Page 1

Stikkontakten nr. 3 – 2009

Besøg NOE i

Energidøgnet fredag 25. september � Trial-show med Trialaction Team fra Talent 2009 � Kom og se fremtidens elbiler


Skivevej 120 . 7500 Holstebro

Tlf. 97 42 14 88 . www.noe.dk e-mail:noe@noe.dk Fax 97 40 44 02 Nordvestjysk Elforsyning Amba er ejer af følgende selskaber: NOE Net A/S NOE Energi A/S NOE Service A/S NOE Energi Forsyning A/S NOE Fibernet A/S

Udgiver:

Nordvestjysk Elforsyning i samarbejde med Dagbladet Holstebro·Struer Ansvarshavende: Chefredaktør Erik Møller Tekst: Niels Stoktoft Overgaard Layout/grafik: Karina Løhde Jensen, Dagbladet Tryk: Bergske Avistryk, Struer Oplag: 48.000 eksemplarer

Priser inkl. moms. Der tages forbehold for evt. trykfejl og afgiftsændringer.

STIKKONTAKTEN 2009

Nordvestjysk Elforsyning

Din garant for rigtig energi! NOE hører til eliten af el-selskaber og er bedst i Midt- og Vestjylland. Det fastslår Energistyrelsen i en undersøgelse af netselskabers effektivitet. Anerkendelsen glæder os, men NOE bliver faktisk ikke tilgodeset nok i rapporten. Det er nemlig særligt svært at levere strøm i et hårdt klima som i Nordvestjylland. Salt fra Vesterhavet giver rust på vores anlæg, og den megen vind og de mange vindmøller slider på el-systemet. Selv om NOE ligger godt, stiller bestyrelsen sig ikke tilfreds. Det er vores opgave, at selskabet udvikler sig og bliver bedre til at levere de ydelser, vore kunder efterspørger. Derfor har NOE i samarbejde med Holstebro Handelsskole indledt et projekt, som vi kalder »Én virksomhed«. Det første resultat foreligger allerede, nemlig en ny vision:

DIN GARANT FOR RIGTIG ENERGI! Visionen er baseret på bestyrelsens ønske om, at NOE signalerer troværdighed, sikkerhed og effektivitet. Vi sætter gerne lidt af os selv på spil, for at det skal lykkes. Nu skal visionen føres ud i livet. Medarbejdere skal på uddannelse, så de kan klare udfordringerne. . Derfor kan det være, at vore kunder i efteråret engang imellem – lidt oftere end ellers – vil høre ordene – nej desværre, vor medarbejder er på kursus. NOE er også i gang med flere andre aktiviteter, blandt andet samarbejde med selskabet Altibox Danmark om at levere tv, telefoni og internet med fiberfart. Det kan du se mere om her i bladet.

God læselyst. Ebbe Ravn Sørensen Bestyrelsesformand

SIDE


noe fibernet a/s

STIKKONTAKTEN 2009

Mød

Nye finesser på fibernettet Fjernstyring af tv-optagelser med mobiltelefonen og gratis, stort arkiv til billeder og andre filer på nettet Har du nogen sinde stået et sted og ærgret dig over, at du har glemt at sætte videoen til at optage et fjernsynsprogram? Fremover klarer du det med din mobiltelefon! Den kan bruges til at fjernstyre den nye optagefunktion i boksen fra selskabet Altibox. Det får mange kunder i NOE’s område glæde af. Altibox er den nye leverandør af signal og indhold til kunderne hos det tidligere MidtVest Bredbånd. Selskabet vil i den kommende tid indføre en række nye faciliteter til glæde for sine kunder.

ALTIBOX hos NOE under Energidøgnet

Altibox er en stor succes i Norge, og nu skal direktør Lars Christiansen give danskerne de samme muligheder. Han er parat til at tage imod nye kunder.

SIDE

Sæt program på pause Du ser en fodboldkamp, og telefonen ringer. Fremover kan kunder hos Altibox sætte bolden på pause og tage røret. Når samtalen er færdig, sparker de til en knap, og så fortsætter kampen uden afbrydelse. Den moderne og avancerede videomaskine – Optagefunktionen - er en af de finesser, som Altibox indfører i efteråret. Den kan også programmeres med computeren. Ud over forbedringerne vil kunderne ikke mærke til overgangen fra MidtVest Bredbånd.

