Optochtkrant 2023

Page 1

carnavalsoptocht hoogland zondag 19 februari -11

Prins Kenneth

Terug van weggeweest, hier is de optochtkrant! Want ja mensen… De optocht door ’t Zandkruuersgat GIET OAN!

Net zoals bij de échte Elfstedentocht hebben we er véél te lang op moeten wachten, maar ik en de rest van de deelnemers hebben enorm veel zin om weer door de straten te trekken met onze creaties. Sommige geniale ideeën liggen al een aantal jaren op de plank te wachten totdat ze tot uitvoering komen. Menig deelnemer staat te popelen van enthousiasme om dit aan u te laten zien.

Tijdens de laatste Prinsenwissel in november mocht ik dan eindelijk mijn thema presenteren; Prins Kenneth schroeft de ijzers onder. Carnaval… It Giet Oan. Wat een explosie van enthousiasme! Echt een hartverwarmende ervaring. Ook mocht ik eindelijk de kopgroep van de polonaise aanvoeren. Als voorste man kon ik mooi het tempo bepalen. Iets waar mijn achtervolgers zich hijgend en puffend over beklaagden. Sorry daarvoor.

In december en half januari kwam mijn thema écht tot zijn recht. Er was zelfs nog een week waarin lekker geschaatst kon worden op natuurijs. Iets waar mijn nostalgische gevoel door geprikkeld werd. Iedereen lekker op de ijzers!

In de periode na de Prinsenwissel zijn er diverse feesten en partijen gepasseerd. Vooral Alaaf Alive was een fantastisch feest. Het was goed om te zien dat bezoekers in een bomvol Concordia compleet de tent afbraken. Natuurlijk in de goede zin van het woord. Vieze Jack was de klapper van de avond. Zijn verhitte optreden brak voor velen het ijs!

Ik wil niet teveel verklappen, maar de komende optocht wordt een hele bijzondere! Er staan vele jonge wagenbouwers te trappelen tot

MIRvA uw specialist:

de tijd is gekomen dat hun creaties uit de schuren gerold mogen worden. Tijdens ons jaarlijkse bezoek aan de bouwgroepen hebben we al stiekem even mogen gluren en ik kan u vertellen: er is héél veel aanstormend talent. Het zal weer een spannende strijd worden tijdens de optocht. Super trots op de deelnemers! Respect voor degene die de hamers, zagen en kwasten weer opgepakt hebben om er iets moois van te maken, want zonder deelnemers geen optocht én zonder optocht geen (compleet) carnaval.

Graag nodig ik u ook uit om daags voor de optocht eens even een rondje te maken door

zó gezellig worden, dat u moet oppassen om niet glibberend en glijdend naar huis te gaan.

Samen met mijn hofhouding kan ik niet wachten om op 19 februari door de straten van Hoogland te glijden. Ik verheug me nu al op alle uitbundig versierde straten en drommen vrolijke bezoekers.

Veel plezier toegewenst aan alle deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers! We gaan er een knallende dag van maken!

Driewerf Alaaf, Prins Kenneth

het dorp. Geef uw ogen eens de kost aan alle mooie creaties die náást de optocht worden opgebouwd. Toeschouwers die ‘hun’ vaste optochtplek compleet optuigen tot ware feestlocaties. Hele buurten langs de optocht worden onder gedompeld in carnavalssferen. Pas op! Want tijdens uw bezoek kan het

- Voor verlichtingsinstallaties voor binnen en buiten.

- Voor duurzaamheidsoplossingen a.d.h.v. zonnepanelen.

- Voor alle overige elektrotechnische installaties voor de particuliere of zakelijke gebruiker.

MIRvA uw specialist:

- Voor verlichtingsinstallaties voor binnen en buiten.

- Voor al uw domotica.

- Voor alle overige elektrotechnische installaties voor de particuliere of zakelijke gebruiker.

WWW.MIRvA.NL

Neuzenvreugde,

De Société àMusicalè Neuzenvreugde: het mag geen naam hebben

Sinds een heel aantal jaar speelt Neuzenvreugde op de vrijdagavond de Prins der Eemschuumers naar binnen. Dan kan het feest echt los. Maar wie zijn die vrolijk uitgedoste, maar toch soms wat bijzonder ogende en heel, heel, héél af en toe ietwat vals klinkende muzikanten eigenlijk? Trombonist en gelegenheidsmuzikant Wouter van Schagen licht toe.

