Enterprise Magazine November/December/Januari

Page 1

ZUSHI / INTERIOR BY AMELIE / SMESAB / BOLLBROLYCKAN / POOL4YOU SWEDEN AB / GRÄVTJÄNST FÄRJESTADEN AB / TAKPROFFSEN I SÖDRA SVERIGE AB / ALBERTS RESTAURANG / VATTEL VVS & BYGG AB / PROFESSRÖR AB / VISINGSÖ ENTREPRENAD / CAFÉ SWEET HOUSE NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 WWW.ENTERPRISEMAGAZINE.SE 60+ FÖRETAG I MAGASINET VM, identitet och entreprenörskap MATIAS VARELA & PEG PARNEVIK PASSIONATE ENTREPRENEURS ÖLAND / SERVICE / TJÄNSTER / VÅRD / MODE / SKÖNHET / UTBILDNING / MOTOR / TRANSPORT / MAT / IT / HEM / NÖJE / EKONOMI / ENTREPRENAD / TRÄNING VILKET ÄR DITT ANDRALAG?
2 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 INNEHÅLL

ÖLAND

12 Ölands Örtagård AB 14 Buketten Öland 16 Pool4You / Färjestadens Gräv AB 18 IT iZ Bygg AB 19 Daniels El Öland AB

INNEHÅLL

HEM & INREDNING 20 Interior by Amelie

SERVICE & TJÄNSTER 22 Flytteliten 24 Power Hemservice i Bålsta AB 26 Nordisk Energi Optimering

VÅRD & OMSORG 27 Steps Psykoterapi 28 Es Injection Clinic AB (Redaktionellt)

MODE 29 Skokällarn

UTBILDNING 30 Hvitfeldtska Gymnasiet 32 Silverstadens Trafikskola

MOTOR & TRANSPORT 33 KR:s Skrot & Metall AB 34 HJ Fritid AB 36 Respo 38 ATV & Allservice 40 PMR Group AB 42 Wikis Transport AB 44 Mirkka International Moving 46 Pontus Lindberg Fordonservice AB 47 Albins Husbilar 48 Håde Bilservice AB Autoexperten

MAT OCH DRYCK 49 Kafé Lilly (Redaktionellt) 50 Matlabbet 52 Café Sweet House 53 Italian Slice 54 Alberts Restaurang 56 Zushi

FRITID & NÖJE 58 Bollbrolyckan 60 Hajens Lekland

EKONOMI & REDOVISNING 61 Solidux 62 iCount 64 Telge Redovisning

IT & TEKNIK 65 WeWebb.se

BYGG

&

ENTREPRENAD 66 Smesab 68 Takproffsen i Södra Sverige AB 70 Visingsö Entrepenad 72 ViPa Bygg & Trädgård 74 Snickeri Hamngatan 75 Vattel VVS & Bygg AB 76 Nordisk Berg & Entreprenad AB 77 Nimavolt 78 ProfessRör

TRÄNING & HÄLSA 79 Kbt Båstad AB 80 L S Massage & Hälsa 81 Chante Massage AB 82 Coaching med Carolina

REDAKTIONELLT 4 Oddset/Matias Varela/Peg Parnevik 28 ES Injection Clinic AB 49 Kafé Lilly

Enterprise Magazine ges ut av RDS Förlag AB, org.nr 556669-6794. VD: Danny Nilsson, danny@enterprisemagazine.se. Ansvarig utgivare och redaktionschef: Edouard Bonneau, edouard@enterprisemagazine.se. Försäljningschef: Stefan Kihlman, stefan@enterprisemagazine.se. Digital kommunikatör: Jenny Knutsson, jenny@enterprisemagazine.se. Skribent: Emmy Nilsson, emmy@enterprisemagazine.se. Omslag: Oddset/Matias Varela/Peg Parnevik. Tryck: Printall, Estland 2022. Adress: Framtidsvägen 12A, 352 22 Växjö Telefon: 08-704 22 30 E-post: info@enterprisemagazine.se Följ oss i sociala medier: enterprisemagazine

Samtliga artiklar publicerade i magasinet som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten. Enterprise Magazine ansvarar ej för insänt, ej beställt material. Med reservation för eventuella tryckfel.

3 ENTERPRISEMAGAZINE.SE
NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023

HÄR I SVERIGE SÅ FINNS DET EN BRED MIX AV OLIKA NATIONALITETER

FRÅN HELA VÄRLDEN och många svenskar har en annan grundnationalitet eller familj och vänner som kommer från andra länder. Med andra ord så har väldigt många svenskar ett andra lag att hålla på nu när Sverige inte kommer att delta i årets fotbolls-vm.

Den 20:de november kickar fotbolls-vm igång i Qatar. För många så kan det kännas lite ovant då det vanligtvis brukar äga rum under sommaren. Det finns dock ytterligare en sak till som gör detta årets fotbolls-vm lite mer speciellt, och det är nämligen att Sverige inte kommer att vara med.

På Oddsets (Svenska Spel) kampanjsida dittandralag.se kan du skaffa din egna fotbollströja, dedikerad till det laget som just du väljer att hålla på. Oddsets fotbollströjor har ett symboliskt Sverige-emblem, oavsett vilket lands färger som tröjan är tryckt med.

Scanna QR-koden nedan för att se tröjorna

VILKET ÄR DITT ANDRALAG?

VI HAR TRÄFFAT TVÅ FRAMGÅNGS-

RIKA PERSONER SOM HAR JUST DETTA GEMENSAMT, båda har en annan grundläg gande nationalitet med sig från sina uppväxter. Matias Varela, vars föräldrar är från Spanien och Peg Parnevik som bodde i USA under, i stort sett, hela hennes uppväxt.

4 REDAKTIONELLT NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023
ODDSET
- MATIAS VARELA & PEG PARNEVIK
5 ENTERPRISEMAGAZINE.SE REDAKTIONELLT ODDSET - MATIAS VARELA & PEG PARNEVIK

Jag glömmer aldrig när Spanien vann VM. Två timmar efter att de hade vunnit så var jag påväg till Arlanda för att flyga ner till Spanien berättar Matias som bland annat har medverkat i den populära filmen Snabba Cash och den internationella Netflixserien Narcos.

Både Peg och Matias hejar på Sverige och sina andralag när det kommer till Fotbolls-VM. Däremot säger Matias att han hade hejat på Spanien om det var en match mellan dem och Sverige.

Min fotbollsidentitet är spansk, jag är uppväxt med spansk fotboll. Både min pappa och farbror spelade fotboll länge på en ganska så hög nivå i Spanien. Jag har även nära vänner som har spelat i de högre spanska ligorna säger Matias.

Fotboll generellt och inte minst Fotbolls-VM är något som för människor världen över samman, oavsett vilken kultur man har vuxit upp i, vilken nationalitet som man kommer ifrån eller vilket lag man än hejar på. Vilket lag hejar du på?

6 REDAKTIONELLT NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023
& PEG PARNEVIK
MATIAS
VARELA

Fotboll är något som väcker starka känslor hos många vilket även den slagkraftiga låtskrivaren och artisten Peg kan hålla med om. När hon tänker tillbaka på tidigare fotbolls-VM så kopplar hon det till härlig sommarvärme, skratt med nära och kära hos sin farmor och farfar eller någon av hennes kusiner. Stunder fyllda med skratt, kärlek och gemenskap.

Inte nog med att Peg själv spelade fotboll under hela sin uppväxt, hon var även lagkapten i high school. Efter henne så tog hennes syster Penny över rollen som lagkapten. Det råder ingen tvekan om att hela stora Parnevikfamil jen är en mycket fotbollsintresserad familj med starka band både till Sverige och USA.

Nu vill Peg, genom kampanjen tillsammans med Oddset, nå ut med budskapet om att de som hejar på Sverige och kallar sig för svenskar faktiskt har tusen olika bakgrunder och livsstilar och att vi alltid är starkare när vi är tillsammans och lyfter varandra.

7 ENTERPRISEMAGAZINE.SE REDAKTIONELLT MATIAS VARELA & PEG PARNEVIK

VARELA MATIAS

Vi fick prata lite mer med Matias Varela och gjorde en djupdykning i hur hans spanska ursprung har påverkat hans karriär samt hans relation till fotboll.

Jag gillar fotboll och Fotbolls-VM har alltid varit en såndär händelse som man ser fram emot och att det inte är så ofta gör det ännu mer kul förklarar Matias.

Matias berättar vidare att han tycker att kampanjen med Oddset känns fräsch, modern och integrerande då otroligt många människor som bor här i Sverige har en annan nationalitet.

Jag är uppvuxen mestadels i Sverige, men ofta när man var liten så var man lite kluven då man både var svensk och spansk säger Matias.

Som barn så var kollade han väldigt mycket på film och insåg att det var något som han skulle kunna göra som vuxen. Det gick inte så jättebra bra för Matias i skolan och han visste inte riktigt vad han ville göra.

Bekanta och vänner föreslog att jag skulle bli skådis. Så småningom fick jag som nittonåring en chans som blev ganska kortlivad, men det var iallafall en introduktion i branschen berättar Matias.

Sen dröjde det tio år innan han kom tillbaka till skådespelarbranschen där han fick rollen som Jorge Salinas filmen Snabba Cash, som skulle komma att öppna många dörrar för honom karriärmässigt, både i Sverige men även internationellt.

Efter en del krigande, som innebar att jag sökte upp Daniel Espinosa, regissören för filmen, som jag visste skulle vara på en festival och bad om att för provfilma. Inget jag rekom menderar att göra men det gick för mig. Efter några provfilmningar fick jag slutligen jobbet. Min roll i Snabba Cash har lett till flera andra jobb och det har rullat på därifrån förklarar Matias som även medverkar i Netflixserien Narcos som slog igenom internationellt.

Utan sitt spanska ursprung så menar Matias att han aldrig hade kunnat få rollen i Snabba Cash. För hans internationella genombrott i serien Narcos var det ännu mer nödvändigt med spanskan.

Utan spanskan hade jag aldrig kunnat göra det jobbet och dem hade definitivt valt någon annan. Att jag har haft spanskan i grunden har varit en stor del i att jag har kunnat ta mig fram i denna yrkeskategorin säger Matias.

Spanskan var det första språket som han lärde sig då hans föräldrar pratade spanska. Att ha vuxit upp med det spanska språket och fått med sig dimensionen av en annan kultur har minst sagt varit något som Matias fått stor användning för i hans karriär.

8 REDAKTIONELLT NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 MATIAS VARELA & PEG PARNEVIK
"JAG VISSTE ATT REGISSÖREN SKULLE VARA PÅ EN FESTIVAL, SÅ JAG ÅKTE DIT OCH BAD OM ATT FÅ PROVFILMA."
9 ENTERPRISEMAGAZINE.SE REDAKTIONELLT MATIAS VARELA & PEG PARNEVIK

Jag är tacksam över att jag har hamnat där jag hamnat, det var ingen självklarhet. Jag har fått möjligheten att jobba interna tionellt och låta jobben styra utan att tänka på pengarna berättar Varela.

Som skådespelare så kom Matias snabbt till insikt om att det inte alltid är så lätt att hitta en balans i jobbet, samtidigt som han ständigt strävar efter att utvecklas som skådespelare.

Hollywood har en tendens att sätta skådisar i samma roller hela tiden. Jag lägger ner mycket jobb på att bryta dessa mallarna som man kan hamn i och försökt göra så gott jag kan för att inte ta samma typer av roller. Ibland har jag behövt tacka nej till vissa roller även fast man tyckte att det lät intressant för att det kändes som att jag nyligen spelade exakt samma typ av roll, fast i en annan produktion påpekar Matias.

Utöver hans blomstrande karriär som mångsidig skådespelare, så är han även pappa till sina två barn som han har tillsammans med sin fru Daniella.

Mycket av min tid går till att vara med familjen. Och som alla andra som har småbarn så går mycket tid åt till att vara en förälder. Vi har ett lantställe på höga kusten som vi njuter jättemycket av. Det är en extremt vacker plats som jag rekommenderar alla att besöka någon gång säger Matias som nu, tillsammans med två kvinnor, skriver på en film som det finns stora planer för i framtiden.

Jag har skrivit lite innan men inte på det här sättet, det ska bli spännande att se vad det ska bli med det och vad som händer framåt med den här filmen inflikar skådespelaren, entreprenö ren och pappan Matias avslutningsvis.

10 REDAKTIONELLT NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 MATIAS VARELA & PEG PARNEVIK
11 ENTERPRISEMAGAZINE.SE REDAKTIONELLT MATIAS VARELA & PEG PARNEVIK

KRYDDOR OCH TE FRÅN ÖLANDS ÖRTAGÅRD

Elisabeth och Jörgen Magnevall driver tillsammans den idylliska verksamheten Ölands Örtagård som finns i Stora Frö på södra Öland. Här hittar du en gårdsbutik där de säljer kryddor, salter, teer, smaksatt honung, certifierad hudvård och flera andra närproducerade produkter. Upplev den trivsamma miljön här på Ölands Örtagård för en upplevelse som bjuder på doft, smak och välbehag.

Elektrikern Jörgen och Elisabeth som var administratör släppte sina heltidsjobb och tog över Ölands Örtagård 2016. De renodlade sortimentet och lägger nu större fokus på kundfavoriterna och på att hålla den goda kvaliteten på produkterna. Till följd av detta kommer besökare kommer från hela Sverige och övriga världen för att uppleva Ölands Örtagårds harmoniska atmosfär och ta del av deras utbud av kryddor, teer och egenpro ducerade mattillbehör som marmelader, senap, grillmarinader och mycket mer.

Platsen där Ölands Örtagård nu finns var till en början en ladugård för nötkreatur som sedan kom att renoveras och göras om till Ölands Örtagård år 1999 av Elisabeths föräldrar Bengt och Kristina Jönsson. Kristina är från Gotland, och där hade hon lagt märke till de vackra örtagårdarna som i sin tur inspirerade henne till att återskapa något liknande här på den solsäkra ön Öland. Året 2019 så gjorde Elisabeth och Jörgen om örtagården för att sätta sin egen personliga prägel.

12 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 TEMA: ÖLAND ÖLANDS ÖRTAGÅRD

Flera kunder har påpekat att de aldrig har sett en så fin örtagård som vår, vilket såklart är helt underbart att få höra berättar Elisabeth och maken Jörgen instämmer.

Jörgen och Elisabeth lägger stor vikt vid att ta fram övriga produkter med närproducerade och närodlade ingredienser i så stor utsträck ning som möjligt. Alla kryddor kommer direkt från fyra handplockade leverantörer och en del av kryddorna blandas här på plats.

Vi tycker att det är viktigt med det närodlade. Till exempel kommer jordgubbarna som vi använder i våra produkter från bonden här i Stora Frö. Vi är väldigt spontana när det gäller nya idéer och vi är inte rädda för att testa oss fram och laborera fram nya, och ibland otippade, smaker säger Elisabeth.

Fördelen med att ha ett eget kryddlager är att vi inte bara kan använda teer när vi gör de olika blandningarna utan också addera kryddor. Detta ger oss oändliga möjligheter att testa oss fram och ta fram unika teblandningar berättar Elisabeth vidare.

Det är gratis för alla att besöka den triv samma örtagården på 450 kvadratmeter med över 320 olika typer av växter när som helst. På vintrarna sitter paret Jörgen och Elisabeth och letar efter olika växter och fröer till deras örtagård, oftast så väljer de dem lite mer ovan liga växterna, berättar dem. På Ölands Örtagård tillverkas och säljs inte bara härliga smaker och dofter utan även naturlig hudvård som är godkänd samt certifierad av läkemedelsverket såsom deras ringblomssalva och morotsolja.

Kunder har kommit in berättat om hur mycket vår hudvård har hjälpt dem att åter fukta, mjukgöra och lindra torr och sprucken hud förklarar Elisabeth.

Varje år avslutas säsongen med Sveriges största skördefest, Ölands skördefest, där nästan alla företagare öppnar upp sina verk samheter. Öland Örtagård är inget undantag utan medverkar med flertalet utställare som erbjuder allt från hantverk, konst och mat. Det viktigaste för Ölands Örtagård är att utställarna har hög kvalitet.

I år på Ölands Skördefest så bjöd våra utstäl lare på provsmakning av te, latte, chokladtryffel och mycket mer för besökarna att uppleva. Det är så roligt att få samla företagen och visa entreprenörsandan som vi har här på Öland säger Elisabeth.

Jörgen och Elisabeths drömmar inför framtiden för deras verksamhet är att kunna hålla den goda kvaliteten och behålla fokuset på kärnverksamheten utan rädsla för att utvecklas. Ölands Örtagård bjuder på en färgstark och smakrik upplevelse för hela familjen!

ÖLANDS ÖRTAGÅRD AB

Adress: Affärsgatan 9, 386 60 Mörbylånga

Telefon: 0485-360 24

E-post: kontakt@olandsortagard.se

Webbplats: www.olandsortagard.se

13 ENTERPRISEMAGAZINE.SE TEMA: ÖLAND ÖLANDS ÖRTAGÅRD

BLOMSTERHANDEL PÅ ÖLAND

Att ge någon en färgglad bukett eller skicka ett blombud för att visa uppskattning till någon som man tycker om är aldrig fel. Buketten Öland hjälper dig att skapa en personligt anpassad bukett för bröllopet, dopet, födseln, begravningen eller födelsedagen. Letar du efter blommor, växter, krukor eller vaser till ditt hem så har Buketten Öland ett gediget sortiment av handplockad kvalite till överkomliga priser.

För Karin Roosling så har färg och form alltid varit ett kall sedan sju års ålder.

Den konstnärliga ådran har funnits med sedan hennes barndom då de stora intressena var att måla, sy och designa. Hennes far, som också är egenföretagare, hade en kund som drev en handelsträdgård och hit fick Karin följa med på besök. vilket gjorde att hon snabbt fattade tycke för yrket som trädgårdsmästare.

Jag älskade att gå och pilla i trädgården och känna alla dofterna berättar Karin.

Hon kom sedan att utbilda sig inom modedesign men hittade tillslut tillbaka till sitt drömyrke som hon en gång föll för och idag driver hon blombudet och blomsterhandeln Buketten Öland i Kalmar län. Här finns ett utbud av kvalitativa blommor, buketter, gröna växter, färgglada växter, utomhusväxter, krukor och vaser. Via den smidiga tjänsten Florify.se beställa blommor och arrangemang för livets alla händelser. Tillsammans med sina tre medarbetare på Buketten Öland, som arbetat ihop med Karin under många år, skräddarsys buketter och arrangemang utifrån mottagaren.

Vi vill sälja en känsla. Därför vill vi göra buketterna så personliga som möjligt. En del kan tycka att det känns lite jobbigt när vi börjar ställa frågor kring personen som ska få blommorna, men det är för att kunna få fram rätt känsla berättar Karin.

Karin har arbetat på Buketten Öland sedan 1999 men fick möjligheten att ta över helt, vilket hon gjorde år 2014 när den förra butiksägaren bestämde sig för att gå i pension.

När jag arbetade på blomsterbutiken i Kalmar hade jag alltid inställningen att jag skulle jobba som om det var min egna verksam het och det blev min stora drivkraft förklarar floristen Karin.

Med rätt urval och ett utbud av växter och produkter som tilltalar människor med alla olika smaker fortsätter Buketten Öland att tillgodose kundernas behov.

För Karin är det viktigt att sortimentet färgas av dagens rådande trender men samtidigt bevarar det klassiska. Hon berättar att det idag är trendigt att ha mycket gröna växter hemma och att det inte bara är vackert utan att de gröna

växterna även fungerar som luftrenare. Det som är unikt med vår butik och det som får oss att sticka ut är att vi har mycket färger i vårt sortiment. Vi tror på att genom att addera mera färg i vår vardag så mår vi bättre, mer färg åt folket helt enkelt säger butiksägaren Karina på Buketten Öland.

BUKETTEN ÖLAND

Adress: Ölands Köpstad, 386 31 Färjestaden

Telefon: 0485-300 80

E-post: buketten_farjestaden@telia.com

Webbplats: www.buketten.se

14 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 TEMA: ÖLAND BUKETTEN ÖLAND
15 ENTERPRISEMAGAZINE.SE TEMA: ÖLAND BUKETTEN ÖLAND

BYGGA POOL I KALMAR LÄN

Hos de båda företagen Pool4You Sweden AB och Grävtjänst Färjestaden som ligger vägg i vägg i Färjestaden på Öland får du kvalitativ assistans med installation av pool, spabad, pooltak, poolservice, poolgrävning, markentreprenad, grävning, husgrund och garagegrund. Mari Aronsson driver poolförsäljningen medan maken Per Wåhlstrand driver Grävtjänst Färjestaden och självklart så har de tätt samarbete för att göra det så smidigt som möjligt för dig som kund.

När en ledig lokal dök upp i Färjestaden i Kalmar Län på Öland bestämde sig Mari för att helt ändra riktning i sitt yrkesmässiga liv och slog upp Pool4You som idag är en helhetsleverantör av kvalitetspooler och spabad. Som nybliven entreprenör så tog Mari hjälp av sin man Per hade längre erfaren het av att driva eget företag när hon öppnade upp sin poolförsäljning i Kalmar län.

Här på Pool4You Sweden AB hittar man pooler av hög kvalitet från marknadens ledande aktörer.

Dessa pooler är formanpassade vilket är förmånligt och de behöver inte alltid behövs grävas ner.

Meningen med att driva företag och samarbeta var att Per kan gräva medans jag sköter poolförsäljningen. Skulle det finnas något som vi inte kan stå till tjänst med så har vi rätt kontakter för dig som kund att fullända ditt projekt från idé till färdig installation berättar butiksägaren Mari.

Genom att samla ihop allt jobb under ett och samma tak sparar Pool4You Sweden AB och Grävtjänst Färjestaden AB tid för kunden. Det kan vara knepigt som nyinflyttad att veta vilka firmor som man ska kontakta och därför hjälper Pool4You Sweden AB och Grävtjänst Färjesta den AB till med att rekommendera exempelvis snickare, rörmokare och elektriker.

16 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 TEMA: ÖLAND POOL4YOU & GRÄVTJÄNST FÄRJESTADEN AB

På så sätt slipper man som kund hålla i alla delarna av projektet själv när man till exempel ska bygga pool och lägga trall runt om.

Vi kan lova kvalitet vilket är något som vi aldrig tummar på. Ditt projekt lämnas när kvaliteten är uppnådd och vi är nöjda säger Per.

Pool4You Sweden AB utgår från sin butik i Färjestaden med ett brett sortiment från marknadens ledande aktörer och kan därför erbjuda regelbunden service vid köp och installation av pool.

Reparation av pooler, byte av filter, fixa läckor och kopplingar är några delar som vår poolservice innefattar och kunderna slipper långa väntetider förklarar Mari.

