Page 1

EF International Language Centers 2015

www.ef.com

Spr책kresor 10-14 och 14-17 책r

UPP TILL 3 000 KR RABATT Boka senast 15/8-2014 Res sommaren 2015 till 2014 책rs priser!

England USA Malta

Australien Frankrike Spanien

Tyskland Costa Rica


Languages, friends and fun Ditt livs sommar. Dags för ditt livs sommar utomlands med nya vänner. Upplev världen, vidga dina vyer, bli mer självständig och kom tillbaka med ett ökat självförtroende - både i språket och i det sociala livet.

2

Ring oss gratis på 0200 - 11 00 00


ETT KOMPLETT RESE- OCH STUDIEPAKET

SID. 06

SID. 12

SID. 18

RES UTOMLANDS I EN GRUPP MED EN ERFAREN EF-LEDARE

FÖRBÄTTRA DINA SPRÅKKUNSKAPER MED VÅR VÄLKÄNDA METODIK

LÄR KÄNNA KULTUREN GENOM ATT BO I VÄRDFAMILJ ELLER PÅ RESIDENCE

SID. 10

SID. 20

HA ROLIGT VARJE DAG MED SPORT, AKTIVITETER OCH UTFLYKTER

FÅ NYA VÄNNER FRÅN HELA VÄRLDEN

LÄS MER

VÄLJ EN DESTINATION

VARFÖR EF?

ÅLDER 14 - 17

04 Därför väljer föräldrar EF 06 Lär känna oss på EF 08 Välkommen till din EF-kursort 10 Actionfyllda dagar 12 Lär dig snabbare 14 Välj din kurs 18 Ditt hem utomlands 20 Vänner för livet

England 24 Torquay 26 Brighton 28 Oxford 30 London 32 Eastbourne 33 Bournemouth 34 Hastings

HUR DU ANMÄLER DIG 58 Frågor och svar 60 Fler EF-program 62 Allmänna villkor 63 Anmälningsblankett

Australien 35 Cairns Malta 36 Sliema

ÅLDER 10 - 14 USA 38 Kalifornien 40 Florida 41 Florida Camp > NY 42 New York Camp > NY Tyskland 43 Lindau

> NY

USA 54 Monterey Bay

Spanien 44 Malaga Frankrike 45 St. Raphaël Tours 56 EF Tours

England 48 Isle of Wight 50 Rookesbury Camp 51 Rookesbury 52 Somerset 53 Weymouth

Malta 55 St. Paul’s Bay

> NY

www.ef.com/travel 3


ERFARENHET EF var pionjär inom språkresor, den första gruppen reste till England år 1965

1965 EF Education First grundas i Sverige.

1970 Kontor öppnas i Tyskland, Frankrike, Italien, Japan och Mexico. EF driver sommarskolor över hela Storbritannien.

1978 Den första året-runt-skolan, EF International Language Center, öppnas i Cambridge, England.

1981 BBC utser EF till att producera språkinlärningsprogrammet ”Radio English”.

1987 EF startar verksamhet inom flera språk, först ut är tyskan med vår språkskola i München.

1988 EF är officiell språkskola för Olympiska Spelen i Seoul.

1993 Kina väljer EF som den första utländska språkskolan som får verka i landet. Vår första kinesiska skola öppnas i Shanghai.

1995 Apple startar samarbete med EF för utveckling av datorstödd språkinlärning.

DÄRFÖR VÄLJER FÖRÄLDRAR EF Kvalitet. Erfarenhet. Innovation. Sedan nära 50 år är EF:s mission att bryta språkliga, kulturella och geografiska barriärer mellan människor i världen. Vår ständiga strävan efter att förändra varje elevs liv har gjort oss till världens största privata språkorganisation.

EN HÄLSNING TILL DIG SOM FÖRÄLDER Först av allt vill jag uttrycka hur glada vi är att ni är nyfikna på EF. Som ni redan vet är det en klar fördel för framtiden att tidigt börja utforska flera språk. Vi på EF vill gärna bidra till ny kunskap och inspiration, samt en oförglömlig sommar för ditt barn. Som förälder förstår jag även hur nervös du kan känna dig för att låta ditt barn resa utan resten av familjen. Just därför erbjuder vi språkresor i grupp, med engagerade ledare tillgängliga dygnet runt. Under språkresan har ditt barn de bästa förutsättningarna att lära sig och utvecklas tillsammans med vänner i samma ålder. Språkresan är för många den hittills viktigaste resan i livet, både mognadsmässigt och kunskapsmässigt. Samtidigt tillåts du som förälder att känna dig trygg med att EF:s egen personal i Sverige och i värdlandet tar hand om den säkerhet och det stöd ditt barn behöver. Tänk dig hur stolt du som förälder kommer att känna dig när ditt barn kommer tillbaka mer självständig, med ökat självförtroende och med mer flyt i det främmande språket. Vi på EF Språkresor i Sverige ser fram emot att hjälpa dig och ditt barn att välja rätt kurs och resmål för just era behov.

4

Ring oss gratis på 0200 - 11 00 00

Sine Ejsing Sverigechef

VARFÖR EF? >> Trygghet. EF är världens största privata utbildningsföretag, med nära 50 års erfarenhet av språkresor. >> Internationellt. Med hjärtat i Sverige har vi verksamhet över hela världen och jobbar tillsammans som en stor EF-familj. >> Akademiskt fokus . Ditt barn lär sig snabbare och på ett roligare sätt med EF:s metodik speciellt utvecklad för ungdomar.


EF International Language Center i Boston

2003 Hult International Business School grundas av EF.

2005 Lansering av den nya pedagogiska metodiken EF Efekta™ Learning System.

2008 Marymount College i New York övertas av EF. Olympiska Spelen i Peking utser EF som officiell partner för språkträning.

2009 EF:s forskningsenhet vid University of Cambridges institution för teoretisk och tillämpad lingvistik grundas.

2011 EF integrerar iPad-lektioner i den Action Learning™ metod som används på våra språkresor.

2012 British Council Innovation Awards nominerar EF:s klassrumsapplikation för iPad till spetskompetens inom digital teknologi.

2013 EF ingår partner­ skap med The United Nations Alliance of Civilizations genom projektet UNAOCEF Sommarskola i New York.

2014 EF är officiell leverantör för språkinlärning vid Olympiska Spelen i Sochi.

since

1965

KVALITET

INNOVATION

EF:s program är godkända och ackrediterade av väsentliga branschorgan och samarbetar med bland andra följande organisationer:

Studenter lär sig snabbare med EF:s metodik.

WCLT Varje år kontrolleras kvaliteten på EF:s kurser, lektionsmaterial och språkskolor av the World Council for Language Teaching. Denna internationella grupp består av forskare, lärare och lingvister.

EFELT-intyget EF:s exklusiva utvärderingsverktyg EF English Level Test (EFELT) som är utvecklat av EF och lingvister mäter varje elevs språkkunskaper enligt Common Euorpean Framework of Reference, den internationella standard som rekommenderas av Europarådet.

Mentor EF stödjer Mentors arbete med att förebygga våld och droger bland ungdomar.

EF Pedagogiska råd EF:s läroböcker och lektionsmaterial utvecklas av EF:s internationella pedagogiska råd. Rådet består av en internationell grupp av språkspecialister som ständigt uppdaterar innehållet för att säkerställa att det är aktuellt och relevant.

CEN EF har varit en aktiv del i utvecklingen av kvalitetskrav för språkresearrangörer inom Europa – the European Committee for Standardization (CEN). WYSET Confederation Globala organisationen för internationella ungdomsresor som både stödjer industrin och sammanför nyckelorganisationer inom området.

ACKREDITERINGAR & MEDLEMSKAP

www.ef.com/travel 5


SÅ HJÄLPER VI DIG HÄR I SVERIGE Kursrådgivare Våra experter inom språkresor hjälper dig att matcha din språknivå och dina intressen med en kurstyp och en destination som passar dig. När du anmält dig tar vi hand om resten – flyg, detaljerad information inför din resa, samt svarar på alla dina frågor. Du kan helt fokusera på det äventyr som väntar dig och göra det bästa möjliga av din språkresa.

LÄR KÄNNA OSS PÅ EF EF hela vägen. Din trygghet, säkerhet och upplevelse är vår högsta prioritet. All vår personal arbetar tillsammans som ett team – över hela världen, dygnet runt. Allt för att förbereda dig för ditt livs äventyr, vara med dig på resan, undervisa och inspirera dig – och erbjuda råd och stöd under varje steg på vägen.

“Jag har varit på de flesta av våra kursorter” Namn: Johan Dahdouh Roll: EF kursrådgivare Stad: Stockholm Erfarenhet: EF-ledare 2007-2009, EF-kursortspersonal 2010, kursrådgivare på EF:s huvudkontor i Stockholm sedan 2011. Mitt bäst tips: Vilken kursort du än väljer, kommer upplevelsen att vara densamma.

DÄR INLÄRNING ALDRIG SLUTAR Vilken EF-destination du än väljer, kan du förvänta dig erfaren EF-personal av högsta kvalitet.

INNAN DU ÅKER Surfa runt på My EF , vårt egna sociala nätverk. Förbered dig inför din tid utomlands. Utforska din kursort. Kom i kontakt med andra EF-studenter. ™

6

Ring oss gratis på 0200 - 11 00 00

NÄR DU ÄR IVÄG

NÄR DU KOMMER HEM

Vår innovativa metod gör att du lär dig både i och utanför klassrummet. Dra nytta av kulturellt utbyte med lokalbefolkningen. Förbättra din dialekt.

Håll kontakten med dina vänner eller bli en EF Ambassador och dela dina erfarenheter och få häftiga belöningar och priser tillsammans med andra EF-studenter.


PÅ DIN VALDA DESTINATION Erfarna EF-ledare Från det att du lämnar Sverige har du med dig en engagerad EF-ledare vars mål är att se till att du får ditt livs resa med EF. Varje ledare är noggrant utvald och har genomgått personliga intervjuer, gruppintervjuer och en utbildningshelg tillsammans med erfaren EF-personal och tidigare EF-ledare. Majoriteten av våra ledare är lärare eller lärarstuderande under resten av året.

“Jag delar äventyret tillsammans med studenterna.” Namn: Dries Janssen Roll: EF Ledare Destination: London, Brighton Erfarenhet: 3 år Mitt bästa tips: Du kommer att få nya vänner från värdlens alla hörn redan första dagen. www.ef.com/activitiesleader

RUNT OM I VÄRLDEN Kvalificerade lärare Alla våra lärare genomgår gedigna urvalsprocesser enligt följande kriterier: >>Dokumenterat kvalificerade att undervisa språket inom värdlandets nationella skolsystem. >>Certifierade av TEFL (Teaching English as a Foreign Language) i Storbritannien och på Malta och kvalificerade genom Cambridge English Language Assessment och deras TKT-prov >>Förmåga att ta hand om studenter från alla nationaliteter >>Erfarenhet från den lokala kulturen i värdlandet.

Dedikerat aktivitetsteam Vart du än väljer att åka med EF, så finns det ett team på plats som ser till att fylla tiden vid sidan av undervisningen med sporter och aktiviteter, utflykter, EF-discon och strandpartyn. Aktivitetsledarna är också perfekta guider som hjälper dig att lära känna staden. De är där för dig så att du hittar den bästa shoppingen, favoritcaféet eller lunchstället.

EF-personal världen över Vår erfarna personal över hela världen säkerställer att EF:s kvalitetsstandard efterlevs och överträffas. Under hela året finns vår personal på plats i Sverige och det land du väljer att resa till för att förbereda din språkresa, boka flyg, intervjua värdfamiljer, arbeta med vårt läromaterial och planera det årliga musikeventet i London, EF Summeranza. Och mycket, mycket annat.

“Att se till att du har ditt livs sommar är mitt heltidsjobb!”

“Jag ser efter studenterna som om de vore mina egna barn.”

“Du lär dig ett språk bäst genom att använda det.”

Name: Simon Cunningham Roll: EF Activities Manager Destination: London Erfarenhet: EF-ledare i 3 år, Summeranzakoordinator Mitt bästa tips: Testa på olika aktiviteter och ha kul!

Name: Clare Mifsud Roll: EF Kursortsansvarig Destination: Malta, Torquay Erfarenhet: 14 år inom EF, EF-ledare och verksamhetschef. Mitt löfte: Var du än kommer ifrån så lovar jag att du kommer ha att roligt från dag ett.

Namn: Hannah Teece Roll: EF-lärare Skola: Brighton Erfarenhet: 7 år inom EF som EF-lärare, verksamhetschef och kursortsansvarig. Mitt löfte: Vi utlovar dynamiska lektioner med högt engagemang för att hjälpa varje student att utvecklas.

www.ef.com/travel 7


VÄLKOMMEN TILL DIN EF-KURSORT Mycket mer än bara en språkkurs. Varje år omvandlar vi varje destination till ett “EF Global Village” – ett exklusivt område för EF-studenter där våra ledare, EF-banderoller och flaggor välkomnar studenterna till sitt livs sommar!

EF BEACH CLUB

EF SPORTARENA

DITT GLOBAL VILLAGE

EF SKOLA

Alla dina lärarledda lektioner hålls i bekväma klassrum där du uppmuntras att delta i grupparbeten, debatter och rollspel.

8

Ring oss gratis på 0200 - 11 00 00

EF LOUNGE

Koppla av i loungen mellan dina lektioner. Logga in på My EF™, kolla dina e-mail, uppdatera din blogg och planera kvällen med dina vänner.

EF BOENDE

Lär känna en lokal familj eller träffa vänner på ett EF Residence, EF Campus eller EF Resort. Vad du än väljer så möts vi i skolan och på aktiviteterna (se sid. 18).


EF:s kursort i Bournemouth

“I vårt EF Global Village hade vi ett stort disco med alla EF-studenter i Kalifornien.” Joanna från Spanien EF Kalifornien www.ef.com/mysummer

EF BOENDE

EF LOUNGE EF SKOLA

EF DISCO

EF MÖTESPLATS

EF BEACH CLUB

Koppla av på en EF Beach Club. Drick en smoothie eller bygg på din solbränna. Kolla in veckans aktiviteter, sportturneringar, kvällsevenemang och utflykter.

EF SPORTARENA

EF MÖTESPLATS

Oavsett om det är en stor sportturnering eller “Looney ‘Lympics”, kommer du alltid att ha kul på den internationella sportarenan.

EF:s officiella mötesplats. Här träffas vi när det är dags för en spännande utflykt eller ett besök i den stora staden.

EF DISCO

Det här är sommarens fest. Kom och dansa med dina vänner. Vi spelar de senaste hitsen flera kvällar i veckan på våra EF Discon i Storbritannien och på Malta.

www.ef.com/travel 9


ACTIONFYLLDA DAGAR EF Aktivitetsschema. När lektionerna är över för dagen är det dags för dig och dina nya vänner att bege er på aktiviteter, storstadsbesök, delta i sportturneringar och kvällsevenemang.

10

Ring oss gratis på 0200 - 11 00 00


Besök på nöjesparker

EF-discot är sommarens hetaste fest

Träna dina språkkunskaper med iPads

Njut av solen

“I Frankrike hade vi det fantstiskt roligt. Min värdbror vill till och med att jag ska hälsa på honom i Mexiko.”

Guidad sightseeing

Arno från Österrike EF St. Raphaël www.ef.com/mysummer

Upptäck kända platser på din destination

GÖR DIG REDO FÖR VECKANS UPPLEVELSER Ett typiskt veckoschema inkluderar lektioner, studiebesök, utomhusaktiviteter, utflykter, kvällsevenemang och dessutom tid för avkoppling med din värdfamilj eller med dina vänner. Du kommer att få öva på dina språkkunskaper från morgon till kväll samtidigt som du har ditt livs sommar!

TISDAG

ONSDAG

TORSDAG

FREDAG

LÖRDAG

SÖNDAG

>> Flyg till London

>> Oxford rundvandring >> Gruppaktivitet

>> Interaktiva lektioner >> Interaktiva iPadlektioner

>> EF Club >> Tennisturnering

>> Interaktiva iPadlektioner

>> Storstadsbesök i London

>> EF Sportarena >> Fotboll och volleyboll

>> Transfer till Oxford >> Rundvandring i staden, träffa nya vänner

>> Placeringstest >> Lektion: Den internationella resenären

>> Punting på floden

>> Lektion: Språk och kultur

>> Sightseeing i London, ex. Big Ben, Bucking­ ham Palace, Tower Bridge, London Eye >> Lunch i St. James Park

>> Besök på Christchurch College

>> Introduktion till destinationen

>> Välkomstfest

>> Bio- och bowlingkväll

>> EF Talangshow

>> Covent Garden, Piccadilly Circus, West End >> Resa till Oxford

>> Skattjakt >> Provsmakning: brittiska rätter

FM

MÅNDAG

KVÄLL

EM

>> EF Lounge, Xbox och Wii

>> EF Disco

*Aktiviteterna varierar beroende på destination och datum.

www.ef.com/travel 11


LÄR DIG SNABBARE EF Action Learning™. EF:s bevisat effektiva språkinlärningsmetod hjälper dig att göra maximala framsteg genom att kombinera interaktiva lektioner med ständigt kulturellt utbyte.

“På EF ser vi varje sekund av språkresan som en chans till inlärning, både i och utanför klassrummet.” Fiona Mackie EF Director of Academics www.ef.com/action

12

Ring oss gratis på 0200 - 11 00 00


INNOVATIV METOD, BEVISADE RESULTAT EF Efekta™ Learning System: Den mest effektiva vägen till inlärning. EF Efekta™ Learning System är vår innovativa metodik som hjälper dig att lära dig mer och snabbare. Vår innovativa inställning till kombinerade undervisningsmetoder innebär att din lektionstid med inspirerande lärare kombineras med iPad-lektioner och förstärks med språkträning i verkliga situationer. Det är bevisat att du gör snabbare framsteg när du upptar språket på olika sätt, dygnet runt. EF är det enda företaget som utvecklar sina egna kursplaner, undervisningsmetoder, kursböcker och applikationer. EF Action Learning™ - läroplan för högstadiestudenter. Yngre studenter lär sig bättre genom en högre grad av interaktivitet. Vi har även anpassat Efekta™ Learning System för att möta behoven hos studenter mellan 10-14 & 14-17 år. Efekta™ Learning System är baserat på principen om “learning by doing”, där studenterna får språkkunskaper genom ett av fyra sätt: från

lärare i traditionell skolmiljö, från tränare under aktivitetsläger, från professionella guider på utflykter eller från den lokala värdfamiljen. I alla dessa fall är inlärningen aktiv och språkkunskaperna förstärks genom att studenterna interagerar med lokalbefolkningen i verkliga situationer. Snarare än att bara memorera ord och grammatik, får studenterna utföra praktiska arbetsuppgifter för att få insikt i hur språket faktiskt används. Fokus på kommunikation EF Action Learning™ tar element från både kommunikativa och skriftliga metoder för att uppmuntra språkinlärning. Under lektionerna fokuserar man på att använda sig av språket genom relevanta uppgifter och dialoger. Denna interaktion mellan studenter lyfter språkkunskaperna och ger studenterna självförtroende att öva sina färdigheter utanför klassrummet.

EF Fast Track English™ År 2013 lanserade vi den nya upplagean av vår egna bokserie som är utvecklad i samarbete med EF:s pedagogiska råd och World Council for Language Teaching (WCLT). De nya böckerna är anpassade efter våra iPad-lektioner i Storbritannien och på Malta.

1. LÄR DIG

2. UTFORSKA

3. LÄR KÄNNA

4. UPPNÅ

praktisk språkinlärning i klassrummet med en kvalificerad lärare.

hur språket används genom att göra uppgifter utanför klassrummet.

den lokala kulturen genom att interagera med lokalbefolkningen.

resultat och reflektera över din utveckling.

VECKA TRE

VECKA TVÅ VECKA ETT

LÄR DIG I KLASSRUMMET

UTFORSKA OMGIVNINGEN

LÄR KÄNNA

UPPNÅ FANTASTISKA RESULTAT!

Interaktiva lärarledda lektioner Lektionerna uppmuntrar till aktivt deltagande och kommunikation med grupparbeten, rollspel och debatter. Vi håller klasserna till ett genomsnitt av 15 studenter så att alla har möjlighet att få personlig hjälp av de kvalificerade lärarna.

Upplev en ny kultur Ett viktigt element med att studera utomlands är att lära känna lokalbefolkningen och uppleva en ny kultur. Ditt självförtroende kommer att öka genom att du använder dina nya språkkunskaper även utanför klassrummet.

Innovativa projekt Våra multimedieprojekt hjälper dig att lära dig mer om världen runt omkring dig. Gör en video om din upplevelse, eller om du delta på en EF-Active™ kurs, använda dina språkkunskaper för att iscensätta en pjäs eller skapa en modevisning.