Neuzenvreugde of eigenlijk de Société àMusicalè Neuzenvreugde bestaan al heel lang. Oorspronkelijk is deze kapel ontstaan in 1985 in Amersfoort, omdat een groep carnavalsvierders besloten het eens iets anders te willen aanpakken dan ergens een kaartje voor te kopen en ‘de hele avond’ bij dezelfde vereniging carnaval te vieren. Een spontaan idee waar, zo gezegd, zo gedaan, ter plekke ’n grote trom werd geregeld en de rest van het instrumentarium werd aangevuld met aan de muur hangende toeters en bellen, wat samen zorgde voor zulk lawaai (muziek mag je het niet noemen) dat dit dan toch echt de grondbeginselen van Neuzenvreugde waren. Het was in ieder geval een succes.

Het carnavalsseizoen daarna begeleidde Neuzenvreugde zich met een zelf gebouwd orgel die zoveel decibellen produceerde, dat de geluidsoverlast al heel snel zorgde dat de kastelein gratis bier uitdeelde, zodat het geluid wellicht wat getemperd kon worden. Na 1986 kwam er dan toch echt een muzikale ommekeer en werd het ‘vele lawaai’ omgezet in diverse gastspelers met echte muzikanten, waaronder Willem van de Bedem en Kapelmeester Bart van der Linden. Later werd Pim van Kolfschooten onze eigen Maitre de Orchestra en zo gaan we al heel wat jaartjes mee. Wel is al in 1986 besloten dat Neuzenvreugde zich nooit of te nimmer zich zou verleiden tot commerciële doeleinden. Senioren-, kinder- en gehandicaptencarnavalsfeesten gaan altijd voor. Ook kent Neuzenvreugde tot op de dag van vandaag geen bladmuziek, geen repetities en eigenlijk ook niet een compleet vast repertoire. Wel heeft Neuzenvreugde ooit een cassettebandje en cd uitgebracht en wonnen

ze in 2005 de Gouden Toeter tijdens het Intrada, toentertijd het bekendste kapellenfestival van Midden-Nederland, maar je zou kunnen zeggen dat het eigenlijk geen naam mag hebben.

De club muzikanten kunt u kennen van het traditiegetrouwe Neuzenvreugde’s Nieuwjaarsconcert in het oude jaar, dat altijd op de zondag tussen kerst en oudjaarsdag gevierd wordt in de Plank (tenzij er geen zondag tussen die twee feesten is). Een kapellenfestival met vooraf al duidelijk gemaakt: geen winnaar. Carnavallisten en blaaskapellen uit de gehele regio komen naar dit feest. Sinds een heel aantal jaar speelt Neuzenvreugde op vrijdagavond bij de Eemschuumers, al zijn ze er maar kort. De avond start altijd bij de Sleuteloverdracht in de stad en na de Eemschuumers gaat de kapel meestal nog door naar de Keuters in Hooglanderveen om daar nog een leuk deuntje te spelen. Met de carnavalsoptocht van Hoogland staat de kapel altijd net iets de Zevenhuizerstraat op bij André de Gans.

In 2018 vierde Neuzenvreugde haar 33-jarig bestaan, waar ook iedereen weer aanwezig was. Het feest bestond uit een receptie en kapellenfestival en alle genodigden waren gevraagd trommels en ander slagwerk mee te nemen, zodat wij dat weer konden schenken aan de Heijbende, de slagwerkgroep van de Heijgraaf (nu Reinaerde Woudenberg). Neuzenvreugde bestaat overigens alleen tussen de elfde van de elfde en het carnavalsweekend en kent daartussen een zomerslaap. Toch hebben we een drietal keer een speciale uitzondering gemaakt en zijn we uit onze zomerslaap gekomen voor Hoogland Dweilland.

Neuzenvreugde kent muzikanten van net achttien jaar tot in de tachtig. Het is en blijft een mooi zooitje muzikanten bij elkaar. Soms bij elkaar geplukt uit allerlei professionele en minder professionele muziekgroeperingen. Indien u het idee heeft dat u erg veel aansluiting hebt bij dit gezelschap, neem dan vooral contact op met Wouter van Schagen of Pim van Kolfschooten. Mocht u helemaal geen instrument kunnen bespelen, zou het kunnen zijn dat we daar helemaal niet zo moeilijk over doen. Groos op carnaval is een pre. Tot in het carnavalsweekend!

Optochtkrant, zondag 19 februari 2023 in ‘t Zandkruuersgat (Hoogland) C.S. de Eemschuumers

Jongerenraad Eemschuumers,

In 2003-2004 is het allemaal begonnen, toen nog in de vorm van de Jeugdcommissie, maar al snel werd het de welbekende Jongerenraad. Deze enthousiaste groep jongens en meiden organiseren ieder jaar de vrijdagavond van het carnavalsweekend. Met hun eigen thema geven ze carnaval kleur voor de jeugd in Hoogland en omstreken. In 2003 zijn ze begonnen en dat betekent dat er binnenkort weer een jubileum voor ze aan zit te komen!