Gemmer du billeder på computeren og husker du at tage backup, hvis harddisken nu pludselig crasher? Det norskejede Altibox kommer med en løsning, hvor folk kan placere sikkerhedskopier på nettet og i et forholdsvis stort arkiv. Det giver samtidig mulighed for at vise billederne på tv-skærmen i stedet for på computeren.

Medarbejdere overflyttet

Ja til nye kunder

Altibox har kontor i Skanderborg. Her arbejder i dag i alt 14 medarbejdere, blandt andre flere fra Holstebro.

De knap 11.000 fibernetkunder hos NOE har i et par omgange fået brev fra Altibox, og det er til det selskab, de fremover skal betale og henvende sig med spørgsmål om kundeforhold. Men NOE er stadig involveret ved at eje og drive selve fibernettet i sit område. Det betaler Altibox en leje for.

Dansk direktør Lars Peter Christiansen har også en fortid i Holstebro, og han har i mellemtiden arbejdet hos Altibox i hovedsædet i Norge. Her har virksomheden cirka 150.000 kunder og er dermed Skandinaviens førende udbyder af tjenester på fibernet. Altibox er oprettet og drives af energiselskabet Lyse i Stavanger. Også i Norge er det via forsyningsselskaberne, at kunderne får internet, tv og telefoni.

Gennem sommeren har der været arbejdet på at overflytte alle kundeforhold, og derefter starter nu markedsføringen. Altibox er parat til at levere til nye kunder i de områder, hvor nettet er gravet ned. Afhængig af efterspørgslen vil der også ske udbygning til flere områder.


noe energi a/s – annonce

Tørt, frisk fritidshus med gratis SolarVenti® drift Særdeles velegnet til sommer- og fritidshuse, garager, værksteder og andre bygninger, hvor man vil fjerne fugt, mug og dårlig lugt Man kender det alt for godt: Huset bliver klamt og fugtigt af at stå vinteren over.

Kom og

se til

net! g ø d i g r e En

Varmluftsolfanger Solcelle

Solar Venti® Godt for møbler, inventar og beboere – ventilation, styret og drevet af solen Hver gang solen skinner, bliver luften i SolarVenti’en varmet op. Ventilatoren går i gang, startet af solcellen, og trækker den lune, tørre luft ind i hus, garage, kælder m.m. Ventilatoren har en kapacitet på min. 60m3 i timen (SV14), som varmes ca. 30 grader op over udetemperaturen, så al luften i huset bliver hurtigt skiftet ud. Velegnet for selvmontage. Kvalitet siden 1981. - Over 28.000 anlæg i drift.

Samlet i ét:

Ventilator

Dansk opfindelse: panentnr: PR 174935

Nu kan man få tør, frisk og lun luft blæst ind – uden en krone i driftsomkostninger – år efter år. Og virkningen er fantastisk. Den klamme lugt forsvinder, og det dufter frisk og dejligt – vel at mærke af naturens egen medicin.

KUPON Jeg vil gerne kontaktes af en konsulent.

”KØB NØGLEFÆRDIGT ANLÆG HOS NOE”

Jeg ønsker at få tilsendt materiale om solarVenti.

Priseksempel: SV 14 MONTERET PÅ TAG OG KLAR TIL BRUG: SV 14 alu med regulator: kr. 7.250,00 Tagsæt kr. 1.980,00

Gerne pr. e-mail.

Montering på tag: Nøglefærdigt anlæg: Priser inkl. moms.

kr. 3.150,00

Mit telefonnummer i dagtimerne er:

Navn:

kr. 12.380,00 Postnr. og by: E-mail:

Sendes ufrankeret Modtageren betaler portoen

NOE Energi A/S Skivevej 120 Postboks 1330 +++ 5323 +++ 7500 Holstebro


noe net a/s

STIKKONTAKTEN 2009

Gamle transformatortårne bevares NOE får ros for at renovere bygninger, der klæder landskabet. Kablerne er lagt i jorden, og derfor er der sådan set ikke længere brug for et tårn. Men nu har de stået rundt om i naturen i 90 år og bidraget til billedet af Danmark. Derfor har NOE besluttet at bevare en række transformatortårne og renovere dem. Omfugning og et nyt tegltag koster ikke meget mere end et nyt hus af blik eller beton. NOE’s valg får ros af journalisten og forfatteren Peter Olesen. Han har skrevet en række bøger om bygningskultur. - Transformatortårnene klæder landskabet. Vi skal ikke for enhver pris bevare alt gammelt, men her er nogle hyggelige bygninger, fremhæver Peter Olesen.