Fullt integrerat kursmaterial Syftet med bokserien EF Fast Track English™ är att förbättra kommunikationen i klassrummet. Böckerna är utformade av EF:s pedagogiska råd i samverkan med WCLT (World Council for Language Teaching) och följer riktlinjerna för Council of Europe’s Common European Framework of Reference (CEFR).

Övningar med EF Passport to Learn EF Passport to Learn dokumenterar dina framsteg och innehåller viktig vokabulär som du kan ha användning av på aktiviteter och utflykter. Ju mer du använder ditt EF Passport to Learn, desto fler stämplar får du och desto mer lär du dig.

Bevis på din framgång När din språkkurs är över, kommer du att åka hem med fasta bevis på dina prestationer. Du kommer att ta ett EF English Level Test (EFELT), som visar dina framsteg och aktuella språknivå, enligt Common European Framework of Reference for Languages (CEFR) som är utarbetad av Europarådet. Dessutom samlar du stämplar i ditt EF Passport to Learn som spårar de viktigaste milstolparna i din språkinlärning. Du kommer också att bli mer globalt medveten, öka ditt självförstroende och få internationella vänner för livet.

Tekniskt förbättrade lektioner EF använder sig av den senaste språkinlärningstekniken och har lärarledda interaktiva iPad-lektioner, som kompletterar våra egna kursböcker och material.

LÄR DIG MER OM EF:S ACTION LEARNING™ KURSER (Se sid. 14 för mer information)

www.ef.com/travel 13


VÄLJ DIN KURS Learn by doing. EF erbjuder olika typer av språkresor för att passa dina intressen och mål.

TRE INLÄRNINGSSÄTT 1. EF CLASSROOM™

Kombinera interaktiva lärarledda lektioner med praktisk språkträning i naturliga situationer.

2. EF ACTIVE™

Lär dig ett språk utanför klassrummet genom att fokusera på ett specifikt ämne.

3. EF DISCOVERY™

Upptäck världen, nya kulturer och ta dig fram med dina nya språkkunskaper.

1. EF CLASSROOM™-KURSER Även då alla kurser listade nedan är lärarledda och utspelar sig i en traditionell skolmiljö, är EF:s Action Learning™-metod mycket interaktiv och fokuserar på kommunikation. Dina lärare använder sig av spel, rollspel och grupparbeten för att göra undervisningen roligare och mer livlig. Under studiebesök och utflykter kommer du att få öva på det du har lärt dig i klassrummet.

MEST POPULÄR

INTERNATIONAL INTENSIVE

CLASSIC

på kaféer, marknader och butiker, utflykter runt staden och sightseeing på historiska och kulturella platser.

Studera tillsammans med internationella vänner lite mer varje dag för att maximera dina resultat.

För dig som vill studera med andra svenska studenter.

Ålder: 14 - 17 Studentgrupp: Internationell mix Språk: Engelska, franska, spanska och tyska Destinationer: Alla Lektioner: 4 x 40 min/dag (mån-fre) Projekt: Multimedia eller video Boendeform: Värdfamilj, Residence, Resort, College Campus

Ålder: 14 - 17 Studentgrupp: Internationell mix Språk: Engelska Destinationer: Oxford och London Lektioner: 6 x 40 min/dag (mån-fre) Projekt: Multimedia eller video Boendeform: Värdfamilj, Residence, College Campus

Ålder: 14 - 17 Studentgrupp: Svenska studenter Språk: Engelska, franska, spanska och tyska Destinationer: Alla Lektioner: 4 x 40 min/dag (mån-fre) Projekt: Multimedia eller video Boendeform: Värdfamilj, Residence, Resort, College Campus

Beskrivning: Undervisas av lokala språklärare. Läroplanen innehåller språkträning, interaktiva spel, att lära sig hitta i staden såväl som två iPad lektioner per vecka i Storbritannien och på Malta.

Beskrivning: Undervisas av lokala språklärare. Läroplanen innehåller språkträning, interaktiva spel, att lära sig hitta i staden såväl som fyra iPad lektioner per vecka i Storbritannien. Dessutom får du en detaljerad bedömning av dina språkkunskaper.

Beskrivning: Undervisas av svenska och lokala språklärare. Läroplanen innehåller språkträning, interaktiva spel, att lära sig hitta i staden såväl som två iPad lektioner per vecka i Storbritannien och på Malta.

INTERNATIONAL Studera tillsammans med studenter från hela världen. Du kommer att göra både större och snabbare framsteg när du använder ditt nya språk varje dag för att kommunicera med dina lärare och kurskamrater. Dina lärare kommer att se till att dina lektioner är mycket interaktiva och kommunikationsbaserade. Se fram emot debatter, grupparbeten, rollspel och språklekar. I Storbritannien och på Malta kommer två av dina lektioner varje vecka att vara multimedie-övningar med iPads. Du kommer att få möjligheten att praktisera det du har lärt dig i verkliga livet, genom studiebesök

14

Ring oss gratis på 0200 - 11 00 00


BARA FÖR JUNIORER I ÅLDERN 10 – 14 ÅR Eftersom behov och intressen hos yngre studenter skiljer sig från de äldres, har vi utvecklat en hel läroplan och bokserie bara för juniorer. Vill du veta mer om våra språkresor för juniorer 10 - 14 år, gå in på www.ef.com/junior.

INTERNATIONAL JUNIOR

CLASSIC JUNIOR

Få ut det mesta av språkresan genom att studera med ungdomar från andra delar av världen. Använd språket för att få vänner och upptäck ditt värdland.

Studera tillsammans med svenska studenter. Tillämpa det du har lärt dig i klassrummet under aktiviteter och utflykter.

Ålder: 10 - 14 Studentgrupp: International mix Språk: Engelska Kursorter: Alla juniordestinationer Lektioner: 4 x 40 min/dag (mån-fre) Projekt: Multimedia eller video Boendeform: Värdfamilj, Junior Resort, Junior Internat

Ålder: 10 - 14 Studentgrupp: Svenska studenter Språk: Engelska Kursorter: Alla juniordestinationer Lektioner: 4 x 40 min/dag (mån-fre) Projekt: Multimedia eller video Boendeform: Värdfamilj, Junior Resort, Junior Internat

Beskrivning: Undervisas av lokala språklärare. Läroplanen innehåller språkträning, interaktiva spel, att lära sig hitta i staden såväl som uppdrag i verkliga livet, t.ex. att beställa på kafé.

Beskrivning: Undervisas av svenska och lokala språklärare. Läroplanen innehåller språkträning, interaktiva spel, att lära sig hitta i staden såväl som uppdrag i verkliga livet, t.ex. att beställa på kafé.

ACTIVE™ & DISCOVERY™-KURSER (Se sid. 16 för mer information)

www.ef.com/travel 15


VÄLJ DIN KURS Learn by doing. EF erbjuder olika typer av språkresor för att passa dina intressen och mål.

TRE INLÄRNINGSSÄTT 1. EF CLASSROOM™

Kombinera interaktiva lärarledda lektioner med praktisk språkträning i naturliga situationer.

2. EF ACTIVE™

Lär dig ett språk utanför klassrummet genom att fokusera på ett specifikt ämne.

3. EF DISCOVERY™

Upptäck världen, nya kulturer och ta dig fram med dina nya språkkunskaper.

2. EF ACTIVE™-KURSER > NY

EF SUMMER CAMP

Utöva din favorithobby eller testa en ny genom ett av våra nya internationella sommarläger. Varje förmiddag deltar du i fyra sessioner med en professionell handledare. Välj ett av programalternativen nedan. På eftermiddagarna anordnas aktiviteter, utflykter och spel tillsammans med dina nya internationella vänner. Kvällarna är reserverade för traditionella lägeraktiviteter så som sketcher, lekar, fester – och mer!

PERFORMANCE CAMP Sätt upp en show tillsammans med dina nya internationella vänner. Förbättra dina sång- eller skådespeleritalanger med hjälp av en professionell handledare. Ålder: 14 – 17 Studentgrupp: Internationell mix

ART & FASHION CAMP Studenter som är artistiskt lagda kan uttrycka sig själva inom olika områden. Upptäck ett brett utbud av konst eller fokusera på att utveckla din talang som modedesigner. Ålder: 14 – 17 Studentgrupp: Internationell mix

SPORTS & ADVENTURE CAMP Perfekt för den sportiga studenten som gillar äventyr! Välj mellan olika sorters lagsport, äventyrsaktiviteter, strand- och vattensport eller surfing. Ålder: 14 – 17 Studentgrupp: Internationell mix

KURSALTERNATIV Multi-Talent Upptäck din sanna talang! Är du en blivande skådespelare, sångare eller dansare eller alla tre? Ta reda på detta med hjälp av professionella handledare. Projekt: Scenuppträdande Destinationer: London camp, New York Camp Boendeform: College Campus

KURSALTERNATIV Multi-Arts Upptäck din kreativa sida med professionell handledning i en rad konstnärliga medier: Måleri, teckning, skulptur, grafisk design, fotografi och modedesign. Projekt: Konstutställning eller modevisning Destinationer: London camp, New York Camp Boendeform: College Campus

KURSALTERNATIV Beach & Water Sports Ta chansen att prova på vattensport i soliga Florida! Spela volleyboll, surfa, vindsurfa, snorkla, segla, simma och mycket mer! Projekt: Internationell turnering Destinationer: Florida Camp, Malta Boendeform: Resort

Popstar Jobba med en sångpedagog, förbättra dina kommunikations- och sångtekniker, öva på en rad olika musik- och dansstilar och förbättra din scennärvaro. Projekt: Scenuppträdande Destinatoner: London camp, New York Camp Boendeform: College Campus

16

Ring oss gratis på 0200 - 11 00 00

Fashion Förverkliga din dröm om att en dag bli en modedesigner i toppklass. Lär dig modetermer, sömnad och hur man producerar en modevisning med hjälp av en professionell mentor. Projekt: EF Fashion Show Destinationer: London camp, New York Camp Boendeform: College Campus

Surfing Bo på vårt Cocoa Beach Resort mitt på stranden bland palmer och turkost hav. Lär dig surfa med en professionell instruktör. Kursen innefattar även vattensäkerhet och surfteknik. Projekt: Surfturnering Destinationer: Florida Camp Boendeform: Resort

JUNIOR SUMMER CAMPS För yngre studenter som har chansen att uppleva ett klassiskt sommarläger i traditionell brittisk internatskolemiljö i södra England. Ålder: 10-14 år Studentgrupp: Internationell mix Klassiskt sommarläger Studenterna får njuta av alla aktiviteter på ett brittiskt sommarläger – konst och hantverk, uppträdanden, sport, spel, äventyr, kvällsevenemang – i en sann internationell miljö. Studentgrupp: Internationella studenter Destinationer: Rookesbury Lektioner: 4 x 40 min/dag (mån-fre) Projekt: Scenframträdande, konstutsällning eller sporttunering Boendeform: Junior Internat Ridning Studenterna får finslipa sina ridkunskaper med hjälp av en professionell tränare. De kommer även att få lära sig ridtermer, showteknik, hästvård och mantrimning. Studentgrupp: Internationella studenter Destinationer: Rookesbury Lektioner: 4 x 40 min/dag (mån-fre) Projekt: Ridturnering Boendeform: Junior Internat


3. EF DISCOVERY™ > NY

EF TOURS

Upplev alla landskap och sevärdheter, monument och mästerverk från din drömdestination med en erfaren EF-ledare. I den här paketresan ingår alla resor, hotell, måltider, guidad sightseeing och utflykter (se sid. 56).

EAST COAST USA Besök några av USA:s mest historiska städer: Boston, New York, Philadelphia och Washington, D.C. Avsluta din resa med nöjesparker och stränder i Orlando, Florida. Ålder: 14 – 17

USA

WEST COAST USA Upplev den sanna amerikanska drömmen med resor till San Francisco, Santa Barbara, Los Angeles och San Diego – och det storslagna Grand Canyon. Ålder: 14 – 17

USA

NEW YORK

ORLANDO

SAN FRANCISCO LAS VEGAS

GRAND CANYON

PHOENIX

LOS ANGELES SAN DIEGO

COAST-TO-COAST USA Följ med oss på en road-trip genom USA med besök i Boston, New York, Washington, D.C., San Francisco, Los Angeles och San Diego. Ålder: 14 – 17

USA

GRAND TOUR OF EUROPE Upplev Europas största artistiska och kulturella städer: London, Paris, Rom och Aten för att avsluta resan med en härlig kryssning i den grekiska övärlden. Ålder: 14 – 17

EUROPE

ECO-TOUR OF COSTA RICA Utforska den tropiska regnskogen med en professionell zoolog och få chansen att se tukaner, apor och jaguarer i deras naturliga omgivning. Ålder: 14 – 17

BOSTON

WASHINGTON, D.C.

NEW YORK

SAN FRANCISCO

BOSTON

PHILADELPHIA WASHINGTON, D.C.

LOS ANGELES SAN DIEGO

LONDON

PARIS

LUCERNE FLORENCE ROME ATHENS

COSTA RICA LAKE ARENAL MONTEVERDE SAN JOSE

PÅBÖRJA ELLER AVSLUTA DIN SPRÅKRESA MED EF TOURS (Se specifika destinationssidor för mer information)

www.ef.com/travel 17


DITT HEM UTOMLANDS EF Boende. Att trivas där du bor är en viktig del i att göra snabba framsteg i dina studier. Välj mellan de olika boendealternativen för att hitta det som känns mest hemma för dig.

Upplev den lokala kulturen i en EF värdfamilj

18

Ring oss gratis på 0200 - 11 00 00

EF campus ger dig en fantastisk inblick i studentlivet

EF Summer Camp—precis som i din favoritfilm


“Min värdfamilj tog emot mig som en del av familjen från första dagen.”

Mariangela från Italien EF California www.ef.com/mysummer

VÄLJ DEN LIVSSTIL SOM PASSAR DIG BÄST

EF VÄRDFAMILJ

EF COLLEGE CAMPUS

Maximera din vistelse genom ett kulturellt utbyte med lokalbefolkningen

Få inblick i hur studentlivet är på ett universitetscampus

Maximera det kulturella utbytet genom att bo i värdfamilj. Du får en perfekt möjlighet att upptäcka språket och landets kultur.

Upplev det lokala studentlivet på ett välkänt universitet i USA eller England. Här delar du rum med en annan student och äter i skolkafeterian. Ta del av flera sportanläggningar på området. På flera College Campus får man möjligheten att träffa lokala studenter.

Genom samtal med värdfamiljen får du en större inblick i lokala seder och traditioner, plockar upp uttryck och slang och återvänder hem med en mer autentisk dialekt. Om du reser med en kompis kan vi givetvis ordna så att ni får bo tillsammans.

Ålder: 10-14 & 14-17 Destinationer: Se destinationssidorna för aktuell information

Ålder: 14 - 17 Destinationer: Brighton (sid. 26), Oxford (sid. 28), Kalifornien (sid. 38), New York (sid. 42)

EF RESORT

EF RESIDENCE

EF JUNIOR

Njut av en mer avslappnad atmosfär i sann semester­ anda – bara för ungdomar!

Bo på ett studenthem i hjärtat av din destination

Få en inblick i hur det är att vara en brittisk elev på ett av EF:s Junior Internat eller maximera det kulturella utbytet genom att bo i värdfamilj. Du får en perfekt möjlighet att upptäcka språket och landets kultur.

På utvalda destinationer erbjuder vi möjligheten att bo på resort. Där bor du som om du vore på semester. Umgås och slappna av vid poolen med studenter från olika delar av världen. Alla resort är utrustade med pool och de flesta ligger i närheten av stranden. EF-personal finns tillgänglig på plats, dygnet runt. Ålder: 14 - 17 Destinationer: Torquay (sid. 24), Florida (sid. 41)

Koppla av vid poolen på ett EF resort.

Alla våra värdfamiljer är noggrant utvalda av lokala EF-kontor. Intervjuer och hembesök sker regelbundet för att säkerställa att värdfamiljerna lever upp till EF:s standarder för komfort och kvalitet. Många av EF:s värdfamiljer har tagit emot studenter under många år och de vet exakt hur de ska få dig att känna dig som hemma.

Idealiskt för de lite mer självständiga studenterna. Alla EF Residence ligger på bra lägen i närheten av skolan. Många residence är utrustade med restauranger, kaféer och Internet. EF personal finns på plats, tillgänglig dygnet runt. Ålder: 14 - 17 Destinationer: London (sid. 30), Malta (sid. 36)

Upplev hur det är att bo på ett typiskt engelskt internat med idrottsanläggningar och roliga aktiviteter. Vi har ett antal ansvariga ledare och lokal personal på plats dygnet runt för att ta hand om dig. På utvalda destinationer erbjuder vi möjligheten att bo på resort eller värdfamilj. Se destinationssidorna för aktuell information. Ålder: 10 - 14 Se destinationssidorna för aktuell information

www.ef.com/travel 19


VÄNNER FÖR LIVET Vänner från hela världen. En språkresa innebär mer än att bara lära sig ett nytt språk. Du har fantastiskt roligt, blir mer självständig men framför allt så får du träffa nya vänner från olika delar av världen. Utöver de fantastiska upplevelserna ni kommer att dela tillsammans från språkresan, kommer ni även att knyta vänskapsband för livet.

“Var inte rädd inför det första mötet, alla är lite nervösa första dagen.”

Lara från Tyskland EF New York

KONTAKTA EN EF-STUDENT Vill du prata med en före detta EF-student om hur han/hon hade det på sin språkresa? Kontakta en av personerna nedan. Har du specifika frågor om en destination som inte finns med här? Kolla in vår Facebooksida. Robin Sjögren robin@tear.se EF Brighton och EF Kalifornien

Stella Mörfelt morfeldtstella@gmail.com England och Malta Juniorkurser

Sanna Backenroth sannabackenroth@live.se EF Brighton

KONTAKTA OSS IDAG FÖR MER INFORMATION 0200 - 11 00 00, sprakresor@ef.com

EF:S EGNA ONLINECAMPUS - MY EF™ När du anmäler dig till en av EF:s språkresor, får du tillgång till EF:s onlinecampus – My EF™. Här kan du förbereda dig inför språkresan och träffa dina kurskamrater redan innan ni åker iväg. >>Bli vänner: Träffa dina kurskamrater innan språkresan och håll kontakten efteråt.

>>Få uppdateringar: Läs om de senast uppdaterade aktiviteterna och utflykterna.

>>Lär dig mer on din EF-destination: Kolla in vår onlineguide till din destination och läs mer om de bästa utflykterna och aktiviteterna.

>>Se ditt schema: Ta fram ditt skol- och aktivitetsschema så du redan nu vet hur dina dagar kommer att se ut.

>>Träffa din värdfamilj: Få chansen att ta kontakt med din värdfamilj innan du åker iväg på språkresan.

20

Ring oss gratis på 0200 - 11 00 00

www.facebook.com/EFsverige www.youtube.com/EF


“Vi fick nya vänner från hela världen tack vare EF.” “Jag och mina nya vänner hade en oförglömlig sommar.”

Isabel & Amelie från Sverige EF Bournemouth www.ef.com/mysummer

Sara från Norge EF Oxford

“Mina resa till London och Summeranza var superhäftig.”

Tim från Tyskland EF London

“Jag tog den internationella kursen och jag gjorde jättestora framsteg i engelska.”

Lisa från Sverige EF Brighton

www.ef.com/travel 21


Get out there! 4 språk. 21 destinationer. Du har en hel värld av språk, vänner och upplevelser som väntar på dig – från stora kulturella världsstäder till tropiska paradis.

22

Ring oss gratis på 0200 - 11 00 00


VART ÅKER DU?

ENGLAND USA

FRANKRIKE SPANIEN

TYSKLAND MALTA AUSTRALIEN

ÅLDER 14 - 17 ENGLAND

USA

24 Torquay 26 Brighton 28 Oxford 30 London 32 Eastbourne 33 Bournemouth 34 Hastings

38 Kalifornien 40 Florida 41 Florida Camp > NY 42 New York Camp > NY

AUSTRALIEN

SPANIEN

35 Cairns

MALTA 36 Sliema

TYSKLAND 43 Lindau

44 Malaga

FRANKRIKE 45 St. Raphael

TOURS 56 EF Tours

> NY

www.ef.com/travel 23


ÅLDER 14-17

TORQUAY Torquay är en stilfull turistort belägen vid kusten i sydvästra England. Den mest populära destinationen du kan önska dig med sin 22 kilometer långa kustlinje, en palmkantad strandpromenad och all vattenskidåkning, segling och bananbåtsåkning! Strosa längs det glittrande havet, ett centrum för livliga aktiviteter med restauranger, butiker och attraktioner. I närheten ligger vår slottsliknande skola, ett lokalt landmärke, centralt belägen och nära den härliga stranden och hamnen.

