Page 1

www.jobincyprusnews.com ONLINE ∆εκαπενθήμερη Εφημερίδα Αγοράς Εργασίας

Τέταρτη 17 Φεβρουαρίου 2010  Τεύχος 25ο  Έτος 2ο

ISSN: 1986-1869

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ · ΣΕΜIΝAΡΙΑ

Τα σημεία-κλειδιά για την είσοδο στην αγορά εργασίας εν μέσω κρίσης Η πλειονότητα των νέων που επιθυμούν να ενταχθούν στην ιδιωτική αγορά εργασίας είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι με το ζήτημα της απασχόλησης. Ωστόσο, ακόμη και εν μέσω οικονομικής κρίσης οι εταιρίες αναζητούν νέους εργαζομένους που ξεχωρίζουν από τον μέσο όρο των υποψηφίων. Τα σημεία που πρέπει να προσέξετε για να κερδίσετε τις εντυπώσεις και τη θέση εργασίας που σας ενδιαφέρει είναι τα εξής:.

Σελ. 4

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΣΕΛ.

Επιλέξτε τους κατάλληλους συνεργάτες Στη σημερινή εποχή (και ιδίως στους καιρούς που έρχονται...) οι πρακτικές του down-sizing και του out-sourcing υιοθετούνται από ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι και το ότι η ανάγκη της επιλογής των «λίγων και καλών» συνεργατών αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σπουδαιότητα. Οι υποψήφιοι συνήθως διαθέτουν τα απαραίτητα (ή και παραπάνω) τυπικά «προσόντα» που ένας προϊστάμενος ζητά. Κάποιοι, όμως, είναι «διαφορετικοί» και μπορούν να «απογειώσουν» την απόδοση της ομάδας σας.

Σελ. 5

ΣΕΛ.

7 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 4-5


2η ΣΕΛΙΔΑ

JobinCyprus | Τέταρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Τα σημεία-κλειδιά για την είσοδο στην αγορά εργασίας εν μέσω κρίσης

Η πλειονότητα των νέων που επιθυμούν να ενταχθούν στην ιδιωτική αγορά εργασίας είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι με το ζήτημα της απασχόλησης. Ωστόσο, ακόμη και εν μέσω οικονομικής κρίσης οι εταιρίες αναζητούν νέους εργαζομένους που ξεχωρίζουν από τον μέσο όρο των υποψηφίων. Τα σημεία που πρέπει να προσέξετε για να κερδίσετε τις εντυπώσεις και τη θέση εργασίας που σας ενδιαφέρει είναι τα εξής: Α. Βιογραφικό σημείωμα και συνοδευτική επιστολή. Ασχοληθείτε σοβαρά και επαγγελματικά με τη συγγραφή του. Το βιογραφικό σημείωμα δεν πρέπει να φτιάχνεται στο πόδι, ούτε αποτελεί την αυτοβιογραφία σας. Ο μόνος ρόλος του είναι να σας κλείνει συνεντεύξεις. Αν στέλνετε το βιογραφικό σας και δεν παίρνετε απαντήσεις είναι καλό να αναρωτηθείτε τι δεν είναι σωστά διατυπωμένο και δεν προσελκύει τον αναγνώστη του στο επόμενο βήμα, που είναι η συνέντευξη. Β. Συνέντευξη. Μέσα σε μισή ή μία ώρα το πολύ θα πρέπει να διεκδικήσετε τη θέση που σας ενδιαφέρει. Μην περιμένετε να βγάλει ο εργοδότης μόνος του τα σωστά συμπεράσματα για την υποψηφιότητά σας. Βοηθήστε τον να πειστεί ότι είστε ο καταλληλότερος για τη θέση που σας ενδιαφέρει.

Σελ.4

Επιλέξτε τους κατάλληλους συνεργάτες

Στη σημερινή εποχή (και ιδίως στους καιρούς που έρχονται...) οι πρακτικές του down-sizing και του out-sourcing υιοθετούνται από ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι και το ότι η ανάγκη της επιλογής των «λίγων και καλών» συνεργατών αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σπουδαιότητα. Οι υποψήφιοι συνήθως διαθέτουν τα απαραίτητα (ή και παραπάνω) τυπικά «προσόντα» που ένας προϊστάμενος ζητά. Κάποιοι, όμως, είναι «διαφορετικοί» και μπορούν να «απογειώσουν» την απόδοση της ομάδας σας. Πώς μπορούμε να τους διακρίνουμε; Θέστε τους τις ακόλουθες ερωτήσεις και παρατηρήστε τις αντιδράσεις τους: - Περιγράφοντας τον εαυτό σας τι άνθρωπος θα λέγατε ότι είστε; Μπορεί ο υποψήφιος να «πουλήσει» τον εαυτό του; Τι εικόνα έχει για εκείνον; Τον εκτιμά αρκετά; Αν όχι, τότε ποιος άλλος θα βρεθεί να το κάνει; - Ποια θεωρείτε ότι είναι τα κυριότερα προτερήματα και ελαττώματά σας; Γιατί; Ταιριάζουν τα όσα θεωρεί ως «προτερήματα» με τις δικές σας απόψεις; Στηρίζει τα όσα λέει με επιχειρήματα; Μήπως τα «ελαττώματά» του είναι αυτά που θέλετε να αποφύγετε; - Μιλήστε μας γενικά για τα επιτεύγματά σας: Τι έχει πετύχει «γενικά»; Στο σχολείο; Στον αθλητισμό; Κατά τη διάρκεια των σπουδών του; «Διακρίθηκε» μόνος του; Ήταν ομαδικός «παίκτης»; Ποιοι αναγνώρισαν την προσφορά του; Θεωρεί ότι «αδικήθηκε»; Τι άλλο έχει να προσφέρει; που σας ενδιαφέρει. Μην περιμένετε να βγάλει ο εργοδότης μόνος του τα σωστά συμπεράσματα για την υποψηφιότητά σας. Βοηθήστε τον να πειστεί ότι είστε ο καταλληλότερος για τη θέση που σας ενδιαφέρει.

Σελ. 5

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Γιάννης Νικολάου ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: Μαρίνος Αναστασίου ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ MARKETING: Σταύρος Καζάκος ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: Σταυρούλα Μιλτιάδους ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΥΛΗΣ / ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μαριάννα Πατσαλίδου ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: Πάσχος Μανδραβέλης, Kariera.gr, Αστρολόγος Κ.Τ., HR Professional DESIGN - ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Enigma Advertising & Design ΤΜΗΜΑ MARKETING: Μάγδα Μιχαήλ, Κατερίνα Νικολάου, Χριστάκης θεοδώρου ΓΡΑΦΕΙΑ: Λεωφ. Μακαρίου 95 - 1ος όροφος, Τ.Θ. 55193, 3820 Λεμεσός - Κύπρος ΤΗΛ: 00357 25 870 727, ΦΑΞ: 00357 25 877 234 Ε-mail: marketing@jobincyprus.com

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες

KELLOGGS Αν και δεν τελείωσε ποτέ το γυμνάσιο, ο γεννημένος το 1860 Will Kellogg, όταν σε ηλικία 91 ετών έφτασε στο τέλος της ζωής του δεν είχε μόνο συγκεντρώσει μία τεράστια περιουσία αλλά είχε κάνει και πλούσιους τους κατοίκους της πατρίδας του, του Battle Creek των ΗΠΑ. Ξεκίνησε την καριέρα του ως διοικητικός υπάλληλος στο νοσοκομείο του Battle Creek, όπου αρχίατρος ήταν ο αδελφός του. Επί σειρά ετών μαζί αναζητούσαν από κοινού ένα εύπεπτο υποκατάστατο του ψωμιού. Όταν το 1894 κάποια στιγμή κατέληξαν στο βράσιμο του σιταριού δεν επέτυχαν τον βασικό σκοπό τους, αλλά σκόνταψαν σε ένα σημαντικό εύρημα. Τυχαία άφησαν ένα δοχείο βρασμένου σιταριού να στεγνώσει, το οποίο την επομένη μετατράπηκε σε μία μεγάλη, λεπτή νιφάδα. Ο Will έπεισε τον αδελφό του για να το σερβίρουν στους ασθενείς και σύντομα να γίνει το αγαπημένο τους γεύμα. Σύντομα συσκεύαζαν πακέτα και τα έστελναν κατά εκατοντάδες σε ασθενείς και όχι μόνο. Ο Will με τις απλές γνώσεις οικονομικών του ίδρυσε την Kellogg Corporation, ανέλαβε όλες τις προωθητικές και παραγωγικές ενέργειες αυξάνοντας τις πωλήσεις. Σύντομα η επιχείρησε επεκτάθηκε στην Αυστραλία (1924) και στην Αγγλία (1938) και αργότερα σε όλον τον κόσμο. Αν και απέκτησε τεράστια περιουσία απέφευγε κάθε περιττή δαπάνη. Ίδρυσε το Kellogg Foundation και επένδυσε τα περισσότερα χρήματά του στους νέους, φτιάχνοντας αγροτικές σχολές, σχολεία και κέντρα νεότητας στην πατρίδα του, εκνευρίζοντας όμως σίγουρα τους κληρονόμους του! (Πηγη:www.kelloggs.com)

DIESEL JEANS Ο γεννημένος στη Βόρεια Ιταλία Renzo Rosso, αμέσως μετά την αποφοίτησή του από μία σχολή υφαντουργίας, ξεκίνησε το 1975 να φτιάχνει τη δική του γραμμή ρούχων. Το 1978 ένωσε τις δυνάμεις του με άλλους κατασκευαστές ρούχων της περιοχής του σχηματίζοντας το Genius Group, το οποίο ήταν υπεύθυνο για διάφορες μάρκες ρούχων με σημαντικότερη εξ αυτών την Diesel. Το 1985 εξαγόρασε τα μερίδια των συνεταίρων στην Diesel και έγινε η κινητήριος δύναμη πίσω από την εξαιρετική επιτυχία που έμελλε να ακολουθήσει. Έχοντας ως βάση τη Molvena της Ιταλίας, η Diesel διατηρεί τον σχεδιασμό των ρούχων, την προώθηση, τη διανομή και τον έλεγχο της ποιότητάς τους, ενώ το ράψιμο γίνεται από τρίτους. Συστατικό της επιτυχίας της αποτελεί μία πολυφυλετική ομάδα 30 σχεδιαστών (με μέσο όρο ηλικίας τα 25) που παράγει 1.500 νέα μοντέλα τον μήνα. Παράλληλα η επένδυση του 7% των πωλήσεων σε έρευνα νέων τύπων υφασμάτων τής επιτρέπει να διατηρεί το καινοτομικό της προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού. Τέλος, η ανατρεπτική της επικοινωνιακή πολιτική τής επέτρεψε να γίνει μέρος μιας διεθνούς νεανικής εναλλακτικής κουλτούρας και συγχρόνως να χρεώνει τα τζιν της 150 ευρώ ή και περισσότερο. (Πηγη www.diesel.com)


apply

NOW! apply

apply NOW!

Σε συνέχεια της επέκτασης του κύκλου εργασιών μας στην Κύπρο η εταιρεία

Arriba Wellness Clubs με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο NOW! Σε συνέχεια της επέκτασης του κύκλου εργασιών μας στην Κύπρο ανακοινώνει το άνοιγμα καινούργιων θέσεων στις πόλεις Λευκωσία, Λεμεσός, Λάρνακα, Αμμόχωστος και Πάφος την Διαχείριση Club Ευεξίας Σε συνέχεια της επέκτασης τουγια κύκλου εργασιών των μας Νέων στην Κύπρο η εταιρεία που δημιουργεί σε όλες τις Επαρχίες. η εταιρεία

Arriba Wellness Clubs με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο

Arriba Wellness Clubs με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο

Παρέχεται πλήρης και συνεχής εκπαίδευση με στήριξη σεστις όλα τα νέα άτομα που ανακοινώνει τοάνοιγμα άνοιγμα καινούργιων θέσεων πόλεις Λευκωσία, Λεμ ανακοινώνει το καινούργιων θέσεων στις πόλεις Λευκωσία, Λεμεσός, θαΠάφος επιλεχθούν. Λάρνακα, Αμμόχωστος και την Διαχείριση των Ευεξίας Νέων Club Ευ Λάρνακα, Αμμόχωστος και Πάφος για τηνγια Διαχείριση των Νέων Club Προηγούμενη πείρα στον τομέα θατιςθεωρηθεί που δημιουργεί σε όλες Επαρχίες. που δημιουργεί σε όλες τις προνόμιο. Επαρχίες.

ένα ασυναγώνιστο πακέτο απολαβών! ΠαρέχεταιΠροσφέρουμε πλήρης και συνεχής εκπαίδευση με στήριξη σε όλα τα νέα άτομα που Παρέχεται πλήρης και συνεχής εκπαίδευση με στήριξη σε όλα τα νέα θα επιλεχθούν. θα επιλεχθούν. Οι θέσεις είναι συγκεκριμένες και θα κατανεμηθούν με σειρά προτεραιότητας. Προηγούμενη πείρα στον τομέα θα θεωρηθεί προνόμιο. Από τουςΠροηγούμενη υποψηφίους θα ζητηθεί τηλεφωνική καιθα προσωπική συνέντευξη. πείρα στον τομέα θεωρηθεί προνόμιο.

άτομ

Προσφέρουμε ένα ασυναγώνιστο πακέτο απολαβών!

Παγκύπριος Αριθμός 22443468/69 ένα πακέτο απολαβών! Οι θέσειςΠροσφέρουμε είναι συγκεκριμένες και θαασυναγώνιστο κατανεμηθούν με σειρά προτεραιότητας. www.WellnessWithArriba.com Από τους υποψηφίους θα ζητηθεί τηλεφωνική και προσωπική συνέντευξη.

