Page 1

stikkontakten Stikkontakten nr. 4 - 2013

Bedre service ved strømafbrydelser:

NU KAN DU FÅ EN SMS-BESKED! Master til marina i Handbjerg

side 4

El til hele Midt- og Vestjylland

side 8

VIND EN OPLEVELSE FOR 2 Giv os din ærlige mening og deltag i lodtrækningen om 10 x 2 biografbilletter med guf og drikkevarer. Det tager mindre end 4 minutter!

www.jyskenergi.dk/spoergeskema Kabler uden bøvl i Lemvig

side 12

Fibernet til Yllebjerg

side 12


Velkommen til tusindvis af nye kunder Det har været et fantastisk år for NOE og Jysk Energi A/S. I august fejrede vi vores 90 års fødselsdag. Det skete med et stort åbent hus arrangement, hvor cirka 1.200 kunder og bekendte kom og besøgte os i vort nye hus på Skivevej i Holstebro. Samme dag foretog Holstebros borgmester, H.C. Østerby, indvielsen. Et helt særligt øjeblik var, da Valdemar Hedegaard fra Borbjerg overrakte sin egen digtsamling med sange, som han selv har skrevet. Han har også forfattet om NOE – læs mere her i bladet. Siden er mange tusinde kunder i overført betydning kommet ind ad døren til det nye hus. Jysk Energi A/S har i år alene fået mere end 8.000 nye kunder. En del kommer, fordi de træffer

side

3 Nu kan der komme sms ved strømafbrydelse

side 4 Ny marina genanvender gamle el-master side

6 Nu kan vi se, hvor de tåbelige bor…

side 8 Jysk Energi leverer nu strøm til hele Midt og Vestjylland side 9 På vej mod én regning

vore energiske sælgere rundt omkring på gaderne. Vi prøver at informere kunderne på en saglig måde om vore tilbud og give dem en god behandling. Sådan ønsker Jysk Energi A/S det. Andre kommer, fordi de vælger det meget prisbillige tilbud, Jysk Energi A/S har i det område, vi har vundet forsyningspligten i. Det gælder en stor del af Region Midtjylland, nemlig områderne Nykøbing, Struer, Holstebro, Herning, Ikast og RingkøbingSkjern.Jysk Energi A/S og NOE stiller sig dermed til rådighed som kundernes eget selskab her i Nordvestjylland. Vi har også god succes med vort fiberbredbånd – nu skal nye områder have fremtidens infrastruktur.

side 10 Han blander sig for at få mere viden side 11 NOE holder også valg side 12 Fiberkabel gravet under fliserne uden bøvl Borgere skaffer sig fibernet side 13 Fibernet i gang allerede ved indflytning side 14 Svar og vind biorgrafbilletter

God læselyst Bestyrelsesformand, Ebbe Ravn Sørensen NOE

NOE Amba

På forsiden ses fra venstre Bodil Sejbjerg Christiansen, Søren Nielsen, Mette Pedersen som er klar til at sende sms-beskeder ved strømafbrydelser.

Skivevej 120 . 7500 Holstebro . T 97 42 14 88 www.noe.dk . noe@noe.dk NOE Amba er ejer af følgende selskaber: NOE Net A/S • Jysk Energi A/S • NOE Service A/S NOE Energi Forsyning A/S • NOE Fibernet A/S • NOE Vind A/S

priser inkl. moms. der tages forbehold for evt. trykfejl og afgiftsændringer.

NOE åbningstider: Mandag-torsdag kl. 8.00-16.00 • Fredag kl. 8.00-15.00 noe Amba - side 2

Læs mere på NOE’s hjemmeside www.noe.dk

Udgiver: Ansvarshavende: Tekst: Layout/grafik: Tryk: Oplag:

NOE Net A/S Flemming Poulsen Niels Stoktoft Overgaard Kristina Bøttern, BÜRO Bergske Avistryk, Struer 47.500 eksemplarer


De får ingen sms NOE har ingen mulighed for at sende sms til en bestemt gruppe forbrugere. Det er blandt andet de, der har en telefon med taletidskort. Det gælder også mennesker med hemmelige eller udeladte numre. På et senere tidspunkt bliver der mulighed for, at de selv kan tilmelde sig den nye service. Det vil til den tid kunne ske på NOE’s hjemmeside. Omvendt kan der også være forbrugere, som ikke ønsker sms til bestemte numre. For eksempel til en teenager, der er flyttet hjemmefra, men som stadig har sin telefon registreret hos forældrene. Her bliver der en mulighed for at fravælge.

Kig på telefonen, hvis strømmen forsvinder. Måske kommer der besked om, hvor længe det varer. Bodil Sejbjerg Christiansen og resten af NOE kan med ny teknik yde bedre service.