Peter Olesen bor i Valby, men har sommerhus i Vejby Strand, og her har også skrevet om både sine naboer og sin have.

SIDE

Bedre byggeskik NOE skal mange steder stadig bruge et hus til transformatoren, det behøver bare ikke længere være ti meter højt. Men hvis de gamle tårne er fornuftigt placerede i forhold til aftagerne, hvorfor så ikke fortsat bruge dem? Den holdning glæder Peter Olesen. - Jeg har set transformatortårnene i Odsherred, og de er langt at foretrække frem for en eller anden dødssyg klap-sammen sag. I mange byer bevarer de også de gamle elværker og gør dem til kulturhuse, for eksempel i Aars, Slagelse og Holbæk. Andre steder renoveres gamle togstationer og anvendes til virksomheder eller bolig. Mange af bygningerne er opført efter den tradition, der kaldes Bedre Byggeskik, og den er værd at beholde. I London er et gammelt elværk ved Themsen gjort til et af verdens førende og mest imponerende kunstmuseer – Tate Modern.

Landmænd overtager Et par steder har NOE ikke længere brug for tårnene til udstyr, men her er de så overdraget til lokale landmænd. De vil gerne beholde dem.

Håndværkerne har i sommer været i gang med at renovere et tårn ved Hodsager ud til hovedvejen mellem Holstebro og Ikast.

Peter Olesen kender fremtrædende bygninger i Holstebro, blandt andet byretten på Skivevej, og han er imponeret af Nørrelandskirken og Olivia Holm Møller og Jens Nielsens Museum. Den tidligere tv-journalist er i dag 63 år og lever af at skrive bøger og holde foredrag. Til efteråret udgiver han en ny bog om torve og pladser i København og en anden om høflighed – eller mangel på samme.

Her er tårne renoveret • • • • • • •

Skave Halgaard Ramme Bremdal Yllebjerg Stendis Resen

Disse renoveres senere • • • •

Nr. Felding Røde Mølle Sørvad Hogager


noe energi a/s – annonce

INTERNET

TV

TELEFONI

FILMLEJE

Nyhed!

Knivskarpt tv, lynhurtigt internet og billig telefoni i én pakke. Med Altibox får du den letteste vej til de største oplevelser. Mød os til

Energidøgnet hos NOE fredag den 25. september

Altibox, din nye udbyder af oplevelser på fibernettet Altibox tilbyder pakkeløsninger, der gør livet lettere for dig. Du får fastnet og mobiltelefoni, hurtigt internet, filmleje og et hav af tv-kanaler. Altibox betyder alt samlet i én, og pakker og priser der er til at gennemskue.

RING PÅ 70 300 600 ELLER BESTIL PÅ WWW.ALTIBOX.DK

INTERNET TV TELEFONI FILMLEJE

Altibox er den nye udbyder af internet, tv og telefoni. Vi har 140.000 privat- og erhvervskunder i Danmark og Norge, hvilket gør os til den største udbyder af fiberbåret kommunikation i Norden. Vi tilbyder produktpakker til konkurrencedygtige priser, og vores målsætning er at give kunderne den letteste vej til de største oplevelser.


noe net

Kom til Energidøgnet hos NOE fredag d. 25. september kl. 15.00-21.30

Det er

GRATIS at deltage

Ingen tilmelding, kom bare.

Der er

GRATIS

opskrifter og masser af smagsprøver

Køkkenet er et af de steder, hvor danskerne bruger mest energi – og tit alt for meget. Med få ændringer af vores vaner er der meget at spare. Det kan du få ideer til, hvis du kommer, når NOE holder

Åbent Hus

fredag eftermiddag og aften den 25. september. Husholdningskonsulent Agnete Støjberg fra NOE vil blandet andet vise: Sådan koger du otte æg i kun fire spiseskefulde vand Kog kartofler med minimum af vand Sæt maden ind i en kold ovn i stedet for at varme op først Brug mikrobølgeovnen til så meget som muligt – den sparer op til 75% af strømmen i forhold til en almindelig ovn

• • • •

SIDE

Kom, se, hør og smag på mad tilberedt på den energirigtige måde.

