Page 1


Sentiments LLIBRET 2019


4


Sentiments LLIBRET 2019 Què és sentir? Tal vegada l’alegria del dia de la cavalcada, la il·lusió de la nit de la plantà, els nervis del lliurament de premis, l’emoció del dia de l’ofrena i la tristesa de la cremà. Les falles ens fan sentir coses màgiques que ens fan viure experiències úniques, per la qual cosa els sentiments són els protagonistes de la nostra festa, donant-nos la possibilitat de viure-la intensament. Al llarg d’aquest llibret descobrireu que si alguna cosa caracteritza als fallers d’aquesta comissió és el seu amor per les falles. Benvinguts al nostre llibret 2019!

5


Passio‘

La passió per la festa és allò que et mou a estar al capdavant de tota una comissió tant major com infantil. Aquest 2019 Toni i Jose representen aquest sentiment, un sentiment que els envolta en cada pas d’aquesta aventura. Passió, força i determinació per sentir els dies fallers, cada acte al llarg de l’any, sessions de fotos, berenars, sopars, moments esperats i inesperats.

6


7


ANTONIO QUINTANA I SANCHO President 2019

És un orgull per a mi, per segon any consecutiu, poder dirigir-me a tots vosaltres, fallers, veïns i amics com a president de la falla avinguda Genovés. És en aquests moments quan comencen els dies més actius de l’exercici faller. Des d’ací m’agradaria invitar a tots els veïns i veïnes del poble d’ALAQUÀS a gaudir en nosaltres igual que nosaltres gaudim en aquests dies de la festa de les falles. M’agradaria donar-li les gràcies als meus companys de l’any passat Sara, Carolina i Aitor per l’any espectacular que passarem, i com no felicitar als meus companys de viatge d’enguany: Carolina, Nerea i Jose, i desitjar-los que enguany siga inoblidable. Com no, donar-li les gràcies a tots els comerços, empreses i entitats que s’han anunciat al nostre llibret, ja que sense ells no seria possible realitzar moltes de les activitats de l’exercici, i a tota eixa gent que sent directius o no, col·laboren amb el seu treball i esforç perquè tot isca de la millor manera. Recordar-vos que, igual que l’any passat, les portes de la nostra falla estan obertes per a tots aquells que vulguen conéixer més de prop la festa de les falles.

8


9


JOSE LEGUA I MESA President Infantil 2019

Hola falleres i fallers, estic molt feliç per ser el president infantil de 2019,de la millor falla d’Alaquàs, la falla Avinguda Genovés. Estic molt content de compartir les falles amb Carolina, Toni i sobretot amb la meua Fallera Major Infantil Nerea. Moltes gràcies a la meua família per ajudar-me a complir el meu somni i també a la gent que m’està fent passar unes falles genials. Vos espere a tots per a fer unes falles 2019 espectaculars!!!!!! Visquen les Falles! Visca Alaquàs! Visca la Falla Avinguda Genovés!

10


11


Il lusio‘

Eixe sentiment que recorre el teu cos al pensar en tot el que està per vindre, cada vegada que sents una banda de música o amb cada xicotet detall que et recorda l’a prop que està la nostra setmana gran. Il·lusió és quan balles al ritme de la música, quan tanques els ulls per a sentir eixa olor a pólvora tan esperada un dia de mascletà, quan al taller dels nostres artistes veus com la teua falla va prenent forma o simplement quan et passa la banda per damunt del cap fins a arribar al teu pit.

12


13


CAROLINA SANCHIS I MENGOD Fallera Major 2019

Per fi ha arribat el mes de març, mes en què els carrers s’omplin d’il·lusió, llum, color, música, olor… s’omplin de falles. És hora que els fallers, tanquem els ulls i somriguem, perquè comença la millor setmana de l’any! I enguany tinc jo el privilegi de representar a aquesta gran comissió, la Falla Av. Genovés, la que m’ha vist créixer com a persona i sobretot com a fallera. I no podria haver tingut millors companys en aquesta aventura que Toni, Pepe i Nerea. Segur que aquest any serà un dels més especials de la nostra vida. En primer lloc, vull agrair a tota la comissió el suport i l’afecte rebut aquest any, i ara que ja arriben els dies grans, us demane que baixem al casal, que gaudim de cada acte i que res esborre el nostre somriure, que deixem a un costat les nostres diferències, que isquem al carrer amb el nostre polar i demostrem a la resta de gent, que ens sentim orgullosos de ser de Genovés, i sobretot, que fem d’aquestes falles unes falles úniques i inoblidables en les quals prevalga la germanor i la unió. I a vosaltres, veïns i amics, gent d’Alaquàs i d’altres pobles, vos anime a que passeu aquests dies pel nostre casal, que vos impregneu de la festa i que vos sentiu com a casa, perquè en la Falla Avinguda Genovés hi ha un lloc per a tots vosaltres. I ara si, falles 2019, vos estem esperant!