Dit jaar neemt de Jongerenraad je mee op reis! Ze nemen je vrijdagavond mee van land naar land en nemen je dansend mee naar de leukste plekjes van de wereld. Van de vrieskou op de Noordpool tot aan de woestijn in de Sahara. Dat wil je niet missen!

Optochtkrant, zondag 19 februari 2023 in ‘t Zandkruuersgat (Hoogland) C.S. de Eemschuumers
-8
Vlnr: Loes Hartman, Geert Huurdeman, Lotte Nieuwenburg, Jens van Middelaar, Sanne van de Hengel, Rob van Hamersveld, Sophie Schrijver, Lucas Hartman, Lente Brouwer, Cornee Heijmeskamp, Ingrid Eijbergen, Tim van Asch en Dyanne Boersen

Nieuwe Ingang ‘t Zottenhok

Nou ja, nieuw. Wie tijdens Kindercarnaval, Carnaval Festival of het Prinsenmaal al eens naar ‘t Zottenhok kwam, kent hem al. De ingang aan de Kerklaan. Vanaf dit jaar zal deze ingang het gehele weekend gebruikt worden voor al onze feesten in ‘t Zottenhok.

Vooral de feestgangers voor de vrijdagavond, zaterdagavond en zondag zullen even moeten wennen, maar dat is zeker geen reden om thuis te blijven. Op vrijdag gaat namelijk de Jongerenraad zijn kunsten vertonen en op de ijzersterke zaterdagavond gaan we schaatsend en dweilend de zaal door. Op zondag willen de optochtdeelnemers het feest ook niet missen, want hier gaan we de prijzen van de carnavalsoptocht door ’t Zandkruuersgat uitreiken. Kortom, op een paar dagen moet je een paar meters extra maken, maar is het feest er zeker niet minder om!

Twijfel je of je het kan gaan vinden? Gebruik dan de volgende coördinaten voor in je navigatiesysteem: 52.19071357521991, 5.3808984042175005.

Eemschuumers bespaartips

Heb jij er ook zo´n last van? Gestegen woonlasten, de energieprijzen die door het dak gaan en niet te vergeten de dure boodschappen. De Eemschuumers erkennen dit maatschappelijk probleem en komen met pragmatische oplossingen in deze barre tijden, daarom hieronder onze 11 bespaartips:

1. Draag je carnavalspak meerdere dagen. Na meerdere dagen feesten ruikt niemand het verschil en het scheelt je enorm veel wasmiddel.

2. Zorg voor een goede kater en brak de volgende dag uit in je bed. Zo sla je ontbijt en lunch over. Scheelt weer centen.

3. Kom op de fiets naar ´t Zottenhok. Lekker milieuvriendelijk en het scheelt bovendien in de brandstofkosten.

4. Betaal je elke maand nog aan die veel te dure dating app? Sla kosteloos een leuke scharrel aan de haak tijdens één van onze feesten.

5. Koop je munten groot in. Het is ook een goede investering: afgelopen jaren was het rendement op eerder gekochte munten hoger dan op de spaarrekening.

6. Draag het hele weekend een hoed of een pruik. Een bezoek aan de kapper of die dure haargel kun je dan gewoon overslaan.

7. Prinsenmaal, zo heb je een culinair verantwoord en goedkoop alternatief voor die all-you-can-eat vreetschuur bij jou om de hoek.

8. Bespaar op de kinderopvang. Ga naar het kindercarnaval en werk tegelijkertijd aan de ouder/ kind relatie.

9. Slaap eens een paar dagen uit. Dit scheelt weer in de stookkosten.

10. Zeg je abonnementje op de sportschool maar op. Een avondje hossen is de ideale manier om calorieën te verbranden.

11. Neem de bus naar Achterveld. Het scheelt je een verre vakantie en je waant je in een ver afgelegen gebied, inclusief primitieve beschaving.

FEESTELIJK

Optochtkrant, zondag 19 februari 2023 in ‘t Zandkruuersgat (Hoogland) C.S. de Eemschuumers
www.kreijne.nl
CARNAVAL, NAMENS DE GEHELE KREIJNE GROEP

Optochtkrant, zondag 19 februari 2023 in ‘t Zandkruuersgat (Hoogland)

De schooiers,

Hallo carnavalvierders!