Æble-brombærpie Brug årstidens mange frugter på en velsmagende måde! INGREDIENSER Dej: 175 180 150 35

gram gram gram gram

margarine sukker hvedemel kokosmel

Fyld: 50 gram hasselnøddekerner 600 gram madæbler 350 gram brombær 75 gram sukker

TILBEREDNING Dej: Skær margarine i mindre stykker og kom det sammen med resten af ingredienserne i en foodprocessor. Bearbejd dejen med kniven i få sekunder. Dejen skal have en »smuldret« konsistens. Hæld dejen i en skål. Fyld: Snit nødderne med snitteskiven på foodprocessoren. Snit de skrællede æbler med den grove snitteskive. Bland nødder, æbler, brombær og sukker i en smurt 26 cm tærteform. Fordel dejen over frugterne. Sættes i en kold varmluftovn ved 200° C i ca. 30 minutter. Sluk ovnen og lad pien bage videre ved eftervarmen i 5-10 minutter. Serveres lun med creme fraiche eller flødeskum.

STIKKONTAKTEN 2009

Gode elvaner i køkkenet


noe net a/s

noe net a/s

STIKKONTAKTEN 2009

Oplev den anden side af NOE! Kom og besøg os – vi inviterer dig og din familie til et spændende døgn, fyldt med god energi, sjove arrangementer og risikoen for at blive klogere. Den 25. september sættes der kraft på

Kom og se

ENERGIDØGNET

TRIAL-SHOW kl. 17.30 med Trialaction Team fra Talent 2009

25. september kl. 15.00 – 21.30 Kom og se:

Program Kl. 15.00, 16.00, 17.00, 18.00, 19.00 og 20.00 RUNDVISNING hos NOE med guide. KL. 17.30 TRIAL-SHOW Trialaction Team opvisning. Kom og se hvad kabeltromler også kan bruges til. Kl. 18.30 VI SERVERER LÆKKERIER FRA GRILLEN og et glas vin. Kl. 19.30 ROCK N’ROLL OG SHOWDANS Struer Sportsdanserforening underholder. Kl. 20.30 VINSMAGNING ved Paul Hancock fra Estate Wine. Kl. 21.30 FYRVÆRKERI Højen & Magic Fyrværkeri.

• • • • • • • •

Kom og se fremtidens smarte

ELBILER

E

NC E R R KU

KONele dagen v h af sjo

ser s a m og rn for bø e mest

ducer o r p n ka l Hvem øm på cyke r str ræmie p e t t flo – vind

Nye elbiler og hybridbiler fra Toyota og Honda Kom og hør sidste nyt om LED belysning Udstilling af energibesparelser og vedvarende energi Se de nyeste solceller og solfangere Boligtjek – af dit hus Se alle de nye finesser fra Altibox NOE har mange køretøjer – kom og se dem i funktion Kom og se hvordan man kravler i træmaster - og prøv det måske selv

Vi holder også

Kom og få

VANER L E E D O G t i køkkene

og gsprøver a m s s ti a Gr ter ge opskrif energirigti lding, kom

Ingen tilme

bare!

åbent hus

på NOE’s transformerstation 60/10, Ringkøbingvej 7, Lemvig kl. 15.00 - 17.30. Kom og se hvordan en transformerstation ser ud. Vi har fået opstillet en Vestas vindmøllehus ved transformerstationen 60/10. Her kan du også møde direktør Asbjørn Bjerre fra Danmarks Vindmølleforening, som gerne vil snakke vindmøller m.m.


noe energi a/s – annonce

Kan nuia styres v SMS

Kom og

se til

net!

g Energidø

+8/10°C VINTERVARME SIKRING

SPAR OVER 66%

MILJØVENLIG

LYDLØS 24 dB

Effektiv til -20°C

Luftvarmepumpen tilpasset danske krav.

LUFTRENSER

Billig varme i sommerhuset inkl. 5 års totalgaranti Din genvej til billig, miljørigtig varme og godt indeklima i dit sommerhus

– PRIMA SCROLL fra PANASONIC TM

SMS

til varmepu mpen og ændre inds tilling efter behov

Ideel varmepumpe til sommerhuset Et miljørigtig valg der er tilpasset det nordiske klima. Spar over 66 % på din varme og få et bedre indeklima i sommerhuset. Varmepumpen kan styres fra din telefon, så dit sommerhus altid har den rette temperatur til rette tid.