Nu kan der komme sms ved strømafbrydelse NOE køber nyt system, der hurtigt kan sende besked til alle forbrugere med mobiltelefon i et bestemt område Når strømmen forsvinder, er usikkerheden tit det værste: Hvornår kommer der igen elektricitet? Nu får NOE mulighed for at give sine forbrugere lynhurtig og direkte besked. Det sker via sms. Systemet kan også bruges til at varsle planlagte strømafbrydelser på forhånd. Der kan sendes besked til alle forbrugere i det område, der påvirkes af vedligeholdelsesarbejde på el-nettet. Ingen behøver foretage sig noget. NOE får automatisk besked om mobilnumre på forbrugere. Derfor kan den første sms komme om lidt … Hurtig kommunikation Mange er forståeligt utålmodige, når der sker fejl. NOE’s personale har samtidig travlt med at genoprette strømforsyningen. Derved kan kommunikationen komme i klemme. Det er umuligt at kontakte alle berørte. Det kan også være svært at nå at besvare alle de kunder, der ringer. Med det nye system kan der hurtigt sammensættes en kort sms-besked. For eksempel ”Vi har i øjeblikket en strømafbrydelse i dit område. Vi arbejder på at rette fejlen og regner med, at du har el igen om 40 minutter”.

Numre automatisk NOE samarbejder med et firma, der har specialiseret sig i den slags beskeder. De opdaterer dagligt en database med nummeroplysninger fra landets 102 teleselskaber. Hos NOE bruges de informationer til at opbygge en database. Her er forbrugerne inddelt i geografiske grupper, afhængig af for eksempel hvilken transformatorstation de er tilsluttet. Dermed kan en besked sendes af sted i løbet af to minutter til det berørte område. Det skal gå stærkt. Strømafbrydelser varer som regel kun kort tid. Samtidig er forbrugerne interesseret i at få besked omgående. Beredskab Almindeligvis må firmaer ikke sende mails eller sms-beskeder til folk, som ikke har bedt om det. Det forbyder markedsføringsloven. Men sms-alarmerne er anderledes. De regnes som en slags beredskabsmeddelelser. Derfor er det gjort lovligt. Man regner med, at alle er interesserede i at få besked. Eller i hvert fald ikke har noget imod det. Mange familier har mere end én mobiltelefon registreret på adressen. Her er systemet indrettet sådan, at der sendes besked til cirka halvdelen af dem.

Nødstrøm fra NOE Fabrikker, landbrug, dambrug og andre er meget afhængige af at få konstant strøm. Derfor har mange af dem anskaffet deres egen nødstrømsgenerator. Den sætter de i gang, hvis el-forsyningen svigter. NOE anbefaler, at mange erhvervsdrivende overvejer at anskaffe en nødgenerator. NOE ejer også tre nødstrømsgeneratorer. De bruges i særlige situationer. Men ved kortere strømafbrydelser sætter NOE al teknisk personale i gang med at rette fejlen hurtigst muligt. Derfor vil det i mange situationer ikke være muligt at køre ud med en mobil generator.

noe Net A/S - side 3


Ny marina genanvender gamle el-master Bådene kommer til at fortøjre ved nedtagne el-master i den nye havn i Handbjerg

Formand Martin Daasbjerg er glad for at kunne hjælpe NOE af med de gamle master.

Handbjerg Marina De skal ikke længere bære el-kabler. Men nu får de gamle træmaster en ny opgave. De skal gøre gavn i Limfjordens nye havn i Handbjerg mellem Vinderup og Struer. NOE har i flere år nedtaget luftledninger for at putte kablerne i jorden. Så blæser de ikke længere ned, når det stormer. Nu har det vist sig, at masterne kan genbruges. I første omgang er der kørt omkring 200 master til Handbjerg. Marinaen skal i alt have omkring 1.000. De leveres efterhånden, som NOE tager dem ned I god stand Pælene er tjærebehandlede. Der beskytter dem mod at rådne. Marina-formand Martin Daasbjerg siger, at de er i rigtig god stand. Det ville være en skam at destruere dem.

noe Net A/S - side 4

- Vi har fået lov af Miljøstyrelsen til at bruge dem på bestemte betingelser. Vi skal beskytte brugerne mod at komme i kontakt med tjære, fortæller Martin Daasbjerg. To funktioner Pælene skal bankes ned i Limfjordens bund. Nogle af dem skal bruges til at fortøje den flydebro, der kommer til at gå ud til skibene. Ved andre skal sejlbåde og motorbåde selv fortøje. - Det er genbrug på den helt rigtige måde, synes Martin Daasbjerg. NOE tager pæle op i flot kvalitet. Men jeg køber også selv strøm hos NOE til min gård med ænder og gæs, og jeg er glad for, at de forebygger strømafbrydelser. - Hvis ikke vi havde taget mod masterne, skulle NOE betale for at få dem destrueret.