14


15


NEREA FUENTES I PERAL Fallera Major Infantil 2019

Hola amics, Com altre any més, estem desitjant que arriben les Falles i ara comença el conte arrere. Aquest any tinc l’honor de dirigir-me a tots vosaltres com a Fallera Major Infantil i poder representar-vos enguany a tots, junt amb Toni, Carol i Pepe, el meu President Infantil. Amb molta il·lusió, vull convidar-vos a que vingueu amb nosaltres i formeu part de tots els esdeveniments i activitats per a gaudir i que podam passar un any inoblidable. Abans d’acomiadar-me, vull agrair a la meua família el seu suport incondicional i a la meua comissió per estar al meu costat. Visca la Falla Genovés! Visca València! Visquem les falles!

16


17


Devocio‘

Ser Fallera Major és un càrrec de responsabilitat però que també suposa ser un somni fet realitat i que provoca en tota una comissió el sentiment de respecte i admiració inspirat per la dignitat, els mèrits o virtuts que atresoren. Devoció de nosaltres a elles i d’elles cap a la nostra festa, a les nostres tradicions i al nostre poble.

18


19


20


A LA NOSTRA FALLERA MAJOR: Ja refila al Sol dianes, El rossinyol em somriu Ja repliquen les campanes, Ja entra en terres valencianes L’avançada de l’estiu Sant Josep va al capdavant Il·luminant nostres cors, Floreix la Vara del Sant, I en tot el que va tocant esclata un pomell de flors I d’un d’eixos pomells, tu, Carolina… eres una d’eixes flors Que ve a donar-li a la falla La seua essència millor Il·lumina el teu mirar l’alegria D’aquestes festes de foc, música i rialles Perquè portes dins del cor L’amor a nostres falles Eixe somriure en els llavis, Eixa il·lusió en el mirar, i el carinyo més verdader, És la imatge que tu ofrenes A aquesta falla d’Alaquàs Carolina aquest any serà per a tu Un temps de glòria, perquè sempre gaudiràs, i com a Fallera Major d’aquesta falla, Ocuparàs un lloc en nostra història

21


22


A LA NOSTRA FALLERA MAJOR INFANTIL: Hem vist l’alba del dia, anava carregat d’il·lusió, ple de nervis, ple d’alegria i amb somriure de satisfacció Hem vist bufar el vent anava carregat d’emoció xiulava ràpid, estava content volia donar un pregó Hem vist a una fallera radiant de felicitat perquè el que fou un somni, una quimera hui se li ha fet realitat Ací tens el teu desig que volies de tot cor i hui Nerea Fuentes, ocuparàs el nostre tro. L’alba t’il·lumina el semblant el vent t’oneja el vestit i tothom es queda encisat amb eixe rostre tan bonic. Vola el pol·len de la magnòlia perquè el vent bufa molt fort per a dir-te a tu Nerea, que eres nostra Fallera Major Infantil.

23


A LA NOSTRA SENYERA: Germans Valencians alceu clamor al cel perquè d’admirar-la tenim anhel i en aquest dia junts honrem. És la nostra Senyera, sobirana dama coronada amb l’amor de la terreta guarnida i per la que El Poble Valencià dóna la vida sencera. Roig de sang i groc de sol, el nostre sol enmig d’un blau com el mar i el cel. Hui la nostra Senyera comença novament el seu vol des del seu tron real fins als cors valencians que amb llàgrimes uniran les seues mans per a aplaudir amb Germanor la seua majestuosa Bandera que guia un bell camí i una vida sencera al Poble Valencià. Senyera, esplendorosa dama coronada la nostra perla més preada glòria i sentiment grandesa valenciana convertida hui en un ardent jurament. Des de la Falla Genovés hui t’honrem i davall la teua galania tots junts exclamem; “És la meua Bandera, la nostra amadísima Senyera l’orgull fet amor i honor de tots els valencians.” “Falleres, fallers, germans, valencians, alceu els vostres cors en fervor i mireu-la, ella és la nostra honra, la nostra Bandera, la nostra gloria” “Visca la nostra Senyera”