Grävtjänst Färjestaden AB, som till början var på en hobbynivå för Per, har nu växt till något mycket större och det har onekligen rullat på bra. Husgrunder, bygge av stugor, vatten och avlopp är vanliga populära tjänster som många väljer att vända sig till Per på Grävtjänst Färjestaden AB för.

Vi gör i princip allt och backar inte för något. Det har blivit lite som en svag punkt för mig att jag inte kan säga nej och att jag gärna ställer upp med kort varsel. I vår maskinpark hittar man maskiner som sträcker sig från två ton upp till 18 ton vilket säger något om vilka möjligheter som faktiskt berättar Per.

Maris och Pers företag har minst sagt vuxit sig populära och blickar mot framtid med mycket positiv attityd för företagens utveckling.

Det viktigaste är nöjda kunder och att vårt goda omdöme fortsätter att sprida sig vidare på den vägen genom rekommendationer säger Per.

POOL4YOU

Adress: Industrigatan 6, 386 32 Färjestaden

Telefon: 070-551 53 22

E-post: mari@pool4you.se Webbplats: www.pool4you.se

GRÄVTJÄNST FÄRJESTADEN AB

Adress: Industrigatan 6, 386 32 Färjestaden

Telefon: 070-482 43 61

E-post: perwahlstrand@gmail.com

17 ENTERPRISEMAGAZINE.SE TEMA: ÖLAND POOL4YOU & GRÄVTJÄNST FÄRJESTADEN AB

FUNDERAR DU PÅ ATT BYGGA OM BALKONGEN ELLER RENOVERA KÖKET I SOMMARHUSET?

IT IZ Bygg hjälper dig med stora byggprojekt som att bygga hus och mindre projekt så som trädgårdsarbete och andra detaljer. Med 35 år i byggbranschen har den hängivna grundaren Tomasz Zdrodowski samlat på sig vitt spridda lektioner i olika typer av byggprojekt och erbjuder nu tjänster som eko-hus, uteplatser, utbyggnad, sommarhus, stenläggning, murning, målning och renovering .

Den hårt arbetande men humoristiske Tomasz Zdrodowski bestämde sig för att flytta från det tidigare tuffa klimatet inom branschen i hemlandet Polen för att utvecklas vidare i Sverige.

Han vill nå fler människor och hjälpa kunder att förverkliga både stora och små byggdrömmar.

Det känns inte som att jag jobbar, jag gör det jag älskar att göra. Vi hjälper våra kunder att skapa utifrån deras visioner, förklarar Tomasz.

IT IZ Bygg hjälper dig att uppnå dina byggdrömmar genom material och tjänster av hög kvalitet till förmånliga priser. De erbjuder ett brett utbud av tjänster för att du som kund ska få ett så personligt resultat som möjligt till ett förmånligare pris. Idag är det många som tror att de aldrig kommer att kunna bygga sitt eget hus på grund av den dyra marknaden, vi vill hjälpa dem att inse att det faktiskt är möjligt, säger grundaren Tomasz Zdrodowski på ett sätt som visar att han brinner för hjälpa människor. Genom sitt stora kontaktnät runt länder som Spanien, Tyskland, Polen och andra östeuropeiska länder kan IT IZ Bygg stötta sina

kunder som är intresserade av att investera i byggprojekt även i dessa länder.

Vill du bygga en sommarstuga eller liknande där står de till tjänst med sina omfattande yrkeskunskaper och byggvanor, vilket är oerhört värdefullt för att du som kund ska känna dig trygg och delaktig i din investering.

Webbplatsen itizbygg.com inspirerar och motiverar till att starta nya projekt med tilltalande bilder på tidigare verk.

Önskar du investera i byggprojekt som att bygga fritidshus eller renovera lägenheter i andra östeuropeiska länder kan du enkelt och smidigt ta kontakt via hemsidan för att komma igång.

IT IZ BYGG AB

Adress: Rällavägen 64, 387 92 Borgholm Telefon: 0760-45 71 60

E-post: itizbyggab@gmail.com Webbplats: www.itizbygg.com

18 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 TEMA: ÖLAND IT IZ BYGG AB

ELFÖRETAG I FRAMÅTRÖRELSE

Skulle du vara i behov av akut hjälp så kan du lita på att de är på plats hos dig så fort som möjligt. Har du exempelvis planer på att installera solceller eller kanske en laddstolpe till din elbil så sköter Daniels El Öland gärna installationen av detta och mycket annat.

Efter att han i unga år flyttade hemifrån för att gå elprogrammet på gymnasiet i Kalmar så hade entreprenören Daniel Petersson snappat upp intresset för matematik och praktisk problemlösning.

Han träffade sin före detta arbetsgivare redan under sin prao ute på ett elföretag redan på mellanstadiet. Mentorn som Daniel då blev tilldelad visade sig ganska snabbt vara en person som han kunde se upp till och inspireras av. Som färdigutbildad elektriker var Daniel det självklara valet när hans mentor sedan mellanstadiet sökte personal till sitt elföretag där han arbetade som anställd tills han tog över firman själv år 2015.

Matematik är något som jag alltid har haft lätt för och även det praktiska. Jag valde därför att kombinera dessa två intressena och utbildade mig vidare till elektriker förklarar entreprenören Daniel som äger elektronikföre taget Daniel El Öland.

Idag kan elinstallationsföretaget erbjuda elinstallationer och smarta lösningar som exempelvis solceller, laddstolpar eller laddbox, golvvärme och el i olika delar av hemmet. Behöver du dra in ny el, installera ute- eller inomhusbelysning eller sätta nya eluttag så kan Daniels El Öland

Daniel tog över en väl inarbetad kundkrets och kom snabbt in i rollen som egenföretagare. Företaget Daniels El Öland har sedan start lyckats med att utökas och uppdateras i form av utrustning, bilar och lager. I nuläget är det Daniel och en anställd som arbetar på firman. Vi träffar Daniel i hans lager där man tydligt lägger märke till att han gillar ordning och reda. Här har vi högt i tak och håller alltid kunden delaktig i planeringen.

Du som kund bemöts med ärlighet och rak kommunikation och det är det som gör att våra befintliga kunder fortsätter att anlita oss och rekommendera oss vidare till nya kunder säger Daniel.

Det finns oändliga möjligheter när det kommer till smarta ellösningar för hemmet eller företaget men det finns också en del problematik som kan uppstå.

När det kommer in akuta arbetsuppgifter så får man försöka släppa det man håller på med

där och då som kan vänta en stund. Du som är i akut behov av hjälp kan räkna med att vi oftast finns på plats hos dig inom en timme berättar Daniel.

Jag brukar skoja och säga till snickarna att deras akutjobb är om en månad och mina inom en kvart berättar Daniel vidare med ett leende på läpparna.

Daniels El Öland är ett företag som drivs framåt genom passionen för att förbättras för att kunna bemöta varje enskild kunds behov på bästa sätt.

DANIELS EL ÖLAND AB

Adress: Gammalsby 107, 386 64 Degerhamn

Telefon: 0701-46 65 22

E-post: danielseloland@gmail.se Webbplats: www.danielsel.se

19 ENTERPRISEMAGAZINE.SE TEMA: ÖLAND DANIELS EL ÖLAND AB
På Öland i Degerhamn hittar du idag det väl ansedda elinstallationsföretaget Daniels El Öland som erbjuder ett brett sortiment av tjänster inom el och elinstallationer för privatpersoner såväl som företag.

SLÄPP IN NATUREN I DITT HEM

Den kreativa entreprenören Amelie Lydén Wranéus är en certifierad inredare och homestaging konsult som vägleder privatpersoner såväl som företag i att skapa en harmonisk miljö att inspireras av och trivas i. Amelie driver idag inredningsföretaget Interior by Amelie där hon arbetar utifrån varje kunds unika behov och önskningar där inget uppdrag är för stort eller för litet.

Hon hjälper dig med allt från inredning av enskilda rum till större renoveringsprojekt.

Idag finns det en mängd tilltalande trender när det kommer till inredning och interiör, det kan därför vara svårt att på egen hand hitta sin egna personliga stil.

Amelie, som är grundare och inredare på Interior by Amelie, ledsagar dig i hur du sätter den rätta touchen på ditt hem eller din arbetsplats.

Med ingående kunskaper så hjälper hon dig genom att kombinera färg, funktionalitet, ljussättning, mönster och mycket mer för att skapa en enhetlig och harmonisk miljö.

Genom att ställa öppna frågor, göra moodbo ards med färgskalor och stilar så hjälper Amelie dig med att lägga en grund till att hitta just din

20 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023

inredningsstil. Sedan lägger hon upp en plan för att få ditt hem att kännas som just ditt. Amelie gör ritningar i 2D och 3D utefter exakta mått i ditt hem som du självklart får tillgång till så att du får en så tydlig uppfattning som möjligt av hur det färdiga resultatet faktiskt kommer att se ut.

För att få ett harmoniskt hem gäller det att ha en röd tråd som går genom hela hemmet och göra det enhetligt. Att knyta ihop rummen genom sammanhängande stil på möbler,färger och inredningsdetaljer.

Jag tipsar ofta om att låta naturen komma in i ditt hem med sin harmoni genom jordnära nyanser och textur som bland annat av grönt och olika träslag, förklarar Amelie.

Att sätta pricken över i:et, lägga till person liga detaljer och sätta sin egen prägel på saker och ting är något Amelie verkligen brinner för. Men också av att helt och hållet få börja om på nytt.

Långt innan hon kom in i inrednings branschen hade hon ett tydligt intresse för färg och form i alla skepnader och situationer. Amelies farfar var konstnär och möbelsnickare och hon fick ofta vara med och måla tavlor, slipa möbler och blanda färger.

Att först göra skissen till att sedan få se den färdiga möbeln stå klar framför sig väckte stort intresse och är något som inredaren Amelie Lydén Wranéus på Interior by Amelie fascine ras av än idag.

På gymnasiet fattade hon snabbt tycke för det estetiska skapandet, framförallt genom foto och av att teckna.

Amelie har haft egen frisörsalong i många år där hon fick utlopp för sina kreativa ådror att skapa, förändra och förnya med hjälp av färg och form.

Efter detta bestämde hon sig för att det var dags för nya utmaningar och startade inred ningsföretaget Interior by Amelie.

Jag kände mig färdig som frisör och ville vidare och arbeta med att få skapa i större skalor. Idag får jag leva ut min dröm, att hjälpa kunder att skapa vackra hem och hem att trivas i säger Amelie.

Amelie utbildade sig till certifierad inredare på Inredningskurser Malmö.

Liksom frisöryrket är inredningsbranschen en kreativ arbetsplats där det gäller att ha förmågan att kunna visualisera det färdiga resultatet.

Hon arbetar för det mesta inom södra Sverige men inredningsbranschen har även fört med sig spännande möjligheter utomlands.

Amelie har arbetat tillsammans med arkitekten Jose Escobedo i Albir, Spanien, där de samarbetade för att knyta samman exteriör med interiör i fyra exklusiva villor på Perseo drive.

Interior by Amelie tar sig an alla utmaningar och går inte efter trender utan personlighet. Genom genomgripande förståelse, proffsiga känsla och höga nivå visar hon dig vägen till hur du sätter guldkant på ditt hem.

INTERIOR BY AMELIE

Telefon: 0706-69 42 68

E-post: amelie@interiorbyamelie.se

Webbplats: www.interiorbyamelie.se

21 ENTERPRISEMAGAZINE.SE HEM & INREDNING INTERIOR BY AMELIE

INGET JOBB ÄR FÖR TUNGT FÖR OSS!

Tungtransportföretaget Flytteliten i Stockholm viker sig inte för riktigt tunga lyft eller svårhanterliga tunga saker som behöver flyttas. Tack vare tungutrustade bilar och klättrande robotar som är anpassade för att lyfta och transportera tyngre last kan Flytteliten på ett säkert och tidseffektivt sätt sköta förflyttning av exempelvis spabad, bilar, båtar, automater och maskiner. All personal är utbildad och har certifikat inom säkra lyft och samtliga utbildningar som krävs för att fastställa allas säkerhet på plats.

Marie, som tidigare arbetade inom kommunen, och hennes fästman Tommy började med enkla medel i små steg att bygga upp sitt egna företag Flytteliten år 2016 och idag är hon chef och det finns tio anställda på plats.

Att vara en bra chef är att vara lyhörd och att inte vara rädd för att lära sig nya saker varje dag, berättar den sprudlande entreprenören Marie.

Det som får oss att sticka ut är att vi tar itu med de svårare jobben som många andra inte klarar av. Flytteliten backar inte ur och vi vill hjälpa alla, förklarar Marie. Vi löser svåra situationer på kort varsel till bra pris.

Flytteliten hjälper privatpersoner och före tag med tunga lyft och tunga flytt i Stockholm.

Med gedigna erfarenheter och hög kompe tens kan de erbjuda en rad olika tjänster för dig som kund där säkerheten står i centrum.

Här på Flytteliten erbjuds inte bara transport från dörr till dörr utan även möjlighet till att tryggt och smidigt förvara lasten på firmans lager, där grejerna får mellanlanda tills det är dags för utkörning eller avhämtning.

Många kunder kontaktar oss för att de antar att vi är en vanlig flyttfirma på grund av vårt företagsnamn. Vi samarbetar med “vanliga” flyttfirmor runtom i Stockholm och hjälper vi mer än gärna till så att kunderna kommer i kontakt med rätt firma för deras behov, berättar Marie Avik, chef på Flytteliten.

Hon berättar vidare att utkörning av olika typer av spabad är något som har ökat anmärkningsvärt under pandemin. Flytteliten har stått för transport och lagerhantering av en mängd spännande prylar. Däribland 2000 kilos kassaskåp från ambassader, flera tons industrimaskiner, båtar och bilar.

FLYTTELITEN

Adress: Skyttbrinksvägen 42, 147 39 Tumba Telefon: 0739-09 72 08

E-post: info@flytteliten.nu Webbplats: www.flytteliten.nu

22 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 SERVICE & TJÄNSTER FLYTTELITEN

Vi fick vara med och stå för transporten av en unik Mercedes Maybach, som det bara fanns ett exemplar av i hela världen. Denna skulle då vara med i en av popartisten Drakes musikvideo. Detta var något vi fick reda på dagen innan och snabbt fick börja räkna och visualisera för att komma fram till en rimlig lösning, förklarar Marie Avik.

Det handlar om att varje dag arbeta flexibelt med problemlösning och det nytänkande företaget använder sig av innovativa lösningar för att kunna möta kundbehoven.

Arbetsuppgifterna kan ofta komma med kort varsel och kräver snabba åtgärder vilket inte anses vara ett problem för de anställda på tungtransportföretaget Flytteliten.

Det har hänt ett flertalet gånger att kunder ringt oss samma dag som de fått hem ett spabad, men sedan inte tänkt på hur det ska förflyttas från gatan in till altanen, säger Alex på Flytteliten och småskrattar. Vi arbetar i en väldigt tacksam bransch, med varierande arbetsuppgifter där vi ständigt får träffa nya människor och arbeta på spännande platser. Tunga jobb är inget hinder för oss och vi löser komplicerade tungflyttar med kompetenta lösningar.

23 ENTERPRISEMAGAZINE.SE SERVICE & TJÄNSTER FLYTTELITEN

TRYGG STÄDHJÄLP I BÅLSTA

Anlita proffsig städhjälp hos städteamet med sekretessavtal hos Power Hemservice i Bålsta AB som hjälper dig med hemstäd, flyttstäd, storstädning och tömning. Även övrig hemservice som häck- och gräsklippning, snöskottning och andra tjänster är sådant som det skickliga teamet står till tjänst med. Allt för att du som kund ska spara tid

Det är mycket som ska hinnas med i vardagen med jobb, barn och fritidsakti viteter. Då kan det verkligen underlätta med någon som sköter städningen i hemmet och andra saker som man lätt skjuter på.

Men det kan kännas lite ängsligt att släppa in någon i sitt privata hem och då vill man anlita ett städ-och hemserviceföretag som man kan känna sig trygg med.

Vi lägger stor möda på vårt team och att våra kunder ska kännas som en extrafamilj. De släpper ju faktiskt in oss i sitt privata område och därför är det viktigt skapa en stark relation till kunderna förklarar Ewelina Komajda som är ägare och städansvarig hos Power Hemservice i Bålsta AB.

Chefen Ewelina har en lång erfarenhet av städning och hade därför inga problem med att bygga upp en gedigen kundkrets som hade starkt förtroende för hennes städföretag som sedan tre år tillbaka har erbjudit tjänster inom hemstäd och städservice i Bålsta. Nu driver hon sitt egna städföretag och har fyra duktiga

anställda som hon noggrant valt ut, utbildat och haft som praktikanter.

Jag har alltid varit försiktig när det kommer till nyanställning av personal. Alla kan städa men det långt ifrån alla som städar bra. Det ska inte bara se rent ut utan det ska faktiskt vara rent också säger Ewelina.

De anställda städarna hos Power Hemservice i Bålsta AB är handplockad av Ewelina och Kamil Komajda. Teamet jobbar åt samma håll och

Det läggs stor vikt vid att kunderna får samma personal varje gång för att kunna bygga upp tilliten och tryggheten hos kunden.

Vissa kunder anlitar oss för att de vill ha en pratstund samtidigt som vi sköter städningen. Alla kunder är olika och har sina egna behov vilket vi måste ta hänsyn till berättar Kamil som är kund-och logistikansvarig.

Power Hemservice i Bålsta AB arbetar

med omtanke där kundens behov står som mittpunkt. De arbetar problemlösande och gör vad de kan från allt till att skruva ihop möbler till att skotta snö.

Om en akut situation skulle uppstå eller om det händer något annat som gör att du inte kan va hemma vid avsatt tid så kan du bara höra av dig så bokar ni en ny tid utan extra debitering.

Vi är alla människor och allt kan hända säger Ewelina.

Du kan tydligt se priserna på hemsidan och samma priser gäller även om du har djur i hemmet.

När du ska välja städbolag så tänk på att vara försiktig och granska den som du ska släppa in i ditt hem.

Se till att det är någon som är pålitlig, utbildad och att du som kund kan lita på att alla dina saker kommer vara kvar efter städningen berättar Ewelina.

24 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 SERVICE & TJÄNSTER POWER HEMSERVICE I BÅLSTA AB
25 ENTERPRISEMAGAZINE.SE SERVICE & TJÄNSTER POWER HEMSERVICE I BÅLSTA AB POWER HEMSERVICE I BÅLSTA AB Adress: Vänersborgsvägen 5, 746 34 Bålsta Telefon: 0764-07 45 23 E-post: info@powerhemservice.com Webbplats: www.powerhem.com

INNOVATIV ENERGIOPTIMERING

El och elförbrukning är något som är mer aktuellt nu än någonsin i hela världen. Med hjälp av smart teknik kan Nordisk Energioptimering optimera din elproduktion så att du eller ditt företag får det mesta utav elförbrukningen.

Energibesiktning, kanalrengöring, service för energisystem och elopti mering är några av de tjänster som privatpersoner och företag kan ta del av som en helhetslösning.

Jag är av sorten entreprenör, jag är också av den nyfikna sorten som gillar bra idéer berättar Bo Dolk Petersson som är delägare på företaget Nordisk Energioptimering.

Bo har tidigare arbetslivserfarenheter där han arbetat med problemlösning hos olika företag. Han gick sedan in i ett företag som delägare och påbörjade resan med att göra rengöringsföretaget till ett tjänsteföretag.

Du som arbetar inom BRF, fastighetsbolag, kylföretag, detaljhandel och alla kommuner i Mälardalen behöver endast ta kontakt med Nordisk Energioptimering för att ta del av alla tänkbara tjänster du är i behov av.

Här finns allt under ett och samma tak, allt för att göra det så enkelt som möjligt för dig som kund. De använder sig av en egenutveck lad, miljövänlig och mycket effektiv metod när det kommer till rengöring av värme- och kylanläggningar.

Dessa anläggningar förekommer bland annat i fastigheter, industrier och livsmedelsbutiker.

Att omvandla värme till kyla drar mer el och är därför dyrare för kunden.

Vi står till tjänst med att via rengöring av kanaler och ventilationssystem se till att optimera elförbrukningen berättar Bo.

Denna innovativa metoden lämnar inte efter sig några restprodukter och släpper inte ut miljöfarliga ämnen. Effekten är dokumenterad och du som kund kan optimera din elförbruk ning med upp till 30-60 procent. Med hjälp av mätare som installeras ute hos dig kan du tydligt se med siffror hur din elförbrukning optimeras.

Vi är inte bara ett rengörings- och underhåll ningsföretag utan Nordisk Energioptimering har helhetslösningar anpassade helt för dig som är företagare förklarar Bo.

Med stort engagemang i varje enskild kund med både större och mindre behov så vill Nordisk Energioptimering skänka dig “peace of mind” att kunna fokusera på ditt arbete istället för underhåll.

NORDISK ENERGIOPTIMERING

Adress: Ågärdevägen 18, 151 44 Södertälje

Telefon: 0761-66 67 41

E-post: info@nordiskeo.se Webbplats: www.nordiskeo.se

26 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 SERVICE & TJÄNSTER NORDISK ENERGI OPTIMERING

NYA STEG I LIVET

Ina Koppen är utbildad dietist i grunden men insåg efter ett tag i branschen att det fanns bättre sätt för henne att hjälpa människor med deras hälsa och välmående. Valet föll på att utbilda sig vidare till psykoterapeut, sagt och gjort så driver hon numera företaget Steps Psykoterapi.

Ina har sin bas och tar emot klienter i Stockholm och Södertälje. Här arbetar hon för att hjälpa människor att flytta fokus från negativa tankar till att våga ta nya steg i livet, då främst genom metakognitiv terapi, MCT och kognitiv beteendeterapi, KBT.

Som dietist så kom det ofta klienter till Ina Koppen för att få hjälp med sina problematiska ätbeteenden, som exempelvis åt mat för att de hade ångest eller var deprimerade.

Det var här som Ina upplevde att hennes behandlingar inte räckte till, att hon inte hade verktyg för att kunna erbjuda den behandling som klienterna verkligen behövde.

Självklart kan man ändra sin kosthållning själv eller med hjälp av en dietist, men många gånger krävs det mer, och man kan därför behöva kombinera med psykologisk behandling förklarar Ina vidare.

Idag hjälper Ina sina klienter genom psykoterapi och MCT i Stockholm på den egna mottagningen Steps Psykoterapi.

Forskningen kring psykisk ohälsa och de olika metoderna för behandling går hela tiden framåt och en relativt ny evidensbaserad metod är MCT, som psykoterapeuten Ina Koppen valt att använda sig av till större delen av sina klienter.