VARFÖR SKA DU VÄLJA TORQUAY? Det är EF:s största och mest populära destination i Storbritannien En välkänd brittiskt semesterort Nyrenoverad skola som ligger i en slottsliknande byggnad Pool på Resortet EF Beach club ligger i närheten

www.ef.com/Torquay

STUDENTVIDEOR STUDENTERNAS “TOPP 5”: 1. EF Disco 2. Spökrunda på Kents Cavern 3. Lasergame 4. Splashdown på Quaywest 5. Gokart

www.ef.com/torquaysummer

“Mitt favoritställe i Torquay var Royal pavillion. Där hängde jag och hade roligt med mina nya vänner” Marte från Norge EF Torquay

www.ef.com/torquaysummer

24

Ring oss gratis på 0200 - 11 00 00

Undervisning i klassrummet tillsammans med dina vänner


UNITED KINGDOM

LONDON TORQUAY

Värdfamilj

Resort

AKTIVITETER OCH UTFLYKTER

>>Gruppresa med flyg T/R tillsammans med en EF-ledare och svenska ungdomar >>En EF-ledare är med dig under hela språkresan >>Transfer mellan flygplatsen och Torquay >>Boende >>Språkkurs >>Tillgång till EF Beach Club, EF Lounge, EF Sportarena och EF Disco >>Wi-Fi & datorer >>Aktiviteter & Utflykter

Inkluderat: >>Två dagars sightseeing och shopping i London, exempel: Big Ben, Buckingham Palace, Westminster Abbey, Oxford Street, Harrods m.m. >>Halvdag i Teignmouth för att besöka piren, stranden och staden. >>En halvdag i Exeter (på 3-veckorskurs) >>Sport: Volleyboll och fotboll >>Organiserade aktiviteter, Looney ‘Lympics och fotbollsturnering >>EF Discon fyra kvällar per vecka >>Sociala aktviteter, musik & utomhusaktiviteter

>>Värdfamilj: Delat rum med helpension >>Resort: Delat rum och badrum med helpension

KURSALTERNATIV EF Classroom™ (se sid. 14) >>Kurstyper: International och Classic >>Lektioner: 4 x 40 min/dag (mån-fre) >>Projekt: Videoprojekt >>I klassrummet: Lärarledda lektioner, grupparbeten, debatter & två iPadlektioner per vecka >>Utanför klassrummet: Språkträning, spel, hitta i staden etc. >>Exempel på studiebesök: Promenader längs kusten, Agatha Christie Trail, tour of Cockington, Brixham & Berry Head >>Resultat: EF Passport to Learn och EFELT-intyg

Extraaktiviteter EF Fun Pack (345 kr) >>Quaywest Water Park, Lasergame, bowling, utforska underjordiska grottor i Kent’s Cavern, EF T-shirt EF Sport Vattensport (1 095 kr) >>Vattenskidor, powerboat, segling, pooldykning och kajak Exempel på aktiviteter som bokas på destinationen >>Paignton Zoo >>Gokart & minigolf >>Powerboat >>Bio >>4D-bio >>Splash party

EFs skola i Torquay

PRIS INKLUSIVE FLYG Värdfamilj Datum 8/6 - 21/6 8/6 - 28/6 15/6 - 28/6 15/6 - 5/7 24/6 - 7/7 24/6 - 14/7 1/7 - 14/7 1/7 - 21/7 8/7 - 28/7 13/7 - 2/8 20/7 - 2/8 20/7 - 9/8

20-22˚C

ETT KOMPLETT PAKET

BOENDEALTERNATIV (se sid. 18)

EF-skolan, Torquay

Strand

Resort Dagar 14 21 14 21 14 21 14 21 21 21 14 21

International* 17 245 16 645 17 995 16 645 17 995 16 645 17 995 17 995 17 995 16 645 17 995

Classic* 15 745 16 645 16 245 17 395

Datum 24/6 - 7/7 24/6 - 14/7 1/7 - 21/7 7/7 - 20/7 21/7 - 10/8

Dagar 14 21 21 14 21

International* 20 645 23 595 23 595 20 645 23 595

Classic* 20 245 22 995

*Rabatten är ej avdragen i priset, se aktuell boka-tidigt-rabatt på sid. 64. Högsäsongstillägg på 250 kr/vecka tillkommer för avresor mellan 22 juni och 12 juli. Avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö/Köpenhamn. Vid avresa från Umeå och Luleå tillkommer 995 kr. Flygskatt tillkommer i april.

www.ef.com/travel 25


ÅLDER 14-17

BRIGHTON Brighton fick smeknamnet “London by the Sea” av en anledning. Staden har alla attraktioner en trendig stad ska ha; muséer, historiska platser, butiker och kaféer såväl som allt det roliga vid havet vid regionens bästa stränder och pirer. Spela beachvolleyboll, shoppa i The Lanes, njut av den vackra utsikten och koppla av på EF Beach Club.

VARFÖR SKA DU VÄLJA BRIGHTON? Framröstad till Storbritanniens coolaste stad Skolan ligger endast 10 minuter från stranden Residencen ligger på universitetsområden Utforska Royal Pavilion, en före detta kunglig bostad vid havet Upptäck Brightons pir, akvarium och shoppa loss i The Lanes

www.ef.com/Brighton

STUDENTVIDEOR STUDENTERNAS “TOPP 5”: 1. Brighton piren 2. Seven Sisters 3. Lewes 4. Devil’s Dyke 5. Royal Pavilion

www.ef.com/brightonsummer

“Efter dina lektioner kan du gå och beställa en glass i Brighton, använd det du har lärt dig.” Stina från Finland EF Brighton

www.ef.com/brightonsummer

26

Ring oss gratis på 0200 - 11 00 00

Soldagar i Brighton


UNITED KINGDOM

LONDON BRIGHTON

College Campus

Värdfamilj

Strand

20-22˚C

ETT KOMPLETT PAKET

AKTIVITETER OCH UTFLYKTER

>>Gruppresa med flyg T/R tillsammans med en EF-ledare och svenska ungdomar >>En EF-ledare är med dig under hela språkresan >>Transfer mellan flygplatsen och Brighton >>Boende >>Språkkurs >>Tillgång till EF Beach Club, EF Lounge, EF Sportarena och EF Disco >>Wi-Fi & datorer >>Aktiviteter & Utflykter

Inkluderat: >>En heldags sightseeing i London, exempel: Big Ben, Buckingham Palace & Westminster Abbey >>En halvdag i Portsmouth, med sina prisbelönta stränder >>En shoppingdag i London (på 3-veckorskurs) >>Sport: Beachvolleyboll och fotboll >>Utflykter till Brighton Marina, shopping i ‘The Lanes’, South Downs-nationalpark >>Looney ‘Lympics >>EF Discon fyra kvällar per vecka >>Social aktiviteter, musik & utomhusaktviteter

BOENDEALTERNATIV (se sid. 18) >>Värdfamilj: Delat rum med helpension >>College Campus: Enkel- eller dubbelrum med delat badrum med helpension

KURSALTERNATIV EF Classroom™ (se sid. 14) >>Kurstyper: International och Classic >>Lektioner: 4 x 40 min/dag (mån-fre) >>Projekt: Videoprojekt >>I klassrummet: Lärarledda lektioner, grupparbeten, debatter & två iPad-lektioner per vecka >>Utanför klassrummet: Språkträning, spel, hitta i staden etc. >>Exempel på studiebesök: Brighton Museum & Art Gallery, Devil’s Dyke naturområde m.m. >>Resultat: EF Passport to Learn och EFELT-intyg

Extraaktiviteter EF Fun Pack (295 kr) >>Royal Pavilion, Brighton Pier attraktioner, Bowling, Laser Zone, EF Souvenir Exempel på aktiviteter som bokas på destinationen >>Beachvolleyboll >>Paddla kajak >>Brighton Wheel >>English Breakfast >>Dagstur till Oxford >>Thorpe Park nöjespark

EF College Campus, Brighton

PRIS INKLUSIVE FLYG Värdfamilj Datum 17/6 - 30/6 17/6 - 7/7 24/6 - 14/7 24/6 - 21/7 1/7 - 21/7 8/7 - 28/7 15/7 - 4/8 22/7 - 4/8

College Campus Dagar 14 21 21 28 21 21 21 14

International* 17 645 18 995 18 995 21 045 18 995 18 995 18 995 17 645

Classic* 18 395

Datum 24/6 - 7/7 24/6 - 14/7 1/7 - 21/7 14/7 - 27/7 14/7 - 3/8 21/7 - 10/8

Dagar 14 21 21 14 21 21

International* 21 045 23 995 23 995 21 045 23 995 23 995

Classic* 23 395

23 395

18 395

*Rabatten är ej avdragen i priset, se aktuell boka-tidigt-rabatt på sid. 64. Högsäsongstillägg på 425 kr/vecka tillkommer för avresor mellan 22 juni och 12 juli. Avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö/Köpenhamn. Vid avresa från Umeå och Luleå tillkommer 995 kr. Flygskatt tillkommer i april.

www.ef.com/travel 27


ÅLDER 14-17

OXFORD Upplev det traditionella akademiska livet bland Oxfords gamla byggnader och medeltida universitet. Oxford har fått smeknamnet “City of Dreaming Spires” och kombinerar det akademiska livet med ett livligt studentliv. Här finns mycket att göra; prova på “punting” på floden, spela fotboll i gräset och upplev Oxfords gamla byggnader och slott.

VARFÖR SKA DU VÄLJA OXFORD? Anrik universitetskultur Skolan ligger bara 10 minuter från centrala Oxford Besök Oxfords äldsta och mest kända universitet Punting Besök matsalen “the Great Hall” där de kända Harry Potter-scenerna spelades in

www.ef.com/Oxford

STUDENTVIDEOR STUDENTERNAS “TOPP 5”: 1. Christchurch College 2. Oxford slott 3. Punting på Cherwellfloden 4. Natural History Museum 5. Sport i Oxford Universitys parker

www.ef.com/oxfordsummer

“Jag älskar att det var så många bokhandlare i Oxford. Det blev många bäcker i bagaget. Om jag skulle beskriva Oxford med ett ord skulle det vara ‘fantastiskt’.” Emilie från Danmark EF Oxford

www.ef.com/oxfordsummer

28

Ring oss gratis på 0200 - 11 00 00

Upplev det traditionella akademiska livet i Oxford


UNITED KINGDOM

LONDON OXFORD

Värdfamilj

College Campus

Stad

ETT KOMPLETT PAKET

AKTIVITETER & UTFLYKTER

>>Gruppresa med flyg T/R tillsammans med en EF-ledare och svenska ungdomar >>En EF-ledare är med dig under hela språkresan >>Transfer mellan flygplatsen och Oxford >>Boende >>Språkkurs >>Tillgång till EF Club, EF Lounge, EF Sportarena och EF Disco >>Wi-Fi & datorer >>Aktiviteter & Utflykter

Inkluderat: >>En heldags sightseeing i London, exempel: Big Ben, Buckingham Palace & Westminster Abbey >>En dagstur till den antika staden Bath som är med på UNESCOs världsarvslista >>En shoppingdag i London (på 3-veckorskurs) >>Sport: Volleyboll and fotboll >>Skattjakt, frågesport, Looney ‘Lympics >>Exklusiva EF Discon fyra kvällar per vecka >>Sociala aktiviteter, musik & utomhusaktiviteter

BOENDEALTERNATIV (se sid. 18) >>Värdfamilj: Delat rum med helpension >>College Campus: Delat rum och badrum med helpension

KURSALTERNATIV EF Classroom™ (se sid. 14) >>Kurstyper: International, Classic och Intensive >>Lektioner: 4 eller 6 x 40 min/dag beroende på kurstyp (mån-fre) Projekt: Videoprojekt >>I klassrummet: Lärarledda lektioner, grupparbeten, debatter & två iPadlektioner per vecka (två extra Ipadlektioner för Intensive) >>Utanför klassrummet: Språkträning, spel, hitta i staden etc. >>Exempel på studiebesök: Oxford Colleges tour, Museum of Oxford, Ashmolean Museum m.m. >>Resultat: EF Passport to Learn och EFELT-intyg

Extraaktiviteter EF Fun Pack (295 kr) >>Skridskoåkning, Laser Quest, bio, Punting på Cherwellfloden, EF souvenir EF Explore Pack (275 kr) >>Christchurch College, Oxford Castle, Oxford City Tour, EF souvenir Exempel på aktiviter som bokas på destinationen >>Dagsturer till Brighton, Cambridge, Stratford Upon Avon (Shakespeares födelseort) >>Thorpe Park - nöjespark >>Bicester Village shopping outlets >>Blenheim Palace visit >>EF Mega Party >>Botaniska trädgården >>Harry Potter Studio-tur

PRIS INKLUSIVE FLYG Värdfamilj Datum 9/6 - 29/6 16/6 - 29/6 16/6 - 6/7 23/6 - 13/7 30/6 - 20/7 14/7 - 3/8

20-22˚C

Dagar

International*

21 14 21 21 21 21

19 245 18 645 19 995 19 995 19 995 19 995

International Intensive*

College Campus Classic* 18 645 18 245 19 395

21 495 21 495

Datum 24/6 - 7/7 24/6 - 14/7 1/7 - 14/7 1/7 - 21/7

Dagar

International*

14 21 14 21

22 475 25 425 22 475 25 425

International Intensive*

Classic* 22 075

26 925

*Rabatten är ej avdragen i priset, se aktuell boka-tidigt-rabatt på sid. 64. Högsäsongstillägg på 250 kr/vecka tillkommer för avresor mellan 22 juni och 12 juli. Avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö/Köpenhamn. Vid avresa från Umeå och Luleå tillkommer 995 kr. Flygskatt tillkommer i april.

www.ef.com/travel 29


UNITED KINGDOM

ÅLDER 14-17

LONDON

LONDON

Europas huvudstad är känd för dess spännande sevärdheter, århundraden av historia och moderna konst- och musikscen. Staden har allt du förväntar dig - siluetten av Tower Bridge mot Themsen, dubbeldäckarbussar och röda telefonkiosker längs gatorna. Vår Londonskola och EF Residence sätter dig i hjärtat av det hela. Residence

VARFÖR SKA DU VÄLJA LONDON? Världens mest internationella stad Det är endast 10 minuters gångavstånd mellan skolan och Residencet Residencet ligger i ett livligt område nära Regent’s Park EF Club ligger vid en av Londons rugbyklubbar med fotbollsplan och tennisbanor

AKIVITETER & UTFLYKTER

>>Gruppresa med flyg T/R tillsammans med en EF-ledare och svenska ungdomar >>En EF-ledare är med dig underhela språkresan >>Transfer mellan flygplatsen och London >>Boende >>Språkkurs >>Tillgång till EF Club, EF Lounge, EF Sportarena och EF Disco >>Wi-Fi & datorer >>Aktiviteter & Utflykter

Inkluderat: >>Sightseeing i London, exempel: Big Ben, Buckingham Palace, Westminster Abbey och Parlamentshuset >>Dagstur till Oxford, Storbritanniens äldsta universitetsstad >>Dagstur till Brighton (på 3-veckorskurs) >>Sport: Fotboll, volleyboll >>Utflykter, lokala evenemang, marknader, festivaler, rundvandringar i staden >>Looney ‘Lympics, musik och utomhusaktiviteter >>EF Discon två kvällar per vecka

>>Residence: Delat rum och badrum med helpension

KURSALTERNATIV EF Classroom™ (se sid. 14) >>Kurstyper: International, Classic, och Intensive >>Lektioner: 4 eller 6 x 40 min/dag beroende på kurstyp (mån-fre) >>Projekt: Videoprojekt >>I klassrummet: Lärarledda lektioner, grupparbeten, debatter & två iPadlektioner per vecka (två extra iPadlektioner för Intensive) >>Utanför klassrummet: Språkträning, spel, hitta i staden etc. >>Exempel på studiebesök: Tate Modern, British Museum, Museum of London >>Resultat: EF Passport to Learn och EFELT-intyg

www.ef.com/London

EF Residence, London

Extraaktiviteter EF Fun Pack (495 kr) >>London Dungeons, Madame Tussauds & 4D Experience, Avskedsmiddag, EF souvenir, bowling EF Explore Pack (445 kr) >>Tower of London, London Eye, Ripley’s Believe It or Not Museum, kryssning till Greenwich, EF souvenir Exempel på aktiviteter som bokas på destinationen >>EF Mega Party >>Thorpe Park - nöjespark >>Rundtur på en fotbollsstadion >>Strandbesök på Englands sydkust >>West End-show

Se Londons mest kända sevärdheter

PRIS INKLUSIVE FLYG Residence Datum 18/6 - 1/7 1/7 - 14/7 1/7 - 21/7 9/7 - 29/7 14/7 - 27/7 21/7 - 10/8

20-22˚C

ETT KOMPLETT PAKET

BOENDEALTERNATIV (se sid. 18)

Strandbesök och shoppingdag i Brighton

Stad

Dagar

International*

Classic*

14 14 21 21 14 21

22 475 22 475 25 425 25 425 22 475 25 425

22 075

International Intensive*

Arts & Fashion - Fashion*

Arts & Fashion - Multi-Arts*

Performance - Multi-Talent*

Performance - Pop-Star*

26 925

26 625 26 625

26 625 26 625

26 625 26 625

26 625 26 625

24 825

*Rabatten är ej avdragen i priset, se aktuell boka-tidigt-rabatt på sid. 64. Högsäsongstillägg på 425 kr/vecka tillkommer för avresor mellan 22 juni och 12 juli. Avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö/Köpenhamn. Vid avresa från Umeå och Luleå tillkommer 995 kr. Flygskatt tillkommer i april.

30

Ring oss gratis på 0200 - 11 00 00


UNITED KINGDOM

ÅLDER 14-17

LONDON

LONDON

London är en stad i världsklass och centrum i den engelskspråkiga världen. Tillsammans med din EF-ledare kommer du att utforska Londons West End, upptäcka stadens bästa shopping och de blinkande ljusen vid Piccadilly Circus. Häpna över den fenomenala sightseeingen i närheten av EF-skolan. Staden med Big Ben, Buckingham Palace och över 300 muséer och gallerior. Värdfamilj

VARFÖR SKA DU VÄLJA LONDON? Storbritanniens största och mest spännande stad Central skola med bra kollektivtrafik Utforska världskända sevärdheter som London Eye och Tower Bridge Shopping i Covent Garden, Oxford Street och Camden Market

AKIVITETER & UTFLYKTER

>>Gruppresa med flyg T/R tillsammans med en EF-ledare och svenska ungdomar >>En EF-ledare är med dig under hela språkresan >>Transfer mellan flygplatsen och London >>Boende >>Språkkurs >>Tillgång till EF Club, EF Lounge, EF Sportarena och EF Disco >>Wi-Fi & datorer >>Aktiviteter & Utflykter

Inkluderat: >>Sightseeing i London, exempel: Big Ben, Buckingham Palace, Westminster Abbey och Parlamentshuset >>Dagstur till Oxford, Storbritanniens äldsta universitetsstad >>Dagstur till Brighton (på 3-veckorskurs) >>Sport: Fotbollturneringar, volleyboll >>Utflykter till lokala evenemang, marknader, festivaler, rundvandringar i staden >>Looney ‘Lympics, musik och utomhusaktiviteter >>EF Discon två kvällar per vecka

>>Värdfamilj: Delat rum och badrum med helpension

KURSALTERNATIV EF Classroom™ (se sid. 14) >>Kurstyper: International, Classic och Intensive >>Lektioner: 4 eller 6 x 40 min/dag beroende på kurstyp (mån-fre) >>Projekt: Videoprojekt >>I klassrummet: Lärarledda lektioner, grupparbeten, debatter & två iPadlektioner per vecka (två extra Ipadlektioner för Intensive) >>Utanför klassrummet: Språkträning, spel, hitta i staden etc. >>Exempel på studiebesök: Tate Modern, British Museum, Museum of London >>Resultat: EF Passport to Learn och EFELT-intyg

www.ef.com/London

20-22˚C

ETT KOMPLETT PAKET

BOENDEALTERNATIV (se sid. 18)

Upplev London Dungeons och Madame Tussauds

Stad

Extraaktiviteter EF Fun Pack (495 kr) >>London Dungeons, Madame Tussauds & 4D Experience, Avskedsmiddag, EF souvenir, bowling EF Explore Pack (445 kr) >>Tower of London, London Eye, Ripley’s Believe It or Not Museum, kryssning till Greenwich , EF souvenir Exempel på aktiviteter som bokas på destinationen >>EF Mega Party >>Thorpe Park - nöjespark >>Rundtur på en fotbollsstadion >>Strandbesök på Englands sydkust >>West End-show

PRIS INKLUSIVE FLYG Värdfamilj Datum 16/6 - 29/6 16/6 - 6/7 23/6 - 13/7 30/6 - 20/7 14/7 - 3/8 21/7 - 10/8