Rosa Mª Fernández

24


Himne Regional Per a ofrenar noves glóries a Espanya, tots a una veu, germans vingau. ¡Ja en el taller i en el camp remoregen, càntics d’amor, himnes de pau!. ¡Pas a la Regió que avança en marxa triomfal! Per a tu la vega envia la riquessa que atresora, i es la veu de l’aigua càntics d’alegria acordat a ritme de guitarra mora. Paladins de l’art t’ofrenen ses victóries gegantines, i als teus peus, Sultana tons jardins ens tenen un tapiç de murta i roses fines. Brinden fruites daurades els paradisos de les riberes, penjen les arracades baix les arcades de les palmeres.

Sona la veu amada i en potentíssim, vibrant ressó, notes de nostra alabada canten les glòries de la Regió. Valencians: en peu alceu-se que vostra veu la llum salude d’un sol novell. Per a ofrenar noves glórieas a Espanya, tots a una veu, germans vingau. ¡Ja en el taller i en el camp remoregen, càntics d’amor, himnes de pau!. ¡Flamege en l’aire nostra Senyera! ¡Glòria a la Pàtria!¡Visca València! ¡Visca! ¡Visca! ¡Visca!

25


Dedicacio‘

Les falles són diversió, emoció, sentiment i il·lusió, però, també són esforç. Esforç de tota una comissió que treballa dur durant tot l’exercici per a portar la nostra festa a lo més alt, perquè ens sentim orgullosos de la nostra comissió i perquè la setmana fallera admirem amb devoció els fruits de tot un any de dedicació.

26


27


Junta Directiva

PRESIDENT Antonio Quintana i Sancho

BIBLIOTECARI I ARXIVER Vicente Guijarro i Picazo

VICEPRESIDENT 1º José Ramón Moratilla i Andrés

DELEGADA QUOTES I RIFES Amparo Cebrián i Minguez

VICEPRESIDENT 2º Antonio Quintana i Valencia

DEL. DE XARXES SOCIALS Paula Sanchis i Mengod

VICEPRESIDENTA 3º Amparo López i Martínez

DELEGACIÓ D’INFANTILS Beatriz Mesa i Page Carlos Moya i Tarazona Sey Espejo i Jiménez Gemma Moratilla i Montoya Natalia Román i Mohedano Andrea Moreno i Cánovas

DELEGACIÓ DE JUNTA LOCAL Mª José Hierro i García Vanesa Ponce i Escribano

DEL. D’ACTIVITATS DIVERSES Eva Cánovas i Vilanova Eugenio Espejo i Perdiguero Javier Peral i García Laura Bartual i Giménez Sara Grau i Escrivá

DELEGACIÓ D’ESPORTS Quique Moreno i Cánovas Nerea Celada i Minuesa

SECRETÀRIA Carmen Cánoves i Aguilar VICESECRETARIA Verónica Quintana i Sancho TRESORER Jacobo Lapresta i Gascón DELEGACIÓ DE FESTEJOS Carmen Cánoves i Aguilar Mª José Gálvez i Calpe Herminia Mena i Carrascosa Susana Campos i García Teresa Moratilla i Andrés Amparo López i Martínez DELEGADA DE LOTERÍA Eva Cánovas i Vilanova 28

DELEGACIÓ DE PÓLVORA Sergio Moya i García Carlos Barberán i Madrigal Borja Cortadas i Cánoves COMPTADOR Francisco José Sancho i Moreno

DEL. D’ILUMINACIÓY SÓ Emilio Cerrillo i Fernandez Andrea Moreno i Cánovas Francisco José Sancho i Moreno DELEGACIÓ DE LLIBRET Vanesa Ponce i Escribano Mª José Hierro i García

DELEGACIÓ DE BARRA I CASAL Juan Lerma i Sanz Antonio Quintana i Valencia

DELEGACIÓ DE DONES Pilar Martínez i Sánchez Pilar Jiménez i Esteban Magdalena Padilla i Galdón DELEGACIÓ D’HOMES Esteban Segura i Pérez Bernardo Cortadas i Palomares DELEGACIÓ DE PLAYBACKS Gloria Huerta i Cazalla