MCT är precis som KBT en behandling som handlar om att utforska tankar, känslor och beteenden i olika situationer. Situationer som är utmanande, som man helst undviker för att de triggar igång ångesten eller annat obehag.

Istället för att fördjupa sig i och undersöka innehållet i sina tankar, som i KBT, så arbetar man med MCT för att upptäcka och bryta icke hjälpsamma tankeprocesser.

MCT är en metod som har stark evidens i forskning vid behandling av till exempel ångest

och depression, förklarar Ina Koppen.

I dagens samhälle finns det i princip alltid något som kan trigga till oro eller annat övertänkande. Vi lever i en tid då kraven på oss själva ofta är orimligt höga.

Många människor lider av oro, ångest, utmattning och depression.

Ina Koppen menar att det är helt mänskligt att må psykiskt dåligt ibland, men bara för det betyder det inte att vi inte behöver ta hjälp för att få bukt med det.

Att må dåligt är helt normalt, något som händer oss alla då och då, precis som att man blir förkyld ibland. Det är när man mår dåligt ofta och länge som behöver man söka hjälp, avslutar Ina, psykoterapeut och grundare av Steps Psykoterapi.

STEPS PSYKOTERAPI

Adress: Lehusens Gränd 2, 118 65 Stockholm

Adress: Sveagatan 28, 152 42 Södertälje

Telefon: 0733-52 36 16

E-post: mejl@stepspsykoterapi.se

Webbplats: www.stepspsykoterapi.se

27 ENTERPRISEMAGAZINE.SE VÅRD & OMSORG STEPS PSYKOTERAPI

FÖR ETT NATURLIGT RESULTAT

Om du letar efter en klinik där du som kund får komma in i en hemtrevlig miljö och slappna av medan legitimerade läkare och sjuksköterskor sköter dina behandlingar så är du välkommen in till Es Injection Clinic i centrala Stockholm. Här erbjuds bland annat behandlingar som botox, fillers, trådlyft och micro-gold ansiktsbehandling.

Grundarna av Es Injection Clinic, Atousa Johansson och Micha Velasco, vill nu vara med och modernisera skön hetsbranschen och inspireras av amerikanska koncept då Atousa Johansson och Micha Velasco menar att de är flera år före oss i tiden. På skönhetskliniken i Stockholm är målet att alla resultat ska se så naturliga ut som möjligt.

Man vill förnya, inte förändra säger Micha Velasco på Es Injection Clinic.

Den ensamstående fembarnsmamman Atousa Johansson har en lång erfarenhet inom skönhetsbranschen och har jobbat med sociala medier och bloggar i över 20 år.

Hon kan relatera till hur svårt det faktiskt kan vara att lyckas med att få ihop alla vardags sysslor och samtidigt ha tid över för att kunna ta hand om sig själv.

Därför erbjuds det barnpassning vid behov under din skönhetsbehandling på Es Injection Clinic, ett koncept som i princip ingen annan skönhetsklinik kan stå till tjänst med idag.

Du som förälder ska kunna fortsätta leva ditt liv som det var innan du fick barn.

Det kan vara svårt att få till egentid och skönhetsfix med ett stressigt livspussel och därför är vårt barnpassningskoncept något vi

hoppas ska underlätta säger Atousa.

Vi kan säga att vi är de enda i hela Sverige som välkomnar föräldrar med sina barn och erbjuder barnen ett väntrum med lek, Ipads och pyssel medan föräldrarna gör en behandling i ett annat stängt rum säger Atousa på Es Injection Clinic i Stockholm.

Skönhetskliniken debiterar i nuläget inget extra för denna tjänst utan det ingår i priset av din behandling. Utöver barnpassnings-sön dagarna så finns det alltid någon på plats som kan hjälpa dig med att ta hand om ditt barn i barnpassnings-rummet under tiden som du får din behandling.

Detta erbjuds i nuläget under en söndag i månaden där du som kund bokar tid online snabbt och enkelt.

Med tiden och efterfrågan så kan vi komma att utöka de bestämda barnpassningsdagarna förklarar Atousa.

Es Injection Clinic är de enda i Sverige med konceptet Botox Stockholm samt unika som klinik där de riktar sig till män och manliga behandlingar som är anpassade för just männens ansikten.

Med en specifikt utformad behandlingsmeny utefter männens genetik och olika behandlings

områden så kan vi erbjuda de rätta mängderna produkt för det bästa naturliga resultatet. Tanken med detta konceptet är att ta bort "tabu stämpeln" och normalisera manliga skönhets behandlingar berättar Atousa.

De har också manliga behandlare som jobbar på kliniken för att du som man ska kunna känna dig mer välkommen och kanske mer trygg med en manlig behandlare.

Es Injection Clinic kan även erbjuda grupp-bokningar som till exempel en AW, en födelsedag eller varför inte en kick off med jobbet.

Du förbokar din gruppbehandling och konsultation, sen betalar du endast för din behandling.

Vi står för behandlaren, bubbel och tilltugg. Vårt mål är att du som kund ska få en trevlig kväll och känna dig nöjd när du går ut genom dörren förklarar Atousa.

Es Injection Clinic vill inte framstå som en stel skönhetsklinik där du endast går in och gör din behandling och sen går hem utan att du har känslan av att blivit personligt bemött och att alltid vara välkommen tillbaka.

28 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 REDAKTIONELLT ES INJECTION CLINIC AB

SLITSTARKA SKOR FÖR HELA FAMILJEN

I Västervik hittar du Emmy Rybergs skobutik Skokällarn som har ett utbud av hållbara skor för barn och vuxna för varje tillfälle som exempelvis utelek, fest, arbete och fysisk aktivitet. Har du även problematik med fötterna som många andra får du stöd och hjälp på plats i butiken av kunnig och trevlig personal. Omtyckta märken som Rieker, Skechers och Duffy finns hos Skokällarn i Västervik.

Trots sin ålder så har Emmy Ryberg skaffat sig en lång erfarenhet med att arbeta med skoförsäljning då hon började jobba som extrapersonal på skobutiken Skokällarn redan som 16-åring. Hon tog mod till sig för att våga följa sin dröm och idag har Emmy varit här i 19 år och är nu stolt butiksägare över Skokällarn. Här får du hjälp av sakkunnig personal att hitta skor i Västervik för hela familjen.

Jag tänkte att det vore dumt att inte ta chansen när jag fick den, även om det till en början var lite läskigt. Men jag fick mycket positivt stöd av familj och nära vänner vilket var till stor hjälp berättar Emmy.

Hon uppmärksammade kundernas stora efterfrågan och fann snabbt en drivkraft i att hitta skor som passade alla målgrupper, från bebisen till hundraåringen och allt däremellan.

Varje sko som du hittar i Emmys butik är handplockad av henne själv där hon tagit stor hänsyn och omtanke till kundernas önskemål och behov.

Här finns skor som är både trendiga men också praktiska i vardagen för alla olika livsstilar.

Att sköta inköpen av skor till Skokällarn är en balansgång med att hitta de skor som jag själv tycker är fina och bra samtidigt som det ska vara skor som kommer att falla kunderna i smaken.

Det ska finnas en bakomliggande tanke bakom varje par skor förklarar butiksägaren Emmy.

När det kommer till att välja barnskor så får mina döttrar på sju och nio år vara med och komma med sin expertis fortsätter Emmy.

På Skokällarn så finns det samlad erfarenhet

bland butikspersonalen som du kan få proffsig och kunnig hjälp av när du ska välja skor samt få skötselråd så att dina skor får en så lång livslängd som möjligt.

Allas fötter är olika och det är viktigt att prova sig fram vilket blir ett problem när man köper skor online. Här kan du bolla med oss och testa olika sorters skor från ett varierat utbud av trend och komfort säger Emmy.

Entreprenören Emmy ger sina bästa tips om hur du får det mesta utav dina skor:

•Gå inte i samma par skor varje dag, utan varva med minst två par skor som du kan välja mellan till vardags, då får ett par vila och luftas med jämna mellanrum.

•Fråga butikspersonal så att du får ta del av rätt skötselråd till dina skor. Skorna håller längre om man sköter dem rätt.

•Besök en fysisk skoaffär där du kan prova dig fram, få hjälp av kunnig personal med valet av skor och mätning av din fot. Detta för att få den optimala passformen för dig.

Emmys ambition är att fortsatt kunna driva Skokällarn i Västervik och att det ska finnas intresse hos kunderna av fysiska butiker även i framtiden.

Då skor som köps online hos större kedjor ofta får returneras blir det lätt långa transportsträckor och därför är det bättre ur en miljösynpunkt att besöka en fysisk affär där alla skor finns på plats att prova.

Emmys förhoppningar inför framtiden är att kunder ska fortsätta att stötta lokala butiker där man faktiskt får se personerna bakom affären som drivs med hjärta och värme.

SKOKÄLLARN I VÄSTERVIK

Adress: Folkparksvägen 58 A, 593 62 Västervik

Telefon: 0490-160 05

E-post: skokallarn.vastervik@telia.com

Webbplats: www.skokallarn.se

29 ENTERPRISEMAGAZINE.SE MODE & SKÖNHET SKOKÄLLARN

ETT GYMNASIUM MITT I GÖTEBORG FÖR ALLA ELEVERS FRAMTID

Hvitfeldtska gymnasiet ligger nära Götaplatsen mitt i centrala Göteborg och är en av landets äldsta och största gymnasieskolor. Skolan grundades år 1647 och har ungefär två tusen elever. Det är en mångsidig skola med högskoleförberedande program, yrkesprogram och spetsutbildningar.

Hvitfeldtska är en kunskapsinriktad och internationell gymnasieskola med spets och bredd – med Göteborgs mest välutbildade lärarkår samt en trygg och stimulerande lärmiljö.

Vi är en skola för alla som vill satsa på sin framtid, säger Mikael O Karlsson, verksamhets chef på Hvitfeldtska.

Hvitfeldtska Gymnasiet erbjuder följande program: Naturvetenskaps-, Samhälls vetenskaps-och Ekonomiprogrammet, Försäljnings- och serviceprogrammet, Estet-Musikprogrammet samt IB-programmet med undervisning som är på engelska. Dessutom har vi två introduktionsprogram: IMS, Språkintroduktion, och IMA, Individuellt alternativ. IMS och IMA är två program som

30 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 UTBILDNING HVITFELDTSKA GYMNASIET

riktar sig till de elever som saknar behörighet till de traditionella gymnasieprogrammen.

IMS riktar sig till ungdomar som är relativt nyanlända i Sverige och behöver språkstöd inom främst svenska och engelska.

IMA är för elever som, av en eller annan anledning, har svårigheter att klara av undervisningsformerna i de andra traditionella programmen.

Hvitfeldtska har två spetsutbildningar, ett inom matematik och ett inom musik, som båda är riksrekryterande. Elever från hela landet kan söka in på utbildningarna genom antagnings prov. Det finns även två språksektioner, en för det franska språket och en för det tyska. Efter avslutad utbildning kan eleverna i språksektio nerna göra ett språkprov och därmed använda sina betyg för att, förutom att söka till svenska högskoleutbildninga, även söka in på franskeller tysktalande universitet utomlands.

De senaste åren har intresset för vår skola stadigt ökat. Ungefär hälften av de elever som söker in till skolan får en studieplats. Hvitfeldtska står för kunskap och trygghet, säger Mikael. Här får eleverna en bra utbildning i en trygg miljö med hög studiero, i en väldigt speciell internationell atmosfär.

Elevkåren är väldigt aktiv och deras verksam het präglar en stor del av tiden här. Elevkåren finns på skolan för att ge eleverna en mer givande och underhållande skolgång, och de hjälper även till att skapa olika elevföreningar. ”Gymnasietiden ska levas – inte överlevas” är elevkårens egen slogan. En kår att vara delaktig

i och för att påverka vad som händer i skolan. Elevstödet på skolan är starkt och utvecklat.

Elevhälsan på Hvitfeldtska är välfungerande och viktig för att främja en hållbar livsstil. Det finn dessutom så kallade stödstugor, dels i egen regi, men det kommer även studenter från Chalmers för att ge stöd i exempelvis matematik. Gymnasieskolan lägger lika mycket fokus på de som behöver extra hjälp som på de som vill höja sitt betyg. Alla elever ska ges förutsättningar till kunskapsutveckling.

Det är lika viktigt att ta hand om talangerna som att ta hand om de som behöver lite extra hjälp, menar Mikael och säger att det även finns fördjupningskurser för de elever som önskar extra stimulans. Hvitfeldtska förbereder sina studenter på vidare studier och ett framtida arbetsliv. Detta görs bland annat genom ett nära samarbete med Chalmers tekniska högskola och Göteborgs universitet, olika branschor ganisationer samt näringsliv. Hvitfeldtska är även medlem i Västsvenska handelskammaren. Elever som läser det naturvetenskapliga programmet gör studiebesök på Chalmers och har även möjlighet att läsa fördjupningskurser inom matematik och fysik på Chalmers. Humanisten är tillgänglig för elever som läser språk, Handelshögskolan för de som läser ekonomi och Artisten för musikelever.

Skolan och livet utanför ska vara integrerade. Vi vill vara en del av omvärlden. Hvitfeldtska har Göteborgs största utbud av språkutbild ningar och vår skola har många internationella utbyten förklarar Mikael.

Som exempel så erbjuds utlandspraktik för de som läser Ekonomi- eller Försäljnings- och serviceprogrammet, en Brysselresa för de som läser Jan Eliassons internationella profil i Samhällsprogrammet samt språkutbyten för eleverna som läser fransk eller tysk sektion.

Vår skola har gymnasieutbildning som håller mycket hög internationell klass. Det visar sig även i de olika kunskapstävlingar som vi deltar i säger Mikael.

Välkomna till oss!

HVITFELDTSKA GYMNASIET

Adress: Rektorsgatan 2, 411 33 Göteborg

Telefon: 031-367 06 00

E-post: info.hvitfeldtska@educ.goteborg.se

31 ENTERPRISEMAGAZINE.SE UTBILDNING HVITFELDTSKA GYMNASIET

TA DITT KÖRKORT I SALA

Hitta utbildningspaketet som passar just dig på Silverdalens Trafikskola. De erbjuder teori och kurser för B-körkort, BE, B96, AM-moped och även moped klass II. För dig som redan har körvana så finns paketet Intensivutbildning. Alla de olika kurserna som finns att välja mellan hos Silverdalens Trafikskola i Sala går även att kombinera med ett prisvärt boende i anslutning till trafikskolan.

Ägaren Ewa Nyberg bildar tillsammans med sina djupt engagerade anställda på trafikskolan en plats där eleverna är i fokus till hundra procent. Ewa är inte bara trafiklärare utan även utbildningsledare och riskutbildare.

Det goda ryktet och de positiva omdömena verkar att fortsätta sprida sig då eleverna på Silverdalens Trafikskola strömmar till från hela Sverige.

Vi har elever som åker hit från Enköping, Uppsala, Stockholm och Göteborg. Jag tycker att det är ett kvitto på att vi anpassar oss till varje elevs behov för att kunna ge eleverna en god individuell utbildning berättar Ewa på Silverdalens Trafikskola.

På trafikskolan så har de både automatbilar och manuella bilar som används under körlek

tionerna. Som elev väljer du självklart helt fritt vilken typ av behörighet som just du behöver ha för ditt körkort.

Trafiklärarna på Silverdalens Trafikskola strävar efter att du som elev ska känna att din utbildning är utformad efter dig.

Hos oss arbetar vi bland annat med att faktiskt lära sig av sina misstag.

Vi är ju alla människor med både uppgångar såväl som nedgångar, säger Ewa.

Det är viktigt att du som elev känner dig trygg i sin körning innan du ger sig ut i allt för trafikerade områden. Här får du chansen att kunna ta ditt körkort i lugn och ro i en trygg miljö utan att du behöver stressas av en stökig stadsmiljö.

Välj en trafikskola med god resumé och gå efter rekommendationer från de andra

eleverna, tipsar körskoleläraren Ewa.

För att se de olika utbildningarna, kurserna och paketen så kan du kika in på silverda lenstrafikskola.se. Där kan du även läsa mer om boendet och annan viktig information inför din utbildning hos Silverdalens Trafikskola i Sala.

SILVERSTADENS TRAFIKSKOLA

Adress: Rådhusgatan 3, 733 30 Sala

Telefon: 0736 31 66 01

E-post: info@silverstadenstrafikskola.se

Webbplats: www.silverstadenstrafikskola.se

32 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 UTBILDNING SILVERSTADENS TRAFIKSKOLA

Att ha trädgårdsavfall och blandskrot liggandes kan vara stressande och man vill helst få bort det så fort som möjligt. KR:s Skrot och Metall AB i Tålebo hjälper dig med transport av avfallsskrot och metallskrot med kort varsel. Har du blandskrot som mässing, koppar, batterier och elmotorer så köper KR:s Skrot och Metall detta till rådande pris på dagens marknad. Vid transporter använder de sig av containerbilar, lastbilar och kranlyftare. I nuläget erbjuds kostnadsfri uthyrning av container som körs ut och lämnas till dig som vill lasta i på egen hand, sedan hämtas den upp igen när du är klar.

Företaget KR:s Skrot och Metall AB grundades av den nuvarande vd:n Johan Rundbergs farfar som startade det hela med att hämta och köra skrot, 2008 rullade den första egna lastbilen fram på vägarna. Nu har de två lastbilar, en kranlyft och en contai nerbil som används vid transporter av allt från matjord, mindre maskiner och olika typer av metallskrot i småland.

Johan Rundberg gjorde det tydligt att han inte bara var där för att ta över och förvalta företaget efter farfar Kjell Rundberg, utan Johan vill utveckla, forma och sätta sin egen prägel på KR:s Skrot och Metall.

Johan blev tidigt involverad i familjeföreta get och började sommarjobba på KR:s Skrot och Metall som 13-åring där han fick följa med på småjobb och hjälpa till. För första gången var han inte där bara på besök som barnbarn utan som medarbetare.

För farfar Kjell var det viktigt att Johan tidigt fick testa på arbetet i verksamheten, inte bara

vara åskådare.

Självklart satte han sig inte bakom ratten men fick under min uppsyn testa i princip allt annat, skrattar Kjell som tidigare var vd på KR:s Skrot och Metall.

Att redan som barn bli involverad och vara delaktig främjar nyfikenhet och självständighet och det är något som Johan Rundberg är evigt tacksam sin farfar.

Jag var aldrig någon som bara såg på, utan jag fick alltid möjlighet att prova på sedan tidig ålder. Den ansvarskänslan och tilliten gav mig självförtroende att vilja och våga lära mig mer, säger den hängivne entreprenören Johan.

Den breda kundkretsen fortsätter att driva KR:s Skrot och Metall mot vidare utveckling och i dagsläget har de kunder som exempelvis skogsägare, husägare och olika företag.

Kunderna vet vad de väntar sig och vi kör med ärlig och direkt kundkontakt så att kunderna känner sig väl informerade och involverade, förklarar Johan Rundberg och

farfar Kjell instämmer.

Ingen dag är den andra lik och arbets uppgifterna har ett brett spann eftersom att möjligheterna är så många och i framtiden vill Johan Rundberg kunna erbjuda tjänster inom entreprenad, vägarbeten och tungtransporter.

33 ENTERPRISEMAGAZINE.SE MOTOR & TRANSPORT KR:S SKROT & METALL AB
SERVICEINRIKTAD SKROTHANDLARE
SKROT & METALL AB
I SMÅLAND KR:S
Adress: Tålebo 601, 384 91 Blomstermåla Telefon: 0729-46 04 80 E-post: johan.rundberg072@gmail.com Webbplats: krs-skrot-och-metall-ab.business.site

HUSVAGNSSERVICE I KALMAR

För att få så mycket glädje som möjligt av din husvagn eller husbil är det viktigt att du kommer till en trygg och professionell verkstad som hjälper dig i god tid innan det bär iväg. Hos Håkan och Joakim Rydkvist på HJ Fritid i fräscha, luftiga lokaler i centrala Kalmar får du som kund hjälp med bodelsservice, skadereparation, gasoltest och mycket mera. Skulle ett problem uppstå under din vistelse på camping så rycker HJ Fritid ut och lagar och hjälper dig på plats med din husvagn eller husbil, en unik tjänst för att göra det så enkelt och smidigt som möjligt för dig som kund.

Med bred kunskap och lång erfarenhet hjälper HJ Fritid dig inte bara med reparationer och husvagnsservice i kalmar utan också med bekväm försäljning av husvagnar och husbilar. Du som ska sälja din husvagn lämnar in den hos HJ Fritid där den får gå igenom en grundlig kontroll och eventuella reparationer, så att köparen sedan får garanti vid köp.

Här lämnar du också in båtsläp, hästt ransport, personbilar och övriga fordonstyper i trygga professionella händer.

– De allra flesta kommer in till oss under april inför säsongen, men det är bra om man har möjlighet att komma på hösten och vintern för att kunna lägga ner den tid som behövs med din husbil eller husvagn säger Håkan Rydkvist.

Mer omfattande arbeten och försäkrings skador planeras in och om det skulle uppstå mindre problem på vägen under semestern hjälper HJ Fritid gärna till om det är möjligt.

HJ FRITID AB

Adress: Franska vägen 19, 393 56 Kalmar

Telefon: 0480-205 35

E-post: info@hjfritid.se

Webbplats: www.hjfritid.se

34 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 MOTOR & TRANSPORT HJ FRITID AB

Håkan och Joakim Rydkvist bestämde sig för att tillsammans starta eget när den perfekta möjligheten plötsligt dök upp och nu finns HJ Fritid i fina lokaler centralt placerade nära bilprovningen i Kalmar.

– Vi har glada och positiva kunder, även om de har problem så är de glada att vi kan hjälpa till. Att ha husvagn är ju ett intresse och inte ett måste menar Håkan och Joakim på HJ Fritid. Kunderna kommer från Kalmar med omnejd men även från Stockholmsområdet och uppåt i landet. Många som semestrar på Öland passar då på att komma in till oss i Kalmar när de har vägarna förbi.

Far och son bestämde sig för att slå ihop sina erfarenheter och kunskaper, det blev då till HJ Fritid AB. Det gemensamma intresset, sedan långt tillbaka i tiden, av mekanik, fordon och motorer kommer väl till hands i dagens verksamhet.

– Tjusningen med jobbet är att det kan komma in en äldre vagn utan teknik och i nästa stund kommer det in en helt ny vagn fylld av modern teknik så det gäller att hänga med i utvecklingen och ha ett brett spektrum av kunskaper, förklarar Håkan och sonen Joakim instämmer.

På HJ Fritids hemsida hjfritid.se hittas all information om vilka tjänster och produkter som erbjuds.