Dagar

International*

14 21 21 21 21 21

18 645 19 995 19 995 19 995 19 995 19 995

International Intensive*

Classic* 19 395 19 395

21 495

*Rabatten är ej avdragen i priset, se aktuell boka-tidigt-rabatt på sid. 64. Högsäsongstillägg på 250 kr/vecka tillkommer för avresor mellan 22 juni och 12 juli. Avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö/Köpenhamn. Vid avresa från Umeå och Luleå tillkommer 995 kr. Flygskatt tillkommer i april. Shoppa i London

www.ef.com/travel 31


UNITED KINGDOM

ÅLDER 14-17

EASTBOURNE

LONDON EASTBOURNE

Eastbourne ligger på solskenskusten och är känt för att vara en av de mest solsäkra städerna i England! Se till att du besöker Eastbournes berömda pir och strandpromenaden som har underhållning i form av nöjesfält och andra attraktioner med en vacker utsikt över den engelska kanalen. Runtom Eastbourne finns vackra kalkklippor och vältrande sluttningar med medeltida slott och ruiner från romartiden. Värdfamilj

VARFÖR SKA DU VÄLJA EASTBOURNE? Soligaste staden i England Utforska Eastbourne Pier och Marina Se den engelska kanalen under en valfri powerboattur Poolparty-discon Upplev det bästa av Londons sevärdheter och shopping

22-25˚C

ETT KOMPLETT PAKET

AKTIVITETER & UTFLYKTER

>>Gruppresa med flyg T/R tillsammans med en EF-ledare och svenska ungdomar >>En EF-ledare är med dig under hela språkresan >>Transfer mellan flygplatsen och Eastbourne >>Boende >>Språkkurs >>Tillgång till EF Club, EF Lounge, EF Sportarena och EF Disco >>Wi-Fi & datorer >>Aktiviteter & Utflykter

Inkluderat: >>En heldags sightseeing i London, exempel: Big Ben, Buckingham Palace & Westminster Abbey >>En halvdags sightseeing i Brighton >>En shoppingdag i London (på 3-veckorskurs) >>Sport: Volleyboll och fotboll >>Utflykter till Eastbourne Marina, Eastbourne strand och Eastbourne Pier >>EF World Cup, Looney ‘Lympics >>EF Discon fyra kvällar per vecka >>Sociala aktiviteter, musik & utomhusaktiviteter

BOENDEALTERNATIV (se sid. 18) >>Värdfamilj: Delat rum och badrum med helpension

KURSALTERNATIV EF Classroom™ (se sid. 14) >>Kurstyper: International, Classic och Intensive >>Lektioner: 4 x 40 min/dag (mån-fre) >>Projekt: Videoprojekt >>I klassrummet: Lärarledda lektioner, grupparbeten, debatter & två iPadlektioner per vecka >>Utanför klassrummet: Språkträning, spel, hitta i staden etc. >>Exempel på studiebesök: Konstgallerior, kustpromenader, lokala museér, strandutflykter, Magistrates court och Beachy Head. >>Resultat: EF Passport to Learn och EFELT-intyg

www.ef.com/Eastbourne

Strand

Extraaktiviteter EF Fun Pack (245 kr) >>Lasergame, minigolf, Water World, Bowling, EF souvenir Exempel på aktiviteter som bokas på destinationen >>Resa till Oxford >>Thorpe Park - nöjespark >>Powerboattur >>EF Mega Party >>Bio

PRIS INKLUSIVE FLYG Värdfamilj Datum 24/6 - 14/7 1/7 - 21/7

Dagar

International*

21 21

17 995 17 995

*Rabatten är ej avdragen i priset, se aktuell boka-tidigt-rabatt på sid. 64. Högsäsongstillägg på 250 kr/vecka tillkommer för avresor mellan 22 juni och 12 juli. Avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö/Köpenhamn. Vid avresa från Umeå och Luleå tillkommer 995 kr. Flygskatt tillkommer i april.

EF-skolan, Eastbourne

32

Sommar i Eastbourne

Ring oss gratis på 0200 - 11 00 00


UNITED KINGDOM

ÅLDER 14-17

BOURNEMOUTH

LONDON BOURNEMOUTH

Den här livliga staden på Englands sydkust erbjuder prisbelönta sandstränder, härlig atmosfär och ett stort utbud av butiker och kaféer i stadens centrum. Staden ligger precis öster om Jurassic Coast och har en milslång oförstörd kustlinje som bäst avnjuts från en båttur runt hamnen i solnedgången. Se kända platser såsom Big Ben, Buckingham Palace och Westminster Abbey på en tur till London. Värdfamilj

VARFÖR SKA DU VÄLJA BOURNEMOUTH? Havsstad med 11 kilometers sandstränder Livlig stadskärna som erbjuder: shopping, stränder och parker, allt inom gångavstånd Se Kung Arthurs Round Table på en resa till Winchester Ta en luftballongstur över Bournemouth

AKTIVITETER & UTFLYKTER

>>Gruppresa med flyg T/R tillsammans med en EF-ledare och svenska ungdomar >>En EF-ledare är med dig under hela språkresan >>Transfer mellan flygplatsen och Bournemouth >>Boende >>Språkkurs >>Tillgång till EF Club, EF Lounge, EF Sportarena och EF Disco >>Wi-Fi & datorer >>Aktiviteter & Utflykter

Inkluderat: >>En heldags sightseeing i London, exempel: Big Ben, Buckingham Palace & Westminster Abbey >>Halvdags sightseeing i Winchester, Englands gamla huvudstad >>En shoppingdag i London (på 3-veckorskurs) >>Sport: Beachvolleyboll och fotboll >>Organiserade lekar, frågesport, Looney ‘Lympics och Red House Museum & Gardens >>EF Discon fyra kvällar per vecka >>Sociala aktiviteter, musik & utomhusaktiviteter

>>Värdfamilj: Delat rum och badrum med helpension

KURSALTERNATIV EF Classroom™ (se sid. 14) >>Kurstyper: International och Classic >>Lektioner: 4 x 40 min/dag (mån-fre) >>Projekt: Videoprojekt >>I klassrummet: Lärarledda lektioner, grupparbeten, debatter & två iPadlektioner per vecka >>Utanför klassrummet: Språkträning, spel, hitta i staden etc. >>Exempel på studiebesök: Red House Museum & Gardens, Christchurch Walk, domstolen >>Resultat: EF Passport to Learn och EFELT-intyg

www.ef.com/Bournemouth

20-22˚C

ETT KOMPLETT PAKET

BOENDEALTERNATIV (se sid. 18)

Upplev Poolehamnen på en valfri kvällskryssning

Strand

Extraaktiviteter EF Fun Pack (395 kr) >>Splashdown Water Park, Båttur, Bowling, Lasergame, EF souvenir Exempel på aktiviteter som bokas på destinationen >>Bournemouth Eye luftballongstur >>Båttur till Isle of Wight >>Kvällskryssning

PRIS INKLUSIVE FLYG Värdfamilj Datum 17/6 - 7/7 24/6 - 14/7 1/7 - 21/7 15/7 - 4/8 22/7 - 11/8

Dagar

International*

Classic*

21 21 21 21 21

18 595 18 595 18 595 18 595

17 995 17 995 17 995 17 995

*Rabatten är ej avdragen i priset, se aktuell boka-tidigt-rabatt på sid. 64. Högsäsongstillägg på 250 kr/vecka tillkommer för avresor mellan 22 juni och 12 juli. Avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö/Köpenhamn. Vid avresa från Umeå och Luleå tillkommer 995 kr. Flygskatt tillkommer i april.

Upplev livet i Bournemouth

www.ef.com/travel 33


UNITED KINGDOM

ÅLDER 14-17

HASTINGS

LONDON HASTINGS

Englands sydkust har i århundranden varit ett känt semesterställe, så upptäck vad britterna har njutit av i generationer: sol, strand och en charmig stad som en gång i tiden var ett gömställe för pirater! Besök karnevalen vid havet där du kan se fyrverkerishower och utforska de kända ruinerna från Hastings slott.

Värdfamilj

VARFÖR SKA DU VÄLJA HASTINGS? Modern skola på ett universitetscampus Toppmoderna klassrum Forntida engelsk stad med en fascinerande historia EF Beach Club med Wi-Fi, TV och spel Utforska hemliga piratgrottor

20-22˚C

ETT KOMPLETT PAKET

AKTIVITETER & UTFLYKTER

>>Gruppresa med flyg T/R tillsammans med en EF-ledare och svenska ungdomar >>En EF-ledare är med dig under hela språkresan >>Transfer mellan flygplatsen och Hastings >>Boende >>Språkkurs >>Tillgång till EF Club, EF Lounge, EF Sportarena och EF Disco >>Wi-Fi & datorer >>Aktiviteter & Utflykter

Inkluderat: >>En heldags sightseeing i London, exempel: Big Ben, Buckingham Palace & Westminster Abbey >>En halvdags sightseeing i Brighton >>En shoppingdag i London (på 3-veckorskurs) >>Sport: Fotboll och volleyboll >>Utflykter och rundvandringar i de vackra omgivningarna i Hastings, inklusive St Helen’s Woods och Fairlight Country Park >>EF World Cup och Looney ‘Lympics >>Social aktiviteter, musik & utomhusaktiviteter

BOENDEALTERNATIV (se sid. 18) >>Värdfamilj: Delat rum och badrum med helpension

KURSALTERNATIV EF Classroom™ (se sid. 14) >>Kurstyper: International och Classic >>Lektioner: 4 x 40 min/dag (mån-fre) >>Projekt: Videoprojekt >>I klassrummet: Lärarledda lektioner, grupparbeten, debatter & två iPadlektioner per vecka >>Utanför klassrummet: Språkträning, spel, hitta i staden etc. >>Exempel på studiebesök: The Old Town Museum, Fisherman’s Museum, Hastings Country Park, Alexandra Park >>Resultat: EF Passport to Learn och EFELT-intyg

www.ef.com/Hastings

Strand

Extraaktiviteter EF Fun Pack (345 kr) >>Smugglers Adventure caves, Blue Reef Aquarium, Lasergame, minigolf & EF souvenir Exempel på aktiviteter som bokas på destinationen >>Resa till Oxford >>Thorpe Park - nöjespark >>EF Mega Party >>Rollerdisco >>Bio

PRIS INKLUSIVE FLYG Värdfamilj Datum 17/6 - 30/6 17/6 - 7/7 24/6 - 7/7 24/6 - 14/7 1/7 - 14/7 1/7 - 21/7 22/7 - 4/8

Dagar

International*

Classic*

14 21 14 21 14 21 14

15 745 17 095 15 745 17 095 15 745 17 095 15 745

15 345 16 495

*Rabatten är ej avdragen i priset, se aktuell boka-tidigt-rabatt på sid. 64. Högsäsongstillägg på 250 kr/vecka tillkommer för avresor mellan 22 juni och 12 juli. Avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö/Köpenhamn. Vid avresa från Umeå och Luleå tillkommer 995 kr. Flygskatt tillkommer i april. EF skolan i Hastings

34

Utforska Hastings stad

Ring oss gratis på 0200 - 11 00 00


AUSTRALIA

ÅLDER 14-17

CAIRNS

CAIRNS

CANBERRA

Cairns är en tropisk destination och porten till det Stora Barriärrevet, ett av världens mest fantastiska naturliga underverk. Upptäck enastående natur och perfekt klimat, även under Australiens vintersäsong. Vid vattenbrynet kan du njuta av strandpromenaden, med laguner att simma i, grillplatser och kaféer vid stranden. Det är även här du kan se pelikaner, geckoödlor och kängurur på vägen till lektionen. Värdfamilj

Strand

25+˚C

ETT KOMPLETT PAKET

AKTIVITETER & UTFLYKTER

Utforska Australiens exotiska regnskog på en valfri resa

>>Gruppresa med flyg T/R tillsammans med en EF-ledare och svenska ungdomar >>En EF-ledare är med dig under hela språkresan >>Transfer mellan flygplatsen och Cairns >>Boende >>Språkkurs >>Tillgång till EF Club, EF Lounge, EF Sportarena och EF Disco >>Wi-Fi & datorer >>Aktiviteter & Utflykter

Inkluderat >>Sydney med övernattning. Rundvandring i det kända Operahuset, Harbor Bridge, Botaniska trädgården och shopping >>Sport: Fotboll och volleyboll >>Strandutflykter, skattjakt, Looney ‘Lympics, shopping och fototävlingar! >>EF Discon en kväll per vecka >>Sociala aktiviteter, musik och utomhusaktiviteter, välkomstoch avskedsfester

Testa äventyrssport som dykning och skydiving

BOENDEALTERNATIV (se sid. 18)

VARFÖR SKA DU VÄLJA CAIRNS? Porten till det Stora Barriärrevet Central skola i närheten av shopping och strandpromenden Upptäck Sydney: Operahuset och Harbor Bridge

Extraaktiviteter Fun Pack (995 kr) >>Sydney Aquarium, Sydney Tower, bowling, Go-Kart, bio

>>Värdfamilj: Delat rum och badrum med helpension

KURSALTERNATIV EF Classroom™ (se sid. 14) Kurstyper: International och Classic >>Lektioner: 4 x 40 min/dag (mån-fre) >>Projekt: Multimedia eller videoprojekt >>I klassrummet: Lärarledda lektioner, grupparbeten, debatter >>Utanför klassrummet: Språkträning, spel, hitta i staden etc. >>Exempel på studiebesök: Stadsbiblioteket, Aussie BBQ, tropisk fruktprovning och tipspromenad >>Resultat: EF Passport to Learn och EFELT-intyg

www.ef.com/Cairns

Exempel på aktiviteter som bokas på destinationen >>PADI dykkurs >>Sugarworld - vattenpark >>Tandem skydiving >>Cairns Tropical Zoo >>Atherton Tableland Tour >>Green Island >>Resa till Fitzroy Island >>Forsränning >>Utforska det Stora Barriärrevet >>Äventyr i Kuranda-regnskogen >>Resa till Port Douglas och Mosman Gorge >>EF vildmarksupplevelse

PRIS INKLUSIVE FLYG Värdfamilj Datum 3/7 - 31/7

Dagar

International*

Classic*

29

42 795

41 595

*Rabatten är ej avdragen i priset, se aktuell boka-tidigt-rabatt på sid. 64. Högsäsongstillägg på 250 kr/vecka tillkommer för avresor mellan 22 juni och 12 juli. Avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö/Köpenhamn. Vid avresa från Umeå och Luleå tillkommer 995 kr. Flygskatt tillkommer i april.

Besök tropiska stränder

www.ef.com/travel 35


ÅLDER 14-16

MALTA - SLIEMA Ön Malta är präglad av brittiska influenser och oemotståndlig medelhavskultur, där stränder och kristallklart vatten gör den till en av våra mest populära destinationer. Lär dig engelska i den livliga staden Sliema, känd för sin fina strandpromenad, kafékultur och trendiga butiker. Koppla av på EF Beach Cluben eller prova på att snorkla i det varma Medelhavet.

VARFÖR SKA DU VÄLJA MALTA? EF:s mest populära stranddestination Utmärkt skolanläggning Testa paragliding, dykning eller vindsurfing Upptäck den historiska staden Valletta, Maltas huvudstad och UNESCO-världsarv Simma med delfiner

www.ef.com/Sliema

STUDENTVIDEOR STUDENTERNAS “TOPP 5” 1. Blue Lagoon under Cominokryssningen 2. Valletta 3. EF Disco 4. Blue Grotto 5. Sliema seafront

www.ef.com/sliemasummer

www.ef.com/sliemasummer

36

Ring oss gratis på 0200 - 11 00 00

EF skolan i Sliema


MALTA

SLIEMA VALLETTA

Värdfamilj

Residence

Strand

ETT KOMPLETT PAKET

AKTIVITETER & UTFLYKTER

>>Gruppresa med flyg T/R tillsammans med en EF-ledare och svenska ungdomar >>En EF-ledare är med dig under hela språkresan >>Transfer mellan flygplatsen och Sliema >>Boende >>Språkkurs >>Tillgång till EF Club, EF Lounge, EF Sportarena och EF Disco >>Wi-Fi & datorer >>Aktiviteter & Utflykter

Inkluderat: >>En heldag i Valletta, Maltas medeltida huvudstad - UNESCO-världsarv >>En halvdag på Golden Bay Beach >>En halvdag i Mdina (på 3-veckorskurs) >>Sport: fotboll och volleyboll >>Organiserade aktiviteter och lekar: talangjakt, skattjakt, Looney ‘Lympics, foto, frågesport >>Festivaler >>Sociala aktiviteter, musik & utomhusaktiviteter >>Exklusiva EF Discon fyra kvällar per vecka

BOENDEALTERNATIV (se sid. 18) >>Värdfamilj: Delat rum och badrum med helpension >>Residence: Delat rum och badrum med halvpension

KURSALTERNATIV EF Classroom™ (se sid. 14) >>Kurstyper: International och Classic >>Lektioner: 4 x 40 min/dag (mån-fre) >>Projekt: Videoprojekt >>I klassrummet: Lärarledda lektioner, grupparbeten, debatter & två iPadlektioner per vecka >>Utanför klassrummet: Språkträning, spel, hitta i staden etc. >>Exempel på studiebesök: traditionella festivaler, fyrverkerikvällar, lokal livemusik, Mostakyrkan, St James Cavalier kulturcenter >>Resultat: EF Passport to Learn och EFELT-intyg

Extraaktiviteter EF Sun & Fun Pack (495 kr) >>Mega party, Comino by day, Splash & Fun Waterpark, Bananbåtstur, EF souvenir EF Malta Pack (395 kr) >>Malta Past & Present show, ön Gozo, Beach Party, EF souvenir EF Sport >>Dykning (PADI), nybörjare/avancerad (2 990 kr/ 2 095 kr)

>>Vindsurfing nybörjare/avancerad (1 295 kr/ 1 695 kr)

Exempel på aktiviteter som bokas på destinationen >>Segway >>Utflykt till byn Marsaxlokk >>Simma med delfiner >>Jeepsafari >>Paragliding

PRIS INKLUSIVE FLYG Värdfamilj Datum 17/6 - 7/7 24/6 - 7/7 24/6 - 14/7 1/7 - 14/7 1/7 - 21/7 8/7 - 28/7 15/7 - 4/8 22/7 - 11/8

25+˚C

Dagar

International*

Classic*

21 14 21 14 21 21 21 21

19 495 17 695 19 495 17 695 19 495 19 495 19 495 19 495

18 895

Beach & Water Sports Camp*

20 695 20 695 18 895

Residence Datum 10/6 - 23/6 10/6 - 30/6 17/6 - 7/7 24/6 - 7/7 24/6 - 14/7 1/7 - 14/7 1/7 - 21/7 1/7 - 28/7 8/7 - 28/7 15/7 - 4/8 22/7 - 4/8 22/7 - 11/8

Dagar

International*

Classic*

14 21 21 14 21 14 21 28 21 21 14 21

19 225 21 175 21 925 19 725 21 925 19 725 21 925 24 625 21 925 21 925 19 725 21 925

18 825 20 575 21 325

Beach & Water Sports Camp*

23 125 23 125 19 325 21 325

*Rabatten är ej avdragen i priset, se aktuell boka-tidigt-rabatt på sid. 64. Högsäsongstillägg på 350 kr/vecka tillkommer för avresor mellan 22 juni och 12 juli. Avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö/Köpenhamn. Vid avresa från Umeå och Luleå tillkommer 995 kr. Flygskatt tillkommer i april.

www.ef.com/travel 37


ÅLDER 14-17

KALIFORNIEN USA:s mest kända stat där filmstjärnor bor, solen alltid skiner klart och surfvågorna bryts med perfektion. Utöver sina sandstränder erbjuder Kalifornien de mest glamorösa amerikanska städerna och avslappnade livsstil som tar till vara på solen och värmen. Attraktioner i världsklass inkluderar Hollywoods Walk of Fame, San Franciscos Golden Gate Bridge and San Diegos Coronado Island.

VARFÖR SKA DU VÄLJA KALIFORNIEN? USA:s ‘Golden State’ Mer än 1 700 kilometers kustlinje Long Beach Residence ligger på ett universitetscampus med utmärkta anläggningar Disneyland och Universal Studios Besök San Francisco, San Diego eller Los Angeles på valfria resor

www.ef.com/California

STUDENTVIDEOR STUDENTERNAS “TOPP 5” 1. Universal Studios 2. Huntington Beach 3. Santa Monica-piren 4. Six Flags Magic Mountain 5. Los Altos shoppingcentrum

www.ef.com/californiasummer

“Det jag älskar med Kalifornien är stränderna, och vädret säklart! Agnes från Sverige EF Kalifornien

www.ef.com/californiasummer

38

Ring oss gratis på 0200 - 11 00 00

Campuset i Long Beach


USA

CALIFORNIA WASHINGTON, D.C.