Vocals PRESIDENTES HONORÍFIQUES: Carmen Escuder i Martí Amparo Lozano i Diaz

Cayetano Alfonso i Castany José Vicente Alfonso i Castillo Pedro Aliaga i Arias Raúl Aliaga i Gálvez Fran Asensi i Dasí Guillermo Barberá i Rodríguez Javier Barberá i Rodríguez José Manuel Bordes i Navarro Fran Borja i López Vicente Cabrera i Beltrán José Javier Calvo i Moratilla Juan Campos i Puche Javier Cañaveras i Picher Jesús Celada i Minuesa Carles Cerrillo i Expósito Manolo Cózar i Hervás Juan José de la Iglesia i García Ángel Escobar i Carrillo Gabriel Fernández i Campos Jesús Fernández i Ceballos

José María Fernández i Díaz Jordi Fernández i Grau Antonio Fernández i Torres José Forment i García David Forment i Legua Rafa Forment i Soler J. Manuel Gadea i González Iván Gimeno i Mocholí Marc Gracia i Cano Antonio Hernández i Lucena Miguel Ángel Jiménez i García Juan Julián Lázaro i Sánchez Francisco Javier Legua i Pardo Jose Legua i Pardo Juan Lerma i García Juan José Maicas i Momplet J. Manuel Martínez i Martínez Mariano Millán i Castillo Marcos Minuesa i Aparicio Vicente Mondéjar i Ortiz

José Moreno i Mercado Ángel Moya i Fajardo Raúl Muñoz i Serrano Jorge Ortega i Delgado Adrián Pla i Constancio Rafael Pla i Prats Antonio Quijada i Delgado José Luis Ramos i Mejías Francisco José Rigal i Girbes Víctor Rodriguez i Diaz Cristóbal Rodríguez i Hernández Miguel Ruiz i Andreu José Rújula i Izquierdo Vicente Sanchis i Serrano Esteban Segura i Carrión Raúl Suárez i Gimeno Mariano Valcayo i Villamor J. Vicente Villanueva i Soria Javier Yébenes i Villarejo Álvaro Zaera i Rueda 29


Cort d ‘Honor FALLERA MAJOR EIXENT: Sara Grau i Escrivá

30

Saray Alguacil i Jordán

Mª Teresa Constancio i Payá

Jenifer Fernández i Martínez

Tamara Alguacil i Jordán

Tina Corachán i Domínguez

Mª Teresa Forment i Almendros

Verónica Aliaga i Gálvez

Carla Cruz i Romero

Juani García i Alfaro

Mª Teresa Almendros i Blázquez

Begoña Cucarella i Fernández

Josefina García i Baset

Mª Carmen Andreu i Guerrero

Marisa Cucarella i Fernández

Mª Nieves García i Martínez

Sara Badía i Giménez

Noelia Diaz i Pérez

Cati Granado i Labrador

Andrea Badía i Montes

Mª José Escobar i Carrillo

Inma Granado i Serrano

Ana Beta i Monera

Carmen Escuder i Martí

Vanesa Granado i Serrano

Amparo Boix i Alfonso

Alba Espejo i Jiménez

Mª Carmen Guerrero i Gil

Cristina Calvo i Moratilla

Lucía Esteban i Moreno

Beatriz Guijarro i Granado

Natalia Cánovas i López

Reme Expósito i Moreno

Andrea Hernández i Cebrián

Ana Carrión i Fraile

Puri Fernández i Ceballos

Miriam Hernández i Cebrián


Paula Lázaro i Corachán

Mª Jesús Mesa i Page

Toñi Rodríguez i Pajares

Amparo Lozano i Díaz

Mariluz Mondejar i Ortiz

María Ruiz i Esteve

Loli Maestre i Vilches

Cati Montoya i Soto

Isabel Sáez i Navarro

Lucía Maicas i García

Sandra Moya i García

María Sánchez i Granado

Ana Marí i Romo

Nieves Navarro i Pantoja

Irene Sancho i Martínez

Mónica Martí i Andreu

Verónica Nueda i Valero

Amparo Soler i González

Esther Martínez i Giménez

Mª Jesús Page i Torrijos

Marisa Soler i González

Manja Martínez i Mena

Arantzazu Peña i Carmona

Mª José Tormo i Martín

Lorena Martínez i Ortega

Sonia Peral i García

Aitana Valcayo i Martínez

Almudena Martínez i Saiz

Arantxa Peral i Padilla

Flori Martínez i Torito

Andrea Pla i Constancio

Amparo Mengod i Lozano

Marisa Ramírez i Bellot

31


Innocencia ‘

No existeix major màgia ni veritat que eixa que se’ns mostra diàriament davant dels nostres ulls de la manera més natural. Els seus ulls mostren la lluentor d’allò que alguna vegada vam ser tots. Ells són el futur de la nostra festa. Eixos menuts que ara veiem rondar pel casal i que un dia es convertiran en la veu i la força de la nostra comissió.