KUPON Jeg vil gerne kontaktes af en konsulent om et uforpligtende besøg.

Køreklar

Jeg ønsker at få tilsendt materiale om Panasonic varmepumpe.

Danmarkspumpen køber du altid installeret og køreklar. Vi hjælper dig med modelvalg og placering, så du altid får en optimal udnyttelse af din varmepumpe.

Gerne pr. e-mail. Mit telefonnummer i dagtimerne er:

Evt. aften fra kl.: _______Telefon:

Kan vintersikre dit sommerhus

+8/10˚C

Sendes ufrankeret Modtageren betaler portoen

Navn:

Postnr. og by: E-mail:

NOE Energi A/S Skivevej 120 Postboks 1330 +++ 5323 +++ 7500 Holstebro


noe net a/s

STIKKONTAKTEN 2009

53-årige Aage Ravn er tidligere major i Forsvaret, men bruger nu al sin tid på at bistå med at styre og lede processer på virksomheder.

SIDE

Handelsskolen gør NOE dygtigere Hvis nordvestjyske virksomheder skal vokse og vinde over konkurrenterne, så skal de være mere effektive og dygtigere og hurtigere til at betjene deres kunder. De forbedringer får de nu hjælp til fra egnens egne virksomhedskonsulenter. Det kommer fra handelsskolen i Holstebro, som tidligere har arbejdet på køkkenfabrikken TMK i Tvis og hos rejsebureauet Team Benns i Holstebro. Lige nu er de engageret hos Midt- og Vestjyllands Politi, og deres næste opgave er hos NOE. - Vi kan ikke fortælle NOE, hvordan de skal lykkes med deres opgaver, men vi kan bistå med processen frem mod større succes, siger Aage Ravn, der er chef for virksomhedskonsulenterne i kursusafdelingen på Holstebro Handelsskole. TMK, politiet, Team Benns, NOE og andre lokale arbejdspladser kunne have hentet assistance fra de store konsulentfirmaer i København og Århus, men Midt- og Vestjylland kan klare sig selv! Elektriciteten leveres lokalt – det gør virksomhedsudvikling også.

Stor udvikling Engang var NOE et almindeligt elselskab, men i de sidste år er der sket meget. I dag er det et kommercielt selskab, der leverer meget andet end strøm, og efterhånden findes der seks forskellige selskaber i bygningerne på Skivevej. Det er gået stærkt, også for de ansatte selv. Derfor har bestyrelsen iværksat et projekt med visionen »Din garant for rigtig energi«. Nu vil NOE gerne Virksomhedsindadtil og udadtil agere konsulent Lasse Vester Schmidt som ”én virksomhed”. interviewer medarbejdere hos Konsulenterne har holdt NOE, bl.a. montør møde med bestyrelse Per D. Jensen.

og ledelse, og de har haft samlet alle medarbejdere. Nu skal de til at arbejde med afdelingerne.

Nytårsforsætter NOE er en gammel el-forsyning, som i mange år havde monopol på at levere strøm. Nu er det et frit marked. Nye kulturer skal afløse forældede – det stiller krav til både erfarne medarbejdere, men også til nyansatte. De forskellige selskaber hos NOE ”køber” på en måde ydelser af hinanden. Sådan skal det være ifølge lovgivningen, men det kan nemt føre til holdninger om ”dem” og ”os”. Det vil konsulenterne hjælpe med at forebygge. - På en arbejdsplads kan der godt være intentioner om, hvordan der nu skal være forandringer, men det går nemt som med vores nytårsforsætter. Som udefrakommende kan vi hjælpe med at holde fast i forbedringer, siger Aage Ravn.