Värdfamilj

College Campus

AKTIVITETER & UTFLYKTER

>>Gruppresa med flyg T/R tillsammans med en EF-ledare och svenska ungdomar >>Transfer mellan flygplatsen och destinationen >>Boende >>Kurstyp >>Tillgång till EF Club, EF Lounge, EF Sportrena och EF Disco >>Wi-Fi & datorer >>Aktiviteter & Utflykter

Inkluderat: (Beroende på destination) >>Heldag i Los Angeles, se kulturella ländmärken som Hollywood Boulevard, Rodeo Drive, Beverley Hills, Santa Monica pier och Venice Beach >>Heldag i San Francisco, se Golden Gate-bron och Chinatown >>Dagstur till San Diego, se den historiska “Old Town” >>Utflykter, strandaktiviteter m.m. >>Evenemang: Välkomstoch avskedsfest

>>Värdfamilj: Helpension >>College Campus: Delat rum och badrum och halvpension (frukost och lunch, mån-fre)

KURSALTERNATIV EF Classroom™ (se sid. 14) >>Kurstyper: International och Classic >>Lektioner: 5 x 40 min/dag, fyra dagar per vecka. Femte dagen är en heldagsutflykt. >>Projekt: Multimedia eller videoprojekt >>I klassrummet: Lärarledda lektioner, grupparbeten, debatter >>Utanför klassrummet: Språkträning, spel, hitta i staden etc. >>Exempel på studiebesök: Muséer, stora landmärken och naturparker >>Resultat: EF Passport to Learn och EFELT-intyg

Exempel på aktiviteter som bokas på destinationen >>Disneyland >>San Francisco Weekend >>Las Vegas Weekend >>Los Angeles Weekend >>San Diego dagstur >>Universal Studios >>Six Flags nöjespark >>Outletshopping

PRIS INKLUSIVE FLYG Värdfamilj 18/6 - 8/7 18/6 - 15/7 24/6 - 21/7 2/7 - 29/7 9/7 - 29/7

25+˚C

ETT KOMPLETT PAKET

BOENDEALTERNATIV (se sid. 18)

Datum

Strand

College Campus Dagar

International*

Classic*

21 28 28 28 21

31 495 34 295 34 295 34 295 31 495

30 595 33 095

Datum 18/6 - 8/7 18/6 - 15/7 25/6 - 22/7 1/7 - 28/7 8/7 - 4/8

Dagar

International*

21 28 28 28 28

33 995 38 195 38 195 38 195 38 195

Classic* 37 395 37 395

*Rabatten är ej avdragen i priset, se aktuell boka-tidigt-rabatt på sid. 64. Högsäsongstillägg på 250 kr/vecka tillkommer för avresor mellan 22 juni och 12 juli. Avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö/Köpenhamn. Vid avresa från Umeå och Luleå tillkommer 995 kr. Flygskatt tillkommer i april.

www.ef.com/travel 39


USA

ÅLDER 14-17

FLORIDA

WASHINGTON, D.C.

FLORIDA

Florida har gjort sig förtjänt av sitt smeknamn ‘Sunshine State’, inte bara tack vare sitt varma väder, utan även den soliga södra gästfriheten. Upplev vackra stränder, ett fantastiskt djurliv och otroliga sevärdheter tillsammans med din EF-ledare. Äventyrslystna kommer att älska möjligheten att uppleva områdets världskända nöjesparker. I Florida finns alltid något kul! Värdfamilj

VARFÖR SKA DU VÄLJA FLORIDA? Soldränkta städer och stränder Koppla av och njut av vattensport på stranden Shoppa på Floridas bästa outlets Besök de världskända nöjesparkerna Disney Magic Kingdom och Universal Studios

AKTIVITETER & UTFLYKTER

>>Gruppresa med flyg T/R tillsammans med en EF-ledare och svenska ungdomar >>Transfer mellan flygplatsen och destinationen >>Boende >>Språkkurs >>Tillgång till EF Club, EF Lounge, EF Sportarena och EF Disco >>Wi-Fi & datorer >>Aktiviteter & Utflykter

Inkluderat: >>Sightseeing i närmsta storstad, som Tallahassee, Orlando, St. Petersburg eller St. Augustine >>Sport: baseball, skateboard och bowling >>Organiserade aktiviteter, strandbesök, outletshopping, poolfester, BBQs >>Sociala aktiviteter, musik och utomhusaktiviteter >>Välkomst- och avskedsfest

>>Värdfamilj: Delat rum med helpension

KURSALTERNATIV EF Classroom™ (se sid. 14) >>Kurstyper: International och Classic >>Lektioner: 5 x 40 min/dag, fyra dagar per vecka, femte dagen är en heldagsutflykt. >>Projekt: Multimedia eller videoprojekt >>I klassrummet: Lärarledda lektioner, grupparbeten, debatter >>Utanför klassrummet: Språkträning, spel, hitta i staden etc. >>Exempel på studiebesök: Kända landmärken, museum, stränder, kulturella platser, naturparker och akvarium >>Resultat: EF Passport to Learn och EFELT-intyg

www.ef.com/Florida

25+˚C

ETT KOMPLETT PAKET

BOENDEALTERNATIV (se sid. 18)

Exklusiva EF poolfester och BBQs

Strand

Exempel på aktiviteter som bokas på destinationen >>Orlandos nöjesparker, besök Disney Magic Kingdom, Islands of Adventure, Universal Studios och Wet’ N’ Wild Water Park! >>Vattensport: surfing, kanot, kajak, tubing eller kryssning på floden

PRIS INKLUSIVE FLYG Värdfamilj Datum 25/6 - 22/7 2/7 - 22/7 2/7 - 29/7 9/7 - 29/7

Dagar

International*

Classic*

28 21 28 21

31 795 28 995 31 795 28 995

30 595 28 095

*Rabatten är ej avdragen i priset, se aktuell boka-tidigt-rabatt på sid. 64. Högsäsongstillägg på 250 kr/vecka tillkommer för avresor mellan 22 juni och 12 juli. Avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö/Köpenhamn. Vid avresa från Umeå och Luleå tillkommer 995 kr. Flygskatt tillkommer i april.

Besök Floridas kända attraktioner

40

Ring oss gratis på 0200 - 11 00 00


USA

ÅLDER 14-17

FLORIDA CAMP

WASHINGTON, D.C.

FLORIDA

Cocoa Beach är en av Sunshine States mest populära semesterorter. Det varma, soliga klimatet och det glittrande havet kommer få dig att vilja prova på alla tänkbara äventyr eller vattensporter varje dag och njuta av grillkvällar på stranden. De som söker spänning kommer att älska att besöka några av Floridas världskända nöjesparker, såsom Disney World, Universal Studios och Sea World. Resort

VARFÖR SKA DU VÄLJA FLORIDA? Skolan och resortet ligger i kända Cocoa Beach 10-minuters promenad till stranden Upplev Orlandos nöjesparker på en valfri utflykt

AKTIVITETER & UTFLYKTER

>>Gruppresa med flyg T/R tillsammans med en EF-ledare och svenska ungdomar >>Transfer mellan flygplatsen och destinationen >>Boende >>Språkkurs >>Wi-Fi & datorer >>Aktiviteter & Utflykter

Inkluderat: >>Heldags sightseeing i närmsta storstad St. Petersburg, St. Augustine eller Gulf of Mexico >>Sport: Surfing, bowling, fotboll och volleyball >>Organiserade aktiviteter, strandutflykter, baseball, museér, kulturella platser, naturparker >>Sociala aktiviteter, musik och utomhusaktiviteter >>Välkomst- och avskedsfest, pizzakvällar, bio, utflykter, karaoke och spelkvällar

>>Resort: Delat rum med halvpension (frukost och lunch), i närheten av stranden

Pooler och sportanläggningar på området

KURSALTERNATIV EF Classroom™ (se sid. 14) >>Kurstyper: International och Classic >>Lektioner: 5 x 40 min/dag, fyra dagar per vecka, femte dagen är en heldagsutflykt. >>Projekt: Multimedia eller videoprojekt >>I klassrummet: Lärarledda lektioner, grupparbeten, debatter >>Utanför klassrummet: Språkträning, spel, hitta i staden etc. >>Exempel på studiebesök: East Coast Surfing Hall of Fame Museum, Brevard Community College Planetarium och Observatory >>Resultat: EF Passport to Learn och EFELT-intyg

www.ef.com/Florida

25+˚C

ETT KOMPLETT PAKET

BOENDEALTERNATIV (se sid. 18)

Lär dig att surfa och paddla kajak

Strand

Exempel på aktiviteter som bokas på destinationen >>Besök Orlandos nöjesparker: Disney Magic Kingdom, Islands of Adventure, Universal Studios och Wet’ N’ Wild Water Park! >>EF middag och disco med andra EF grupper som besöker Florida >>Water Sports Package: surfing, kajakpaddling och parasailing

EF Active™ (se sid. 16) >>Kurstyp: EF Sports & Adventure Camp >>Lektioner: 4 x 40 min/dag i Beach & Watersport eller Surfing >>Inlärning: Termer och sportteknik >>Projekt: Sportturnering >>Resultat: EF Passport to Learn och EFELT-intyg

EF Resort, Florida

PRIS INKLUSIVE FLYG Resort Datum 1/7 - 21/7 1/7 - 28/7 9/7 - 29/7

Dagar

International*

21 28 21

33 595 37 795 33 595

Sports & Adventure - Surfing* 34 795

Sports & Adventure Beach & Water Sports* 34 795

34 795

34 795

*Rabatten är ej avdragen i priset, se aktuell boka-tidigt-rabatt på sid. 64. Högsäsongstillägg på 250 kr/vecka tillkommer för avresor mellan 22 juni och 12 juli. Avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö/Köpenhamn. Vid avresa från Umeå och Luleå tillkommer 995 kr. Flygskatt tillkommer i april.

Koppla av i Floridas soliga klimat

www.ef.com/travel 41


USA

ÅLDER 14-17

NEW YORK

NEW YORK

WASHINGTON, D.C.

USA:s kulturella centrum har en energi som lockar besökare från hela världen till stadens förstklassiga underhållning, sport, kultur och musik. Vårt residence, som ligger på ett universitetscampus, är den ultimata destinationen för självständiga studenter som vill ha spänningen i den stora staden. På utflykter får du möjlighet att utforska Manhattan för att se Empire State Building, Statue of Liberty och Broadways skinande ljus.

College Campus

Stad

22-25˚C

ETT KOMPLETT PAKET >>Gruppresa med flyg T/R tillsammans med en EF-ledare och svenska ungdomar >>Transfer mellan flygplatsen och destinationen >>Boende >>Språkkurs >>Wi-Fi & datorer >>Aktiviteter & Utflykter

VARFÖR SKA DU VÄLJA NEW YORK? Världskända “city that never sleeps” Amerikansk campusupplevelse Sportanläggningar som inomhuspool, utomhuspool, fotboll och volleyboll

BOENDEALTERNATIV (se sid. 18)

Sightseeing- och shoppingdag på Manhattan

>>College Campus: Delat rum och badrum med helpension

Se en Broadwayshow

KURSALTERNATIV EF Classroom™ (se sid. 14) >>Kurstyper: International och Classic >>Lektioner: 5 x 40 min/dag, fyra dagar per vecka. Femte dagen är en heldagsutflykt >>Projekt: Multimedia eller videoprojekt >>I klassrummet: Lärarledda lektioner, grupparbeten, debatter >>Utanför klassrummet: Språkträning, spel, hitta i staden etc. >>Exempel på studiebesök: Museum, universitetsbibliotek, lokala myndigheter >>Resultat: EF Passport to Learn och EFCELT-intyg

www.ef.com/NewYork

>>Projekt: Talangjakt, modevisning, konstutställning eller sportturnering >>Resultat: EF Passport to Learn och EFELT Report

AKTIVITETER & UTFLYKTER Inkluderat: >>En heldags sightseeing i New York City: Central Park, Femte avenyn, South Street Seaport och Greenwich Village >>Sport: Fotboll, volleyboll och bowling >>Utflykter: Stranddagar, parker, museum, historiska byggnader, >>Välkomst- och avskedsfest, karaoke, filmkvällar, pizzakvällar, spelkvällar och discon Exempel på aktiviteter som bokas på destinationen >>Extra sightseeing i New York City, besök: Empire State Building, Ellis Island, Hard Rock Café och Frihetsgudinnan >>Tredagarshelg till Boston, stadsvandring, besök på Faneuil Hall, Quicy Market och New England Aquarium >>Heldag på Six Flags nöjespark >>Broadway show och se New York “by night”

EF Active™ (se sid. 16) >>Kurstyp: EF Perfomance Camp, EF Arts & Fashion Camp, EF Sports & Adventure Camp >>Sessioner: 4 x 40 min/dag, välj mellan: Multi-Talent, Popstar, MultiArts, Fashion eller Multi-Sports >>Lärande: Nyckeltermer på engelska, hantverk, mode, uppträdande eller sportteknik Träffa nya internationella vänner

PRIS INKLUSIVE FLYG College Campus Datum 1/7 - 21/7 1/7 - 28/7

Dagar

International*

21 28

32 995 37 295

Performance - Multi-Talent* 34 675 39 295

Performance - Pop-Star* 34 675 39 295

Arts & Fashion - Multi-Arts* 34 675 39 295

Arts & Fashion - Fashion* 34 675 39 295

*Rabatten är ej avdragen i priset, se aktuell boka-tidigt-rabatt på sid. 64. Högsäsongstillägg på 250 kr/vecka tillkommer för avresor mellan 22 juni och 12 juli. Avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö/Köpenhamn. Vid avresa från Umeå och Luleå tillkommer 995 kr. Flygskatt tillkommer i april.

42

Ring oss gratis på 0200 - 11 00 00


DEUTSCHLAND

ÅLDER 14-17

LINDAU

BERLIN

LINDAU

Den här mysiga semesterorten ligger på Bayerns enda ö, en välkänd turistmagnet i det nordöstra hörnet av Bodensjön. Ett paradis för sportfantaster då ön erbjuder många möjligheter för vandring, cykling och vattensport. Sjöpromenaden är kantad av trendiga kaféer och du kan njuta av solen på EF Beach Club innan du beger dig vidare till kvällens EF Disco. Värdfamilj

VARFÖR SKA DU VÄLJA LINDAU? Skolan ligger endast10 minuter från Bodensjön Perfekt för den som gillar vattensport som vindsurfing och forsränning Upplev München och den vackra parken Englischer Garten

22-25˚C

ETT KOMPLETT PAKET

AKTIVITETER & UTFLYKTER

>>Gruppresa med flyg T/R tillsammans med en EF-ledare och svenska ungdomar >>Transfer mellan flygplatsen och Lindau >>Tillgång till EF Club, EF Lounge, EF Sportarena och EF Disco >>Boende >>Språkkurs >>Wi-Fi & datorer >>Aktiviteter & Utflykter

Inkluderat: >>En övernattning i München: Frauenkirche, Marienplatz Glockenspiel och Englischer Garten >>En halvdagstur till Meersburg fästning >>En halvdag i Ravensburg (på 3-veckorskurser) >>Sport: Bordtennis, badminton, fotboll och volleyboll >>Kulturella evenemang, strandaktiviteter, lokala festivaler, vandringar, marknader och tipsrundor >>EF Discon två kvällar per vecka

BOENDEALTERNATIV (se sid. 18)

EF Beach Club är utrustad med kafé och pool och ligger precis vid sjön

>>Värdfamilj: Delat rum med helpension

Utforska Tysklands kända slott, Neuschwanstein, på en valfri utflykt

EF Classroom™ (se sid. 14) >>Kurstyper: International och Classic >>Lektioner: 4 x 40 min/dag (mån-fre) >>Projekt: Multimedie- eller videoprojekt >>I klassrummet: Lärarledda lektioner, rollspel och debatter >>Utanför klassrummet: Lär dig att beställa på kafé, hitta i staden, spela spel m m. >>Exempel på studiebesök: Upptäck Österrike och gå den historiska leden som lär dig allt om Lindaus rötter >>Resultat: EF-intyg

KURSALTERNATIV:

www.ef.com/Lindau

Strand

Extraaktiviteter EF Fun Pack (445 kr) >>Forsränning, bio, grillfest vid sjön, bowling, EF souvenir EF Sport: >>Tennis (1 395 kr) >>Multisports (1 245 kr) Bananbåt, höghöjdsbana, paddling och cykling Exempel på aktiviteter som bokas på destinationen >>Europapark Rust, Europas största nöjespark >>Neuschwanstein slott >>Limare inomhuspool >>Höghöjdsbana >>Forsränning >>Besök på Affenberg-Salem appark

PRIS INKLUSIVE FLYG Värdfamilj Datum 7/7 - 27/7

Dagar

International*

Classic*

21

21 825

21 225

*Rabatten är ej avdragen i priset, se aktuell boka-tidigt-rabatt på sid. 64. Högsäsongstillägg på 250 kr/vecka tillkommer för avresor mellan 22 juni och 12 juli. Avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö/Köpenhamn. Vid avresa från Umeå och Luleå tillkommer 995 kr. Flygskatt tillkommer i april.

Aktiviteter i Lindau

www.ef.com/travel 43


ESPAÑA

ÅLDER 14-17

MÁLAGA

MADRID

MÁLAGA

Vår skola i den livliga medelhavsstaden Málaga introducerar dig till palmkantade Costa del Sol. Du lär dig spanska samtidigt som du upptäcker det bästa av Málaga - allt från pittoreska kullerstensgator till stadens butiker och strandkaféer. Picassos födelsestad är även den soligaste delen av Spanien, så förbered dig på underbart väder och alla sorters vattensporter. Värdfamilj

VARFÖR SKA DU VÄLJA MÁLAGA? Skolan ligger i en medelhavsvilla i närheten av stranden Pablo Picassos födelseort Ät tapas, ta surflektioner och koppla av på stranden Upplev en typisk spansk stad

AKTIVITETER & UTFLYKTER

>>Gruppresa med flyg T/R tillsammans med en EF-ledare och svenska ungdomar >>Transfer mellan flygplatsen och Málaga >>Tillgång till EF Club, EF Lounge, EF Sportarena och EF Disco >>Boende >>Språkkurs >>Wi-Fi & datorer >>Aktiviteter & Utflykter

Inkluderat: >>En heldags sighthseeing i Sevilla: Plaza de España, Giraldatornet och butiker i centrum >>En halvdag i kuststaden Torremolinos och Marbella på Costa del Sol >>Heldagstur till stränderna i Nerja och Frigiliana (på 3-veckorskurs) >>Sport: Beachvolleyboll och fotboll >>Utflykter: BBQs på stranden och stadsturer >>Aktiviteter: Filmkvällar, strandaktiviteter, EF Fashion Show, frågesport, karaoke, lokala mässor >>EF Discon varje vecka

>>Värdfamilj: Delat rum med helpension

KURSALTERNATIV: EF Classroom™ (se sid. 14) >>Kurstyper: International och Classic >>Lektioner: 4 x 40 min/dag (mån-fre) >>Projekt: Multimedie- eller videoprojekt >>I klassrummet: Lärarledda lektioner, rollspel och debatter >>Utanför klassrummet: Lär dig att beställa på kafé, hitta i staden, spela spel m m >>Exempel på studiebesök: Alcazaba fästning, historisk stadstur i Malaga, Picassomuseum på Buenavistapalatset >>Resultat: EF-intyg

www.ef.com/Malaga

25+˚C

ETT KOMPLETT PAKET

BOENDEALTERNATIV (se sid. 18)

Valfria utflykter till Tivoli nöjespark och Sea Life Aquarium

Strand

Exempel på aktiviteter som bokas på destinationen >>Tivoli nöjespark >>Aqualand vattenpark >>Flamenco dancing show >>Sea Life Aquarium >>Surflektioner >>Multisport: Kajakpaddling, segling och pilbågeskytte

PRIS INKLUSIVE FLYG Värdfamilj Datum 28/6 - 18/7 5/7 - 25/7

Dagar

International*

Classic*

21 21

22 545 22 545

21 945 21 945

*Rabatten är ej avdragen i priset, se aktuell boka-tidigt-rabatt på sid. 64. Högsäsongstillägg på 250 kr/vecka tillkommer för avresor mellan 22 juni och 12 juli. Avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö/Köpenhamn. Vid avresa från Umeå och Luleå tillkommer 995 kr. Flygskatt tillkommer i april.