35 ENTERPRISEMAGAZINE.SE MOTOR & TRANSPORT HJ FRITID AB

RESPO SLÄPVAGNAR

Isak Ekström har jobbat med släpvagnar i tolv år och har nu tillbringat de sista sex åren på Respo. Respo har idag byggt upp ett stort sortiment av högkvalitativa släpvagnar, båt- och jetskitrailers, fordonstransporter, skåpvagnar och maskin- och entreprenadsläp. I Norden är kedjan Respo en marknadsledande aktör och har ett utbud med stor tanke bakom pris, funktion och komfort.

36 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 MOTOR & TRANSPORT RESPO AB

Isak började redan som femtonåring att arbeta med olika typer av släpvagnar i Uppsala och det råder ingen tvekan om att det intresset finns kvar än idag. Han är idag verksamhetschef på dotterbolaget Respo som nu har två anställda. Siktet är inställt på att bli fler i teamet inom kort. Respo grundades i Estland och första land att exportera till var Finland och därefter Sverige och Norge. Idag finns det 72 återförsäljare i hela landet, från Ystad till Kiruna.

När man ska köpa exempelvis en släpvagn eller en båttrailer så är det viktigt att hålla koll på två olika saker, vagnen ska vara av hög kvalitet och den ska hålla länge då vagnarna i regel har femton till tjugo års användning framför sig berättar Isak på Respo.

I nuläget så är det svårt att få tag på begag nade släp- och transportvagnar på marknaden då de går åt väldigt fort och det kan vara ännu knepigare att hitta en begagnad vagn som faktiskt uppfyller just dina behov.

Våra släpvagnar sticker ut på marknaden med egenframtagna innovativa funktioner som inte finns hos andra återförsäljare. Till exempel så har våra båttrailers en unik funktion som gör att du kan sjösätta och dra upp båten enkelt helt på egen hand samt så ligger båten som i en vagga. Detta för att den ska ligga skyddad och så bra som möjligt under transporten säger Isak.

Alla olika typer av släp-och transportvagnar används inte varje dag och står oftast stilla hemma under längre perioder och därför så kan det vara bättre att satsa på en obromsad släpvagn så att inte bromsarna inte låser sig av stillaståendet. För att få det mesta utav din transportvagn så är det även viktigt att tänka på vilken storlek som man faktiskt behöver i längden, och i vilket syfte du kommer att använda vagnen.

Som varumärke vill vi på Respo växa till sammans med våra återförsäljare och nå ut till fler privatkunder, då främst med fritidssläpen som exempelvis våra båttrailers som har blivit väldigt populära på marknaden förklarar Isak.

Respo har blivit något utav en trendskapare genom sina innovativa och högkvalitativa trailers. De testar alla sina släp och trailers regelbundet för att driva utvecklingen och säkerheten framåt hela tiden. Respo har ett unikt utbud av egenframtagna lösningar som exempelvis deras Mini-Caravan som fungerar som ett multifunktionellt och kompakt minihem som passar utmärkt för den äventyrlige.

Respo har växt varje år och planerna är att fortsätta med det. Våra släp är inte kostsamma att äga och de har ett mycket bra andrahands värde på marknaden avslutar Isak.

RESPO

Adress: Gamla Uppsala 39 (F16), 755 94 Uppsala Telefon: 0703-11 92 54

E-post: info@respo.se

Webbplats: www.respo.se

37 ENTERPRISEMAGAZINE.SE MOTOR & TRANSPORT RESPO AB

VERKSTAD FÖR ATV OCH ALLSERVICE I NORA

Hos ATV & Allservice AB kan man lämna in mopeder, fyrhjulingar, gräsklippare, skog- och trädgårdsmaskiner, cyklar och många fler mindre fordonstyper för service och reparation. Med sitt stora intresse och sina omfattande kunskaper kring fordon samt mindre motorer erbjuder de professionella tjänster av en mycket hög kvalitet.

Den före detta lastbilschauffören och bilmekanikern Nicklas Haglund har sedan tidig ålder haft en förkärlek till fordon, bilar och motorer. Han tröttnade dock snabbt på att skruva med fordon och utbildade sig då till lastbilschaufför och började att hyra ut sig och hoppa runt mellan olika åkerier. Så småningom så kom intresset för motorerna upp till ytan, än en gång. Nicklas startade då sin egna verkstad för skog- och trädgårdsmaskiner.

- Allt startade som en hobbyverksamhet vid sidan om arbetet som lastbilschaufför. Men jag fick ganska fort gå över till att satsa helhjärtat på verkstaden här i Nora då kundkretsen växte sig större och större på kort tid berättar Nicklas.

Under resans gång med den nya verkstaden så fick Nicklas upp ögonen på en helt annan typ av motorcross som skulle komma att konvertera honom helt, från att vara upptagen med de klassiska bensinmotorerna till de mer miljövänliga och lättskötta elmotorerna.

- När jag provade dessa elcrossar för första gången så blev jag frälst direkt. Jag gick från att vara lite emot de eldrivna motorerna till att helt och hållet älska dem mer än de bullrande och luktande bensinmotorerna som jag en gång brann för säger Nicklas.

Det råder ingen tvekan om att Nicklas på ATV & Allservice AB i Nora kan det han gör

ATV & ALLSERVICE

Adress: Industrivägen 1, Nora, Sweden

Telefon: 073-833 83 31

E-post: info@atvallservice.se

Webbplats: www.atvallservice.se

och gör det med största möjliga omsorg. Han är också helt övertygad om att dessa elektriska crossarna är nästa grej och inte bara ur miljöaspekt.

- Om du håller full gas hela tiden så behöver du ladda efter en till två timmar, håller du 45km/h så kommer du istället femton mil innan du måste ladda igen. En annan positiv aspekt är att elcrossarna har mindre delar att byta ut och är lättare att reparera vilket betyder att det innebär mindre underhåll än en vanlig cross. Den enda oljan som behöver bytas ut är växellådsoljan förklarar entreprenören och den hängivne fordonsmekanikern Nicklas.

Planerna för ATV & Allservice AB är att göra rum för en försäljningsdel där Nicklas kan ta in nya och begagnade fyrhjulingar samt förmedla diverse mindre fordon och maskiner. Att förmedla fordon är något som Nicklas verkstad redan har rätt till att göra enligt bolagsverket vilket också talar för att detta kommer att förverkligas inom en snar framtid.

- Jag ser fram emot att anställa en fordon sintresserad kille till så att jag kan vara ute på säljgolvet samt testa och hitta nya produkter. Jag vill förmedla samma upplevelse kring elcrossarna och sprida medvetenheten kring eldrivna motorer berättar Nicklas på ATV & Allservice AB i Nora.

38 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 MOTOR & TRANSPORT
ATV & ALLSERVICE
39 ENTERPRISEMAGAZINE.SE MOTOR & TRANSPORT ATV & ALLSERVICE

KOMPLETT VERKSTAD FÖR REPARATION OCH SERVICE I SÖDERTÄLJE

I Södertälje hittar du alltiallo-verkstaden PMR Group AB som säljer däck och reservdelar, står för service samt reparation av personbilar såväl som tunga fordon och entreprenadmaskiner. Om du har fått plåtskador så hjälper de även till med detta och mycket annat.

Mannen som startade firman PMR Group AB för fyra år sedan heter Risto Paavilainen och har mekat med bilar ända sedan sin barndom.

- Jag har varit i den här branschen i trettio år för att jag ledsnade på att arbeta inom andra stora och stressiga verksamheter. 2018 valde jag att istället satsa på att starta eget berättar Risto.

PMR Group AB vänder sig till både privatpersoner och företag såsom bygg-och entreprenadfirmor och åkerier.

De reparerar och utför service på bilar, lastbilar och tunga maskiner samt hjälper dig att hitta rätt däck och reservdelar i deras sortiment.

Om oturen skulle vara framme så åker PMR Group AB ut och hjälper dig på plats, privatkunder som företagskunder, dygnet runt. Risto ställer upp med kort varsel och kör ut med sin servicebil med samtliga redskap för att ta sig ann vilket problem du än må ha stött på med din bil eller lastbil ute på vägen.

Väl inne i verkstaden finns det inte heller så mycket som begränsar tjänsterna som kan utföras på PMR Group AB. Det är mer eller mindre endast tiden som sätter ramarna för det.

- Finns tiden så finns möjligheten till allt och vi håller det som vi lovar. Min akilleshäl är att jag inte kan säga nej förklarar Risto som är grundaren av den minst sagt mångsidiga verkstaden i Södertälje.

Risto vill finnas till hands för alla med sin långa erfarenhet inom allt som rör bilar, fordon och maskiner som givit honom stor kännedom för att lösa de allra flesta arbetsuppgifterna i branschen.

- Våra kunder litar på oss och PMR Group AB har lyckats med att skapa ett gott rykte under en mycket kort tid som egen verkstad säger Risto.

Det goda orden kring den betrodda verksta den bland privatkunder och företagskunder i Södertälje sprider sig snabbt och hans kundkrets fortsätter att vidga sig. Här får man genast den betryggande känslan av att PMR Group AB utför kvalitativa arbeten där de inte tummar på den personliga servicen för varje kunds behov, dygnet runt.

40 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 MOTOR & TRANSPORT
PMR GROUP AB
41 ENTERPRISEMAGAZINE.SE MOTOR & TRANSPORT PMR GROUP AB PMR GROUP AB Adress: Balticvägen 3, 151 38 Södertälje Telefon: 0764-13 76 55 E-post: pmrgroupab@gmail.com Webbplats: www.pmrgroupab.com

DIN FLYTTFIRMA FÖR UTLANDSFLYTT OCH INRIKESFLYTT

Det är en hel del att tänka på när man ska flytta och det finns mycket som kan gå i kras. Wikis Transport AB vet hur man sköter en flytt på allra bästa sätt. De tar hand om varje steg med att transportera dina tillhörigheter från dörr till dörr.

Tillsammans med Mirkka International Moving AB, som skräddarsyr kort- och långdistansflyttar, så tar de tryggt hand om dina saker och ser till att dom hamnar på rätt plats på överenskommen tid.

Det är alltid skönt att kunna ta med sig sina personliga saker, speciellt när man ska flytta till en helt ny plats. Det spelar ingen roll om man ska genomföra en utlands flytt eller in inrikesflytt, det är fortfarande lika viktigt att sakerna kommer fram hela och i tid.

Alla flyttar har lika värde för oss och ska hanteras på samma, proffsiga sätt förklarar Mikael Wikström som startade flyttfirman Wikis Transport AB för 6 år sedan.

Mikael började redan som sextonåring att arbeta med att flytta saker från A till B då han jobbade med att hämta gåvor för stadsmissio nen. När han sedan tog sitt körkort så klev han över till flyttbranschen för 27 år sedan där han fastnade för yrket och är kvar än idag.

Det absolut bästa med det här yrket är att man får se sig om i världen och man kan aldrig riktigt veta vart man kommer hamna. Den längsta flytten jag som tagit hand om var nog till Aten i Grekland berättar Mikael.

Så långt som det finns vägar så kan Wikis Transport AB transportera dina saker på ett tryggt sätt inom den bestämda tidsplanen. De ser sköter hela flytten med allt från att packa ner dina saker rätt, lasta in i släpet, köra det till det nya stället för att sedan packa upp och montera ihop möbler och mycket mer.

Mikaels flyttfirma tar hand om alla sorters behov du kan tänkas ha när det kommer till att flytta.

Många av våra kunder väljer att packa allt själva så kommer vi för att bära och lasta in i bilen. Antingen så tar vi hand om i princip hela flytten eller så hjälper vi kunderna med vissa delar av flytten säger Mikael.

42 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 MOTOR & TRANSPORT WIKIS TRANSPORT AB

Wikis Transport AB tar sig an både stora och små uppdrag, allt från flera mindre flyttar tillsammans som en last till ett helt ekipage som kan krävas för de riktigt stora husen.

Uppdragen kan även bestå utav att det kommer containrar från Thailand eller USA som vi ska hämta och sedan leverera hos kunden här i Sverige berättar Mikael.

Liksom inom alla andra branscher så finns det självklart även utmaningar för flyttföretagen.

Det kan handla om porslinssamlingar, dyra tavlor, kristallkronor och andra ovärderliga saker som vi behöver emballera och packa in på bästa sätt för att förhindra skador på lasten under resans gång säger Mikael.

Utöver detta så är det en hel del att tänka på innan man ger sig iväg med flyttlassen, dessa avgörande detaljerna reder Mirkkas Internatio nal Moving AB ut.

Wikis Transport AB arbetar som unde rentreprenör till frun Mirkkas företag såväl som många andra företag som inte äger egna lastbilar eller som helt enkelt saknar lastbilschaufförer.

Vi vill hålla oss flytande i branschen med konkurrensen som kommer mer och mer. Detta gör vi genom att hålla hög kvalitet på utförda arbeten, skräddarsydda flyttlösningar och fortsatt trygga kunder säger Mikael avslutningsvis. WIKIS TRANSPORT AB Adress: Vitmossevägen, 554 75 Jönköping Telefon: 070-820 57 71 E-post: wtab@europe.com

43 ENTERPRISEMAGAZINE.SE MOTOR & TRANSPORT WIKIS TRANSPORT AB

INTERNATIONAL REMOVALS AND STORAGE SERVICES

Mirkka International Moving AB offers long distance and international removals. This ambitious moving company takes full responsibility when it comes to making your move safe and on time, even if you’re moving overseas. In order to make your move as uncomplicated as possible for you and your family, Mirkka International Moving AB takes care of all the details with moving over sea, road and through flying.

After twenty-four years in the moving business Mirkka Wikström finally decided to start her own moving company Mirkka International Moving AB, where she could focus on what she truly does best, which is managing long distance removals for her clients all over the world. Through her long experience in the business, her company has lended a safe helping hand to many clients since 2015. Mirkka International Moving AB, together with Wikis Transport AB, takes care of long-distance removals that require shipping and transporting your household goods through road, air and boat transports.

Mostly we do our transportations by road. Road transportations is where our best knowledge and longest experiences lies, Mirkka

who is the owner of Mirkka International Moving AB explains.

Through solid knowledge and broad expe riences within the moving business, Mirkka herself as well as her educated staff does their very best to make your move as easy as possible. Mirkka International Moving offers you as a client an overall solution where they send staff out to carefully pack your belongings, loading on the truck, transporting to the new location and then unpacking it for you.

Whether you’re moving within Sweden or all of Europe, they make all the arrangements to fit your scheduled move, safe and on time. If needed, Mirkka International Moving AB arranges a scheduled house cleaning after all your things have been packed and moved as

44 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 MOTOR & TRANSPORT / INTERNATIONELLT
MIRKKA INTERNATIONAL MOVING

well.Our clients often tell us that it shows that we know our job very well and that they can leave their personal belongings to us, knowing that we will handle it with great care, says Mirkka.

Before Mirkkas journey as an entrepreneur began back in 2015, she worked with other well-known and established moving companies in Sweden where she learned the removal industry. These were big moving companies with connections and collaboration all over the world, especially Europe.

When my most long term and dearest colleague retired I suddenly felt a bit lost and lonely. That’s when I decided to take a different turn in life and started Mirkka International Moving AB. Our collaboration partner in London told me to keep it simple, that's why I chose my first name as the company's name. I think that's why it has been so easy for both our Swedish and international clients to find us, Mirkka states.

Even though Mirkka International Moving AB is fairly new as a company, it holds over thirty years of experiences and solid competence within the staff as well as their collaboration partners. Together they provide a safe and sound overall moving solution.

MIRKKA INTERNATIONAL MOVING

Adress: Sommarvägen 16, 554 94 Jönköping

Telefon: 036-730 30

E-post: info@mirkkainternationalmoving.com

Webbplats: www.mirkkainternationalmoving.se

45 ENTERPRISEMAGAZINE.SE MOTOR & TRANSPORT / INTERNATIONELLT
MIRKKA INTERNATNIONAL MOVING

MÅNGSIDIG FORDONSSERVICE

I SIGTUNA KOMMUN

Vi träffar Pontus Lindberg som driver en populär verkstad i Karby sedan 3,5 år tillbaka. Hit kommer kunder med sina bilar, släpvagnar, vattenskotrar men även andra jobb som till exempel en reparation av en motorsåg. I verkstaden i Karby utförs större reparationer som motorrenoveringar men även mindre jobb som bromsbyten, service och lagning av rostskador. Med gedigna kunskaper, en bred erfarenhet och med det brinnande intresset av att meka med fordon sedan Pontus var tolv år gammal så kan du med andra ord förlita på att dina fordon blir väl omhändertagna.

Väl på plats på Pontus Lindberg For donsservice så upplever man snabbt att han har en stor variation av kunskaper inom fordon och motorer.

Man ser i ett kvickt svep att kunder lämnat in allt ifrån vattenskotrar, bilar, fyrhjulingar till en röd blänkande Ferrari.

- Det har kommit naturligt för mig att meka med motorer och annat sedan barnsben.

Det har till och med hänt att jag har svetsat ihop en ljuskrona åt en kund, har man bara inställningen att försöka se lösningarna istället för att leta efter problemen så kommer man ganska långt med bara det i ryggen säger Pontus Lindberg.

Omfattande kunskaper och erfarenheter har

banat väg för verkstadens goda renommé och de goda omdömena fortsätter att färdas från mun till mun.

Den breda kundkretsen kommer från många olika håll runtom Knivsta ,Märsta och vissa kunder åker långväga för att de har fått goda rekommendationer från Pontus tidigare kunder.

- Att kunderna känner en trygghet och att man har en servicekänsla spelar en stor roll i att kundkretsen fortsätter att växa.

För att få en bra kvalité till humana priser så åker kunden gärna den där extra biten förklarar Pontus vidare.

På grund av en snabbt ökad efterfrågan av hans tjänster så finns det planer på att anställa

ny personal inom kort och Pontus verkstad i Karby kommer även inom en snar framtid att erbjuda helt nya tjänster, såsom plåt och lackarbeten.

- Framtidsvisionen är också att hitta en större lokal som är bättre anpassad för lastbilar, traktorer och andra större fordon avslutar Pontus Lindberg med en entusiasm som avslöjar den drivna entreprenören bakom verkstaden.

PONTUS LINDBERG FORDONSERVICE AB

Telefon: 0704-86 61 89

E-post: pontus@lindbergs-fordonservice.se

Instagram: plindberg_fordonservice

46 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 MOTOR & TRANSPORT PONTUS LINDBERG FORDONSERVICE AB

NYA OCH BEGAGNADE HUSBILAR I VALSKOG

Företaget Albins Husbilar AB har funnits i Valskog sedan 2010. De har gått från att sälja entreprenadmaskiner till husbilar och husvagnar. Här får du bekymmersfri hjälp med det allra mesta som rör din husvagn eller husbil. Nya och begagnade husbilar samt husvagnar finns till försäljning. Här kan du exempelvis hitta märken som Carthago och Sveriges mest sålda husbil Adria.

Sedan dörrarna slog upp så har företaget rullat på bra och det resulte rade i att Albins Husbilar AB blev utsett till regionens gesällföretag år 2015.

Företagets platschef, Magnus Sandin, har varit med från start när man började köpa in och sälja begagnat. Idag är firman auktoriserad återförsäljare av bland annat populära märken som Adria och Carthago. De erbjuder därför ett brett sortiment av både nya och begagnade husbilar och husvagnar.

Vi köper in det mesta så länge det inte är för gammalt eller slitet. Alla husvagnar och husbilar måste kunna uppfylla de garanti-krite rierna som vi har för att få sälja vidare förklarar Magnus.

Mobilt boende är något som en stor del av den svenska befolkningen använder sig av under semesterperioden. Flexibiliteten av att

kunna välja vart man vill åka och samtidigt ta med sig sitt eget personliga utrymme lockar allt fler människor.

För att möta framtidens behov av efter marknad har man satsat stort på att bygga upp en serviceverkstad på plats där de tar hand om allt från enklare service och reparationer till större skadereparationer och lackering. Albins Husbilar kan även stå till tjänst när det kommer till installation av olika tillbehör och uppgraderingar i deras verkstad. Här gör de det smidigt för dig som kund genom att lösa allt från beställning till installation på plats.

Då försäljningen av fritidsfordon vuxit så starkt i många år så är eftermarknaden en mycket viktig del i vår satsning framåt. Våra kunder har insett vikten av att investera i sådant som man får glädje av. Husvagnar och husbilar är just en sådan investering vilket också innebär

att kunden är mån om sitt fordon. Man är noga med att serva och reparerar om olyckan varit framme säger Magnus.

Då Albins Husbilar är auktoriserade åter försäljare så kan du lita på att du får rätt delar av hög kvalitet som monteras av professionell personal med många års erfarenhet och gedigna kunskaper.

ALBINS HUSBILAR

Adress: Arbogavägen 314, 731 60 Valskog Telefon: 0221-76 00 55

E-post: info@albinshusbilar.se Webbplats: www.albinshusbilar.se

47 ENTERPRISEMAGAZINE.SE MOTOR & TRANSPORT ALBINS HUSBILAR

BILSERVICE I BÅLSTA

Vi har träffat kollegorna Diaa och Ali, entreprenörerna bakom Håde Bilservice Autoexperten. Företaget gjorde en storsatsning precis när pandemin tog fart då kollegorna bestämde sig för att överta grannarnas verkstadslokal och expandera. Så förutom att erbjuda service och reparationer av vanliga personbilar så kan de nu också satsa fullt ut på husvagnar och husbilar av olika märken.

Redan efter första halvåret så var Diaa´s verkstad för bilar och husbilar i full rullning. Ursprungligen är ingen av dem mekaniker utan de började resan genom att ta in skickliga mekaniker. Därefter tog Diaa några steg med utbildningar inom yrket.

Vi började i princip från noll och kämpade oss sakta framåt, vilket vi lyckades med trots att en pandemi bröt ut berättar Diaa som tillsam mans med sina kollegor driver verkstaden där du som kund tryggt lämnar in din husbil eller bil för service och reparation.

Kunder väljer att komma hit till Håde Bilservice för att de känner sig trygga med att lämna sina bilar och husbilar på verkstaden, de vet att de alltid får den optimala servicen och ett trevligt bemötande. De kvalificerade mekanikerna erbjuder allt inom service, däck, ac-service och framvagnsinställningar.

För två år sedan så fick verkstaden en kvalitetsstämpel då de fick förfrågan om ansluta sig till kedjan Autoexperten. Att få bli en del av Autoexperten var ett stort kliv framåt i rätt riktning för Håde Bilservice.

Kunden ska alltid vara nöjd oavsett om vi förlorar eller inte på arbetet, det är det allra vik tigaste. Vi erbjuder service och reparationer av samma höga kvalitet som märkesverkstäderna, fast till bättre priser. Vi använder oss även av samma original som dem gör säger Ali.