Effektive og billige kurser Undervejs vil der måske vise sig behov for, at nogle medarbejdere skal blive dygtigere til et fag, mens andre har brug for bedre kvalifikationer i noget andet. Her er fordelen ved at trække på konsulenter fra handelsskolen. De kan hurtigt arrangere et kursus hos sig selv eller på andre uddannelsesinstitutioner, for eksempel teknisk skole. - Vi har hele det offentlige uddannelsessystem bag os med en kursuspris på 150 kr. om dagen og refusion af lønninger til de ansatte. Og den lokale tilknytning gør, at vi ikke er ude af byen, når projektet slutter. Vi vil stadig møde medarbejdere fra NOE i Bilka eller Kvickly. Nærheden er vigtig, siger Aage Ravn.


noe energi a/s – annonce

Billig og miljø-venlig opvarmning Væske-vand varmepumper (jordvarme), luft-vand varmepumper Det er nu, du skal have installeret nyt opvarmningsanlæg. Når først frosten melder sig, er det for sent. NOE Energi har erfaring med kvalitets-jordvarmeanlæg fra Bosch og luft-vand varmepumper fra Panasonic og tyske Stibel-Eltron. NOE Energi forhandler kun anlæg, der er godkendt af Energistyrelsen og Teknologisk Institut. Hvis du bestiller et uforpligtende konsulentbesøg allerede i dag, kan du få overblik over investeringen, de årlige driftsomkostninger, og dermed din årlige besparelse. Du kan læse mere om de forskellige anlægs-typer på www.noe-energi.dk, og her bestille et uforpligtende konsulentbesøg, eller kontakte os på 97 42 14 88. Du kan også sende en mail til salg@noe.dk, og vi kontakter dig.

se Kom og

til

net!

g Energidø

DET KOMPLETTE ANLÆG

JORDVARME: Jordvarmeslangerne graves ned i ca. en meters dybde, og der udlægges ca. 350 til 500 meter slange til et alm. parcelhus alt efter jordbundsforhold. Varmepumpen trækker energi ud af den væske, der cirkuler i jordslangerne. Driftsomkostningerne på et jordvarmeanlæg er typisk ca. det halve af opvarmning med olie.

KUPON Jeg vil gerne kontaktes af en konsulent om et uforpligtende besøg.

LUFT-VAND ANLÆG Ikke alle jordbundsforhold er egnet til jordvarme, og her er en luft-vand varmepumpe et godt alternativ. Varmepumpen trækker energi ud af udeluften og omdanner det til varme i centralvarmeanlægget. Luft-vand varmepumper er effektive ned til udetemperaturer på minus 20 grader. Driftsomkostningerne er igennem en alm. dansk vinter på ca. det halve af opvarmning med olie.

Sendes ufrankeret Modtageren betaler portoen

Jeg ønsker at få tilsendt materiale om jordvarme Jeg ønsker at få tilsendt materiale om luft-vandanlæg Gerne pr. e-mail. Mit telefonnummer i dagtimerne er: Evt. aften fra kl.: _______Telefon: Navn:

Postnr. og by: E-mail:

NOE Energi A/S Skivevej 120 Postboks 1330 +++ 5323 +++ 7500 Holstebro


noe energi a/s

STIKKONTAKTEN 2009

Vinden forstærker Kim Larsen NOE leverer grøn strøm til Danmarks tredjestørste festival – alle andre kan også gøre deres el fri af fossile brændsler Sangeren Kim Larsen bryder sig ikke om at droppe sine smøger, men alligevel er han ved at grønnes. Da han spillede på Beach Party i Skive i sommer, kom elektriciteten til forstærkerne fra vindmøller og andre vedvarende energikilder. Danmarks tredjestørste festival drives nu udelukkende med grøn strøm.

Masser af energi på Skive Beach Party – og strømmen er grøn!

SIDE

Beach Party har indgået aftale med NOE Energi om at levere el. Selskabet sælger mere og mere grøn strøm til både erhvervskunder og private forbrugere, og det store arrangement i Skive vil også være med på noderne.

Krav fra musikerne Musikbooker og markedsføringsansvarlig Knud Bjerre i Skive er begejstret: - Vi lever i en tid, da der er meget fokus på miljøbevidsthed. På Skive Beach Party vil vi gerne tage et medansvar, og derfor føler vi det helt naturligt for os at skifte over til grøn energi. - Vi ser også en stærkt stigende miljøbevidsthed fra især de udenlandske bands. Ud over tekniske spørgsmål omkring deres koncert går de meget op i, hvad festivalen gør for at skåne miljøet. Derfor er vi meget begejstret for den aftale vi har indgået med NOE. Den kan bruges positivt over for artisterne, fortæller Knud Bjerre.