EF Skolan i Málaga

44

Ring oss gratis på 0200 - 11 00 00


FRANCE

ÅLDER 14-17

ST. RAPHAËL

PARIS

ST. RAPHAËL

St. Raphaël är en pärla på den franska rivieran som ligger mellan natursköna berg och långa medelhavsstränder - det perfekta stället att lära sig franska på. Upplev det kristallklara vattnet och prova på en ny vattensport, såsom vindsurfing eller dykning i de närliggande vikarna. Sippa på en café au lait, shoppa på kullerstensgatorna i gamla stan och kolla in de lokala gatumarknaderna. Värdfamilj

VARFÖR SKA DU VÄLJA ST. RAPHAËL? Vackert läge mitt på Côte d’Azur Utforska de milslånga strändena Besök Monaco och det kungliga palatset

25+˚C

ETT KOMPLETT PAKET

AKTIVITETER & UTFLYKTER

>>Gruppresa med flyg T/R tillsammans med en EF-ledare och svenska ungdomar >>Transfer mellan flygplatsen och St. Raphaël >>Tillgång till EF Club, EF Lounge, EF Sportarena och EF Disco >>Boende >>Språkkurs >>Wi-Fi & datorer >>Aktiviteter & Utflykter

Inkluderat: >>En heldags sightseeing i Cannes (på 3-veckorskurser) >>En heldag i Nice, the ‘Queen of the Riviera’ >>En halvdag i Gorges du Verdon, franska Grand Canyon >>Sport: Fotboll, volleyboll, basket och handboll >>Kulturella evenemang, lokala festivaler, frågesport om Frankrike >>EF Discon varje vecka

Testa vattensporter som vindsurfing och dykning

BOENDEALTERNATIV (se sid. 18)

Upptäck Nice, “the Queen of the Riviera”

>>Värdfamilj: Delat rum och badrum med helpension

KURSALTERNATIV: EF Classroom™ (se sid. 14) >>Kurstyper: International och Classic >>Lektioner: 4 x 40 min/dag (mån-fre) >>Projekt: Multimedie- eller videoprojekt >>I klassrummet: Lärarledda lektioner, rollspel och debatter >>Utanför klassrummet: Lär dig att beställa på kafé, hitta i staden, spela spel m m >>Exempel på studiebesök: Parfymtillverkning, arkeologiskt museum, Fréjus Arenas, en uråldrig romersk amfiteater >>Resultat: EF-intyg

www.ef.com/StRaphael

Strand

Extraaktiviteter EF Fun Pack (695 kr) >>Red Rocks Adventure (välj mellan höghöjdsbana och kajak), St Tropez, Beach party, EF souvenir EF Sport >>Vindsurfing (995 kr) >>Dykning (3 595 kr) Exempel på aktiviteter som bokas på destinationen >>Utflykt till St. Tropez >>Utflykt till Cannes >>Utflykt till Red Rocks >>Utflykt till San Remo på Italiens medelhavskust

PRIS INKLUSIVE FLYG Värdfamilj Datum 1/7 - 14/7 1/7 - 21/7 22/7 - 11/8

Dagar

International*

14 21 21

21 295 21 295

Classic* 18 695 20 695

*Rabatten är ej avdragen i priset, se aktuell boka-tidigt-rabatt på sid. 64. Högsäsongstillägg på 250 kr/vecka tillkommer för avresor mellan 22 juni och 12 juli. Avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö/Köpenhamn. Vid avresa från Umeå och Luleå tillkommer 995 kr. Flygskatt tillkommer i april.

Roliga strandaktiviteter

www.ef.com/travel 45


Bara för juniorer 10-14 år. Vi har valt de tryggaste kursorterna, designat ett särskilt kursprogram och valt ut våra allra bästa ledare för att ta hand om de unga deltagarna på våra juniorkurser.

46

Ring oss gratis på 0200 - 11 00 00


ENDAST FÖR JUNIORER Destinationer som passar yngre EF erbjuder särskilda språkresor för 10-14-åringar, där paketet inkluderar resa, boende, språkkurs och ett späckat program med fritidsaktiviteter. Barnen reser tillsammans med EF-ledare hela vägen från flygplatsen och sedan är ledarna med både under lektionerna och på fritiden. Övervakning och omsorg Yngre elever har särskilda behov och det är därför EF alltid skickar med en extra ledare med varje juniorgrupp. EF har utformat kurserna speciellt för yngre deltagare och det är därför våra elever får en så lyckad språkresa. Vanligtvis är det den första utlandsresan utan föräldrarna.

Planerade kurser Ett junioranpassat kursprogram, EF Action Learning™, som är anpassat för nybörjare. Aktiviteter som passar barn När lektionerna är över för dagen är det dags för studenterna att bege sig på aktiviteter, storstadsbesök, delta i sportturneringar, kvällsevenemang och vårt berömda EF Disco. Allt är anpassat för våra yngre resenärer.

EF JUNIOR DESTINATIONER ENGLAND 48 Isle of Wight 50 Rookesbury Camp 51 Rookesbury 52 Somerset 53 Weymouth

USA 54 Monterey Bay > NYHET

MALTA 55 St. Paul’s Bay

www.ef.com/junior www.ef.com/travel 47


ÅLDER 10-14

ISLE OF WIGHT Den här mysiga ön utanför Englands sydkust har allt! 13 olika sandstränder, flera nöjesfält, äventyr- och djurparker och sportanläggningar. Tillsammans med EFledare åker studenterna på utflykter, utforskar historiska platser och sevärdheter, såsom Needles Park. I närheten ligger stränderna Sandown och Shanklin där studenterna kan njuta av bad och surf.

VARFÖR ISLE OF WIGHT? Engelsmännens favoritsommarställe Skolan ligger ligger 15 minuter från stranden Upplev en vacker tur runt ön Exklusiva EF skridskodisco som ingår i EF Fun Pack Upplev en båttur till Portsmouth

www.ef.com/IsleofWight

STUDENTVIDEOR STUDENTERNAS “TOPP 5” Mega Party Laser game Skridskodisco EF Disco Ryde Beach

www.ef.com/isleofwightsummer

www.ef.com/isleofwightsummer

48

Ring oss gratis på 0200 - 11 00 00

Få nya vänner på Isle of Wight


UNITED KINGDOM

LONDON ISLE OF WIGHT

Värdfamilj

Junior Resort

Strand

22-25˚C

ETT KOMPLETT PAKET

AKTIVITETER & UTFLYKTER

>>Gruppresa med flyg T/R tillsammans med en EF-ledare och svenska ungdomar >>En EF-ledare är med dig under hela språkresan >>Transfer mellan flygplatsen och Isle of Wight >>Boende >>Tillgång till EF Club, EF Lounge, EF Arena och EF Disco >>Wi-Fi & datorer >>Utflykter & aktiviteter

Inkluderat: >>En heldags sightseeing i London, exempel: Big Ben, Buckingham Palace, Westminster Abbey, Oxford Street och Westfield >>En halvdag runt Isle of Wight >>Svävartur i Portsmouth (på 3-veckorskurs) >>Sport: Volleyboll och EF World Cup fotboll >>Aktiviteter: Stranddagar, frågesport, kustpromenader, besök på historiska platser, festivaler, fototävlingar, skattjakt, utomhuslekar >>EF Disco fyra kvällar per vecka

BOENDEALTERNATIV (se sid. 18) >>Värdfamilj: Delat rum och badrum med helpension >>Junior Resort: Delat rum och badrum med helpension

Extraaktiviteter EF Fun Pack (295 kr) >>Amazon World Zoo, Carisbrook slott, bowling, skridskodisco, EF souvenir

KURSALTERNATIV EF Classroom™ (se sid. 14) >>Kurstyper: International Junior och Classic Junior >>Lektioner: 4 x 40 min/dag (mån-fre) >>Projekt: Kreativt projekt >>I klassrummet: Lärarledda lektioner, grupparbeten och rollspel >>Utanför klassrummet: Språket i praktiken, spela spel, hitta i staden osv. >>Exempel på studiebesök: Lifeboat Station, Sandown Pier >>Resultat: EF Passport to Learn och EFELT-intyg

Endast för studenter som bor i värdfamilj: >>Tennis (895 kr) Exempel på aktiviteter som bokas på destinationen >>Lasergame >>Brading Roman Villa >>Blackgang Chine nöjespark >>Osborne House

EF Junior Resort, Isle of Wight

PRIS INKLUSIVE FLYG Värdfamilj Datum 9/6 - 29/6 16/6 - 29/6 23/6 - 6/7 23/6 - 13/7 30/6 - 13/7 30/6 - 20/7 14/7 - 27/7

Junior Resort Dagar 21 14 14 21 14 21 14

Junior International* 17 745 17 145 17 145 18 495 17 145 18 495 17 145

Junior Classic* 17 145 16 745

Datum 1/7 - 14/7 1/7 - 21/7 14/7 - 27/7

Dagar 14 21 14

Junior International* 20 035 22 985 20 035

Junior Classic* 19 635

16 745

*Rabatten är ej avdragen i priset, se aktuell boka-tidigt-rabatt på sid. 64. Högsäsongstillägg på 250 kr/vecka tillkommer för avresor mellan 22 juni och 12 juli. Avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö/Köpenhamn. Vid avresa från Umeå och Luleå tillkommer 995 kr. Flygskatt tillkommer i april.

www.ef.com/travel 49


UNITED KINGDOM

ÅLDER 10-14

ROOKESBURY

LONDON ROOKESBURY

Vår skola i Rookesbury kan skryta med vackra natursköna vyer, ståtliga byggnader och förstklassiga idrottsanläggningar såsom en uppvärmd pool och flera fotbollsplaner. Dess läge i södra England ger studenterna fantastiska möjligheter att utforska närliggande platser, såsom kuststaden Southsea och London med all dess oslagbara sightseeing. Junior Internat

Stad

20-22˚C

ETT KOMPLETT PAKET

AKTIVITETER & UTFLYKTER

Upptäck stranden, piren och butikerna i Bournemouth

>>Gruppresa med flyg T/R tillsammans med en EF-ledare och svenska ungdomar >>En EF-ledare är med dig under hela språkresan >>Transfer mellan flygplatsen och Rookesbury >>Boende >>Tillgång till EF Club, EF Lounge, EF Sportarena och EF Disco >>Wi-Fi & datorer >>Utflykter & aktiviteter

Valfri resa till Chessington World of Adventures nöjespark

BOENDEALTERNATIV (se sid. 18)

Inkluderat >>En heldags sightseeing i London, exempel: Big Ben, Buckingham Palace, Westminster Abbey, Oxford Street >>En halvdag i Southsea >>Heldag i Bournemouth (på 3-veckorskurs) >>Sport: Simning, EF World Cup fotboll >>Aktiviteter: Looney ‘Lympics, talangjakt, skattjakt, promenader, sociala event, musik, utomhusaktiviteter >>EF Discon två kvällar per vecka

VARFÖR ROOKESBURY? Traditionell internatskoleupplevelse på ett historiskt campus Sportanläggningar med pool och fotbollsplaner Njut av en dag i Southsea

>>Junior Internat: Delat rum i sovsal med helpension

KURSALTERNATIV EF Classroom™ (se sid. 14) >>Kurstyper: International Junior och Classic Junior >>Lektioner: 4 x 40 min/dag (mån-fre) >>Projekt: Kreativt projekt >>I klassrummet: Lärarledda lektioner, grupparbeten och rollspel >>Utanför klassrummet: Språket i praktiken, spela spel, hitta i staden osv. >>Exempel på studiebesök: Rundvandring i Wickham, frågesport, tipspromenad >>Resultat: EF Passport to Learn och EFELT-intyg

www.ef.com/Rookesbury

Exempel på aktiviteter som bokas på destinationen >>Chessington World of Adventures nöjespark >>Heldag i Bath >>Halvdag i Winchester >>Besök i staden Fareham med bio, shopping, teater eller stadsfestival

PRIS INKLUSIVE FLYG Junior Internat Datum

Dagar

Junior International*

Junior Classic*

19/6 - 9/7

21

22 495

21 895

26/6 - 9/7

14

19 545

19 145

*Rabatten är ej avdragen i priset, se aktuell boka-tidigt-rabatt på sid. 64. Högsäsongstillägg på 250 kr/vecka tillkommer för avresor mellan 22 juni och 12 juli. Avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö/Köpenhamn. Vid avresa från Umeå och Luleå tillkommer 995 kr. Flygskatt tillkommer i april.

Lektion i Rookesbury

50

Ring oss gratis på 0200 - 11 00 00


UNITED KINGDOM

ÅLDER 10-14

ROOKESBURY CAMP

LONDON ROOKESBURY

Upplev EF Junior Camp i Rookesbury, beläget på den vackra landsbygden i Hampshire i närheten av Englands sydkust. Rookesbury, som är omgivet av skog och gröna fält har perfekt läge för utflykter till kända städer i södra delen av England. Utforska de forntida städerna Bath och Winchester, kuststaden Southsea och piren och stränderna i Bournemouth. Junior Internat

VARFÖR ROOKESBURY CAMP? Bo på en traditionell engelsk internatskola Testa ridning på den vackra landsbygden Uppvärmd utomhuspool ligger på området Delta i en sportturnering eller talangjakt

AKTIVITETER & UTFLYKTER

>>Gruppresa med flyg T/R tillsammans med en EF-ledare och svenska ungdomar >>En EF-ledare är med dig under hela språkresan >>Transfer mellan flygplatsen och Rookesbury >>Boende >>Tillgång till EF Club, EF Lounge, EF Sportarena och EF Disco >>Wi-Fi & datorer >>Utflykter & aktiviteter

Inkluderat >>En heldag sightseeing i London, exempel: Big Ben, Buckingham Palace, Westminster Abbey, Oxford Street >>En halvdag i Southsea >>Heldag i Bournemouth (på 3-veckorskurs) >>Sport: Simning, EF World Cup fotboll >>Aktiviteter: Looney ‘Lympics, talangjakt, skattjakt, promenader, sociala event, musik, utomhusaktiviteter >>EF Discon två kvällar per vecka

>>Junior Internat: Delat rum i soval med helpension

KURSALTERNATIV EF Active (se sid. 16) >>Kurstyper: EF Junior Camp >>Sessioner: 4 x 40 min/dag (månfre) i ditt val av följande områden: klassiskt sommarläger eller ridning >>Lärande: Huvudtermer på engelska och hantverk eller sport >>Projekt: Talangjakt, sporttunernering eller ridtävling >>Resultat: EF Passport to Learn och EFELT-intyg

www.ef.com/Rookesbury

20-22˚C

ETT KOMPLETT PAKET

BOENDEALTERNATIV (se sid. 18)

Utforska kända monument och platser på en sightseeingtur till London

Stad

Exempel på aktiviteter som bokas på destinationen >>Chessington World of Adventures nöjespark >>Heldag i Bath >>Halvdag i Winchester >>Besök i staden Fareham med bio, shopping, teater eller stadsfestival

PRIS INKLUSIVE FLYG Junior Internat Datum 26/6 - 9/7

Dagar

Juniors - Klassiskt sommarläger

Juniors - Ridning

14

20 245

21 545

*Rabatten är ej avdragen i priset, se aktuell boka-tidigt-rabatt på sid. 64. Högsäsongstillägg på 250 kr/vecka tillkommer för avresor mellan 22 juni och 12 juli. Avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö/Köpenhamn. Vid avresa från Umeå och Luleå tillkommer 995 kr. Flygskatt tillkommer i april.

EF Junior Internat, Rookesbury

Ridning i Rookesbury

www.ef.com/travel 51


UNITED KINGDOM

ÅLDER 10-14

SOMERSET

LONDON SOMERSET

Vår skola i Somerset är ett paradis för yngre elever där lektionerna hålls bara en kort promenad från boendet, studentloungen och aktiviteterna. Området är ett enda stort nöjesfält med karuseller, ett fantastiskt vattenland med utomhuspooler och vattenrutschkanor, ett tivoli och en bio som visar de senaste filmerna. Cirka fem minuter bort ligger en sandstrand där studenterna kan njuta av bad och strandsporter.

VARFÖR SOMERSET? Ultimata sommarsemestern med pooler, tivoli och bio på området Ligger med 5 minuters promenadavstånd från stranden Resortboende på området Upplev vackra North Devon coast

Junior Resort

AKTIVITETER & UTFLYKTER

>>Gruppresa med flyg T/R tillsammans med en EF-ledare och svenska ungdomar >>En EF-ledare är med dig under hela språkresan >>Transfer mellan flygplatsen och Somerset >>Boende >>Tillgång till EF Club, EF Lounge, EF Sportarena och EF Disco >>Wi-Fi & datorer >>Utflykter & aktiviteter

Inkluderat: >>En 2-dagars sightseeingresa till London, exempel: Big Ben, Buckingham Palace, Westminster Abbey, Oxford Street, Westfield >>En halvdagstur till North Devon Coast >>Halvdag i Taunton (på 3-veckorskurs) >>Sport: Volleyboll, fotboll, strandlekar, pool >>Aktiviteter: Strandutflykter, Looney ‘Lympics, bio, Scavenger hunts, åkturer på tivolit >>EF Discon fyra kvällar per vecka

>>Junior Resort: Delat rum och badrum med helpension

KURSALTERNATIV EF Classroom™ (se sid. 14) >>Kurstyper: International Junior och Classic Junior >>Lektioner: 4 x 40 min/dag (mån-fre) >>Projekt: Kreativt projekt >>I klassrummet: Lärarledda lektioner, grupparbeten och rollspel >>Utanför klassrummet: Språket i praktiken, spela spel, hitta i staden osv. >>Exempel på studiebesök: Minehead stadsvandring, Somerset, frågesport >>Resultat: EF Passport to Learn och EFELT-intyg

www.ef.com/Somerset

20-22˚C

ETT KOMPLETT PAKET

BOENDEALTERNATIV (se sid. 18)

Ta del av den bästa shoppingen på en valfri resa till Bristol

Strand

Extraaktiviteter EF Fun Pack (245 kr) >>Gokart, minigolf, bowling, bio, EF souvenir Exempel på aktiviteter som bokas på destinationen >>Bath & romanska ruiner >>Cardiff i Wales >>Dunster slott >>Shoppingresa till Bristol

EF Junior Resort, Somerset

PRIS INKLUSIVE FLYG Junior Resort Datum

Dagar

Junior International*

Junior Classic*

30/6 - 13/7

14

22 645

22 245

30/6 - 20/7

21

26 995

7/7 - 20/7

14

22 645

7/7 - 27/7

21

26 995

*Rabatten är ej avdragen i priset, se aktuell boka-tidigt-rabatt på sid. 64. Högsäsongstillägg på 250 kr/vecka tillkommer för avresor mellan 22 juni och 12 juli. Avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö/Köpenhamn. Vid avresa från Umeå och Luleå tillkommer 995 kr. Flygskatt tillkommer i april.

Aktiviteter i Somerset

52

Ring oss gratis på 0200 - 11 00 00


UNITED KINGDOM

ÅLDER 10-14

WEYMOUTH

LONDON WEYMOUTH

Weymouth är en kuststad vid engelska kanalen och port till Jurassic Coast, ett häpnandsväckande världsarv. Staden har ett livligt centrum med en promenadvänlig huvudgata full av butiker och restauranger. På utflykter kan studenterna njuta av bland annat Weymouth marknad, Radiopole-sjön och naturreservatet. Värdfamilj

VARFÖR WEYMOUTH? Populär brittisk kuststad Skola med moderna klassrum Prisbelönta sandstränder där studenterna kan spela volleybolll Utforska Jurassic Coast, ett världsarv utsett av UNESCO Shopping och strandaktiviteter i Bournemouth

20-22˚C

ETT KOMPLETT PAKET

AKTIVITETER & UTFLYKTER

>>Gruppresa med flyg T/R tillsammans med en EF-ledare och svenska ungdomar >>En EF-ledare är med dig under hela språkresan >>Transfer mellan flygplatsen och Weymouth >>Boende >>Tillgång till EF Club, EF Lounge, EF Sportrena och EF Disco >>Wi-Fi & datorer >>Utflykter & aktiviteter

Inkluderat: >>En 2-dagars sightseeingresa till London, exempel: Big Ben, Buckingham Palace, Westminster Abbey, Oxford Street, Westfield >>En halvdag till Jurassic Coast >>En heldag i Bournemouth (på 3-veckorskurs) >>Sport: Volleyboll och fotboll >>Aktiviteter: Looney ‘Lympics, utflykter till Radipole-sjön & naturreservatet, kustpromenader, Weymouth marknad, Octagonal House, sociala aktiviteter, musik och utomhuslekar >>EF Discon tre kvällar per vecka

BOENDEALTERNATIV (se sid. 18) >>Värdfamilj: Delat rum och badrum med helpension.

KURSALTERNATIV EF Classroom™ (se sid. 14) >>Kurstyper: International Junior och Classic Junior >>Lektioner: 4 x 40 min/dag (mån-fre) >>Projekt: Kreativt projekt >>I klassrummet: Lärarledda lektioner, grupparbeten och rollspel >>Utanför klassrummet: Språket i praktiken, spela spel, hitta i staden osv. >>Exempel på studiebesök: Dorset County Museum, Portland Museum, History Museum och Jurassic Coast >>Resultat: EF Passport to Learn och EFELT-intyg

www.ef.com/Weymouth

Strand

Extraaktiviteter EF Fun Pack (345 kr) >>Sealife Center, båttur, bowling, EF souvenir Exempel på aktiviteter som bokas på destinationen >>Lodmoor Country Park >>Bath & romerska ruiner >>Nothe Fort & Gardens >>Traditional Tudor

PRIS INKLUSIVE FLYG Värdfamilj Datum

Dagar

Junior International*

23/6 - 6/7

14

17 145

23/6 - 13/7

21

18 495

*Rabatten är ej avdragen i priset, se aktuell boka-tidigt-rabatt på sid. 64. Högsäsongstillägg på 250 kr/vecka tillkommer för avresor mellan 22 juni och 12 juli. Avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö/Köpenhamn. Vid avresa från Umeå och Luleå tillkommer 995 kr. Flygskatt tillkommer i april.