Ja hoor, it giet oan! Dat geldt natuurlijk ook voor de Schooiers. Dit jaar zullen jullie de blauw-gele pakken (ofwel Schooiers) weer vooraan in de optocht voorbij zien komen, want zonder jullie hulp kan de optocht helaas niet oan gien! We gaan wel een beetje met de tijd mee, dus jullie financiële bijdrage kan tegenwoordig een QR-code gedoneerd worden. De QR-code staat hier in de kranten en zullen de Schooiers ook in de optocht bij zich hebben. Uiteraard is het oude vertrouwde geldzakje ook weer van de partij.

Ben jij net als de Eemschuumers Raadsleden ook zo goed in hoofdrekenen? Test jij je eigen rekenkunsten even snel? In deze krant staan meerdere sneeuwpoppen met daarin de temperatuur van dat moment, tel al deze getallen bij elkaar op en maak met de uitkomst kans op kaarten voor de Marathonmaandag op 20 Februari. Dit feest wordt gevierd in ’t Zottenhok tijdens het carnavalsweekend.

Ben je uitgerekend, stuur de uitkomst dan op naar 06 267 111 14. Dit mag met ouderwetse SMS, maar ook via Whatsapp. Zijn er meerdere die ons de juiste uitkomst sturen dan zullen we de beschikbare kaarten verloten onder de winnaars. Heel veel succes met rekenen en tot maandagavond.

TANK & SCHENK

Tank bij

en steun lokale verenigingen en steun de optocht

Alvast ontzettend bedankt voor jullie steun!
-12

Alaaf Alive

Nadat we het twee jaar hebben moeten overslaan, was het dit jaar weer helemaal ‘alive’! Na een goedbezochte Prinsenwissel was de vierde editie van Alaaf Alive dubbel en dwars uitverkocht. Met zo’n volle zaal stond Concordia te trillen op zijn grondvesten.

De Raadsleden hadden zich voorbereid op het coole thema van Prins Kenneth. Zij hadden hun steek ingewisseld voor de enige echte Eemschuumers-muts, maar deze hadden ze al snel niet meer nodig. De temperaturen rezen binnen no time de pan uit. DJ Partido en de mannen van Flabbergasted strooiden met goede hits en zo kon niemand stil blijven staan.

Gelukkig was er na een paar uurtjes tijd om even op adem te komen. Om elf over elf was het tijd om de nieuwe Kapitein der Eemschuumers bekend te maken. Deze onderscheiding van verdiensten is voor een Hooglander die zich op vele verschillende manieren inzet voor de Hooglandse gemeenschap en dit jaar is het aan Ap van de Wetering om deze titel te dragen. Ap heeft zich jarenlang ingezet voor onder andere de Eemschuumers, Jong Hoogland (nu JOHO), Buurtschap Zevenhuizen en de Martinuskerk en wist het ijzer te smeden wanneer het heet was.

Daarmee is hij van grote waarde geweest voor Hoogland en dus een waardige kAPitein der Eemschuumers.

Met deze feestelijke bekendmaking was de avond nog niet gedaan. Niemand minder dan Vieze Jack wist het podium van de Eemschuumers weer te vinden. Zoals we hem kennen, gaf hij een gruwelijk goed optreden. Brandweerman, stuntpiloot en conducteur: deze man is van alle markten thuis en weet hoe dan ook de hut te verbouwen.

Na twee jaar Alaaf Alive in de ijskast te hebben moeten zetten, hebben wij enorm genoten van dit mooie festijn. Als dit geen goede opwarmer is geweest voor het weekend der weekenden, dan weten wij het ook niet meer!

Optochtkrant, zondag 19 februari 2023 in ‘t Zandkruuersgat (Hoogland) C.S. de Eemschuumers
Ap van de Wetering Kapitein der Eemschuumers 2023 -4

Carnaval is voor iedereen!

In december 2022 stond 3FM Serious Request in het teken van Het Vergeten Kind, oftewel ruim 100.000 kinderen in Nederland die in diepe nood verkeren. Ze groeien op in gezinnen met heftige problemen, zoals verslaving, grote schulden of psychische stoornissen. Ze voelen zich ongewenst, ongeliefd en eenzaam. 3FM Serious Request bracht met hun inzamelingsactie licht in het leven van deze vergeten kinderen.

Deze inzamelingsactie bracht mij op het idee om een actie te organiseren. Met Carnaval kan je zijn wie je wilt zijn en alles om je heen vergeten. Lekker feesten op de gezellige carnavalsmuziek en los gaan. Met dit idee ben ik gaan na denken en kwam op het idee om met alle carnavalsverenigingen uit de regio geld in te zamelen voor Het Vergeten Kind.