Byggeriet af Handbjerg Marina er i fuld gang. Det sker efter ti års for­ beredelser. Havnen får 350 bådepladser. På grund af lav vanddybde i Venø Bugt, anlægges den som en ø, 500 meter fra kysten. En dæmning fører til land. Marinaen bygges med strøm- og vandforsyning til bådene. Planen er at oprette sejlerskole og arrangere kapsejlads. Bådejerne skal ikke leje kajplads, som de plejer. Derimod køber de en aktie i marinaen og kan så frit fortøje til en af el-pælene.


Haarum Havn på pæle NOE får jævnligt henvendelser fra mennesker, som gerne vil overtage de gamle træmaster. Tidligere har en tilladelse gjort det muligt at sende el-master der er imprægneret med arsen til Haarum Havn ved Harboøre. Det er en gammel Limfjordshavn, som nu er genetableret.

Den nye marina kan blive en stor attraktion. På den anden side sparer Handbjerg Marina en millionudgift. Alle vinder, siger Martin Daasbjerg. Også pæle med arsen NOE nedtager også master, som er imprægneret med arsen. Dem er der totalt forbud

mod at genanvende. Derfor kommer der ingen master af den type til Martin Daasbjerg og Handbjerg Marina. De går til flisning og destruktion hos AB Skovservice i Skave.

Efterisoler virksomhedens rør – opnå store besparelser Få et gratis energitjek Ring 70250077

Byggeri af Handbjerg Marina

Spar penge – med kvalitet og tilskud Teknisk isolering af rør er vejen til mærkbare besparelser på både små og store virksomheder. Også selvom installationerne er af nyere dato. Vores store erfaring og specialviden sætter os i stand til at finde de steder, hvor din virksomhed kan spare – og derefter skabe og implementere optimale løsninger, uden virksomhedens produktion behøver at stoppe. Tilbagebetalingstiden på teknisk isolering af rør er hurtig. Og som en ekstra bonus, kan din virksomhed søge tilskud til energibesparelserne fra energiselskaberne. Tilskuddet kan ofte dække langt det meste af investeringen. Kontakt os for et uforpligtende tilbud på tlf. 7025 0077 eller rej@haunstrup-isolering.dk Scan koden og se filmen om efterisolering, og hvad andre virksomheder har sparet med løsningen.

Fyrrely 23, 7451 Sunds · tlf: 7025 0077 www.haunstrup-isolering.dk

noe Net A/S - side 5


Nu kan vi se, hvor de tåbelige bor… Valdemar Hedegaard og hans far styrede NOE i 67 år, og han har skrevet en sang om selskabet

Storm og strømsvigt (uddrag) Det stormede forleden dag. Det sled i hegn og huse. Der brækker grene – flyver tag, hvor vrede vinde suse, og ledninger blev revet ned, og tusind ting blev skrammet. Vi kimer på HOE: ”Det hele er lammet.” Så endelig kvart i et da blev der lys i landet. Den fælles glæde over det var ikke det mindste blandet. Nu var det bare at gå til den store ”arbejdsdynge” og folkene på HOE vil vi igen besynge. Strømafbrydelsen den 6. november 1985 varede i otte timer fra kl. 5 til kl. 13. Den generede blandt andre mange landmænd som Valdemar Hedegaard. Han skulle to dage efter optræde til årsfesten hos HOE (NOE). Hans kone sagde: - Du kan da skrive en sang om strømafbrydelsen. Det gjorde han så dagen inden årsmødet. Sangen er gemt i Valdemar Hedegaards bog, ”En duft af muld”. Den rummer en række af hans digte og sange.

Valdemar Hedegaard har optrådt mange forskellige steder og sammen med mange forskellige mennesker. Sammen med sin bror gav han 1.250 koncerter. Nu er Valdemar Hedegaard 85 år og optræder sjældent. Men han er stadig optaget af NOE’s ve og vel. Derfor kom han også til selskabets 90 års fødselsdag i eftersommeren. Gennem 30 år sad Valdemar Hedegaard i NOE’s repræsentantskab. Før da var hans far med i 37 år. Valdemar Hedegaard har oven i købet skrevet en sang om NOE. Eller om HOE – Holstebro Oplands Elforsyning, som det hed dengang. Det gjorde han i forbindelse med en længere strømafbrydelse den 6. november 1985.

til repræsentantskabsmøderne, fortæller Valdemar Hedegaard. Deltagerne fik 20 minutters sang og musik. - NOE har været meget værd for os. Derfor skrev jeg også sangen. Kan du forestille dig et samfund uden strøm?

Stor værdi Sammen med sin kone fejrede Valdemar Hedegaard diamantbryllup i fredags den 8. november. Han og familien har fået strømmen fra NOE stort set hele livet. - Gennem 20 år underholdt jeg hvert år

Med rutebilen Postbuddet samlede betaling for strøm ind fra forbrugerne. Han afleverede pengene til Valdemar Hedegaards far. - Derefter tog far bussen ind til kontoret i Holstebro for at aflevere beløbet. Han fik

noe Amba - side 6

For nogle år siden døde Valdemar Hedegaards pianist, og siden har hans datter, Karen, nogle gange siddet ved klaveret

Ledninger til tåberne Valdemar Hedegaards far var med ved oprettelsen af NOE i 1923. Da fik familien indlagt strøm. Det var ikke alle, som syntes, det var en god idé. En modstander af elektricitet sagde om luftledningerne ind til folks huse: - Nu kan vi da se, hvor de tåbelige bor! rutebilbilletten og en kop kaffe på Høj­ skolehjemmet for sit arbejde. Valdemar Hedegaards far sad i repræsentantskabet fra 1923 til 1960. Derefter tog sønnen over. Valdemar Hedegaard trådte ud i 1990.


Annonce - side 7


Her har Jysk Energi over­ taget forsyningspligten

Sådan foregår det

Disse netselskaber falder nu ind under Jysk Energis område; • Vestforsyning (blandt andet Holstebro by) • Struer Forsyning (blandt andet Struer by) • Energimidt Net Vest (blandt andet Herning) • GEV (Grindsted) • Ikast Værkerne • Kibæk Elværk • MES Net (Brande)

Rønne

• Ringkøbing-Skjern

Aalborg

• Sdr. Felding Elforsyning • Studsgård Elforsyning • Sunds Elforsyning • Tarm Elværk

Viborg

Holstebro

Ringkjøbing

Herning

Aarhus

• Thy-Mors El-Net • Videbæk Energiforsyning • Vildbjerg Elværk

Vejle

Esbjerg

Kolding

• Vejle Oplands Elforsyning

Roskilde

Odense

• AAL (Oksbøl) Aabenraa

København

Udbuddet af forsyningspligten er tilrettelagt på en speciel måde. De vindende selskaber overtager ikke alle forbrugerne på én gang. Det bliver en løbende proces. Jysk Energi overtager forbrugerne, efterhånden som de flytter. Hvis de ved en flytning ikke selv aktivt vælger deres fremtidige selskab, så overgår forsyningspligten til Jysk Energi. Et eksempel. En person, der bor i lejlighed i for eksempel Holstebro, køber et hus i Holstebro. Hvis han eller hun ved flytningen ikke siger, at strømmen skal komme fra et bestemt selskab, så overgår forsyningen til Jysk Energi. På samme måde med leveringen til lejligheden. Hvis den nye beboer her ikke selv vælger et bestemt el­ selskab, så overgår forsyningspligten til Jysk Energi. Når der bygges nye huse og opsættes nye el-målere, så sker det samme. Den automatiske levering til de kunder, der ikke selv træffer et valg, sker fra Jysk Energi. I de områder, hvor Jysk Energi har vundet forsyningspligten, findes der 190.000 forbrugere. Ud fra erfaring og statistik så flytter 10 % af dem inden for et år. Dermed vil Jysk Energi årligt få 19.000 nye forbrugere på den måde.

Nykøbing Falster

Så stor en del af Jylland har Jysk Energi nu fors ynings­pligten i.

Jysk Energi sender strøm til hele Midtog Vestjylland Helt op til Thy og Mors og helt ned til Ringkøbing, Herning og Vejle. Selskabet Jysk Energi, der ejes af NOE, har overtaget forsyningspligten i store dele af Jylland. Det er sket efter en licitation afholdt af Energistyrelsen. Jysk Energi kan levere den billigste strøm. Det vil mange tusinde kunder nu få glæde af. Hidtil har NOE leveret strøm til 30.000 forbrugere i selskabets eget forsyningsområde i Nordvestjylland. Nu kommer Jysk Energi ind i billedet til et område med yderligere ca. 190.000 forbrugere.

side 8

Holstebro og Struer byer Licitationen betyder, at mange husstande og virksomheder i Holstebro by og Struer by efterhånden også vil få deres strøm fra Jysk Energi. Hidtil har de modtaget fra Vestforsyning og fra Struer Forsyning. De første nye forbrugere er begyndt at komme. I det hele taget får Jysk Energi mange nye kunder i øjeblikket. Også andre steder i landet har der været holdt licitation over el-forsyningen. Blandt andet på Sjælland. Her undlod Jysk Energi at give tilbud. Det kunne ellers have været til glæde for kunderne. Licitationen på Sjælland endte med priser, der er 4 til 14 øre dyrere pr. kWh

Forbrugerne får billigere el efter to licitationer, og der kommer i øjeblikket mange nye kunder

end i Midt- og Vestjylland, hvor Jysk Energi vandt. Vinder sig selv Det er nyt, at forsyningspligten sendes i licitation. Meningen er, at større konkurrence skal presse priserne ned. Den gevinst får forbrugerne. I første omgang har Jysk Energi overtaget de nye områder frem til 30. september næste år. Planen er, at der så skal være nye licitationer. NOE’s eget forsyningsområde i Nordvestjylland har også været i udbud. Her vandt Jysk Energi også. Derfor fortsætter forbrugerne med at få el fra den samme selskabsfamilie.


På vej mod én regning Licitationen over forsyningspligt betyder, at nogle forbrugere fremover vil modtage fakturaen på strøm i to dele. Dels en regning fra Jysk Energi på selve elektriciteten og stadig også en regning fra det lokale netselskab i deres område. De skal stadig opkræve blandt andet statens afgifter. Sådan er det også for de, der selv aktivt har valgt en alternativ el-leverandør. Men der er en ændring på vej. Efter planen skal hele betalingen på et tidspunkt samles på én faktura. Derefter skal selskaberne afregne internt med hinanden. - Det vil være en stor lettelse for alle, siger markedschef Svend Peter Vestergaard fra Jysk Energi. Svend Peter Vestergaard siger, at ekspansionen skal sikre andelshavernes værdier i NOE.

Jysk Energi og NOE gør sig bæredygtige også i frem­tiden Levering af strøm til mange flere tusinde forbrugere skal løbe rundt Jysk Energi kommer ikke til at tjene millioner på at forsyne større områder i Jylland med el. Selskabets tilbud er regnet ud, så det kan løbe rundt på en fornuftig måde. Markedschef Svend Peter Vestergaard fra Jysk Energi siger, at udvidelsen skal gøre NOE bæredygtig, også fremover. Hvis ikke Jysk Energi byder ved licitationerne, så vil NOE begynde at skrumpe. - Så vil fremmede selskaber begynde at overtage forbrug­erne i Nordvestjylland. Det vil være til ugunst for vores ejere, som er forbrugerne selv, siger Svend Peter Vestergaard.

Flemming Poulsen

Dobbelt så stor NOE og Jysk Energi har bygget en organisation og kundeservice op i det nye hus på Skivevej i Holstebro. Jo flere kunder, des bedre udnyttes resurserne. Des billigere og mere

rationel bliver driften. - Vi har en vision om at blive dobbelt så store inden 2016. Det er vi godt på vej imod, siger direktør Flemming Poulsen fra NOE og Jysk Energi. Han siger, at selskaberne med udvidelserne fremtidssikres. Værdierne understøttes. Vejle kom med Energistyrelsen modtog i alt 46 tilbud på forsyningspligten. Jysk Energi undlod at blande sig i konkurrencen på Sjælland. - Det kunne vi godt have gjort. Men vi valgte at koncentrere kræfterne i Jylland, siger Svend Peter Vestergaard. Jysk Energi har stort set udelukkende budt i de områder, der støder op til selskaberne oprindelige forsyningsområde i Nordvestjylland. Derudover har de også givet bud på og overtager forsyningspligten hos Vejle Oplands Strømforsyning.

side 9


Niels Nørskov Stidsen vil gerne præge andelskulturen, så den overlever.

Han blander sig for at få mere viden

Først el og nu fjernevarme. Niels Nørskov Stidsen kæmper for, at forbrugerne selv skal styre forsyningen Vi får den allerbedste ydelse, når vi interesserer os for vort eget fællesskab. Det mener journalist Niels Nørskov Stidsen fra Lemvig. Derfor var han i mange år aktiv i Dansk Journalistforbund. Det syntes han, at han skyldte en fagforening, han sætter pris på. Nu er Niels Nørskov Stidsen trådt i spidsen for et andet fællesskab. Han er netop begyndt som ny formand for Lemvig Fjernvarme. Men det skal ikke være de samme, som bestemmer alle steder, synes Niels Nørskov Stidsen. Derfor forlader han samtidig repræsentantskabet i NOE. Han træder ud med en opfordring til alle andre forbrugere om at komme til valgmøderne i el-selskabet. Han synes også, de skal stille op til repræsentantskabet, hvis de interesserer sig det mindste for det selskab, som de selv er medejere af og faktisk har en værdi bundet i.

På tjeneste for samfundet Niels Nørskov Stidsen er ustraffet. Den eneste samfundstjeneste, han har dømt sig selv til, er at interessere sig for de fællesskaber, som han og hans familie er en del af. For eksempel fjernvarmen og el-forsyningen. - Jeg synes, at både Lemvig Fjernvarme og NOE er opbygget på den rigtige måde. Det er forbrugerne, der ejer selskaberne. Indsatsen drejer sig kun om at forsyne borgerne på den bedste måde til den billigste pris. - Hos fjernvarmen og NOE skal der ikke skaffes fortjeneste til hverken aktionærer eller en kommunekasse. Vi undgår, at der blandes noget sammen, som intet har med hinanden at gøre, siger Niels Nørskov Stidsen. Studieture Det er ulønnet at sidde i repræsentantskabet. Et stykke frivilligt arbejde som kun kræver få timer om året. For Niels Nørskov Stidsen har

gevinsten været at få mere viden. - Vi inviteres til møder og studieture. Det giver mere indsigt i el-forsyningen. - Den viden er nyttig. Ikke mindst i et område, hvor vi har mange vindmøller. Det kræver, at der skal graves kraftige kabler ned. De omkostninger kan repræsentantskabet holde øje med. Sælg os ikke! NOE’s egenkapital ligger på over 1,3 milliarder kroner. Dermed har hver af de 30.000 andelshavere teknisk set i snit en formue på 44.000 kr. Fristende mange penge, siger Niels Nørskov Stidsen. - Men vi må endelig ikke score en mulig gevinst på at lade os sælge. Den indre værdi af NOE siger ikke alt. Der findes andre værdier i fællesskabet, som ikke kan gøres op i penge. - Vi er fri for de stridigheder, som raser andre steder i landet. Hvor forbrugere og selskab nærmest slås med hinanden.

BLIV KLAR TIL DEN KOLDE TID - vi viser dig hvordan... UDNYT VARMEN I JORDEN

Få besparelse på varmeudgiften på op mod 50% med jordvarme. Et jordvarmeanlæg er velegnet til både nybyggeri og ældre huse.

vi DSEg Lolieanlæg ehrar N Æ OBR rme o le form .

BI

nlæg rdva ed al om jo rfaring m rændselsa til slut og s e g i L start . /biob stor e også keranlæg lægget fra nde anlæg o t n e r s a e r r t o e s f eksi taller Vi ins service på r lave

HAR DU FJERNVARME?

Lad os gennemgå din fjernvarmeinstallation Der er rigtig mange penge at spare ved optimering. Spar fx 16-40% ved udskiftning af dine radiatorventiler og min. 15% ved installation af nye varmevekslere.

VI GIVER SELVFØLGELIG UFORPLIGTENDE TILBUD PÅ EVENTUELLE FORBEDRINGER.

SPAR ENDNU MERE

- Sælg din energibesparelse til højst bydende Ring og hør nærmere

Nr. Bjertvej 10, 7830 Vinderup · Tlf. 97 44 38 36 · www.svendsvvs.dk · Email: service@svendsvvs.dk

noe Amba - side 10


NOE holder også valg Vi skal alle udpege nye byråd og nyt regionsråd her i november. Men NOE holder også valg i to af sine områder. Det er henholdsvis dagen før og dagen efter kommunal- og regionsvalget. Kreds 2

• Kom til valgmøde. • Hør nyt om el-forsyningen. • Vær med til at vælge selskabets repræsentantskab. • Du kan eventuelt også selv stille op til valget og få medindflydelse.

Kreds 4

I år er der valg i kreds 2 og kreds 4, og i disse dage udsendes et valgkort til kredsenes andelshavere. Valgkortet skal medbringes på valgmødet.

Onsdag d. 20. november kl. 19.00 i Langhøj Sognegård, Langhøjvej 29 i Asp. Kreds 2 omfatter distrikterne: Bøvling, Ølby, Vemb, Linde, Hjerm, Fåre og Bækmarksbro. Mandag d. 18. november kl. 19.00 i Harboøre Centret, Lemvigvej i Harboøre Kreds 4 omfatter distrikterne: Dybe, Harboøre, Houe, Thyborøn, Lomborg og Fjaltring.

Aflæs og vind

To nye vindere

Aflæs el-måleren og indberet elektronisk. Så har du mulighed for at vinde præmier. Der sker udtrækninger løbende.

• Kenneth Jepsen, Linde. • Helle Østergård, Nr. Felding.

NOE Amba - side 11


Fiberkabel gravet under fliserne uden bøvl NOE nedgraver i øjeblikket mange hovedveje til fibernet og mange biveje ind til huse – tit nærmest usynligt.

”skydes” gennem jorden til hans hus. Det har han hørt om andre steder. Men et fjernvarmerør var i vejen. Graveholdet klarede arbejdet en dag, da han var på arbejde. Spændt vendte Kaare Kloster hjem. Alt så fint ud. - Siden har fliserne sat sig en lille smule. Det er i køresporet. På sigt skal der muligvis kigges til det. Men først vil jeg lige se, om der sker yderligere, når vi får sne og frost, siger Kaare Kloster.

Husejer i Lemvig glæder sig over, at han nu får internet med korrekt, høj hastighed Kaare Kloster var lidt bekymret. Han har selv lagt fliserne. Hvad ville der ske, når der skulle graves et fiberkabel ned? Men i dag er det kun ham selv, der kan se, at der har været rokket ved tre-fire fliser. Og det kan han kun, fordi han ved, hvor kablet går.

NOE har ført fibernettet til Kaare Klosters hus på Tårnfalkevej i Lemvig. Uden de gener, som på forhånd gjorde ham lidt skeptisk. Rør i vejen Kaare Kloster havde håbet, at kablet kunne

Problemer tidligere Familien på Tårnfalkevej har flere computere og andet udstyr. Det kræver en kraftig forbindelse til internettet. - Jeg var træt af, at vi derhjemme ikke fik, hvad vi betalte for. Hos vores leverandør dengang købte vi en 20/2 Mbit løsning. Men vi modtog i praksis under det halve. Jeg målte forbindelsen til cirka 8/1. Det var årsagen til hakkende og langsomme opdateringer. Får hvad han betaler for Nu har Kaare Kloster aftale med Altibox om internet med 30/30 Mbit. I dag får han båndbredden fuldt ud. - Det kører godt. Vi får, hvad vi betaler for. Skulle behovet for båndbredde stige, tilbyder Altibox op til en 90/90 løsning, siger Kaare Kloster.

Borgere skaffer sig fibernet Mange gør en indsats for at få deres område forbundet med omverdenen Også i Yllebjerg mellem Hodsager og Mejrup får de nu fibernet. Det skyldes deres egen indsats. Flere og flere lokalområder kontakter NOE for at høre, om de kan komme på internettet med en hurtig forbindelse. Mange er også parate til at gøre en indsats. For eksempel kontakte alle andre i området, om de ikke også vil være med. Når tilslutningen vokser, så kan det måske

Fibernet A/S - side 12

pludselig lade sig gøre. Sådan gik det i Yllebjerg. Her kørte Anna Lise Vesterby rundt til alle naboer og andre for at høre, om de ikke ville være med. Hun fik så mange tilsagn, at det pludselig kunne lade sig gøre. Nu får Yllebjerg lige så hurtig kontakt med omverdenen som det centrale København. Fibernettet kommer også til Vandborg, Bækmarksbro og Harboøre, som har benyttet

den samme metode. Endnu flere områder er på vej. Flere steder har de læst her i Stikkontakten om, hvordan andre skaffer sig fibernet. Derefter har de kontaktet NOE og gået i gang med at få naboerne gjort interesserede i at være med. NOE har i øjeblikket rigtig travlt med at få gravet fiber ned.


Fibernet i gang allerede ved indflytning Filmnørd i Lemvig har igen füet fart pü forbindelsen til omverdenen

Jackie Lund-Hansen kunne bruge internet allerede den første aften i sin nye lejlighed.

Tusindvis af danskere ser nu film og serier via Netflix, og den og andre filmhjemmesider krÌver stabilt internet. Egentlig troede han knap, det kunne lade sig gøre. Men da Jackie Lund-Hansen for nylig flyttede til en lejlighed pü Vesterled i Lemvig, virkede internettet omgüende. En tekniker fra NOE koblede ham pü med det samme. Dermed er Jackie Lund-Hansen tilbage hos Altibox. Han havde ogsü fibernet, da han tidligere boede i hus i Lemvig. Sü flyttede han til Harboøre. �Sü langt ude�, at der hidtil ikke har vÌret mulighed for fibernet. - Det er dejligt igen at have internet med fart pü, siger Jackie Lund-Hansen.

Stabil forbindelse Meget skal ordnes ved en flytning. Jackie Lund-Hansen bestilte fibernet halvanden müned i forvejen. Det var hans allerførste forberedelse til den nye lejlighed. - Jeg er lidt en filmnørd. Jeg ved fra tidligere, hvor stabilt fibernet fungerer i forhold til alle andre udbydere. Jeg har prøvet flere af de andre. I en prøveperiode pü tre müneder har Jackie Lund-Hansen en megaforbindelse pü 90/90 Mbit. Han regner med at kunne nøjes med 20/20. I sit tidligere hus købte han 50/50.

Hurtig igangsÌtning Installationsarbejdet i lejligheden varede 45 minutter. Lige siden har internettet fungeret uden problemer. Jackie Lund-Hansen arbejder ti timer om ugen som instruktør i motionscenter. Han er førtidspensionist. - Jeg kan lide, at det gür stÌrkt pü internettet. Med fibernet er det sü lÌkkert. Du für prÌcis den hastighed, du har bestilt. Ved andre udbydere er der et tab pü mindst 10 procent.

Solceller og grøn energi Fü rüd og vejledning hos os.... Vi udfører energi vejledning og energi optimerings gennemgang af huse og bygninger.

SOLCELLEANLÆG Et effektivt solcelleanlÌg omdanner ca. 20% af solens strüler til elektrisk strøm SolcelleanlÌg er et effektivt, forureningsfrit supplement til husstandens samlede el-forbrug. Dels er der – i modsÌtning til de fordomme, man ofte hører udtalt – rigeligt med sollys i Danmark, til at udnytte anlÌggene effektivt, dels er anlÌggene med tiden blevet sü produktive, at man selv med anlÌg helt ned til ca. 13 m2, kan producere mere end 2.000 kWh om üret. Med et gennemsnitligt forbrug i en dansk husstand pü ca. 3.800 kWh pa., vil et solcelleanlÌg pü blot 13 m2 altsü mere end halvere husstandens forbrugsudgift, nür anlÌgget er betalt i løbet af fü ür.

