Page 1

ENTERTAINMENT BUSINESS Eurosonic Noorderslag 2021 gaat volledig digitaal Fieldlab Evenementen: ‘Onze branche heeft perspectief nodig’ Ondernemen in coronatijd vraagt om ‘omdenken’

‘We vinden het belangrijk om juist nú samen te werken, te investeren in mensen en innovaties’ Interview met CM.com, Tribe Company en Par-T 6e JAARGANG | DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

EBEBLIVE20201201_EBLIVE_cover.indd 88

11/26/2020 3:32:10 PM


COLOFON

EDITORIAL

Uitgave iMediate Arendstraat 53 Postbus 2227 / 1200 CE Hilversum Telefoon: 035 - 646 58 00 redactie@entertainmentbusiness.nl

Stip aan de horizon

Uitgever Joost Driessen Content director Mels Dees

In mijn eerste voorwoord van dit jaar verheugde ik me nog op alle grote events die ons te wachten stonden, waaronder het Eurovisie Songfestival, het EK-voetbal en SAIL Amsterdam, en jubilerende festivals als Dutch Valley, DEDIQATED en Bospop.

Platformmanager Arnold le Fèbre Redactie & medewerkers Jeroen Noordeloos, Jeroen van Trierum, Ed Hoogeveen, Edgar Kruize, Jasper van Vugt, Wally Cartigny Exploitatie & abonnementen Mitchel van der Heide & Tarik Lahri Telefoon: 035 - 646 58 05 mitchel.vanderheide@imediate.nl, tarik.lahri@imediate.nl Als vakblad hanteren we de opzegregels uit het verbintenissenrecht. Wij gaan ervan uit dat u het blad ontvangt uit hoofde van uw beroep. Hierdoor wordt uw abonnement steeds stilzwijgend met een halfjaar verlengd. Opzeggen kan per post, mail of telefoon. De opzegtermijn is 30 dagen voor het einde van de abonnementsperiode. Jaarabonnement EB Live Benelux, Nederlandse Antillen, Suriname: € 125,Elk volgend abonnement met hetzelfde factuuradres: € 80,- per jaar. Andere landen: € 180,- per jaar. Jaarabonnement EB + EB Live Benelux, Nederlandse Antillen, Suriname: € 195,Elk volgend abonnement met hetzelfde factuuradres: € 120,- per halfjaar. Andere landen: € 245,- per halfjaar.

2020 werkte echter niet mee en ontpopte zich tot een jaar vol onrust, zowel op cultureel, politiek als maatschappelijk vlak. Concerten en festivals werden gecanceld en hoewel artiesten hun best deden (en doen) om het contact met hun fans warm te houden, is dat lastig als je de ene maand niet mag optreden en de volgende maand voor slechts voor maximaal 30 bezoekers. Of dat via een streamingconcert moet doen. De behoefte aan livemuziek is echter soms sterker dan de regels van de wet. Zo zou Douwe Bob midden juni optreden op Terschelling. Zijn optreden werd door de gemeente verboden, waarna hij zijn gitaar oppakte en de duinen opzocht. “Iedereen ging op vakantie met het vliegtuig. Ik dacht: misschien kunnen we iets doen in de duinen”, vertelde Douwe Bob achteraf in de talkshow Beau. “Op een gegeven moment zaten er tachtig, negentig man. Ik ben toen niet gestopt met spelen. Ik had het misschien anders moeten doen, maar ja, ik ben nu eenmaal een muzikant...” Corona is met afstand het woord dat het vaakst wordt gebruikt in deze editie. Toch is het geen nummer met alleen maar kommer en kwel. Wat opviel tijdens de vele gesprekken met de liveprofessionals die in dit nummer aan bod komen, is de veerkracht, het positivisme en de strijdbaarheid die zij uitstralen. In dit eindejaarsnummer vertellen partijen als CM.com, Backbone International, Dutchband, SOLID, Flexotels en vele anderen hoe zij door om te denken, door buiten de gebaande paden te treden en nieuwe markten te betreden, de pandemie het hoofd bieden. Alleen, nog zo’n jaar kunnen we als branche niet aan. Er is een stip aan de horizon nodig. Fieldlab Evenementen werkt keihard aan een betrouwbare en veilige manier om festivals en events te organiseren en hopelijk lukt het Marcel Elbertse en zijn team (zie pagina 24) om begin 2021 van start te gaan met enkele pilotevents. “Als branche kunnen wij niet direct ‘open’; wij hebben een aanlooptijd nodig van vier tot zes maanden”, aldus Elbertse. “Daarom is het belangrijk dat wij in januari perspectief hebben en vanaf dat moment weer evenementen kunnen organiseren. Dat moet nú gebeuren om 2021 nog te kunnen redden, anders zijn we ook dat jaar kwijt en dat zou ronduit rampzalig zijn.” Laten we op 31 december dus niet alleen proosten op een goed en gelukkig 2021, maar ook op een jaar vol festivals, concerten en live-muziek. Blijf gezond en tot volgend jaar! ARNOLD LE FÈBRE

Basis layout Louis Bertrand

PLATFORMMANAGER ENTERTAINMENT BUSINESS EN EB LIVE

Vormgeving Tim van den Berg, Tessa Geers , Natalie Moorelisse

PS. Voor alle actuele ontwikkelingen en het laatste nieuws verwijs ik je graag naar onze website entertainmentbusiness.nl en onze gratis dagelijks nieuwsbrieven. Schroom niet om ons deelgenoot te maken van de uitdagingen waar je tegenaan loopt of initiatieven die zijn opgezet.

Drukkerij Vellendrukkerij BDU bv, Barneveld © Copyright 2020 ISSN: 1875-2888 2

DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL

EBEBLIVE20201201_EBLIVE_editorial_inhoud.indd 86

11/26/2020 3:59:37 PM


INHOUD

| ACHTERGROND

| COVERSTORY

6 CM.com CM.com heeft de kaartverkoop altijd als onderdeel gezien van de bezoekerscommunicatie. Het bedrijf heeft zich tijdens de pandemie doorontwikkeld, klanten bijgestaan en zich voorbereid op de tijd dat de evenementenbranche weer vol gas vooruit kan.

| INTERVIEW

10 SemiFest SemiFest wil de wereld van communicatie, interactie en entertainment op zijn kop zetten. Het jaar werd afgetrapt met IGNITION, een event dat de beste elementen van een seminar, een sportevent en een festival combineerde. “Alles staat in het teken van verbinding.”

| ACHTERGROND

16 Theater aan de Parade

De live-industrie in 2021

In december gaat de nieuwbouw van het Bossche Theater aan de Parade van start. Directeur Alex Kühne vertelt over de aanloop naar het project en de invloed van het coronavirus. “Ik ben nu langer directeur van een gesloten theater, dan van een theater dat geopend is geweest.”

Wanneer draait die bruisende Nederlandse live-industrie weer op volle toeren? Wie het weet mag het zeggen. EB Live schetst, na gesprekken met een groot aantal liveprofessionals, een scenario voor volgend jaar. “2021 gaat de boeken in als een tussenjaar.”

| RUBRIEKEN

| EN VERDER

12

Wat doen ondernemers nu?

26

Backbone International

18

Eurosonic Noorderslag

28

Our House

21

Event Safety Institute

22

Festivalvergunningen

24 Fieldlab Evenementen

32

4

44 Het Laatste Woord: Johan Gijsen

34 Unlimited Productions 36

Ticketing

39

Yourticketprovider

40 See Tickets 43 CTS Eventim

In ‘t kort

12 WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL

DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

3


IN 'T KORT

Quotes ‘2020 is verloren, onze blik is gericht op het komende jaar. Evenementen tot de zomer van 2021 komen echt in gevaar nu wij dit jaar niet kunnen starten met de geplande, zeer zorgvuldig gereguleerde testevenementen’ Jolanda Jansen, woordvoerder van de Alliantie van Evenementenbouwers uit haar teleurstelling over het voorlopig niet toestaan van testevenementen om ontwikkelde coronamaatregelen voor de evenementenbranche in de praktijk te toetsen.

‘We zijn erg verheugd en trots dat ondanks de door het coronavirus ingewikkelde situatie en het niet doorgaan van Lowlands afgelopen zomer, de bouw van de solar carports op onze parkeerterreinen van start gaat.’ Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg is enthousiast over de bouw van de grootste solar carport ter wereld, op het Lowlandsterrein in Biddinghuizen. De 90.000 zonnepanelen moeten zo’n 35.000.000 kWh aan stroom gaan produceren.

Eind oktober lanceerde Tim Kimman, bekend onder zijn artiestennaam ‘Jebroer’, een eigen app waarmee fans in contact met hem kunnen komen en zijn optredens kunnen bekijken. We vragen hem naar de eerste resultaten.

INTERVIEW - INTERVIEW - INTERVIEW - INTERVIEW - INTERVIEW - INTERVIEW Wat heeft je op het idee gebracht van een eigen app? “Tegenwoordig zijn artiesten erg afhankelijk van Facebook en Instagram om zichzelf te promoten te genereren. En ondanks de budgetten die je daarvoor inzet, bereik je slechts een deel van je doelgroep. Ik denk dat een eigen platform met exclusieve content helpt om het bereik van artiesten te vergroten.” Hoe waren de eerste reacties? “Goed! En met de reacties die we ontvangen, krijgen we ook steeds meer inzicht in de behoefte van de fans. Ik wil hen echt meenemen in het proces, want we hebben een stap genomen die nog niemand in de Nederlandse muziekindustrie had gezet. Normaal gesproken geven we exclusieve content weg op andere platformen. Maar waarom zouden we dat niet in eigen beheer houden?” Op welke manier promoot je de app? “Vooralsnog vooral via sociale mediakanalen als Facebook en Instagram. Verder zijn we op de achtergrond bezig met een campagne rondom mij als artiest. Daar wordt ook de app in meegenomen.”

Toegang tot de content is nu nog gratis. Komt daar verandering in? “We hebben de drempel in het begin laag gehouden, zodat de fans zelf kunnen bepalen of ze dit initiatief geld waard vinden. Eind november is de eerste premiumcontent online gegaan. Om die te bekijken, moeten fans zich wel registreren.” Welke content bied je aan in de Premium-app? “Onder andere behind-the-scenes video’s, exclusieve podcasts en inkijkjes in mijn privéleven. Maar ik zoek ook de interactie op met de fans. Zo kunnen zij bijvoorbeeld rechtstreeks met mij in contact komen en in gesprek gaan. Maar ze kunnen ook stemmen over welke versie van een track het meest aanslaat. In feite neem ik hen verder mee achter de schermen dan ze ooit zijn geweest.” Wat zal een abonnement gaan kosten? “Ik heb goed gekeken naar mijn eigen appgebruik. Zelf denk ik dat de prijs tussen de drie en de vijf euro moet liggen. Het geld dat ik daarmee ophaal, zal ik vervolgens weer investeren in nieuwe content. Op die manier kan het platform verder groeien en kan ik nog toffere content maken.”

ADVERTENTIE

4

DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

EBEBLIVE20201201_EBLIVE_inhetkort.indd 84

WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL

11/26/2020 5:40:16 PM


COLUMN Live is live

Als fervent concertganger ben ik wel klaar met 2020. De concerten die ik dit jaar had staan, zijn inmiddels doorgeschoven naar 2022 en ik kan alleen maar hopen dat mijn favoriete event van het jaar, Haldern Festival, wel doorgaat in 2021. Het nieuws over het mogelijke vaccin tegen COVID-19 biedt goede hoop. De aandelen Live Nation spoten omhoog nadat Pfizer meldde een voor 90 procent werkend vaccin in handen te hebben. In een Duits onderzoek was daarnaast te lezen dat grote concerten tijdens en direct na de pandemie veilig door kunnen gaan, mits er voldoende maatregelen worden getroffen. Dat geeft de burger hoop. Toch? Ik kan niet wachten om de geur van een concertzaal op te snuiven - het liefste zonder mondkapje- of een koud biertje te drinken op een festivalweide. Tegelijkertijd vraag ik me af hoe een concertbezoek er anno 2021 uitziet. Volgens het onderzoek van onze Oosterburen moeten alle bezoekers een mondkapje dragen. Daarnaast moet de ventilatie op orde zijn en zijn strikte looproutes essentieel. Een retourtje bar is er dus niet meer bij, laat staan een lekker ouderwetse moshpit. Elk nadeel heeft z’n voordeel, want luidkeels meezingen is er ook niet meer bij. Het meest schokkende is echter dat toekomstige concertgangers op hun stoel moeten blijven zitten, met voldoende afstand tot elkaar. De besmettingsgraad in een regio of land kan ook een grote rol gaan spelen. Zo zou bij een zevendaags besmettingscijfer van minder dan 50 positieve tests per 100.000 inwoners de capaciteit van een zaal kunnen liggen op 50 procent van het normale aantal bezoekers. Goed nieuws voor de industrie die afgelopen jaar enkel maar harde klappen moest incasseren. Maar juichend op de stoelen staan we natuurlijk nog niet. Ieders hoop is gevestigd op de holy grail: hét vaccin. Voordat de consument nu massaal tickets voor 2021 gaat kopen, zijn er nog wel wat hobbels te nemen. Neem je straks naast je Paradiso-lidmaatschap ook je vaccinatiekaart mee? Of vul je bij aanschaf van de tickets al in of je gevaccineerd bent? Allemaal valide vragen waar vooralsnog geen antwoord op is. Verderop in dit nummer wordt een mogelijke festival- en concertzomer van 2021 geschetst. Hier komt het scenario voorbij dat bezoekers voor toegang tot het podium of festivalterrein een corona-sneltest moet ondergaan. Wordt Orwell’s 1984 waarheid in 2021 of gaat dit veel te ver gezien de gevoeligheden op het gebied van privacy? Berichtgeving van Ticketmaster laat zien dat zij een vaccinatiebewijs daadwerkelijk als een optie zien. Ik noem het vooral omslachtig, maar zouden concertgangers of organisatoren morren als die fantasie werkelijkheid wordt? Ik denk het niet. Als dat nodig is om zo snel mogelijk ‘back to normal’ te gaan, zeg ik: ‘Kom maar op met die test!’

Column Mike

Cultuurminister Ingrid van Engelshoven komt met een tweede steunpakket voor de culturele en creatieve sector. Het steunpakket ter waarde van 482 miljoen euro moet in de eerste helft van 2021 worden ingezet om makers en artiesten aan het werk te houden.

euro

75 procent Ongeveer driekwart van de Nederlandse concertzalen en theaters de deuren had eind november weer de deuren geopend. Naar verwachting zullen de meeste podia op 1 januari weer heropend zijn. Dat blijkt uit onderzoek van branchevereniging VSCD onder haar leden.

Vrijdag 13 november lanceerde de organisatie van Le Guess Who? het online televisiekanaal LGW On. De tijdelijke zender, die onder andere films en documentaires uitzond, trok bijna 10.000 kijkers uit 117 landen.

12.000 euro

TicketSwap, Cosimo en GoFundMe lanceerden een campagne om de horeca en clubs in Nederland te ondersteunen die failliet dreigen te gaan door het coronavirus. Het Groningse Paradigm en de Kroeg van Klaas sloten zich bij de actie aan en haalden binnen 24 uur al 12.000 euro aan donaties op.