Op zaterdag 26 november hadden we een leuke feestavond bij de Zottenklappers en daar heb ik eens geïnformeerd bij de verenigingen of ze het een leuk idee vonden om dit te organiseren. Dit werd positief ontvangen en de actie kon van start gaan. Op de site van 3FM Serious Request kon je een actiepagina maken, zodat iedereen geld kon doneren en inzamelen.

Al gauw kwam het eerste bedrag van 111 euro binnen van Unctus Grandis en dat zorgde voor zo’n kick dat ik meteen alle verenigingen een mail stuurde en appte met de uitleg over deze actie. Vervolgens kwamen de Carnavalleien met een verkoopactie van sjaals, de Keuters met een verkoopactie van pennen en de Meerschuimers hebben winkelwagenmuntjes verkocht. Zo deed iedereen mee met deze actie.

Op zondag 18 december was het jaarlijkse nieuwjaarsconcert van de Neuzenvreugde in de Plank. In overleg met Cor en Neuzenvreugde heb ik daar een fooienpot neergezet. Door rond te lopen en te vragen naar munten, klein geld en groot geld hebben we daar een mooi bedrag van 333,00 euro opgehaald.

Richting de feestdagen kwam ik in contact met 3FM. Die hadden onze actie opgemerkt en die wilde er wat leuks mee doen. Eerst wilde ik dinsdagavond langs gaan, maar toen kwam 3FM met het idee om dit op donderdagavond te doen, omdat er die avond een heuse feestavond georganiseerd werd. Zo gezegd, zo gedaan.

Toen begon het echt, omdat er best veel verenigingen zouden komen en ik ook Boerenkapel de Turfstampers had gevraagd, kwam er in totaal zo’n 150 personen vanuit

deze actie mee naar het Glazen Huis. Met dank aan Fluor konden we ons eerst verzamelen in één grote zaal. Helaas was daar de bar dicht. Totdat iemand zei “ze willen niks verdienen hier”. Ineens ging de bar open en begon het feest al lekker. Vervolgens mocht ik het podium op om iedereen toe te spreken. Toen kwam het besef wat ik allemaal voor elkaar had gekregen, zoveel mensen en verenigingen bij elkaar die allemaal een deel bij hebben gedragen aan deze mooie actie. Het doel was ook nog eens ruim gehaald met het mooie bedrag van € 3.333,-!

Na wat praktische uitleg over de bekendmaking bij het Glazen Huis, was het om 22.30 uur eindelijk zo ver. We gingen we de Nieuwe Stad in Amersfoort even laten zien wat echt feesten is. Na een rondje in de polonaise door de Nieuwe Stad (de regen mocht de pret niet drukken) kwamen we voor het Glazen Huis te staan. Daar was al meteen duidelijk dat er een groot feest aan de gang was. De DJ’s hadden geen idee wat er allemaal gebeurde en stuurde ook meteen een woordvoerder naar buiten om polshoogte te nemen. Na een leuk interview met de Turfstampers was het zo ver dat ik de cheque bij het Glazen Huis mocht afgeven. Dan sta je in eens voor de brievenbus bij de 3FM DJ’s en mag je een woordje doen wat je allemaal hebt gedaan en met wie. Ja, noem maar even snel 13 verenigingen op. Dat viel nog best tegen, maar iedereen vond dat ik er rustig bij stond en het goed vertelde. Geloof me, zo voelde het niet haha.

Ik wil iedereen bedanken die ook maar iets heeft bijgedragen om dit voor elkaar te krijgen. We hebben laten zien dat het carnaval in deze regio er nog zeker is en dat gaan we vooral ook laten zien in het carnavalsweekend in februari.

Met dank aan: C.S. De Eemschuumers – C.V. De Hoogenarren –Jongerenraad Eemschuumers – Unctus Grandis – K.V. De Keuters – De Turfstampers – C.V. De Puupenkoppen – C.V. De Carnavalleien – De Meerschuimers – C.V. De Narren Knollen – De Zotteklappers – De Plattelandsgenotsknotsen – C.C. De Hammies.

Optochtkrant, zondag 19 februari 2023 in ‘t Zandkruuersgat (Hoogland) C.S. de Eemschuumers

Bouwersbal

In deze strenge winter van Prins Kenneth kan het fijn zijn om de koude bouwschuur even in te wisselen voor een warme kroeg. Op zaterdag 28 januari gingen daarom de kwasten, hamers, zagen en lasapparaten neer voor het enige echte Bouwersbal.

’s Middags opende de Plank haar deuren voor alle deelnemers aan de carnavalsoptocht voor een spannende bingo en een lekkere maaltijd. Voor wat extra warmte waren dit keer niet alleen de deelnemers welkom, maar mocht iedereen mee komen eten, drinken en feesten.