Med tidn så har Håde Bilservice lockat flertalet större företagskunder förmedlar deras tjänster till sina kunder. Ett exempel på stora aktörer inom bilbranschen som har valt att arbeta med Håde Bilservice är Skokloster husbilar och Solheims Husbilar.

De valde oss för att serva deras bilar och husbilar. När man köper en husbil hos Solhems Husbilar så är den servad av oss förklarar Ali.

Planen var inte att de skulle nischa sig på just husbilar men allt fler kunder med husbilar vända sig till Håde Bilservice för att få en garanti och kvalitetsstämpel av den auktorise rade verkstaden här i Bålsta.

Ett mål för verkstaden, som de arbetar mot just nu, är att bli en del av Fiats ”Fiat Professio nals” inom kort. Trots att de har hittat sin nisch så är bilar och husbilar av alla märken välkomna till verkstaden.

Du som har Volvo behöver inte åka till Enkö ping för att serva din bil utan du är välkommen till oss för samma kvalite till ett förmånligare pris säger Ali. Det är väldigt uppskattat av våra kunder att man kan göra en service på sin Volvo i Bålsta.

Alla 30 punkter kontrolleras under en service, sedan får du ett kostnadsförslag där du blir informerad om vad som eventuellt behöver göras. Behöver du besiktiga din bil går detta att göra hos bilbesiktningen som ligger precis intill verkstaden, då i samband med din tid för service hos Håde Bilservice.

Detta är något som brukar vara mycket uppskattat då du som kund sparar både tid och pengar.

Vi utför bra service och lite till, utan extra kostnad. Det gör inte så stor skillnad för oss men kan göra en stor skillnad för den enskilda kunden förklarar Ali.

Eftersom att deras verkstad ligger precis vid E18 så kan de även hjälpa dig som råkat ut för akuta problem under din resa. Detta är något som de gör utöver sin ordinarie arbetstid och bärgarna vet att de kan kontakta dem vid akuta situationer. Håde bilverkstad har byggt sig ett gott rykte och en nöjd kundskara genom

personlig service, ärlighet och högkvalitativa tjänster.v

HÅDE BILSERVICE AB AUTOEXPERTEN

Adress: Vikingavägen 2, 746 50 Bålsta

Telefon: 017-13 11 16

E-post: info@hadebilservice.se

Webbplats: www.hadebilservice.se

48 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 MOTOR & TRANSPORT HÅDE BILSERVICE AB AUTOEXPERTEN

MYSIGT KAFÉ MED HEMBAKAD HÅLLBARHET

Med stor omtanke bakom de handplockade råvarorna som används i bakningen och matlagningen så har Kafé Lilly i Bålsta något smarrigt för varje tillfälle. Menyn består av allt från lättare luncher till bakverk, matiga mackor, bullar, sallader, pajer, soppor och sist men inte minst de populära räkmackorna som har blivit en storsäljare i Bålsta. Kafé Lilly erbjuder även catering från en smalare meny.

Madeleine Ghanatis barndomsdröm som alltid funnits med henne gick i uppfyllelse när hon fick chansen att öppna ett alldeles eget familjärt och mysigt kafé i Bålsta.

Jag måste göra det här nu, jag kan inte skjuta mer på den här drömmen, tänkte jag när omständigheterna tvingade mig att omvärdera min dåvarande situation och möjligheterna att ta detta steg öppnade sig.

Att äntligen ha tagit det steget kändes både läskigt och jättekul berättar Madeleine som slog upp dörrarna till Kafé Lilly för ungefär ett halvår sedan.

- Allt som vi gör här görs verkligen med omtanke och kärlek.

Vi tillverkar mat som vi kan stå för på bra råvaror.

Därför vill vi hålla menyn smal och av hög kvalitet men då och då slänger vi in en utmanare på vår meny för variationens skull förklarar Madeleine vidare.

Det goda ryktet om Kafé Lilly spred sig snabbt från mun till mun och Madeleine fick en rivstart utan dess like.

I dag kommer kunder hit till kaféet för att avnjuta deras matigare mackor, olika varianter på sallader eller soppor till lunch och en del slår sig ner för att ta en gofika med bullar, bakverk och kakor. Allt förutom landgångsbrödet till smörgåstårtorna görs från scratch här på Kafé Lilly med ambitionen att använda så mycket lokalt och hållbart producerade ingredienser för att kunderna ska få så rena produkter som möjligt till ett stående sortiment.

Det var via kontakter som fick hon tips om lokalen som tidigare varit en måleriaffär, det fanns mycket jobb att göra för att anpassa lokalen till den nya verksamheten som nu skulle ta form här i Bålsta.

Madeleine smygöppnade Kafé Lilly i slutet av februari 2022 kring fettisdagen och förväntningarna kring det nyöppnade kaféet överträffades sannerligen.

Det var självklart en omöjlig uppgift att försöka förutspå efterfrågan direkt när man precis har öppnat upp en ny verksamhet.

Men efterfrågan blev över förväntan och jag fick stå och rulla semlebullar hela den dagen skrattar Madeleine.

- I framtiden ser jag gärna att vi har en brödhylla här på Kafé Lilly med ett sortiment av färskt bröd varje dag, i en större utsträckning än det vi har att erbjuda idag säger Madeleine.

- Det är en balansgång med att tillgodose efterfrågan och önskemål och att samtidigt lita på vad man vill stå för som entreprenör.

För mig är det otroligt viktigt att jobba smart och att ha ett utbud av hembakade, rena produkter berättar Madeleine avslutningsvis.

49 ENTERPRISEMAGAZINE.SE REDAKTIONELLT - MAT & DRYCK
KAFÉ LILLY

ENKEL OCH NYTTIG MAT FÖR ALLA

Övervikt och fetma är ett av våra allvarligaste folkhälsoproblem. I dag har hälften av alla vuxna män, drygt en tredjedel av alla kvinnor och vart femte barn övervikt eller fetma. Bara hälften av våra svenska barn äter den rekommenderade mängden grönsaker och frukt vilket är 400 gram per dag.

Denna dystra verklighet väckte Martina Jönssons engagemang i dessa frågor och idag är Martina en utbildad kostekonom och folkhälso vetare med inriktning inom mat och hälsa som också är hennes största intressen.

Martina driver företaget Matlabbet, där hon presenterar handfasta råd som är baserade på vetenskaplig fakta, hur vi kan få både våra medarbetare, kollegor, våra barn och oss själva att äta bra mat utan att krångla till det.

Hon ger många tips på hur man kan leka, experimentera och nästan lura i barn nyttig mat och samtidigt utforska nya smaker och

inspirera både föräldrar och pedagoger att bli bättre förebilder för de yngre.

Vi måste prata om bra matvanor tidigt med barnen och för att nå fram till dem behöver vi på ett lekfullt, men pedagogiskt, tillvägagångs sätt lära både barn och vuxna att hälsosam mat inte behöver vara komplicerad eller tråkig, säger Martina Jönsson.

Hon föreläser gärna om både smak och sensorik, då det handlar om att uppleva maten med alla sina sinnen.

Grundkonceptet är att bra mat för hälsan inte handlar om en massa förbud och regler. Det

50 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 MAT & DRYCK MATLABBET

handlar om att skapa goda vanor som i sin tur bygger hälsosammare vardagsrutiner, förklarar Martina.

I dagens läge når varken vi vuxna eller våra svenska barn och ungdomar upp till de rekommendationer vi har rörande mat och fysisk aktivitet och Martina bestämde sig för att vara en del av lösningen på Sveriges folkhälsoproblematik.

Martina jobbar flexibelt runt om i hela landet och föreläser på bland annat förskolor, skolor och idrottsföreningar. Hon bygger mycket av sina föreläsningar kring sitt koncept Matlabbet, som handlar om att bli medveten om sina sinnen, att se maten som ett pedagogiskt verk tyg i verksamheten och att experimentera med frukt och grönsaker för att hitta matglädjen.

I sitt koncept Matlabbet har Martina involverat barn som utvärderat hennes matexperimenten öppet och ärligt, och hon är övertygad om att det är tack vare barnens ärlighet som hon har tilldelats flera priser för sitt arbete.

Martina Jönsson är inte bara föreläsare och instruktör i bland annat yoga, utan också barnboksförfattare som tilldelats flertalet priser, däribland “Världens bästa kokbok för barn” 2018 i Gourmand Word Cookbook

Awards som då hölls i Kina, pris för Årets Svenska Måltidslitteratur 2017 och även Hallands Akademis pris 2018.

Martina har även tävlat i den nordiska mattävlingen Embla där hon representerade Sverige med sitt koncept Matlabbet i kategorin ”Bra mat för barn och unga” och hon har även blivit omnämnd ett flertal gånger i media för sitt gedigna engagemang kring bra mat för barn.

Boken “Matlabbet goda experiment för hungriga barn” bjuder på goda och spännande recept, men framförallt på en mängd enkla men effektfulla experiment där man måste använda sina sinnen för att utforska smakernas fantastiska värld.

Matlabbet är ett roligt hjälpmedel för att upptäcka nya smaker, och köket är den perfekta platsen för att experimentera och ha roligt tillsammans. Vet du vad ett guttaperka-ägg är eller hur en lila morot smakar? undrar Martina med glimten i ögat.

Martina har även tagit fram brädspelet ”Kryddresan” där man ger sig ut på uppdrag för att leta reda på kryddor till din kryddblandning som gömmer sig i de 12 olika regionerna runt om i världen. Varje region har tillhörande faktakort om typiska frukter och grönsaker samt information om regionens matkultur och vilka länder som ingår i varje region.

Ett perfekt tillfälle att lära sig geografi, olika matkulturer och samtidigt uppleva och smaka på världens kryddor. Givetvis får man recept på de olika kryddblandningarna så att du kan blanda dem själv förklarar Martina Jönsson.

Martina håller föreläsningar, utbildningar,

kick off och workshops för både offentliga och privata företag och personalgrupper där hon på ett inspirerande och engagerande sätt pratar fakta om kost & hälsa, sömn, stress, motion och motivation.

”Är det möjligt att ta igen förlorad sömn?” eller ”Hur kommer man igång med träningen” är några av de frågor som besvaras under före läsningarna, och det allra viktigaste målet för Martina är att deltagarna får med sig handfasta råd och enkla tips för en hälsosammare vardag.

När man går ut från föreläsningen vet man vad man kan göra för förändringar och kan starta på en gång.

För vem vill inte bli piggare, gladare och samtidigt mer miljösmart? påpekar folkhälso vetaren och utbildaren Martina.

Hur du tar kontakt med Martina och mycket mer hittar du på matlabbet.se där du även kan köpa den prisbelönta boken “Matlabbet” och det inspirerande brädspelet “Kryddresan”.

MATLABBET

Telefon: 0733-90 16 52

E-post: matlabbet@outlook.com

Webbplats: www.matlabbet.nu

51 ENTERPRISEMAGAZINE.SE MAT & DRYCK MATLABBET

Pannkakorna tillagas på plats från grunden utifrån speciellt framtagna recept och endast högkvalitativa råvaror används. Allt för att bästa smak samt konsistens ska uppnås.

Du som gäst kan slå dig ner i snyggt inredda lokaler med gott om sittplatser, omkring hundra stycken. Utöver det finns en mysig uteservering som kan avnjutas på sommaren.

En populär sommarprodukt som erbjuds året om är de unika glassrullarna, mer känt som Ice cream rolls. Man kan nästan göra denna goda produkt från vad som helst. Allt från Nutella, färska frukter, pistage eller varför inte ditt favoritkex?

Även om du är hungrig eller bara lite fika

DELIKATESSPANNKAKOR FÖR ALLA SMAKER

sugen så finns här garanterat något som faller dig i smaken. Pannkakorna finns till exempel i olika utföranden, smaker och storlekar. En standard pannkakstallrik innehåller förutom pannkakorna, jordgubbar, bananer, Nutella samt vaniljglass. Är du en av de få som inte gillar eller kanske kan äta Nutella så finns givetvis flera alternativ. Jordgubbssylt, mörk-, samt vitchoklad. Eller varför inte köra på som originalet, amerikanska pannkakor med sirap.

Vi har skräddarsytt en meny där vi hand plockat samt samlat allt det goda våra gäster vill ha. Trots det får vi ofta höra att vi har en för bred meny, skrattar ägaren Mohammed El Ahmed på Sweet House Café.

En del kommer in för att ta en fika, andra kommer till oss för att äta lunch och många ungdomar brukar komma in till oss på fredagar efter skolan.

Vi har en bred målgrupp med gäster i olika åldrar, förklarar entreprenören Mohammed som dagligen motiveras av att hålla gästerna nöjda. Med glimten i ögat är målet att varje gäst, ung som gammal lämnar vårt café med ett leende på läpparna.

Sweet House Cafés mål är att fortsätta hålla den höga kvaliteten samt gästnöjdheten samtidigt som menyn utvecklas.

“Vi vill hitta och kunna erbjuda det som folket älskar, inte bara gillar” är ett motto som kollegorna på Sweet House Café bär med sig i arbetet.

Det är inte underligt att Sweet House Café i Helsingborg fortsätter att locka nya gäster. Här finns något för alla, både för den unga samt äldre gästen. Utöver pannkakor från världens olika hörn erbjuds även, belgiska våfflor, smoothies, juicer, fruktsallader och fruktcocktails. Som namnet avslöjar så finns även ett brett kaffeutbud vars bönor rostas och mals på plats för att du ska få den bästa smakupplevelsen.

Att ha ett öppet sinne och stor fantasi är något som krävs för att kunna utveckla menyn. Detta är något som Sweet House Café har lyckats med sedan fyra år tillbaka. Sweet House Café finns inte bara mitt i centrala Helsingborg, är man fikasugen så hittar man även deras andra enhet på Väla köpcentrum som ligger utanför Helsingborg.

Man äter ju med ögat och det är otroligt vik tigt för oss att det inte bara är gott. Det ska även se vackert ut. Vår meny är även en upplevelse för sig. Vi testar oss fram hela tiden med olika ingredienser, toppings samt smaker. Allt för att det ska finnas något för alla och för att göra det goda ännu godare, berättar Mohammed El Ahmed avslutningsvis.

Sweet House Café, smaken av något oförglömligt gott!

CAFÉ SWEET HOUSE

Adress: Södergatan 18, 252 25 Helsingborg

Telefon: 0700-60 47 07

E-post: info@sweethousecafe.se

Webbplats: www.sweethousecafe.se

52 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 MAT & DRYCK
CAFÉ SWEET HOUSE

PIZZERIA I UPPLANDS VÄSBY

Italian Slice är pizzerian för dig som vill kunna välja från en mångsidig meny av pizza, pasta, kebab,sallad och grillrätter.

Restaurangen betraktas som en av de allra bästa pizzeriorna i Upplands Väsby. De håller öppet alla dagar i veckan och har luncherbjudande för alla gäster från måndag till fredag.

Erol Eken är en skicklig pizzabagare och har nu arbetat i över 20 år inom restaurangbran schen. Han inledde sin karriär inom branschen som diskare och därifrån har han utvecklats och startade egen restaurang år 2007.

Idag driver han tillsammans med en delägare pizzerian Italian Slice där de ofta fått höra från gästerna att de faktiskt har den bästa pizzan i Upplands Väsby.

Vi försöker att göra nytt hela tiden och följa utvecklingen. Samtidigt vill jag hålla den goda kvaliteten och använda mig av bra ingredienser och råvaror förklarar Erol på Italian Slice.

Erol berättar vidare att många som kommer till Sverige från andra länder runtom i världen tycker att den svenska pizzan är den godaste som de smakat.

Alla våra pizzor är goda men min personliga favorit är “Väsby Special” och den är mycket omtyckt bland gästerna också. För dig som kanske vill prova något helt nytt så kan jag rekommendera vår pizza som heter “Gringo” där bland annat en stark tacosås blandas med söt ananas. Vi har även en LCHF-variant av våra pizzor berättar Erol, pizzabagare och restaurangchef på Italian Slice.

En del pizzerior skyltar med stora menyer med många olika typer av rätter för att det ska finnas något för alla. Detta kan ofta resultera i att det inte läggs lika mycket hjärta och själ på alla dessa rätter som erbjuds.

På pizzerian Italian Slice i Upplands Väsby kan du lita på att kompetensen och erfarenheterna finns i köket för att kunna ge dig en utomordentlig mat-och smakupplevelse, oavsett vad du väljer från deras meny.

Kunder kommer hit för vår pasta och då är oxfilépastan en solklar favorit. Våra grillrätter är inget undantag. Vårt koncept är att behålla hög kvalitet både smakmässigt men också när det kommer till råvarorna och ingredienserna, genom alla våra rätter säger Erol.

I restaurangen är det ordning och reda

det rent och snyggt är något som prioriteras ute bland borden i restaurangen såväl som inne i köket.

På Italian Slice bjuds man på en upplevelse med smak och kvalitet i fokus där de finns något för alla. Just därför fortsätter restaurangens goda omdömen att sprida sig vidare från mun till mun.

ITALIAN SLICE

Adress: Centralvägen 6, 194 76 Upplands Väsby

Telefon: 08-590 888 65

Webbplats: www.italian-slice.se

53 ENTERPRISEMAGAZINE.SE MAT & DRYCK
ITALIAN SLICE

NÄRPRODUCERAD KVALITÉ MED KÄNSLAN FÖR SMAK

Alberts Restaurang välkomnar dig in på en smakupplevelse i en härlig atmosfär som en av de populäraste restaurangerna i Västerås. Här är alla råvaror lokalproducerade och handplockade för att kunna ge dig som gäst maträtter av absolut högsta kvalitét. På menyn hittas en mängd olika kötträtter, pizzor, fiskrätter och mycket mer. Alberts Pub och Restaurang har även dagens erbjudande och veganska maträtter.

Kennedy Demir & Rita, som är grundare av Alberts Restaurang, växte praktiskt taget upp i en restaurang.

Sedan barnsben så har familjen drivit res taurang berättar den rutinerade och självlärde kocken Kennedy.

Tidigare så ägde hans familj Västerås äldsta restaurang och väl där började Kennedys intresse för matlagning snabbt ta fart då han där fick äran att arbeta bredvid de stora kockarna. Men restaurangens miljö föll inte Kennedy i smaken då det kändes det som en fabrik där allt bara rullade vidare på samma gamla sätt.

För sexton år sedan så tog Kennedy och hans far över den gamla men fortfarande väl omtyckta restaurangen i Västerås. I sin tur så tog Kennedy & Rita själv över restaurangen två år senare på ett villkor.

Jag skulle få göra precis som jag ville utan någon input från min pappa om hur jag skulle sköta stället. Rätt målgrupp skulle nås med närproducerad, lokal mat på den helt nya menyn fortsätter Kennedy.

Totalrenoveringen av restaurangen satte igång. Det var ingen tvekan om att han var fast inställd på att helt ändra miljön och känslan i lokalen för att locka in gästerna av den rätta målgruppen. Även inriktningen på maten ställdes om från grunden.

Vi storsatsar på närproducerat kött som är handplockat för den bästa kvaliteten. Vi vill sponsra våra egna bönder och företag inom Sve riges gränser. För oss är det viktigt att pengarna och jobben finns kvar här i Sverige och inte är utspridda över hela världen förklarar Kennedy.

Hos Alberts Restaurang hanteras köttet på plats av skicklig kökspersonal för att säkerställa den goda kvaliteten och smaken. Här erbjuds

54 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 MAT & DRYCK
ALBERTS RESTAURANG

allt från hängmörat kött, entrecote, ryggbiff till T-bone steak.

Så fort vi har styckat köttet så vakuumpake teras den direkt, på så sätt blir den mör och fin och man håller bort bakterierna säger Kennedy.

Tack vare deras egna rökmaskin med kraftfulla fläktar som enkelt får bort röklukten så kan de röka sitt kött på plats. Alberts Restau rang röker idag även kött åt stora restauranger inne i city. Fisken och de handskalade räkorna kommer från en lokal fiskhandlare. Brödet till hamburgarna bakas av Kennedys bror på hans eget företag. Pizzorna som finns på menyn är lyxiga och tillverkas kärleksfullt med utvalda ostar, äkta italiensk salami, tomatsås, färskt kött och färska grönsaker.

De producerar till och med pizzakartongerna själva här i Sverige av ett hållbart och naturligt material.

De klassiska bruna pizzakartongerna som man får sin pizza i på de flesta pizzeriorna och restaurangerna tillverkas med en liten mängd diesel för att de ska hållas ihop bättre förklarar Kennedy.

Dagens kunder söker kvalitet och på Alberts Restaurang ska du som gäst kunna känna det i maträtterna som serveras. Något som har slagit stort är Alberts Restaurangs egna webbshop där de säljer sina helt egna produkter. Under julen så har exempelvis deras egenrökta julskinka, rökta prinskorvar samt rökta köttbullar blivit väldigt populärt.

Vår ambition är att öppna en ny lokal i city och för att på så sätt börja konkurrera med de stora namnen, med en väl nyanserad meny med ett stort fokus på kött och fisk avslutar kocken Kennedy.

ALBERTS RESTAURANG

Adress: Odensviplatsen 2, 723 41 Västerås

Telefon: 021-12 53 61

E-post: info@albertspub.se

Webbplats: www.albertspub.se

55 ENTERPRISEMAGAZINE.SE MAT & DRYCK
ALBERTS RESTAURANG

FÖRMODLIGEN HELSINGBORGS GODASTE SUSHI

Om du vill få en annorlunda smakupplevelse från det japanska köket som sticker ut i mängden så är restaurangen Zushi stället för dig. Här finns det en mängd olika japanska maträtter att välja mellan, däribland sushi, fisk, skaldjur, kött och diverse smårätter att kombinera för dig som vill smaka dig fram till din nya favoriträtt på menyn hos Zushi.

Bakom Zushis tre fina restauranger, två i Helsingborg och en i Malmö, står den kreativa och flitiga entreprenören Tung Bui. Hela hans ide om att bli restaurangägare härstammar till hans kärlek till de japanska smakerna, då främst sushi.

Tung har sin helt egna unika take på sushi och japas, det vill säga japanska smårätter. Detta har resulterat i otroligt många positiva recensioner på tripadvisor, där de idag ligger etta på listan över de 200 mest omtyckta sushirestaurangerna i Skåne. Mycket talar för att restaurangen Zushi förmodligen har den bästa sushin i Helsingborg.

Hantverket och kreativiteten bakom skapandet av sushi har alltid varit något som fångat mig. Jag testade de flesta sushiställena här i Skåne men saknade något som var bättre

och annorlunda. Därför startade jag Zushi berättar Tung.

Det går samma röda tråd genom hela menyerna på Tungs tre restauranger här i Skåne. Här hittar du garanterat något som du kommer att älska från den väl tilltagna menyn. Det finns olika variationer av japanska smårätter så som kött, fisk och skaldjursrätter. Zushi har även fullständiga rättigheter och kan därför rekommendera passande vin, öl, drink eller cocktail.