450.000

Al meer dan 450.000 bezoekers hebben dit jaar de website van Entertainment Business en EB Live gevonden. Het afgelopen jaar hebben we geprobeerd iedereen die werkzaam is in de (live-)entertainmentindustrie zo goed mogelijk te informeren en de redactie hoopt in 2021 jullie te mogen voorzien van de laatste ontwikkelingen in de industrie. Eind november verscheen de nieuwe Atlas voor Gemeenten. In dit naslagwerk worden jaarlijks de 50 grootste gemeenten van Nederland op 50 punten met elkaar vergeleken. Ook cijfers van de Nederlandse podia zijn meegenomen in het onderzoek. WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL

EBEBLIVE20201201_EBLIVE_inhetkort.indd 85

482 miljoen

50

Mike Hendrixen is 15 jaar werkzaam in de gamesindustrie. Na een rol als Marketing Director bij Codemasters, startte hij in 2013 Vertigo 6 Marketing & PR, dat werkzaam is voor o.a. EA, Koch Media, Logitech, ASUS, Asmodee en New Balance. Vertigo 6 werd in 2019 uitgeroepen tot beste mid-size bureau van Europa. In Entertainment Business schrijft hij op persoonlijke titel over marketingontwikkelingen binnen de industrie

Cijfers

117

RVIEW

IN 'T KORT

DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

5

11/26/2020 5:40:16 PM


CM.COM

NIEL VAN HOFF

CM.com investeert in mensen, ontwikkeling en innovaties

COVID-19 heeft met een stevige klap een groot deel van de (ticketing)markt lamgeslagen. CM.com heeft de kaartverkoop voor evenementen altijd als onderdeel gezien van bezoekerscommunicatie. Het bedrijf heeft zich ondanks de pandemie verder kunnen ontwikkelen, hun klanten kunnen bijstaan in het veilig organiseren van evenementen en zich voorbereid op de tijd dat de evenementenindustrie weer vol gas vooruit kan. DOOR: EDGAR KRUIZE

H

et in Breda gevestigde maar wereldwijd opererende CM.com levert technologische (Mobile Marketing) oplossingen waarmee bedrijven met hun klanten kunnen communiceren. Daarnaast voorziet het bedrijf in diensten rond het Customer Data Platform, waarin klantprofielen opgeslagen en verrijkt kunnen worden, betalingen en ticketing. In februari ging het bedrijf naar de beurs. “Die beursgang heeft CM.com in staat gesteld om direct meer te kunnen investeren in mensen, ontwikkeling en innovaties voor hun producten”, aldus oprichter en Chief Operational Officer Gilbert Gooijers. “Met name op het gebied van Conversational Commerce ziet CM.com kansen. Waar je vroeger de doelgroep kon bereiken via e-mail of social media, bereik je nu de hoogste conversie door de boodschap te personaliseren en zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de doelgroep van het evenement.” 6

DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

EBEBLIVE20201201_CM_com.indd 82

Meer tickets dan ooit Nog geen week na de beursgang volgde het bericht dat het bedrijf uit Breda eticketbedrijf Global Ticket uit Amsterdam (marktleider op het gebied van musea en attractieparken) overneemt. “Het afgelopen jaar is wat betreft de verkoop van tickets voor onze Leisure tak rustiger, maar Global Ticket heeft een beter jaar dan ooit gedraaid”, aldus Gooijers. “Door de coronacrisis is die markt verschoven van bijna volledig aan de deur naar bijna volledig online.” Nieuwe klanten als Revolt Rotterdam, Minority Events, Latin Village Festival, ABN Amro, Formule 1 Dutch Grand Prix, World Tennis Tournament in Rotterdam Ahoy Rotterdam, Tribe Company zijn verwelkomd en ook op personeel vlak zijn er flinke stappen gemaakt. Onder meer zijn diverse voormalige medewerkers van Eventbrite (dat eerder dit jaar wereldwijd 45 procent van het personeel afstootte) gestart bij

CM.com. Onder hen Jasper Dijkstra, Sales Manager Leisure, wiens primaire taak het verder uitbouwen en het internationaliseren van het ticketing salesteam is. Ook nieuw in de gelederen is Maarten van Pijpen, afkomstig van Booking.com, waar hij Director of Product Development was.

Alleen ticketing niet meer voldoende Doordat CM.com zich altijd in de breedte heeft ontwikkeld met communicatieve totaaloplossingen als uitgangspunt, heeft het juist in deze tijden van crisis op meerdere fronten een voorsprong genomen op de traditionele ticketers. De meerwaarde zit in het onderhouden van de klantrelatie. Deze relatie heeft CM.com van oudsher gecultiveerd. Wie zijn bezoekers kent en weet wat ze belangrijk vinden, kan in plaats van een algemene marketingmail of social media post ook 1-op-1 contact onderhouden. Met een versterkte relatie als resultaat en

WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL

11/26/2020 5:23:30 PM


COVERSTORY

een snellere keus van de klant voor het evenement waar hij of zij zich verbonden mee voelt. De beursgang heeft CM.com de stabiliteit gegeven om verder te ontwikkelen, te innoveren en te groeien. Dat maakt dat hun klanten kunnen beschikken over hoogwaardige oplossingen. Zeker als straks het festivalseizoen weer op gang komt.

Klanten over de CM-oplossingen Par-T, organisator van evenementen als Daydream Festival, 7th Sunday Festival, Harmony Of Hardcore, FestyLand, ontvangt op jaarbasis ruim 180.000 bezoekers op hun events. Om een goed beeld van de bezoekers te krijgen en deze persoonlijk te kunnen benaderen, maakt het bedrijf al jaren gebruik van CM.com’s Mobile Marketing Cloud, waaronder het Customer Data Platform en verschillende communicatieoplossingen zoals e-mail, sms en chatbots. In het Customer Data Platform staan alle bezoekers die de afgelopen jaren naar één van de events zijn geweest. Handige profieldata geven de mogelijkheid om de communicatieinhoud 1-op-1 te matchen met de doelgroep. Eigenaar Johan Dortmans zegt dat hij op die manier een heel goede band heeft opgebouwd met zowel zijn bezoekers als met het team van CM.com. “De techniek die ze leveren is krachtig en innovatief, maar tegelijk ook toegankelijk. CM.com heeft ons absoluut geholpen om te groeien en onze klantrelatie te verstevigen. We weten nog niet wat wel en wat niet kan komend jaar. Er is nu een vaccin aangekondigd, maar ik denk echt niet dat we daarmee ineens weer open kunnen. Als je het mij vraagt,

JOHAN DORTMANS

zullen de festivals die normaliter verspreid over een half jaar plaatsvinden in het land, de komende zomer in een periode van drie maanden gepropt gaan worden. Dus wordt het dringen en moet je continu goed blijven communiceren met je bezoekers. Daar helpen de oplossingen van CM.com ons enorm bij.”

'Mobile first is essentieel' Dortmans gelooft enorm in de ‘mobile first’ benadering, juist omdat het de bezoeker in staat stelt met het evenement te ‘connecten’ en andersom. Gepersonaliseerde tickets zijn ook al ruime tijd de norm bij Par-T. “Je ziet dat het een aantal edities nodig heeft om in te burgeren, maar dat is een soort opvoeden van je bezoekers. Als de koudwatervrees weg is, merk je dat iedere bezoeker het ideaal vindt dat wij weten wie ze zijn en dat ze via sms of WhatsApp kunnen communiceren met/over onze events. Voor ons is het fijn dat we op die manier

'Juist in het onzekere festivalseizoen van 2021 moet je weten wie je bezoekers zijn en zorgen voor een goede klantrelatie' Par-T

klantprofielen hebben die we steeds een beetje kunnen verrijken op basis van hun bezoeken, waardoor we in een paar stappen rechtstreeks de juiste mensen doelgericht kunnen benaderen.” Dat laatste kan uiteraard met marketingboodschappen, maar Dortmans ziet het ook heel praktisch voor zich in de festivalzomer die mogelijk voor ons ligt. “We hebben letterlijk meerdere scenario’s klaarliggen voor meerdere evenementen. Mogen we een Harmony Of Hardcore met 40.000 bezoekers doen? Of moeten we het opknippen in twee edities van 20.000? Hoe gaan we controleren of die mensen niet besmet zijn? Komt er een teststraat bij het terrein? Moeten we met tijdsloten gaan werken bij de entree? Kunnen we die bezoekers daarin stroomlijnen? Mocht er toch nog een besmet iemand zijn, hoe kan je andere bezoekers waarschuwen? Ook daar kan de techniek van CM.com ons helpen, omdat we daarmee met gerichte en persoonlijke communicatie de publieksstroom kunnen sturen en waar nodig direct kunnen benaderen. “Juist in het onzekere festivalseizoen van 2021 moet je weten wie je bezoekers zijn en zorgen voor een goede klantrelatie. Je kunt wachten tot het moment dat iemand na een jaar, of langer, weer naar je website komt, of je benadert hen op pro-actieve, persoonlijke manier met een aanbod, ▶

WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

EBEBLIVE20201201_CM_com.indd 83

7

11/26/2020 5:23:32 PM


EBEBLIVE20201201_Advertenties_9.indd 80

11/25/2020 10:41:55 AM


COVERSTORY

dat aansluit bij de persoon, eerdere aankopen of interesses. We weten absoluut niet wat er de komende maanden gaat gebeuren, maar zijn er wel zeker van dat we er onder meer dankzij de samenwerking met CM.com klaar voor zijn.”

Tribe zet in op persoonlijk contact Genoemde Mobile Marketing Cloud is bij uitstek het middel bestaande klantrelaties te onderhouden en versterken, maar ook om (voorheen) anonieme bezoekers te identificeren. Zeker in coronatijd een belangrijke functie. De klantprofielen worden op basis van de customer journey continu verrijkt. Hierdoor weten organisatoren hoe hun bezoekers zich gedragen, wat zij wel of niet leuk of belangrijk vinden en ook hoe deze het beste bereikt kan/wil worden (mail, sms, voice campaigns, WhatsApp, chatbots, et cetera). Gekoppeld aan CM Payments: Payment Service Provider kan vanuit de 1-op-1 communicatie met de bezoeker ook de conversie worden verhoogd. Tribe is eerder dit jaar een samenwerking aangegaan met CM.com en zet met name in op die customer journey gevoed door data. De beslissing om deze stap te maken is versneld door corona, zo stelt Niel van Hoff, CEO van Tribe Company. “Uiteraard zijn wij al enkele jaren aan het nadenken om ‘meer met data’ te doen, maar voor ons was het aanvankelijk nog te vroeg. Door de komst van corona hebben we hier meer prioriteit aan gegeven.” André Brekelmans, Finance Manager bij Tribe Company, voegt hier aan toe dat CM.com hen de oplossingen biedt om de binnengekomen data vanuit verschillende bronnen automatisch te classificeren, te matchen aan een profiel, te segmenteren en in te zetten voor persoonlijke communicatie naar onze bezoekers en partners. “We kunnen hierdoor onze bestaande klantrelaties onderhouden en versterken, maar helpt ons ook om anonieme social media profielen te identificeren. Bijkomend voordeel is dat je marketingkosten gaat besparen. Dat dit alles geïntegreerd is in één platform, was voor ons doorslaggevend.” Tribe heeft de techniek van CM.com onder meer ingezet bij hun coronaproof evenementen De Tuin Van 2020 en Het Strand van 2020. “Voor ons is het van belang dat we data in kunnen zetten om daadwerkelijk iets aan de beleving van de bezoeker toe te voegen”, aldus Van Hoff. “Een overweldigende beleving voor de bezoeker is iets wat Tribe met al haar evenementen nastreeft, van het

'Wie weet ontstaat uit deze crisis wel een heel nieuwe manier van uitgaan' Tribe Company moment dat iemand een ticket overweegt te kopen tot de aftermovie moet men worden ondergedompeld in de sfeer van zo’n evenement. De techniek van CM.com stelt ons in staat om real time het gesprek met die bezoekers aan te gaan en een extra laag aan die beleving toe te voegen. De consument rechtstreeks benaderen moet echter nooit het doel op zich zijn, het moet altijd iets toevoegen.”

later zou beginnen. Op die manier werd de bezoekersstroom goed gespreid en was iedereen zich bewust van de situatie. Dat kunnen we ook weer heel gericht inzetten als we grotere evenementen mogen organiseren. Dan kan je hen op de dag zelf waarschuwen voor eventuele files, naar de juiste parkeerplek leiden of bijvoorbeeld attenderen op actuele OV-tijden. De mogelijkheden zijn eindeloos.”

Anticiperen op nieuwe richtlijnen

‘Een heel nieuwe manier van uitgaan’

Het afgelopen seizoen kon Tribe verschillende bestaande concepten niet uitvoeren, maar daarvoor zijn wel nieuwe evenementen in de plaats teruggekomen. De Tuin Van 2020 en Het Strand van 2020 zijn twee voorbeelden waarbij qua bezoekersaantallen en vereiste afstand werd voldaan aan de richtlijnen van het RIVM. Allereerst werd de CM.com chatbot ingezet voor een check vooraf. “Bij geen gezondheidsklachten, kon men het evenement bezoeken. Had men wel klachten, belden we hen om de mogelijkheden te bespreken. Bijvoorbeeld een andere show over minimaal twee weken of een restitutie”, aldus André Brekelmans. “Dat werkte gemakkelijk en werd door de bezoekers ook als heel prettig ervaren. Doordat we op deze manier persoonlijk konden communiceren, hebben we bijvoorbeeld op een dag dat het slecht weer was alle bezoekers benaderd met een persoonlijk berichtje dat de show een uur

Tribe heeft ook de Mobile Order-applicatie ingezet om bezoekers veilig van een hapje en drankje te kunnen voorzien. Bezoekers vonden een QR-code op hun tafeltje, scanden deze en konden via de app bestellen. “Een groot succes”, aldus Van Hoff. “Voor ons omdat we hierdoor een hoge conversie hadden en we iedereen veilig op 1,5 meter aan hun tafel konden voorzien van eten en drinken. Voor de bezoeker omdat het wederom die ervaring verhoogde. Nederland heeft geen clubcultuur waarin je aan tafel bediend wordt, terwijl je naar een optreden kijkt. Maar mensen vonden deze vorm van beleving geweldig. Wie weet ontstaat uit deze crisis wel een heel nieuwe manier van uitgaan. Wij leren op onze beurt onze bezoekers steeds beter kennen en kunnen hen bijvoorbeeld ook attenderen op andere Tribe-evenementen. Maar alleen als het voor die bezoeker ook relevant is, dat zal altijd ons uitgangspunt blijven.” ◾

WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

EBEBLIVE20201201_CM_com.indd 81

9

11/26/2020 5:23:29 PM


SEMIFEST

‘Alles staat in het teken van verbinding’ SemiFest wil de wereld van communicatie, interactie en entertainment op zijn kop zetten.Medeoprichter Martijn van Rheenen trapte begin dit jaar af met IGNITION, een event dat de beste elementen van een seminar, een sportevent en een festival combineerde. “Wij willen artiesten en bedrijven de tools geven om nog beter te inspireren, activeren en natuurlijk veel lol laten maken. SemiFest zet deze kerst vol in op interactief live entertainment.” DOOR: JEROEN VAN TRIERUM

Ontvangen is net zo belangrijk. Sterker, het is het belangrijkst, zeker als je die connectie wilt.”

Vrijheid, connectie en inspiratie

FOTO: NATAN REINDS

De verbinding komt volgens de medeoprichter pas bij de afsluitende borrels op dit soort evenementen. “Dat kan anders, vond ik en zo is SemiFest begonnen. De eerste edities van het Amerikaanse festival Burning Man dienden als inspiratiebron. Bezoekers waren daar niet enkel toeschouwers, maar vaak actief onderdeel van de optredens. Plezier en het vieren van het moment zorgt dat mensen vaak een blijvende en levendige herinnering houden aan dat wat zij hebben meegemaakt.” De eerste stap maakte SemiFest met IGNITION in Paradiso. Een festival voor mensen die van hun stoutste dromen een echte missie gingen maken. Van Rheenen omschrijft de inhoud van het event als een combinatie van ‘het leerzame van een seminar en de ervaring van een goed festival’.

10

DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL

“Het stond bol van vrijheid, variatie, eigen inbreng, connectie, inspiratie maar ook activatie en dat alles op een authentieke manier. Het publiek bestond uit creatievelingen die niet enkel input willen krijgen, maar het liefst gelijk zelf iets willen doen met die ervaring en het ook nog eens leuk vinden om de connectie met de presentator, de artiest of de andere bezoekers te maken.”

Grote artiesten IGNITION wordt door SemiFest omschreven als ‘een fysieke, experimentele en knotsgekke rollercoaster, met kunstenaars, sporters en ondernemers’. Van Rheenen kijkt tevreden terug op de kick-off en steekt zijn trots niet onder stoelen of banken als hij vertelt over de berichten van deelnemers die laten weten dat het evenement positieve invloed heeft gehad op hen, juist ook na het uitbreken van corona. Door de pandemie maakte SemiFest in maart binnen een week de stap naar digitaal. “In het

FOTO: SEMIFEST

O

p de tiende verdieping van de hoofdstedelijke A’DAM Toren huist SemiFest. Vanuit het creatieve en muzikale hart van Nederland speelt het nieuwe bedrijf in op de wereldwijde vraag naar verbinding. Medeoprichter Martijn van Rheenen: “Verbindingen tussen jongeren en ouderen, tussen stad en het platteland, tussen alle geloven en alle politieke wereldbeelden. We zijn er zeker van dat mensen dichterbij elkaar komen als we écht contact weten te realiseren.” Mooie woorden die niet enkel gebaseerd zijn op een goed uitgedacht plan. Van Rheenen trapte vorig jaar SemiFest af met een guerrilla-actie in Amsterdam. Hij plakte posters op straat met de tekst TED Talks Too Much. “Een plaagstootje met een duidelijke boodschap, maar ook een reminder voor ons team over wat we niet willen worden. Natuurlijk worden er bij TED Talks waardevolle ideeën gedeeld, we houden van TED, maar waar is de verbinding? Enkel zenden is niet meer van deze tijd.