De deelnemers konden door middel van een muziekbingo een mooi plekje in de optocht bemachtigen. Niks geen bingo met grijze coupes en vrijwilligers van de Zonnebloem. Dit was een bingo met knettergoede hits en appetijtelijke presentatie vanuit onze vrienden van de Doordouwers.

Niet alleen de Doordouwers hadden de tocht over de Laak en door Zevenhuizen afgelegd. Ook de jongens van Stapelgek waren vanuit Nijkerk afgerezen naar Hoogland-West. IJzersterke hits knalden uit de speakers en omdat we democratie hoog in het vaandel hebben, mocht het publiek ook nog eens stemmen welke muziek ze wilden horen. We kunnen je garanderen, deze avond is nog wel even blijven plakken in ieders geheugen. Niet alleen omdat het een topfeest was, maar ook doordat de meesten wel met een stickertje hier en daar zijn thuis gekomen.

Hooglandse optocht Bingo

Neem deze Bingokaart mee naar de optocht. Zodra je de plaatjes langs ziet komen, mag je hem wegstrepen. Kan jij de kaart helemaal vol krijgen? BINGOOOO

-7 B I N G O

Optochtkrant, zondag 19 februari 2023 in ‘t Zandkruuersgat (Hoogland) C.S. de Eemschuumers

Eemschuumers Mutsen,

Heb jij ze al gezien? De enige echte Eemschuumers-muts. Het is eigenlijk al een tradities sinds de eerste editie van Alaaf Alive. De Raad en het Bestuur van de Eemschuumers lopen in hun zwarte pak met een speciaal hoofddeksel op. Deze avond laten ze de gebruikelijke steek thuis en staat er iets op hun hoofd wat aansluit bij het thema van de Prins.

Dit jaar droegen de mannen een lekker warme winterse muts. De Eemschuumers hebben het zeker nog niet koud gehad dit jaar. De mutsen waren zo gewild dat menig Eemschuumer hem geregeld kwijt was tijdens het feest. De mutsen gingen van hoofd naar hoofd, maar zoals met carnaval gebruikelijk is, komt altijd alles weer terug bij de rechtmatige eigenaar. Al dan niet een paar dagen of jaren later. Er zijn nog enkele die bij ons terug mogen komen, maar we weten waar die zijn.

Aangezien er zoveel vraag naar de mutsen was, worden deze misschien wel toegevoegd aan de Eemschuumers merchandising (de vlaggencommsie is al ingelicht ). Houd dus onze socials goed in de gaten en zit er ook warmpjes bij met deze mooie muts.

Eemschuumers Tiktok,

Heb jij ook geen idee wat TikTok is? Wees gerust, wij eigenlijk ook niet. Om met de tijd mee te gaan zijn we er sinds een paar weken toch te vinden en leren we van alles nieuws. Wil je ons volgen? Ga dan snel naar www.tiktok.com/@eemschuumers of scan onderstaande code met je telefoon.

Je vindt hier vooral filmpjes die van korte duur zijn, maar met verslavende en leuke muziekjes. Ons advies luidt dan ook: volg, maar geniet met mate.

Ons aantal views staat op dit moment al op 5, dus op naar de 11. Uiteraard giet de pret op onze Instagram, Facebook en Snapchat ook gewoon nog oan!

Laurens IJzerwaren Amersfoort

Optochtkrant, zondag 19 februari 2023 in ‘t Zandkruuersgat (Hoogland) C.S. de Eemschuumers
Telefoon: 033-2035048 Email: info@laurensijzerwaren.nl BezoekAdres: Astronaut8c BedrijventerreinCalveen 3824MJAmersfoort Openingstijden: Mat/mVr 08.00tot17.30u Za 09.00tot16.00u Laurens IJzerwaren Leusden Telefoon: 033-2035049 Email: leusden@laurensijzerwaren.nl BezoekAdres: Hamersveldseweg6a 3833GPLeusden Openingstijden: Mat/mVr 08.00tot17.30u Za 09.00tot17.00u www.laurensijzerwaren.nl IJZERWAREN • GEREEDSCHAP • HANG & SLUITWERK • ELEKTRA • INSTALLATIEMATERIAAL • TUINGEREEDSCHAP • WERKKLEDING Wij wensen jou, Prins Kenneth, Hofhouding en Raad een hartverwarmende optocht door ‘t Zandkruuersgat - namens je collega’s• POFFERTJESKAR • TAPKAR • BROODKAR • IJSKAR • ESPRESSOKAR • FRIETKAR www.depofferie.nl info@depofferie.nl

NAAM: .............................................