32


33


Directiva Infantil PRESIDENT Jose Legua Mesa

TRESORER Marcos Minuesa i Maestre

VICEPRESIDENT 1º Aitor Valcayo Martínez

COMPTADORA Yaiza Caballero i Mesa

VICEPRESIDENT 2º Héctor Moya i Ramirez

DELEGADA DE FESTEJOS Daniel Martínez i Monzó

SECRETÀRIA Carolina Yébenes i Granado

DELEGAT D’ACTIVITATS DIVERSES Sergio Fernández i Campos

Lucas de la Iglesia i Guijarro

34

DELEGADA DE XIQUETS I XIQUETES Jennifer Castillo i Navarro DELEGAT D’ESPORTS Pau Legua i Mesa

Jacobo Lapresta i Fernández


Comissio‘ Infantil FALLERA MAJOR INFANTIL EIXENT: Carolina Yébenes i Granado Estela Aliaga i Martinez

Layna Gimeno i Huerta

Lucia Rigal i Escobar

Elena Borja i Lopez

Amanda Griñon i Segura

Anna Rodriguez i Cucarella

Yaiza Caballero i Mesa

Marta Lapresta i Fernandez

Clara Rodriguez i Cucarella

Iris Caballero i Mesa

Paula Lopez i Ferrer

Maria Rujula i Montoya

Jennyfer Castillo i Navarro

Belén Minuesa i Maestre

Ángela Sanchez i Granado

Katia De La Iglesia i Guijarro

Soraya Moya i Ramirez

Claudia Gimeno i Garnica

Natalia Peral i Padilla

David Barberán i Sorli

Sergio Lázaro i Corachán

Nicolás Rodriguez i Cucarella

Denis Cabrera i Amo

Fco. Javier Legua i Cucarella

Álvaro Rújula i Montoya

Alexis Cabrera i Martinez

Jacobo Lapresta i Fernández

Natxo Sancho i Corbin

Lucas de la Iglesia i Guijarro

Erik Lerma i Quintana

Alejandro Torralba i Blasco

Ángel Escobar i Boix

Enrique Martí i Andreu

Sergio Urbaneja i Sirigu

Miquel Forment i Soler

Mario Martinez i Monzó

Javier Yébenes i Granado

Hector Gimenez i Baena

Mariano Millan i Granado

35


Satisfaccio‘

Satisfacció per veure el treball dels nostres artistes lluint en la nostra avinguda, on la crítica social, política i cultural dona forma a cadascuna de les escenes. Satisfacció per veure que tenim davant allò que havíem anhelat durant tot un any, per veure com la llum i el color adorna els nostres carrers. Satisfacció pel treball dels nostres artistes, la seua creativitat, minuciositat i imaginació, per fer, un any més, dels nostres somnis, una realitat.

36


37


Monument Major LLEGENDES

38


MONUMENT MAJOR Lema: Llegendes Artista: Palacio i Serra

Conta la llegenda que el fauno, protector del bosc i de la terra, amb les seues belles cançons, embaucara a senyoretes, fades, muses i qualsevol que les escolte. Els barbars guerrers, intenten “sonsacar” al fauno, per a que en les seues prediccions en el oracul, lis diga si conseguiran guanyar en les batalles.

LA CAÇA DEL VOT:

EL POLÍTIC “CHAQUETERO”:

Conta la llegenda que amb la teua valia i amb el

Conta la llegenda que qualsevol polític té ben

teu saber estar, el vot t’has de guanyar. Però per

clares les seues idees, però si necessita un vot no

tots és sabut, que si vols guanyar, els vots hauràs

dubtara en arrimar-se al sol que més calfa.

de caçar. L’AMOR IDEAL: L’AUTÒNOM:

Conta la llegenda que existeix l’amor ideal per a

Conta la llegenda que treballant per a un mateix

tota la vida, SERÀ VERITAT? O l’amor va canviant?

no tens problemes per a aplegar a fi de mes, però

Cor partit, cor encés flames, cor salvatge…

a la vista tenim a l’autònom que no para ni a sol ni a ombra de treballar i a final de mes quasi no pot

LLEGENDES ÍNDIES:

ni aplegar.

Conta el “chaman” les històries de les antigues tribus perdurant pels anys transmetent-les de generacio en

LA PENSIÓ ESTIRADA:

generacio.