INTERVIEW

Eigen studio Van Rheenen weet zeker dat deze formule toegepast kan worden op iedere vorm van entertainment, kunst en sport. “Het doel is om te winnen van Netflix, als het gaat om aandacht van de klant en dat is niet zo moeilijk als het klinkt. Die serie of film die je wil zien, staat er morgen nog steeds. Digitale live interactie is uniek omdat hier het moment samen belangrijk is. Daar kan niets tegen op.” SemiFest doet er alles aan om zijn boodschap van interactie te verspreiden. Het kantoor is ingericht als een hoogwaardige studio met vier verschillende sets (een stage, keukentafel-setting, lounge-setting en Podcast Studio). Deze worden allemaal gerund door FabriQ Media, het bedrijf waarmee van Rheenen al vijf jaar live evenementen organiseert. Naast het maken van eigen content is de studio ook beperkt beschikbaar voor derde partijen met dezelfde visie. De droom is om in de studio 24/7 unieke live content te maken waar verbinden centraal staat. “Niet zozeer voor SemiFest, maar voor dit nieuwe genre hoop ik dat wij hier een bijdrage leveren aan de realisatie van een meer interactief antwoord op televisiezenders en streamingdiensten zoals Netflix. Een live kanaal vol livemuziek, educatie, sport, kunst, en wat voor content dan ook waarvan de kijker weet dat hij of zij ieder moment kan inschakelen en zelf mee kan doen. Zenden én ontvangen, ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Ik hoop dat dit avontuur gaat slagen, maar weet dat natuurlijk niet zeker. Wel durf ik een wedje te maken dat over tien jaar dit interactieve genre sterker is dan welke zender dan ook. Mensen willen meedoen.” ◾

FOTO: AMRITA PANDAY

korte tijdsbestek dat we hadden, hebben we vooral goed nagedacht hoe wij in onze digitale stream ook de verbinding met elkaar kunnen versterken. Uiteindelijk bleef 95 procent van de deelnemers aan de drie uur durende stream tot het einde. Waarom het grootste gedeelte bleef hangen? Contact, interactie en het feit dat we niet enkel aan het zenden waren. De deelnemer was het middelpunt en deed actief mee. Ik denk dan ook dat als een artiest beter digitaal communiceert, hij of zij nieuwe kansen creëert. Een concert dat via wat voor platform dan ook wordt uitgezonden is vaak een ‘one way street’. Wij zeggen: zoek het contact op. Geef de toeschouwer bijvoorbeeld door middel van gamification invloed op de setlist. Hierdoor is de stream geen eendimensionale content, maar creeer je een community van verbonden fans.” Van Rheenen veegt de vraag of dit dan vooral van toepassing is op kleinere of nog niet doorgebroken artiesten gelijk van tafel. “Weet je nog hoe er gedacht werd bij de introductie van muziekstreaming? Dit zou het einde van de muziekindustrie zijn. Dat is dus niet gebeurd. De macht van muziek werd verplaatst naar het internet, waar zowel de artiest als de luisteraar zijn eigen connectie kon maken. De muzikanten die toen hebben gezegd daar niet aan mee te doen, zijn daar van teruggekomen. De meeste artiesten begrijpen nu dat dit een nieuwe wereld is, waarin mensen er aan gewend zijn dat zij altijd digitaal connectie en invloed hebben. Wij kunnen daar mee helpen. Het is aan ons om een uitzending of een concert zo te produceren dat de kijker onderdeel wordt en heel dichtbij komt. Zowel op het gebied van beeld als interactie.”

Martijn van Rheenen

FOTO: SEMIFEST

FOTO: SEMIFEST

'Als een artiest beter digitaal communiceert, creëert hij of zij nieuwe kansen'

Martijn van Rheenen heeft geen achtergrond in de muziek-, film-, of gamekant van entertainment. Hij is een ondernemer die, in zijn eigen woorden, ‘door eerder bedachte grenzen wil breken’. “Ik kwam in 2008 met het idee om een themapark in Polen te bouwen. Iedereen verklaarde mij voor gek want ik had die achtergrond niet. Ik vond de juiste partners en bouwde een themapark rond Maja de Bij. Het werd een succes en deze winter bouwen we er nog een in Warschau. Ik denk dat er nieuwkomers nodig zijn om door bedachte grenzen heen te breken. Mensen die lak hebben aan tradities als ‘live moet zus, een festival moet zo’ en die niet constant hetzelfde kunstje in een ander jasje als vernieuwing presenteren. Alles wat we met SemiFest doen is een reactie op iets wat we zelf missen. We kijken of het al bestaat, en zo niet dan gaan we het zelf maken met de beste partners die daarvoor te vinden zijn in Nederland. En ja, daar krijg je natuurlijk commentaar op zoals ‘zo werkt dat niet bij ons’. Ik zeg dan: de entertainmentindustrie heeft die frisse blik echt hard nodig.”

WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

11


NEW BUSINESS

Omdenken in coronatijd Corona. Zes letters, die zondermeer het meest gebruikte woord van 2020 vormen. De wereldwijde pandemie heeft diepe groeven getrokken in het live-landschap. Toch zijn er een aantal bedrijven die ondanks de tegenslag op een andere manier naar hun gebruikelijke werkzaamheden hebben gekeken en nieuwe stappen hebben gezet. Dit is het verhaal van zes ondernemers die overleefden door om te denken. DOOR: JEROEN VAN TRIERUM

Jeroen van Vliet Flexotels “Medio maart werd het duidelijk dat er door corona niet heel veel zou gaan gebeuren in het festivalseizoen. Van die aanname gingen natuurlijk alle alarmbellen af. Algehele paniek was er niet, want snel daarna zijn we na gaan denken over wat we dan moesten gaan doen. Een van de eerste ideeën was om onze units om te bouwen naar bezoekcabines voor verpleeghuizen. Door corona was het daar voor inwoners onmogelijk om op een veilige manier in contact te blijven met de buitenwereld. Daarna is het heel snel gegaan. Op maandag hadden we het idee, de volgende dag een prototype en op donderdag de afspraak met een verzorgingstehuis. Een week later openden we de eerste FlexVisit. De media-aandacht die dit kreeg was ongelofelijk. Ik overdrijf niet als ik zeg dat alle landelijke media hier aandacht aan hebben besteed. Het werd zelfs internationaal opgepikt waardoor er wereldwijd berichten verschenen. Dit zorgde allemaal voor extra interesse en of aanvragen voor de FlexVisit. In totaal hebben we er nu 150 weggezet, zowel nationaal als internationaal. In deze periode is dit idee zeker uitgegroeid tot verdienmodel. Het mooie is dat FlexiVisit voortkomt uit de specifieke behoefte dat je elkaar in deze tijd niet direct kunt aanraken en contact vooral voor de ouderen van onze samenleving niet meer vanzelfsprekend is. Het voelt heel erg goed dat Flexotels hierin iets kon betekenen. Festivals blijven echter wel onze corebusiness en we hopen volgend jaar weer aan de slag te kunnen binnen die branche. Corona zorgt er ook voor dat we wat verder kijken. Daar was de afgelopen maanden dan ook tijd voor. We hebben onze werkzaamheden eens goed onder de loep genomen en tegelijkertijd goed gekeken naar andere segmenten. Het bedrijf leunde erg veel op de festivalmarkt. Daar zijn nu nieuwe klanten bijgekomen. Zo voorzien wij nu ook in langetermijnhuisvesting voor tijdelijke werknemers op locatie. Ook kijken we wat vaker over de grenzen van Nederland.”

12

DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

EBEBLIVE20201201_Corona-update.indd 74

'Op maandag hadden we het idee voor de FlexVisit, de volgende dag een prototype en op donderdag de afspraak met een verzorgingshuis'

WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL

11/26/2020 4:35:21 PM


BELRONDE

Alex Elsinga StarCups

‘Met het vaccin en sneltestmogelijkheden heb ik er vertrouwen in dat we snel kunnen beginnen aan het nieuwe normaal’

“In maart merkte ik al dat het festivalseizoen een uitdaging zou gaan worden. Toen we hoorden dat Koningsdag en Bevrijdingsdag niet door zouden gaan, was dat een bevestiging van mijn vermoeden. Dat was heel erg zuur. Zeker als je bedenkt dat StarCups een start-up is. We openden onze deuren eind 2018 en hadden een fantastisch eerste jaar. De verwachtingen voor 2020 waren dan ook erg hoog. En dan is het ineens april en sta je de loodsen winterklaar te maken. Een heel bizarre situatie. We hebben onderzocht of we misschien kratten van leveranciers konden schoonmaken in onze wasstraat, maar dat zou gepaard gaan met verbouwingen. Dat was niet mogelijk. StarCups wilde deze coronatijd niet stil blijven zitten en enkel wachten wat op ons af kwam. Tegelijkertijd was er geen ander werk wat we konden doen. Daarom hebben we de tijd gebruikt om onze diensten verder te ontwikkelen en onze werkwijze te perfectioneren. Dat gaat best lastig als je geen geld binnenkrijgt. We hebben dit jaar dan ook een financiering aangevraagd en deze gekregen. Dat geld hebben we daarvoor gebruikt. Hierdoor konden we een samenwerking starten met ABN AMRO. Een project waarmee bezoekers op een festival via Tikkie het statiegeld van hun cups terugkrijgen. Ook hebben we met Bordex (360 PET Beker) een nieuwe hardcup ontwikkeld. Alles met de focus dat we volgend jaar weer aan de slag kunnen. Met het vaccin en sneltestmogelijkheden heb ik er vertrouwen in dat we snel kunnen beginnen aan het nieuwe normaal.”

Michiel Fransen Dutchband “Na de eerste maand hadden we nog een goede hoop op een herstart in de zomer. Al snel werd duidelijk dat dit niet zou gebeuren. We zijn toen op zoek gegaan naar een alternatief om ervoor te zorgen dat Dutchband de crisis zonder al te grote kleerscheuren doorkomt. Het uiteindelijke doel blijft om, als het straks weer kan, op de vertrouwde manier klaarstaan voor onze klanten. Een belangrijke schakel hier is dat we terug kunnen vallen op onze ervaren, servicegerichte, snel schakelende en inventieve medewerkers. Dit zijn tevens precies de eigenschappen die ons in deze periode helpen. Ons salesteam is direct op zoek gegaan naar industrieën en bedrijven die in deze tijd behoefte hebben aan zelfstandige, snel inzetbare teams voor complexere projecten. We zijn mooie, langdurige samenwerkingen aangegaan met uiteenlopende bedrijven. Denk aan onder andere fulfillment van online orders en de inrichting en bemanning van pop-up stores. Daarnaast hebben we een customer service center opgezet waar we telefonisch en per mail klantvragen voor verschillende bedrijven beantwoorden. Ook detacheren we meer gespecialiseerd personeel voor finance- en warehousemanagement taken. Dit gaat zo goed, dat we zelfs extra mensen (waarvan veel uit de evenementenindustrie) aan hebben genomen om aan alle vraag te kunnen voldoen. Het klinkt vreemd, maar op dit moment hebben we zelfs meer dan het dubbele aantal mensen in dienst vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. We kijken vol vertrouwen naar de toekomst. In de wetenschap dat Dutchband de huidige periode doorkomt en klaar staat voor het moment dat we weer mogen knallen op de festivals.”

‘We hebben zelfs dubbel zoveel mensen in dienst' WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

EBEBLIVE20201201_Corona-update.indd 75

13

11/26/2020 4:35:23 PM


NEW BUSINESS

Lotte de Wijs Young Ones “Vorig jaar bestond het klusaanbod op ons platform voor 45 procent uit werkzaamheden in events, horeca en catering. Dit jaar daalde dat aandeel naar 15 procent. Niet zo vreemd, aangezien er nu geen grote evenementen plaatsvinden waar anders veel freelancers via YoungOnes zouden werken. We hebben de coronaklap op kunnen vangen door snel te schakelen naar branches waar de hulp van freelancers juist heel hard nodig is. In de retail en logistiek bijvoorbeeld. We zagen zelfs klussen voorbijkomen die we nog niet eerder hadden gezien, zoals safety host bij de ingang van winkels. In deze rol houden freelancers zich bezig met diverse werkzaamheden, zoals klanten attenderen op de anderhalvemeterregel of het schoonmaken van winkelwagens. Vooral in bouwmarkten en supermarkten een erg populaire klus. Desondanks hoopt iedereen bij YoungOnes voor elke live-industrie partij dat er in 2021 weer stappen gezet kunnen worden. En dan haken wij, als alles op de rails staat, graag weer aan.”

‘We hebben de corona-klap op kunnen vangen door snel te schakelen naar branches waar de hulp van freelancers juist heel hard nodig is’ Max van Luytelaar Epic Shelters

‘In deze vreemde tijd zijn we gestart met Epic Living en bouwen we onder meer garden shelters voor particulieren’ 14

DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

EBEBLIVE20201201_Corona-update.indd 76

“Met een omzetverlies van 80 procent zijn we hard geraakt door de coronacrisis. Desondanks hebben we het hoofd niet laten hangen en niet gewacht op wat komen gaat. De eerste en laatste opbouw was in maart voor Pussy Lounge. Twee dagen later kregen we het bericht dat we alles weer af konden breken. Daarna werd duidelijk dat het festivalseizoen 2020 niet door zou gaan. We hebben toen ons personeel twee maanden extern werk laten doen. Van de bouw tot het plaatsen van jacuzzi’s en sauna’s. Daarna merkten we wel dat er weer interesse was in coronavrije evenementen voor een beperkt aantal bezoekers. Daar zijn we op ingesprongen en hebben een aantal leuke dingen gedaan. Tegelijkertijd begonnen we samen te werken met horeca en sportscholen. Daarvoor hebben we bijvoorbeeld pleinen die voor een kroeg lagen overkapt en shelters gefaciliteerd die het mogelijk maakten om buiten te sporten. Ook niet onbelangrijk, in deze vreemde tijd zijn we gestart met Epic Living en bouwen we onder meer garden shelters voor particulieren. Een schot in de roos, aangezien we in een korte tijd al 16 projecten hebben gedraaid. Natuurlijk kijken we uit naar volgend jaar, hopelijk weer met festivals. We gaan in ieder geval medio maart verhuizen naar een grotere loods, waar we efficiënter kunnen werken. Epic hoopt, net als iedereen, dat we volgend jaar weer op de normale manier aan de slag kunnen gaan.”

WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL

11/26/2020 4:35:26 PM


BELRONDE

Freke Reimer Solid

‘Het is heel gaaf om elkaar te kunnen helpen en een verbindende factor te zijn in deze collectieve misère’

“2020 zou het drukste jaar in de geschiedenis van ons bedrijf moeten zijn. Corona zette daar een streep doorheen. Alle evenementen werden geannuleerd en financieel werd het best spannend, vooral toen wij verschillende bedrijven om ons heen failliet zagen gaan. Vanaf mei zijn wij hard bezig geweest met het zoeken naar alternatieve werkzaamheden. Dit was niet makkelijk, omdat iedereen zich op dezelfde leads stortte. Uiteindelijk begon in mei de coronatest voet aan wal te krijgen en hebben wij een document opgesteld waarin wij onze expertise en ons netwerk hebben beschreven. In dit document hebben wij toegelicht waarom festival expertise en de gezondheidszorg zo naadloos op elkaar aansluiten en wat wij hier als bedrijf in konden betekenen. De GGD Zaanstreek-Waterland durfde het aan om met ons in zee te gaan. Ons huidige bestaansrecht hebben wij echt aan hen te danken. Vanuit een prille samenwerking die zich in eerste instantie richtte op het faciliteren van een ruimte ten behoeve van het bron- en contactonderzoek, werd deze samenwerking al snel uitgebreid naar het produceren van verschillende teststraten, het bemensen van deze locaties en uiteindelijk mochten wij voor de gehele coronasector van deze GGD voorzien in het roosteren van al het personeel. In de opschaling hebben wij verschillende collega’s en freelancers betrokken bij dit project, waardoor er nu bedrijven als de Kookvogels, Barproducties en Pyrofoof in onze teststraten aan het werk zijn. Door deze succesvolle samenwerking zijn wij uiteindelijk via Defensie in contact geraakt met Landelijk Corona Team van de overheid en mochten wij ons inschrijven op een aanbesteding voor het Landelijk Serviceloket Testen voor de GGD GHOR Nederland. Deze aanbesteding hebben wij gewonnen en momenteel zijn wij zeker de komende zes maanden verzekerd van twee hele mooie GGD-klussen waar wij ons voltallige netwerk in kunnen betrekken en werkloze evenementencollega’s aan een baan kunnen helpen. Daarin werkt deze crisis enorm verbindend en het is heel gaaf om elkaar te kunnen helpen in deze collectieve misère. Iedereen krijgt hier een goed gevoel bij en de relaties worden nog verder uitgebouwd. Dankzij deze samenwerkingen durven wij weer vooruit te kijken en weten wij zeker dat wij als bedrijf sterker uit deze crisis gaan komen. Voorzichtig zitten wij weer bij verschillende opdrachtgevers aan tafel om vooruit te kijken en deals te sluiten voor volgend jaar. Hoe dit seizoen er uit zal gaan zien is nog onzeker, maar wij hebben er wel het volste vertrouwen in dat er weer festivals gaan plaatsvinden waar wij weer aan bij mogen dragen.”

WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

EBEBLIVE20201201_Corona-update.indd 77

15

11/26/2020 4:35:33 PM


THEATER AAN DE PARADE

Theater aan de Parade werkt aan toekomst In november 2019 kwam Alex Kühne aan het roer te staan van het Bossche Theater aan de Parade. Daar krijgt hij te maken met de uitdaging van een groot nieuwbouwproject inclusief het verzet hiertegen, maar ook met de gevolgen van het coronavirus. “Ik ben nu langer directeur van een gesloten theater, dan van een theater dat geopend is geweest.” DOOR: JEROEN NOORDELOOS

V

oor Kühne is het afgelopen jaar een jaar van uitersten geweest. Op 1 september 2020 werd gestart met de asbestsanering en de voorbereiding op de nieuwbouw van het Theater aan de Parade, die in december van start gaat. Daarmee krijgt het theater aansluiting op de moderne tijd. “De plannen zijn al veertien jaar in ontwikkeling. We hebben het oude pand dan ook volledig opgebruikt.” Als de nieuwbouw is gerealiseerd, krijgt het theater in 2023 de beschikking over twee nieuwe zalen. De grote zaal heeft een capaciteit van 940 stoelen, en de Paradezaal biedt ruimte aan maximaal 480 personen in een zit-

tende setting en 1.000 staand. “Maar een andere belangrijke factor is dat we vanaf ’s morgens 8:30 uur open kunnen gaan en pas sluiten als de laatste bezoeker het pand heeft verlaten. Veel theaters zijn nu alleen open rond hun voorstellingen. Ik vind het echter belangrijk dat we er de hele dag zijn voor de bezoekers en de stad. Daarom heb ik veel tijd en aandacht besteed aan het zoeken naar de invulling van de dagfunctie van het theater. Het Theater aan de Parade moet echt gaan leven.”

Verrassingen De komst van de nieuwbouw ging echter

niet zonder slag of stoot. Voordat de plannen door de Bossche gemeenteraad dit jaar definitief worden goedgekeurd, zijn er al veertien jaar verstreken. “Maar ik ben pas aan het eind van de beslissingsroute aangesteld. Alleen zijn er natuurlijk altijd nog verrassingen. Gelukkig is dat allemaal ten goede gekeerd.” Zo was er volgens de directeur nog geen sluitend contract met een aannemer. Het budget voor de nieuwbouw was echter al vastgesteld, maar alle partijen moesten het nog eens worden dat het ook voor dat bedrag gerealiseerd kon worden. “Dat was spannend, want valt één aspect van de bouw 100.000 euro duurder uit, moet dat bedrag elders eraf. We heb-

ALEX KÜHNE

16

DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

EBEBLIVE20201201_TheateraandeParade.indd 72

WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL

11/26/2020 5:15:18 PM


ACHTERGROND

ben namelijk afgesproken dat de budgetten niet overschreden worden. Het was lastig om een aannemer te vinden die daarin mee wilde gaan. Dat is echter toch gelukt en op dit moment is het technisch ontwerp is bevroren. We kunnen eindelijk aan de slag.”

Bezwaar van omwonenden Het enige punt van zorg dat overblijft, zijn de bezwaren van omwonenden. Zij vrezen overlast van het nieuwe theater en denken erover na om naar de Raad van State te stappen. Eerder zag Stichting ’s-Hertogenbossche Monumentenzorg hier nog van af. De stichting vindt het huidige ontwerp van het theater niet in de historische binnenstad passen. “Zij vinden het ontwerp nog steeds niet passend, maar ze waren te laat met hun bezwaren. Daarnaast ligt er een democratisch besluit”, zegt Kühne. “Zij hebben zich bij dat besluit neergelegd en dat vind ik heel chique. Alleen willen de omwonenden zich nog niet bij die beslissing neerleggen. Mochten zij naar de Raad van State stappen, dan kan dat nog voor enige vertraging zorgen.” Zelf voert Kühne geen gesprekken met omwonenden om hun zorgen weg te nemen. “Dat is mijn taak niet. Ik ben gebruiker van het pand en moet dat straks zo goed mogelijk gaan exploiteren. De verantwoordelijkheid voor de realisatie van het nieuwe theater ligt bij de gemeente. Op die manier voorkom ik ook dat ik mogelijk beloften doe, die ik niet kan waarmaken. Dat zou het proces ook alleen maar verder verstoren.”

Vervangende locatie Tot het nieuwe theater in 2023 wordt opgeleverd, worden alle voorstellingen van Theater aan de Parade ondergebracht op andere locaties. Het vinden van een ge-

schikte locatie die ook de goedkeuring van de gemeenteraad kreeg, bleek nog een opgave. Initieel wilde het theater uitwijken naar de Kaaihal, waar een theater met een capaciteit van maximaal 600 personen zou worden gerealiseerd. “Maar in december 2019 liet de Bossche gemeenteraad weten niet akkoord te gaan met de plannen. Ik was dus nog niet begonnen, of er hadden al geen alternatieve locatie meer. We moesten dus terug naar de tekentafel.” De oplossing werd gevonden in het bespelen van een groot aantal locaties in Den Bosch, waaronder ook de Brabanthallen. Hier zou een theater gerealiseerd worden dat grote producties kon huisvesten. Toen kwam corona en moesten ook die plannen worden opgeschort. Op dat moment heeft Theater aan de Parade samen met de Brabanthallen Cultuurstad Theaters ontwikkeld. Vanaf 4 september konden hier 1.000 bezoekers ontvangen worden in de anderhalvemetersetting. “Dat was aantrekkelijk voor artiesten, maar ook bezoekers gaven aan zich hier op hun gemak te voelen. Ook de ouderen. Herman van Veen trok bijvoorbeeld iedere avond zo’n 600 tot 700 bezoekers met zijn show, vooral bezoekers van middelbare leeftijd. Zij gaven aan dat zij in coronatijd het niet eerder hadden aangedurfd om het theater te bezoeken. Dat was voor ons de bevestiging dat we het goed hebben aangepakt.” De samenwerking van Theater aan de Parade en de Brabanthallen wordt ook de komende jaren doorgezet. Tot de zomer van 2021 krijgt het theater de beschikking over MAINSTAGE. Tegelijkertijd wordt er in Hal 8 een klein theater opgebouwd met 200 stoelen, waar twee keer per dag gespeeld kan worden. De programmering

'We raken als sector onze drive niet kwijt'

is volgens Kühne halverwege november afgerond en voorziet in zo’n 140 speelbeurten tot de zomer. “In het nieuwe theaterseizoen hopen we de coronacrisis achter de rug te hebben. Dan zullen we twee jaar lang gaan spelen bij kleinere theaters in de omgeving. Grotere producties zullen we in een setting met 945 stoelen spelen in Hal 8 van de Brabanthallen. Op die manier zijn we toch goed in de stad vertegenwoordigd met onze voorstellingen.”

In de wachtstand Nu er voorlopig slechts dertig bezoekers per voorstelling zijn toegestaan, ziet Kühne de huidige situatie met lede ogen aan. “We hebben met de culturele sector goede plannen uitgewerkt, maar we zitten in de wachtstand. Kijk ik alleen naar mijn theater, dan ben ik niet alleen m’n oude huis uit, maar moet ik tegelijkertijd de boel bij elkaar houden. Er wordt een hoop van ons gevraagd op dit moment.” Ondanks alle beperkingen is de directeur hoopvol. “Het mooie van ons vak is, dat op het moment dat de zon weer gaat schijnen en er een idee is, we kunnen gaan bouwen. Dan kunnen we een paar dagen later van start. Die drive raken we als sector ook niet kwijt.” ◾

Steunmaatregelen

In november kondigde het kabinet een nieuw steunpakket aan voor makers in de culturele sector. Kühne is positief over het nieuwe pakket aan steunmaatregelen. “Als iets mij de afgelopen maanden heeft gestoord, is dat alles wat overheidsgerelateerd is snel passende oplossingen heeft kunnen vinden. Kijk bijvoorbeeld naar de gesubsidieerde sector, waar al snel een steunpakket voor kwam. Maar artiesten in de vrije sector, die ongeveer 85 procent van ons aanbod behelst, kwamen ervan af met een halve NOW-regeling en 1.500 euro per maand. Zij zijn echter de grote motor waar onze culturele huizen op draaien. Ik ben blij dat er voor die groep nu meer steun komt."

WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

EBEBLIVE20201201_TheateraandeParade.indd 73

17

11/26/2020 5:15:20 PM


FOTO: JORN BA ARS

EUROSONIC NOORDERSLAG

ESNS 2021 gaat volledig digitaal In 2021 viert Eurosonic Noorderslag het 35-jarig jubileum. Een groot verjaardagsfeest gaat het echter niet worden. De komende editie gaat volledig digitaal en zal in het teken staan van corona, hoewel nieuw talent natuurlijk niet vergeten wordt. Ruud Berends (Head of Conference) en Robert Meijerink (Head of Programme) over de uitdagingen om een bijzonder en relevant event op te zetten. DOOR: JEROEN VAN TRIERUM

18

DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

EBEBLIVE20201201_ESNS.indd 70

WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL

11/26/2020 5:50:56 PM


VOORUITBLIK

D

e traditionele tocht in januari naar Groningen om samen met de andere ESNS-bezoekers te proosten op het nieuwe jaar kan in 2021 niet doorgaan. De organisatie heeft moeten besluiten om de komende editie volledig digitaal te organiseren. Het uitgangspunt was om de specifieke ESNS-sfeer en de relevantie ervan online te vertalen en nieuw talent een digitaal podium te bieden. En dat ging niet zonder slag of stoot. Head of conference Ruud Berends: “Een event als ESNS zit in ons bloed en eigenlijk zijn we met de digitale versie iets aan het leren wat we eigenlijk niet willen. Tegelijkertijd is dit natuurlijk wel een grote nieuwe uitdaging. De compleet andere dynamiek die Eurosonic Noorderslag gaat hebben is in de voorbereiding al voelbaar. Samen iets proberen neer te zetten. terwijl iedereen werkt vanaf zijn eigen plek, in Nederland of elders in de wereld, is op zijn zachtst gezegd een uitdaging. De focus ligt op Europa met internationale sprekers. In de digitale wereld is dat heel goed op te zetten, al heb je wel rekening te houden met de verschillende tijdzones. Live is voor ons belangrijk zodat er interactie is met de kijker. We zien het dus niet zitten om presentaties en dergelijke vooraf op te nemen. Het meest interessante in dit nieuwe spel is dat iedere oplossing zorgt voor een nieuwe serie onbekendheden.”

Less is more Sinds maart zit de complete live-industrie in een wilde achtbaanrit waarvan niemand weet wanneer deze uiteindelijk stopt. De organisatie van ESNS had aan het begin van de coronacrisis nog goede hoop dat het event op de normale manier, met wellicht wat aanpassingen, door zou kunnen gaan. Berends: “Na een paar maanden bleek dat een digitaal event de enige optie zou zijn. Toen die kogel door de kerk was, begon het echte werk. Het is namelijk nogal wat om een fysiek evenement om te bouwen naar een volledig digitale editie.” Zijn collega Robert Meijerink, Head of Program & EU Booker onderschrijft dat. “De transitie van fysiek naar digitaal is niet makkelijk. Zeker als je bedenkt dat ESNS twee lagen heeft: een conferentie- en een showcaseprogramma. Nu alles digitaal is, hebben we goed na moeten denken over de juiste manier om nieuw Nederlands en Europees talent een podium te kunnen geven. Dat is volgens mij goed gelukt met een rijke hoeveelheid aan digitale showcases.” Woensdag tot en met vrijdag staat ESNS in het teken van Europa en op zaterdag ligt de focus op Nederlands talent. “Dit gebeurt in nauwe samenwerking met NPO 3FM,

3Voor12 en de individuele leden van The European Broadcasting Union. Samen zijn we een platform aan het maken waarmee de kijker thuis ook kan meegenieten van nieuw Europees talent. We vragen de radiostations in Europa audio- en videocontent op te nemen en gaan met veel Nederlandse artiesten in december en januari zelf de opnamen maken. De basis blijft in Groningen liggen, dus veel opnames worden gemaakt in Grand Theatre Groningen. Als dat niet mogelijk is, gebeurt dat in de studio van de artiesten of partners zelf. Er zijn duidelijke keuzes gemaakt als het gaat om de hoeveelheid artiesten. Het aantal artiesten dat normaal wordt geprogrammeerd digitaal aanbieden is onmogelijk. Er is veel concurrentie in de digitale jungle en de attentiespanne online is natuurlijk een stuk korter dan bij een ‘echt’ concert. Daarom zijn we gegaan voor de ‘less is more’-aanpak. Iedere dag zijn er rond de 40 acts te zien en we gaan de uitzendingen zo inrichten dat kijkers van digitale zaal naar digitale zaal kunnen gaan.”

Conferentie: relevant en herkenbaar Het conferentieprogramma is samengesteld met het oog op alles wat er op dit moment binnen de branche gebeurt. In de panels mag alles worden benoemd en komt alles voorbij. Van de stand van zaken rondom het coronavirus, de regels, het vaccin en testen, tot de impact en oplossingen. Berends: “Dit alles gebeurt, zoals iedereen van ESNS gewend is, met een zo breed mogelijke insteek en op een actuele, relevante en inclusieve manier zonder een blad voor de mond te nemen. We gaan vragen stellen als ‘Kan de industrie in 2021 wel van start?’

Ook gaan we aandacht besteden aan de nieuwe wereld waar we ons straks in bevinden en staan we stil bij de politiek, op lokaal en op EU-niveau. Ik denk dat deze onderwerpen relevant en herkenbaar zijn voor iedereen. Ook is er op de eerste drie dagen van elf tot zes uur een mental health test. Hier kunnen bezoekers zich inschrijven voor een sessie van 45 minuten waar ze over hun uitdagingen kunnen praten. Bij ieder panelonderdeel hebben wij ons afgevraagd of dit is wat mensen willen horen in deze tijd.”

European Music Week Ieder jaar kent Eurosonic Noorderslag een landenfocus. Die focus is niet verdwenen, maar juist flink uitgebreid. Iets dat uitstekend in dit tijdsbeeld past, meent Meijerink. “We hebben besloten om de focus uit te breiden naar heel Europa. We gaan een campagne draaien met European Music Week. Daar zijn we met Eurosonic al nauw bij betrokken, maar we organiseren het samen met onze partners. Wij willen dat radio, tv en media zich een week lang richten op het Europese repertoire. Leden van de EBU en NPO zijn enthousiast, maar ook platformen als Spotify en Deezer zijn aangehaakt. Zij gaan speciale ‘focus playlists’ samenstellen. Het is de bedoeling dat dit ieder jaar terug gaat komen als voorafje. In het begin van de week is het bijvoorbeeld Daft Punk tot Rammstein en vanaf woensdag staat nieuw talent in het voetlicht. De reden voor het nieuwe initiatief is promotie. In Amerika en Engeland zijn ze daar supergoed in. Met European Music Week willen we laten zien dat we trots zijn op het gevestigde en nieuwe talent. In aanloop naar de 2021-editie zal hier meer bekend over worden.” ◾

WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

EBEBLIVE20201201_ESNS.indd 71

19

11/26/2020 5:50:58 PM


www.eventsafetyinstitute.nl EBEBLIVE20201201_Advertenties_8.indd 68

11/25/2020 10:40:07 AM


ACHTERGROND

ESI als opleider en kennisverspreider Volgens Event Safety Institute blijft de vraag naar kennis over evenementenveiligheid groot tijdens de pandemie. Bovendien legt de situatie dit jaar nieuwe markten bloot voor de toekomst van het instituut. Inmiddels is ESI druk met verschillende grote evenementen voor 2021 en verwacht het een groeiende vraag naar deskundig advies.

N

et als bij alle andere partijen in de evenementensector was het in maart flink schrikken voor Event Safety Institute (ESI). In enkele weken tijd verloor de organisatie zo’n 90 procent van de opdrachten. ESI moest inkrimpen en volgens directeur Syan Schaap voelde de situatie even als een rouwproces. “Wij kwamen echter snel tot de conclusie dat de corona-uitbraak de samenleving tot één groot crowd management vraagstuk heeft gemaakt. Overal moest ‘het nieuwe normaal’ vorm krijgen. Daar is ESI met een adviesrol op ingesprongen. Sinds het voorjaar hebben we diverse gemeenten ondersteund bij het ontwikkelen van een integrale coronaproof aanpak voor binnensteden. Dat betekent overleg in projectteams met verschillende disciplines om zaken als economie, verkeer, veiligheid en handhaving in samenhang te brengen binnen de anderhalvemetersamenleving.”