LEEFTIJD: ........ jaar

Kindercarnaval

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met carnaval vieren en daarom vieren we natuurlijk ook weer Kindercarnaval. We gaan dansen, zingen, gek doen en de polonaise lopen met Prins Kenneth, Hofdame Yvonne, adjudant Bob en adjudant Vincent. Natuurlijk is er ook genoeg lekkers voor iedereen, want anders kun je geen carnaval vieren.

In deze optochtkrant vinden jullie hierboven de mooie kleurplaat, dus pak je potloden, stiften, verf en plaksels maar uit de kast. Degene die de mooiste tekening inlevert, maakt kans op mooie prijzen! Ook zijn er prijzen voor de best verklede jongen en meisje. Wij hebben er zin in! Jullie ook? Sleep dan je papa, mama, tantes, ooms, opa’s, oma’s of je buren mee naar ’t Zottenhok en vier dit heerlijke feestje met ons mee!

Optochtkrant, zondag 19 februari 2023 in ‘t Zandkruuersgat (Hoogland) C.S. de Eemschuumers
APK Onderhoud Reparatie Banden OnderhoudElektrische Auto’s Chromiumweg 21 - 3812 NL Amersfoort info@hamautomotive.nl - 033 4619392 OPENINGSTIJDEN Maandag t/m donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 9.00 - 18:00 uur 9.00 - 20:00 uur 9.00 - 18:00 uur gesloten Kraailandhof 19 3828 JN Hoogland 033 - 433 19 54 Hoogland
keNNETH
pRINS
Coolkidsparty

Verkeersmaatregelen tijdens de optocht

It giet oan! Na een miniatuuroptocht en een fietsoptocht gaat op zondag 19 februari 2023 weer zoals vanouds de carnavalsoptocht door ‘t Zandkruuersgat. De start van de optocht is op de Hamseweg, ter hoogte van de Molenweg, rond de klok van 13.00 uur. De optocht eindigt op de Kerklaan bij de Martinuskerk, omstreeks 16.00 uur.

Hoogland zal vanwege de optocht geheel afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer tussen 11.30 en 16.30 uur. Tot ongeveer 13.30 uur kan men alleen vanaf de Rondweg Noord nog wel in de kern van het dorp komen om te parkeren. Het is bijna niet te voorkomen dat mensen overlast ondervinden van deze afsluiting, daarom willen we ieder bij voorbaat danken voor het begrip. Mede in verband met een gedeeltelijke afsluiting van de Zevenhuizerstraat en stremmingen op de Bunschoterstraat wordt het sterk aangeraden om niet met de auto naar de optocht te komen, maar met het openbaar vervoer of met de fiets.

Om de overlast tot een minimum te beperken, zijn er enkele tijdelijke maatregelen genomen:

• Men kan de wijk De Bik binnenkomen en verlaten via de Klapmuts en Van Boetzelaerlaan in de richting van de Bunschoterstraat (via fietspad). Aanrijden naar de wijk kan alleen via de Rondweg Noord. U volgt de Pastoor Pieckweg en via de ventweg van de Bunschoterstraat komt u op de Van Boetzelaerlaan. Dit in verband met de veiligheid op de Bunschoterstraat.

• De bewoners van De Ham kunnen hun wijk voor 13.00 uur gewoon via de Ambachtlaan verlaten. Tussen 14.00 en 15.00 uur kan men de wijk verlaten via de Pottenbakkerlaan en daarna via het bruggetje naar de Sportlaan. Dan via de Engweg, richting Oude Kerklaan.

• De Bieshaar is tijdens de gehele optocht bereikbaar via de Rondweg Noord / Zevenhuizerstraat. Op het kruispunt nabij Bakkerij van de Kletersteeg blijft altijd een doorgang open

• Voor de bewoners van de Brinken blijft er een uit-ingang aan de zijde van Kattenbroek (Pastorielaan). Dit is voor deze gelegenheid mogelijk gemaakt.

• Voor de Pastoor Pieckweg en de Oostelijke parallelweg van de Bunschoterstraat geldt een tijdelijk eenrichtingsverkeer. Dat wil zeggen dat alleen het inrijden vanaf de Pastoor Pieckweg is toegestaan. Vervolgens kan men parkeren aan de rechterzijde van de Pastoor Pieckweg en de Oostelijke Parallelweg. Men zal, om deze weg weer te verlaten, gebruik moeten maken van de Oostelijke ventweg van de Bunschoterstraat in de richting van de van Boetzelaerlaan.

• De laatste busdienst over de Hamseweg rijdt rond 10.00 uur. Omstreeks 18.00 uur zal de busdienst over de Hamseweg weer hervat worden. De tussenliggende diensten zullen rijden over de Maatweg en de Bunschoterstraat.