Inne i den japanska restaurangen så omfamnas man av en mysig, trendig miljö där lyx har blivit deras signatur med inrednings detaljer som sakuraträd, mycket speglar och silverdetaljer. Liksom presentationen och uppläggningarna av sushin så har man slagit på stort när det kommer till inredningen på Zushi.

På Tungs restauranger är det enkelt och smidigt att beställa, även för den oerfarna.

Det ska vara lätt för alla att beställa och därför har vi mycket bilder i våra menyer. Vi har även vår egna app där man snabbt kan lägga en beställning för hemkörning eller upphämtning

ZUSHI HELSINGBORG

Adress: Karlsgatan 1A, 252 24 Helsingborg

Telefon: 042-449 90 89

E-post: hbg@zushi.se

Webbplats: helsingborg.zushi.se

56 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 MAT & DRYCK
ZUSHI HELSINGBORG

säger Tung.

Kvaliteten på maten hos Zushi är något som fortsätter att locka fler och fler besökare från hela Skåne men även från Helsingör och Köpenhamn.

Deras unika sätt att göra sushi på är också en bidragande faktor till de goda omdömena.

Vi är kända för vårt sätt att göra sushi, många tror att sushi är en kall maträtt men vi använder oss av ljummet ris vilket ger en annan konsistens till sushin som gör att det smälter i munnen förklarar Tung.

Här används endast färsk fisk av toppkvalitet som kombineras med olika smaker för att ge dig den bästa matupplevelsen.

Det gäller att ha den kreativa ådran och att vara uppfinningsrik.

Det ska inte bara smaka bra utan det ska se

bra ut när du får din tallrik.

Man kan göra sushi på oändligt många sätt, därför brinner jag för sushi säger Tung.

Tung berättar vidare att det ska finnas en umamikänsla med sushin, när allt kombineras ska det smälta ihop vilket är något man ofta säger i Japan.

Detta tankesätt är något som all personal på Zushi är väl införstådda med då de får genomgå omfattande utbildning innan man får hantera och tillaga maten.

Jag får ständigt inspiration av att resa runt och själv utforska nya saker och jag lär mig mycket av mina kollegor som också är restau rangägare förklarar Tung.

Ambitionen för Zushis framtid är att expandera och öppna i flera städer samt att bli en väl etablerad franchisekedja.

Trots att det ibland är svårt att räcka till när man driver tre restauranger så ser jag mig själv öppna fler restauranger i framtiden berättar Tung som med kreativitet och stort engage mang driver Zushi i Helsingborg och Malmö.

ZUSHI OCEAN

Adress: Oceankajen 2, 25236 Helsingborg

Telefon: 042-449 00 90

E-post: ocean@zushi.se

Webbplats: ocean.zushi.se

57 ENTERPRISEMAGAZINE.SE MAT & DRYCK
ZUSHI OCEAN

BOLLBROLYCKAN I HELSINGBORG

När du kliver in i den varma och lite gåtfulla miljön i lokalen så kommer du snabbt att inse att detta inte är vilken vanlig krog som helst. Bollbrolyckan i Helsingborg välkomnar dig in för spektakulära och unika upplevelser, däribland temakvällar, krogshow, karaokebar, event och i år är det en helt ny show som sätts upp utav konceptet “Xperience - The Dinner Show” med en julinspirerad trerättersmeny.

Kvinnan som är hjärnan och hjärtat bakom Bollbrolyckan är Sabina Söder.

Hon är minst sagt en inspirerande person med lång och bred arbetslivs erfarenhet. Redan som 17-åring så hamnade hon utomlands där hon oväntat kastades in i karriären som sångerska och nästa år så kan hon fira 30 år som artist och producent.

Under tiden så har hon bland annat hunnit med att arbeta som lärare i 25 år och har även varit terapeut i 13 år. Sabina är definitivt en kvinna med fart och fläkt som har många bollar i luften vilket är något som hon får sin drivkraft av. Hon vill visa och inspirera fler kvinnor till

58 NOVEMEBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 FRITID & NÖJE BOLLBROLYCKAN

att våga leva ut sina drömmar även inom de mer mansdominerade yrkena.

Utveckling och upplevelse definierar mig som person, det är jag. Jag har jobbat på större arenor/teatrar till mindre krogar där man bara har en liten scen eller bord att stå på. Det hela går ut på att man ska kunna anpassa sig till där man befinner sig och göra det bästa av det man har, berättar Sabina som äger och driver Bollbrolyckan.

Med sin häpnadsväckande stora förmåga att kunna gå in i sig själv och föreställa sig så har Sabina lyckats med att realisera sina planer genom hårt arbete som ledare.

Idag ansvarar hon för ett team på ungefär 11 anställda på Bollbrolyckan som tillsammans lyckats med att skapa en miljö där personer i alla åldrar och målgrupper känner sig välkomna. Bollbrolyckan är en plats för unika upplevelser dit både stammisarna och nya gäster fortsätter att strömma in.

Vi har oftast riktade event och en mycket omhändertagande personal på plats, och jag tror att det är bland annat det som gör att gästerna ser sig så pass sedda här. Här på Bollbrolyckan ska alla känna sig trygga i att kunna vara sig själva fullt ut och känna att de kommer till liv, förklarar Sabina.

Allt anpassas efter målgruppen som de olika eventen riktar sig mot och det är ett koncept som har tagits emot mycket väl i Helsingborg.

Ett nytt sådant koncept är mat- och musikupplevelsen Xperience The Dinnershow som kommer att äga rum kring jul.

Med en fullspäckad show och en trerätter smeny som påminner dig om det allra bästa med julen bjuder Bollbrolyckan på en unik upplevelse för företag och privatpersoner.

Många är trötta på julbord vid det laget så istället fokuserar vi på att framhäva de juliga smakerna på ett godare och fräschare sätt samtidigt som vi omfamnar gästerna med julshowen, säger den hängivne yrkeskvinnan Sabina.

Liknande musik-och matupplevelser där publiken integreras i själva uppträdandet så har artisterna även i uppgift att vara servitörer. På Xperience the dinnershow står artisterna för underhållningen medan serveringspersonalen står för serveringen.

Jag vill ha personal som får göra det dom är bra på så att det blir en upplevelse av hög kvalitet både när det gäller maten och musiken berättar Sabina.

Hon vill inte låta sig störas av andras idéer utan jobbar helt utifrån sina egna visioner. Genom meditation, sin vänskapskrets, naturen

och tid ensam med bara sig själv som sällskap finner Sabina sina största inspirationer. Flera planer är på gång för Bollbrolyckan och bland annat utbyggnad av ännu en lokal är på gång. Nattklubben ligger på en speciell plats där det sedan långt tillbaka i tiden funnits anrika samlingsplatser.

Den varma och välkomnande miljön här inne är något som vi ofta får komplimanger för. Gäster har till och med påpekat att de fått en känsla av att vara utomlands när de kommer in till oss avslutar Sabina.

Att få goda recensioner mitt under kristider är inget att sticka under stolen med och man kan med gott samvete konstatera att Sabina och hennes team verkligen har lyckats skapa en folkkär samlingsplats för personer i alla åldrar.

BOLLBROLYCKAN

Adress: Bollbrogatan 6, 252 18 Helsingborg

Telefon: 042-311 16 16

E-post: info@bollbrolyckan.com Webbplats: www.bollbrolyckan.com

59 ENTERPRISEMAGAZINE.SE FRITID & NÖJE BOLLBROLYCKAN

LEK OCH RÖRELSE FÖR BARN

På Hajens Lekland i Kungsbacka så finns det spänningsfyllda lekaktiviteter för både stora och små barn. Du kan också boka ett av temarummen för kalas och disco. Låt barnen leka loss bland äventyrliga hinderbanor, nervpirrande rutschkanor, bollhav och cykelbanor. För de mindre barnen finns det ett babyland för säker lek anpassad efter deras nivå. När det sedan är dags för att ta en paus från leken så är det bara slå sig ner i det strandinspirerade caféet och välja från den smaskiga barnmenyn.

Ugur Eken funderade länge på att öppna ett mindre lekland i Kungsbacka då han insåg att det inte fanns något lekland i närområdet för alla barnfamiljer som bor här.

Till slut hittade han en intressant lokal med två våningar med det perfekta läget och satte genast att igång med sitt projekt.

Hajens Lekland i Kungsbacka skiljer sig från de andra leklanden då aktiviteterna är tydligt uppdelade efter ålder vilket gör det enklare för föräldrarna att ha uppsyn över sina barn.

De större barnen kan roa sig med de lite mer utmanande aktiviteterna så som hinderbanorna och de lite läskigare rutschkanorna. På Hajens Lekland finns även lekland som är anpassat för de minsta barnen. Här finns aktiviteter för barn i alla åldrar som främjar lek och rörelse i en spännande havsmiljö.

Den mysiga havsinspirerade miljön inne i leklandet framhävs av de tropiskt handmålade

väggarna och palmerna.

Boka gärna in barnkalas eller disco i ett av våra temarum på helgerna såväl som på vardagarna säger Ugur, delägare på Hajens Lekland.

På helgerna kommer även en alldeles speciell gäst och hälsar på hos barnen här i leklandet, nämligen Hajen och han har även en alldeles egen låt om sitt lekland berättar Ugur.

De flesta barnen tycker att Hajen är rolig och spännande, även de barnen som till en början kan verka lite rädda för honom brukar snabbt inse att han är en snäll och lekfull figur, förklarar Ugur.

Upptäck en värld av lek, glädje och rörelse för barn i alla åldrar hos Hajens Lekland i Kungsbacka.

Hajen’s Lekland

HAJENS LEKLAND

Adress: Kungsparksvägen 52, 424 39 Kungsbacka Telefon: 0702-17 51 00

E-post: hajenslekland@gmail.com Webbplats: www.hajenslekland.nu

60 NOVEMEBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 FRITID & NÖJE HAJENS LEKLAND

REDOVISNINGSKONSULT I STOCKHOLM

Christian Kamakian är en SRF auktoriserad redovisningskonsult och certifierad affärsrådgivare med breda erfarenheter inom skattefrågor såväl som redovisning. Solidux erfarna redovisningskonsulter erbjuder tjänster som innefattar allt inom löner, bokslut, bokföring, årsredovisning och deklarationsfrågor för i princip alla typer av företag.

Det kom naturligt att bli affärsman för entre prenören Christian Kamakian då han föddes i Libanon där hans pappa var en affärsman.

Christian fattade snabbt ett tycke för siffror och utbildade sig därför vidare inom busines sadministration samtidigt som han jobbade. Han flyttade till Sverige där han fortsatte sin utbildning. Han bestämde sig sedan för att ta ett större karriärsteg och startade företaget Solidux år 2003 som idag byggts upp till en yrkesskicklig och sakkunnig redovisningsbyrå i Stockholm.

Låt mig sköta siffrorna och pappersarbetet så att du som företagare istället kan prioritera din viktiga tid och kompetens på ditt företag förklarar Christian, entreprenören bakom Solidux .

Han hjälper bland annat företag som restauranger, taxibolag, privata läkarkliniker, IT konsulter, resebyråer, trafikskolor och andra branscher. Du kan som företagare lita på att Solidux gör jobbet när det kommer till siffrorna och de ekonomiska bitarna i ditt företag.

Solidux samarbetar också med advokat och

juristbyråer där Christian hjälper till med sina språkkunskaper, detta för att det inte ska kunna ske några missförstånd i kommunikationen mellan de olika parterna.

Vi skräddarsyr upplägget utefter kundens behov och jag är så gott som alltid tillgänglig för kunden. Jag är deras förlängda arm fortsätter Christian på Solidux.

Digitaliseringen tar mer och mer plats i vår vardag, inte minst för företagarna. Det mesta går att göras igenom den digitala vägen idag, ja i princip allt förutom en del originaldokument som dock ska finnas på pränt och sparas under en viss tid.

De digitala lösningarna sparar tid, är smidigare och gör att siffrorna är mer “up to date” i realtid.

Digitaliseringen är också viktig ur ett miljöperspektiv men många företagare har inte de kunskaperna som krävs eller de tekniska lös ningarna som behövs. Det är här vi kommer in i bilden och effektiviserar och förenklar en del av processerna genom de digitala lösningarna.

Förtroende är något som sakta byggs upp.

Våra kunder vet att vi håller det vi lovar och därför fortsätter nya företag och föreningar att ta kontakt med oss på grund av rekommenda tioner från tidigare kunder, berättar Christian.

Trygghet och tillit är en stadig grundpelare för en seriös redovisningsbyrå vilket minst sagt har blivit en image för Solidux.

SOLIDUX

Adress: Vårgatan 4, 126 33 Hägersten Telefon: 0707-77 88 85

E-post: info@solidux.se

Webbplats: solidux.se

61 ENTERPRISEMAGAZINE.SE EKONOMI & REDOVISNING SOLIDUX

EKONOMISK FÖRETAGSRÅDGIVNING

Är ditt företag i behov av tjänster som innefattar redovisning, bokföring, lön, deklaration och bolagsbildning så kan redovisningsbyrån iCount vara valet för dig som företagare.

Redovisningsbyrån strävar efter att alltid vara tillgängliga för sina klienter och de anpassar alltid tjänsterna utefter kundens behov. iCount arbetar med enkla helhetslösningar för att nå fram till det bästa tänkbara scenariot för ditt företag. Gülay Kilickiran är en rakryggad affärskvinna ut i fingerspetsarna, hon brinner helhjärtat för att hjälpa sina klienter med alla de ekonomiska komponenterna i företagen. Innan hon och kol legan Osman Afzal startade redovisningsbyrån iCount i Liljeholmen så var hon ekonomichef på en logistikföretag.

Efter att ha provat på lite olika arbeten så kände jag att det var dags för en större utma ning valde att studera ekonomi på högskolenivå och har idag en Masterutbildning inom företagsekonomi.

Kollegan och delägaren Osman började med att utbilda sig inom IT men bytte sedan riktning till den bransch som han egentligen var mest intresserad av och har idag en Masterutbildning inom företagsekonomi. Idag kommer hans IT kunskaper väl till hands genom sitt arbete på iCount som sköter allt inom ekonomi och redovisning i Stockholms län.

Jag har alltid haft intresse av IT och datorer men fick även upp ögonen för ekonomi och redovisning. Det som är kul med redovisning är att bygga relationer med kunder på ett mer personligt plan och att på ett enkelt sätt kunna förmedla de ekonomiska aspekterna i deras företag, förklarar Osman som idag är redovis ningsekonom på iCount.

De båda kollegorna upptäckte snabbt att de kompletterade varandra på ett utmärkt sätt under deras utbildningstid på högskolan, där de lärde känna varandra.

Osman är den med tålamodet som sköter IT-delen bäst och jag är den som strukturerar upp verksamheten här på redovisningsbyrån.

62 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 EKONOMI & REDOVISNING
ICOUNT

Samarbetet med företagen ska skötas på ett proffsigt och effektivt sätt i syfte att underlätta klientens vardag, säger Gülay.

Redovisningsbyrån iCount sätter stor vikt på relationer. Det ska finnas en ömsesidig tillit och en bra känsla, när man har med sin ekonomi att göra. iCount har lyckats att skapat en familjär känsla över bolaget som de är stolta över. Den familjära touchen på firman är något som genomsyrar hela affärsverksamheten numera.

Det som utmärker oss ifrån de andra redovis ningsbyråerna är att vi är så icke-formella när det kommer till våra kundrelationer. Tack vare det så har vi lyckats skapa en mer harmonisk miljö för våra kunder där de känner sig tryggt omhändertagna. Personlig tillgänglighet är också en väldigt viktig del för oss på iCount förklarar Osman.

iCount assisterar dig som företagare så att du kan lägga din tid och energi på ditt arbete istället för de ekonomiska komponenterna. Du ska tryggt kunna lägga över en stor del av de ekonomiska bitarna till dem och fokusera dig på din verksamhet.

I princip är alla olika typer av företag välkomna hos oss. Vi vill avlasta företagarna där ute och guida dem framåt, framåt mot en bättre lönsamhet avslutar Gülay.

ICOUNT

Adress: Sjövikskajen 28, 117 57 Stockholm

E-post: info@icount.se

Webbplats: www.icount.se

63 ENTERPRISEMAGAZINE.SE EKONOMI & REDOVISNING ICOUNT

TRYGG REDOVISNINGSBYRÅ MED KUNDEN I FOKUS

I centrala Södertälje hittar du redovisningsbyrån Telge Redovisning dit fler och fler företag söker sig som ett resultat av firmans goda renomé. Redovisningsbyrån prioriterar tillgänglighet, kommunikation och personlig service.Här finner du ett brett sortiment av tjänster såsom skatterådgivning, ekonomistyrning, bokföring, lönehantering och bolagsbildning.

Anna

och Gabriel

är två entreprenörer och redovisningskonsulter som idag bedriver byrån Telge Redovisning. De står till tjänst med allt inom redovisning, bokföring, skatterådgivning och löner i Södertälje.

De båda kollegorna har fått med sig kund fokuset från tidigare arbetserfarenheter inom ekonomibranschen och de arbetar idag för att lyfta dom bitarna ännu mer för sina kunder.

Att arbeta som redovisningskonsult är inte lika statiskt som andra yrken i branschen, vi har större svängrum och möjlighet att kunna bygga en tillitsfull relation med kunden på ett helt annat sätt berättar Gabriel på Telge Redovisning i Södertälje.

Resan började direkt efter deras utbildning genom arbete på olika företag i Södertälje.

Trots att det annars kan vara ganska så svårt att få jobb som en nyexaminerad redovisningsekonom så fick både Anna och Gabriel anställningar på en gång i Södertälje där

företagsamheten blomstrade. Och det är inget undantag än idag.

De större namnen inom redovisnings branschen är ofta överbelastade och där får i regel klienterna ett kort och opersonligt bemötande, ibland helt utan vidare återkopp ling inför företagets framtid.

När kunder ber om vår hjälp så planerar vi också för de nästkommande 2-3 åren, hur deras framtidsvisioner ser ut och hur vi genom vårt samarbete rent praktiskt ska nå dit förklarar redovisningskonsulten Gabriel.

På redovisningsbyrån belägen i Södertälje ser de till att du som klient blir sedd, förstådd och kan gå ut genom dörren med en trygghet inför framtiden.

De assisterar dig med att styra upp det som är viktigt för att just ditt företag, för att på så sätt nå de utstakade målen.

Efter åtta år i branschen har de byggt upp ett kundnät från 15 till idag cirka 160 stycken

klienter. I framtiden så vill vi såklart öka omsättningen men vi har även målet att öka antalet anställda inom bolaget fortsätter Anna på Telge Redovisning.

Trots den rådande pandemin lyckades före taget att växa i storlek utöka sina medarbetare. Genom stöd och rådgivning ger man kunder en trygghet och tillit vilket fortsätter att löna sig. Ambitionerna finns och företagen som behöver denna kompetens borgar för en fortsatt fin utveckling för byrån.

TELGE REDOVISNING

Adress: Dalgatan 7, 151 33 Södertälje Telefon: 0707-99 25 35

E-post: anna@telgeredovisning.com Webbplats: www.telgeredovisning.com

64 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 EKONOMI & REDOVISNING TELGE REDOVISNING
Melkemichel Haffo

GÖR DIN HEMSIDA MER SYNLIG

Om du behöver skapa en egen hemsida för dig eller ditt företag på ett smidigt sätt så ställer WeWebb.se upp med smarta lösningar och en dygnet runt-support. De bygger din hemsida helt utefter dina specifikationer och behov så att ditt innehåll syns för rätt målgrupp.

Med sin musikaliska bakgrund så har Ferhat Can lång erfarenhet av att arbeta i olika typer av systemlösningar. Genom hans karriär inom musikproduktion så började intresset för entreprenörskapet att lysa igenom. Ferhat satte igång med att utbilda sig och gå på kurser gällande webbutveckling och fattade snabbt ett tycke för att bygga hemsidor.

På Ferhats webbbyrå WeWebb.se kan han nu tillsammans flera andra webbutvecklare hjälpa dig på ett enkelt och smidigt sätt att designa din egna hemsida efter dina specifikationer.

Som tjugoåring i en entreprenörsfamilj inledde Ferhat sin karriär via sin far genom att finnas till hands med smarta lösningar för olika restauranger. Det var där som idén tog fart och fick WeWebb.se att växa fram. När de sparkade igång år 2020 var WeWebb.se till en början ett projekt men redan efter ett år växte företaget med nittiofyra stycken ny företag som prenumerationskunder.

De alla hade en sak gemensamt och det var att de gillade idén med WeWebb.ses olika paket och prenumerationserbjudanden.

Idag arbetar de med företag inom alla möjliga olika branscher och även idrottsföreningar runt om i Sverige genom att hjälpa dem att bygga smidiga, snygga och synliga hemsidor.

Vår fundamentala idé är att vi är ditt IT-företag eller din IT-avdelning som hjälper dig med allt mellan himmel och jord. Oavsett vilket prenumerationspaket du väljer för just ditt företag så finns vi alltid till hands hela tiden berättar Ferhat.

WeWebb.se är övertygade, liksom flera andra ledande aktörer, om att tjänster i form av prenumerationer är framtiden.

När du väljer att ta del av ett av paketen hos WeWebb.se så tilldelas du en alldeles egen webbutvecklare som är dedikerad till just din hemsida.

Genom SEO-optimering och regelbunden uppdatering av innehållet på din hemsida blir ditt företag mer synligt och ditt content når fler potentiella kunder.

Vi vill involvera dig så mycket som möjligt och det allra viktigaste är att vi lyckas spegla din verksamhets värdegrund på din hemsida säger Ferhat.

Genom att lyfta fram vad som faktiskt är kärnämnet redan på startsidan på din hemsida så får besökarna snabbt upp vad de söker efter.

WeWebb.se jobbar med klick-metoden vilket betyder att de vill minimera antalet klickningar som besökarna behöver göra för att få fram det innehåll som de faktiskt söker.

Det är idag en stor utmaning för de större företagen som har mycket innehåll, erbjudan den och sidor på sin hemsida. Folk vill att de ska gå snabbt utan att behöva sitta och klicka sig igenom överflödig information avslutar entreprenören Ferhat.

WEWEBB.SE

Adress: Grev Turegatan, 114 46 Stockholm

Telefon: 010-424 86 35

E-post: info@wewebb.se

Webbplats: www.wewebb.se

65 ENTERPRISEMAGAZINE.SE IT & TEKNIK WEWEBB.SE

HELHETSLÖSNINGAR INOM BYGG, MARK OCH ANLÄGGNING

Smesab - Söderbergs Mark & Entreprenad Service AB erbjuder tjänsterna, stora som små, inom bygg och anläggning för dig som privatkund eller företagare. De hjälper dig bland annat med att skaffa bygglov, tillbyggnad, tomtplanering och samtliga mark- och byggarbeten av hög standard. Givetvis får du som är intresserad ta del av goda referenser, kostnadsfria offerter, fem års garanti och försäkring på utfört arbete.