Klassrumsundervisning

www.ef.com/travel 53


USA

ÅLDER 10-14

MONTEREY BAY

MONTEREY BAY WASHINGTON, D.C.

Monterey Bay är ett naturskönt kustområde i Kalifornien, känt för sin vackra kustlinje, surfvikar och avslappnade stämning. Buktens vita sandstränder är perfekt för studenter som tycker om alla sorters vattensport, såsom båtpaddling, surfing och skimboarding. På en utflykt till San Francisco kan du se den kända Golden Gatebron, utforska Fisherman’s Wharf och beundra de historiska spårvagnarna när de åker genom staden. Värdfamilj

VARFÖR MONTEREY BAY? Avslappnad strandort vid Kaliforniens vackra kustlinje Utforska San Francisco med Golden Gatebron och Fisherman’s Wharf Se fascinerande djurliv på Monterey Bay Aquarium Strosa runt på strandpromenaden i Santa Cruz

AKTIVITETER & UTFLYKTER

>>Gruppresa med flyg T/R tillsammans med en EF-ledare och svenska ungdomar >>En EF-ledare är med dig under hela språkresan >>Transfer mellan flygplatsen och Monterey Bay >>Boende >>Wi-Fi & datorer >>Utflykter & aktiviteter

Inkluderat >>En heldags sightseeing i San Francisco, en av världens mest kända städer. Golden Gatebron, Museum of Modern Art och Fisherman’s Wharf >>Sport: Volleyboll and fotboll >>Aktiviteter: Musik & utomhuslekar, strandutflykter, välkomst- och avskedmiddag, museum, historiska monument och kulturella evenemang.

>>Värdfamilj: Delat rum och badrum med helpension

KURSALTERNATIV EF Classroom™ (se sid. 14) >>Kurstyp: International Junior och Classic Junior >>Lektioner: 5 x 40 min/dag, fyra dagar i veckan, femte dagen är en heldagsutflykt >>Projekt: Kreativt projekt >>I klassrummet: Lärarledda lektioner, grupparbeten och rollspel >>Utanför klassrummet: Språket i praktiken, spela spel, hitta i staden osv. >>Exempel på studiebesök: Besök på lokala muséer och bibliotek >>Resultat: EF Passport to Learn och EFELT-intyg

www.ef.com/MontereyBay

22-25˚C

ETT KOMPLETT PAKET

BOENDEALTERNATIV (se sid. 18)

Upplev Los Angeles med Hollywood och Rodeo Drive på en valbar resa

Strand

Exempel på aktiviteter som bokas på destinationen >>LA Weekend: Rodeo Drive och Hollywood >>Santa Cruz strandpromenad >>Monterey Bay Aquarium

PRIS INKLUSIVE FLYG Värdfamilj Datum 25/6 - 15/7

Dagar

Junior International*

Junior Classic*

21

35 115

34 215

*Rabatten är ej avdragen i priset, se aktuell boka-tidigt-rabatt på sid. 64. Högsäsongstillägg på 250 kr/vecka tillkommer för avresor mellan 22 juni och 12 juli. Avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö/Köpenhamn. Vid avresa från Umeå och Luleå tillkommer 995 kr. Flygskatt tillkommer i april.

Värdfamiljsliv i Monterey Bay

54

Ring oss gratis på 0200 - 11 00 00


MALTA

ÅLDER 12-14

MALTA - ST. PAUL’S BAY

ST. PAUL’S BAY

VALLETTA

Malta är en engelskspråkig ö i Medelhavet med härliga sandstränder och kristallklart vatten som är perfekt för snorkling och andra vattensporter. Studenterna upptäcker de mystiska ruinerna eller några av de äldsta maltesiska templen på en promenad i den gamla delen av Malta. De åker på en båttur till Gozo, har kul på stranden tillsammans med nya kompisar och provar på den lokala läskedrycken Kinnie!

VARFÖR ST. PAUL’S BAY? Solig medelhavsby Utforska Mdina, Maltas forntida muromgärdade stad Dagstur till Golden Bay, bästa stranden på ön Simma med delfiner Åk på en valfri kryssning till det kända Blue Lagoon

Junior Resort

25+˚C

ETT KOMPLETT PAKET

AKTIVITETER & UTFLYKTER

>>Gruppresa med flyg T/R tillsammans med en EF-ledare och svenska ungdomar >>En EF-ledare är med dig under hela språkresan >>Transfer mellan flygplatsen och St. Paul’s Bay >>Boende >>Tillgång till EF Club, EF Lounge, EF Sportarena och EF Disco >>Wi-Fi & datorer >>Utflykter & aktiviteter

Inkluderat >>En heldag i Valletta, Maltas forntida huvudstad >>En halvdag på Golden Bay Beach >>En halvdag i Mdina - “tysta staden” >>Sport: Volleyboll och fotboll >>Aktiviteter som talangjakter, festivaler, skattjakt, fyrverkerikvällar, sociala aktiviteter, musik och utomhuslekar >> EF Discon tre kvällar per vecka Extraaktiviteter EF Sun & Fun Pack (495 kr) >>Mega party, Comino by day, Splash & Fun Waterpark, Bananbåtstur, EF souvenir

BOENDEALTERNATIV (se sid. 18) >>Junior Resort: Delat rum med halvpension

KURSALTERNATIV EF Classroom™ (se sid. 14) >>Kurstyper: International Junior och Classic Junior >>Lektioner: 4 x 40 min/dag (mån-fre) >>Projekt: Kreativt projekt >>I klassrummet: Lärarledda lektioner, grupparbeten och rollspel >>Utanför klassrummet: Språket i praktiken, spela spel, hitta i staden osv. >>Exempel på studiebesök: Traditionella lokala festivaler, lokal livemusik, hantverksdemonstrationer, Mostakyrkan, St James Cavalier Cultural Center >>Resultat: EF Passport to Learn och EFELT-intyg

www.ef.com/StPauls

Strand

EF Malta Pack (395 kr) >>Malta Past & Present show, ön Gozo, Beach Party, EF souvenir EF Sport >>Dykning (PADI), nybörjare/avancerad (2 990 kr/ 2 095 kr)

>>Vindsurfing nybörjare/avancerad (1 295 kr/ 1 695 kr)

Exempel på aktiviteter som bokas på destinationen >>Segway >>Utflykt till byn Marsaxlokk >>Simma med delfiner >>Jeepsafari >>Akvarium

PRIS INKLUSIVE FLYG Junior Resort Datum 17/6 - 30/6 17/6 - 7/7 24/6 - 7/7 1/7 - 14/7

Dagar

Junior International*

Junior Classic*

14 21 14 14

18 795 20 995 18 795 18 795

18 395 20 395 18 395

*Rabatten är ej avdragen i priset, se aktuell boka-tidigt-rabatt på sid. 64. Högsäsongstillägg på 250 kr/vecka tillkommer för avresor mellan 22 juni och 12 juli. Avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö/Köpenhamn. Vid avresa från Umeå och Luleå tillkommer 995 kr. Flygskatt tillkommer i april.

EF Resort, St. Paul’s Bay

Spännande aktiviteter i St. Paul’s Bay

www.ef.com/travel 55


UPPTÄCK VÄRLDEN! EF Tours. Anslut med världen på ett helt nytt sätt. Upplev språk och länder på plats, kända sevärdheter och exotiska kulturer. Återvända hem med ett globalt perspektiv.

GÖR VÄRLDEN TILL DITT KLASSRUM Upptäck världen runt omkring dig Res med gamla vänner – och få nya. Öva ditt nya språk med lokalbefolkningen. Upplev nya kulturer, seder och bruk. Upptäck din egen potential Att åka på en språkresa gör dig mer självsäker. Du övar också upp dina ledaregenskaper, får en ökad global medvetenhet och din inlärningsförmåga förbättras. Det finns även en stor chans för höjda betyg när du kommer hem.

Allt detta ingår: >>Flygresa T/R. All transfer och transport. >>EF ledare som är med dig under hela språkresan. >>EF Tour director, tillgänglig dygnet runt. >>Delat rum och badrum på hotell. >>Frukost, lunch och middag alla dagar. >>Professionellt guidade turer. >>Rundvandringar. >>Sightseeing. >>Inträden. >>All dricks inkluderad.

Lär dig genom upplevelser Alla EF Tours är professionellt guidade. Varje dag kommer du ha flera möjligheter att lära dig. Du ska fylla i ditt EF Passport to Learn med historiska och kulturella uppgifter från de platser du besöker, nyförvärvad navigationsförmåga och språkträning. Du kommer sedan att återvända hem med ett intyg som bevis på dina prestationer.

> NY

> NY

COAST-TO-COAST USA

WEST COAST USA

Boston > New York > San Francisco > LA > San Diego

San Francisco > LA > Las Vegas > Grand Canyon

Dag 1: Ankomst till Boston. Dag 2: Guidad tur i Boston. Dag 3: Resa till New York City. Guidad tur i New York, inklusive Empire State Building. Dag 4: Frihetsgudinnan, Metropolitan Museum of Art. Broadway show. Dag 5: Resa till Philadelphia. Guidad tur i Philadelphia. Resa till Washington, D.C. Dag 6: Guidad sightseeing i huvudstaden, Arlingtonkyrkogården, Smithsonian Museums. Dag 7: Flyg till San Fransisco. Dag 8: Guidad sightseeing med fritid i Fisherman’s Wharf. Dag 9: Redwoodskogen. Dag 10: Kustresa genom Kalifornien. Dag 11: Guidad tur i LA. Dag 12: Universal Studios. Dag 13. San Diego Zoo. Dag 14: Sighhtseeing, Sea World. Dag 15: Hemresa.

Dag 1: Ankomst till San Fransisco. Linbanetur. Dag 2: Guidad sightseeing, fritid i Fisherman’s Wharf. Dag 3: Redwoodskogen. Dag 4: Kustresa genom Kalifornien. Middag i Santa Barbara. Resa till Los Angeles. Dag 5: Guidad sightseeing i Los Angeles, middag på Madame Tussaud’s. Dag 6: Universal Studios Dag 7: Resa till San Diego. Besök på San Diego Zoo. Dag 8: San Diego sightseeing och Sea World. Dag 9: Resa till Las Vegas. Dag 10: Colorado River raftning Dag 11: Heldags sightseeing vid Grand Canyon. Dag 12: Montezuma Caste National Monument. Phoenix. Dag 13: Hemresa.

Pris: 29 995 kr Datum: International: 23/6-7/7, 30/6-14/7, 7/7-21/7

Pris: 26 145 kr Datum: International: 24/6-6/7, 22/7-3/8

USA

USA NEW YORK

SAN FRANCISCO LOS ANGELES

SE FULLSTÄNDIGA RESPLANER PÅ INTERNET: www.ef.com/traveltours

56

Ring oss gratis på 0200 - 11 00 00

SAN DIEGO

BOSTON

PHILADELPHIA WASHINGTON, D.C.

SAN FRANCISCO LAS VEGAS

GRAND CANYON

PHOENIX

LOS ANGELES SAN DIEGO


> NY

> NY

> NY

EAST COAST USA

GRAND TOUR EUROPE

ECO-TOUR COSTA RICA

Boston > New York > Washington, D.C. > Orlando

London > Paris > Rom > Aten > Kryssning i grekiska övärlden

San Jose > Arenal > Monteverde > Central Pacific Coast

Dag 1: Ankomst till Boston. Rundvandring i Boston, middag på Quincy Market. Dag 2: Guidad sightseeing i Boston. Dag 3: Resa till New York City. Guidad tur i New York, inklusive Empire State Building. Dag 4: Frihetsgudinnan, Metropolitan Museum of Art. Broadway show. Dag 5: Resa till Washington D.C. Tour Mount Vernon. Dag 6: Guidad sightseeing i huvudstaden, Arlingtonkyrkogården, Smithsonian Museum. Dag 7: Flyg till Orlando. Middag på Disneyworld:s restaurang EPCOT. Dag 8: Universal Studios. Dag 9: Kennedy Space Center, Cocoa Beach. Dag 10: Hemresa.

Dag 1: Ankomst till London. Dag 2: London sightseeing. Fish and chips-middag. Dag 3: Eurostar till Paris. Besök Notre Dame och Louvren. Dag 4: Guidad tur i Paris. Valfri resa till Versailles. Dag 5: Resa via Burgundy till Lucerne, Schweiz. Dag 6: Guidad tur i Lucerne. Valfri utflykt till Pilatusberget. Dag 7: Resa till Florence. Dag 8: Guidad tur i Florence, inklusive Duomo. Valfri utflykt till Pisa. Dag 9: Assisi och St. Francisbasilikan. Resa till Rom. Dag 10: Guidad tur i Vatikanen, St. Peter’s och Sixtinska kapellet. Guidad tur i Rom, Colosseum, Roman Forum. Dag 11: Sorrentoregionen. Dag 12: Guidad tur i Pompeji. Nattfärja till Grekland. Dag 13: Meteora. Dag 14: Guidad tur i Delphi.

Pris: 24 645 kr Datum: International: 29/6-8/7, 13/7-22/7

Dag 15: Guidad tur i Aten, Akropolis. Dag 16: Hemresa, alternativt kryssning.* Pris: 21 795 kr Datum: International: 25/6-10/7, 2/7-17/7

*Kryssning i den grekiska övärlden. Första stop: Mykonos! Dag 17: Valfria utflykter till Kusadasi och Knossos. Dag 18: Santorini. Dag 19: Hemresa. Pris: 3 245 kr (Bokas innan avresa med Grand Europe Tour)

Pris: 20 995 kr Datum: International: 22/6-1/7

EUROPE

USA

COSTA RICA LAKE ARENAL

LONDON BOSTON

NEW YORK

WASHINGTON, D.C. ORLANDO

Dag 1: Ankomst till San Jose. Dag 2: INBioparque. Resa till Arenalregionen: Paosvulkanen, varma källor. Dag 3: Kajak på Arenalsjön. La Fortuna vattenfall. Dag 4: Resa till Monteverde. Besök en lokal skola. Valfri aktivitet – ridning. Dag 5: Santa Elena Cloud-skogen. Plantera träd i EF-reservatoriet. Regnskogsäventyr. Dag 6: Carara Biological Reserve. Dag 7: Manuel Antonio nationalpark, regnskogspromenad. Dag 8: Resa till San Jose. Valfri foklorekväll. Dag 9: Forsränning på Sarapiquiforsen. Dag 10: Hemresa.

PARIS

LUCERNE FLORENCE

MONTEVERDE SAN JOSE

ROME ATHENS

www.ef.com/travel 57


FRÅGOR & SVAR Vanliga frågor. Vi vet att det är ett stort beslut att åka iväg på en språkresa. Ring oss gärna så hjälper vi er att hitta den resa som passar er bäst. Nedan finner ni de vanligaste frågorna.

OM EF SOM FÖRETAG Är EF verkligen världens största språkutbildningsföretag? Initialerna EF står för Education First. Främst är vi utbildare med över 50 års erfarenhet av att hjälpa studenter att bli världsmedborgare genom att bryta ner de barriärer av språk, kultur och geografi som skiljer oss åt. Varför är EF det främsta företaget för utbildning utomlands? Inget annat företag utvecklar sina egna metoder, läroplaner eller kurslitteratur internt. Vi har investerat över 50 miljoner dollar för att säkerställa att ditt barn kommer att få en givande upplevelse. EF upprätthåller enastående personal med språkvetare och forskare som jobbar med språkutbildning. Vi sponsrar en forskningsenhet vid Cambridge University.

Vad utmärker en EF-kurs? Våra utbildningar har en stor internationell mix. På EF kommer ditt barn få chansen att få vänner från hela världen. Vart ditt barn än studerar med EF, kommer han eller hon att utbyta idéer, utforska kulturella skillnader, och få nya perspektiv. My EF™, vårt eget sociala nätverk, gör det lätt att upprätthålla kontakten, så att nya vänskapsband kan hålla en livstid. Är EF en ackrediterad organisation? Vi är fullt ackrediterade och godkända av olika myndigheter. Ditt barn kommer att resa utomlands med en pålitlig organisation. Våra skolor är ackrediterade enligt den högsta standarden som har fastställts av världens mest respekterade skolmyndigheter.

ACKREDITERINGAR & MEDLEMSKAP

World Council for Language Teaching En interationell grupp utbildare, lärare och språkexperter.

58

Ring oss gratis på 0200 - 11 00 00

EF:s Pedagogiska råd Rådet består av lingvister och specialister inom språkundervisning.

Stiftelsen Mentor En ideel organisation som arbetar för att förebygga våld och droger bland ungdomar.

European Committee for Standardization (CEN) Gemensamma kvalitetsnormer för europeiska språkresebolag.

WYSET Confederation Globala organisation för internationella ungdomsresor.


OM EF SPRÅKRESOR Är mitt barn för ungt för att resa själv? Forskning visar att barn är som mest mottagliga för nya språk och livsstilar ju yngre de är. Men barn i den åldern föredrar den komfort och det stöd de får under en gruppresa och de behöver konstant extra tillsyn och vägledning från vuxna ledare. Allt som EF Språkresor erbjuder. Vad är det som gör EF:s metod så framgångsrik? Ditt barn lär sig både i och utanför klassrummet. Vår inlärningsmetod, Efekta Learning System™, ser till att studenterna använder det de har lärt sig i klassrummet och tillämpar det i en mängd verkliga situationer. Vi har utformat Efekta-metoden specifikt för unga studenter—EF Action Learning™.

Varför är “Action Learning™” som mest effektiv för unga studenter? >>Forskning visar att yngre studenter bättre tar in det de lär sig när de är i rörelse: genom att utforska ämnen inom deras intresseområden och med hög interaktivitet och feedback. Men alla lär sig på olika sätt. Därför erbjuder EF Action Learning™ tre olika sätt till språkinlärning: >>EF Classroom™: Traditionella klassrumslektioner >>EF Active™: Intressebaserade sessioner i sommarlägermiljö med professionella handledare. >>EF Discovery™: Ditt barn kommer att lära sig genom att utforska spännade platser på EF Tours tillsammans med lärare och en EF Tour Director.

Är värdfamilj det säkraste boendealternativet? Det är en fråga om att hitta den livsstil som passar ditt barn bäst. Men ditt barn bor lika tryggt och säkert på alla EF:s boenden då det finns tillsyn och bevakning dygnet runt. Alla EF-boenden är noggrant utvalda av vår egna personal och uppfyller kriterierna: säkerhet, komfort och renlighet. Kommer mitt barn ha roligt? Det är otroligt hur mycket man lär sig när man är avslappnad och har roligt. Därför erbjuder alla våra program en mix av språkinlärning med ett fullspäckat schema med utflykter, sporter, aktiviteter, kvällsarrangemang och det berömda EF Discot. EF aktivitetsledare är mycket skickliga på att få även den blygaste studenten att interagera socialt med andra barn från hela världen.

Hur ser fritiden ut? Att få umgås med vänner är viktigt för alla ungdomar. Det stiftar inte bara vänskap, utan det är även bra för språkinlärningen. På en språkresa med EF finns det tid för fritid under dagen: i loungen mellan lektionerna, på lunchen, på resan till och från skolan och aktiviteterna. Resten av dagen är schemalagd med obligatoriska aktiviteter, evenemang och utflykter - för att säkerställa att ditt barn får ut det mesta av vår bevisade inlärningsmetod.

Fler frågor? Kontakta oss! EF Språkresor Strandvägen 13B, Box 5761 114 87 Stockholm sprakresor@ef.com Tel: 0200 - 11 00 00

www.ef.com/travel 59


www.ef.com/year

EF Studieår Utomlands För ungdomar och vuxna

KOMBINERA SPRÅK OCH AKADEMISKA STUDIER EF Studieår Utomlands är ett sex-, nio-, eller elvamånaders program som ger dig möjlighet att kombinera språk med ett akademiskt fokus som stärker ditt CV och förbereder dig för en karriär inom ett visst område. Vårt breda programutbud är utformat för att ge dig både grundliga och mer avancerade kunskaper i språket. Detta för att du sedan ska kunna använda det inom ramen för dina fortstatta studier eller karriär. Du kommer att återvända hem med bättre flyt i språket, vänner från hela världen och oförglömliga minnen. Tillgängligt för studenter i åldern 16 år och uppåt.

www.ef.com/centers

EF Språkkurser Utomlands För ungdomar och vuxna

UPPLEV SPRÅKET MED EF Börja studera på en av våra skolor mellan två till 52 veckor med start varje måndag. Vi har skolor i över 40 spännande städer runt om i världen. Alla våra skolor är fullt ackrediterade och vi har universitetscertifierade kurser för alla nivåer. Komplettera din utbildning med examensförberedning eller karriärutveckling. Tillgängligt för ungdomar och yrkesverksamma i åldern 16 år och uppåt.

