Page 1

RUTES I MONUMENTS HISTÓRICS

ELS SERRANS

La ruta del Túria comença a Puyol i passa per la Serra de Calderona fins a arribar a les terres aragoneses. A Xelva trovem l’església de la Nostra Senyora dels Àngels. Que és un edifici d’arquitectura religiosa i barroca construïda entre els segles XVII i XVIII, que posseeix una important col·lecció de pintura i orfebreria. En Alpuente podem trobar l’Aqüeducte de “Els Arcs” que és una infraestructura d’estil medieval construïda entre els segles XVI i

963972341 / 658972410 Chelva Av. Valencia nº7 3C María Jiménez Moreno Carla Sanmartín Calpe Valentín Marchena Rodríguez


LOCALITZACIÓ

VEGETACIÓ

HISTÓRIA

El seu terreny és abrupte, es caracteritza pels hiverns freds i estius frescos i està travessada pel riu Túria. Aquesta comarca presenta pocs recursos industrials i les seues activitats es basen en l’agricultura i la ramaderia. Entre els conreus destaquen el raïm, l’olivera i l’ametler. La vegetació està formada per boscos de pins, carrasques i matolls.

Els Serrans és una comarca històrica que ja apareixia baix el nom de La Serrania de Chelva en el mapa de comarques “Comarques naturals del Regne de València” publicat l'any 1934. Les úniques diferències al respecte, és que els municipis de Chera i Sinarques, actualment es troben enquadrats dins de la veïna comarca de la Plana de Utiel-Requena i les antigues localitats de Loriguilla i Domenyo, que actualment se troben inundades per preses. Ara estan situades en El Camp de Túria, com les colònies de Sant Isidre de Benagever en Montcada i Sant Antoni de Benagever.

LOCALITZACIÓ

Els Serrans és una comarca de parla castellana, és troba a l’interior del País Valencià i la seua capital es Xelva. La comarca limita a l'est en la comarca del Camp de Túria, al sud amb les comarques de La Plana d'UtielRequena i La Foia de Bunyol, a l'oest amb la província de Conca i al nord amb la comarca de L'Alt Palància i la comarca de Gúdar-Javalambre, ja en la província de Terol.

Els Serrans  

tríptic de la comarca fet per Carla, Maria i Valenntín de 3rC d'ESO, alumnes de Florida Secundària en Catarroja, València

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you