Conta la llegenda que una volta que et jubiles aplega la teua segona felicitat, excepte si has de mantenir als teus fills, perquè sense treball no hi ha manera de tirar-los de casa.

39


Monument Infantil ALICIA EN EL PAÍS DE LES MERAVELLES

40


MONUMENT INFANTIL Lema: Alicia Artista: Jose Vte. Zurita

Alicia: Dis-me gat, quin és el camí correcte? Gat: On et dirigeixes? Alicia: No ho sé Gat: Si no saps on vas, poc importa el camí que prengues

Alícia cau a un món ple de meravelles...

Arriba l’hora del té, Alícia! Per fi, quina delícia!

Vés amb compte Alicia! Només uns pocs troben el

Alícia escolta un tic-tac, te al Temps al seu costat.

camí, uns altres no el reconeixen quan el troben.

Quant de temps es per a sempre? A vegades només un segon. I quant de temps és un segón?

Un conill que arriba tard: més ràpid Alícia!

Quan estimes, una eternitat.

Alícia es sorprén, un gat amb somriure content. He

Regina de Cors: Que li tallen el cap, pobra Alícia!

vist moltíssimes vegades un gat sense somriure, però un somriure sense gat? És la cosa més estranya que

Viu les meravelles amb Alícia... i gaudeix amb

he vist en tota la meua vida!

elles!

Però quin Barreter, Potser està boig ? pensa Alícia.

Tot té la seua moralitat, només cal saber trobar-la.

No estic boig!, digué el barreter, simplement la meua realitat es diferent a la teua. A un jardí ple de colors Alícia acaricia a moltes flors.

41


Nostalgia ‘

Foc que es converteix en cendra i cendra que torna a convertir-se en foc. Una festa que any rere any culmina per a marcar un nou inici. Fem la vista enrere i encara recordem un any ple de vivències, de records, d’emocions, d’un passat que un dia va ser present i d’una dona i senyoreta que van ser les nostres màximes ambaixadores durant tot un exercici.

42


43


SARA GRAU I ESCRIVÀ CAROLINA YÉBENES I GRANADO

FALLERES MAJORS EIXENTS Des d’ací, la falla Av. el Genovés vol acomiadar-se de qui varen ser les seues Falleres Majors l’exercici passat. Sara, Carolina, esperem que enguany haja superat les vostres expectatives i que hàgeu tingut una de les experiències més meravelloses de la vostra vida. Gràcies per tot, fins sempre.

44


45


3ยบ PREMI CAVALCADES

46


1ยบ PREMI APARADOR

1ยบ PREMI NINOT GRAN

47


1ยบ PREMI INGENI I GRร€CIA

1ยบ PREMI FALLA INFANTIL 2ยบ PREMI FALLA GRAN

3ยบ PREMI LLIBRET

48


49


Orgull

L’orgull de ser valencià és l’orgull de les xicotetes coses i de les grans. Orgull de passejar pels carrers d’un Alaquàs faller portant l’escut de la teua comissió al pit i orgull cada 16 de març cantant i ballant el “campions”, perquè passe el que passe, sabem que som la millor falla del món. Una falla treballadora, que no es conforma, que va a per totes en tot allò que fa, i sobretot, una falla plena d’amor i devoció per la seua gran festa.

50


51


TOT UN ANY PLE D’ACTIVITATS

52


53


54


EN GENOVÉS, FEM FALLA

55


COMENCEM L’EXERCICI

LES NOSTRES PROCLAMACIONS

56


LES NOSTRES PRESENTACIONS

57


LES FALLES SÓN MÉS QUE UNA FESTA SON UN

sentiment

Com no podria ser d’altra manera, els xiquets són el futur de la nostra festa. La innocència que veiem ara en ells, amb el pas dels anys, es convertirà en passió, en amor i devoció per la seua falla. Marcos, tu tens dos fills que, des que van nàixer, els vas apuntar a la falla. ¿Què t’ha portat a inculcar-los l’amor per la nostra festa?