International Language Centers 60

Ring oss gratis på 0200 - 11 00 00


www.ef.com/highschool

EF High School Year Abroad För studenter mellan 14-18 år

KONTAKTA OSS IDAG FÖR EN GRATIS INTERVJU.

DET BÄSTA ÅRET I DITT LIV!

Ring 0200-87 00 00

Åk på ett utbytesår utomlands och upplev ditt livs äventyr! >>Lär dig engelska flytande och skaffa dig vänner från hela världen. >>Upplev en ny kultur, bo i en värdfamilj och studera på en lokal gymnasieskola. >>Destinationer: USA, Storbritannien och Irland.

High School Year Abroad

EF ÄR VÄRLDSLEDANDE INOM INTERNATIONELL UTBILDNING MED ÖVER FYRA MILJONER NÖJDA STUDENTER I ALLA ÅLDRAR EF Språkkurser Utomlands (från 16 år) Flexibla och varierande språkkurser på EF-skolor runt om i värdlen. Perfekt för studenter från 16 år som vill göra maximala framsteg under en bestämd tid. Ta chansen och förbättra ditt CV redan idag. www.ef.com/school EF Språkkurser Utomlands (för vuxna och yrkesverksamma) Flexibla språkkurser för vuxna och yrkesverksamma som vill kombinera studier med nätverkande, karriärsutveckling och en aktiv framtid. www.ef.com/centers EF Studieår Utomlands (från 16 år) Kombinera språkstudier med akademiska ämnen i 6, 9 eller 11 månader. Planera din framtid, få ett globalt perspektiv och träffa studenter från världens alla hörn. www.ef.com/study EF High School Year Abroad (från 14-18 år) Bo i en noggrant utvald världfamilj och studera på en lokal gymnasieskola utomlands ett år eller en termin med EF High School Year Abroad. Du kommer att få uppleva en ny kultur, lära dig ettt helt annat språk och få minnen för livet. www.ef.com/highschool

EF International Academy (från 13-18 år) EF International academy är internationella privata gymnasieskolor utomlands. Välj att läsa pre-IB, IB-programmet, A-level, IGCSE eller amerikansk high school. www.ef.com/academy Cultural Care Au Pair (från 18-26 år) Som au pair är du en viktig del av en amerikansk värdfamilj då du står för deras barnomsorg. Du bor och äter gratis hos din familj och får en veckolön samt ett studiebidrag för att läsa kurser på college. www.culturalcare.com EF Corporate Language Training Skräddarsydd språkutbildning för företag, utbildningssektor och myndigheter. Följ våra utbildningar online eller utomlands vid ett av EF:s Executive Language Institutes www.ef.com/corporate

JA, SKICKA GÄRNA MER INFORMATION OM FÖLJANDE SPRÅKUTBILDNINGAR: £ EF Språkkurser Utomlands från 16 år £ EF Språkkurser Utomlands för vuxna & yrkesverksamma £ EF Studieår Utomlands £ EF High School Year Abroad (Ålder 14-18) £ EF International Academy £ Cultural Care Au Pair £ EF Language Learning Solutions

Namn:____________________________________________ Adress:___________________________________________ Postadress:_______________________________________ Födelsedatum:_____________________________________ Tel:_______________________________________________ Mob:_____________________________________________ E-mail:____________________________________________ Skickas till: EF Språkresor, Strandvägen 13 B, 114 87 Stockholm

www.ef.com/travel 61


ALLMÄNNA VILLKOR FÖR EF SPRÅKRESOR 2015 1. Anmälan och betalning Du anmäler dig enklast genom att fylla i anmälningsblanketten i broschyren eller på www.ef.se/book. Du kan även ringa oss på 0200-11 00 00.

> Aktiviteter, utflykter och studiebesök enligt särskild information för varje kursort och kurstyp.

När vi fått resenärens anmälan till önskad resa skickar vi inom 14 dagar bokningsbekräftelsen via post eller email och en faktura på anmälningsavgiften, 2 500 kr (denna avgift ingår i resans pris och är alltså en första delbetalning). Eventuellt avbeställningsskydd måste också betalas i samband med anmälan. Delbetalning nummer två är även den på 2 500 kr och ska betalas senast den 30 november 2014.

> EF:s studenthandbok och övrigt förberedande material.

Delbetalning nummer tre innebär att totalt 50% av resans pris ska vara betald senast den 15 februari 2015. Slutbetalningen av resan skall vara EF tillhanda senast 40 dagar innan avresa. Betalning sker till bankgiro 391-0932. OCR-nummer framgår av fakturan. Vid sen betalning har EF rätt att ta ut en administrationsavgift på 50 kr och dröjs-målsränta på 8 % per år. Vid utebliven eller för sen betalning har EF rätt att häva avtalet. Reseavtalet är bindande för parterna när EF erhållit betalning av anmälningsavgiften förutsatt att resenärens vårdnadshavare dessförinnan givit sitt samtycke.

> Storstadsbesök enligt särskild information.

> Färdhandlingar med upplysningar om avrese- och hemkomsttider (skickas till kursdeltagarna 1-2 veckor före avresa). > EF-intyg efter avslutad kurs. 3. I kursavgiften ingår inte > Eventuellt högsäsongstillägg (se information under resp. pristabell). > Avbeställningsskydd (Europa 495 kr, USA/Australien 595 kr) och Erika Reseförsäkringsskydd (Europa 595 kr, USA/Australien 1 195 kr) > Inkvartering som “ensam med svenskt modersmål” i värdfamiljen (220 kr/vecka) eller specialkost (225 kr/vecka). > Måltider under flyg-, buss- och båtresor, och under eventuella övernattningar i samband med anslutningsresa. > Bussresor/busskort på kursorten, frivilliga utflykter, frivilliga tillval och personliga fickpengar. > Flygskatter, bränsle- och valutatillägg.

Det åligger resenären att i anmälan informera EF om eventuella hälsotillstånd av betydelse för deltagande i resan och även om samtliga allergier.

> Vid boende på college campus/ residence/ resort/ internat erläggs deposition som återbetalas efter inspektion. Exakt summa per studenthem kommuniceras i studenthandboken.

Resenären ansvarar för att adress, email-adress och telefonnummer som lämnas vid anmälan är korrekta så att resenären och vårdnadshavaren kan nås för viktiga meddelanden som t.ex. tidtabelländringar.

4. Rabatterbjudanden och syskonrabatt Olika rabatterbjudanden kan inte kombineras. Ett undantag är syskonrabatten på 400 kr per syskon som reser samma år.

2. I kursavgiften ingår > Resa tur- och retur från vald avreseort till kursorten. Resenär med avreseort Malmö/Köpenhamn, Göteborg, Umeå eller Luleå reser eventuellt via Stockholm. Vid resa från Umeå eller Luleå tillkommer 995 kr. Utrikesflyg sker från Arlanda, Skavsta, Bromma, Landvetter, Göteborg City Airport, Sturup eller Kastrup. EF använder flygbolag som t.ex. SAS, Norwegian, BA, KLM, Air France, Air Malta, Continental och Ryanair. I enstaka fall används chartrade plan.

5. Ombokning Om resenären gör en ombokning från en kurs till en annan mer än 30 dagar före avresa ska en ombokningsavgift på 300 kr erläggas. Senare ombokning räknas som avbokning och bokning av ny resa.

> EF-personal på kursorten tillgänglig 24 timmar om dygnet. EF-personal är också med vid incheckning på avreseorten och ombord under utrikesflyget. Antal resenärer per ansvarig ledare är max 17 (på planet under utlandsflyget är antal resenärer per ansvarig ledare max 50). > Inkvartering i värdfamilj med tre mål mat om dagen eller boende på college campus/ residence/ resort/ internat med två mål mat per dag, om inte annat anges. > Språkundervisning och läromedel enligt kursbeskrivning i broschyren. Lektioner ges måndag till torsdag eller fredag, förutom på ut- och hemresedagar och lokala helgdagar. Lektionerna är 40 minuter. Maximal gruppstorlek i klassrummen är 17 elever. För Camps och Tours gäller annat upplägg som framgår av särskild information.

62

Om färre än 17 resenärer har anmält sig till en resa, förbehåller sig EF rätten att ställa in resan och erbjuda alternativ. EF förbinder sig att i så fall underrätta resenären så snart som möjligt, dock senast 30 dagar före avresan. Alternativet kan t.ex. bestå av byte av datum, kurslängd, avreseort, kursort eller kurstyp. En sådan förändring kan innebära att priset för resan ändras. Om den innebär en prisökning har resenären rätt att frånträda avtalet. EF förbehåller sig även rätten att häva en resa som inte kan genomföras på grund av hinder utanför EF:s kontroll. 6. Avbeställning Meddelande om avbeställning ska göras skriftligen till EF. Vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresan skall resenären erlägga 5% av resans pris. Vid avbeställning senare än detta men minst 14 dagar före avresan erläggs 25%. Vid avbeställning ännu senare men minst 8 dagar före avresan erläggs 50% av resans pris. Vid avbeställning inom 8 dagar före avresan skall resenären betala hela resans pris.

Ring oss gratis på 0200 - 11 00 00

Avbeställningsskyddet (495/595 kr) skyddar resenär som pga sjukdom tvingas avbeställa sin kurs. I sådant fall ska resenären uppvisa läkarintyg på att resa ej kan genomföras och får då tillbaka alla inbetalda avgifter utom avbeställningsskyddet samt eventuell sen anmälan avgift. 7. Resenärer till USA Resenär till USA ska fylla i hälso- och ev. värdfamiljsformulär senast 14 dagar efter anmälan. 8. Visum och pass Resenären måste ha pass som är giltigt under hela resans längd. Resenären ansvarar själv för att skaffa pass och eventuella visum eller inresetillstånd. Om resenären inte är svensk medborgare ska resenären själv kontrollera med aktuell ambassad vilka tillstånd som erfordras. 9. Erika rese- och sjukförsäkringsskydd Resenären måste ha ett heltäckande reseförsäkringsskydd. EF har förhandlat fram en skräddarsydd gruppreseförsäkring med Erika Försäkringsaktiebolag (Publ.), som resenären kan välja att ta del av. Priset för detta är 595 kr för Europa och 1195 kr för USA/Australien. Resenär som inte väljer att ta del av Erikas reseförsäkringsskydd måste skicka in ett eget försäkringsbevis på engelska till EF före avresan. 10. Information innan avresan Resenären måste delta i ett obligatoriskt avresemöte (fysiskt eller online) och ta del av studenthandboken samt EF:s säkerhets- och uppföranderegler innan avresa. Reglerna finns på my.ef.com och gås igenom på avresemötet. Resenär som bryter mot EF:s säkerhets- och uppföranderegler riskerar att bli hemskickad på egen bekostnad. 11. Fotografi- och filmmaterial EF förbehåller sig rätt att använda foto- och filmmaterial som skapas av EF under resan och som avbildar resenären utan att inhämta särskilt tillstånd från resenären och vårdnadshavaren. Sådan rätt omfattar även videoprojekt som resenären själv är med och skapar som en del av sin kurs. EF tillhandahåller en hemsida där eleverna kan ladda upp sina videor för att visa dem för varandra och för andra elever intresserade av språkresor. 12. Utvärdering Efter fem dagar på kursorten och i slutet av kursen ska studenterna fylla i en skriftlig utvärdering av resan. 13. Reklamationer Eventuella klagomål skall framföras till EF:s personal på kursorten så att felet kan rättas till. Om rättelse inte erhålls på plats, ska skriftligt klagomål framföras till EF senast 30 dagar efter avslutad resa. EF återbetalar inte någon del av resans pris pga ogiltig frånvaro från lektioner eller vid brott mot EF:s säkerhets- och uppföranderegler, även om resenären skickas hem i förtid. 14. Personuppgifter Resenärens personuppgifter kommer att behandlas av EF både inom och utanför EU i syfte att registrera anmälan, erbjuda kundservice,

organisera resan med kringtjänster (t.ex. försäkringsskydd) och i marknadsföringssyften. EF kan komma att lämna ut personuppgifter till samarbetspartners, underleverantörer och försäkringsskadehanteringsbolag både inom och utanför EU. EF behandlar personuppgifterna i enlighet med gällande lagstiftning. Resenär som har frågor om behandlingen, önskar få en kopia av informationen, eller önskar korrigera eller radera felaktig data som rör resenären kan vända sig till EF. 15. Förbehåll och ändringar EF förbehåller sig rätt att, innan avtal träffats med resenären, vidta ändringar av uppgifter i broschyren. De kursdatum som anges i denna broschyr kan komma att ändras någon eller några dagar även efter avtal. Detta beror bl a på att transportföretagen fastställer sina tidtabeller efter att broschyren trycks. Förändringar i de preliminära ut- och hemresedatumen berättigar inte resenären till prisavdrag, ersättningsresa eller annan kompensation. EF ansvar inte för skada som drabbar resenären pga försening av anslutningsresa som bokats av resenären själv, och inte heller försening vid hemresa som förorsakar att resenären missar egen anslutning. Broschyrens priser baseras på valutakurser per 2013-10-25. Om destinationens valuta stiger i värde mot kronan kan priset komma att justeras upp till 30 dagar innan avresa. Priserna i denna broschyr är giltiga till och med den 15/8 2014. EF förbehåller sig rätt att ta ut ersättning för flygskatter och bränsletillägg fram till 30 dagar före avresa. Även i händelse att flygbolagen skulle ändra sin avgiftsstruktur så att flygpriset inkluderar dessa tillägg, förbehåller sig EF rätten att justera fakturor i enlighet med ändring. EF har rätt att enligt paketreselagen efter det att avtal träffats med resenären företa ändringar av de avtalsvillkor som gäller för resan. EF har rätt att ändra studenthem/ residence/ resort utan förvarning, till ett jämförbart alternativ. EF har rätt att frånträda avtalet mellan parterna, om det på eller i närheten av resmålet eller utefter den planerade färdvägen inträffar katastrof, krigshandling, generalstrejk eller liknande händelse. Om UD avråder från avresa till ett aktuellt land har resenären rätt att senarelägga sin avresa eller byta destination, dock ej att avboka sin resa och få pengarna tillbaka. EF reserverar sig för eventuella tryckfel. För frågor som inte reglerats i dessa villkor gäller paketreselagen. 16. Resegaranti EF ställer garanti till Kammarkollegiet i enlighet med resegarantilagen. För mer information se www.kammarkollegiet.se. 17. Arrangör Ansvarig arrangör för resor i denna broschyr är EF Education AB, Strandvägen 13B, 11456 Stockholm. Organisationsnummer: 556101-5255.


ANMÄLNINGSBLANKETT För bokning av en språkresa kan du ringa gratis på telefonnummer 0200-11 00 00 eller skicka formuläret per post till adressen nederst på blanketten. Du kan även anmäla dig på vår hemsida www.ef.com/book. Personlig information (skriv namnet så som det står i passet) Förnamn ............................................................................................................................................................................................................................................................................................................... Efternamn ............................................................................................................................................................................................................................................................................................................. Adress................................................................................................................................................... Postnummer................................................................ Postort ............................................................. Telefonnummer...................................................................................................................................... Mobilnummer ......................................................................................................................................... Födelsedatum ....................................................................................................................................... E-mail ..................................................................................................................................................... Föräldrars namn ................................................................................................................................................................................................................................................................................................... Telefonnummer arb ............................................................................................................................... Mobilnummer ......................................................................................................................................... Email (dit e-faktura kan skickas) ............................................................................................................................................................................................................................................................................ Skola ..................................................................................................................................................... Stad ....................................................................................................................................................... Språklärarens namn .............................................................................................................................................................................................................................................................................................. Hur hörde du talas om EF? .................................................................................................................................................................................................................................................................................. Jag fick höra om EF genom en person eller ledare (namn) ................................................................................................................................................................................................................................... Syskons namn och ålder:...................................................................................................................................................................................................................................................................................... Jag vill ha syskonrabatt £ Syskonnamn.............................................................................................................................................................................................................................................................. Har du några sjukdomar, allergier eller någon speciell diet? £ Ja £ Nej (Vilka?)............................................................................................................................................................................................... Är du i behov av någon särskild kost? £ Nej £ Ja (225 kr/vecka. Vilken?) ....................................................................................................................................................................................................... Vart och när vill du resa? Datum .........................................................................Kursort .............................................................................................................................................................................................................................. Om kursen är fullbokad vill jag gå följande kurs: Datum ......................................................................... Kursort ............................................................................................................................................................................................................................. Kurstyp £ EF International

£ EF International Intensive

£ EF Classic

£ EF International Junior

£ EF Classic Junior

£ EF Residence

£ EF College Campus

£ EF Resort

£ EF Junior internat

Hur vill du bo? £ EF Värdfamilj

£ EF Junior Resort

£ Ja, jag vill bo med en kompis (namn)................................................................................................................................................................................................................................................................ EF Active™

EF Tours™

Performance Camp £ Multi-talent

£ Popstar

£ East-Coast USA

£ West-Coast USA

Art & Fashion Camp £ Multi-arts

£ Fashion

£ Grand Tour of Europe

£ ECO-Tour of Costa Rica

£ Coast-to-Coast USA

Sports & Adventure Camp £ Beach & Water £ Surfing £ EF Junior Ridning

£ EF Junior Klassiskt sommarläger

Var reser du ifrån? £ Stockholm

£ Göteborg

£ Malmö

£ Umeå (pris +995 kr)

£ Luleå (pris +995 kr)

Tilläggstjänster (valfria) *Se beskrivning under Valbara resetjänster: Valbara tilläggskurser: övriga tjanster £ Erika Reseförsäkring Europa 595 kr* £ EF Tennis Isle of Wight 895 kr £ Erika Reseförsäkring USA/Australien 1 195 kr* £ EF Vattensport Torquay 1 095 kr £ EF Trygghetspaket England/Malta 1 315 kr £ EF Dykning Sliema/St. Paul’s Bay fr 2 095 kr £ EF Trygghetspaket USA/Australien 2 115 kr £ EF Dykning St. Raphaël 3 595 kr £ EF Avbeställningsskydd Europa 495 kr, USA/Australien 595 kr £ EF Vindsurfing Sliema/St. Paul’s Bay fr 1 295 kr £ SIM-kort UK/ Malta (225 kr) USA/ Australien (325 kr) £ EF Vindsurfing St. Raphaël 995 kr £ EF T-shirt: 95 kr Stl: £ S £ M £ L £ EF Multisport Lindau 1 245 kr £ Jag vill bo som ensam svensk (220 kr/vecka) £ EF Tennis Lindau 1 395 kr £ EF Fun Pack Kursort ...................................................................... Pris .................................................................. £ EF Explore Pack £ Oxford 275 kr

£ London 445 kr

Gör din resa ännu roligare! Har du en kompis som du gärna vill ska följa med på din språkresa? Skriv hennes/hans namn, adress eller email. Vi tipsar henne om din språkresa. £ Jag och min målsman har läst och godkänner de allmäna villkoren för resan på sid. 62 i EF:s språkresebroschyr och samtycker till att EF behandlar personuppgifter om mig i enlighet med vad som beskrivs i villkoren. Vi godkänner att EF agerar å deltagarens vägnar vid händelse av ett medicinskt akutfall. Genom att anmäla deltagaren och skriva under här nedan godkänner målsman att deltagaren får delta i alla delar av språkresan inklusive aktiviteter som EF arrangerar på destinationen. Datum och elevs signatur Datum och målsmans signatur ............................................................................................................................................................

............................................................................................................................................................

FYLL I BLANKETTEN OCH SKICKA DEN TILL: EF SPRÅKRESOR • Strandvägen 13 B Box 5761• 114 87 Stockholm

www.ef.com/travel 63


EF International Language Centers 2015

www.ef.com

Språkresor 10-14 och 14-17 år

Languages, friends and fun

EF ADRESS OCH KONTAKT EF Språkresor Strandvägen 13 B Box 5761 114 87 Stockholm sprakresor@ef.com

Ring oss gratis på 0200-11 00 00 www.facebook.com/EFSverige

www.youtube.com/EF

ACKREDITERINGAR OCH MEDLEMSKAP WCLT Alla EF språkkurser och utbildningsmaterial kontrolleras av the World Council for Language Teaching, en internationell grupp utbildare, lärare och språkexperter. Styrelsen från WCLT besöker våra EF-skolor årligen för att försäkra att utbildningen håller högsta kvalitet.

EF:s Pedagogiska råd Kursböcker och andra läromedel har utformats av vårt Pedagogiska råd. Rådet består av lingvister och specialister inom språkundervisning. Texter och innehåll ses kontinuerligt över för att säkerställa att kursmaterialet är uppdaterat och relevant för det aktuella året.

Stiftelsen Mentor EF stödjer och samarbetar aktivt med Mentor, en ideell organisation som arbetar för att förebygga våld och droger bland ungdomar.

WYSET Confederation Globala organisationen för internationella ungdomsresor.

CEN (European commitee for standardization) EF har varit aktivt involverade i kommitténs utveckling av gemensamma kvalitetsnormer för Europeiska språkresebolag.

SE LT 2014  

SE LT 2014

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you