθώς ο ίδιος έχει «ένα οικογενειακό VOLVO του 2003», ενώ δηλώνει πρόθυμος «να σας δώσω και τα τελευταία δέκα χρόνια των φορολογικών μου δηλώσεων, να δείτε από κοντά. Είμαι φυσικά υπέρ του πόθεν αίσχες (sic) για όλους». Επιπλέον, σχολιάζει ειρωνικά τις αναφορές στην περιοχή όπου διαμένει («μεγάλη αμαρτία φαίνεται να διαμένω στην Εκάλη!»), ενώ διευκρινίζει πως «δεν έχω δημόσια θέση, δεν πληρώνομαι από τους φορολογούμενους και κάνω τα πάντα να μην επιβαρύνω ποτέ το Δημόσιο». Ωστόσο, επειδή το νόμιμο δεν είναι πάντοτε ηθικό και επειδή ό,τι ισχύει για τη γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να ισχύει και για τον αδελφό ενός πολιτικού ηγέτη (και, εν προκειμένω, ενός πρώην πρωθυπουργού), θα ήταν ίσως σκόπιμο να διευκρινίσει ο Ν. Παπανδρέου ποιο είναι το ύψος του ενοικίου της έπαυλης στην Εκάλη, καθώς και ποιο είναι το κόστος της συντήρησης μιας τέτοιας -αντικειμενικά πολυδάπανης- κατοικίας. Επίσης, θα ήταν σκόπιμο να αναρωτηθεί κανείς -και να λάβει μια πειστική απάντηση- αν ο Ν. Παπανδρέου δεν

αναλογίστηκε ότι η μετακόμισή του από ένα διαμέρισμα 150 τετραγωνικών στα Βριλήσσια σε μια πολυτελή κατοικία με πισίνα στην Εκάλη θα προκαλούσε ποικίλα σχόλια - πολύ περισσότερο όταν η μετακόμιση αυτή έγινε την εποχή που ο αδελφός του ήταν ακόμη πρωθυπουργός της χώρας

Η γελοιογραφία της ημέρας

Από τη στήλη με τίτλο «Το επταήμερο του Διόδωρου»

Τις πταίει; Ενώ ο Γραµµατέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιµάκης δεν είναι πωρωµένος µε την πολιτική, καίτοι επαγγελµατίας• ακόµα και όταν πρόκειται για πολιτικά ζητήµατα, αλλού αναζητεί τις αιτίες: « Ποιος καλλιέργησε τον φόβο, την καχυποψία, την ανασφάλεια; Ποιος δηµιούργησε όλες εκείνες τις συνθήκες έτσι ώστε ο κόσµος είτε να βγάζει τα λεφτά του έξω ή να τα βάζει κάτω από τα µαξιλάρια; Να µην υπάρχει ρευστότητα στην αγορά; Ποιος; » έθεσε το ερώτηµα. Και για να µας προλάβει, να µην πάει ο νους µας στο κακό, έδωσε αµέσως ο ίδιος την απάντηση: « Τα µέσα ενηµέρωσης δεν έπαιξαν αυτό τον ρόλο; ∆εν όφειλαν τα µέσα ενηµέρωσης να λειτουργήσουν δηµιουργικά στην προσπάθεια που κάνει η χώρα και όχι να απευθύνονται στο διαστροφικό [sic] υποσυνείδητο του καταναλωτή της ενηµέρωσης; ». ∆εν του περνά από το µυαλό του Γραµµατέα πως µπορεί να φταίνε οι πολιτικοί για την κρίση – τα µέντια φταίνε. ∆εν φταίει το διεστραµµένο υποσυνείδητο του καταναλωτή άθλιας πολιτικής. Πολύ περισσότερο, δεν φταίει το διεστραµµένο υποσυνείδητο του παραγωγού πολιτικής. * Κρίµα που είναι και ο Ολι Ρεν πωρωµένος µε την πολιτική και έχει άλλη άποψη: «Οι Ελλ ηνες έχουν κάνει πολλά. Αν δεν σηµειώνουν πρόοδο, αυτό οφείλεται σε εγχώριους πολιτικούς λόγους... Είναι κρίσιµης σηµασίας τα µεγάλα (ευρωπαϊκά) πολιτικά κόµµατα να επικοινωνήσουν µε τα πολιτικά κόµµατα στην Ελλάδα για να πείσουν τους ηγέτες τους να δεσµευτούν ρητά στο ευρωπαϊκό πακέτο αρωγής » δήλωσε προχθές. Ενώ αν ο Μιχάλης Καρχιµάκης ήταν επίτροπος, θα παρότρυνε το BBC, τους «Times» και τον «Monde» να απευθυνθούν στο «Βήµα», στην «Καθηµερινή», στο Mega να τα πείσουν να αποδεχθούν το νέο πακέτο. Και τότε όλα τα προβλήµατα θα λύνονταν ακόµη και µε πρωθυπουργό τον Φίλιππο Πετσάλνικο, ίσως και τον Μιχάλη Καρχιµάκη. Αλλά ίσως και να µην είχε χρειαστεί να αλλάξουµε πρωθυπουργό αν τα ξένα µέσα είχαν συνετίσει τα ελληνικά – το είπε και ο Γιώργος Παπανδρέου αυτό. * ∆εν παρακολουθώ εδώ και χρόνια τηλεόραση γενικώς και δελτία ειδήσεων ειδικότερα γιατί είναι άθλια. Αλλά αυτό δεν συµβαίνει επειδή προσαρµόζονται στο επίπεδο των θεατών τους, όπως οι ίδιοι οι δηµοσιογράφοι ισχυρίζονται, αλλά στο επίπεδο εαυτών τους και των πηγών τους – των πολιτικών δηλαδή. Καρχιµάκη δηλαδή βλέπουµε στην τηλεόραση ακόµη και αν δεν βγαίνει ο ίδιος στο γυαλί, αυτή είναι η πικρή αλήθεια, ηµερολόγιό µου. Οταν οι πολιτικοί επιτίθενται στην τηλεόραση, στην πραγµατικότητα επιτίθενται στον εαυτό τους.

16

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Από το Έθνος Από τη στήλη με τίτλο «Καλά τώρα!..»

Τι άλλο πια Μια βροχή, μια ήλιος και πάντα κρύο. Χάζευα το ημερολόγιο, μέχρι να βήξω έχουμε Αποκριές. Φρεσκάρουν ήδη τα παλιά άρματα. Για καινούργια, ούτε λέξη. Στα γκρουπ βουβαμάρα. Δεν υπάρχουν λεφτά για στολές. Φόρα ό,τι έχεις. Ακούω τον κόσμο να μιλά για καρναβάλια, όταν όλοι είμαστε για τα καρναβάλια. Μια καλή λύση είναι να ντυθούμε, όλοι, συμμορία. Τι πράγμα κι αυτό. Κάθε χωριό και μαφία, κάθε πόλη και συμμορία. Αύριο θα έχει κάθε πολυκατοικία τη δική της συμμορία. Εμ, έτσι είναι αυτά. Δείξε μου τους πολιτικούς σου να σου πω τι θα γίνεις. Οταν πίσω από κάθε τσογλάνι υπάρχει ένας προστάτης πολιτικός, οι συμμορίες θα φουντώνουν. Αν είχε φωνή η περιφέρεια και στόματα πρόθυμα να μιλήσουν, το Σικάγο θα γινόταν πόλη αγίων. Λίγο πολύ όλοι κάτι ξέρουμε. Αμα σε βρούνε όμως μετά ξερό, δεν λέει. Μήπως αν μιλήσεις γίνεται τίποτα; Πρόθυμοι αστυνομικοί θα καρφώσουν στον συμμορίτη το καρφί που τον έδωσε. Οπότε, μούγγα. Καμαρώνεις τα κουρέματα και τις αλχημείες. Τόσο επί τόσο όσο κι όσο. Τι άλλο θα μας κόψουν πια. Κι αυτή η Τρόικα, ούτε ο «Αχόρταγος» να ήταν. Ευτυχώς όλο και κάτι λένε οι πολιτικοί, γελάμε λιγάκι. Ο Λοβέρδος προχθές αγρίεψε. «Οποιος πειράξει τον Γιώργο θα γίνει χαμός». Δηλαδή για τι πείραγμα μιλάει. Ας πούμε να του κάνουν σεξουαλική παρενόχληση οι θαυμάστριες; Μωρέ μια χαρά ο Γιωργάκης. Στην Κόστα Ρίκα και στο Σαν Χοσέ. Εμείς μόνο Χοσέ μας κι άλλους φόρους. Κι όταν γυρίσει μπορεί να πάει ειδικό δικαστήριο. Ναι. Παιδικό. Θα το δικάσουνε το βρέφος. Μαζί με τον Παπακωνσταντίνου. Δεν γίνονται αυτά παιδιά, κι αν γίνουν είναι για τα μάτια του κόσμου. Εγώ έχω άλλο νταλκά. Ηρθε ο Τσίπρας στη Ζάκυνθο και τα έβαλε με τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς. Αυτός δεν ήταν που την ήθελε ενωμένη; Τι διάολο; Οι ενωμένοι δεν γιορτάζουνε ποτέ;


ΣΤΗΛΗ ΙΑΤΡΩΝepikera@otenet.gr

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ Πέτρος Ι. Σαρρηγιαννίδης Ορθοπαιδικός Χειρουργός Αθλητίατρος

Προφήτου Ηλία 15 - 3ος όροφος (πεζόδρομος Αγοράς) - Βέροια, 59 100 τηλ. ιατρείου: 23310 21545 - κινητό: 6973 887429

e-mail:doctorpetros@gmail.com www.ortho-veria.gr

Φανή Πατρίκη Ειδική Ψυχίατρος

Τ. Ιατρός Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Αθηνών

Μπαλατσινού Λουκία Ιατρός Αλλεργιολόγος 3 Αλλεργική ρινίτιδα 3 Αλλεργικό βρογχικό άσθμα 3 Τροφική και Φαρμακευτική αλλεργία 3 Ατοπικό έκζεμα 3 Δερματίτιδα εξ επαφής 3 Αλλεργία σε σφήκα/μέλισσα

ώρες: 9:30 - 2:00 μ.μ. & 5:30 - 9:00 μ.μ.

Κατόπιν ραντεβού Μαλακούση 10 1ος όροφ. (πλ. Αγ. Αντωνίου) Τηλ: 2331503022 - 6972251959

e-mail: fanipatriki@yahoo.gr

ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Σύμβαση με Ταμεία: - Στρατιωτικών - Τμήμα Συγκοινωνιών

ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΑΝΟΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Τηλ. Για ραντεβού: 23310 76061

Βενιζέλου 26, 3ος όροφος Βέροια

Μ. Καρακωστή 16, Βέροια e-mail:lucybalatsinou@yahoo.gr

Τηλ: 2331300212 - 6975858211

e-mail: dr.george.lafazanis@gmail.com

Δημήτρης Αν. Αποστολίδης

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Δ. ΑΡΖΟΓΛΟΥ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ειδικός Παθολόγος MSc

Χειρουργική εγκεφάλου Σπονδυλικής στήλης

Επιστημονικός Συνεργάτης Α΄Παθολογικής Κλινικής Γ.Ν. Παπαγεωργίου

Επισκέψεις κατ’οίκον

Δέχεται: από Δευτέρα - Παρασκευή

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

l

Σύμβαση:

Τμήμα Συγκοινωνιών

Περιφερικών νεύρων ΕΚΠΑΙΔΕΥΘΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΘΕΙΣ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

l

Προφήτη Ηλία 15 (2ος όροφος) Βέροια τηλ. 23310 73555, Κιν. 6945 542579 e-mail: dcapostolidis@gmail.com

Δέχεται μόνο με ραντεβού

Μητροπόλεως 12 (3ος όροφος) - Βέροια Τηλ.: 6936636264 & 2311180400 arzoglouvasillis@yahoo.com

Αντώνιος Π. Τσιτλακίδης ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Θ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ψυχολόγος

Παιδίατρος

Πτυχιούχος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

l

ραντεβού

MSc Kλινικής Ψυχολογίας

Universita degli Studi di Parma - Italia l l

Μ. Αλεξάνδρου 27 (2ος όρ.), Βέροια Τηλ: 2331063155 - Κιν. 6946936704 e-mail: anttsit@gmail.com

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Συμβουλευτική ενηλίκων, εφήβων, παιδιών Συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού

Δέχεται με ραντεβού

Δέχεται με και χωρίς

9:00 - 13:00 π.μ., 17:30 - 20:30 μ.μ.