Οι θέσεις είναι συγκεκριμένες και θα κατανεμηθούν με σειρά προτεραιότ Παγκύπριος Αριθμός 22443468/69 Από τους υποψηφίους θα ζητηθεί τηλεφωνική και προσωπική συνέντε www.WellnessWithArriba.com

Παγκύπριος Αριθμός 22443468/69

www.WellnessWithArriba.com


ΕΡΓΑΣΙΑ

Σελ. 4

JobinCyprus | Τέταρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Τα σημεία-κλειδιά για την είσοδο στην αγορά εργασίας εν μέσω κρίσης Ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες, της οικονομικής κρίσης, οι εταιρίες αναζητούν νέους εργαζομένους που ξεχωρίζουν από τον μέσο όρο των υποψηφίων. Toυ Κωνσταντίνου Παπαχατζή

Η πλειονότητα των νέων που επιθυμούν να ενταχθούν στην ιδιωτική αγορά εργασίας είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι με το ζήτημα της απασχόλησης. Ωστόσο, ακόμη και εν μέσω οικονομικής κρίσης οι εταιρίες αναζητούν νέους εργαζομένους που ξεχωρίζουν από τον μέσο όρο των υποψηφίων. Τα σημεία που πρέπει να προσέξετε για να κερδίσετε τις εντυπώσεις και τη θέση εργασίας που σας ενδιαφέρει είναι τα εξής:

Α

. Βιογραφικό σημείωμα και συνοδευτική επιστολή. Ασχοληθείτε σοβαρά και επαγγελματικά με τη συγγραφή του. Το βιογραφικό σημείωμα δεν πρέπει να φτιάχνεται στο πόδι, ούτε αποτελεί την αυτοβιογραφία σας. Ο μόνος ρόλος του είναι να σας κλείνει συνεντεύξεις. Αν στέλνετε το βιογραφικό σας και δεν παίρνετε απαντήσεις είναι καλό να αναρωτηθείτε τι δεν είναι σωστά διατυπωμένο και δεν προσελκύει τον αναγνώστη του στο επόμενο βήμα, που είναι η συνέντευξη. . Συνέντευξη. Μέσα σε μισή ή μία ώρα το πολύ θα πρέπει να διεκδικήσετε τη θέση που σας ενδιαφέρει. Μην περιμένετε να βγάλει ο εργοδότης μόνος του τα σωστά συμπεράσματα για την υποψηφιότητά σας. Βοηθήστε τον να πειστεί ότι είστε ο καταλληλότερος για τη θέση που σας ενδιαφέρει. - Σαφήνεια και απλότητα στις απαντήσεις. Εστιάστε στα σημεία εκείνα που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την εταιρία. Δώστε προσοχή στις απαντήσεις σας και μιλήστε με ειλικρίνεια για τις επιτυχίες σας. Δεν χρειάζεται υπερβολική μετριοφροσύνη, ούτε φυσικά και κομπασμός. - Υιοθετήστε το στυλ και τη συμπεριφορά του συνομιλητή σας. Σε όλους αρέσει να συνεργάζονται με ανθρώπους που τους μοιάζουν. Αποφύγετε τη διαχυτικότητα όταν ο εργοδότης σας είναι σοβαρός και μετρημένος, γίνετε πιο κοινωνικός και ευχάριστος όταν ο εργοδότης σας είναι πιο διαχυτικός. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι γίνατε και φίλοι ή θα πρέπει να μιλάτε στον ενικό! - Βρείτε ευκαιρίες στη διάρκεια της συνέντευξης να συζητήσετε για την εταιρία. Ρωτήστε για τα σχέδια και τις προοπτικές της και το πώς μπορείτε να φανείτε χρήσιμος. Μιλήστε, λοιπόν, για το τι μπορείτε να κάνετε εσείς για την εταιρία και όχι μόνον για το τι μπορεί να κάνει η εταιρία για εσάς! . Συμβουλές. Η αναζήτηση εργασίας είναι από μόνη της μια σοβαρή εργασία που χρειάζεται χρόνο και υπομονή μέχρι την τελική επιτυχία. Τι πρέπει να προσέξετε:

Β

Γ

- Γνώσεις. Ο πήχης των απαιτήσεων ανεβαίνει συνεχώς. Μη μένετε μόνο σε αυτά που μάθατε στο παρελθόν, αλλά βελτιώνετε συνεχώς τις γνώσεις σας. Οι σύγχρονες γνώσεις (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ξένες γλώσσες, σχεδιαστικά ή λογιστικά προγράμματα κ.λπ.) είναι το μεγάλο σας πλεονέκτημα σε σχέση με έναν εργαζόμενο που δουλεύει πολλά χρόνια και έχει εστιάσει στην εργασία του, υστερώντας στις σχετικές γνώσεις λόγω έλλειψης χρόνου. - Διατήρηση καλής ψυχολογίας, ειδικά στη διάρκεια της συνέντευξης. Μη μεταφέρετε την απογοήτευσή σας ή τη δυσαρέσκειά σας σχετικά με την ανεργία, πόσο χρόνο ψάχνετε, τους λόγους που σας έχουν απορρίψει κ.λπ. Έχετε μόνο μια ευκαιρία να δείξετε πόσο ικανός είστε. Μην προσπαθείτε να σας λυπηθούν για να πάρετε τη θέση που σας ενδιαφέρει. - Ευελιξία στις επιλογές σας. Αν διαπιστώνετε ότι κάποιος χώρος ή ένα αντικείμενο εργασίας αυτή την περίοδο δεν μπορεί να σας προσφέρει τις επιλογές που αναζητάτε, αναπροσαρμόστε τον στόχο σας ή τις οικονομικές σας απαιτήσεις. Σημασία έχει να είστε μέσα στην αγορά και όχι να περιμένετε τις συνθήκες να γίνουν καλύτερες από μόνες τους. - Όταν σας λείπει η επαγγελματική εμπειρία εστιάστε στη συμπεριφορά σας. Οι εταιρίες πάντα αναζητούν νέους εργαζομένους με όρεξη, ενθουσιασμό, φιλοδοξίες, φιλότιμο. Μιλήστε για αυτά που σας ξεχωρίζουν, δώστε παραδείγματα από τη φοιτητική σας ζωή ή από την ένταξή σας σε κοινωνικές ομάδες και το ποιες συμπεριφορές σας ξεχωρίζουν από τον μέσο όρο. Στις σημερινές συνθήκες είναι καλό να αναρωτηθεί κανείς: Περιμένετε την αλλαγή ή αποφασίζετε οι ίδιοι να αλλάξετε;. Αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν και διεκδικήστε αυτό που δικαιούστε χωρίς να περιμένετε να σας το χαρίσουν. Πηγή: kariera.gr


JobinCyprus | Τέταρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΕΡΓΑΣΙΑ

Σελ. 5

Επιλέξτε τους κατάλληλους συνεργάτες Πώς μπορούμε να διακρίνουμε τους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να απογειώσουμε την απόδοσή μας; Του Κώστα Στάμκου

Στη σημερινή εποχή (και ιδίως στους καιρούς που έρχονται...) οι πρακτικές του downsizing και του out-sourcing υιοθετούνται από ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι και το ότι η ανάγκη της επιλογής των «λίγων και καλών» συνεργατών αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σπουδαιότητα. Οι υποψήφιοι συνήθως διαθέτουν τα απαραίτητα (ή και παραπάνω) τυπικά «προσόντα» που ένας προϊστάμενος ζητά. Κάποιοι, όμως, είναι «διαφορετικοί» και μπορούν να «απογειώσουν» την απόδοση της ομάδας σας. Πώς μπορούμε να τους διακρίνουμε; Θέστε τους τις ακόλουθες ερωτήσεις και παρατηρήστε τις αντιδράσεις τους: - Περιγράφοντας τον εαυτό σας τι άνθρωπος θα λέγατε ότι είστε; Μπορεί ο υποψήφιος να «πουλήσει» τον εαυτό του; Τι εικόνα έχει για εκείνον; Τον εκτιμά αρκετά; Αν όχι, τότε ποιος άλλος θα βρεθεί να το κάνει; - Ποια θεωρείτε ότι είναι τα κυριότερα προτερήματα και ελαττώματά σας; Γιατί; Ταιριάζουν τα όσα θεωρεί ως «προτερήματα» με τις δικές σας απόψεις; Στηρίζει τα όσα λέει με επιχειρήματα; Μήπως τα «ελαττώματά» του είναι αυτά που θέλετε να αποφύγετε; - Μιλήστε μας γενικά για τα επιτεύγματά σας: Τι έχει πετύχει «γενικά»; Στο σχολείο; Στον αθλητισμό; Κατά τη διάρκεια των σπουδών του; «Διακρίθηκε» μόνος του; Ήταν ομαδικός «παίκτης»; Ποιοι αναγνώρισαν την προσφορά του; Θεωρεί ότι «αδικήθηκε»; Τι άλλο έχει να προσφέρει; - Ειδικά στην προηγούμενη εργασία σας τι σπουδαίο πετύχατε; Και σε αυτή την ερώτηση ακούστε το αν διακρίθηκε μόνος του ή ήταν ομαδικός «παίκτης». Διεκπεραίωνε απλώς καθήκοντα; Ανέθετε αρμοδιότητες; Συνεισέφερε με ιδέες και προτάσεις; Άλλαξε και καλυτέρεψε τις διαδικασίες; Δημιούργησε νέες; Ποιο ήταν το αντίκτυπο αυτών των ενεργειών για τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάστηκε; - Ποιες ήταν οι μεγάλες αποτυχίες σας και πώς τις αντιμετωπίσατε; Δεν είναι δυνατόν να μην έχει να επιδείξει και αποτυχίες. Το αντίθετο (το να μην έχει) είναι αυτό που θα πρέπει να σας προβληματίσει. Ποιες ήταν; Πόσο «μεγάλες» θεωρήθηκαν και από ποιους; Από τους συναδέλφους του; Τους υφισταμένους ή τον προϊστάμενο του; Τι του στοίχισαν; Τι έκανε για να μειώσει τις συνέπειες τους; - Ποιοι έφταιξαν γι’ αυτές; Το νόημα της ερώτησης είναι το προφανές. Ναι, πάντα φταίνε και οι άλλοι, αλλά ποτέ μόνο οι άλλοι. Αναλαμβάνει την ευθύνη και τις συνέπειες των

πράξεων του; Αποκλειστικά; Αναγνωρίζει το μέγεθος του δικού του φταιξίματος; - Ποιοι είναι οι σημερινοί και ποιοι οι απώτεροί σας στόχοι; Πρώτα από όλα έχει στόχους; Είναι συγκεκριμένοι; Μόνο βραχυπρόθεσμοι; Μακροπρόθεσμοι; Ποιοι είναι αυτοί; Γιατί επέλεξε τους συγκεκριμένους; Είναι οι απώτεροί του στόχοι ή το μέσο για να τους πετύχει; - Πώς σκέφτεστε να τους πετύχετε; Ποιο είναι το κενό μεταξύ αυτού που «έχει» σήμερα και αυτού που θέλει να αποκτήσει; Ξέρει τι χρειάζεται για να το καλύψει; Είναι διατεθειμένος να «πληρώσει» το τίμημα; Καταλαβαίνει ποιο είναι αυτό; - Με ποιους τύπους ανθρώπων δυσκολευτήκατε να συνεργαστείτε; Θα σας μιλήσει για «αταίριαστες» με τη δική του συμπεριφορές. Αναλογιστείτε αν όσα θα περιγράψει ως αρνητικά στοιχεία είναι τα βασικά προτερήματα των ανθρώπων της ομάδας σας και τα δικά σας... - Αν είχατε να επιλέξετε να εργαστείτε στο τμήμα «Α» ή στο τμήμα «Β», ποιο θα επιλέγατε; Γιατί; Ονομάζοντας, π.χ., το «Α» Marketing και το «Β» Πωλήσεις, θα αντλήσετε ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τα πράγματα. Ζητά μια «δουλειά γραφείου» προστατευμένος μέσα σε μία «γυάλα»; Τον φοβίζει το «πεζοδρόμιο» ή το βλέπει ως πρόκληση; - Ποια είναι η γνώμη σας για την τελευταία εταιρία στην οποία εργαστήκατε; Βρίσκει θετικά στοιχεία να πει για την προηγούμενη εταιρία του; Γιατί διεκόπη η συνεργασία τους; Αυτό συνέβη με δική του πρωτοβουλία ή της εταιρίας; Πόσο σύντομα αποχώρησε από τις προηγούμενες εταιρίες στις οποίες εργάστηκε; Για ποιους λόγους; Πόσες ήταν αριθμητικά;

- Για τον προηγούμενο προϊστάμενό σας; Όπως και για την εταιρία του, βρίσκει θετικά σχόλια; Συνεργάζεται με τους προϊσταμένους του; Τι θεωρεί ότι έχει ένας προϊστάμενος να του προσφέρει; Τι περιμένει από εκείνους; Τι τον ενοχλεί στη συμπεριφορά ενός προϊσταμένου; - Μιλήστε μας για μια περίπτωση που ενεργήσατε χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη του προϊσταμένου σας: Υπήρξαν τέτοιες περιπτώσεις; Αν ναι, τι ακριβώς συνέβη; Γιατί; Ανέλαβε πρωτοβουλίες; Από ποιον ζήτησε βοήθεια; - Περιγράψτε μας ένα ασυνήθιστο γεγονός. Πώς το αντιμετωπίσατε; Το αντιμετώπισε μόνος του; Ομαδικά; Έτρεξε αμέσως στον προϊστάμενό του; Ποια ήταν τα αποτελέσματα των πράξεών του; - Ποιος είναι, κατά τη γνώμη σας, ο καλύτερος τρόπος για να γίνει η εργασία «Χ»; Αν η εργασία «Χ» είναι αυτή στην οποία δηλώνει «ειδικός», διαθέτει επιχειρήματα για να το υποστηρίξει; Έχει συναίσθηση της κατάστασης; Μήπως κομπιάζει; - Πώς θα κρίνατε τον εαυτό σας κοιτάζοντας πίσω μετά από χρόνια; Για ποια πράγματα θα είναι ευχαριστημένος και για ποια όχι; Για ποια είναι ευγνώμων; Τι θα άλλαζε; Τι δεν θα έκανε; Τι διαφορετικό θα προσπαθούσε να επιτύχει; - Τι ξέρετε για εμάς; Έχει μπει στον κόπο να αντλήσει πληροφορίες για εμάς; Τι γνωρίζει για το αντικείμενο των εργασιών μας; Καταλαβαίνει το τι περιμένουμε από εκείνον και ποιες προκλήσεις θα αντιμετωπίσει; - Γιατί να σας προτιμήσουμε; Σκληρή ερώτηση, ε; Αν όμως εκείνος δεν μπορεί να βρει τους λόγους, ποιος άλλος θα το κάνει; Πηγή: kariera.gr


JobinCyprus | Τέταρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Σελ. 7

την δημιουργία του δικού τους ολοκληρωμένου συστήματος franchise. Θα αναλυθούν επίσης τακτικές προσέλκυσης και αξιολόγησης franchisees που στόχο θα έχουν την ανάπτυξη του δικτύου. Θα βοηθήσει επίσης άτομα που προγραμματίζουν να ενταχθούν σε υφιστάμενα δίκτυα franchise.

Finance for the non Finance Manager Η Οικονομική δομή των οργανισμών, η κερδοφορία, οι οικονομικοί δείκτες, η κοστολόγηση, η κερδοφορία ενός προϊόντος, ο προϋπολογισμός και οι προβλέψεις αποτελούν έννοιες σκόρπιες, χωρίς ιδιαίτερο νόημα με την πρώτη ματιά. Άσχετα όμως με το αντικείμενο που κανείς σπούδασε ή πραγματεύεται στην εργασία του, η σπουδαιότητά τους στη σημερινή αγορά εργασίας είναι μεγάλη και πολύ σημαντική. Στο σύγχρονο περιβάλλον των επιχειρήσεων και προ πάντων μέσα από την δύσκολη οικονομική περίοδο που διερχόμαστε, ακόμα και αν κανείς απασχολείται στη μηχανογράφηση, το marketing, το δημιουργικό τμήμα, τις δημόσιες σχέσεις ή το αρχείο, βρίσκει πάντοτε μπροστά του οικονομικές έννοιες. Συχνά μάλιστα, οι συνάδελφοί του θεωρούν δεδομένο ότι εκείνος θα πρέπει να χειρίζεται την οικονομική γλώσσα με την ίδια ευχέρεια όπως και αυτοί. Για τον σκοπό αυτό η POWERIMAGE / MISCO Cyprus πραγματοποιεί στις 18 Φεβρουαρίου εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Finance for the non Finance Manager» στο εκπαιδευτικό της κέντρο στην Λευκωσία. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να δώσει σε όλους όσους δεν είχαν την ευκαιρία να σπουδάσουν Οικονομικά, μία γενικότερη κατάρτιση, επικεντρώνοντας την προσοχή σε θέματα πολυακουσμένα και καθημερινά, τεκμηριώνοντας ταυτόχρονα με παραδείγματα και ασκήσεις. Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να γνωρίζουν τους παράγοντες που επηρεάζουν την πορεία τους και την πορεία της επιχείρησης / οργανισμού τους, να κατανοούν και να μελετούν λογιστικές καταστάσεις και αριθμοδείκτες. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Διευθυντικά και Ανώτερα Στελέχη που εμπλέκονται και έχουν ευθύνη σε εργασίες που επηρεάζουν τις κοστολογήσεις, τις πωλήσεις, τα κέρδη ή άλλους οικονομικούς τομείς μίας εταιρείας ή οργανισμού, και θα διεξαχθεί στην Αγγλική γλώσσα.

26 Φεβρουαρίου 2010 Holiday Inn Hotel, Λευκωσία Διοργάνωση: Demstar Education Στοιχεία επικοινωνίας: Tηλ: 22742300, Ε-mail: george.shiakallis@demstargroup.com Website: www.demstargroup.com

Advanced Negotiation Skills In complex negotiations the stakes can be very high. Negotiating is a key skill of any manager or senior executive. Negotiating expertly is critical to achieving success.Not being aware of all the more complex negotiating tricks, ploys and gambits makes executives very vulnerable and at the mercy of those who are more aware. The purpose of this programme is to equip you with powerful negotiation techniques that have maximum impact. Advanced Negotiations go into a lot more care and attention on planning and investigates an 18-stage process on how to prepare a complex negotiation with many phases. More than any other training investment, it yields direct and considerable bottom line results. In the programme we use advanced case studies with many negotiating variables. 25-26 February 9:00am - 5:30pm “The Cyprus Hilton”, Nicosia Διοργάνωση:P.A PeopleAchieve Ltd Στοιχεία επικοινωνίας: Tel:25587463, E-mail: info@optimum.com.cy Website: www.optimum.com.cy

Ημέρα Διεξαγωγής: 18 Φεβρουαρίου, 2010 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να επικοινωνήσουν στην εταιρεία POWERIMAGE / MISCO Cyprus, με την κ. Κούλα Παπαμιχαήλ, τηλ. 22 66 00 06

1.Αποτελεσματική Οργάνωση Γραφείου

Ανάγκη Ανάμεσα στα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σύγχρονα στελέχη είναι η έλλειψη χρόνου και η δυσκολία διαχείρισης πληροφοριών. Ως αποτέλεσμα υπάρχει μείωση της αποδοτικότητας και της ποιότητας της εργασίας. Το σεμινάριο αυτό παρουσιάζει τεχνικές οργάνωσης γραφείου και πληροφοριών, με σκοπό τη γρήγορη και αποτελεσματική διεκπεραίωση εργασιών. Στόχοι Με τη λήξη του προγράμματος, οι συμμετέχοντες αναμένεται να γνωρίζουν τα εξής: Μυστικά αποτελεσματικής αρχειοθέτησης – σύστημα P.E.P., Διάφορα είδη file, η χρήση τους και η διαφορά τους, Ηλεκτρονική αρχειοθέτηση, Άμεσος χειρισμός εγγράφων, Διαχείριση στοιβών, Διαχείριση εκκρεμοτήτων, Τάξη και αισθητική χώρου, Συντήρηση Σε ποιους απευθύνεται Εποπτικό και διευθυντικό προσωπικό και στελέχη τμημάτων οργανισμών. Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, 2010 08:00 – 16:15

2) Αναπτυχθείτε μέσω Franchise

Σκοπός Σεμιναρίου: Σκοπός του σεμιναρίου είναι να δώσει τα εφόδια στους συμμετέχοντες έτσι ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν την επιχείρηση τους μέσο του franchise. Θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν τις γενικές αρχές του franchise αλλά και να εφαρμόσουν πρακτικά τα όσα έμαθαν για

Σεμινάριο για Ταμεία Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών Οι οδηγίες 1/2010 και 2/2010 που εκδόθηκαν πρόσφατα από την Εποπτική Αρχή Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Ταμείων στα πλαίσια του Νόμου 146(1) καθορίζουν λεπτομερώς το πλαίσιο λειτουργίας των ταμείων προνοίας και ταμείων συντάξεων στην Κύπρο. Οι οδηγίες παραθέτουν κριτήρια για τα επαγγελματικά προσόντα των μελών των διαχειριστικών επιτροπών (Δ.Ε.) και τα προσόντα των συμβούλων των Δ.Ε. ενώ θέτουν και επενδυτικούς περιορισμούς σε σχέση με τη στρατηγική κατανομή του ενεργητικού των ταμείων προνοίας. Πιο σημαντική ωστόσο είναι η απαίτηση της Αρχής όπως όλα τα ταμεία προνοίας της αποστείλουν εντός 90 ημερών τη δήλωση αρχών επενδυτικής πολιτικής. Υπό το φως των εξελίξεων αυτών η KPMG διοργανώνει σε συνεργασία με τη Hewitt Associates σεμινάριο με θέμα «Ταμεία Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών: πρακτικές συμβουλές για τη συμμόρφωση με τις πρόσφατες οδηγίες του Νόμου». Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των μελών των διαχειριστικών επιτροπών για τις απαιτήσεις του νόμου σχετικά με τα προσόντα των μελών των Δ.Ε. αλλά και σε σχέση με τα επαγγελματικά προσόντα των συμβούλων των ταμείων. Το σεμινάριο θα καλυψει επίσης το περιεχόμενο της Δήλωσης Αρχών Επενδυτικής Πολιτικής, τις βασικές αρχές που διέπουν μία επενδυτική στρατηγική για ένα ταμείο προνοίας ή ταμείο συντάξεων, καθώς και τις αρχές διαχείρισης κινδύνων για ένα τέτοιο ταμείο. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μέλη Δ.Ε. ταμείων προνοίας και ταμείων συντάξεων, οικονομικούς διευθυντές και διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της KPMG στη Λευκωσία, στις 19 Φεβρουαρίου 2010, και το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 150 ευρώ συν ΦΠΑ. (Για περισσότερες πληροφορίες: Σύνθια Παύλου, τηλ. 22209000, ηλεκ. διεύθυνση academy@kpmg.com.cy)


Σελ.8

JobinCyprus | Τέταρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Job In Cyprus 25th Edition  

Cyprus jobs newspaper in Paphos, Larnaca, Limassol, Nicosia, Famagusta

Job In Cyprus 25th Edition  

Cyprus jobs newspaper in Paphos, Larnaca, Limassol, Nicosia, Famagusta