Den bästa skolan för mig var när jag fick sköta om olika golfbanor, där hög kvalité och en standard av topptrimmat var A och O.

Det här tänket och kunskaperna har jag med mig som själva grundtanken i mitt bolag berättar Magnus Söderberg som driver företaget Smesab.

Det tänket skapar tjänster av hög standard inom mark och anläggning i Stockholm och Uppsala.

Magnus, med sin känsla för små detaljer har nu jobbat renodlat med mark, bygg och anläggning i 12 år och hans förväntningar som

egenföretagare fortsätter att överträffas.

I december förra året startade han företaget Smesab och han har snabbt fått en otroligt uppsving redan under det första året.

Idag är det åtta anställda som arbetar på heltid inom bolaget och tillsammans med fyra noggrant utvalda underentreprenörer så levereras en totalentreprenad där Magnus själv står som huvudansvarig.

Vi är i stort sett fullbokade fram till semestern 2023. Företaget är under en ständig utveckling och det händer mycket bra grejer hela tiden förklarar Magnus.

Smesab kan med andra ord bygga ett hus från

grunden utifrån kundens önskningar. Då de samarbetar med kvalificerade underentrepre nörer hittar du tjänster som att spräcka berg, husbygge, altanbygge, kök, el, vatten och vvs under ett och samma paraply.

Ritningarna görs i ett program som gör det möjligt att se resultaten i ett 3D-format, efter det så tar arkitekten hand om ritningarna, konstruktionshandlingarna sköts av konstruk tören, byggfirman står sedan för byggarbetet och slutligen stylas hemmet utefter kundens visioner. Allt dokumenteras under tiden och kunden får full tillgång till dokumentationen. När det är färdigt så besiktigas allt tillsam

66 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 BYGG & ENTREPRENAD SMESAB

mans med kunden innan faktureringen sker.

Jag vill skapa de bästa förutsättningarna, jobba med att göra kunder glada och hjälpa medmänniskor så gott jag kan.

Vi kör helhjärtat och vi tar hand om hela projektet med skickliga medarbetare säger den ödmjuke men bestämda entreprenören Magnus.

Just nu arbetar Smesab hemma hos Laila Bagge som fått tips om mark-och anläggnings företaget via rekommendationer.

Hemma hos Laila Bagge jobbar vi för fullt med att hitta och lösa alla problem med hennes hus förklarar projektledaren Magnus. Ibland görs det riktigt dåliga entreprenadjobb och här står vi nu.

Smesab gör allt arbete, från idé till färdig produkt, innan du som kund debiteras. Detta är något som är kostsamt för företaget i sig men skapar stor trygghet hos kunderna.

Vi gör det lilla extra och vill att alla kunder ska kunna känna sig trygga.

Förskottsbetala aldrig din byggfirma, gå på magkänsla tillsammans med fakta när du gör

ditt val av entreprenör, granska företaget och våga be om referenser säger Magnus.

Kvalitet och arbetsmiljö är en avgörande del i Smesabs arbete i varje projekt.

Om personalen mår bra så utförs jobbet på rätt sätt.

Alla ska trivas och ha det bra på arbetet, därför är jag noga med företagen som vi samarbetar med. För att på så sätt skapa den bästa arbetsmiljön för hela teamet berättar Magnus.

Magnus arbetar aktivt ute bland sina medarbetare. Han kvalitetssäkrar och kon trollerar med ett öga för små detaljer. I snabb takt med företagets ökande efterfrågan har han utvecklats väl som projektledare.

Jag vill känna att jag kan lämna projektet med ett gott samvete. Kunden ska känna sig delaktig under hela resan, från projektets start till slut rundar Magnus av.

SMESAB

Telefon: 0730-93 17 09

E-post: magnus@smesab.se

Webbplats: www.smesab.se

67 ENTERPRISEMAGAZINE.SE BYGG & ENTREPRENAD SMESAB

TAKTVÄTT, TAKMÅLNING OCH TAKBYTE I SÖDRA SVERIGE

Taket är det som skyddar ditt hus mot regn och rusk, det är därför oerhört viktigt att se till så att ditt tak är i så gott skick som möjligt. Takproffsen i Södra Sverige gör allt från att tvätta tak, måla tak till att byta tak. Med deras spetskompetens inom tak och takvård så kan de även erbjuda kompletta takrenoveringar såväl som solcellsinstallationer.

Varje morgon klockan kvart i sju så samlas alla medarbetarna, inklusive vd:n på Taproffsen i Södra Sverige Muhamet Uka, för att gå igenom planerna för arbetsdagen. Muhamet ser alltid till att vara först på plats varje dag och även om han nuförtiden mestadels sköter firmans adminis trativa arbetsuppgifterna, så är det bästa han vet att arbeta ute hos kunderna med att byta och renovera tak samt installera solceller. Vi arbetar bara med tak och det har vi alltid gjort.

Att vi endast fokuserat oss på tak har gjort oss väldigt bra på det vi gör vilket våra kunder ofta påpekar berättar grundaren Muhamet.

I början av sitt arbetsliv så jobbade Muhamet med tak för att sedan sadla om till busschaufför. Det stillasittande yrket passade inte honom vilket resulterade i att han hittade tillbaka till arbetet med takbyte. 2010 så startade han den egna enskilda firman Takproffsen i Södra Sverige med hjälp av två kompisar.

Idag är det sjutton stycken medarbetare här på takfirman i Jönköping men arbetsför frågningarna kommer även från Kronoberg, Halland, Göteborg samt Borås, där det finns ytterligare ett kontor.

Vi börjar med att boka ett möte för att gå igenom ditt tak och se vad som behöver göras vilket kan vara att byta, tvätta eller måla taket.

Om du är intresserad av att installera solceller så kan vi även göra detta.

Under sommaren så tvättar vi och målar

68 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 BYGG & ENTREPRENAD TAKPROFFSEN

de tak som tål detta och inte är för gamla. Allt arbete sköts via oss vilket gör att vi aldrig behöver vänta på eller förlita oss på underen treprenörer berättar Muhamet.

Takproffsen i Södra Sverige ger dig en kostnadsfri offert som utgår efter behovet för just ditt tak. Eftersom att taket utgör en så pass viktig funktion för huset och dess värde så tipsar Muhamet om hur du går tillväga för att hålla ditt tak i det bästa skicket:

Enligt regel så ska man undersöka sitt tak efter 30 år men jag rekommenderar att varje år gå upp på vinden för att kolla hur råsponten ser ut och om det har droppat igenom vatten. Ser man att det har börjat läcka så är det bäst att ringa en takläggare för att dubbelkolla så att man kan åtgärda skadan i tid förklarar Muhamet på Takproffsen i Södra Sverige.

Takfirman i Jönköping har byggt upp en stor kundkrets och de positiva omdömena samt förfrågningarna blir allt fler och fler. Inte nog med att de är proffs på allt som rör tak utan de är även proffs på att hålla det städat och snyggt under arbetets gång samt efter utfört arbete.

Vårt mål är att göra kunden så nöjd som möjligt innan vi åker därifrån därför är vi beredda på att göra det där lilla extra. När de ser att vi gjort ett snyggt jobb hos grannen så smittar de oftast av sig säger Muhamet.

Kontakta Takproffsen i Södra Sverige för en komplett helhetslösning för ditt tak eller besök hemsidan där du hittar mer information och inspiration.

TAKPROFFSEN I SÖDRA SVERIGE AB

Adress: Hammarvägen 39, 562 32 Norrahammar

Telefon: 010-176 99 00

E-post: info@takproffsen.com

Webbplats: www.takproffsen.com

69 ENTERPRISEMAGAZINE.SE BYGG & ENTREPRENAD TAKPROFFSEN

ALLSIDIG HELHETSSERVICE PÅ VISINGSÖ

Visingsö Entreprenad och skogstjänst är så mycket mer än ett företag som förser sina kunder med en mängd olika tjänster som bland annat trädgårdsarbeten, grundläggning, markarbeten, vägarbeten och maskintransporter. Med sitt breda kontaktnät av hantverkare som exempelvis rörmokare, snickare och elektriker ser de till att du eller ditt företag får den service som du är i behov av.

Sedan starten år 2015 så gick företaget under namnet Björnlingers Jord och Skog som då var mestadels inriktat på tjänster inom skog och avverkning.

I samma svepa som deras företag år 2020 blev ett aktiebolag så fick firman namnet Visingsö Entreprenad och Skogstjänst.

Jag har haft ett stort intresse för jordbruk smaskiner sedan barnsben då jag ofta fick följa med pappa för att arbeta med hans maskiner berättar delägaren Philip Björnlinger.

Sedan ägarna Philip och Ellinor Björnlinger startade företaget så upptäckte de den växande efterfrågan efter tjänster inom entreprenad på Visingsö och bestämde sig för att utvecklas mer i den riktningen.

Idag så hjälper vi både små och stora

företag samt privatpersoner med allt från trädgårdar och mindre arbeten till dräneringar, maskintransporter och vägarbeten säger Philip.

Utöver det självgående och servicemindade arbetsteamet så finns det tre lastbilar och två grävmaskiner här på Visingsö Entreprenad och Skogstjänst som används flitigt då de har så pass stort upptagningsområde på sina tjänster.

Den senaste investeringen var en av lastbilarna som nu används på heltid, efter att de blivit tillfrågade, för att förse alla olika företag på Visingsö med livsmedel och andra förnödenheter.

Nästan allt som kommer hit till Visingsö går via oss och likadant det som skickas härifrån. Vi fraktar varor till öns olika verksamheter, buti ker, paketombud och övriga företag. Detta är

70 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 BYGG & ENTREPRENAD VISINGSÖ ENTREPRENAD & SKOGSTJÄNST AB

en oerhört viktig uppgift för oss då vi, såväl som alla andra här på ön, är beroende av transporten av varor förklarar Ellinor, som idag mestadels sköter de administrativa arbetsuppgifterna.

Hos Philip, Ellinor och de andra kollegorna på Visingsö Entreprenad och Skogstjänst så är ingen dag den andra lik. Men en sak som är säker är att de alltid gör sitt yttersta för att hjälpa dig som kund på bästa sätt, även om det betyder att slussa dig vidare till andra betrodda företag.

Alla företag inom branschen kompletterar varandra istället för att konkurrera med varandra. Det viktigaste för oss är att kunderna hamnar i rätt händer för just deras behov säger Philip och Ellinor håller med.

Vi kan driva vår verksamhet på denna höga nivån tack vare att vi har fått tag på så pass duktiga och självgående medarbetare som vet vad dom ska göra och arbetar som om detta vore deras egna företag berättar Ellinor.

Att Visingsö Entreprenad och Skogstjänst är ett företag som utgår från Visingsö gör tveklöst företaget mer unikt. Tillsammans så fortsätter de åtta medarbetarna att skapa nya möjligheter för dem själva såväl som för de andra företagen och entreprenörerna i närheten.

VISINGSÖ ENTREPRENAD & SKOGSTJÄNST AB

Adress: Erstad Svensgård 2, 563 94 Visingsö Telefon: 039-04 01 76

E-post: info@visingsoentreprenad.se

Webbplats: www.visingsoentreprenad.se

71 ENTERPRISEMAGAZINE.SE BYGG & ENTREPRENAD VISINGSÖ ENTREPRENAD & SKOGSTJÄNST AB

VIPA BYGG OCH TRÄDGÅRD I JÖNKÖPING

72 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 BYGG & ENTREPRENAD VIPA BYGG & TRÄDGÅRD
Tillsammans med tvillingarna och delägarna Simon och Linus Ottosson kan entreprenören Patric Jäderup hjälpa sina kunder med arbeten inom bygg och trädgård i Jönköping med omnejd. Bland annat så bygger de uterum, altaner, staket och andra utemiljösnickerier men även också markentreprenad och olika byggprojekt inomhus.

Med sin före detta kollega så drog

Patric igång sin egna verksamhet 2016, som från början ägde rum under kvällar och helger. Då var det mindre arbeten som byggprojekt och trädgårdsarbeten som mestadels stod på agendan.

När efterfrågan på arbetsuppgifterna inom bygg och trädgård i Jönköping började växa sig allt större och större så utvecklades företaget så småningom till en heltidssyssla. Efter att Patric drev ViPa Bygg och Trädgård i Jönköping så kom tvillingarna Simon och Linus in i bilden som delägare.

Dessa två skulle komma att komplettera Patric och hans företag på ett alldeles perfekt sätt. Både Linus och Simon har drivit företag inom mark- och trädgårdsbranschen sedan innan. ViPa Bygg och Trädgård är idag ett team på nio stycken mycket kunniga anställda med erfarenheter av branschen sen innan.

ViPa Bygg och Trädgård vänder främst till privatpersoner men det dyker även upp en hel del tillfällen då de ställer upp som underen treprenörer till andra företags projekt här i Jönköping.

Det händer ofta att vi är hos villaägare där vi framförallt gör utemiljösnickerier som uterum, altaner och insynsskydd kombinerat med markentreprenad. En annan sak som vi också gör är mindre byggprojekt invändigt och även fönsterbyten säger Patric.

ViPa Bygg och Trädgård har bred kompetens och kan därför vara mångsidiga när det kommer till arbetsuppdragen. Men den största delen har sedan start landat i markrelaterade kundför frågningar som exempelvis trädgårdsarbeten, plattläggning, stenar och murar. Det är inte bara arbetet i sig som är varierat, vilket är det som Patric, Linus och Simon uppskattar allra mest med jobbet, utan även kundmålgruppen är omfångsrik.

Ibland hamnar vi hos en yngre familj som precis har byggt sin första villa, för att sedan åka till ett pensionärspar som har bott i sitt hus i över 40 år.

Nästa dag så kanske vi är ute hos ett större företag för att utföra markentreprenad berättar Linus.

De allra flesta kunderna som ViPa Bygg och Trädgård hjälper har en tydlig grundtanke med hur de vill ha sin trädgård men det finns även många som vill ha hjälp och guidning i större utsträckning.

Vi ger många tips utefter tidigare erfaren heter om vad som kan funka bättre. Då vi, i de flesta fallen, är mer insatta i branschen så brukar vår input tas emot väl säger Simon.

I kapp med att ViPa Bygg och Trädgård har fått ett relativt snabbt uppsving sedan start så har huvudsysslorna också växt i omfattning. I dagsläget så arbetar de nu även med att

marknadsföra och installera robotgräsklippare av handplockade varumärken.

När kunderna köper robotgräsklippare så kan de då välja till en installationstjänst, man kan även installera själv men det krävs en del kunskaper för att din robotgräsklippare ska fungera felfritt efter installation.Visionerna är att växa ytterligare och även att utöka servicenivån på robotgräsklippare här på plats i Jönköping säger Patric.

Med sitt goda rykte, som alla kollegorna hos ViPa Bygg och Trädgård är väldigt rädda om, finns framtidsdrömmen om att kunna fortsätta göra det dem gör nu men i större utsträckning.

Vi har vårt eget driv att utvecklas som ett företag, man vill ju synas och att folk ska veta att vi är duktiga på det vi gör berättar de.

VIPA BYGG & TRÄDGÅRD

Adress: Källebacksvägen 22, 554 75, Jönköping

Telefon: 036-550 32 00

E-post: info@vipabygg.se

Webbplats: www.vipabygg.se

73 ENTERPRISEMAGAZINE.SE BYGG & ENTREPRENAD VIPA BYGG & TRÄDGÅRD

SNICKERI HAMNGATAN

Att renovera, bevara och förnya är framtiden, det är en sak som Simon Torstensson och Pierre Gregersen på Snickeri Hamngatan i Falkenberg står fast vid. De arbetar passionerat med att förverkliga kundernas visioner och idéer i sin verkstad belägen vid hamnen i Falkenberg.

Detaljer som inredningssnickeri, trösk lar, fönster och dörrar skräddarsys här med hög personlig prägel, tillsammans med kundernas visioner skapas sådant som inte finns att få tag på ute hos byggvaruhandeln och andra större kedjor säger hantverkarna Simon och Pierre på Snickeri Hamngatan.

Vilja, kunskap och ett trevligt bemötande är de allra viktigaste byggstenarna för snickeriet. Belöningen är helt klart när man få se kun dernas glädje när de till slut får se det färdiga resultatet och den positiva responsen från kunderna fortsätter att sprida ringar på vattnet i Falkenberg och fler och fler svänger förbi för att ge nytt liv åt äldre saker och ting i trä eller realisera en idé hos Pierre och Simon.

Hit kommer företag och privatpersoner för större och mindre projekt inom trä, deras arbete involverar allt från finsnickeri och smarta lösningar till större projekt som exempelvis renovering av kök och uteplatser men även renovering på båtar och fartyg.

Nu har de ljusa framtidsplaner om att nå fler och få fler att återbruka och bevara det som faktiskt redan finns istället för att ständigt konsumera och kasta.

Det absolut skönaste med vårt jobb är att det är så varierande, från att göra fönster till att stå på en båt och fixa, man hinner aldrig tröttna på jobbet och söndagsångest existerar inte säger Simon Torstensson.

Jag sadlade om från restaurangbranschen till byggbranschen där jag arbetade mest med inredningssnickeri som sedan ledde vidare hit där jag är idag säger Simon. Pierre, som började arbeta ute på byggen insåg ganska fort att han trivdes bättre som finsnickare och ändrade då riktning i karriären han också.

Både Simon Torstensson och Pierre Gregersen har lång erfarenhet inom branschen och valde att rikta in sig på specialsnickeri då de båda är problemlösare med öga för detaljer och brinner för att ta sig an nya utmaningar.

På snickerihamngatan.se hittar du mer information om verksamheten och hur du tar kontakt för att påbörja ditt projekt.

74 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 BYGG & ENTREPRENAD
SNICKERI HAMNGATAN
SNICKERI HAMNGATAN Webbplats: www.snickerihamngatan.se

DET SJÄLVKLARA VALET AV VVS-FÖRETAG

Vattel VVS & Bygg - Matte Toma och Erald Jani resa tillsammans började som anställda inom ett annat byggfö retag. Tankarna på att starta ett eget företag började sakta men säkert att växa fram medan de samtidigt blev goda vänner. Gemensamma företaget fick namnet Vattel VVS och Bygg AB och har sedan start redan vuxit sig stora inom VVS i Haninge, Bålsta och Järfälla.

Vi kom ganska så snabbt fram till att vi fak tiskt var kapabla till att kunna göra något bättre tillsammans. Jag och Erald fungerar ihop, vi har samma arbetsmoral, mål och tankesätt säger entreprenören Matte.

Sedan början på resan som tog sin start för 2,5 år sedan så har det gått stabilt uppåt för Vattel VVS och Bygg AB. Efter att ha etablerat en snabbt växande kundkrets så har företaget varit i en ständig utveckling och ambitionerna är högt ställda inom bolaget.

Kollegorna på firman jobbar med en stor dos ambition för att hitta den optimala lösningen för dig som privatperson och företagare. De gör allt från renovering av badrum, ombyggnatio ner till stambyten.

Vi brukar fråga kunderna om de vill att vi river ner hela huset och bygger upp det helt från scratch igen berättar Erald med ett leende i blicken. Vi har redan byggt upp det manskapet och vi har yrkeskunskaperna som krävs för det också förklarar Erald lite stolt.

Med andra ord så kan medarbetarna på Vattel VVS och Bygg AB tillsammans göra allt inom VVS och bygg, något som de båda menar på är en stor del i framgången som bolaget har haft på marknaden.

Denna helhetslösningen gör det enkelt för dig som kund då du inte behöver ringa runt till olika firmor för att få olika tjänster.

Välj en byggfirma via rekommendationer att göra jobbet, viktigt är också att det är en entreprenör som kan kommunicera bra med dig angående ditt projekt. Det sista man vill är att ha in en byggarbetare som bara står och nickar och håller med dig säger Matte. Man måste tillsammans hitta bästa vägen.

Vattel VVS och Bygg AB vill inte vara företaget som snabbt utför jobbet för att sedan bara åka vidare mot nästa kund. De vill först lämna det färdiga resultatet när de uppnått den kvalitet som bara yrkeskunnighet och ambitiöst arbete kan bidra till. Det ska vara enligt plan, och är det inte det så lämnar man inte jobbet.

Gå alltid efter rekommendationer när du ska välja bygg- och VVSfirma. Se till att företaget du ska anlita att de faktiskt kan leverera vad de lovar. Jämför gärna fler offerter och sticker någon prislapp uppåt eller nedåt i offerterna så kolla av varför. Ställ frågorna och va nyfiken och är din magkänsla inte rätt så är det alltid säkrast att ta kontakt med ett annat byggbolag istället berättar Erald på Vattel VVS och Bygg AB.

Planering och en fungerande logistik är A och O för ett lyckat byggprojekt. Dessa ingredienser tillsammans med yrkesskicklig arbetskraft så blir det slutliga resultatet alltid av hög kvalité. Det är här vi ska var det självklara valet, vi har viljan och vi har ambitionerna. Resan har med andra ord bara börjat för dessa två entreprenörer.

VATTEL VVS & BYGG AB

Telefon: 0704-77 59 17

E-post: info@vattel.se

Webbplats: www.vattel.se

75 ENTERPRISEMAGAZINE.SE BYGG & ENTREPRENAD
Vattel VVS och Bygg AB är en totalentreprenad som har erfarenhet och kunnig arbetskraft för att hantera alla typer av projekt inom bygg och VVS. Stambyten, renovering av villor och lägenheter är några av de projekt som Vattel VVS och Bygg AB gärna tar sig an.
VATTEL VVS & BYGG AB

MILJÖMEDVETEN ENTREPRENAD MED HELHETSLÖSNINGAR

Nordisk Berg och Entreprenad kan stå till tjänst med i princip allt inom markarbete för dig som privatperson såväl som företagare. Entreprenadföretaget är främst verksam i nordvästra Skåne och södra Halland. Markarbete, husgrund, avlopp, gjutning, betong, infrastruktur, trädgårdsanläggning och mer därutöver är en del av vad Nordisk Berg och Entreprenad tillhandahåller på ett tryggt och punktligt sätt för dig som beställare.

Intresset för maskiner började redan i ung ålder för entreprenören Fredrik Olsson som drog igång sin karriär tidigt hos en lokal entreprenad.

Sedan dess har intresset utvecklats och fört honom vidare inom mark-och entreprenadbranschen.

Idag driver han sedan 2,5 år tillbaka företaget Nordisk Berg och Entreprenad för beställare i behov av tjänster inom mark- och anläggnings entreprenad i Skåne och Halland.