Αριστοτέλους 2 (Βενιζέλου γωνία) Βέροια - 3ος όροφος

Τηλ & Fax: 2331071740 - Κιν. 6932707255 e-mail: vivi_veria@yahoo.gr

3 Ατομική συμβουλευτική 3 Ομαδική συμβουλευτική (ζευγαριών, γονέων, φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer) 3 Διαχείριση άγχους 3 Νευροψυχολογική εκτίμηση ηλικιωμένων και γνωστική αποκατάσταση 3 Διαχείριση πένθους 3 Μαθησιακές δυσκολίες

Προφήτη Ηλία 15 (2ος όροφος) Βέροια τηλ. 23310 60883, Κιν. 6945 929810 e-mail: alexiastergiou@yahoo.gr

Φαρμακεία

Ημέρα Από-Έως Φαρμακείο Τρίτη 13:30-17:30 ΠΟΡΦΥΡΗ ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ 19 (κοντά στο 6ο Δημοτικό σχολείο) Τρίτη 21:00-01:00 + διαν. ΑΝΘΥΜΙΑΔΟΥ ΣΒΕΤΛΑΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 35 Τετάρτη 14:30-20:30 ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΛΑΤΑΝΩΝ 1 (πρώην Κεντρικής 69) Τετάρτη 14:30-20:30 ΚΟΥΡΚΟΥΤΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΠΙΝΔΟΥ 15 ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ ΓΩΝΙΑ Τετάρτη 19:00-01:00 + διαν. ΛΕΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΡΕΜΠΕΣΙΝΑΣ 21 (κοντά στο ΙΚΑ)

www.epikeranews.gr

17

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012


Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 720

SUDOKU

Σαν σήμερα... 1919: η Γαλλική Ακαδημία Επιστημών, αρνούμενη να ξεπεράσει τις προκαταλήψεις της έναντι του γυναικείου φύλου, απορρίπτει την υποψηφιότητα της Μαντάμ Κιουρί κι επιλέγει ως μέλος της τον Ερρίκο Μπεκερέλ.

τη Κυβέρνηση των Εργατικών, που κέρδισαν στις βουλευτικές εκλογές, με πρωθυπουργό τον Ράμσεϊ ΜακΝτόναλντ.

1920: μετά από διαφωνία του με τον αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος Δημήτριο Γούναρη, παραιτείται ο πρωθυπουργός Δημήτριος Ράλλης.

1929: φοβερή πυρκαγιά αποτεφρώνει τη μισή σχεδόν ελληνική συνοικία των Ταταύλων στην Κωνσταντινούπολη.

1921: σχηματίζεται νέα ελληνική Κυβέρνηση, υπό τον Νικόλαο Καλογερόπουλο, που αναχωρεί για τη Διάσκεψη του Λονδίνου. 1922: ο 14χρονος Καναδός Λέοναρντ Τόμσον, είναι ο πρώτος διαβητικός στον οποίο χορηγείται ινσουλίνη σε ενέσιμη μορφή. 1924: ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου καλεί στη Βουλή τον Ελευθέριο Βενιζέλο να ηγηθεί του αγώνα κατά της βασιλείας και υπέρ της Δημοκρατίας. 1924: σχηματίζεται στη Βρετανία η πρώ-

τα

1928: γεννιέται η Γαλλίδα ηθοποιός Ζαν Μορό.

1930: γεννιέται στην Καραϊβική ο ποιητής και θεατρικός συγγραφέας Ντέρεκ Γουάλκοτ, ο οποίος το 1992 θα τιμηθεί με το Νόμπελ λογοτεχνίας. 1930: ο Βίλχελμ Φρικ αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Εσωτερικών της Θουριγγίας κι γίνεται ο πρώτος Ναζί υπουργός στη Γερμανία. 1934: στις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Ρούσβελτ αναγνωρίζει την Κυβέρνηση της Κούβας. 1937: στη Μόσχα 17 ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος παραπέμπονται σε δίκη κατηγορούμενοι ότι, συμμετείχαν σε

συνωμοσία οδηγούμενη από τον Τρότσκι, η οποία είχε ως στόχο την ανατροπή του καθεστώτος Στάλιν και τη δολοφονία ορισμένων ηγετικών στελεχών του. 1940: αρχίζει η κατασκευή των μεγάλων έργων του αποχετευτικού αγωγού της Αθήνας. 1941: ο Τσαρλς Λίντμπεργκ καταθέτει ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ και προτείνει οι ΗΠΑ να διαπραγματευτούν με τον Χίτλερ συμφωνία ουδετερότητας. 1950: η Ιερουσαλήμ, με ψήφισμα της Κνισέτ (Ισραηλινή Βουλή), ανακηρύσσεται επίσημα ως η νέα πρωτεύουσα του Ισραήλ. 1952: σύμφωνα με υπολογισμούς, ο κεκλιμένος πύργος της Πίζας στην Ιταλία θα χάσει την ισορροπία του και θα γκρεμιστεί το έτος 2151. 1957: γεννιέται ο μπασίστας των UB40 Έρλ Φάλκονερ. 1959: καθιερώνεται στην Ελλάδα η άμε-

ση εκλογή δημάρχων με το σύστημα της απλής αναλογικής. 1961: τίθεται σε εφαρμογή στο Σικάγο των ΗΠΑ νόμος υπέρ της λογοκρισίας κινηματογραφικών ταινιών. 1968: οι σχέσεις των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας εντείνονται, όταν τορπιλικά της Βόρειας Κορέας αιχμαλωτίζουν το πλήρωμα του αμερικανικού πλοίου Πουέμπλο, αφού υποτίθεται ότι, είχε περάσει στα χωρικά ύδατα της Β. Κορέας. 1972: επιβάλλεται 24ωρη κράτηση σε όλους τους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης! 1972: λήγει στο Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών η δίκη οκτώ μελών του ΠΑΚ, που κατηγορούνται για παράβαση της διάταξης για εκρηκτικές ύλες και έκρηξη. 1973: πεθαίνει ο Αλέξανδρος Ωνάσης, ο οποίος είχε υποστεί βαριά διάσειση, εγκεφαλική αιμορραγία και κακώσεις, μετά την πτώση του μικρού αεροσκάφους, που πιλοτάριζε.

μιλούν Κριος

Η σημερινή ημέρα ξεκινά αρκετά δυναμικά για εσάς *Θα έχετε τη δυνατότητα να φέρετε στα μέτρα σας πολλές καταστάσεις που ήταν σε στασιμότητα *Μπορείτε να βρείτε λύσεις που θα σας κάνουν να ξεφύγετε από όσα σας δυσκόλευαν *Οι δικοί σας ανθρώπου θα είναι δίπλα σας

Λεων

Κατάλληλη είναι η σημερινή ημέρα για να πάρετε αποφάσεις που θα αλλάξουν την καθημερινότητα σας προς το καλύτερο *Οι δικοί σας θα σας στηρίξουν *Ευκαιρία είναι τη σημερινή ημέρα για να βγείτε και να περάσετε ξέγνοιαστα με φίλους σας *Δώστε προτεραιότητα στις ανάγκες σας

Τοξοτης

Σε μερικά πράγματα θα χρειαστεί να πάρετε πρωτοβουλίες για να μπορέσετε να επιτύχετε τους στόχους σας *Μην αφήσετε τρίτους να σας επηρεάσουν *Ασχοληθείτε με το σπίτι σας και κάντε αλλαγές που θα κάνουν τον χώρο σας πιο λειτουργικό *Διώξτε όποιες ανασφάλειες μπορεί να έχετε

Ταυροσ

Με τον δυναμισμό σας θα μπορέσετε να φέρετε στα μέτρα σας καταστάσεις που σας δυσκόλευαν *Διώξτε όποιες ανησυχίες μπορεί να έχετε *Φροντίστε να ξεκαθαρίσετε κάποια πράγματα στα προσωπικά σας προκειμένου να μπορέσετε να προχωρήσετε τη ζωή σας *Φροντίστε τις ανάγκες σας

Παρθενος

Τα άστρα θα σας βοηθήσουν να φέρετε στα μέτρα σας πολλές καταστάσεις που σας δυσκόλευαν *Αδειάστε το μυαλό σας από όσα σας πιέζουν για καιρό *Σχέδια που έχουν να κάνουν με το μέλλον σας θα σας χαροποιήσουν *Προσπαθήστε να μετριάσετε το άγχος σας και να κοιτάξετε τον εαυτό σας

Αιγοκερως

Οι αλλαγές που θα υπάρξουν θα είναι πολλές *Μην φοβηθείτε να κάνετε νέα ξεκινήματα *Μετριάστε το άγχος σας και προσπαθήστε να κινηθείτε δυναμικά *Μπορείτε να περάσετε πολύ καλά με φίλους σας αν αφήσετε για λίγο καταστάσεις που μπορεί να σας πλήγωσαν *Μην κάνετε επιπολαιότητες

18

ΔΙΔΥΜΟΙ

Καλό θα ήταν να προσέξετε τις κινήσεις σε κάποια πράγματα *Μην πιέσετε καταστάσεις για πράγματα που δεν είναι σημαντικά *Φροντίστε την υγεία σας *Προσπαθήστε σε κάποια πράγματα να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά *Μην αφήσετε να σας επηρεάσουν εξωγενείς παράγοντες στα σχέδια σας

Ζυγος

Καλά θα κάνετε να προσέξετε μερικά πράγματα μέσα στην ημέρα *Μην πιέσετε καταστάσεις *Βρείτε λύσεις σε πράγματα που σας κρατούσαν στάσιμους *Σχέδια για αποδράσεις θα σας χαροποιήσουν *Κάντε ένα ταξίδι που θα σας βοηθήσει να αλλάξετε για λίγο παραστάσεις, φίλοι μου

Υδροχοος

Καλά θα κάνετε να προσέξετε τις κινήσεις όσον αφορά το μέλλον *Φροντίστε να συγκρατήσετε τον ενθουσιασμό σας και να μην πάρετε αποφάσεις *Προσπαθήστε να μετριάσετε το άγχος σας για πράγματα που αφορούν το σπίτι σας *Μιλήστε για τις ανησυχίες σας σε πρόσωπα που εμπιστεύεστε

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Θα χρειαστεί να μιλήσετε με αγαπημένα σας πρόσωπα για πράγματα που έχουν να κάνουν με το σπίτι σας *Σκεφτείτε καλά τις κινήσεις σας, φίλοι μου *Φροντίστε να κάνετε πράγματα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα σας *Μην φοβηθείτε να κάνετε καινούργια ξεκινήματα

Σκορπιος

Φροντίστε με προσοχή κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με το σπίτι σας *Ευκαιρία είναι να κάνετε κάποιες αλλαγές που θα βελτιώσουν τον χώρο σας *Περάστε χρόνο με φίλους σας και μοιραστείτε πράγματα που θα σας ανεβάσουν πολύ ψυχολογικά *Τολμήστε μερικές αλλαγές

ΙΧΘΕΙΣ

Η σημερινή ημέρα είναι κατάλληλη για να μπορέσετε να κάνετε ορισμένες αλλαγές στα προσωπικά σας *Μην φοβηθείτε να ρισκάρετε για να επιτύχετε *Κάντε πράγματα που θα σας βοηθήσουν να ξεφύγετε από το παρελθόν *Προσπαθήστε να μετριάσετε τα άγχος σας *Φροντίστε την υγεία σας


αγγελιεσ 

epikera@otenet.gr

ΜΙΚΡΕΣ

Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα Επικαιρα Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ Ενοικιαζεται Διαμέρισμα στο κέντρο 70 τ.μ., επιπλωμένο, ανακαινισμένο, 2Δ, Σαλοκουζίνα, μπάνιο. Ηλιακός, air-condition, τζάκι. Τιμή: 250 Ευρώ. Τηλ. 6977647876 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα απέναντι από το γήπεδο Βέροιας Σταδίου 35, 80 τ.μ, δωμάτιο, σαλόνι, κουζίνα, ασανσέρ. Τηλ. Επικοινωνίας: 23310-21204 Ενοικιάζεται διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη 45 τ.μ, πλήρως ανακαινισμένο, 2ος όροφος.Τηλ: 6942595995 Ενοικιάζεται κατάστημα 50 τ.μ με υπόγειο πατάρι, WC, δίπλα στο Επιμελητήριο Βέροιας. ΤΗΛ: 2331061594 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 90 τ.μ. κοντά στο ΙΚΑ Βέροιας. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 123 τ.μ. στην περιοχή Περικλέους (κέντρο), Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα στη Θεσ/νίκη 75 τ.μ. για φοιτητές κοντά στα πανεπιστήμια. τηλ: 2331023804, κιν: 6972834596 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: 2ος όροφος, γκαρσονιέρα 1Δ.Κ.ΜΠ. Τιμή: 250,00 € Τηλ.: 693.246.6.6333 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙΔιαμέρισμα στην Καλλιθέα 100τμ, Σ, Κ, 2Δ, WC, 2Ος όροφος (ευκαιριακό ενοίκιο) Τηλ. Επικοινωνίας: 6946491573 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γραφείο ανακαινισμένο Βενιζέλου 27, 35 τ.μ, 2 Δ, WC,κλιματιστικό Τηλ. Επικοινωνίας: 6978244410 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 50 τ.μ. στον Προμηθέα. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Οικόπεδο στη Νέα Περιφερειακή Οδό, δύο στρέμματα, περιφραγμένο με κεντρική είσοδο μπροστά στην άσφαλτο δίπλα από την ΕΚΟ. Τηλ:23310-27683 κ. Σταύρος ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα καινούργια, επιπλωμένη, ένα δωμάτιο, WC, κουζίνα 28 τ.μ. με θέα σε πάρκο, περιοχή Μπότσαρη Θεσ/νίκης. Κατάλληλο για φοιτητές ή ειδικευμένο γιατρό. Πληροφορίες στο τηλ. 6944 529650. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Στη Θεσ/νίκη - Πανεπιστήμια στούντιο επιπλωμένο 4 ετών 280 ευρώ. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6977233555 και 2331023222. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γκαρσονιέρα 34 τ.μ. πλήρως εξοπλισμένη και ανακαινισμένη με κεντρική θέρμανση, στο κέντρο. τηλ: 2331024302 και 6945669786 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Κατάστημα καινούργιο 100τ.μ. στην οδό Καλής Παναγιάς 12. Τιμή 250€. Τηλ. 23310-23765 Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα επιπλωμένη στο Ρολόι. Τηλ: 2331070926,6946098247 Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα επιπλωμένη στην Καλλιθέα, καινούρια, θέρμανση με ορομετρητή. Τηλ:2331070926, 6946098247 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 85 τ.μ με ατομική θέρμανση, στον 3ο όροφο στην Οδό Σοφίας 50, στο δρόμο προς το Νοσοκομείο.Τηλ: 23310-29457, 27406 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ για επαγγελματική χρήση χωραφοοικόπεδο δύο στρεμμάτων στην περιοχή της λαχαναγοράς Βεροίας (πιο κάτω από τα

Λύκεια).Πληροφορίες στα τηλ: 23310 29416 και 69773919 06. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στην Πλατεία Ωρολογίου 45 τ.μ Ανακαινισμένη, τιμή προσιτή. Τηλ: 6975900184 κυρ. Κατερίνα Ενοικιάζεται κατάστημα 100τ.μ. στη διεύθυνση Καλής Παναγιάς 12.Τηλ επικοινωνίας: 23310 23765 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ 70 τ.μ. το καθένα με 5,30 μ. ύψος με δυνατότητα ένωσις των δύο επί της οδού Καλής Παναγίας 13. Βρίσκονται πάνω στον καινούργιο διαπλατυσμένο δρόμο Πολύ καλή ευκαιρία. τηλ.6947120444 τηλ. οικίας.2331024091 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 50 τμ 1 Δ,Σ,Κ,WC, με αυτόνομη θέρμανση αέριο, περιοχή Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη. Πληρ. τηλ. 6945293775 Ενοικιάζεται μονοκατοικία 100 τ.μ. και 100 τ.μ. αποθήκη. Mε αυλή και κήπο σε χαμηλή τιμή. Στον Περιφερειακό έναντι μάρκετ METRO. Πληροφορίες απογευματινές ώρες και Σαββατοκύριακο. Κυρία Σοφία. Τηλ: 6987028122 (what’s up) 2310601916 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ. περιοχή Πασακιόσκι 2Δ, Σαλοτραπεζαρία, μπάνιο, parking. Ανακαινισμένο, οικονομ. ενοίκιο, θέρμανση με ωρομετρητή. Τηλ: 6981646898. Κυρ. Μαρία ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γωνιακό διαμέρισμα στη Βέροια επί της Οδού Ολύμπου αριθ. 2, δεύτερος όροφος, πάνω από 70 τ.μ/ ΣΚ2Δ, ατομικό καλοριφέρ. Τιμή 200 ευρώ. Τηλ. Επικοινωνίας: 6943671469 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Οροφοδιαμέρισμα, φρεσκοασπρισμένο, ηλιόλουστο και ευάερο με πανοραμική θέα. Βρίσκεται μέσα στην Έδεσσα (Πλατεία Γρανικού), 70 τ.μ., 3ος όροφος με αυτόνομη θέρμανση και ΧΩΡΙΣ κοινόχρηστα. Τιμή 200,00 €. Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 23810 27222, 698 9625905. *Κατάλληλο και για ΦΟΙΤΗΤΕΣ. Ενοικιάζεται κατάστημα 40 τ.μ. με πατάρι στην Αλεξάνδρεια στο κέντρο έναντι Κτελ. Σε πολύ καλή κατάσταση και οικονομικό ενοίκιο. Τηλ: 2331061174 Κιν: 6972986414 Κυρ. Λίτσα Ενοικιάζεται διαμέρισμα 70 τ.μ. 1ος όροφος, ατομική θέρμανση και Air-condition. Υπ. Σαλ. Κουζίνα, wc. Εξωτερικές πόρτες αλουμινίου. Στο κέντρο της Αλεξάνδρειας έναντι Κτελ. Τηλ: 6972153508 Κυρ. Γιώτα Ενοικιάζεται διαμέρισμα 80 τ.μ. στον Πρ. Ηλία. 1ος όροφος, διαμπερές, χωρίς πολλά κοινόχρηστα, Air-condition. 2 δωμάτια – σαλόνι – κουζίνα (καθημερινό). Τηλ: 6984535358, 2331065386 Ενοικιάζεται διαμέρισμα ρετιρέ με απεριόριστη θέα και σε πολύ καλή κατάσταση. 100 τ.μ, θέρμανση με ορομετρητή. Τηλ:2331070926, 6946098247

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γκαρσονιέρα 50 τ.μ. Πλουτάρχου 20. τηλ: 2331065187 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 35τ.μ κοντά στο Δημαρχείο. Έχει σαλοδωμάτιο, κουζίνα, χωλ, w.c .Λίγα κοινόχρηστα, τιμή προσιτή. Τηλ. 2331070853 & 6974297043 Ενοικιάζεται: Διαμέρισμα στο κέντρο, σε καλή κατάσταση, 60 τ.μ., με μπαλκόνια, 1 δωμάτιο, 1 σαλοτραπεζαρία, 1 κουζίνα, wc, σε πολύ καλή τιμή. Περιοχή πίσω από το Δημαρχείο. Κιν: 6974095988 Κυρ. Βέτα Ενοικιάζεται: Μικρό διαμέρισμα 2 δωμάτια, σαλοτραπεζαρία, κουζίνα, μπάνιο 55 τ.μ. Αυτόνομη θέρμανση με ωρομετρητή στην Μητροπόλεως (απέναντι από τον Βερόπουλο) στη Βέροια. Πληροφορίες τηλ. 2331060331, 6970665558, 6944670719, με πολύ οικονομικό ενοίκιο.

Ενοικιάζεται γραφείο (2 χώροι) Βεροής 1 (πλ. Ωρολογίου), 1ος όροφος. Κ. Κώστας 2331066909 6948751731

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα επαγγελματικός χώρος Μ. Μπότσαρη (πρώην Φροντιστήρια Καράμπελα – Σαμαρά). Κιν. 6972848470.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στο ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ ( 50 μ. μετά την Εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου - στον Κεντρικό δρόμο προς ΔΙΑΒΑΤΟ ) ΝΕΟΚΤΙΣΤΟ - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Κατάστημα 75 τ.μ. που συνδέεται με ΑΣΑΝΣΕΡ μεταφοράς εμπορευμάτων με το ΥΠΟΓΕΙΟ περίπου 100 τ.μ.(προαύλιος χώρος για ΠΑΡΚΙΝΓΚ - Ηλεκτρικά Ρολλά Ασφαλείας - Έτοιμη Φωτεινή Επιγραφή στην Είσοδο ) τηλ. 2331073363 - 6974474691

ENOIKIAZETAI διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη (επί της Μαρτίου), 2 δωμάτια, σαλόνι, αποθήκη, WC. Πληροφορίες τηλ. 6944945165

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 123 τ.μ. στην περιοχή Περικλέους (κέντρο), Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑι μικρό διαμέρισμα (στούντιο) στο κέντρο του Παρισιού για την περίοδο από 13 Ιουλίου έως 17 Αυγούστου. Είναι πλήρως επιπλωμένο, διαθέτει Internet και δωρεάν τηλεφωνική σύνδεση με 100 χώρες του κόσμου. Η τιμή για όλη την περίοδο είναι 800 Ε και για μια εβδομάδα 270 Ε. Πληρ. τηλ. 2351028346 ή 0033183961077 και 0033634302582

ΠΩΛΕΙΤΑΙ καντίνα πλήρης εξοπλισμένη, περασμένη ΚΤΕΟ και υγειονομικό, σε τιμή ευκαιρίας. Πληροφορίες στο τηλ. 6995845825 κ. Γιώργο.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 280 τ.μ. στη Σωζόπολη Χαλκιδικής. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117

Ενοικιάζεται στο Μακροχώρι διαμέρισμα 1ος όροφος επάνω στον κεντρικό δρόμο δίπλα στα παλιά ΚΕΠ. 100 τ.μ. ΣΚ2Δ ΜΠ Αποθήκη 250 ευρώ. Τηλ: 2331020531 - 6976968274

ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα ημιυπόγειο 80 τ.μ. στο κέντρο της Βέροιας. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117

ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ζητούνται συνεργάτες

ΣΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ Για το Τμήμα

Συνδρομητών & Διαφήμισης ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Μόνο γνώση στην ΠΩΛΗΣΗ και προϋπηρεσία στο χώρο. Τηλ. ολοήμερα καθημερινά: 6977372775

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα στο κέντρο 1ος όροφος 65 τ.μ.. Ανακαινισμένο με 2Δ, Σαλοκουζίνα, wc, χωλ. Οικονομικό ενοίκιο. Τηλ: 6977266490. Κυρ. Σοφία ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΩΛΕΙΤΑΙ Κατάστημα Θεσ/ νίκης 43, 100τ.μ. και υπόγειο

19

Ενοικιάζεται κατάστημα 100τ.μ. στη διεύθυνση Καλής Παναγιάς 12.Τηλ επικοινωνίας: 23310 23765 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Στη Θεσ/νίκη γκαρσονιέρα ρετιρέ, κοντά στα ΚΤΕΛ Μακεδονία (2Δ,Σ,Κ,WC) θέρμανση με ωρομετρητή, πάρκιγνκ. Τιμή 300 €. Τηλ. 2332023001 και 6979521178. Ενοικιάζεται 170 τ.μ. μαγαζί με 180 τ.μ. υπόγειο και αυλή, καινούριο, άριστης κατασκευής, επάνω στην Αριστοτέλους. Κ. Αντώνης. Τηλ.: 6944833396 Ενοικιάζεται Μονοκατοικία στη Βέροια. 100 τ.μ., με κήπο, κοντά στην Opel (Περιφερειακός Βέροιας). 330 ευρώ, τιμή συζητήσιμη. Κα. Σοφία. Τηλ.: 6987028122 - 2310601916

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: γκαρσονιέρα 1Δ.Κ.ΜΠ. ανακαινισμένη Τιμή: 280,00 € Τηλ.:693.246.6.633

Διαμέρισμα ενοικιάζεται στη Θεσσαλονίκη, Σ. 2Δ.Κ. ΜΠ, 1Ος όροφος για δύο φοιτητές/ τριες ή εργαζόμενους, σε καλή κατάσταση και καλή τιμή. Οδός Μπαλταδώρου 3, περιοχή Βενιζέλου. Τηλ. 2310 82090323310 64643- 6982943869

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 90 τ.μ. κοντά στο ΙΚΑ Βέροιας. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117

Eνοικιάζονται και πωλούνται στο Μακροχώρι Αριστοτέλους 123 (κεντρικό – γωνία) γραφεία Τηλ. 6988141980 κ. Αντώνης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ μονοκατοικία μεζονέτα σε οικόπεδο 470 τ.μ. στη Μελίκη. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117

Επικαιρα

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα 50 τ.μ. (2Δ,Κ,WC) στον 2ο όροφο, Καρακωστή 3. Τηλ. 23310 24403 – 25840.

Ενοικιάζεται διαμέρισμα στον Προμηθέα, Τραπεζούντος 34, 2ος όροφος, 2 δωμ., σαλοκουζ., τουαλέτα και μπάνιο, φαρδιά βεράντα, αποθήκη στο υπόγειο.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γκαρσονιέρα επιπλωμένη στο κέντρο της Βέροιας. Τηλ. 23310 70926 – 6946098247.

Από την εφημερίδα

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη στον 6ο όροφο με 2 δωμάτια, κουζίνα, μπάνιο, ατομική θέρμανση φυσικού αερίου, ντουλάπες, τέντες, μπόιλερ, κλιματισμό, ψυγείο, ηλεκτρική κουζίνα και θωρακισμένη πόρτα. Το διαμέρισμα βρίσκεται στην Πλατεία Ιπποδρομείου 17(πλησίον Ναυαρίνου). Τηλ.επικοινωνίας: 23310-61739 και 6948004677

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος 450 τ.μ. στην κεντρική οδό της Μελίκης. Τηλ. 6979790757

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 52 τ.μ. περιοχή Πασα κιοσκι. Οδός Προύσσης 25, 1ος όροφος, κεντρική θέρμανση. Τηλ: 6936522740

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος με άδεια φροντιστηρίου έτοιμος για λειτουργία στο κέντρο της πόλης. Τηλέφωνο επικοινωνίας :6988074096

Ενοικιάζεται κατάστημα 100τ.μ. στη διεύθυνση Καλής Παναγιάς 12.Τηλ επικοινωνίας: 23310 23765

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 2 διαμερίσματα 106 τ.μ. και 80 τ.μ. (Καλιθέα), επιπλωμένα ή όχι. τηλ: 2331070926 και 2331062347, κιν: 6946098247 και 6943697645

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ σε 4,5 στρ. μπροστά στην θάλασσα στην αμμώδη Παραλία Κορινού Πιερίας συγκρότημα 6 ανεξάρτητων διόρωφων κατοικιών. Κάθε κατοικία είναι 85 τμ σε κήπο 500 μέτρων. Παραδίδονται στα τούβλα ή τελειωμένες. Πληρ. τηλ. 23510 47497, 6976 760579, 6944 865855

ζητουνται συνεργατεσ

l

100 τ.μ. τηλ: 2331029321

Πωλείται ΙΣΟΓΕΙΟ κεντρικό κατάστημα επί της Κεντρικής 68 τ.μ. προσιτή τιμή (ευκαιρία). Τηλ. 6977332084 Πωλείται παντοπωλείο λόγω συνταξιοδότησης. Τηλ. 2331067760 Πωλείται: Τροχόσπιτο μάρκας Fendt εισαγωγής σε πολύ καλή κατάσταση και σε πολύ καλή τιμή, χρώμα άσπρο 7,5 μέτρα με διπλό άξονα. Τηλ: 2331021204-6946779366 & με όλα τα αξεσουάρ.

Πωλείται 2όροφη μονοκατοικία στο Κάτω Μακροχώρι από 115 τ.μ. ο όροφος, σε 500 τ.μ. οικόπεδο. 3 υπνοδ/τια, μπάνιο, σαλοτραπεζ. μεγάλη. Πωλείται ταμειακή μηχανή σε καλή τιμή. Πωλείται μηχάνημα ελέγχου πλαστών χαρτονομισμάτων. Τιμή 40 ευρώ. Πωλουνται ξύλινα ράφια σε πολύ οικονομική τιμή.

Τηλ.: 6982751266

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Πωλούνται:. Σύνθετο στυλ αντίκα . Σαλόνι 3-2-1 με τραπεζάκι, κρεβατοκάμαρα με 2 κομοδίνα, Συρταριέρα κομπλέ Όλα σε τιμή ευκαιρίας λόγω αναχώρησης στο εξωτερικό. Τηλ: 2331121148, 6976665497 κ. Κώστας Ευκαιρία - Πωλείται Μηχανή Kawasaki Z.X.R. Χρώμα πράσινο-άσπρο, μοντέλο 98-99 750 c.c. 130 ίπποι, σε πολύ καλή κατάσταση, έχει γίνει service. Δεκτός κάθε έλεγχος. Κιν.: 6980933545

ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλείται

Επιχείρηση Πιτσαρία στο κέντρο της πόλης με σταθερή πελατεία λόγω αλλαγής επαγγέλματος, με χαμηλό ενοίκιο. Τιμή συζητήσιμη, μόνο σοβαρές προτάσεις από 12:00 με 14:00 το μεσημέρι & 18:00 με 20:00 το βράδυ.

Τηλ. πλ.: 6982.655.665

ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλείται 120 τ.μ. στο κέντρο κοντά στη Μητρόπολη, με ατομική θέρμανση, σε πολύ καλή κατάσταση, χωρίς κοινόχρηστα, στον 4ο όροφο, διαμπερές, 2 υπνοδ/τια, 2 μπάνια, σαλοκουζ., σαλοτραπεζ., αποθηκευτικός χώρος. (Τιμή ευκαιρίας) Μόνο 70.000 ευρώ Τηλ.: 2331028644 Κιν,: 6976320394 Κα. Έφη


αγγελιεσ

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 720

ΜΙΚΡΕΣ Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα

Επικαιρα

Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr

ΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κοπελα με μεγάλη εμπειρία και χωρισ υποχρεωσεισ ΑΝΑΛΑΒΑΝΕΙ καθαρισμό σπιτιών και επαγγελματικών χώρων. Τηλ.: 6972688217 ΚΥΡΙΑ με μεγάλη εμπειρία ζητά εργασία για καθαρισμό σπιτιών γραφείων κ.λ.π. Επίσης φροντίζει και ηλικιωμένους. Ωράριο ελεύθερο. Κιν. 6973917652, κα Γιάννα. Ζήτηση Εργασίας Ζητάω δουλεία ως καθαρίστρια. Μπορώ να καθαρίζω σπίτια, σκάλες, γραφεία και επαγγελματικούς χώρους. Τηλ. επικοινωνίας: 6979260569 Κοπελα με μεγάλη εμπειρία και χωρισ υποχρεωσεισ ΑΝΑΛΑΒΑΝΕΙ την φροντίδα παιδιών. Τηλ.: 6972688217 Καθηγήτρια Φιλόλογος με φροντιστηριακή πείρα, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ: 6938473201 κ. Κική ΟΔΗΓΟΣ Με Γ’ κατηγορία δίπλωμα με γνώση Γερμανικών και Αγγλικών, ψάχνει εργασία. Κιν. 6934798786. Καθηγήτρια με εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού σε πολύ χαμηλές τιμές. Πληροφορίες στο τηλ: 6973292661 Κάτοχος Proficiency (CEF C2) και με παρακολούθηση σεμιναρίων εκπαίδευσης καθηγητών παραδίδει κατ’ οίκον μαθήματα Αγγλικών σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Άριστη επικοινωνία με τα παιδιά. Τιμές πολύ προσιτές. Τηλ: 6986002875 Ώρες επικοινωνίας: μετά τις 11 πμ

Οδηγός με δίπλωμα Β,Γ και Ε κατηγορίας, με προϋπηρεσία στο χώρο, ζητά εργασία. Τηλ:2331028798, 6984594045 Κ. Σάκης Κυρία πωλήτρια με εμπειρία στο χώρο ζητά εργασία σε λαική αγορά, πρατήρια άρτου, φούρνους ή ζαχαροπλαστεία Τηλ: 2331028798, 6984594045 Κ. Ευγενία Καθηγήτρια, πτυχιούχος της Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα γαλλικών σε μαθητές όλων των επιπέδων. Παράλληλα μπορεί να αναλάβει την καθημερινή προετοιμασία των μαθητών δημοτικού σε όλα τα σχολικά τους μαθήματα. Τιμές προσιτές. Τηλ. Επικοινωνίας: 6979911364 καθηγήτρια πτυχιούχος ελληνικής φιλολογίας του Α.Π.Θ. παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές γυμνάσιου και λυκείου σε προσιτές τιμές. τηλ. επικοινωνίας 6973504555 κα Χριστίνα ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Αγγλικών του Α.Π.Θ. παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα όλων των επιπέδων. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6972021231 Καθηγήτρια Πληροφορικής παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Λυκείου, ΕΠΑΛ, ESDL & Μαθηματικά ΓυμνασίουΔημοτικού. Πληρ. Κιν: 6944582057. Κυρ. Τασούλα. Όλη μέρα Αναλαμβάνουμε καθαρισμό γραφείων, κήπων και καθαρισμό σκαλών και λοιπών χώρων. Τηλ. 6982751266 Κυρία αναλαμβάνει φύλαξη ηλικιωμένων. Τηλ. 6982751266

Βοηθός λογιστή / υπάλληλος γραφείου με 4 ετή εμπειρία σε λογιστικές υπηρεσίες,πολύ καλή γνώση Η/Υ, κάτοχος διπλώματος, με εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις ζητάει εργασία. Τηλ.6983149358 κ. Αλέξανδρος

Κυρία Ελληνίδα Ζητάει εργασία με προϋπηρεσία στο χώρο της φύλαξης με φροντίδα σε ηλικιωμένα άτομα, και στην καθαριότητα σε χώρους όπως γραφεία-οικίες-Δημ. χώρους-Σούπερ μάρκετ. Τηλ.: 6980136042 Κυρ. Αλεξάνδρα.

Νοσοκόμα αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων πρωινές ώρες.Τηλ:6987347068

Μαθηματικός παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τηλ.: 6945439505

ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Δ. ΑΝΤΩΝΗΣ

Μαθηματικοσ με πτυχίο Braille παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές με τύφλωση. Τηλ. 6993273011

ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Αγορές- Πωλήσεις –Ενοικιάσεις -Αντιπαροχές-Ανακαινίσεις Βενιζέλου 16 Νάουσα Τηλ. 2332501376 Κιν. 6948948689 - 6944345646 www.daskalopoulos-realestate.gr E-mail: antonisdas@gmail.com