Velkommen til Pinholt El-installationer ApS – en god forbindELse siden 1938

Fü en snak med konsulenten fra Thy Møllen og hør om dine muligheder

KommunikationsanlĂŚg:

SikringsanlĂŚg:

StÌrkstrømsanlÌg:

> > > > > > > > >

> > > > > > >

> > > > > > > > > > >

DATA-anlĂŚg IP-netvĂŚrk TELE-netvĂŚrk TelefonanlĂŚg OmstillingsanlĂŚg Telefoner Telefax AntenneanlĂŚg FjernovervĂĽgning

Tyverialarm Brandalarm Adgangskontrol TV-overvügning Mekanisk sikring NødstrømsanlÌg Godkendt af Rigspolitiet F og P

El-installationer Industri-installation ProcesanlÌg El-varme VentilationsanlÌg Energi-spareanlÌg Varmepumper JordvarmeanlÌg SolcelleanlÌg Husstandsmøller Hvidevaresalg og -service

El-installationer ApS Tlf. 9783 6500

*;$14?08', L ˜ .+0-$; ˜ KJFN '/8+) info@pinholt-elinstallationer.dk www.pinholt-elinstallationer.dk

Fibernet A/S - side 13


SVAR – og vind en biograftur Jysk Energi vil gerne være endnu dygtigere og beder derfor vores kunder, der­ iblandt dig fortælle om dine oplevelser med selskabet. Markedschef Svend Peter Vestergaard er klar til at dele præmier ud.

Her deltager du www.jyskenergi.dk/spoergeskema På mange arbejdspladser får ansatte tilbagemeldinger fra deres chefer om, hvordan de præsterer. Nu vil Jysk Energi også gerne have feedback: Hvad kan vi gøre bedre? Jysk Energi arbejder på at blive Danmarks bedste energiselskab med de mest tilfredse kunder. Det kræver besked fra dig om, hvad du synes er godt eller skidt. Derfor inviterer Jysk Energi alle læsere af Stikkontakten til at deltage i en spørgeskemaundersøgelse. Det tager under fire minutter. Ti heldige deltagere vinder en biografoplevelse for to personer.

Mangler på hjemmesiden? Marketingkoordinator Pia Pedersen fra Jysk Energi styrer undersøgelsen. Hun fortæller, at spørgsmålene drejer sig om blandt andet hjemmesiden. Giver den svar på spørgsmål, folk har? - Vi vil også gerne vide, hvordan vores kunder føler sig modtaget, når de kontakter vores kundeservice. Hvis folk har indgået en kontrakt med os, så spørger vi, om teksten i den var let at forstå, siger Pia Pedersen.

Garanti for gevinst Mange undersøgelser på internettet lokker med, at folk kan vinde præmier. Men ofte hører man aldrig om, hvem der vandt – eller om der overhovedet blev udtrukket vindere. Sådan er det ikke hos Jysk Energi. I næste udgave af Stikkontakten kan du se, hvem der har sikret sig gevinsterne. Biografbilletterne kan bruges over hele landet. Jysk Energi får i øjeblikket rigtig mange nye kunder uden for Nordvestjylland.

Papiruld

- enkel og effektivt miljørigtig isolering

✦ Lofter ✦ Hulrum ✦ Skunkrum ✦ Etageadskillelser Ingen kuldebroer - højeste brandmodstand ✦ Billig, ingen spild

www.mvi.dk

MidtVest-isolering Kenneth Boysen · Telefon noe Net A/S - side 14

22 45 35 36


.

.

lynhurtigt fiberbredbånd

tillykke til de nye byer med fibernet Fiberbredbå nd fra 15-90 M bit og priser fra kr. 199,-

harboøre

vandborg

lemvig

resen

bækmarksbro holstebro

hogager-skave

sletten mejrup

Vil du også haVe din by på landkortet? hvis du også vil have lynhurtigt fiberbredbånd, digitalt tv og billig telefoni til din by, så kontakt din lokale salgskonsulent, og hør mere om hvordan du kan fremtidsikre din bolig og lokalområde med fiberbredbånd fra altibox og dit energiselskab noe. ring til salgskonsulent Morten bøggild andersen på tlf. 60 23 11 27 eller besøg altibox.dk for mere information.

tv, fiberbredbånd og telefoni

til os i midt- og vestjylland

Annonce - side 15


UNDGÅ PRISSTIGNINGER LÆG LOFT PÅ DIN ELPRIS

INGEN BINDING Elpriserne plejer at stige, når det bliver koldt. Derfor er det en god ide at lægge et loft på din elpris allerede nu. Loft El sikrer dig, at din elpris ikke overstiger et vist niveau. Du får stadig den lave pris, når prisen er under loftet.

Skivevej 120 . 7500 Holstebro . www.jyskenergi.dk . Tlf.: 96 10 66 75 - en del af NOE Amba

Noe stikkontakten 3 2013  
Noe stikkontakten 3 2013  
Advertisement