Vi är F-skattade och utför mark-och grundarbeten, planering och betonggjutning.

En del inom entreprenad gör bara underar betet inför att sätta grunden men vi sköter allt, från att lägga grunden till att gjuta betongen. Vi färgar även betongen utifrån kundens önskemål förklarar den yrkeserfarna entreprenören Fredrik.

Betong är något som ökat tydligt i popularitet de senaste åren vilket är något som Fredrik och de tre anställda på hans entreprenadföretag märkt av.

Betong har blivit trendigt både av estetiska och hållbara skäl.

Det händer ofta att vi får gjuta uteplatser åt beställare istället för att det läggs trä eller plattor säger Fredrik.

Fredriks entreprenad har växt ikapp med den ökande efterfrågan på betong och till skillnad från andra namn inom samma bransch så sitter Nordisk Berg och Entreprenad på skicklig kompetens kring betongarbeten.

De är inte en entreprenad som nischat in sig på en viss del av verksamheten utan är kunnig

inom det mesta och därför har arbetsuppgif terna blivit mycket växlande och utbudet av tjänsterna brett.

Våra maskiner har avancerade system som är up-to-date vilket drar ner markant på miljöut släppen vilket är viktigt då de större företagen ofta har krav på maskinernas miljöklass. De är även utrustade och styrs av ett slags GPS-sys tem som gör det enklare att följa ritningarnas och arbetsplatsens exakta mått säger Fredrik.

Hos Nordisk Berg och Entreprenad är det ungefär hälften hälften när det kommer till beställare som är privatkunder och större företag. När Fredriks företag anlitas av de större företagen arbetar de på plats som en pålitlig underentreprenör som sköter direktkontakt med kunden.

Vi arbetar ofta med de stora husleverantö rerna och här gäller det verkligen att hålla en god planering samt ha en ständig och rak dialog med kunden under hela arbetet från ritning till färdigställt hus berättar Fredrik på Nordisk Berg och Entreprenad. Utmaningen de senaste åren har varit att hinna med högtrycket av beställningar.

Man vill ju absolut inte vara tvungen säga nej fortsätter Fredrik.

Nordisk Berg och Entreprenad kan stå för att de fått en relativt stor kundkrets där beställarna alltid varit nöjda vilket de lyckats uppnå genom att vara den enda entreprenadfirman kunden behöver kontakta för en helhetslösning.

Du som kund kan vara trygg i att du hålls informerad under hela vägen berättar Fredrik avslutningsvis.

NORDISK BERG & ENTREPENAD AB

Telefon: 0705-97 28 68

E-post: fredrik@nordiskberg.se

Webbplats: www.nordiskberg.se

76 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 BYGG & ENTREPRENAD
NORDISK BERG & ENTREPRENAD AB

I STOCKHOLM

Med stor yrkesstolthet och lång erfarenhet erbjuder Nimavolt AB el- och datainstallationer främst för företag, bostadsrättsföreningar och offentlig sektor. Nimavolt AB utför sakkunnig service och elinstallationer inom nybyggnationer och omoch tillbyggnationer för exempelvis skolor och LSS-boenden.

Nicholas Dimopoulos och Mattias Sund ström arbetade båda tillsammans på ett kontor med administrativa tjänster men kort därefter tog de chansen och startade eget och började med att hyra in sig som konsulter på olika företag.

När pandemin lamslog världen så drog de igång den egna installationsfirman Nimavolt AB.

Trots mycket sjukfrånvaro så rullade företaget på och det fanns alltid jobbuppdrag för oss vilket har lett oss dit där vi står idag med våra tjugofyra anställda berättar Mattias.

Nimavolt AB riktar sig främst mot företag och bostadsrättsföreningar och utför bland annat hyresgästanpassningar, stambyten, elinstallationer, service inom elinstallationer i Stockholm.

De mest vanliga uppdragen för serviceföreta get Nimavolt AB är hyresgästanpassningar och bas-elarbeten i samband med stambyten.

Vi har arbetat inom branschen länge och

har på denna tiden insett tyngden av att skapa bra kontakter och kundrelationer. Nimavolt AB känner sina kunder och därför har de stor tillit till oss och de vet att vi kan det vi gör säger Mattias.De båda entreprenörerna lägger även stor vikt vid att alla de anställda ska trivas och känna att Nimavolt AB faktiskt är deras företag lika mycket som det är Mattias och Nicholas.

Jag och Mattias delar lika på ansvaret och ser oss inte som VD:ar utan istället kallar vi oss för företagsledare. Det är oerhört viktigt för oss att trygghet och sammanhållning som medar betare fortsätter att prägla vår verksamhet förklarar Nicholas.

Nimavolts framtidsplaner är att fortsätta att växa organiskt för att hålla en hög kvalitet på sina tjänster samt att de ska kunna vara måna om sina kunder.

De samarbetar även med entreprenad- och byggföretag som en del av helheten i olika projekt. Ett företag som vi sannolikt kommer att få läsa mer om i framtiden.

NIMAVOLT

Adress: Fågelviksvägen 9, Trapp C, Plan 6, 145 53 Norsborg

E-post: info@nimavolt.se

Webbplats: www.nimavolt.se

77 ENTERPRISEMAGAZINE.SE BYGG & ENTREPRENAD
SERVICE INOM ELINSTALLATIONER
NIMAVOLT AB

RÖRMOKARE I KNIVSTA OCH UPPSALA

Ska du renovera ditt badrum? ProffesRör AB utför alla arbeten inom avlopp och vvs hos privatkunder såväl som företagskunder. Då kan ProffesRör ta kommandot för hela projektet och sätta ihop ett eminent team med sitt nätverk av handplockade högt kompetenta hantverkare, plattsättare, snickare och underentreprenörer.

Entreprenören Giannis Deligiannis inledde sin karriär som rörmokare redan som tonåring med hjälp av hans fars verktyg. När han kom till Sverige år 2016 så arbetade han som servicetekniker hos större bolag där det märktes tydligt att Giannis hade en stor begåvning i att leda större projekt. Han såg snabbt behovet på marknaden och startade redan efter några år företaget ProffesRör AB där han idag tar sig an olika typer av projekt inom vvs som certifierad rörmokare i Knivsta, Uppsala och Stockholm. Vid akuta situationer så hjälper de till dygnet runt, alla dagar.

När du ska välja rörmokare så är det viktigt att du väljer ett auktoriserat vvs företag med certifierade rörmokare som alltid kan lämna ett Säkervatten intyg för arbetet som de har utfört. Det kan vara svårt idag att hitta någon som är kompetent och faktiskt kan bevisa det, därför är det även viktigt att gå efter tidigare kunders rekommendationer säger Giannis.

Trots sina tjugonio år inom branschen så är Giannis inte rädd för att lära sig nya saker och håller sig därför kontinuerligt utbildad och uppdaterad inom yrket.

Med hans gedigna kunskaper inom vvs-bran schen gör han allt från att byta en packning i en kran till att renovera hela badrum och kök, från topp till tå.

ProffesRör AB sköter i princip allt inom rörmokeri som exempelvis byte av blandare, toalett, dusch och avloppsstopp.

De övriga tjänsterna som behövs vid större jobb tar han in under sitt paraply via hans breda kontaktnät.Giannis är noga med att alla hans projekt är av samma höga kvalitet, stora som små. Är du missnöjd med avslutat arbete så tar jag inte betalt.

Jag är så pass säker på min produkt och jag vill att du som kund ska vara trygg med att ge oss ansvaret för ditt nästa projekt berättar Giannis. I nuläget så har Giannis en anställd och samarbetar med andra hantverkare för att kunna erbjuda helhetslösningar för sina beställare. Jag har bra kontakter och bryr mig om mina kundrelationer och det är så jag har fått mitt företag att växa. Genom tillit, dialog och personlig service säger Giannis på ProffesRör AB

PROFESSRÖR AB

Adress: Mejselgatan 78, 741 71 Knivsta

Telefon: 018-26 22 62

E-post: info@professror.se

Webbplats: www.professror.se

78 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 BYGG & ENTREPRENAD
PROFESSRÖR AB

KBT BÅSTAD HJÄLPER BARN OCH UNGA

När kbt-terapeuten Sofi Thylanders dotter fick livsförändrande hjälp med sin psykiska hälsa genom kbt-terapi så tändes det en stark vilja inom Sofi att hjälpa andra, främst barn och ungdomar som mår dåligt.

Hon vill få fler att inse att det faktiskt finns hjälp att få och att det verkligen är värt att investera i att ta bort anledningen till att du mår dåligt istället för att bara plocka bort symptomen exempelvis genom medicin och massage.

Allt fler går till slut in i den berömda väggen för att man helt enkelt inte tas på allvar när man försöker få hjälp med sin ångest, depression eller utmattning.

Tveka inte att ta hjälp, inga problem är för små eller stora säger Sofi på KBT Båstad.

Ungdomar, barn och pensionärer som är stressade och är utmattade kommer för att träffa Sofi varav hela 95% är kvinnor.

Hon förklarar att det är så mycket press i dagens samhälle att allt ska vara perfekt och alla andra är lyckliga och framgångsrika och utöver det ställer man höga krav på sig själv att man måste vara en felfri förälder, partner och kollega.

Det är mycket som faller mellan stolarna idag och man skickas fram och tillbaka mellan vårdcentralen och psykiatrin för att ingen vill ta sitt ansvar och för att vårdköerna tyvärr är så långa förklarar Kbt-terapeuten Sofi.

Trots att hon nu har lyxen att arbeta med sin hjärtefråga så började det hela tragiskt med att hennes dotter drabbades av psykisk ohälsa och då fick hjälp genom diagnostisering och kbt-terapi. Tack vare den resan som mamma så fick hon ovärderliga erfarenheter som hon har till stor användning i sitt yrke.

Jag ställer frågorna som inte finns med i böckerna eller kurserna och jag har fått en helt annan förståelse och synvinkel säger Sofi.

Hon når fram till klienterna på en djupare nivå så att det blir enklare för dem att öppna upp sig och börja utmana sin ångest genom kognitiv beteendeterapi.

I terapin börjar man med att kartlägga sin stress för att se vad för situationer som den triggas igång av, varför den triggas och hur det då känns i kroppen.

Därifrån jobbar man i små steg med att utsättas för den ångestfyllda situationen och successivt utmanar man sig själv mer och mer.

Sofi Thylander samarbetar med vårdcentra len och fysioterapeuter för att kunna hjälpa fler bättre individuellt anpassat.

Många som varit hos fysioterapeuten för att de har ont i kroppen får sen rådet att besöka Sofi för att de i själva verket mår dåligt psykiskt vilket sätter sig som värk i kroppen vilket är kroppens sätt att tala om att det är för mycket för hjärnan säger Sofi.

På hennes hemsida kbtbastad.se läser du mer om hur Sofi Thylander arbetar med kbt-terapi och hur du tar kontakt

KBT BÅSTAD AB

Adress: Niklas Månsväg 4, 269 39, Båstad

Telefon: 0739-19 40 17

E-post: info@kbtbastad.se

Webbplats: www.kbtbastad.se

79 ENTERPRISEMAGAZINE.SE TRÄNING & HÄLSA KBT BÅSTAD

EFFEKTIV MASSAGE I ENKÖPING

Har du som många andra personer idag problem med smärta och inflammation i rygg, axlar eller nacke? Eller lider du av huvudvärk? Vi har träffat mannen som masserar stjärnorna. LS Massage och Hälsa i Enköping erbjuder lite hårdare finsk massage, idrottsmassage och triggerpunktsmassage. Här utförs skadebehandlingar och massagebehandlingar som varvas med personlig uppföljning för alla kunder.

Lasse Söderberg har alltid varit fascinerad över människokroppen och har sedan långt tillbaka hjälpt kompisar med skador och smärtor i olika delar av kroppen.

- Jag hjälpte kompisarna att få bort smärta utan att veta vad jag egentligen gjorde, men det blev alltid bra berättar Lasse som idag bedriver LS Massage och Hälsa som erbjuder personligt anpassade och direktverkande massagebehand lingar i Enköping.

Han utbildade sig vidare vid Europeiska Mas

sageakademin år 2009 och kan idag utföra en rad olika skadebehandlingar i form av massage i olika variationer. Genom nära samarbete med kunniga kiropraktorer så kan han slussa dig vidare om det skulle behövas. Hos Lasse på LS Massage och Hälsa får du kort sagt inte bara en behandling men också rekommendationer kring livsvanor, motion och kost. Han kan även hjälpa dig att lägga upp en plan för viktnedgång.

- Varje kund får en timme avsatt per behandlingstillfälle. Jag vill inte bara göra

en massagebehandling och sedan släppa iväg kunden utan jag vill prata innan och efter behandlingen, föra stödanteckningar och ha uppföljning för varje kund säger Lasse.

- Det känns så bra att faktiskt kunna se en tydlig förbättring bara efter en behandling. När kunden kommer in med böjd rygg och går lite fot om fot för att sedan gå ut med en rak rygg efter behandlingen fortsätter Lasse.

På LS Massage och Hälsa får du inte den klassiska spamassagen utan här ligger fokuset på att behandla smärta i olika delar av kroppen samt huvudvärk.

- Alla skador är lika viktiga att behandla i sig men jag tycker det är fantastiskt givande att ta bort huvudvärk. Enligt läkarkåren så ska detta egentligen inte vara möjligt att göra men jag fortsätter att lyckas med det berättar Lasse.

Han jobbar med Enköpings A-lag, Enköpings SK som spelar i Hockeyettan, under åtta månader per år som ett team tillsammans med en sjuksköterska och en läkare, vilket har gett honom ovärderliga erfarenheter och lärdomar under elva års tid.

Lasse arbetar även åt det NewYork-baserade företaget Dr.Dot där han och hans medarbetare går under arbetsnamnet Dotbots. Lasse är Sverigeansvarig hos Dr.Dot när det kommer till att ta hand om utländska artister som är på turne i Sverige och har jobbat med stora artister som bland annat Rod Stewart och Justin Bieber.

- Det är häftigt att få vara med om detta, speciellt som musikintresserad. Jag är en så kallad Dotbot och är själv i hela Sverige om detta säger entreprenören Lasse.

Största delen av kunderna som kommer till LS Massage och Hälsa har fått tips om Lasses massageverksamhet via rekommendationer eller recensioner. Kunder kommer hit från hela Sverige men mestadels från Stockholm, Uppsala, Enköping och Örebro.

- Det är otroligt hedrande för mig att vissa väljer att köra tolv mil för en timmes behand ling hos mig och den goda responsen har fått mig att inse att behandlingarna faktiskt funkar och gör skillnad för många. Ge mig chansen att göra det bättre för dig avslutar Lasse till sist.

L S MASSAGE & HÄLSA

Adress: Vagngatan 1, 745 37 Enköping

Telefon: 0705-50 23 98

E-post: lsyork@hotmail.com

80 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 TRÄNING & HÄLSA L S MASSAGE & HÄLSA

verksamhet under mer än åtta års tid.

Massage handlar om välmående i allra högsta grad och därför ökar efterfrågan på duktiga massörer då allt fler människor får stressre laterade smärtproblematik i takt med att våra arbeten blir mer och mer stillasittande.

Många inser inte hur viktigt det är att faktiskt ta sig tid för att ta hand om sitt fysiska och sitt psykiska mående. Jag är här för att lindra dina symptom, ge lugn och harmoni förklarar Chante.

Då konkurrensen inom branschen är hård här i Växjö så gäller det att ha komponenter som gör att man urskiljer sig från mängden, vilket Chantes Massage definitivt har.

Jag ger 110% till varje enskild kund och lägger verkligen mitt fokus på det personliga bemötandet. För att kunna ge den maximala kvaliteten till alla kunder så tar jag max emot fem kunder per dag. Här går det inte på löpande band utan varje kund är precis lika unik och viktig säger Chante.

Han berättar vidare att han egentligen, rent tidsmässigt, skulle kunna ta emot ungefär tio kunder om dagen, men att han vill lägga sitt fulla engagemang för att kunna ge varje kund den absolut bästa massageupplevelsen här på Chante Massage. Den magiska formeln i massage är samspelet mellan händernas optimala hastighet och tryck menar Chante.

KLASSISK MASSAGE HOS CHANTE

Väl inne i massagerummet, i en salong som ligger ett stenkast från Grand Samarkand i Växjö, infinner sig utan tvekan värme, lugn och harmoni. Hos denv diplomerade massören Chante Tekeyan får du ta del av behandlingar såsom klassisk djupgående massage, gravidmassage, avslappningsmassage och fotmassage. Unna dig egentid, investera i ditt välmående och upplev massage på en annan nivå.

Lyckligtvis, efter mycket om och men, så kom Chante Tekeyan in på en musik produktionsutbildning i Växjö, varpå han flyttade dit med planen att återvända tillbaka hem till släkt och familj i Uppsala när han hade studerat färdigt. Vad han inte hade räknat med var att han här skulle hitta kärleken, börja småjobba och så småningom bli kvar.

Jag kände att jag ville göra något annat, något som jag verkligen brann för. Så jag började utbilda mig vid Hälsoteket år 2014, började inreda mitt massagerum här hemma där jag tog emot kunder under ungefär fyra års tid berättar Chante som idag utför behandlingar som bland annat klassisk massage på en hudvårdssalong i Växjö.

Även om massagen inte var en självklarhet för Chante så fattade han snabbt tycke för yrke då han får mycket utav det själv samtidigt som han faktiskt hjälper sina kunder att slappna av och komma ner i varv. När vi träffar Chante i hans hem, går det inte att undgå hans omfat tande engagemang och passion för massagen och påverkan som det har på vårt välmående.

En del kunder kommer in nervösa inför sitt första besök, stressade och kanske till och med på lite dåligt humör, efter behandlingen är dem som helt nya personer. Efteråt är dem har moniska och avslappnade, den förvandlingen är verkligen påtaglig. Jag älskar mitt jobb, jag kan inte tänka mig ett annat yrke säger Chante som nu har arbetat som massör och drivit egen

CHANTE MASSAGE AB

Adress: Stora Vägen 7, 352 50 Växjö

Telefon: 0738-06 77 93

E-post: chantetekeyan@gmail.com

Webbplats: www.chantemassage.se

81 ENTERPRISEMAGAZINE.SE TRÄNING & HÄLSA CHANTE MASSAGE

PERSONLIG SAMTALSCOACHNING MOT STRESS

Det kan kännas lite ovant, eller till och med ibland lite läskigt, att öppna upp sig för någon som man aldrig träffat innan, därför är det oerhört viktigt att du ska känna dig så trygg som möjligt och att personkemin mellan dig och din samtalscoach klickar.

När du kommer in till mig så vill jag verkligen att du ska känna att det är en tillåtande och snäll miljö där du får en chans att andas ut och få en paus från allt som ska vara perfekt och fint säger Carolina.

Carolina coachar alla personer, men vill främst nå ut till kvinnor med adhd. Detta då dem ofta faller mellan stolarna med sina symptom såsom utbrändhet och ätstörningar. Vården plockar upp sjukdomsbilden som dessa kvinnor söker för, sen blir de behandlade men aldrig riktigt utredda vilket i sin tur leder till att de många gånger får gå med sina symptom under längre perioder. Det är svårare för kvinnor att få sin adhd diagnostiserad då dessa utredningar är baserade på forskning som gjorts på pojkar och män. Kvinnor har inte samma symptom som män och får ofta gå så pass länge innan de får den rätta hjälpen att de går in i väggen, gång på gång berättar Carolina som grundar sitt oerhört viktiga arbete i forskning och evidensbaserad fakta.

Hon berättar vidare att hon ser sitt arbete som ett själsligt individuellt komplement till övrig vård för män och kvinnor med adhd eller som är högkänsliga. Nu vill hon hjälpa flera och även neråt i åldrarna genom att exempelvis få åka runt och föreläsa på skolorna och prata med eleverna.

Man kan bli förvånad över hur mycket som kan komma upp till ytan av att ställa frågan “hur mår du?”. Ibland så krävs det bara att någon bryr sig tillräckligt mycket för att fråga de tre orden för att man ska våga öppna upp sig när det kommer till ens mående. Samtalscoachen i Uppsala, Carolina Roxå, vägleder dig som lider av stress, utbrändhet eller exempelvis har diagnostiserad adhd, till att finna dina styrkor och se dina möjligheter.

Carolina är minst sagt en person som har väldigt lätt för att känna in och känna av stämningar och människor. Och hon är inte mycket för småprat utan vill helst hoppa rakt in i djupet. När hon arbetade som hälsocoach på ett gym, märkte hon av det stora behovet av att just samtala och prata hos många.

Jag insåg mina styrkor att se varje person, vilja hjälpa och vill utvecklas ännu mer. När jag själv var hos en samtalscoach som ställde frågan “varför inte” till mig så började något att växa fram inuti mig berättar Carolina som idag arbetar som samtalscoach och hjälper personer vars vardag präglas av stress, diagnostiserad adhd eller utbrändhet.

Efter att hon sa upp sig från sin tidigare arbetsplats så hade hon ingen aning om vad hon skulle hitta på, hon berättar att det enda hon visste var att hon ville göra på sitt sätt. När hon sakta men säkert började komma till insikt kring sina styrkor började hon brinna ännu mer för att hjälpa andra människor att finna sina styrkor och möjligheter. Nu har det gått ungefär ett år sedan Carolina blev egenföretagare med verksamheten som fick namnet Coachning med Carolina.

Jag tänkte, vad är det värsta som kan hända? Och det visade sig bli det absolut bästa som kunde hända. Nu får jag jobba med min hjärtefråga som är att coacha olika människor till att få en bättre livskvalite säger Carolina.

Många elever och barn har en bild av sig själva att dem är stökiga, misslyckade och dåliga. Det är så viktigt att fånga upp barn tidigt för att kunna hjälpa dem med sin adhd och hjälpa dem att inse att det inte alls är något fel eller annorlunda med dem. Jag vill hjälpa dem att bli snällare mot sig själva och inse sina möjligheter i livet säger Carolina.

COACHNING MED CAROLINA

Adress: Keep Training, Dragarbrunnsgatan 65, 753 20 Uppsala

Telefon: 0760-25 14 48

E-post: kontakt@coachningmedcarolina.com Webbplats: www.coachningmedcarolina.com

82 NOVEMBER/DECEMBER/JANUARI 2022/2023 TRÄNING & HÄLSA COACHNING MED CAROLINA

Optimera din SEO med Enterprise Magazine

De första fem organiska sökresultaten står för 67% av alla klick Öka era chanser att vara en av dem. Scanna QR-koden för att läsa mer om hur vi kan hjälpa just ert företag att ranka högre.

www.enterprisemagazine.se/seo
www.enterprisemagazine.se Posttidning B Returadress: RDS Förlag AB 351 96 Växjö
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.