Stolthed Aldrig tidligere er en dansk rockfestival blevet afviklet udelukkende på strøm fra vedvarende energikilder. Strømmen er CO2-neutral og derfor en smule dyrere end almindelig strøm, fortæller salgschef Svend Peter Vestergaard i NOE Energi. - Vi har kunder over hele landet, men vores rødder er hér i det nordvestjyske. Så vi er stolte af, at vi nu får lov at bakke op om en af egnens store og vigtige kulturformidlere. Det lokale engagement har altid ligget os meget på sinde, siger Svend Peter Vestergaard.

Kim Larsen kan nu både blæse og have en cigaret i munden. Hans musik drives af grøn strøm.

En holdning Salgschefen siger, at forbrugere og virksomheder køber grøn strøm, fordi de har en holdning. Han tror, at afsætningen vil stige yderligere. - I starten var interessen størst i de store byer, men vi mærker, at den breder sig. Nu har vi ved Beach Party også været i kontakt med mange unge og kommende forbrugere, siger Svend Peter Vestergaard.

Grønt bevis Her og nu koster grøn strøm cirka 4,5 øre mere pr. kWh end den almindelige el. Det svarer til omkring 180 kr. ekstra om året for en almindelig husstand. Til gengæld får aftagerne en CO2-ren samvittighed og et bevis på deres klimabevidsthed. NOE kan dokumentere, at al grøn strøm er fri af fossile brændsler.


noe energi a/s – annonce

se Kom og

til

t!

gne Energidø

Slip for dug på ruderne! Et ventilationsanlæg fra NOE kan hjælpe dig og din familie af med fugten i jeres hus. Sådan fungerer et ventilationsanlæg Køkkener, badeværelser, bryggerser og soveværelser er normalt boligens mest fugtige rum. Et ventilationsanlæg suger den fugtige luft ud og puster frisk luft så effektivt ind i boligen, at hele 80 procent af varmeenergien i den brugte luft overføres til den nye luft. Kontakt NOE for et uforpligtende konsulentbesøg om hvordan du får et bedre indeklima i dit hus.

Se mere og hent brochure på www.noe.dk under "privat" og "produkter" Med et ventilationsanlæg får du frisk luft og et bedre indeklima.

KUPON

Og så slipper du for:

at vinduer, karme og • murværk opsuger fugt røg, mados og anden dårlig • luft at lufte ud flere gange • dagligt at åbne vinduer frister • indbrudstyve til at aflægge

• •

dit hjem et besøg træk fra de åbne vinduer varmetab ved udluftning

Jeg vil gerne kontaktes af en konsulent om et uforpligtende besøg.

Sendes ufrankeret Modtageren betaler portoen

Jeg ønsker at få tilsendt materiale om et bedre indeklima. Gerne pr. e-mail. Mit telefonnummer i dagtimerne er:

Evt. aften fra kl.: _______Telefon: Navn:

Postnr. og by: E-mail:

NOE Energi A/S Skivevej 120 Postboks 1330 +++ 5323 +++ 7500 Holstebro


noe net a/s

STIKKONTAKTEN 2009

De har vundet ved at bruge nettet NOE har udtrukket to nye vindere blandt de kunder, der indberetter deres aflæsning på www.noe.dk. Det er nemt og billigt at gøre på den måde, og det kan altså give en ekstra gevinst. Vinderne er:

HENRY MØLLER, Mejrup. Han vandt en Cobb Grill

PETER JENSEN, Holstebro. Han vandt en kartoffelskræller fra OBH

SIDE

Det kan du vinde I næste kvartal vil de personer, som har fået tilsendt et selvaflæserkort, kunne vinde to flotte præmier, hvis de afleverer deres aflæsning på NOE’s hjemmeside under ”Selvbetjening”:

EN COBB GRILL EN OBH KARTOFFELSKRÆLLER

Effektivitet hos NOE med afsmitning Tilbagebetaling til kunderne på 18 millioner i fjor. NOE har den seneste tid gennemført en række ændringer omkring afregningen af el. Det sker for at effektivisere arbejdsgangene og mindske omkostningerne. Gevinsterne kommer kunderne til gode. � Returporto er fjernet på selvaflæserkort. Brug i stedet hjemmesiden www.noe.dk til at registrere forbruget direkte i selskabet database. På den måde sparer NOE meget tid. Vi slipper for at skulle håndtere tusindvis af papirkort og taste ind. � Fire afregninger pr. år i stedet for seks. Dermed sparer vi porto og behandling af to acontoopkrævninger. � Tilmelding regningerne til Betalingsservice! Så bliver betalingen ikke glemt. Selskabet undgår at skulle sende rykkere, og kunder sparer besværet med girokort og gebyrer.

Lavere tariffer Det er vigtigt at slå fast, at ændringer ikke skal opfattes som forringet kundeservice. De er gennemført, for at NOE kan drives så effektivt som muligt. Det giver efterfølgende selskabet mulighed for at nedsætte tarifferne. I 2008 tilbagebetalte NOE cirka 18 millioner kroner til vores kunder! Det er bemærkelsesværdigt set i forhold til andre steder i landet. Ændringerne er samtidig i tråd med den udvikling, der sker i resten af erhvervslivet. Målet er stadigvæk for NOE at have et højt serviceniveau i sammenligning med andre virksomheder og energiselskaber.


noe net a/s

STIKKONTAKTEN 2009

De designer lavere omkostninger Stort møbelfirma får kortlagt sit forbrug af energi – for at finde frem til besparelser Hver aften kan bilister på hovedvejen mellem Holstebro og Herning opleve et lysshow i vinduerne på møbelvirksomheden Actona i Tvis. Nogen har måske tænkt, at det er fråds med strøm, men teknikken er moderne og besparende. De meget synlige effekter sluger ikke mere elektricitet end et komfur, når der skal laves mad til gæster - cirka 3,50 kr. i timen. Actona er meget bevidst om sit forbrug. I øjeblikket jages besparelser. El-installatør Flemming Bertelsen og energirådgiver Stig Meyer er i gang med at kortlægge, hvor der anvendes energi. De måler på el, vand og varme og flytter næsten hver uge udstyret til en ny afdeling.

fordi lamper og it-udstyr afgiver meget varme. Faktisk startes der tværtimod køleanlæg, når lyset tændes!

Under

Energidøgnet kan du møde NOE’s energirådgiver og få råd og vejledning om at nedbringe din virksomheds energiforbrug

Det ender i en rapport til virksomheden, hvor de peger på besparelsesmuligheder. De beregner, hvor meget der skal investeres for at hente en gevinst. Derefter er det op til Actona at beslutte, hvad der skal gøres.

Stadig bedre udstyr Møbelfirmaet i Tvis er bygget i flere omgange gennem de sidste 15 år. I den samme periode har teknologien udviklet sig meget. For eksempel er der kommet nye højfrekvente lysarmaturer.

Et af problemerne kan være, at airconditionen flytter den overskydende energi til et andet rum – hvor der heller ikke er brug for varme. Så skal der ske en ny flytning. Det er en kostbar løsning. - Det er bedre, hvis vi straks kan flytte varmen hen et sted, hvor den kan udnyttes, siger Flemming Bertelsen.

Fornuftig adfærd Energirådgiver Stig Meyer fra NOE siger, at kortlægningen også omfatter, hvordan de ansattes gebærder sig. Hvis de skal gå igennem et showroom, tænder de måske alt lyset – og lader det brænde.

- En løsning kan være, at kun bestemte personer kan tænde alle projektørerne, når der er brug for det, mens alle andre kun kan tænde lyset på gangarealet. Stig Meyer tilføjer, at der stadig også skal udryddes fordomme. Selv nogle el-installatører tror stadig, at lysarmaturer har bedst af at brænde et stykke tid, når de er blevet tændt, men det passer ikke! Sluk, når der ikke er brug for lyset.

De ansatte på Actona har stor succes med at designe og sælge møbler, men de overlader til el-installatøren og energirådgiveren at undersøge, om de kan udnytte energien bedre. Måske kan de udvide virksomheden yderligere uden at øge omkostningerne til el, vand og varme.

Varme flyttes Virksomheder som Actona bruger forholdsvis få penge til opvarmning,

Selv om Stig Meyer er ansat i NOE, der lever af at sælge strøm, bruger han al sin arbejdstid på at begrænse forbruget.

Actona er p å mange måder en su ccesrig og moder ne virksomhed , og nu satser firmae t på at begrænse fo rbruget af el, vand o g varme.

STIKkontakten nr. 3 - 2009  

Stikkontakten