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ κάθε είδους οικοδομικά μερεμέτια και διαρρυθμίσεις οικιών και καταστημάτων, έλληνας τεχνίτης. Κιν. 6945974197. ΖΗΤΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ Κύριος τίμιος σοβαρός, μη καπνιστής, ελεύθερος, με πολυετή πείρα σε διανομές-πωλήσεις και EX-VANσε τρόφιμα κ.α., σε Αθήναεπαρχία- νησιά. Δυνατότητα ταξιδιών και διαμονής παντού ζητεί εργασία. Είναι αυτοασφάλιστος. Τηλ. 6970954486 Κυρία, Ελληνίδα, έμπειρη ΖΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ για καθορισμό σπιτιών, γραφείων κ.λ.π. Αναλαμβάνει επίσης τη φροντίδα ηλικιωμένων. Επικοινωνία στο τηλ. 6945 975452 κ. Βάσω. Κυρία Ελληνίδα αποκλειστική νοσοκόμα αναλαμβάνει τη φροντίδα ηλικιωμένων με προϋπηρεσία στο χώρο (κάνει και ενέσεις). Ή πρωί ή βράδυ για φύλαξη. Κιν: 6937670106 Τηλ: 2331075093 Κυρ. Σοφία Ζευγάρι αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων ατόμων. Τιμή λογική. Τηλ: 6944294123. Κυρ. Μαρία, όλη μέρα Καθηγήτρια φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού – Γυμνάσιου και Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. επικοινωνίας 6984063563 Τελειόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικού Ιωαννίνων παραδίδει μαθήματα σε παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου. Τιμές λογικές. Τηλ επικ: 6955540910. email: klio55349@ yahoo.gr Κυρία αναλαμβάνει εργασία επιδιόρθωσης ρούχων , με εμπειρία, μόνο απογευματινές ώρες. κ. Κική. Τηλ: 6979691599 Ζήτηση εργασίας Ζητώ δουλειά ως οδηγός ή πωλητής. Κατέχω Επαγγελματικό Δίπλωμα Γ΄ Κατηγορίας, εμπειρία και άριστες γνώσεις του οδικού δικτύου. κ.Χρήστος: 6974325285 Πτυχιούχος: Αγγλικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού και Γυμνασίου ή εργασία σε φροντιστήριο. Τιμές προσιτές. Τηλ: 6949689191. Κυρ. Χρύσα ΖΗΤΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ κυρία με προϋπηρεσία στο χώρο της φροντίδας ηλικιωμένων και της φύλαξης μικρών παιδιών, ζητά εργασία. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ: 6976665497 κ. Μιχαέλα. ΖΗΤΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ οδηγός επαγγελματίας με προϋπηρεσία στο χώρο και με δίπλωμα 5ης κατηγορίας, ζητά εργασία σε οποιοδήποτε τομέα. Τηλ:2331121148 κ. Κώστας Μαθηματικός απόφοιτη του Α.Π.Θ. παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα μαθηματικών, φυσικής και χημείας σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6978003217 Φυσικός παραδίδει ιδαίτερα μαθήματα Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία σε μαθητές ΓυμνασίουΛυκείου. Τιμές προσιτές. Κιν: 6976859403. Κυρ. Θεόδωρος

16ης Οκτωβρίου 2 Βέροια Τηλ. 2331024624 - 73730 Fax: 2331076210

Έλληνας συνταξιούχος ζητάει εργασία ως κηπουρός, οξυγονοκολλητής και παντώς τύπου εργασίες. Τηλ.: 2331063664 - 6986871225. Κυρ. Δημήτρης

20

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΟ302 140τμ στον Μάντζαλο 0,8σδ τιμή 35.000 ΠΟ319 220τμ στον Μουσταφά 1,2σδ τιμή 80.000 ΠΟ328 120τμ προς Λαζαράσκα 0,8σδ τιμή 25.000 ΠΟ329 1100τμ επέκταση 0,8σδ τιμή 110.000 ΠΟ337 160τμ Μουσταφά 0,8σδ τιμή 30.000 ΠΟ360 550τμ στην επέκταση 1,6σδ τιμή 200.000 ή αντιπαροχή ΠΟ361 400τμ στο γήπεδο 0,5σδ τιμή 180.000 ΠΟ363 90τμ Αγία Παρασκευή γωνιακό 0,8σδ τιμή 20.000 ΠΟ365 290τμ Βρυσάκι 0,8σδ τιμή 40.000 ΠΟ656 300τμ Κουτσούφλιανη σε πλαγιά,θέα, άρτιο 32.000 ΠΟ390 640τμ επέκταση 0,8σδ τιμή 200.000 ΠΟ403 300τμ Βάλια 0,8σδ τιμή 45.000 ΧΩΡΑΦΟΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΧΟ335 8,500τμ Μηλίτσα απεριόριστη θέα ΠΧΟ340 3,311τμ Μπλάνα άρτιο ΠΧΟ356 4,000τμ Χώρας Νερό άρτιο θέα ΠΧΟ357 5,000τμ στον δρόμο Κοπανού 36μ πρόσοψη ΠΧΟ367 10,000τμ χέρσο περιοχή Στενημάχου ΠΧΟ381 4,000τμ Κουλούκι πάνω στον δρόμο ΠΧΟ382 4,000τμ Χώρας Νερό θέαρεύμα-νερό ΠΧΟ404 1,000τμ πάνω στον δρόμο γέφυρα Καστανιώτη ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΓΡΩΝ ΠΑ343 9,000τμ με μηλιές προς Αρκοχώρι ΠΑ344 4,000τμ περιοχή Στενημάχου ΠΑ347 4,000τμ ροδάκινα Τζουμέλα ΠΑ350 4,000τμ + 4,000στρ Χοντροσούγκλα ΠΑ355 4,000τμ περιοχή Στενημάχου ΠΑ373 10,000τμ Χαριέσσα, παλμέτα, 3 ποικιλίες, μπεκάκια, 110μ πρόσοψη ΠΑ391 7,000τμ στο Εφτάμιση ΠΑ417 4,00τμ δρόμος προς Κουκούλι κεράσια-μήλα ΠΑ423 20,000τμ ροδάκινα Μονόσπιτα ΠΑ429 5,000τμ προς Στενήμαχο ΠΑ484 22,000τμ χέρσο Τσιφλίκι ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΠΔ306 110τμ ατομική 2δ,Σ/Κ, μπάνιο, ατομική Παναγία ΠΔ323 75 τμ ατομική, ανακαινισμένο, 3ος , 2Δ, Σ/Κ, μπάνιο Μαντρί ΠΔ324 75τμ +σοφίτα+ αέρας, 2ος, Κέντρο ΠΔ331 100τμ 1ος , 2Δ, Σ,Κ, μπάνιο ,WC, κλειστό γκαράζ, απεριόριστη θέα, ατομική, Άγ.Θεολόγος ΠΔ372 115τμ, 1ος, 3Δ, Σ/Κ, μπάνιο, διαμπερές, πάρκινγ, ατομική, Κέντρο ΠΔ378 95τμ, 2ος, 2Δ, Σ/Κ, μπάνιο ατομική, ανακαινισμένο, Γεννηματά ΠΔ394 70τμ 5ος, ασανσέρ, ατομική, 2Δ, Σ,Κ, μπάνιο, Παναγούλη ΠΔ406 90τμ, 3ος, ασανσέρ, ατομική, κλιματισμός, 2Δ, Σ,Κ, μπάνιο, Μακεδο-

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

νίας ΠΔ411 65τμ, 1ος, καινούριο, ατομική, 1Δ, Σ/Κ, μπάνιο,Υπαπαντή ΠΔ442 85τμ 2ος, ατομική, ηλιακός, αποθήκη, 2Δ, Σ,Κ, μπάνιο Μπουρδάνου ΠΔ451 75τμ, 3ος, ατομική, ηλιόθερμο, τέντες,ανακαινισμένο, 1Δ,Σ/Κ, μπάνιο ΠΔ460 128τμ 1ος, ατομική ,ασανσέρ, 3Δ,Σ/Κ ,μπάνιο , Γήπεδο ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΜΟ311 240τμ σε 2 επίπεδα , σε οικόπεδο 440τμ, Βάλια ΠΜΟ330 180τμ σε 2 επίπεδα, πολυτελείας στο Αρκοχώρι ΠΜΟ376 96τμ στην Λουντέμη ΠΜΟ385 100τμ, γωνιακή, Ευαγγελίστρια ΠΜΟ395 220τμ, σε 2 επίπεδα, Βύρωνος ΠΜΟ400 80τμ, παλιά , Μάντζαλος ΠΜΟ415 220τμ, στα μπετά σε 2 επίπεδα, Χαιδευτού ΠΜΟ425 100τμ,, σε 1στρέμμα, στα Λευκάδια ΠΜΟ452 75τμ και σοφίτα 35τμ, Γεννηματά ΠΜΟ461 120τμ σε 2 επίπεδα, υπό ανέγερση ,Βάλια ΠΜΟ529 95τμ ανακαισμένη Εργατικό Κέντρο ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ Διαμέρισμα 100τμ, 1ος, ατομική , Κέντρο Διαμέρισμα 90τμ, 2ος, ατομική, 5ο δημοτικό Οροφοδιαμέρισμα 84τμ, 2ος, ατομική, Κέντρο Γκαρσονιέρα 60τμ, 1ος, Πάνω Εργατικές Διαμέρισμα 80τμ, ισόγειο, ατομική, Θεμελή Διαμέρισμα 110τμ, διαμπερές, ατομική, 3ος, Θεμελή Διαμέρισμα 90τμ, Γήπεδο Διαμέρισμα 3ος, 85τμ, κεντρική, Αρ. Κοκκίνου Γκαρσονιέρα 70τμ, 1ος, Παναγία Διαμέρισμα 90τμ ,3ος, διαμπερές, κεντρική, πάρκινγ, Πάνω Εργατικές Διαμέρισμα 90τμ, ισόγειο, ατομική, Καραϊσκάκη Διαμέρισμα 80τμ, ανακαινισμένο, ατομική, τζάκι, ντουλάπες, 2ος, Τρικολάν Διαμέρισμα 78τμ, επιπλωμένο, ατομική, 2ος, Βάρναλη Στούντιο, επιπλωμένο, ατομική Πουλιάνα Διαμέρισμα 100τμ, 2ος, ατομική Αριστοτέλους Γκαρσονιέρα 50τμ,1ος, 5ετίας, Μπατάνια Διαμέρισμα επιπλωμένο 90τμ, 2ος, ατομική, Κέντρο Γκαρσονιέρα 40τμ, 3ος, ατομική, ανακαινισμένη, Θεμελή Διαμέρισμα, επιπλωμένο, 1ος, ατομική Κέντρο Διαμέρισμα 90τμ, διαμπερές, ανακαινισμένο, ατομική, τζάκι, κλιματισμός,2ος, Κέντρο Κατάστημα 65τμ, ισόγειο Βενιζέλου Κατάστημα 140τμ, ισόγειο Β. Φιλίππου

ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΚΑΜΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ.


αγγελιεσ 

epikera@otenet.gr

ΜΙΚΡΕΣ

Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα Επικαιρα Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr

Ενοικιάζεται μαγαζί επί της Μητροπόλεως πρώην Vodafone. Ενοικιάζεται 1ος και 2ος όροφος 100 τ.μ. ο 1ος και 100 τ.μ. ο 2ος μικτά κατά όροφο ή και οι 2 μαζί στην Μητροπόλεως 34. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 85 τ.μ. με αποθήκη και γκαράζ, 1ος όροφος, καινούριο, Σάμου 7Α Ενοικιάζεται διαμέρισμα 100 τ.μ. καινούριο, με αποθήκη και γκαράζ, 4ος όροφος, Σάμου 7Α πωλειται οικόπεδο 1,5 στρ. κάτω από την Εληά επί της Σάμου.

Ελληνικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στη Νεοελληνική Φιλολογία (Α.Π.Θ.) παραδίδει μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6977985328 ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΡΙΑ επαγγελματίας ζητάει εργασία (τυπογραφεία) σε βιβλιοδετεία, εργαστήρια, εκδοτικούς οίκους. Κιν.6993033111. Νηπιαγωγός, απόφοιτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, με πεντάχρονη υπηρεσία σε νηπιαγωγείο και παιδικό σταθμό, αναλαμβάνει τη φύλαξη παιδιών και παραδίδει μαθήματα σε παιδιά δημοτικού. Τηλ:2331070428, 6987755089 Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου & Λυκείου με υπευθυνότητα και μεταδοτικότητα για κάλυψη κενών και προετοιμασία μαθημάτων. Παρέχεται δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό. Τηλ. 6984784195

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΣ Τ.Ε.Ι. με εμπειρία σε ιδιωτικό και δημόσιο παιδικό σταθμό αναλαμβάνει την φύλαξη, ψυχαγωγία και διαπαιδαγώγηση βρεφών και παιδιών, καθώς και το διάβασμα τους στις τάξεις του δημοτικού. Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6979540515.

Τηλ. Πληρ.: 2331023010 Κα. Σοφία Λογίστρια με 10ετή εμπειρία στο χώρο και κάτοχος Επαγγελματικής άδειας τάξης Γ’, καλή γνώση Η/Υ και λογιστικών προγραμμάτων Singular ζητά εργασία. Πληρ. Κ. Ελένη Τηλ. 6984887501 Καθηγήτρια πτυχιούχος Αγγλικού πανεπιστημίου με πείρα και μεταδοτικότητα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Τιμές προσιτές. Τηλ: 6971715721 μετά τις 10 π.μ Μαθηματικός απόφοιτος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τιμές προσιτές & συζητήσιμες. Τηλ: 6974756055 Καθηγήτρια, φιλόλογος, πτυχιούχος της

Χαρίζονται: Γατάκια θηλυκά 1,5 χρονών και τριών επίσης. Για πληροφορίες Κιν: 6994122178 Κυρ. Σοφία (περιοχή) Θεσ/νίκη. Κάθε μέρα.

καθηγήτρια φιλοσοφίας - παιδαγωγικήςψυχολογίας (ειδ. μαθησιακές δυσκολίες) με πολυετή εμπειρία, αναλαμβάνει την μελέτη μαθητών δημοτικού, γυμνάσιου, λυκείου. οργανωμένες σημειώσεις. προσιτές τιμές. τηλ. 2331074034 κιν. 6945362637 Κυρία Ελληνίδα αναλαμβάνει τον καθαρισμό οικιών - γραφείων - σκάλες και σούπερμαρκετ. Τηλ: όλη μέρα 6986619334 Κυρ. Κυριακή Ζητάω εργασία σε φορτηγό κατηγ. Γ & Ε. Εμπειρία και γνώση στο οδικό δίκτυο πανελλαδικά. Κυρ. Δημήτρης, Τηλ: 6932377561 Φιλόλογος Πτυχιούχος Δ.Π.Θ. με ειδίκευση στην Κλασική Φιλολογία παραδίδει ιδιαίτερα μαθή,ατα σε προσιτές τιμές. Τηλ: 2331066491 Κιν. 6936409970 Καθηγήτρια Αγγλικών απόφοιτος Α.Π.Θ. με διδακτική εμπειρία σε όλα τα επίπεδα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Τιμές προσιτές. Τηλ.: 6984066130

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γνωστή Κατασκευαστική Εταιρία με έδρα τη Βέροια-Ημαθίας, ζητά εξωτερικούς συνεργάτες-πωλητές. Αποστολή Βιογραφικών Σημειωμάτων στα: 23310.73080 (Fax) ή archikatt@ gmail.com (e-mail) κ’ Γνωστή Κατασκευαστική Εταιρία με έδρα τη Βέροια-Ημαθίας, ζητά ηλεκτρολόγους με εμπειρία στις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων. Αποστολή Βιογραφικών Σημειωμάτων στα: 23310.73080 (Fax) ή archikatt@gmail.com (e-mail) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ ΜΕ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ. ΠΛΗΡ. 6932235034, 2351025252: Φώντα (εστιατόριο αχινός) ΖΗΤΕΙΤΑΙ: Άτομο για εργασία στο χώρο της πώλησης για το νομό Ημαθίας Τηλ. 2331500124 ώρες καταστημάτων

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικία 100 τ.μ. στον τρίλοφο, μονοκατοικία, 3 ετών καινούρια με 2 οικόπεδα 600 τ.μ. ατομική θέρμανση. τηλ:2331093480, κιν: 6979939697 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ fast food (2 μηνών) κομπλέ, τύπου Goody’s πολυτελειας μαζί με παγωτομηχανή. Τηλ: 6984152882 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Επιχείρηση Κέντρο Αισθητικής Spa στο κέντρο της Βέροιας, προσφάτως πλήρως ανακαινισμένη. Τηλ. επικοινωνίας 2331070117 από 20.00μ.μ. έως 22.00μ.μ ΠΩΛΕΙΤΑΙ μονοκατοικία στα Παλατίτσια Βέροιας. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117

Πολυεθνική με 15ετή παρουσία στην Ελλάδα και 50ετή στην παγκόσμια αγορά που δραστηριοποιείται στο χώρο του μάρκετινγκ πολλαπλών επιπέδων προωθώντας οικολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας, αναζητά άτομα δραστήρια και προσφέρει εργασία με ευέλικτο ωράριο και πολύ ικανοποιητικές αμοιβές. Τηλ.: 6973531150 What’s Up: 6984740195

Ζητείται: Από Λογιστικό Γραφείο συνάδελφος λογιστής για συστέγαση, συνεργασία. Το γραφείο είναι πλήρες εξοπλισμένο. Πληρ. Τηλ: 6949092061 Κυρ. Ευαγγελία Ζητείται οικονομολόγος για να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα σε φοιτητή. Τηλ. επικ: 6979102965 Σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 6956029638, 6972381385 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Άδεια ΤΑΧΙ (μόνο άδεια ή με το όχημα μαζί) Τηλ. Επικοινωνίας: 6977947813 κ.Τάσος ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 308 τ.μ. στην πλατεία του Σταυρού. τηλ: 6947328265 ΠΩΛΕΙΤΑΙ τουριστική επιχείρηση από 10 καινούργιες γκαρσονιέρες στην Παραλία Λεπτοκαρυάς. Πληρ. Τηλ. 6906 584427 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 220 τ.μ. με 2όροφο κτίσμα, πίσω από το γήπεδο της Βέροιας Τηλ. επικοινωνίας 6977691662 κ. Νίκος

Πωλείται οικόπεδο στην Οδό Καλή Παναγιά 380 τ.μ σύνολο οικοδομήσιμο σε καλή τοποθεσία Τιμή Ευκαιρίας

Πωλείται οικόπεδο 240 τ.μ το οποίο περιλαμβάνει οίκημα εντός του. Τιμή ευκαιρίας. 85.000 ευρώ. Ετεοκλή 6 προς Καλή Παναγιά. Τηλ: 2331023765

Τηλ:2331023765

Πωλείται χαρτί απόσυρσης. Τηλέφωνο 6937113039

ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα ανακαινισμένο στη Θεσσαλονίκη κοντά στα Πανεπιστήμια απέναντι από τη Ροτόντα. Διαθέτει δύο δωμάτια, σαλόνι, κουζίνα, WC. Τιμή 95.000 Ε. Πληρ. τηλ. 6979 985665, 6972 823840 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 75 τ.μ. Μανδυλάρα 43 στη Βέροια, 2ος όροφος. τηλ: 6940006656 ΠΩΛΕΙΤΑΙ γραφείο 67 τ.μ. στο κέντρο της Θεσ/νίκης. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 Πωλείται οικόπεδο 240τ.μ. το οποίο περιλαμβάνει οίκημα εντός, στην διεύθυνση Ετεοκλή 6 – Βέροια. Τηλ επικοινωνίας: 23310 23765 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 375τμ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, στους Αμπελότοπους με 15μ πρόσοψη επί της οδού Δυτικής Μακεδονίας. Τηλέφωνο: 693 29 811 29 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικιακός εξοπλισμός (έπιπλα σαλονιού, ψυγείο, πλυντήριο, χαλιά και όλα όσα χρειάζονται για ένα σπίτι.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ 23-27/01/2012

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 23310-74113 ή να επισκέπτονται το Δημοτικό Ιατρείο στην οδό Καπετάν Άγρα 7 στον 1Ο όροφο.

21

Zητείται κοπέλα για εργασία σε καφετέρια. Να γνωρίζει την εργασία του σέρβις. Τηλ. Πληρ: 6936631657 Ζητούνται συνεργάτες για εταιρεία παροχής υπηρεσιών που δραστηριοποιείται σε αποκλειστικά είδη προώθησης δικτύου (Γερμανικά προϊόντα Aloe-Vera). Κέρδη ικανοποιητικά. Τηλ: 6972378742. Κυρ. Κυριάκος

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

οδός Σχολείων κοντά στο δημαρχείο πωλούνται διαμπερή διαμερίσματα, μικρά και μεγάλα, εξαιρετικής κατασκευής σε 3όροφη οικοδομή με άνετους εξώστες, ημιυπαίθριους, ιδιωτικό πάρκινγκ και κήπο - χωρίς ΦΠΑ - από ιδιοκτήτες. Τηλ. 6944312455, 6946-584834, 2310920185


αγγελιεσ

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 720

ΜΙΚΡΕΣ

Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα Επικαιρα Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα στη Βασ. Όλγας (πλησίον Μπότσαρη) με αέριο, ανατολικό όλο στο φως, 6ος όροφος (2Δ, ΣΛ, Κ, WC), κατάλληλο για κατοικία ή ιατρείο. Πληροφορίες στο τηλ. 6930 561762. ΠΩΛΕΙΤΑΙ στο Πλατύ οικοδομή με κατάστημα στο ισόγειο και διαμέρισμα στον 1ο όροφο με αποθήκη, σε οικόπεδο 180τ.μ. στο κέντρο του Πλατέος. Τιμή συζητήσιμη. Πληροφορίες στο τηλ. 6956029638 - 6972381385 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 202,97 τ.μ. στην περιοχή πάνω από την Πιερίων (όπισθεν Παγούρα). Τιμή 70.000 ευρώ (ευκαιριακό). Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕπιχείρησηΑρτοζαχαροπλαστείο πλήρως ανακαινισμένο στο κέντρο της Βέροιας Τιμή ευκαιρίας Μεσιτικό Γραφείο: 6974747117

ΚΑΤΟΙΚΙΑ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικία στο πανόραμα 240 τ.μ. 3ος όροφος, με γκαράζ και πανοραμική θέα με προσιτή τιμή. τηλ: 6974322308 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία στα Ριζώματα 90 τ.μ Ημιτελής, καινούρια Σε τιμή ευκαιρίας Τηλ: 6944546553, κ. Γιώργος ΠΩΛΕΙΤΑΙ Στο Λιτόχωρο Πιερίας βίλα 234 τ.μ. με υπόγειο πάρκινγκ, αποθήκη, με 2,5 στρ. οικόπεδο, πανοραμική θέα βουνόθάλασσα. τηλ: 6976391864 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Τσιμισκή με Γούναρη στη Θεσ/νίκη διαμέρισμα 145 τ.μ. 2Δ, Σ, ΣΚ, αποθήκη, μπάνιο, WC, 3ος όροφος, κατάλληλο και για επαγγελματική στέγη. τηλ: 2310222777 και 2392052883 ΠΩΛΕΙΤΑΙ SCONTA FABIA Χρώμα μαύρο, μοντέλο 2004 1400 κυβικά. Σχεδόν καινούριο, κάθε έλεγχος δεκτός Τηλ:6977262582 κυρ. Γιάννης ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο στα Ριζώματα και δομήσιμο. Τηλ:6944546553 Πωλείται ή ενοικιάζεται διαμέρισμα στην περιοχή Προμηθέα με θέα και ατομική θέρμανση. Τηλ. Επικοινωνίας 23310 25905- 6972842070 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 93 τ.μ. στο (κέντρο) πολύ καλό. Τιμή 90.000 ευρώ. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 100 τ.μ. περίπου την περιοχή Αντ. Καμάρα (κέντρο) Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117

Διαμέρισμα 70 τ.μ. σε 2ο όροφο 4όροφης οικοδομής. Διαμέρισμα 84 τ.μ. στον 1ο όροφο 4όροφης οικοδομής. Διαμέρισμα 78 τ.μ. σε 1ο όροφο 3όροφης οικοδομής. Διαμέρισμα 85 τ.μ. σε 1ο όροφο 3όροφης οικοδομής. Διαμέρισμα 90 τ.μ. σε 1ο & 2ο όροφο 2όροφης οικοδομής. Διαμέρισμα 85 τ.μ. σε 1ο & 2ο όροφο 2όροφης οικοδομής.

Πωλείται αυτοκίνητο μάρκας Citroen Saxo, χρώμα μπεζ μεταλλικό, spor coupe. 1600 cc. 125 Άλογα. Πολλά έξτρα, κάθε έλεγχος δεκτός. Μοντέλο 2000 (11ος). Τιμή ευκαιρία. Τηλ. 6932330062 Κυρ. Γιώργος

Πωλείται: Χωράφι 3 στρέμ. με 120 δέντρα κεράσια με παραγωγή κάθε χρόνο, περιφραγμένο και νερό πόσιμο (περιοχή Τριπόταμου ΛΟΖΙΤΣΗ) σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 2331023270 Κυρ. Γεράσιμος

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ διαμέρισμα στην 16ης Οκτωβρίου 3, απέναντι από το Σούπερ Μάρκετ Αρβανιτίδη (στο Ζάππειο) 1ος όροφος, διαμπερές, σαλόνι, σαλοκουζίνα, 1 υπνοδωμάτιο, WC, μπάνιο, μπαλκόνια από το σχολείο. Τηλ.: 6976555452 κος Σάρρας ΠΩΛΕΙΤΑΙ Χωραφοοικόπεδο στην περιοχή (Δαίου Πλαστικά) όπισθεν Βενζινάδικου100 μέτρα από τον κεντρικό δρόμο.Τιμή ευκαιρίας-συζητήσιμη Τηλ: 23320-43226 και 6977598329 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μοτοσυκλέτα CAGIVA RAPTOR, χρώμα κόκκινο 125cc.. Σχεδόν καινούργια και σε πολύ καλή κατάσταση. Τιμή συζητήσιμη. Δεκτός κάθε έλεγχος. Τηλ: 6976183243 καθημερινά.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΑ - ΣΤΟΛΙΣΜΟΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΩΝ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΡΕΑΣ Αναλαμβάνουμε την τελετή του αγαπημένου σας προσώπου με σεβασμό - εξυπηρέτηση ποιότητα και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Μεταφορές των προσφιλών σας σε όλη την Ελλάδα και από εξωτερικό. Λειτουργούμε όλο το 24ωρο και με ανοιχτή γραμμή ΒΟΗΘΕΙΑΣ.

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ 153 - ΒΕΡΟΙΑ ΤΗΛ. 23310 74222, ΚΙΝ. 6947934834, 6932 464356

Πωλείται αγροικία 1 στρέμμα οικόπεδο στον Κοπανό Ναούσης.Τιμή 90.000 ευρώ. Τηλ. επικοινωνίας: 6946780770 ΠΩΛΕΙΤΑΙ χωράφι στη Νικομήδεια 11.560 στρ., 200 μ. πριν το χωριό με ρεύμα, πομόνα, αποθήκη. Σταματίου Αντώνης Τηλ:2331041141-6938407005 ΠΩΛΕΙΤΑΙ χωραφο-οικόπεδο έκτασης 1.850 τ.μ. (πρόσοψη 75μ. και βάθος 25μ.) οικοδομήσιμο επί του κεντρικού δρόμου από Μακροχώρι προς Ν.Λυκογιάννη (απέναντι ακριβώς από το δημόσιο ΚΤΕΟ) Τηλ. 2331073363 - 6974474691 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 330 τ.μ. στό Δ. Βέροιας, τοποθεσία Βικέλα. τηλ. 6977933532 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Αντίκα σαλόνι, σκαλιστό Λουδοβίκου ελαφρώς μεταχειρισμένο. Μόνο σοβαρές προτάσεις Τηλ: 2331027683 (ώρες καταστήματος) κ.Σταύρος ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 195 τμ (στον οικισμό «ΟΛΥΜΠΙΑ») στην πρώτη σειρά μπροστά στη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 6977686580 Πωλείται: HUIDAI LADRA 1600cc Μοντέλο 97. 160.000 χλμ, χρώμα μπλέ σε πολύ καλή κατάσταση με ΗΧΟ ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ, Συναγερμό Parktronic. Υδρογόνο. Μόνο 1600 Ευρώ. Κιν: 6984116118. Κυρ. Πάνο. Όλη μέρα

22

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 120μ2 στο Λιτόχωρο Πιερίας ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 120 μ2 στο Κέντρο ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 μ2 κάτω από τα στρατόπεδα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα Νεόδμητη 115 μ2 περιοχή Βίλλα Βικέλα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 110 μ2 στο Πανόραμα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 60 μ2 στο κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 80 μ2 στη Νικήτη Χαλκιδικής. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 μ2 περιοχή Βίλλα Βικέλα. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Διαμερίσματα 100 και 100 μ2 στην Αλεξάνδρεια. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 100 τ.μ. κοντά στην Πλ. Ωρολογίου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα Νεόδμητη 100 τ.μ. στο Καλαμίτσι Χαλκιδικής. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 100 τ.μ. περιοχή Κύπρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 65 τ.μ. στη Νικήτη Χαλκιδικής. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 95 τ.μ. στην Καλλιθέα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Γκαρσονιέρα 25 τ.μ. στο κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 116 τ.μ. περιοχή Προμηθέα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 85 τ.μ. περιοχή Κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 95 τ.μ. περιοχή Καλλιθέα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 85 τ.μ. επί της οδού Θεσ/νικης. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 τ.μ. στο Τσερμένι. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 165 τ.μ. περιοχή Προμηθέα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 95 τ.μ. περιοχή Κέντρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 105 τ.μ. περιοχή Παπάγου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 τ.μ. πάνω από τα Παπάκια. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ημιτελής Μονοκατοικία 130 τ.μ. στο κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 τ.μ. πίσω από το Βυζαντινό Μουσείο. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Μονοκατοικίες 65 τ.μ. στην Λεπτοκαρυά. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία 130 τ.μ. στο Μακροχώρι.

μπα Θεσ/νίκης ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ Διαμερίσματα, Καταστήματα, Γραφεία, Αποθηκευτικοί - Βιομηχανικοί χώροι σε όλες τις περιοχές και τα εμβαδά ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 107 τ.μ. σε υπόγειο 128,41 τ.μ. πλησίον της οδού Θεσ/νικης. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 100 τ.μ. περιοχή φανάρια Κύπρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 100 τ.μ. με 100 τ.μ. υπόγειο και 60 τ.μ. πατάρι στο κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ημιυπόγειος χώρος 170 τ.μ. κοντά στην Ανοίξεως. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 104 τ.μ. επί της Κεντρικής. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστ. 107 τ.μ. με υπόγειο 90 τ.μ. στο κέντρο της Βέροιας. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 160 τ.μ. περιοχή οδού Θεσ/νικης. ΠΩΛΕΙΤΑΙ γραφείο 100 τ.μ. στη Μ. Αλεξάνδρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ γραφείο 50 τ.μ. στη Μ. Αλεξάνδρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 100 τ.μ. πλησίον του Αγ. Αντωνίου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα – γραφείο 55 τ.μ. επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου. ΟΙΚΟΠΕΔΑ – ΑΓΡΟΙ

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Αγροοικόπεδο 6.800 μ2 στα Καβάκια ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 390 μ2 στη Ραχιά ΠΩΛΕΙΤΑΙ Αγροοικόπεδο 4.000 μ2 στο Λοζίτσι ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 260 μ2 στο Κέντρο της Βέροιας ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 500 μ2 στη Σκοτίνα Πιερίας ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 500 μ2 στο Εργοχώρι ΠΩΛΕΙΤΑΙ Αγροοικόπεδο 4.00 μ2 στο Εργοχώρι ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 1.000 τ.μ. στη Βεργίνα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 1.000 τ.μ. στα Ασώματα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 1.000 τ.μ. στους Γεωργιανούς. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 500 τ.μ. στη Βεργίνα.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα μερικώς επιπλωμένο, σε άψογη κατάσταση, με Ατ. Θέρμανση στη Τού-

Κωττουνίου 18, Βέροια 59100 Τηλ. – Fax.: 23310 65564 Κιν. 6972 808878


αγγελιεσ 

epikera@otenet.gr

Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα Επικαιρα Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 27(3ος όροφος), ΒΕΡΟΙΑ

Αγορές Πωλήσεις

ΤΗΛ. 2331500786 ΚΙΝ. 6934888738

Ενοικιάσεις

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ Π Ω Λ ΟΥ Ν ΤΑ Ι

Ανοίξεως 28 τ.μ. 23.000 € Τσερμένη 45 τ.μ. καινούριο 1ος όροφος 46.000 € Προμηθέας 45 τ.μ. ανακαινισμένο ατομική θέρμανση 38.000 € Κέντρο 65 τ.μ. 53.000 € Πριμηθέας 80 τ.μ. ανακαινισμένο 58.000 € Εληά 100 τ.μ. καλή θέα 160.000 € Μουσείο 95 τ.μ. 1ος όροφος. Ευκαιρία 52.000 € Τσερμένη 96 τ.μ. καινούριο 3 Δωμάτια, κλειστό γκαράζ, ευκαιρία 108.000 € Καλλιθέα 60 τ.μ. καλό 30.000 € Μητρόπολη 96 τ.μ. και 20 τ.μ. αποθήκη 39.000 € Τσερμένη 110 τ.μ. 3 Δωμάτια, γκαράζ καινούριο 140.000 € Προμηθέας 120 τ.μ. καινούριο 3 Δωμάτια, γκαράζ 140.000 € Τσερμένη Μεζονέτα 160 τ.μ. καινούριο με θέα, γκαράζ 230.000 € Πιερίων Μεζονέτα 170 τ.μ. καινούρια 260.000 € ΚΤΕΛ 110 τ.μ. ανακαινισμένο 85.000 € Προμηθέας 65 τ.μ. 4ος όροφος με θέα 55.000 €

μονοκατοικιεσ Ραχιά μονοκατοικία καινούρια 85 τ.μ. χτίζει από πάνω άλλο τόσο με οικ. 900 τ.μ. καινούριο 190.000 € Φανάρια – Κύπρου μονοκατοικία σε 205 τ.μ. οικόπεδο 78.000 € Προμηθέας μονοκατοικία σε 250 τ.μ. οικ. 75.000 € Επισκοπή Βεροίας 80 τ.μ. σε 210 τ.μ. οικ. 45.000 € Πανόραμα μονοκατοικία 170 τ.μ. ημιτελές χτίζει άλλα 140 τ.μ. σε 430 τ.μ. οικ. 140.000 € Φλαμουριές μονοκατοικία παλιά σε 1.000 τ.μ. οικ. 50.000 € Πεζόδρομο μονοκατοικία σε 170 τ.μ. οικοπ. 120.000 € Κέντρο μονοκατοικία 120 τ.μ. σε 2 επίπεδα διατηρητέο 90.000 € Δοβρά 130 τ.μ. θέα σε 5.000 τ.μ. οικ. 250.000 € Πασακιόσκι 220 τ.μ. καινούριο, θέα 270.000 € Εληά 60 τ.μ. μονοκατοικία 40.000 €

επαγγελματικοι χωροι - γραφεια Γραφείο Ρολόι 25 τ.μ. 1ος γωνιακό 25.000 € Γραφείο Αγ. Αντώνιος 110 τ.μ. 1ος 160.000 € Μαγαζί Κεντρικής 30 τ.μ. 90.000 € Μαγαζί Κεντρικής 20 τ.μ. 25.000 € Μαγαζί ΚΤΕΛ 15 τ.μ. 20.000 € Μαγαζί ΚΤΕΛ 25 τ.μ. 35.000 € Μαγαζί Κέντρο 45 τ.μ. 90.000 € Μαγαζί Κέντρο 35 τ.μ. με προαύλιο χώρο 78.000 € Μαγαζί περιφερειακός 150 τ.μ. 240.000 € Μαγαζί Ρολόι 45 τ.μ. καινούριο 160.000 € Μαγαζί Μητροπόλεως 70 τ.μ. με 500 τ.μ. υπόγειο 290.000 € Μαγαζί Πανόραμα 140 τ.μ. σε οικόπεδο 420 τ.μ. χτίζει άλλα 140 τ.μ. ευκαιρία 150.000 € Μαγαζί Ρολόι 90 τ.μ. 190.000 € Μαγαζί Κεντρικής 70 τ.μ. καλό ευκαιρία 135.000 € Μαγαζί Βενιζέλου κεντρικότατο 70 τ.μ. με υπόγειο 70 τ.μ. (Δίνει ενοίκιο 1.700 €)

διαμερισματΑ Ε Ν Ο Ι Κ Ι Α Ζ Ο Ν ΤΑ Ι Αγ. Αντώνιος 30 τ.μ. ρετιρέ lux επιπλωμένο θέα απεριόριστη 230 € Τσερμένη 45 τ.μ. καλό 3ος όροφος 160 € Πασακιόσκι 35 τ.μ. ατομική θέρμανση καινούριο 220 € ΚΤΕΛ 28 τ.μ. καλό 140 € Προμηθέας 45 τ.μ. καινούριο ατομική θέρμανση 250 € Εληά 35 τ.μ. καλό 190 € Παπάκια 45 τ.μ. μπαλκόνι, θέα 160 € Βενιζέλου 60 τ.μ. επιπλωμένο πλήρες 240 € Ανοίξεως 45 τ.μ. ανακαινισμένο 180 € Κεντρικής 25 τ.μ. επιπλωμένο 180 € Κέντρο 35 τ.μ. καλό 180 € Στέγη 60 τ.μ. πάρκινγκ 180 € Μουσείο 110 τ.μ 5 ετών τζάκι, 3 Δωμάτια, πάρκινγκ 340 €

Πιερίων 100 τ.μ. 5 ετών πάρκινγκ 330 € Αγ. Παρασκευή 100 τ.μ. ατομική θέρμανση επιπλωμ. καλό 300 € Εληά κάτω 90 τ.μ. καινούριο 2 Δωμάτια, τζάκι, γκαράζ 350 € Εληά κάτω 110 τ.μ. καινούριο 3 Δωμάτια, τζάκι, αποθήκη, 2 γκαράζ 450 € Μητροπόλεως 90 τ.μ. ανακαινισμένο ατομική θέρμανση 230 € Γήπεδο 100 τ.μ. ατομική θέρμανση 220 € Προμηθέας 100 τ.μ. 2 Δωμάτια, ατομική θέρμανση, επιπλωμένο 270 €

επαγγελματικοι χωροι - γραφεια ΚΤΕΛ 140 τ.μ. ατομική θέρμανση 320 € Εδέσσης 60 τ.μ. με υπόγειο 50 τ.μ. 600 € Εδέσσης 40 τ.μ. με πατάρι 15 τ.μ. 280 € Βενιζέλου 40 τ.μ. 290 € Τσερμένη 50 τ.μ. 280 € Πιερίων 40 τ.μ. με πατάρι 370 € Ρολόι 50 τ.μ. σε καλό σημείο και υγειονομικού ενδιαφέροντος 350 € Αγ. Αντώνιο 67 τ.μ. με υπόγειο 67 τ.μ. καλό 1.000 € Μητροπόλεως Roma-pizza 30 τ.μ. υπόγειο 100 τ.μ. 240 € Ανοίξεως 40 τ.μ. υγειονομικού ενδιαφέροντος 210 € Προφ. Ηλία 50 τ.μ. 850 € Πεζόδρομος 70 τ.μ. 450 € Θεσσαλονίκης 90 τ.μ. και υπόγειο 90 τ.μ. γωνιακό 600 € Βενιζέλου 25 τ.μ. κεντρικό 130 € Βενιζέλου 30 τ.μ. lux 170 € Εληά 110 τ.μ. 1ος 400 € Μητρόπολη 40 τ.μ. 150 € Αγ. Αντώνιος 110 τ.μ. 1ος όροφος, 4 χώροι 400 € Αγ. Αντώνιος 40 τ.μ. 1ος 230 € Μ. Αλεξάνδρου 90 τ.μ. καλό 300 €

οικοπεδα Ραχιά οικόπεδο 2.200 τ.μ. 75.000 € Φανάρια Κύπρου οικόπεδο 204 τ.μ. 75.000 € Ραχιά Καβάκια αγροτεμάχιο πάνω στο δρόμο 5.700 120.000 € Εληά οικ. κάτω με άδεια 225 τ.μ. 85.000 € Πανόραμα οικ. θέα 680 τ.μ. 160.000 € Δοβρά οικ. επάνω στο δρόμο 6.000 τ.μ. 90.000 € Δοβρά αγροτεμάχιο περιφραγμένο με θέα 5.000 τ.μ. 120.000 € Πατρίδα οικ. με θέα 2.600 τ.μ. 125.000 € Παλατίτσια οικ. στο χωριό μέσα 750 τ.μ. 24.000 € Παπάκια οικόπεδο 230 τ.μ. 70.000 € Πανόραμα οικ. παιδικός σταθμός 690 τ.μ. 160.000 € Εργοχώρι οικοπ. Εργοχώρι πάνω 5.850 τ.μ. 130.000 € Ραχιά οικόπεδο στο γήπεδο κοντά 2.700 τ.μ. 110.000 € Ραχιά οικόπεδο στην είσοδο της Ραχιάς 2.200 τ.μ. 80.000 € Εργοχώρι οικόπεδο Καλής Παναγιάς 388 τ.μ. 125.000 € Ραχιά αγροτεμάχιο με διάφορα καρποφόρα δέντρα 2.800 τ.μ. 23.000 € Κουλούρα κόμβος 7.300 τ.μ. 110.000 € Πατρίδα οικόπ. Προς Γήπεδο 2.540 τ.μ. 100.000 € Νικομήδεια χωραφοοικόπεδο 13 στρέμματα 60.000 € Τρίλοφο οικόπεδο στο χωριό μέσα 1.430 τ.μ. 43.000 € Μετόχι οικόπεδο 1.157 τ.μ. 50.000 € Μακροχώρι οικόπεδο 1.965 τ.μ. 50.000 € Γεωργιανή οικόπεδο 1.965 τ.μ. 50.000 € Κουλούρα αγροτεμάχιο 12.000 τ.μ. 130.000 € Πατρίδα οικόπεδο κεντρικό 6.000 τ.μ. 70.000 €

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Στον Τρίλοφο διόροφη κατοικία 84 τ.μ. οικόπεδο 550 τ.μ. τηλ: 2331093377 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 115 τ.μ. καινούργιο στο Μακροχώρι Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 92 τ.μ. στο Μακροχώρι Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 85 τ.μ. στο Μακροχώρι

Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ SUZUKI SAMURAI, μοντέλο 91, cabrio, κιν:6942480058 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Εξοπλισμός καφετέριας σε πολύ καλή τιμή Τηλ. επικοινωνίας 6949449615 ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Πίνακας του DORIS.Διαστάσεις 92Χ72 χωρίς την κορνίζα.Είναι έργο του 1940 Τηλ:6977275357 Πωλείται: Τροχόσπιτο μάρκας Tabbert εισαγωγής μήκος 6,5 μ.ετρα σε πολύ καλή κατάσταση και σε πολύ καλή τιμή με διπλό άξονα & με όλα τα αξεσουάρ, χρώμα άσπρο. Τηλ: 2331021204 & 6946779366

Πωλείται: Στα Καβάκια 6 Στρέμματα κτήμα με ροδάκινα και αναδομήσιμο. Ευκαιρία. Πωλείται: Περιοχή Κάτω Χώρα 4,5 Στρέμματα κτήμα ροδάκινα και αναδομήσιμο. Ευκαιρία. Πωλείται: Στη Λευκόπετρα 2,5 Στρέμματα οικόπεδο δομήσιμο σε τιμή ευκαιρίας.

ΠΙΕΡΙΩΝ 24 ΤΗΛ. 23310 67400, KIN. 6936 631658 ΒΕΡΟΙΑ ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛ. 23310 66300

Πωλείται: κατάστημα Σούπερ Μάρκετ 170 τ.μ. περιοχή Αγαθια στο κέντρο και οικία στον επάνω όροφο 100 τ.μ. σε πολύ καλή κατάσταση σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. Πληρ.: 6941481652 2331062927

23

ΠΩΛΕΙΤΑΙ BMW ελαφρώς μεταχειρισμένη, χρώμα κόκκινο, 1600 cc μοντέλο 11-1996, φουλ έξτρα, σε πάρκινγκ, 2πορτο κουπέ. Τηλ. 23310 27683 (εκτός Κυριακής). ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα ισόγειο 53 τ.μ. στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 Πωλείται διαμέρισμα στο κέντρο Εμ. Ζάχου. 97 τ.μ. σε πάρα πολύ καλή κατάσταση 1ος όροφος με ασανσέρ. Κεντρική θέρμανση. Τηλ: 2331091098 Πωλείται στις Βαρβάρες οικόπεδο με εσωτερικό χτίσμα σπίτι. Σύνολο οικοπέδου 462 τ.μ. και το σπίτι 47 τ.μ. σε καλή κατάσταση με κατασκευή υπόστεγου στην είσοδο. Τηλ καθημερ. 2331091098 Κυρ. Δημήτρης Πωλείται: Διαμέρισμα 93 τ.μ. επί της Εθνικής Αντίστασης 9 σε πολύ καλή κατάσταση. Τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 2331021200 6972669311 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Ελαφρώς μεταχειρισμένα: 1 σαλόνι γωνία, 1 τραπεζαρία με τζάμι και 6 καρέκλες, 1 τραπεζάκι σαλονιού κεντρικό, 1 μπουφές με καθρέφτη και κρυσταλιέρα, 1 ψυγείο PITSOS σχεδόν καινούργιο πωλούνται λόγω μετακόμισης σε άλλη πόλη. Όλα σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ.: 6948880903 κ. Γεωργία ολοήμερα Πωλούνται Ραπτομηχανές παντός τύπου, επαγγελματικής και οικιακής χρήσεως. Service ραπτομηχανών. Ζήσης Σιμόπουλος, Εμμ. Παππά 27, Τηλ:2331065396

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Πωλούνται δύο μονόκανα κυνηγετικά Τηλ: 6945974197 Πωλείται διαμέρισμα 100τ.μ. στη Θεσσαλονίκη (περιοχή Λαογραφικό Μουσείο) 3Δ.Σ.Κ.WC σε τιμή ευκαιρίας. Πληροφορίες στο τηλ. 6944529650 ΠΩΛΕΙΤΑΙ έτοιμη επιχείρηση με είδη δώρων στο κέντρο της Βέροιας. Τιμή 9.500 Ευρώ. Τηλ. 2331024999. Κιν. what’s up 6988364223 Πωλείται 140 τ.μ. σπίτι, 3 υπνοδ/τια, 2 WC, καινούριο, άριστης κατασκευής, επάνω στην Αριστοτέλους. Κ. Αντώνης. Τηλ.: 6944833396 Πωλείται διαμέρισμα 120 τ.μ. στο κέντρο κοντά στη Μητροπόλεως με ατομική θέρμανση σε πολύ καλή κατάσταση. 4ος όροφος, 2 ΥΠ - 2 WC - Σαλοτραπεζαρία, Σαλοκουζίνα & αποθήκη (τιμή ευκαιρίας). Τηλ: 2331028644 6976320394 Κυρ. Έφη ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 74 τ.μ. (Σ,Κ,2Δ,WC) στον 3ο όροφο, Βουλγαροκτόνου 2 στον Προμηθέα. Τιμή 72.000 €. Κιν. 6970959780. Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 108 τμ. Ημιτελές. Περιοχή Μπαρμπούτα πιο πάνω από τη Γέφυρα. 3 υπ, 1 σαλοτραπεζαρία-κουζίνα, 1 wc. Τηλ: 2331025446 Κιν: 6973227071 Κα Χριστίνα ΠΩΛΕΙΤΑΙ γραφείο 67 τ.μ. με ανεξάρτητη είσοδο και κλιματισμό στο κέντρο της Θεσ/νίκης. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 2 κοτοπουλιέρες σαραντάρες, ανοξείδωτες Γερμανίας Τιμή 1500 η μία 2.500 και οι δύο Τηλ. Επικοινωνίας: 6972842984


τοπικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 720

Η τέλεση αγιασμού και η κοπή της πίτας στα «Επίκαιρα»

Τ

ην τέλεση αγιασμού το απόγευμα της Κυριακής έκανε η εφημερίδα μας, μετά την μεταφορά στα νέα μας γραφεία που βρίσκο-

νται στην Κεντρικής 65. η τελετή έγινε σε στενό κύκλο και παραβρέθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι μαζί με ελάχιστους συνεργάτες και φίλους. Μετά τον αγιασμό ακολούθησε και η … καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας για

24

το νέο έτος η οποία συνοδεύονταν με τα σχετικά εδέσματα. Τυχερές της βραδιάς αναδείχτηκαν η Ανδρονίκη Φλιάταρη και η Θούλη Σιδηροπούλου, καθώς μπορεί το φλουρί να ήταν ένα , αλλά τα δώρα που κατάφερε και εξασφάλισε ο σύμβουλος ενημέρωσης και διαφήμισης των «Επικαίρων» Κυριάκος Ταχματζίδης ήταν δυο. Το τυχερό φλουρί βρίσκονταν στο κομμάτι της πίτας που προσφέρθηκε στην κ. Φλιάταρη και αντιστοιχούσε σε προσφορά ειδών ρουχισμού από το κατάστημα «LIFE STYLE» που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Βέροιας, ενώ το δεύτερο δώρο κέρδισε η κ. Σιδηροπούλου κατόπιν κλήρωσης και ήταν η προσφορά ενός ρολογιού των δυο νέων καταστημάτων «Ράλλης» και «ΟΖΖΙ» που βρίσκονται στην οδό Πρ. Ηλία 8 και 12.

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΑ - 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012  

ΕΠΙΚΑΙΡΑ - 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you