Són molts els motius pels quals als nostres fills els hem transmés l’amor a la nostra festa fallera. En primer lloc l’amor a la nostra terra i, a més, un altre motiu és el fet de poder tindre una família fallera, perquè al final el que es crea en la falla és una família més. Transmetre-li als teus fills el que jo sentia de xicotet sent faller de la nostra comissió, com es viuen les falles, la planta, els nervis del lliurament de premis, el bonic de l’ofrena, les cercaviles, i el que s’assega quan veus a la teua falla cremar. Ara només espere que gaudisquen al màxim de la nostra festa, i no solament en la setmana fallera, sinó durant tot l’any. Marcos Minuesa i Aparicio Només qui és faller i ho viu des de dins, sap realment què són les falles. És molt difícil d’explicar i molt fàcil de sentir, i més si ets una figura tan important com és una Fallera Major Infantil, que sent i viu cada instant com si fóra únic. Nerea, tu has tingut l’oportunitat de viure les falles com a fallera de Genovés des que eres xicoteta, però, enguany és diferent per a tu, ja que enguany tens el privilegi de ser la nostra Fallera Major Infantil. ¿Com estàs vivint aquest any?

És un somni i estic molt contenta de fer-ho realitat, és un any magnífic, de moltes emocions i intenses sensacions. De nous amics i amigues amb què compartir aquests moments que es van convertint en únics. Eixos moments com a berenars, cercaviles, presentacions, visites a l’artista faller, paelles... cada un amb eixe instant i moment especial que fa que siguen irrepetibles, plens de rialles, balls, cantells, etc. És un sentiment diferent i inexplicable, tot es viu intensament i poder representar a la meua comissió infantil per a mi és un gran honor i una il·lusió, espere estar a l’altura com a màxima representant infantil. Nerea Fuentes i Peral 58


Diuen que per a una falla, l’acte més important i especial es l’exaltació, i més encara per a una fallera major, que viu un día únic i irrepetible. Carol, tú que vas sentir el dia de la teua exaltació?

El día de la meua presentació vaig sentir molts nervis però sobretot moltíssima emoció i felicitat per veure el meu somni complit. A més, va ser un dia ple de sorpreses per part de la meua comissió, amics i família. Carolina Sanchis i Mengod Com hem vist al llarg d’aquest llibret, les falles estan plenes de sentiments i d’intensitat. Però, aqueixa intensitat amb la qual vivim la nostra festa, també té com a conseqüència sentiments negatius. Com per exemple, el fet d’estar 365 dies esperant la setmana fallera i que la pluja s’apodere d’ella. Pepe, un dels teus anys de president, la setmana fallera es va veure banyada per la pluja. Com ho vas viure?

Es viu amb sentiments oposats, molta ràbia per estar lluitant tot l’any i no poder gaudir-lo com volgueres, però d’altra banda t’emmotles i ho gaudeixes igual. El president pot repetir un any més i gaudir, però la fallera major i infantils és més difícil, però es gaudeix al màxim igualment. José Moreno i Mercado La màgica nit de la cremà és una nit on el foc i la cendra són protagonistes, posant punt final a un meravellós exercici però, també donant pas a un altre any, renovant de nou un cicle que mai cessa. Laura, la nit de la cremà és una nit amb molts sentiments encontrats, pena per un any que acaba i alegria pel record de tants moments viscuts. Tu, que a 2011 vas ser Fallera Major, ¿com visqueres aquesta nit?

Per a mi la nit de la cremà va ser màgica, les llàgrimes corrien per les meues galtes, perquè una part de la meua estava trista, perquè s’acabava la millor experiència de la meua vida, però d’altra banda, estava feliç per tot el que havia viscut fins a aqueix moment, i sobretot, la qual cosa em quedava per viure amb aqueixa gent meravellosa que es creue en el meu camí. Per al meu el 2011 va ser el meu somni fet realitat. . Laura Bartual i Giménez 59


Euforia ‘

A poc a poc el nostre poble comença a donar senyals de que la setmana fallera s’acosta i, no podem evitar sentir eixa alegria i inquietud només de pensar-ho. Els nostres carrers s’omplen de banderes, a poc a poc comencem a escoltar el soroll dels petards i a sentir l’olor a pólvora. Els caps de setmana comencen a omplir-se d’activitats falleres i el nostre casal ha passat a convertir-se en la nostra segona casa. Ara si que sí, les falles estan ací

60


61


Programa de Festes DEL 20 AL 23 DE FEBRER Col·locació de banderes en tots els carrers del nostre veïnat per anunciar que ja arriben les falles.

9 DE MARÇ 18:00h: Cavalcada del Ninot. Eixida des del C.P. González Gallarza per l’itinerari habitual. 00:00h: Moguda Fallera al Parc de la Sequieta organitzada per Junta Local Fallera.