• Nogmaals: we adviseren zoveel als mogelijk lopend of met de fiets te komen. Degenen die toch met de auto komen, zullen door de verkeersregelaars naar een parkeerplaats worden verwezen.

Optochtkrant, zondag 19 februari 2023 in ‘t Zandkruuersgat (Hoogland) C.S. de Eemschuumers
Van Mossel Kia Amersfoort T: 033 480 12 12 www.vanmossel.nl/kia -2
carnavalsoptocht Hoogland carnavalsoptocht hoogland 19 februari
Route

Deelnemerslijst 2023

Muziekvereniging St. Caecilia - Hoogland De Dorpsomroeper Schooiwagen tbv prijsuitreiking

1 CS de Eemschuumers Prins Kenneth schroeft de ijzers onder, carnaval…. IT GIET OAN ! Grote wagen

2 Dames Eemschuumers Geen animo...of toch wel? Laat je verrassen door dit stel! Grote loopgroep

3 De Yvie's Leuk, Yv als hofdame... Maar wij missen nu de kers op onze taart. Grote loopgroep

4 B.C. Stapelgek We bekijken het dit jaar vanaf de andere kant !!

Wierings

we zijn er weer BIJ

loopgroep 25 Buurtschap Zevenhuizen T was kort dag, we doen het met de Franse slag

27 De Hooglandse Toppers Wij blazen de boel op, want “it giet oan” in onze kop

Gekkigheid Na 2 jaar geen optocht doen wij weer mee, daarom breken wij dit jaar het ijs van de Hooglandse zee

prinskenneth

Vrijdag: Dorpsomdoop

Vrijdag: Jongerencarnaval

Zaterdag: IJzersterke Zaterdag

Zondag: De Carnavalsoptocht

Maandag: Kindercarnaval

Maandag: Marathonmaandag

Dinsdag: Prinsenmaal

Woensdag: Haringhappen

loopgroep

Optochtkrant, zondag 19 februari 2023 in ‘t Zandkruuersgat (Hoogland) C.S. de Eemschuumers
Carnavalsweekend 17 t / m 2 2 f e b
Grote wagen
Deresklits
Grote loopgroep
Nachtkrakers Glijden
Kleine loopgroep 7 El & Ing Flower Power Individueel/duo 8 CV de Carnavalleien Met een biertje in ons hand, crossen
door
het carnavalsland Grote wagen 9 CV de Hooge Narren Winnaar kinderoptocht kleine loopgroep Kleine loopgroep 10 CV de Hooge Narren Winnaar kinderoptocht grote loopgroep Grote loopgroep 11 CV de Hooge Narren Laat de Zomer maar komen Grote wagen 12 De Confettivreters Dweilpauze Grote loopgroep 13 Eksprezz Zo Short-trekker Individueel/duo 14 De Doordouwers Wij gaan voor (G)oud Kleine wagen 15 Verrassend Vrieskou is waar wij van balen, maar carnaval laat ons als Winterse Waterlelies stralen ! Grote loopgroep 16 Zakelijk Kwartiertje “Hoe Kenneth al jaren goed gaan?” Grote wagen 17 BC Last Moment Visspecialiteiten "Ken Neth" : Lekkerbekken….. Of Individueel/duo 18 Veenhommels Kabouters Kleine loopgroep 19 De Keuters Karnaval met een gouden randje Grote wagen 20 Hoe Gekker, Hoe Beter Brrrr, wat koud Kleine wagen
5
en een beetje erbij Friese doorlopers
6 De
de ijsbrekers binnen, dan kan de Elfstedentocht niet beginnen
wij
heel
Trompetter Korps - Amsterdam
De Dorpseendjes Wij
Grote loopgroep 22 De Raddraaiers It giet
Grote wagen
De Knetterkoppen De
Kleine wagen 24 Chaos en Co "It
Kleine
Grote
Individueel/duo
Grote
Grote
Grote
30 Genotskolen De
Grote
31 Magische Moeders IT
Grote loopgroep 32 CV Apelazerus Disco Grote wagen 33 De Mafklappers Wij
Grote loopgroep
Hekkensluiter
21
glijden in ons eendje door de optocht !
oan,
23
Prins was te brak, hij schaatste zo in het wak
giet oan"
wagen 26 De Feestende Kiel Polarisatie in de polder
28
wagen 29 CC De Hammies De ( RODE ) Lopers
loopgroep
Knotsen gaan terug op kolen
wagen
GIET NEON
blijven lekker swipen, om onze kans op een match te grijpen
De

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.