Opleidersrol Voor ESI is 2020 zo een jaar geworden waarin het instituut vooral een grotere rol heeft gekregen bij publieke samenkomsten op zogeheten doorstroomlocaties. Schaap: “Wij hebben onder andere het crowd management begeleid bij kermissen en winkelcentra, locaties waar wij in het verleden minder bij betrokken werden.” Daarnaast heeft ESI zich vanuit maatschappelijke betrokkenheid nog nadrukkelijker gewijd aan haar rol als kennisverspreider en opleider op het gebied van evenementenveiligheid. Zo zijn de (online) workshops en opleidingen inhoudelijk afgestemd op de coronamaatregelen en organiseert ESI op 8 december het webinar ‘Managen van drukke plaatsen binnen de 1,5 meternorm’. Verder hebben de ESI-experts een aantal coronagerelateerde artikelen gepubliceerd, bijvoorbeeld over oppervlaktegebruik. Schaap: “Daar zijn richtlijnen uit voortgeko-

men die nu een basis vormen in gesprekken tussen veiligheidsregio’s en evenementencoördinatoren.”

Voordenken In 2021 wordt het waarschijnlijk mogelijk om ook weer grotere gesloten evenementen te organiseren. De vraag is in elk geval nog wel in welk scenario: zonder publiek, met beperkt publiek of ‘full house’. “Veel evenementen vragen om die reden vergunningen aan bij gemeenten voor meerdere data”, zegt Schaap. “In de voorbereiding moet niettemin rekening worden gehouden met elk scenario. ESI stelt zich daarvoor graag op als partner. Ons credo is altijd al ‘voordenken’ in plaats van nadenken. Handelen naar de waan van de dag is zeker in deze tijd onverstandig, het is belangrijk vooraf te weten welke beslissing hoort bij een bepaalde situatie.”

Verbreding doorzetten Enkele grote evenementen waarbij ESI en zusterbedrijf CrowdProfessionals als veiligheidsadviseurs zijn betrokken gaan volgend jaar zo goed als zeker door, eventueel zelfs zonder publiek. Schaap noemt onder meer het UEFA Euro 2020 en de Dutch Grand Prix in Zandvoort. Hij verwacht dat vanaf januari ook de vraag vanuit de entertainmentmarkt weer zal toenemen. “Daar kijken we uiteraard naar uit. Daarnaast gaan wij de verbreding die we dit jaar hebben ingezet in crowd management verder verkennen bij onder andere binnensteden, pretparken, en toeristische gebieden.” Schaap verwacht verder de komende maanden veel nieuwe uitdagingen op het gebied van crowd management en evenementenveiligheid tegemoet te zien. ◾

ESI HEEFT DIVERSE GEMEENTEN ONDERSTEUND BIJ HET ONTWIKKELEN VAN EEN INTEGRALE CORONAPROOF AANPAK VOOR BINNENSTEDEN.

'Ons credo is altijd al ‘voordenken’ in plaats van nadenken' WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

EBEBLIVE20201201_ESI.indd 69

21

11/26/2020 4:57:19 PM


VERGUNNINGEN

‘Organisatoren vertrouwen nog te veel op oude processen’ Vorig jaar hebben diverse festivalorganisatoren hun evenement op het laatste moment moeten afblazen vanwege problemen rondom de vereiste vergunningen. Een van de bekendste voorbeelden is eilân van organisator Mojo. Volgens advocaten Rachel Hoeneveld en Laurien Mulder van Pot Jonker Advocaten zal dit steeds vaker gaan gebeuren, als organisatoren blijven vertrouwen op de oude gang van zaken. DOOR: JEROEN NOORDELOOS

O

p dit moment hebben organisatoren andere kopzorgen dan het verkrijgen van een evenementenvergunning. Het coronavirus heeft de complete festivalsector platgelegd en de hoop is gevestigd op een vaccin, zodat er in 2021 meer mogelijkheden gaan komen. Toch doen organisatoren er goed aan om nu al vooruit te kijken naar de vergunningaanvraag voor volgend jaar, zeggen Rachel Hoeneveld en Laurien Mulder, advocaten overheidsrecht bij Pot Jonker Advocaten in Haarlem. Volgens de advocaten worden de regels voor een evenementenvergunning steeds ingewikkelder en zijn de besluitvormingsprocedures niet altijd vooraf voldoende kenbaar. “De criteria waar organisatoren aan moeten voldoen, evenals de argumenten bij selectie en de verwerkingsduur van een aanvraag, zijn vaak niet duidelijk”, stellen zij.

Veranderde regelgeving Sinds 2019 zijn de regels op het gebied van natuur en geluid steeds specifieker geworden, zeker als je kijkt naar de steeds zwaardere stikstofeisen waaraan voldaan moet worden. Ook ervaren festivalorganisatoren hebben steeds meer moeite om daaraan tegemoet te komen, signaleren de advocates. Mulder: “Dat was al voor de coronacrisis het geval, maar zeker in com22

DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

EBEBLIVE20201201_Vergunningen.indd 66

binatie mét de coronacrisis. Daardoor verschraalt het festivalaanbod en wordt het ondernemerschap bij festivalorganisatoren belemmerd.” Het is daarom zaak dat organisatoren hun kennis over de vernieuwde regelgeving bijspijkeren. Hoeneveld: “Organisatoren vertrouwen soms nog te veel op de oude processen, maar de procedures zijn echt fundamenteel veranderd. Nu er geen evenementen georganiseerd mogen worden, is dit dan ook het ideale moment om de aanvraag-

de locatie kunnen zijn. Voorheen had je een drempelwaarde voor de stikstofuitstoot: zat je daaronder, dan was je safe. Nu moet je kijken naar alle mogelijk significante gevolgen van een evenement op de omgeving en de flora en fauna in een natuurgebied. Het is veel minder makkelijk geworden om te stellen dat een festival zonder problemen in of bij een natuurgebied plaats kan vinden. Zeker nu omwonenden en belangenorganisaties steeds vaker bezwaar maken tegen afgegeven vergunningen”, zegt Mulder.

'Zoek pro-actief naar oplossingen om geluidsoverlast en stikstofuitstoot te beperken' procedures eens goed tegen het licht te houden.” Op die manier zou een last-minute annulering, zoals eilân in 2019 overkwam, mogelijk voorkomen kunnen worden.

Meer onderzoek Vanwege de veranderde regelgeving moeten organisatoren tegenwoordig, als onderdeel van hun vergunningaanvraag, meer onderzoek doen naar de impact van hun evenement. “Er wordt gevraagd om steeds specifieker in kaart te brengen wat de gevolgen van een evenement of festival op

Hoeneveld vult aan: “Zoals aangegeven mag een evenement tegenwoordig geen significante gevolgen hebben voor de omgeving. Dat is landelijk bepaald in Wet natuurbescherming. Alleen is niet altijd duidelijk hoe die wet lokaal zijn uitwerking heeft. Dat moet steeds nadrukkelijker worden onderzocht zodat je later in het proces niet voor verrassingen komt te staan.” Anderzijds moeten organisatoren zelf ook voorsorteren op een ander heikel onderwerp: geluid. “Dit kan door bijvoorbeeld akoestisch onderzoek te laten uitvoeren waaraan heldere conclusies

WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL

11/26/2020 4:55:45 PM


ACHTERGROND

'Voorheen kon je in rap tempo een festivalvergunning verkrijgen. Dat is nu echt veranderd' verbonden worden inclusief een scherpe onderbouwing. In de meeste gevallen kan de overheid dat onderzoek vervolgens 1-op-1 overnemen”, zeggen de advocates.

Rol lokale overheid

LAURIEN MULDER

RACHEL HOENEVELD

Het zou echter niet alleen aan moeten komen op de zelfredzaamheid en assertiviteit van de organisatoren. Ook de overheid kan meer doen, zoals organisatoren voorzien van goede informatie. Denk aan het bieden van duidelijke inzichten in welke stikstofeisen er in een gebied gelden en aangeven wanneer ontheffing mogelijk is. Op die manier kunnen organisatoren gericht aan de slag. Indirect is dat ook in het belang van de lokale overheid zelf. Hoeneveld: “De afgifte van een vergunning betekent ook inkomsten voor de gemeente. Daarom is het enorm belangrijk om de processen en eisen die aan de festivalvergunning worden gesteld, goed inzichtelijk te maken. Voor beide partijen heeft een onduidelijk proces mogelijk het verlies van inkomsten tot gevolg. ”Mocht die informatie uitblijven, dan is het zaak dat festivalorganisatoren er zelf bij de overheid op aansturen om tijdig meer informatie te ontvangen, zodat de behandeling van de aanvraag zo soepel mogelijk verloopt. “Daar kan een gespecialiseerde advocaat bij helpen”, zegt Mulder. “Ons advies is dan ook om dit proces zo vroeg mogelijk in gang te zetten. Als de gemeente uiteindelijk de vergunning verleent, kunnen belanghebbenden daar tegen opkomen. En volgen er bezwaren, dan kan het alsnog lange tijd duren voordat de zaak door de rechtbank wordt behandeld. Soms tot wel een half jaar. Dat wil je voor zijn.” Ook is het volgens Hoeneveld belangrijk dat organisatoren niet alleen kijken naar de relevante regelgeving, maar raadt ze ook aan om pro-actief te zoeken naar oplossingen om geluidsoverlast en de stikstofuitstoot te beperken. “Op die manier kom je minder snel in de problemen, omdat je tegen het plafond aan zit. Voorheen kon je als organisator in rap tempo een vergunningaanvraag indienen én verkrijgen. Dat is nu echt veranderd.” ◾ WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

EBEBLIVE20201201_Vergunningen.indd 67

23

11/26/2020 4:55:53 PM


FIELDLAB EVENEMENTEN

‘We hebben perspectief nodig’ De eventbranche is in het hart geraakt door de coronapandemie. Fieldlab Evenementen werkt aan een plan voor de gehele evenementenbranche om ervoor te zorgen dat er zo snel mogelijk en op een veilige en verantwoorde manier festivals en concerten mogen worden georganiseerd. Marcel Elbertse van Fieldlab: "We willen zo snel mogelijk beginnen met de pilot events om 2021 nog te kunnen redden." DOOR: ARNOLD LE FÈBRE

H

et is een dramajaar, voor ons allemaal”, vertelt Marcel Elbertse, oprichter van The Support Group en voorzitter van de stuurgroep Fieldlab Evenementen. “Dit jaar stonden er diverse grote evenementen op het programma – Euro 2020, Sail Amsterdam, Formule 1, Eurovisie Songfestival, de start van de Vuelta – waar wij vanuit The Support Group bij betrokken waren. Dat deze events niet doorgaan, doet echt pijn. Want vergis je niet, in onze branche zijn zo’n 100.000 mensen werkzaam en wordt een omzet van 7,4 miljard euro gerealiseerd. We zijn ech-

ter niet bij de pakken neer gaan zitten en zijn vol aan de bak gegaan met alternatieve werkzaamheden. Dat gaat The Support Group gelukkig heel goed af.”

Aanspreekpunt Elbertse is daarnaast voorzitter van de stuurgroep Fieldlab Evenementen, dat op een veilige manier weer evenementen in Nederland probeert te organiseren. “In maart zijn we met Eventplatform en de Alliantie van Evenementenbouwers als vertegenwoordigers van de gehele event-industrie bij de overheid aan tafel

De stuurgroep bestaat uit

Marcel Elbertse – The Support Group en De Alliantie van Evenementenbouwers Riemer Rijpkema – CLC-VECTA en Het Eventplatform Steven Scheer – Gemeente Rotterdam en Instituut Fysieke Veiligheid Sybrecht Lensink – NOC*NSF Maaike Verberk – DEN Kennisinstituut cultuur & digitalisering Waarnemend lid vanuit de overheid – DG Programma Samenleving en COVID-19 Waarnemend lid vanuit de overheid – Ministerie EZK

24

DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

EBEBLIVE20201201_Fieldlab.indd 64

geschoven. Uit die gesprekken is het Fieldlab Evenementen ontstaan, waarmee we de communicatie met de overheid vanuit onze branche op een hoog level hebben gebracht. We worden gehoord en serieus genomen en dat was in het verleden wel anders. We waren als branche ook heel verdeeld. In een recordtijd hebben we dat verbeterd en zijn inmiddels hét aanspreekpunt voor de overheid.”

Vertrouwen creëren Het uiteindelijke doel van Fieldlab Evenementen is om uiterlijk per 12 januari pilot events te organiseren om uiteindelijk de 1,5 meterregels los te kunnen laten. Daarvoor is echter wel een betrouwbare en veilige manier van organiseren voor nodig. Elbertse: “Wij proberen vertrouwen te creëren bij de Rijksoverheid en het publiek om versneld terug te kunnen keren naar de ‘oude’ manier waarop we evenementen organiseerden. We hebben in samenwerking met weten-

WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL

11/26/2020 3:08:44 PM


ACHTERGROND

Het programmateam bestaat uit: Pieter Lubberts – Backbone International Maarten Kuijper – Open-House Maarten Schram – IDEA / Eventplatform Merit Clocquet – Sportinnovator Léoni de Jong – Solid Dimitri Bonthuis – WSM Tim Boersma – BFCC

schappers, die onderdeel zijn van het Outbreak Management Team (OMT), een plan ingediend met een uitgebreide risicoanalyse voor het organiseren van enkele pilotevenementen.”

Back to Live Deze pilotevenementen vallen onder de paraplu Back to Live. Er zijn verschillende types evenementen. Bezoekers van de evenementen verklaren zich (door aanschaf van een entreekaartje of door het bezoek aan het evenement) bereid om aan een aantal voorwaarden te voldoen. Hierbij valt te denken aan het overleggen van een negatieve corona-test, het invullen van een gezondheidsverklaring binnen 24 uur voor het evenement, het op verzoek meewerken aan een temperatuurmeting of een sneltest bij de entree van het event. Onder Back to Live Theater wordt een voorstelling in het Beatrix Theater in Utrecht voorbereid. In hetzelfde theater kan een zakelijk congres plaatsvinden onder de naam Back to Live Zakelijk. Hierbij is de organisatie in handen van Eventplatform. De Ziggo Dome wordt twee keer gebruikt voor Back to Live Concert, te organiseren door Mojo en ID&T. Zij zijn ook verantwoordelijk voor Back to Live Festival. Voor Back to Live Sport wordt samengewerkt met de KNVB, Almere City en N.E.C.

MARCEL ELBERTSE

Elbertse: “We hebben nu een akkoord gekregen dát we deze pilots mogen organiseren, maar wanneer we dat mogen doen, is nog onzeker. Belangrijke voorwaarde is dat het aantal besmettingen in Nederland verder afneemt en dat het risiconiveau daalt naar waakzaam dan wel zorgelijk. De pilot events zijn volgens de wetenschappelijke experts vanuit het OMT op dit moment veiliger dan een bezoek aan de Ikea of de supermarkt. Dus kabinet gas erop met de pilots, we moeten aan de bak!"

Aanlooptijd Elbertse benadrukt het belang van een stip aan de horizon. “Als branche kunnen wij namelijk niet direct ‘open’; wij hebben een aanlooptijd nodig van vier tot zes maanden, Daarom is het belangrijk dat wij in januari perspectief hebben en vanaf dat moment weer evenementen kunnen organiseren met de bouwstenen, de kennis, die we met Fieldlab hebben gegenereerd. Daar willen we zo snel mogelijk mee beginnen om 2021 nog te kunnen redden, anders zijn we ook dat jaar kwijt en dat zou ronduit rampzalig zijn. Bedenk wel, we zijn niet alleen bezig voor onze eigen branche, we hebben als evenementensector ook een maatschappelijke rol. Kijk naar de illegale feesten die nu worden georganiseerd of naar de zorg rond mogelijke opstootjes tijdens

Oud & Nieuw. Wij hebben als branche een tool om de overheid hiermee te helpen. Denk bijvoorbeeld ook aan de coronasnelteststraten. Met onze evenementen zijn wij de perfecte tool om dit in de maatschappij te implementeren. We hebben een stip aan de horizon nodig. En daarvoor is lef nodig vanuit de overheid. Durf ons het ver trouwen te geven. 2021 wordt een heel spannend jaar, het zal niet makkelijk worden, maar we gaan ervoor strijden!”◾

Over Fieldlab Evenementen

Fieldlab Evenementen is een initiatief van de gehele sector, van zakelijke tot publieksevenementen en van cultuur tot sport. Het programma is opgestart naar aanleiding van de gesprekken die de evenementenbranche heeft gevoerd met diverse ministeries en heeft als gezamenlijke ambitie om, binnen de kaders van veiligheid en gezondheid, verschillende elementen te toetsen die inzicht kunnen bieden om te komen tot versoepelingen. Het Fieldlab-programma is daarbij mede opgezet samen met wetenschappers en kennisinstellingen, de Topsectoren Creatieve Industrie en Life, Sciences & Health en CLICKNL. Daarbij wordt het programma ondersteund door de Ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en van Justitie en Veiligheid (J&V).

WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

EBEBLIVE20201201_Fieldlab.indd 65

25

11/26/2020 3:08:48 PM


BACKBONE INTERNATIONAL

‘Voor deze situatie bestaat geen draaiboek’ Backbone International zag de wereldwijde live-markt in elkaar storten door de pandemie. Het technisch productiebedrijf zat niet bij de pakken neer en ging op zoek naar alternatieven. Medeoprichter Joris Joosen: “We hebben een oplossing gevonden waarbij we als team bij elkaar kunnen blijven en dat is fantastisch.” DOOR: ARNOLD LE FÈBRE

H

et zijn interessante, complexe en ook treurige tijden”, vertelt Joris Joosen, een van de oprichters van Backbone. “Ons hart en DNA liggen in de evenementenwereld en wat onze branche nu meemaakt is ongekend. Begin april bestonden we tien jaar en in plaats van een feestje hadden we nu een hele andere bijeenkomst. Met ons team hebben we de koppen bij elkaar gestoken en gezegd: we kunnen twee dingen doen. Of we gaan bij de pakken neerzitten en zullen dan ons bedrijf verliezen, of we gaan met z’n allen creatief te werk en kijken hoe we deze periode doorkomen, zodat we daarna als team weer verder kunnen. We hadden weliswaar een

spaarpotje waarmee we een paar maanden zonder evenementen konden overbruggen, maar een jaar of nog langer is een ander verhaal. Voor alle evenementen hebben we altijd mooie draaiboeken klaarliggen, maar voor de situatie waarin we vanaf maart zitten bestaat geen draaiboek... Dat vergt durf, teamwork en ondernemerschap.”

Eén team Backbone International heeft kantoren in Noord-Amerika, Europa en Azië en per continent is een plan van aanpak bedacht. Joosen: “We zien Backbone International echt als één team, maar hebben ons per

continent gefocust op oplossingen en alternatieven. In Europa bieden de overheden steun, maar dit is niet het geval in Indonesië. In Amerika konden we gebruikmaken van het zogenoemde Paycheck Protection Program (PPP) en hebben we een Small Business Loan afgesloten. Tegelijk zijn we op zoek gaan naar alternatieven. Zo zijn we health screenings gaan doen bij een groot techbedrijf in San Francisco. Dat project loopt nu ten einde, maar in de hoogtijdagen draaiden we zo’n 30 tot 40 diensten per dag, zeven dagen in de week. De marges waren weliswaar nihil, maar we konden wel twee van onze teamleden daar detacheren om een en

BACKBONE INDONESIA ORGANISEERDE EEN SUCCESVOL CORONAPROOF DRIVE-IN CONCERT IN JAKARTA.

26

DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

EBEBLIVE20201201_Backbone.indd 62

WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL

11/26/2020 4:22:23 PM


ACHTERGROND

‘De evenementen en festivals komen weer terug, daar ben ik van overtuigd. Het kan misschien even duren, maar als het zover is, staat er een heel sterk Backbone’ ander te managen. Op die manier konden we de motor laten draaien. We hebben ons Backbone Amerika-team deels moeten afschalen, maar de kern is er nog en we zijn volledig operationeel. Sterker nog, we zijn in Amerika volop bezig met 2021 voorbereidingen samen met partners als Insomniac en Rolling Loud. Er is deze organisatoren veel aan gelegen om hun evenementen door te laten gaan. Fingers crossed. Wij zijn er in ieder geval klaar voor.”

Plantenconcert In Indonesië heeft de overheid strenge coronaregels opgelegd aan de horeca en het hotelwezen. Binnen Backbone Indonesia heeft het team een opleidingstraject gevolgd om deze regels te handhaven. “Een instantie in Jakarta voert deze corona-audits uit en wij hebben twee mensen opgeleid die deze kunnen uitvoeren. Is dat waar je je passie hebt liggen? Nee. Maar het helpt ons wel om deze periode door te komen.” Helemaal stilgezeten heeft Backbone niet in Indonesië. Samen met Berlian Entertainment organiseerde Reza Lesmana, Managing Director van Backbone Indonesia, een succesvol coronaproof drive-in concert in Jakarta, waarbij bezoekers in 300 geparkeerde auto's een concert van onder anderen de Indonesische popgroep Kahitna bijwoonden. “We zijn daarna

aan de slag gegaan met twee nieuwe concepten: een bike-in concert en een ‘concert voor planten’. In Jakarta zijn mensen niet alleen massaal aan het fietsen geslagen, ook de bloemenwinkels doen goede zaken. Toen ik het idee van een plantenconcert hoorde, moest ik wel een beetje grinniken, maar het is een tof initiatief: in de bergen wordt een concert gestreamd, waarbij de ‘bezoekers’ bestaan uit planten. Beide events staan nu even op pauze, omdat er een lockdown is aangekondigd. De draaiboeken liggen echter klaar, zodat we in december of januari direct van start kunnen.”

GGD In Nederland werkt Backbone nauw samen met de verschillende GGD-instanties. Joosen: “We waren al in een vroeg stadium betrokken bij het opstarten van een coronateststraat in de regio Haaglanden. Klanten organiseerden daarnaast kleinschalige initiatieven. Samen met ID&T waren wij bijvoorbeeld betrokken bij de pop-up camping Tijdloos en mochten we meehelpen aan de livestreams van Sensation en Defqon.1. Dat was heel goed voor de moraal, maar zette in financieel opzicht geen zoden aan de dijk. Die GGDprojecten lopen nog steeds en onlangs hebben we samen met SOLID een aanbesteding gegund gekregen. Onder leiding

van het SOLID-team hebben we samen de regie over het Landelijk Serviceloket Testen. Een onderdeel van dit loket is dat lokale GGD’s op afroep coronatestbussen kunnen aanvragen. Daarnaast kunnen ze via dit loket ook opschalen als het gaat om personele bezettingen. Op dit moment zijn we bezig met de bouw van een XL Coronateststraat in Eindhoven. De onrust die door de crisis is veroorzaakt, is niet helemaal weg, maar wel enigszins naar de achtergrond gegaan. Door bovenstaande projecten hebben we een oplossing gevonden waarbij we als team bij elkaar kunnen blijven en dat is werkelijk fantastisch.”

Toekomst Joosen kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. “De overheid, de wetenschap en de evenementenbranche werken er keihard aan om de live-industrie weer in de lucht te krijgen. We mogen onze kennis ook delen bij Fieldlab Evenementen, ik hoop dat Fieldlab in januari enkele pilotevents mag gaan organiseren. Die pilot events zullen het fundament gaan vormen om terug te keren naar de live-industrie zoals we die kennen.” De komende jaren ligt de focus op het doorbouwen van Backbone op de drie continenten. “Als management zijn we nu aan het kijken hoe we het komende decennium Backbone en ons team kunnen uitbouwen en verstevigen. Na vijf jaar Azië kom ik binnenkort weer naar Nederland en kan daar dan samen met mijn partners Pieter Lubberts en Marcel Elbertse uitgebreid over nadenken. De evenementen en festivals komen weer terug, daar ben ik van overtuigd. Het kan misschien even duren, maar als het zover is, staat er een heel sterk Backbone.” ◾ JORIS JOOSEN

IN

AMERIKA

HEEFT

BACKBONE

HEALTH

SCREENINGS VERRICHT BIJ EEN GROOT TECHBEDRIJF IN SAN FRANCISCO.

WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

EBEBLIVE20201201_Backbone.indd 63

27

11/26/2020 4:22:28 PM


OUR HOUSE

‘Nederland heeft de dance-industrie mede helpen vormgeven’ In de zomer van 2021 krijgt Amsterdam de eerste ‘electronic music experience’ ter wereld: Our House. Eén van de drijvende krachten achter het plan is oud-creatief directeur van ID&T, Jeroen Jansen. “Our House wordt op de eerste plaats een ‘immersive experience’ waarbij de reis centraal staat die housemuziek heeft gemaakt en nog steeds aan het maken is.” DOOR: JEROEN NOORDELOOS

D

e Nederlandse dance-industrie heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot het epicentrum van de elektronische muziek. Ons land heeft dan ook al veel artiesten, producers, eventorganisatoren en een breed scala aan professionals voortgebracht die de dancemuziek op het hoogste niveau vertegenwoordigen. Met de nieuwe electronic music experience ‘Our House’ begon voor Jeroen Jansen twee jaar geleden een mooi project. “Het is enorm spannend om in de huidige omstandigheden, samen met onze partners, de beslissing te nemen om ‘Our House’ op te zetten en de substantiële investeringen te doen die daarvoor nodig zijn. Zeker in deze tijd. Maar wij geloven dat het juist nu de tijd is om mensen een terug- en vooruitblik te geven in een heel relevant en 28

DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

EBEBLIVE20201201_OurHouse.indd 60

innovatief cultureel fenomeen; ook nog eens Nederlands belangrijkste creatieve exportproduct.”

Generatie-overstijgend Jansen vervolgt: “Het concept bestaat vreemd genoeg nog niet en het is opvallend dat zoiets niet eerder tot stand is gekomen. Nederland heeft namelijk een bijzondere positie in de dance-industrie, met een hoop namen die van internationale faam zijn. Niet alleen op het gebied van artiesten die groot zijn in de dancemuziek, maar ook de Nederlandse organisatoren en promotors. Zij hebben de laatste dertig jaar écht geholpen om de industrie te vormen naar wat ‘ie nu is. Kijk je naar andere muziekgenres zoals pop en rock, dan zijn er al genoeg experiences te vinden, zoals musea rond-

om vele artiesten en/of labels, maar ook een merk als het Hard Rock Café. Rondom de dancemuziek bestaat zoiets nog niet.” Hoewel hij het opvallend vindt, is het volgens Jansen ook te verklaren. “De geschiedenis van de rockmuziek gaat veel verder terug dan de historie van de dancemuziek. Dancemuziek heeft die cultstatus nog niet bereikt, maar dat begint nu langzaam te komen. Net als hiphop is elektronische muziek inmiddels generatie-overstijgend. Beide zijn zo’n 40 jaar onderweg.”

Ode Jansen heeft in zijn vorige functies 21 jaar ervaring opgedaan aan de creatieve kant van de dancemuziek en is voormalig Creatief Directeur bij ID&T. In al die jaren heeft hij Sensation zien uitgroeien tot een

WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL

11/26/2020 5:46:58 PM


ACHTERGROND

'Het is enorm spannend om in de huidige omstandigheden Our House op te gaan zetten'

wereldwijd begrip, maar ook Tomorrowland op de kaart gezet. “Uiteindelijk zijn dat slechts onderdelen van de wereldwijde dancecultuur, maar deze evenementen hebben daar wel op hun manier aan bijgedragen. Als je dan in ogenschouw neemt dat ons land daar een heel bijzondere rol in heeft gespeeld en blijft spelen met conferenties als ADE (Amsterdam Dance Event), maar ook de internationaal opererende promotors en labels die gespecialiseerd zijn in dancemuziek, dan is het niet zo gek dat het initiatief een ode te brengen aan de dancecultuur in de vorm van een moderne museum experience hier is ontstaan” Jansen benadrukt dat het niet gaat om een museum waar bezoekers langs vitrinekasten voorwerpen uit de dancegeschiedenis bekijken. “We gaan echt iets bijzonders

doen om recht te doen aan de elektronische muziekcultuur. Er zijn natuurlijk al meerdere tijdelijke exposities geweest die de cultuur in beeld hebben gebracht, maar ‘Our House’ zal de eerste vaste expositie zijn die ruimte geeft om het verhaal van de elektronische dancemuziek en de bijbehorende cultuur te vertellen tijdens een uur durende show of ‘culture ride’ zoals wij het noemen.” De plannen zijn ambitieus. De expositie moet een ode brengen aan de nationale en internationale ontwikkeling van de dancemuziek, in een naar eigen zeggen, ‘zintuigprikkelende hightech-er-

varing’. Tijdens die ervaring volgen bezoekers onder andere een multi-sensorische tour door de evolutie van de housemuziek; van Chicago en Detroit tot London, van Amsterdam tot Berlijn en van Ibiza tot Las Vegas. Dat beperkt zich niet alleen tot het verleden. Jansen: “We willen ook laten zien waar de dancecultuur zich naartoe gaat ontwikkelen. Als je naar de afgelopen maanden kijkt, zie je door COVID-19 en het groeiend aantal mensen dat naar dancemuziek luistert, de sound al veranderen. De elektronische dancemuziek is continu in beweging.” ▶

'Net als hiphop is elektronische muziek inmiddels generatie-overstijgend' WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

EBEBLIVE20201201_OurHouse.indd 61

29

11/26/2020 5:46:59 PM


EBEBLIVE20201201_Advertenties_6.indd 58

11/26/2020 3:32:57 PM

DAGELIJKS OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS? Bekijk onze homepage en schrijf je gratis in voor de EB Livenieuwsbrief.

WWW.EBLIVE.NL EBLIVE202006_Advertenties_3.indd 42

7/15/2020 1:25:32 PM


ACHTERGROND

The School of House

Our House is een samenwerking aangegaan met onder andere Jan Maarten Hartong van The School of House voor het educatieve programma van de Our House Academy. Het plan is om de Academy ook internationaal uit te rollen. De ervaring van School of House kan daar zeker bij gaan helpen. Eind november werd tijdens een handelsmissie in Zuid-Oost Azië de derde School of House geopend in het Vietnamese Ho Chi Minh Stad. Eerder gebeurde dat al in Japan. Met een digitale vestiging in Ho Chi Minh Stad wil The School of House de opkomende dancescene in Zuid-Oost Azië bedienen.

Waar Our House in Amsterdam volgend jaar te bezoeken zal zijn, blijft voorlopig een goed bewaard geheim van Jansen en zijn partners. “Er is inderdaad al een locatie gevonden, maar daar mag ik echt nog niets over zeggen. Dat heeft niets te maken met het feit dat het een enorm groot geheim is, maar meer met het feit dat we afspraken hebben gemaakt met de bewuste locatie. We hebben namelijk een moment bepaald wanneer we met het nieuws naar buiten gaan. Dat zal zo’n twee maanden voor de opening zijn.”

Educatief karakter Naast de experience zal Our House tevens een educatief karakter krijgen. Zo wordt er een eigen Academy opgezet. Middels masterclasses en workshops zal de Academy verdere verdieping gaan bieden in de verschillende aspecten van de dance-industrie. Het plan is om het educatieve programma tegelijkertijd met de experience te lanceren. Jansen: “De Academy zal een belangrijk onderdeel gaan vormen van het totale Our Houseplatform. Nederland heeft niet alleen heel veel ervaring in deze scene, maar ook veel kennis opgebouwd. Die kennis willen we gaan delen.” Om het educatieve programma vorm te

JEROEN JANSEN

geven, zijn Arne van Terphoven (mede-oprichter van Mary Go Wild) en Jan Maarten Hartong, de oprichter van The School of House aangetrokken als adviseurs. “The School of House heeft al ruime ervaring met het opzetten en aanbieden van lesprogramma’s op het gebied van dance aan een brede groep mensen, waaronder studenten aan hogescholen en universiteiten. Samen werken we aan een interactief educatief programma, dat op een relatief laagdrempelige, maar energieke manier wordt aangeboden aan de cursisten.” Jansen ziet ook mogelijkheden om de masterclasses en workshops aan te gaan bieden op instellingen als de Rockacademie. “The School of House heeft al relaties met verschillende mbo’s en hbo’s en zelfs voor een instituut als het Conservatorium een educatief programma opgezet. Met Jan Maarten kijken we naar de mogelijkheden om het Academy-programma te laten verschillen met dat van The School Of House. The School of House staat in dat plan op een wat serieuzer, educatiever niveau, terwijl het aanbod van Our House meer wordt ingestoken op het inspireren van cursisten.” Mogelijk wordt de Our House Academy later ook internationaal uitgerold. “We gaan natuurlijk een fysiek programma aanbieden, waar studenten met elkaar de

'Het is juist nu de tijd om mensen een terug- en vooruitblik te geven in een heel relevant en innovatief cultureel fenomeen'

workshops en masterclasses bijwonen, maar we zijn ook bezig met de ontwikkeling van een ‘virtual classroom’, waarbij studenten online deel kunnen nemen aan het programma. Op die manier kunnen we het aanbod ook internationaal breed trekken.”

Internationale plannen Volgens Jansen wordt er voor zowel de Experience alsmede de Academy gezocht naar internationale partners om een samenwerking aan te gaan. Zo hoopt Our House haar aanbod ook in andere landen actief te kunnen promoten. Er zijn natuurlijk een paar belangrijke ‘danceheritage’ plekken in de wereld, die allemaal vanuit hun eigen perspectief de evolutie van de dancemuziek hebben meegemaakt. Denk naast Amsterdam ook aan Berlijn, Ibiza, Londen en Las Vegas. Maar ook Chicago, Detroit en New York. Die steden hebben allemaal een belangrijk stempel op de dancemuziek gedrukt. En dan heb je nog de nieuwe ontwikkelingen die plaatsvinden in Azië, zoals China, waar dance een enorme opmars heeft gemaakt.” De ambitie is dan ook om met Our House op tour te gaan. Die tour zal dan worden aangepast aan de lokale context, zodat bezoekers niet alleen over de internationale bijdrage van dancemuziek leren, maar ook over de eigen lokale bijdrage aan de muziek- en jeugdcultuur die de ‘dance’ heeft bewerkstelligd. Al die lokale subculturen zijn volgens Jansen onderdeel van het wereldwijde fenomeen. “We verwachten dan ook dat er interesse uit die landen en steden zal komen voor beide concepten. Dat zou heel mooi zijn!” ◾

WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

EBEBLIVE20201201_OurHouse.indd 59

31

11/26/2020 5:46:57 PM


TOEKOMSTSCHETS

De live-industrie in 2021 – een scenario Wanneer draait die bruisende Nederlandse live-industrie weer op volle toeren? Wie het weet mag het zeggen. Dat COVID-19 een zwaar spoor door het landschap heeft getrokken is duidelijk. Hoe gaat volgend jaar er uitzien? We schetsen een mogelijk scenario voor 2021. DOOR: JEROEN VAN TRIERUM

H

et is begin 2021 en eindelijk is het langverwachte vaccin tegen corona daar. Nederland en de rest van de wereld krabbelen langzaam weer op. De tijden van isolatie, lockdowns en afgesloten zijn van alle leuke dingen in het leven worden langzaam maar zeker herinneringen. Op straat wordt het steeds drukker, maar we lijken opnieuw te moeten wennen aan het begrip vrijheid. De behoefte is er zeker, maar een groot deel van de bevolking lijkt een afwachtende houding aan te nemen. Iets waar de Nederlandse live-industrie op inspeelt. Zomer en najaar 2021 staan in het teken van vernieuwing, out of the boxdenken en verspreide, meer lokale evenementen.

Festivals en concerten De gedachte die iedereen in de branche in 2020 zorgen baarde was of COVID-19 de doodsteek zou beteken voor de massale festivals en concerten met minstens tienduizend bezoekers. Iedereen kijkt dan ook met ingehouden adem naar het eer32

DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

EBEBLIVE20201201_DeToekomstvanlive.indd 56

ste half jaar. We zien hier vooral dat oudere Nederlanders (40-65 jaar) de boot nog even af lijken te houden als het gaat om plekken waar veel mensen tegelijkertijd bij elkaar komen. Een beweging die overigens niet terug te zien is bij jongeren (18-35 jaar). Zij lijken extreem blij dat er een vaccin is en zetten alles op alles om het verloren jaar 2020 goed te maken. De clubs zitten dan ook in no-time weer vol en er wordt overal massaal gedanst en gezongen. Deze vreemde spagaat waar de bevolking in zit heeft natuurlijk ook zijn weerslag op de organisatorische en financiële kant van concerten en festivals.

Artiesten Sinds jaar en dag worden de meest succesvolle concerten gegeven door de oude garde. Het touren voor artiesten als Bruce Springsteen, Pearl Jam, The Rolling Stones, Red Hot Chili Peppers is vlak voor de zomer begonnen - zij het enkel in eigen land. De reden hiervoor ligt voor de hand. Enerzijds is de vraag in Amerika gigantisch en daarnaast

is het nog een te groot risico om het hele tourcircus over de oceaan te transporteren en daarna Europa rond te trekken. Geen enkele verzekeringsmaatschappij waagt zich aan dit vooruitzicht. Bij de bekendmaking van dit nieuws vrezen organisatoren voor de zoveelste financiële domper. De meeste consumenten die in 2020 een ticket kochten voor een festival ruilden die destijds probleemloos om voor toegang tot het event van volgend jaar. Nu de meeste grote headliners Europa overslaan, is de vrees dat de kaartjeskopers nu toch echt hun entreegeld terugvragen. Het tegenovergestelde blijkt waar. Concertbezoekers zien de noodzaak in en besluiten massaal organisaties te helpen door geen geld terug te vragen. Het uitblijven van grote namen zorgt overigens wel voor nieuwe kansen een versnelde populariteit voor de kleinere bandjes en artiesten uit Nederland. Programmeringen van festivals worden voor het grootste gedeelte lokaal en dat zorgt voor spannende keuzes. De vrees dat er enkel Nederlandse

WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL

11/26/2020 5:43:33 PM


ACHTERGROND

acts zijn, blijkt ongegrond. Een aantal grote buitenlandse namen als Working Men’s Club, Scaria Sound, Idles, Edi Saiya, Von Holzen, Nick Talos, Granville en La Femme verlaten wel respectievelijk Engeland, Duitsland en Frankrijk om in Europa te toeren. Deze nieuwe energie zorgt ervoor dat de grote festivals nog meer out of the box gaan denken en met een aantal bijzondere innovaties komen.

Concertzalen Het streamen van concerten kwam in het COVID-19-jaar in een stroomversnelling. Hoewel de groots opgezette Nederlandse initiatieven niet echt het beoogde succes bleken, is streaming anno 2021 een vaak gebruikte tool voor festivalorganisatoren. De grote festivals besluiten buiten de gebaande paden te treden en komen met een revolutionair plan. De optredens tijdens het event worden live gestreamd in de grotere concertzalen van Nederland. Daarnaast zijn er speciale ruimtes waar optredens in virtual reality nog intenser beleefd kunnen worden. Live streaming blijkt een mooie manier te zijn om de drukte te verspreiden en de oudere bezoeker toch die festivalervaring te bieden. De concertzalen zijn ook blij met het initiatief. Sinds het begin van het jaar worden er mondjesmaat weer grotere events georganiseerd. Dit wordt gerealiseerd aan de hand van de uitkom-

'2021 gaat de geschiedenisboeken in als een tussenjaar' sten uit Duits onderzoek. Hieruit kwam naar voren dat bij een zevendaags cijfer van minder dan 50 besmettingen per 100.000 inwoners, de capaciteit van een zaal op 50 procent van het normale aantal bezoekers mag liggen. Iets dat door de Nederlandse RIVM wordt overgenomen en door de branche met gejuich wordt ontvangen. Op deze manier is het voor de eerste keer sinds tijden weer financieel interessant om te programmeren. Als dit de norm zou worden totdat het vaccin massaal en op korte termijn verspreid kon worden, is iedereen hier blij mee. De samenwerking tussen festivals en zalen is de spreekwoordelijke kers op de taart.

Toeleveranciers Ondanks het feit dat de branche aan het opkrabbelen is, zijn er natuurlijk ook slachtoffers gevallen. Bedrijven die 2020 het hoofd niet meer boven water hielden. Jammer genoeg kent Nederland anno 2021 minder ticketers, beveiligers, opbouwers, specialisten en horeca. Dit zorgt voor een verschraling van het aanbod en tegelijker-

tijd voor drukkere perioden voor de overgebleven partijen. Een aantal omgevallen bedrijven komen door omdenken in een andere vorm of schaalgrootte terug in de branche. Zij spelen in op het feit dat de industrie er alles aan doet om corona buiten de poorten te houden en verzinnen nieuwe concepten, variërend van mobiele desinfecterende handgelpompen tot medische snelteststraten. Om niets aan het toeval over te laten, moeten in 2021 bezoekers voordat ze naar binnen mogen eerst een snelle coronatest doen. De uitslag laat slechts een paar minuten op zich wachten. Door de drukte, opvang en afhandeling is er weer een grotere vraag voor beveiliging, ticketers en uitzendbureaus. Is 2021 het succesjaar zoals de branche dat stiekem had gehoopt? Zeker niet. 2021 gaat de geschiedenisboeken in als een tussenjaar. Een periode waarin de industrie niet alleen opkrabbelde, maar ook anders na ging denken over alle facetten die de evenementen en alles daarom heen succesvol maakten. Een jaar om weer wat vet op de botten te krijgen en in 2022 ouderwets te knallen. ◾

Dit is een Wat als…-scenario. We hebben voor deze toekomstschets gesproken met een groot aantal live-professionals. De algemene boodschap is dat 2021 vol zit met potentiële kansen en dat het aan de industrie is om deze te pakken.

WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

EBEBLIVE20201201_DeToekomstvanlive.indd 57

33

11/26/2020 5:43:38 PM


UNLIMITED PRODUCTIONS

34

DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

EBEBLIVE20201201_UnlimitedProduction.indd 54

WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL

11/26/2020 3:13:09 PM


ACHTERGROND

Unlimited Productions presenteert Corona Toolkit

‘We willen niets liever dan onze branche weer op gang helpen’ Met een evenementenbranche die volledig op slot lijkt te zitten, zijn veel bedrijven in de overlevingsmodus geschoten. Unlimited Productions kiest een andere benadering en is volop aan het ondernemen. “Juist in deze tijd moet je kijken wat nog wél kan”, zo zegt CCO Olivier Monod de Froideville. Vanuit die gedachte heeft Unlimited Productions met Unlimited Solutions een Corona Toolkit ontwikkeld. DOOR: EDGAR KRUIZE | FOTO'S: NATHAN REINDS

M

onod de Froideville vergelijkt de situatie waarin de evenementenbranche verkeert met een kolkende rivier. “In mijn optiek ligt op het eind van die rivier onherroepelijk een steile waterval. Unlimited zwemt dus tegen de stroom in. Dat is zwaar, maar het is de enige manier om te overleven.” Het bedrijf focust de eigen werkzaamheden nu vooral op wat nog wél kan. Zo heeft Unlimited het afgelopen jaar op verzoek van GGD Rotterdam een plan gemaakt voor een tijdelijke quarantainehuisvesting annex noodzorglocatie in Rotterdam Ahoy en grootschalige corporate events verschoven naar het online domein. Op het gebied van live events heeft Unlimited Productions met RAI Amsterdam, Mansveld Expotech en ACS een ‘plug & play’-concept ontwikkeld, waarbinnen relatief grote groepen mensen (in dit specifieke geval tot 1175) gezamenlijk een (corporate) event, congres of liveshow kunnen bezoeken.

Schade beperken De Corona Toolkit die is ontwikkeld door Unlimited Solutions, is vanuit het kijken naar mogelijkheden een logische volgende stap. “Het vaccin mag dan zijn aangekondigd, het besef is er weldegelijk dat Covid-19 voorlopig nog niet weg is en ook het evenementenseizoen van 2021 zal domineren”, zo stelt Monod de Froideville. “Wij willen echter niets liever dan onze branche weer op gang helpen. Als dat op relatief korte termijn niet gebeurt, dan zal er veel per-

manente schade zijn. We hopen dat onze Corona Toolkit evenementen kan helpen de branchebrede schade te beperken.”

Optimaal effect De Corona Toolkit voor evenementen is ontwikkeld in samenwerking met diverse bedrijven (onder meer GUTS Tickets, EY, Lead Healthcare, Royal Haskoning). De Toolkit bestaat uit diverse segmenten. “Deze zijn elk los in te zetten, maar gekoppeld aan elkaar hebben ze het meest optimale effect. Een van de tools die ingezet kan worden, is de goedgekeurde Covid-19 sneltest die we kunnen leveren. Door deze in te zetten en mensen na een negatieve test toe te laten bij een evenement, kunnen we toewerken naar een situatie waar mensen weer op een veilige manier dichter bij elkaar kunnen komen. Zolang anderhalvemeter de norm blijft, kan daarnaast – of los daarvan – ook nog een capaciteitsoptimalisatie voor locaties worden ingezet. Zo kunnen organisatoren het maximale uit de ruimte halen die ze ter beschikking hebben.”

Bubbel Een belangrijke tool in de Corona Toolkit is de app die door middel van bluetooth het totale gedrag van een grote groep kan mo-

nitoren. “Er is veel gedoe geweest rondom de app die de overheid heeft ontwikkeld. Je merkt tegelijkertijd dat de bereidheid om een app te gebruiken er is bij mensen die graag weer op pad willen en evenementen willen bezoeken. Door de app te activeren op de evenementenlocatie, wordt de bezoeker onderdeel van een bubbel, waarbinnen diens bewegingen wat betreft afstand en duur van contactmomenten, helder in kaart te brengen zijn. Dit kan eventueel ook – geheel anoniem – via een slim armbandje met bluetoothfunctie. Binnen de ‘bubbel’ die ons eigen bedrijf is, gebruikt iedereen deze app al. Het werkt fantastisch. Buiten de evenementenbranche kan de toolkit dus ook op de werkvloer worden ingezet of gebruikt als contactmiddel, mocht er achteraf toch nog een besmetting zijn geconstateerd op het evenement waar de bezoeker bij in de buurt is geweest.” Op termijn kan de data in de app worden verrijkt met horecagebruik op locatie en reisbewegingen, waardoor een breder beeld van de bezoeker van een evenement ontstaat, maar dat is niet het initiële uitgangspunt. “Voor ons is de ontwikkeling van de app als onderdeel van de bredere Corona Toolkit een middel waarmee we hopelijk de deuren voor onze branche weer sneller kunnen openen.” ◾

'Wij hopen bij te kunnen dragen aan een snelle heropening van onze branche' WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

35


TICKETING & CORONA

Tickets ‘on hold’… en nu? De live-entertainmentbranche verkeert door de coronacrisis in zwaar weer. De schade verspreidt zich over alle verschillende lagen en raakt uiteraard ook de ticketingbranche. Want als er geen evenementen zijn om tickets voor te verkopen… hoe dan verder? DOOR: EDGAR KRUIZE

D

e klap die de livesector heeft gekregen door corona is stevig. Het is een branche die als eerste dicht moest en zoals het zich laat aanzien als allerlaatste weer open mag gaan. Onder andere omdat de overheid heeft bepaald dat Fieldlab Evenementen, dat als hoofddoel heeft om de evenementenbranche terug naar het oude normaal te brengen, pas de Back To Live pilot-evenementen kan starten als het land wat betreft coronabesmettingen weer op het laagste niveau (waakzaam) zit. In het cultuurdebat van 23 november is uitgesproken dat de pilot-events wellicht half januari van start kunnen. Hierdoor begint evenementenseizoen 2021 nu al te wankelen, want zeker de grote evenementen hebben wat betreft organisatie een lange aanlooptijd. Wat te doen met de honderdduizenden tickets die op dit moment nog ‘on hold’ staan?

Geld terug Toen in eind maart, begin april 2020 de omvang van de coronacrisis steeds duidelijker werd voor de entertainmentbranche, is de campagne ‘Bewaar Je Ticket, Geniet Later’ in het leven geroepen. Tickethouders voor een evenement werd gevraagd om het ticket vast te houden tot de (theater)voorstelling, het concert, (sport)evenement of festival dat zij willen bezoeken alsnog doorgang kan vinden. Als iedereen tegelijk zijn of haar geld zou terugvragen voor een evenement zou dat onherroepelijk tot het faillissement van de volledige branche hebben geleid. Toen eind april zelfs een streep door 36

DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

EBEBLIVE20201201_OpeningTicketing.indd 52

de volledige festivalzomer ging, werd die boodschap nog eens herhaald.

Bewaar je ticket Hoeveel mensen van de regeling gebruik hebben gemaakt, is niet duidelijk. Wel zijn er cijfers die voortkomen uit het onderzoek van 3Vraagt, onderdeel van het EenVandaag Opiniepanel, in samenwerking met 3FM en CJP. Hieruit blijkt dat in ieder geval veel jongeren gebruik maken van de regeling, maar dat het wel afhangt van het soort live entertainment waarvoor men een ticket heeft. Het varieert in die doelgroep van 92 procent bij festivals tot 70 procent bij voorstellingen. Van de deelnemers met een of meer festivaltickets, zegt 14 procent het geld van ten minste één kaartje terug te vragen. Bij kaarthouders voor een concert of optreden is dat 9 procent. Volgens het onderzoek begrijpen veel deelnemers dat als iedereen tegelijk geld terug wil, de culturele sector dit niet overleeft. In het AD zegt een woordvoerder van de ‘Bewaar Je Ticket, Geniet Later’-campagne dat veel mensen sympathie hebben voor de actie. “We zijn heel dankbaar voor de positieve steun van mensen. We merken dat ze het prima vinden om hun ticket te bewaren, een voucher te krijgen of ze kiezen voor een donatie. Er zijn vrij weinig mensen die geld terugvragen.”

‘Bijzondere omstandigheden’ Als een consument ervoor kiest om geld terug te vragen, dan is in de wijze waarop de restitutie verloopt omschreven in de

WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL

11/26/2020 5:42:29 PM


ACHTERGROND

Regeling Ticketgelden Coronacrisis, die te vinden is op bewaarjeticket.nl. De gezamenlijke regeling krijgt onder meer steun van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). In de regels staat onder meer dat ‘eventuele geldelijke restitutie plaatsvindt uiterlijk 1 maand na de nieuwe datum van het verplaatste evenement.’ Dat betekent in theorie dat iemand die een ticket had voor een concert of evenement dat in april 2020 gepland stond en is verplaatst naar het najaar van 2021 zijn geld dus ruim anderhalf jaar later terug zal krijgen. “Consumenten hebben recht op hun geld terug als een bedrijf een dienst niet levert”, zo stelde Edwin van Houten, directeur consumenten van de ACM, in een verklaring. “Maar als alle bedrijven nu al hun klanten in één keer moeten terugbetalen, zouden veel bedrijven failliet kunnen gaan. Dan kun je als consument ook niets claimen. Een voucher kan daarom op dit moment een redelijk alternatief zijn. Maar dan moet deze voor de consument wel een volwaardige vervanging zijn en moet hij weten waarvoor hij kiest. Het is in het belang van consumenten én bedrijven dat

hierdoor ook vertraging opgelopen. Naar eigen zeggen kan het bedrijf dankzij de NOW-regeling (€ 718.473,- steun) nog een jaar overeind blijven. Ze zijn overigens niet de enige met NOW-steun, zo hebben onder meer Ticketmaster (€ 421.047), See Tickets (€ 686.652), CTS Eventim (€ 926.127), Yourticketprovider (€ 65.391) en wederverkoper Online Ticketshop (€ 104.448) steun ontvangen om hun voortbestaan te waarborgen.