23 DE FEBRER Sopar faixat, entrega de corbatins i penjament de quadres. 10 DE MARÇ 8:00h: Despertà amb tro de bac. Organitza: Joc 24 DE FEBRER de Trons 12:00h: Inauguració de l’Exposició del Ninot al 12:00h: Concurs de paelles al nostre casal. Castell d’Alaquàs. 13 DE MARÇ 2 DE MARÇ Vindrà la grua a plantar el monument gran. 21:30h: Sopar de Gala al Restaurant El Romeral 22:00h: Inauguració de la carpa i sopar pagat per al Vedat de Torrent en homenatge a les Falleres la falla de pinxos moruns i pimentó. Majors d’Alaquàs. 15 DE MARÇ 3 DE MARÇ 18:30h: Berenar pagat per infantils. 19:00h: Crida des del Castell d’Alaquàs Després, decoració de la carpa. 20:30h: Acte de Pleitesia a les Falleres Majors a 22:00h: Nit de la Plantà. Sopar oferit per la nostra l’Auditori Nou d’Alaquàs Fallera Major Carolina i la falla. 00:00h: Plantà oficial dels monuments. DEL 4 AL 8 DE MARÇ Com tots els anys, farem la replegà, repartint llibrets al veïnat

62


16 DE MARÇ 10:00h: El jurat designat per Junta Central Fallera visitarà els nostres monuments. 14:30h: Dinar a la carpa. “Cocido Genovesito” 17:00h: Tots els fallers hauran d’estar vestits de fallers en el casal per a anar a replegar els premis que ens otorgue el jurat. 18:00h: Entrega de premis al C.P González Gallarza. 22:00h: Sopar pagat per la falla. Després de sopar s’entregaran les recompenses i hi haurà festa de disfreses a la nostra carpa.

11:00h: Tots els fallers hauran d’estar vestits de fallers al nostre casal per a fer la recorreguda de casals. 18:30h: Berenar pagat pels nostres Representants Infantils. Després hi haura jocs infantils. 22:00h: Sopar pagat pel nostre President. 00:00h: Nit del foc a càrrec dels nostres delegats de pólvora.

19 DE MARÇ 11:00h: Tots els fallers hauran d’estar vestits de fallers al nostre casal (les dones amb mantellina) per a anar a l’Operació Quilo. Després de la missa, 17 DE MARÇ visitarem els casals que queden del nostre poble. 17:00h: Tots els fallers hauran d’estar al nostre 14:30h: Mascletà organitzada per la nostra falla casal (dones amb mantellina) per a anar a l’Ofrena a càrrec de la Pirotècnia Joc de Trons al carrer de Flors a la Mare de Déu de l’Olivar. Lanjarón. 18:00h: Ofrena de Flors des del C.P González 16:00h: Castells unflables. Gallarza fina a l’esglèsia de l’Olivar. 16:30h: Berenar pagat per Nerea i Pepe 22:00h: Sopar pagat per la falla. 21:00h: Amb molta pena, Nerea i Pepe cremaran Després de sopar, tots a ballar a la nostra carpa. el nostre monument infantil. 22:00h: Sopar faixat a la falla i preparació de la 18 DE MARÇ cremà del monument major. 10:00h: Esmorzar a la carpa en companyia dels A partir de les 00:00h: Carolina i Toni encendran nostres musics. la metxa que posarà punt i final a les falles

NOTA: LA FALLA ES RESERVA EL DRET DE MODIFICAR QUALSEVOL HORARI SEGONS SIGA CONVENIENT.

63


Gratitud Perquè les falles són possibles gràcies a la col·laboració de tots i cadascun de nosaltres, pel nostre incansable treball per un objectiu comú. La falla Avinguda Genovés vol agrair a totes les empreses que han col·laborat per a fer possible aquest llibret. 64


65


66


67


68


69


70


71


72


73


74


75


Fallas 2019 A5-H.pdf 1 28/01/2019 11:25:07

Tu Tienda Especialista en alimentos congelados

2019

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Toda la variedad en alimentos congelados con la máxima garantía de calidad y el mejor precio. Puede encontrarnos en:

Avinguda del País Valencià, 7 bajo 46970 Alaquàs (Valencia) · Tel.: 961 500 295 · www.abordo.es

76

* Sugerencia de presentación.

C


77


78


79


80


81


82


83


84


85


86


87


88


89


90


91


92


93


94


95


96


97


98


99


100


101


102


103


104


105


106


107


108


www.joyeriaballesteros.es Plaza España, 3 · 46970 · Alaquàs · Valencia Tel.: 96 151 09 67

109


110


Profile for Enflama Estudio

Llibret Falla Genovés 2019  

Llibret Falla Genovés 2019  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded