Page 1

Sponsorvoorwaarden 2013 PAKKET KEUZE Sponsorbedrag 1 jaar of 3 jaar Maximum aantal sponsors Algemene kenmerken

HOSPITALITY Aantal toegangskaarten (vrij/zat/zon) - inclusief toegang VIPLouge, buffet en consumpties Aantal Plaza munten Uitnodiging sponsorreceptie (vrijdag 17.00 - 18.00 uur) Uitnodiging uitreiking goede doelen

PRINT ACP bijlage Alkmaar op Zondag (Oplage 120.000) Advertentie Culinaire Gids (Oplage 6.000) ACP Business-to-Business Magazine achteraf (Oplage 3.000) Advertentie aankondiging ACP Alkmaar op Zondag Posters (Oplage 1.000) Driehoeksborden (stad)

DIGITAAL Nieuwsbrief 6x per jaar (Oplage 20.000) Website

HOOFDSPONSOR

HOSPITALITY

ARTIESTEN

ADVERTENTIE

€ 9.000,= € 7.500,= Maximaal 8 Totaal 60 VIP-kaarten

€ 4.500,= € 3.750,= Maximaal 8 Totaal 30 VIP-kaarten

€ 4.500,=

Totaal 30 VIP-kaarten

€ 1.500,= € 1.250,= Onbeperkt Totaal 30 Plaza-kaarten

HOOFDSPONSOR

HOSPITALITY

ARTIESTEN

ADVERTENTIE

BASIS

VRIENDEN

60 (verdeling naar keuze) x

30 (verdeling naar keuze) x

20 (op dag van optreden) x

10/10/10 of 18/6/6

6/6/6 of 10/4/4

2/0/0

x

x

x

300 x

180 x

x

x

x

x

x

x

x

HOOFDSPONSOR

HOSPITALITY

ARTIESTEN

ADVERTENTIE

BASIS

VRIENDEN

1/2 pagina

1/4 pagina

1/4 pagina

1/8 pagina

1/1 pagina

1/2 pagina

1/2 pagina

1/4 pagina

1/1 pagina

1/2 pagina

1/2 pagina

1/4 pagina

Naamsvermelding Naamsvermelding Naamsvermelding

Naamsvermelding Naamsvermelding Naamsvermelding

Logo groot

logo klein

Podium digitale schermen Podium doeken / borden Sponsortent doeken Spandoeken Entree Vlag/Banier Borden boven kassa’s

26

VRIENDEN

HOSPITALITY

ARTIESTEN

ADVERTENTIE

BASIS

VRIENDEN

Logo homepage

Logo homepage

Link Naamsvermelding

Link Naamsvermelding

Link Naamsvermelding

Naamsvermelding

Naamsvermelding

HOSPITALITY

ARTIESTEN

ADVERTENTIE

BASIS

VRIENDEN

€ 750,= € 250,= € 650,= Onbeperkt Onbeperkt Totaal 18 Totaal 2 Plaza-kaarten Plaza-kaarten

Logo groot Logo groot

HOOFDSPONSOR Logo groot Logo homepage Logo hoofdsponsor pagina Bedrijfsprofiel Link Naamsvermelding

PLEIN

BASIS

HOOFDSPONSOR Logo (8x per uur) Logo groot Logo groot Logo groot 2x Logo groot

Tijdens optreden artiest Logo klein 1x


Sponsors essentieel voor Culinair Plaza Bij de Culinair Plaza Commissie kwamen na afloop van het weekend tientallen e-mails binnen met alle lof en hulde van tevreden ondernemers die zien dat hun bijdrage nut heeft. ,,Op dit evenement tref je de juiste mensen voor je business. Bovendien toon je als ondernemer je betrokkenheid bij de maatschappij. Met de opbrengsten worden immers diverse goede doelen uit de regio geholpen”, benadrukt Ewout Vet, voorzitter van de ACP-commissie 2013. De sponsors zijn een essentieel onderdeel van het Rabobank Alkmaar Culinair Plaza. ,,De bedrijven en ondernemers die ons elk jaar weer financieel steunen zijn net zo belangrijk als de deelnemers en bezoekers van het plein’’, vertelt mede-Kamerlid Nick Kramer. Hij is in 2013 wederom sponsorverantwoordelijke. ,,We hebben die inkomsten nodig voor de organisatie van het evenement, maar vooral ten behoeve van de goede doelen, voor wie alle opbrengsten van het Plaza bestemd zijn.’’

‘Beste Plaza ooit’ Het hele weekend is uitstekend verlopen. Sommige bezoekers vonden deze editie zelfs de beste ooit. ,,Voor komend jaar blijven we streven naar perfectie. Alle sponsorpakketten blijven nagenoeg hetzelfde. Er zijn weer verschillende mogelijkheden met verschillende bedragen: hoofdsponsor, hospitalitysponsor, advertentiesponsor, basissponsor en ‘vriend van het Plaza’. Vanaf het hospitality pakket krijg je als sponsor kaarten voor de VIP-lounge met het beste zicht op het podium en volledige catering. Daarmee is het een prima locatie om gasten en relaties uit te nodigen. Voor de hoofd- en hospitality sponsors geldt branche-exclusiviteit. Er is tevens de mogelijkheid om een bedrijfsnaam te verbinden aan de artiesten die komen optreden.

Voor elk van de drie dagen wordt een topact geboekt. Nieuw in 2012 was het kinderartiesten sponsorpakket. Dit jaar werd er op de zaterdagmiddag een speciaal kinderprogramma aangeboden met Ernst, Bobbie en de Rest! als klapstuk’’. Een ondernemer die zijn bedrijf liever op een andere manier op het culinaire evenement presenteert, mag zich altijd melden. ,,We staan voor alle mogelijkheden open. Eigen ideeën zijn zeer welkom.” Naamsbekendheid vergroten Sponsorcontracten kunnen worden afgesloten voor één jaar, maar liever nog wordt gekozen voor een driejarige overeenkomst. Dat geeft voor ons meer mogelijkheden en is belangrijk voor de continuïteit van het evenement. Het is voor beide partijen prettig als je weet dat we voor langere tijd samen verder kunnen’’, aldus Ewout. ,,Het Culinair Plaza is een mooi evenement voor een ondernemer om zijn naamsbekendheid in de regio te vergroten. Er komen meer dan 10.000 bezoekers en er worden duizenden menugidsen verspreid. Tevens staan alle sponsors in een speciale Culinair Plaza bijlage, die het weekend voor het Culinair Plaza in Alkmaar en omstreken wordt verspreid. Maar het weekend is vooral een perfecte gelegenheid om zakelijke relaties in een andere ambiance te treffen en je maatschappelijke betrokkenheid te tonen. Ook voor het onderhouden van bestaande en het leggen van nieuwe contacten is het een prima plek. Het Plaza is bovendien honderd procent Alkmaar-promotie; het draagt bij aan het imago van de stad en dus aan het imago van de bedrijven die er gevestigd zijn.’’ Gezelligheid Nick beaamt dat het Culinair Plaza al jaren hét netwerkevenement van de regio is. De hekken en de gecontroleerde toegang doen hun werk. Ze verhogen de veiligheid, maar ook de gezelligheid omdat het op die manier niet te vol kan worden op het Waagplein. Er is nu meer ruimte en gelegenheid om rond te lopen en in een ontspannen sfeer gezellig te praten met je relaties, onder het genot van goed eten en drinken. Daarmee is het Plaza teruggegaan naar de basis: een plek voor ondernemers om te netwerken. Het plein heeft niets van haar sfeer verloren. Dit evenement kan nergens anders gehouden worden dan op het Waagplein, in het hart van de stad. Daar gebeurt het!” Interesse om sponsor te worden van het Rabobank Alkmaar Culinair Plaza 2013? Stuur dan een e-mail naar sponsoring@alkmaarculinairplaza.nl of bel met Nick Kramer, 06-50939779. Voor andere vragen kunt u bellen met Ewout Vet, 06-46225104.

27

Sponsorbrochure 2013  

Sponsorbrochure 2013