Initiatieven Ticketswap is ondertussen samen met cultuurstichting Cosimo en crowdfundingplatform GoFundMe in 14 landen een internationale actie gestart om lokale horeca en cultuur overeind te houden. Via GoFundMe kunnen vaste bezoekers bedragen doneren. See Tickets is onderwijl gestart met de ontwikkeling van een ‘distanced seating plan’, waarmee klanten hun venues op veilige manier kunnen placeren in de anderhalvemetersamenleving, mocht die langer aan blijven houden. Ook CTS Eventim heeft de afgelopen maanden diverse slimme

'De omstandigheden zijn momenteel nogal bijzonder en zonder precedent' dit goed gaat. Wij blijven voucherregelingen actief in de gaten houden.” Maar als die evenementen in 2021 ook nog steeds niet op gang (kunnen) komen en wederom verschoven gaan worden, hoe coulant blijven consumenten dan nog? En hoe ver kan je terugbetalingen vooruit blijven schuiven? In de Volkskrant voegde de ACM daar later aan toe: “In juridische procedures moet worden bepaald wat een redelijke termijn is. Dat hangt sterk van de omstandigheden af. En die zijn momenteel nogal bijzonder en zonder precedent.”

Steun De onzekerheid over de hele situatie en de onbekende wateren waarin een ieder zich noodgedwongen begeeft, weerhouden de diverse ticketingpartijen er niet van om elk op een andere manier om te gaan met de huidige situatie. 2020 had een topjaar moeten worden voor de meeste partijen. De prognoses lieten bij iedereen groei zien. Nu die groei niet te verwezenlijken is, wordt naar andere manieren gezocht om zelf of branchebreed overeind te blijven. Doorverkoopplatform Ticketswap moest in mei een derde van het personeel ontslaan omdat het businessmodel stil is komen te liggen. De aangekondigde concurrerende platforms van andere ticketers die eind 2019 zijn aangekondigd, hebben

software-oplossingen geïntroduceerd om een veilige afstand tussen bezoekers in venues te garanderen. Diverse andere ticketers (zie ook de special die volgt) ontplooien andere initiatieven. Ticketmaster kwam in het nieuws toen internationale baas Mark Yovich in gesprek met Billboard aangaf dat kaarthouders een 'geverifieerde status' krijgen als ze zijn gevaccineerd. Het veroorzaakte een golf van kritiek en verontwaardiging, al gingen velen er aan voorbij dat het niet Ticketmaster is die bepaalt of een vaccinatie verplicht is bij een evenement. Zij faciliteren alleen maar. “Dat soort besluiten moeten de evenementen zelf nemen, samen met de lokale of de landelijke overheid”, zo luidde de reactie van Ticketmaster Nederland tegenover het ANP, aangevuld met de mededeling dat men bezig is met ‘meer alternatieven, zoals contactloze toegang tot concerten of het streng en gereguleerd hanteren van onderlinge afstand bij evenementen of concerten. Maar ook hierbij bleef de kanttekening dat het koffiedik kijken is wanneer er überhaupt een mogelijk scenario kan worden uitgerold. En die onzekerheid geldt voor elke ticketer (en de hele live entertainmentbranche, uiteraard). Een branche die vooruitzicht had op een recordjaar staart nu, aan het einde van datzelfde jaar in een afgrond waarvan niemand weet hoe diep deze nu precies is. ◾

WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

EBEBLIVE20201201_OpeningTicketing.indd 53

37

11/26/2020 5:42:30 PM


EBEBLIVE20201201_Advertenties_7.indd 50

STREAM JOUW EVENT! Van het aankoopproces en de tussentijdse communicatie tot het (online) bezoeken van het event; allemaal binnen ĂŠĂŠn systeem.

11/25/2020 10:28:39 AM


YOURTICKETPROVIDER

‘Streaming biedt nieuwe kansen’ De coronacrisis heeft Yourticketprovider nieuwe kansen geboden. Zo biedt het bedrijf streaming- en donatietools voor voorstellingen en concerten. Die oplossingen zullen ook in de toekomst een rol blijven spelen, denkt directeur Bart Peute.

Y

ourticketprovider begon al tijdens de eerste coronagolf met het aanbieden van streaming- en donatietools voor voorstellingen. Toen waren veel culturele instellingen nog aan het zoeken naar de mogelijkheden, zegt Bart Peute. “Enkele theaters hadden al snel het idee om voorstellingen via streams uit te gaan zenden. Dat was voor iedereen pionieren en veel partijen reageerden nog afwachtend. Totdat ook beurzen zich gingen toeleggen op streaming. Toen is het balletje gaan rollen.” De streamingoplossing van Yourticketprovider is in-house ontwikkeld en wordt aangeboden als selfservice oplossing. Het maakt niet uit op welke manier de stream wordt opgenomen of via welk platform het wordt uitgezonden. “We hebben een beveiligde portal gebouwd met de mogelijkheid om veilig tickets te verkopen voor de stream en ervoor gezorgd dat een streamticket maar door één bezoeker kan worden bekeken. Organisatoren hoeven eigenlijk alleen hun streaminglink te delen in onze portal, zodat de bezoeker direct toegang krijgt. Eventuele hardware oplossingen die nodig zijn, worden met onze partners verzorgd.”

Interactie De vt wonen&design beurs was een van de eerste beurzen die de streamingoplossing van Yourticketprovider op grote schaal ging aanbieden. “Dat was een succes. Meer dan een kwart van de bezoekers bezocht minimaal één van de in totaal 1.200 streams. Maar

ook ‘In de wolken Festival’ voor jonge ouders was een mooie gelegenheid om ons platform uit te rollen, daar bekeek meer dan 80% van de bezoekers een stream op de mobiele telefoon.” Peute is enthousiast over de streams die halverwege november zijn gestart in aanloop naar Sinterklaas. Onder andere een show met Sinterklaas en Ernst, Bobbie en de rest in de hoofdrol. “Met onze streamingoplossingen werken we ineens aan andere projecten dan normaal. Dankzij corona pakken we nu projecten op die normaal blijven liggen. Dat is een enorm leuke uitdaging.” Hij merkte al snel dat bezoekers de behoefte hebben om streams terug te kunnen kijken. “Die optie zit er dan ook in. Daarnaast hebben we goed nagedacht over de toegevoegde waarde van streaming. Volgens ons gaat dat vooral om interactie.” Om die reden is onder andere een chatmogelijkheid toegevoegd die volgens de data vaak wordt gebruikt. “Dat was duidelijk te zien tijdens de vt wonen&design beurs. Veel mensen gingen met elkaar in gesprek over de inhoud en wisselden onderling ideeën uit. Op die manier worden evenementen interactief.”

Toekomst van streaming Peute ziet dat steeds meer partijen beseffen dat streaming, zeker in de komende periode, een wezenlijk onderdeel van de liveentertainmentindustrie is geworden. “Steeds meer partijen zoeken naar creatieve oplossingen voor hun activiteiten. Zo hebben we klanten geholpen om hun theatershows live naar verschillende bioscoopzalen in hetzelfde complex te streamen, terwijl de voorstelling ook online te bezoeken is. Op die manier kunnen theaters meer mensen bedienen en voldoen zij toch aan de regels.” Ook na corona is er plaats voor streamingevents, denkt hij. “Mensen hebben er nu kennis mee gemaakt. Wel is het belangrijk om toegevoegde waarde te bieden in de totale ervaring op en rondom een evenement. Bijvoorbeeld door exclusieve interviews en afterparties aan te bieden. Bied je alleen een kopie van de beleving aan, dan hebben streamingevenementen minder toegevoegde waarde. Dan willen mensen toch liever live aanwezig zijn bij een event.” ◾

'Dankzij corona hebben wij events ook online toegankelijk gemaakt vanuit één platform. Dit biedt veel nieuwe kansen voor organisatoren en theaters' WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

EBEBLIVE20201201_YourTicketProvider.indd 51

39

11/26/2020 3:00:55 PM


stay EBEBLIVE20201201_SeeTicketsAdvertorial.indd 49

11/24/2020 4:26:29 PM


& 48

EBEBLIVE20201201_SeeTicketsAdvertorial.indd 48

11/24/2020 4:26:27 PM


EBEBLIVE20201201_Advertenties_5.indd 46

11/25/2020 10:31:28 AM

houd automatisch 10 tickets afstand! coronaapproved automated & dynamic social distancing solution timeslots vouchers streaming veilig scannen mobile tickets

FULL SERVICE TICKETING - VAST ACCOUNTTEAM - MARKETING SUPPORT - CUSTOMER CARE CENTER UPSELL - BREEDSTE VERKOOPNETWERK - FANSALE (EVENTIM MARKTPLAATS VOOR TICKETS)

MEER SERVICE MEER VERKOPEN

eventimb2b.nl | sales@eventim.nl | 088 023 5035 EB Live november Digital 2020 v1.indd 1

12/11/2020 11:31


CTS EVENTIM NEDERLAND

‘We kunnen meer dan alleen kaartjes verkopen’ De huidige maatregelen om COVID-19 tegen te gaan komen hard aan in de live-industrie. Henk Schuit, Chief Executive Officer van CTS Eventim Nederland, ziet de frustratie en voelt de pijn. Hij denkt echter ook in kansen en heeft een rotsvast vertrouwen in de toekomst van ‘zijn’ branche. DOOR: JEROEN VAN TRIERUM

E

B Live spreekt Henk Schuit zes dagen na de bekendmaking van de nieuwe maatregelen van de regering. Schuit onderstreept dat de hele industrie het al moeilijk heeft en het opnieuw sluiten van de podia helpt daar niet bij. “Wij zijn een pure ticketspeler in een wereld waar bijna geen tickets meer worden verkocht. Voor enkele klanten verkochten wij coronaproof voorstellingen met reduced capacity, maar ook zij moeten nu de deuren sluiten. Dat is jammer want we zagen dat de vraag naar dit soort shows erg groot was.”

Investeren Schuit is een optimistisch mens, maar moet toegeven dat de maatregelen frustrerend zijn. “De hele industrie heeft geïnvesteerd in de nieuwe protocollen. Wat nu staat werkt uitstekend en is veilig. En dan gaat de deur ineens weer keihard dicht. Ik merk dat de energie in de hele industrie er een beetje uitgeslagen is. Die komt gegarandeerd terug, maar op dit moment hebben de meeste spelers zoiets van 'laat maar even'. De afgelopen maanden hebben wij geïnvesteerd in technische innovatie. Ik noem de Eventim Health check, een handige tool om te helpen met de verplichte registratie van bezoekers, maar ook mobiele scanpalen. Hiermee kunnen stewards op gepaste afstand de tickets checken.”

traject ingeschakeld. Ik zie dat in de toekomst steeds vaker gebeuren. Door onze ervaring kunnen we namelijk veel meer dan enkel kaartjes verkopen. Denk aan consultancy op het gebied van bijvoorbeeld marketing. Of advies als het gaat over waar de consument op zit te wachten. Onze insteek is het ontzorgen van een organisator, maar door onze schaalgrootte kunnen wij ook als de flexibele schil opereren. Ik zie het zelfs gebeuren dat Eventim een soort digi-

Iets wat in de toekomst nog belangrijker gaat worden.”

Toekomst Eventim was deze weg een paar jaar geleden al voorzichtig ingeslagen, aldus de CEO. “Door het coronavirus is dit echter in een stroomversnelling gekomen. Er is nu ruimte in de markt om dit te doen. Over de toekomst van de industrie blijf ik positief. We zijn er nog lang niet en ik verwacht dat

'Het is nu niet makkelijk, maar er staan ons weer mooie tijden te wachten' tal agency voor de Nederlandse live-entertainmentindustrie wordt. We putten voor al deze zaken uit onze rijke ervaring. Alles kan anders. Waarom draagt een organisator alle risico voor een concert of voorstelling? Is dat straks ook nog zo? Wij kunnen partijen bij elkaar brengen of willen misschien wel plannen mede mogelijk maken. Allemaal om de risico’s te spreiden.

de branche anno 2022 pas weer redelijk back to normal is. Als dit allemaal achter ons ligt, verwacht ik weer een forse groei voor de live-industrie. Over de animo bij het publiek maken we ons beslist geen zorgen. Zij willen weer het theater in of een concert bezoeken. Het is nu niet makkelijk, maar er staan ons weer mooie tijden te wachten.” ◾

Risico Hoe de toekomst eruit ziet? Volgens Schuit zullen er veranderingen in denk- en werkwijzen gaan komen. Ook bij zijn bedrijf. “Eventim wordt soms al eerder in het WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

EBEBLIVE20201201_CTS_Eventim.indd 47

43

11/26/2020 5:36:34 PM


HET LAATSTE WOORD EB Live staat vol met interviews met professionals die (meestal) over hun werk praten. In deze rubriek zetten we de spotlights op het persoonlijke leven van die prominenten. Deze keer geven we het woord aan Johan Gijsen, directeur van Le Guess Who? JOHAN GIJSEN Wat is het leukste aan je baan? “De afwisseling. Er zijn veel uiteenlopende partijen betrokken bij het festivals. Iedere dag is anders. De intensiteit van de festivaldynamiek vind ik mooi: het toewerken naar dat ene weekend waar alles moet gebeuren. De laatste maanden voorafgaand aan het festival zitten we met z’n allen op een trein die maar doordendert. Ook werken er veel jonge, eigenwijze mensen bij LGW. Daar geniet ik van.”

44

Welke concert dat je ooit hebt bezocht was het meest bijzonder? “In 2000 trad My Morning Jacket op in de Tom Tom in Heythuysen voor ik denk zo’n 50 bezoekers. De ijle stem van zanger Jim James bij het nummer I Will Be There When You Die, onversterkt galmend door m’n stamkroeg. Onvergetelijk.”

Wat is buiten je werk je grootste passie? “De wielersport. Ik fiets zelf graag en hou er van om langs de weg gaan kijken, het liefst in Vlaanderen. Een lange koers kijken op tv vind ik heerlijk.”

Wat wilde je vroeger worden?

Ben je een ochtend- of een avondmens?

“Architect of sportfotograaf. Mooie, liefst eigenaardige, gebouwen vind ik fascinerend. Vroeger dacht ik die ooit zelf te kunnen bouwen. Sportfotograaf leek me vooral fantastisch om dicht bij de sporters te kunnen zijn. Dat heb ik nog steeds. Het ontmoeten van een bekende artiest doet me niet zoveel. Bij - met name oude - sporthelden sta ik wel te kwispelen. Toen de Tour de France in Utrecht startte, heb ik Joop Zoetemelk ontmoet. Brok in mijn keel. Ik heb gehuild toen hij wereldkampioen werd in 1985.”

“Haha, eerder een nachtmens, dus hou het maar op avondmens. In de ochtend kun je me het beste met rust laten. Ik hou van de nacht.”

DECEMBER 2020 / JANUARI 2021

EBEBLIVE20201201_LaatstewoordEBLIVE.indd 45

Welk boek ligt er op je nachtkastje? (en waarom?) “Geen, eigenlijk. Ik schaak het liefst voor het slapen gaan. Als kind speelde ik dagelijks schaak op een schaakcomputer. Sinds de komst van de smartphone heb ik dat weer opgepakt. Onlangs ben ik begonnen aan

het boek Het Geluk van Limburg van Marcia Luyten. Een mooi boek over de kolenmijnen en de Voerstreek. Mijn grootvader werkte vroeger in die mijnen. Voor mij, als geboren en getogen Limburger, zijn vele passages herkenbaar, wat het extra boeiend maakt.”

Wat stel je het vaakst uit? “Het doorgeven van de meterstand, het verlengen van het rijbewijs, dat soort dingen. En teennagels knippen, wat leidt tot gaten in m’n sokken en schoenen.”

Wat weten de meeste professionals niet van Johan Gijsen? “Ik ben groot liefhebber van Zaanse Mayonaise. Deze liefde deel ik met Barend Brieffies van Excelsior Recordings. Samen fantaseren we dat we dit bedrijf (Van Wijngaarden BV) mogen runnen en de wereld veroveren met deze goudstaven, simpelweg door er niets aan te veranderen. Het is perfect zo.” ◾

Volledige naam: Johan Gijsen Geboortedatum: 9 mei 1975 Functie: Directeur

WWW.ENTERTAINMENTBUSINESS.NL

11/26/2020 5:38:16 PM