Page 1

XJ PERCUSSION ENSEMBLE Dissabte, 15 de juny, a les 19 hores Segon concert al Cèntric del XJ Percussion Ensemble, una formació que neix el 2011 al Prat, dins l'Acadèmia “KonArt & AMP”, formada per alumnes del centre. XJ són les sigles del percussionista català Xavier Joaquin i la finalitat de l'ensemble, a banda del desenvolupament camerístic i formació dels seus membres, és donar a conèixer compositors clàssics i moderns de percussió.

Programa del concert Primera part: Steve Reich (USA)

Music for pieces of wood (1973) (8 min)

Thierry de Mey (Bèlgica)

Musique de tables (1987) (7 min)

Steve Reich (USA)

Drumming (1971) Mov.1 (12 min )

Segona part: José Manuel López López (Espanya)

Estudios sobre la Modulación Métrica “Estudio II” (2003) (15 min)

Nebojsa Jovan Zivkovic (Sèrbia)

Trio per Uno (entre 1995 i 1999) Mov.1 (6min)

Percussionistes: Daniel Artacho, Pere Cornudella i Pau Montané Direcció artística: KonArt Group: Ivan Herranz & Roberto Oliveira


Acadèmia KonArt & AMP Projecte sorgit de la col·laboració de la"Banda de Música del Prat" i "KonArt Group" que deriva en l'Acadèmia de Percussió "KonArt & AMP" associada a l'Aula de Música del Prat.

XJ PERCUSSIÓ ENSEMBLE XJ (sigles del recordat intèrpret català Xavier Joaquin) neix en 2011 al Prat de Llobregat fruit de l’ Acadèmia “KonArt & AMP”. L’Ensemble està formada per alumnes del centre, la seva finalitat, a part del desenvolupament cambrístic i de formació individual dels seus membres, és buscar que compositors clàssics i moderns per a ensemble de percussió es facin conèixer dins el nostre panorama musical. XJ Percussió Ensemble vol ser l'aportació dels nostres joves intèrprets al món de la percussió i al mateix temps, rendir un petit, sincer i molt merescut homenatge al que en temps difícils va ser un dels nostres més importants banderers de la percussió fora de les nostres fronteres, i punt de referència per a futurs joves percussionistes.

L'Acadèmia "KonArt Group" és un projecte pedagògic dirigit a estudiants de nivell mitjà i superior on es desenvoluparan diferents camps d'activitat al voltant de la percussió i els alumnes podran gaudir de l'àmplia experiència professional dels seus professors. L'Acadèmia funciona amb encontres mensuals de classes col·lectives i individuals amb un pla de formació adequat per a potenciar el criteri artístic dels seus alumnes. Professors acadèmia: Roberto Oliveira & Ivan Herranz Professors convidats 2012/2013: Fernando Hashimoto (Brasil), Solista Internacional. Universidade UNICAMP; Emmanuel Séjourné (Francia), Solista Internacional. Conservatori d’Estrasburg; Joan Marc Pino (Espanya), Percussionista de l’Orquesta Sinfònica de Barcelona; Richard O'Donnell (USA), Solista de percussió de l’Orquestra Nacional d’Irlanda (NSO).

XJ Percussió Ensemble ha rebut els guardons ¨Menció d'Honor i Menció Especial a la millor interpretació de Música Contemporània¨ en la XVII Edició del Concurs de Joves Intèrprets L’Arjau 2012.

Organitzen:

Propers concerts Temporada de clàssics

Òpera des del Gran Teatre del Liceu: Benjamin Britten, EL SOMNI D’UNA NIT D’ESTIU Presentació, lectura dramatitzada del primer acte a càrrec del Taller de Teatre Kaddish i projecció de l’òpera

Diumenge 7 de juliol, a les 18 hores. Entrada gratuïta

Recital per a flauta i piano ENRIC RIBALTA I BERTA ROS Diumenge 15 de setembre, a les 19 hores. Entrada: 10 € (7,5 i 5 € amb descompte)

Concert d'XJ Ensemble  

Programa del concert de XJ Ensemlbe, que tindrà lloc al Cèntric Espai Cultural (El Prat de Llobregat), dissabte 15 de juny de 2013, a les 19...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you